Make it Work, Feeling magazine, November 2015

1
118 | ONDERNEEMSTER ELKE JEURISSEN HELPT JE JE AMBITIE WAAR TE MAKEN NIEUWE RUBRIEK! ‘Het kost evenveel energie om groot te denken als om klein te denken’ @PIETERJAN, CEO VAN SHOWPAD, EEN BELGISCHE START-UP IN SILICON VALLEY DIE NA VIER JAAR AL 100 WERK- NEMERS HEEFT. GEHOORD TIJDENS DE FLANDERS INFORMAL SUMMIT IN GENT IN SEPTEMBER. CO-CREATIE WERKT Dit boek maakt komaf met het traditionele top-down denken dat in vele bedrij- ven leeft. Frederic Laloux zet in op het talent van individuen, de kracht van diversiteit als bron voor ideeën en een model van samenwerking en cocrea- tie om meer draagvlak te creëren voor wat je doet. Ik zie dagelijks dat dat model werkt in de stakeholderpart- nerships die we begeleiden. Maar ik zie in de praktijk ook veel angst om los te laten. Door de vele succesrijke voor- beelden bewijst dit boek dat die angst niet nodig is. REINVENTING ORGANIZATIONS, DOOR FREDE- RIC LALOUX, UITG. LANNOO CAMPUS, 34,99. THE WINNER TAKES IT ALL Ann Vancoillie, CEO van Alu- vision, won onlangs de 14de Leeuw van de Export in de cate- gorie kleine bedrijven. Het fami- liebedrijf met 36 medewerkers levert modulaire systemen voor standenbouw. Hun gepersonali- seerde ontwerpen zorgen voor wereldwijd succes in 30 landen. Een mooie bekroning voor Ann, die in 2012 ook al de WOMED Award voor Vrouwelijk Onder- nemer van het Jaar kreeg. DRIE KEER VRAGEN DOET JE SLAGEN Van Suki Maesen, manager bij Atlas Copco, leerde ik dat weerstand bij collega’s of je baas heel normaal is, bij elke stap die je zet in je job, vooral als je nieuwe zaken op tafel gooit. “Belangrijke zaken moet je minstens drie keer vragen. Stop niet na de eerste poging. Als je echt overtuigd bent, als het goed onderbouwd is en je gelooft erin, dan blijf je vra- gen. Ik stel het ook bij mezelf vast in hoe ik met mijn team- leden omga: bij de eerste keer zal ik misschien niet meteen instemmen, bij de tweede keer twijfel ik, en bij de derde keer zie ik hoe overtuigd die per- soon is, dus dan moet het wel belangrijk zijn.” EIGEN HUISSTIJL? SIMPEL! Een goed visueel merk is belangrijk voor je project of organisatie. Via de website www.99designs.com laat je een nieuw logo, een huisstijl of zelfs een verpakking ont- werpen. Dat kan eenvoudig via een online wedstrijd. Je geeft aan wat je smaak is, geeft je naam en slogan op en kiest je kleuren. Een inter- nationale groep designers gaat daarmee aan de slag en binnen enkele dagen ontvang je voor- stellen die je kunt bijsturen. Je bepaalt zelf de duur van je wedstrijd, hoeveel je wilt beta- len en wat je nodig hebt. Slechts 30% van de experts die aan bod komen in het tv-nieuws, zijn vrouwen. (BRON: ONDERZOEK ROZANE DE COCK, KU LEUVEN) VOOR MEER TIPS, GA NAAR WWW.STRAFFEMADAMMEN.COM © Els Verbakel Ben je zelf een expert en wil je van je laten horen, surf naar www.expertendatabank.be

Transcript of Make it Work, Feeling magazine, November 2015

Page 1: Make it Work, Feeling magazine, November 2015

118 |

O N D E R N E E M S T E R E L K E J E U R I S S E N H E L P T J E J E A M B I T I E W A A R T E M A K E N

NIEUWE RUBRIEK!

‘Het kost evenveel energie om groot te denken als om klein te denken’@PIETERJAN, CEO VAN SHOWPAD, EEN BELGISCHE START-UP IN SILICON VALLEY DIE NA VIER JAAR AL 100 WERK-NEMERS HEEFT. GEHOORD TIJDENS DE FLANDERS INFORMAL SUMMIT IN GENT IN SEPTEMBER.

CO-CREATIE WERKTDit boek maakt komaf met het traditionele top-down

denken dat in vele bedrij-ven leeft. Frederic Laloux zet in op het talent van individuen, de kracht van diversiteit als bron voor ideeën en een model van samenwerking en cocrea-

tie om meer draagvlak te creëren voor wat je doet. Ik

zie dagelijks dat dat model werkt in de stakeholderpart-nerships die we begeleiden. Maar ik zie in de praktijk ook veel angst om los te laten. Door de vele succesrijke voor-beelden bewijst dit boek dat die angst niet nodig is.REINVENTING ORGANIZATIONS, DOOR FREDE-RIC LALOUX, UITG. LANNOO CAMPUS, € 34,99.

THE WINNER TAKES IT ALLAnn Vancoillie, CEO van Alu-vision, won onlangs de 14de Leeuw van de Export in de cate-gorie kleine bedrijven. Het fami-liebedrijf met 36 medewerkers levert modulaire systemen voor standenbouw. Hun gepersonali-seerde ontwerpen zorgen voor wereldwijd succes in 30 landen. Een mooie bekroning voor Ann, die in 2012 ook al de WOMED Award voor Vrouwelijk Onder-nemer van het Jaar kreeg.

DRIE KEER VRAGEN DOET JE SLAGENVan Suki Maesen, manager bij Atlas Copco, leerde ik dat weerstand bij collega’s of je baas heel normaal is, bij elke stap die je zet in je job, vooral als je nieuwe zaken op tafel gooit. “Belangrijke zaken moet je minstens drie keer vragen. Stop niet na de eerste poging. Als je echt overtuigd bent, als het goed onderbouwd is en je gelooft erin, dan blijf je vra-gen. Ik stel het ook bij mezelf vast in hoe ik met mijn team-leden omga: bij de eerste keer zal ik misschien niet meteen instemmen, bij de tweede keer twijfel ik, en bij de derde keer zie ik hoe overtuigd die per-soon is, dus dan moet het wel belangrijk zijn.”

EIGEN HUISSTIJL? SIMPEL!Een goed visueel merk is belangrijk voor je project of organisatie. Via de website www.99designs.com laat je een nieuw logo, een huisstijl of zelfs een verpakking ont-werpen. Dat kan eenvoudig via een online wedstrijd. Je geeft aan wat je smaak is, geeft je naam en slogan op en kiest je kleuren. Een inter-nationale groep designers gaat daarmee aan de slag en binnen enkele dagen ontvang je voor-stellen die je kunt bijsturen. Je bepaalt zelf de duur van je wedstrijd, hoeveel je wilt beta-len en wat je nodig hebt.

Slechts 30% van de experts die aan bod komen in het tv-nieuws, zijn vrouwen. (BRON: ONDERZOEK ROZANE DE COCK, KU LEUVEN)

VOOR MEER TIPS, GA NAAR WWW.STRAFFEMADAMMEN.COM

© Els Verbake l

Ben je zelf een expert en wil je van je laten horen, surf naar www.expertendatabank.be