Persbericht fsin foodstep 17082012

1
PERSBERICHT Omzet Foodservice -1,8% tot en met Juni 2012. Waar de P6 periode (4-weeksperioden) zelf een licht negatieve trend laat zien van -1,2% ten aanzien van vorig jaar, is de ontwikkeling t/m juni ten opzichte van vorig jaar dus met -1,8% nog net iets ongunstiger. Voor Horeca (= Foodservice excl. instellingen/zorg, bedijven en benzinestations) geldt een daling van -2,0% in omzet. De hotelsector en de restaurants scoren respectievelijk positief met +1% afgerond en vrijwel stabiel (net onder 0%). Waar fastservice en de drankensector op respectievelijk om en nabij -5% en -3% uitkomen. De cijfers voor Horeca en Foodservice zijn dus vrijwel identiek, omdat het resultaat van het geheel van bedrijven, instellingen en benzine nog net iets gunstiger is dan het gemiddelde van Horeca. Instellingen en Petrol zitten met -2% duidelijk lager dan vorig jaar. Het is vooral het aantal bezoeken dat de oorzaak is voor de ontwikkeling in bovengenoemde kanalen. En tot en met P6 gaf het weer hier ook zeker nog geen aanleiding toe. In volume liggen de resultaten 2,5% tot 3% lager afhankelijk van het kanaal. Toelichting:

Transcript of Persbericht fsin foodstep 17082012

Page 1: Persbericht fsin foodstep 17082012

PERSBERICHTOmzet Foodservice -1,8% tot en met Juni 2012. Waar de P6 periode (4-weeksperioden) zelf een licht negatieve trend laat zien van -1,2% ten aanzien van vorig jaar,is de ontwikkeling t/m juni ten opzichte van vorig jaar dus met -1,8% nog net iets ongunstiger.

Voor Horeca (= Foodservice excl. instellingen/zorg, bedijven en benzinestations) geldt een daling van -2,0% in omzet.De hotelsector en de restaurants scoren respectievelijk positief met +1% afgerond en vrijwel stabiel (net onder 0%).Waar fastservice en de drankensector op respectievelijk om en nabij -5% en -3% uitkomen.

De cijfers voor Horeca en Foodservice zijn dus vrijwel identiek, omdat het resultaat van het geheel van bedrijven, instellingen en benzine nog net iets gunstiger is dan het gemiddelde van Horeca. Instellingen en Petrol zitten met -2% duidelijk lager dan vorig jaar.

Het is vooral het aantal bezoeken dat de oorzaak is voor de ontwikkeling in bovengenoemde kanalen. En tot en met P6 gaf het weer hier ook zeker nog geen aanleiding toe. In volume liggen de resultaten 2,5% tot 3% lager afhankelijk van het kanaal.

Toelichting:Alle cijfers zijn afkomstig van Foodstep en gezamenlijk door FSIN en Foodstep gevalideerd. De cijfers hebben betrekking op de ontwikkeling tot en met periode 6, 2012 vergeleken met periode 1 tot en met periode 6, 2011. De grondslag voor deze ontwikkelingen zijn de harde inkoopcijfers van een kleine 10.000 verkooppunten volledig gespreid over Foodservice, eigen cijfers van een aantal grote ketenorganisaties, een 40.000 interviews met consumenten en 40.000 interviews met inkoopverantwoordelijken bij verkooppunten. Alle gegevens worden continu gestaafd met maatgevende partijen in de keten van Foodservice. Het FSIN en het kenniscentrum Horeca Nederland zijn kennispartners in dit proces.