Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

40

description

Ook vrouwelijkheid heeft haar scherpe kantjes. Dat bewijst Cultuurcen- trum Kortrijk met het project MISS EN SCENE! Een maand lang staat alles in het teken van sexy, sierlijk en sterk. Van dames die stuk voor stuk muze, maker dan wel uitvoerder zijn van straf spul. Ze bewijzen in dans, theater, lezingen ... veel meer dan hun mannetje te staan. Daarom pint het programma zich ook heel bewust niet vast op één genre.Straffe creatieve madammen – van Anne Teresa De Keersmaeker over Pascale Platel tot An Pierlé – hebben immers lak aan vakjes en grenzen.Miss en ScénéINFO & TICKETSUit in Kortrijk Schouwburgplein 14 8500 KortrijkTel. 056 23 98 55 – [email protected]

Transcript of Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

Page 1: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 2: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 3: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

Ook vrouwelijkheid heeft haar scherpe kantjes. Dat bewijst Cultuurcen-trum Kortrijk met het project MISS EN SCENE! Een maand lang staat alles in het teken van sexy, sierlijk en sterk. Van dames die stuk voor stuk muze, maker dan wel uitvoerder zijn van straf spul. Ze bewijzen in dans, theater, lezingen … veel meer dan hun mannetje te staan. Daarom pint het programma zich ook heel bewust niet vast op één genre.

Straffe creatieve madammen – van Anne Teresa De Keersmaeker over Pascale Platel tot An Pierlé – hebben immers lak aan vakjes en grenzen.

Page 4: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 5: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

ANNE TERESA DE KEERSMAEKER / ROSAS Rosas danst Rosas

1983 is het jaar van de doorbraak voor Anne Teresa De Keersmaeker. Haar stuk ‘Rosas danst Rosas’ wordt niet alleen een groot internationaal succes, maar vormt ook de of-ficieuze start van haar gezelschap Rosas. De choreografe, toen amper 23 jaar, legt met die voorstelling de grondslag voor haar verdere oeuvre. Want haar dansen kenmerken zich sinds die eersteling steeds door contrast (tussen rationele structuur en betekenisvolle emotie, tussen agressie en tederheid) én interactie (tussen unisono en contrapunt, tussen eenvormigheid en individualiteit).

Maar meer nog dan het begin van een rijke carrière, is ‘Rosas danst Rosas’ een ijkpunt in de hedendaagse dansgeschiedenis. Daarom, en ook omdat het stuk dit jaar zijn 25e verjaardag viert, wordt het nu hernomen met een nieuwe, jonge en gretige cast.

De voorstelling is opgebouwd uit vijf delen die vertrekken vanuit eenvoudige posities. De dansers nemen al liggend, zittend of staand de ruimte in. Om die vervolgens te verkennen op muziek van Thierry De Mey en Peter Vermeersch.

Choreografie: Anne Teresa De Keersmaeker; creatie: Adriana Borriello, Anne Teresa De Keersmaeker, Michèle Anne De Mey & Fumiyo Ikeda.

M.m.v. Casino Koksijde, CC De Schakel Waregem en La rose des vents Villeneuve d’Ascq i.k.v. het project TRAFFIC, met de steun van de Europese Unie: Europees Fonds voor RegionaleOntwikkeling. INTERREG doet grenzen vervagen.

Genre Dans

Datum Wo 12/01

Uur 20:15 – inleiding om 19:30 door Gloria Carlier - vzw Stella Rossa

Locatie Schouwburg

Prijs € 21,00 / 15,00 / 11,00

Page 6: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 7: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

CINDY FREYShe’s got it

Een fototentoonstelling rond sterke vrouwen, als artieste, kunstenares, model, danseres, ….Zij die voor velen een icoon zijn, een inspiratie of rolmodel… zij die uitblinken, talent hebben, iets bereikt hebben en hun mannetje kunnen staan. Cindy Frey maakte een verzameling foto’s van sterke vrouwen die ze op haar eigenzinnige weg is tegengekomen. Elke vrouw heeft een indruk nagelaten.

She’s got it….

Cindy Frey is geboren in Neerpelt op 5 sept 1975 en woont sinds 14 jaar in Kortrijk. Sinds 2007 is ze freelance professioneel en internationaal fotografe waar ze zich specialiseerde in muziek- en portretfotografie, dark art en reportagewerk. Ze leeft voor haar fotografie en digitale kunst, ze fotografeert met haar hart.

Genre Tentoonstelling

Datum Do 13/01 - Za 26/02, opening Do 13/01 om 20:00

Uur Vr, za & zo van 14:00 tot 17:00

Locatie Benedengalerie

Prijs GRATIS

Page 8: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 9: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

LES BALLETS C. DE LA B. / ALAIN PLATEL /

FRANK VAN LAECKE Gardenia

Een kat heeft negen levens. Zij hebben er meer.En tijdens het laatste vonden zij elkaar in een veilig getto.Wie binnendringt ziet ze klauwen, grommen en blazen.En als het getto wordt gesloopt, lijken alle levens opgebruikt.De reis naar het niets is verpletterend. Want ook de huid heeft een geheugen.

‘Gardenia’ is een theater- en dansvoorstelling over hoop en illusies, die men koestert of ver-loren heeft. Maar het is vooral een unieke samenwerking tussen drie eigenwijze persoonlijk-heden: choreograaf/regisseur Alain Platel, musical- en theaterregisseur Frank Van Laecke en de transseksuele actrice Vanessa Van Durme. In vier maanden repetitietijd maakten zij van ‘Gardenia’ iets magisch. Samen met een groep ongewone en niet-professionele acteurs creëerden ze een wereld vol verhalen over ‘anders’ zijn. Zeven opmerkelijke personages nemen al zingend en dansend afscheid van de kleurrijke wereld die ze zo liefhebben: het cabaret. Idee: Vanessa Van Durme, regie: Alain Platel & Frank Van Laecke, met: Vanessa Van Durme, Griet Debacker, Timur Magomedgadzjeyev, Andrea De Laet, Richard ‘Tootsie’ Dierick, Danilo Povolo, Gerrit Becker, Dirk Van Vaerenbergh & Rudy Suwyns.

Een organisatie van La Rose des vents Villeneuve d’Ascq m.m.v. Cultuurcentrum Kortrijk i.k.v.TRAFFIC, met de steun van de Europese Unie: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, INTERREG doet grenzen vervagen.

Genre Theater

Datum DI 25/01

Uur 20:00 - gratis bus om 19:00 aan het Conservatorium Kortrijk

Locatie La rose des vents Villeneuve d’’’’AsqPrijs € 15,00

Page 10: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 11: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

éAN PIERLE &WHITE VELVET Hinterland

In 1996 neemt An Pierlé (toen 22) deel aan Humo’s Rock Rally. Ze wint niet, maar valt op in de finale – onder meer met een cover van ‘Are Friends Electric’. Het gevolg? Heel wat bij-klank en drie jaar later de debuutplaat ‘Mud Stories’. In 2002 volgt dan ‘Helium Sunset’, dat muzikaal compleet verschilt van haar eersteling. Ook internationaal – vooral dan in Frankrijk en Nederland – gaat het publiek massaal voor de bijl.

Na een hele periode verschijnt het nieuwe album, ‘Hinterland’ en dat klinkt “sober en frivool en met veel kleine echo’s uit dat deel van de jaren 80 dat nog niet is gerecupereerd.”. Het concert wordt in een intieme setting opgevoerd, met haar eigenste band White Velvet. Wel-kom terug An Pierlé!

I.s.m. Piano’s Maene

Genre Muziek

Datum Wo 26/01

Uur 20:15 (optreden Mary&Me: 21:45)

Locatie Schouwburg + Arenatheater

Prijs € 20,00 / 18,00 / 16,00

Page 12: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 13: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

MARY&ME

Mary&Me, de band rond zangeres en songwriter Elke Andreas Boon en gitarist Pieter-Jan De Waele, brengt bezwerende luisterliedjes die uitnodigen met de ogen dicht te luisteren. Onder de kabbelende pianodeuntjes en het lieflijke gezang schuilen echter dreigende bas-sen, donkere teksten en vocale uithalen. Eens deze band je in slaap gewiegd heeft, laat hij je uit een nachtmerrie wakker schrikken.

Mary & Me klinkt als Kate Bush met dissonanten, Coco Rosie, Nouvelle Vague na een karkas maar vooral als Mary&Me.

Genre Muziek

Datum Wo 26/01

Uur 21:45 –

Locatie Arenatheater

Prijs GRATIS

Page 14: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 15: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

SKAGEN &OCTOPUS SOLISTEN Almschi

Ontembare muze. Oversekste circe. Drankzuchtig monster.Walkure met vetbubbels. Majestueuze travestiet. Heerseres van haar tijd.Eerste feministe. Het mooiste meisje van Wenen.Geen kunstenaarsvrouw sprak zo tot de verbeelding als Alma Mahler.Deze componiste, vrouw van Gustav Mahler, Walter Gropius en Franz Werfel, maar ook minnares van Kokoschka, Klimt en Zemlinski,wilde een grote daad stellen in haar leven.En dat deed ze. O ja.

Alma Mahler leeft in de woelige eerste helft van de twintigste eeuw. Ze is componiste, maar ook vrouw van Mahler, Gropius en Werfel; minnares van Kokoschka, Klimt en Zemlinski; muze van Alban Berg. Nu inspireert ze het vermaarde theatercollectief SKaGeN tot een pakkend verhaal over menselijke hoogmoed en eenzaamheid. Dit in een mengvorm van theater en muziek.Over de figuur van Alma schreef Annelies Verbeke een nieuwe theatertekst vol groteske lichtheid. SKaGeN vierde daar vervolgens zijn creativiteit op bot.

Op scène staan zestien zangers van het collectief Octopus Solisten, o.l.v. Bart Van Reyn. Zij brengen polyfone transcripties van Mahler, Wagner, Berg en Alma Mahler zelf. Tussen dat alles ook een compositie van de jonge Oostendse componist Joachim Brackx.

Tekst: Annelies Verbeke, met: Valentijn Dhaenens, Korneel Hamers, Mathijs Scheepers & Clara van den Broek, koor: Octopus Solisten o.l.v. Bart van Reyn, decor: De Ruimtevaar-ders (Christophe Engels & Karolien De Schepper), muziek: Gustav en Alma Mahler, Berg, Wagner & Joachim Brackx, productie: SKaGeN & Octopus vzw i.s.m. De Tijd & Oostende Cultuurstad.

Genre Theater I Live Muziek

Datum Vr 28/01

Uur 20:15 – inleiding om 19:30 door Annelies Verbeke

Locatie Schouwburg

Prijs € 15,00

Page 16: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 17: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

ANN MESKENS

Ann Meskens studeert wijsbegeerte en toegepaste ethiek aan de universiteiten van Leu-ven en Nice. Ze geeft lezingen, werkt als radiocolumnist en schrijft voor diverse kranten en tijdschriften. Daarnaast is ze één van de oprichters van het Belgische ‘Festival van de Filosofie’. Haar publicatie ‘Tati, de passie van Ann Meskens’ haalt de longlist van de Socra-tes Wisselbeker 2006 en de tiplijst van de AKO Literatuurprijs. Samen met Johan Vanden-broucke schrijft ze de reisgids ‘Reizen en literatuur’.

Meskens bestempelt zichzelf als een ‘freewheelende ethica’. Haar bespiegelingen en reflecties richten zich op eigentijdse vraagstukken. Zoals de verhouding tussen individu en massa, het consumentisme, de vermeende aantrekkingskracht van het platteland en het verlangen naar vroeger.

Gastheer Philippe Lepers is doctor in de wijsbegeerte. Hij promoveert aan de Radboud Universiteit Leiden met het proefschrift ‘Genie vs. God’, over religie en christendom in het vroege werk van Friedrich Nietzsche. Lepers publiceert tal van stukken, vooral over Baudril-lard, Nietzsche, Borges en zingevingsproblematiek. In 2009 verschijnt zijn opmerkelijke boek ‘Baudrillard, leven na de orgie’.

Genre Literatuur I Penhuis

Datum Zo 06/02

Uur 10:30

Locatie Oranjerie Broelmuseum

Prijs € 5,00

Page 18: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 19: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

MARK VANRUNXTExtraction

‘Extraction’ is een herneming van de solovoorstelling ’Private Collection’ uit 1998. Die wordt nu ‘overschilderd’ en drie keer uitgevoerd, telkens met kleine variaties. De dans kan je op zijn minst intrigerend noemen: danseres Eva Kamala Rodenburg vleit zich neer, heft haar armen omhoog en cirkelt dromerig over het podium. Haar lichaam wordt steeds scherper afgetekend, de choreografie toont steeds meer expressie. Kamala blinkt uit in precisie en beheersing, maar weet tegelijkertijd feilloos de intensiteit van haar bewegingen te schakeren. Je hoort het: présence troef!

Mark Vanrunxt is al meer dan twintig jaar actief als choreograaf en danser (o.a. bij Jan Fabre). Zijn werk is erg individueel, zelfs raadselachtig, en zweeft tussen mystiek en materialisme. Telkens opnieuw probeert hij zijn choreografie te definiëren, uit te puren tot een compositie van lichamelijkheid in beweging. Zijn stukken zijn dan ook een ontmoeting. Tussen ernst, beheersing, soberheid en momenten van rust enerzijds, en chaos en citaten uit de dans- en kunstgeschiedenis anderzijds.

Choreografie: Marc Vanrunxt, dans: Eva Kamala Rodenburg, artistieke medewerking: David Bergé & Myriam van Imschoot, muziek: Robert Ashley & Pink Floyd, productie: Kunst/Werk

Genre Dans

Datum Di 15/02

Uur 20:15 - inleiding om 19:30 door Gloria Carlier - vzw Stella Rossa

Locatie Schouwburg

Prijs € 13,00 (in double bill met ‘‘Tensed van Thomas Devens)

Page 20: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 21: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

PASSERELLE VZW / THOMAS DEVENS Tensed

Voor deze choreografie verplaatst Thomas Devens zich in de huid van een onderzoeker, die danseres Ine Naessens confronteert, onderwerpt, maar ook uitnodigt. Aan de hand van zijn vragen, beelden en ideeën geeft zij vorm aan zijn dans. Maar waar hij niet omheen kan, is de eigenheid van de danseres zelf. Het is net in dat spanningsveld dat de voorstelling ‘Tensed’ vorm krijgt.

‘Onderzoeker’ Thomas Devens volgde zijn dansopleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Terug in België ontmoet hij choreografe/danseres Anabel Schellekens. Hij danst met en voor haar in verschillende voorstellingen. Intussen werkt hij ook mee aan andere, kleinere projecten, o.a. van Bert van Gorp en geurkunstenaar Peter de Cupere.

Concept: Thomas Devens, dans: Ine Naessens, soundscape: Paul Devens, productie: Polydans vzw met de steun van Provincie West-Vlaanderen, in coproductie met: Passerelle vzw

Genre Dans

Datum Di 15/02

Uur 21:45 – inleiding om 19:30 door Gloria Carlier - vzw Stella Rossa

Locatie Arenatheater

Prijs € 13,00 (in double bill met ‘‘Extraction van Mark Vanrunxt)

Page 22: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 23: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

Miss en scène! zet straffe dames centraal en gaat er dan ook uit met – hoe kan het anders – een straf slot.

Op zaterdag 26 februari kan je in het Cultuurcentrum Kortrijk vanaf 14u30 terecht voor een goed gevuld programma.

Wat bijvoorbeeld te denken van een legertje vrouwelijke dj’s dat resoluut op de benen mikt? Of een team sexy kokkinnen dat Jeroen Meus en an-dere SOS Pieten meedogenloos in de pan hakt?

Page 24: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 25: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

PASCALE PLATEL Les Demoiselles de Rêve et leur soutien

’In het derde studiejaar was ik verliefd op juffrouw Anita. Op het examen zang - ik kon eigenlijk helemaal niet zo goed zingen - keek ik naar haar en ik zong alsof er een engeltje in mijn keel zat met een heel klokkenspel erbij. Juffrouw Anita was mijn eerste muze.’

Na juffrouw Anita zouden er nog vele andere volgen: leraressen, tragédiennes, kunstena-ressen, diva’s, superpoezen en moeilijke tantes. Want alles wat tragisch, groots of melodra-matisch is en (vooral) alles waar het hart van overloopt, daar is Pascale Platel verzot op. In de voorstelling ‘Les Demoiselles de Rêve et leur soutien’ onthult ze wie en wat haar zoal inspiratie inblaast.

Productie: CC De Spil Roeselare

Genre Theater I Lezing

Datum Za 26/02

Uur 14:30 & 17:00 (voorstelling om 17:00 is uitverkocht)

Locatie Arenatheater

Prijs € 5,00

Page 26: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 27: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

SLOW FASHION

Op de slotdag geven we 6 creatieve dames de kans hun creaties te presenteren, van juwelen over handtassen tot lampenkappen. Bovendien zijn al hun producten te koop.

Wolster is een “eenvrouwsproject” van Marlies Debuck. Oude lampenkappen worden ontmanteld en in een nieuw wollen jasje gestoken. De heraankleding gebeurt via allerlei handwerktechnieken. Het resultaat: een uniek, kleurrijk en 100% gerecycleerd lampje!

LOUIE is een adembenemende collectie armbanden, handtassen en riemen uit echt rog-geleder. Dit leder is gekend voor zijn sterkte en zijn natuurlijke schoonheid. De roggehuid bestaat uit ronde harde ‘schubben’ die de indruk geven van een parelkleed. Naast roggele-der werkt LOUIE ook met struisvogel(poot) voor haar accessoires. Elk stuk is uniek en handgemaakt in het atelier in Brussel.

Liesbeth Verhelst is een jonge, creatieve ontwerpster die woont en studeert in Gent. Ze begon al heel vroeg met het ontwerpen van kledij. Enkele jaren later kwamen daar handtassen bij en kregen de naam ZILQUE. De ontwerpen van Liesbeth stralen rust en klasse uit en zijn voor elke gelegenheid geschikt. De tassen zijn uitgevoerd in strakke lijnen, maar worden ludiek door de details die eraan worden toegevoegd. Alle handtassen worden door Liesbeth met de hand gemaakt in kwaliteitsleder.

Recyclear staat voor unieke juweeltjes gemaakt uit knopen die geadopteerd werden uit oude knopendozen, gevonden op rommelmarkten of in kringwinkels. Het zijn handgemaakte pareljuweeltjes van Avec Plaisear, stuk voor stuk pareltjes, die op eenieders gezicht een glimlach toveren.

Ruth Decaesstecker haar juwelen zijn een esthetische vertaling van haar fascinaties, vormen en atmosferen die in haar hoofd zitten. Terwijl ze aan het werken is komt het idee tot leven in haar juwelen. Gedurende dit proces wisselt ze steeds van een intuïtieve naar een meer gecontroleerde state of mind en terug. Vrouwelijkheid, seksualiteit, rusteloosheid en een fascinatie voor Japan vormen de rode draad doorheen haar werk.

My Little Things: ‘Iedereen is anders maar toch denk ik dat elke vrouw van kleine dingen houdt.’ My little things maakt dan ook elke dag kleine dingen. Een nieuwe ring, een oorste-ker is telkens opnieuw een leuk creatieproces. Annalisa, het brein achter My little things, wordt af en toe bijgestaan door haar zus Alessandra. De mix van hun verschillende stijl zorgt voor een magisch resultaat. My little things werkt met alle soorten materialen, van glas over hout tot krimpende toverfolie.

Genre Mode I Design

Datum Za 26/02

Uur 15:30

Locatie Overloop Schouwburg

Prijs GRATIS

Page 28: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 29: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

CUISANNE Buffet

Wie niets wil missen en tussen de voorstellingen door even wil genieten van een kruidige en vooral gezonde hap, hoeft zijn neus maar te volgen naar de foyer tot bij CuisAnne en proeven van de heerlijke salades.

Genre Culinair

Datum Za 26/02

Uur 18:00 tot 20:00

Locatie Foyer

Prijs € 8,00

Page 30: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 31: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

DJ SWEET GRIET

Zeg nooit gewoon “feest” als Sweet Griet in de buurt is. De ingrediënten van een dosis fun: een platendraaier, soul, funk, rock, alle voorgaande stijlen door elkaar.

Genre Muziek

Datum Za 26/02

Uur 18:00 tot ...

Locatie Foyer

Prijs GRATIS

Page 32: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 33: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

LIES LEFEVER Meisje van plezier

Daar staat ze dan.Net een verlegen negerinnetje.Bijna schattig.Slecht van oog, ook nog.Lies heeft alles om vanzelf compassie te krijgen.Tot ze haar mond opendoet.Zij heeft namelijk een groot bakkes.Omdat zij haar plaats niet wil kennen in de samenleving.

Lies Lefever is de sidekick van Kamagurka in zijn huidige theatershow. Maar nu stort ze zich vol overgave op een eigen carrière in comedy. Lies is slechtziend en noemt zichzelf een neger. Omdat ze dat ook is. Ze brengt non-stop liedjes op een niet eens zo dure gitaar. Wat anderen met woorden zeggen, zingt zij. Gevaarlijk simpel en over alles en niets. Een-voudige liedjes en spitse bindteksten: meer heeft Lies Lefever niet nodig om ook het hart van het Kortrijkse publiek te stelen.

Genre Humor

Datum Za 26/02

Uur 19:00 –

Locatie Arenatheater

Prijs € 5,00

Page 34: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 35: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

HERMAN DIEPHUIS (NL/FR)CIAO BELLA (Belgische première)

De voorstelling ‘Ciao Bella’ onderzoekt de archetypes van de vrouw doorheen de geschie-denis en in de media. Choreograaf Herman Diephuis toont ons de bekende stereotypes en de zogenaamde schoonheid van de vrouw – meestal ontsproten aan de fantasie en het ver-langen van de man. Vijf karaktervrouwen spelen met die clichébeelden een subtiel spel. Op die manier ondergraven en manipuleren ze de mentale en visuele codes die we allemaal kennen. Muziek komt hen daarbij te hulp, en nog wel in verschillende gedaantes: van Madonna over de Bee Gees tot Tsjaikovski.

Herman Diephuis (°1962, Amsterdam) volgde dans aan de Scapino Dans Academie (Amsterdam) en aan het Mudra instituut van Maurice Béjart (Brussel). Als danser werkte hij met verschillende Franse choreografen. Zoals Regine Chopinot, François Verret en Philippe Découfflé. Sinds 1984 is hij ook medewerker van Mathilde Monnier, om dan in 2004 zijn eigen gezelschap op te richten. Diephuis is ‘artiest in residentie‘ in Le Manège-Reims.

Concept en choreografie: Herman Diephuis, uitvoerders: Julie Guibert, Claire Haenni, Dalila Khatir, Maud le Pladec & Catherine pavet.

M.m.v. CC Anzegem en GC Deerlijk

Genre Dans

Datum Za 26/02

Uur 20:15 – inleiding om 19:30 door Gloria Carlier - vzw Stella Rossa

Locatie Schouwburg

Prijs € 13,00

Page 36: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 37: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

MO & GRAZZ

Mo & Grazz is zangeres Monique Harcum en turntable fenomeen dj Grazzhoppa. Man en vrouw, echtgenoten en makers van gloedvolle hiphop, soul en gospel. Zij maakte naam bij Jill Scott en Les Nubians, hij bij Rhyme Cut Core, AKA Moon, zijn eigen DJ Grazzhoppa Big Band en als DMC en ITF dj kampioen. Zij heeft een prachtige stem, hij snelle vingers. Met beats uit Brugge en soul uit Philadelphia palmen ze De Kortrijkse Schouwburg in.

Hun muziek, een unieke samensmelting van hip-hop, funk, jazz, gospel en klassieke R&B laat zich smaken. Tijdens dit concert laten ze zich begeleiden door hun vrienden-muzikan-ten en dat is een garantie voor feest!

Genre Muziek

Datum Za 26/02

Uur 21:30 –

Locatie Arenatheater

Prijs GRATIS

Page 38: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011
Page 39: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

INFO &TICKETS

Ticketprijs SLOT

€ 5,00 (per voorstelling, behalve voor Herman Diephuis € 13,00)€ 8,00 (buffet)€ 20,00 (voor de hele avond) - abonnementsprijs=ticketprijs

Uit in Kortrijk Schouwburgplein 14 – 8500 Kortrijk Tel. 056 23 98 55 www.cultuurcentrumkortrijk.be

Open van ma tot vr van 10:00 tot 12:30 & van 13:30 tot 18:00Gesloten op di en do voormiddag.Open op de openingsavond op wo 12/01 is de UiT in Kortrijkopen tot 1 uur na de voorstelling

LOCATIES

Cultuurcentrum Kortrijk - Schouwburgplein 14, 8500 Kortrijk

Benedengalerie - Hazelaarstraat 7, 8500 Kortrijk

Oranjerie Broelmuseum - Broelkaai 6, 8500 Kortrijk

La Rose des vents - Boulevard Van Gogh, Villeneuve d’Ascq

Fotografie: David Samyn, A.T. Dekeersmaeker (Herman Sorgeloos), Gardenia ( Luk Monsaert), An Pierlé (Kaat Pype), Mark Vanrunxt (Raymond Mallentjer), Herman Diephuis (Audoin Desforges)Vormgeving: GutzandGloryProgrammatie: Elise Hoste, Lieselotte Deforce, Lies Deschietere, Jozefien Lecluyse, Pieter Nuyttens, Marnix Theys, Katrien Voet, Gloria CarlierCommunicatie: Jan Ovaere - [email protected] - tel. 0473 86 28 50

Page 40: Miss en Scène: Straffe madammen op de planken van 12 januari tot 26 februari 2011

é

Wo 12/01 ANNE TERESA DE KEERSMAKER/ROSAS – Rosas danst Rosas

Do 13/01 CINDY FREY - She’s got it !

tot 26/02

Di 25/01 LES BALLETS C DE LA B – ALAIN PLATEL – FRANK VAN LAECKE

– Gardenia

Wo 26/01 AN PIERLE & WHITE VELVET + MARY & ME

Vr 28/01 SKAGEN & OCTOPUS SOLISTEN – Almschi

Zo 06/02 HET PENHUIS/ ANN MESKENS

Di 15/02 MARK VANRUNXT - Extraction

Di 15/02 PASSERELLE VZW/THOMAS DEVENS – Tensed

Za 26/02 SLOTDAG MISS EN SCÈNE

MET PASCALE PLATEL, LIES LEFEVER, HERMAN DIEPHUIS,

SLOW FASHION, CUISANNE, MO & GRAZZ, DJ SWEET GRIET, …

INFO & TICKETS

Uit in Kortrijk Schouwburgplein 148500 Kortrijk

Tel. 056 23 98 55 – [email protected]

VU Lieve Vanhoutte - Leuzestraat 16, Bellegem