Midweekeditie week 27 2014

28
Direct hulp dag en nacht gratis bereikbaar 0800 – 099 55 15 Uitvaart in Dordrecht? d uitvaartverzorging en o www.uitvaartdordrecht.nl www.sanisale.com SPECTACULAIRE AANBIEDINGEN www.sanisale.com ELDERS IN DEZE KRANT ZIE ONZE ADVERTENTIE MET Een stijlvolle en persoonlijke uitvaart in de gehele regio N. Klink J. Kolf M. Ligthart Dag en nacht bereikbaar: 078-6128257 (ook voor informatie en vragen) of kijk op www.klinkuitvaart.nl donderdag vrijdag zaterdag WEEK END PA KK ER 3 4 5 juli juli juli PLUS Roomboter appeltaart Geschikt voor 5 personen Per stuk 4.29 2. 99 creations Drukkerij Jonkheer

description

 

Transcript of Midweekeditie week 27 2014

Page 1: Midweekeditie week 27 2014

Direct hulp dag en nacht gratis bereikbaar 0800 – 099 55 15

Uitvaart in Dordrecht?

du i t v a a r t v e r z o r g i n g

en owww.uitvaartdordrecht.nl

www.sanisale.com

SPECTACULAIRE AANBIEDINGEN

www.sanisale.com

ELDERS IN DEZE KRANT

ZIE ONZE ADVERTENTIE MET

Een stijlvolle en persoonlijkeuitvaart in de gehele regio

N. Klink – J. Kolf – M. Ligthart

Dag en nacht bereikbaar:078-6128257

(ook voor informatie en vragen)of kijk op www.klinkuitvaart.nl

donderdag vrijdag zaterdagWEEKEND PAKKER 3 4 5juli juli juli

PLUS RoomboterappeltaartGeschikt voor 5 personenPer stuk

4.29

2.99

creations

D r u k k e r i j

Jonkheer

Page 2: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 20142

DORDRECHTOp het feest van Petrus en Paulus vond zondag voor de tweede keer in meer dan vier eeuwen een processie met het Heilig Hout plaats. De tocht vertrok vanaf de Grote Kerksbuurt, via de Voorstraat, Vriesestraat en Blekersdijk, richting Burgemeester de Raadtsingel en eindigde bij de Antoniuskerk, waar de afslui-ting plaatsvond.

De processie met het relikwie vond tussen 1431 en 1572 in de stad plaats. Het Heilig Hout werd ooit aan de stad geschonken door de Dordtse koopman Claes Scoutet. Na de grote brand in

1457 werd het Heilig Hout intact terug-gevonden, terwijl de Grote Kerk in de

as werd gelegd. Het gebeuren maakte van Dordrecht een bedevaartsplaats.

ENIGE EN ALGEMENE KENNISGEVING

Met intens verdriet moeten wij kennisgeven dat na een kort-stondige, zeer ernstige ziekte voor ons veel te vroeg maar rustig is overleden mijn innig geliefde man, mijn onvergete-lijke vader en mijn lieve opa, mijn zoon, onze broer, zwager en oom

Otto Tromp24 februari 1953 23 juni 2014

Marjo Tromp – Fijneman Otwin en Paula Romy

N. Tromp – Feijtel

En verdere familie

Heelalstraat 443328 GJ Dordrecht

Ingevolge zijn uitdrukkelijke wens heeft de crematie inmid-dels in besloten kring plaatsgevonden.

PAPENDRECHTOnder het toeziend oog van een zwarte eend is een stratenmaker bezig met het bestraten van het pad in de Papenhoeve. De kinderboerderij werd half januari gesloopt, waarna de bouw van het nieuwe onderko-men van start ging. Dit is nu bijna klaar. Als alles vol-gens plan verloopt keren de dieren deze maand weer terug op de kinderboerderij. Zij verblijven nu nog in een tijdelijk onderkomen. (Foto: Thymen Stolk)

Nielson lost startschot PK’s voor kidsDORDRECHT Zanger én Dordtenaar Nielson geeft zaterdag 5 juli om 10.00 uur het ‘eerste’ start-schot voor het evenement PK’s voor kids. ‘Hij vond de actie voor kinderen van het Albert Schweitzer ziekenhuis zeer sympathiek en zij direct ja’, aldus een trotse organisatie. Centrale punt van de dag is het FC Dordrecht stadion. Meer informatie via www.pksvoorkids.nl of facebook.

DORDRECHT Waarnemers telden dinsdag (en donderdag) in opdracht van Rijkswaterstaat het aantal voertuigen op de N3, A4, A15, A16 en A27. De tellingen worden uitgevoerd bij op- en afritten en rotondes van en naar de rijksweg, bij knooppunten tussen twee rijkswegen en op verzorgings-plaatsen langs de rijkswegen. Met de tellingen onder-zoekt Rijkswaterstaat hoe groot de verkeersstromen zijn.

Ook wordt onderzocht welke voertuigcategorieën er passeren zoals vrachtwagens, personenauto’s of motoren. Rijkswaterstaat gebruikt de telinformatie, samen met de informatie uit de lussen in het weg-dek, om de doorstroming op de rijkswegen zelf en de op- en afritten te verbeteren. Foto’s zijn gemaakt bij de N3, de Merwedehaven/Merwedestraat. (Foto: Thymen Stolk)

Vragen en klachten over de gezondheidszorgMet vragen over de gezondheidszorg kunt u terecht bij Zorgbe-lang Zuid-Holland. Medewerkers van het Adviespunt Zorg geven informa e en advies over pa ëntenrechten en klachtenproce-dures. Iedere maand staat hier een voorbeeld van een vraag of klacht over de zorg.

Ambulance achteraf niet nodig Ben kreeg tijdens het klussen pijn in zijn arm. Hij vertrouwde het niet en ging bij de huisarts langs. De huisarts dacht aan een hartinfarct. Hij spoot een spray onder de tong, maar dit hielp niet. De huisarts liet daarom een ambulance komen. Ben werd tijdens de rit naar het zie-kenhuis onderzocht, maar ze konden niets vinden. Voor de zekerheid lieten ze hem in het ziekenhuis toch verder onderzoeken. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand. Dit akkefi etje kost Ben 360 euro, zijn wettelijk eigen risico. Ben wil weten of hij dit bedrag terug kan vorderen bij de ambulan-cedienst, omdat zij hem ten onrechte hebben doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Zorgbelang antwoordtOm het bedrag – in de vorm van een schadevergoeding – met succes terug te vorderen moet er sprake zijn van een drietal zaken: er is schade, er is sprake van verwijtbaar handelen en de schade is het directe gevolg hiervan.Er is in zekere zin sprake van (fi nanciële) schade. Maar de teller begon al te lopen toen Ben in de ambulance terechtkwam. Ook als hij niet in het ziekenhuis was onderzocht had hij toch (een deel van) het eigen risico moeten betalen voor het vervoer per ambulance. Interessanter is om na te gaan of hier sprake is van verwijtbaar handelen. Het ambulancepersoneel heeft gehandeld volgens de voor hen geldende richtlijnen en protocollen. Het feit dat achteraf blijkt dat er niets aan de hand is, is niet verwijtbaar. Verwijtbaar zou zijn geweest als ze Ben naar huis hadden gestuurd en achteraf bleek dat toch een hartinfarct was gemist.

Omdat er geen sprake is van verwijtbaar handelen, zal het terugvor-deren van het bedrag weinig kans van slagen hebben. Misschien moet Ben gewoon blij zijn met de uitkomst: hij heeft in ieder geval geen hartinfarct gehad.

Hee u ook een vraag of klacht, dan kunt u op werkdagen bellen naar (0900) 243 70 00. E-mail: [email protected]. Website: www.zorgbelang-zuidholland.nl.

DORDRECHTDe 83-jarige Léon Lissitza (midden op de foto) wist met zijn vertolking van ‘Formidable’ van Charles Aznavour zondag de finale van de Silver Talentshow te win-nen. Als derde eindigde blueszangeres Astrid Heeg; Machteld Meijer werd met haar vertolking van ‘Sag mir wo die Blumen Sind’ tweede. In een uitverkocht Ketel 1 van het Energiehuis streden dertien deelnemers van 60+ in dit nieuwe onderdeel van het Big Rivers festival. De top 3 van de ‘Silver Talents’ maakt de komende tijd nog een tour langs verzorgingshuizen en treedt ook op tijdens aMeezing op Big Rivers op 19 juli.

DORDRECHT Op de locatie waar nu nog de Kansenflat staat aan de Van Kinsbergenstraat biedt Woonbron ruimte om een project via collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) te ontwikkelen. Het bleek geen gemakkelijke opgave om vol-doende potentiële deelnemers bij-een te krijgen, en te houden, maar na ‘verkleining’ van de plannen is dit wel gelukt. De Kansenflat wordt momenteel gesloopt. Daarna gaan zes CPO-deelnemers verder met hun nieuwbouwplannen. (Foto: Thymen Stolk)

Kansenflat wordt gesloopt

Tweede processie Heilig Hout

Een processie met het Heilig Hout trok zondag door de binnenstad. (Foto: Thymen Stolk)

Laatste loodjesLaatste loodjes Papenhoeve Papenhoeve

Rijkswaterstaat telt verkeer

83-jarige83-jarige wint talentenshow

Page 3: Midweekeditie week 27 2014

Direct geld voor uw woning.nlWWW.ASWAKEUKENS.NLDORDRECHT MIJLWEG 53C, T (078) 63 21 280HELMOND / HILVERSUM / UDEN

“ Nu Miele PowerFlex kookplaat voor de helft van de prijs*”

De mooiste 50/50 deal: van Aswa krijgt u nu de helft cadeau!

Fred Mustert / Chef Restaurant Fred Rotterdam

* vraag naar de actievoorwaarden

Page 4: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 20144

Direct achter het terrein van Drechtwerk Dordrecht industrieterrein Kil-2. Volop gratis parkeergelegenheid voor de deur!

www.uwhulpmiddelenoutlet.nl | Kamerlingh Onnesweg 15 | 3316 GK Dordrecht | Tel: 078 – 652 61 65 | Ma t/m vr: 09.00 - 17.30 uur en za: 10.00 - 16.00 uur

NU € 10,- EXTRA KORTING BIJ INLEVERING OUDE ROLLATOR

INRUIL SCOOTMOBIEL MOGELIJK; VRAAG ERNAAR IN DE WINKELDeze actie loopt t/m zaterdag 12 juli en is niet geldig icm andere acties, kortingen of waardebonnen

3400.-

2400.-

ROLLATOR ROLL-XLICHTGEWICHT ROLLATOR 8 KG

CAREMART LITEWALKLICHTGEWICHT ROLLATOR 6,4 KG

ROLLATOR HANDYCAR

INVACARE COMET ACTIERADIUS (55 KM), SNELHEID (TOT 15 KM P/U) EN ERGONOMISCH GEVORMDE STUURKOLOMINCL ACCULADER!

129.95

49.-149.-

59.-

129.-

109.-

69.95

59.-

HULPMIDDELENVOOR SCHERPE PRIJZEN!

PROFITEER

NU!

Page 5: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 5

Om de zeearend succesvol te kunnen laten broeden, is absolute rust geboden.

Wordt de Biesbosch straks onbegaanbaar voor ons?

Het gaat niet goed met De Bies-

bosch. Het Rijk stelt geen geld

meer beschikbaar voor beheer.

Door een gebrek aan onderhoud

en toezicht dreigt de natuur

achteruit te gaan en ontoeganke-

lijk te worden voor recreatie.

Voor veel dieren in het gebied zijn

veiligheid en rust van levens-

belang. En om het prachtige land-

schap toegankelijk te houden, is

onderhoud en ontwikkeling nood-

zaak. Het is nu onze gezamenlijke

verantwoordelijkheid om de flora

en fauna goed te laten gedijen.

Alleen dan kunnen we met z’n

allen blijven genieten van dit

prachtige stuk natuur!

www.biesboschstreekfonds.nl

ZO’N MOOIE NATUUR, ZO DICHT BIJ HUISDAT MAG NIET VERLOREN GAAN!

We doen ook een beroep op bewoners van de Biesboschregio.

Hoe open en transparant wilt u het hebben, als in uw omgeving mogelijk een kinderlokker actief is? Ik stelde de vraag al jaren geleden, toen ik er achter kwam, dat in mijn wijk al wekenlang zo’n type actief was, maar de ver-halen van het schoolplein als geruchten werden afgedaan. Maanden later ontdekte ik dat het allemaal op waarheid berustte en De Autoriteiten kennelijk besloten hadden om het volk maar in het ongewisse te laten. Ik was echt boos en heb dat niet onder stoelen of banken gestoken.Begin vorig jaar, toen er weer een kinderlokker in onze wijk actief was, werd dat wél gemeld, maar deden De Autoriteiten toch weer behoorlijk krampachtig. Hoofden van scholen zei-den dat ze van politie en schoolbesturen niet met de media mochten praten. Het werd zelfs nog gekker, want toen de dader al was gepakt en de brief met die mededeling al klaarlag op de scholen om daar aan ouders te worden uitgedeeld, moesten de scholen urenlang wachten tot De Autoriteiten dat goed vonden. In dit geval vond een officier van justitie dat volgens Het Protocol gewacht moest worden op verspreiding van het goede nieuws.Vorige week werden De Volgerlanden, in Hendrik-Ido-Ambacht, opgeschrikt door een oude man die kinderen snoepjes aanbood. Er drong zich toen – terecht – de gedachte op aan een traditioneel opererende kinderlokker. Ook het hoofd van een school in deze wijk kreeg die indruk

en besloot om de ouders van ‘zijn’ kinderen te informeren. De man verklaarde in de media dat hij het best een moei-lijke afweging vond; vertel ik het en creëer zo wellicht extra onrust? Of kies ik ervoor om mensen erop attent te maken dat ze het met hun kinderen nog eens moeten hebben over snoepjes aanbiedende vreemdelingen?De man koos voor openheid en transparantie en dat heeft hij geweten! De Autoriteiten bleken niet gecharmeerd van

deze actie. Oom Agent beklaagde zich dat dit heerschap zo maar – zonder overleg met de politie – de ouders van z’n leerlin-gen informeerde. En ook de gemeente en het schoolbestuur staken een beschuldi-gende vinger op naar dit schoolhoofd. Als ik het allemaal goed begrepen heb, heeft

dit schoolhoofd zich schuldig gemaakt aan een doodzonde: niet handelen conform Het Protocol van De Autoriteiten.Ik wil de man vanaf deze plaats daarvoor toch van harte bedanken. Wat mij betreft heeft dit schoolhoofd op een weloverwogen manier zijn verantwoordelijkheid genomen. Ik hoop dat als bij ons in de wijk weer eens zo’n ziekelijk figuur rondloopt, er óók iemand is die niet gaat zitten wachten op De Autoriteiten en het gezond verstand ver-kiest boven Het Protocol. Niet omdat ik zo’n hekel heb aan autoriteiten en protocollen, maar omdat ik zo van open-heid houd. En in het geval van kinderlokkers ook van snelle openheid.

Reageren? Stuur een e-mail naar [email protected] aan wal

De man koos voor openheid en transparantie en dat heeft hij geweten!

ActueelHet actuele nieuws leest u op: dordtcentraal.nl

DORDRECHTDe rechtbank hee vrijdag het beroep van S ch ng Opvang Jeugdevangelisa e afgewe-zen. De exploita evergunning voor haar pand aan de Gro-tekerksbuurt 44 is de ni ef ingetrokken. Dit betekent dat het ontmoe ngscentrum Ko e Met, dat in dit pand gehuisvest is, per direct moet sluiten.

Elly van Wenum, voorzitter van de werkgroep Koffi e Met, reageert teleur-gesteld. “De vergunning is ingetrokken omdat de jongerensociëteit, die in de avonduren van ons pand gebruik zou maken, niet voldoet aan de eisen in de Beleidsregel ondergeschikte horeca.

Die jongerensociëteit is echter nooit van de grond gekomen, alleen Koffi e Met maakt gebruik van het pand. De gemeente geeft zelf aan dat wat wij doen, geen probleem is. Wat is dan wel het probleem?”

Nu de vergunning is ingetrokken stopt Koffi e Met. “De gemeente geeft aan welwillend te staan tegenover een nieuwe vergunningaanvraag van Koffi e Met”, aldus Van Wenum, “maar twee jaar geleden zat Koffi e Met ook al aan tafel en werd ons ook gezegd dat alles geregeld was en we van start kon-den. Wie zegt dat het nu anders gaat?” De werkgroep gaat zich de komende maanden bezinnen op een nieuw ini-tiatief.

Lezers CentraalOranjelaan/StooplaanU stelt in de krant van 25 juni dat er geen ver-keersregelaars zijn en geen haaientanden. Ver-keersregelaars zijn er wel degelijk. Ook de politie controleert de hele dag; er staan verkeersregelaars op de hoek Noordendijk/Oranjelaan. Bij de rotonde zijn op 25 juni haaientanden aangebracht. Lastig blijft het. Ik woon in de Stooplaan en ervaar veel hinder, ook doordat diverse straten niet meer door-lopen naar de Oranjelaan, en er staat ons nog wat te wachten in verband met afsluitingen van kruis-punten. Wij kunnen onze borst dus natmaken. Wel allemaal voor een goed doel.

Agaath van der Leeden

DORDRECHT Op een braakliggend terrein aan de Patersweg in Oud Krispijn is de laatste maanden gewerkt aan de aanleg van een wijkmoestuin. Dit week-end opende wethouder Reynvaan deze Groei-tuinen o cieel. (Foto: Thymen Stolk)

VersVerse e groentengroenten uit Oud Krispijn

Koffi e Met dicht na uitspraak rechter

Page 6: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 20146

GroenRijk Pap Dordrecht

draait door!Start donderdag 26 juni vanaf 12.00 uurt/m zaterdag 12 juli 17.00 uur.

*De kortingen zijn niet geldig op reeds lopende aanbiedingen.

GroenRijk Pap DordrechtVoorheen Tuincentrum Pap

Tuinplanten

40%korting*

Buiten-potterie

30%korting*

Weber bbq’s

20%korting*

Water-planten

50%korting*

Zijdenbloemen

40%korting*

Vasteplanten

(potmaat 11 cm)

50%korting*

Fruitbomen

50%korting*

Klimplanten

50%korting*

Woon-accessoires

40%korting*

Tuin-meubelen

40%korting*

Rietenmanden

30%korting*

Riverdale

40%korting*

PTMD

40%korting*

UITVERKOOPMET HOGEKORTINGENTOT 50%!

UITVERKOOPMET HOGEKORTINGENTOT 50%!

Sierkussens

40%korting*

t/m zaterdag 12 juli 17.00 uur.

Page 7: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 7

400m2 modeshoppenvoor hem en haar

Maandag & dinsdag gesloten,vanaf woensdag dagelijks geopend

400400mm22 momodesdeshophoph ppenpenp2

Maandag & dinsdag gesloten,vanaf woensdag dagelijks geopendMMM ndandandag &g &g & dididid nsdnsdnsdnsdnsdagagaggg gesgesgesgeslotlotlotten,en,en,ee

400 M2

MODEVOOR HEMEN HAAR

400 M2

MODEVOOR HEM

HAAREN HAARUITVERKOOP“GROOT GEDEELTE VAN DE COLLECTIE MET MEGA KORTINGEN”

De De

is gestart

VAN NEURENBURGPAD 2 | 3311 DN DORDRECHT | 078 - 614 44 43 | WWW.VTCJEANS.NL

DE GROOTSTE COLLECTIE

PME LEGEND JEANS

DORDRECHTBezoekers konden zondag een kijkje achter de schermen ne-men bij Stichting De Hoop. Op het terrein van de organisatie waren allerlei activiteiten ge-organiseerd. Daarbij konden bezoekers deelnemen aan se-minars en presentaties bijwo-nen over onderwerpen als verslaving, ADHD, rouwverwerking en pesten. Cliënten waren aanwezig om te vertellen over hun leven bij De Hoop. De opbrengst van de dag komt ten goede van preventiewerk.

DORDRECHTDe sfeer zat er voor het inschepen voor de Blues Cruise aan de Bomkade al lekker in. Vrijdagavond vertrok de in Big Rivers-kleuren uitgedoste Graaf van Bylant af-geladen met muziekliefhebbers voor een vier uur du-rende, swingende rondvaart. De weergoden waren de organisatie goed gezind, en behalve wat spetters voor vertrek hielden de bluesgangers het de hele avond droog. Met zes optredens verdeeld over drie dekken was er voor iedereen wel iets van zijn muzikale gading te vinden. Bluesfans konden hun hart ophalen bij Ma-gic Frankie & The Blues Disease, Ruben Hoeke Band, Overnite Ex Lovers, River Zydeco Band en Riverside jr & Co. Het thema van Big Rivers dit jaar is Not a Hard Days Night. Reden dat ook Old Brown Shoes aanwezig was om een ode aan The Beatles te brengen. Gedurende de tocht was het ook aan dek goed toeven, met uitzicht op de verschillende skylines en mooie natuur langs de route. (Foto: Rob van der Pas)

Dát is bijna altijd de werkelijke hulpvraag achter een euthanasie-verzoek. In ‘slechts’ vijftien van de 109 situaties afgelopen jaar, werd daadwerkelijk euthanasie gegeven. Het aantal aanvragen stijgt al jaren gestaag (in 2012 lag het op 83, in 2011 op 75, in 2010 op 48). Het aan-tal keren dat het daadwerkelijk tot euthanasie komt, stijgt veel minder snel. Afgelopen jaar daalde het zelfs iets, met één ten opzichte van 2012.

“Dit bewijst dat de meeste aanvra-gers niet per se hun leven willen beëindigen”, zeggen de euthana-sieconsulenten Martie Ottens, Ard Volkers en Bert van den Ende. “Wat ze wel willen, is praten, nadenken en tijdig keuzes maken over even-tuele euthanasie. Er valt vaak een last van de patiënt af, wanneer hij of zij merkt dat praten over ster-

ven gewoon mag in het ziekenhuis. Daarbij komen meestal ook andere mogelijkheden ter sprake om waar-dig of pijnloos te sterven, passend bij de manier waarop men heeft geleefd.”

UitzonderlijkGeen ander ziekenhuis in Neder-land heeft (het praten over) eutha-nasie zo structureel opgenomen in zijn dienstverlening, menen de consulenten. “We zijn daar trots op, maar vinden het tegelijk jammer dat onze werkwijze nog zo uitzon-derlijk is. Het hoort ons inziens bij goede zorg om patiënten voor te lichten over de mogelijkheden die de wet biedt. En om, als het zo ver komt, de eutha-nasie uit te voeren of te faciliteren.”

Daarnaast hebben de euthanasie-consulenten zich ten doel gesteld het grote publiek te informeren. “Wie goed geïnformeerd is, kan goede keuzes maken voor zichzelf. Nog te veel mensen denken dat euthanasie een recht is en dat een arts eraan moet meewerken. Beide veronderstellingen zijn onjuist. Wij drukken mensen daarom op het hart om tijdig hun wensen te bespreken met de arts. Wacht daar-mee niet tot het lijden ondraaglijk is, want dan kan het te laat zijn om zaken te regelen zoals je ze gewild had.”

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Actueel

Direct geld voor uw woning.nl

Voor het eerst meer dan 100 euthanasieaanvragen in ASz

De euthanasieconsulenten van het Albert Schweitzer ziekenhuis, van links naar rechts Bert van den Ende, Ard Volkers en Mar e O ens. (Foto Frederike Roozen-Slieker)

DORDRECHT109 keer werd in 2013 een euthanasieaanvraag gedaan in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Voor het eerst werd de honderd overschreden. Gemid-deld zo’n tweemaal per week schakelde dus een

erns g zieke pa ënt de euthanasie-consulent in, met de vraag: ‘Help mij de regie te behouden rondom mijn

levenseinde’.

Bootjevaren met Blues en Beatles

Oranjefes jn LouterbloemenDORDRECHTDierenasiel Louterbloemen houdt op zaterdag 5 juli van 12.00 tot 16.00 uur weer een themafeest. Onderwerp is na-tuurlijk Oranjefestijn. Om 14.00 uur is er een live wedstrijd waar kittens op een (veilige) kunst-grasmat mogen voetballen. Alle bezoeker die zaterdag in het oranje gekleed bij de asiel-dieren komen kijken, krijgen een attentie om Nederland die avond tegen Costa Rica aan te moedigen.

Bezoekers van de open dag van De Hoop konden deelnemen aan tal van ac viteiten. (Foto: Thymen Stolk)

Open dag Open dag De HoopDe Hoop

Page 8: Midweekeditie week 27 2014

169,95 van 1249,- voorOP=OP

van 199,95 voor

stapelbed Sanne

in zilverkleur inclusief raster bodem

afmeting90x200 cm.

hanglamp Thor

in nikkeldiameter ca. 43 cm.

229,95 van 1249,- voorOP=OP

van 279,- voor

89,95 van 109,95 voor

buro Funnyin wit met 3 laden

burostoel Rosa

in zwart meshop rollers

topper Kopenhagen

in foam90x200 cm.

74,95 van 89,95 voor

84,95 van 99,95 voor

B 110 D 60

BESTEL OOK OP

ZUIDERSTER.NL

WONEN SLAPEN TIENERS ACCESSOIRES VERLICHTING WORK@HOME VLOEREN RAAMDECORATIE KEUKENS

heeft ‘t gewoon!

BARENDRECHT CAPELLE A/D IJSSELWWW.ZUIDERSTER.NLAdvertentie aanbiedingen zijn uitgesloten van bovenstaande actie. Genoemde aanbiedingsprijzen gelden t/m zaterdag 12 juli 2014. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde kleuren kunnen afwijken. * Vraag naar de actievoorwaarden.

BARENDRECHTAalborg 15, direct naast IKEARijksweg A29, afslag 20Koopavonden:ma t/m vrij van 10.00 - 21.00 uurza van 10.00 tot 20.00 uur

CAPELLE A/D IJSSELHoofdweg 18Rijksweg A20, afslag 16Koopavond:vrij 10.00 - 21.00 uurzat 10.00 - 18.00 uurTelefoon: 010 451 88 44

gratis

LET OP DE KORTINGSTICKERS, DIE BEPALEN DE EXTRA KORTING KIJK VOOR DE ACTIEVOORWAARDEN OP ZUIDERSTER.NL

OP=OPRUIMINGLAATSTE SHOWROOMMODELLEN TOT 70% KORTING

679,- van 1249,- voorOP=OP

van 799,- voor

boxspring Atlantismet Bonell matras 140 en topperin Savanna bruin of antraciet

B 140 L 200ook in andere maten leverbaar 399,-

van 1249,- voorOP=OP van 499,- voor

linnenkast Sultan

in zwart of wit glas m/alu lijst met 1

spiegeldeur exclusief toebehoren

in diverse maten en kleuren leverbaar

H 222 B 225 D 68

ONLINE PRIJZENALLES

15%VOORDELIGER

GA SNEL NAAR ZUIDERSTER.NLEN PROFITEER T/M ZONDAG 7 JULI 2014

Manhattan keukenin 10 kleuren

afmeting 300 + 120 cm.Etna apparatuurset nu e 1349,- 1999,-

-50% van 3998,- voor

Ontwerp je keuken in 8 stappen!www.zuiderster.nl & direkt de laagste prijs!

(gaskookplaat, oven, afzuigschouw, koelkast en vaatwasser)

679,- van 1249,- voorOP=OP

van 799,- voorzitcombinatie Arnoud2,5 zits, hoek en ottomane

in donker grijs Board 68 bekleding

ZONDAG OPEN in Barendrecht & Capelle

1999,- van 1249,- voorOP=OP

van 2399,- voorzitcombinatie Koos3 zits met 2 electrische relaxen en 2 zits

in diverse kleuren leder Cat. 10

59,95 van 1249,- voorOP=OP

van 69,95 voor

eetkamerstoelMaddy

in wit, grijs of zwart lederlook met

chroom onderstel

249,95 van 1249,- voorOP=OP

van 299,95 voordressoir Bodrumin eiken natuur/structuur

met 3 deuren en 1 lade

H 86 B 204 D 50

laminaatBasic

in robuusteikendikte

6 mm.

6,95 per m2 van 10,95 voor

Page 9: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 9

2255%% KORTING OOP ALLE VERF

*m.u.v. webshop en reeds afgeprijsde artikelen, actie geldig t/m 9 juli 2014

Beauty Clinic Dordrecht

MAANDAANBIEDING!

30% KORTING* OP HARSENVOOR DAMES EN HEREN!

Ga niet langer in de weer met scheermesjes. Voorkom irritatie, vlekjes en ontstekingen. Laat u professioneel harsen!

Maak daarom gebruik van deze superaanbieding en bel:06-2234 7946 of boek uw afspraak online op:

www.beautyclinicdordrecht.nl

www.beautyclinicdordrecht.nl

* korting geldt alleen voor het lichaam (niet voor het gezicht)1 lichaamsdeel harsen = 10% korting

2 lichaamsdelen harsen = 20% korting3 lichaamsdelen harsen = 30% korting

Miss digiMAXXdigiMAXX

DORDRECHTOm het enjarig bestaan een glamoureus ntje te geven, haalden de eigenaren van digiMAXX Michiel Bas aans (links) en Sander Vooys zater-dag een Playboy-model in huis. Klanten konden met haar op de foto en kregen daarvan een gra- s afdruk mee naar huis.

(Foto: Thymen Stolk)

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Actueel

DORDRECHTDordrecht telt 126 burgers die actief be-zig zijn met het opruimen van zwerfafval. Duurzaamheidscentrum Weizigt start dit najaar met een campagne om nog meer mensen te interesseren voor het afvalgrij-pen. Daarvoor geeft het gratis afvalgrijpers uit. De meeste zwerfafvalopruimers zijn te vinden in Sterrenburg en het Centrum. De vrijwilligers ruimen individueel het afval in hun omgeving op. Zwerfvuil is slecht voor dieren en het milieu en is daarbij heel ont-sierend.

Afvalgrijpers kunnen gratis afgehaald worden bij het Informatiepunt van de Stadsboerderij. Dit is elke woens-

dag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend tussen 13.00 en 16.30 uur. Tips voor het afvalgrijpen zijn te vinden op de website: www.weizigt.nl.

DORDRECHTHet is een primeur voor de Dordtse Biesbosch: een neste-lend paartje zeearenden blijkt twee jongen te hebben. De vo-gels zijn nu ongeveer 75 dagen oud. Dezelfde lee ijd als een ander stel jongen in het Bra-bantse deel van hetzelfde park. Nog nooit eerder brachten twee broedparen jongen groot in een en hetzelfde gebied.

Het nest van de imposante vogels ligt in een boom in een afgesloten deel van het Nationaal Park. Het is vanaf openbaar (vaar)water niet zichtbaar. De roofvogel broedt sinds 2006 weer in Nederland. Ze zijn te vinden in de Oostvaardersplassen, het Lauwersmeer en het Roggebot-zand (zie ook www.volgdezeearend.

nl). En sinds twee jaar dus ook in de Biesbosch. Op dit moment leven er negen zeearenden in het gebied: twee volwassen paartjes, vier jongen van nog geen jaar en een vrouwtje van

2 jaar oud. De meeste kans om deze grootste arend van Europa met een vleugelspanwijdte van 2 tot 2,5 meter met eigen ogen te zien, is tijdens een wandeling op de Tongplaat.

DORDRECHTNog tweehonderd passen, en het SSKW hee het afgelopen hal aar meer vrijwilligerspassen uitgedeeld dan in het hele jaar 2013. Tot nu toe hee de organisa e 9000 pas-sen uitgereikt aan vrijwilligers bij organisa es in de Drechtsteden.

In Dordrecht zijn ongeveer 35.000 vrijwilligers actief. Ze zijn te vin-den bij sportverenigingen, in de zorg- en welzijnssector en het on-derwijs. Volgens Lita Harpe, direc-teur van het SSKW, loopt zonder vrijwilligers alles spaak. De vrijwil-ligerspas is dan ook bedoeld als bedankje van organisaties aan hun vrijwilligers. Met de pas krijgt de vrij-

williger korting bij bijna tweehonderd win-kels en culturele organisaties in de Drecht-steden. De kaart bestaat 10 jaar.

Meer informatie over de vrijwilligers-pas is te vinden op de website www.sskw.nl of aan de balie van het SSKW aan de Spuiweg 93.

Gratis grijpersGratis grijpers voorvoor zwerfvuilpakkers

Er zijn al 126 afvalgrijpers in Dordrecht. (Foto: Jeroen Niemeijer)

Jonge zeearenden in Dordtse Biesbosch

Een zeearendjong in de Brabantse Biesbosch wordt geringd (Foto Staatsbosbeheer / boswachter Thomas van der Es)

Ruim 9000 vrijwilligerspassen

Page 10: Midweekeditie week 27 2014

Compleet ontzorgde keukensHet familiebedrijf specialiseert zich in com-pleet ontzorgde keukens. A-merk keukens in alle denkbare stijlen, voor Half Geld, met apparatuur tegen internetprijzen. Alles wordt voor je geregeld: thuisbezorging, montage en aansluiten tot en met het duurzaam verwerken van het af-val. Geheel kant en klaar, betrouwbaar, zeker en veilig!

1000 luxe keukens direct uit voorraad Keukenwarenhuis.nl levert bovendien 1000 luxe keukens direct uit voorraad. Deze keukens kunnen in vrijwel ie-dere gewenste opstelling voor u worden ontworpen, gele-verd en gemonteerd. Tevens zijn vele topmerken appara-ten en aanrechtbladen tegen internetprijzen uit voorraad leverbaar.

Nieuw: Cash & Carry keukens Nieuw is de Cash & Carry afdeling, voordelig geprijsde keukens in vele uitvoeringen en formaten compleet met

Sans Souci apparatuur. Deze keukens zijn indien gewenst zelfs direct mee te nemen, of te reserveren voor later.

Gemakkelijk bereikbaar Inmiddels vinden vele keukenkopers uit geheel Neder-land de weg naar de keukenshowrooms van Keuken-warenhuis.nl. Dordrecht is makkelijk bereikbaar aan de A16, afslag 20, industrieterrein Dordtse Kil 2. Parkeren is gratis.

Ontspannen oriënteren en inspirerenKom dus deze week beslist langs en pro teer van de vele jubileumaanbiedingen, de ruime openingstijden met de zekerheid van 50 jaar keukenervaring. Keukenwarenhuis.nl zorgt tevens voor een feestelijke en ontspannen sfeer met een hapje en een drankje!!

10.000 m2 keukens

WE GAAN DOOR!!!

Mega Keukenshow in Dordrecht

KEUKENS HALF GELD

Precies 50 jaar geleden startte het familie-bedrijf met de verkoop van keukens en heeft Keukenwaren-huis.nl in Dordrecht een zeer com-plete en uitge-breide keuken- en apparatenshowroom van ruim 2500 m2.

woensdag 2 juli 10 - 18 uur

donderdag 3 juli 10 - 22 uur

vrijdag 4 juli 10 - 18 uur

zaterdag 5 juli 10 - 18 uur

ORANJEACTIETIJDEN

Einsteinstraat 29 – 3316 GG Dordrecht – Tel. 088 01 01 201 Stobbeweg 19-21 – 2461 EX Ter Aar (ZH) – Tel. 088 01 01 200 (Zie www.keukenwarenhuis.nl voor de openingstijden)

Page 11: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 11

Uniekrediet biedt de allerlaagste rente voor Doorlopende Kredieten. Tussen €15.000 en €25.000 is de rente 4,9%, boven de €25.000 (tot maximaal € 50.000) zelfs 4,7%!

Sluit uw dure lening nu over naar Uniekrediet met de allerlaagste rente van Nederland.

www.uniekrediet.nl

UNIEKREDIETUniekrediet B.V. Vijverlaan 41/43 • 3319 SN Dordrecht

T 078-6215622I www.uniekrediet.nl E [email protected]

Een voorbeeld:

U heeft een lening van €20.000 met een a ossing van €300 per maand en een jaarlijks rentepercentage (j.k.p.) van 7,9% . Deze lening heeft theoretisch een looptijd van 87 maanden. Sluit u deze lening over naar Uniekrediet, dan bent u theoretisch 9 maanden eerder klaar met a ossen. Uw besparing:€ 2.700.

Nog een voorbeeld:

U heeft twee verschillende leningen.Lening A van €10.000 euro tegen een rente van 7,9% (bijvoorbeeld bij Interbank, Defam of ABN-AMRO) en lening B van€5.000 euro tegen 15% rente (Wehkamp, credit card of ‘rood staan’ bij de bank). Sluit u deze leningen over naar één nieuw krediet van €15.000 met een rente van 4,9% dan loopt uw besparing al snel op tot honderden euro’s.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden, neem dan contact met ons op:

Uniekrediet is op zoek naar goede betalers tot 59 jaar met een vaste bron van inkomsten die hun lening sneller willen a ossen. Wij stunten niet, selecteren streng, staan onder controle van de AFM, brengen geen kosten in rekening en nemen geen BKR ‘a-coderingen’ in behandeling.

De oversluitservice van Uniekrediet is gratis. De hoogte van uw krediet limiet is afhankelijk van uw inkomen, lasten en persoonlijke omstandigheden. U kunt maximaal €50.000 lenen. Elke maand betaalt u rente en a ossing. U kunt ook kiezen voor een tussentijdse extra a ossing of betaling van het hele bedrag in één keer, natuurlijk zonder kosten.

Page 12: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 201412

ALPHEN A/D RIJN - AMERSFOORT - AMSTELVEEN - CAPELLE A/D IJSSEL - CRUQUIUS - DELFT - DEN HELDER - HEERENVEEN - HEERHUGOWAARD - HILVERSUM - HOOGEVEEN - LEIDERDORPNUENEN - PURMEREND - SPIJKENISSE - TILBURG - UTRECHT - WIJCHEN - WORMERVEER - ZAANDAM - ZWAAG | BINNENKORT OOK IN ALMERE EN BARENDRECHT

OPENINGSTIJDEN Ma. 13:00 -17:30 uur, Di. t/m Vr. 09:30 - 17.30 uur, Do. 09.30 - 21.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur

Sanisale.com Sliedrecht | Leeghwaterstraat 103 | 3364 AE Sliedrecht | t. 0184 - 769 031

www.sanisale.com

van 1029,-voor

450,-van 582,-voor

289,-van 945,-voor

499,-van 528,-voor

209,-

van 1483,-voor

699,-van 1030,-voor

499,-van 129,-voor

69,-van 39,95voor

19,95pm2

van 69,95voor

49,50pm2

• Alle A-merken voor bodemprijzen• Snelst groeiende formule,

door kennis en kwaliteit• Perfecte service• Persoonlijk contact, de eigenaar

staat zelf ook in de winkel

• Geen 0900 nummer• Mooi verzorgde showrooms• Geen aanbetaling• Gratis 3D-ontwerp• Ook voor lijm, voeg- en

schoonmaakmiddelen

Waarom Sanisale.com?

Montage ook mogelijk!

VILLEROY & BOCH SUBWAY 2.0 WANDCLOSET

WAND TEGELS

GROHE DOUCHE SYSTEEM

LUXE DUO WHIRLPOOL RELAX 6DOUCHECABINE 120 X 90 CM

TEGELSTROKEN SPHINX WANDCLOSET

GROHE WASTAFELKRAAN

SANISALE TOPKWALITEIT DESIGN MEUBEL 60 CM

30 x 60 cm mat of glans wit

verschillende kleuren mogelijkMet thermostaatkraan, hoofddouche en luxe staafhanddouche. Geschikt voor CW2 ketel, artikelnr. 27922000

Eurosmart Cosmopolitan 2339800E, chroomvan Nederlands fabrikaat (Wisa) 180 x 80 cm met veel ligcomfort

hoogglans wit met spiegel en verlichting

met zitting, compleet met Wisa inbouwelement en bedieningsplaat wit

met super rolsysteem

ALTIJD 18% TOT 50% KORTING OP ONS GEHELE

ASSORTIMENT!

Het verbaast De Jong hoe sommige monumenten er op de begraaf-plaats bij staan. “Zonde om hier niets mee te doen”, vindt hij. “Het is een stukje erfgoed. Sommige monumenten vallen zelfs onder Monumentenzorg.” De Monumententuin heeft alle expertise en mid-delen in huis om de stenen in oude staat te herstellen. Sommige werk-zaamheden kunnen ter plaatse, andere vinden plaats in de werkplaats. “Rechtzetten, schoon schuren, opnieuw lakken. Als wij klaar zijn oogt het monument weer zoals het vroeger is afgeleverd.” Omdat deze opknapbeurten plaatsvinden in de ‘stille uurtjes’ van de steenhouwerij, kan het tegen een scherp tarief worden aangeboden.

De steenhouwerijNatuursteenbedrijf De Monumententuin doet waar een ander niet aan begint. “Wij hebben een eigen steenhouwerij waar monumenten met de hand worden gemaakt. In de werkplaats staat apparatuur die andere bedrijven niet in huis hebben. Zo staat er bijvoorbeeld een machine waar ze in Rome monumenten mee restaureren. Die van ons is, natuurlijk, verfijnder, kan tot in detail schoonmaken. Zo kunnen we hele bijzon-dere dingen maken en restaureren.” Als een techniek niet in huis is, dan heeft De Jong de contacten om er alsnog aan te komen. Ook hierin ligt de kracht van De Monumententuin. “De meeste natuursteenbedrijven zijn tevens actief in de bouwwereld. Wij bewust niet. Monumenten, dat is waar wij goed in zijn.”

Nieuwe technieken Harry de Jong is altijd zoekende naar nieuwe materialen en technie-ken zodat Natuursteenbedrijf De Monumententuin alles kan bieden wat de klant voor ogen heeft. Nieuwe materialen zijn bijvoorbeeld glas en roestvrij staal. Een nieuwe techniek waar De Jong mee experimen-teert is het in het graniet uitsnijden van letters om deze vervolgens te ‘vullen’ met een andere kleur graniet. “Ik hoop binnenkort een voor-beeld in de monumententuin te kunnen zetten.” In deze tuin staan tal van monumenten, van klassiek tot modern, bewerkt met bijzondere verschillende technieken. Klanten kunnen zodoende ideeën opdoen en deze later in een gesprek voorleggen.

Urnen Naast grafmonumenten heeft De Monumen-tentuin ook standaard

vijftig modellen urnen. Net als de natuursteen voor de monumenten, heeft De Monumententuin veel urnen op voorraad. Ook voor een urn geldt dat alle wensen bespreek- en uitvoerbaar zijn. Urnen in een bij-zondere vorm of met een mooie afbeelding, alles is mogelijk.

Onderhoud Als extra service houdt De Monumententuin het eerste jaar het graf-monument recht. Grillige weersomstandigheden zorgen nu eenmaal voor afbreuk. Een steen kan bijvoorbeeld iets wegzakken. Wie ook later een monument wil behoeden voor de tand des tijds kan bij Natuursteenbedrijf De Monumententuin een onderhoudscontract afsluiten. Elk kwartaal, soms nog vaker, wordt een monument dan eventueel schoongemaakt, rechtgezet of in de was gezet. Wie interesse heeft in het contract kan contact opnemen met De Monumententuin voor de tarieven.

Natuursteenbedrijf De Monumententuin, onderscheidend in: altijd kwaliteit, natuursteen op voorraad, snelle levertijd, onderhoudsservice, durven meedenken, eerlijk advies, bijzondere technieken, ambachtelijk werk, vooruitstrevend, expertise in restauratie, keurmerk natuursteen en aangesloten bij de Algemene Bond van Natuursteenbedrijven (ABN).

Natuursteenbedrijf De Monumen-tentuin restaureert oude monumenten en knapt nieuwe monumenten op. Ook is het mogelijk om bij De Monumententuin een grafsteen of monument geheel naar eigen wens samen te stellen. Zie voor meer informatie www.monumententuin.nl. De Monumententuin is gevestigd in het uitvaartcentrum aan de Nassauweg 190 op begraafplaats Essenhof. Bellen kan naar tel. 078-6136060.

SDORDRECHT

SCHEEFGEZAKTE ZERKEN EN MONUMENTEN

MET SCHEUREN EN ONLEESBARE TEKSTEN.

HET GAAT HARRY DE JONG, DIRECTEUR VAN

NATUURSTEENBEDRIJF DE MONUMENTENTUIN

AAN HET HART. “HET HEEFT GEEN UITSTRALING

MEER. DAT KAN NIET DE BEDOELING ZIJN.” DE

MONUMENTENTUIN KAN DE MONUMENTEN

IN OUDE GLORIE HERSTELLEN. “DAAR ZIJN WE

IN GESPECIALISEERD. ONZE KENNIS IS ZEER

GROOT. DAARNAAST IS DE STEENHOUWERIJ IN

EIGEN HUIS. DAT BRENGT VELE VOORDELEN

MET ZICH MEE.”

Harry de Jong, directeur van natuursteenbedrijf De Monumententuin. (Foto’s: Thymen Stolk)

Grafmonumenten in oude glorie hersteld

Page 13: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 13

M E E R D A N F I G U U R V O R M I N G

Bailine®

Figuurvorming

Makkelijk CENTIMETERS verliezen, precies waar JIJ dat wilt!Met de Cosmetic Training Simulator worden d.m.v. repete-rende pulsjes je spieren gericht getraind wat resulteert in meer spiermassa en minder centimeters.

Bailine®

Mentale motivatie

Vind de BALANS bij jezelf!Met behulp van boeken, cd’s en coaching word je getraind om je nieuwe levensstijl makkelijker vol te houden.

Bailine®

Pijnbestrijding

De Cosmetic Training Simulator kan ook gebruikt worden om pijn te verlichten, te verminderen of zelfs helemaal weg te halen. Denk hierbij aan: bekkenbodemklachten, stressincontinentie, menstruatiepijn, reumaklachten, lage rugpijn.

Bailine®

Voedings-adviezen

Doorbreek vastgeroeste gewoontes en word bewuster van hoe, wanneer en wat we eten. Dat ligt voor elk individu

anders waardoor elk advies persoonlijk is.

Bailine®

Natuurlijke facelift

GEEN operatie, wel resultaatDe Bailine® gezichtssimulator traint uw gezichtsspieren,

zodat de huid haar elasticiteit weer terug krijgt en een betere doorbloeding krijgt. Aanmaak van collageen wordt

ook gestimuleerd.

Bailine® PapendrechtWinkelcentrum ‘De Meent’

Brederodehuis 173353 HD Papendrecht

www.bailine.nl

Neem vandaag nog contact met ons op om een GRATIS proefbehandeling in te plannen!

T 078 615 81 21 E [email protected]

Allround beletteraar / Signmaker 40 uurAAllll ound beletterWIJ ZOEKEN EEN

RECLAME.NL DORDRECHT TEL: 078-3030070

Ben jij enthousiast en flexibel, heb jij geen 9 tot 5 mentaliteit en spreekt teamwork jou aan? Stuur dan een sollicitatiebrief.

Ardventure Reclame Galvanistraat 19 3316 GH Dordrecht

of mail naar: [email protected]

Wij zijn een no-nonsense allround reclame bureau en wij zijn op zoek naar iemand die ons Sign-team komt versterken.

De werkzaamheden zullen hoofdzakelijk bestaan uit:Beletteren reclame-borden, auto’s, bussen, frees- en dooslettersVoorbereidende werkzaamheden t.b.v. montage reclame Het beletteren gebeurt in huis maar ook op locatieAlle voorkomende werkzaamheden in en om de sign / belettering

Wat verwachten wij van jou?MBO werk- en denkniveau minimaal 2 jaar werkervaringin bezit van rijbewijs BE (wenselijk) in bezit materiaalkennis Sign industriekennis van carwrappen (wenselijk)

Wij bieden:Afwisselend werk in een prettige werksfeer

en werkomgevingSalaris is afhankelijk van opleiding

en werkervaring

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Cultuur

ZWIJNDRECHTDe Vereniging Arboretum Munnike Park en de S ch ng Natuur & Land-schap Zwijndrechtse Waard bestaan 25 jaar. Dat wordt gevierd met onder andere met een tentoonstel-ling en videopresenta e over de geschiedenis van beide organisa es in informa ecentrum ’t Weetpunt.

Oude en nieuwe beelden laten zien hoe in de afgelopen kwarteeuw gewaakt is over de natuur in de Zwijndrechtse Waard. Het verhaal begint met een stuk voormalige landbouwgrond langs de Devel. Hier moet het wijkpark komen voor Oudeland. Junior Kamer Drechtsteden wil er een bomen-park van maken en daarmee aandacht vragen voor de strijd tegen ontbossing en

zure regen. Daarna moet er een informa-tiecentrum komen in het park om de men-sen voor te lichten over natuurbehoud. De gemeente Zwijndrecht legt het park aan, maar vrijwilligers zorgen voor de verdere ontwikkeling en het onderhoud. Zij vor-men de Vereniging Arboretum Munnike Park. In februari 1989 worden de eerste bomen geplant: drie elzen. Dat eerste jaar wordt de basis van het park gelegd en ver-schijnt de eerste beplanting. Een taaie klus voor de ploeg vrijwilligers. De klei is zwaar, het onkruid bijna onuitroeibaar en de mid-delen zijn beperkt. Ze werken vanuit een oude bouwkeet, de schoppen en schoffels worden van thuis meegenomen. Anderhalf jaar later, op donderdag 13 september 1990, wordt de eerste balk gelegd voor ’t Weetpunt. Aan de bouw draagt de ge-

meente Zwijndrecht bij, maar ook hier verzetten vrijwilligers veel werk. Op 12 april 1991 gaat het gebouw open. Het beheer en de activiteiten, natuuredu-catie en natuurbehoud in de Zwijndrechtse Waard, worden de verantwoordelijkheid van de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard. Eén van de activiteiten: vier keer per jaar een ten-toonstelling over de natuur.

De tentoonstelling is vrij te bezoeken in ’t Weetpunt, Develpad 169. Openingstijden: woensdagmiddag en zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Meer info: www.natuur-zw.nl.

PAPENDRECHTMuziekvereniging Excelsior geeft op 3 juli een concert in de openlucht. Zo gunt de vereniging bezoekers een kijkje in de keuken. Dirigent Ruud Welle geeft een toe-lichting over het repertoire. De muzikanten spelen wer-ken uit het programma van volgend seizoen, met vooral lichte, herkenbare muziek.

Het concert begint donderdag 3 juli om 20.00 uur op het schoolplein bij het verenigingsge-bouw aan de Rembrandtlaan/Jacob Catslaan. Toegang is gratis.

ZWIJNDRECHTDe pittoreske Pietermankerk is op 5 juli open voor pu-bliek. Bezoekers kunnen dan kennismaken met de rijke historie van het gebouw en met foto’s, boekwerken en krantenknipsels over het monument. Organist Niels Martin bespeelt tijdens de open dag het nieuwe orgel. De organisatie, Stichting Behoud Pietermankerk, wil met de openstelling aandacht vragen voor het behoud van de kerk als monument. De kerk staat sinds de jaren zestig op de monumentenlijst.

De open dag is op zaterdag 5 juli, van 12.00 tot 16.00 uur. De Pietermankerk is te vinden aan de burgemeester mr C. Pijl Hogeweglaan.

Een kwarteeuw Munnike Park en natuuractiviteiten

Openluchtconcert Excelsior

Pietermankerk open

DORDRECHTHet Polderwiel begint op 28 juni met een reeks dansavonden. Vanaf juli staat er elke tweede zaterdag een dansavond op het programma. Bezoekers kunnen stijldansen, line dancen of een drankje drinken. Erwin Hardenberg verzorgt de muziek; de organi-satie is in handen van Nellie van der Horst. Het programma varieert, maar deelnemers kunnen altijd rekenen op live muziek, een verrassingsact en een hapje.

De eerste dansavond is op zaterdag 28 juni en begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten 5 euro en zijn telefonisch te bestellen via tel. 06-25222633 of in de ontmoetingsruimte van het Polderwiel bij een medewerkers of gastvrouw.

Dansen in Polderwiel

’t Weetpunt in aanbouw.

’t Weetpunt 25 jaar later.

Page 14: Midweekeditie week 27 2014

Croky Chips bolognese,paprika of naturel, Frit’Special of alle Hula Hoops Per zak 100-200 gram

1.07-1.10

PLUS IJsbergslaNaturel, mix, rucola of tuinkruiden,alle zakken à 200 gram,kilo 4.95 Per zak

PLUS BloemkoolPer stuk

PLUS Galia ofcantaloupe meloen Per stuk

Geldig in week 27 (zondag 29 juni t/m zaterdag 5 juli 2014). Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Voor 1+1 gratis geldt: U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

‘t Lam Dubbeldam

‘t Lam BieshofOpeningstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 20.00 |

| Dubbelsteynlaan West 86-92 | Dordrecht | T: 078 616 43 24 |

| Van Eesterenplein 23 | Dordrecht | T: 078 616 57 88 |

Optimel DrinkAlle pakken à 1 liter Per pak

1.34-1.45

PLUS SaladeBeenham, kip-kerrie, kip-saté,scharrelei-bieslook of tonijn, kilo 6.67Per bakje 150 gram

1.39-1.69

DubbelfrisssAlle pakken à 1,5 liter, combineren mogelijk,liter 0.504 pakken 4.52-5.00

PLUS Gebraden gehakt of grillworst plakjesAlle varianten, vers voor u gegrild,kilo 10.00Per 100 gram

1.29-1.39

4 VOOR

2.99

0.991.59

WEEKENDPDD AKKERSRRjuli juli juli3 4 5

Fano AmbachtelijkeKeuken SaladeAardappel-huzaren, aardappel-spekof rundvlees ,kilo 1.99Bak 750 gram

donderdag vrijdag zaterdag

100

gram

PLUS BosperzikenSchaal 500 gram, kilo 3.78Per schaal

2.69

1.891.99-2.29

1.49Roller BBQ worstAlle pakken à 280 gram, kilo 7.11Per pak

2.79-2.99

1.99

0.992.29-2.49

0.991.19-1.49

P1

Bio+ Rundergehakt kilo 6.98Per 500 gram4.38 3.49

PLUS RundergehaktPer kilo

5.50KILO

3.99

VOORDEELVERPAKKING

Page 15: Midweekeditie week 27 2014

PLUS KlaverlandKaas stukkenJong, jong belegen of belegen 48+,kilo 9.98Per 500 gram

PLUS Scholfi let kilo 13.96Per 250 gram

Bio+ Verse melk, karnemelk ofyoghurtAlle pakken à 1 liter Per pak

PLUSMagere hamlappenof varkensfricandeau Per kilo7.49-9.98

PLUSSlagroomsoesjes Doos 10 stuks

Doesburg

BoermanOpeningstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 20.00 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

| Vogelplein 18 | Dordrecht | T: 078 631 33 16 |

| Hoekenessestraat 64 | Dordrecht | T: 078 613 79 86 |

BESTEL EENVOUDIG ONLINE!bestellenbijplus.nl

www.plus.nl

PLUS Vrije uitloopeierenMiddelgrootPer doos 10 stuks

Korenlanders Rond broodTarwe, wit of volkoren ,vers gesneden met krokante korstHeel brood

PLUS Minikrentenbollen Zak 9 stuks

of Reuze krentenbollen Zak 4 stuks Per zak

3 4 5julijulijuli

donderdag vrijdag zaterdag

4.29

2.99PLUS Roomboterappeltaart Geschikt voor 5 personen Per stuk

4.995.50-6.30 KILO

5.99

VOORDEELVERPAKKING

Prim

a

keuze

4.50250 GRAM

3.49 0.890.99-1.39 1.69

1.49

Magnum IJsAlle pakken of bekers, combineren mogelijk 2 stuks

Bijv. Classic 2 dozen à 4 stuks 5.98 4.48

2eHALVEPRIJS

Magnum chocolade is 100% Rainforest Alliance Certifi ed

2.89

1.991.59

1.291.79

1.49

UIT L

URG

R

ELKE

DADD GA

Dagvers

DDagve

AlcoholhoudendeCiders, Mexicaans Bier, Rosé bier, Wit bier of WeizenAlle variantenPer stuk

Bijv. Wieckse Witte set 6 fl esjes à 30 cl 4.19 2.93

30% KORTING

Fanta of SpriteAlle fl essen à 1,5 liter,combineren mogelijk, liter 0.894 fl essen

7.12 5.34

3+1GRATIS

Voor 3+1 gratis geldt: U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Page 16: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 201416

SANI-DUMP SLIEDRECHT LEEGHWATERSTRAAT 63

KIJK VOOR ALLE VESTIGINGEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.SANIDUMP.NL24

Naast

NU 3X EXTRA VOORDEEL!OP ONZE TOCH AL LAAGSTE PRIJZEN

EXTRA KORTING AANGEBODEN DOOR BIJNA ALLE LEVERANCIERS

OPLOPEND TOT WEL 15%

DIVERSE SPECTACULAIRE ACTIES EN AANBIEDINGEN IN SAMENWERKINGMET ALLE BEKENDE MERKEN

BALLONPRIKACTIE: EXTRA FEESTKORTING AANGEBODEN DOOR SANI-DUMP

Voorbeeldkortingen: GROHE V&B - Wandtoilet compleet 62%Geberit V&B - Wandtoilet compleet 59%

1evoordeel

2evoordeel

3evoordeel

1100M TEGEL SANITAIR SHOWROOM

OPENINGSFEEST!

24e VESTIGING

Woensdag

09.30 - 17.302

Vrijdag

09.30 - 17.304

Donderdag

09.30 - 21.00

3Zaterdag

10.00 - 17.00

5

JULI

6

I.V.M. LEVERANCIERS

SPEKTAKEL

10%I.V.M. LEVERANCIERSSPEKTAKEL

EXTRA KORTINGAANGEBODEN OP:

???I.V.M. LEVERANCIERS

SPEKTAKEL

EXTRA KORTING

AANGEBODEN OP:

10%I.V.M. LEVERANCIERSSPEKTAKEL

12%I.V.M. LEVERANCIERS

SPEKTAKEL

15%EXTRA KORTINGAANGEBODEN OP:

EXTRA KORTING

AANGEBODEN OP:EXTRA KORTING

AANGEBODEN OP:

o.a. op onderstaande merken

OOK VOORAL UW

TEGELS

JULI

JULI

JULI

LOODS 5

Page 17: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 17

Vraagprijs € 165.000 k.k.

Mahonie 164

U bent welkom tijdens het open huisop zaterdag 5 juli van 11.00-12.00 uur

Leuke eengezinswoning gelegen in de wijk ‘Oudelandsehoek’. De woning be-schikt over een diepe achtertuin met berging en eigen parkeervoorziening! Binnenshuis bevinden zich drie slaapka-mers, een geheel betegelde badkamer en een ruime woonkamer met open keuken.

DORDRECHTOPEN HUISza 5 juli 11.00-12.00

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Sport

DORDRECHTHet Albert Schweitzer Ziekenhuis is sponsor geworden van de Drecht-StadLoop. ASz wordt naamgever van de bedrijvenloop. Het goede doel is geboortecentrum Rhena, waar moeder en kind langer dan gewoonlijk kunnen verblijven.

Bij Rhena staan de baby én het gezin centraal. ASz organiseert de zorg gezinsgericht in een huiselijke sfeer. Baby en moeder blijven zo veel mogelijk bij elkaar. De opbrengst van de bedrij-venloop wordt besteed aan de inrichting van de ruimte in het geboortecentrum waar de ouders familie kunnen ontvangen.De bedrijven die meedoen aan de DrechtStad-Loop vormen teams van vier tot zes deelnemers.

Zij lopen individueel 5 kilometer. De snelste vier per team bepalen het klassement. De opbrengst van de inschrijfkosten gaan naar het goede doel. Ook de individuele lopers van de overige loopaf-standen kunnen een bijdrage leveren.

De DrechtStadLoop vindt dit jaar plaats op zondag 26 oktober. Informatie en voorinschrijven op www.drechtstadloop.nl.

DORDRECHTHonkballer Kevin Moesquit van Mam-paey The Hawks is opgeroepen voor het Nederlands team in de aanloop naar de Haarlemse Honkbalweek. De binnenvelder van de Dordtenaren de-buteert in de selec e van bondscoach Steve Janssen.

De Haarlemse Honkbalweek die voor de eerste keer in 1961 werd gehouden staat voor 11 tot en met 20 juli op de kalender. Naast Oranje komen ook Japan, USA en Chinees Tapei in actie. Moes-

quit honkbalde eerder als professional voor de Los Angeles Angels in de Verenigde Staten en Winnipeg Goldeyes in Canada. In de hoofdklas-se competitie won Kevin Moesquit zondag na verlenging in tien slagbeurten met The Hawks het uitduel in Bussum bij Mr.Cocker/HCAW met 4-5. De twee voorgaande ontmoetingen tussen beide teams eindigden onbeslist in 2-2 en een 2-3 winst voor Mr.Cocker/HCAW. In de stand op de ranglijst vinden we de Dordtenaren terug op de zevende plaats. Deze week is regerend lands-kampioen DOOR Neptunus in een drieluik de volgende tegenstander.

O&O’ers in WK-selec eZWIJNDRECHTBondscoach Mitch Fenner begint de opbouw naar de wereldkampioenschappen herenturnen met elf turners. In de selectie heeft hij vier turners van het Zwijndrechtse O&O opgenomen: Anthony van Assche, Bart Deurloo, Karl Kosztka en Boudewijn de Vries. Uiteindelijk vertrekt de bondscoach eind september met zeven turners naar de WK in China.

ASz adopteert bedrijvenloop DrechtStadLoop

Kevin Moesquit, hier zaterdag in ac e tegen Mr.Cocker/HCAW is opgeroepen voor de Haarlemse Honkbalweekselec e van het Nederlands team. (Foto: Michel Sterrenberg)

Honkballer The HawksThe Hawks in Oranje in Oranje

DORDRECHT Op het sportpark aan de Gravensingel in Dubbeldam werd donderdagochtend weer de Special Heroes Day gehouden. Ongeveer 250 leerlingen uit het speciaal onder-wijs maakten deze dag kennis met verschillende sporten. De dag werd door lokale sportverenigingen en sportaanbieders en Sportbedrijf Dordrecht georganiseerd. (Foto: Thymen Stolk)

Sporten uitproberen op Special Heroes Day

Page 18: Midweekeditie week 27 2014

Direct geld voor uw woning.nl

Een gedenksteen zorgt voor een speciale herin-nering aan een dierbare. Bij Dominicus vertalen wij uw wensen in natuursteen, RVS of glas. Kijk op onze site of bel ons voor een persoonlijk advies. Voor ieder budget is er een mogelijkheid.

Madame Curiestraat 103316 GN DordrechtTel. 078 - 618 28 88

Burg. van Walsumweg 5303011 MZ Rotterdam

Tel. 010 - 270 90 09

TOT WEL

€ 5.182 KORTING!

ALLEEN BIJ ZEEUWEXTREEM VEEL KORTING

OP ONZE VOORRAADMODELLEN!

Prijzen zijn incl. BTW, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten en geheel rijklaar. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Zolang de voorraad strekt. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van de aanbieding. Betreft geregistreerde auto’s 2014.Gem. brandstofverbruik: 3,7 - 4,7 l/100 km (1 op 20,8 - 27,0). CO2: 88 - 113 g/km.

AOP O

De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de offi ciële Europese testmethode. Het daadwerkelijke verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl; voor handige tips om zuiniger te rijden.

ZEEUW AUTOMOBIELBEDRIJF B.V.ZWIJNDRECHT, OHMSTRAAT 1, TEL. 078 - 681 27 00

VIA NAVIGATIE MIDDELLIJN ZWIJNDRECHTwww.zeeuw.nl

3x Fiat 500 Cabrio TwinAir 80 Easy

nu voor € 14.950GEHEEL RIJKLAAR

7xFiat 500 Cabrio TwinAir 80 Lounge

nu voor € 15.950GEHEEL RIJKLAAR

DIVERSE KLEUREN EN UITVOERINGEN MOGELIJK.

creations

Page 19: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 19

Alleen dezeweek te boeken!

Reserveer via 0547 368 750

of www.hotelherikerberg.nl

2 overnachtingen in een luxe landhuiskamer

2 maal uitgebreid ontbijten

2 maal drie gangen keuze menu in Bistro Charlz

Gratis Fietsroutes Gratis oplaadpunten

Gratis WIFI

€99,- p.p.

68%KORTING

3 dagen genietenin TwenteWeek actie

“3 dagen inclusief halfpension in Twente”

Hotel Herikerberg gelegen in Markelo, Hof van Twente - [email protected]

www.demariannehoeve.nlNanengat 8, Papendrecht, tel. 078 - 642 51 41

Ooglidcorrecties Onderzoek heeft uitgewezen dat een ooglidcorrectie u een tot 10 jaar jonger uiterlijk geeft.

Informatieavond

Rimpelbehandelingen

maakt je leven mooier!

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Ondernemers

DORDRECHTPlus Boerman is onder-scheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Piet Boerman ontving het keurmerk vrijdag in aan-wezigheid van wethouder Jasper Mos. Het SSK is een keurmerk voor zelfstan-dige supermarktonder-nemers die zich bijzonder inze en voor de lee aar-heid in en rondom hun supermarkt.

Met het ontvangen van het Su-per Supermarkt Keurmerk heb-ben ondernemer Piet Boerman en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun

relatie en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, af-valreductie, assortiment, trans-port en logistiek. In het bijzon-der door de werkplekken voor Wajongers en ‘snuffelstagiaires’ uit het speciaal onderwijs, de gratis lunch voor de medewer-kers, voor het schoonhouden van de directe winkelomgeving en een positief samenwerkings-verband met een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking hebben bijgedragen aan het toekennen van het Su-per Supermarkt Keurmerk.

BeoordelingscriteriaPlus Boerman is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrok-kenheid, stimulerend perso-neelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam ener-

giegebruik, veiligheid en pre-ventie, afvalinzameling en -re-ductie, en transport en logistiek. Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Piet Boerman is dan ook supertrots op het behaalde resultaat.Plus Boerman laat haar klanten graag profi teren van het be-haalde keurmerk met weer een unieke lokale spaaractie van Fontignac bestek. Deze actie loopt nog tot en met 23 augus-tus. Kijk voor verdere informatie in de winkel.Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcen-trum Levensmiddelen in sa-menwerking met kennisorgani-satie TNO.

Team Plus ’t Lam Bieshof en Plus Boerman ontvangen het Super Supermarkt Keurmerk

Team Plus Boerman Team Plus Boerman

Het team van Plus ’t Lam Bieshof. (Foto: Thymen Stolk)

Het team van Plus Boerman. (Foto: Thymen Stolk) Plus ’t Lam Bieshof DORDRECHT Plus ’t Lam Bieshof is on-derscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Pel ‘t Lam ontving het keurmerk vrijdag in aanwezigheid van wethouder Jasper Mos. Het SSK is een keur-merk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inze en voor de lee aarheid in en rondom hun supermarkt.

Met het ontvangen van het Su-per Supermarkt Keurmerk heb-ben ondernemer Pel ‘t Lam en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van ter-reinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie

en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veilig-heid, energiebesparing, afvalre-ductie, assortiment, transport en logistiek. In het bijzonder door een extra breed lokaal as-sortiment, waaronder vlees uit de regionale weiden, veel aandacht voor veiligheid met bijvoorbeeld jaarlijkse veilig-heidstrainingen voor medewer-kers, en een gedegen en loyaal personeelsbeleid wat mede leidt tot een laag ziekteverzuim heb-ben bijgedragen aan het toeken-nen van het Super Supermarkt Keurmerk.

BeoordelingscriteriaPlus ’t Lam Bieshof is beoor-deeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend per-soneelsbeleid, onderscheidend

assortiment, duurzaam energie-gebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie, en transport en logistiek. Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Pel ‘t Lam is dan ook supertrots op het behaalde resultaat.Plus ’t Lam Bieshof liet haar klanten graag op de dag van de uitreiking profi teren van het behaalde keurmerk met een heerlijke traktatie van lokale lekkernijen, zoals Brokking ge-bakjes en Olala Truffels. Het SSK is ontwikkeld door brancheorga-nisatie Vakcentrum Levensmid-delen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Page 20: Midweekeditie week 27 2014
Page 21: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 21

DE VAKANTIESPECIALIST VAN DE DRECHTSTEDEN

SUPERAKTIESUPERAKTIE

boekt u tussen nu en 31/08/2014 een vakantiereis*

dan krijgt u van ons een

GRATISGRATISKOFFER KOFFER

TROLLEYTROLLEY

(t.w.v. €59,99)

* Bij totale reissom van minimaal €1000,-

Wij Wij boekenboeken

alle alle vliegticketsvliegtickets

Wij boeken Wij boeken voor alle voor alle

gerenommeerde gerenommeerde touroperatorstouroperators

Kom langs op de Calandstraat 26 te Dordrecht (ook op afspraak of bezoek aan huis mogelijk) of bel ons op ons nieuwe telefoonnummer 078-2600004 of ga naar www.worldwidetravels.nl

Al onze Al onze medewerksters medewerksters hebben meer hebben meer dan 35 jaar dan 35 jaar

ervaringervaring

Ons nieuwe Ons nieuwe telefoon-telefoon-

nummer is nummer is 078-2600004078-2600004

Wij zijn Wij zijn cruisecruise

specialistenspecialisten

WWW.WORLDWIDETRAVELS.NL

Mijlweg 71 3316 BE Dordrecht Tel. (078) 613 77 77 www.indumij.nl/nissanAuto Indussan

Consumentenadviesprijs Nissan NOTE v.a. € 13.790,- (op basis van de meest recente prijslijst) is incl. BTW en BPM, excl. recyclingbijdrage (€ 45,-) en kosten rijklaar maken (€ 760,-). * De prijsverlaging is een maximale korting van € 2.000,- op de consumentenadviesprijs inclusief de dealerkorting, uitsluitend geldig bij aanschaf van een nieuwe Nissan NOTE uit voorraad t/m 31/07/2014 en zolang de voorraad strekt. Niet inwisselbaar tegen contanten. Afbeeldingen en genoemde opties kunnen afwijken van de standaarduitvoering. Prijswijzigingen en drukfouten onder voorbehoud. Raadpleeg voor de exacte specifi caties uw Nissan-dealer.

Overeenkomstig 715/2007.EG. Min/max verbruik NOTE gamma gecombineerd: 3,6- 4,7 l/100km, resp. 27,8 – 21,3 km/ltr. CO2 uitstoot variërend: van 92gr/km tot 109 gr/km. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

10X NISSAN NOTE CONNECT EDITIONDe Nissan NOTE Connect Edition is bij Auto Indussan direct uit voorraad leverbaar met € 2.000,- voorraadkorting!* Nog slechts 10 stuks op voorraad, dus wees er snel bij. De Connect Edition is de meest luxe auto in zijn klasse en standaard uitgerust met o.a. Start/Stop-knop, NissanConnect 2.0 navigatiesysteem, automatische airco, 15” lichtmetalen velgen, radio/CD-speler met 6 speakers en i-Key.

EXCLUSIEF VOORRAADVOORDEEL BIJ INDUSSANNU € 2.000,- KORTING* OP DE NISSAN NOTE

20% bijtelling max. 1.495 liter bagageruimte

€ 14.790,-*

Nissan NOTE Connect Editionnu van € 16.790,- voor:

Page 22: Midweekeditie week 27 2014

TUINWERELD DORDRECHT Provincialeweg 4a • 3319lh Dordrecht Tel.: (078) 621 91 61 • www.tuinwereld.nl kooopavoond oop ddoondderdagg ttoot 21..0000 uuurr.

parkeerplaats

verkoopProFIteer nu van

enorm veel voordeel!

met tot wel90% korting!!

alleen a.s. zaterdag 5 juli vanaf 09.00 uur:alleen a.s. zaterdag 5 juli vanaf 09.00 uur:

1000m2 vol met o.a tuinmeubelen, loungesets, zitzakken, barbecues, parasols,

vijvermaterialen, tuinplanten, Buxus, electrisch gereedschap, cadeau/

sfeerartikelen, interieurmeubels, dierenaccesoires.

Let op!! voor alles geldt: absolute bodemprijzen!!!

Opruiming van alle magazijnrestanten en beschadigde artikelen.

OlijfboomH.: ± 130 cm.

39,95

10,–25,–40,–

Luxe hangmatmet metalen standaard.

119,–

KruiwagenVoor het zware werk.

89,–

Allicante-stoel Luxe kunststofwicker di-

ningstoel, inclusief

kussen 89,–

Schommel 89,– 25,– 25,–

Direct geld voor uw woning.nl

dordtcentraalreclame.nlOfferte aanvragen? 078 - 61401499

Bele ering nodig? Voor onze

nieuwe

vestiging in

Zwijndrecht

We zijn op We zijn op zoek naar jou!zoek naar jou!

Autowasstraat

De WalvisGRAAG JE MOTIVATIE EN CV, UITSLUITEND PER MAIL NAAR [email protected]

WWW.WASSTRAATDEWALVIS.NL

FULL-PARTTIME PERSONEEL GEZOCHT (VANAF 18 JAAR)

Tevens ook voor onzebestaande locaties in

Dordrecht enH.I.Ambacht

Page 23: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 2014 23

MolenkampDrogisterij Parfumerie

Van Eesterenplein • 94 3315 KT Dordrecht • Tel.: 078 - 6167155

OPHEFFINGS-UITVERKOOP

TOT ZIENS BIJ DA MOLENKAMP

op=opop=op Alles moet wegAlles moet weg

Voor onze leuke shop langs de A16 te Zevenbergschenhoek

zijn wij per direct op zoek naar een

PARTTIME OF FULLTIME MEDEWERKSTER om ons team te versterken.

Heeft u interesse?Neem dan contact met ons op via:

[email protected] of tel. 0613127980

Wegens uitbreiding van onze activiteiten zoeken wij een

HOOFD ADMINISTRATEURJe werkt in een klein team en bent verantwoordelijk voor de volledige boekhouding. Daarnaast geef je leiding aan een administratief medewerker en ben je in staat om de boekhouding van onze bedrijven te professionaliseren en naar een hoger niveau te brengen.

Werkzaamheden: • Volledige verzorging van de boekhouding van onze bedrijven (momenteel 1 holding en 8 werkmaatschappijen) • Betalingsverkeer en facturatie van één werkmaatschappij • Debiteurenbewaking • Opstellen maandelijkse rapportages en aansluiting van onderlinge verhoudingen • Voorbereiding van aangiftes omzetbelasting • Contacten en overleg met onze adviseurs

Vereisten: • Minimaal een afgeronde opleiding moderne bedrijfsadministratie met enkele jaren relevante werkervaring • Kunnen omgaan met geautomatiseerde systemen. • Kennis er ervaring met Exact Globe Next is een pré • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift • Accuraat en zelfstandig • Geen 9 tot 5 mentaliteit

Wij bieden een leuke afwisselende en uitdagende baan met een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerden kunnen hun CV mailen naar [email protected], t.a.v. dhr. R. Bogert.

Toermalijnring 1200, 3316 LC Dordrecht, Telefoon 078 6511028, www.ricall.nl

Automatisering

voor al uw reclame ac viteiten: dordtcentraalreclame.nl Ondernemers

REGIOOpnieuw & Co hee als vijfde kringloopbedrijf in Neder-land het keurmerk van de Branchevereniging Kringloop-bedrijven Nederland (BKN) behaald. Het keurmerk is afgeleid van ISO-9001-2000 en wordt door Lloyds jaarlijks gecontroleerd. Voor Opnieuw & Co is het een erkenning van de kwaliteit die het bedrijf al langer nastree .

Het keurmerk werd vrijdag offi cieel ont-huld door de Dordtse wethouder Rik van der Linden bij de vestiging aan de Mer-wedestraat in Dordrecht. Opnieuw & Co is getoetst op zaken als vergunningen, arbo, transparantie en het beschrijven en kwalitatief goed uitvoeren van de proces-sen. De brengende en kopende klanten merken dit door heldere afspraken. En mocht er iets mis gaan, is er een klach-tenprocedure. Het mooie is dat Opnieuw & Co dit doet met een groot aantal vrij-willigers, leerlingen, medewerkers via Drechtwerk en patiënten van Bouman GGZ. Ook voor de partners van Opnieuw & Co, zoals HVC, Drechtwerk, het DaVinci College, Bouman GGZ, de gemeenten en divers scholen, is het een bevestiging dat Opnieuw & Co de zaken goed voor elkaar heeft. Het keurmerk geldt voor alle zes vestigingen.

Congres in DordtDe Branchevereniging Kringloopbedrij-ven Nederland bestaat dit jaar 20 jaar en heeft 67 leden met samen tweehonderd kringloopwinkels. Het jubileum wordt later dit jaar gevierd tijdens de nationale Kringloopdag op zaterdag 4 oktober. Op donderdag 2 oktober is er een landelijk congres met als thema De kringloopwinkel van 2020. Dit congres zal gehouden worden in het Energiehuis in Dordrecht. Er zijn de komende periode diverse acties bij het kringloopbedrijf om het behalen van het keurmerk samen te vieren met de klanten.

DORDRECHTMet meer dan een eeuw een fami-lietradi e, van oorsprong bakkers uit de Alblasserwaard, en een 80 jaar oude bakkerij aan het Damplein, is Korteweg een naam waarmee elke Dordtenaar is groot geworden. Eén ding is in al die jaren nooit veran-derd: “We zijn nog steeds dé am-bachtelijke bakkerij van Dordrecht”, zegt Dirkjan, een van de drie derde genera e ‘Korteweggen’.

Toen opa Jacob en oma Annie Korteweg hun brood- en banketbakkerij aan de toen-malige hoofdstraat in Dubbeldam openden, wisten ze precies waaraan ze begonnen. Ze hadden al de nodige ervaring opgedaan in de bakkerij van Jacobs vader in het Reeland. Nu bestaat het familiebedrijf uit vijf zaken: de winkel en centrale bakkerij in Dubbel-dam en winkels in Crabbehof, Sterrenburg, Stadspolders en Oude-landshoek. “Ik bezoek onze winkels bijna dagelijks en het is al-tijd weer een feest van herkenning”, vertelt Dirkjan Korteweg, die nu samen met broers Henk en Jaap het fa-miliebedrijf runt. “Het contact met de klan-ten is belangrijk voor ons. Daarom werken we ook met vaste teams in onze winkels.”

Warme broodjesElke week verlaten zo’n 8 tot 10 duizend broden de bakkerij. “Het verschil met super-marktbrood is dat ons brood nog warm is als het in de winkel aankomt. ’s Nachts be-ginnen de bakkers met hun werk en van de bakkerij naar de winkels is maar een korte afstand.” Waar opa en oma Korteweg ooit begonnen met wit- en bruinbrood, produ-

ceren de Dubbeldamse bakkers zo’n tachtig jaar later een uitgebreid assortiment van brood en banketproducten. Kortewegs ei-

gen favoriet is spelt-brood. “Mijn dochter en ik hebben last van allergieën en eczeem. Daar hebben we veel minder last van als we ons eigen speltbrood

eten.” Een andere trend is zuurdesembrood. “We maken onze eigen zuurdesemculturen. Daarom heeft ons brood ook zo’n unieke smaak.

Bloem en waterWat is er zo mooi aan het broodbakvak? “De bakkerij is de enige branche waarbij je het product van begin tot eind beheerst. We maken met onze eigen handen van bloem en water broden, die we vervolgens in onze eigen winkels verkopen.” Het verhaal Kor-teweg lijkt na ruim acht decennia nog lang niet uitverteld. “Bijna alle achterkleinkinde-

ren werken tijdens hun vakantie in een van de winkels of helpen op braderieën.” Het enthousiasme, de ambachtelijkheid, dyna-miek en innovatieve instelling die volgens Korteweg het familiebedrijf kenmerken, lijken ook in de vierde generatie niet te ont-breken.

Korteweg viert het jubileum met haar klan-ten: zij betalen deze week voor producten slechts 80 procent van de normale verkoop-prijs. Daarbij kosten een witbrood, een tar-webrood en een hazelnootslagroomgebakje tijdens de feestweek slecht slechts 80 cent!

De winkels van Korteweg zijn te vinden in Dubbeldam, Damstraat 2, Winkelcentrum Sterrenburg, P.A. de Kokplein, Winkelcentrum Stadspol-ders, Pearl Buck Erf 75 en Winkelcen-trum de Bieshof, Van Eesterenplein 103. Meer informatie is te vinden op www.bakkerkorteweg.nl of via [email protected].

Opnieuw & Co Opnieuw & Co verdient keurmerk branchevereniging

Alle zes de ves gingen van kring-loopbedrijf Opnieuw & Co beschik-ken nu over een kwaliteitskeur-merk van de branchevereniging.

Meest ambachtelijke brood van Dordrecht

Het verschil met supermarktbrood is dat ons brood nog warm is

als het in de winkel komt

Dirkjan Korteweg (midden) en collega’s Henk (rechts) en Jaap (links) met de broden en hazelnootgebakjes die jdens de feestweek slechts 80 cent kosten.

Page 24: Midweekeditie week 27 2014

vernieshowroom

zoekt; gas, hout of elektrisch u vindt het bij:

Page 25: Midweekeditie week 27 2014

Maxwellstraat 49 3316 GP Dordrecht 078 630 91 11

Meubel

juli

(max. 2 per bon)1 b o n p e r p e r s o o n - a l l e e n g e l d i g i n j u l i 2 0 1 4

44van 6,95

5,50

zomerburgermenuzomerburgermenu

Page 26: Midweekeditie week 27 2014

Dordt Centraal woensdag 2 juli 201426

MEUBELSTOFFERING

ANTIEKRESTAURATIE

LEERBEWERKING

• Stoelen • Fauteuils • Bankstellen Gespecialiseerd in o.a.:Artifort, Leolux, Rolf Benz, Pander, Gelderland, Gispen en Oisterwijk meubelen.

• Beste kwaliteitsleer • Banken, stoelen en Chester eldmeubelen

• Kasten • Cabinetten • Tafels• Stoelen • Bureau’s • Tevens lijmen wij al uw meubels

• Deelstoffering mogelijk• Bekleden can boot- en caravankussens• Stoelen of bankstel voorzien van nieuwe vulling

• Vlechten biezen, rieten- en rotanstoelen• Logen en spuiten van meubels• Verwijderen houtwormen

• Diverse leerreparaties: • Oude leer terugbrengen op kleur

Breng een bezoek aan onze uitgebreide showroom of bel voor meer informatie of een vrijblijvende offerte bij u thuis 078 - 622 64 33

‘s Heer Boeijenstraat 9 -15 (Grote Markt) • 3311 BN DordrechtOpeningstijden: maandag t/m zaterdag: 09.30 uur - 17.30 uur

De koffi e staat voor u klaar!

Kwaliteitsgarantie en onze standpunten

• Uitgebreide collectie leer-en meubelstoffen • Kwaliteitsmaterialen van de beste fabrikanten • Service en kwalteit is nr.1 • Altijd 3 jaar garantie • Parkeren voor de deur • Gratis halen en brengen • 65+ korting • Vervangende meubels

AKTIE AKTIE en

zowel op

klassieke als

moderne

wijze

IN DE MAAND

JULI

10% KORTING

OP LEER

REPARATIES

Tel. 06-29169268Viermolenspoort 53311 MK Dordrecht

[email protected]

www.broeders-latexspuiten.nl

Zoekt u een stukadoor die snel en goed vakwerk kan a everen en wilt u ook dat uw huis netjes en schoon wordt achtergelaten?

Door onze jarenlange ervaring in de particuliere en zakelijke afbouwbranche verrichten wij alle voorkomende traditionele- en moderne stukadoors & spuit werkzaamheden. De werkzaamheden die wij o.a.

verrichten zijn :

w Sausklaar stukadorenw Schuurwerk stukadorenw Diverse sierpleisters stukadoren

w Cement basis stukadorenw Raapwerk stukadorenw Buitengevels stukadorenw Ornamentenw Spack spuitenw Latex spuitenw Marmer pleisterw Beton look

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!

tot

20%korting

Page 27: Midweekeditie week 27 2014

www.dordtcentraal.nl

CentraaltjesHeeft u nog spullen in de aanbieding of bent u al jaren ergens naar op zoek? In Dordt Centraal kunt u wekelijks uw centraaltje kwijt. U kunt uw centraaltje opgeven via www.dordtcentraal.nl of door onderstaande bon in te vullen. Een centraaltje staat garant voor snel verkoopresultaat, dus reageer snel.

*********************Daklekkage op tijd Jan gebeld dan wordt het snel hersteld, 078-6194525 / 06-22203437

*********************V. sierbestr.tegelw., gras, schuren, schuttin-gen, bel vrijbl. 6309409 / 0622514651

*********************STUCADOOR voor al uw wand, plafond en sierpleis-ters Rombout 0655895835

*********************ELECTRICIEN (erkend) Voor al uw klusjes 078-6177152 / 06-27447407

*********************Stucadoor-saus- en schil-derwerkzaamheden. Scherpe prijzen, goede kwaliteit. 06 53585984

*********************Schildersbedrijf FAEST binnen en buiten schil-derwerkzaamheden ook behangwerk 06-55727364

*********************Onderhoudsbedrijf R.C. Kantvoor lood-, zink, dak-werk (dakpannen),sanitair en riool 06-22102002/078-6169743

********************Specialist in sierpleis-ter stukadoorsbedrijf R. van Loon 06-53268805www.stukadoorvanloon.nl

********************Kitbedrijf van Hoven voor al uw kit werk ook particulie-ren 06-12450560

********************KLUSBEDRIJF Aydin voor al uw grote & kleine klussenelektra instll.- completebadkamers - completeverbouwingen - schilder werkzaamheden - enz. meerinformatie bel gerust aub06-21253881 (al 12 jaar)

Personeel gevraagd

Prosoftware voor completeautomatisering in de zorg zoekt parttime adm. medewerker zie www.prosoftware.nl

*********************Tandartsassistente met ervaring, vd donder-dag en vrijdagochtend. Herintreedsters worden met nadruk uitgenodigd te rea-geren. Stuur je brief met CV t.a.v. M. Fernhout, Postbus 583, 3300 AN Dordrecht

Onroerend Goed

Garagebox te huur nabij centrum, geen electra, 105.- per maand 0653632176

*********************Te huur garageboxen Herradesstraat te Dordrecht. Huurprijs € 90,- p/m. [email protected] of 078-6131222.

*********************Loudonstraat Dordrecht. Huur v.a. €624,- per mnd. Nu 1 mnd huur gra s. Waltmann make-laars 078-6134311Modelwoning geopend op maandag van 11.00 - 13.00 u.

*********************

Dordt Centraal

Voor het laatste regionale nieuws

dordtcentraal.nl

Pannenkoekenhuis

Party-restaurant

Achterzeedijk 9 - Barendrecht

0180 - 617 576

www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl

Van 1 oktober t/m 31 maart:

Elke zondag

van 11.00 tot 13.30 uur

BRUNCH

15,-

Reserveren aanbevolen!Lindelaan 2a

3319 XK Dordrecht

Tel.: 078-6160821

Carnaval 2012 4444444444444444444444444444 4444444444444444444444444j aj aj aj aj aj aj aj aj aj a444444444444444444j aj aj aj aj aj aj aj aj aaj a aaaaaaaaa rrrrrr

Koeienbal 18 februari

DKV De Merwekrabbers

Leutpaleis van Van Halen444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444 44444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

4444444444jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

KLLeeeeu

4444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444VIPVVVVVVVVVV 444444444

VIP-kaartenincl. drank en hapje

€ 50,00

Dordrecht

LiLiLiLi dndnddelelelaaaaaann 2a2a

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht

Voor het laatste nieuws dordtcentraal.nl

Dag en nacht bereikbaar

7x24 uur GRATIS bereikbaarvoor directe hulp

0800 - 099 55 15

Voor al uw drukwerk

Dordt CentraalEerste schaatsbaan geopend

pagina 3pagina 3

oplage 60.000 • nr. 284

De gymzaal op het Vogelplein is niet meer. Deze week werd de zaal, tussen het oude badhuis en school Noordhove, met de grond gelijk gemaakt. Op het Vogelplein verrijst in de toekomst een senioren-complex, onderdeel van de herontwikkeling van de wijk. De gym-zaal en school Noordhove moeten voor deze nieuwbouw wijken. Voorlopig duurt het nog wel even eerdat er gebouwd gaat worden. Volgens Woonbron liggen de plannen nog niet vast. Dat de gymzaal echter nu al is gesloopt, komt omdat het van de zomer inke schade

opliep. Zo viel een van de populieren aan de Bankastraat op het dak van de zaal. Met het oog op de komende herstructurering werd door de gemeente besloten geen geld te stoppen in het herstellen van de zaal. Voor de veiligheid werd het gebouw alvast gesloopt. Aan het ein-de van dit jaar starten de voorbereidingen voor de herontwikkeling van het plein. Vooralsnog wordt er nog les gegeven in school Noord-hove omdat de hoofdloca e aan het Oranje Vrijstaatplein momenteel wordt gerenoveerd. Het is de bedoeling dat er in het nieuwe school-jaar geen les meer wordt gegeven aan het Vogelplein. Sloopdata zijn echter nog niet bekend. (Foto: Thymen Stolk)

De beste sporters

pagina 13pagina 13

In de raadsvergadering heeft D66 dit met de andere oppositiepartijen bepleit.

D66 wil een GROTE PARKEER-GARAGE bij het Energiehuis

Lees hierover op onze website www.d66dordrecht.nl

Gra s naar WK Shor rack?Wil je gra s naar het WK Shor rack, volgend weekend op de Sportboulevard? Dat kan! Mail de redac e van Dordt Centraal via redac [email protected] en maak kans op gra s kaarten. Vermeld in je mail eventjes waarom die gra s kaarten juist jouw kant op moeten.

Verras je Valentijn met een gratis liefdesbericht in Dordt Centraal!Zoals ieder jaar maakt Dordt Centraal rond Valentijnsdag ruimte vrij in de krant voor liefdevolle berichtjes. Dat kan een liefdesverklaring zijn aan een geheime liefde, maar ook aan de part-ner waar je al jaren gelukkig mee bent. Nieuw dit jaar is dat deze Valentijntjes helemaal gratis zijn! Ga daarvoor naar dordtcentraal.nl, klik op de Valentijns-button en vul online de bon in. De be-richtjes worden op vrijdag 10 februari geplaatst in Dordt Centraal.

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht

Gesloopt

Nu het zo koud is, is de win-terregeling in de nachtopvang van toepassing. Het aantal bedden is meer dan verdub-beld, van 28 naar 60. De afge-lopen dagen hebben rond de 40 mensen gebruik gemaakt van de nachtopvang, aan het Kromhout/Kasperspad. Dat weet Ida Wiersma van het Leger des Heils. Andere maat-regelen die worden genomen is dat de zogenaamde out-reach medewerkers vaker

op pad gaan. In plaats van driemaal per week elke dag. “Dit zijn speciaal opgeleide collega’s die op pad gaan om daklozen onder bruggen, via-ducten en in parken op te zoeken. Zo hebben we hen in het vizier en weten we wie waar verblijft.”

Onverantwoord De out-reach medewerkers motiveren volgens Wiersma de buitenslapers om naar

binnen te gaan. “Elke

avond is er contact, wordt er gekeken hoe deze mensen er bij zitten. Is hun slaapplaats goed beschut? Hebben ze voldoende dekens? En nog iets te eten?” Zolang het nog verantwoord is mogen de bui-tenslapers die geen gebruik willen maken van de nacht-

opvang, buiten blijven. “Is het onverantwoord en moeten ze mee dan is een laatste pres-siemiddel het oproepen van de politie.” Volgens Wiersma zijn er momenteel twee notoi-re buitenslapers die weigeren van de nachtopvang gebruik te maken.

regeling nachtopvang

Het team is tevens afhankelijk van de informatie van Dordtenaren. Wie een buitenslaper kent wordt verzocht dit door te geven. Dat kan via [email protected] of tel. 06-10380864. Gevraagd wordt om een nauwkeurige omschrijving van de persoon, de slaaplocatie en het tijdstip van signaleren. Het Leger des Heils kan ook heel goed gebruik maken van dekens, slaapzakken en dekbedden. Wie wat over heeft kan het afgeven aan het Kromhout 110 of bij het Servicecentrum aan de Dubbeldamseweg 50.

Wie heeft een deken over?

De gymzaal op het Vogelplein is niet meer. Deze week werd de zaal, ussen het oude badhuis en school Noordhove, met de grond gelijk gemaakt. Op het Vogelplein verrijst in de toekomst een senioren-complex, onderdeel van de herontwikkeling van de wijk. De gym-zaal en school Noordhove moeten voor deze nieuwbouw wijken. Voorlopig duurt het nog wel even eerdat er gebouwd gaat worden. Volgens Woonbron liggen de plannen nog niet vast. Dat de gymzaal echter nu al is gesloopt, komt omdat het van de zomer inke schade

In de raadsvergadering heeft D66 dit met de andere oppositiepartijen bepleit.

D66 wil een GROTE PARKEER-GARAGE bij het Energiehuis

Lees hierover op onze website www.d666dodoorddrrececchtt.nll

Nu het zo koud is, is de win-terregeling in de nachtopvang van toepassing. Het aantal bedden is meer dan verdub-beld, van 28 naar 60. De afge-lopen dagen hebben rond de 40 mensen gebruik gemaakt van de nachtopvang, aan het Kromhout/Kasperspad. Dat weet Ida Wiersma van het Leger des Heils. Andere maat-regelen die worden genomen is dat de zogenaamde out-reach medewerkers vaker

op pad gaan. In driemaal per wee“Dit zijn speciaalcollega’s die op padaklozen onder brducten en in parzoeken. Zo hebbein het vizier en wetwaar verblijft.”

OOnvveraantwwoooordd De out-reach medmotiveren volgens de buitenslapers o

bingaa

regeling na

HeoeetijmheDu

Dag en nacht bereikbaar

7x24 uur GRATIS bereikbaarvoor directe hulp

0800 - 099 55 15D r u k k e r i j

Jonkheer

PannenkoekenhuisParty-restaurant

Achterzeedijk 9 - Barendrecht0180 - 617 576

www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl

Van 1 oktober t/m 31 maart:

Elke zondagvan 11.00 tot 13.30 uur

BRUNCH

15,-

Reserveren aanbevolen!

Dordrecht • (078) 6164808

nr. 4 - jaargang 2 oplage: 100.000

uitgave van Dordt Centraal januari 2012

Nieuws Vastgoed Trends & Interieur Regio Financieel Juridisch & Weetjes Buiten Onderhoud

Nieuws Vastgoed Trends & Interieur Regio Financieel Juridisch & Weetjes Buiten Onderhoud

Nieuws Vastgoed Trends & Interieur Regio Financieel Juridisch & Weetjes Buiten Onderhoud

Een huis kopen of een huis huren? Wanneer is het een beter en wanneer het

andere? Dat verschilt van mens tot mens. Maak daarom voor jezelf een keuze.

» Wie een huis koopt betaalt altijd, bovenop de verkoopprijs, ongeveer 10 procent kosten koper. Als het

huis weer verkocht wordt dan is de verkoper dit geld direct weer kwijt. Dan lijkt het dus verstandiger

om pas te verkopen als het huis 10 procent in waarde gestegen is.

» Wie van plan is binnen vijf jaar weer te verhuizen, doet er misschien verstandig aan geen huis te

kopen. Dit omdat, zoals eerder genoemd is, het huis eerst 10 procent in waarde gestegen moet zijn

om geen verlies te maken.

» Tenzij je weet dat je inkomen flink zal stijgen of dat het huis binnen vijf jaar flink in waarde stijgt.

» Verhuizen is bij huurwoningen vaak minder gecompliceerd. Tenzij de inkomensgrens te hoog is,

waardoor sociale woningbouw niet haalbaar is. Dan komt een huurder automatisch terecht in de

liberale huursector.

» De woonlasten zijn duidelijker en meer voorspelbaar bij het huren van een woning.

» Het grote onderhoud wordt vaak door de huisbaas gedaan. Zorgen hierover hebben huurders dus

een stuk minder.

» Kopen is daarentegen een manier om vermogen op te bouwen.

» Bij een koopwoning is het onderhoud voor rekening van de bewoner zelf, wel heeft de bewoner een

grote vrijheid om veranderingen aan de woning aan te brengen.

Verreweg de meeste keren gaat het

om gevelreiniging. Dit kan door

stoomcleanen, chemisch reinigen

of stralen. Om te bepalen wat

het beste is voor een gevel, is

het belangrijk om te weten wat

voor soort gevel en om welke type

vervuiling het gaat. Om zolang

mogelijk plezier te hebben van een

renovatie is impregneren van de

gevel aan te raden.

Schoonmaken

Stoomcleanen is de meest een-

voudige manier van reinigen. Dit

wordt vaak toegepast om een

gevel te reinigen die licht vervuild

is. Onder hogedruk wordt heet

water tegen de gevel gespoten.

Het warme water lost de vervuiling

op, en door de druk wordt het vuil

van de gevel afgespoten. Stoom

cleanen is niet geschikt voor elk

type gevel en vervuiling.

Chemische reiniging wordt toege-

past bij matige tot zware vervuiling

op de gevel. Dan wordt gebruik

gemaakt van een reinigingsmid-

del dat de vervuiling op de gevel

oplost. Er bestaan verschillende

soorten reinigingsmiddelen.

Afhankelijk van de steensoort en

het type vervuiling wordt gekozen

voor het reinigingsmiddel dat het

beste past bij de gevel.

De term zandstralen is eigenlijk

een beetje misleidend. Er bestaan

namelijk veel meer straalmiddelen

dan alleen zand. Vaak wordt bij-

voorbeeld ook kalk gebruikt. Het

juiste straalmiddel hangt af van

Kopen of huren?

Het huiHet huis weer als nieuwGevelrenovatie is een breed begrip. Meestal gaat het om een combinatie van werk-

zaamheden, zoals het reinigen van de gevel, voegrenovatie en impregnatie.

Redactie: Hans Boender - Opmaak: Twin Creations, Foto’s: Michel Sterrenberg en Linda Visser.

Dit is een uitgavevan:

oplage 60.000 verschijnt huis aan huis in heel Dordrecht

Dordt Centraal nl

weinig voor: een mental coach. Oranje

geldt voor allerlei andere mensen binnen

niet in de schijnwerpers verschijnt, maar die allemaal een eigen verhaal hebben. Of

verantwoordelijke man voor het reilen en ne of de coördinator van de

Marco MansJohn van der LindenJan Kees DielhofMar n A asio

Tjark de Lange Paul KosterJaap BootTennistak

Arto Dielhof

1617

1920

2123 Marco Retel

vervuiling.

einiging wordt toege-

ge tot zware vervuiling

. Dan wordt gebruik

n een reinigingsmid-

vervuiling op de gevel

bestaan verschillende

reinigingsmiddelen.

van de steensoort en

rvuiling wordt gekozen

einigingsmiddel dat het

bij de gevel.

zandstralen is eigenlijk

e misleidend. Er bestaan

veel meer straalmiddelen

en zand. Vaak wordt bij-

d ook kalk gebruikt. Het

raalmiddel hangt af van

als s nieuwnieuwstal gaat het om een combinatie van werk-

evel, voegrenovatie en impregnatie.

weinig voor: een mental coach. Oranje

geldt voor allerlei andere mensen binnen

niet in de schijnwerpers verschijnt, maar die allemaal een eigen verhaal hebben. Of

verantwoordelijke man voor het reilen en ne of de coördinator van de

HUIS AAN HUIS (THEMA)KRANTEN

Naam : ........................................................................

........................................................................

........................................................................

........................

Adres : ........................................................................

........................................................................

........................................................................

........................

Plaats : ........................................................................

.......................................................................

........................................................................

.........................

Telefoon : ........................................................................

........................................................................

........................................................................

........................

................................................... Handtekening opdrachtgever : ................................

........................................................................

/ l tsing ll het zonnescherm.

Papendrecht

Brederodehuis 14

3353 HD Papendrecht

Tel. 078 - 642 64 11

Fax 078 - 642 64 86

Ambachtsplein 125

3068 GV Rotterdam - Zevenkamp

Tel. 010 - 456 84 05

Fax 010 - 456 21 47

ABN AMRO 58.59.19.003

KvK Rotterdam nr. 242 997 94

BTW nr. 808488375B01

....................................

...................................

..................................

.................................

plein 125Rotterdam - Zevennkampmp

456 84 05456 21 47

Reeweg aanbiedingen!

“ In de Bogaard” fruitgroente

aardappelen

10 PITLOZE MANDARIJNEN 1,00VERSE BLOEMKOOL 1,00

Reeweg Oost 69 | 078 - 613 55 54 | www.indebogaardagf.nl

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

HOLLANDSE SLA EN HOLLANDSE KOMKOMMER

VERSE TOMAAT EI SALADE

samen voor

1,50

250 gram

1,50

FRIESLANDER AARDAPPELS

5 kilo

1,50

GESNEDEN SNIJBONEN400 gram

1,50

n

Ribkarbonade 5,98

Haaskarbonade 6,98

Haasfi letrollade 8,98

Kipfi let 7,45

Onze runderrookvlees GRAM 1,99

REEWEG SPECIAALZAAK BANKETBAKKERIJ VAN DER BREGGEN

nu 5,50

DEZE WEEK4 broodjes naar keuze

+200 gram

Roomboterkoekjes gesorteerd

+2 saucijzen of appelfl appenvan 8,20

aanbiedingen geldig van woensdag 16 februari t/m zaterdag 5 maart

HairCare KnipsalonKnippen 14,50 5,00Föhnen kort haar 10,00Föhnen lang haar 15,00 Kappersbenodigdheden

*Haarverzorging – shampoo/conditioners/treatmentsGel/wax/haarlak/versteviging/serumBiologisch/Goldwell/Loreal/Schwarzkopf*Materialen – Fohn’s/styletang/tondeuze’s

#knip uit - knip uit - knip uit - knip uit

Onze ham

1,50

#

knip uit - knip uit - knip uit - knip uit

max. 200 gram per klant

Jaap Heesbeen

Brederodehuis 143353 HD PapendrechtTel. 078 - 642 64 11Fax 078 - 642 64 86

Ambachtsplein 1253068 GV Rotterdam - ZevenkampTel. 010 - 456 84 05Fax 010 - 456 21 47

Voor informatie: 078 - 6140149

ONTWERP / VERVAARDIGENRECLAMEDRUKWERK

VERSPREIDING DRUKWERK IN DE GEHELE

DRECHTSTEDEN

www.dordtcentraal.nl

€20,50

€23,50

€26,50

€29,50

€32,50

€17,50

Opgeven t/m maandag, voor plaatsing op woensdagOok mogelijk via www.dordtcentraal.nl

Opsturen naar: Dordt Centraal - Postbus 1030 - 3300 BA Dordrecht

Ondergetekende machtigt Dordt Centraal om éénmalig € ................................................. ,- van zijn/haar bank-giro rekening af te schrijven.

Naam

Adres

Postcode/woonplaats

IBAN Nr.

Handtekening Datum

Plaatsing uitsluitend bij betaling vooraf of bij éénmalige machtiging.

Elke regel extra €3,00 (incl.BTW)

Opgeven advertentieUw advertentie 2 weken huis-aan-huis in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Heerjansdam.

voor 17,50 (3 regels)

SIERBESTRATING?

Hoveniersbedrijf F. Stal creëert ideale tuinen

WWW.FSTAL.NL TEL.: 078 - 631 94 17 » MOB.: 06 - 25 29 21 27

Nu slechts

€ 55.- per m2

Stenen - zand - uitgraven - afvoer oude materialen - aanleggen - trillen

TEVENS VOOR: schu ngen - terras - overkappingen - vlonders

Sierbestra ng en tegels (60 x 60 x 5 cm.) vanaf € 55.- p.m2 all-in

Te huur gestoffeerd apparte-ment omgeving park Mer-westeijn geschikt voor be-woning met 2 personen €795,- te bevragen tel: 06-51161282

*********************T.H. gem. kamers voor 1 pers. € 450,-/m incl. Eneco tel. 06-42400134

*********************Te Huur rijtjeshuis 4 slpk./Centrum Dordt.Tel.0654358813

*********************TE HUUR GARAGEBOXMauritsplaats/Sterren-burg tel. 013 5073817

Reparatie

KLOK DEFECT? repara e met garan e prysopgaaf aan huis 078 6848791

*********************Fa. van Driel. WITGOEDREPARATIE en verkoop van alle merken was-, droog-, koel-, vries-, en vaatwasmachines. Garantie op repara-tie en onderdelen. Tel. 6182690. Direct mon-teur 06-53336030

Boeken

De boekenla. In en ver-koop boeken en strips, tev. lp’s en singles. Boomstr. 5, tel. 078-6137988

Escort

BOYS & GIRLS ESCORT078-6258035

*********************Charmante dame 48 jr. vol-slank verwent u zeer discr.de gehele week bij u of bij mij thuis tel. 0638080646

Relatie & Kennismaking

Serieuze donkere man van 55 jaar zoekt serieuze Hollandse vrouw voor goed contact en vriendschap. Br.o.nr. DC25-06-01

*********************Sergio 49 zoekt kennismk. met Italiaanse vr. voor ser. rel. als het goed klikt evt. huwelijk, leeftijd niet belangr. T. 06-39074313 sms mag ook, anche in Italiano!

Auto's

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen, ook s'avonds met RDW vrij-waringbewijs, direct de hoogste prijs 0627381986

Diversen

* FAALANGST?• ONZEKERHEID?• CONCENTRATIEVERLIES?

www.dickjwijmer.nl

Massage

Professionele massagedoor een ervaren masseuse0628254467

*********************

Vraag & aanbod Pandora. In- en verkoop kleingoed, kunst, boeken, LP’s, curiosa, evt. compl. inboedels, Wijnstraat 82 D.dr. 078-6135030 w w w . p a n d o r a - d o r d t .com

********************* Nicolle Buis haalt graag uw oude spullen op. Ook boe-delruimingen 06-20562539 ********************* Meubelstoffeerderij A.P. Franken ruim 40 jaar erva-ring in stofferen van klas-sieke, moderne en antieke meubelen. Bel 078-6144860 voor een offerte of kom langs op Hoogt 14 in Dordrecht ********************DE DORDTSE KIL vr. t.k.postzegels, munten, oud antiek, speelgoed, ansicht-kaarten 078-6136438

********************FRANKEN KUNST & ANTIEKIn- en verkoop Voorstraat 380Tel. 078-6130289 / 06-53568480

********************Huis ontruimen Snel en NetjesINKOOP INBOEDELSBel voor een offerte naar06 - 42 06 98 09

********************John v/d Zee kussens stoffering van boot caravan stoelen campers vrijblijvende offerte aan huis tel. 06-51729352 email: [email protected]

Lessen

Les op uw eigen instrument ! PIANO- KEYBOARD - ORGEL Paul Salders 078 - 6.510.532

*********************Snel je rijbewijs, gratis exa-men, garantie pakket - gratis herex. tel. 078-6290825www.autorijschool-jansen.nl

Huisdieren

HC FREDRIET voor o.a.puppycursus / sport & spelinfo: www.fredriet.nl078-8427786

Computers

Problemen met uw compu-ter?? PC Hulp Zuid Holland, komt bij u aan huis!!!!Voor reparatie en installatie tegen een betaalbaar tarief!!! Ook voor al uw nieuwe en gebruikte computers. Tel. 078-8447832 / 06-41745841. Kjk op onze nieuwe webwinkel. www.pchulp-zuidholland.nl

*********************Problemen met PC, laptop, tablet, smartphone of inter-net? Bel PC Perfectop 078-6549828 of kijk op www.pcperfect.nl

*********************We zijn gespecialiseerd in reparaties van telefoons en computers. Tevens in- en ver-koop laptops en telefoons. Prefix v. Oldenbarneveltplein 22 Dordrecht 078-6189603

Personeel aangeboden

STUCADOOR spackspuiten, spachselputz, sauzen wand- en plafondafwerking vrijbl. offerte 06-54387674

*********************

Direct geld voor uw woning.nl

Noordendijk 42 • 3311 RP Dordrecht • Tel. 078 842 2514

Opleiding met een echte

Baangarantie

“De Workaholics” biedt het.

Bel snel voor informatie 078-8422514 en maak een afspraak met 1 van onze adviseurs!

NIEUW….NIEUW…..NIEUW… NIEUW….NIEUW…..NIEUW…NIEUW....

creations

BLEKERSDIJK 38A3311 LE DORDRECHT

078 6489319

WWW.TWINCREATIONS.NL

VOOR AL UW

RECLAMEACTIVITEITEN

plaats ook

eens een centraaltjevia onzewebsite!

Page 28: Midweekeditie week 27 2014

Nu met 14,95

voordeel

Prachtig bruin in 1 dagPrachtig bruin in 1 dag

Samen 1995

Samen 2095

TER WAARDE VAN

1095