Kortrijk TipTopTien augustus 2008

3
Jeugd TipTopTien - augustus 2008 Openbare bibliotheek Kortrijk  Augustus 2008   Jeugd TipTopTie n Mijn eerste tuinboek Door : Bram Walthoorn & Roger Klaassen Lekker met je handjes in de aarde wroeten vol bewondering over alles wat bloeit, kruipt en vliegt. Informatie over dieren en insekten, tips over veilig tuinieren. Info vanaf 5 jaar. Kralensieraden voor creatieve meiden. Door : Janny en Marie-José Bonthuis Meer dan 50 ideeën voor kettingen, sjaals en tasjes. Met duidelijke werkbeschrijving die je stap voor stap begeleiden. Hippe accessoires voor creatieve meiden. Info vanaf 8 jaar. Sarah Elisabeth Door : Renate Marlis Op Eikenhof vindt Sharon een geheim Frans dagboek van een meisje dat er honderd jaar geleden woonde. Terwijl het dagboek haar geheimen prijsgeeft, stapelen de raadselachtige gebeurtenissen zich op. Een spannend eigentijds verhaal met een link naar het verleden en een knipoog naar het paranormale. Voor lezers vanaf 10 jaar. Over Arne Door : Dirk Nielandt De vader van Arne is speurder bij de politie en krijgt de opdracht om de  juwelendief op te sporen. Als Arne onderkt dat z’n moeder het beroemde halssnoer heeft gestolen, weet hij niet wat te doen. Een spannend verhaal van de scenario schrijver van onder meer “schuif af”. Voor lezers vanaf 10 jaar.

Transcript of Kortrijk TipTopTien augustus 2008

8/14/2019 Kortrijk TipTopTien augustus 2008

http://slidepdf.com/reader/full/kortrijk-tiptoptien-augustus-2008 1/3

8/14/2019 Kortrijk TipTopTien augustus 2008

http://slidepdf.com/reader/full/kortrijk-tiptoptien-augustus-2008 2/3

Jeugd TipTopTien - augustus 2008 Openbare bibliotheek Kortrijk

De schat van Orval

Door : Guy Didelez & Patrick Bernauw

Het is een boek dat je niet leest,maar puzzelt. Wie in het verhaal stapt moetkeuzes maken die uiteindelijk leiden tot de enige echte uitgang van het verhaal.

Voor lezers vanaf 11 jaar. 

Ted, Bo en Diz

Door : Jason ChadmanTed, Bo en Diz trekken op een zonnige zomerdag op zeeavontuur. Zeontdekken een ijsberg met andere dieren die heel ver van huis zijn.

Een verhaal over verschillende werelden die elkaar ontmoeten.Een Prentenboek vanaf 3 jaar.

De slimme schildpad

Door : Eric CarleZonder schild gaat de schildpad veel sneller, maar al snel ontdekt hij dat hetleven vol gevaar is zonder z’n bescherming.

Een prentenboek vanaf 3 jaar.

Hotze de botskabouterDoor : Tjibbe Veldkamp en Noëlle smittOp een dag stapt de o zo voorzichtige kabouter Hotze in zijn kabouterauto. Hijzet zijn kabouterhelm op en gaat…botzen!Een leuk boekje om samen voor te lezen.Voorlezen vanaf 3 jaar.

De pijn voorbijDoor : Luc DescampsHet eerste jaar universiteit betekent voor Lucas de start van een nieuw leven.Zijn jeugd-een aaneenrijging van pesterijen-hoopt hij voorgoed achter zich te

laten. Maar Lucas sleept een vreselijk geheim mee.Voor lezers vanaf 14 jaar.

8/14/2019 Kortrijk TipTopTien augustus 2008

http://slidepdf.com/reader/full/kortrijk-tiptoptien-augustus-2008 3/3

Jeugd TipTopTien - augustus 2008 Openbare bibliotheek Kortrijk

 AdemDoor : Tim WintonTijdens een zwemtochtje leert Bruce Loonie kennen, een jongen die speelt metgevaar.Een roman over surfen, vriendschap en angst.Voor lezers vanaf 14 jaar. 

De medewerkers van de jeugdbibliotheek van Kortrijk stellen elke maand de Jeugd

TipTopTien samen. Deze leuke en interessante tips zijn een greep uit het groteaanbod en vind je terug in de jeugdafdeling van de centrale bibliotheek, Leiestraat

30, Kortrijk.

Kijk hiervoor elke maand op de website www.kortrijk.be/bibliotheek.

Openbare bibliotheek Kortrijk - Leiestraat 30, 8500 Kortrijk | t 056 27 75 00 |e [email protected]