Nieuwsbrief Van 28 April 2015

4
De Feniks Jenaplanschool Gent Acaciastraat 11 29 9000 Gent 09 226 17 06 Sabine en Marleen: defeniks.sec@gent. Sofie Strobbe: [email protected] www.jenaplanschooldefeniks.be Nieuwsbrief 28 april 2015 Zwemweek voor midden en bovenbouw Algemeen nieuws Vrijdag 1 mei geen school (Dag van de Arbeid). Middenbouw: Voor onze meetlessen zijn extra weegschalen en maatbekers heel welkom! Heb je (oud) keukenmateriaal waar je vanaf wilt? Je maakt er de middenbouw extra blij mee! Bovenbouw: De bovenbouw is op zoek naar allerlei soorten kaarten: luchtfoto’s, stafkaarten, wereldkaarten in verschillende projecties, plattegronden, toeristenkaarten, topografische kaarten, wegenkaarten, oude atlassen, satellietbeelden, .... Alles is welkom bij Sofie in het meeuwennest. Gras: Hey psssstt... Na het waterelement, het buitenkeukentje en het muziekbos, wordt deze week een nieuw element onthuld. Kom naar de infoavond op do 30 april (18u20u) voor de toelichting van het volledige plan. Onze nesten Onderbouw Uilen Ellen Nestouder: Klaartje (mama van Amos) Ik wou dat ik kon toveren! Wie een leuke goocheltruc kent, mag deze tonen in de kring. We leren allerlei geheimzinnige dingen! Mama’s jullie zijn gewaarschuwd ;) We maken kennis met de letter ‘t’! Je mag iets meebrengen voor in het letterkastje. Donderdag gaan de bosuilen alweer een kijkje nemen in de middenbouw. Ze maken kennis met de 3 andere nesten. Onze huisrupsen doen het goed! Ze zijn al goed bijgekomen. Kom maar een kijkje nemen. Mezen Isabelle Nestouder: AnnMarie (mama van Anabel) en … Vlinder vrij, vlinder vri,j weg ben jij! Deze week proberen we van alles te weten te komen van rupsen, cocons, vlinders, enz. Alles hierover mag je meebrengen. Kookaburra’s Delphine Nestouder: ouders van Mira: Henk en Ilse Deze week werken we samen met de kanaries rond het project ALLES WAT KAN VLIEGEN. Momenteel komen vliegtuigen, helikopters, raketten, luchtballonnen en zeppelins aan bod. We brainstormen samen, werken in elkaars nest, zingen samen, enz… Heb je leuke spullen, breng ze dan zeker mee! We VLIEGEN er terug in!:) Kanaries Christel Nestouder:: Hannelore (mama van Marius) Deze week werken we samen met de kookaburra’s rond het project ALLES WAT KAN VLIEGEN. Momenteel komen vliegtuigen, helikopters, raketten, luchtballonnen en zeppelins aan bod. We brainstormen samen, werken in elkaars nest, zingen

Transcript of Nieuwsbrief Van 28 April 2015

Page 1: Nieuwsbrief Van 28 April 2015

De FeniksJenaplanschool Gent Acaciastraat 11 ­ 29 9000 Gent 09 226 17 06

Sabine en Marleen: defeniks.sec@gent. Sofie Strobbe: [email protected]

www.jenaplanschooldefeniks.be

Nieuwsbrief 28 april 2015

Zwemweek voor midden­ en bovenbouw

Algemeen nieuws

Vrijdag 1 mei geen school (Dag van de Arbeid).

Middenbouw:

Voor onze meetlessen zijn extra weegschalen en maatbekers heel welkom! Heb je (oud) keukenmateriaal waar je vanaf wilt? Je maakt er de middenbouw extra blij mee!

Bovenbouw:

De bovenbouw is op zoek naar allerlei soorten kaarten: luchtfoto’s, stafkaarten, wereldkaarten in verschillende projecties, plattegronden, toeristenkaarten, topografische kaarten, wegenkaarten, oude atlassen, satellietbeelden, .... Alles is welkom bij Sofie in het meeuwennest.

Gras:Hey psssstt... Na het waterelement, het buitenkeukentje en het muziekbos, wordt deze week een nieuw element onthuld. Kom naar de info­avond op do 30 april (18u­20u) voor de toelichting van het volledige plan.

Onze nestenOnderbouw

Uilen ­ Ellen Nestouder: Klaartje (mama van Amos)

Ik wou dat ik kon toveren! Wie een leuke goocheltruc kent, mag deze tonen in de kring. We leren allerlei geheimzinnige dingen! Mama’s jullie zijn gewaarschuwd ;­) We maken kennis met de letter ‘t’! Je mag iets meebrengen voor in het letterkastje.

Donderdag gaan de bosuilen alweer een kijkje nemen in de middenbouw. Ze maken kennis met de 3 andere nesten.

Onze huisrupsen doen het goed! Ze zijn al goed bijgekomen. Kom maar een kijkje nemen.

Mezen ­ Isabelle Nestouder: Ann­Marie (mama van Anabel) en …

Vlinder vrij, vlinder vri,j weg ben jij! Deze week proberen we van alles te weten te komen van rupsen, cocons, vlinders, enz. Alles hierover mag je meebrengen.

Kookaburra’s ­ Delphine Nestouder: ouders van Mira: Henk en Ilse

Deze week werken we samen met de kanaries rond het project ALLES WAT KAN VLIEGEN. Momenteel komen vliegtuigen, helikopters, raketten, luchtballonnen en zeppelins aan bod. We brainstormen samen, werken in elkaars nest, zingen samen, enz… Heb je leuke spullen, breng ze dan zeker mee! We VLIEGEN er terug in!:­)

Kanaries ­ Christel Nestouder:: Hannelore (mama van Marius)

Deze week werken we samen met de kookaburra’s rond het project ALLES WAT KAN VLIEGEN. Momenteel komen vliegtuigen, helikopters, raketten, luchtballonnen en zeppelins aan bod. We brainstormen samen, werken in elkaars nest, zingen

Page 2: Nieuwsbrief Van 28 April 2015

Tot binnenkort, De GRAS*­werkgroep (Kurt, Dorien, Mieke, Marjolein en Ellen) *GRoene en Avontuurlijke Speelplaats

samen, enz… Heb je leuke spullen, breng ze dan zeker mee! We VLIEGEN er terug in!:­)

Pinguïns ­ Manuella Nestouder: Yann, de papa van Bram.

Deze week loopt verder zoals vorige week, want we hebben vertraging doordat de kinderen meer en meer interesse tonen in hun planningsmap, een werkblaadje en nu ook in lezen en woorden zoeken. Hierbij hebben ze wat hulp nodig en verloop de rest wat trager, maar het is echt fijn. Je ziet en hoort de kinderen groeien en rijpheid ontwikkelen voor het eerste leerjaar.

Mussen ­ Charlotte Nestouder: Caroline & David, mama en papa van Hannah

We werken onze portfoliomappen verder af en starten ons nieuw project op. We overleggen in het begin van de week nog eens samen wat het nu wordt. Werken we over de s...ss...ssss….sssss…. slangen?? Of stappen we in ons raket richting de ruimte? Deze week wordt het beslist en gaan we opnieuw van start!

Raven ­ Claudine Nestouder: Jeroen en Ingrid (papa en mama van Tobit)

1,2,3,4, toveren doen we hier. We werken verder aan ons project. We leren geheimschrift aan, maken tovertekeningen, leren een nieuwe letter aan en zoeken daar woordjes bij en indien mogelijk gaan we woensdag naar de bib. Ondertussen werken we ook nog aan onze geschenken voor moederdag. Donderdag gaan de zwarte raven terug op bezoek naar de middenbouw. Ze zullen er de andere klassen (die ze vorige week niet gezien hebben) een bezoekje brengen.

Zwaluwen ­ Bronwen Nestouder: Bout (papa van Olivia) en Stephanie (mama van Johanna)

Middenbouw

Ijsvogels ­ Liesbeth Nestouder: Brenda, mama van Oona

Is het zwembad ver? Is het verder naar de bib of dichter? Hoeveel km, meter moeten wij stappen? We zoeken het deze week uit. Donderdag komen kleuters van de derde kleuterklas op bezoek en gaan de kindjes van het eerste leerjaar nog eens naar hun oude kleuterklasje.

Kolibries ­ Lise Nestouder: Mieken, mama van Marie

Deze week is het de beurt aan Salim voor zijn spreekbeurt over het land waar we wonen: België. We verdiepen ons in de wereld van het geld, meer bepaald de euro. Onze portfoliomap verdient deze week ook wat extra aandacht. Donderdag krijgen we de andere helft van de K3’s (kleuters) op bezoek.

Page 3: Nieuwsbrief Van 28 April 2015

Nachtegalen ­ Evi Nestouders: Elke en Yann

We werken rond inhoud en gewicht, maar donderdag zullen we ontspannen, want dan doen Riyad en Aaron een spreekbeurt over massage! ;­)

Kiekendieven ­ Sofie Nestouder: Sofie (mama Fin), Ingrid (mama Yasin), Katrien (moeke Gitte)

Valken ­ Monique Nestouders: Sandra (mama van Ilja) en Katrien (mama van Sander)

Dinsdag komt onze ex­valk Kobe een spreekbeurt houden over Brazilë. We werken aan onze boekpresentaties. We bestuderen ons wormenhotel. Wie brengt nog iets mee voor ons project ‘Tuinieren’? Donderdag komen de kleuters op bezoek. Tijdens de rekenlessen werken de kinderen van het eerste aan de plus­ en minbrug, de tweedes willen hun medaille voor de tafels halen en de derdes cijferen zich te pletter tot 1000!

Kraaien ­ Yves Nestouders: Ellen (mama Jana) en Zuhal (mama Elies)

Bovenbouw

Meeuwen ­ Sofie Nestouder: Laurent en Annelies, de ouders van Jules.

Eindelijk hebben we terug een ‘normale’ week. We hervatten de instructies op de gewone momenten en genieten nog even na van het zangfeest. We werken aan een mooie attentie voor moederdag.

Gieren ­ Jonathan Nestouder: Lieve (mama van Kobe)

Zaterdag zongen we onze zieltjes uit ons lijfje in de Bijloke! Jullie waren echt fantastisch! Deze week hebben we weer een normale week. Donderdag gaan we naar de bib. Wie nog thuis een boek liggen heeft, vergeet het niet mee te brengen.

Papegaaiduikers ­ Ann Nestouder: Els Meiresone (mama van Luna en Wannes)

Toch wel vreemd om onze dagen niet meer zingend door te brengen! Het was een fantastisch optreden afgelopen zaterdag. Ondertussen krijgt een haast normale week weer vorm (want vrijdag valt alweer weg). Heel wat presentaties staan op het programma, we leren in de atlas kaarten bekijken en informatie interpreteren en bereiden ons voor op toch een aardig brokje topografie dat we toetsen. Hou onze blog in de gaten. Die is al aardig aangevuld.

Page 4: Nieuwsbrief Van 28 April 2015

Toekans ­ Marco Nestouder: Kurt Waegeman (papa van Leon, Maria en Vera)

We zongen zaterdag het hoogste lied in de Bijloke, en iedereen zag (en hoorde uiteraard) dat het goed was. U was een dankbaar publiek, waarvoor dank! Ondertussen is meester Toekan geslaagd voor de cursus EHBO, nu is het enkel nog wachten op de eerste vleugeltjes, pootjes en snaveltjes die verzorgd moeten worden...