OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

16
“Trek eropuit en maak alle volken tot mijn discipelen” Mattheus 28:19 Dit is een extra uitgave van het OM-Nieuws, nr. 329 Fotoboekje zendelingen 2015

description

Fotoboekje met alle Nederlandse zendelingen, ingedeeld per werelddeel.

Transcript of OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Page 1: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

“Trek eropuit en maak alle volken tot

mijn discipelen”Mattheus 28:19

Dit is een extra uitgave van het OM-Nieuws, nr. 329

Fotoboekje zendelingen 2015

Page 2: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

EvangelisatieAls christenen hebben we de opdracht gekregen Zijn getuige te zijn in elk land, onder elke bevol­kingsgroep en cultuur. We zijn geroepen om Zijn boodschap van Hoop aan de wereld te verkondigen:

de boodschap van bevrijding die ons door Jezus is geschonken en die ook voor anderen is.

Noodhulp en wederopbouwSoms zegt een voedselpakket of een paar nieuwe schoenen, aangeboden in Gods naam, meer dan duizend preken over liefde en mededogen. Waar sommigen met wanhoop of desinteresse kijkan

naar de behoeften en pijn in de wereld, ziet OM een enorme kans en een voorrecht om de armen en de vergetenen te helpen en te dienen.

Stichten van kerkenHet DNA van Gods wereldwijde kerk omvat de uitbreiding van het aantal christelijke geloof­gemeenschappen in elke natie. Dus in alles wat we doen, is ons doel en onze passie kerken te stichten,

met name op plaatsen waar weinig of geen kerken zijn.

Operatie Mobilisatie helpt kerken wereldwijd om de Bijbelse boodschap van het Evangelie te verspreiden in woord en daad. Van praktisch werk en ontwikkelingshulp tot straatevangelisatie en jongerenwerk. Ons werk kan worden samengevat in vijf kernwoorden.

GerechtigheidGod neemt rechtvaardigheid heel serieus en we willen Hem in alles wat we doen weerspiegelen. Er is zoveel onrecht in onze wereld en in plaats van klagen of negeren, moeten we het opnemen voor

elk individu. Werken aan rechtvaardigheid is het tonen van medeleven aan de onderdrukten op praktische manieren, zoals het bieden vaardigheidstraining of het nastreven van juridische campagnes om het bewustzijn in de wereld en onder christenen te vergroten.

Training en discipelschapTraining en discipelschap omvat meer dan de overdracht van vaardigheden en kennis. Het is een getuigend leven dat anderen inspireert na te volgen. Bijvoorbeeld een ouder, ervaren persoon die

de lat legt voor een jonger iemand. Het is concreet en praktisch, zij aan zij, wandelen in geloof om daarin elkaar te zien ontwikkelen en groeien naar het beeld zoals God ons heeft bedoeld. Het is vooral meelopen, niet zozeer alleen maar praten.

Het werk dat we samen met jou willen doen, samengevat in vijf kernwoorden.

Page 3: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Bidden Gaan Geven

In ons kantoor in Emmeloord hangt het groot: “Trek eropuit en maak alle volkeren tot mijn leerlingen”. Een missie waar ik mezelf dagelijks aan wil herinneren: aan wie kan ik vandaag het goede nieuws vertellen?

In dit boekje ontvang je een overzicht van zendelingen die via OM zijn uitgezonden. Zij werken net als ons dagelijks aan de verspreiding van het Evangelie. Ze doen dat bijvoorbeeld door het stichten van kerken, het bidden met mensen of het verlenen van noodhulp.

Wellicht ben je ook bij één van hen persoonlijk betrokken? Fantastisch! Namens hen bedankt voor je betrokkenheid in de vorm van gebeden, giften of hulp, bijvoor­beeld in een thuisfrontteam.

Onze droom is dat iedereen die dit boekje leest gaat bidden voor de mensen die erin vermeld staan en dat zij zich aangespoord voelen om zelf ook het goede nieuws te delen. Zo werken we samen aan de Grote Opdracht: Trek eropuit en maak alle volkeren tot mijn leerlingen.

Bid je mee?

In Hem verbonden,

Robert­Jan SterkDirecteur OM­Nederland

Directeur

Rober t-Jan Sterk

Beste betrokkene bij OM,

Page 4: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Familie Anees

Familie Oosting Familie SchenkelFamilie Koster

Familie EschbachSpiridon & Stefanie Cozaru

Mayke OenemaNel NieuwstratenDirk Knies

Familie den ToomSander de Laat Familie Buchner

Familie Koster

Europa

Page 5: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Bidden Gaan Geven

Familie WisseFamilie van Opstal

Familie van DijkFrans & Eszter van AkenMatt & Femke SwantonIrene Roor Ab van AalstFamilie TheunsFamilie Eschbach

EuropaOoit was Europa een continent dat zendelingen over heel de wereld uitzond, nu is Europa het enige werelddeel waar de kerk kleiner wordt. Maar er gaan steeds meer deuren open om het evangelie aan Europeanen en een groeiend aantal immigranten bekend te maken.

Sinds 1960 werkt OM samen met de Europese kerk om levens en gemeenschappen te transformeren, van Spanje tot Polen en van Albanië tot Ierland. We hebben in meer dan 30 landen teams die daar voor langere tijd werken en bieden over het hele continent vele zendingsmogelijkheden voor de kortere en langere termijn.

Familie van Veen Tamara Verboom

Page 6: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Familie van Baaren

Familie Berkheij

Familie WaughFamilie van de HoeveFamilie Smit

Familie LenzlingerMark & Marijke KuoKeith & Rita Haywood Joas Slagmolen

Noord-AmerikaVeel mensen die via OM zijn uitgezonden komen uit deze regio. Ook wordt er veel ondersteunend werk verricht vanuit Noord­Amerika. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het schepen­kantoor in Florence van waaruit alle boeken worden verstuurd naar de Logos Hope. Vanuit het Caribisch gebied en Midden­Amerika, gebieden die in het verleden vooral zendelingen ontvingen, worden tegenwoordig veel zendelingen uitge­zonden. Vooral in de laatstgenoemde regio’s zijn er veel mogelijkheden om professionele deskundigheid in te zetten ter ondersteuning van de lokale kerk. Maar er zijn ook allerlei mogelijkheden voor evangelisatie en medische dienstverlening.

Noord-Amerika

Page 7: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Bidden Gaan Geven

Roel & Natalia WesterbeekFabian & Lise TobarFamilie Millanir

Familie LederJair & Joanne de Haan

Familie WaughDorienke

Waagmeester Jeroen van DijkRob Minderhoud

Benthe Jongenburger Tjaard BuwaldaEmma BoeleMarloes Achterveld

Zuid-AmerikaIn dit deel van de wereld is het aantal christenen in de afgelopen decennia enorm toegenomen. Steeds meer Zuid­Amerikaanse christenen hebben een visie en passie om het goede nieuws te brengen in bijvoorbeeld het Midden­Oosten. OM mobiliseert de Zuid­Amerikaanse kerk voor wereldzending , maar blijft de kerk ook actief ondersteunen met evangelisatie in de meeste Latijns­Amerikaanse landen.Er zijn diverse mogelijkheden voor korte en langere evangelisatieprojecten om als teams te werken onder de armen, kinderen, drugsverslaafden en andere doelgroepen.

Zuid-Amerika

Page 8: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Familie v.d. BerghFamilie SpronkNick & Marleen Mortin

Familie KlopDiego & Tamara Caceres

Laura van Schie

Nanja Snippe

Lieke Ploeg

Johan HeuverKarin Bremer Familie de Bruin

AfrikaHet Afrikaanse continent valt geestelijk gezien uiteen in twee verschillende gebieden. Het noorden en oosten is grotendeels islamitisch met Arabische invloeden en het zuiden is sterker beïnvloed door het christendom en door stammenreligies. Het continent wordt geteisterd door oorlogen en er zijn veel vluchtelingen, maar HIV/Aids vormt de grootste structurele crisis op het continent. De plaats van de kerk in in de gemeenschap verschilt in Afrika per land. In het islamitische noorden is de kerk klein, dikwijls ‘ondergronds’ en hebben de meeste gelovigen geen christelijke gemeenschap. In het zuiden is de kerk groter en meer zichtbaar. OM is werkzaam in diverse Afrikaanse landen en werkt mee aan ontwikkelingshulp en het verspreiden van de hoop in Jezus Christus. Daarnaast wordt een groeiend aantal jonge mensen getraind om vanuit Afrika uitgezonden te worden naar andere delen van de wereld.

Afrika

Page 9: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Bidden Gaan Geven

Familie v.d. Bergh

Midden-OostenHet Midden­Oosten is de geboorteplaats van het jodendom, christendom en islam. Deze regio wordt momenteel gedomineerd door de islam. In de moslimwereld merken de ruim 1000 OM’ers een groeiende interesse in het evangelie. In elk land zijn er wel kleine aantallen christenen te vinden, van wie velen geheime gelovigen zijn. Te midden van deze overwegend islamitische regio ligt ook Israël, dat zowel joden als christenen en moslims herbergt. Veel mensen in het Midden­Oosten zijn actief op zoek naar God. Een aantal van hen is klaar om het Goede Nieuws van Jezus te horen. Operatie Mobilisatie werkt daar aan mee door relaties op te bouwen en te getuigen van Jezus Christus op zowel praktische als geestelijke manieren. OM speelt een grote rol in de distributie van bijbels en andere christelijke literatuur in het Arabisch, zowel gedrukt als digitaal.

Midden-Oosten

Page 10: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Laurens & Jayne Buist Familie NijzinkAnnelies Douma Johan & Lenie Creezee

Azië & OceaniëDit enorme gebied strekt zich uit van aan Europa grenzende landen tot Japan in het verre oosten en in het zuiden tot aan Nieuw­Zeeland. Dit grote gebied omvat de twee dichtstbevolkte landen ter wereld, China en India. Het hindoeïsme en boeddhisme hebben hier hun oorsprong. Ook ligt hier het grootste moslimland van de wereld, Indonesië. Er is een enorme geestelijke nood.

Maar in dit gebied is ook een grote christelijke gemeenschap, zoals in China met naar schatting 60 tot 80 miljoen christenen en Zuid­Korea, het grootste niet­westerse land ter wereld dat zelf zendelingen uitzendt. OM heeft teams over heel Azië, met diverse bedieningen. In deze Aziatische landen waar religie over het algemeen centraal staat, is het evangelie van Christus hard nodig.

Azië & Oceanië

Page 11: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Bidden Gaan Geven

Dennis WobbenLianne TimmerDirk Jan Kooij Jelle Koers Elma HavenaarMaartje de VosVicki Cullen Joost & Mandy

Cleassen

Logos HopeHet schip van OM, de Logos Hope, bezoekt havensteden over de hele wereld en brengt kennis, hulp en hoop. De Logos Hope is een drijvend evangelisatiemiddel met aan boord onder meer een grote boekenwinkel met christelijk en educatief materiaal. De bemanning bestaat uit 400 mensen uit ongeveer 40 landen. Zij werken samen met plaatselijke kerken om in iedere haven relevante conferenties en activiteiten te organiseren die het evangelie handen en voeten geven.

Sinds 1971 zijn met de Logos Hope en diens voorgangers (Logos, Doulos en Logos II) al 500 havens bezocht in 151 landen, en zijn aan boord meer dan 43 miljoen mensen gastvrij ontvangen.

Logos Hope

Page 12: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Team OM-Nederland

Kantoor NederlandOnze mensen op kantoor in Nederland zetten zich in om Jezus Christus wereldwijd bekend te maken en werven hiervoor mensen en middelen. We zijn werkzaam vanaf het hoofdkan­toor in Emmeloord en het kantoor in Amersfoort. Daar faciliteren we de zendingswerkers die uitgezonden zijn in het buitenland of in Nederland. Teams die mensen begeleiden naar en tijdens hun uitzending, administratieve werkzaamheden, communicatie en de zorg voor werkers zijn daarin vertegen­woordigd. Het team in Nederland bestaat uit meer dan 60 medewerkers en bevat zowel fulltimers, parttimers als vrijwilligers. Een aantal van onze medewerkers is betrokken bij het internatio­naal coördinatie­team en geeft bijvoorbeeld trainingen aan medewerkers vanuit diverse landen.

Kantoor Nederland

Page 13: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Bidden Gaan Geven

Zendingswerk Nederland

Zendingswerk NederlandNederland heeft een geschiedenis als christelijke natie. Tegenwoordig staan we echter wereldwijd bekend om onze liberale opvattingen over bijvoorbeeld drugs, prostitutie en euthanasie. Veel kerken hebben het moeilijk of moeten zelfs hun deuren sluiten, zeker in de grotere steden. Operatie Mobili­satie werkt in Nederland via verschillende projecten om Jezus’ liefde uit te dragen in deze maatschappij. Zo werken we onder jongeren en helpen we ze in hun zoektocht naar echtheid. We geven ze een plek waar ze gezien worden en proberen daar door middel van activiteiten en ons getuigenis te wijzen op Christus. Daarnaast zijn we werkzaam onder de grote groep moslim­immigranten in Nederland. Zij behoren tot de minst bereikte groepen in de wereld. We bouwen relaties met ze op en delen het evangelie met hen. Dit zijn een aantal van de initiatieven die we in Nederland hebben ontplooid om mensen (opnieuw) bekend te maken met het evangelie.

Familie Bandsma

DominiqueWerkhoven Jan Jelte de VriesDanny VerhoeksMarlieske Smilde

Rinse van Loon Ronald de Graaf Familie Van OostenFamilie Brink

Page 14: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Familie RengerFamilie Clavero Wim en Anja GoudzwaardJan & Martha en Ouden

InternationaalNaast de vele zendingswerkers die elders ter wereld hun plek in Gods Koninkrijk innemen, is er een groep werkers die hun expertise vanuit Nederland wereldwijd inzetten voor OM. Zo zijn er families die werkzaam zijn binnen het schepenwerk, werkers die zich op het gebied van financiën of Human Resourcing inzetten en is er een echtpaar dat internationale leiderschapscurssussen leidt. Een gedreven en professionele groep mensen die binnen de wereldwijde beweging van OM werken.

Familie Colenbrander

Internationaal

Page 15: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

Bidden Gaan Geven

Familie ScheepsmaFamilie Renger Marlieske Smilde Joop & Annie Strietman

Page 16: OM-Nieuws 329 - Fotoboekje Zendelingen 2015

ColofonRedactie: Erwin van der Linden en Johan TensenEindredactie: Wouter KlopOntwerp: Interface Communicatie B.V., EdeDruk: Koninklijke BDU Grafisch Bedrijf bv

Stelt u geen prijs op het ontvangen van de OM­post? Wilt u liever één of twee keer per jaar het nieuws van Operatie Mobilisatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of bel ons om dit door te geven. Bedankt voor uw betrokkenheid.

Onze focus:

Uitgave:Operatie MobilisatieAssemblageweg 9,8304 BB EmmeloordTelefoon (0527) 615607Fax (0527) 617159E­mail: [email protected]: NL13 RABO0114 2329 38

facebook.com/OperatieMobilisatie

twitter.com/OMNederland

Evangelisatie

Noodhulp en Wederopbouw

Kerken stichten

Gerechtigheid

Training en Discipelschap

24-26 april Bantega Zendingsweekend

24-26 april Hardenberg Discipelschapsweekend

met Martin Brand

22-25 mei bezoek OM bij Opwekking

22 augustus OM Familiedag

26 september Run for the Message

9-11 oktober Bantega Zendingsweekend

Alle informatie over bovenstaande activiteiten is te vinden op

www.operatiemobilisatie.nl

Agenda