Marloes helpt tienermoeders in Ecuador Nieuwsbrief #1 - Juni … Marloes... · 2013. 7. 4. · De...

2
Marloes helpt tienermoeders in Ecuador Nieuwsbrief #1 - Juni 2013 75.000.000 tienermoeders leven op straat Operatie Mobilisatie OM is een interkerkelijke, internatio¬nale organisatie, die op verschillende manieren het evangelie door wil geven. Dit gebeurt bijvoorbeeld door praktisch werk, ontwikkelingshulp, hulpverlening, straatevangelisatie of jongerenwerk. Omdat OM het project Dunamis een goede en mooie onder- neming vindt, heeft ze ervoor gekozen dit project te ondersteunen. Nu kan ik namens OM iets betekenen voor dit project. OM vraagt van haar medewerk- ers om zelf te zorgen voor een groep mensen die hen financieel ondersteunt en om een thuisfrontcommissie samen te stellen. Deze thuisfrontcommissie stel ik graag in een latere nieuwsbrief aan u voor. Wilt u meer informatie over het werk van OM? Neem dan eens een kijkje op de website van OM: www.om.org of www.nl.om.org. ze ondersteuning bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Dit zowel praktisch, bijvoorbeeld door het maken van sieraden, te leren naaien en hun producten te verkopen, als door het aanbieden van trainingen op het vlak van psychische en emo- tionele ontwikkeling en het geven van bijbels onderwijs. Sinds ongeveer een jaar is het werk van Dunamis een partnerproject van Operatie Mobilisatie, omdat OM zag dat wat Dunamis doet, echt werkt! Jonge vrouwen leren zelfstandig in het leven te staan en hun kinderen een veilige toekomst te bieden. Ik zal met name betrokken zijn bij het opzetten en vormgeven van een dagbesteding voor de kinderen van deze vrouwen, het geven van bijbels onderwijs en het helpen in de verkoop van de producten die deze vrouwen op de dagbesteding maken. Dit helpt om deze jonge vrouwen hun eigenwaarde terug te geven en om trots te zijn op hun werkzaamheden. De nood van jonge tienermeiden, die slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting, is erg hoog. Wist u dat zo’n 75.000.000 (tiener)moeders wereldwijd op straat leven? Al langere tijd hoopte ik, dat ik hierin op een dag, concreet iets zou kunnen betekenen. Nu is het bijna zover. Per septem- ber hoop ik naar Ecuador te gaan, om te ondersteunen in de hulpverlening aan deze doelgroep jonge vrouwen en ze te laten delen in de vrijheid die er is in Jezus. Mijn naam is Marloes Achterveld en ik kom uit Oene. Als u meer wilt weten dit project wilt weten, vindt u hier onder meer informatie over het project en over hoe u daarbij betrokken kunt zijn. Laat liever het recht stromen als water, en de gerechtigheid als een altijd voortvloeiende beek. (Amos 5: 24) Project Dunamis Het echtpaar Boris en Fernando Salinas hebben de stichting Dunamis een paar jaar geleden opgezet in Quito. Dit mooie concept helpt jonge vrouwen, (veelal onder de 18) die slachtof- fer zijn van mensenhandel of seksuele uitbuiting, een toekomst op te bouwen, samen met hun kinderen. Zodra zij uit de pros- titutie en/of mensenhandel gered zijn en een basisprogramma gevolgd hebben, komen ze bij Dunamis terecht. Hier krijgen

Transcript of Marloes helpt tienermoeders in Ecuador Nieuwsbrief #1 - Juni … Marloes... · 2013. 7. 4. · De...

Page 1: Marloes helpt tienermoeders in Ecuador Nieuwsbrief #1 - Juni … Marloes... · 2013. 7. 4. · De nood van jonge tienermeiden, die slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting,

Marloes helpt tienermoeders in Ecuador Nieuwsbrief #1 - Juni 2013

75.000.000 tienermoeders leven op straat

Operatie MobilisatieOM is een interkerkelijke, internatio¬nale organisatie, die op verschillende manieren het evangelie door wil geven. Dit gebeurt bijvoorbeeld door praktisch werk, ontwikkelingshulp, hulpverlening, straatevangelisatie of jongerenwerk. Omdat OM het project Dunamis een goede en mooie onder-

neming vindt, heeft ze ervoor gekozen dit project te ondersteunen. Nu kan ik namens OM iets betekenen voor dit project. OM vraagt van haar medewerk-ers om zelf te zorgen voor een groep mensen die hen financieel ondersteunt en om een thuisfrontcommissie samen te stellen. Deze thuisfrontcommissie

stel ik graag in een latere nieuwsbrief aan u voor.

Wilt u meer informatie over het werk van OM? Neem dan eens een kijkje op de website van OM: www.om.org of www.nl.om.org.

ze ondersteuning bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Dit zowel praktisch, bijvoorbeeld door het maken van sieraden, te leren naaien en hun producten te verkopen, als door het aanbieden van trainingen op het vlak van psychische en emo-tionele ontwikkeling en het geven van bijbels onderwijs. Sinds ongeveer een jaar is het werk van Dunamis een partnerproject van Operatie Mobilisatie, omdat OM zag dat wat Dunamis doet, echt werkt! Jonge vrouwen leren zelfstandig in het leven te staan en hun kinderen een veilige toekomst te bieden.

Ik zal met name betrokken zijn bij het opzetten en vormgeven van een dagbesteding voor de kinderen van deze vrouwen, het geven van bijbels onderwijs en het helpen in de verkoop van de producten die deze vrouwen op de dagbesteding maken. Dit helpt om deze jonge vrouwen hun eigenwaarde terug te geven en om trots te zijn op hun werkzaamheden.

De nood van jonge tienermeiden, die slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting, is erg hoog. Wist u dat zo’n 75.000.000 (tiener)moeders wereldwijd op straat leven?

Al langere tijd hoopte ik, dat ik hierin op een dag, concreet iets zou kunnen betekenen. Nu is het bijna zover. Per septem-ber hoop ik naar Ecuador te gaan, om te ondersteunen in de hulpverlening aan deze doelgroep jonge vrouwen en ze te laten delen in de vrijheid die er is in Jezus. Mijn naam is Marloes Achterveld en ik kom uit Oene. Als u meer wilt weten dit project wilt weten, vindt u hier onder meer informatie over het project en over hoe u daarbij betrokken kunt zijn. Laat liever het recht stromen als water, en de gerechtigheid als een altijd voortvloeiende beek. (Amos 5: 24)

Project DunamisHet echtpaar Boris en Fernando Salinas hebben de stichting Dunamis een paar jaar geleden opgezet in Quito. Dit mooie concept helpt jonge vrouwen, (veelal onder de 18) die slachtof-fer zijn van mensenhandel of seksuele uitbuiting, een toekomst op te bouwen, samen met hun kinderen. Zodra zij uit de pros-titutie en/of mensenhandel gered zijn en een basisprogramma gevolgd hebben, komen ze bij Dunamis terecht. Hier krijgen

Page 2: Marloes helpt tienermoeders in Ecuador Nieuwsbrief #1 - Juni … Marloes... · 2013. 7. 4. · De nood van jonge tienermeiden, die slachtoffer zijn van mensenhandel en seksuele uitbuiting,

Onze opdrachtHet hart van het evangelie van God is Liefde. Jezus’ hele leven staat in het teken van ontferming voor degenen die arm zijn, beschimpt en gebruikt. Deze verwoeste levens geeft Hij hoop. En dan niet alleen doordat Hij een hoopgevende belofte heeft, want de levens die Hij verandert, worden net als Hij ontfermend over de gebrokenheid. Door onze veranderde levens zijn wij Jezus’ handen en voeten geworden. En als ik de kleine teen ben, dan wil ik met alle inspanning die ik heb, rennen voor Jezus. Want ook al ben ik maar een klein deeltje, God geeft ons de opdracht het evangelie te verkondi-gen, dus gehoorzamen wij. (2 Kor.4:1-7) Hoe dat dan ook vorm krijgt.

God liet mij afgelopen tijd overspoelen met teksten en aanmoedigingen die gingen over rechtvaardigheid. God is goedheid, liefde en waarheid. Onrecht(vaardigheid) maakt dit kapot. Het maakt God woedend, want Hij is de Minnaar van de mensheid en is tot in het diepst geraakt door onrecht. Over onrecht en dwaling zegt God: “Zoek Mij en leef!” (Amos 5:4) Rechtvaardigheid zoeken is dus een opdracht, een actieve handeling! God roept ons allemaal op daar gevolg aan te geven.

Micha 6:8 zegt: “Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.“

Ik geloof dat God ons allemaal roept voor een bepaalde taak, doel of vormgeving in ons leven. (Joh. 20:21 “Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezon-den, zo zend ik jullie uit.”) En het mooie van God is, is dat Hij de dingen waar u/jij van houdt, of warm voor loopt, wil gebruiken in dienst van Zijn Koninkrijk. Bij mij is dat de combinatie van de interesse en enthousiasme voor andere culturen en de bewogenheid voor kwetsbare en misbruikte vrouwen in armoede.

Ik had nooit bedacht dat God deze twee aspecten zo samen zou willen gebruiken, maar ik dank Hem ervoor!

Helpt u mee? Bent u enthousiast geworden over het werk van Dunamis en wat ik daarvoor kan doen? Uw betrokkenheid bij dit project is nodig voor het realiseren van mijn vertrek. Omdat OM een vrijwilligersorganisatie is, heb ik een groep mensen nodig die mij willen ondersteunen in het werk dat ik ga doen. Dit kan door gebed, sponsoring of bijvoorbeeld door het ontvangen van een nieuwsbrief. Per maand zal ik 1050 nodig hebben om in mijn onderhoud te kunnen voorzien. Dit betekent dat ik 10 mensen zoek die 50 euro per maand bij willen dragen, 20 mensen die 20 euro bij willen dra-gen en 15 mensen die 10 euro bij willen dragen. Ik zou het erg op prijs stellen als u voor 4 juli wilt laten weten hoe u betrokken wilt zijn?

U kun op de machtigingskaart aangeven op welke manier u be-trokken wilt zijn. Ook is gebed broodnodig! Wilt u bidden voor deze jonge vrouwen, het project en de voortgang van mijn vertrek?

Thuisfrontcommissie

Contactgegevens

Contactgegevens OM

Vanuit Nederland zal er een thuisfront¬commissie actief zijn om het werk van Marloes in Ecuador te onder-steunen. Zij houden contact met lokale kerken en instanties en houden u ook graag op de hoogte door het versturen van een periodieke nieuwsbrief.

Marloes Achterveld [email protected]

Dienke Dijkgraaf (vertrouwenspersoon)[email protected]

Martin Wijnbergen(PR & Communicatie)[email protected]

Chris van der Lee(Contactpersoon kerken)[email protected]

Annemarie Tellegen(Gebedscoördinator) [email protected]

Erik Dijkgraaf(Financieel Coordinator) [email protected]

Koningin Wilhelminalaan 53818 HN AmersfoortTel: (0334) 324024 E-mail [email protected]: 11.42.32.938BIC: RABONL 2UIBAN: NL13 RABO0114 2329 38