Pompdagen krant 2014

40
KERMIS DAGGIE OLD HEINO POMPTOERTOCHT DONDERSE MARKT PETIT MONT MARTRE POMPRADIO COLOR RUN STOELENDANS

description

Pompdagen krant 2014

Transcript of Pompdagen krant 2014

Page 1: Pompdagen krant 2014

KERMIS

DAGGIE OLD HEINOPOMPTOERTOCHT

DONDERSE MARKTPETIT MONT MARTRE

POMPRADIO

COLOR RUN STOELENDANS

Page 2: Pompdagen krant 2014

Aarnink Accountants + AdviseursVrieswijk 7, 8103 PB Raaltetelefoon (0572) 35 71 [email protected]

Aarnink AA is ook gevestigd in Wolvega

Zodat u kunt

ondernemen

Administratieve dienstverlening accountancy belastingzaken financieel advies personeels- en salarisadministratie

Als ondernemer wilt u vooral bezig zijn met waar u goed in bent:

ondernemen. In de praktijk stuit u op complexe vraagstukken op fiscaal,

financieel en organisatorisch gebied. Dan is het prettig dat u voor antwoord

op uw vragen terecht kunt bij een specialist. En dat uw personeels- en

salarisadministratie in vertrouwde handen is. Aarnink Accountants +

Adviseurs begrijpt dit al meer dan 45 jaar en behartigt uw zaken uiterst

serieus en professioneel, zodat U kunt ondernemen!

Sterk in containers

Aannemen van werk, recycling en verhuurwww.hoogeboom-raalte.nl Tel: 0572-352250

Sterk in uitvoering

400 jaar karakter

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.www.eykelenkamp.nu

HOOFDSPONSOREN

Samen sterker

www.rabobank.nl/salland

Rabobank Salland draagt verenigingen en stichtingen een warm hart toe. Daarom ondersteunen wij

ook de Heinose Pompdagen met Hart voor Salland. Samen brengen we lokale initiatieven verder en

maken we doelen mogelijk. Wij wensen u veel plezier.

Hart voor Salland

de HeinosePompdagen

Hart voor Sallandondersteunt

Page 3: Pompdagen krant 2014

2014 3

De krant ‘Pompdagen 2014’ is een uitgavevan N35 Media i.s.m. de Stichting Heija HeinoDeze krant wordt verspreid in een oplage van 25.000 exemplaren in Salland.

Coördinatie & Acquisitie: N35 Media, Martijn Jansman, Marktplein 4a, 8141 AG Heino. Tel. 0572-395558, M 06-51299622,[email protected], www.n35.nl

Redactie: Eyecatcher Communicatie,Rudi Buitenkampwww.eyecatcher-communicatie.nl

Foto’s: NuHeino, Joost Pieterse, Johan Wolff Fotografie, Maeike Blauw Fotografie, Vincent Hartman Fotografie

Vormgeving: N35 Media, Inge Hegteler

Orders worden afgesloten en uitgevoerd overeenkomstig onze algemene voorwaarden, gedeponeerd bij de K.v.K. te Zwolle

VOORZITTER HANS EGELIE ZET PIKETPAALTJES UIT VOOR HET BELEID IN DE KOMENDE JAREN

NIEUWE KOERS POMPDAGEN: VERFRISSEN, MEER OPENHEID EN OP DE KLEINTJES LETTEN

Ergens halverwege het gesprek valt hij even stil. “Weet je, ik heb enorm veel respect voor Frans van Hees. Hij heeft er met zijn bestuursleden hard aan moeten trekken om de Pompdagen nieuw leven in te blazen. En dat heeft absoluut resultaat gehad”, steekt Hans Egelie, de nieuwe voorzitter van Stichting Heija Heino, de loftrompet over zijn voorganger. Wel beseft hij dat er nog genoeg werk aan de winkel is. De drie pijlers: verfrissen van het programma, meer openheid en waar mogelijk op de kleintjes letten!

Een leven zonder vrijwilligerswerk. Egelie kan het zich niet voorstellen. Nadat hij zijn voorzittershamer van handbal-vereniging HHZD aan de wilgen hing, duurde het niet lang of de Heinoër werd opgenomen in de Pompdagen-familie. “Vorig jaar heb ik me bezig gehouden met het programma voor de Hof van Rakhorst. Het was daar heel belangrijk om een slag te maken. Uiteindelijk is besloten om de taken onder drie personen te verdelen in plaats van dat één man de gehele eindverantwoordelijkheid draagt. Dat heeft heel goed uitgepakt.”

Zijn inzet en betrokkenheid bleven niet onopgemerkt en Van Hees zag zijn kans schoon om Egelie te benaderen voor het voorzitterschap. “Daar moest ik wel even over nadenken. Ik wilde een antwoord op drie vragen: hoe is de verantwoordelijkheid geregeld, hoe reageert het thuisfront en hoe zit het met het spreken in het open-baar? Het eerste is geen probleem, want we hebben een goede groep met jonge en oudere vrijwilligers. Mijn vrouw liet ook weten dat het geen probleem is, zo lang ik af en toe ook aan haar denk. En het spreken, tja, daar moet ik maar overheen stappen. Voor de opening van de Pompdagen krijg ik in ieder geval steun van een bij- zondere verrassingsact”, zegt hij met een brede glimlach op het gelaat.

GOUDMIJNDe voorzitter heeft de eerste maanden van zijn ambts-periode vooral ook gebruikt om zoveel mogelijk met mensen van divers pluimage te praten. Dat leverde veel goede input op, waarmee hij binnen het bestuur aan de slag wil. Uit de mond van de middenstanders kwam bijvoorbeeld de opmerking dat men behoefte heeft aan meer openheid. “Een belangrijk signaal dat we ons zeker ter harte nemen”, stelt Egelie. “Het leidt namelijk ook tot misverstanden. Zo leven de ondernemers in de veronderstelling dat de Hof van Rakhorst een goudmijn is. Niets is minder waar. We zijn tevreden over de omzet in de Hof, maar iedereen moet wel beseffen dat we flink investeren in het muziekprogramma en de materialen die daar bij horen”, aldus de preses die de sponsoren graag wil uitleggen waar hun bijdrage naar toe gaat. “Wat ons betreft, gaan we ieder jaar twee keer in gesprek met de ondernemers. Een evaluatie net na de Pompdagen en een vooruitblik in het begin van het jaar. Met de Heinose Winkeliers Vereniging hebben we hier al over gesproken en uiteraard betrekken we Heino Aktief daar ook graag bij.”Hij wil er evenmin omheen draaien dat de Stichting Heija Heino in de komende jaren een fikse uitdaging heeft als het gaat om de financiën. “We hebben alle werkgroepen wel gevraagd om te kijken naar bezuinigingsmogelijk-heden of een manier om meer inkomsten te genereren. De Pompdagen hebben de laatste jaren namelijk wel verlies geleden. Het is niet schrikbarend, maar het is wel zaak om het tij te keren en creatief te worden”, vindt Egelie die absoluut geen plannen heeft om iets aan het karakter van de Pompdagen te veranderen. ‘Niet aan het imago van het terrasfeest en ook niet aan het programma. Er staat een bijzonder goed fundament. Het is hooguit van belang om te verfrissen en hier en daar te vernieuwen. Als we zoals nu het aanbod krijgen voor een Kermiskoers, dan grijpen we dat natuurlijk wel

met beide handen aan. Voor ons staat voorop dat de Pompdagen een samenspel is tussen bevol-king, vrijwilligers en bedrijfs-leven en wij zijn daarin de spin in het web. Als het aan mij ligt, blijven de Pompdagen een feest van, voor en door Heinoërs.”

COLOFON

POMPMOATEN BRENGEN EXTRA GELD IN HET LAATJE

Hoe kun je de betrokkenheid van de Heinoër bij zijn eigen dorpsfeest vergroten en tegelijkertijd zorgen voor een extra geldstroom? Deze interessante vraag heeft het bestuur van Stichting Heija Heino even bezig gehouden en het antwoord is: de Pompmoat!

De Pompmoat is de Heinose variant van de ‘Vriend van…’. Tijdens Koningsdag is er voor het eerst reclame gemaakt voor deze nieuwe vondst en er was meteen veel belangstelling. “Daar zijn we erg tevreden over”, aldus voorzitter Hans Egelie.

Wie Pompmoat wordt, steunt de Stichting Heija Heino bij het organiseren van de Pompdagen. Er zijn drie opties: Pompmoat (10 euro), Goeie Moat (20 euro) en Béste Moat (50 euro). In elke variant is in ieder geval een polsbandje, enkele consumptiemuntjes, één of meerdere kortingskaarten, een lot voor de zondag-loterij en een verrassing inbegrepen. Meer informatie is te vinden op de website www.pompdagen.nl.

Page 4: Pompdagen krant 2014

Wij wensen u fijne Pompdagen

Canadastraat 48 > 8141 AD Heino > 0572 391 413www.haarmodespiegelbeeld.nl

Zo lang mogelijk thuis of zo thuis als mogelijk…

Vertrouwd dichtbij met Carinova

Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl/dichtbij

Als het om zorg gaat, dan is Carinova een verstandige keuze. Want hoewel Carinova een grote organisatie is met veel cliënten, kiezen wij nadrukkelijk voor kleinschaligheid. Zo werken we bijvoorbeeld met zelfstandig werkende wijk(zorg) teams onder regie van een coördinerend wijkverpleegkundige. En ook als het om Woonzorg gaat werken we op die manier: met zelfstandige teams onder regie van een coördinator zorg.

Dus �uiszorg, Woonzorg, Huishoudelijke Hulp of Mantelzorg-ondersteuning nodig? Bel dan 0900 86 62

ENERGIENEUTRAAL wonen voor ieder budgetGegarandeerd 10 jaar NUL op de meterDuurzaam met onderhoudsarme materialenFlexibel en naar eigen wensen in te delen

Novitijd: energieneutraal natuurlijk!

[email protected] | www.novitijd.nu | 0572 - 76 38 45 | Heino

NIEUW bij Boerdijk Juwelier Opticien

Mondaine horloges

Smaakmakend!

Hoogglans

OP SCHARNIEREN, LADEN, KORVEN EN OPHANG-SYSTEMEN

20jaargarantiegarantie

jaarSmaakmakend!

Hoogglans

OP SCHARNIEREN, LADEN, KORVEN EN OPHANG-SYSTEMEN

20jaargarantiegarantie

jaar

Zwolseweg 1 8141 EB Heino | 06-83521418 | [email protected] | www.keukenxpert.nlElke do, vr en za geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Overige dagen of avonden op afspraak.

Vanaf 14 aug tot en met 30 aug zijn wij gesloten

Page 5: Pompdagen krant 2014

2014 5

‘HEINO KIDS SPORTEN’ DEELT MEE IN SUCCES VAN ERFHUUS“Eigenlijk zitten we al helemaal vol.” De commissieleden zeggen het op een toon alsof ze zich bijna schuldig voelen. Het aantal van 75 à tachtig kavels, dat het Erfhuus ieder jaar te bieden heeft, is eind juni al bereikt. Tja, het geeft maar weer eens aan hoe immens populair de veiling tijdens de Pompdagen is. Enerzijds om van oude spullen, antiek, kunst en ver-zamelobjecten af te komen, anderzijds om juist tegen dat ene geweldige koopje aan te lopen.

Combineer dat met een aantal ludieke en hilarische typetjes (de Klepdeuz’n) en een enthousiaste veiling-meester die ook nog eens een aardig deuntje kan zingen (Evert Kruitbosch) en je hebt het bijzondere sfeertje van het Erfhuus neergezet. Sinds een aantal jaren is daar nog iets aan toegevoegd en dat is het goede doel. Vanaf dat moment gaat een deel van de opbrengst naar een stichting, vereniging of groep met een duidelijke

lokale binding. Voor 2014 is de keus gevallen op ‘Heino Kids Sporten’, een organisatie die zonder winstoogmerk opereert. “We hadden ze al op het lijstje staan en toen melden ze zichzelf ook bij ons. Mooier kan het niet. Het klopt van alle kanten”, vertellen Mario Maatman, Hans Lozeman, Evert Kruitbosch, Joan Karin van Dam, Paul Journee en Irma Melenhorst.Heino Kids Sporten is opgericht om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben de kans te geven deel te nemen aan sportieve activiteiten en lid te worden van een sportvereniging. De mogelijkheid geldt voor school-gaande kinderen uit de voormalige gemeente Heino, dus inclusief Laag Zuthem en Lierderholthuis.

verwijzing gemaakt naar het goede doel.”Het Erfhuus staat bekend als een veiling met enerzijds mooie objecten en anderzijds oude spullen die nog in goede staat zijn of door een verzamelaar kunnen worden gerestaureerd. Daarnaast zijn er kavels met een knipoog en bijzondere kavels van lokale ondernemers. Een greep uit het aanbod: een straatbarbecue voor 24 personen (Restaurant Jan Steen), een half varken, een nieuwe elektrische fiets (RGT) het beklimmen van de toren van de RK-kerk, een avondje mee met de band Bökkers, slagroomtaarten (De Thuis Bakker) en een ritje in de Bentley van Arnoud Wierdsma inclusief golfarrangement.

DICK MIDDAG EN MAARTEN METZ ZIJN INITIATIEFNEMERS VAN DIKKE BANDEN RACE

WAT IS EEN DORPSFEEST ZONDER KERMISKOERS?In Vlaanderen is het de normaalste zaak van de wereld. Ieder zichzelf respecterend dorpsfeest zet als eerste een kermiskoers op het programma. Een wielerronde waarbij amateurs een flink aantal rondjes door het centrum voor de kiezen krijgen. Vaak vergezeld door een walm van Belgisch friet en verschraald bier en soms zelfs met een route die letterlijk door het café voert. Het is voor Dick Middag en Maarten Metz de inspiratiebron om op zondag 24 augustus de eerste Kermiskoers uit de ge-schiedenis van de Pompdagen te organiseren.

Bij sommige oplettende lezers gaat nu een lichtje branden. Er was toch wel eerder een wielerwedstrijd tijdens het dorpsfeest? Dat klopt inderdaad. De Ronde van Heino, georganiseerd door CRT Raalte, speelde zich echter niet af in het centrum. En dat is toch wel een voorwaarde om jezelf Kermiskoers te mogen noemen! De twee hebben daarom gekozen voor het befaamde rondje om de (Hervormde) kerk.Middag en Metz zijn enthousiaste wielerliefhebbers en waren van mening dat een Kermiskoers niet mag ont-breken op het programma van de Pompdagen. De vroege zondagmiddag biedt daarvoor een prima podium. Net na het ochtendprogramma in de Hof van Rakhorst en net voor de intocht van de Pomptoertocht. “De tijd is rijp om een mooie wielertraditie naar Heino te halen.” Als je de twee alle ruimte geeft, is het centrum van Heino op 24 augustus de evenknie van de wereld- beroemde finish op de Champs-Élysées tijdens de laatste

etappe van de Tour de France. Compleet met U-bocht, Arc de Triomph en een (groen-wit- zwarte) speciale trui voor de winnaar. Met in ieder geval wel één belangrijk verschil. De renners zijn namelijk geen aanstaande professionals, maar kinderen die zich uit de naad fietsen voor een leuke (wieler)prijs. De Kermiskoers is een zo-genaamde Dikke Banden Race. En de deelnemers zijn leerlingen uit de groepen 5/6 en 7/8 van de basisscholen uit de voormalige gemeente Heino. “Het wordt in ieder geval een afvalwedstrijd. De deelnemers fietsen eerst gezamenlijk een aantal rondjes. Vervolgens wordt per rondje de laatste renner uit koers genomen”, aldus Middag (Dick’s Fietsen) en Metz (Ontwerpbureau Lood en Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig) die zich met hun bedrijven tevens hebben opgeworpen als sponsor van de Kermiskoers.

De Kermiskoers vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Start en finish is ter hoogte van Oortwijn Heino in de Canadastraat.

VRIJDAG

ZONDAG

“De stichting timmert goed aan de weg en dat willen we graag ondersteunen. Net als vorig jaar bij de kerken kiezen we ook nu voor een bijzondere opkomst van Evert en de Klepdeuz’n. Uiteraard wordt daarbij een

Page 6: Pompdagen krant 2014

Manon Platje 06 12 44 51 26 Grote Bisschop 23 8141 WK Heino [email protected] www.low-tax.nl

Wij helpen u graag met uw belastingaangifte en aanvragen

van diverse toeslagen!

Voor reparatie, aanpassen of VerVangenVan uw keuken of keukenblad:

www.resemo.nl

tel. 06-21901079 heino www.resemo.nl

Marktstraat 62 | T 0572 39 12 18

Het is feest bij

Wij wensen u goede Pompdagen

KORTING20%

op 1 artikel naar keuze

*max 1 artikel per klant

uitgezonderd de artikelen

die zijn aangegeven in de

winkel.

* Geldig op donderdag 21 aug.

en zaterdag 23 aug. 2014

Wij staan op de Donderse Markt en Daggie Old Heino weer met diverse aantrekkelijke versaanbiedingen.

Dorpsstraat 198141 AH HEINO0572 39 1277www.bonisupermarkt.nl

BandenWielen

Uitlijnen auto’sBalanceren banden

Wielen richtenWielen reparatie

Staal en lichtmetaal

Wij wensen u gezellige Pompdagen!

L.J. Costerstraat 27-K, 8141 GN Heino.

Tel. (0572) 39 50 00Henk Huisman

L o o n - e n g r o n d w e r k e n

Ontdek het gemak van MIDI ronde balen met onze MIDI-perswikkel combinatie

• Baalmaatrond86x90cm• Pastdoorelkestaldeur• Baalgewichtca.100kg• Ideaalvoorpaarden-,schapen

engeitenhouders

loonwerk I grondwerksloopwerk I verhuur minikraan- en shovel

Twentseweg2,8141MAHeinoTelefoon:0572-39 27 49Telefax: 0572-39 03 14Mobiel: 06-542214 49

Www.henkhuismanheino.nl

Page 7: Pompdagen krant 2014

2014 7

Terrein Onder het feestterrein wordt het centrum van Heino verstaan (Hof van Rakhorst, Dorpsstraat, Canadastraat, Marktstraat, Marktplein en directe omgeving) .Legitimatie Het is sinds 1 januari 2005 bij wet geregeld dat een ieder ouder dan 14 jaar zich moet kunnen legitimeren. Wanneer daar aanleiding toe is, kan de organisatie of de beveiligingsorganisatie u vragen om uw legitimatie bewijs.Drank Het is jongeren onder de 18 jaar absoluut verboden alcohol te kopen of te gebruiken. Bij overtreding worden boetes verhaald op de overtreder. Alle bezoekers van 18 t/m 21 jaar die alcoholhoudende dranken willen gebruiken, moeten een gratis bandje halen bij Buuffie’s, De Baron, Marktzicht of bij het muntenloket in de Hof van Rakhorst. Er zal daarbij om een geldig legitimatie worden gevraagd. Het bandje moet duidelijk zichtbaar om een pols gedragen worden. Het is verboden glaswerk en blikjes mee te brengen naar het feestterrein. Aangebroken glazenflessen en blikjes wordt door de beveiligingsorganisatie in beslag genomen.Hinderlijk gedrag Hinderlijk gedrag door overmatig drankgebruik of anderszins (ter beoordeling van de beveiligingsorganisatie) en/of het niet opvolgen van aanwijzingen kan leiden tot verwijdering van het feestterrein. Bedreiging, mishandeling, intimidatie en andere vormen van agressie zijn verboden. Handelingen en uitlatingen die duiden op racisme en discriminatie zijn verboden. Bij constatering van wangedrag of openbare geweldpleging wordt de politie gewaarschuwd.Drugs en wapens Personen in bezit en/of onder invloed van drugs zullen toegang

tot de feestterrein worden geweigerd. Binnen het feestterrein is drugsgebruik en/of het dealen ervan ten strengste verboden. Bij constatering zal de politie worden ingeschakeld. Personen in bezit van een wapen of een voorwerp dat als wapen kan worden gebruikt, zal de toegang tot de feestterrein worden geweigerd. In dat geval wordt altijd de politie ingeschakeld. Voorwerpen die als wapen gebruikt zouden kunnen worden kunnen in beslag genomen worden, zulks ter beoordeling van de beveiligingsorganisatie.Roken Het is sinds 1 juli 2008 verboden te roken in horecagelegenheden. Het rookverbod geldt niet op de terrassen en onder overkappingen. Er kan worden opgetreden tegen een ieder die zich niet aan deze wetgeving houdt.Toiletten Toiletruimten zijn alleen bestemd voor individueel gebruik (verblijf om andere redenen is dus niet toegestaan). Wildplassen is verboden.Afval Houdt het feestterrein schoon en werp uw afval in de daarvoor bestemde en ruimschoots aanwezige afvalbakken. Deelnemers aan een van de (rommel)markten dienen zelf voor de afvoer van hun afval te zorgen.Aansprakelijkheid De Stichting Heija Heino, organisator van de Heinose Pompdagen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor geleden schade of enigerlei letsel bij bezoeker en/of zijn of haar bezittingen. Hieronder wordt ook verstaan diefstal en vermissing. Het betreden van het feestterrein is op eigen risico.Ontzeggingen Constatering van overtreding van een dezer artikelen kan voor de overtreder een ontzegging voor de rest van het evenement betekenen.Foto- en filmopnamen Tijdens het evenement kunnen foto- en filmopnamen

‘OM DE GOEDE SFEER EN UW VEILIGHEID TE GARANDEREN’

HUISREGELS HEINOSE POMPDAGEN

Ook Knapie viert feest met de pompdagen! Hij is er vrijwel alle dagen! Tot dan!

‘Wij hangen graag de clown uit’

ClownsSchminkenGoochelaarSpringkussens

06-51595627 • [email protected] • www.clownheino.nl

SPONSORLIJSTHOOFDSPONSORENAarnink Accountants + AdviseursGrolsch Hoogeboom RaalteHoreca PompdagenRabobank

OVERIGE SPONSOREN4Kids GastouderbureauA. Groot Koerkamp Transport BVAH van de WorpAannemersbedrijf Valk BVAdficount Salland BVAdviesbureau SimonsAftimmerbedrijf NeulenAgro Service SallandAntonissen Transport Heino BVApotheek HeinoAuto Service Heino

Autobedrijf R. Lindeboom en ZnBakkerij BlomBakkerij BoerBalca Fashion B.V.Bandencentrum HeinoBart KosterBloemenshop Theo WispelsBoomkwekerij H.Veldhuis HoonhorstBosch Car Service HeinoBouwbedrijf Louis WijnhoutBouwonderneming Hoppen BVBy Moments Massage & WellnessCafé Rest. de VeldhoekCamping HeinoDA Heino & Vrolijke aap speelgoedDeco Home DelmteDe Haan Machinefabriek

De Zaak ElectronicsDigiWorksDijkman Energy SystemsEdelsmit SilviaEdwin van der Steege Tuin en ParkmachinesElbobusEldena GordijnatelierErwin Otten Advies / RegiobankEstufa Energie uit houtFleurissantForeco BVG. v.d. Vechte HoveniersbedrijfHaarmode ‘t SpiegelbeeldHannink, van Bladeren & ListHappy HairdoHartholt Olie BV Henk Huisman Loon- en GrondwerkenHerenkapsalon De BarbierHermien ZelfmaakmodeHolterman GrondwerkenHoveniersbedrijf Barrie Dijkman

Hoveniersbedrijf HorstmanInvincible ProductionsItaliaans Restaurant “La Dolce Vita”Jos Lamers bouw & verbouwJuwelier opticien BoerdijkKroeseWevers Accountants en belastingadviseursLandbouw Mechanisatie HeinoLenS accountantsLow TaxMassagepraktijk FysiekMees & Co trendy watchesMeijer Heino Beheer BVMensink Heino SiersmeedwerkModelmakerij MODUSMOOI! By HollewandMultimateN35 Media

Neplenbroek MeubelstofferingNeppelenbroek Auto’sNoize Licht en GeluidNotariskantoor Procee Oors Van der WerfOvermars Installatie TechniekPaauw GreenworksPaintshop ZwollePartyservice van DamPassworD Text FusionRestaurant ‘t HoogeHuusRestaurant Jan Steen RGT TweewielercentrumSchilderwerken Lenferink HeinoSeine WonenSlagerij MekersSummercamp HeinoTandartspraktijk Freriks - AnemaTer Stal Familiemode

Thuis Bakker CoenTKC ZwolleVeetransporten KamphofVital CentreVolkerink HeinoWelkoop HeinoZaal / Restaurant De Remise Heino

POLSBANDJES VOOR LEEFTIJDSCATEGORIE 18 TOT 21 JAAR

GEEN ALCOHOL VOOR MINDERJARIGEN

Jongeren die de Heinose Pompdagen gaan bezoeken en alcoholhoudende drank willen nuttigen, krijgen te maken met leeftijds controles. Deze controles zijn er op gericht om te voorkomen dat aan jongeren alcohol wordt verstrekt of

dat gekochte alcohol wordt doorgegeven aan minderjarigen.De drank- en horecawet geeft im mers aan dat ‘indien niet on om sto telijk vaststaat dat een persoon 18 jaar of ouder is, de verstrekker van alcohol-houdende drank aan die per soon om een legitimatie moet vragen’. Met andere woorden: iemand die alcohol verstrekt, moet er zeker van zijn dat hij geen alcohol geeft of laat doorgeven aan per-sonen jonger dan 18 jaar. Dat is namelijk een misdrijf en kan leiden tot straf rechtelijke vervolging. In het ergste geval: forse boetes en mogelijk zelfs celstraf. In het kader van deze wet zijn we als Stichting Heija genoodzaakt een leeftijds controle uit te voeren op alle personen waarover twijfel kan bestaan of ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Om een betere en zichtbare controle te kunnen uitvoeren, zullen dit jaar (gratis) pols-bandjes wor den uitgereikt aan jongeren tussen 18 en 21 jaar.Bij o.a. de muntenkassa’s kan je worden gevraagd om je te legitimeren. Daarmee kun je dan aantonen dat je 18 jaar of ouder bent. Daarna wordt een polsbandje ver-strekt. Het bandje wordt door één van onze medewerkers om jouw pols bevestigd. Met dit bandje kan aan de bar alcohol hou dende drank worden verstrekt. Nogmaals: er zal ook worden gecontroleerd of de gekochte drankjes niet worden door gegeven aan een min der jarige. Indien het barpersoneel twijfelt aan de leeftijd geldt:

Pompdagen Heino: een fijn feest van en voor alle bewoners van Heino. Dat willen we allemaal graag zo houden. Geef daarom al uw medewerking aan de uitvoering van het bovenstaande. Stichting Heija Heino

WIJ VERKOPEN...GEEN ALCOHOL <I8

worden gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie hiervoor en ook, om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor uitsluitend PR- en promotiedoeleinden voor de Heinose Pompdagen.Overige bepalingen In situaties waarin deze huisregels niet voorzien, beslist de organisatie cq beveiligingsorganisatie maatregelen nemen ten gunste van het evenement.

LEGITIMATIEBEWIJS TONENGEEN POLSBANDJE IS GEEN ALCOHOL!

Page 8: Pompdagen krant 2014

Woensdag 20 augustus 15.00 uur Opening muntloket 16.00 uur Kobus Kwakdonius kindershow Kom je kleurplaat halen bij Buuffie’s!

22.00 uur Tribute Johnny Cash met gastoptreden Hendrik Jan Bökkers

Donderdag 21 augustus 21.00 uur Buuffie’s Single avond 20:00 uur Verloting AH Actie Ford Ka m.m.v. Notaris van der Werf

Vrijdag 22 augustus 21.30 uur De Zandtovenaar Hervormde Kerk

kaarten €5,- in voorverkoop verkrijgbaar bij Buuffie’s

22.00 uur Buuffie’s Moulin Rouge avond

Zaterdag 23 augustus 22.00 uur Buuffie’s White met Silent Disco Wie het mooist in wit is wordt beloond met 25 horeca munten

Zondag 24 augustus 11.00 uur Buuffie’s Lazy Sunday

Mede mogelijk gemaakt doorVrienden van Buuffie’s Pompcafé

( 0 5 72 ) 3 9 5 7 6 6 W W W. B U U F F I E . N L

Heino L.J. Costerstraat 35 T 0572-391246Raalte Praamstraat 34 T 0572-354144Hattem Postbus 68 T 038-4449270Heerde Molenweg 1a T 0578-760066

HeinoRaalteHattemHeerde

www.sch i lder werken lenfer ink .n l

Eigen klus- en montageteam

Uw klus van A tot Z uitgevoerd

Snel, betrouwbaar & vakkundig

Multimate Heino • L.J. Costerstraat 498141 GN HEINO • t. 0572 39 3444 [email protected] • www.multimateheino.nl

Eigen klus- en montageteam

Uw klus van A tot Z uitgevoerd

Snel, betrouwbaar & vakkundig

MULTIMATE KLUSTEAM Voor al uw klussen het beste team

Geldt op één artikel en is geldig t/m zaterdag 31 augustus. Zie voorwaarden in de winkel.

Geldt op één artikel en is geldig t/m zaterdag 31 augustus. Zie voorwaarden in de winkel.

20% KEUZEKORTING

20% KEUZEKORTING

30 30

L . J . C o s t e r s t r a a t 4 5H e i n o

D I K K E B A N D E N ? O O K B I J :

www.dicksfietsen.nlhoofdsponsor Dikkebandenrace

DICK

S F

IETSEN • HEINO •

IK TRAPʼM A

N

Page 9: Pompdagen krant 2014

2014 9

VOORMALIG DEELNEMER JOSIEN VELBERG STIMULEERT DEELNEMERS OM BOVEN ZICHZELF UIT TE STIJGEN

PROBEER OM HET JE EIGEN TE MAKEN, DAT IS WAAR HET IN DE STERRENSHOW OM DRAAIT!”

Het is een dinsdagavond in mei. Bij De Remise, de uitspanning op Camping Heino, druppelen de deelnemers binnen. De één kijkt nog wat onwennig om zich heen, terwijl een ander de microfoon vasthoudt alsof ze ‘m nooit meer wil loslaten. Weer een ander laat een stem horen die er voor zorgt dat zelfs de nachtegalen zich met het schaamrood op de kaken terugtrekken in de bosrijke omgeving. Het is precies de mix die de Te Gekke Sterren Show zo bijzonder maakt.

Josien Velberg kan het weten. Ze is oud-deelneemster aan de show die sinds een aantal jaren zorgt voor een overvolle Hof van Rakhorst op de donderdagavond van de Pompdagen. Ze is nog steeds betrokken, maar nu vanaf de andere kant van de tafel. De organiserende vriendenclub ‘De Oelewappers’ heeft haar namelijk gevraagd om de deelnemers van tips en trucs te voorzien. “Ik zing zelf al vele jaren en ik heb ook een goed gehoor wat zingen betreft. Waar ik in eerste instantie op let, is of een nummer passend is bij de stem. Als dat niet het geval is, krijg je nooit het gewenste resultaat.”Toeval of niet, maar direct bij de eerste kandidaat (Mylène) is in ieder geval bij de deelnemer enige twijfel of ‘Pokerface’ van Lady Gaga wel het juiste nummer is. De jeugdige Heinose oogt wat onzeker, mede door een

haperende geluidsinstallatie, maar laat met een uithaal in het refrein horen wel degelijk over een mooie stem te beschikken. Josien knikt haar bemoedigend toe: “Ik hoor dat je wel degelijk wat in je mars hebt. Probeer om het je eigen te maken. Dat is waar het in de Sterrenshow om draait.” Later probeert Mylène een nummer van Bon Jovi. “Ja”, roept Josien haar toe. “Dit nummer moet je er in laten. Je weet zelf wel waar het mis gaat, maar je zorgt voor kippenvel.”

“ZWEET VEUR DE KOP”Het mooie van de Te Gekke Sterren Show is dat het regionale talenten een kans geeft om op een groot podium en voor een groot publiek hun zangkunsten te etaleren. De een vindt het gewoon leuk om een keer meegemaakt te hebben, terwijl de ander het beschouwt als een mooie opstap voor wat ooit een glanzende carrière moet worden. Herman, de oudste deelnemer in het gezelschap, behoort zeker tot de eerste categorie. Hij brengt een onvervalste smartlap ten gehore. Fraaie zinnen als ‘alle sterren zwijgen als je straks weer weg gaat’ vliegen ons om de oren. Nadat hij klaar is, verklaart hij het best wel warm te hebben. Oftewel: “Ik heb het zweet veur de kop stoan.” Begeleider Josien ziet dat hij nog wat worstelt. Het staat voor haar echter als een paal boven water dat hij boven komt drijven. “Als je de tekst straks uit het hoofd kent, pak je iedereen in”, steekt ze hem een hart onder de riem. Wel wijst ze hem op het belang van de presentatie. “Nou”, krijgt medeorganisator Bennie Klein Boonschate de lachers op zijn hand. “Hij heeft de hand in ieder geval al uit de broekzak.”Bennie’s maatje Jacques – samen vormen ze het hart van de band ‘Schot deur ’t Pleeraam’ heeft het zichzelf niet zo gemakkelijk gemaakt met de keuze voor een Nederlandstalig liedje op tempo. “Het is een pittig nummertje om te doen”, zegt hij er zelf over. Zijn machtige stem is volgens Josien zijn grote kracht, maar kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn. Ook Marloes

EEN HELE AVOND ENTERTAINMENTMet de Te Gekke Sterren Show bieden de Oelewappers een all-in formule in de Hof van Rakhorst. De oorspronkelijke gedachte van een programma met talenten staat nog rotsvast over-eind, maar dat is in de afgelopen jaren uitgebreid met een keur aan regionale en nationale artiesten. Dit jaar zijn Ronnie Ruysdael (voormalig zanger van De Sjonnies), Jaman, Tante Kippe, Willie Oosterhuis en Willie en de Wallies te gast. Dat betekent dus weer een hele avond entertainment en een programma om van te smullen!

DONDERDAG

beschikt volgens haar over een sterke stem, zeker voor een jonge meid. “Je moet alleen nog wat meer knallen”, is haar positief kritische reactie. Waar anderen nog wat onwennig zijn, pakt René de microfoon en danst hij bijna door de zaal. ‘Een man mag niet huilen, ook al heeft hij verdriet’, klinkt het door De Remise. Hij sluit af met een heus ‘dankjewel’, waaruit je kunt afleiden dat hij enige podiumervaring heeft. “Streef er wel naar om jezelf iedere keer te verbeteren”, probeert Josien hem op scherp te zetten.

MOTIVATIECOACHUit het gesprek dat we in de pauze even kunnen voeren met Josien valt af te leiden dat haar rol eigenlijk tweeledig is. Enerzijds is ze zangcoach. “Iedereen kan een nummer instuderen, maar het gaat erom hoe je je stembanden gebruikt. Als je forceert, help je het nummer naar de maan.” Anderzijds is ze zeker ook motivatiecoach en probeert ze haar passie voor muziek over te brengen. “Hoewel het programma is veranderd, zie ik het nog steeds als een soort talentenjacht waarbij we moeten proberen om het beste uit de deelnemers te halen.” Het gaat natuurlijk niet om wie de beste deelnemer is, want samen zorgen de deelnemers voor de rode draad in de Te Gekke Sterren Show, maar de stem van Ellen doet ons wel even achterover slaan. Als je de ogen sluit, is het net alsof we Janis Joplin zelf horen. Al is Josien het daar (logischerwijs) niet mee eens. “Je hebt niet de stem van Janis Joplin, maar je weet absoluut wel hoe je je stem moet gebruiken. En ik vind het geweldig dat je er een eigen draai aan geeft”, aldus de zang- en motivatiecoach die zich in het laatste gedeelte van de avond richt op de duetten. Want de combinaties zijn zowel fraai als verrassend. Komt dat zien en vooral ook horen!

De deelnemers aan de Te Gekke Sterren Show 2014, boven van links naar rechts: Ellen Jannink, Jacques Ruiter, Herman van de Kamp en Marloes van Schooten. Onder van links naar rechts: Rob Westemeijer, Jeroen Ogink, Mylène Kohler en René Janssen.

Page 10: Pompdagen krant 2014

Daggie Pompdagen?Kom lekker tot rust op ons terras

U eet bij ons tijdens de Pompdagen al voor € 12,50 p.p!

Vraag naar de speciale pompdagenschotel van restaurant ’t HoogeHuus

Voor kinderen zijn er veel speelmogelijkheden en

een buitenzwembad, ook voor volwassenen!

’T HOOGEHUUS IS HEERLIJK GASTVRIJ

‘t HoogeHuusZwolseweg 71a8141 EA HeinoT (088) 328 00 40www.hoogehuus.nl

Stijl & Stijl

Wenst iedereen fijne & zonnige Pompdagen!

E: [email protected] M: 06 - 1072 1093

www.stijlenstijl.nl

ZES

DAGE

N FE

EST O

P ”H

ET TE

RRAS

” VAN

HEI

NO

WO. 20-8 DRIVE IN SHOW M.M.V. JAMBALAYA

20.45 UUR

DO. 21-8 DRIVE IN SHOW M.M.V. JAMBALAYA 20.45 UUR

VR. 22-8 DEFKON” MZ” AVOND20.45 UUR M.M.V. JAMBALAYA

ZA. 23-8 DANCE CLASSICS M.M.V. JAMBALAYA20.45 UUR

Z0. 24-8 HELEMAAL HOLLANDS 13.00 UUR

DI. 19-8 JOHNY AMSTERDAM 20.45 UUR

M.M.V. MARGRIET - MILAN MILANO - KEVIN SMIT - JAMBALAYA

Dorpsstraat 13-158141 AH HeinoTel. 0572 391239 [email protected]

Feesttenten van 30 tot 400 personen, springkussens enpartymeubilair voor een vriendelijke prijs.

Arnold Platje en Rudy Lugtenberg

Voor reserveringen en informatie: 06 30 70 87 49 [email protected]

MAÏS HAKSELEN | ZODEN BEMESTEN | GRAS HAKSELEN | MAAIEN MESTTRANSSPORT | HOOIBALEN PERSEN | FOURAGE | VEEVOEDERS

www.adficount.nl

Raalte-Heino T. 0572 360 090 [email protected]

het samenstellen van jaarrekeningen (van A tot Z)

salarisadministratie en personeelsdiensten het opstellen van fiscale aangiften

Adficount voor mij een goede ondersteuningHet gaat goed met ons bedrijf. Zo goed dat we steeds meer personeel er bij aan moeten nemen. Dan blijkt een goede personeels- en salarisadministratie toch een uitkomst. Ik heb daarvoor Adficount ingeschakeld. Nu verzorg ik zelf een deel van de personeelsadministratie. De moeilijke dingen laat ik aan hen over. Ieder zijn werk zeg ik maar.

Page 11: Pompdagen krant 2014

2014 11

MATHILDE HARTHOLT IS LIVE VERSLAGGEVER VOOR POMPRADIO

NIET ALLEEN OVER IETS PRATEN, MAAR OOK EEN KIJKJE IN DE KEUKEN NEMEN”Als we haar te spreken krijgen, heeft ze als vrijwilliger net een paar weken achter de rug bij RTV Raalte. “Ik ben nog aan het meekijken, maar heb al wel een filmpje gemaakt tijdens Ribs & Blues”, zegt Mathilde Hartholt met een ontwapenende mix van enthousiasme en trots. De makers van PompRadio verwachten dat ze hetzelfde gevoel overbrengt wanneer ze tijdens de Pompdagen als live verslaggever actief is.

Het idee kwam van de commissie die PompRadio organiseert. Het is verschrikkelijk leuk om vanuit een centrale locatie radio te maken, maar het zou nog mooier zijn als bij tijd en wijle iets aan interactie met het publiek en/of deelnemers wordt gedaan. In Mathilde Hartholt vonden ze de ideale persoon om die wens waar te maken. Je kunt stellen dat ze nog wat radio-ervaring

mist, maar dat maakt ze ruimschoots goed door overal lekker onbevangen in te stappen. “Je kunt praten over een programmaonderdeel, maar eigenlijk moet je ook een kijkje in de keuken nemen”, is de insteek van de student journalistiek op Hogeschool Windesheim.Op voorhand is ze niet nerveus. Het lijkt haar juist bijzonder om op deze manier de Heinose Pompdagen mee te maken. Vaak was ze er ook al te vinden om een feestje te maken, maar nu kan ze op een serieuzere manier an de bak. Het is namelijk wel haar bedoeling om vanaf de eerste tot de laatste dag in touw te zijn. “Het is een bijzonder gevarieerd programma waaruit ik zelf een keuze mag maken. Ik ga me wel inlezen over activiteiten en gasten, maar bereid me niet tot in de puntjes voor. Als je radio maakt, is het leuk om te improviseren.”Het past dan ook zeker in haar straatje dat ze geen

vaste uitzendtijden heeft. “Ik kan bellen als ik iets leuks te melden heb of een interessant persoon bij me heb staan. Afhankelijk van wie ik spreek, probeer ik me voor te stellen welke vragen het publiek zou willen stellen. En natuurlijk probeer ik iedereen warm te maken voor de Pompdagen. Hoe enthousiaster ik ben, hoe meer zin de luisteraars hebben om naar het dorp te komen.”

POMPRADIO GROEIT IN TWEEDE JAAR AL UIT TOT MEDIACENTRUMDe initiatiefnemers kondigden het vorig jaar voorafgaand aan de Pompdagen al aan. Als het initiatief voor PompRadio aan-slaat, dan is misschien wel een mooie nieuwe blikvanger geboren. Wie het programma van 2014 aan een nadere inspectie onderwerpt, beseft dat de primeur voor Heino een succes was. Al erkent de organisatie dat ze ook een portie kritiek kreeg te verwerken. Voor het nieuwe, uitgebreide bestuur des te meer reden om een betere structuur aan te brengen en professioneler te werk te gaan.

De mannen van het eerste uur (Thomas Koetsier, Reinier van den Anker, Evert Kruitbosch en Henk Toerse) hebben inmiddels versterking gekregen van Mathijs Wagenmans, Henry Grootenhuis,

Mathilde Hartholt (live verslaggever) en Michel Brinkhuis (www.nuheino.nl). Meer personen betekent onder andere dat je de taken beter kunt verdelen en dat komt een professionele voorbereiding alleen maar ten goede.Zo is dit jaar al in een vroeg stadium besloten om live te gaan uitzenden via de FM-etherfrequentie en om gebruik te maken van een mast van maar liefst tien meter hoog. “In principe kan iedereen binnen een straal van vijf à tien kilometer straks naar de uitzendingen luisteren. Daarnaast behouden we de internetstream”, legt Koetsier uit.De missie voor 2014 is duidelijk geformuleerd: Pomp-Radio moet meer als PR-instrument worden ingezet. “We proberen zoveel mogelijk ondersteuning te bieden aan de activiteiten in het dorp. Dat kan op verschillende manieren, zelfs door onze live verslaggever mee te laten doen met enkele programmaonderdelen.

Ook wordt elke ochtend een nieuwsuitzending gemaakt aan de hand van Facebook- en Twitterberichten. Verder gaan we in overleg met de sponsorcommissie meer doen met radioreclame. Je kunt eigenlijk wel stellen dat we dit jaar als een soort Mediacentrum fungeren.”De studiolocatiein de Hof van Rakhorst is hetzelfde als in 2013, maar dit jaar wordt tevens meer gebruik gemaakt van het

hoofdpodium. Dit heeft alles te maken met de ‘PompRadio top 100’. Voorafgaand aan de Pompdagen kan iedere Heinoër zijn stem uitbrengen via www.pompdagen.nl. De aftrap (woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur) en finale (zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur) worden verzorgd door oud-Heinoër Arjen van Wifferen, bij Radio Veronica beter bekend onder zijn ‘artiestennaam’ Arjan de Krantenman.

Andere hoogtepunten in het programma van Pomp- Radio zijn: live verslagen van Loop naar de Pomp (vrijdag), Kermiskoers (zondag) en Pomptoertocht (zondag), het Prijzencircus (zondag) en het verzoek-platenprogramma voor kinderen tijdens de Kinder-middag (donderdag van 14.00 tot 16.00 uur). Meer informatie over het programma is te vinden op

www.pompdagen.nl.

DJ E-NEXXION ZET ‘HOF’ OP DE KOP!Hij mag zich nog net niet scharen in het rijtje DJ-toppers dat zo ongeveer Neerlands belangrijkste exportproduct is geworden, maar de reputatie van DJ E-NEXXION mag er zijn! De Zwolse DJ Niels Edelijn trekt in alle delen van het land volle zalen en het mag dan ook bijzonder worden genoemd dat hij tijdens de Pompdagen een spetterende show komt verzorgen. Wie zich even helemaal wil uitleven op de beats van DJ E-NEXXION moet op zaterdag 23 augustus van 12.00 tot 14.00 uur in de Hof van Rakhorst zijn. en Willie en de Wallies te gast. Dat betekent dus weer een hele avond enter-tainment en een programma om van te smullen!

WOENSDAGT/M ZONDAG

Page 12: Pompdagen krant 2014

PrettigePompdagen

Uw specialist in banden en wielen!

banden I wielen I velgen richten I uitlijnen I trimmen I bandenhotel038 2022030 I [email protected] I tyrepointzwolle.nl I ceintuurbaan 34B I 8024 AA zwolle

bel voor een afspraak

038 2022030

Bij het knippen in

de week van de

Pompdagen ontvangt

u GRATIS één

CONSUMPTIEMUNT

Page 13: Pompdagen krant 2014

2014 13

DAGGIE OLD HEINO PRIKKELT DE ZINTUIGEN

STRAATORKESTEN ZORGEN VOOR REURING IN HET DORP

Het Daggie Old Heino is ieder jaar goed voor een aantal tienduizenden bezoekers. Het is vrijwel altijd mooi weer, het is gezellig en de verhalen in de regionale media zijn zonder uitzondering positief. Dan zou je als verantwoordelijke commissie redelijk relaxed achterover kunnen leunen. Maar daarin schuilt nu juist het gevaar, weten Diane Eilander en Edith Stegeman. Het enthousiaste duo weet dat het tijd is voor verfrissende ideeën. De vernieuwingsdrang is dit jaar al duidelijk zichtbaar. Daggie Old Heino 2014 gaat de zintuigen prikkelen.’

Laten we direct maar beginnen met aan te geven dat de dames zeker niet de bedoeling hebben om het karakter van Daggie Old Heino te veranderen. Sterker

De tismawajewendBand uit Raalte, de Vechtboertjes uit Dalfsen, de Hanewakkers uit Hattem en de Kleppenbloazers uit Hellendoorn. Dat zijn de vier straatorkesten die op zaterdag 23 augustus een bijdrage leveren aan de bijzondere sfeer die zo kenmerkend is voor het Daggie Old Heino.

Het zijn er minder dan in andere jaren, want net als in de overige geledingen van de Pompdagen is het nood-zakelijk om op de kleintjes te letten. Han Holtkuile, die samen met Marcel Slinkman de organisatie voor zijn rekening neemt, is echter niet van mening dat het een uitgekleed gebeuren is. “Met vier orkesten op strategische locaties in het dorp kun je nog heel veel reuring brengen. En de muzikanten vinden het nog

nog: de intenties zijn er juist op gericht om een nieuwe impuls aan de nostalgie te geven. “Dat gaan we doen door de markt anders in te richten. We gaan de oude ambachten centreren rond de Hervormde kerk. Volgens ons komen ze daar beter tot hun recht dan in de Dorpsstraat. Daar zit je namelijk al behoorlijk aan het eind van de route”, aldus Diane en Edith die het gedeelte tussen Brinkweg en Schoolstraat willen inrichten als ‘proefstraat’. “Hier moeten de biologische en ambachtelijke streekproducten een kans krijgen. Boerderij-ijs, kaas, knieperties; dat soort producten. Dat gaat heel mooi samen met het rustpunt dat d’Olde Dorpsstroate hier ieder jaar heeft.”Diane en Edith hebben eveneens een nieuwe be- stemming gevonden voor het 14 Aprilplein. “Ons idee is om daar ieder jaar een beleefplein te creëren waar-bij een link naar de historie van Heino wordt gelegd. Dit jaar hebben we met succes contact gelegd met de Sallandse Ploffers om daar een heuse Melkstraat in te richten. Helaas geen echte koeien, maar wel tractoren en oude werktuigen.”Een ander belangrijk onderdeel van het Daggie Old Heino is het lokale verenigingsleven. De verwachting is dat een twintigtal clubs zich op diverse locaties in het parcours aan het publiek zullen presenteren. Ook mag de commerciële knipoog niet ontbreken. De midden-standers uit Heino en ondernemers van buitenaf krijgen de kans hun waren aan te prijzen. Dit gedeelte wordt geregeld door het bureau Apeldoorn2000. “Het komt er eigenlijk gewoon op neer dat het publiek door de variatie in het aanbod wordt uitgedaagd om de gehele route te lopen.”

altijd superleuk om naar Heino te komen. Ze zien het als een mooie kans om het publiek te bespelen en zichzelf op de kaart te zetten.”Volgens goede traditie worden de vier straatorkesten aan het eind van de ochtend in het Parochiecentrum welkom geheten met koffie/thee en een broodtafel. “Geweldig hoe de vrij-willigers zich hier onder leiding van Johan Meulman met hun hele ziel en zaligheid voor inzetten”, aldus Holtkuile die tot slot graag wijst op de grote finale die tussen 17.00 en 17.45 uur plaats vindt in de Hof van Rakhorst.

ZATERDAG

TERUG IN DE TIJD MET KLEDING VAN VROEGERHet was altijd zo’n mooie traditie van het Daggie Old Heino. Kwam je in de kom van het dorp, dan liep je steevast iemand in kleding van vroeger tegen het lijf. Als het aan Diane Eilander en Edith Stegeman ligt, komen die tijden weer helemaal terug. ‘Over drie jaar waant iedere bezoeker zich in oud-Heino”, dromen ze even hardop.

Dit jaar moet daarvoor al de eerste aanzet worden gegeven. Met dank aan Omheining zijn tijdens het Daggie Old Heino op strategische locaties al mooie, oude foto’s te zien. En café De Baron heeft al toegezegd dat het personeel in kleding van vroeger wordt gestoken. Wie volgt? Er is een be- loning voor de durfallen, want wie zich tussen 10.00 en 12.00 uur in kleder-dracht meldt op het 14 Aprilplein krijgt een kop koffie met Heinose koek aangeboden.

EXTRA GELD DANKZIJ COLLECTE ORANJEFONDSJe kunt een verzoek tot bezuiniging zien als een straf, maar ook als een uitdaging. Diane Eilander en Edith Stegeman zijn gelukkig uit het goede hout gesneden en kozen voor de benadering om niet te bezuinigen, maar extra inkomsten te genereren. Met dank aan het Oranjefonds.

In Heino werd nog niet gecollecteerd voor het Oranjefonds en daar zijn de dames handig op ingesprongen. Met hulp van een groep jongeren uit het tweede jaar van het Carmel College en buurtvereniging d’Olde Dorpsstroate is ruim 826 euro opgehaald. Dit bedrag wordt gebruikt om het programma te vernieuwen en te verfrissen en het Daggie Old Heino daarmee toekomstperspectief te geven.

Page 14: Pompdagen krant 2014

Bevestigingsmateriaal I Gereedschappen I Machines I KlimmaterieelPersoonlijke beschermingsmiddelen I Pneumatische artikelen

Keuren arbeidsmiddelen

Kluinhaarsweg 3, 8141 MH HEINO • 0572 366 [email protected] • www.jrvproducts.nlwebshop: www.bevestigingsmateriaal.nl

P lease B. by Bridget ( Brigi t Maasland) Geisha Tramontana Soya Anna Scot t

Tante Betsy King Louie Ceci l Ya Ya schoenen / laarzen Tamaris accesoires ZZier»»»

» » »» » » »

NIEUW ..NIEUW ..NIEUW..!!!

400 m2 mode � De Haarstraat 2, Heino � P Gratis 0572-391290 � www.mooibyhollewand.nl

Chinees Specialiteiten Restaurant

Dorpsstraat 29 I 8141 AH I HEINO I T 0572 393788 I www.hongbin.nl

Elke maand nieuwe aanbieding van onze familieafhaalmenu’s €17,00

€17,00

Tijdens de Pompdagenserveren wij Chinese Pompmenu’s voor slechts p.p.

OpeningstijdenMa t/m don 16.00 – 21.00 uurVrij t/m zon 12.00 uur 22.00 uur | incl. feestdagenBij reservering zijn andere tijden bespreekbaar

Uw aankoop gratis thUis bezorgd en zorgeloos geïnstalleerd,door onze eigen technische dienst.

beeld i geluid i satelliet i huishoudapparatuur

computer accessoires i telecom i wellness i beauty

[email protected] | www.dezaakelectronics.nlcanadastraat 17c, 8141 aa heino | 0572 391281

Wij verlenen hulp aan slachtoffers bij het vast-

stellen en regelen van personenschade als

gevolg van verkeers- en arbeidsongevallen,

letsel door dieren, beroepsziekten, medische

fouten en product aansprakelijkheid.

Wij helpen slachtoffers hun schade te verhalen

op degene die ervoor aansprakelijk is.

WWW.OTTENSCHOT.NL

[email protected]

TEL 0547 333 112

FAX 0547 333 119

POSTBUS 14,

7496 ZG HENGEVELDE

GOORSESTRAAT 10,

7496 AD HENGEVELDE

Onze netwerkpartner is

Hoogbergen Advocaten in

Zutphen en Hengevelde

Nationale Letselschade Experts

Wij verlenen hulp aan slachtoffers bij het vast-

stellen en regelen van personenschade als

gevolg van verkeers- en arbeidsongevallen,

letsel door dieren, beroepsziekten, medische

fouten en product aansprakelijkheid.

Wij helpen slachtoffers hun schade te verhalen

op degene die ervoor aansprakelijk is.

WWW.OTTENSCHOT.NL

[email protected]

TEL 0547 333 112

FAX 0547 333 119

POSTBUS 14,

7496 ZG HENGEVELDE

GOORSESTRAAT 10,

7496 AD HENGEVELDE

Onze netwerkpartner is

Hoogbergen Advocaten in

Zutphen en Hengevelde

Nationale Letselschade Experts

[email protected] 0572 390795(BGG 0547-335231)

HEINO - HengeveldeAmersfoort – Zutphen

In het bezit van het keurmerk Letselschade

Wij verlenen hulp aan slachtoffers bij het vaststellen en regelen van

personenschade als gevolg van verkeers- en arbeidsongevallen, letsel door

dieren, beroepsziekten, medische fouten en product aansprakelijkheid.

Wij helpen slachtoffers hun schade te verhalen op degene die ervoor

aansprakelijk is.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Page 15: Pompdagen krant 2014

2014 15

STOELENDANS IN KLEUR: KLEURRIJKE IMPULS AAN OEROUDE TRADITIE

EXPOSITIE ‘STRAATBEELD VAN TOEN’:GELUKKIG HEBBEN WE DE FOTO’S NOG

Iedereen was het er over eens. De stoelendans is een mooie traditie in het programma van de Pompdagen, maar het kon wel wat nieuwe elementen gebruiken. Muziekvereniging Ons Genoegen introduceerde daarom in 2013 de Stoelendans in Kleur, geïnspireerd door de wereldwijde populariteit van de Color Run. “Een weergaloos succes”, omschrijft woord-voerder Han Holtkuile het gevoel bij organisatie, deelnemers en publiek.

Alle reden dus om dit jaar op herhaling te gaan. Het concept blijft hetzelfde. Wel is het tijdstip veranderd, want de Stoelendans in Kleur keert terug op de vrijdagavond. “Dan is er toch meer publiek in het dorp in verband met Loop naar de Pomp. We starten om 19.30 uur zodat we de atleten niet in de wielen rijden”, stelt Holtkuile namens de muziekvereniging die twee jaar geleden de organisatie heeft overgenomen van handbalvereniging HHZD.Het principe van de stoelendans is genoegzaam bekend. Rondom de Hervormde kerk staat een aantal stoelen opgesteld. Als de leden van Ons Genoegen stoppen met hun deuntje moeten de deelnemers snel een stoel zien te vinden. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zich zoveel mogelijk in het wit hullen. “De bezoekers krijgen namelijk de kans om met kleur-poeder te gooien en dat geeft natuurlijk het mooiste effect op een witte ondergrond.”

Krijg je tijdens de Pompdagen familie of vrienden uit een ander deel van Nederland of zelfs uit het buitenland over de vloer en wil je toch nog iets cultureels ondernemen? Stap dan eens binnen in de ruimte van de Vereniging voor Heemkunde Omheining. Daar wordt vanaf woensdag 20 augustus namelijk de bijzondere foto-expositie ‘Straatbeeld van toen’ gehouden. Een tentoonstelling over het straat-beeld in vervlogen tijden.

Het is de laatste jaren gebruikelijk dat de heemkundige vereniging ook een bijdrage levert aan de Pompdagen. Voor dit jaar was men er al gauw uit dat het iets met oude foto’s moest zijn. “Dankzij het werk van Jennie Pruim hebben we duizenden foto’s en dia’s digitaal opgeslagen, maar we hebben ze natuurlijk niet alleen voor het archief. Het is hoog tijd om ze eens aan het publiek te tonen. Het is een combinatie van straten en personen geworden, want uiteindelijk willen de bezoekers ook graag mensen zien in de hoop dat ze nog iemand herkennen”, vertellen voorzitter Henk Hofman en bestuurslid Giel Bisschop van Omheining, terwijl ze graag nog even wijzen op de kraam van Omheining tijdens Daggie Old Heino (10.00-17.00 uur bij het 14 Aprilplein).De werkgroep die verantwoordelijk is voor de inrichting heeft acht straten geselecteerd die de expositie ‘Straatbeeld van toen’ vorm en inhoud moeten geven. Het gaat daarbij om straten uit de vorige eeuw (tot circa 1970), allen gelegen in de voor-malige gemeente Heino (dus inclusief Laag Zuthem en

Ten tijde van het gesprek beraadde de organisatie zich nog op de mogelijkheden voor de verkoop van kleurpoeder tijdens de Pompdagen. Zeker is in ieder geval dat je voor de start van de Stoelendans in Kleur voor slechts één consumptiemunt een zakje kleurpoeder kunt kopen. “We hoeven er als vereniging niet aan te verdienen, maar het is ook niet de bedoeling dat we met een kostenpost blijven zitten”, geeft Holtkuile aan. In dit kader wil hij eveneens graag zijn blijdschap tonen over de sponsoring van Deco Home Delmte.Om eventuele misverstanden direct uit de weg te ruimen, benadrukt hij dat het kleurenpoeder biologisch (op basis van maïszetmeel) en dus afbreekbaar is. En de kleuren op lichaam en kleren zijn ge- makkelijk weg te wassen. “Hopelijk is het opnieuw lekker warm, zodat alles goed blijft plakken”, lacht de organisator die er naar streeft om ieder jaar vernieuwende elementen door te voeren.

Stoelendans in Kleur wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Wim Herder. Deelname staat open voor alle leeftijden. Opgave vooraf is niet noodzakelijk.

Lierderholthuis). “De straten hebben in de loop der jaren een heel ander gezicht gekregen. Gebouwen zijn afgebroken en nieuwe zijn gebouwd. Oude gevels zijn

De foto-expositie ‘Straatbeeld van toen’ is tijdens de Pompdagen te bezoeken op:

woensdag 20 augustus: 20.00 - 22.00 uurdonderdag 21 augustus: 12.00 - 18.00 uurvrijdag 22 augustus: 19.00 - 22.00 uurzaterdag 23 augustus: 10.00 - 17.00 uurzondag 24 augustus: 11.00 - 13.00 uur

DONDERDAG

gemoderniseerd en hoge bomen verwijderd. De ventende bakker, kruidenier en melkboer met paard en wagen verdwenen voorgoed uit het straatbeeld”, weet Omheining de sfeer op voorhand al aardig neer te zetten.Bezoekers zijn op alle dagen van het dorpsfeest van harte welkom om de foto-expositie te bekijken. Tegelijkertijd draait in de verenigingsruimte van Omheining

ook een film met oude beelden. Na de Pompdagen is ‘Straatbeeld van toen’ nog te bezoeken tot circa eind maart. De openingstijden zijn dan op maandag van 10.00 tot 12.30 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De verenigingsruimte van Omheining is te vinden op het 14 Aprilplein (Canadastraat 6).

WOENSDAGT/M ZONDAG

STATIONSWEGDORPSSTRAAT

Page 16: Pompdagen krant 2014

DORPSSTRAAT 33 - 8141 AJ HEINOT 0572 390960 - WWW.HAPPYHAIRDO.NL

Bezoek onze stand op de Donderse Markt en Daggie Old Heino en profiteer van leuke aanbiedingen!

Wij vieren Pompdagen met je mee!

● Ruime keus in trendy stoffen en patronen● Reparaties naaimachines ● Stomerij● Groot assortiment knopen, garen, wol en ritsen● Dmc borduurgaren● Nieuwe collectie scheepjes wol● Brei boeken

Vlaminckhorstweg 2 Heino 0572 39 26 62

Dennis Hilgenkamp / 06 83 225 314 / Vogelzang 28, Heino [email protected] / www.hilgenkampbouwservice.nl

Voor al uw nieuw- en verbouw werkzaamheden.Ook bouwen wij veranda’s en overkappingen naar uw wens.

De unieke zomertrend van 2013!

Zaal Restaurant “De Remise”

U kunt zelf onbeperkt pizza’s maken en bakken.

Op tafel krijgt u een eigen pizza oven voor 4 en/of 6 personen.U bakt binnen 10 minuten uw eigen pizza en in de tijd dat u hemopeet, is de volgende pizza alweer klaar.

Beleg uw pizzabodem met lekkere producten, zoals;tomatensaus, kaas, ui, salami, ham, ananas, olijven,paprika, champignons en/of pizzakruiden.

Onder het genot van een drankje,kunt u gezellig bijkletsen.

€ 12,95 p.p volwassenen€ 7,95 p.p kindexclusief drankjes.Een dag van tevoren te reserverenbij “De Remise”. (0572-393045)

Zaal/Restaurant “De Remise”

De unieke zomertrend van 2013!

Schoolbosweg 10, 8141 PX Heinozaalrestaurantderemise.nl, [email protected]

U gastvrouw: Brigit van der Burg

HH0413-De Remise.1.indd 1 10-04-13 14:16

OOK TIJDENSDE POMPDAGENBIJ CAMPINGHEINO

2014!

C H A I N G E I M P R O V E M E N T

“Als je altijd blijft doen wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg…”“Wil je iets anders, doe dan iets anders!!!”

Bram Steijn | 06 – 48 174 280 | [email protected] | www.OUTWISE.nl

OUTWISE uw partner voor Open Opleidingen, voor Maatwerk Trainingen en Coaching.

Het versterkende Procee Oors

Van der Werfprincipe werkt op alle niveaus

Marktstraat 9, 8141 GA HeinoPostbus 38, 8140 AA HeinoT: 0572 39 22 33F: 0572 39 34 29E: [email protected]

ContactMunstersestraat 8, 8102 CB RaaltePostbus 56, 8100 AB RaalteT: 0572 35 88 33F: 0572 35 46 75E: [email protected]

Page 17: Pompdagen krant 2014

2014 17

DONDERDAG

DONDERSE MARKT BRENGT LEVENDIGHEID IN HET DORPZe werden vorig jaar echt voor de leeuwen gegooid. Of ze niet een nieuwe impuls konden geven aan de markt op de donderdag van de Pompdagen. Het kwartet Wilma Luttenberg, Nienke Stegeman, Marian Beltman en Marleen Hekking konden pas in een laat stadium met hun ideeën aan de slag, maar zijn in hun debuutjaar goed geslaagd om een nieuw fundament voor de Donderse Markt neer te zetten.

Dankzij een langer voorbereidingstraject moeten de contouren dit jaar nog meer zichtbaar worden. “Het evenement was door allerlei omstandigheden redelijk doodgebloed. Het is onze bedoeling om vooral weer levendigheid in het dorp te brengen”, is de mening van het trio (Marleen zag zich helaas genoodzaakt haar taken te beëindigen) organisatoren. “Gelukkig hebben we veel positieve reacties, tips en opbouwende kritiek gekregen. Daar kunnen we echt wat mee.”Aan één belangrijk uitgangspunt wordt in ieder geval niet getornd en dat is het karakter van de donderdag. “De Donderse Markt is en blijft een braderie en behoudt dus haar commerciële insteek. De midden-standers, afkomstig uit Heino en omgeving, vinden het belangrijk om op deze manier een bijdrage te leveren aan het dorpsfeest. We hebben in de aanloop naar de braderie al veel aanmeldingen ontvangen.

De verwachting is dat we uitkomen op circa zestig standhouders”, vertellen Wilma, Nienke en Marian enthousiast terwijl ze benadrukken dat ook een aantal goede doelen organisaties deelneemt. Zo zijn Verpleeghuis Krönnenzommer uit Hellendoorn, de Kameel (voorziening voor verstandig en meervoudig gehandicapten Zwolle e.o.) en de Imminkhoeve uit Lemele aanwezig om aandacht te vragen voor hun organisatie en/of producten en zelfgemaakte spullen aan te prijzen.De insteek van het trio organisatoren is om de Donderse Markt te laten uitgroeien tot een markt waar alle doelgroepen en leeftijdscategorieën zich ver- maken. Dit jaar wordt daarom dankzij Erwin Otten Advies een pannakooi geplaatst op het plein bij Oortwijn. Zowel de jeugd als de iets oudere jongeren kunnen zich hier sportief uitleven. “Wie weet, kunnen we zelfs nog een paar bekende (oud-)voetballers strikken”, leggen de dames de lat voor zichzelf nog iets hoger.

Ter hoogte van Oortwijn wordt net als vorig jaar weer een modeshow gehouden. “Wederom wordt het een volledig Heinose aangelegenheid. De lokale winkels MOOI! by Hollewand, Schoenen van Pekkeriet, Robbedoes en terStal haken aan met kleding en schoenen en Paula Overkempe met Shetlandwol. En we hebben ook Welkoop weer bereid gevonden om medewerking te verlenen. De presentatie is in vertrouwde handen van Ingeborg van der Linden-Theihzen.”

Om de Donderse Markt nog beter te kunnen organiseren, is de werkgroep Donderse Markt op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden kunnen zich melden via het e-mailadres: [email protected] of via de website www.pompdagen.nl.

PETIT MONT MARTRE: IEDER JAAR WEER EEN SMAAKVOLLE BELEVING Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat de Stichting Heija worstelde met een tekort aan vrijwilligers. In veel werk-groepen werd de noodklok geluid, maar bij de organisatie van Petit Mont Martre bleef het opvallend stil. De reden is heel lang geheim gebleven, maar na diepgaand speurwerk is de redactie van de Pompdagenkrant achter de waarheid gekomen. “Ieder jaar moeten we voorafgaand aan Petit Mont Martre natuurlijk de diverse wijnen proeven en kaasjes uit- proberen”, bekennen gastronomen Harrie van Eldijk en Paul Herbrink na een tweedegraads verhoor bij Buuffie’s.

Logisch dus dat er weinig verloop is in het gezelschap organisatoren, dat verder bestaat uit coördinator Karin Spijkerman, Annie Herbrink en Dinie van Eldijk (hapjes). Je zou deze – ongetwijfeld gezellige – avond de culinaire prelude van Petit Mont Martre kunnen noemen. “We maken ieder jaar een selectie uit de wijnen van onze vaste wijnleveranciers uit

Heino: Slijterij en Wijntapperij Van Dam, Wijnkristal

en Henri Bloem (uit Zwolle, maar met Heinose eige-naar). Zwaar, licht, zoet, droog; alles komt voorbij. Als het warm is, kopen we meer witte wijn, maar over het algemeen koelt het ’s avonds nog wel aardig af en komt de omzet vooral van de rode wijn. In totaal worden zo’n acht tot negen wijnen uitgekozen. De traditie schrijft voor dat er in ieder geval Franse wijnen bij zitten, maar we gaan altijd voor de wereldwijnen”, vertellen de twee organisatoren, uiteraard onder het genot van een goed glas wijn. De bourgondische inborst van Herbrink en Van Eldijk staat min of meer synoniem voor de sfeer op Petit Mont Martre: genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. In dit geval: goed gezelschap, een locatie in het centrum van de Pompdagen, maar toch een oase van rust en natuurlijk een goed glas en een lekker hapje. En om de

typische sfeer van de Parijse wijk in huis te halen, is er ook dit jaar weer een markt met allerlei kraampjes op het gebied van brocante (o.a. Timulazu) en kunst. Kenmerkend voor Petit Martre is ook altijd een aantal muzikanten dat tussen het publiek door-loopt. Dit jaar is het gezelschap ‘The Alluringajettes’ bereid gevonden om te komen optreden. Bovendien verwacht het duo dat de samenwerking met THEATER Podium Heino verder vorm krijgt. “Op de avond van Petit Mont Martre hebben ze daar een aantal arties-ten van ‘Salland’s got talent’ staan, waaronder ‘Just Us’ uit Heino en Thomas Dozeman, de winnaar van de eerste prijs. We hopen dat er gelegenheid is om ze ook bij ons terrein te betrekken”, aldus Van Eldijk en Herbrink die tot slot wijzen op de komst van Fotoclub Heino en de kunstworkshop (kosten € 15,-) die José Reuvekamp tijdens Petit Mont Martre verzorgt in THEATER Podium Heino.

Wie belangstelling heeft voor de kunstworkshop, kan zich opgeven bij coördinator Karin Spijkerman, e-mailadres: [email protected].

VRIJDAG

Page 18: Pompdagen krant 2014

Het Café Heinopresenteert:

www.debaronheino.nl

Elke dag is er een overdekt terrasen bij mooi weer een springkussen.

5 DAGEN LIVE MUZIEKWoensdag:

Feest DJ Rob Wibbelink Op woensdag en donderdagavond van 01.00 tot02.00 uur De B. Draait door met onze huis DJ’s

Donderdagmiddag 15.00 – 20.00 uur:

jaren 70-80-90 met de DJ’s van Gils tot Goud Donderdagavond:

Feest DJ Jeronimo Vrijdag middag 16.00 - 20.00:

DJ Tommy Total Vrijdagavond:

Feest DJ Jeronimo Zaterdagmiddag 15.00-20.00 uur

Party DJ Dré beter bekend als Manager Nijmanvan de Jovinks Zaterdagavond

DJ Rob Kruidhof Zondagmiddag

100% Powerband

Profiteer NU vandiverse overheidsmaatregelen

Wij helpen u graag met het aan-vragen van deze subsidie en lening. Het is voor u een doolhof en voor ons gesneden koek! Samen met Flynth accountants verzorgen wij dit graag voor u.

Op onze website www.dijkman-energysystems.nl/actie leggen wij alle overheidsmaatregelen uit-gebreid uit en kunt u makkelijk en eenvoudig online bestellen.

* Peildatum 28 juli 2014

L.J. Costerstraat 27J | Heino | 0572 367 918

0 8

PaintShop Zwolle | Ampèrestraat 10, Zwolle | 038 - 46 62 467 | [email protected]

UNIEK IN DE REGIO!

Hoogwaardige materialen voor de behandeling van de lak van uw

auto, motor, boot of caravan.

Bezoek onze webwinkel www.paint-shop.nl voor de juiste verf en diverse materialen. Lekker snel en makkelijk!

Page 19: Pompdagen krant 2014

2014 19ZONDAG

ZATERDAG

POMPTOERTOCHT IS UITGEGROEID TOT DÉPUBLIEKSTREKKER VAN DE POMPDAGEN

Ooit was er een tijd dat feestvierend Heino op zondag een beetje rondhing in het dorp, maar dat was meer uit een vorm van lamlendigheid dan dat er nog echt iets te feesten viel. Die situatie kun je je niet meer voorstellen als je denkt aan de massa’s mensen die op de laatste dag van de Pompdagen door het centrum lopen. En dat is voornamelijk te danken aan de Pomp-toertocht. “Tja, we zijn eigenlijk wel uitgegroeid tot dé publiekstrekker van het dorpsfeest”, is dan ook de terechte constatering van organisatoren Luuk Groenewoud en Henry Grootenhuis.

De wijze waarop ze het zeggen, heeft helemaal niets te maken met misplaatste arrogantie, maar meer met oprechte verbazing. “Ieder jaar komt de eerste inschrijving al in januari per telefoon bij ons binnen. Dat is toch bijzonder?” Tegelijkertijd beseffen ze dat ze in een gespreid bedje terecht zijn gekomen. Hun voorgangers Geerlig Nijland en Vincent Rosendal met in het kielzog een grote schare vrijwilligers hebben namelijk een stevig fundament neergezet. “Het mooie is dat het overgrote deel van die vrijwilligers nog steeds actief is. Op de dag zelf en in de aanloop er naar

STRENGER TOEZIENOP DE VEILIGHEIDDe organisatie van de Pomptoertocht wil dit jaar strenger controleren op veiligheidsaspecten. “Dat is een belangrijk punt van aandacht. Natuurlijk vindt deelname plaats op basis van eigen risico, maar we kunnen niet alles toestaan. Een tractor met een kar er achter met daarin kinderen kunnen we bijvoorbeeld niet meer tolereren. We willen niet met het verkeerde bericht in de krant komen”, stellen Luuk Groenewoud en Henry Grootenhuis.

toe zijn we wel met zo’n 35 tot veertig mensen in touw.”Soms melden ze zich vanzelf, soms worden ze gevraagd. Zo is dit jaar G. Hekkink benaderd om een route uit te zetten voor de oude vracht-wagens die tijdens de Pomptoertocht mee-rijden. “Nu hebben we iemand voor de motoren (dhr. Kamphuis), tractoren (Jos Heuven), auto’s (Jos Hogeman), solexen (Nico Neplenbroek) en vrachtwagens (G. Hekkink). Het is fijn dat we op deze mensen kunnen terugvallen.”Het is grotendeels een verrassing waar de diverse routes naar toe gaan, maar zeker is wel dat de auto’s richting Twente en de solexen richting Zwolle vertrekken. Wat ook een zekerheidje is, is dat alle deelnemers zich ’s morgens verzamelen bij Camping Heino. “Net als vorig jaar willen we proberen om de deelnemers over het camping-terrein te laten gaan. Dat is zowel de eigenaren als de campinggasten prima bevallen. Wel doen we een poging om de start beter te stroomlijnen zodat edereen de voertuigen kan zien vertrekken. Al is een beetje chaos ook wel weer mooi…”, aldus Groenewoud en Grootenhuis die verder aangeven dat een DJ nog voor het vertrek zorgt voor muzikaal vertier en dat er na afloop weer een Pomptoertocht After Party is in de Hof van Rakhorst.

HEINO ZINGT MEE IS SPRINGLEVEND!De vaste bezoekers van het zaterdagmiddag-programma in de Hof van Rakhorst hielden al rekening met een andere dagindeling. De vriendengroep FC Lappen gaf vorig jaar namelijk te kennen dat ze wilde stoppen met de orga- nisatie van Heino Zingt Mee. Gelukkig stond er met Los Gansos een vriendengroep op die zich bereid toonde het estafettestokje over te nemen. Niemand hoeft dus bang te zijn in een zwart gat te vallen: Heino Zingt Mee is springlevend!

We kunnen eigenlijk wel spreken van Heino Zingt Mee 2.0. Er is niet alleen een nieuwe organisatie; ook staat dit jaar een ander koor op de planken. Het wordt echt een volledig Heinose aangelegenheid, want er is een mooie samenwerking ontstaan met Popkoor SVP. “Het

concept blijft hetzelfde, maar we laten wel een frisse wind waaien. Niet alleen smartlappen en ook niet alleen Nederlandstalig. We zijn overtuigd dat we het publiek met een aantal nummers positief kunnen verrassen”, aldus Ina Brouwer van Popkoor SVP die het repertoire

een beetje geheimzinnig omschrijft als ‘ergens tussen Frans Bauer en ‘Hey Jude’ van The Beatles. “Gezellige muziek en meezingers. Het moet natuurlijk wel een feestje blijven.”Los Gansos (de naam is afgeleid van een poster waarop wijn met dezelfde naam werd aangeprezen) ziet het min of meer als zijn plicht om Stichting Heija Heino uit de brand te helpen. “Het zou ontzettend jammer zijn als Heino Zingt Mee moet worden afgeblazen. We hebben drie keer een geweldig feest gehad en dat vraagt om

een vervolg. Met onze groep van veertien vrienden met aanhang hebben we de koppen bij elkaar gestoken en het leek ons leuk om iets voor de Pompdagen te betekenen. Bovendien is het goed voor onze naams-bekendheid. ’t Giet Vedan is wat dat betreft een mooi voorbeeld. Als je ziet wat die inmiddels al organiseren…”, geven Jesper Schokker en Jeroen Ganseij aan.Zowel Los Gansos als Popkoor SVP heeft goede hoop dat ze met een ander koor en een iets ander repertoire een bredere doelgroep kan aanspreken. Met een aantal bijzondere attributen en spreekstalmeester Sander Bekkink moet het wat hen betreft dus weer een gezellige volle bak worden in de Hof van Rakhorst. “Ons motto voor dit jaar is ‘voor elkaar en met elkaar’. We zullen daarna snel evalueren en eventueel wat vernieuwingen doorvoeren. De bedoeling is in ieder geval om niet voor slechts één jaar samen te werken.”

Page 20: Pompdagen krant 2014

WOENSDAG 20 AUG.

DONDERDAG 21 AUG.

VRIJDAG 22 AUG.

10.00 UUR10.00 – 24.00 uur Hof van Rakhorst Uitzending Pompradio11.00 - 17.00 uur Kom van het dorp Donderse markt

12.00 UUR12.00 – 01.00 uur Marktplein Kermis13.00 – 17.00 uur RK Kerk Bezichtiging kerk,

Thema: Kruisbeelden en Rozenkransen

14.30 – 17.30 uur Hof van Rakhorst Kindervertier

18.00 UUR19.00 uur Hervormde kerk Hollandse liederen19.00 – 20.15 uur Vijver nabij Viswedstrijden ‘t Woolthuis voor de jeugd19.30 – 20.30 uur Hof van Rakhorst Ondernemersuurtje

20.00 UUR20.00 – 01.00 uur Hof van Rakhorst Oelewappers Te Gekke

Sterrenshow20.30 – 01.00 uur De Baron DJ Jeronimo21.00 - 01.00 uur Buuffie’s Single avond21.00 – 01.00 uur Marktzicht Drive in show m.m.v. Jambalaya21.00 – 01.00 uur Oortwijn Slam FM On Tour

9.00 UUR09.00 – 12.00 uur Zwembad de Tippe Kindermorgen:

1e en 2e groep - Brede school Ons Plein

10.00 – 20.00 uur Hof van Rakhorst Uitzending Pompradio

12.00 UUR12.30 – 13.30 uur Hof van Rakhorst Bezichtiging spullen

Erfhuus13.30 – 16.30 uur Hof van Rakhorst Erfhuus13.00 – 17.00 uur RK Kerk Bezichtiging kerk Thema: Kruisbeelden en Rozenkransen13.30 – 16.00 uur Kom van het dorp Heino’s Spellencircuit

(’t Giet Loss)

14.00 UUR14.00 – 01.00 uur Marktplein Kermis15.30 - 20.30 uur Pomppark a/d Grasbaandraverij Molenweg 17.45 - 18.15 uur Hof van Rakhorst Loop naar de Pomp Voorinschrijving tot 12.00 uur via www. mijninschrijving.nl €5,- Na inschrijving jeugdloop €2,- Startnummer ophalen

18.00 UUR18.30 uur Canadastraat Start 1 km jeugdloop t/m 12 jaar19.00 uur Canadastraat Start 5 km (alleen voorinschrijving)19.10 uur Canadastraat Start 10 km (alleen voorinschrijving)19.30 - 20.30 uur Rondom NH Kerk Stoelendans m.m.v. muziekvereniging Ons Genoegen

20.00 UUR20.00 – 24.00 uur Kloostermanshof Petit Mont Martre 20.30 – 01.00 uur Hof van Rakhorst Thema muziekavond:

Pompdagen goes Classic m.m.v. PPM-band

20.30 – 01.00 uur De Baron DJ Jeronimo21.00 – 01.00 uur Marktzicht Defqon “MZ” m.m.v. Jambalaya21.00 - 01.00 uur Oortwijn Coverband Synergy21.30 - 23.00 uur Hervormde kerk De Zandtovenaar 22.00 - 01.00 uur Buuffie’s Moulin Rouge avond

14.00 UUR14.00 – 17.00 uur Oortwijn 60+ middag14.00 – 01.00 uur Marktplein Kermis 14.00 - 18.00 uur kortingsmiddag met aantrekkelijke prijzen16.00 - 17.00 uur Buuffie’s Kobus Kwakdonius Kindershow

20.00 UUR19.45 – 20.30 uur Hof van Rakhorst Officiële opening

Pompdagen 2014 door Voorzitter en Burgemeester van gemeente Raalte m.m.v. een verrassingsact20.00 – 22.00 uur Hof van Rakhorst Uitzending Pompradio20.30 - 22.00 uur Hof van Rakhorst Band Let it Beatles21.00 - 01.00 uur De Baron DJ Rob Wibbelink21.00 - 01.00 uur Marktzicht Drive in show m.m.v. Jambalaya22.00 - 01.00 uur Buuffie’s Tribute Johnny Cash + special guest 22.00 – 01.00 uur Hof van Rakhorst Band 30 Euro Live

Page 21: Pompdagen krant 2014

2014 21

VRIJDAG 22 AUG. ZATERDAG 23 AUG.

ZONDAG 24 AUG.

9.00 UUR09.00 – 10.00 uur Hof van Rakhorst Pompontbijt09.00 – 17.00 uur RK Kerk Bezichtiging kerk Thema: Kruisbeelden en Rozenkransen09.00 - 17.00 uur Prinsbernardstr. Grote rommelmarkt10.00 – 17.00 uur Kom van het dorp Daggie Old Heino met o.a. Straatorkesten 14 Aprilplein Melkstraat10.00 – 01.00 uur Marktplein Kermis10.00 – 20.00 uur Hof van Rakhorst Uitzending Pompradio 10.00 – 12.00 uur Hof van Rakhorst Ludieke bingo (gratis

deelname)

12.00 UUR12.00 – 14.00 uur Hof van Rakhorst E-Nexxion: DJ Niels Edelijn12.00 - 16.30 uur Oortwijn Prismateam Pleinfeest13.00 - 13.30 uur RK Kerk Gregoriaanse gezangen13.30 - 17.00 uur Hervormde kerk Korenfestival

14.00 UUR14.30 – 16.30 uur Hof van Rakhorst Heino zingt mee m.m.v. Los Gansos en Popkoor SVP Heino 16.30 - 21.00 uur Oortwijn Bok’m derop 2.0 Heinose DJ’s live17.00 - 17.45 uur Hof van Rakhorst Finale straatorkesten 17.30 - 20.00 uur Oortwijn Pompbuffet18.00 - 20.00 uur Hof van Rakhorst Finale Heinose Top-100 m.m.v. Arjen de Krantenman

20.00 UUR21.00 - 01.00 uur Hof van Rakhorst Live muziek: Plork en de Aannemers en DJ Total Tommy21.00 - 01.00 uur De Baron DJ Rob Kruidhof21.00 - 01.00 uur Marktzicht Dance Classics m.m.v. Jambalaya21.00 - 01.00 uur Oortwijn Coverband X-Statick22.00 - 01.00 uur Buuffie’s Buuffie’s White met Silent Disco22.30 uur Weiland Statenweg Vuurwerk

10.00 UUR10.00 – 18.00 uur Hof van Rakhorst Uitzending Pompradio10.00 – 11.00 uur Hof van Rakhorst Oecumenische dienst 10.45 – 12.00 uur Camping Heino Start Pomptoertocht

diverse oldtimers

12.00 UUR12.00 – 13.30 uur Rondom de kerk/ Kermiskoers Canadastraat voor de jeugd13.00 – 17.00 uur RK Kerk Bezichtiging kerk Thema: Kruisbeelden en Rozenkransen13.00 – 17.00 uur Marktplein Kermis13.00 – 18.00 uur Marktzicht Helemaal Holland m.m.v. Margriet, Milan Milano, Kevin Smit, Jambalaya13.00 – 18.00 uur Oortwijn Allround Duo VIDA13.00 - 18.00 uur Hof van Rakhorst Pomptoertocht afterparty m.m.v. Gans Anders

14.00 UUR14.00 uur De Baron 100% Powerband14.00 - 18.00 uur Kom van het dorp Binnenkomst en

bezichtiging oldtimers Pomptoertocht

17.30 - 20.00 uur Oortwijn Pompbuffet

18.00 UUR18.00 uur Hof van Rakhorst Sluiting Pompdagen 2014

door voorzitter en wethouder

9.00 UUR09.00 – 12.00 uur Zwembad de Tippe Kindermorgen:

1e en 2e groep - Brede school Ons Plein

10.00 – 20.00 uur Hof van Rakhorst Uitzending Pompradio

12.00 UUR12.30 – 13.30 uur Hof van Rakhorst Bezichtiging spullen

Erfhuus13.30 – 16.30 uur Hof van Rakhorst Erfhuus13.00 – 17.00 uur RK Kerk Bezichtiging kerk Thema: Kruisbeelden en Rozenkransen13.30 – 16.00 uur Kom van het dorp Heino’s Spellencircuit

(’t Giet Loss)

14.00 UUR14.00 – 01.00 uur Marktplein Kermis15.30 - 20.30 uur Pomppark a/d Grasbaandraverij Molenweg 17.45 - 18.15 uur Hof van Rakhorst Loop naar de Pomp Voorinschrijving tot 12.00 uur via www. mijninschrijving.nl €5,- Na inschrijving jeugdloop €2,- Startnummer ophalen

18.00 UUR18.30 uur Canadastraat Start 1 km jeugdloop t/m 12 jaar19.00 uur Canadastraat Start 5 km (alleen voorinschrijving)19.10 uur Canadastraat Start 10 km (alleen voorinschrijving)19.30 - 20.30 uur Rondom NH Kerk Stoelendans m.m.v. muziekvereniging Ons Genoegen

20.00 UUR20.00 – 24.00 uur Kloostermanshof Petit Mont Martre 20.30 – 01.00 uur Hof van Rakhorst Thema muziekavond:

Pompdagen goes Classic m.m.v. PPM-band

20.30 – 01.00 uur De Baron DJ Jeronimo21.00 – 01.00 uur Marktzicht Defqon “MZ” m.m.v. Jambalaya21.00 - 01.00 uur Oortwijn Coverband Synergy21.30 - 23.00 uur Hervormde kerk De Zandtovenaar 22.00 - 01.00 uur Buuffie’s Moulin Rouge avond

Page 22: Pompdagen krant 2014

Pompdagen, voor stoere jongens!

www.kinderopvangkoos.nl

voor exclusieve en betaalbare camperinbouw

AART CAMPERINBOUWA. Veluwenkamp | T 0572-853133

[email protected] | www.aartcamperinbouw.nl

OpeningstijdenMaandag tot vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

voor exclusieve, maar betaalbare camperinbouw!

L.J. Costerstraat 378141 GN HeinoT 06-47212669

Vakmanschap op maat!

T 0572 - 39 23 34

Canadastraat 348141 AC Heino

[email protected] www.edelsmidsilvia.nl

Reparaties & ontwerpen in goud en zilver.

Ambachtelijk en opmaat gemaakt.

Omsmelten van oude sieraden naar een nieuw uniek sieraad

Wij berekenen en adviseren in: Betonconstructies Staalconstructies Houtconstructies Funderingen op palen en stroken

Heeft u bouwplannen, neem dan vrijblijvendcontact met ons op. Adviesbureau SimonsKruzebrink 96, 8141 WG HeinoTel: 0572-392237E-mail: [email protected]: www.avbsimons.nl

A D V I E S B U R E A U S I M O N SB O U W C O N S T R U C T I E S

VO

OR

BV

Wij wensen iedereen gezellige Pompdagen.

Page 23: Pompdagen krant 2014

2014 23VRIJDAG

DONDERDAG

Oude Dalfserweg 108141 PL Heino

06-20517818

Voor al uw graafwerk en slootonderhoud

Roebertsen

Heino

Roebertsen

Heino

WAT WILLEN WE TOCH GRAAG WEER KIND ZIJN! We hebben het misschien al vaker geschreven, maar de Kindermorgen tijdens de Pompdagen 2014 wordt er echt één om nooit te vergeten. Door de voorgaande edities weten we inmiddels dat de organiserende werkgroep de creatieve lat bijzonder hoog legt en dit jaar vormt daarop zeker geen uitzondering. Voor het eerst in de geschiedenis wordt namelijk uitgeweken naar zwembad De Tippe!

Dit heeft alles te maken met het thema van 2014: water. Laten we hopen dat het water beperkt blijft tot het zwembadwater en niet wordt uitgebreid met hemelwater. “Als het slecht weer is, moeten we het helaas afblazen, maar tijdens de Pompdagen is het eigenlijk altijd mooi weer. We maken ons dus totaal geen zorgen”, vertelt Rita Kolk namens de werkgroep die verder bestaat uit Mark Nijensteen, Brigitta Lindeboom, Marja van Riessen, Stephan Wichers Schreur en Max Eijkelkamp.

Natuurlijk kent de Stichting Heija het belang van sponsoring. Natuurlijk weet ze dat er anders geen Pompdagen of in ieder geval een uitgeklede versie moet worden georganiseerd. Natuurlijk beseffen bestuur en sponsor- commissie ook dat het mooi is om iets terug te doen voor het bedrijfsleven. Ooit is daarom het Ondernemersuurtje in het leven geroepen, maar ondanks alle inspanningen is het nooit goed van de grond gekomen. Als het aan Ingrid Lubbers ligt, gaat het vanaf dit jaar anders worden.

Zij is namens de Oelewappers naar voren geschoven om het Ondernemersuurtje nieuw leven in te blazen. Waarom is deze vriendengroep benaderd? “Net na het bedrijvenuurtje vindt de Te Gekke Sterren Show plaats, georganiseerd door de Oelewappers. Daar doen we altijd behoorlijk veel om onze sponsors te bedanken. Ze krijgen een kijkje achter de schermen, een hapje

Als de Kindermorgen wordt gehouden, is het nieuwe schooljaar voor de basisscholen ook net weer begonnen. Voor de kleuters betekent dit dat ze niet naar het zwembad gaan. Wel krijgen ze een mooie rit met de paardentram en op school iets te drinken en wat lekkers voorgeschoteld. “De jongste kinderen zijn voor het eerst op school en dat heeft natuurlijk wel

impact. We willen ze dus niet teveel uit hun ritme halen”, aldus Rita die blij is met de hulp van Marjon Eijkelboom die de gehele ochtend als begeleider mee-gaat met de paardentram.Het bezoek aan De Tippe komt op een bijzonder moment. Ten tijde van dit schrijven lijkt de toekomst van het zwembad gegarandeerd, maar ja, wat is zeker in de gemeentelijke politiek… “We doen het natuurlijk om de kinderen een mooie ochtend te bezorgen, maar we zien het wel als een leuke steun in de rug voor de Vrienden van De Tippe die zich zo inspannen om het bad voor Heino te behouden.”Het openluchtbad gaat deze ochtend om 9.00 uur dicht zodat de kinderen vrij spel hebben om zich uit te leven, zowel op het grote veld als in het ondiepe en diepe bad. “We kunnen gebruik maken van de faciliteiten en materialen van De Tippe en dat is bijzonder prettig, want we hebben wel met zo’n zeven-honderd kinderen te maken. Alle spelletjes hebben te maken met water, dus dat wordt wel een mooi schouwspel”.

Vrijwilligers die willen meehelpen bij de organisatie van de Kindermorgen kunnen zich melden bij Rita Kolk, e-mail [email protected]

ONDERNEMERSUURTJE ZOEKT AANSLUITING BIJ STERRENSHOW

en een drankje. Het is altijd erg gezellig en het wordt enorm gewaardeerd. Vorig jaar raakten we in gesprek met de sponsorcommissie en we zagen zelf ook dat het Ondernemersuurtje wel een impuls kon gebruiken. Daarna is eigenlijk het idee geboren om het bedrijvenuurtje meer aansluiting te laten zoeken bij de Sterren Show.”De opzet van een gezellig uurtje blijft intact. Het bedrijfsleven krijgt aan het begin van de donderdagavond de kans om onderling bij te praten en/of met de bestuursleden van Stichting Heija Heino van gedachten te wisselen. Wellicht levert dat zelfs nog input op voor het programma in 2015. Wel nieuw is de locatie in de Hof van Rakhorst. “We gaan dichter naar het podium waar aan-sluitend de Sterrenshow plaats vindt. Het wordt netjes aangekleed en er is barpersoneel aanwezig om de mensen van een hapje en drankje te voorzien.”De grote klapper komt uit de muzikale hoek.

Dankzij de samenwerking met de Te Gekke Sterren Show is er een aantrekkelijk muzikaal programma samengesteld. Zo zijn de oud-deelnemers Pieter Spijkerman (2012) en Remco van der Veen (2013) te gast en zal ook huisband Willie en de Wallies een optreden verzorgen. “We rekenen op een hogere opkomst dan voorgaande jaren en dat de sfeer er al goed in komt. Het is een mooie opwarmer voor de Te Gekke Sterren Show die om 19.45 uur van start gaat met een optreden van de Heinose band Premium”, besluit Ingrid.

Page 24: Pompdagen krant 2014

€ 50 cadeau bij onze

betaalrekening!*

App voor Mobiel Bankieren

Internet Bankieren

iDEAL

Open een voordeligebetaalrekening en krijg:

€ 50 op uw RegioBank spaarrekening

Een Adviseur die u kent

Persoonlijk advies

Wereldpas

Nu met gratis Mobiel Bankieren app.

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

Dorpsstraat 1, 8141 AH HEINOHarmelinkstraat 24, 8105 AM LUTTENBERGT (0572) 39 13 04 HEINOT (0572) 30 12 23 LUTTENBERG I www.erwinotten-advies.nl

€ 50 cadeau bij onze

betaalrekening!*

App voor Mobiel Bankieren

Internet Bankieren

iDEAL

Open een voordeligebetaalrekening en krijg:

€ 50 op uw RegioBank spaarrekening

Een Adviseur die u kent

Persoonlijk advies

Wereldpas

Nu met gratis Mobiel Bankieren app.

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

Dorpsstraat 1, 8141 AH HEINOHarmelinkstraat 24, 8105 AM LUTTENBERGT (0572) 39 13 04 HEINOT (0572) 30 12 23 LUTTENBERG I www.erwinotten-advies.nl

Zeevishandel Gebr. van Diermen Spakenburg Bestellen kan ook tel [email protected] nu ook online vis bestellen via de website www.gebrvandiermen.nl

IN HEINO GEBEURT HET.....

iedere maandag van 8.00 tot 12.30 � iedere zaterdag van 8.00 tot 16.00 uurop de markt in Heino � 12 meter gebakken, gerookte en verse vis

Pomp aanbieding

500 gram Kibbeling € 6,00

250 gram Kibbeling € 3,50

Aanbieding is geldig t/m september

Pomp aanbiedingGebakken lekkerbek € 2,75

Per stuk 3 stuks € 7,50Aanbieding is geldig t/m september

Page 25: Pompdagen krant 2014

VRIJDAG

KOEN COX UIT HEEMSTEDE NEEMT VRIJ VOOR HARDLOOPWEDSTRIJD IN HEINO

EEN AVONDJE POMPDAGEN BEGINT MET LOOP NAAR DE POMP”

LOOP NAAR DE POMP IS MOOI SPORTIEF INTERMEZZO

“Ja, ja, dames en heren. Zien we dat goed? Is dat onze eigen Koentje Cox uit Heemstede?” Deze enthousiaste begroeting door spreekstal-meester Henk Borgmeijer aan de finish van zijn eerste deelname aan Loop naar de Pomp in 2006 zal hij niet gauw vergeten. Het is die dorpse gezelligheid die hij kent vanuit zijn geboorte-streek in Brabant en in zijn nieuwe woonomgeving nog wel eens mist. Sindsdien is hij bijna iedere keer van de partij. “Een avondje Pompdagen begint voor mij met Loop naar de Pomp.”

Ineens is er zo’n golf van sportief enthousiasme. Waar het vandaan komt, mag Joost weten, maar hij weet het waarschijnlijk ook niet. Hardlopen is populairder dan ooit. Je kunt ’s avonds de deur niet uit zonder dat je iemand tegen het lijf loopt die – het liefst in felgekleurde sportkleding en met koptelefoon – probeert om een bepaald aantal kilometers in een bepaald aantal minuten te lopen.

Het is voor Cox net als voor vele andere feestvierders de ideale combinatie. In het begin van de avond nog even actief zijn, een beetje zweet verliezen en dan later in het centrum van Heino de gezelligheid opzoeken. “Het sfeertje spreekt me hier erg aan. Ik ben zelf geboren in Goirle, een klein dorp dat qua omvang ongeveer tussen Heino en Raalte ligt. Daar kwam het bier net als hier bijna

letterlijk uit de dorps-pomp”, aldus de geboren Brabander die een band met Heino heeft op- gebouwd door naar eigen zeggen met het mooiste meisje uit het dorp (Wendy Hofman) te trouwen. Overigens heeft ook Wendy al twee keer aan de start gestaan van Loop naar de Pomp.Het was zijn zwager Edwin die hem inspireerde om in 2006 mee te lopen. “Vroeger op school was ik best wel fanatiek als het om hardlopen ging. Ik vond het ook altijd geweldig

om mee te doen met de stratenloop in Goirle. Wat ik in Heino zo bijzonder vind, is dat de doorkomst en de finish zich in de biertent bevindt. Dat doet me denken aan die wielerwedstrijden in Vlaanderen.”Cox is de veertig levensjaren inmiddels ook al ruim ge-passeerd, dus een wedstrijdje tien kilometer hardlopen gaat niet meer vanzelf. “Na het voetbalseizoen ben ik weer begonnen om twee keer in de week zo’n 7,5 kilometer in het bos te lopen. Want, ik streef net als in 2007 naar een tijd onder de vijftig minuten, maar dan moet het niet zo verschrikkelijk warm zijn.”Graag voeren we als redactie de druk nog iets op. De tijden in de vorige edities zijn: 52.18 (2010), 51.48 (2011), 51.28 (2012), 50.25 (2013). Trek die lijn door en dit jaar doorbreek je opnieuw die magische grens!

Het is koren op de molen van Loop naar de Pomp, de jaarlijkse hardloopwedstrijd tijdens de Pompdagen. “Ik verwacht dat we een week voor de wedstrijd al het maximum aantal deelnemers hebben bereikt”, vertelt Cor van Gasteren. Dat betekent dus 175 deelnemers voor de vijf en 175 deelnemers voor de tien kilometer. En sinds vorig jaar staat er ook een Kidsloop van 1,2 kilometer op het programma. “Dat zorgt er voor dat je soms hele gezinnen aan de start krijgt. Hartstikke leuk!”

Loop naar de Pomp is door sommigen jarenlang beschouwd als een vreemde eend in de bijt. Je hebt vijf dagen feest, dan ga je toch niet hard-lopen? Het blijkt echter dat het deelnemersveld zeker niet alleen bestaat uit mensen van buitenaf. Neem een kijkje bij het parcours en je ziet buren, vrienden en bekenden meehollen. Loop naar de Pomp past ook heel goed bij de Pompdagen door de manier waarop de wedstrijd wordt georgani-seerd. Start in het hart van Heino (Canadastraat) en doorkomst en finish in het hart van de Pomp-dagen (Hof van Rakhorst). “Dat geeft deze loop zijn unieke karakter”, stelt Van Gasteren die zich in de organisatie weet gesteund door een team van specialisten bestaande uit Lies Mars, Annemarie Veldkamp, Henk Reuvekamp en Piet Dingemans.Uiteraard kan de organiserende werkgroep zich inspannen om meer lopers aan de start te krijgen, maar dat stuit op onoverkomelijke bezwaren. “Op de huidige locatie zitten we aan de top. We kunnen weliswaar uitwijken naar een andere locatie, maar dat heeft niet onze voorkeur. Loop naar de Pomp is een loop tijdens een dorpsfeest. Dan moet je ook in het centrum blijven”, aldus Van Gasteren die tot slot aangeeft dat de commissie direct na de Pomp-dagen gaat evalueren en de blik vooruit werpt naar 2015. Dat moet een extra feestelijke editie worden vanwege het 10-jarig bestaan. Deelnemer Koen Cox uit Heemstede heeft alvast een aardige suggestie. “Misschien is het iets om een aantal van die Braziliaanse trommelaars in te zetten. Geeft een geweldige sfeer!”

2014 25

De Weerd 3 • 8141 BS HEINO T 0572 393148www.rgt-heino.nl

Ook leverancier van scootmobielen

Page 26: Pompdagen krant 2014

Meer weten of een vrijblijvende afspraak? Bel Jury Damman T 06 - 275 483 41 L.J. Costerstraat 5c Heino www.JD-Autos.nl

U W I LT T O C H O O K B E TA A L B A A R A U T O O N D E R H O U D ?

W I J B E R E K E N E N € 3 3 , - P E R U U R E X C L U S I E F B T W.

We zijn een nieuw bedrijf met vele jaren ervaring. Onderhoud en reparaties aan uw auto kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Vanaf heden zijn wij op zaterdag geopend

van 9.00 tot 12.00 uur

24 uur per dag bereikbaar viamijngezondheid.net

Kijk op www.apotheekheino.nl

Vanaf heden zijn wij op

van 9.00 tot 12.00 uur

24 uur per dag bereikbaar viamijngezondheid.net

Kijk op www.apotheekheino.nl

Vanaf heden zijn wij op

van 9.00 tot 12.00 uur

24 uur per dag bereikbaar viamijngezondheid.net

Kijk op www.apotheekheino.nl

MEERDEREOPSTELLINGEN

MEERDEREKLEUREN

3+2 zits bank BastiaanLeverbaar in diverse stofkwaliteiten en gazelle-leder, 3-zits 210x90x88 cm, 2-zits 180x90x88 cm, armkussen 50x50 cm 49,- hoofdsteun 99,- en als hoekbank 1999,-. 3+2 zits in gazelle-leder in vier kleuren.

300,- KORTING!

1599,-1899,-

BLIJMAKER!

ECHTLEDER

MEERDEREKLEUREN

Relaxstoel SemFauteuil met gasveer en topswing. Leverbaar in zwart en donkerbruin leder.

140,- KORTING!

599,-739,-

LAATSTETOT 70% KORTING

OPRUIMINGSRONDE!

Eetkamerstoel RogierOp wielen en met handgreep op de rug. Leverbaar in diverse stofkwaliteiten en kleuren. MEERDERE

KLEUREN

MEERDEREKLEUREN

20,- KORTING!

199,-219,-

Actie BoxspringKies zelf uw box, hoofdbord en de stof en creëer uw eigen boxspring.

Vast Elektrisch verstelbaar160x200 cm 1199,- 160x200 cm 1999,-180x200 cm 1275,- 180x200 cm 2099,-

1199,-160X200 CM

SEINE.DEMOOISTEWOONWINKEL.NL

OpeningstijdenMaandag gesloten Dinsdag 10:00 - 18:00 uurWoensdag 10:00 - 18:00 uurDonderdag 10:00 - 18:00 uurVrijdag 10:00 - 21:00 uurZaterdag 10:00 - 17:00 uur

Molenweg 2HeinoTEL. (0572) 391 [email protected]

De mooiste woonconcepten

Eerlijk en persoonlijk woonadvies Sterke binding met u als klant

Uitstekende en uitgebreide service

Thuis in uw regio

Alles voor mooi wonen

Rood: o / 100 / 80 / 0Grijs: 50% zwart

Thuis in je huis !

Schoenen vanPEKKERIET

MA 18 AUGT/M

VR 22 AUG

SLOT-VERKOOP

ZOMER-OPRUIMING.

ZA 23 AUGZWARTE

ZATERDAG!

IEDERE DAGMEER

KORTING!

SCHOENEN VAN PEKKERIET

DORPSSTRAAT 23A | 8141 AH HEINO | TEL. 0572 - 39 22 00

WWW.SCHOENENVANPEKKERIET.NL

DE MOOISTE AANBIEDINGEN VOOR DE BESTE

MERKEN

DAMES-,HEREN-, EN

KINDER-SCHOENEN

SCHOENEN VAN PEKKERIET

DORPSSTRAAT 23A | 8141 AH HEINO | TEL. 0572 - 39 22 00

WWW.SCHOENENVANPEKKERIET.NL

DE MOOISTE AANBIEDINGEN VOOR DE BESTE

MERKEN

DAMES-,HEREN-, EN

KINDER-SCHOENEN

SCHOENEN VAN PEKKERIETDORPSSTRAAT 23A | 8141 AH HEINO | TEL. 0572-392200

WWW.SCHOENENVANPEKKERIET.NL

NIEUWEWINTER-

COLLECTIEIN DE WINKEL

LAATSTE KANS

MEGAKORTING

Page 27: Pompdagen krant 2014

2014 27

KORENFESTIVAL DE POMPEDOERS KRIJGT NIEUWE IMPULS OP ANDERE LOCATIE

Het is even wennen. Het 14 Aprilplein tijdens het Daggie Old Heino was de laatste jaren het domein van De Pompedoers en hun Korenfestival, maar het gezelligheidskoor wijkt nu uit naar de Hervormde kerk. Dat heeft alles te maken met een nieuwe activiteit op het plein. “Het is jammer dat we niet meer buiten kunnen optreden, maar het voordeel van de kerk is wel dat we onszelf beter kunnen profileren”, stellen voorzitter Jan Hageman en PR-man Ries Wink vast.

Natuurlijk weten ze dat de kerk als omgeving een andere sfeer geeft, maar ze bestrijden ten zeerste dat het geen feestje kan worden. “Het wordt ook daar gezellig en er mag worden gelachen en meegezongen.” Naast het Heinose gezelligheidskoor treden ook nog shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren (met grote Heinose inbreng) en smartlappenkoor Heerlijk Leed uit Emmen op. Het Korenfestival vindt plaats in het jaar dat De Pompedoers hun 12,5-jarig jubileum vieren. “Zie het maar als ons cadeau aan de Heinose bevolking. Op 23 augustus zijn we ’s morgens eerst bij Oortwijn om op te treden voor De Zonnebloem en het Rode Kruis. ’s Middags dan het Korenfestival en later in het jaar zijn

ZATERDAG

Coen Eikelboom | De Vidal de St. Germainweg 3 | 8141 RK HEINO (Ov)T 0572- 394 657 | M 06 39 64 40 70 | [email protected] | www.thuis-bakker.nl

UW AMBACHTELIJKEWARME BAKKERAAN HUIS

Ambachtelijke broodsoorten tegeneen vaste lage prijs thuis geleverd.

Neem contact op voor onsuitgebreide assortiment.

De Thuis-bakker Coen

we ook in Lierderholthuis (29 augustus, locatie: MFA) en Laag Zuthem (24 oktober, locatie: Het Trefpunt) te gast.” Een peulenschilletje voor de mannen van het koor, want ieder jaar treden ze ruim vijftig keer op. “Hoge eisen stellen we niet. We vinden het geweldig als mensen mee-doen en met een glaasje limonade zijn we al blij.”

VOOR DE LEEUWENDe Pompdagen en De Pompedoers lijken voor eeuwig aan elkaar verbonden. Het koor had in 2001 amper het levenslicht gezien of de zangers – de een met koor- ervaring, de ander met badkamerervaring – werden tijdens het dorpsfeest voor de leeuwen gegooid. “Waarom ook niet? Je moet toch een keer beginnen”, vindt oprichter Hageman. “En het was een heel stuk beter dan ik had verwacht”, voegt Wink toe die destijds een plekje in het publiek verkoos, maar na de Pompdagen snel aan-slui-ting zocht. De Pompedoers hadden al snel een paar accordeonspelers gevon-den en er moest natuurlijk ook een dirigent komen. Voorzitter Hageman

speelde het slim en benaderde oud-burgemeester Ton van den Berg. “Ik wist dat hij over muziekkennis en –ervaring beschikte. Voorafgaand aan ons eerste optreden vroeg ik hem of hij wilde beoordelen of we de straat op konden. Op een avond kwam hij langs en we hebben hem toen blijkbaar zo enthousiast gemaakt dat hij direct besloot om ons koor te leiden en een dirigentenopleiding te volgen.”En zo begonnen ze in hun spijkerbroek en geruite blouse aan het eerste optreden bij de broodmaaltijd van Omheining tijdens het Daggie Old Heino. Het viel direct in de smaak. Zelfs zodanig dat de Stichting Heija Heino het koor verzocht om een festival met meerdere koren te organiseren en dat staat inmiddels al weer een flink aantal jaren op het programma. “Het leuke is dat we als koor-leden af en toe stiekem het publiek in de gaten houden. Soms zie je mensen voor-bij lopen en vrij snel weer terug komen. Anderen zie je echt langer blijven staan en zelfs meezingen en/of de polonaise lopen. Vol is het altijd.”

GEEN GROEPSVORMINGWe zeggen het met heel veel respect, maar de gemiddelde leeftijd van De Pompedoers is aan de hoge kant. Betekent dit dan ook dat ze alleen aantrekkings-kracht hebben op de oudere generatie? Hageman en Wink veren op van hun stoel. “Nee, zeker niet, we spreken ook de jongeren aan. Daar houden we in ons repertoire terdege rekening mee. We zingen oudere liedjes, maar bijvoorbeeld ook nummers van Jan Smit, Frans Bauer en Stef Ekkel. Overigens stemmen we wel met de overige deelnemers aan het Korenfestival af wat we gaan zingen om doublures te voorkomen.”Het tweetal is wars van arrogant gedrag, maar durven wel te stellen dat het gezelligheidskoor in de afgelopen 12,5 jaar echt is gegroeid. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de variatie in het repertoire. Van Jan Smit tot het

Wolga-lied en van het Slavenkoor tot kerstliedjes; je maakt De Pompedoers niet gauw gek. Natuurlijk is de kwaliteit van zingen belangrijk, maar de leden roemen stuk voor stuk die geweldige sfeer. “Het is echt onvoorstelbaar. Er is geen enkele groeps-vorming. Iedereen kan met iedereen opschieten. Daarom is er eigenlijk ook geen verloop.” En wij maar denken dat het aan die buitenlandse reisjes (o.a. Letland, Canada, Spanje, Duitsland en Oostenrijk en begin september Engeland) lag…

Page 28: Pompdagen krant 2014

.

4 takt € 315,-

incl btw

Voor al uw tuin- en parkmachines,reparaties alle merken, betaalbare prijzen

Dolmar benzine bosmaaier

Verkoop van alle gebruikte

zitmaaiers van de merken:

Castle Garden, Stiga, John

Deere, Sabo, Dolmar,

Jonsered, Alto en Dibo

HD reinigers en DAP

waterpompen.

Tuin & Park machines

Edwin teegevanderS

L.J. Costerstraat 438141 GN Heinotel: 0572 - 39 51 07mob: 06 - 559 580 28

www.edwinvandersteege.nl

SCHOOLSTRAAT 4 HEINO WWW.ROBBEDOES2EHANDSKLEDING.NL ma, di en wo 9.00 - 11.30 uur do en vr 9.00 - 11.30 uur en 14.00 - 16.30 uur zaterdag gesloten

JURKSUGAR LIPS€ 13 ,95

TASSTYLINE€ 9 ,95

NIEUWE TAS MERK: STYLIST’S OWN € 13,95 JURK MERK: KING LOUIE € 18,50

LEREN JAS MERK: EXPRESSO € 19,95

TIJDENS DAGGIE

OLD HEINO GEOPEND

Wij wensen iedereen prettige Pompdagen!

Dorpsstraat 6 / 8141 AL Heino / 0572 39 18 57

Canadastraat 9 | 8141 AA Heino | Tel. : 0572-391302 | in [email protected] | www.oortwijnheino.nl

POMPDAGEN

Donderdag21.00 uur SLAM FM On Tour met 2 DJ’s van SLAM FM

Vrijdag21.00 uur Coverband Synergy m.m.v. DJ Gerco

Zaterdag12.00 uur Prismateam Pleinfeest met gezellige muziek

van eigen bodem: Rene Jansen | Nathanael Bos | Deborah Bee Arie Pater | Rene Knol | Michelle Okken

16.30 uur Bok,m dr op 2.0. DJ LINE UP DJ Caio | DJ Jordy | DJ Gerco | DJ Jasper Esman DJ Chiel | DJ Pascal

21.00 uur Coverband X-STATICK m.m.v. DJ Gerco of Sjors

Zondag13.00 uur Allround Duo VIDA

Wij verzorgen als vanouds op zaterdag en zondagvanaf 17.30 uur t/m 20.00 uur het Pompbuffet € 14,50 p.p.

WWW.SALLANDMAKELAARDIJ.COMSCHOOLSTRAAT 16A, 8102 EM RAALTE TELEFOON 088 200 6666

SALLAND MAKELAARDIJSCHRIJVER & HOLTERMAN

SCHIMMELPENNINCKLAAN 22 TE WIJHE

VRAAGPRIJS € 159.000,- K.K.

Starters opgelet! Te koop: karakteristieke HELFT VAN DUBBEL WOONHUIS met ruime vrijstaande GARAGE ca 35 m² en een zeer diepe achtertuin met optimaal privacy. Het betreft een goed onderhouden woning. In de afgelopen jaren zijn er veel dingen gemoderniseerd en vernieuwd o.a. keuken, badkamer, toilet, CV ketel en kozijnen beg. grond. Perceelopp. 305 m².

ALMELOSESTRAAT 77B TE RAALTE

VRAAGPRIJS € 349.000,- K.K.

Op een uitstekende locatie, aan een toegangsweg naar het centrum van Raalte, gelegen multi-functioneel object namelijk 'WOONRUIMTE MET BEDRIJFSRUIMTE/WINKEL' met achtertuin, 8 parkeerplaatsen, vrijstaande houten garage, tuinhuis en 366 m² eigen grond. Zeer luxe afwerking! Inhoud 930 m³ en vloeroppervlakte tot 220 m².

Tandartspraktijk Riesmeijer

WIJ WENSEN U PRETTIGE POMPDAGEN!

F.W. Riesmeijer, TandartsC. J. Rog-Aalberts,Tandarts

I. Davidov, Orthodontist

Dorpsstraat 41 | 8141 AJ HEINO | 0572 - [email protected] | www.tpriesmeijer.nl

Page 29: Pompdagen krant 2014

2014 29

WOENSDAG60+ MIDDAG: TIZ’NIX, MAAR HET WORDT WEL WAT!Het lijkt een risico om voor de 60+ middag een groep uit te nodigen met de naam ‘Tiz’nix’, maar niets is minder waar. De naam is meer geboren uit een vorm van zelfspot dan dat het is gebaseerd op zelfkennis. Feit is namelijk dat de gasten uit Twente al bij menig (ouder) publiek in deze regio de handen op elkaar hebben gekregen. “Uit de reacties kunnen we afleiden dat ze altijd een bijzonder sfeertje weten neer te zetten”, vertelt Margje Steenbergen.

De 60+ middag bij Oortwijn is de onofficiële start van de Heinose Pompdagen. In de vroege woensdagavond verklaren de voorzitter van de Stichting Heija Heino en de (loco-)burgemeester het dorpsfeest voor geopend, maar dan zijn de bezoekers van de 60+ middag al weer een aantal uurtjes in hun eigen vertrouwde omgeving. Moe en voldaan na een middag die nog het meest weg heeft van een reünie. “We noemen het altijd de middag van de ontmoeting. Natuurlijk is het programma interessant, maar de ouderen vinden het vooral leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Voor sommigen is het de enige keer in het jaar dat ze elkaar treffen. Ze willen wel vaker bij elkaar op bezoek, maar het blijkt lastig te zijn om iemand te moeten regelen die het vervoer voor zijn rekening neemt.”Margje Steenbergen, die in de werkgroep wordt ge-steund door Doortje Schanekamp, Mieke Antonissen, Dinie Hulsink en Hennie Snel, meldt dat er sprake is van een heuse primeur. De 60+ middag wordt namelijk geopend door Hans Egelie, de nieuwe voorzitter van de Heinose Pompdagen. De verwachting is dat ook burgemeester Piet Zoon aanwezig is. Waarschijnlijk voor

• Lage rugpijn• Nekpijn• Hoofdpijn/ Migraine• Ischias• Spit• Hernia (ook na operaties)• Bekkenpijn en instabiliteit• Chronische pijn klachten• Fibromyalgie

• Artrose gerelateerde klachten • Sportblessures • Whiplash• Schouderklachten• RSI klachten zoals: tenniselleboog,

golfersarm, muisarm• Huilbabies• KISS/KIDD syndroom • Slaapproblemen• Motorische problemen

Voor behandeling van (o.a) de volgende klachten:

www.ChiropractieSalland.nl | 0572-380408ZORG VOOR GEZOND, VRIJ EN VITAAL BEWEGEN!

de laatste keer, omdat hij later in het jaar afscheid neemt. Margje vermoedt dat hij het wel gaat missen. “Je ziet hem genieten van zo’n middag. Hij gaat ook echt met iedereen in gesprek.”De ouderen uit Heino (ook de zestigplussers onder de campinggasten en uit de buurt-dorpen zijn welkom) krijgen voor slechts drie euro een hapje en een drankje aangeboden. En natuur-lijk het programma van ‘Tiz’nix’. Het duo, bestaande uit Herman Hutten en Henk de Lange, brengt een Nederlandstalig repertoire met een hoog meezing- gehalte. “Ze hebben al eens opgetreden bij Het Wooldhuis en daar was iedereen bijzonder enthousiast.”

De 60+ middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. De zaal is open om 13.30 uur. Voor vervoer naar de 60+ middag kunt u bellen met Doortje Schanekamp, tel. 391 113 of Hennie Snel, tel. 395 989. Voor algemene informatie kunt u terecht bij Margje Steenbergen, tel. 392 614.

Page 30: Pompdagen krant 2014

Uw installatie in ervaren

en vertrouwde handen!

Wij zijn specialist in het aanleggen en onderhouden van complete installaties in uw woning, zowel bij nieuwbouw als verbouw. Wij bieden een totaal pakket aan van gas, water, elektra,

dakbedekking, zink, verwarming en sanitair. Graag adviseren wij u!

Molenhoekweg 97722 MD HOONHORST

T 0529 - 401010E [email protected]

Uw installatie in ervaren

en vertrouwde handen!

Wij zijn specialist in het aanleggen en onderhouden van complete installaties in uw woning, zowel bij nieuwbouw als verbouw. Wij bieden een totaal pakket aan van gas, water, elektra,

dakbedekking, zink, verwarming en sanitair. Graag adviseren wij u!

Molenhoekweg 97722 MD HOONHORST

T 0529 - 401010E [email protected]

Wij wensen u gezellige

pompdagen!

Molenhoekweg 9, 7722 MD HoonhorstT 0529 - 401010

[email protected]

Munnikenhof 2 HEINO 0572 - 36 65 48

KEBAB I GOED VERZORGDE MAALTIJDEN BELEGDE BROODJES I VERSE FRITESRUIM ASSORTIMENT SNACKS I IJS

KOFFIE & THEE EN DIVERSE DRANKEN

Munnikenhof 2 HEINO 0572 - 36 65 48

KEBAB I GOED VERZORGDE MAALTIJDEN BELEGDE BROODJES I VERSE FRITESRUIM ASSORTIMENT SNACKS I IJS

KOFFIE & THEE EN DIVERSE DRANKENMunnikenhof 2 HEINO 0572 - 36 65 48

KEBAB I GOED VERZORGDE MAALTIJDEN BELEGDE BROODJES I VERSE FRITESRUIM ASSORTIMENT SNACKS I IJS

KOFFIE & THEE EN DIVERSE DRANKEN

Openingstijden PompdagenDinsdag 12.00 - 02.00 uur | Woensdag 12.00 - 02.00 uurDonderdag 9.00 - 02.00 uur | Vrijdag 10.00 - 02.00 uurZaterdag 9.00 - 02.00 uur | Zondag 10.00 - 18.00 uur

Laat DW Makelaardij maar pompen, dan hoeft u

NIET te verzuipen.

100% betrokken en onderscheidend

ENKWEG 18131 VD WIJHE

0570-523134

[email protected]

Wij geven les in de gemeente en omstreken! Zwolle, Raalte, Dalfsen, Wijhe - Olst!

w w w . r i j s c h o o l o o s t e r l a a r . n l

L

Auto I Motor I aanhanger (B-E)Bromfi ets I Theorie

L

Page 31: Pompdagen krant 2014

BUUFFIE’S PROEFLOKAAL HAALT BIJZONDERE SHOW NAAR DE POMPDAGEN

BETOVERENDE VOORSTELLING VAN DE ZANDTOVENAAR

Het wordt een voorstelling uit de categorie ‘hier wordt nog lang over nagepraat’. Dankzij de inzet van Marlinde Baarslag en Kim van de Worp van Buuffie’s Proeflokaal en mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Buuffie’s Pompcafé is op vrijdag 22 augustus een show te zien van Gert van der Vijver. Hij staat nationaal én internationaal bekend als ‘De Zandtovenaar’. “Het is uniek dat we dit naar Heino hebben weten te halen”, vertellen de twee eigenaren enthousiast.

‘Een bijzonder kind en dat is ie’. Deze zinsnede uit Dik Trom moet Van der Vijver vroeger ongetwijfeld veel hebben gehoord. Dat hij uiteindelijk zijn brood ging verdienen met mime en dans, daarvan zal niemand uit zijn omgeving raar hebben opgekeken, want creatief was hij al vanaf zijn kinderjaren. Nu hij zich helemaal heeft gestort in de kunst van het gooien, verschuiven en tonen van zand heeft hij zichzelf echt op de kaart gezet. “Hij is onder andere bekend van ‘The Passion’, de diverse bijbelverhalen op televisie en een videoclip van Marco Borsato”, geven Marlinde en Kim aan. Overigens wordt op de website nog de namen vermeld van o.a. Edsilia Rombley, Yvon Jaspers, het Koninklijk Concert-gebouw Orkest en multinationals als Sony, Rolls Royce, Microsoft en Shell. “Je probeert met zand een wereld te creëren die er daarvoor niet was. Je tovert een wereld”,

zegt ‘De Zandtovenaar’ er zelf over. “De man heeft echt iets magisch”, heeft Marlinde met eigen ogen kunnen constateren.Van der Vijver verstaat de kunst om iedere keer weer een aparte voorstelling te creëren, omdat hij zich kan aanpassen aan thema, omgeving en/of andere wensen. “Tijdens de Pompdagen wordt het een korte show van 25 tot dertig minuten. We moeten nog nader in overleg, maar het wordt een op maat gemaakt verhaal voor Heino en er zal zeker een knipoog in zitten naar de familiebedrijven in het dorp.”‘De Zandtovenaar’ treedt vrijdag 22 augustus op vanaf 21.45 uur in de Hervormde kerk. “We krijgen alle mede-werking en koster Henk Linthorst is heel enthousiast.” In principe zijn ongeveer vierhonderd kaarten t.w.v. € 5,- beschikbaar die in de voorverkoop t/m 17 augustus kunnen worden gekocht bij Buuffie’s Proeflokaal.

Meer informatie is te vinden op de website www.gertvandervijver.nl

VRIJDAG

KNALLEND SLOT DAGGIE OLD HEINOSommige feestvierders liggen misschien al op één oor en horen er helemaal niets van. Anderen kijken live hun ogen uit. Het vuurwerk is de traditionele afsluiting van een mooi en hopelijk zonnig Daggie Old Heino. Net als voorgaande edities is het weiland tegenover Slagerij Mekers het toneel voor een onvervalst stukje knal- en siervuurwerk. Het spektakel is wederom in ver-trouwde en deskundige handen van Wagenvoort Vuurwerk uit Wapenveld. De eerste vuurpijlen kiezen rond 22.00 uur het luchtruim.

OECUMENISCHE DIENSTMET KESA-JONGEREN De zondagmorgen van de Heinose Pompdagen is een mooi moment van saamhorigheid en bezinning. Net als voorgaande jaren staat dan namelijk de oecumenische dienst op het programma. Plaats van handeling is de Hof van Rakhorst.

De organisatie van de oecumenische dienst is in handen van de Brugkerkenraad, het samen-werkingsorgaan van diverse kerkgenootschappen in de voormalige gemeente Heino. De voorganger van dit jaar is Lieke van Houten namens de Gereformeerde kerk in Laag Zuthem. Ook muziekvereniging Ons Genoegen is wederom van de partij. Uiteraard is flink gebrainstormd over het thema van de oecumenische viering. Op het moment dat deze krant richting drukpers ging, was de werktitel ‘Iedereen draagt een steentje bij’. Dit is een sterke verwijzing naar het goede werk van de jongeren uit de KeSa-werkgroep die ieder jaar namens World Servants worden uitgezonden naar een land dat wel wat helpende handjes kan gebruiken. “Door te kiezen voor dit thema en door de medewerking van de jongeren wordt nog meer het dorpskarakter van de dienst benadrukt”, stelt Toon Hoefsloot namens de Brugkerkenraad vast.Volgend jaar vertrekt opnieuw een delegatie uit Heino. Waar naar toe, wordt in een later stadium bekend gemaakt door World Servants. Bijzonder is dat de jongeren worden betrokken bij de voor- bereiding van de oecumenische viering. En logischerwijs staat de collecte ook in het teken van het goede werk van de Kesa-jongeren.

2014 31

Dorpsstraat 30 | 8141 AL Heino0572-391366 | www.decohomedelmte.nl

Page 32: Pompdagen krant 2014

www.digiworks.nl | [email protected] | 0572-395030

• Anti-Virus / Malware• Automatisch onderhoud• Patch Management• Werkplek support• Optioneel: Online BackupFysioFits heeft contracten met alle zorgverzekeraars

NU OOK EEN FYSIOFITS PRAKTIJK

IN DE POTSTAL IN HOONHORST!

Samen met Salutar Sport- en Ontspanningsmassage

Paul Nip van FysioFits samen met Mirjam Klein Herenbrink van Salutar

U kunt een afspraak maken via mail of telefoon

www.fysiofits.nl

FysioFits HeinoL.J. Costerstraat 238141 GN HeinoT 0572 - 39 58 [email protected]

@FysioFits

FysioFits HoonhorstKerkstraat 247722 LR HoonhorstT 0572 - 39 58 27 FysioFits

Salutar Mirjam Klein HerenbrinkKerkstraat 247722 LR HoonhorstM [email protected]

Luttenbergerweg 24 | Tel. 0572-301850 | www.redit.nl

www.redit.nl

Installatie en verkoop van: • Badkamers • C.V. • Elektra • Beregening en meer…

Page 33: Pompdagen krant 2014

2014 33

Massagepraktijk

Loop naar de Pomp actieDeelnemers kunnen zich op vrijdagavond na de loop gratis laten masseren. Wil je weten waar we staan en meer informatie over de massage, kijk dan op

www.massagepraktijkfysiek.nl

Bezoek mijn stand tijdens de Donderse Markt en Daggie Old Heino en ervaar het genot van een stoelmassage.

Erna van Oostrom I Dorpsstraat 55 I 8141 AJ HEINO | 06 41317969 I massagepraktijkfysiek.nlMartine Schoonheidssalon | Dorpsstraat 55 | 8141 AJ Heino | T 06 20473674 | www.martineheino.nl

Ontdek de kracht van de natuur....en ontmoet je innerlijke schoonheid.

Geniet van ontspannende en tegelijkertijd werkzame inpulsen die je huid in evenwicht brengen en je

lichaam nog dagen laten na genieten!(Behandeling alleen op afspraak)

Cadeau bonnen zijn ook verkrijgbaar

bij Mooi by Hollewand

Dr. Hauschka therapeut

Zuthemerweg 2 | Zwolle | 06 21 26 89 27 | [email protected]

Met oog voor uw dak!Een bedrijf met kennis en ruim 25 jaar ervaring.

Mijn werk in uitvoering: Nieuwbouw, renovatie,onderhoud en reparatie.

Ook aanwezig op Daggie Old Heino!

VRIJWILLIGER VOOR HET VOETLICHT: RIA KOERHUISZe zijn er in vele soorten en maten: de vrijwilligers die samen het hart vormen van de Heinose Pompdagen. Dankzij hun inzet – zowel voorafgaand als tijdens het dorpsfeest – kunnen vele dorpsgenoten en bezoekers uit omliggende plaatsen vijf dagen genieten van een intens en gevarieerd programma. In deze rubriek brengen we een eerbetoon aan al die vrijwilligers door er één persoon uit te lichten: bestuurslid Ria Koerhuis.

Ria staat al weer aan de vooravond van haar vierde Pompdagen als bestuurslid van Stichting Heija Heino. Als secretaris richt ze zich vooral op het regelen van de evenementenvergunning en het veiligheidsplan. Daar-naast stopt ze veel tijd in de voorbereiding en evaluatie van het feest met verschillende commissies, EHBO, horeca, beveiliging en gemeente. Dat is tegenwoordig een heidens karwei, want de papierwinkel lijkt ieder jaar te groeien. “Je bent er inderdaad best druk mee, maar het mooie vind ik dat in deze functie alles bij elkaar komt.” Dan moet het een voordeel zijn dat ze op de loonlijst van de gemeente Raalte staat. “Ha, ha, dat maakt echt niet uit. Mijn werk voor de stichting heeft geen enkel raakvlak met mijn dagelijkse werkzaam-

heden. Ik vind het juist wel prettig om als vrijwilliger niet met geldzaken te maken te krijgen en werk en privé op die manier gescheiden te houden”, zegt de geboren en getogen Heinose die in Deventer werkt op de regionale afdeling waarin een aantal gemeenten samenwerkt in het kader van de belastingen.Ze kan terugvallen op een flinke portie ervaring als vrijwilliger. Zowel in Heino (Heinose Kabel Televisie en Speel-o-theek) als op de Elshof (Elshof Feest). “Ik kan eigenlijk niet goed zonder vrijwilligerswerk. Het geeft een kans om ergens in de keuken te kijken en daar leer je veel van. Let wel: als je vrijwilliger bent, heb je natuurlijk wel bepaalde verplichtingen.”

TERUG NAAR DE BASISDe Stichting Heija Heino heeft in 2012 en 2013 flink de noodklok geluid. Als Heino nog hetzelfde mooie dorpsfeest wilde, dan moest zich snel een flink aantal vrijwilligers melden. De actie ‘5 voor 12’ heeft duidelijk resultaat gehad. “Het was even moeilijk, ook voor ons als bestuursleden, maar achteraf kun je con-stateren dat het goed is geweest. Ook nu we de hand wat meer op de knip moeten houden, hoeft dat niet vervelend te zijn. Je merkt dat mensen meer gaan meedenken en spontaan met goede ideeën komen. Soms is het goed om even terug te gaan naar de basis en na te denken over welke koers we willen varen. Overigens is deze situatie niet uniek voor de Pompdagen. Alle verenigingen hebben er mee te maken.”Ria is het gehele jaar druk met de voorbereiding van de Heinose Pompdagen, maar dat betekent zeker niet dat ze tijdens de Pompdagen op haar lauweren gaat rusten. “Als bestuurslid heb je enkele dagen dienst. Dat betekent dat je bereikbaar moet zijn en als aanspreekpunt – soms als troubleshooter - fungeert. Verder mogen ze overal inzet-ten. Bier tappen, muntjes ver-kopen, ik heb er geen enkele moeite mee”, aldus de secretaris.Ze is blij is dat het dorpsfeest met het veelzijdige programma met dank aan de inzet van alle

vrijwilligers, Horeca Heino, EHBO en de beveiligers van Veneberg Security vrijwel zonder incidenten verloopt. “Ik kan echt genieten als we te horen krijgen dat be- zoekers van de Pompdagen het feest veel te kort vonden en dat het geweldige dagen waren”, aldus Ria die iedereen graag fijne, gezellige en vooral zonnige Pompdagen wenst.

GREGORIAANSE GEZANGEN KLINKEN IN RK-KERKTijdens het Daggie Old Heino zijn net als voorgaande jaren weer prachtige Gregoriaanse gezangen te horen. De melodieën nodigen automatisch uit om even in de banken van de RK-kerk plaats te nemen. Het gaat om pure zang, dus zonder instrumentale begeleiding.

Er worden melodieën gezongen die uiteenlopende stemmingen teweeg brengen. Dan weer vreug-devol, dan weer ingetogen. Het Gregoriaans, het oudste gezang uit de katholieke geschiedenis, kent alle stemmingen die een mens kan ervaren. Wie zich de tijd gunt om er naar te luisteren, gaat het ook ontdekken. Het herenkoor van de geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming zet zich ook dit jaar weer in om er iets moois van te maken. Wees er op tijd bij, want het koor onder leiding van dirigent Willy Nije Bijvank en met medewerking van organist Miranda Temmink is zaterdag 23 augustus ‘slechts’ een half uur (13.00-13.30 uur) actief.

Page 34: Pompdagen krant 2014

Brinkweg 15-17, 8141 NA heino Telefoon 0572-391508ingang t.o. Alg. Begraafplaats

Wij wensen u fijne pompdagen.

20 t/m 22 augustus zijn wij alleen voorde middag geopend.

Zaterdag 23 augustus hele dag gesloten.We zijn wel telefonisch bereikbaar.

Bloemen- en TuincentrumHoveniersbedrijf

Joop Elders Sanitair Boeierstraat 4 Raalte 0572 36 11 11

www.joopelders.nl www.joopelders-badkamers.nl

Inspiratie...Innovatie...Installatie

NU MAAR 6% BTWOP DE MONTAGE

VAN UW NIEUWE

BADKAMER!

80 pagina’svol inspiratie!

De kracht van uw Baden+ badkamerspecialist:

specialisten in complete badkamers

Compleet advies van ontwerp tot installatie

door vakkundige mensen

Breed assortiment A-merken en huismerk

snelle leveringen

Heldere prijsafspraken

Juiste planning zonder verrassingen

Ruime ervaring

Offerte met de juiste prijs

Zekerheid van productgarantie

Wat een uitkomst!

racht van uw Baden+ specialist

7Wat een uitkomst!

DE KRACHt vAN BADEN+

Badkamerboek_2012_V5.indd 7 18-12-12 19:34

racht van uw Baden+ specialistkEr zijn genoeg winkels in Nederland waar u sanitair kunt

kopen. Wat is nu de reden om voor een Baden+ winkel

te kiezen. De winkels die zijn aangesloten bij Baden+

hebben een passie voor sanitair en het vakmanschap dat

bij een badkamer komt kijken.

Elke Baden+ heeft een inspirerende showroom en is voor

u de speciaalzaak voor uw complete nieuwe badkamer.

Eigenlijk kunnen we de kracht van de Baden+ winkel kort

samenvatten:

de

DE KRACHt vAN BADEN+

Badkamerboek_2012_V5.indd 6 18-12-12 19:34

de complete badkamer

WWW.BADEN-PLUs.NL

80 pagina’s

vol inspiratie!

service & advies

De Baden+ specialist

komt bij u thuis

Iedere badkamer is uniek. Om ons advies voor u op maat te maken,

komen wij graag de situatie ter plaatse bekijken.

Zo kunnen we het ontwerp daar perfect op aanpassen en ook direct alle

technische mogelijkheden met u bespreken. advies op maat gegarandeerd

dus, of u nu kiest voor een subtiele verandering of een complete make over!

De voordelen voor u:

advies, maatvoering en inmeting door een echte vakman bij u thuis;

een afspraak op het moment dat het in uw agenda past;

ter plaatse een oordeel en advies over alle technische zaken.

Wat een uitkomst!

sERvICE

afspraak maken? Kijk op

www.baden-plus.nl

de complete badkam

er

Indruk_Baden+_badkamerboek_v2.indd 2-3

18-12-12 19:37

Sanitair

Achterover leunen en zeker weten dat alles perfect geregeld wordt!

Woensdag 20 augustusKortingsdagtot 18.00 uur

Kermisin Heino

Topattractie

Breakdancer

Verder:* Autoscooters* Jamaica trip* Zweefmolen* buggyrally

* Oliebollenkraam* Etc

METEN IS WETEN….Wees zuinig op je ogen. Het is verstandig je ogen regelmatig te laten controleren. Een verkeerde correctie kan veel ongemak veroorzaken.

Bezoek nu alvast onze winkel voor héél veel

leuke december aanbiedingen!

14 karaats gouden oorknopjes met zirkonia van € 29,95

voor € 19,95

Zilveren Kinderarmband

incl. 3 bedels v.a.

€ 16,95

Speciale actie ZINZI ringen

met schitterende zirkonia’s

van € 69,00

nú voor € 49,00

Alle Bacio

kinderbedels

van € 19,50

voor € 9,50

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 22 8144 RE Lierderholthuis T 0572 - 392 253 M 06 - 53 990 769 www.mensink-heino.nl [email protected]

Schoorsteenkappen l Sierhekwerk l Inrijpoorten l Balkonhekken l Licht constructiewerk

HH0413-Mensink.1.indd 1 10-04-13 13:34

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 22 8144 RE Lierderholthuis T 0572 - 392 253 M 06 - 53 990 769 www.mensink-heino.nl [email protected]

Schoorsteenkappen l Sierhekwerk l Inrijpoorten l Balkonhekken l Licht constructiewerk

HH0413-Mensink.1.indd 1 10-04-13 13:34

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 22 8144 RE Lierderholthuis T 0572 - 392 253 M 06 - 53 990 769 www.mensink-heino.nl [email protected]

Schoorsteenkappen l Sierhekwerk l Inrijpoorten l Balkonhekken l Licht constructiewerk

HH0413-Mensink.1.indd 1 10-04-13 13:34

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 22 8144 RE Lierderholthuis T 0572 - 392 253 M 06 - 53 990 769 www.mensink-heino.nl [email protected]

Schoorsteenkappen l Sierhekwerk l Inrijpoorten l Balkonhekken l Licht constructiewerk

HH0413-Mensink.1.indd 1 10-04-13 13:34

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 228144 RE Lierderholthuis

T 0572 - 392 253M 06 - 53 990 769

[email protected]

www.mensink-heino.nl

Ambachtelijk maatwerk!

Schoorsteenkappen I Sierhekwerk I Inrijpoorten I Balkonhekken I Licht constructiewerk

Lierderholthuisweg 22 8144 RE Lierderholthuis T 0572 - 392 253 M 06 - 53 990 769 www.mensink-heino.nl [email protected]

Schoorsteenkappen l Sierhekwerk l Inrijpoorten l Balkonhekken l Licht constructiewerk

HH0413-Mensink.1.indd 1 10-04-13 13:34

Page 35: Pompdagen krant 2014

VRIJDAG2014 35

Sterk in asbestsaneringDag in dag uit heeft Hoogeboom Raalte meerdere ploegen op de weg om ergens in het land asbest te saneren. Een beter bewijs voor het feit dat we landelijk bekend staan om onze zorgvuldigheid en vakmanschap is niet te geven! Veiligheid is daarbij het sleutelwoord. Veiligheid voor uw woon- en leefomgeving, maar zeker ook de veiligheid van onze eigen medewerkers.

...

Aannemen van werk, recycling en verhuurwww.hoogeboom-raalte.nl Tel: 0572-352250

Sterk in uitvoering

Gerard BlomWilgeroosje 468141 DJ HEINO

06 83 17 62 [email protected]

GB Administratieve Diensten

”Uw administratie, onze zorg”

GB Administratieve Diensten is een kantoor met meer dan30 jaar ervaring in het uitvoeren van administratieve diensten en het geven van adviezen op het fi nanciële en fi scale vlak.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden! Wij adviseren u graag!

POMPPARK HEINO IS ECHTE PROMOTIE VOOR DE DRAFSPORTBen je liefhebber van alle facetten van de paardensport, hou je wel van een gokje en heb je vrijdag 22 augustus aan het eind van de middag niets bijzonders op het programma staan? Dan doe je er goed aan om het feest-gedruis in het centrum van Heino even te laten voor wat het is en naar de Molenweg te reizen. Op het terrein van de familie Beltman vindt opnieuw de draverijwedstrijd Pomppark Heino plaats. “Sport, spel, spanning, spektakel en sensatie”, vat organisator Peter Schoemaker het evenement in een notendop samen.

Als je kijkt naar het programma van de Pompdagen is Pomppark Heino enigszins een vreemde eend in de bijt, maar het is wel een bijzonder fraaie aanvulling. Voor het luttele bedrag van vijf euro krijg je een uitgelezen kans om dichtbij huis een prachtig stukje paardensport te zien. Voor de iets ouderen onder ons roept de draf- en rensport ongetwijfeld herinneringen op aan de wedstrijden op Duindigt en het onnavolgbare tv-commentaar van Hans Eysvogel. Die bijzondere sfeer is dus wederom op te snuiven. “De sport is in deze regio vrij onbekend, maar een wed-strijd als Pomppark Heino is een professionele koers”, weet Schoemaker. “Je hebt in Nederland een paar top-draverijen en daar zitten wij qua niveau vlak onder.

De paarden op Wolvega gaan net iets harder.”Pomppark Heino is één van de elf zogenaamde grasbaan-draverijen in Nederland en daarvan wordt een speciaal klassement opgemaakt. Aan de Molenweg is sprake van een baan van 740 meter en

tussen 15.30 en 20.00 uur worden zo’n tien draverijen afgewerkt. Bovendien is er een categorie voor de zogenaamde mini’s, Friese paarden en duo-sulky’s. In de laatste categorie nemen enkele prominente Heinoërs en onder andere Erik Hulzebosch plaats in de sulky. “Die afspraak staat sinds dat ik een paard naar hem heb genoemd”, lacht de organisator.

Pomppark Heino betekent een mooi uitje voor de lief-hebber. Voor het bedrijfsleven is het tegelijkertijd een goede gelegenheid om je relaties uit te nodigen om van hoogstaande paardensport te genieten. “Ten opzichte van andere grasbaandraverijen onderscheiden wij ons echt met de catering”, stelt Schoemaker die iedereen – kenner of niet – adviseert om een wedje te leggen. “Dat is onlosmakelijk verbonden aan de draf- en rensport en het is een goede invulling van de pauzes. Voor het geld hoef je het niet te laten, want voor één euro doe je al mee. En het leuke is dat niets zo onvoorspelbaar is als een grasbaandraverij.”

Meer informatie is te vinden op www.pompparkheino.nl

Foto’s: Hilde Pierik-Schoenmaker

Page 36: Pompdagen krant 2014

Haverakker 7 | 8141 HR Heino | 06 - 21516687

www.barriedijkman.nl

Vliegensvlug uw

drukwerk voor elkaar!

Kaagstraat 18 • 8102 GZ Raalte T (0572) 33 04 68 • www.ddmc.nl

! nieuw dansseizoen

VANAF

21 sept

Beginners Stijldansen

Zondag 19.45u

Woensdag 20.15u

Zumba

Maandag 20.00u

La blast

Zondag 10.30u

Woensdag 19.15u

Ouder & Kind (1-3jr)

Woensdag 9.30u

Streetdance

Donderdag v.a. 15.30u

Kijk voor diverse

vervolgcursussen

op onze website

Alle eerste lessen zijn gratis proeflessen Wees welkom!

Dorpsstraat 34, Heino – tel: 0572-392808 [email protected]

www.dansschoolruitenberg.com

T.I.O.M. BLOOL.J. Costerstraat 51 8141 GN Heino Tel. 0572-393766 06-50887577

Timmer- enInterieurwerkOpMaat

Kroessenallee 27a | Wijthmen | 06 53 91 31 73 | [email protected]

w w w. ve r z a m e l p l a a t s s a l l a n d . n lKijk op onze nieuwe website

Page 37: Pompdagen krant 2014

2014 37

Canadastraat 8 • 8141 AC Heino • Tel. 0572 39 13 41

[email protected]

[email protected]

inmiddels een begrip:www.echtscheidennieuwestijl.nl

SINGLE-PRESENTATIE REMCO NLTIJDENS TE GEKKE STERREN SHOWWaar een deelname aan eerst de Sallandse Talentenjacht en later de Te Gekke Sterren Show van de Oelewappers al niet toe kan leiden! Remco van der Veen uit Raalte kan er over meepraten. In 2013 was hij nog één van de deelnemers aan de Sterren Show en dit jaar presenteert hij tijdens de Pompdagen al zijn eerste single: ‘Stempel op mijn hart’.

Het was zijn oom die hem inspireerde om iets met zijn zangtalent te doen. “Tot dat moment besefte ik niet eens dat ik kon zingen. We hebben toen een demo opgenomen en dat was de aanleiding om zo’n zes à

zeven jaar geleden voor het eerst deel te nemen aan de Sallandse Talentenjacht. In totaal heb ik daar wel zo’n drie keer aan meegedaan. Hartstikke leuk om te doen. Vorig jaar tijdens de Sterren Show werd het al een stuk professioneler. Dan sta je toch voor zo’n 2.500 man te zingen”, aldus de Raaltenaar die onder de artiestennaam Remco Nl optreedt en Willem Barth als zijn grote voorbeeld heeft.Dat optreden smaakte naar meer en het vormde de opmaat voor zijn eerste single. Een nummer met een bijzonder verhaal. “Een paar jaar geleden is mijn opa overleden. Hij was mijn opa, maar ook een goede vriend. Om mijn verdriet te uiten, ben ik gedichten gaan schrijven. Die teksten had ik al een tijdje in mijn computer staan totdat Fenny Koning tegen me zei dat ik daar iets mee moest doen. Samen hebben we de tekst aangepast en er muziek onder gezet”, omschrijft Van der Veen de geboorte van ‘Stempel op mijn hart’. Naar eigen zeggen een emotioneel nummer in een vrolijk jasje. Dat hij het tijdens de Te Gekke Sterren Show ten doop houdt, vindt hij niet meer dan logisch. “Daar ben ik het best bekend en het is een superlocatie.” En daarna? “Ach, eerst maar even kijken hoe dit uitpakt”, klinkt het lekker nuchter.

Meer informatie over Remco Nl is te vinden op www.remconl.nl

IN JE SPORTIEVE OUTFIT NAAR ‘ONTBIJT MET BALLEN’Het was vorig jaar een fraai gezicht. Sommigen waren weliswaar lichamelijk aanwezig, maar duidelijk getekend door de strijd met Koning Alcohol van de avond ervoor. Anderen zaten er monter bij in afwachting van wat voor hen één van de hoogtepunten in het programma van de Pompdagen is. We hebben het over het

Pompontbijt en aansluitend de Ludieke Bingo. Voor het gemak voegen we het hier samen tot ‘Ontbijt met Ballen’.

‘Ontbijt met Ballen’ refereert eigenlijk alleen aan de bingoballen, maar je moet ook wel ballen hebben om op zaterdagmorgen om 9 uur in de Hof van Rakhorst

ZATERDAG

DONDERDAG

aanwezig te zijn voor eerst het Pompontbijt en later de Ludieke Bingo. Het Pompontbijt werd vorig jaar voor het eerst gehouden, maar de bingo staat al sinds jaar en dag op het programma en het is een doorslaand succes. Evert Kruitbosch is de spil in de organisatie van beide activiteiten en zal ook als spreekstalmeester optreden. “Vorig jaar hadden we tussen de tachtig en honderd mensen bij het ontbijt. Dat was prima voor het eerste jaar, maar ik hoop nu toch wel op iets meer publiek. Zo’n 150 man zou mooi zijn. Het is een prima ontbijt met alles er op en er aan”, aldus de immer enthousiaste vrij- williger die bij het Pompontbijt hulp krijgt van buurt-vereniging De Plataan en toneelvereniging Idem Dito.Kruitbosch rekent er op dat de deelnemers aan het Pompontbijt zich wederom in speciale kleding hullen. Waar vorig jaar het kledingadvies ging in de richting van nachtkleding wordt nu meer de sportieve kant op-gezocht. “Een deel van de opbrengst van het Erfhuus op vrijdag gaat naar Heino Kids Sporten. Die lijn trekken we maar door, dus we roepen iedereen op om ineen sportieve outfit naar de Hof van Rakhorst te komen. Compleet met attributen als tennisrackets en racefietsen. Hoe gekker hoe mooier.”Met de Ludieke Bingo er vlak achteraan kun je nagaan dat het met de stemming wel goed zit. Wie denkt dat een bingo oubollig is, moet echt een keer deelnemen. “Draaiboek? Daar doe ik niet aan. Lang leve de im-provisatie.” Grote kans dus dat je ook verslaafd raakt aan de Ludieke Bingo en jaar in jaar uit van de partij bent. “Het is simpel en puur vermaak. Leuk om met de familie, buren of vrienden te spelen. Ik heb meegemaakt dat een dochter met tegenzin met haar moeder mee-ging en nu is ze met de hele vriendengroep aanwezig”, besluit Kruitbosch die dankzij de lokale ondernemers vele mooie en ludieke prijzen kan aanbieden. “Het wordt wel eens onderschat wat het bedrijfsleven over heeft voor de Pompdagen. Zonder hen was het programma een stuk minder interessant en hebben we in ieder geval geen Ludieke Bingo meer.”

Page 38: Pompdagen krant 2014

Na 255 alinea’s,1605 regels,

14265 woordenen 83415 tekens

is het nu echt tijd voor

Eyecatcher Communicatie - Spitsstraat 25A - 8102HW Raaltewww.eyecatcher-communicatie.nl - telefoon 0572 363628

Erkend lid van Het Communicatiegilde

de Pompdagen!

MijN ZWEMScHOOL vERZORgT

ZWEMLESiN HEiNO, NiEuW HEETEN, LuTTENBERg EN RAALTE

•KLEINEGROEPJESvoordiploma A,BenC

• Vanaf4enhalfjaar• Zeerervarenvasteleerkrachten inhetwater

•Communicatiemetdeleerkrachtviadewebsite

•Ooklesopzaterdagenzondag!Núopgevenvoorschooljaar2013/2014

kijk Op ONZE WEBSiTE vOOR ALLE BEScHikBARE LESTijdEN:www.mijnzwemschool.nl

2014/2015

L.J. Costerstraat 478141 GN Heino0572 391 391www.lindeboomheino.nl

Winnen?WinnenWinnenWinnenWinnenWinnendoe je bij de

Smulbaai!Canadastraat 16 Heino

Tel.0572 391670www.smulbaai.nl

Winnen?WinnenWinnenWinnenWinnenWinnendoe je bij de

Smulbaai!Canadastraat 16 Heino

Tel.0572 391670www.smulbaai.nl

Winnen?WinnenWinnenWinnenWinnenWinnendoe je bij de

Smulbaai!Canadastraat 16 Heino

Tel.0572 391670www.smulbaai.nl

Winnen?WinnenWinnenWinnenWinnenWinnendoe je bij de

Smulbaai!Canadastraat 16 Heino

Tel.0572 391670www.smulbaai.nl

* APK

* Reparatie alle merken

* Accu-service

* Firezone Tankstation

* Verkoop nieuw en gebruikt

* Schade-service

De Weerd 5 - 8141 BS Heino Tel. 0572 - 391840 www.autoserviceheino.nl

Allroundgaragebedrijf

A U T O S E R V I C E H E I N O B V

* APK

* Reparatie alle merken

* Accu-service

* Firezone Tankstation

* Verkoop nieuw en gebruikt

* Schade-service

De Weerd 5 - 8141 BS Heino Tel. 0572 - 391840 www.autoserviceheino.nl

Allroundgaragebedrijf

A U T O S E R V I C E H E I N O B V

Ook uw adres voor 3D uitlijnen, autobanden en het richten van aluminium velgen.

Informeert ueens naar onzeaantrekkelijkeaanbiedingen.

Page 39: Pompdagen krant 2014

2014 39

VRIJSTAAND WONEN AL V.A. € 329.000,- V.O.N NU MET GRATIS GARAGE

VISWEDSTRIJD VOOR HEINOSE JEUGDOok dit jaar staat er weer een viswedstrijd op het programma van de Heinose Pompdagen. De jeugd tot en met 15 jaar uit Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis (ook campinggasten zijn welkom) wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd op donderdagavond 21 augustus. De wedstrijd is van 19.00 tot 20.15 uur. Belangstellenden worden verzocht uiterlijk om 18.45 uur aanwezig te zijn voor de loting van de plaatsen.

Zoals gebruikelijk is er weer gekozen voor de Wooldhuis-plas, de vijver tegenover de ingang van het gelijknamige verzorgingshuis. Voor de goede orde: kinderen hoeven geen lid te zijn van Hengelsportvereniging Raalte. De deelnemers worden verdeeld over twee leeftijds-categorieën: 0 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 15 jaar. Na afloop worden de prijswinnaars (de lengte van de gevangen vis is bepalend) in het zonnetje gezet bij Oortwijn Heino. Overigens gaat iedere deelnemer met een prijsje naar huis.

ZIEN EN GEZIEN WORDEN OP DE HEINOSE KERMISHet is misschien nog wel eens de moeite van het onderzoeken waard. Hoeveel procent van de relaties in Heino is begonnen tijdens de kermis van de Pompdagen? Waarschijnlijk meer dan we ooit hadden kunnen bevroeden. De kermis blijft namelijk een ideale locatie om de eerste voorzichtige contacten met het andere geslacht te leggen.

Alle reden dus voor de jongeren om uit te kijken naar de kermis van 2014. De organisatie is in vertrouwde

handen van Kermisbureau Willy Seggers. Navraag leert dat dit jaar in het centrum van Heino in ieder geval de Autoscooters, de Jamaica Trip, de zweefmolen en (nieuw) de Buggy Rally te zien zijn. Ouders die niet al teveel geld kwijt willen zijn, doen er goed aan om op de eerste dag ’s middags met de kroost langs de diverse attracties te gaan. Dan staat tot 18.00 uur namelijk de traditionele kortingsdag op het programma.

DONDERDAG

Page 40: Pompdagen krant 2014

Acquisitie

RECLAME

magazinesGRAFISCH ONTWERP

teksten

krantenWEBDESIGN

N35 MEDIA | MARTIJN JANSMAN | MARKTPLEIN 4 A | HEINO | 0572-39 55 58 | [email protected] | WWW.N35.NL

drukwerk

huisstijl

Gewoon bij Albert Heijno van de Worp!

Wij wensen u prettige Pompdagen!GRATIS:

Gewijzigde openingstijden:

Maandag 18 aug. 8.00 - 20.00 uurDinsdag 19 aug. 8.00 - 20.00 uurWoensdag 20 aug. 8.00 - 18.00 uurDonderdag 21 aug. 8.00 - 18.00 uurVrijdag 22 aug. 8.00 - 18.00 uurZaterdag 23 aug. geslotenZondag 24 aug. gesloten

Marktstraat 2-4 | 8141 GC Heino | T 0572 - 346 850 | www.albertheijno.nl

1900 m2 AH genotErvaar het gemak van de zelfscan