Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

40
5de en 6de leerjaar 1ste tem 3de middelbaar 2de en 3de kleuterklas 1ste tem 6de leerjaar Gammetoen & Junior NIEUWE FORMULE!

description

Activiteiten voor kleuters, kinderen en jongeren in Aalter gedurende de zomervakantie

Transcript of Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

Page 1: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

JEUGD AALTERACTIVITEITENZOMERVAKANTIE

5de en 6de leerjaar 1ste tem 3de middelbaar

2de en 3de kleuterklas1ste tem 6de leerjaar

Gammetoen &

Junior

NIEUWEFORMULE!

Page 2: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

ALG

EMEE

NZOMERVAKANTIEHallo kinderen, tieners, jongvolwassenen en ouders,

De afgelopen weken mochten we af en toe al eens genieten van lekker warme zonnestralen. Hopelijk was dit mooie weertje een voorproefje voor deze zomer.

In dit boekje geven we alvast een voorproefje van onze boeiende, actieve en uitdagende activiteiten. Haal je agenda erbij, noteer alvast de data en kom zeker inschrijven.

We wensen jullie alvast een zomerse en uitgelaten vakantie.

Zonnige groetjes,

Birger, David, Debby, Tonia en een enthousiaste groep animatoren

In dit boekje zal je merken dat we per werking een andere kleur toekennen om het zo overzichtelijk mogelijk te houden. De kleuren zijn:

Speelpleinwerking Gammetoen Tienerwerking

Page 3: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GRABBELPASOm deel te nemen aan de activiteiten van de gemeentelijke jeugdwerkingen heb je een GRABBELPAS nodig. De Grabbelpassen 2011 zijn vóór de start van de zomervakantie nog te koop in Jeugdcentrum Kadans, Stationsstraat 71 in Aalter voor 5,00 euro. Tijdens de zomervakantie kan je ze nog steeds krijgen in Jeugdcentrum Kadans of op het speelplein zelf, maar dan betaal je wel 10,00 euro. Je wordt dus aangeraden om de Grabbelpas zeker vóór het begin van de zomervakantie aan te kopen!

Een geldige pas geeft je tal van kortingen en voordelen op uitstappen naar pretparken, musea, ... in België. Met deze pas krijg je ook korting in het zwembad van Aalter.

Bij aankoop van de Grabbelpas zal u een persoonlijke fiche moeten invullen. Deze gegevens worden enkel gebruikt in functie van de werking. Op deze fiche moet je een kleefbriefje aanbrengen van de mutualiteit. Aan de hand van de gegevens op de fiches worden de deelnemers verzekerd.

Kosten van opvang voor kinderen van 12 jaar of jongeren zijn fiscaal aftrekbaar. Je ontvangt automatisch een fiscaal attest op voorwaarde dat de gegevensfiche volledig werd ingevuld én voorzien werd van een mutaliteitsklever.

* Je Grabbelpas is strikt persoonlijk.* Kinderen en jongeren met een beperking tot 18 jaar dienen ook een

Grabbelpas aan te kopen.* Met een Grabbelpas ben je tijdens alle activiteiten van onze gemeentelijke

jeugdwerkingen verzekerd.* De cel Jeugdvoorzieningen is uitzonderlijk open op zaterdag 25 juni tussen

10 en 12 uur voor de verkoop van de Grabbelpassen en de inschrijvingen voor de activiteiten van de Tienerwerking.

Opgelet! De swappas bestaat niet langer. Dus ook voor de tieners is er nu de Grabbelpas.

Page 4: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WAT IS SPEELPLEINWERKING?De gemeentelijke Speelpleinwerking is een combinatie van vrij spel en begeleide activiteiten. Vooraf inschrijven is niet nodig. Alle deelnemende kinderen moeten wel in het bezit zijn van een Grabbelpas.

Op beide speelpleinen beschikken we over koffers boordevol spel- en knutselmateriaal, fietsjes, gocarts en meer. Er staat ook een grote trampoline met veiligheidsnet op beide pleinen. Op het speelplein in Aalter is er een zwembad dat -enkel onder toezicht- gebruikt wordt bij warme dagen.

WANNEER?

De gemeentelijke Speelpleinwerking is er voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar (geboren in 1999 t.e.m. 2006). De kinderen worden wel ingedeeld in leeftijdsgroepen voor de activiteiten.

Ook kinderen met een beperking zijn welkom bij de Speelpleinwerking.

VOOR WIE?

De gemeentelijke Speelpleinwerking is open van dinsdag 5 juli tot en met donderdag 25 augustus 2011. Speelpleinwerking is er elke dinsdag t.e.m. vrijdag tijdens zomervakantie. Maandag is telkens voorbehouden voor de monitorenploeg. Zij bereiden dan de week voor om alle kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Elke week is er een ander thema.

Let op, op donderdag 21 en vrijdag 22 juli 2011 is er geen Speelpleinwerking!

De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Dit zijn enthousiaste jongeren die vaak een pedagogische opleiding volgen en/of actief zijn als leider bij een jeugdbeweging. Ze krijgen hiervoor een onkostenvergoeding.

De werking wordt gecoördineerd door een beroepskracht van de cel Jeugdvoorzieningen. Hebt je vragen of opmerkingen, aarzel niet om contact op te nemen met één van de hoofdmonitoren of via mail: [email protected]

BEGELEIDING

Page 5: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

SPEE

LPLE

INW

ERKI

NG

Page 6: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WERKINGDe Speelpleinwerking (in Aalter en Bellem) is open van dinsdag tot en met vrijdag, telkens van 7.30u tot 17.00u. De kinderen kunnen een halve dag (voor - of namiddag) of een volledige dag komen. Je hoeft hiervoor niet vooraf in te schrijven, maar je moet uiteraard wel een Grabbelpas 2011 hebben.

Kinderen worden gebracht tussen 7.30u en 9.30u en worden tussen 16.30u en 17.00u. afgehaald. Om 17.00u worden alle nog aanwezige kinderen naar de Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) gebracht. De extra kosten voor deze opvang worden doorgerekend aan de ouders. Indien de kinderen maar een halve dag komen, kunnen ze ‘s middags afgehaald worden om 12.00u en gebracht worden tussen 13.00u en 13.30u.

Vanuit Lotenhulle en Sint-Maria-Aalter is er busvervoer voorzien naar de Speelpleinwerking in Aalter. De bus rijdt éénmaal ’s morgens en éénmaal ’s avonds. Meer informatie over het busvervoer vind je verder in dit boekje.

Van dinsdag 5 juli tot en met donderdag 25 augustus 2011 kan u op één van volgende locaties terecht:

SPEELPLEINLOCATIES

* In Bellem: In de jeugdlokalen in de Nieuwstraat 1 (lokalen Chiro Kierewiet)

* Vanuit Lotenhulle en Sint-Maria-Aalter is er busvervoer voorzien.

* In Aalter: In de jeugdlokalen in de Sjelter, Sportlaan 87 (lokalen van KSA-VKSJ Aalter)

Page 7: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

SPEE

LPLE

INW

ERKI

NG

* Volledige dag: 5,00 euro* Halve dag: 2,50 euro

Korting Voor het 2de kind betaalt u 0,50 euro minder en vanaf het 3de kind zelfs 1,00 euro minder. Deze korting is maar één maal per dag van toepassing.

TARIEVEN

Op woensdag- en vrijdagmiddag is er ‘Keuzax’. Kinderen kunnen dan vrij kiezen uit een gevarieerd aanbod aan activiteiten dat voorgesteld wordt door de begeleiders.

Kinderen uit het 5de en 6de leerjaar kunnen op woensdagnamiddag deelnemen aan een activiteit van de Tienerwerking (zie verder in dit boekje). Op bepaalde dagen worden uitstappen georganiseerd. Meer informatie op www.aalter.be.

KEUZAX

DAGINDELINGVoormiddag 7.30u Vrij spel. Enkele monitoren staan in voor de begeleiding. 9.30u Korte pauze. We drinken samen een zuiveldrankje. 10.00u Start van de activiteit in leeftijdsgroepen. (groep 1: 2de en 3de kleuterklas, groep 2: 1ste, 2de en 3de leerjaar

en groep 3: 4de, 5de en 6de leerjaar)

Middag 12.00u Middagmaal. Er wordt geen eten voorzien. Kinderen moeten zelf

een lunchpakket meebrengen. Vanaf 12.20u is er vrij spel.

Namiddag 13.30u Start van de activiteit in leeftijdsgroepen. 16.00u 4-uurtje, daarna vrij spel. 16.30u Einde van de speelpleinactiviteiten.

Naopvang 17.00u Het speelplein sluit zijn deuren en de kinderen kunnen terecht

in de BKO tot 18.30u. Je moet wel zelf rekening houden met de sluitingsdagen van de Buitenschoolse Kinderopvang. Meer informatie vind je op www.aalter.be.

Page 8: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

Vanuit de deelgemeenten Lotenhulle en Sint-Maria-Aalter rijdt er dagelijks, op de dagen dat er Speelplein is, een bus naar het plein in Aalter. Het Gemeentebestuur wil met deze gratis dienstverlening de Speelpleinwerking toegankelijk houden voor alle kinderen van Aalter. Enkel houders van een geldige Grabbelpas kunnen meerijden met de bus.

Opgelet: Er is geen opvang voorzien aan de haltes. We verwachten dat je ‘s morgens samen met jouw zoon of dochter wacht tot bus de kinderen komt ophalen. ‘s Avonds word je verwacht om je zoon of dochter tijdig af te halen. Sint-Maria-Aalter plaats: Basisschool, Aalterstraat 6 stopt ‘s morgens om: 8.30u (dinsdag t.e.m. vrijdag) stopt ‘s avonds om: 16.45u (dinsdag t.e.m. vrijdag) Lotenhulle plaats: Kinderopvang, Lomolenstraat 37 stopt ‘s morgens om: 8.50u (dinsdag t.e.m. vrijdag) stopt ‘s avonds om: 17.05u (dinsdag t.e.m. vrijdag) De bus kan uiteraard soms wat vertragingen oplopen door onder meer de verkeersdrukte. Hiervoor alvast onze verontschuldigingen. Bij uitstappen worden de uren aangepast aan de vertrek- en aankomsturen: deze vind je terug op het inschrijvingsformulier.

BUSVERVOER

De gemeentelijke Speelpleinwerking is een duurzame werking. Wij sorteren samen met de kinderen al onze afval. Maar eerst proberen we zo veel mogelijk te hergebruiken tijdens onze knutselactiviteiten. Verder proberen we zo zuinig mogelijk om te springen met elektriciteit, gas en water.

Ook jij als ouder kan een bijdrage leveren aan ons duurzaam beleid. We voorzien grote fietsrekken op beide locaties en vragen waar en wanneer mogelijk om met de fiets te komen naar het plein. Om de uitstoot van uitlaatgassen te verminderen zetten we ook jaarlijks een carpoolsysteem op.

Wie regelmatig naar het plein komt, kan zich inschrijven als carpoolouder. Als je andere kinderen mee vervoert, krijg je per dag 1,00 euro extra korting voor jouw kind. Bovendien voorzien we 2 autozitjes om kinderen in te vervoeren. Ook als je af en toe de kinderen van de buren meebrengt, krijg je deze korting op voorwaarde dat wij hiervan op voorhand op de hoogte zijn. Interesse? Stuur dan een mail met jouw naam, adres en telefoonnummer naar [email protected]. Wij nemen dan contact met jou op voor verdere praktische afspraken.

DUURZAAMHEID

Page 9: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

SPEE

LPLE

INW

ERKI

NG

Tijdens de zomervakantie maken wij verschillende uitstappen. Aangezien het aantal vrije plaatsen op de bus beperkt is, moet je hiervoor wel vooraf inschrijven.

UITSTAPPEN

Een inschrijvingsformulier wordt vóór de zomervakantie bezorgd aan alle Grabbelpassers. Je kunt deze ook afhalen op het plein. Daarop duid je aan of jouw kind al dan niet meegaat op uitstap. De ingevulde fiches geef je zo snel mogelijk af aan één van de monitoren op het plein.

VANUIT SPEELPLEIN AALTER

donderdag14 juli

Daguitstap naar Puyenbroek in Wachtebeke prijs: 2,00 euro bovenop het dagtarief

dinsdag26 juli

Namiddag zwemmen in het Zwembad van Aalter prijs: inbegrepen in (halve-) dagtarief

dinsdag2 augustus

Namiddag bosspel in het Kasteeldomein in Poeke prijs: inbegrepen in (halve-) dagtarief

donderdag11 augustus

Namiddag zwemmen in het Zwembad van Wingene prijs: 2,00 euro bovenop het dagtarief

woensdag17 augustus

Daguitstap naar het pretpark Bobbejaanland prijs: 22,00 euro

VANUIT SPEELPLEIN BELLEM

dinsdag12 juli

Daguitstap naar Puyenbroek in Wachtebeke prijs: 2,00 euro bovenop het dagtarief

donderdag28 juli

Namiddag zwemmen in het Zwembad van Aalter prijs: inbegrepen in (halve-) dagtarief

donderdag4 augustus

Namiddag bosspel in het Kasteeldomein in Poeke prijs: inbegrepen in (halve-) dagtarief

dinsdag9 augustus

Namiddag zwemmen in het Zwembad van Wingene prijs: 2,00 euro bovenop het dagtarief

woensdag17 augustus

Daguitstap naar het pretpark Bobbejaanland prijs: 22,00 euro

Page 10: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WAT IS GAMMETOEN?

VOOR WIE?

GROEPEN

Gammetoen is een gemeentelijke vrijetijdswerking voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een lichte tot matige fysieke en/of verstandelijke handicap.

Opgelet! Er kunnen maximum 15 personen deelnemen aan 1 Gammetoenactiviteit.

GAMMETOEN: Vanaf 12 jaar.

Junior: Voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar.

De Gammetoenwerking bestaat uit 2 groepen: GAMMETOEN en JUNIOR.

GAMMETOEN organiseert 2 activiteiten per week. Deze vinden meestal plaats op woensdag en vrijdag.

JUNIOR organiseert specifieke activiteiten voor deelnemers tussen 6 en 15 jaar. Deze vinden meestal plaats op maandag.

GAMMETOEN en JUNIOR organiseren ook samen activiteiten, deze zijn dan bedoeld voor iedereen, van 6 jaar tot...

Het staat duidelijk vermeld bij elke activiteit voor wie ze bedoeld zijn.

Opgelet! Hou rekening met wat je kind aankan, bijvoorbeeld een activiteit in het donker (cinema, blacklight minigolf) is niet aan te raden als je kind bang is in het donker.

Opgelet! De actitviteiten voor de verschillende groepen vinden meestal op verschillende locaties plaats. Lees de brochure aandachtig.

Page 11: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GA

MM

ETO

EN

Het gammetoenteam zorgt bij elke activiteit voor een vieruurtje (een koek en een drankje). Bij daguitstappen breng je zelf het lunchpakket mee. Het zal steeds vermeld staan bij de activiteit als je zelf voor je lunchpakket moet zorgen. Je mag steeds zelf je drank meebrengen. Een flesje (geen glas!) mag/moet altijd mee in de rugzak.

GAMMETOEN: de bus vertrekt vanuit Lovendegem of vanuit Ursel, afhankelijk van welke deelnemers er zijn ingeschreven, en doet een eerste ronde vanuit Ursel naar Jeugdcentrum Kadans. Daar stappen de begeleiders en deelnemers die aan Kadans verzamelen, op. Daarna vervolgt de bus zijn ronde om de andere deelnemers op te halen. De bus kan ook al eens vastzitten in het verkeer en loopt daardoor soms een beetje ongewenste vertraging op. Alvast bedankt voor uw begrip daarvoor.JUNIOR: er is geen busvervoer voorzien wanneer het enkel om een JUNIOR-activiteit gaat. Kom je ook naar andere activiteiten? Dan kan je mee met de bus indien je op de busronde woont. Zoniet kom je rechtstreeks naar Jeugdcentrum Kadans.

Je bent ingeschreven, maar je kan door omstandigheden niet komen? Dan moet je dit tijdig melden op het telefoonnr. 09 325 71 71 of op het Gammetoen gsmnr. 0474 13 30 92. Zo staat de bus niet nodeloos op jou te wachten.

Een activiteit kan ook vanuit de Gammetoenwerking geannuleerd worden wanneer er te weinig begeleiding gevonden wordt of wanneer er te weinig deelnemers zijn. Je wordt daarvan telefonisch verwittigd.

Er wordt elke activiteit een deelnemersbijdrage gevraagd. Deze omvat de gebruikte materialen, toegangsgelden, vieruurtje, ... In principe moeten de deelnemers niet in het bezit zijn van geld tijdens de activiteit. Voorlopig wordt de deelnemersbijdrage betaald door de giften van Kiwanis Baekeland Aalter (een serviceclub die activiteiten organiseert en met de opbrengst daarvan sociale projecten steunt) en de Koninklijke toneelvereniging Vlaanderens Zonen dus hoef je zelf niets te betalen voor de activiteiten. Je wordt in de brochure op de hoogte gebracht mocht dit veranderen.

Ook kan de Gammetoenwerking op een kleine subsidie rekenen van de Provincie Oost-Vlaanderen.

ETEN EN DRINKEN

BUSVERVOER

ANNULATIE

BETALEN

EXTRA INFO

Page 12: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 6 JULICREATIEF VILTEN: GELUKSPENVilten is één van de oudste processen om van wol een stof te maken. Met water, zeep, wol … en de warmte van je handen kan je een eigen vorm creëren in meerdere kleuren wol en kleurige stukjes draad. Vandaag maken we een ‘gelukspen’.

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (9,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 17.00u, eerst busrond

Meebrengen? Knutselkledij (aandoen)

Wie? JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (5,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je!

Met een heleboel knutselmateriaal tover je een sok om tot de gekste, grappigste of griezeligste pop. Met een beetje hocus pocus en een hoop fantasie breng je je pop tot leven. Verscholen achter onze pop vertellen of beelden we onze fantasie uit in een heuse poppenkast.

POINKI DOINKIMAANDAG 4 JULI

Page 13: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GA

MM

ETO

EN

Inschrijven kan tot en met woensdag 29 juni!

VRIJDAG 8 JULIPLOPSALANDOm onze eerste vrijdag van de Gammetoenvakantie in te zetten laten we ons gaan in Plopsaland!

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 11.00u tot 16.00u Waar? Verzamelen in Jeugdcentrum Kadans Prijs? (25,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 8.15u in Lovendegem, rond

9.00u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit De Panne om 16.00u, eerst busronde.

Meebrengen? Lunchpakket en flesje water, eventueel droge kledij en/of regenjas!

Page 14: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

VRIJDAG 15 JULIDOMEIN PUYENBROECK IN WACHTEBEKETreintje, roeivijver, speelterrein, bloemenpark, rietdoolhof, … en nog veel meer in het domein Puyenbroeck. Alle ingrediënten om er een superleuke dag van te maken.

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 11.30u tot 16.00u Waar? Verzamelen in Jeugdcentrum Kadans Prijs? (14,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 9.00u in Lovendegem, rond

9.45u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Wachtebeke om 16.00u, eerst busronde

Meebrengen? Lunchpakket, flesje water en zwemgerief (bij regenweer)

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (12,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 17.00u, eerst busronde.

Droom jij ook wel eens dat je een heel beroemde zanger(es) of acteur/actrice bent? Vandaag komen je dromen uit want jij bent beroemd! We leren hoe we handtekeningen moeten uitdelen, hoe we een interview moeten geven, in welke positie we ons het beste stellen voor een fotoshoot, hoe we opdringerige fans op afstand houden, ... kortom een dagje wereldberoemd zijn. (Workshop door Graffiti Jeugddienst vzw)

IEDEREEN BEROEMDWOENSDAG 13 JULI

Page 15: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GA

MM

ETO

EN

Inschrijven kan tot en met woensdag 29 juni!

WOENSDAG 20 JULIBINGONAMIDDAGMet tal van prijzen!

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (7,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 17.00u, eerst busronde.

MAANDAG 18 JULI ZONDER HANDENDe wondere wereld in dagdagelijkse dingen ontdekken. Verschillende proefjes uitvoeren onder leiding van meester Lander of juf Yana.

Wie? JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (4,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je!

Page 16: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

VRIJDAG 29 JULIOOGSTFEESTENFeestje met optredens van Danna Winner, De Romeo’s, Corry Konings, Willy Sommers, Laura Lyn, Luc Steeno, Jo Vally, Frank Gallan, Christoff en Lindsay, David Vandyck. Als 4-uurtje mag natuurlijk de pannenkoek niet ontbreken.Opgelet! Gezien we niet tijdig toekomen en vroeger vertrekken, zien we niet alle optredens.(Het Gemeentebestuur betaalt ons toegangsticket.)

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 13.30u tot 18.00u Waar? Verzamelen in Jeugdcentrum Kadans Prijs? (12,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 11.45u in Lovendegem, rond

12.30u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Maria-Aalter om 18.00u, eerst busronde.

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (7,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 17.00u, eerst busronde.

Onze stembanden een beetje oefenen, benen warm maken om een dansje te plaatsen tijdens de Oogstfeesten. Fun fun fun!

OPWARMERTJE VOOR DE OOGSTFEESTENWOENSDAG 27 JULI

Page 17: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GA

MM

ETO

EN

Page 18: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 3 AUGUSTUSDE GESTRUCTUREERDE CHAOSNAMIDDAGVan alles en nog wat deze namiddag: spelletjes, dans, ….. Gammetoen op zijn kop!

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (10,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 17.00u, eerst busronde.

Wie? JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Verzamelen aan het ‘Speelplein’ de Sjelter, Sportlaan 87 in Aalter

Prijs? (4,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Meebrengen? Speelkledij en zwemgerief bij goed weer

Het speelplein voor ons alleen! We gaan ons eens lekker uitleven!

SPORT EN SPELMAANDAG 1 AUGUSTUS

Page 19: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GA

MM

ETO

EN

Inschrijven kan tot en met woensdag 29 juni!

VRIJDAG 5 AUGUSTUSGO-CART AAN ZEEWe rijden naar Wenduine, huren grote go-carts en weg zijn wij! Daarna eventjes uitwaaien aan het strand of op de dijk, afhankelijk van de weers-omstandigheden.(Bij regenweer gaan we naar Sea-life in Blankenberge.)

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 11.30u tot 16.00u Waar? Verzamelen in Jeugdcentrum Kadans Prijs? (15,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 8.45u in Lovendegem, rond

9.30u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Wenduine/Blankenberge om 16.00u, eerst busronde.

Meebrengen? Lunchpakket, flesje water en handdoek

Page 20: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

VRIJDAG 12 AUGUSTUSBOETSEREN MET HILDEHilde, de mama van oudleiding Linde Légat, heeft voor Gammetoen iets heel leuks om te boetseren. Wat precies dat weet je als je komt.

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (6,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 17.00u, eerst busronde.

Meebrengen? Kledij die vuil mag worden

WOENSDAG 10 AUGUSTUSENECOTOURDe Enecotour is een wielerwedstrijd doorheen Nederland en België. Vandaag start de wedstrijd in Aalter met eerst een voorstelling van de wielrenners. Daarna zien we ze (2x?) passeren in Aalter.Gammetoen voorziet een belegd broodje rond 12.00u. Wielerfans wees paraat!

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 10.15u tot 14.15u Waar? Jeugdcentrum Kadans / Gemeentehuis Prijs? (10,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 8.30u in Lovendegem, rond

9.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 14.15u, eerst busronde.

Page 21: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GA

MM

ETO

EN

Inschrijven kan tot en met woensdag 29 juni!

VRIJDAG 19 AUGUSTUSFOTOZOEKTOCHT IN LOTENHULLEOnze animatoren sleutelen aan een fotozoektocht in Lotenhulle in elkaar. Een tocht en spelletjes wisselen elkaar af.

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Verzamelen in Jeugdcentrum Kadans Prijs? (8,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Lotenhulle om 17.00u, eerst busronde.

Meebrengen? Regenjas (bij regenweer)

WOENSDAG 17 AUGUSTUS

In Den Achternoene in Beernem staat bekend om zijn maïsdoolhof en daar kan je ook nog eens minigolfbiljart spelen. Vanmiddag doen wij dat allemaal.

Wie? GAMMETOEN senior en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? In Den Achternoene, Beernem Prijs? (12,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.15u in Lovendegem,

rond 13.00u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Beernem om 16.45u, eerst busronde.

Meebrengen? Regenjas (bij regenweer)

MAISDOOLHOF EN MINIGOLFBILJART :

Page 22: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 24 AUGUSTUSPAIRI DAIZA (VROEGERE PARADISIO)Een prachtig park met heel veel dieren, olifantenshow, roofvogelshow, pinguïns, tempel der heerlijkheden,… teveel om op te noemen. Neem alvast een kijkje op de website van Pairi Daiza: www.pairidaiza.eu.

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 11.00u tot 16.00u Waar? Verzamelen in Jeugdcentrum Kadans Prijs? (25,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 8.15u in Lovendegem, rond

9.00u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Pairi Daiza om 16.00u, eerst busronde.

Meebrengen? Lunchpakket, flesje water, regenjas, ...

Wie? JUNIOR Wanneer? van 10.30u tot 13.30u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (6,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Meebrengen? Keukenschort en snijplankje

Een aperitiefhapje, hoofdgerecht en dessert. Het menu staat al vast. Nu is het aan jullie om het klaar te maken.

KOKKERELLEN MET CHEF GAMMETOENMAANDAG 22 AUGUSTUS

Page 23: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

GA

MM

ETO

EN

Inschrijven kan tot en met woensdag 29 juni!

VRIJDAG 26 AUGUSTUSSLOTFEESTWe zijn alweer aan het eind van de Gammetoenzomer. We nemen vandaag afscheid van elkaar maar dit doen we met een spetterende afsluiter.

Wie? GAMMETOEN en JUNIOR Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? Jeugdcentrum Kadans Prijs? (12,00 euro) Een sponsor betaalt dit voor je! Bus? Heen: vertrek om 12.35u in Lovendegem, rond

13.15u aan Kadans, dan verder busronde. Terug huiswaarts vanuit Aalter om 17.00u, eerst busronde.

Meebrengen? Je feeststemming

WAAR IS DAT FEESTJE? HIER IS DAT FEESTJE!

Page 24: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WAT IS TIENERWERKING?Met de Tienerwerking organiseert het gemeentebestuur, tijdens de zomervakantie en de kleinere schoolvakanties, activiteiten voor jongeren uit het 5de en 6de leerjaar en het 1ste tot en met het 3de middelbaar. Creativiteit, bezoeken, uitstappen, sport en een jaarlijks kamp vormen de hoofdmoot van deze werking.

VOOR WIE?

INSCHRIJVEN

Jongeren uit het 5de en 6de leerjaar en het 1ste tot en met het 3de middelbaar.

Voor de zomeractiviteiten van de Tienerwerking moet er op voorhand ingeschreven worden. Voor de zomeractiviteiten starten de inschrijvingen op zaterdag 25 juni. Deze eerste inschrijvingsdag zal plaats vinden in Jeugdcentrum Kadans, Stationsstraat 71, 9880 Aalter, tussen 10.00u en 12.00u.Let op! Om te kunnen inschrijven moet je tiener in het bezit zijn van een Grabbelpas 2011! Je kan je na deze inschrijvingsdag ook nog komen inschrijven op de cel Jeugdvoorzieningen tijdens de openingsuren. Wanneer je komt inschrijven, breng dan zeker je grabbelpas mee en liefst gepast geld.

Voor de zomeractiviteiten moet er op voorhand betaald worden. Op de inschrijvingsdag kan dit met bankkaart. Na deze inschrijvingsdag kan er enkel cash betaald worden.

GROEPENDe activiteiten gebeuren meestal in één groep met alle tieners samen. In de zomervakantie gaan de activiteiten op woensdag door in aparte leeftijdsgroepen.

De jongeren uit het 5de en 6de leerjaar hebben dan samen activiteit met de kinderen van de Speelpleinwerking op één van de speelpleinlocaties. Prijs en uren dezelfde als op het plein. Er moet wel op voorhand worden ingeschreven.De jongeren uit het 1ste tot en met het 3de middelbaar doen dan meestal een activiteit in Jeugdcentrum Kadans.

Indien de groepjes echter te klein zijn om de geplande activiteit naar behoren te laten plaatsvinden of wanneer er te weinig begeleiding is, worden de leeftijdsgroepen toch samen gebracht. Dan vindt de activiteit plaats op één van de speelpleinlocaties.

BETALEN

Page 25: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

VERVOER

KOSTBARE SPULLETJES

PRIJZEN

VROEGER VERTREKKEN

KLEDIJ

ANNULEREN

Gelieve steeds bij de activiteit na te zien met welk vervoer we ons verplaatsen. Afhankelijk van het vervoer spreken we af op specifieke locaties. Indien we ons verplaatsen met de fiets, verwachten we wel dat jouw fiets van kop tot teen in orde is. Dit voor je eigen veiligheid alsook voor de veiligheid van de anderen.

Laat je gsm, mp3-speler,… maar beter thuis. Je hebt ze zeker niet nodig tijdens onze activiteiten en loopt alleen het risico om je kostbare spullen te verliezen.

Bij de prijzen in het boekje zal steeds expliciet vermeld staan indien een lunchpakket en/of vieruurtje is inbegrepen in de prijs. Bij een uitstap wordt ook steeds gevraagd om een beetje zakgeld mee te nemen. Het gebeurt vaak dat, als we ergens ons lunchpakket verorberen, we gevraagd worden om een drankje ter plaatse te kopen.

Indien je eens vroeger moet vertrekken op een activiteit of wanneer je bij een fietstocht niet meer wil meefietsen tot aan Kadans omdat we in de buurt van je huis passeren, dan moeten wij vragen om ons op voorhand te verwittigen en ons een briefje met de toestemming van jouw ouders te bezorgen. Dit is vooral heel belangrijk naar de verzekering toe.

Als je naar onze activiteiten komt wordt vaak gevraagd om reservekledij, sportieve kledij, …mee te brengen. Kijk dus zeker nog eens in het boekje voor je vertrekt. Je hoeft zeker ook niet je mooiste en duurste kledij te dragen om bij ons te komen. Zeker bij kook- en knutselactiviteiten loop je het risico dat ze vuil worden. Draag zelf ook goed zorg voor je kledij want wij kunnen niet alles voor jullie bijhouden. Schrijf eventueel ook eens jullie naam op de etiketten binnenin jullie kledij zodat wij jullie dit kunnen terug bezorgen als je iets laat liggen.

Indien je tiener door omstandigheden toch niet naar een activiteit kan komen, gelieve dan tijdig te verwittigen. Op die manier kan een tiener die op de reservelijst staat misschien toch nog mee. Voor bepaalde activiteiten moeten wij op voorhand reeds kosten maken zodat we het inschrijvingsgeld slechts kunnen teruggeven indien je minimum 5 werkdagen voor de activiteit annuleert of wanneer je een doktersbriefje kan voorleggen. Annuleren kan telefonisch op het nummer 09 325 71 71. Je kan dan later je geld komen afhalen.De cel Jeugdvoorzieningen kan een activiteit annuleren wanneer er voor een activiteit te weinig begeleiding wordt gevonden. Wanneer dit zou gebeuren, word je hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Dit zal telefonisch gebeuren.

Page 26: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 6 JULIEXPLOSIEVE NAMIDDAGWil je een echte wetenschapper worden en heb je de techniek al in je vingers? Vandaag gaan we allerlei explosieve proefjes ondernemen. Een raket bouwen, een schuimfontein creëren,… Laat de namiddag alvast knallen!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? Sjelter Aalter (5/6 LJ) en JC Kadans (1/3 MB) Prijs? 2,50 euro (inclusief vieruurtje) Afspraak? Om 13.30u stipt aan de Sjelter (Sportstraat) of aan JC Kadans

DINSDAG 5 JULIBOBBEJAANLANDLoopings, rollercoasters,… voor de durvers. Maar voor de rustige tieners onder ons is er ook heel wat te beleven.Laat je meevoeren in de sensatie, ga alvast naar www.bobbejaanland.be en ontdek hun nieuwste en spectaculaire attracties!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 8.30u tot 18.00u Waar? Bobbejaanland (Lichtaart) Prijs? 24,00 euro Afspraak? Om 8.30u stipt aan JC Kadans Vervoer? Met de bus Meebrengen? Lunchpakket, eventueel regenjas en zakgeld.

Opgelet! Maximum 42 deelnemers!

Page 27: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

Inschrijvingsdag op zaterdag 25 juni!

VRIJDAG 8 JULICOMEDY CASINOWie wordt de volgende Alex Agnew of Lies Lefever? Deze namiddag proberen we uit te vissen wie van jullie talent heeft om het te maken als stand-up comedian. Humor van de bovenste plank in Villa Snoeck!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? Villa Snoeck (gebouw naast JC Kadans) Prijs? 2,50 euro (inclusief vieruurtje) Afspraak? Om 13.30u stipt aan de Villa Snoeck Meebrengen? Je beste grappen

DONDERDAG 7 JULIROEFELDAGHoor je oma of opa wel eens bezig over ‘de goede oude tijd’ en ben je niet bang voor het onbekende. Tijd om de handen uit de mouwen te steken! We gaan een aantal bedrijven, winkels en zelfstandigen bezoeken die ons laten zien hoe zij hun werk uitoefenen, hoe ze hun producten maken,… Op een speelse manier komen we deze dag heel veel te weten over diverse beroepen.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 10.00u tot 16.00u Waar? JC Kadans Prijs? 5,00 euro (inclusief drankjes en vieruurtje) Afspraak? Om 10.00u stipt aan JC Kadans Meebrengen? Lunchpakket

Page 28: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

Voor de tieners van 10 tot 15 jaar (5de en 6de leerjaar en 1ste tem

3de middelbaar) is er het jaarlijkse Tienerkamp.

Deze zomer verblijven we in Het koetshuis van De Karmel in

Brugge van 11 tot en met 17 juli 2011.

Dit prachtig gerenoveerde

Koetshuis deed in een vorig leven

dienst als rustplaats voor de

paarden en de koetsen van de

edelen die de Karmel bewoonden.

Nu is het een ruime verblijfplaats

voor groepen...

Meer info vind je op de website

www.dekarmel.be

We zetten het kamp sportief in en zullen met

de fiets naar de kampplaats rijden om er een

fantastische week te beleven.

De prijs voor het kamp bedraagt 90,00 euro.

Inschrijven kan telefonisch vanaf

maandag 2 mei op het nr. 09 325 71 71.

Page 29: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

Inschrijvingsdag op zaterdag 25 juni!

DINSDAG 19, DONDERDAG 21, VRIJDAG 22 JULIGEEN ACTIVITEITEN!Op maandag 18 en dinsdag 19 juli gunnen we onze animatoren even rust na een intensieve kampweek.Op donderdag 21 en vrijdag 22 juli is er collectieve sluiting van alle gemeentelijke diensten.

WOENSDAG 20 JULIHET GROTE HAMBURGERSPELJungle Speed in’t groot en met grote hamburgerkaarten. Stel je eigen reuzenhamburger samen, met de nodige concentratie en stress. Je moet het gewoon gespeeld hebben!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? Lokalen Chiro Bellem (5/6 LJ) - JC Kadans (1/3 MB) Prijs? 2,50 euro (inclusief vieruurtje) Afspraak? Om 13.30u stipt aan de lokalen van Chiro Bellem (Nieuwstraat) of JC Kadans

Voor de tieners van 10 tot 15 jaar (5de en 6de leerjaar en 1ste tem

3de middelbaar) is er het jaarlijkse Tienerkamp.

Deze zomer verblijven we in Het koetshuis van De Karmel in

Brugge van 11 tot en met 17 juli 2011.

Dit prachtig gerenoveerde

Koetshuis deed in een vorig leven

dienst als rustplaats voor de

paarden en de koetsen van de

edelen die de Karmel bewoonden.

Nu is het een ruime verblijfplaats

voor groepen...

Meer info vind je op de website

www.dekarmel.be

We zetten het kamp sportief in en zullen met

de fiets naar de kampplaats rijden om er een

fantastische week te beleven.

De prijs voor het kamp bedraagt 90,00 euro.

Inschrijven kan telefonisch vanaf

maandag 2 mei op het nr. 09 325 71 71.

Page 30: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 27 JULIKLEDIJ ONTWERPENZonder twijfel zitten er onder jullie toekomstige artiesten, stylisten en designers. Haal je creatief brein alvast boven, want vandaag gaan we aan de slag met divers recyclagemateriaal en ontwerpen onze eigen kledij.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? Sjelter Aalter (5/6 LJ) - JC Kadans (1/3 MB) Prijs? 2,50 euro (vieruurtje inbegrepen) Afspraak? Om 13.30u stipt aan de Sjelter (Sportlaan) of aan JC Kadans

Meebrengen? Lege toilet- en keukenrollen, oude doeken of lakens, …

DINSDAG 26 JULIPAIRI DAIZA (VROEGERE PARADISIO)In Pairi Daiza ontdekken we een wereld in bloei. Een heleboel prachtige, leuke en fascinerende dieren en onbeschrijflijke flora. Kortom, een dagje genieten in een adembenemend park.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 9.00u tot 17.00u Waar? Pairi Daiza (Brugelette) Prijs? 23,00 euro Afspraak? Om 9.00u stipt aan JC Kadans Vervoer? Met de bus Meebrengen? Lunchpakket, zakgeld en eventueel een regenjas

Opgelet! Maximum 42 deelnemers!

Page 31: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

Inschrijvingsdag op zaterdag 25 juni!

VRIJDAG 29 JULIWORKSHOP “GAME VIDEO” Game on! Kruip in de huid van je favoriete avatar en speel mee in je eigen videogame. Gewapend met een virtuele camera film je de avatars in de gamewereld. Maar ook in real life ga je met een camera op stap om onze echte wereld tot een gamedecor om te vormen. Het resultaat? Een übercoole film die zich afspeelt in de virtuele gamewereld.(i.s.m. Grafitti Jeugddienst)

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 14.00u tot 17.00u Waar? JC Kadans Prijs? 14,00 euro (inclusief vieruurtje) Afspraak? Om 14.00u stipt aan JC Kadans

Opgelet! Maximum 15 deelnemers!

DONDERDAG 28 JULIKLIM- EN STRANDSPORTDAG IN WESTENDESmeer je kuiten maar in! Tijdens deze sportdag aan zee kunnen jullie een halve dag klimmen en slackline proberen. In de namiddag gaan we bewijzen wat voor een fantastische teams we hebben tijdens diverse duin- en teambuildingsspelen. (i.s.m. cel Sport)

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 8.30u tot 17.30u Waar? Bleau Beach Westende Prijs? 19,00 euro Afspraak? Om 8.30u stipt aan het Sportpark Vervoer? Met de bus Meebrengen? Sportieve kledij, regenkledij, schoenen met grip, lunchpakket en zakgeld

Opgelet! Max. 22 deelnemers bij de cel Jeugd en 22 deelnemers bij de cel Sport

Page 32: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 3 AUGUSTUSDAGELIJKSE KOSTSergio Herman, Peter Goossens, Jeroen Meus… Heb jij ook een neus voor lekkere dingen?Samen maken we enkele tongstrelende maar makkelijke gerechtjes klaar!En daarna? Wat dacht je? Smullen maar.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? Lokalen Chiro Bellem (5/6 LJ) - JC Kadans (1/3 MB) Prijs? 2,50 euro Afspraak? Om 13.30u stipt aan de lokalen van Chiro Bellem (Nieuwstraat) of JC Kadans

Meebrengen? Een schort, een garde, een diepe kom en een plastic potje.

DINSDAG 2 AUGUSTUSMAISDOOLHOF EN MINIGOLFBILJART Vandaag hebben we je speurneus en inzicht nodig. We fietsen naar ‘In den Achternoene’ in Beernem waar we een tocht maken door het maïsdoolhof en een partijtje minigolfbiljart spelen.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 12.30u tot 18.30u Waar? ‘In den Achternoene’ (Beernem) Prijs? 7,00 euro (inclusief drankje ter plaatse) Afspraak? Om 12.30u stipt aan JC Kadans Vervoer? Met de fiets Meebrengen? Zakgeld (voor snack, ijsje, drankje,…) en eventueel een regenjas

Opgelet! Maximum 30 deelnemers!

:

Page 33: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

Inschrijvingsdag op zaterdag 25 juni!

VRIJDAG 5 AUGUSTUSTE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHTNat, natter, natst. Bereid je voor op een spetterende namiddag!De waterballonnen, waterpistolen en emmers staan alvast klaar. Samen ondernemen we diverse strategische spelen. Ready, set, splash!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? JC Kadans Prijs? 2,50 euro ( vieruurtje inbegrepen) Afspraak? Om 13.30u stipt aan JC Kadans Meebrengen? Reservekledij en handdoek

DONDERDAG 4 AUGUSTUSUITSTAP NAAR DE BLAARMEERSEN GENTZwemkledij, zonnebril, zonnecrème, snorkel, zwemvliezen? Check, check en nog eens check! Een dagje genieten aan het strand in de Blaarmeersen, een beetje ravotten op de speelweide,… Kortom, een dagje relaxen in het domein van de Blaarmeersen. Haal die flip-flops maar al boven!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 9.30u tot 17.20u Waar? Blaarmeersen Gent Prijs? 7,00 euro (inclusief een drankje ter plaatse) Afspraak? Om 9.30u stipt aan het station van Aalter Vervoer? ? Met de trein Meebrengen? Lunchpakket, strandlaken, zwemkledij, handdoek en zakgeld

Opgelet! Maximum 30 deelnemers!

Page 34: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 10 AUGUSTUSLIEDJES ZINGEN/MAKENSchreeuw de longen uit je lijf en brul mee met de bekende Singstar liedjes . Of wat denk je van een zelfgemaakt liedje? Tijs van ‘De Predikanten’ kan er ons misschien bij helpen. Word een ster, schrijf je in!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? Sjelter Aalter (5/6 LJ) - JC Kadans (1/3 MB) Prijs? 2,50 euro (vieruurtje inbegrepen) Afspraak? Om 13.30u stipt aan de Sjelter (Sportlaan) of aan JC Kadans

DINSDAG 9 AUGUSTUSSTADSSPEL “CODE CRACKERS” In de stad is een gevaarlijke bende aan het werk. Ze wint fortuinen met maffiapraktjken en het verhaal doet de ronde dat deze bende een fabuleus bedrag op haar rekening heeft staan. De uitdaging voor jouw team: vind het hoofdkwartier van de bende en kraak de code van hun bankrekening. Het komt er dus op aan om snel te handelen en goed na te denken over de aanwijzingen die je onderweg vindt. (i.s.m. Ecco La Luna)

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 9.00u tot 16.00u Waar? Centrum Brugge Prijs? 20,00 euro Afspraak? Om 9.00u stipt aan het station van Aalter Vervoer? Met de trein Meebrengen? Lunchpakket en eventueel wat zakgeld

Opgelet! Maximum 30 deelnemers

Page 35: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

Inschrijvingsdag op zaterdag 25 juni!

VRIJDAG 12 AUGUSTUSLEVENSWEGWord stinkend rijk! Het gezelschapspel Levensweg kent vast iedereen. Deze namiddag spelen we dit spel in’t groot. Journalist, mode-ontwerper, advocaat? Wie weet ben jij het wel voor één dag.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.00u of 13.30u (Bellem) tot 16.30u (Bellem) of 17.00u

Waar? GOC Oud Museum in Bellem (Museumstraat) Prijs? 2,50 euro (vieruurtje inbegrepen) Afspraak? Om 13.00u stipt aan JC Kadans of 13.30u aan het Oud Museum

Vervoer? Met de fiets

DONDERDAG 11 AUGUSTUSZWEMMENZon, water, zwemmen, relaxen, … We krijgen er niet genoeg van! Daarom bezoeken we domein Puyenbroeck. Bij mooi weer kunnen jullie een plons wagen in het openluchtzwembad. Daarna gaan we lekker picknicken op de weide.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 9.00u tot 16.00u Waar? domein Puyenbroeck Wachtebeke Prijs? 8,00 euro Afspraak? Om 9.00u stipt aan JC Kadans Vervoer? Met de bus Meebrengen? Zwemkledij, handdoek, lunchpakket en eventueel wat zakgeld

Opgelet! Maximum 42 deelnemers!

Page 36: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

WOENSDAG 17 AUGUSTUSDANSENLaat die kont maar schudden, je armen en benen hun eigen wil laten doen…We gaan een swingende namiddag tegemoet!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? Lokalen Chiro Bellem (5/6 LJ) - JC Kadans (1/3 MB) Prijs? 2,50 euro (vieruurtje inbegrepen) Afspraak? Om 13.30u stipt aan de lokalen van Chiro Bellem (Nieuwstraat) of JC Kadans

DINSDAG 16 AUGUSTUSRAFTZOEKTOCHT Tijdens een historische zoektocht met rafting boten speuren jullie onderweg naar allerlei opvallende en merkwaardige gebouwen, bruggen, kunstwerken,… Voor speurders met goed ontwikkelde zintuigen!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 11.00u tot 17.20u Waar? Centrum Gent Prijs? 12,00 euro Afspraak? Om 11.00u stipt aan het station van Aalter Vervoer? Met de trein Meebrengen? Sportieve kledij, regenjas, lunchpakket en eventueel wat zakgeld

Opgelet! Maximum 30 deelnemers

Page 37: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

Inschrijvingsdag op zaterdag 25 juni!

VRIJDAG 19 AUGUSTUSBINNEN DE MINUUTNog 3, 2, 1, TUUT! Net als in het tv-programma proberen we zenuwslopende opdrachten tot een goed einde te brengen binnen een bepaalde tijd. Dat wordt puffen en zweten!

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 13.30u tot 16.30u Waar? JC Kadans Prijs? 2,50 euro (vieruurtje inbegrepen) Afspraak? Om 13.30u stipt aan JC Kadans

DONDERDAG 18 AUGUSTUSJEUGDAVONTURENSPORTDAGVandaag zijn we te vinden in Deinze aan het watervlak Florizoone.We wagen ons aan nieuwe avonturen zoals kajak, kano, boogschieten, muurklimmen,…Zet je sportiefste beentje voor! (i.s.m. de cel Sport)

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? ? van 8.30u tot 16.30u Waar? watervlak Florizoone Deinze Prijs? 13,00 euro (middagmaal inbegrepen) Afspraak? ? Om 8.30u stipt aan het Sportpark Vervoer? Met de bus Meebrengen? Aangepaste kledij, reservekledij, handdoeken, eventueel wat zakgeld

Opgelet! Max. 22 deelnemers bij de cel Jeugd en 22 deelnemers bij de cel Sport

Page 38: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

TIEN

ERW

ERKI

NG

WEBSITEMeer info, foto’s en nog meer vind je ook terug op http://twaalter.jnet.beof op de facebookpagina van Tienerwerking Aalter.

T-DAYHET TIENERFESTIVAL

MILITAIR DOMEIN BRASSCHAAT

WOENSDAG 24 AUGUSTUSSLOTACTIVITEIT: TIENERFESTIVAL T-DAYWe breken eens met onze traditie en in plaats van het klassieke slotfeest trekken we dit jaar naar T-day, het tienerfestival dat zal plaats vinden in het militair domein van Brasschaat. T-Day is een tienerfestival dat nu al voor de 6de keer georganiseerd wordt. Op dit tienerfestival kan je deelnemen aan diverse workshops, genieten van verschillende optredens,... Neem zeker een kijkje op de website www.tday.be.

Wie? 5de en 6de LJ en 1ste t.e.m. 3de MB Wanneer? van 9.00u tot 17.30u Waar? Militair domein Brasschaat Prijs? 10,00 euro Afspraak? Om 9.00u stipt aan Jeugdcentrum Kadans Vervoer? Met de bus Meebrengen? Lunchpakket en zakgeld (voor een drankje, hapje,…)

Page 39: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

ALG

EMEN

E IN

FO

HUISHOUDELIJK REGLEMENTHieronder willen we graag nog een paar belangrijke zaken op een rijtje plaatsen.VerzekeringDe deelnemers zijn verzekerd voor hun Burgerlijke Aansprakelijkheid en Lichamelijke Schade tengevolge van een ongeval. De schade veroorzaakt aan materieel, kledingstukken, brillen en persoonlijke voorwerpen is uitgesloten en dus niet verzekerd.Kledij, verloren en verboden voorwerpenKinderen mogen geen zaken of materialen meebrengen die als gevaarlijk beschouwd kunnen worden. Indien dit toch gebeurt, worden deze materialen door de animatoren tijdens de activiteiten in bewaring genomen. Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor zijn persoonlijke spullen. Daarom wordt ook aangeraden om alles te naamtekenen en dure spulletjes zoals een gsm, horloge,… thuis te laten.Wanneer jouw kind naar de activiteiten van één of meerdere van onze gemeentelijke werkingen komt, kan het gebeuren dat het zich tijdens een activiteit vuil maakt. Laat je kind dus speelkledij dragen die tegen een stootje kan en vuil mag wordenZiekte en ongevallenIndien je kind ziek wordt of een ongeval heeft, dan worden de ouders sowieso meteen en in eerste instantie verwittigd. Samen kan er dan afgesproken worden welke stappen er ondernomen worden. Indien nodig wordt meteen ook een dokter opgebeld. Bij zeer ernstige noodgevallen worden natuurlijk meteen de hulpdiensten verwittigd.MedicatieMoet je kind medicatie nemen tijdens onze activiteiten, gelieve dan zeker een ondertekend briefje mee te geven. Gelieve ook afspraken te maken met onze begeleiders.Bereikbaarheid in noodDe cel Jeugdvoorzieningen kan je tijdens de openingsuren bereiken op het nummer 09 325 71 71. De gemeentelijke jeugdwerkingen beschikken tijdens de activiteiten ook over een mobiele telefoon.Hieronder een overzicht van de gsm nummers van de verschillende werkingen:* Speelpleinwerking: 0476 50 54 62* Tienerwerking: 0478 74 68 40* Gammetoen: 0474 13 30 92

Alle belangrijke informatie vind je terug in ons Huishoudelijk Reglement die je ontvangt bij de aankoop van een verplichte Grabbelpas. Indien je het Huishoudelijk Reglement nog niet hebt ontvangen of je hebt het niet langer in je bezit, dan kan je dit reglement steeds opvragen bij de cel Jeugdvoorzieningen of nalezen op de website. Je kan ons bereiken op het nummer 09 325 71 71 of via mail [email protected].

Page 40: Jeugd Aalter activiteitenboekje zomervakantie 2011

MEER INFO

Dan kan je terecht bij Cel Jeugdvoorzieningen in Jeugdcentrum Kadans Stationsstraat 71 9880 Aalter

09 325 71 71 [email protected]

www.aalter.be

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

vm gesloten 9.00-12.30u 9.00-12.30u 9.00-12.30u 9.00-12.30u

14.00- 17.00u 14.00- 18.00u 14.00- 17.00u 14.00- 18.00u 14.00- 16.00u

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

vm gesloten vm gesloten 9.00-12.30u 9.00-12.30u 9.00-12.30u

nm gesloten 14.00- 18.00u nm gesloten nm gesloten nm gesloten

Openingsuren:

Openingsuren tijdens de schoolvakanties:

Des

ign

Vane

ssa

Vrom

an

w

ww

.tw

icea

v.be

vv