Power Mail NOV 2012

20
Nieuwsbrief november 2012 NOV 2012 Nieuw seizoen: Tijd om te oogsten Random Worship Experiment Hoop brengen in Krivoy Rog InterTeen WKND: Raak! In geest en waarheid Summercamp XXL Media Team en meer

description

Power Mail is de nieuwsbrief van Stichting ­InterTeen en verschijnt 3 à 4 keer per jaar. Zie ook www.interteen.nl/powermail 4e Jaargang, nummer 3, november 2012

Transcript of Power Mail NOV 2012

Page 1: Power Mail NOV 2012

Nieuwsbrief november 2012

NOV 2012Nieuw seizoen: Tijd om te oogstenRandom Worship ExperimentHoop brengen in Krivoy RogInterTeen WKND: Raak!In geest en waarheidSummercamp XXLMedia Teamen meer

Page 2: Power Mail NOV 2012

COLOFONPower Mail is de nieuwsbrief van Stichting InterTeen en verschijnt 3 à 4 keer per jaar. Zie ook www.interteen.nl/powermail

4e Jaargang, nummer 3, november 2012

Tekst en redactie Raechel Maskikit ([email protected])

Ontwerp en opmaakCo Peters

Fotografie Niek van der Luur, Lotte ten Hove, Inge Lagerwerf, Eva de Vlaming, Christiaan van Essen

ContactStichting InterTeenPostbus 16126501 BP Nijmegene-mail: [email protected]: www.interteen.nl

Power PartnersInterTeen draait volledig op giften. Wil jij met geloof, gebed en daden naast ons gaan staan? Word dan Power Partner. Kijk voor meer info op www.interteen.nl/powerpartner

GiftenBankrekening: 1199.17.270 t.n.v. Stichting InterTeen (Rabobank Nijmegen)Jouw gift is aftrekbaar van de belasting (ANBI)

© 2012 InterTeen Nijmegen

Leuk dat je (en daarmee bedoelen wij ook ú) de Power Mail weer geopend hebt! We vertellen je graag in het kort waar we mee bezig zijn.

Page 3: Power Mail NOV 2012

Was het in het verleden moeilijk om mensen bereid te vinden om zich in te zetten en om mee te helpen en mee te bouwen, nu staan er binnen InterTeen steeds meer mensen op. Ze willen mee bouwen en dienen in het koninkrijk van God. De oogst is groot en wij mogen ons voorbereiden.

Tijdens de eerste InterTeen Night stonden we hierbij stil door in te gaan op het verhaal van de Samaritaanse vrouw uit Johannes 4. In deze tekst stuurt Jezus zijn discipelen erop uit om de oogst binnen te halen waar zij zelf geen moeite voor hoefden te doen. Anderen hebben gezaaid en zij mogen oogsten. Zo is het ook hier in Nijmegen. Generaties voor ons hebben gezaaid, gebeden en geploegd, net als Youth for Christ, gebeds-groepen en verschillende andere initiatieven.

Zoals Jezus zijn discipelen aanspoorde, willen wij jongeren aansporen om de oogst binnen te halen. Deze jongeren mogen gaan inzien dat ook zij geroepen zijn om leiders te zijn. Ook in hun eigen omgeving zijn er namelijk mensen die naar hen opkijken, zoals klasgenoten, vrienden en familie. We moedigen jongeren aan zich voor te bereiden op leiderschap; om niet bezig te zijn met hun capaciteiten, en of ze wel goed genoeg zijn, maar te denken aan degenen die zij zouden kunnen leiden.

We willen een verandering zien hier in Nijme-gen en omstreken. Net als in het leven van de Samaritaanse vrouw: zij ging van de duisternis (schaamte, eenzaamheid, strijd) naar het licht! Nu is de tijd, want de oogst is rijp. Laten we het samen binnenhalen.

n.a.v. David’s preek op 1 september, deze is te beluisteren in de Podcast op iTunes.

Tijd Om Te OOgsTeNNu we voor een nieuw seizoen staan, mogen we uitkijken naar een nieuwe oogst. Wij geloven dat God op dit moment een oogst voor ons klaar heeft liggen.

NOV 2012 #iNLeidiNg

Ik zIe eeN jONgereN­bewegINg dIe erNaar verLaNgt gOds wIL te dOeN eN Hem aaNbIdt IN geest eN IN waarHeId!

Page 4: Power Mail NOV 2012

In de middag was er voor kinderen een pro-gramma met voetbal, volleybal en dansen. Ook bestond de mogelijkheid om te knutselen of spelletjes te spelen. Tussen het sporten door werden er toneelstukjes opgevoerd en werd er in groepjes nagepraat met de kinderen. Jongeren konden zich ‘s avonds uitleven tijdens een voet-baltoernooi. Tijdens de pauze deelden leden van het sportteam hun getuigenis. Daniel: “De jonge-ren (voornamelijk moslims) luisterden aandachtig naar de getuigenissen die gegeven werden en ze spraken zelfs hun respect hiervoor uit. Dat heeft echt indruk op mij gemaakt.”

#beparTOfiTElke dag stond een bepaald thema centraal en waren de activiteiten, toneelstukjes en getuige-nissen daaraan gekoppeld. De week begon met het thema ‘Be part of it’, voor de kinderen en jongeren in Hatert een belangrijke boodschap om te horen. Zij horen er bij en mogen er zijn.

eeN Tijd aLs deze“We namen regelmatig de tijd om stil te worden en God te zoeken, zowel als team als individu-eel”, aldus Laetitia. “Zo stonden we aan het begin van de week stil bij Esther 4:14: ‘(...) Misschien ben je wel koningin geworden met het oog op een tijd als deze.’ In deze tekst wijst Mordechai Esther op het doel waarmee God haar een bepaalde positie gegeven heeft. Hierdoor leert ze om haar vertrouwen op God te stellen en niet op haar eigen vermogens. Tijdens de sportweek dacht ik regelmatig terug aan deze tekst.”

De open sfeer tijdens de sportweek maakte indruk op Daniël en Laetitia. Laetitia: “Mensen konden elkaar op een eerlijke en gelijkwaardige manier ontmoeten. Zelf merkte ik dat wij als dis-

cipelen van Jezus echt gemaakt zijn om anderen te dienen. Van tevoren dacht ik dat de sportweek zwaar zou zijn of dat mijn hoofd er niet naar zou staan. Maar als je in zo’n week zit, of op een plek bent waar gebrokenheid is, wil je eigenlijk niets anders dan de liefde van Jezus zichtbaar maken.”

De week eindigde met een druk bezochte buurtbarbecue. Met goed eten, schmink en een springkussen viel er genoeg te beleven. “Er heerste een goede sfeer”, aldus Daniël. “Er waren enthousiaste ouders en de kinderen die de sportweek hadden meegemaakt lieten ons duidelijk merken dat ze van ons hebben genoten en ons zouden missen.” Als afsluiting kregen alle deelnemers een medaille als aandenken.

ramadaNOmdat de barbecue tijdens de Ramadan viel, konden de islamitische jongeren niet meedoen. “Toch konden zij na tienen alsnog genieten van het eten en lieten ook deze jongeren weten dat ze het heel bijzonder vonden wat wij met het sportteam in de wijk gedaan hebben”, zo vertelt Daniël.

Dat de sportweek indruk op de kinderen en jon-geren heeft gemaakt is duidelijk, maar ook voor het sportteam was het een ervaring om nooit te vergeten. Laetitia: “Gelukkig blijven we contac-ten houden met de wijk Hatert en ik hoop dan ook mijn steentje te kunnen bijdragen tijdens de Follow-up zaterdagen in Hatert. Let‘s shine!”

aia spOrTweek iN haTerTDeze zomer vond er wederom een sportweek plaats in Hatert, verzorgd door Athletes in Action. Daniël van Wamel en Laetitia Zweers waren dit jaar ook ‘part of’ het sportteam, bestaande uit 16 mensen.

jUL 2012 #aiahaTerT

Page 5: Power Mail NOV 2012
Page 6: Power Mail NOV 2012

“We willen de jongeren bewust meenemen in die visie, omdat zij de toekomstige leiders zijn”, aldus Co. In de boodschap kwam dan ook naar voren dat het nu tijd om te oogsten is en dat de jongeren daar een grote rol in mogen spelen.

aaNbiddiNgDe sfeer zat er tijdens de avond goed in: de jongeren waren enthousiast en luisterden aandachtig. De aanbidding werd geleid door Whatthefaith. Het is bijzonder om te merken dat er steeds meer nieuwe liederen gespeeld worden bij InterTeen. Deze avond werden er zelfs 4 eigen nummers gezongen, waaronder het nieuwe lied van Hanka: ‘Liefdevolle genade’. David Dondorp sprak over God aanbidden in Geest en in Waarheid, met als centrale tekst Johannes 4. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om God te aanbidden in echtheid. Er zijn veel christenen die zich beter voordoen dan ze zijn, maar de wereld is juist op zoek naar echtheid. Wij willen Jezus centraal stellen en met een oprecht en puur hart God aanbidden. David: “In de hele voorbereiding en in alles wat ik heb kunnen vertellen ervoer ik Gods leiding. In de rust die ik mocht ontvangen kon ik God ontmoeten”.

Na afloop van deze zeer geslaagde avond werd er uiteraard gechilld in het café en The wHere-House, waar de muziek door InterTeen DJ’s verzorgd werd.

iNTerTeeN NighT 29 sep29 september vond er weer een InterTeen Night plaats in jongerencentrum Staddijk. “Het was gezellig, open en eerlijk”, aldus Christiaan. Daniël vult aan: “Jongeren hadden het gezellig met elkaar door God te zoeken, te aanbidden en naar Hem te luisteren.”

geesT VaN OpeNbariNgDe worship werd geleid door de InterTeen Band en Lucas de Vreugd deelde het woord. Zijn boodschap was dat we niet op anderen moeten steunen om meer van God te ontvangen, maar dat we door de heilige Geest God zelf beter kunnen leren kennen. We mogen rechtstreeks naar God gaan en een geest van openbaring van God ontvangen waardoor we Hem echt zullen ontmoeten. “Als spreker wil ik mensen niet afhan-kelijk maken van mij [of van een InterTeen Night], maar ik wil jongeren afhankelijk maken van God zelf, zodat zij God kennen en ontmoetingen met Hem hebben,” aldus Lucas. Ook sprak hij over het openen van de ogen van onze harten voor datgene waar God ons voor roept. “God ziet dingen in ons die wij, onze vrienden, of zelfs onze ouders niet zien. Als we dat gaan beseffen zal dezelfde kracht vrijkomen die Jezus uit de dood heeft opgewekt,” vertelt Daniël over de preek.

Ruben Allen sprak kort over zijn ervaringen in Moldavië, waar hij een tijd geweest is om te dienen. Met zijn verhaal gaf hij jongeren mee dat ze God groot kunnen maken door anderen te helpen. “Hier in Nederland zijn mensen eenzaam, daar in Moldavië is veel armoede en ik geloof dat we met elkaar als christenen iets kunnen betekenen,” zo vertelde hij. Jongeren werden uit-gedaagd om na te denken over manieren om iets voor anderen te betekenen, ook gewoon in hun eigen woonplaats. Zo kunnen zij het antwoord zijn op het gebed van een ander.

iN geesT eN waarheidZaterdag 1 september was de aftrap van het nieuwe seizoen. “We geloven dat dit een seizoen van groei wordt, en dat we ons als InterTeen daarop mogen voorbereiden.”

sep 2012 #iTNighT

Page 7: Power Mail NOV 2012
Page 8: Power Mail NOV 2012

Dit jaar was het kamp voor het eerst XXL en duurde het een week, in plaats van 5 dagen zoals de voorgaande jaren. Elke dag was er een vol programma met onder andere twee XXL diensten en daarnaast XXS groepen, waarin jongeren in kleinere groepen met elkaar konden delen en bidden. Nieuw dit jaar waren de Youth Alpha diensten, speciaal voor jongeren die bij een Youth Alpha groep aangesloten zijn. Ook waren er dit jaar voor het eerst workshops te volgen. Zo kregen jongeren onder andere onderwijs in profetische aanbidding en aanbidding in dans, maar leerden ze ook hoe humor te gebruiken bij het evangeliseren.

Met de dagelijkse diensten en XXS groepen konden de jongeren de diepte in met God, en in de tussentijd konden ze ontspannen met sporten, buikglijden en, niet te vergeten, een bonte avond. “Het was bijzonder om tijdens dit kamp te merken dat er eenheid was tussen mensen, ook al waren er zoveel verschillende mensen, van ver-schillende kerken en van verschillende leeftijden”, aldus Liselotte.

Het thema was XXL en de Bijbeltekst die centraal stond sloot daar ook op aan:

‘daN zuL je met aLLe HeILIgeN de LeNgte eN de breedte, de HOOgte eN de dIepte kuNNeN begrIjpeN, ja de LIeFde vaN jezus keNNeN dIe aLLe keNNIs te bOveN gaat, Opdat je zuLt vOLstrOmeN met gOds vOLkOmeNHeId.’ Efeziërs 3: 18-19

sUmmerCamp XXLDe eerste week van augustus ging het Summercamp van start! Ongeveer 100 jonge mensen vertrokken naar Esbeek, om daar een spetterende week te beleven.

aUg 2012 #iTsUmmerCamp

bart wolffThuis gekomen van Summer-camp waar ik heel veel heb geleerd en mag weten dat Hij er altijd is. Gods liefde is bij ons!

inge LagerwerfInterTeen Summercamp XXL was zó onwijs vet!!!! :D #Jezusbedankt #BEPARTOFIT

Page 9: Power Mail NOV 2012

david van beeken nu??¿ #missingITSummercamp

daniël van wamelHet was een Summercamp vol van jongeren, muziek, sport, bosspellen, lange dagen, korte nachten, heel veel liefde en XXL van God! :D It is awesome to BePartOfIt! :)

Er heerste een gezellige en open sfeer. Hanneke: “Het was een bijzonder kamp. God is daar en iedereen gaat voor God. Dat is gaaf!” Ook Liselotte was onder de indruk van de openheid, vooral in de XXS groepen. “Ik heb God kunnen ontmoeten door de verbondenheid te ervaren met andere mensen. Door de openheid merkte ik opeens dat Hij zoveel meer merkbaar was.”

Eindoordeel: een gezellig, open en actief kamp, wat veel te snel weer afgelopen was. Op naar het volgende Summercamp in juli 2013 dus. Maar eerst: InterTeen WKND!

Page 10: Power Mail NOV 2012

• Esther die de afgelopen tijd de bar heeft gedraaid.

• Priscilla en Lorenza die de verantwoordelijk-heid voor de bar op zich willen nemen.

• Alle medewerkers die ervoor zorgen dat veel praktische zaken op de events goed lopen.

• De nieuwe nummers die de afgelopen tijd zijn geschreven door de bands.

• De grote stappen die de InterTeen DJ’s elke keer weer kunnen zetten en het plan dat God met hen heeft.

• Echte eenheid onder InterTeen jongeren.

bid mee VOOr...

• De jongeren die tot geloof gekomen zijn. Sommigen komen uit moeilijke gezinssituaties en hebben vaak niemand anders die voor hen bidt. Bid dat deze jongeren nog meer zul-len groeien in geloof.

• Dat de jongens en meiden die Youth Alpha volgens, geworteld zullen blijven in de liefde van Jezus.

• De follow-up activiteiten van Athletes in Action in Hatert. Maandelijks komen we terug om te sporten en contact te leggen met de jongeren.

• Het huiskamer project in Hatert met een aan-tal NSN-ers, dat het een succes gaat worden en dat veel kinderen bereikt zullen worden met de liefde van Jezus.

• De voorbereiding van een tweede AIA sport-week in Nijmegen goed zal verlopen samen met Hart van Noord.

#pOwer

we zijN daNkbaar VOOr...

• Inge’s inzet binnen InterTeen. Ze verlaat het kernteam maar blijft actief bij o.a. X-Change.

• De bijzondere AIA Sportweek in Hatert, waar het een week lang feest was. En dat de buurt BBQ goed bezocht werd (±175 mensen).

• De AIA follow-up die dit jaar erg goed van de grond is gekomen.

• Kringhuis Xanthopus van NSN, die mee gaat helpen in Hatert.

• Dat we in contact komen met belangrijke men-sen van gemeente Nijmegen en maatschap-pelijke instellingen.

• Dat er waarschijnlijk een tweede AIA sportweek in 2013 in Nijmegen (Noord) zal plaatsvinden.

• Succesvolle en gezegende week Summer-camp, met ook veel jongeren uit Hatert en een part Youth Alpha programma, wat goed aansloeg.

• De mission Trips in juli en oktober (daar-over meer in de volgende Power Mail). De eerste vrouw die uit de prostitie is gestapt en afgekickt is.

• Nieuwe young professionals zoals Raechel, Joanna en Daniël die zich inzetten voor de website, de Power Mail en het Media team.

• Trouwe licht en geluid mensen, zoals Bjorn die daar helpt en een aanvulling is.

• De geweldige Prayer meetings en Devotions die we vóór iedere InterTeen Night hebben.

• Daniel die bij Devotion (muzikaal) ondersteunt.

de kraChT VaN jOUw gebedBen jij Power Partner? Dat is geweldig! We zijn dankbaar voor jouw steun en jouw geloof! Vergeet niet dat jouw gebed altijd krachtig en effectief is! Hier zijn wat punten waar je voor kunt bidden/danken! #BIDMEE!

Page 11: Power Mail NOV 2012

• De X-Change Projectgroep: we zoeken nog iemand met een passie en droom om Jezus zichtbaar te zien op scholen.

• Bestaande (en nieuwe) X-Change groepen, dat ze gemotiveerd zullen zijn om voor hun scholen te bidden.

• Vrede op scholen en bij scholieren: dat deze generatie zal inzien dat pesten onmenselijk is en moet stoppen.

• Inspiratie voor meer nieuwe nummers.

• Uitbreiding van het bar team

• Jongerencentrum Staddijk, dat zij door kun-nen blijven gaan, ondanks de bezuinigingen.

• Nieuwe jongeren die naar InterTeen komen, dat zij zich thuis en ‘Part of it’ zullen voelen.

• Blijvende vriendschappen onder jongeren, wat een voorbeeld zal zijn voor onze omgeving.

• Wijsheid en leiding voor het Mission Team. Er is veel te doen in Oekraïne en Moldavië en er komt veel bij kijken. Bid dat ze de juiste keuzes zullen maken, en dat het vruchtbaar werk zal zijn.

• Iris die vrouwen uit de prostitutie probeert te helpen in Oekraïne, maar ook in Nijmegen. Bid voor Bescherming en leiding in haar bediening.

• InterTeen WKND – dat het een mooie tijd zal zijn waarin harten geraakt en veranderd zullen worden.

Een printvriendelijke PDF met van deze pagina is te vinden op www.interteen.nl/powermail

InterTeen wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van geloofs-partners, die met geloof, gebed en daden naast ons staan.

pOwer parTNersMisschien wil je erover denken om InterTeen financieel te ondersteunen. Elke gift is een be-langrijke bouwsteen. Onze voorkeur gaat uit naar maandelijkse giften, zodat we vooruit kunnen plannen. We noemen je dan onze Power Partner!

Wil je ons machtigen? Regel het online op www.interteen.nl/powerpartner, of vul het for-mulier hieronder in en stuur deze naar InterTeen, Postbus 1612, 6501 BP Nijmegen.

InterTeen is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI. Giften zijn dus fiscaal aftrekbaar!

gezOCHt:pOwer partNers

Ik verleen tot wederopzegging machtiging aan Stichting InterTeen om van de hieronder genoemde rekening maandelijks een bedrag af te schrijven van:

€ 5,- € 10,- € 20,- €

Rekeningnr:

Ten name van:

Datum:

Handtekening:

Page 12: Power Mail NOV 2012

JUL 2012 #AIAHATERT

44t/m6 jan 2013esbeek

met:InterTeen BandwhatthefaithGREGG MONTELLADJ’s & INTERTEEN TEAM

www.interteen.nl/wkndA2 poster IT WKND 2013.indd 1 23-10-12 00:37

Page 13: Power Mail NOV 2012

JUL 2012 #AIAHATERT

raak!4-6 jaN 2013 Het eerste weekend van 2013 is het meteen raak! Begin je nieuwe jaar goed en ga mee naar InterTeen WKND in Esbeek!

44t/m6 jan 2013esbeek

met:InterTeen BandwhatthefaithGREGG MONTELLADJ’s & INTERTEEN TEAM

www.interteen.nl/wkndA2 poster IT WKND 2013.indd 1 23-10-12 00:37

jaN 2013 #iTwkNd

actieve bosspellen, diepgang met god, persoonlijke groei, vette worship, krach-tige preachings en... heel veel gezellig-heid met (nieuwe) vrienden!

Aankomst: Vrijdag 4 JAN 2013, 19.00 uurVertrek: Zondag 6 JAN 2013, 18.00 uurLocatie: De Kievit (“de Herdgang”) Prins Hendriklaan 4, Esbeek (NB)Kosten: € 75 pp

* € 10 Korting voor Power Partners (zie pagina 10) en Newbies (op het moment van aanmelden ben je niet vaker dan 3 keer op een InterTeen Night geweest).

Info en aanmelden: www.iNTerTeeN.NL/wkNd

€10 korting voor

Power Partners

en Newbies*

Impressie InterTeen WKND vorig jaar:

“Na de kick-off dienst – met supervette worship en een krachtige, uitdagende preaching waar-mee we meteen het diepe in gingen – gingen we met warme kleren en zaklampen het bos in voor een spannend nachtspel. Nu zit iedereen zich lekker op te warmen bij de open haard met een kop warme chocomel met slagroom. Heerlijk! Dit was nog maar de eerste avond. We hebben nog een heel weekend te gaan!”

Page 14: Power Mail NOV 2012

Een reis van 11 uur (vlucht van 3 uur en een treinreis van 8 uur) bracht hen naar Krivoy Rog, voor velen van hen inmiddels een vertrouwde stad. Een aantal teamleden was namelijk al voor de 3e of 4e keer in anderhalf jaar in Krivoy Rog.

OpgesLOTeN iN eeN kOOiHet doel van de reis was om de mensen in Oekraïne te dienen en in het bijzonder om een zegen te zijn voor mensen die er alleen voor staan. Dit kunnen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn, maar ook weeskin-deren, prostituees en ouderen... Kortom: mensen die aan de rand van de Oekraïense samenleving staan. Tweemaal daags bezocht het team een weeshuis of instelling. Zo kwamen ze op de eerste dag bij een instelling voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Een deel van deze mensen zat opgesloten in een kooi. De mensen die niet konden lopen lagen de hele dag in bed en kwamen nauwelijks buiten. Voor hen was het dan ook ontzettend belangrijk om wat aandacht te krijgen. Het is de bedoeling om vaker naar deze instelling te gaan, om wat vreugde te brengen in de levens van deze mensen.

Het team deed ook verschillende weeshuizen voor kinderen tussen de 12 en 18 aan, om spelletjes met hen te doen. Dit was voor de kinderen prettig, aangezien veel weeshuizen in de zomer(vakantie) geen programma hebben en ze daardoor zichzelf moeten vermaken. Tegenover het appartement waarin het team verbleef stond een weeshuis voor kleuters, wat ze een aantal keer bezochten, altijd met een lading bellen-blaas en ballonnen. Het was te merken dat deze kinderen afgevlakt geraakt waren door lange tijd in een instelling gewoond te hebben. Hierdoor bleek het moeilijk om contact met ze te maken;

hun vertrouwen in volwassenen was flink bescha-digd. Het was mooi om te zien dat deze kinderen – na ontelbare ballonen en bellen – wat meer los kwamen en zelfs vliegtuigje durfden te spelen!

LaNgs de sNeLwegEen hele andere ervaring vormde de ontmoeting met een groep prostituees die langs één van de snelwegen in Krivoy Rog stond. Deze vrouwen hadden afschuwelijke dingen meegemaakt, waar-door ze uiteindelijk verslaafd en in de prostitutie geraakt waren. Het is gevaarlijk werk en de vrou-wen werkten dan ook elke dag in angst. Toch geloofden ze in God en baden ze voor elkaar, zomaar op de vangrail. Deze vrouwen wilden graag afkicken en een nieuw leven beginnen. Het lukte zelfs om één van de vrouwen opgenomen te krijgen in een afkickcentrum. Hopelijk volgen er snel meer!

Dit stukje is veel te kort om je echt een indruk te geven van de reis. Lees daarom de blog:

interteenmission.waarbenjij.nu. En als dat nog niet genoeg is, ben je na-tuurlijk meer dan welkom om volgend jaar het team te komen versterken!

hOOp breNgeN iN kriVOy rOgAfgelopen juli vertrok er een groep van 5 jongeren van InterTeen voor 12 dagen naar Oekraïne.

jUL 2012 #iTmissiON

Page 15: Power Mail NOV 2012

jULi 2012 #aiahaTerT

Er heerste een sfeer van vreugde en verwachting om Hem te ontmoeten en de aanwezigen werden overweldigd door Gods liefde en aanwezigheid. “Wat deze avond voor mij bijzonder maakte,” aldus Suzanne, “is dat onze menselijke plannen om ons naar de troon van God te ‘haasten’ plaats moesten maken voor de heilige Geest om de lei-ding te nemen over de hele avond. We hoefden niet krampachtig te proberen om Gods aanwe-zigheid af te dwingen, maar we konden juist los laten zodat we gevoelig waren voor datgene wat Zijn Geest wilde doen. Let go and let God!”

Al met al een ontzettend mooie en bijzondere avond, waar God centraal stond en aanwezig was. Hanka: “Voor mij was het een plek waar ik de aanwezigheid van God heb ervaren en ik ge-loof dat er nog meer mooie avonden gaan komen waarin God met ons steeds dieper wil gaan.”

Tijdens de Random Worship & Intercession avonden hebben we de visie om in eenheid God te aanbidden en voorbede te doen, zonder eigen programma of agenda. De volgende avond is: Zaterdag 17 november, 19.30 – 22.00 uur Wijkcentrum Burghardt Burghardt van der Bergstraat 114, Nijmegen

LeT gO aNd LeT gOdDegenen die erbij waren noemen het ‘een ontmoeting met God’, een plek waar je Gods aanwezigheid kunt ervaren: het Random Worship Experiment, dat 8 september in Wijkcentrum Burghardt plaatsvond.

sep 2012 #raNdOmwe

Hoewel Random Worship geen nieuw concept is, was de vorm deze avond wel wat aangepast. Voor het eerst ging de worship (aanbidding) sa-men met intercession (voorbede). Het was bijzon-der om als christenen vanuit verschillende kerken in Nijmegen God te zoeken op een andere manier dan wat gangbaar is in kerkdiensten, vindt Hanka. Anders, want zoals de naam Random al aangeeft, was er geen vastomlijnd programma. Kenmerkend voor de avond was juist dat niks van tevoren gepland was. Geen sprekers, geen band, geen thema. Deze avond draaide om het ontmoeten van God, maar zonder een plan of een bepaalde ‘aanpak’. “De sprekers en de band waren wij zelf”, aldus Suzanne. “Iedereen die, geleid door de heilige Geest, een Woord van God ontving en dit wilde delen mocht dat doen. Er waren geen vaste regels; iedereen mocht een gebed uitspreken“. Zo ontstonden ook veel nieuwe melodieën en teksten. Hanka: “Dat vind ik het mooie aan dit soort avonden, want daardoor kun je als christenen elkaar opbouwen en helpen om God steeds beter te leren ontmoeten en kennen.”

Page 16: Power Mail NOV 2012

Inmiddels zijn er al weer drie wHereHouse avonden achter de rug. De eerste avond tijdens Summercamp begon goed: “wHereHouse Sum-mercamp was zo’n groot succes dat er die week zelfs nóg twee wHereHouse avonden werden gehouden”, aldus Joanna en Daisy Allen. Na de verschillende avonddiensten was er tijd om te chillen, met goede muziek én goede gesprekken. Er werden alcoholvrije cocktails geserveerd met verrassende namen als ‘Sunny Side Up’, ‘Blue Lagoon’ en ‘Banana Trip’; “ultrahip”, menen Daisy en Joanna. “De cocktails vlogen dan ook als warme broodjes over de toonbank.”

marOkkaaNse paNNeNkOekjes Ook in september was er een wHereHouse avond, waar jongeren elkaar in een informele set-ting konden ontmoeten. Met een kleinere groep werden er spelletjes gespeeld. De klapper op de vuurpijl? Heerlijke Marokkaanse pannenkoekjes met verse muntthee, verzorgd door Daisy Allen.

be The ChaNgeDeze maand vond wederom een wHereHouse avond plaats. Samen met de Teens of God (ToG) werd een Movie Night gehouden, waarbij het ToG-honk voor een avond omgedoopt werd tot bioscoop. Alle ingrediënten voor een perfecte filmavond – een goede film en leuke mensen – waren aanwezig. Uiteraard konden ook snacks zoals popcorn en chips niet ontbreken en onder het genot van een kop warme chocomel met slagroom werd de film ‘To save a life’ bekeken. Joanna en Daisy: “Het was een vette film, waaruit mooie lessen gehaald konden worden. Het daagt je uit en inspireert je om anders te zijn, ‘to be the change’. Zeker een aanrader voor iedereen.”

Tot nu toe zijn de wHereHouse avonden dus een groot succes, vinden ze: “Wij gaan gewoon voor vette avonden, met goede gesprekken en in de toekomst ook voor ‘bonding’ met niet-christenen!”

The wherehOUseIedere maand bieden we jongeren een gezellige, ontspannen avond in koffiehuis de Verwondering. We noemen dit The wHereHouse.

#wherehOUse

Kom ook eens chillen in The wHereHouse!• Vrijdag 30 november, 19.30 uur• Vrijdag 21 december, 19.30 uur• Vrijdag 2 februari, 19.30 uurDe Verwondering, Eilbrachtstraat 8 Nijmegenwww.facebook.com/WherehouseNijmegen

Page 17: Power Mail NOV 2012

In kleine groepen van drie tot zeven personen werd samen gebeden voor (visie voor) de school en leerden de groepsleden elkaar steeds beter kennen. Joas: “Het afgelopen jaar werd ik door X-Change stilgezet bij het feit dat ik niet de enige christen ben op school en dat ik voor mijn ‘chris-ten zijn’ echt mag gaan staan in mijn jaarlaag.” Het doel van X-Change is dan ook om God zichtbaar te maken op scholen en daarnaast het geloof praktisch te maken, onder andere door het houden van acties. Vooral de HAN bleek open te staan voor zulke acties. Laetitia: “We hebben een Valentijnsactie gehouden en met pasen hebben we paaseitjes verstopt met een boodschap. We weten niet wie de paaseitjes uiteindelijk gevon-den heeft, maar ze waren wel allemaal binnen enkele dagen verdwenen!”

dOeN eN LaTeNMaar ook zonder praktische actie kun je laten zien wie Jezus is: “Samen met een X-Change-genootje heb ik contact opgebouwd met een studiegenoot. We konden er voor haar zijn en af en toe konden we iets delen van hoe wij in het leven staan,” aldus Jolente. Joas vult aan: “Ik heb op mijn school Jezus laten zien door mijn doen en laten en door op momenten dat jongeren met vragen kwamen (tijdens X-Change), in gesprek te gaan en uit te leggen waarom we dit doen.”

Dit jaar gaan de X-Change groepen weer van start, maar hoe die er uit zullen zien is voorlopig nog onduidelijk. Wat hoe dan ook vaststaat, is dat de groepen elk jaar van samenstelling zullen wisselen. Mogelijk gaan de X-Change groepen van de HAN en RU samen en ook zijn er plannen om via de christelijke studentenvereniging NSN meer bekendheid te zoeken voor beide groepen. “In ieder geval willen we dat de campus een plek wordt waar Jezus centraal staat,” vindt Jolente.

Ondanks de succesvolle acties die het afgelopen jaar gehouden zijn, blijft het vooral de persoon-lijke relatie die je met klasgenoten hebt waarin je Jezus kunt laten zien; daar zijn ze het alle drie over eens. Laetitia: “Daarom hoop ik ook dit jaar daar weer in te kunnen investeren en ik hoop dat Gods liefde door mij zichtbaar mag worden.”

INterteeN sCHOOLageNda 2013/2014Ja, het is wat je denkt dat het is: een supervet idee! Volgend jaar hoef jij niet lang meer na te denken over welke agenda je gaat kopen, want InterTeen komt met een eigen, supercoole schoolagenda – gewoon omdat het kan!

Je gaat daar dit jaar nog meer van horen, en in het voorjaar kun je de agenda vooruit bestellen!

X-ChaNgeHet afgelopen jaar zijn de HAN, Radboud Universiteit (RU) en het Maaswaal College een X-Change groep rijker geworden. Laetitia, Joas en Jolente blikken terug op hun ervaringen met X-Change.

#iTXChaNge

begin een X-Change groep in 3 stappen:1. Vraag het startpakket aan op [email protected]. Hang de poster ‘Wanted: Christians’ op in

jouw school3. Begin gewoon te bidden!

Kijk voor meer info op www.interteen.nl/x

Page 18: Power Mail NOV 2012

inge stopt maar gaat wel doorInge (die momenteel in Afrika is) verlaat na 4 jaar het kernteam van InterTeen. Gelukkig blijft ze nog wel actief betrokken, o.a. bij X-Change. Inge, namens ons allemaal: Bedankt voor je tijd, inzet en enthousiasme binnen het kernteam! Blijf lek-ker doorgaan met wat je doet! #ITKernteam

interTeen dj’s remixen ‘jezus bedankt’Vlak na Summercamp hebben de InterTeen DJ’s

hun eerste officiele single gereleased. Het is een remix van het populaire nummer ‘Jezus bedankt’ van What-thefaith! Deze is gratis te downloa-den op www.soundcloud.com/interteendjs #ITDJ

picknicken in interTeen OfficeOm wat meer werkplek te creëren in de bescheiden kantoorruimte van InterTeen, hebben we een picknick tafel besteld! Het leek een gek idee, maar je kunt er prima aan werken, en lunchen natuurlijk! Verder is het geschikt – ja zelfs inspirerend – voor meetings en brainstorms! De grasmat, parasol en het picknick tafelkleed maken het af. #ITOffice

Nieuwe mailinglistWe stappen over op een nieuw e-mailsysteem voor onze mailinglist. We zetten ons huidige adressenbestand bewust niet over, om zo te

kunnen voldoen aan de Tele-communicatiewet. Wil je onze maandelijkse update per e-mail (blijven) ontvangen? Meld je dan (opnieuw) aan via interteen.nl #ITMediaTeam

5 jaar revolution TVIn oktober 2007 werd er een nieuw onder-deel van de InterTeen Nights geïntroduceerd: Revolution TV, met daarin alle nieuwtjes, tips en ‘shizzels’ zoals Ruben tijdens de allereerste aflevering voorzichtig aankondigde. Na 5 jaar is Revolution TV nog steeds een populair onder-deel van de avonden en zijn er nieuwe rubrie-ken toegevoegd zoals de Medewerker van de Maand. In oktober werd daarmee voor de 30e keer een vrijwilliger van InterTeen in het zonnetje gezet. Alle (±60) afleveringen van Revolution TV zijn terug te vinden op YouTube. #RevolutionTV

kOrT NieUwsNOV 2012 #iNTerTeeN

in de mediaIn het AIA Magazine werd een foto van Athletes in Action in Hatert geplaatst, die volgens de redactie goed weergeeft waar we het allemaal voor doen. Het blad Tegenberichten van Tear schreef in het artikel ‘Integraal kerk-zijn in Nederland’ over InterTeen en de manier waarop jongeren hun geloof zichtbaar maken door projecten zoals AIA en X-Change. Voor het spirituele tijdschrift Herademing werden Co en Matthias geïnterviewd voor het artikel ‘Hart voor de stad’ dat gaat over nieuwe vormen van gemeenschap in de stad.

Page 19: Power Mail NOV 2012

In oktober was de 1e brainstorm avond, waar zo’n 12 mensen aanwezig waren die allemaal wel iets hebben met het begrip ‘Media’.

Er werd nagedacht over het doel van een Media Team, en welke taken daarbij horen. Zo kwamen we tot de conclusie dat het de taak van het Media Team is om het verhaal van InterTeen te vertellen. Het verhaal wordt geschreven door InterTeen zelf: de visie, de activiteiten, de projec-ten, de teams. Het Media Team zorgt ervoor dat dit verhaal op een goede manier verteld wordt aan de buitenwereld. Dit betekent dat kanalen zoals de website, social media en de Power Mail goed op elkaar afgestemd moeten worden.

Nieuwe medewerkersSinds een paar maanden zet Raechel Maskikit zich in voor InterTeen als redacteur van de Power Mail en de nieuwe website, die binnenkort gelan-ceerd wordt. Raechel: “Als ik zie wat InterTeen voor veel jongeren in Nijmegen betekent, vind ik het geweldig om met mijn talenten een bijdrage te kunnen leveren aan hun werk!”

Ook Daniël van der Garde is zo’n young profes-sional die InterTeen versterkt met zijn kennis van programmeren. Hij is een aanwinst voor de ontwikkeling van de nieuwe website.

Joanna Allen en Christiaan van Essen zijn al langer actief bij InterTeen, maar zij nemen een nieuwe rol op zich en zullen het voortouw nemen in het vormen van het Media Team.

Nieuwe websiteHet is ook de hoogste tijd om onze website te vernieuwen. De oude site was niet meer geschikt voor de hoeveelheid activiteiten en projecten. Meer dan een jaar geleden werden de eerste schetsen op papier gezet, maar de laatste maan-den is de vaart er pas echt ingekomen.

Op de nieuwe site zie je duidelijk welke events en projecten er zijn. Daarnaast krijgt elk team een eigen pagina die het zelf bij kan houden en waar teamleden kunnen bloggen over hun bezigheden. Het zal een levendige site worden met natuurlijk volop koppelingen naar de sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

Hier is alvast een kleine preview. Medio november verwachten we de site te lanceren.

media TeamDat InterTeen goed bezig is op het gebied van media en techniek is niks nieuws. Maar sinds oktober is er een Media Team in oprichting, waardoor de ontwikkelingen echt hard gaan!

OkT 2012 #mediaTeam

wat ga jIj dOeN bIj INterteeN? Wij willen jou ruimte geven om je gaven en talenten te ontwikkelen en in te zetten! Laat ons weten wat jouw droom is! Kijk voor meer info over de teams op www.interteen.nl/teams of stuur een mail naar [email protected] en vertel wat je zou willen doen.

Page 20: Power Mail NOV 2012

InterTeen is een christelijke jongeren beweging die met events, projecten, sport en meer, jongeren ruimte wil geven om hun geloof positief uit te leven.

www.interteen.nl facebook.com/interteen @interteen