Op Dreef Maart 2009

18
Op dreef informatieblad jaargang 6, nr. 3 maart 2009

description

Uitgave van Op Dreef - Wijkblad Wijkgemeente Overvecht - Utrecht

Transcript of Op Dreef Maart 2009

Op dreef

informatieblad

jaargang 6, nr. 3 maart 2009

PAGINA 2 JAARGANG 6, NR. 3

Colofon Redactie Gera Ebbekink, tel. 266 11 61; Arjen Bezemer, tel. 262 52 20 en De Blikopener: Annette Dubois, tel. 261 87 01. Bezorging Nol Barnard, tel. 261 07 26; Frits Schnoor, tel. 261 41 80; Geurt Veenhof, telefoon 261 42 31.

Inleveren kopij De volgende Op Dreef verschijnt op 3 april en loopt tot 1 mei 2009. Alle kopij aanleveren uiterlijk 24 maart vóór 18.00 uur. Digitale kopij via [email protected] Overige kopij bezorgen op Vancouverdreef 11, 3564 KX Utrecht of Oranjerivierdreef 87, 3564 BB Utrecht, t.a.v. redactie Op Dreef.

Inhoudsopgave Pagina

Overweging 3

Rooster vieringen 4

Bij de vieringen 5

Lief en wee 6

Activiteiten 8

Kerkenraad 10

Pastoraal 11

Diaconaal 12

Kerkrentmeesters 13

Zorg Op Dreef 14

Ingezonden 16

Leesrooster 17

Adressen 18

Voor slechts € 5,95 kocht ik pas de pas verschenen glossy “Calvijn!” Eenmalig, dus een col-lectors item, ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van Calvijn, dit jaar. Mijn krant schreef in januari over haast niets anders… Ze zeggen dat wij Nederlanders (ook de niet-protestanten!) een calvinistische volksaard heb-ben, maar wat is dat eigenlijk? Op het internet (via “trouw.nl”) kunnen we onszelf testen en ontdekken hoe hoog onze ‘C-factor’ is, door instemmend of ontkennend te antwoorden op stellingen over het calvinistische arbeidsethos (de plichtsgetrouwheid en werklust), de gods-dienst, de mode en de seks. Hoe letterlijk nemen we de bijbel? Hoe sterk vinden wij zondags-werk? En mag je als mens eigenlijk wel genieten? Overigens: een opmerkelijk detail, dat uit de test naar voren komt, is dat Calvijn zelf niet zo’n echt goede calvinist blijkt te zijn… In de glossy staat nog weer een andere (minder zuivere) test, die ik hierbij doorgeef. Mis-schien aardig om te doen door de volgende vragen en stellingen met ja of nee te beantwoor-den. (De uitslag is te vinden onder aan mijn stukje over de vieringen.) 1. Het gebruik van de volkstaal leidt tot een beter verstaan van het geloof. 2. Het is belangrijk om zelf een bijbeltekst te kunnen lezen en niet afhankelijk te zijn van de uitleg van anderen. 3. Een lekker glaasje wijn op zijn tijd kan geen kwaad. 4. Het celibaat is niet per se beter dan een gehuwd leven. 5. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedragingen, je kunt je niet verschuilen achter Gods wil. 6. Een plaatsje in de hemel is niet te koop. 7. In de schepping is Gods hand te zien. 8. Een heldere tekst is in principe voldoende om de kern van de boodschap over te brengen. 9. Je mag als mens in opstand komen tegen een bezettende mogendheid. 10. Een gelovige kan direct tot God bidden en hoeft geen voorspraak te vragen bij Maria of een profeet. 11. Niet de uitspraken van de Paus of van heiligen zijn maatgevend, maar het leven van Jezus zoals in de bijbel beschreven. 12. Kennis van de inhoud van de bijbel is belangrijk voor je geloof. 13. Geloven doe je niet alleen met je hart, maar ook met je verstand. 14. De uitleg en toepassing van de bijbelse leer is niet alleen voorbehouden aan priesters, dominees en imams, maar is voor iedereen die zich in de bijbel verdiept. 15. Wat geestelijke leiders beweren moet altijd te toetsen zijn aan de bijbel. 16. De overheid mag geen voorgangers benoemen; dat is voorbehouden aan de gelovigen. 17. De mens is slechts als pelgrim op aarde en heeft een eeuwige bestemming. 18. Het lichaam is een tijdelijk onderkomen voor de ziel. 19. Als de mens sterft, blijft de ziel en die gaat dan over naar een eeuwig leven. 20. Ik ken minstens één psalmvers uit mijn hoofd.

Harry Wim Wierda

PAGINA 3 JAARGANG 6, NR. 3

Wie zouden wij zijn zonder Calvijn?

PAGINA 4 JAARGANG 6, NR. 3

Zondag 1 maart 10.00 uur Dienst van Schrift en Tafel voorganger: Ds. Cees van Steenis kinderkring en oppas

Dinsdag 3 maart 10.00 uur Eucharistieviering voorganger: Pastor pastor Adri Verweij

Zondag 8 maart 10.00 uur Woorddienst voorganger: Ds. Harry Wim Wierda

Zondag 15 maart 10.00 uur Eucharistieviering voorganger: Pastor Frans van Schaik kinderkring en oppas

Zondag 22 maart 10.00 uur Dienst van Schrift en Tafel voorganger: Ds. Harry Wim Wierda

Zondag 29 maart 10.00 uur Woorddienst voorganger: Ds. Harry Wim Wierda kinderkring en oppas

Zondag 5 april 10.00 uur Palmzondag Dienst van Schrift en Tafel voorganger: Ds. Harry Zeldenrust kinderkring en oppas

Dinsdag 7 april 10.00 uur Woord– en Communieviering voorganger: Pastor Corrie Sturkenboom

Ringleiding De Johanneskerk heeft een ringleiding, bedoeld voor mensen met een gehoorapparaat. De ringleiding zit in de rand van het verhoogde plafond in de kerkzaal. Wilt u hiervan gebruik maken, gaat u dan binnen deze ring in de kerkzaal zitten.

Vieringen in de Johanneskerk

PAGINA 5 JAARGANG 6, NR. 3

“De kleur paars” is de titel van een bekend boek van Alice Walker, van al weer ruim een kwart eeuw geleden. Het ontroerende verhaal gaat over Celie en Nettie, twee Amerikaanse negerzusjes, in hun strijd om persoonlijke vrijheid en zelfrespect, of liever: om te kunnen overleven, na alles wat hun aan ellende is overkomen. Dat heeft op zich natuurlijk niets met onze vieringen deze maand te maken, behalve dan die intrigerende titel. Want paars is ook de liturgische kleur, die in de veertig dagen voor Pasen in veel kerken zichtbaar is. Dat is – net als de adventsweken voor kerst – een periode van inkeer, van tot jezelf komen, het weten van berouw en droefheid en de behoefte aan omke-ren, maar daarbij staat deze paarsgekleurde tijd ook symbool voor de hoop, en zelfs de ver-wachting dat het goede overwint. Overleven! Juist in een tijd dat onze samenleving (vooral in economisch opzicht) zwaar onder druk staat en het voor veel mensen een bange tijd is, nemen we ook in de kerk die gevoelens heel se-rieus, en proberen we houvast te vinden, bijvoorbeeld ook in de laatste (soms net zo moeilij-ke) weken en dagen van Jezus, lang geleden. We volgen hem op die weg, waar de evange-lieschrijvers zo uitgebreid van verhalen. Op 1 maart is Cees van Steenis bij ons te gast, in een dienst van Schrift en Tafel, en in de eucharistieviering op 15 maart hopen we pastor Frans van Schaik weer in ons midden te zien. De andere zondagen ga ik zelf voor in de Johanneskerk: op 8 en 22 maart zal dat zijn in een woorddienst, en op 29 maart in een viering met brood en beker. Een extra bijzonderheid: in en na de dienst van 22 maart heten wij ook welkom de mensen die onze wijkgemeente bestuurlijk komen versterken: Kees Wijnen wordt onze nieuwe voor-zitter en Lies Kamphorst neemt het scribaat over van Harm Pruntel, die naar Leidsche Rijn is verhuisd (maar vast nog niet helemaal uit het zicht is verdwenen). Naast hem nemen we ook afscheid van ambtsdragers die in de nieuwe structuur niet meer bestuurlijk actief zullen zijn, maar dat nog wel blijven in het pastoraat (Loes Thomassen en Adrie Ras). We hopen deze zondag alle mensen bijeen te hebben en aan u voor te stellen die deel gaan uitmaken van het te vormen werkgroepenberaad, zodat u weet wie namens ons vanaf nu leiding zul-len geven aan onze Overvechtse gemeenschap. Zoals beloofd op blz. 3 volgt hier de uitslag van de test “Wel of geen calvinist?” - Wie alle vragen met ‘ja’ heeft beantwoord, mag zich een volbloed-calvinist noemen. - 15 keer ‘ja’ is goed voor een ‘kritische calvinist’. - Met 10 ja-antwoorden ben je een ‘halfbloed-calvinist’. - 5 keer ‘ja’ (of nog minder) is echt te weinig om voor calvinistisch te kunnen doorgaan. Het advies aan deze groep: wees kritisch en verstandig, kies zelf wat belangrijk voor je is en laat alles wat overbodig is achterwege. (De test en de beoordeling werden bedacht door Marianne van den Heuvel)

Harry Wim Wierda

Kinderkring in januari en februari We mogen terugkijken op een leuk en geslaagd Kerstproject. Er is heel enthousiast en ook wel fanatiek door de kinderen gewerkt aan de lantarentjes. We hopen dat de lantarentjes thuis tijdens de feestdagen een vrolijk licht hebben verspreid. In het nieuwe jaar zijn we gestart met een cyclus van in totaal vijf verhalen over Jozef. Deze cyclus zal tot Palmpasen doorlopen. Met de grotere kinderen lezen we over de dromer Jozef, die verkocht wordt als slaaf, in de gevangenis wordt gegooid, vervolgens als onderko-ning van het grote Egypte mag zorgen voor al het eten in het land en gelukkig aan het eind weer herenigd wordt met zijn familie. De kleinere kinderen lezen bij de oppas verschillende prentenboeken, waarover op de litur-gie meer te lezen zal zijn.

Bij de vieringen

PAGINA 6 JAARGANG 6, NR. 3

Kinderkring rond Pasen Met Palmpasen is de cyclus met verhalen over Jozef afgesloten. Pasen staat weer voor de deur. Natuurlijk zullen we op deze bijzondere zondagen even de lijn van de Kinderbijbel losla-ten en juist die verhalen uit ‘Om te beginnen’ lezen die passen bij die hoogtijdagen.

Palmpasen Met palmpasen willen we graag weer palmpaasstokken maken. In-middels een echte traditie in onze gemeente! We lezen het verhaal over de intocht in Jeruzalem met alle kinderen en gaan dan gauw aan de slag om de stokken tot echte kunstwerkjes te maken. En na-tuurlijk maken we graag met de kinderen weer een rondgang in de kerk als we terugkomen. Pasen Op de zondag van Pasen kennen wij met de Kinderkring nog een andere traditie: het paasontbijt. Alle kinderen schuiven dan aan een gezellig gedekte tafel aan om samen te eten. Na het eten lezen we het Paasverhaal.

Met nadruk willen we nog een keer zeggen dat juist op zondagen als Palmpasen en Pasen ook de kleinkinderen van harte welkom zijn om ‘ns aan te schuiven. Het Paasproject Met de oudste kinderen van de kinderkring staan in aanloop naar Pasen een paar extra bij-eenkomsten gepland. In deze bijeenkomsten worden de kinderen voorbereid op het (weer) deel gaan nemen aan de tafelviering. De intentie is om met Pasen deze kinderen officieel voor het eerst te laten deelnemen aan de tafelviering. Over de invulling van dit toch feestelij-ke feit in de viering zelf wordt nog gesproken met de diverse werkgroepen die bij de tafelvie-ring betrokken zijn. In de tafelvieringen die volgen op deze bijzondere Paasviering, zullen dan de oudere kinderen van de Kinderkring eerder terugkomen in de kerk om mee te doen. De jongere kinderen én de kinderen bij de oppas blijven dan nog even achter, tot het slotlied (net zoals nu). Meer over de motieven om de kinderen zo voor te bereiden op het vieren van de tafel kunt u elders in deze Op Dreef lezen in een stukje tekst vanuit de geloofsopvoedingkring.

Else Bezemer

We kregen – hoera! – een geboortekaartje van Twan Schonewille: op 5 januari werd hij geboren bij Mariëlle Snijder en Frank Schonewille (Cheopsdreef). Een prachtig nieuw mensenkind, zag ik met eigen ogen.

Van harte gefeliciteerd – we wensen jullie drieën veel en lang geluk samen! Op 3 januari is Herman Sprang (Taagdreef) gestorven. Vanouds leefde hij mee in de Em-mausparochie en zo hebben ook veel anderen in de Johanneskerk kennis met hem kunnen maken: een markant man, met aangrijpende herinneringen, ook aan de oorlog. In een volle dienst in ons kerkgebouw (met de pastores Theo de Groot en Jos Hettinga) en later op Dael-wijck was op 8 januari het afscheid. Herman is 84 jaar geworden. Zijn vrouw Tonnie blijft ach-ter; we wensen haar sterkte. Op 19 januari overleed Harrie Bosch (Agavedreef). Tijdens de vier weken van zijn ziekbed (in het Diakonessenziekenhuis en het hospice in de Kanaalstraat) heb ik hem leren kennen als een bijzonder mens; net als trouwens zijn zorgzame kinderen Tamara en Michael, en Fatima, en de anderen daar omheen. Jammer dat de ziekte hem zo snel kansloos maakte – 62 jaar is

Lief en wee

PAGINA 7 JAARGANG 6, NR. 3

ook niet zo oud…Bij ons was Harrie niet zo bekend: de wortels van het gezin lagen vooral in Oud-Zuijlen. Heel bijzonder was de tocht naar het graf op Daelwijck, op 23 januari, waarbij we muzikaal begeleid werden door een doedelzakspeler – Harrie hield van die muziek… Op zaterdag 24 januari is heel plotseling Willy Schutz gestorven. Een geweldige schok voor Door Werkhoven, sinds lang haar vriendin en huisgenote op de Tannhäuserdreef. Het af-scheid vond plaats op 29 januari, in crematorium Daelwijck. Willy bereikte de leeftijd van 82 jaar. In de stilte van haar afwezigheid wensen we Door – en zeker ook Cilia en Lies – alle sterkte. Een laatste bericht van overlijden kregen we door van de heer Anbeek (Japuradreef); ook dit (op 7 februari) was onverwacht, hoewel zijn gezondheid sinds jaren problematisch was en helaas ook tot enige vereenzaming leidde. Meneer Anbeek is slechts 55 jaar oud geworden; het afscheid was op 13 februari, ook in crematorium Daelwijck. Mw. Posthouwer is na een periode van revalidatie in de Wartburg gelukkig weer thuis, op de Margaretha van Parmadreef. Dat geldt ook – na een kortere of langere ziekenhuisopname – voor meneer Van Hoorn (Zebradreef), Jo Rietveld (Washingtondreef), Hanna Hoffman (Roelantdreef), An Linssen (Houten) en mw. Van Eijk (Huis aan de Vecht). Zorgen over hun gezondheid zijn en blijven er nog wel… Wij wensen hun alle sterkte, evenals meneer Hees-been (Arubadreef), die met de gladheid gevallen is en zijn heup brak; hij herstelt momenteel in zorgcentrum Rosendael. Geduld, voor hem en ook voor zijn vrouw!

Harry Wim Wierda Bedankjes "Blij verrast was ik toen bij mij de bloemen uit de kerk werden gebracht. Het doet goed als er aan je gedacht wordt! Heel hartelijk dank hiervoor en ook voor de andere blijken van meele-ven. Gelukkig gaat het aardig goed met me en daar ben ik dankbaar voor." Wil Haanschoten “Blij en verrast ben ik dat er nog zo aan mij gedacht wordt. Hartelijk dank voor de bloemen.” Dineke Korver “Onze hartelijke dank voor de mooie bloemen, die wij kregen naar aanleiding van ons 55-jarig huwelijk.” W. en G. van den Hazel Verjaardagen Maart

Wilt u dat uw verjaardag niet in Op Dreef wordt genoemd? Bel dan naar Ella Bakker, tel. 262 51 24.

1 Mw. G.G. Pomo - Vervuurt Franciscusdreef 14 4 Dhr. A. Kleintjes Winklerlaan 365 4-15 11 Mw. A.M. in der Maur - van der Waa Perudreef 8 /111 11 Dhr. A. Maat Centaurusdreef 82 11 Mw. J. Wits - Kool Perudreef 8 /821 12 Mw. E.M.A. van Rijn - Rieffe Cantondreef 18 12 Mw. J. Dix Perudreef 8 /110 13 Mw. J.A. van der Vlis - Venderbos Perudreef 85 21 Mw. E. van Lith - van der Vaart Perudreef 8K /523 25 Mw. M. van Laaren - van Driel Washingtondreef 27

Ledenadministratie In de vorige Op Dreef werd de verjaardag vermeld van iemand die vorig jaar is overleden. Dit was een pijnlijke fout, waarvoor mijn excuses. Als ledenadministrateur lever ik elke maand de gegevens aan voor de verjaardagen in Op Dreef. Als er veranderingen zijn in het ledenbestand van onze wijkgemeente krijgen we die in het algemeen door via het landelijke registratiesysteem van de PKN. Zij krijgen de mutaties door via de gemeentelijke basisadministratie. Het gaat dan om verhuizingen, overlijden, nieu-wingekomenen in de wijk, etc. Er zijn echter personen die in het verleden hebben aangegeven dat hun burgerlijke gegevens niet gekoppeld mogen worden aan hun kerkelijke gegevens. Als zo’n iemand verhuist of overlijdt, komt dat niet via het centrale systeem bij onze ledenadministratie binnen. Ook de mutaties van gastleden komen niet automatisch binnen. Om de administratie dus zo goed mogelijk bij te houden zijn wij ook afhankelijk van u. Ik wil u daarom vragen om een verhuizing altijd aan mij te melden, zodat we zeker weten dat we uw goede adres hebben. En een overlijdensbericht hoor ik liever tien keer dan helemaal niet, zodat pijnlijke fouten niet meer voor hoeven te komen. Want het is ook heel vervelend als er een vraag voor de wijkbijdrage binnenkomt voor een overleden echtgenoot. Dank voor uw medewerking, met hartelijke groet,

Ella Bakker, tel. 262 51 24, [email protected]

Woensdagmorgen…. koffiemorgen Langzaam maar zeker wordt de kring kleiner als we elkaar op woensdagmor-

gen begroeten in de huiskamer van het Johannescentrum. Daar is het niet minder gezellig om, maar het zou prettig zijn als we weer wat zouden groeien. Hebt u misschien zin om eens op bezoek te komen, u bent welkom! De koffiemorgen begint om 10.00 uur en eindigt om 11.45 uur. In Op Dreef staat elke maand wat er te doen is, zo is er ook de mogelijkheid een keuze te maken. Activiteiten in maart en april: 4 maart : er is geen koffiemorgen 11 maart : sinds enkele maanden woont het Leger des Heils in Overvecht, daar is vast veel over te vertellen, deze morgen zijn ze onze gast… 18 maart : leerhuis, geleid door ds. Wierda 25 maart : spelmorgen 1 april : er is geen koffiemorgen 8 april : speciale morgen in de Stille Week, voorbereiding op Pasen wilt u ook komen… u bent van harte welkom, in het volgende nummer van Op Dreef kunt u er meer over lezen. 15 april : leerhuis, geleid door ds. Wierda 22 april : er is een gast uitgenodigd 29 april : bijna Koninginnedag… Voor alle vragen kunt u terecht bij Ans Cramer, tel. 262 40 33.

PAGINA 8 JAARGANG 6, NR. 3

Activiteiten

OPROEP De redactie van Op Dreef heeft dringend behoefte aan versterking. Op dit moment ligt

al het computerwerk bij één persoon, een te zware belasting! Een beetje handigheid met tekstverwerkers is een vereiste. Kost ongeveer twee dag-

delen per maand. Meer informatie bij Arjen en Gera (zie colofon).

Vrouwencontactkring “Opbouw” Wij komen weer samen op woensdag 18 maart om 13.45 uur in de Johanneskerk. Het onder-werp dat op ons rooster staat kan deze keer niet doorgaan, wij verplaatsen dat naar het vol-gende rooster. Het is de bedoeling dat wij met elkaar vragen gaan behandelen uit “Biblian”. Wilt u daarvoor wel een eigen Bijbel meenemen? Wij hopen met elkaar weer een leerzame middag te hebben. Gasten zijn altijd van harte wel-kom. Inlichtingen kunt u krijgen bij Adrie Ras – van der Meer, Gambiadreef 243, tel. 261 70 55. Presentatie DVD Wijkgemeente Overvecht Op zondag 8 maart zal de DVD getoond worden van foto's die in de loop der jaren zijn ge-maakt van gemeenteleden en activiteiten van onze wijkgemeente. U kunt deze DVD bekijken op een televisie die na de kerkdienst zal worden aan gezet. U kunt ook de DVD ter plekke bestellen. Gemeenteleden die materiaal voor deze DVD hebben aangeleverd, kunnen dit na afloop van de presentatie direct meenemen.

Harry Dubois, tel 261 87 01 Opbrengst hobbymarkt 2008 De hobbymarkt heeft voor het Liliane Fonds het mooie bedrag opgebracht van € 800. Deze giften komen tegemoet aan de hulpvraag voor: • Ndjate Otombo uit Congo, 16 jaar oud. Hij heeft problemen met lopen als gevolg van

polio. Omdat hij niet kan lopen, verstijven zijn kniegewrichten. Zijn linkerbeen is inmid-dels geopereerd. Binnenkort is ook zijn rechterbeen aan de beurt, waarna hij met twee beenbeugels goed kan leren lopen. Ndjate wil graag naar school en een beroep leren. De ouders kunnen de medische kosten niet betalen.

• Armande Godonou uit Benin is 11 jaar oud. Zij is doof. Het Liliane Fonds zorgde ervoor dat Armande inmiddels intern op een school voor kinderen met gehoorproblemen zit. Zij leert hier goed functioneren met haar beperkingen. Haar ouders betalen een gedeelte van de kosten.

Achter in de kerk op het prikbord zijn foto’s te zien van Ndjate en Armande. Janny van Hoorn

Vanuit de geloofsopvoedingkring Toen ds. Pieter van Winden ruim 2 jaar geleden in Overvecht kwam werken, heeft hij een ge-spreksgroep opgezet voor alle ‘jonge’ ouders in onze gemeenschap. Een aantal keren per seizoen komen ze bij elkaar om met elkaar te praten over de opvoeding van hun kinderen, in het perspectief van het christelijk geloof. Deze kring is oecumenisch. Elke avond kent een eigen thema. Ook het thema tafelviering (avondmaal/eucharistie) is aan de orde geweest in het vorige seizoen. Toen is in deze groep de wens geuit dat de kinderen (weer) deel gaan nemen aan de tafelviering (avondmaal/eucharistie). Toen is afgesproken dat het met Pasen 2009 een mooi moment hiervoor zou zijn. Wel zouden ze daar ook op moeten worden voor-bereid. In januari 2009 hebben de ouders nog een keer hierover gesproken om samen te be-sluiten hoe die voorbereiding eruit zou moeten komen te zien. Met dit stukje willen wij de ge-meente over onze motieven informeren. Al enkele jaren genieten wij als gemeente in Overvecht van de aanwezigheid van kinderen in de kerk. De tweewekelijkse kinderkring zorgt vaak voor een volle eerste rij. Echter, de kinde-ren zijn er vaak maar kort. Maar daar komt hopelijk nu dus wat verandering in. Enkele van de kinderen die regelmatig in de kerk komen, hebben reeds of bereiken binnen-kort de leeftijd waarop men vroeger Eerste Communie deed. Vroeger (voor de fusie van Overvecht-Noord en Overvecht-Zuid), was de tafelviering iets waar kinderen met regelmaat aan meededen. Na de fusie is dat steeds minder gebruikelijk geworden: dat kwam door de keuze om de kinderen in de tweewekelijkse Kinderkring te laten blijven van begin tot aan het eind van de viering. De meeste kinderen waren toen ook nog heel klein. Nu ze groter worden, is het meedoen in de gewone viering wat makkelijker.

PAGINA 9 JAARGANG 6, NR. 3

Wij ouders vinden de tafelviering een heel belangrijk onderdeel van het gemeenschap zijn met elkaar en natuurlijk ook in de relatie met God. Het is een heel concreet en tastbaar ritu-eel, waarbij ook kinderen kunnen ervaren dat zij erbij horen en bij God mogen horen. Natuur-lijk moeten wij als ouders hen vertellen wat een tafelviering is, maar ook de gemeente heeft daarin een belangrijke rol. Om onze kinderen op het meedoen met de tafelviering voor te bereiden, staan 3 bijeenkom-sten gepland, voorafgaand aan de Paasviering waarin zij dan weer voor het eerst mee zullen gaan doen. In die bijeenkomsten wordt met hen uit de Bijbel gelezen en gesproken over on-derwerpen zoals dopen, Pascha, de instelling van de viering van de tafel door Jezus en het gemeenschap vormen met elkaar. Deze voorbereiding wordt verzorgd door de Kinderkring, inhoudelijk ondersteund door Pia ten Hoeve van het Stedelijk Dienstencentrum. Wijn en druivensap bij de Tafelviering Eén van de dingen die voor de ouders erg belangrijk is, is dat er vanaf dat moment naast wijn ook druivensap beschikbaar is, voor de kinderen. Het drinken van alcohol is in onze samenleving volle-dig geaccepteerd. Bij elke feestelijke gelegenheid zoals een ver-jaardag, een huwelijk, kerst, oud & nieuw, hoort alcohol. En wij Ne-derlanders drinken ook graag tussen die hoogtepunten door. Bij een goede maaltijd hoort een goed glas wijn. Door deze gewoontes beginnen kinderen al vaak met het proeven van alcohol. Zij leren de smaak ervan kennen, die gekoppeld wordt aan een positieve associatie, aan iets feestelijks. Dat is voor ons als leiding van de kinderkring, nu wij beginnen met structurele deelname van kinderen aan het Avondmaal, een reden om tevens druivensap aan te bieden. De smaak van wijn is doordringend. Zo kunnen wij voorkomen dat kinderen het lekker leren vinden. Deze motivatie wordt ondersteund door medewerkers van de alcoholinfolijn en het consulta-tiebureau van Overvecht.

Else Bezemer

De kerkenraadsvergadering van 9 februari stond in het teken van afscheid en nieuw begin. Afscheid namen we van de ambtsdragers die niet in de nieuwe kerkenraad (ook wel werkgroepenberaad genoemd) terug zullen komen. Dat zijn Adrie Ras, Loes Thomassen en Harm Pruntel.

Daarnaast hebben we doorgepraat hoe het na een nieuwe start concreet verder gaat. Eigen-lijk was de kerkenraad al vanaf oktober bezig om hierover na te denken, en met het in no-vember genomen besluit en het gemeenteberaad op 14 december kregen de plannen vaste vorm. De bedoeling is dat het werkgroepenberaad vooralsnog eenmaal per kwartaal gaat vergade-ren: in de tamelijk feestluwe maanden februari, mei, augustus en november (maar misschien moet het wel eens vaker, die optie blijft open). In dit beraad komen vertegenwoordigers van-uit de overkoepelende werkgroepen die we kennen: pastoraat, vieringen, diaconie, kerkrent-meesters, jeugd, p.r./publiciteit, met daarbij een voorzitter, een secretaris en een afgevaar-digde naar de Algemene Kerkenraad. De meeste lopende zaken worden waargenomen door een dagelijks bestuur (oftewel mo-deramen), dat zal bestaan uit Kees Wijnen (voorzitter), Lies Kamphorst (secretaris of scriba), Ineke Kooy, Marian van der Hulst en ds. Harry Wim Wierda. We zijn blij met de twee nieuwe mensen, die ons met hun bestuurlijke ervaring komen versterken. Het voorstellen van de nieuwe ambtsdragers en tevens het afscheid van de scheidende ambtsdragers zal plaats vin-den in de dienst van zondag 22 maart a.s. (zie ook bij het stukje over de vieringen).

Harm Pruntel

PAGINA 10 JAARGANG 6, NR. 3

Kerkenraad

Omzien naar elkaar…hoe doe je dat… welke mogelijkheden zijn er… zijn er ook beperkingen… hoe belangrijk is het… Deze vragen werden gesteld en soms ook beantwoord in Op Dreef van maart tot augustus 2008, geschreven namens de Bezoekgroep Wijkge-meente Overvecht. Het ging over pastoraat, de wijkgemeente als een plek waar je op elkaar mag rekenen. Zoiets gaat soms vanzelf maar er komt ook zoiets als organisatie aan te

pas, dat is ook nodig, daar gingen die stukjes over. In het zomernummer van 2008 werden de afspraken die we als bezoekgroep hebben ge-maakt samengevat: • De Bezoekgroep Wijkgemeente Overvecht behoort tot de werkgroep pastoraat. Deze

werkgroep heeft overzicht over de verschillende activiteiten op het gebied van pasto-raat. De werkgroep bestaat op dit moment uit een te kleine groep personen, op korte termijn is zij - hopen wij - weer compleet.

• De wijkgemeente is verdeeld in twee secties: noord en zuid. • Elke sectie bestaat uit 4 blokken: 1 t/m 4 in noord en 5 t/m 8 in zuid. • In elk blok is een team van 3 tot 5 personen verantwoordelijk voor het contact met ge-

meenteleden die wonen in hun blok. • Een contactpersoon zorgt ervoor dat het bezoekwerk niet in kleine groepjes uiteen valt,

dat er een 'adres' is voor vragen en wensen. In noord is dat Ineke Kooy, in zuid Nelie van Hemert.

• Om het contact met oudere gemeenteleden niet te verliezen, zijn algemeen geldende afspraken gemaakt, elk blokteam heeft de vrijheid daar creatief mee om te gaan.

• Twee keer per jaar ontmoeten alle leden van de bezoekgroep elkaar om bij te praten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

• Predikant en bezoekers weten elkaar te vinden als dat gewenst of noodzakelijk is. (De cursief gedrukte tekst is een aanvulling op wat in het zomernummer stond.) We zijn nu een half jaar verder en met de afspraken die we gemaakt hebben wordt door de blokteams gewerkt. Voorzichtig constateren we: het loopt goed. Maar is er voldoende duidelijkheid voor u - voor jou als gemeentelid? Regelmatig wordt de vraag gesteld: "Bij welk blok hoor ik en wie moet ik bellen als ik iets wil vragen?" Het blauwe boekje "Informatiegids 2008 / 2009" kan behulpzaam zijn bij het zoeken van een antwoord op die vragen maar is misschien niet altijd voldoende. Kan het duidelijker? Misschien wel, we proberen het: Deel in gedachten of met behulp van een plattegrond Overvecht-Noord in vieren en doe dat ook met Overvecht-Zuid, elk deel noemen we een blok. De omgrenzing aan de buitenkant is wel duidelijk, daarnaast zijn de Carnegie / RioBrancodreef (noord) en de Moezeldreef (zuid) belangrijk. Het noemen van één dreef in elk blok kan vervolgens een hulpmiddel zijn om te weten bij welk blok, bij welk team u hoort. Een poging: Blok 1… Zambesidreef / winkelcentrum De Gagelhof… blokvertegenwoordiger Ineke Kooy Blok 2… Tigrisdreef / Washingtondreef…..……… blokvertegenwoordiger Loes Thomassen Blok 3… Costa Ricadreef / Orinocodreef………… blokvertegenwoordiger Wil de Knijf Blok 4… Bogotadreef / Incadreef……………………blokvertegenwoordiger Ada Bade Blok 5… Donaudreef / Centaurusdreef……………….blokvertegenwoordiger Suze v.d.Bosse Blok 6… Neckardreef / Stroyenborchdreef……….blokvertegenwoordiger Nelie van Hemert Blok 7… Taagdreef / Hildebranddreef………………blokvertegenwoordiger Annie Verdonk Blok 8… Tannhauserdreef / Naxosdreef…………… blokvertegenwoordiger Petra Willemse

PAGINA 11 JAARGANG 6, NR. 3

Pastoraal

Met deze aanduiding en de omschrijving in de blauwe adresgids is het - hopen wij - een stuk gemakkelijker om te weten hoe de indeling is voor het bezoekwerk in Overvecht. Twee opmerkingen tot slot: a. Als u de adresgids niet of niet meer hebt, laat ons dat dan weten. b. Neem contact op met 'uw' blokvertegenwoordiger als u iets wilt weten of doorgeven. Dit stukje is geschreven namens de bezoekgroep. Als u wilt reageren, kunt u dat doen met een briefje of per telefoon.

Nelie van Hemert, Dommeringdreef 22, 3562 AL Utrecht, tel. 261 46 87

Het offerblok in maart is voor Kerk in Actie/40-dagentijd: “Een ramp laat je niet los.”

Oorlogen, aardbevingen, overstromingen, mensenhandel, gedwongen prostitutie, de dood van een vader of moeder of een kind, scheiding of ziekte. Rampen gebeuren dagelijks op grote of op kleine schaal. De materiële schade herstel je, maar je blijkt een lange adem nodig te hebben. Want wederopbouw begint pas daar waar de eerste crisis voorbij is. Icco en Kerk in Actie helpen mensen hun leven na de ramp weer op te bouwen. We helpen bij het herstel van landbouw en visserij, van huizen, van werkgelegenheid en daarmee bij het herstel van de economie. Wederopbouw vergt echter meer. Het kost mensen tijd om verdriet, woede of onmacht een plek te geven. Het vergt moed om je met de ander te verzoenen. Het kost tijd om weer vertrouwen te krijgen in mensen, in God, in de toekomst. Daarom wordt veel van het werk in het teken gesteld van verzoening. In de veertigdagentijd staan zes diaconale projecten centraal. 1 maart: Geloof en Vrede 8 maart: Sterke Vrouwen 15 maart: Een huis waar de wereld samenkomt 22 maart: Vlucht voor de Natuur 29 maart: Veilig terug keren 5 april: Een eerste kans Alle projecten draaien om de wederopbouw. Om mensen die weer een veilig huis en thuis moeten vinden. Om mensen die getraumatiseerd zijn door het geweld dat ze meegemaakt hebben en daarmee moeten leren leven. Wederopbouw draait om mensen die werken aan verzoening en dialoog en leren wat recht is als niet meer het recht van de sterkste geldt. We willen naast hen blijven staan, want een ramp laat je niet los.

Namens de diaconie, Nieske Terweij Kerk en Milieu / Heelheid van de Schepping Tips: Nederlanders gooien per jaar voor meer dan 1 miljard euro aan eten weg! Dat is ongeveer 10 tot 15 % van al het eten dat men jaarlijks koopt. Doe bewust boodschappen en let op houdbaarheid. Stop de-zelfde avond uw ‘restje’ in de koelkast/vrieslade. Prima te gebruiken op uw wekelijkse Restjesdag. Zo voorkomen we het overbodig pro-duceren, inpakken en vervoeren van producten. Petra Willemse

PAGINA 12 JAARGANG 6, NR. 3

Diaconaal

PAGINA 13 JAARGANG 6, NR. 3

Het Lied van God en Mens (Melodie: ”Kom nu met zang..”)

Hans Bouma

Kerkbalans 2009 “Een kerk is van blijvende waarde” Het inleveren van de antwoordstroken voor de Actie Kerkbalans is weer

voorbij. Alle ontvangen antwoorden zijn door ons verwerkt en doorgestuurd naar het kerkelijk bureau. Omdat er ook veel antwoorden zijn opgestuurd naar het kerkelijk bureau is het voor ons nu nog niet mogelijk een indicatie te geven van het bedrag dat we toegezegd gekregen hebben. Zodra ik de gegevens van het kerkelijk bureau ontvangen heb, zal ik deze melden in het volgende nummer van Op Dreef. Ook de brieven voor onze gastleden zijn begin februari bij al deze leden bezorgd. Heeft u geen brief ontvangen en wilt toch bijdragen, neemt u dan contact op met dhr. A.C. Barnard, tel. 261 07 26. Heeft u de antwoordstrook nog niet ingeleverd, dan vragen we u dit als nog te doen. Door het af te geven in de Johanneskerk of op te sturen naar het kerkelijk bureau. Uw bijdrage voor deze actie is van belang om de kerk in de Wijk Overvecht in stand te hou-den. De bijdrage is onder andere bedoeld voor de salarissen van de predikant en koster, het onderhoud van het kerkgebouw, energiekosten en wijkactiviteiten. Zoals u wellicht dit jaar heeft kunnen zien, is er heel wat aan het kerkgebouw gedaan. Het dak wordt vernieuwd, de voegen zijn vernieuwd, er is een invalidenlift geplaatst en het invali-dentoilet is aangepast. Om deze activiteiten in stand te houden is uw financiële ondersteuning van groot belang. Wij verzoeken u om ook in 2009 uw kerkelijke gemeente weer financieel te steunen. Wilt u met ons ervoor zorgen dat het doel voor 2009 bereikt wordt? Bij voorbaat hartelijk dank hiervoor. Vanaf zondag 25 januari worden er na de kerkdienst aan belangstellenden het boek “Levende Monumenten“ uitgedeeld. Het is een boek over de geschiedenis, instandhouding en hedendaags gebruik van de Utrechtse binnenstadskerken. Zij die niet in staat zijn om in de kerk te komen en toch betalend lid zijn van onze wijkge-meente Overvecht en dit boek willen ontvangen, kunnen contact opnemen met dhr. A.C. Barnard, tel. 261 07 26 om alsnog dit boek in uw bezit te krijgen.

Namens de wijkraad van kerkrentmeesters, Nol Barnard

Kerkrentmeesters

Groot is de God die vol verwachting mensen zijn aarde toevertrouwt. Groot is de God die oppermachtig zo op de kleine mensen bouwt. Groot is de mens die doet wat God wenst: wie voor zijn Schepping zorgt, leeft als een ware vorst.

God stelt zijn eer in onze hoogheid, alles legt Hij in onze hand; Zijn naam moet luisterrijk en groot zijn in wat de mens als koning kan. Wie zich ontfermt, Gods werk beschermt, wie goede herder is, komt stralend aan het licht!

Geluk verderweg zoeken Als kind dacht ik dat het leven vol was van geluk en zonder problemen. Ik

droomde ervan dat je niet afhankelijk zou zijn van je ouders. Mijn verwachting was dat je gro-te vrijheid had om te doen en laten wat je zelf wilde. Je bent dan immers volwassen en je weet hoe het leven in elkaar zit. Je verdient geld, je maakt je eigen keuzes, er zijn geen men-sen die zeggen dat je op tijd naar bed moet. Je beheert je eigen leven en niemand kan je ge-luk kapot maken. Je moet niet meer naar school en je hebt de vrijheid om je eigen weg te zoeken. Eenmaal ‘volwassen’ blijkt dat het leven dan niet het geluk brengt wat je verwachtte. Geld in je hand krijgen is plezierig, maar het werken brengt veelal ook problemen met zich. Heb je wel werk? Word je gepest op het werk, kun je verwezenlijken wat je aan ideeën hebt? Een relatie opbouwen is boeiend en je wilt je droom realiseren. Gaandeweg blijkt een relatie zich niet vanzelf in stand te houden. Daaraan moet je werken. Een gezin met kinderen is voor ve-len een droom. Opvoeden van kinderen blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Het verlangen naar gepensioneerd zijn begint te groeien. Geen verplichtingen meer naar je werk, de kinderen zelfstandig. De zorgen zijn voorbij. Lekker alleen datgene doen wat je wilt. Niet meer onder druk staan; de vrijheid eindelijk tegemoet. Doen wat je hart je ingeeft. Maar ook dan lijkt onze droom wel eens niet uit te komen. Het leven wordt minder; energie neemt af; gebreken manifesteren zich duidelijker. De afhankelijkheid van anderen neemt toe. Men-sen om je heen die je helpen, verzorgen, met je gaan wandelen, boodschappen voor je doen. Voor velen betekent het ook verhuizen, loslaten van wat je had. Wat in ons, mensen, maakt dat we geluk verderop in ons leven zoeken? Levenskunst is mis-schien wel genieten van wat er op dít moment gebeurt. Een bewoner van een verzorgings-huis maakte me dat ineens heel duidelijk. Ze was enige dagen bij haar zoon logeren. Op het moment dat ze weer terug naar haar eigen woonplek zou gaan, kwam ze de trap af. De laats-te trede vergat ze en ze viel. Naar het ziekenhuis, heup gebroken. Pijn en niet leuk om zo je logeerpartij te moeten beëindigen. Toen de bewoonster weer terug in huis was, sprak ik haar. Ik trof een mevrouw die volledig gelukkig was. Niet omdat ze gevallen was, maar omdat ze een nieuwe heup had. Ze voelde zich tevreden met het feit dat ze weer kon lopen. Vol trots vertelt ze me met enige regelmaat dat de fysiotherapeut haar dingen laat doen, die soms pijnlijk zijn. Maar ook dat ze voelt dat het elke dag beter gaat. Ze kan vrijer lopen, soms zonder rollator. Ze lacht vrij en ontspan-nen. Gelukkig!

Phil Jacobs Door een misverstand is de volgende bijdrage niet in het januarinummer gepubliceerd. Hoe-wel het stuk duidelijk bedoeld was als kerst- en nieuwjaarsbijdrage, is de strekking van het stuk niet seizoensgebonden. Bij deze plaatsen we het alsnog. De redactie Met een boek in de hand Wat zijn er toch veel rituelen in de wereld. Sommigen zijn heel dichtbij, maar ken je niet. Zo had ik nog nooit gehoord van het “uitglijden”, als ritueel op school. Voor kinderen die van groep 2 naar groep 3 (de vroegere klas 1, de échte school) gaan. Dat gaat zo: er wordt een glijbaan gecreëerd met materiaal uit de gymnastiekzaal, die in de deuropening van de klas naar het schoolplein naar buiten toe gezet wordt. Alle kinderen zitten in de klas en de uitgenodigde ouders zitten buiten en wachten af. Dan gaan de kinderen één voor één boven aan de glijbaan zitten. Ieder kind krijgt boven een hand van de juf uit groep 2 en een boek. Met dat boek in de hand glijdt het kind naar beneden, van de glijbaan af, waar de ‘nieuwe’ juf, de juf van groep 3 het kind opwacht en welkom heet.

PAGINA 14 JAARGANG 6, NR. 3

Zorg op dreef

Het lijkt een spelletje, maar het verbaasde me hoe ernstig en serieus de kinderen (en de ou-ders!) het opnamen. Iedereen voelde: hier gebeurt iets bijzonders. Dit is een afscheid en nieuw begin tegelijk. Met een boek op de glijbaan naar een nieuwe begin. Tijd gaat steeds verder. Soms ongemerkt en ineens valt het je op. Maar met sommige ge-beurtenissen staan wij stil bij de tijd. Komen we bij elkaar, realiseren ons dat het oude voorbij is en het nieuwe wacht. Nu ik dit schrijf, staat het einde van het jaar voor de deur. Een tijd die veel gevoelens op-roept, zeker bij de bewoners van het huis waar ik werk. Het Kerstfeest, Oud en Nieuw. Herinneringen, vragen over de toekomst. Een sterker bewustzijn van de tijd die passeert, die is geweest en die komt. De tijd waarin je leeft, aanzetten doet, kiest, en soms merkt dat het leven zijn eigen wendingen heeft. Gelukkig is er een Boek om in de hand mee te nemen. Met dát Boek is trouwens wel iets bij-zonders aan de hand. Je hoeft niet eens te kunnen lezen om eruit te leven. Als je zo klein bent, dat je dat nog niet hebt geleerd, ook dan is het Boek er voor jou. Het gaat zelfs over jou... Als je verstandelijke vermogens zo zijn dat je het nooit kunt leren, juist dan is het Boek er voor jou. En als je zo oud bent geworden, dat je geest het af laat weten, dan nog kan het Boek tot je spreken en je troosten. Dat wij het nieuwe jaar in het licht van het Woord mogen beginnen. Wij wensen u een gezegend 2009 Jos Hettinga (geestelijk verzorger Rosendael) Evelyn Noltus (geestelijk verzorger Rosendael) Willemien Winkel (geestelijk verzorger Lichtkring en Nieuw Bleijenburg) Phil Jacobs (geestelijk verzorger Tuindorp-Oost en Tamarinde) Mini Jurjens (geestelijk verzorger Tamarinde) Vieringen in Rosendael Iedere zondag om 10.45 uur in de Rode Zaal: 1 maart Pastor Hettinga Woord- en Communieviering 8 maart Pastor Moorman Eucharistieviering 15 maart Pastor Hettinga Woord- en Communieviering 22 maart Annigje Bos Woord- en Tafelviering 29 maart Pastor v.d.Kerkhof Woord- en Communieviering 5 april (Palmzondag) Pastor Hettinga Woord- en Communieviering Vieringen in Zuylenstede Iedere zondag om 10.00 uur: 1 maart Ds. N.W. den Bok 8 maart Mw. ds. N. Meynen 15 maart Dr. W.S. Duvekot 22 maart Ds. G. Jonkers 29 maart Mw. J.C. van den Boogaard 5 april Mw. M. Stolp Vieringen in Huis a/d Vecht Vrijdag, 19.00 uur: 6 maart Ds. W. Vijfvinkel 3 april Ds. W. Vijfvinkel Dienst van Schrift en Tafel

PAGINA 15 JAARGANG 6, NR. 3

Vieringen in Tamarinde Iedere zondag om 10.30 uur: 1 maart Pastor Jacobs Dienst van Schrift en Tafel 8 maart Mw Dubois 15 maart Ds. Jurjens Dienst van Schrift en Tafel 22 maart Mw. ds. N. Meynen 29 maart Mw. Dubois 5 april Pastor Jacobs Dienst van Schrift en Tafel

Bidden maakt anders Niet direct een onderwerp, bidden, waar u op zit te wachten...of wel? Het

eerste dat je bij dat zinnetje denkt is misschien: bidden helpt toch niks. Jesus zegt: uw vader in de hemel weet wel wat u nodig heeft. (Niet zeuren!) Oké, maar Hij zegt ook: de aanhouder wint! Dus, wat is het nou? Maar de titel hierboven heeft het niet over gebedsverhoring, maar over de waarde van bid-den, namelijk dat jijzelf door bidden verandert, een ander mens wordt, anders in het leven komt te staan. Ik denk vaak dat een mens die elke dag begint met een kort gebed, anders de dag in gaat, en anders denkt en doet, dan zonder dat gebed. Een kort gebed als bijvoorbeeld: God bewaar mij vandaag of zegen mij vandaag of laat mij tot zegen zijn of laat mensen elkaar tot geluk zijn, laat ons niet aan ons lot over of Liefste blijf bij ons of ga met ons mee vandaag of Uw naam worde geheiligd, uw rijk kome of, zoals wij vroeger op het seminarie door de surveillant gewekt werden om op te staan, met de woorden: GELOOFD ZIJ JESUS CHRISTUS! en wij (100 jongens van 12,13 jaar oud als één man (één geloof) antwoordden: GOD ZIJ DANK. God, wij danken U (dat elke morgen om 6 uur!, God hoorde ons brommen!) Maar het maakte van ons een sterke groep, een gebedsgroep, een Gideonsbende! Bidden maakt anders, bidden verbindt: je bent niet alleen, je bent met velen, een WERELD van mensen ging je voor en "staat met je mee op”! Bidden maakt een WERELD anders. Maar het strijkt tegen onze haren in en tegen onze ei-gen wijsheid in (God hoort ons brommen) of... ...ik las pas: 40% van de Nederlanders zegt nog in ‘iets’ te geloven, maar 60% zegt soms te bidden, alleen, vaak in bed.... God is er blijkbaar ook nog! Merk je het niet?

Theo de Groot

PAGINA 16 JAARGANG 6, NR. 3

Ingezonden

PAGINA 17 JAARGANG 6, NR. 3

zo 1 mrt Psalm 91 di 17 mrt Zacharia 7:1-14 ma 2 mrt Marcus 3:7-19 wo 18 mrt Zacharia 8:1-8 di 3 mrt Marcus 3:20-35 do 19 mrt Zacharia 8:9-17 wo 4 mrt Psalm 106:1-15 vr 20 mrt Zacharia 8:18-23 do 5 mrt Psalm 106:16-33 za 21 mrt Johannes 2:23-3:13 vr 6 mrt Psalm 106:34-48 zo 22 mrt Johannes 3:14-21 za 7 mrt 2 Petrus 1:1-11 ma 23 mrt Hebreeën 1:1-14 zo 8 mrt 2 Petrus 1:12-21 di 24 mrt Hebreeën 2:1-9 ma 9 mrt 2 Petrus 2:1-10a wo 25 mrt Hebreeën 2:10-18 di 10 mrt 2 Petrus 2:10b-22 do 26 mrt Hebreeën 3:1-19 wo 11 mrt Marcus 4:1-9 vr 27 mrt Hebreeën 4:1-13 do 12 mrt Marcus 4:10-20 za 28 mrt Hebreeën 4:14-5:10 vr 13 mrt 2 Petrus 3:1-9 zo 29 mrt Hebreeën 5:11-6:8 za 14 mrt 2 Petrus 3:10-18 ma 30 mrt Hebreeën 6:9-20 zo 15 mrt Psalm 19 di 31 mrt Hebreeën 7:1-10 ma 16 mrt Johannes 2:13-22 wo 1 apr Hebreeën 7:11-28 do 2 apr Hebreeën 8:1-13

Leesrooster

PAGINA 18 JAARGANG 6, NR. 3

Predikant Ds. Harry Wim Wierda, Marislaan 3, 3582 HD Utrecht, e-mail [email protected]. Spreekuur van 9.00-10.00 uur, telefoon 251 11 40. Vrije dag op vrijdag. Adres Johanneskerk Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht, telefoon 262 02 16. Kerkdiensten: zondagmorgen 10.00 uur, ringleiding aanwezig. Kindergroep: 1x per 14 dagen. Koster en beheer: Margreet van Wijk. Sleutelbeheer: Nol Barnard, Scharlakendreef 132, 3562 GD Utrecht, telefoon 261 07 26. Dagelijks bestuur / Moderamen Voorzitter: Kees. Wijnen, telefoon 262 42 78; Secretaris: Lies Kamphorst, Tomas Masarykstraat 11, 3573 PJ Utrecht, telefoon 271 29 00, [email protected]; Leden: Harry Wim Wierda, telefoon 251 11 40; Ineke Kooy-Bakker, telefoon 261 61 03; Marian van der Huls-Caspers, telefoon 261 30 51. Diaconie Bertine Huiberts, telefoon 262 87 01. Giro 2692235 t.n.v. Diaconie Wijkraad van kerkrentmeesters Correspondent: Peter Linssen, Turandotdreef 12, 3561 HB Utrecht, telefoon 262 82 82. Bankrek.nr. 699.762.928 t.n.v. PGU Wijk Overvecht. Doorgeven zieken Nelie van Hemert, telefoon 261 46 87; Ada Vollmüller, telefoon 261 72 39. Autodienst Zij die ‘s zondags vervoer naar de kerk nodig hebben kunnen contact opnemen met Ineke Kooy-Bakker, telefoon 261 61 03 of Petra Willemse, telefoon 261 37 44. R.K.-gemeenschap Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht, telefoon 262 02 16. Alice IJtsma (doorgeven ziekenhuisopname), telefoon 261 53 46. Bankrek.nr. 699.762.928 t.n.v. PGU Wijk Overvecht, o.v.v. Oecumene. Pastor R.K.-Rafaëlparochie: Joachim Skiba, telefoon 261 12 52, spreekuur woensdag 9.00-12.00 uur, Lichtenbergdreef 4, 3562 RD Utrecht. Eucharistievieringen Rafaëlparochie: zaterdag 19 uur en zondag 10.30 uur.

Website: www.wijkgemeenteovervecht.nl