Klimmen TV Nieuwsverslag 2009

13
Nieuwsverslag 2009

description

Al het nieuws van 2009 op een rij gezet

Transcript of Klimmen TV Nieuwsverslag 2009

Nieuwsverslag 2009

Provincie onderzoekt bodem voormalige stortplaatsen in

LimburgGeplaatst 2 okt. 2009 18:53 door Klimmen TV Nederland De provincie heeft in het kader van een landelijk onderzoek de locaties van oude stortplaatsen in Limburg in kaart gebracht. Op deze locaties is in het verleden afval gestort, dat vervolgens is afgedekt met grond. Op een later moment zijn op of in de buurt van deze locaties huizen gebouwd of sportaccommodaties aangebracht.

Eén van deze voormalige stortplaatsen ligt onder het voetbalterrein van VV Klimmania TC. Uit het onderzoek van de provincie blijkt dat de afdeklaag, die destijds is aangebracht op deze stortplaats, op sommige plaatsen mogelijk te dun is en/of stortmateriaal bevat.

.De provincie wil met vervolgonderzoek vaststellen wat de gevolgen hiervan zijn en of er maatregelen nodig zijn om eventuele risico’s weg te nemen. Het bestuur en de leden van VV Klimmania TC zijn per brief op de hoogte gebracht van het vervolgonderzoek. Tijdens een informatiebijeenkomst op 30 september. hebben de provincie en de gemeente het bestuur en de leden nader geïnformeerd over de aanpak en de looptijd van het onderzoek. Nog dit najaar zal de provincie in samenwerking met de gemeente Voerendaal het benodigde bodemonderzoek uitvoeren. De resultaten worden in het tweede kwartaal van 2010 aan het bestuur en de leden bekend gemaakt.

2 oktober 10:45 we zatten in het computerlokaal toen hoorden we de bel daarna sprak de rector door de intercom. Hij zij dat er tankwagen met LPG was verongelukt op de A79. Het gebouw moest snel ontruimd worden. We gingen naar buiten daar kregen we te horen dat we naar de hogeschool zuyd moesten. we hadden alleen een t-shirt aan dus het was best koud. nadat we in de hogeschool zuyd hebben gezeten. konden we terug gaan naar het gebouw. daar kregen we te horen dat het maar een oefening was.door onze verslagever

‘Klimmenderwijs’: Heuvel op, heuvel af in historisch Klimmen

Geplaatst 20 okt. 2009 17:16 door Klimmen TV Nederland De gemeente Voerendaal heeft samen met vele enthousiaste ‘Klimmenaren’ en VVV Zuid-Limburg een beleveniswandeling ontwikkeld en beschreven in de brochure ‘Klimmenderwijs’. Op zondag 25 oktober aanstaande vindt om 11.00 uur, binnen de muren van Café Keulen (Schoolstraat 3, 6343 CD, Klimmen), de officiële opening plaats omtrent deze nieuwe wandelroute. Aansluitend kunnen, vanaf 13.00 uur, geïnteresseerden deze unieke wandeling tegen een actietarief kopen en zelf beleven.Tijdens de opening op 25 oktober kunnen geïnteresseerden tevens het kleine Schutterijmuseum in Café Keulen, Galerie Jasper in Villa de Proosdij (Klimmenderstraat 2, 6343 AC Klimmen) en de Ambachtelijke stroopkokerij van de familie Franssen bezoeken (Koulen 12, 6343 CJ Klimmen), één van de twee enige ambachtelijke stroopkokers in Nederland. .

‘Heuvel op’ & ‘heuvel af’Klimmen is een dorp dat zijn naam eer aan doet, de wandeling ‘Klimmenderwijs’ zit dan ook vol met klimmen en dalen. Het is een wandeling waarbij de wandelschoenen net iets strakker aangetrokken dienen te worden en waarbij de kuiten een dag later nog voelbaar zijn. Echter eenmaal aan de top van een beklimming, kan men volgens sommigen, de hele wereld zien en genietend op adem komen voor de volgende beklimming.

‘Klimmenderwijs Fantaseren’Klimmen is een dorp waar fictie en waarheid, verhalen, feiten en volksvertellingen elkaar afwisselen. Een dorp waar ‘broederschap’ heerst, Romeinse en Keltische beïnvloeding nog zichtbaar zijn, waar de beste 1 april grappen worden opgezet en de afwas wordt gedaan door de mythische ‘Auvermennekes’! Tijdens ‘Klimmenderwijs’ ontdekt u zelf de waarheid achter de verhalen en zult u verbaasd staan van de vele historische gebeurtenissen.Wilt u historisch Klimmen zelf ontdekken en onderweg worden overrompeld door vele panorama’s, historische bezienswaardigheden, verhalen en mythes en de bijzondere flora en fauna? Dan is Klimmenderwijs de ideale wandeling.

Interesse?De brochure ‘Klimmenderwijs’ wordt door heel Zuid-Limburg gedistribueerd en is vanaf 26 oktober verkrijgbaar bij alle VVV vestigingen in Zuid-Limburg, Café Keulen, Villa Proosdij en via de website van de gemeente Voerendaal en VVV Zuid-Limburg. ‘Klimmenderwijs’ is de vierde themaroute binnen de gemeente Voerendaal. Reeds eerder verschenen, eveneens in de gemeente Voerendaal, brochures van de wandelroutes ‘De Roode Draed’, de ‘Achteromkijkroute’ en ‘Blindelings Genieten’. In 2010 verschijnt het vijfde en tevens laatste deel verschijnen rondom de Voerendaalse dorpskern Kunrade.

Sintermeertencollege Heerlen kiest voor Windows 7

Microsoft introduceert dit jaar de opvolger van besturingssysteem Vista. Het Sintermeertencollege heeft dit systeem bewust links laten liggen omdat Vista nogal wat kritiek kreeg. ,De opvolger van Vista, Windows 7, wordt enthousiast door de eerste gebruikers ontvangen.Het Sintermeertencollege is een van de 5 scholen in Nederland die bezig is met de invoering van Windows 7. Hierbij wordt zij ondersteund door de firma Wortell en Microsoft Nederland.

Twee weken voor de zomervakantie ging het implementatieproject van start, en met het nieuwe besturingssysteem wordt ook het Office-pakket - editie 2007 – op alle aanwezige computers en laptops geïnstalleerd.Op dit moment is 1 lokaal (Mediatheek) ingericht met Windows 7, waar de leerlingen en medewerkers met deze nieuwe versie kennis kunnen maken. Ook zijn er al enkele laptops uitgerust met Windows 7 waar leerlingen en docenten mee kunnen experimenteren.Meer Info: www.sintermeerten.nlMeer over Windows 7>>

Dit was 2009

Klimmen TV wenst u een mooi 2010