Oeteldonk 2015

66

description

Oeteldonk ge Schittert

Transcript of Oeteldonk 2015

HOFBROUWERIJ DER AMADEIRO’S

Op Sjouw met oe JongCafé De Graven van Leuven, Wolvenhoek 8, Oeteldonk. Aanvang: 13:11 uurToegang gratis, carnavalskleding verplichtOp Sjouw met oe Jong is een evenement voor kinderen van de Bossche Basisscholen, dat sinds carnaval 2013 jaarlijks plaatsvindt in Café De Graven van Leuven. Ouders lopen met hun kinderen vanaf Basisschool Het Bossche Broek (andere scholen zijn ook van harte welkom) rechtstreeks naar dit evenement. Dit aansluitend op de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen op hun school. Kenmerkend voor dit evenement is, dat de kinderen die tijdens carnaval doorgaans in hun Boeren Kinderkieltje verkleed gaan, juist tijdens dit evenement in een Boevenpak, Bananenpak, Mario Bros-pak of Friet-puntzak verkleed gaan. Ranja en Chocomel vloeien in overvloed.

Plaatsing KnillisMinisterie van Technische en Facilitaire zakenMarkt, Oeteldonk. Aanvang 15:00 uurMet man en macht draagt het Ministerie van Technische en Facilitaire zaken er zorg voor, dat Knillis uiterst zorgvuldig en uiteraard nog afgeschermd voor het Oeteldonkse publiek op zijn sokkel geplaatst wordt.

Bambergers 55+ Carnaval‘Houdoe, wor’ - Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang 17:33 uur, zaal geopend vanaf 17:11 uur. Foyer geopend vanaf 16:44 uurEntreekaarten 1e rang € 14,99 en 2e rang (vanaf rij 6 balkon) € 12,99 inclusief programmaboekje, twee consumpties. Kaartverkoop is reeds op 27 januari 2015 gestart.Zie beschrijving bij donderdag 12 februari.

’Ut Steunzôôlpruvenement’Genootschap van Dragers van d’n SteunzôôlCafé de Paternoster, Markt 18, Oeteldonk. Aanvang 20:11 uur, toegang gratisDe jaarlijkse uitreiking van ‘D’n Steunzôôl van De Paternoster’ door Het Genootschap van Dragers van D’n Steunzôôl. Welke Oeteldonker heeft zich onderscheiden voor het behoud van het echte gevuul veur ons Carnaval? De uitreiking is rond 21:00 uur en de Krukskes zorgen voor de muzikale omlijsting.

D’n Oeteldonkse TraaijoutCV de GietersDe Knillispoort, Korte Waterstraat 15, Oeteldonk. Aanvang 20:33 uurToegang gratis, ’n schôôn pèkske of oewe kiel is wel verplichtTijdens d’n Oeteldonkse Traaijout krijgen personen die deel hebben genomen aan de diverse Oeteldonkse evenementen, zoals de Poemiek, Jankbokaal, Kletsavonden etc. nog één keer de kans om zijn, haar of hun optreden voor een Oeteldonks publiek te verzorgen. Daarnaast is er ook ruimte op het podium voor een aantal Oeteldonkers met een leuk, mooi of ontroerend Oeteldonks optreden. Heb je interesse, stuur dan een mail naar [email protected]. Traditiegetrouw wordt er tijdens deze avond een Oeteldonker, die zich onderscheiden heeft door zijn of haar inzet voor Oeteldonk, ‘Onder de Sproeier’ gezet. Wie komt er dit jaar onder de warme druppels van genegenheid plaatsnemen? Wie laat zich dit jaar toejuichen door Oeteldonk? Ook hiervoor hebben de Gieters dit jaar weer een perfecte gegadigde gevonden. Kom op tijd, want vol = vol.

ZATERDAG 14 FEBRUARI 2015Aankomst en Intocht Z.K.H. Jeugdprins Bas IBinnendieze bij Groote Hekel - Hekellaan, Zuidwal, Oeteldonk. Aanvang 09:11 uurVandaag is het weer zover! Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bas I en Mijnheer de Adjudant komen aan in hun Oliebollenfantenrijk en het zou erg leuk zijn als jullie hen met zoveel mogelijk kinderen komen verwelkomen. Wij hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als de Hoogheid zelf. We zien je graag om 09:11 uur bij de Groote Hekel, dan kunnen we vast opwarmen voor de aankomst van de Hoogheid om 09:44 uur. Breng je papa, mama, opa, oma, broertjes, zusjes en iedereen die er zin in heeft mee. Dan kunnen we er een geweldig feest van maken! Als jullie zorgen voor goede zin, dan zorgen wij voor de rest! Wanneer de Hoogheid voet aan wal heeft gezet en het XI-je haar ‘liedje veur de Prins’ heeft gezongen, vertrekken we in optocht naar het Hoftheater voor de start van het Oliebollenfantengeloop.

42-d

13-t

Oliebollenfantengeloop - ’Ge Blinkt’Vanuit het Hoftheater der Amadeiro’sAanvang 10:22 uur, einde in de Orangerie vanaf 12:11 uur. Deelname gratisHet Oliebollenfantengeloop is een speur- en speltocht voor jonge Oeteldonkers t/m 11 jaar. Tijdens deze tocht doe je mee aan 11 spelletjes, die je leiden door het centrum van Oeteldonk. Het thema van dit jaar is ’OBFG Ge Blinkt’. Zoals ieder jaar, krijg je hier en daar wat te drinken en te snoepen. Dit, om ervoor te zorgen dat je niet gaat zweven. Het Geloop wordt geopend door onze eigen Hoogheid en start vanuit het Hoftheater der Amadeiro’s. De tocht zal eindigen in de Orangerie, waar onze Hoogheid je met een afsluitend woordje hartelijk zal danken voor je deelname. Deelname aan het Geloop is gratis. Zorg dat je er ook dit jaar weer bij bent! Heb je vragen? Mail dan naar [email protected]

GEZOCHT: enthousiaste vrijwilligers voor de voorbereiding en om op de dag zelf onze posten te ondersteunen. Zo kunnen we er voor zorgen dat onze jonge Oeteldonkers een leuke ochtend krijgen. Ben jij degene die de kinderen een leuke en onvergetelijke dag wil bezorgen? Mail dan naar [email protected].

Lidmaatschap ’de Oeteldonksche Club van 1882’Secretariaat ’de Oeteldonksche Club van 1882’Zusters van Orthenpoort 20 (zijstraat Hinthamerstraat). Van 11:11 uur t/m 15:11 uurVandaag bent u voor het laatst in de gelegenheid om nog voor carnaval lid te worden van de Oeteldonksche Club van 1882. U ondersteunt daarmee niet alleen het Oeteldonkse carnaval, maar u profiteert ook van de voordelen die een lidmaatschap u brengt. Kijk voor deze voordelen en mogelijkheden op www.oeteldonk.org en loop binnen bij het secretariaat op bovenstaand adres.

‘Zoas ut nôôit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk’ Startlocatie Stadsherberg ’t Pumpke, Parade 7, Oeteldonk. Aanvang 12:00 uurAl voor de zevende keer gaan vier carnavalsclubs met publiek op toernee langs vijf cafe’s. Het doel van deze actie is om geld in te zamelen voor de Stichting Veur Mekaor. De kroegbazen van de cafe’s die worden aangedaan zingen ieder, onder begeleiding van de clubs, twee Oeteldonkse carnavalsliedjes. Voorafgaand aan deze tocht worden voor € 10,- handige meezingboekjes verkocht met de teksten die door de kroegbazen worden gezongen. In ieder boekje zitten 5 consumptiebonnen. Voor iedere kroeg één. Iedereen die deze kroegentocht mee wil lopen kan deze meezingboekjes bij de start bij Stadsherberg ‘t Pumpke, kopen. De totale opbrengst van de verkoop van de boekjes met consumptiebonnen gaat naar de Stichting Veur Mekaor.Het evenement start om 12.00 uur in Stadsherberg ‘t Pumpke. Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe, Carnavalscombinatie Gère Weg / St.Ofnest, CV Veni Vidi Vici en CV Frappant starten hier gezamenlijk hun muzikale toernee. De aftrap wordt volgens traditie gedaan door de ‘Pitvaoder’ van het evenement, oud-Amadeiro-Adjudant, Rolf van de Wal Bake. Hierna gaat iedere club afzonderlijk op kroegentocht langs de vier andere deelnemende kroegen, de Graven van Leuven, Feestcafé Lalalaa, Plaats Royaal en Bar le Duc, dat dit jaar de plaats in neemt van café Loenz. Ieder jaar heeft het evenement een ander thema. Het thema van 2015 is: Mun Kroegbaos zingt mee zun ... ex! De kroegbaas zelf bepaalt of het zijn ex-klant, ex-brouwer, ex-buurman, ex-vriendin of andere ex is. Ook dit jaar worden de kroegbazen door een heuse Oeteldonkse jury, dit jaar onder leiding van Leo van Gerven, beoordeeld. Tijdens de feestelijke finale om 17:00 uur in de Graven van Leuven aan de Wolvenhoek wordt, naast het opgehaalde bedrag, de winnende kroegbaas bekend gemaakt. Deze kroegbaas mag de jaarlijkse wisselprijs, de Valse GOng (een aquarel van Guus Ong) in ontvangst nemen. De stichting Veur Mekaor plaatst op carnavalsmaandag tijdens de Grote Oeteldonkse Optocht een verwarmde tribune voor rolstoelgebruikers langs de route. Hier worden de vaak wat oudere Oeteldonkers met hun verzorgers lekker verwend en voorzien van hapjes en drankjes. Wil je dit goede doel steunen, dan ben je vanaf 12:00 uur hartelijk welkom in Stadsherberg ’t Pumpke om samen met de clubs de kroegentocht te lopen.

17-w

Vanaf 11:22 uur wachten de Oeteldonkse Burgervaojer Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, zunne assessor Kees Minkels en de leden van de Geminteroad samen met de aanwezige Oeteldonkers op de aankomst van Prins Amadeiro XXV. Samen met de duizenden Oeteldonkers op het Stationsplein zullen zij Oeteldonk al voor de aankomst van Zijne Koninklijke Hoogheid in ieders hart laten SCHITTEREN.

Aankomst Z.K.H. Prins Amadeiro XXVPerron I Oeteldonk Centraol. Aankomst 11:11 uurPerron I is alleen toegankelijk op vertoon van een ledenpas van de Oeteldonksche Club van 1882 (minimaal Boer of Durske). Clubkesleden hebben met hun pas helaas geen toegang op het perronOp het fraai versierde Oeteldonk Centraol zal het Koninklijk Rijtuig, bestuurd door de Hofmachinist, exact op tijd stoppen op Perron I. Daar komen Z.K.H. Prins Amadeiro XXV, Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam en Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz. enz., Zijn Adjudant, Hertog Du Bois Van Amstel en het Gevolg, bestaande uit 1 Korporaal en 10 Generaals, aan en zullen uitstappen op de stapsteen. De Hofstationschef van Oeteldonk Centraol begeleidt het gezelschap daarna door het station naar het Stationsplein.

Welkomstwoord Z.K.H. Prins Amadeiro XXVPodium Stationsplein. Aanvang ca. 11:33 uurAls het hoge gezelschap is aangekomen op het Stationsplein, wordt het volkslied ten gehore gebracht. Hierna wordt de Hoogheid door Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd, Kees Minkels en leden van de Geminteraod welkom geheten in Zijn Oeteldonk. Daarna begeeft de Hoogheid zich naar de voorzijde van Oeteldonk Centraol waar Hij een boerenkoolkrans hangt om het beeldje van één van Zijn voorvaderen, Amadeiro XVI. Vanaf het podium dat geplaatst is op het Stationsplein, spreekt Z.K.H. Prins Amadeiro XXV Zijn volk toe. Dit wordt gevolgd door een toespraak van de Hofstationschef van Oeteldonk Centraol. Tevens zal de dirigent van de Hofkapel ‘De Kikvorschen’ acte de presènce geven. Aansluitend inspecteert de Hoogheid de Koninklijke Renstal, bestaande uit de Stokpèrdjes en de Biezenpèrdjes.

IntochtVanaf Stationsplein - Stationsweg. Aanvang 11:55 uurNadat Z.K.H. Prins Amadeiro XXV is verwelkomd op het Stationsplein, vertrekt de stoet, aangevoerd door de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, naar het Stadhuis op de Markt. Achter hen rijden achtereenvolgens de Veurrijder en Vendrig Daantje Woenders met het Oeteldonks Vaondel, de koets met de leden van de Raad van State, de Stokpèrdjes, de koets met Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd en Kees Minkels, met Driek Pakaon op de bok, de koets met de Geminteraod, de Biezenpèrdjes, Hofkapel ‘De Kikvorschen’ en de crème calèche met Z.K.H. Prins Amadeiro XXV, Zijn Adjudant, de Minister-President en de Minister van het Secretariaat van de Oeteldonksche Club van 1882, geflankeerd door de leden van het Gevolg met vervolgens Hofkapel ‘de Kikvorschen’. In dit eerste gedeelte van de Intocht is slechts plaats voor leden van het Oeteldonks Protocol. Alle deelnemers worden dan ook vriendelijk verzocht hier rekening mee te houden en achter het Oeteldonks Protocol op te stellen. De route van de Intocht is als volgt (onder voorbehoud): Stationsplein, Stationsweg, Wilhelminabrug, Visstraat, Kruisstraat, Postelstraat, Vughterstraat, Schapenmarkt, Markt. De Commissie vaan Intocht verzoekt de deelnemers op te stellen op de Stationsweg en zo veel mogelijk aan te sluiten, zodat er geen gaten in de intocht zullen ontstaan. Ontbinding van de stoet vindt plaats in de Marktstraat. Heeft u vragen met betrekking tot de Intocht, mail deze dan naar [email protected].

AmadeirohuisPleisterplaats voor leden van de Oeteldonksche Club van 1882Amadeiro Allee, Oeteldonk. Geopend van 12:11 uur tot 01:33 uurHet Amadeirohuis is voor de leden van de Oeteldonksche Club van 1882 de perfecte locatie om elkaar in een Oeteldonkse ambiance te ontmoeten. Het Amadeirohuis is gratis toegankelijk voor leden (op vertoon van hun ledenpasje), genodigden van de Oeteldonksche Club van 1882 en carnavalsverenigingen. Voor meer informatie of aanmelden als lid, kijk op www.oeteldonk.org.

Baby-, Peuter- en KleutercarnavalSociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, OeteldonkVan 13:00 uur tot 18:00 uur. Toegang gratis, carnavalskleding verplichtZie beschrijving onder zaterdag 14 februari.

Overdracht Ambtsketen en toespraak Z.K.H. Prins Amadeiro XXV Markt, OeteldonkWanneer alle deelnemers aan de Intocht de Markt gepasseerd zijn, draagt de Burgemeester van ‘s-Hertogenbosch de ambtsketen over aan de Burgervaojer van Oeteldonk, Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Na de overdracht van de ambtsketen wordt het volkslied gespeeld en worden de Oeteldonkse vlaggen gehesen op de Markt. Z.K.H. Prins Amadeiro XXV spreekt daarna vanaf het bordes van het stadhuis Zijn onderdanen toe. Daarna is het gedaan met de normale gang van zaken, de Peer en de zijnen maken dan voor de komende drie dagen de dienst uit in Oeteldonk.

Kleintje Keinder CarnavalHoftheater der Amadeiro’s - Wapen van Oeteldonk (foyer eerste verdieping)Amadeiro Allee, Oeteldonk. Aanvang en zaal geopend om 14:11 uur. Toegang gratisIn het Wapen van Oeteldonk, prinselijke wachtkamer van het Hoftheater der Amadeiro’s (eerste verdieping), wordt op deze eerste carnavalsdag speciaal rekening gehouden met kinderen tot 12 jaar. Knippen, plakken, schminken en tekenen naar hartelust in Oeteldonkse sfeer. Voor de kinderen is er een verrassingsknipkaart (€ 3,99) beschikbaar.

Carnavalsmiddag Sociëteit OrthinonNico Schuurmanshuis, Ketsheuvel 50, Orthen. Aanvang 14:11 uur, toegang gratisEen carnavalsmiddag voor jong en oud, met medewerking van diverse carnavalsverenigingen. Voor de kinderen zijn er weer de bekende knutselhoek en snoepkraam. Meer informatie over deze activiteit van Sociëteit Orthinon vindt u op www.orthinon.nl.

Schitterende Samba SundayRestaurant - brasserie Pollevie, Minderbroedersstraat 22, Oeteldonk. Aanvang 14:11 uurTussen 14:11 en 18:11 staat het hele Minderbroerderspleintje vol met sambabands. Kom lekker swingen, dansen en springen met Tempestade uit Oeteldonk, Os Malandros uit Lampegat (Eindhoven), en Outra Vez uit Knotsenburg (Nijmegen).

Onthulling Boer KnillisMarkt, Oeteldonk. Na de ambtsketenoverdracht en Zijn toespraak vertrekt de Hoogheid naar de sokkel op de Markt, om rond 14:55 uur boer Knillis te onthullen. Hét hoogtepunt tijdens de opening van het carnaval, waar vele Oeteldonkers al jarenlang massaal bij aanwezig zijn. Boer Knillis is tijdens carnaval hét middelpunt voor alle Oeteldonkers. Iedereen is daarom dan ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze officiële start van carnaval 2015.

Open HofHoftheater der Amadeiro’s - Rooie Salon, Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang 15:11 uur, zaal geopend vanaf 14:11 uurVoorafgaande aan het protocollaire gedeelte van het Open Hof krijgt u als bezoeker een gevarieerd programma met optredens van Oeteldonkse artiesten en muziekskes voorgeschoteld. Wilt u vervolgens weten wat er zich zo allemaal heeft afgespeeld, afspeelt of af gaat spelen in ons geliefde durp Oeteldonk? Luister dan naar d’n Aonspraok van d’n Burgervaojer van Oeteldonk, Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd. Daarna zal er een protocollair hoogtepunt plaatsvinden, de troonrede van Z.K.H. Prins Amadeiro XXV, gevolgd door het uitreiken van enkele zeer bijzondere onderscheidingen. Hofkapel de Kikvorschen en nog veel meer muziekskes ondersteunen dit evenement muzikaal. Alleen toegang voor leden van de Oeteldonksche Club van 1882, m.u.v. clubkesleden met een vooraf afgehaalde gratis kaart. De gratis kaarten voor leden van de Oeteldonkse Club van 1882 zijn op vertoon van lidmaatschapskaart vanaf 17 januari verkrijgbaar aan de kassa bij het Hoftheater.

DenderdeurDance en Dendertent - Amadeiro Allee, OeteldonkVan 18:33 uur tot 22:33 uur. Feest voor de Oeteldonkse jeugd van 12 t/m 15 jaarKaarten kosten € 6,00 per stuk (toegang op 15 en 16 februari) en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij het secretariaat van de Oeteldonksche Club van 1882, bij feestcafé Lalalaa en café de Graven van Leuven. Denderdeur Dendert Deur! En dit jaar een geweldig jubileum. Want voor de 11de keer op rij kan de Oeteldonkse jeugd van 12 t/m 15 jaar op carnavalszondag en -maandag met vrienden samenkomen om een vergimmes schitterende carnaval te vieren. En wat nog vetter is, ouders zijn niet welkom! Onze dj’s zorgen voor een goede mix tussen

E-CAPTAIN

popmuziek en caranavalskrakers, dus zorg dat je er bij bent! Voor meer informatie mail naar [email protected] of kijk op facebook.com/denderdeur.

’Méé un goei gevuul deur d’n aovend’Café De Paternoster, Markt 18, Oeteldonk. Aanvang 19:11 uur, toegang gratisVanavond hoeft u zich niet te vervelen want de Paternoster brengt een avondvullend speciaal muziekprogramma van Veni Vidi Vici met hun Kwèkfestijnnummers en nog veel meer lèkker blaoswerruk. Om de avond compleet te maken komt ôk nog ôk De Piccolo langs.

MAANDAG 16 FEBRUARI 2015’T Oliebollenfanten Feest (’T OF)De Orangerie, Sint Josephstraat 15a, Oeteldonk. Aanvang 9:44 uur. Deelname is gratisIedereen die vorig jaar op ’T OF is geweest weet nog hoe leuk het was. Was je er niet, kom dan snel dit jaar want we hebben weer een heel leuk en creatief feest voor jullie. Net als vorig jaar gaan we knutselen aan een kleine Praalwagen die meedoet in de Keinderoptocht op dinsdag 17 februari. Je kunt dan langs de route kijken en jouw zelfgemaakte knutsel voorbij zien komen, dat is toch leuk! Er staan spelletjes en knutseltafels. Kom lekker vroeg je bed uit, en zorg dat je vader, moeder, opa of oma met jou en al je vriendjes en vriendinnetjes om 9:44 uur naar de Orangerie komt. De commissie heeft de hele Orangerie dan gezellig en feestelijk ingericht. De Jeugdprins en Zijn gevolg komen ook. Tussendoor zorgen wij voor wat te drinken en wat lekkers. Heb je vragen, e-mail deze dan naar [email protected].

‘Gezellig méé mekaore’Café De Paternoster, Markt 18, Oeteldonk. Aanvang 10:11 uur, toegang gratisIn de Paternoster begint carnavalsmaandag met het ontbijt voor de Grootpronkers. Mar zoas ge wit is dur plek zat veur al die Oeteldonkers in unne kiel. Verder staat deze middag de jeugd centraal metvanaf ca. 15:00 uur een speciaal optreden van Festum.

Oliebollenfantenbaby 2015Oliebollenfanteninschrijfbureau - De Orangerie, St. Josephstraat 15a, OeteldonkGeopend van 10:33 uur tot 10:55 uurBeste broertjes, zusjes, vaders, moeders, opa’s, oma’s, tantes en ooms of misschien ga je dit nog worden. Als je broertje, zusje, kind of kleinkind enzovoort, enzovoort, geboren wordt op de zaterdag voor carnaval, 14 februari 2015, dan kan dit kindje de Oliebollenfantenbaby van 2015 worden. Dit kersvers Oeteldonkertje moet dan op maandag 16 februari tussen 10:33 en 10:55 uur door de vader aangegeven worden bij Peerke van de Molshoop bij het speciale Oeteldonkse Oliebollenfanteninschrijfburo in de Orangerie aan de St. Josephstraat 15a. De Jeugdprins brengt dan op 16 februari, met een beperkt aantal leden van Zijn gevollug, een super-speciaal kraambezoek aan het gezin en neemt daarbij uiteraard enkele typisch Oeteldonkse cadeautjes mee. Omdat onze Hoogheid een druk programma heeft, kan Hij alleen bij diegene op bezoek gaan die als eerste door de vader wordt aangemeld. Deze nieuwe kleine Oeteldonker is dan de Oliebollenfantenbaby van 2015. Voor informatie: Inge Moors, [email protected].

OMA Muziek AwardDe Muzerije, Hinthamerstraat 15a, Oeteldonk. Aanvang 10:33 uurIn 2011 bestond het Oeteldonks Muziek Archief, afgekort OMA, 33 jaar. Ter gelegenheid hiervan heeft het Ministerie van Verenigingszaken de OMA Muziek Award ingesteld. De OMA Muziek Award wordt uitgereikt aan de carnavalsclub die naast een verantwoorde muzikale uitvoering tevens de beste Oeteldonkse uitstraling heeft. Clubs spelen deze ochtend, die tot 13:11 uur duurt, enkele door hen zelf gekozen Oeteldonkse nummers die opgenomen zijn in het Oeteldonks muziek archief (OMA). Het evenement wordt dit jaar voor de 5e maal georganiseerd en is bedoeld om de schoonheid van ons Oeteldonkse lied te laten hore. De prijsuitreiking van de OMA Muziek Award 2015 zal plaatsvinden op dinsdag 17 februari tijdens het evenement ‘in Oeteldonkse sferen’ in de Hoofdwacht (kelders) van het Zomerpaleis der Amadeiro’s (Golden Tulip Hotel Central). Voor aanmelding van deelname of informatie neem contact op met Mike Hartsuijker. ([email protected] )

Grachtengordelconcert aan de DiezeCV Gin Noot, Herman Moerkerkplein, Oeteldonk. Aanvang 11:11 uur, toegang gratisVijfde Grachtengordelconcert aan de Dieze van CV Gin Noot met veul muziek en zang.

Nationaal Carnavalsmuseum

Oeteldonks Gemintemuzejum:

misschien wel het leukste museum

van ‘s-Hertogenbosch!

Vruugkwekkersconcert Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang 11:33 uur, zaal geopend om 11:11 uur. Foyer geopend vanaf 10:33 uurCafé-chantant concert met het lekkere Oeteldonkse gevuul en een knipoog naar D’n Blauwen Aovond. Het concert wordt uitgevoerd door het Groot Oeteldonks Blaos- en Strijkorkest, met vele solisten, onder de bezielende leiding van maestro Jacques Noyons. Entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Theater aan de Parade en kosten € 10,00. Voor Hereboeren en Landvrouwen zijn de kosten tijdens de voorverkoop € 5,00, op vertoon van de ledenpas Vereniging ’Oeteldonksche Club van 1882’. Grootpronkers en Moeraspachters kunnen tijdens de voorverkoop gratis entreekaarten krijgen aan de kassa van het Hoftheater der Amadeiro’s, op vertoon van de ledenpas Vereniging ’Oeteldonksche Club van 1882’.

AmadeirohuisPleisterplaats voor leden van de Oeteldonksche Club van 1882. Amadeiro Allee, Oeteldonk. Geopend van 12:33 uur tot 01:33 uur. Het Amadeirohuis is gratis toegankelijk voor leden (op vertoon van hun ledenpasje), genodigden van de Oeteldonksche Club van 1882 en carnavalsverenigingen. Voor meer informatie of aanmelden als lid, kijk op www.oeteldonk.org.

102e Grote Oeteldonkse CarnavalsoptochtOpstellen en vertrek vanaf de Van Grobbendoncklaan. Start 12:55 uurDe afgelopen maanden is veel creatief talent in de weer geweest om de mooiste, origineelste en meest carnavaleske wagens en grote loopgroepen te ontwerpen en te bouwen. Deze ontwerpers en bouwers staan al geruime tijd te popelen om hun creativiteit aan Oeteldonk te tonen. Kleine loopgroepen en individuelen deelnemers kunnen zich op carnavalsmaandag tussen 11:33 uur en 12:15 uur nog inschrijven bij het inschrijfbureau (bushalte aan de Van Grobbendoncklaan), zodat ook zij deel kunnen nemen aan de Grote Optocht. Komt allen, zodat onze deelnemers de waardering krijgen die ze verdienen! Route: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Lage Landstraat, Merwedelaan, Rijnstraat, de Bossche Pad, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwerstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat (ontbinding).

Baby-, Peuter- en KleutercarnavalSociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, Oeteldonk. Van 13:00 uur tot 18:00 uur. Toegang gratis, carnavalskleding verplicht. Zie beschrijving onder zaterdag 14 februari.

De Grôôtte GewachtmarafwetturkomtsjooCV De Piccolo - Hoftheater der Amadeiro’s (1e verdieping), Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang en zaal open om 14:11 uur. Toegang gratis, mits Oeteldonks gekleedCarnavalsvereniging De Piccolo presenteert alweer de 17e editie van deze sjoo, die vol zit met onvervalste Oeteldonkse humor, muziek, dans, acts en artiesten. Jong en oud zal zich prima vermaken. Wie er komt en wat er gaat gebeuren, zegge ze nie, ge wacht mar af wè t’r komt! Kom wel op tijd, want vol = vol!

De Ontmoeting: Féést in ‘de Kiet’!Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, Oeteldonk. Aanvang en zaal open om 14:11 uur. Toegang gratis. Muzikale presentaties door Oeteldonkse muziekskes in café ‘de Kiet, bar ‘de Ontmoeting’ (foyer begane grond) en de ‘Rooie Salon’.

MeepesantHoftheater der Amadeiro’s - Rooie Salon, Amadeiro Allee, Oeteldonk. Aanvang 16:11 uur, toegang gratisZe komen weer, Meepesant, al jaren vaste gast in het Hoftheater. Meepesant brengt een schitterend uurtje Oeteldonkse muziek. Hun zangers zullen een aantal schitterende nummers ten gehore brengen. Meepesant zal schitteren deze middag voor een gegarandeerd schitterend Oeteldonks publiek.

Piep ende Blaoslust ‘5 uur sjoow’ (deel 1)Hoftheater der Amadeiro’s - Rooie Salon, Amadeiro Allee, Oeteldonk. Aanvang 16:55 uur, toegang gratisKrijg nou wè, da`s gek Idiôôt! Niet te geleuve, goed maf raor maor waor. Een paor apart, `t is anders dan anders. WÈ VREEMD! Kortom een programma dat u niet mag missen.

Na geweldige optredens als 11 x 11 plus 11, de Keinderkwèk én de Koekerellenkwèk staat carnaval 2015 eindelijk weer voor de deur. Nieuwe nummers zijn gerepeteerd en de instrumenten zijn ingevet. Al met al, de Koekerellen zijn er klaar voor! Laat het schitterende feest beginnen!

De Koekerellen zijn de Hofkapel van de Jeugdprins, bestaande uit 3 x 11 muzikanten. Bij de Koekerellen kun je tot je 16e jaar lid zijn. Dit betekent dat er ieder jaar na carnaval een aantal plaatsen vrijkomt voor nieuwe muzikanten.

Speel jij een muziekinstrument, ben je tussen de 9 en 16 jaar en wil jij na carnaval 2014 de Koekerellen muzikaal versterken? Dan zoeken wij jou! Stuur een enthousiaste mail naar [email protected] of meld je aan via www.koekerellen.nl. In het bijzonder wordt gezocht naar blazers op trompet, trombone, bariton en sousafoon. Wil je meer weten wat de Koekerellen allemaal doen? Check dan Facebook en Twitter! Zo blijf je meteen op de hoogte van al het Koekerellen-nieuws!

Koekerellen zoeken

nieuwe leden!

Foto’

s: Pe

ter va

n Hoo

f/Oete

lratsi

e

26-a

Koekerellen zoeken

nieuwe leden!De Ontmoeting: Féést in ‘de Kiet’!Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang en zaal geopend om 14:11 uur. Toegang gratisMuzikale presentaties door Oeteldonkse muziekskes in café ‘de Kiet , bar ‘de Ontmoeting’ (foyer begane grond) en de ‘Rooie Salon’.

Guus VerjaortCafé De Graven van Leuven, Wolvenhoek 8, OeteldonkAanvang 14:11 uur. Toegang gratis, carnavalskleding verplichtDe Oeteldonkse legende Guus is elk jaar op dinsdag van carnaval jarig en dat vieren we al jaren met leverworst en kaas. Daarom zijn alle Oeteldonkers deze middag meer dan welkom om Guus te komen feliciteren en zijn alle clubkes welkom om Guus een serenade te brengen. Guus stelt meer prijs op uw aanwezigheid dan op een kadootje.

In Oeteldonkse sferen met OMAGolden Tulip Hotel Central - Hoofdwacht, Markt, Oeteldonk. Aanvang 14:11 uur, toegang gratisVijfde editie van het evenement ‘In Oeteldonkse sferen met Oma’. De opzet van deze dinsdagmiddag van carnaval is, om zoveel mogelijk clubs, muzikanten en zangers alsmede andere feestvierders de gelegenheid te bieden om in een gezellige entourage enkele uurtjes Oeteldonkse liedjes uit OMA’s buukske te spelen en/of mee te zingen. Het Ministerie van Verenigingszaken nodigt dan ook de clubs en eenieder die een instrument bespeelt en het leuk vindt om samen muziek te maken van harte uit om medewerking te verlenen aan deze middag. Koren en individuele zangers/zangeressen zijn ook van harte welkom. Muziek en teksten zijn aanwezig. Uiteraard zijn alle Oeteldonkers van harte welkom om mee te genieten van Oeteldonkse muziek en de Oeteldonkse sfeer. Het evenement heeft het karakter van een inloop-activiteit, binnenkomende clubs spelen spontaan mee met reeds aanwezige muzikanten. Tevens zal deze middag de ‘OMA Muziek Award 2015’ uitgereikt worden aan een club die maandagochtend heeft deelgenomen aan de OMA Muziek Award competitie in de Muzerije. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het Henk van der Pennen via [email protected].

KeinderoptochtOpstellen Karrenstraat. Inschrijven vanaf 13:33 uur bij de aanwezige inschrijfbalie. Start 14:11 uurLaat de spullen van de winkel van Bart S. even voor wat ze zijn. We moeten gaan knutselen voor de 57e Keinderoptocht in Oeteldonk! We marsen op een dieet van chips en ‘sjeklade’ vanaf de Karrenstraat naar het Hoftheater. Het belooft weer een onvergetelijke dinsdagmiddag te worden

DOE MEE!Twijfel niet om mee te doen aan de Keinderoptocht. Je kunt jezelf en je knutsels aan duizenden mensen in Oeteldonk showen. Doe iets geks, liefs, spannends, brutaals...wat je leuk vindt. Alleen, met z’n tweeën of in een groep. Je wordt net als op televisie beoordeeld door een echte (lieve) jury. Wie weet val je in de prijzen met je act! Als je mee wilt doen aan de Keinderoptocht, dan kun je je op de dag zelf inschrijven bij de inschrijfbalie in de Karrenstraat. Je kunt je van te voren aanmelden via de website www.oeteldonk.org onder het kopje ‘jeugdzaken’, ‘keinderoptocht’. Jouw aandenken en startnummer liggen dan al voor je klaar bij de inschrijfbalie. De middag ziet er als volgt uit:Om 13:00 uur verzamelen in de Karrenstraat. Bij de inschrijfbalie meld je dat er bent (of schrijf je je in, als je dat nog niet gedaan had). Er wordt gezorgd voor een glaasje ranja en een zakje chips.Voordat we vertrekken, komt de jury langs om naar je knutsels te kijken. Om 14:11 uur vertrekken we onder begeleiding van diverse carnavalsclubs en lopen we de route. We eindigen in het Hoftheater der Amadeiro’s, met een groots muzikaal feest. Als iedereen binnen is, gaan we een feestje bouwen met diverse carnavalsclubs en onze eigen Hofkapel de Koekerellen. Met zijn allen feesten we mee met Z.K.H. Jeugdprins Bas I en Zijn hele jeugdprinsengroep op het podium. Natuurlijk doet de Hoogheid tussendoor de prijsuitreiking. Iedereen krijgt in ieder geval een leuke herinnering mee naar huis. Hier kun je de rest van je carnavalscarrière mee pronken.Er zijn echter, net als bij echte spelletjes, een aantal spelregels:• Het motto van carnaval 2015 is: ‘Oeteldonk ge schittert’. Het is leuk als je iets maakt dat hiermee te

maken heeft, maar dat hoeft niet. • Er lopen carnavalsclubs mee in de optocht. Je mag zelf je eigen toeter, tamboerijn, trommel of

gitaar meenemen. Je mag alleen geen mobieltje, cd-speler of wat dan ook gebruiken om muziek/herrie mee te maken.

• Je mag ook geen dingen gebruiken die een motor hebben. Als je iets wilt rollen, duwen,

TP_geveldoek_carnaval.pdf 1 24-11-14 22:14

18-e

TP_geveldoek_carnaval.pdf 1 24-11-14 22:14

trekken of bewegen, moet je dit zelf (of met familie of vrienden) kunnen doen.• Als je een praolwagen hebt, val je in de categorie ’praolwaogens’. Je moet dit ook melden,

als je je inschrijft. • Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar [email protected].

De route van de Keinderoptocht is als volgt (onder voorbehoud):Karrenstraat - Visstraat - Hooge Steenweg - Pensmarkt - Schapenmarkt - Markt (stadhuis) - Hinthamerpromenade - Torenstraat - Parade - Hoftheater der Amadeiro’s (via de hoofdingang).

Kwaken bij De PostkwakersHoftheater der Amadeiro’s (1e verdieping), Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang en zaal geopend om 15:11 uur. Toegang gratisDé Kwakers van Oeteldonk ontvangen in de foyer op de eerste etage muzikale gasten in het Hoftheater der Amadeiro’s (eerste verdieping) en staan garant voor een gezellige middag, waaraan zij zelf een belangrijke muzikale bijdrage leveren. Dit jaar verwelkomen ze CV de Krabkes en Carnavals-combinatie Gère Weg / St.Ofnest. Natuurlijk zal de alom bekende Postkwaker-bitterbal ook dit jaar niet ontbreken! Met een gezamenlijk optreden sluiten de ruim 60 muzikanten deze middag af.

Prijsuitreiking KeinderoptochtHoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang en zaal geopend om 15:11 uur. Toegang gratisHet Ministerie van Jeugdzaken van de Oeteldonksche Club van 1882 organiseert deze middag, met als hoogtepunt de prijsuitreiking van de Keinderoptocht door Z.K.H. Jeugdprins Bas I. Tot de prijsuitreiking bekend wordt gemaakt om omstreeks 16:00 uur, zullen er op het podium een aantal optredens zijn van diverse carnavalsverenigingen.

Uittocht Z.K.H. Jeugdprins Bas IStart vanuit Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, Oeteldonk. Aanvang ca. 16:33 uurHelaas, jeugdcarnaval 2015 is voorbij! Z.K.H. Jeugdprins Bas I zal dan ook vertrekken uit het Oliebollenfantenrijk. Aansluitend aan de prijsuitreiking van de Keinderoptocht, vertrekken we met alle kinderen in een bonte feeststoet naar de Groote Hekel. Daar zal de Hoogheid, samen met Mijnheer de Adjudant in Zijn boot stappen en vertrekken. Maar niet zonder dat alle kinderen van Oeteldonk Hem hebben uitgezwaaid. De afgelopen 3 geweldige dagen staan in Hun geheugen gegrift en Ze kunnen er de rest van het jaar door verwarmd worden in het Winterpaleis! Wij hopen dat jullie met zijn alle mee komen zwaaien naar de Hoogheid en Mijnheer de Adjudant, zodat Zij zeker niet alleen zijn deze laatste dag. We rekenen op jullie komst.

Piep ende Blaoslust ‘5 uur sjoow’ (deel 2)Hoftheater der Amadeiro’s - Rooie Salon, Amadeiro Allee, OeteldonkAanvang 16:55 uur, toegang gratis. Zie toelichting onder maandag 16 februari.

‘Ziet um mar dreug te houwe’Café De Paternoster, Markt 18, Oeteldonk. Aanvang 19:11 uur, toegang gratisTijdens de laatste avond van Carnaval brengt rond 20:33 uur Alle Daoge Feest samen met hullie keinder en misschien zelfs de Mafkikkers een bezoek. Natuurlijk wordt deze laatste avond rondom 21:55 uur waardevol afgesloten mééj nog un spetterend optreje van De Pintvatters. Daarna is ’t de beurt aan ons eige Nicolleke mééj un paor traonetrekkers en dan mééj mekaore naor buite om Knillis te begrave.

Begrafenis van Boer KnillisMarkt, Oeteldonk. Aanvang 23:33 uur, toegang gratisNa 3 dagen van een geweldig feest met gein, plezier, muziek, dansen en hossen is het tragi-komische moment daar: de begrafenis van Boer Knillis. Alle Oeteldonkers gaan met weemoed in hun hart naar de Markt om de oprichter van ons durp Oeteldonk te ‘begraven’. Om 23:55 uur zien we dan Z.K.H. Prins Amadeiro XXV met Zijn Adjudant de hoogte in gaan om met duizenden carnavalsvierders, honderden instrumenten en miljoenen sterretjes deze zo markante figuur van zijn sokkel te lichten. Na drie dagen leut en gein is het afgelopen, finito, uit. Carnaval 2015 met het motto ‘Oeteldonk ge schittert’ is verleden tijd. Nadat het thema voor carnaval 2016 op een speciale manier bekend is gemaakt, vertrekt de Hoogheid naar Zijn Winterpaleis en kan de Oeteldonker weer naar huis.

1

6

10

18

22

26

30

2

7

11

15

19

23

27

31

3

12

16

20

25

4

9

13

24

29

33

5

17

21

35

3432

36 37 38 39

8

14

28

40 41 42 43

44

’n schitterend advertentiespel

Er valt weer wat te winnen!Ieder jaar treft u in het Oeteldonks carnavalsprogramma een quiz, puzzel of een spelleke aan waar u wat mee kunt winnen. Zo ook dit jaar...

Zoek, noteer, zet achter elkaar en winIn alle advertenties staan letters of tekens. Zoek ze bij elkaar en zet ze in de juiste volg-orde. De 4 x 11 letters en tekens vormen samen één onvolledige zin. Maak deze zin af en mail de hele zin uiterlijk dinsdag 17 februari naar [email protected].

Schitterende prijzen!Jumbo supermarkten stelt 5 vouchers, elk voor een boodschappenpakket ter waarde van € 55,00, ter beschikking voor de leukste, liefste, ontroerendste, humoristische en schitterendste inzendingen. De winnaars worden na carnaval 2015 bekendgemaakt en krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Van zaterdag 14 t/m dinsdag 17 februari 2015 staat de Korte Putstraat in het teken van carnaval in

Oeteldonk. Met veel Oeteldonkse muziek buiten op straat of gewoon gezellig binnen bij de “kroegen”

Oeteldonks mooiste terrasstraat

30-s

HOFBROUWERIJ DER AMADEIRO’S

HOFBROUWERIJ DER AMADEIRO’S

HOFBROUWERIJ DER AMADEIRO’S

HOFBROUWERIJ DER AMADEIRO’S