Jannekeskrant kerst 2010

34
JANNEKESKRANT Jannekeskrant:basisschool Avelgem Vijfde jaargang nr. 1 Schooljaar 2010-2011

description

De leerlingen van de St.-Jan Berchmansbasisschool uit Avelgem maken een digitale krant.

Transcript of Jannekeskrant kerst 2010

Page 1: Jannekeskrant kerst 2010

JANNEKESKRANT

Jannekeskrant:basisschool Avelgem Vijfde jaargang nr. 1

Schooljaar 2010-2011

Page 2: Jannekeskrant kerst 2010

Welkom bij de Jannekeskrant ! Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar maken deze digitale krant voor U !

Jannekeskrant:basisschool Avelgem Vijfde jaargang nr. 1

Beste lezer, Hartelijk welkom bij onze krant. Het is nu al het vijfde jaar (al een jubileum !) op rij dat de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor U deze digitale krant maken. Zij komen elke dinsdag samen om te interviewen, verslagen te maken en uit te tikken. Het gonst er dan van de bedrijvigheid. De eerste dinsdag van de maand wordt er samen gekomen in een echte redactie-vergadering. We hopen dat hun werk nu ook gewaardeerd wordt. Nu de kalkoenen en het wild langzaam verteerd zijn wordt het nu al uitkijken naar het nieuwe jaar. Een jaar weer vol van verrassingen (hopelijk vooral positieve) en bol van de activiteiten. Ook op onze school proberen we op ons elan door te gaan. Onze redactie wil de vinger aan de pols houden en U verslagjes brengen van de talrijke gebeurtenissen op onze school. Veel plezier bij het lezen van onze krant. Juf Emily, meester Carl en de volledige redactie !

Inhoudstafel: Blz.2-13: voorstelling van de redactieleden Blz.14-15: nieuwe regels op school Blz.16: jaarthema Blz.17: interview met een nieuwe leerling Blz.18: interview met een nieuwe leerkracht Blz.19: enkele anciens aan het woord Blz.20: kind in de kijker Blz.21-22: Mikado Blz.23: democratiedag Blz.24: wandeltocht 10/10 Blz.25: swingpaleis Blz.26: wapenstilstand Blz.27-28: sport Blz.29: Sinterklaas Blz.30: advent Blz.31: toneelvoorstelling Blz.32: geboortenieuws Blz.33-34: humor

Page 3: Jannekeskrant kerst 2010

Hallo ik ben Hallo ik ben Hallo ik ben Hallo ik ben Bert Sarrazin Bert Sarrazin Bert Sarrazin Bert Sarrazin en ik zit in de redactieraad en ik zal en ik zit in de redactieraad en ik zal en ik zit in de redactieraad en ik zal en ik zit in de redactieraad en ik zal wat over mezelf vertellen.wat over mezelf vertellen.wat over mezelf vertellen.wat over mezelf vertellen. Ik ben bijna 12 jaar.Ik ben bijna 12 jaar.Ik ben bijna 12 jaar.Ik ben bijna 12 jaar. Verjaren doe ik op 28 mei.Verjaren doe ik op 28 mei.Verjaren doe ik op 28 mei.Verjaren doe ik op 28 mei. Ik zit in de het zesde leerjaar Ik zit in de het zesde leerjaar Ik zit in de het zesde leerjaar Ik zit in de het zesde leerjaar bij meester Carl Duhamel .bij meester Carl Duhamel .bij meester Carl Duhamel .bij meester Carl Duhamel . Dit is mijn klas.Dit is mijn klas.Dit is mijn klas.Dit is mijn klas. Mijn hobby is piano spelen. Mijn hobby is piano spelen. Mijn hobby is piano spelen. Mijn hobby is piano spelen. Mijn lievelingsdier is een Mijn lievelingsdier is een Mijn lievelingsdier is een Mijn lievelingsdier is een aap. Frieten , met iets eet ik aap. Frieten , met iets eet ik aap. Frieten , met iets eet ik aap. Frieten , met iets eet ik graag. Graag drink ik graag. Graag drink ik graag. Graag drink ik graag. Graag drink ik IceIceIceIce----Tea.Tea.Tea.Tea. Ik kwam in de redactieraad Ik kwam in de redactieraad Ik kwam in de redactieraad Ik kwam in de redactieraad omdat het mij leuk lijkt.omdat het mij leuk lijkt.omdat het mij leuk lijkt.omdat het mij leuk lijkt. Op zondag ga ik meestal naar de chiro.Op zondag ga ik meestal naar de chiro.Op zondag ga ik meestal naar de chiro.Op zondag ga ik meestal naar de chiro. (spijtig genoeg)heb ik 2 zussen Marjolein en Laura.(spijtig genoeg)heb ik 2 zussen Marjolein en Laura.(spijtig genoeg)heb ik 2 zussen Marjolein en Laura.(spijtig genoeg)heb ik 2 zussen Marjolein en Laura.

Ik heb een poes en Ik heb een poes en Ik heb een poes en Ik heb een poes en een hond Tessa en een hond Tessa en een hond Tessa en een hond Tessa en Vlekje.Vlekje.Vlekje.Vlekje. Dit was mijn voor-Dit was mijn voor-Dit was mijn voor-Dit was mijn voor-stelling stelling stelling stelling daaaaaaag.daaaaaaag.daaaaaaag.daaaaaaag.

Page 4: Jannekeskrant kerst 2010

Hallo daar, ik ben zoals je ziet Fien Lesen-

ne

Ik zit in het zesde leerjaar bij meester Carl. Zo ziet mijn

drukke week er uit : triatlon, muziekschool, Chiro, dictie,

dwarsfluit en de mis dienen.

Mijn “lieve” zus heet Floor en mijn mama en papa heten Sophie

en Bart ik heb ook een katje Jules.

Ons huisje ligt in de Driesstraat 151 in Avel-

gem. Een kuikentje daar hou ik van.

Ik heb mij ingeschreven in de schoolkrant om-

dat ik graag op de computer zit en ik typ graag.

Ik hoop dat jullie veel leesplezier gaan hebben met de school-

krant.

Page 5: Jannekeskrant kerst 2010

Ik ben Johannes Naessens .Ik ben Johannes Naessens .Ik ben Johannes Naessens .Ik ben Johannes Naessens . Nu zal ik een paar dingetjes over mezelf vertellen .Nu zal ik een paar dingetjes over mezelf vertellen .Nu zal ik een paar dingetjes over mezelf vertellen .Nu zal ik een paar dingetjes over mezelf vertellen . Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en muziekles .Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en muziekles .Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en muziekles .Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en muziekles . Mijn broer heet Andreas en mijn een zus heet Elize .Mijn broer heet Andreas en mijn een zus heet Elize .Mijn broer heet Andreas en mijn een zus heet Elize .Mijn broer heet Andreas en mijn een zus heet Elize . Nu ben al 11 jaar en ik verjaar op 25 juni .Nu ben al 11 jaar en ik verjaar op 25 juni .Nu ben al 11 jaar en ik verjaar op 25 juni .Nu ben al 11 jaar en ik verjaar op 25 juni . Graag eet ik spaghetti en pizza en drink ik graag IceGraag eet ik spaghetti en pizza en drink ik graag IceGraag eet ik spaghetti en pizza en drink ik graag IceGraag eet ik spaghetti en pizza en drink ik graag Ice----Tea .Tea .Tea .Tea . Ik zit in de redactieraad omdat ik graag met de computer werk.Ik zit in de redactieraad omdat ik graag met de computer werk.Ik zit in de redactieraad omdat ik graag met de computer werk.Ik zit in de redactieraad omdat ik graag met de computer werk. Thuis heb ik een poes ik heb ook nog geitjes en schaapjes .Thuis heb ik een poes ik heb ook nog geitjes en schaapjes .Thuis heb ik een poes ik heb ook nog geitjes en schaapjes .Thuis heb ik een poes ik heb ook nog geitjes en schaapjes . Zo, dit ben ik en ik hoop dat je mijn artikelen graag zal lezen .Zo, dit ben ik en ik hoop dat je mijn artikelen graag zal lezen .Zo, dit ben ik en ik hoop dat je mijn artikelen graag zal lezen .Zo, dit ben ik en ik hoop dat je mijn artikelen graag zal lezen . Groetjes JohannesGroetjes JohannesGroetjes JohannesGroetjes Johannes

Page 6: Jannekeskrant kerst 2010

Hallo mijn naam is Marieze Derycke . ik ben 10 jaar. Nu kom je wat meer te we-ten over mij en mijn hobby’s en wat ik graag doe . Ook waarom ik koos om in de redactieraad te zitten.

Dit zijn mijn hobbys’s : muziekschool,drum, tekenschool, dictie, voetbal en chiro. Muziekschool vind ik echt niet leuk maar drum en chiro wel . .Mijn huisdier is een eek-hoorn .Ik heb ook 5 kippen, 2 honden en een kat.Ik koos voor de redactieraad omdat ik graag op de computer zit. Ook omdat ik meer wou weten over mijn school.

Ik hoop dat jullie mijn artikels graag lezen. VEEL LEESPLEZIER.

Page 7: Jannekeskrant kerst 2010

Hallo,ik ben Viktor Deschryver. Nu ga ik even een paar dingen over mezelf vertellen. Mijn hobby's zijn : naar de tekenschool en naar de Chiro gaan. Ik heb ( spijtig genoeg ) 2 broers,de ene heet Willem en de andere Tuur. Mijn verjaardag is op 17 september,en die heb ik al 11 keer mogen vieren. Graag eet ik pizza,spaghetti,macaroni,enz. Als het warm is,en eigenlijk altijd gaat een ice Tea er gemakkelijk in. Thuis heb ik een poes Loes en ook een vis maar die heeft geen naam. Ik kom naar de redactieraad omdat ik graag met de computer werk.

Page 8: Jannekeskrant kerst 2010

Hallo, Ik ben Manou Vervacke. Ik ben 10 jaar. Het is mijn eerste jaar in de redactieraad. Mijn hobby’s zijn turnen, dictie en dwarsfluit spelen en chiro en notenleer. Ik eet graag frietjes met frikadellen en ketchup. Ik heb 2 poesjes: Baloe en Baziel. Ik wou wel in de redactieraad omdat ik heel graag met de computer werk en ik wel graag mensen interview en zo. Mijn mama werkt hier ook op school. Misschien ken je ze wel:juf Caroline. Mijn zus Marie zat ook altijd in de redactie-raad maar zit nu in het middelbaar. Zo dit was het, Manou

Page 9: Jannekeskrant kerst 2010

Hallo ik ben Marjolein Sarrazin. Ik zal je wat meer

vertellen over mij :

Mijn hobby's zijn notenleer , gitaarles en chiro.

Ik ben bij de schoolkrant gekomen omdat het me heel

leuk leek om artikels te schrijven . Ik zit in het vijfde

leerjaar bij juf Laure.

Mijn lievelingseten is lasagne.

Ik ben zot van paarden maar ik mag nog niet paardrij-

den van mijn mama.

Mijn lievelingsvak is knutselen en

tekenen. Mijn lievelingskleuren zijn alle kleuren van de

regenboog. Ik heb één broer, Bert en één zus, Laura.

Mijn papa is een dierenarts en mijn mama neemt de te-

lefoon op als iemand belt en helpt

soms bij operaties.

Ik hoop dat jullie mijn artikels

graag zullen lezen.

Veel leesplezier !

Page 10: Jannekeskrant kerst 2010

Hey, ik ben Helena.Hey, ik ben Helena.Hey, ik ben Helena.Hey, ik ben Helena. Ik ben pas sinds dit jaar lid van de redactieraad.Ik ben pas sinds dit jaar lid van de redactieraad.Ik ben pas sinds dit jaar lid van de redactieraad.Ik ben pas sinds dit jaar lid van de redactieraad. Ik wou er graag inzitten omdat het me wel tof leek.Ik wou er graag inzitten omdat het me wel tof leek.Ik wou er graag inzitten omdat het me wel tof leek.Ik wou er graag inzitten omdat het me wel tof leek. Mijn hobby’s zijn lezen, knutselen en paardrijden.Mijn hobby’s zijn lezen, knutselen en paardrijden.Mijn hobby’s zijn lezen, knutselen en paardrijden.Mijn hobby’s zijn lezen, knutselen en paardrijden. Ik zit in het zesde leerjaar B.Ik zit in het zesde leerjaar B.Ik zit in het zesde leerjaar B.Ik zit in het zesde leerjaar B. Mijn lievelingseten is kaasburgers met kroketjes.Mijn lievelingseten is kaasburgers met kroketjes.Mijn lievelingseten is kaasburgers met kroketjes.Mijn lievelingseten is kaasburgers met kroketjes. Ik hou van dieren vooral ,tijgers en draken.Ik hou van dieren vooral ,tijgers en draken.Ik hou van dieren vooral ,tijgers en draken.Ik hou van dieren vooral ,tijgers en draken. Ik heb 2 broers, Demian en Zeno, ze Ik heb 2 broers, Demian en Zeno, ze Ik heb 2 broers, Demian en Zeno, ze Ik heb 2 broers, Demian en Zeno, ze zitten alle twee in Outrijve.zitten alle twee in Outrijve.zitten alle twee in Outrijve.zitten alle twee in Outrijve. Hopelijk vind je mijn verslagjes leuk!Hopelijk vind je mijn verslagjes leuk!Hopelijk vind je mijn verslagjes leuk!Hopelijk vind je mijn verslagjes leuk!

Page 11: Jannekeskrant kerst 2010

Hallo ,ik ben Sara. Mijn hobby is dansen (ballet en hiphop ). Ik eet heel graag pastagerechten zoals Lasagne en spaghetti . Mijn lievelingsdieren zijn schilpadden en cavia’s. Ik zit in het 6de leerjaar A bij juf Kathleen en juf Caroline. Ik zit in de redactieraad omdat ik het leuk vind om met de computer te werken . Een andere reden is ook dat mijn bijnaam ‘de supergazet’ is omdat ik al-les weet van deze school. Na al die jaren probe-ren ,is het me eindelijk gelukt. Ik mag bij de redac-tieraad. Ik ben dolgelukkig. Ook heb ik nog 2 broers die heten Joran een Lukas. Ik hoop dat mijn eerste verslagje goed was . Veel leesplezier. Sara

Page 12: Jannekeskrant kerst 2010

Hoi ik ben Sietse Verrept. Het is mijn eerste jaar in de redactieraad. Ik zal mij even voorstellen. Hobby’s: tur-nen,triatlon,accordeon, notenleer, chiro en dictie. Lievelingseten: spaghetti en frietjes Ik ben 10 jaar. Ik heb 1 broer (Jotte). Ik heb geen huisdieren maar hou van dieren. Wat ik later wil worden: Juf in het eerste leerjaar. Waarom ik koos voor de redactieraad: Ik koos voor de redactieraad omdat ik graag interviews geef en veel wil weten over deze school. Hopelijk veel leesplezier !!!

Page 13: Jannekeskrant kerst 2010

Hall0000 ik ben Silke Maes zoals je kan lezen.

Zo zie ik er uit:

Ik ben beroemd met mijn bos krullen. Mijn leraar is meester

Carl van het 6de leerjaar B. Mijn lievelingskleur is rood ,

blauw, oranje,geel…

Mijn hobby’s zijn badminton, (maar ik ga er mee stoppen)

chiro en boeken lezen(liefst strips ). Ik heb geen huisdieren

want ik ben aan de meeste allergisch. Maar ik

hou wel van dieren! Dit is 1 van mijn lieve-

lingsdieren:

Ik hou nog van meer dieren maar liefst babydiertjes! Wat ik

het liefst eet dat zijn kroketjes(MMMMM)en natuurlijk ook

snoepjes!Ik ben in de redactie gekomen omdat ik het heel leuk

vind om artikels te maken .Nu stel ik even mijn familie voor:

Ik heb 1 zus nl. Sara (ze is soms heel ir-

ritant maar soms ook heel leuk!) Mijn ma-

ma werkt bij familiehulp en mijn papa in

een fabriek. Mijn lievelingsvak is luisteren

en knutselen .Ik haat pesten!!! Ik hoop dat jullie veel plezier gaan hebben met deze super leuke toffe mega krant! Dus nog één

iets……... Doei!♥♥♥

Page 14: Jannekeskrant kerst 2010

We interviewden de directeur over de nieuwe regels op school. We stelden ze enkele vragen.

1) Wat is er allemaal nieuw op school ? Juf en meester, de rijen,

De spelkofer, stilte in de refter, Vrouwelijke directeur, namen kleuterklassen ...

2) Waarom zijn al die dingen veranderd ?

(stilte in de refter) Omdat ze dan meer eten.

3) Zijn er regels weg of bijgekomen ? Nee, het was al een heel goeie school.

4) Zijn er al veel nieuwe aankopen ?

Zo ja, welke? Nieuwe tafels en stoelen 5de leerjaar→ juf Laure.

5) Waarom plotseling stilte in de refter ?

Omdat ze meer eten en juf Marleen van in de refter gehoorschade heeft.

6) Welke dingen moeten er nog veranderd worden ?

De toiletten op de speelplaats, nog veeeeeeeel nieuwe dingen. De directeur blijft dromen.

. 7) Welke dingen zijn goed aan deze school ?

Het is een heel grote school, maar toch een heel gezellige school. Iedereen kent iedereen, groot en klein spelen met elkaar.

Page 15: Jannekeskrant kerst 2010

Wij hebben Axelle van 3B geïnterviewd over de nieuwe regels van de school.

Schoolkrant: Wat vind je van de nieuwe afspraken?

Axelle: Zwijgen in de refter:SAAI!!!

En dat de mevrouw en meneer zijn veranderd: dat moest blijven zoals het

was.

Schoolkrant: Ga je akkoord met de afspraken?

Axelle: Zwijgen in de refter: Niet, juf en meester: wel

Schoolkrant: Kan je je er goed aan houden?

Axelle: Zwijgen in de refter: ja

Juf en meester:ik ben bijna de enigste van de klas die het niet vergeet.

Schoolkrant: Moest je de directeur zijn , zou jij dat dan ook doen?

Axelle: Nee, maar ik ben geen directeur.

Schoolkrant: Wat vind je de domste afspraak?

Axelle: Zwijgen in de refter.

Schoolkrant: Wat vind je van de verplaatsing van de spelkoffer?

Axelle: Het mocht wel.

Schoolkrant: Vind je het eerlijk dat de kleuters nieuwe spullen hebben?

Axelle: De kleuters mogen ook iets nieuws hebben.

Page 16: Jannekeskrant kerst 2010

Een nieuw jaar dus ook een nieuw jaarthema.

Op de eerste dag van de school stond er op de

speelplaats een grote schatkist. Daar zit toverpoe-

der in om te vliegen . Dat willen Icarus en Cupido

graag hebben maar die kist zat wel op slot. Om de

sloten open te krijgen moeten we elke maand een

actiepuntje volbrengen .

Onze eerste opdracht was voor het 1ste 2 de en het

3de leerjaar om zoveel mogelijk hartjes te verdie-

nen . Het 4 de 5de en het 6de moesten op een spie-

geltje schrijven waar de klas deze maand goed op

zal letten . Een tijdje geleden gingen we weer naar

de turnzaal daar ontvingen we

onze eerste sleutel .

Page 17: Jannekeskrant kerst 2010

Vandaag interviewen we een nieuw leerling. Dit is onze nieuwe leerling namelijk Robbe Windels uit 6A. Oranje=Schoolkrant Rood= Robbe Dag Robbe, welkom op de school. Wij gaan je een paar moeilijke vragen stellen. Hier komen de 10 vraagjes aan. 1.Wat was je eerste reactie toen je aankwam op deze school? Dat ziet er hier nog leuk uit!!! 2.Op welke school zat je vroeger? Belgiek in Deerlijk. 3.Welke verschillen zijn er tussen je vorige school en deze school? Deze school is leuker en beter! 4.Wat kan er beter op deze school? Dat we met de sneeuw mogen spelen. 5.Waarom ben je naar deze school gekomen? Deze school is dichter bij mijn huis en is beter! 6.Heb je al veel vrienden op deze school gemaakt? Ja namelijk : Johannes,Niels,Viktor,Mathias,……. 7.Bevalt de klas en de leerlingen je? Ja leuke juffen en leuke leerlingen. 8.Zou je nu nog terug willen naar je vroegere school en waarom? Nee omdat deze school beter is en er zijn betere vrienden. 9.Mis je jouw vrienden van jou vroegere school en waarom? Ja een beetje omdat het ook goede vrienden waren. 10.Zeg een rijmzin over jou klas. Plof,plof,plof mijn klas is tof!!! Voila dit waren de 10 vraagjes . Dus nog eens bedankt!

Page 18: Jannekeskrant kerst 2010

Beste lezers vandaag interviewende we nieuwe leerkrachten. Namelijk juf Ellen. Welke lessen geef je? Juf Ellen: Getallenkennis,begrijpend lezen,spelling,godsdienst,beeld en cijferen. Op maandag sta ik in het zesde leerjaar. :: In welk leerjaar geef je het liefst les? Juf Ellen:5 de en 6de leerjaar Waarom ben je naar deze school gekomen? Juf Ellen:Omdat ze een juf nodig hadden en dit leek me een leuke school. Wat vind je leuk aan deze school? Juf Ellen: Leuke collega’ s en leuke kinderen. Wat vind je van de nieuwe directeur? Juf Ellen: Dat het een hele toffe is! Werk je nog in andere scholen? Juf Ellen: Ja in Outrijve in de 3de graad. Dankjewel dat we je mochten interviewen. We hopen dat jullie al een beetje meer weten over juf Ellen. Groetjes Marjolein en Marieze.

Page 19: Jannekeskrant kerst 2010

We interviewden enkele leerkrachten die hier al lang werken namelijk: juf Kristien en juf Martine. We stelden ze enkele vragen aan ze: Hoelang werk je hier al? Juf Martine:al 29 jaar. Juf Kristien:al 34 jaar. Wat vind je van de nieuwe directeur? Juf Martine: Een heel goed directeur want ze kan goed omgaan met kinderen en heeft altijd een luisterende oor voor problemen. Juf Kristien: Iemand die goed zorg draagt voor alle men-sen op school. Heb je leuke collega's? Juf Martine: Ja hele leuke, we kunnen goed samenwerken. Juf Kristien: Ja hele leuke. In welke leerjaren heb je al gestaan? Juf Martine: 3de en 4de leerjaar in Kerkhove en 2de leerjaar in Avelgem. Juf Kristien:1 ste en 3 de leerjaar. Hebt u voor deze school nog in andere scholen gestaan? Juf Martine: Ja in Kerkhove en Beveren-Leie. Juf Kristien: Nee. Welk vak heeft u het liefst? Juf Martine: rekenen. Juf Kristien: taal (met boeken) Hebben er nog leerkrachten van op school bij u geze-ten? Juf Martine: juf Emely. Juf Kristien: meester Jens, juf Lize, juf Emely, juf Ameé, juf Heidi, juf Goedele en juf Laure. Dank u wel dat u een paar vraagjes voor ons wou oplos-sen nu weten we al heel veel meer. Manou en Marjolein.

Page 20: Jannekeskrant kerst 2010

Voor kind in de kijker interviewden we Sietse Verrept,

Zij heeft namelijk een speciale hobby .

Haar hobby is : accordeon spelen

Waarom accordeon en niet een ander instrument ?

Het is een speciaal en een mooi instrument .

Heb je het al goed onder de knie?

Ja , in het begin was het moeilijk maar nu gaat het .

Hoelang doe je het al ?

Ongeveer 2 jaar.

Is zo één accordeon zwaar ?

De mijne is niet zo zwaar 5 tot 6 kilogram maar er zijn nog

grotere modellen .

Waar beoefen je dit instrument ?

In Avelgem.

Doe je optredens en waar ?

Ja, meestal in Spikkerelle.

Wil je het later verder doen?

Ja zeker !

Welk model is het ?

Een ‘pigini peter pan ‘ het kleinste model.

Wil je het aanraden aan iedereen en waarom ?

Natuurlijk want het is super leuk !!!!

We zijn heel blij

dat Sietse tijd

wou maken .

Page 21: Jannekeskrant kerst 2010

Ook dit jaar stond Mikado in voor een spetterend kerstcon-cert op 12 december tijdens de kerstmarkt. Daarvoor waren er repetities nodig. Veel repetities… Helena en Sara gingen eens een kijkje nemen. Helena: Wanneer en waar vond het plaats? Juf Mieke: Het ging door op 12 december 2010 in de Sint-Martinuskerk in Avelgem. Sara: Welke liedjes waren het allemaal? Juf Mieke: Er waren oa. Negrospirituals en kerstliederen( om kippenvel van te krijgen!) Helena:Welke klassen deden er allemaal mee? Juf Mieke: Er waren kinderen uit het 4de, 5de en 6de. 30 en-thousiaste leden van Mikado! Sara: Waren het enkel liedjes of is er nog iets anders? Juf Mieke: Ja, enkel liedjes. Bij sommige liedjes mochten er en-kele kinderen een stukje spelen. Gastmuzikant Adelbert (een vriend van meester Carl) was er ook. Zoals je ziet werd het weer een spetterend optreden. We wensen alle zangertjes alvast veel succes in het koor!

Page 22: Jannekeskrant kerst 2010

Helena: Welke muziekinstrumenten speelden er mee? Juf Mieke: Er waren: 1 dwarsfluit, 2 gitaren(meester Carl en Adelbert), 1 basgitaar (meester Jens), er was voor één liedje zelfs een klokkenspel en belletjes. 2 Kinderen mochten ook op een kazoo spelen in: De KleineTrommel Jongen, begeleid door Gilles en Willem. Sara: Deed u zelf mee? Juf Mieke: Ja, ik ondersteunde het koor met nog 2 andere leerkrachten. Helena: Wat zijn de volgende activiteiten van het koor? Juf Mieke:In het 2de trimester zingen we in het woon- en zorgcentrum Ter Meersch, voor de communie van het 1ste leerjaar en volgend jaar op het huwelijk van juf Laure! Fantastisch!

Zoals je ziet was het weer een spetterend optre-den! We wensen de zangertjes alvast veel succes! Met dank aan juf Mieke!

Page 23: Jannekeskrant kerst 2010

Op dinsdag 26 november moesten de 2 zesdes vroeg uit Op dinsdag 26 november moesten de 2 zesdes vroeg uit Op dinsdag 26 november moesten de 2 zesdes vroeg uit Op dinsdag 26 november moesten de 2 zesdes vroeg uit de veren. De trein om hen naar Brussel de brengen wacht-de veren. De trein om hen naar Brussel de brengen wacht-de veren. De trein om hen naar Brussel de brengen wacht-de veren. De trein om hen naar Brussel de brengen wacht-te niet! te niet! te niet! te niet! Na een korte reis op de trein kwamen we aan.Na een korte reis op de trein kwamen we aan.Na een korte reis op de trein kwamen we aan.Na een korte reis op de trein kwamen we aan. We leerden er onze eigen stad besturen, maar vooral goed We leerden er onze eigen stad besturen, maar vooral goed We leerden er onze eigen stad besturen, maar vooral goed We leerden er onze eigen stad besturen, maar vooral goed onderhandelen en luisteren. De hele voormiddag werden er onderhandelen en luisteren. De hele voormiddag werden er onderhandelen en luisteren. De hele voormiddag werden er onderhandelen en luisteren. De hele voormiddag werden er voorstellen gedaan over nieuwe gebouwen. Na al dat on-voorstellen gedaan over nieuwe gebouwen. Na al dat on-voorstellen gedaan over nieuwe gebouwen. Na al dat on-voorstellen gedaan over nieuwe gebouwen. Na al dat on-derhandelen werd het tijd voor een korte eetpauze.derhandelen werd het tijd voor een korte eetpauze.derhandelen werd het tijd voor een korte eetpauze.derhandelen werd het tijd voor een korte eetpauze. Zo belanden we bij het laatste deel van de dag.Zo belanden we bij het laatste deel van de dag.Zo belanden we bij het laatste deel van de dag.Zo belanden we bij het laatste deel van de dag. Het parlement! Dit was voor velen het bijonderste van de Het parlement! Dit was voor velen het bijonderste van de Het parlement! Dit was voor velen het bijonderste van de Het parlement! Dit was voor velen het bijonderste van de dag. We zagen onder andere de zetel van Prins Laurent en dag. We zagen onder andere de zetel van Prins Laurent en dag. We zagen onder andere de zetel van Prins Laurent en dag. We zagen onder andere de zetel van Prins Laurent en Bart De Wever. We hoorden ook wat ze doen tijdens Bart De Wever. We hoorden ook wat ze doen tijdens Bart De Wever. We hoorden ook wat ze doen tijdens Bart De Wever. We hoorden ook wat ze doen tijdens zo’n vergadering. Zo kwam er een eind aan die leuke dag.zo’n vergadering. Zo kwam er een eind aan die leuke dag.zo’n vergadering. Zo kwam er een eind aan die leuke dag.zo’n vergadering. Zo kwam er een eind aan die leuke dag. En zo zaten we terug op de drukke trein naar Avelgem.En zo zaten we terug op de drukke trein naar Avelgem.En zo zaten we terug op de drukke trein naar Avelgem.En zo zaten we terug op de drukke trein naar Avelgem.

Page 24: Jannekeskrant kerst 2010

Op zondag 10/10/10 vond de jaarlijkse

schoolwandeltocht plaats.

Je kon een grote van 10 km of een kleine

van 8 km stappen .

Tijdens de wandeltocht kon je een foto-

zoektocht doen waar je een prijs mee kon

winnen.

In het ontmoetingscentrum van Outrijve

kon je iets eten of drinken .

Als je op school aankwam kon je nog iets

drinken en eten .

Voor de kinderen waren er volkspelen en

springkastelen .

Er was ook weer de jaarlijkse tombola .

Er waren veel mensen op afgekomen.

Doe zo voort .

Page 25: Jannekeskrant kerst 2010

Vraag : wat was de bedoeling eigenlijk van het swingpaleis ? O.c.: ouders entertainen zonder de kinderen erbij. Vraag:wie organiseerde het feest? O.c.:het oudercomité. Vraag:was er veel volk ? O.c.: Ja, we waren heel blij met de opkomst. Vraag: wanneer en waar vond het eigenlijk plaats? O.c.: in spikkerelle op 27 november om 20u. Vraag:wat is er zo allemaal gebeurd? O.c.: De mama’s namen het op tegen de papa’s en de mama’s zijn gewonnen!!!! Vraag:hoe werd er reclame gemaakt? O.c.: via affiches die meegegeven werden aan de leerlingen. Vraag: waren er speciale acts ? O.c: ja , Sonny o’ brian kwam optreden. Vraag: heb je veel succes gehad? O.c.:ja, er was redelijk veel volk, een geslaagd feest!!! Vraag: komt er volgend jaar een nieuwe editie?

Het SWINGPALEIS werd er een spetterend feest!!!!!!

Page 26: Jannekeskrant kerst 2010

Op maandag 8 november zijn het vijfde en zesde leerjaar

naar Ieper geweest.

Eerst zaten we een klein uurtje op de bus waar we vervol-

gens op het ‘Tyne cot cemerty’ (kerkhof soldaten) aankwa-

men.

Daar moesten we iemand zoeken die door de oorlog stierf op

onze verjaardag.

Bij het kerkhof was er een klein museum daar gingen we ook

heen.

Toen we klaar waren met rondkijken in het museum gingen

we weer de bus op.

We gingen naar de Menenpoort.

Dat is een grote poort waar bijna alle soldaten die stierven

tijdens de grote oorlog op de muren werden gegraveerd.

Er was ook een leeuw met een fles in zijn poep.

Daarna gingen we gaan eten in een zaal.

We kregen allemaal een gratis drankje.

In de namiddag zijn we naar Flanders Field geweest.

Een museum dat de moeite waard was.

Daar moesten we een vragenbundel oplossen in groepjes.

Als het gedaan was gingen

we terug naar huis.

Het was een geslaagde dag!

Page 27: Jannekeskrant kerst 2010

Het was weer zover... 4-4 voetbal.

We hebben twee leerlingen (Gauthier en

Andreas) die aanwezig waren geïnterviewd:

Waarom kozen jullie om mee te doen?

A: Ik vind voetbal leuk.

G: Meedoen is leuk en belangrijker dan win-

nen.

Wie waren de scheidsrechters?

A: Juf Laure en meester Carl.

G: Juf Veerle en meester Geert.

Vond je het leuk dat je tegen het 6de moest

spelen?

A: Het was leuk maar ik vond dat het niet op

ging.

G: Het was moeilijk.

Dit was het interview hier zijn nog enkele

foto’s.

6 oktober 2010

Page 28: Jannekeskrant kerst 2010

Onze jaarlijkse ballennamiddag werd een succes. Alle leerjaar kwamen aan de beurt. Ze mochten per klas de oefeningen uitproberen . Er waren 6 oefeningen. Dit zijn ze => 1. Rol de bal via een bank naar boven en langst de andere kant terug naar beneden . 2. Loop met de bal op de trampoline af spring en mik met de bal in de hoepel 3. Draag een bal op een kegel naar de mat, neem dan hockeystick en probeer te scoren . 4. Spring driemaal op en af de bank, pak dan de bal van 5kg zwaar en gooi hem tegen de muur. 5. Dribbel met de bal zigzag tussen de kegels en toets daarna de bal over het touw. 6. Dribbel met de bal en probeer daarna met de bal kegels om te gooien die op de plint staan Dit werd een fantastische sportnamiddag! Groetjes, Sara

Page 29: Jannekeskrant kerst 2010

Sinterklaas: Bert: Hoe oud bent u al? Sint: Ik weet het zelf eigenlijk niet ik schat ruim 800 jaar. Helena: Wie is u favoriete piet? Sint: De gekke piet. Bert: Bent u ooit al van het dak gevallen? Sint: Nee gelukkig niet, dit gebeurt niet doordat mijn paard ‘magie’ tussen zijn hoeven heeft. Helena: Wat eet u paard allemaal? Sint: Wortels, rapen en haver maar het mag vooral geen snoep eten. Bert: Hoelang doet u er over om van Spanje naar hier te komen? Sint: 1 en een halve dag. Helena: Was u ooit al verliefd? Sint: Dat is eigenlijk geheim maar ja... Zwarte piet: Bert: Bent u ooit al in een schoorsteen blijven steken? Zwarte piet: Nee nog nooit. Sinterklaas+Zwarte piet Helena: Welke snoepen eten jullie het liefst? S+P: We eten heel erg graag chocolade en picknic-ken.

Page 30: Jannekeskrant kerst 2010

Op vrijdag 28 november zijn we naar de kerk gegaan om de eerste week van de advent te vieren. We hoorden er vele mooie verhalen één van die verhalen is het verhaal van de soepsteen die gebracht werd door het 3de leerjaar. Ook brachten een paar kinde-ren dozen met letters naar voor, als alle dozen correct stonden las de hele kerk de

mooie spreuk ‘Samen werk het’. ‘Samen werk het’ is ook daarom het thema van welzijnszorg . Om deze woorden in vervulling te laten stond er in onze inkom van de school een kist. Daarin kon iedereen badproducten zoals zeep,shampoo, washandjes en dergelijke … in kwijt. Met alles wat we in de adventsperiode verzameld hadden werden er pakketjes ge-maakt door het zesde leerjaar in het sociaal huis. Er waren 45 pakketten. Met dank aan alle kinderen van deze school.

Robbie helpt ons al ieder jaar met onze adventstijd door te gaan zonder ruzie of problemen . Niet alleen Robbie help ons maar ook Fatmira, Lena en Jeroen. Ze werken in de klas en thuis samen met nog een hele groep vrien-den. Ze vormen een echte groep.

Page 31: Jannekeskrant kerst 2010

Op donderdag 2 december zijn de leerlingen van het 5de en het 6de

naar een leuk toneel gaan kijken in Spikkerelle.

Het toneel ging over Edward maar de vrienden zeiden Wardje .

Hij werd koning van het land. Hij had een goede vriend Gaffie maar

niemand kon hem uitstaan. Ze vonden dat Wardje door Gaffie

kinderachtig deed. Dus besloten ze Gaffie te verbannen.

Maar Wardje was toen veel te verdrietig dus besloten ze Gaffie

terug te halen. Maar ze konden hem nog steeds niet uitstaan.

Dus besloten ze hem te vermoorden. Op het einde was Gaffie dood

en was Wardje heel verdrietig. En toen werd Mordumor koning.

Page 32: Jannekeskrant kerst 2010

Juf Heidi is bevallen en het

is een ………… we houden jul-

lie nog even in de spanning!!!!

Wat denken jullie. Jongen

of meisje???

Je komt het interview te

weten !

We hebben Merel

(dochter) geïnterviewd om

meer over …… te weten te

komen.

1.Wat is het een jongen of een meisje?

Een jongen.

2.Hoe heet hij?

Miel.

3.Ben je blij met de naam of wou je een

andere naam?

Het mocht Miel zijn.

4.Wou je liever een zusje en waarom?

Nee, omdat ik al een zusje heb.

5.Op welke dag is het geboren?

Weet ik niet zo goed meer.

6.Wil je nu nog een zusje of een broer-

tje?

Nee. Waarom dat weet ik niet.

7.Ga je veel met hem spelen en met

wat?

Ja,voetballen.

8.Wat dacht jij eerst wat het was

een jongen of een meisje?

Een meisje.

9.Wanneer mag de jongen naar huis?

Op 15 december 2010.

10.Ben je er blij mee?

Ja hoor!

Page 33: Jannekeskrant kerst 2010

ER ZITTEN 2 KOEIEN IN

BAD ZEGT DE 1 TEGEN

DE ANDEREN: IK KRIJG

MIJN VLEKKEN ER NIET

AF!

ER LIGGEN 2 BANANEN IN

BED ZEGT DE 1 TEGEN DE

ANDERE: LIG EEN KEER

RECHT.

EEN BELG KOOPT EEN KAMEEL BIJ EEN VERKOPER.

DE VERKOPER ZEGT:DIT IS EEN HELE SPECIALE

KAMEEL. ALS JE ‘OEF’ ‘ZEGT DAN GAAT HIJ VOORUIT.

ALS JE DE HELE TIJD ‘OEF’ ZEGT GAAT HIJ STEEDS

HARDER. EN ALS JE ‘AMEN’ ZEGT DA STOPT HIJ.

DE MAN RIJDT MET DE KAMEEL EN ZEGT HEEL DE

TIJD ‘OEF’.

MAAR HIJ ZIET EEN AFGROND EN VERGEET WAT

HIJ MOET ZEGGEN OM HEM TE LATEN STOPPEN.

DAN ZEGT HIJ: IN DE NAAM VAN DE VADER,DE

ZOON, EN DE HEILIGE GEEST,AMEN. DE KAMEEL

STOPT.

MAAR DAN ZEGT HIJ’ OEF’ EN HIJ VALT IN DE

AFGROND .

JANTJE VERLIEST ZIJN GOM. DE MEESTER VRAAGT:HOEVEEL STERREN ZIJN

ER? JANTJE STOOT ZIJN HOOFD EN ZEGT MILJAAR. DE MEESTER ZEGT: GOED

ZO! DAN VRAAGT DE MEESTER :WIE ZIT ER IN DE HEMEL? HIJ STOOT WEER ZIJN

HOOFD EN ZEGT GODVERD….. DE MEESTER ZEGT:GOED ZO!

HOE WEET JE DAT TOCH JANTJE? DE MEESTER STELT ZIJN LAATSTE

VRAAG:WAT DOE JE ALS JE MIJ IN EEN GRAF ZIET LIGGEN? JANTJE VINDT

ZIJN GOM EN ZEGT ACH HIER LIGT DIE SMEERLAP.

BERT

Page 34: Jannekeskrant kerst 2010

Fientje en haar moeder zijn in de die-rentuin. Fientje heeft nog nooit een pauw gezien, en als ze langs het hok met de pauwen lopen, zegt Fientje: "Kijk mam, die kip staat in bloei!" ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Jantje kwam te laat op school, de juf vroeg: "Waarom ben je te laat Jantje?" "Ik droomde over voetbal mevrouw." "En is dat een reden om te laat te komen?" "Nee juf, maar ze hadden verlenging." ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Jantje komt aan bij een voetbalwedstrijd met een kaartje voor de overdekte tribune. De controleur kijkt hem verbaasd aan en zegt: "Jij hebt zeker wel een rijke vader! Wat doet ie eigenlijk?" "Die zoekt zich nou rot naar zijn kaartje." ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Een mooi meisje heeft haar armband laten repa-reren en komt het nu ophalen. Ze vraagt hoeveel het kost. "Een kusje", zegt de man. "Oké, mijn opa komt zo afrekenen." ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Tot de volgende krant ! Begin paasvakantie !