Inca HABA catalogus 2016-2017

496

Click here to load reader

description

 

Transcript of Inca HABA catalogus 2016-2017

  • 0

    4/16

    Hab

    erm

    aa

    Gm

    bH

    P

    rint

    ed in

    Ger

    man

    y 1

    6HE

    0018

    Irrt

    um u

    nd

    nder

    ung

    en v

    orb

    ehal

    ten.

    Ver

    gis

    sing

    en e

    n w

    ijzig

    ing

    en v

    oo

    rbeh

    oud

    en.

    INCA bvba Bredestraat 42000 ANTWERPEN

    Telefoon 03/222 45 [email protected]

    www.incameubel.be

    2016

    /201

    7

    Inrichtingen voorKinderopvang en scholen

    2016/2017

    00U1_00U4_HABA_Inca_KIGA_16_Umschlag_ASU272U273_prof.indd 1 11.05.16 12:13

  • Inca is gespecialiseerd in het uitwerken en leveren van totaalinrichtingen voor zowel scholen als de kin-deropvangsector. Ook als het niet voor een totaalinrichting is, kunnen wij steeds los meubilair leveren.

    Aan de hand van besprekingen naar de gewenste behoeften en noden stellen wij een vrijblijvende of-ferte op. Hierbij wordt zeker rekening gehouden met het budget. HABA heeft kwalitatief materiaal van verschillende prijsklassen.

    Indien u over plannen beschikt, kunnen wij onze voorstellen ook uitwerken met allerlei tekeningen zodat u er een beter zicht op krijgt. Op die manier is elke ruimte op maat uitgewerkt en zijn ze steeds verschillend van elkaar. Indien er geen plannen beschikbaar zijn, voorzien we zelf een opmeting.

    Bij het voorleggen van ons voorstel is er uiteraard nog een mogelijkheid om wijzigingen hierin aan te brengen. Door goede communicatie en overleg bekomen we dan een positief eindresultaat.

    Er moet wel rekening gehouden worden met de levertermijnen. Onze fabrikant rekent 10-12 weken. Slechts enkele artikelen zijn in stock want alles wordt geproduceerd bij bestelling.

    Inrichten van een kinderdagverblijf

    INCA bvba Bredestraat 4 2000 ANTWERPEN

    Telefoon 03/222 45 [email protected]

    PRIJZEN EXCLUSIEF 21 % B.T.W. INCLUSIEF LEVERING EXCLUSIEF MONTAGE

    1. Documentatie:De beschrijving in onze catalogus kan ons niet binden wat vorm, details en presentatie van de producten betreft, dewelke wij het recht voorbehouden steeds te wijzigen.

    2. Bestellingen / transportkosten:Voor alle bestellingen onder een bedrag van 600,00, inclusief 21 % B.T.W., zal een bedrag van 55, uit hoofde van administratiekosten en transportkosten worden aangerekend.

    3. Montage- en plaatsing :Alle prijzen zijn exclusief montage en plaatsing. Prijs voor eventuele montage en plaatsing kan aangevraagd worden. Alleszins wordt er door ons niets vastgehecht aan muren en/of plafonds. Indien ten uitzonderlijke titel dit toch dient te gebeuren, is alle verantwoordelijkheid voor schade aan gebouwen en/of leidingen voor rekening van de koper.

    4. Leveringen :De dag van de levering, gelieve het aantal colli en de staat van de geleverde goederen te controleren. Op het ont-vangstbewijs dient u in geval van beschadiging duidelijk de aard en hoegrootheid van de vastgestelde schade te vermelden, in aanwezigheid van de transportfi rma. De vermelding onder voorbehoud van controle laat niet meer toe enige aansprakelijkheid lastens de transportfi rma te weerhouden.

    5. Waarborg :Het houten meubilair door HABA vervaardigd geniet van een tienjarige waarborg, tenzij anders vermeldt in de offerte of catalogus. Deze waarborg heeft betrekking op de gebreken bij fabricatie, doch houdt op wanneer het materiaal op een abnormale manier werd gebruikt. De waarborg heeft geen betrekking op het HABA speelgoed en materiaal uit kunststof.

    6. Leveringstermijn :Onze leveringstermijnen zijn tussen de 8 12 weken na bestelling. Deze termijnen worden ten indicatieven titel opgege-ven en een eventuele vertraging kan geen schadevergoeding of reden tot verbreking van de bestelling medebrengen.

    7. Betalingsvoorwaarden :Onze facturen zijn betaalbaar bij ontvangst der factuur. Bij eventuele gedeeltelijke levering machtigt u ons om reeds de geleverde goederen te factureren. Niet betaling van een factuur op de vervaldag legt van rechtswege en zonder ingebrekestelling een intrest op a rato van 1 % per maand en een bijkomende schadevergoeding conventioneel vastgelegd op 15 % van het verschuldigd bedrag van de factuur met een minimum van 50,-.

    8. Eigendomsvoorbehoud :Alle goederen blijven onze eigendom tot volledige betaling van de openstaande facturen. Tot zolang blijft u bewaarder van de goederen en staat u in voor eventuele beschadiging door hetzij gelijk welke reden.

    9. Bevoegde rechtbank :In geval van betwisting, zijn enkel de Vrederechter van het 5e Kanton Antwerpen of de Rechtbanken van Antwerpen bevoegd.

    10. Recht van gebruik van het merk en de producten :De naam HABA en het logo HABA zijn gedeponeerde merken van de groep HABERMAA GmbH. De HABA producten, hun benaming, hun tekeningen en commercile teksten, zijn eveneens eigendom van de groep HABERMAA GmbH. De weergave van deze producten, op hetzij gelijk welke manier, is onderworpen aan de vooraf-gaande en schriftelijke toelating van de wettelijke vertegenwoordiger van de groep HABERMAA GmbH of haar fi lialen.

    ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN

    00U2_00U3_HABA_Inca_KIGA_16_Umschlag_ASU276U277_prof.indd 1 11.05.16 12:12

  • page 491 - 520

    Speeltoestellen buitenSport Klimelementenpage 463 - 490

    Garderobepage 375 - 404

    Speelhuizenpage 405 - 432

    Slaap Commodepage 433 - 462

    Kussens Sofaspage 269 - 324

    Speelelementenpage 325 - 374page 227 - 268

    WanddecoratieSpiegels

    Scheidingswandenpage 213 - 226

    Bibliotheekpage 185 - 192

    Podiums Trapeziumspage 193 - 212

    Kasten Opbergenpage 109 - 184

    Stoelen Tafelspage 55 - 108

    meubilairpage 5 - 54

    Inhoudsopgave

    0001_0001_HABA_Plutar_KIGA_16_Einstiegsseiten_AS02950295.indd 1 14.04.16 12:58

  • We willen dat u ons meubilair heel lang kunt gebruiken. Daarom selecteren we onze grondstoffen zorgvuldig en gebruiken we uitsluitend beuken- en berkenfi-neer van de hoogste kwaliteit.

    Hout heeft een uitstekende ecologische balans. Hout is namelijk een natuurproduct. Bomen behoren tot de hoekstenen van ons ecologische systeem. Bomen beschermen het klimaat, nemen kooldioxide op en maken de lucht in onze atmosfeer actief schoon. Bossen zijn het thuis van vele dieren, de habitat van planten en een recreatieve oase voor mensen. Met du-urzame bosbouw worden bomen geplant op een manier waarbij het bos be-schermd wordt. In Duitsland wordt er minimaal n nieuwe boom geplant voor elke boom die wordt weggehaald. De hoeveelheid bos neemt daardoor toe.

    Fineer is een authentiek materiaal met het onmiskenbare uiterlijk van hout. Het verschaft een natuurlijke uitstraling en een gevoel van veiligheid in een geme-chaniseerde en steeds koudere omgeving. Het oppervlak voelt fijn warm aan, waardoor je met fineer in elke ruimte een comfortabele atmosfeer kunt creren. Gefineerde meubels gaan aanzienlijk langer mee en blijven langer mooi dan meubels met imitatiehout. UV-fineer is eenvoudig schoon te maken en u kunt kleine krasjes en beschadigingen gemakkelijk wegwerken.

    Ieder meubel met fineer heeft een uniek karakter. Net als elke boom is elke fine-er een uniek stukje natuur.

    Hout is in elk stadium van het gebruik een hulpbron. Van de boom tot houtmate-riaal tot meubel. Zelfs na het verstrijken van de levensduur heeft hout nog waar-de, omdat het niet alleen biologisch afbreekbaar is, maar bovendien energie levert bij thermische recycling. Toegevoegde waarde in elke stap dus.

    Wij gebruiken echt houtom de kwaliteit van leven te verbeteren & een gezond woonklimaat te creren

    Plastic fineer / houtfineer

    Veel meubels krijgen het etiket met beuken afwerking. Dit soort afwerking is niet van echt hout maar van een houtimitatie die vaak niet kan worden onderscheiden van echt hout. Met behulp van fotochemische of andere technische processen wordt een imitatiehoutstructuur op een plastic op-pervlak overgebracht.

    De enige manier om zeker te weten of het echt hout is, is als je het fineeretiket ziet.

    Fineer is

    Echte houtfineer

    oppervlak van hout

    warm oppervlak

    biologisch afbreekbaar

    duurzaam en waardevast

    hernieuwbare hulpbron

    Plastic fineer

    oppervlak met plastic laag

    koud oppervlak

    productie en verwijdering schadelijk voor het milieu

    2

    0002_0003_HABA_Plutar_KIGA_16_Einstiegsseiten_AS02450245.indd 2 12.04.16 14:05

  • Wat is fineer?

    Fineer is een laag hout die van een boomstronk is gesneden of afgepeld.

    Tijdens dit proces worden de boomstronken 48 uur gekookt om het hout plooibaar te ma-ken en wordt de bast verwijderd. Een blok hout wordt dan om zijn eigen as gedraaid tegen een snijbalk die laag voor laag een dun, gelijkmatig vel fineer van het blok schaaft. De rol fi-neer wordt dan in dunne afzonderlijke vellen gescheiden. Fineer kan uit meer dan 200 soorten hout worden geproduceerd.

    Fineer zorgt voor een economisch gebruik van hout. Van 1 m hout kan voldoen-de fineer worden gemaakt voor de meubels van 16 slaapkamers! Van schaafsels en andere afvalproducten van het productieproces wordt spaanplaat gemaakt of ze worden gebruikt om energie op te wekken.

    Wist u dat: plywood ook van fineer gemaakt is? Een houten plaat die uit een aantal lagen op elkaar gelijmde fineer bestaat, wordt plywood genoemd.

    met een uniek karakter!

    echt hout

    is een volledig natuurlijk product

    maak deel uit van een gezonde leefomgeving

    gaat lang mee

    is biologisch afbreekbaar

    is duurzaam

    Fineer

    Beuken Berken

    FineerEcht hout

    FineerEcht hout

    3

    0002_0003_HABA_Plutar_KIGA_16_Einstiegsseiten_AS02450245.indd 3 12.04.16 14:05

  • 0004_0004_HABA_Plutar_KIGA_16_Einstiegsseiten_AS02970297.indd 4 12.04.16 14:06

  • Grow upp

    0005_0005_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02460246.indd 5 12.04.16 14:07

  • 6Een ruimte met grow.upp-meubels is de perfecte aanvulling op een dagelijkse wandeling door de natuur. De ruimtelijke elementen zijn bewust gevormd volgens wetmatigheden die we uit ons eigen landschap kennen. Het vakbegrip daarvoor is landscaping.

    Zacht glooiende hellingen en gegroeide structuren beheersen het beeld en openen nieuwe mogelijkheden en wegen. De levendige inrichting biedt tal van verrassingen. Hier kunnen de kinderen elke dag iets nieuws ontdekken. Grow.upp is een unieke symbiose van bergmeubels en bespeelbare kasten waarin kinderen zich prettig en ook gestimuleerd voelen.

    Bij de kleurgeving werd bewust afgezien van felle contrasten en werd vooral gelet op harmonie en esthetiek. Daarmee hebben we een rustplekje geschapen in een wereld boordevol prikkels.

    Grow.upp een oase waarin het gewoon jn is om kind te zijn.

    Ruimte voor ontplooiing

    0006_0007_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02470247.indd 6 06.04.16 10:58

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    7

    0006_0007_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02470247.indd 7 06.04.16 10:58

  • 8grow.upp verschaft ruimtes een nieuwe structuur, waardoor voor kinderen nieuwe wegen en mogelijkheden worden gecreerd.

    Pedagogisch conceptEen holistisch ruimteconcept ter bevordering van de ontwikkeling van kinderen van 0-6 jaar

    grow.upp is een alomvattend ruimteconcept waarvoor de logica van de natuur model staat. Uitgewerkte structuren en afgeronde hoeken kenmerken het levendige voorkomen van de ruimtes, waarin steeds weer nieuwe wegen en mogelijkheden opengaan en nieuwe dingen ontdekt, beleefd en aangeleerd kunnen worden.

    Met grow.upp-meubels ingerichte ruimtes zijn even opwin-dend als de natuur zelf en bijgevolg de perfecte aanvulling op de dagelijkse uitstap in het groen. Dankzij grow.upp creert de tijdloze indruk van de hele ruimte een vertrouwde en ge-borgen sfeer. De natuurlijke vormen en kleuren, de unieke symbiose van beproefde opbergmeubels met rechte hoeken,

    trapeziumvormige kasten en hoekkasten om op te spelen, podiums, tafels en knuffelgrotten zijn voor kinderen plaatsen om te verkennen en te ontdekken.

    Anders dan in gewone groepsruimtes staan grow.upp-meu-bels niet meer alleen langs de muur. Ze vormen de ruimte, delen deze op en zorgen voor optisch en fysiek afgescheiden eenheden. Tegelijk blijft de ruimte echter open, aangezien de kamerverdelers boordevol belevenissen zijn. Avontuurlijke doorgangen, geheime kruiphoekjes en gezellige rustplaats-en maken hiervan een levendige partner, die steeds opnieuw veroverd wil worden.

    Het harmonieuze kleurconcept van de grow.upp-elementen houdt bovendien rekening met de verschillende kleurwaar-neming van de kinderen, afhankelijk van hun ontwikkeling. Meubels voor de allerkleinste kinderen in crches krijgen zachte kleuren met weinig contrast; kleurimpulsen worden enkel

    gegeven door spelmateriaal, tapijten en stoffen. Meubels voor oudere kinderen in kinderdagverblijven vallen op door hun doelgerichte kleurcontrasten, die duidelijkheid en structuur

    bij de vormgeving van de ruimte benadrukken.

    0008_0009_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02480248.indd 8 06.04.16 10:57

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    9

    Perfect afgestemd op de behoeften van kinderenDe uitzonderlijke ruimtestructuur stimuleert kinderen elke dag opnieuw en is net daarom erg bevorderlijk voor hun ontwikkeling. Kindvrien-delijke ruimtes moeten zowel geborgenheid bieden als de kans om nieuwe dingen te leren en uit te proberen. Uitgerekend daarvoor zorgt grow.upp: de mogelijkheid om inspirerende ruimtes te creren, waarin kinderen hun natuurlijke onderzoeksdrang kunnen botvieren en op hun tempo hun eigen wereldje mogen ontdekken.Wegen leiden niet altijd rechtstreeks naar het doel, vaak zijn er meerdere manieren om daar te geraken. Dat vereist vindingrijk-heid en een doelgericht handelen. Bovendien plaatsen de onderdelen de kinderen steeds voor nieuwe motorische uitdagingen en bieden ze een heus bewegingspara-dijs, dat talloze kinesthetische en vestibulaire ervaringen en waarnemingen mogelijk maakt.De totale benadering van de ruimte en de daaruit voortvloeiende opvattingen stimuleren fantasie en creatief denken. Het ruimtecon-cept ondersteunt efficint en langdurig het pedagogische werk van de opvoedsters en opvoeders en ontlast hen duidelijk. De overvloedig aanwezige, fascinerende spel- en rustruimtes met diverse akoestische, haptische en optische effecten moedigen kinderen aan om zelfstandig bezig te zijn en helpen om eigen beslissingen te nemen. De ontdekkingsplaatsen kunnen parallel worden gebruikt alleen of in groepjes. Ze bieden de kinde-ren de kans om zich individueel terug te trekken, om rustig waar te nemen of zelfs om te slapen. Bovendien is het meubelprogramma grow.upp enorm eenvoudig en snel te plaatsen, ook als u spontaan de ruimte anders wil indelen.

    Nieuwe wegen inslaan met grow.uppgrow.upp is gebaseerd op het huidige wetenschappelijke inzicht inzake de vroege ontwikkeling van kinderen en voldoet aan alle eisen inzake een flexibel meubelprogramma voor kinderen tussen nul en zes jaar. Individuele oplossingen in heterogene leeftijdsgroepen zijn met grow.upp net zo goed mogelijk als de inrichting voor homogene groepjes in kinderdagverblijven. Ruimtes met grow.upp-meubels bieden een prikkelende omgeving die tegemoetkomt aan de motorische en zintuiglijke behoeften van kin-deren en hun de kans biedt om diverse driedimensionale ervaringen op te doen. Het alomvattende ruimteconcept ontlast de opvoeders aanzienlijk.

    Silke SchnradeGedipl. in sportwetenschappen (hogeschool voor sport in Keulen), vakkundig adviseur voor binnenhuisarchitectuur enruimteconcepten in kinderdagverblijven, auteur van vakliteratuur, freelancedocente met als nadruk: vormgeving van ruimtes in kinderdagver-blijven, psychomotoriek, motorische diagnose en taalontwikkeling.

    0008_0009_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02480248.indd 9 06.04.16 10:57

  • 10

    Alle kleuren voor vloeren en muren kunnen in het ruimteconcept van grow.upp onderling worden gecombineerd.

    Kleuren benvloeden onze waarneming en ons humeur. Kleuren wekken emoties en herinneringen op. Ze geven ons leven vorm en dragen in ruime mate bij tot een goed gevoel. Zeker bij de vorm-geving van het interieur is het daarom cruciaal om het effect van kleuren in aanmerking te nemen en deze bewust te gebruiken.Juist dat hebben we bij grow.upp gedaan. Net als bij de vormen-taal is het alomvattende ruimteconcept gebaseerd op de kleuren in de natuur. Kenmerkend zijn de zachte, bescheiden kleuren die met enkele zorgvuldig gekozen en zuinig toegepaste accenten worden aangevuld. Deze natuurlijke en tijdloze indruk van de ruimte in te-dere groene, bruine en blauwe tinten wekt positieve associaties op en doet denken aan ons vertrouwde landschap. De harmonieuze kleurencombinaties ondersteunen ons in wat we gewoonlijk zien en verschaffen een gevoel van veiligheid en geborgenheid.grow.upp is een alomvattend ruimteconcept, gebaseerd op weten-schappelijke inzichten, niet op kortstondige trends of persoonlijke voorkeur. Centraal staan de concrete behoeften van kinderen. De kleuren en materialen bij de vormgeving van een ruimte kunnen per-fect op de functie en gebruikers ervan worden afgestemd. Om hier-bij een optimaal resultaat te bereiken, moet allereerst een essentile vraag worden beantwoord: wie verblijft hoe lang in welke ruimte?

    Individuele vormgeving met kleuren bij grow.uppDe gebruikers zijn de belangrijkste factor voor de individuele vorm-geving met kleuren van een ruimte. Principieel geldt: hoe kleiner de kinderen zijn, hoe onopvallender de kleuren en contrasten moeten zijn, vooral in ruimtes waar ze langere tijd verblijven. Voor de jongs-te kinderen in crches zijn kleurnuances die geborgenheid, veilig-heid, vertrouwen en rust uitstralen, optimaal. Met optische prikkels mag slechts uiterst zuinig en doordacht worden gewerkt. Ook voor oudere kinderen in kinderdagverblijven komen gelijkmatige tin-ten in aanmerking, die warmte en vertrouwen uitstralen. Tegelijk zijn hier echter ook doelgerichte contrasten en vrolijke, regeneratieve elementen mogelijk om de concentratie te stimuleren en optische prikkels te bieden.

    Bij de kleurkeuze moet bovendien rekening worden gehouden met de gemiddelde verblijfsduur in de ruimte. Als die kort is, zijn vrij felle kleuren mogelijk. Als kinderen zich lang in de ruimte ophou-den, gaat de voorkeur uit naar pasteltinten, die bijdragen aan een rustige en rustgevende sfeer. Ruimtes bedoeld voor een langere verblijfsduur zijn meestal groeps- en vakruimtes of klaslokalen. Ru-imtes voor pauzes of intensieve activiteiten worden middellang ge-bruikt; in toegangsruimtes, gangen of trappenhuizen is men slechts kort, waardoor hier intensieve kleuren denkbaar zijn.Over het algemeen geldt dat de kleur van grote oppervlakken eerder onopvallend moet zijn. Kleinere oppervlakken zijn beter ge-schikt voor kleurrijke accenten, als deze in het totaalbeeld passen.Behalve de gebruikers en de verblijfsduur is tot slot de func-tie van een ruimte van doorslaggevend belang voor de kleuren ervan. Principieel is er keuze uit warme en koude kleurtinten. War-me kleuren zijn stimulerend en activerend, ze bieden nabijheid en geborgenheid en zorgen voor een goed gevoel. Voor groeps- en spelruimtes zijn daarom bruine, rode of oranje tinten een prima keuze. Koele tinten, zoals alle schakeringen van blauw, hebben een rustgevend, ontspannend en verfrissend effect en zijn daarom geschikt voor slaapruimtes. In ruimtes waar geleerd moet worden, kunnen concentratie en aandacht worden bevorderd door felle gele, groene en oranje tinten. Bovendien worden deze effecten benvloed door de verzadigingsgraad van de kleur: hoe feller de kleur, hoe sterker de invloed ervan.De natuurlijke kleurencombinaties van grow.upp kunnen op dezelf-de wijze voortvloeien in alle ruimtes van een gebouw en bieden te-gelijk voldoende mogelijkheden voor een individuele toets. Zo geeft een eigen kleurwereld elke ruimte vorm, waardoor de functie ervan, bijv. geborgenheid creren of concentratie bevorderen, op optima-le manier ondersteund kan worden. Kortom: de beste voorwaarde voor het welbevinden van alle gebruikers.

    Kleurconcept

    Kleur van de vloer Alle weergegeven vloeren zijn speciaal afgestemd op het grow.upp-concept. Voor groepsruimtes zijn vooral de lichtere vloeren aanbevolen, aangezien het contrast met de muren zo niet te sterk is. Kwaliteit made in Germany: DLW Flooring is een van de toonaangevende

    producenten van vloerbedekkingen voor industrile en andere gebouwen. Onder de merknaam DLW ontwikkelden zij hoogwaardi-ge elastisch en textiele bedekkingen: linoleum, vinyl, designtegels en naaldvilt.

    Kleur van de murenLichte pastelkleuren en witachtige tinten met beperkte kleuren uit het hele kleurenspectrum hebben een ontspannende invloed op kinderen en opvoeders.De rma Caparol bestaat al sinds 1895 en produceert coatingmaterialen.

    Samen met HAWK (hogeschool voor toegepaste wetenschap-pen en kunst) werden kleuropvattingen voor opleidingsruimtes vastgelegd, gebaseerd op onderbouwde wetenschappelijke

    gegevens.

    Pijnboom 120 Kurkuma 30 Palazzo 210 Palazzo 235 Curry 55 Coelin 60 Sa er 120

    Antiekgroen Aluminiumgrijs Woestijnbeige Rotsbruin(121-130) (121-159) (121-098) (121-070)

    Kleur van de vloer

    Kleuren voor muren

    0010_0011_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02490249.indd 10 06.04.16 11:11

  • 11

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Kleurstemming licht, zacht, natuurlijk

    De kleurstemming bereikt u met de volgende materialen:

    Functie: groeps- en vakruimtesVerblijfsduur: langGebruikers: oudere groepjes van kinderdagverblijven

    houtkleurDuropal-oppervlak linoleum Stoftapijt

    kleur van de muren

    sjablonen voor de muren

    vloerbedekking Kunstleer

    0010_0011_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02490249.indd 11 06.04.16 11:12

  • 12

    sjablonen voor de muren

    kleur van de muren

    Andere kleurstemmingen opwww.grow-upp.info

    Functie: groeps- en vakruimtesVerblijfsduur: langGebruikers: jongere en oudere groepjes van kinderdagverblijven

    warm, onopvallend, geborgenKleurstemming

    0012_0013_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02500250.indd 12 06.04.16 11:22

  • 13

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    De kleurstemming bereikt u met de volgende materialen:

    Kunstleer vloerbedekking tapijt StoflinoleumDuropal-oppervlakhoutkleur

    0012_0013_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02500250.indd 13 06.04.16 11:22

  • Kle

    urconzept

    Kle

    urconzept

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilairgrow.upp-concept

    15

    810

    9

    7

    8

    6

    5

    pagina 10

    pagina 10

    10

    9

    KleurstemmingVloer: rma DLW Flooring: linoleum rotsbruinWanden: rma Caparol: Palazzo 210Meubilair: grow.upp-kasten en -tafels in natuurlijk berkenhout, lichgroen en blauw; de kleur van afzonderlijke elementen is hierop afgestemd

    5

    Groepsruimte 2 - 6 jaar 50 m2, max. 20 kinderen

    grow.upp creert in de rust- en zintuigruimte met pedago-gisch hoogwaardig ontworpen meubilair, tapijten en kussens de mogelijkheid om afzonderingsplekken en nissen, rust- en leesplaatsen exibel en op kindermaat vorm te geven. Het speelhuis Knuffelburcht met twee niveaus biedt extra veel ruimte om zich even te verwijderen. Houten podiums met een stevige ondergrond zetten eerder aan tot rusten dan tot ravotten, bovendien beleven kinderen hier heel diverse lichamelijke ervaringen. Een bladmobiel met harmonieuze

    kleuren verschaft niet alleen doelgerichte visuele impulsen, maar zorgt dankzij de langzame en gelijkvormige bewegingen voor een ontspannend effect.

    KleurstemmingVloer: rma DLW Flooring: linoleum antiekgroenWanden: rma Caparol: Kurkuma 30Meubilair: grow.upp-kasten in natuurlijk berkenhout; de kleur van afzonderlijke elementen is hierop afgestemd

    Afzonderingsruimte 30 m2

    De groepsruimte is afgestemd op de uiteenlopen-de behoeften van kinderen met een verschillende leeftijd. Podiums om te klimmen en te bewegen, hoek-, verstop- en waarnemingskasten zetten alle kinderen aan om te spelen, te bewegen en te ontdekken.

    Tafels met verschillende hoogte en bi-jpassende stoelen zijn individueel aan deverschillende lichaamsgroottes aangepast en bieden, als ze uit elkaar worden ge-schoven, zitplaats voor 20 kinderen.Het wand-spel-rek in de rollenspelzone (6) en het speelhuis Boomhut (7) maken rollenspellen mogelijk, stimuleren de kinderen in hun creatieve spel en creren een plek om zich af te zon-

    deren. Een afgebakende spelzone (8) voor de kleinsten met diverse,

    pedagogisch waardevolle meubelen om te ontdekken, bewegen en spelen verrijkt

    de ruimte voor de 2- tot 6-jarige kinderen.

    67

    8

    0014_0015_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02510251.indd 15 07.04.16 08:37

  • 18

    0018_0019_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02530253.indd 18 06.04.16 11:44

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    19

    Een ruimte waarvan de warmte geborgenheid geeft. De enkele witte kleurcontrasten houden rekening met het selectieve gezichtsvermogen van de allerjongste crchekinderen, dat nog niet volledig is ontwikkeld. Te veel en willekeurige kleurprikkels in de ruimte zouden te hoge eisen stellen aan de kleintjes. Daarom zijn de accenten hier zuinig, maar bewust aange-bracht. Ze richten de blik naar de ontdekkingsplaats-en en bieden de kindjes zo orintatie in de ruimte. De basissfeer qua kleur van onze grow.upp-crcheruimte

    houdt hiermee rekening en zorgt voor een vertrouwd-heid, die de kinderen zeker tijdens de gewennings-fase houvast en geborgenheid biedt. Bovendien is er een welvoorziene ervaringszone. Kruipen is geen nadeel; leren lopen is een doel dat de moeite loont, omdat er op alle niveaus veel te beleven valt. De kin-deren kunnen zelfstandig aan hun ontdekkingstocht beginnen of in een van de vele hoekjes en nissen tot rust komen en zelfs in slaap vallen.

    Ruimtes om te ontdekken

    BESCHRIJVING CONCEPT op pagina 8.

    0018_0019_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02530253.indd 19 06.04.16 11:44

  • 20 Alle prijzen exclusief BTW.

    Tafelblad 29 mm dik 10 jaar garantieBerken hout6-voudig geschroefde montageplaat

    -> enorme stabiliteitToplaag naar keuze: linoleum (natuurlijke, weer aangroeiende grondstof) of Duropal (melaminehars)Poten naar keuze van metaal (gepoedercoat in RAL 9006 wit aluminium) of massief hout (berken)

    Meer tafels en bijbehorende stoelen vindt u vanaf pagina 55.

    Tafels met verschillende

    hoogten, voor groepen met

    meerdere leeftijden

    Tafels

    ruimtebesparend onder elkaar te schuiven

    De afbeelding toont twee grote en een kleine vijfhoekige tafel

    PLAATSINGSVOORBEELDEN

    -kwaliteit

    0020_0021_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02540254.indd 20 06.04.16 11:54

  • 21Zonder dekoratie!

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilairTafels

    METAAL GRIJS met GLIJDER

    METAAL GRIJSWIELENMIX

    METAAL GRIJSin hoogte verstel-

    baar 53 - 73 cmMASSIEF HOUTEN

    met GLIJDERMASSIEF HOUTEN

    WIELENMIX

    Tafel klein

    451600 451601 451610 451605 451606

    Duropal 381,- 444,- 539,- 423,- 478,-

    Linoleum 403,- 465,- 561,- 445,- 500,-

    Tafel groot

    451650 451651 451660 451655 451656

    Duropal 481,- 548,- 639,- 523,- 578,-

    Linoleum 513,- 576,- 671,- 555,- 611,-

    Oppervlak tafelblad, tafelhoogte en glijdertype vermelden!

    Tafel klein

    De exibele, verplaatsbare tafels zijn op allerlei manieren te combineren.

    Ze brengen leven in de ruimte met gegroeide structuren. Ze kunnen zowel onderling als met standaard tafels gecombineerd worden. Passende stoelen vindt u in deze catalogus.

    Zo bestelt u!

    VOORBEELDEN

    BestelnummerBestelmogelijkheden

    Aantal Artikelbeschrijving Stuksprijs Totaalprijs moet moet moet

    451606 U739 H53 G L F I 1 Vijfhoektafel klein 47 8, - 47 8, -

    Vijfhoektafel kleinbenodigde ruimte: ongeveer 120,2 x 109,8 cm

    Vijfhoektafel grootbenodigde ruimte: ongeveer 171,6 x 121,5 cm

    Zonder vermelding leveren wij K243.1. Tafelblad kiezen

    80 cm

    62 c

    m

    80 c

    m

    81 cm

    60 cm 79 cm

    62 cm

    63 cm

    45 cm 61 cm

    Glijder kunststof GLKU

    Glijder viltGLFI

    2. Tafelhoogte kiezenZonder vermelding leveren wij H59 cm.H25 (25 cm)

    H40 (40 cm)H46 (46 cm)H53 (53 cm)H59 (59 cm)

    Alleen met enkele benen en glijders!

    Du

    rop

    al

    Lin

    oleu

    m L422 lichtblauwL132 groen

    L058 grijsL071 zand

    W400 wit

    G719 groen

    U739 aquarelblauw

    K188 lichtgrijsK243 berken

    3. Glijders kiezenZonder vermelding leveren wij automatisch GLKU.

    140 cm

    140 cm

    122 cm

    122 cm

    63 cm

    61 c

    m

    45 cm

    80 c

    m

    80 cm

    60 cm

    Tafel groot

    H64 (64 cm)H71 (71 cm)H76 (76 cm)

    rechterhoek

    0020_0021_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02540254.indd 21 06.04.16 11:54

  • Alle prijzen exclusief BTW.22

    Deze kasten zijn geen gewone bergkasten, maar ontdekkings-plekjes voor kinderen. Met een totale diepte van 52 cm zijn ze bewust zodanig gemaakt dat ze iets buiten de gewone kasten uitsteken. Het voordeel daar-van is enerzijds dat - ook door de 5mm-radius van de veiligheids-rand - het verwondingsrisico tot een minimum beperkt wordt en zij anderzijds altijd aan een bestaande inrichting kunnen worden toegevoegd. Door de trapeziumvorm creren zij nieuwe ruimtestructuren, doorgangen en nissen. De bovenbodem heeft een opstaande rand en is geschikt als speelruimte - een knikker of balletje kan bijvoorbeeld niet van de kast rollen. De verschillende inhouden van de kasten bieden visuele, tactiele en auditieve prikkelingen van de zintuigen. Materiaal: berkenhout.

    Kasten

    Kussen-element

    Gordijnen in bladeroptiek

    Trapezium-kasten

    -kwaliteit

    Materiaal: berkenhout10 jaar garantieRadius veiligheidsrand: 5 mmVervaardigd in DuitslandGS-zegelZijelementen kunnen in kleur gebeitst worden

    Materiaal: schuimstof (RG 30/50), bekleding: kunstleer, niet afneembaar, robuust, afwasbaar en moeilijk ontvlambaar. ECO-Tex 100, productklasse 1. Onderzijde: antislip

    Materiaal: robuuste rugzakstof (100 % polyester netmateriaal, deels met schuimstofvulling) vastklitbaar en afwasbaar

    smal-laagBreedte 64 cm x hoogte 70 cm x diepte 52 cm

    Bovenaanzicht trapeziumkast breed en smal

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Trapeziumkast natuurontdekkers 2 vaste bodems met perforaties (voor bijv. va-zen, takken enz.) Materiaalbeschrijving zie kwaliteitsbox. Acrylbox (pagina XX) a.u.b. extra bestellen. 440110 432 ,-

    Met vaste bodem zonder achterwand Materiaalbeschrijving zie kwaliteitsbox. 440100 384,-

    Acryl achterwand Materiaalbeschrijving zie kwaliteitsbox440105 oranje 363 ,- 440106 groen 363 ,-

    140

    40

    0022_0023_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02550255.indd 22 06.04.16 12:01

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilairTrapeziumkasten

    23Zonder dekoratie!

    Acrylbox trapezium Biedt veel bergruimte voor speelgoed en ontdekkersgereed-schap. Met 2 greepgaten, acryl-ruit. Materiaal: berken, onbe-handeld. Afmetingen: B 24/53 x H 14 x D 14/42 cm, binnenma-ten: B 23/49 x H 13 x D 36 cm.440115 118 ,-

    Zitkussen trapeziumPassend voor alle smalle trape-ziumkasten. In de lage kasten passen 15 kussens, in de hoge kasten 25 stuks. 5 kleuren (2 groen- en 3 blauwtinten). Bekle-ding: outdoorstof (100 % po-lyester) met schuimstof. Afme-tingen: B 50/25,7 x H 2,8 x D 35,8 cm.099150 5 stuks 48 ,-

    smal-hoog

    Beitskleur voor zijkant van kast kiezen Kleur voor het kunstleer van de kastkussens kiezen

    Zo bestelt u!

    Breedte 64 cm x hoogte 94 cm x diepte 52 cm

    voor smalle trapeziumkasten

    Accessoires

    smal-laag

    Zonder vermelding leve-ren wij onbehandeld.

    FA01 wit K101 melongeel

    K001 aquablauw

    HEGR groen

    P657 aquarelblauw

    K202 poederbeige K200 poolwit

    K203 kristalgrijs

    K051 lindegroen

    K204 toffeegrijsK004 turkoois

    Bestelmogelijkheden

    BestellnummerBestelmogelijkheden

    Aantal Artikelbeschrijving Stuksprijs Totaalprijs moet

    440105 HEGR 1 Trapeziumkasten Acryl oranje 3 9 5 , - 3 9 5 , -

    440500 1 Trapeziumkast breed 3 9 5 , - 3 9 5 , -

    098050 K101 1 Kussen melongeel 1 0 3 , - 10 3 , -

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Acryl achterwand Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440405 oranje 406 ,- 440406 groen 406 ,-

    2 vaste bodems Zonder achterwand. Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440400 471,-

    5-voudige spiegelVeiligheidsspiegels. Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440420 648 ,-

    0022_0023_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02550255.indd 23 06.04.16 12:01

  • 24 Alle prijzen exclusief BTW.

    breed-laag Breedte 85 cm x hoogte 70 cm x diepte 52 cmTrapeziumkasten

    Opzetelementen voor breed-lage kasten (breedte 85 cm x hoogte 70 cm)

    Opzetstuk Speldecor Als opzetstuk voor kasten of naar keuze te plaatsen. Wat hier wordt gespeeld, bepalen de kinderen. Poppenhuis, garage, landschap of wat anders ... iedereen kan zijn speldecor zelf vormgeven. Materiaal: echt berkenhout. Afmetingen: B 72,7 x H 45 x D 37 cm.025443 215 ,-

    Opzetstuk Keuken Als opzetstuk voor kasten of naar keuze te plaatsen. Bestaat uit een plaat met waterkra-an (met twee draaibare knoppen), uitgesneden gootsteen en een gordijn. Het fornuis kan met een draaiknop aan- en uitgeschakeld worden, wat zichtbaar wordt doordat de rode schijf wit wordt en omgekeerd. Materiaal: echt berkenhout, gordijn van 100 % polyester, met klittenband. Afmetingen: B 72,7 x H 23,6 x D 45,4 cm, gordijn: B 72 x H 62,5 cm.025436 298 ,-

    Opzetelement klank Bespannen met pentatonisch gestemde snaren, waar kinderen heel eenvoudig har-monische klanken mee teweeg kunnen brengen. Het opzetelement past op alle breed-lage trapeziumkasten die hierdoor in een klanklichaam veranderen. Een uitermate boeiende ervaring voor elk kind dat in de kast zit op het moment dat de snaren be-speeld worden. Ook vrijstaand te plaatsen en als muziekinstrument te gebruiken. Materiaal: berkenhout. Afmetingen: 73 x 37 cm, D 40 cm.440700 237 ,-

    Door een draai aan de draaiknop wordt de kookplaat rood (AAN) of wit (UIT).

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Open Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440200 363 ,-

    Met bladergordijnen Voor en achter. Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440210 432,-

    Met bodemspiegel Om doorheen te kruipen en spannende spiegeleffecten te bewonderen. Materi-aalbeschrijving - zie pagina 22. 440215 432 ,-

    Acryl achterwand Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440205 oranje 417 ,- 440206 groen 417,-

    Opzetelement Mandala Animeert kinderen ertoe, materialen uit de natuur in de verschillende vakjes aan de buitenkant te sorteren. Wie dat wil, kan in de middencirkel een mooie mandala leggen van steentjes, kastanjes e.d. Het opzetelement past op alle breed-lage trapeziumkas-ten, maar kan ook vrijstaand worden gebruikt. Materiaal: berkenhout. Afmetingen: 73 x 37 cm, D 40 cm.440710 161 ,-

    0024_0025_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02560256.indd 24 06.04.16 12:11

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilairTrapezikasten

    Zonder dekoratie! 25

    breed-hoogBreedte 85 cm x hoogte 94 cm x diepte 52 cm

    Kussens

    ZinnenbladerenMateriaal: zinnenbladeren 3 x van 100% polyester, 2 x belletje 1 x granulaat, 2 x kunstleer met knisterfolie, 2 x pluche (100 % polyester), 2 elementen van 100 % polyester met spiegel. Materiaalbeschrij-ving - zie pagina 22.440530 540 ,-

    passend voor alle breedte trapeziumkasten

    Kunstleerbenaming vermelden pagina 23!

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Trapeziumkast hoog, breed, zonder achterwandMateriaalbeschrijving - zie pagina 22. 440500 open 395 ,-

    Trapeziumkast hoog, breed, 2 legbodemsMateriaalbeschrijving - zie pagina 22. 440502 514 ,-

    Trapeziumkast breed-hoog, Spiegels opzij Om doorheen te kruipen en spannende spiegeleffecten te bewonderen. 2 spie-gelzijden. Materiaal: Veiligheidsspiegels. Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440520 540 ,-

    Kussens - voor trapeziumkast breed Kunstleerbenaming vermelden! Afmetingen: B 47 /75,5 x H 4 x D 38,5 cm.098050 103 ,-

    Trapeziumkast hoog, breed met gordijn Materiaalbeschrijving - zie pagina 22. 440510 475 ,-

    0024_0025_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02560256.indd 25 06.04.16 12:11

  • Alle prijzen exclusief BTW.26

    De knuffelgrot is geschikt als rust-, afzonderings- en zelfs als slaapplaats. In de knuffelgrot met luisterbox kunnen de kinderen ontspannen naar harmonische klanken luisteren en zo wegdromen.

    SnoezelholA

    LuistereilandB

    kan door het personeel gevuld worden

    ontspannen luisteren naar de klanken

    Terugtrekkast Wie tussen het spelen door gewoon even wil uitrus-ten, heeft hier een prachtig plekje gevonden. Kleine kijkgaten in de achterwand en een kijkspleet aan de voorzijde zorgen ervoor dat je toch alles en iedereen in de gaten kunt houden. Voorzijde met een kleine kijkspleet altijd half onbehandeld, half lichtgroen. Materiaaalbeschrijving zie pagina 22. Afmetingen: B 97 x H 94 x D 55 cm. Zithoogte (met kussen): 32 cm (39 cm); onderste vakhoogte 24 cm.440610 616 ,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Kussen voor terugtrekkastMateriaaalbeschrijving zie pagina 22.Bekleding niet verwijderbaar. Afmetingen: ca. B 93 x H 5 x D 49 cm.098067 91 ,- Kunstleerbenaming vermelden pagina 23!

    Kunstleerbenaming vermelden pagina 23!

    Kussen voor kast luistereiland Openklapbaar, met uitsparing voor luidsprekers. Materiaaalbeschrijving zie pagina 22.Afmetingen: ca. B 93 x H 5 x D 49 cm. 098065 193 ,-

    A Kast en snoezelhol Hier vinden de kinderen een kleine oase om te ontspannen, te rusten en te (dag)dromen. De groene gordijnen in bladeroptiek (af-klitbaar en afwasbaar) zorgen ervoor dat ze daarbij niet gestoord worden. Wie echt lekker wil snoezelen, neemt gewoon een kussen en/of een dekentje mee. Materiaaalbeschrijving zie pagina 22. Afmetingen: B 97 x H 70 x D 62 cm. Instaphoogte ca. 18 cm.440300 540 ,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Kussen voor kast snoezelholMateriaaalbeschrijving zie pagina 22. Bekleding niet verwijderbaar. Afmetingen: ca. B 93 x H 5 x D 49 cm.098060 103 ,- Kunstleerbenaming vermelden pagina 23!

    Luistereiland incl. gordijn Belangrijk! Hier kunnen alleen audio-toestellen met batterijvoeding worden ge-bruikt, omdat de box geen kabeluitgang heeft! Afmetingen: B 97 x H 70 x D 62 cm. Instaphoogte ca. 18 cm. Luisterbox: B 23,7 x H 7/13 x D 47. Materiaalbeschrijving - zie pagina 22.440310 648 ,-

    B

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    B

    0026_0027_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02570257.indd 26 06.04.16 12:18

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilairspeciale kasten

    Zonder dekoratie! 27

    Kussen is uitklapbaar en als glijbaan te gebruiken

    Set viltplaatjes, klein Ter bevestiging onder de knoppen van move.uppkasten. Plaatjes steeds in twee kleuren (een zijde lichtgroen, andere zijde donkergroen). Materiaal: 100 % zuivere scheerwol, in twee lagen gestikt. Afmetingen: ca. 9,6 x 7 x 3 cm.121325 2 stuks 21 ,-

    Viltplaatjes, set, groot Voor de bevestiging aan de greepstangen van de move.upp-kasten. Plaatjes steeds in twee kleuren (een zijde lichtgroen, andere zijde don-kergroen). Materiaal: 100 % zuivere scheerwol, in twee lagen gestikt. Afmetingen: ca. 26,7 x 8,6 cm, dikte 3 cm.121315 2 stuks 25 ,-

    -kast kiezenDie vindt u vanaf pagina 110.

    Zo bestelt u!

    GST1 Greepstang GRU1 Greepknop

    Greepuitvoering kiezen

    VOORBEELDEN

    BestelnummerBestelmogelijkheden

    Aantal Artikelbeschrijving Stuksprijs Totaalprijs moet

    433124 GST1 1 Ladekast met greepstang 1.120,- 1.120,-

    121315 1 Viltplaatjes 25,- 25,-

    Zonder vermelding leveren wij de move.upp-standaardgrepen Opgelet: de handgrepen kunt u niet later aanbrengen!

    Grepen voor bergmeubelViltbladeren voor de grepen

    Draaideurkast artikelnr. 433105 met greepstang (GST1)

    Ladekast acryl artikelnr. 443121 met greepknoppen (GRU1)

    Iedere move.upp-kast is verkrijgbaar met greepstangen (GST1) of met greepknoppen (GRU1). Gewoon de kast uit kiezen en de gewenste greepuitvoering vermelden.

    vanaf pagina 110.

    Kast-bank Chill Tussendoor gewoon eventjes chillen, de boel de boel laten, in een boek bladeren of naar muziek luisteren - daarvoor is deze kast met zijn supergemakkelijke zitkussen perfect geschikt! Achterwand deels geopend, deels gesloten - om doorheen te kruipen. Materiaaalbeschrijving zie pagina 22. Afmetingen: B 97 x H 94 x D 55 cm. Zithoogte (met kussen): 32 cm (39 cm); onderste vakhoogte 24 cm.440620 432,- Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Kussen voor kast-bank ChillMateriaaalbeschrijving zie pagina 22.Bekleding niet verwijderbaar. Afmetingen: ca. B 93 x H 59 x D 7,5 cm.098068 205 ,- Kunstleerbenaming vermelden pagina 23!

    Kussen voor bewegingskastMateriaaalbeschrijving zie pagina 22. Bekleding niet verwijderbaar. Afmetingen in-/uitgeklapt: ca. B 60 x H 6/3 x D 52,5/106 cm.098066 180 ,- Kunstleerbenaming vermelden pagina 23!

    Meerprijs voor gekleurde zijelementen 32,-

    Bewegingskast Hier beweegt van alles: al naargelang de richting waa-ruit de kinderen komen, kunnen ze de kast via sporten of een ladder beklimmen. Via het omgeklapte kussen zijn ze dan in een wip weer beneden. Wie wil kan natuurlijk ook gewoon op de begane grond naar binnen kruipen - een prachtig plaatsje om je te verstoppen! Materiaaalbe-schrijving zie pagina 22. Afmetingen (totaal) B 64 x H 109 x D 100 cm. Zithoogte: 40 cm.440600 648 ,-

    0026_0027_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02570257.indd 27 06.04.16 12:18

  • 28 Alle prijzen exclusief BTW.

    Hoekkast met gordijn en kikkeroog Door welke ingang de kinderen ook naar binnen lopen of kruipen - de afstand tot de kikkeroog met zijn mooie uitzicht is altijd dezelfde. Niet alleen in hoeken, maar ook vrijstaand in de ruimte te plaatsen. Aan beide zijden gordijnen in bladeroptiek, vastklitbaar en afwasbaar. Materiaaalbe-schrijving zie pagina 22. Benodigde ruimte: 111 x 111 cm, 102 cm hoog.440630 1049 ,- Gekleurde zijkanten tegen meerprijs 74,-

    HoekkastverlichtingAls de kinderen over de vloer lopen of kruipen, activeren ze met bewegingsmelders 3 in de vloer verzonken lichtjes in 3 harmonische kleuren (rood, groen en blauw). Door de gordijnen aan de beide ingangen worden de lichteffecten extra spannend! Ledlicht (220 V-contactdoos) met bewegingssensor, patrijspoorten met veiligheidsglas be-schermd. Levering incl. kabel (L ca. 180 cm). Aan beide zijden gordijnen in bladerop-tiek, vastklitbaar en afwasbaar. Materiaaalbeschrijving zie pagina 22. Benodigde ruimte: 111 x 111 cm, 102 cm hoog.440640 1428 ,- Gekleurde zijkanten tegen meerprijs 74,-

    Kijkje door de observatiekoepel

    Boeiende ervaring met gekleurd licht

    Bladergordijn aan in- en uitgang

    Bewegingsmelder

    COMMODE

    Fascinatie

    LICHT

    Kunstleerbenaming vermelden (pagina 23)!

    Kussen voor hoekkastMateriaaalbeschrijving zie pagina 14.Onderzijde met antislipprofiel. Afmetingen: 103 x 103 x H 2 cm.098105 130 ,-

    0028_0029_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02580258.indd 28 06.04.16 12:24

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilairspeciale kasten

    29Zonder dekoratie!

    Kunstleerbenaming vermelden (pagina 23)!

    Kussen voor hoekkast-hol verlichtingMateriaaalbeschrijving zie pagina 22. Afmetingen: ca. 79 x 79 x H 5 cm.098108 120 ,-

    Gekleurde zijkanten tegen meerprijs 74,-

    Hier kan het kind in alle rust kleurstemmingen ondergaan.

    Als het licht van kleur verandert, lijken de stenen aan de wandplaat (zie pagina 52) een heel andere kleur te hebben.

    HOEKKAST

    Kleurenwisselfunctie

    Hoekkast-grot met verlichting, incl. gordijn Achter het melkglas in de bovenkant verlichten leds (met aan- en uit-schakelaar) de hele oppervlakte in n kleur of met een kleurover-gang naar keuze. De hele ruimte wordt zo in verschillende kleuren ge-huld en omgeeft het kind met een zacht licht. Meerdere programmas naar keuze, automatisch harmonisch kleurverloop. Incl. afstandsbe-diening met lichtschakelaar. Met gordijn als bladeren, met klittenband te bevestigen, afwasbaar. Led-lamp (230V-stopcontact). Beschrijving materiaal op pagina 22. Levering incl. kabel (lengte 180 cm). Levering deels gedemonteerd. Benodigde plaats: ca. 83 x 83 cm, H 148 cm.440650 1622,-

    0028_0029_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02580258.indd 29 06.04.16 12:24

  • 30

    >> OP ONZE SCHEIDINGSWANDEN

    VALT EEN HELEBOEL TE ONTDEKKEN!

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    31

    0030_0031_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02590259.indd 31 07.04.16 07:46

  • Alle prijzen exclusief BTW.32

    Scheidingswand Kruiptunnel Het kruipgat leidt naar een zacht beklede tunnel. Materiaal: massief berken-hout, 18 mm, schuimstof, stof van 80 % polyester en 20 % katoen. Afmetingen: B 80 x H 73,9 x D 8 cm, kruipgat ca. 50 cm, lengte tunnel 60 cm. Tunnel kan verwijderd worden om te wassen.440356 540 ,-

    Scheidingswand grot Origineel uivormig, van stof met kleine gazen vensters en tweedelig gordijn. Met de gevulde mat (gelieve afzonderlijk te bestellen) de ideale afzonderings-plaats. De grot kan recht of schuin op de scheidingswanden gemonteerd wor-den. Materiaal: massief berkenhout, 18 mm, metalen stangen, stof van 80 % polyester en 20 % katoen. Afmetingen: B 137 x H 143 x D 102 cm.440360 1244 ,- 025677 Mat (schuimstof RG 25/40 met overtrek van kunstleer; H 11 cm)

    154 ,- 870915 Set ogen voor rechte montage 25 ,-

    Scheidingswanden U kunt spelwerelden scheiden of met elkaar verbinden, aangezien de scheidingswanden steeds aan beide kanten te gebruiken zijn. Door de tunnel of de deur komen kinde-ren van de ene wereld in de andere terecht. Alle grow.upp-scheidingswanden kunt u vast of met ogen onderling verbinden, ook in combinatie met andere scheidings - wanden van de crche (vanaf pagina 214). De vorm en

    kleuren van de scheidingswanden passen harmonieus in het totale plaatje van grow.upp. Door het gebruik van verschillende materialen en elementen, zoals prismas, applicaties, openingen en spiegels, zijn ze erg uitnodigend. De kinderen hebben een heleboel te ontdekken en doen daarbij tal van haptische, tactiele, visuele en motorische ervaringen op. Materiaal: massief berkenhout, 18 mm.

    De knuffelgrot is de ideale plek waar een of meer kinderen zich kunnen afzonderen, kunnen uitrusten en even niet gestoord worden. Als het gordijn dicht is, wordt het kind niet zo gauw ontdekt, maar kan hij wel de anderen steeds door het gaas bekijken.

    Rechte montage tussen 2 scheidings-wanden. Gelieve bovendien 2 sets ogen, art.nr. 870915, te bestellen.

    n hoekmontage tussen 2 scheidingswanden.

    Voorbeelden van toepassingen van de scheidingswand grot:

    Scheidingswand Kleurrijke acrylvensters Met 3 kleurrijke acrylvenster, gekleurde prismas en gefreesde groeven. Materiaal: massief berkenhout, 18 mm. Afmetingen: B 80 x H 68,9 x D 8 cm.440351 577 ,-

    Kunstleerbenaming vermelden (pag. 23)!

    0032_0033_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02600260.indd 32 07.04.16 07:59

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Zonder dekoratie! 33

    Scheidingswand Stenen en specht Met echte, draaibare stenen, kleurrijke prismas, gefreesde groeven en een specht, die op de boomstamapplicatie van boven naar beneden klimt. Materiaal: massief berkenhout, 18 mm. Afmetingen: B 80 x H 85,9 x D 8 cm.440355 464 ,-

    Scheidingswand Deur De deur heeft een acrylvenster en kleurrijke prismas. Kinderen kunnen de deur niet openen, hij moet door een volwassene opgetild worden. Enkel vaste monta-ge (zonder ogen) tussen scheidingwanden mogelijk. Materiaal: massief berken-hout, 18 mm. Afmetingen: B 80 x H 93,4 x D 8 cm.440357 497 ,-

    Scheidingswand Vogeltjes Met boomapplicatie aan de ene kant; aan de andere kant groeven, blaadjes en een verschuifbare vogel; met kleurrijke prismas. Met het dikke touw met verplaatsba-re ringen kan langs beide kanten worden gespeeld. Om de ringen door de gaten te schuiven, is behendigheid en fijngevoeligheid vereist. Materiaal: massief berken-hout, 18 mm. Afmetingen: B 80 x H 77,4 x D 8 cm.440353 454 ,-

    Scheidingswand Net Met kleurrijke prismas en verschuifbare gekleurde ballen in het spinnenweb en aan de stangen. Materiaal: massief berkenhout, 18 mm. Afmetingen: B 80 x H 71,8 x D 8 cm.440354 519 ,-

    Scheidingswand Acryl Met kleurrijke prismas, acrylvlak en boomstamapplicatie met kijkgaten, blad en gefreesde groef om na te trekken. Materiaal: massief berkenhout, 18 mm. Afme-tingen: B 80 x H 78,3 x D 8 cm.440350 389 ,-

    VOORBEELDEN VAN TOEPASSINGEN op pagina 224.

    Wandaansluitlijst Voor de bevestiging van scheidingsele-menten aan de wand. Hoogte: 68,5 cm.870880 48 ,-

    Verbindingsogen Opmerking: de scheidingswanden worden geleverd zonder verbindingsogen. Afmetingen: B 8,7 x D 9,4 cm, 1,8 cm dik.870881 2 stuks 20 ,-

    Verbindingsstang Voor de verbinding van scheidings-wanden met flexibele hoeken. Van gepoedercoate stalen buizen RAL 9006 witaluminium; kogelafsluiting van massief beuken. Hoogte: 65 cm.870884 18 ,-

    Alleen door volwassenen te openen

    Scheidingswand Spiegel En kant met grote, veilige spiegel en aangebrachte boomapplicaties, achterkant met boomapplicaties, aangebrachte prismas, kleine bolronde en concave spiegels. Materiaal: massief berkenhout, 18 mm. Afmetingen: B 80 x H 71,1 x D 8 cm.440352 519 ,-

    0032_0033_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02600260.indd 33 07.04.16 07:59

  • 210030 Montage 375,-

    Alle prijzen exclusief BTW.34

    2

    C

    C

    BB

    NIEUW!

    32

    1

    Groeven om met de vinger na te trekken

    Kleurrijke ramen van acrylglas

    1

    432

    Speelhuis Knuffelburcht boven twee afzonderingszones met

    stoffen dak en spijlen (met slot, van buiten te openen)

    onderaan drie afzonderingsgrotten

    2 zitnissen

    2 ladders met treden Materiaal: echt berkenhout.

    Opmerking: een valbeveiliging is absoluut noodzakelijk. Gelieve afzonderlijk te bestellen.480020 10272 ,- 056924 Valbeveiliging voor ladder,

    overtrek van kunstleer toffeegrijs 216 ,-

    * In een zone met toezicht!

    Levering zonder decoratie en verlichting DCB

    Plaatsing: in de hoek

    Leeftijdsgroep: vanaf 1,5 jaar*

    Hoogte podium: 11/95 cm

    Hoogte borstwering: 113 cm

    Totale hoogte: 221 cm

    Benodigde ruimte: 300 x 374 cm

    Hoogte van de ruimte meer dan 243 cm! Rekening houden met opmerking op pagina 429 Inklemmen van hoofd verhinderen.

    Technische gegevens

    Knuffelburcht

    Set matten voor speelhuis Knuffelburcht Materiaal: schuimstof RG 25/60 met overtrek van kunstleer.

    056921 Voor boven, 3-delig, toffeegrijs 245 ,- 056923 Voor beneden, 3-delig, toffeegrijs 216 ,- 056925 Grote mat voor beneden, lindegroen 206 ,-

    A

    0034_0035_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02610261.indd 34 07.04.16 08:20

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Zonder dekoratie! 35

    2

    4

    D

    C

    B

    A

    421

    3

    1

    1

    Touw als beveiliging van de doorgang

    Kijkgat

    Verschuifbare ballen

    Gezellige afzonderingszo-nes onder een stoffen dak om te ontspannen. Een raampje en spijlen zorgen ervoor dat nieuwsgierige kinderen steeds de ruimte in het oog kunnen houden.

    Kan enkel door volwas-senen van buiten worden geopend. Zo zijn de afzonderingszones steeds toegankelijk.

    Enkel grotere kinderen bereiken de bovenste afzon-deringsplaatsen, aangezien de afstand tussen de treden ernaartoe 40 cm is.

    Dankzij eigen decoratie worden de rustplaatsen absoluut de lievelingsplekjes.

    0034_0035_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02610261.indd 35 07.04.16 08:20

  • 210030 Montage 375,-

    36 Alle prijzen exclusief BTW.

    Speelhuis Avonturenburcht grote afzonderingsgrot

    klimwand met houten grepen en openingen

    borstwering met metalen stangen en beweegbare ballen

    glijbaan met duropal-bekleding Materiaal: echt berkenhout. Opmerking: een valbeveiliging is absoluut noodzakelijk. Gelieve afzonderlijk te bestellen.480030 8648 ,-

    056926 Mat onder glijbaan, met bekleding van kunstleer, toffeegrijs 91 ,- 056928 Valbeveiliging voor klimwand, met bekleding van kunstleer, lindegroen; 137,8 x 140 cm 703 ,- 056929 Valbeveiliging voor glijbaan, met bekleding van kunstleer, toffeegrijs; 57,5 x 105 cm 238 ,-

    C

    B

    A

    4

    1

    1

    22

    2

    3

    NIEUW!

    Grot

    * In een zone met toezicht!Hoogte van de ruimte meer dan 243 cm! Rekening houden met opmerking op pagina 429 Inklemmen van hoofd verhinderen.

    Technische gegevens

    Gelieve zintuigplaten en decoratie afzonderlijk te bestellen!

    CBA

    4

    123

    Touw

    Toegang enkel voor

    groterekinderen

    Speeloppervlakte

    Plaatsing: in de hoek

    Leeftijdsgroep: vanaf 1,5 jaar*

    Hoogte podium: 11/105 cm

    Hoogte borstwering: 100 cm

    Totale hoogte: 216 cm

    Benodigde ruimte: 316 x 288 cm

    AvonturenburchtAvonturenburchtAls de wand beklommen is, staat als beloning een blik door het groene raam van plexiglas tewachten.

    De grote af-zonderingsgrotonderaan met 3 nissen biedt ook kleintjes ruimte om te spelen en uit te rusten.

    De klim met openingen en houten grepen is een echte uitda-ging. Het eerste opstapje bevindt zich 40 cm hoog, waardoor de kleinste kinderen er niet bij kunnen.

    0036_0037_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02620262.indd 36 07.04.16 08:50

  • 210033 Montage 219,-

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Zonder dekoratie! 37

    E

    D

    5 5

    5

    1

    1

    2

    3

    4

    NIEUW!

    Vossenhol

    * In een zone met toezicht!

    Plaatsing: in de hoek

    Leeftijdsgroep: vanaf 1 jaar*

    Hoogte podium: 56 cm

    Hoogte borstwering: 71 cm

    Totale hoogte: 170 cm

    Benodigde ruimte: 259 x 206 cm

    Hoogte van de ruimte meer dan 243 cm! Rekening houden met opmerking op pagina 429

    Inklemmen van hoofd verhinderen.

    Technische gegevens

    Meer hierover op pagina 407Massief berkenhout

    Veiligheidsradius van 5 mm bij alle onderdelen

    10 Jaar Garantie

    Gelieve zintuigplaten en decoratie afzonderlijk te bestellen!

    touw

    54

    123

    Speelhuis Vossenhol Afzonderingsgrot met gordijn van bladeren

    Trap met brede treden

    Podium met twee kijkgaten

    Raam van plexiglas

    Helling met bekleding van linoleum Materiaal: echt berkenhout. 480010 4319 ,-

    056942 Mat voor hol, met bekleding van kunstleer, meloengeel 99 ,- 056951 Mat voor helling, met bekleding van kunstleer, meloengeel, 75 x 75 cm 69 ,-

    Rugleuningboom op pagina 51

    Facetlenzen

    Een extra spiegel maakt de klim langs de helling nog spannender (gelieve afzonderlijk te bestellen).

    Twee kijkgaten brengen van boven licht in de kleine, gezellige rustgrot met een gordijn van bladeren.

    Doorloopbeveiliging: eerst gaan zitten en dan ... glijden maar!

    Interessante details om te ontdekken: de groef kan met de vinger worden gevolgd.

    ED

    0036_0037_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02620262.indd 37 07.04.16 08:50

  • 210030 Montage 375,-

    Alle prijzen exclusief BTW.38

    B

    A

    71

    5 2

    1

    57

    6

    4

    3

    2

    NIEUW!

    Plaatsing: in de hoek

    Leeftijdsgroep vanaf 1,5 jaar*

    Hoogte podium: 11/133 cm

    Hoogte borstwering: 110 cm

    Totale hoogte: 262 cm

    Benodigde ruimte: 302 x 234 cm

    Hoogte van de ruimte meer dan 285 cm! Rekening houden met opmerking op pagina 429 Inklemmen van hoofd verhinderen.

    Technische gegevens

    * In een zone met toezicht!

    Wolkenhuis

    Gelieve zintuigplaten en decoratie afzonderlijk te bestellen!

    B

    Zone om tot rust te komen en voor rollenspellen

    Bladeren op pagina 27

    Combinaties van podiums op pagina 44

    Rugleuningboom op pagina 51

    Ladder met door-loopbeveiliging

    Metalen stangen met beweegbare ballen

    Speelzone

    1

    765432

    Speelhuis Wolkenhuis Zone voor rollenspellen en om tot rust te komen

    Grot met raam van plexiglas

    Podium om te spelen en te bouwen

    Trappen met touwleuning

    Helling met tapijt en HPL-bedekking

    Afzonderingshuis met uitkijk

    Ladder (met doorloopbeveiliging)

    Materiaal: echt berkenhout. Beschrijving materiaal zie pagina 407.480005 9730 ,-

    056954 Mat onderaan, met bekleding van kunstleer, poederbeige 87 ,-

    056965 Mat onderaan, met bekleding van kunstleer, toffeegrijs 91 ,- Helling met

    verschillendebekledingenvoor diverse haptischeervaringen

    De zone voor rollenspellen en afzondering kan veelzijdig gebruikt worden, bijv. als poppenkast.

    Om helemaal boven te geraken, moeten de kinderen eerst de trap op, daarna de ladder opklimmen; met doorloopbeveiliging.

    Gezellig afzon-deringshol. Door het gekleurde raam ziet de wereld er bin-nen en buiten oranje uit.

    A

    0038_0039_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02630263.indd 38 07.04.16 08:47

  • 210030 Montage 375,-

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    39Zonder dekoratie!

    Speelhuis Boomhut Podiums om te spelen en te bouwen

    Trappen met touwleuning en gekleurd raam

    Speeloppervlakte boven met groot raam

    Afzonderingshuis met uitkijk en kijkgat in de bodem

    Zone voor rollenspellen en om tot rust te komen Materiaal: echt berkenhout. Beschrijving materiaal zie pagina 407.480000 10055 ,-

    056930 Mat boven, met bekleding van kunstleer, poederbeige 96 ,-

    5 44

    C

    1

    5

    3

    2

    4

    NIEUW!

    Massief berkenhout

    Veiligheidsradius van 5 mm bij alle onderdelen

    Meer hierover op pagina 407

    10 Jaar Garantie

    * In een zone met toezicht!

    Plaatsing: in de hoek

    Leeftijdsgroep: vanaf 1,5 jaar*

    Hoogte podium: 11/133 cm

    Hoogte borstwering: 105 cm

    Totale hoogte: 260 cm

    Benodigde ruimte: 306 x 263 cm

    Hoogte van de ruimte meer dan 283 cm! Rekening houden met opmerking op pagina 429 Inklemmen van hoofd verhinderen.

    Technische gegevens

    Boomhut

    Gelieve zintuigplaten en decoratie afzonderlijk te bestellen!

    Levering zonder decoratie en meubels voor rollenspellen

    Bladerenop pagina 27

    Grot om door te kruipen, met gordijn van bladeren Meubels voor

    rollenspellenvanaf pagina 328

    Metalen stangen met beweegbare ballen

    Speelzone

    De favoriete plek: het gezellig ingerichte afzonderingshuis met een prima uitzicht.

    Het kijkgat in de bodem van het afzonderingshuis biedt steeds een blik in de rollen-spelzone.

    De onderste grot is ideaal voor rollen-spellen. Het podium erachter geeft direct toegang tot de afzonderingsgrot.

    C

    1

    5432

    0038_0039_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02630263.indd 39 07.04.16 08:47

  • -kwaliteit

    40

    De podiums zijn verkrijgbaar in 3 verschillende vormen en 3 hoogten, naar keuze met of zonder rolwagen. Als zij bijv. in verschillende hoogten worden samengesteld, creert u allerlei niveaus die kunnen worden gebruikt als bewegings-, speel- of bouwhoekjes.

    Berken ( neerplaat)

    Hoekstukken van massief berken

    kunststof vloerbeschermers 10 jaar garantie Tretford-bekleding: robuust, klimaatre-gulerend en stofbindend, antistatisch, bekleding van natuurhaarLinoleum: hyginisch en antibacterieel, kan gewassen en gedesinfecteerd worden, antistatisch, elastisch, ge-luidsarm, van natuurlijk aangroeiende grondstoffen.

    Meer hierover vindt u op pagina 198.

    Als kussens of dekens op de podiums worden gelegd, fungeren zij als terugtrek- of snoezelplekjes. De bijzon-dere vorm van de podiums biedt mogelijkheden voor het bouwen van landschappen die de ruimte ingroeien of helemaal nieuw indelen. Het vitrine- en het materiaalpodi-um bieden de kinderen bovendien extra belevenismoge-lijkheden. Materiaal: berkenhout, tapijtbekleding Tretford of linoleum.

    Massief hout-podiums

    0040_0041_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02640264.indd 40 07.04.16 09:02

  • BC

    D

    E

    F

    G

    H

    J

    K

    A

    H

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    41Zonder dekoratie!

    Kleuterschool

    PeuterspeelzaalPodiumcombinaties

    Kleurstemming: rustige kleuren max. 3 kleuren (zie pagina 10)

    Materiaal: berken, Tretford-bekleding

    Kleurstemming: harmonische kleuren met inspirerend effect, max. 4 kleuren (zie pagina 10)

    Materiaal: berken, Tretford-bekleding

    Podiumcombinatie Peuterspeelzaal 2 Kleuren als afgebeeld. Benodigde ruimte: 255 x 196 cm, hoogte 11, 22 cm.470288 1848 ,-

    B

    Crche 6 Kleuren zoals op de afbeelding. Benodigde ruimte: 202,5 x 172,5 cm, hoogte 11 en 22 cm. 470297 3-delig 1151 ,-

    A

    Podiumcombinatie Peuterspeelzaal 3 Kleuren als afgebeeld. Benodigde ruimte: 359 x 187 cm, hoogte 11, 22 cm.470290 1990 ,-

    C

    Crche 7 Kleuren zoals op de afbeelding. Benodigde ruimte: 202,5 x 195,5 cm, hoogte 11 en 22 cm. 470298 5-delig 1831 ,-

    D

    Crche 8 Kleuren zoals op de afbeelding. Benodigde ruimte: 202,5 x 262,0 cm, hoogte 11 en 22 cm. 470299 5-delig 2334 ,-

    E

    Podiumcombinatie Kleuterschool 3 Kleuren als afgebeeld. Benodigde ruimte: 359 x 187 cm, hoogte 11, 22, 33 cm.470291 2237 ,-

    G

    Podiumcombinatie Kleuterschool 2 Kleuren als afgebeeld. Benodigde ruimte: 255 x 196 cm, hoogte 11, 22, 33 cm.470289 2270 ,-

    H

    Basisschool groep 1/2 6 Kleuren zoals op de afbeelding. Benodigde ruimte: 202,5 x 172,5 cm, hoogte 22 en 33 cm. 470282 4-delig 1486 ,-

    F

    Basisschool groep 1/2 7 Kleuren zoals op de afbeelding. Benodigde ruimte: 202,5 x 202,5 cm, hoogte 22 en 33 cm. 470283 5-delig 2076 ,-

    J

    Basisschool groep 1/2 8 Kleuren zoals op de afbeelding. Benodigde ruimte: 202,5 x 261,5 cm, hoogte 22 en 33 cm. 470284 5-delig 2488 ,-

    K

    0040_0041_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02640264.indd 41 07.04.16 09:02

  • Alle prijzen exclusief BTW.42

    Benodigde ruimte: 112,5 x 90,9 cm Benodigde ruimte: 90 x 90 cm Benodigde ruimte: 82,5 x 73,5 cm

    De massief houten podiums in de hoogten 22 en 33 cm zijn op aanvraag verkrijgbaar met en zonder rolwagen. Deze is bij de levering altijd in een 60 cm brede podiumzijde gentegreerd (zie afbeelding onder), maar kan ter plekke ook in de andere 60cm-zijde worden ingepast. Materiaalbeschrijving - zie pagina 40.

    rechterhoek

    Rolw

    agen

    60 c

    m

    90 cm45

    cm

    88 cm 60 cm

    60 c

    m90 c

    m

    90 cm

    42 cm

    Rol

    wag

    en

    69 cm

    27 cm

    60 cm

    60 cm

    Rolw

    agen

    Podium A Podium B Podium C

    Hoo

    gte

    11 cm 470220 373,- 470230 363,- 470240 324,-22 cm 470225 464,- 470235 454,- 470245 428,-33 cm 470228 519,- 470238 508,- 470248 482,-

    Hoo

    gte 22 cm 470226 551,- 470236 540,- 470246 514,-

    33 cm 470229 616,- 470239 605,- 470249 579,-

    Podium A Podium B Podium C

    Hoo

    gte

    11 cm 470340 373,- 470350 363,- 470360 324,-22 cm 470345 464,- 470355 454,- 470365 428,-33 cm 470348 519,- 470358 508,- 470368 482,-

    Hoo

    gte 22 cm 470346 540,- 470356 540,- 470366 514,-

    33 cm 470349 616,- 470359 605,- 470369 579,-

    *Afmetingen kast op wieltjes:Hoogte 22 cm: buiten: 52,6 x H 13,7 x 77,1 cm (podium A + B), 48,1 cm (podium C); binnen: 49 x H 6,2 x 73,5 cm (podium A + B), 44,5 cm (podium C)Hoogte 33 cm: buiten: 52,6 x H 24,7 x 48,1 cm; binnen: 49 x 17,2 x 44,5 cm

    Tretford-tapijtkleur

    Linoleum-oppervlak

    Tapijtkleur vermelden!

    Linoleum-kleur vermelden!

    Oppervlak-kleur vermelden!

    Podiums met rolwagen*

    Podiums met rolwagen*

    Podiums zonder rolwagen (volledig gesloten)

    Podiums zonder rolwagen (volledig gesloten)

    T568T538 L171T622 L132T641 L422lichtblauw groen zand grijs oranje

    T555 L071T601 L058

    Tretford-tapijtkleur kiezen Linoleum-oppervlak vermelden

    Zo bestelt u!

    VOORBEELDEN

    BestelnummerBestelmogelijkheden

    Aantal Artikelbeschrijving Stuksprijs Totaalprijs moet

    470230 T622 1 Podium B, H 11 cm, tapjitkleur groen 363 ,- 363 ,-

    60 cm

    45 cm

    Podiumklemmen Om de podiums, bijvoorbeeld bij een loopparcours, vast te zetten. 820861 2 stuks 8 ,-

    Helling Voor podiums met hoogte 22 en 33 cm. Materiaal: echt berkenhout. Afmetingen: B 60 x H 22 x D 78,8 cm.470255 Tredford-bedekking 252 ,- 470370 Linoleum-bedekking 252 ,-

    Meteen erbij bestellen!

    0042_0043_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02650265.indd 42 07.04.16 09:20

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Zonder dekoratie! 43

    Vitrinepodium A, hoogte 22 cm De natuur naar binnen halen en speels ontdekken - mogelijk dankzij dit geraffineerde podium met presentatievlak in de bodem van pantserglas. Het uittrekbare vak kan worden gevuld met allerlei materialen uit de natuur en - alles is klaar om bekeken te worden. Uittrekbaar vak met railgeleiding en slot. Afmetingen rolwagen: B 50 x H 13,7 x D 73 cm, binnen: B 47 x H 11 x D 70 cm. Materiaal: berkenhout, pantserglas. Benodigde ruimte: 112,5 x 90,9 cm, 22 cm hoog. Maatgegevens zie podium A.470275 1006 ,-

    Tastpodium A Met drie verschillende oppervlakken: de kurkplaat voelt lekker warm aan, de spiegel koud en glad. Op het gest-ructureerde houtoppervlak is een spannend groevenpatroon voelbaar. Benodigde ruimte: 112,5 x 90,9 cm. Materiaal: berkenhout, onbehandeld, veiligheidsspiegel. Maatgegevens zie podium A.470265 Hoogte 11 cm 540 ,- 470266 Hoogte 11 cm 627 ,-

    Kurk

    Veilige spiegel

    Gestructureerd houten oppervlak

    Vitrine-podium

    Tastpodium

    0042_0043_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02650265.indd 43 07.04.16 09:20

  • Alle prijzen exclusief BTW.44

    De podiums zijn verkrijgbaar in 4 verschillende vormen en 3 hoogten. Met elkaar gecombineerd vormen zij speel-, bouw- of bewegingslandschappen. Een speelhoek die de kinderen zelf naar believen kunnen veranderen. Als een podium (H 22 cm) bijv. tegen de ontdekkerssofa (pag. 49) wordt geschoven, kan het ligoppervlak ervan verlengd worden. Door de combinatie met meerdere podiums ontstaat een groot relaxlandschap. Materiaal: schuimstofkern, bekleding naar keuze met robuuste stof of met kunstleer.

    Zachtschuim-

    Materiaal: schuimstof RG 28/70bekleding: stof CanvasBione (waterafstotend)

    rechterhoek

    Losse elementen

    Podiumcombinaties

    Podium A Podium B Podium C Podium D

    Benodigde ruimte 112,5 x 90,9 cm 90 x 90 cm 82,5 x 73,5 cm 67,5 x 61,5 cm

    Hoo

    gte

    11 c

    m Kunstleer 128680 243,- 128685 205,- 128690 154,- 128695 128,-Stof 128570 243,- 128575 205,- 128580 154,- 128585 128,-

    22 c

    m Kunstleer 128681 282,- 128686 244,- 128691 193,-Stof 128571 282,- 128576 244,- 128581 193,-

    33 c

    m Kunstleer 128682 307,- 128687 269,- 128692 218,-Stof 128572 307,- 128577 269,- 128582 218,-

    Podiumcombinatie Crche 10Kleurstelling als afgebeeld. Benodigde ruimte: 203 x 173 cm, hoogte 11, 22 cm.128720 3-delig 710 ,-

    Podiumcombinatie Crche 11Kleurstelling als afgebeeld. Benodigde ruimte: 293 x 223 cm, hoogte 11, 22, 33 cm.128730 6-delig 1408 ,-

    Podiumcombinatie Crche 12Kleurstelling als afgebeeld. Benodigde ruimte: 262 x 200 cm, hoogte 11, 22, 33 cm.128740 6-delig 1408 ,-

    Podiumcombinatie Kleuterschool 10Kleurstelling als afgebeeld. Benodigde ruimte: 203 x 173 cm, hoogte 22, 33 cm.128725 3-delig 813 ,-

    Podiumcombinatie Kleuterschool 11Kleurstelling als afgebeeld. Benodigde ruimte: 293 x 223 cm, hoogte 11, 22, 33, 44 cm.128735 6-delig 1433 ,-

    Podiumcombinatie Kleuterschool 12Kleurstelling als afgebeeld. Benodigde ruimte: 262 x 200 cm, hoogte 11, 22, 33, 44 cm.128745 6-delig 1433 ,-

    Kunstleer- of stofaanduiding vermelden pag. 45.

    podiums

    45 cm60 cm

    45 cm

    60 cm

    33 cm

    27 cm

    60 cm

    45 cm60 cm

    88 cm

    45 cm

    45 cm69 cm90 cm90 cm

    45 cm

    45 cm

    90 c

    m

    60 c

    m

    60 c

    m

    0044_0045_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02660266.indd 44 07.04.16 09:30

  • Zonder dekoratie! 45

    Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Stof CanvasBione kiezen (vuilafstotend)

    Kleur van stof of kunstleer voor podiums van schuimstof

    CB02 lichtblauw

    Zo bestelt u!

    VORBEELDEN

    BestelnummerBestelmogelijkheden

    Aantal Artikelbeschrijving Stuksprijs Totaalprijs moet

    128571 CB04 1 Podium A, H 22 cm, lichtgroen 2 8 2 ,- 2 8 2 ,-

    CB07 geel CB08 bruin beige

    CB04 lichtgroen CB10 Sandbeige

    CB11 Silbergrau

    hoogwaardige, duurzame schuimstofkern met ideale stuikhardheid RG 28/70. Verwijderbare bekleding naar keuze: kunst-leer (moeilijk ont-vlambaar, Eco-Tex 100, productklasse 1) of stofbekleding (Canvas Bione, moeilijk ontvlambaar, vuilafstotend) Informatie zie rubriek Stoffen na pagina 315.

    Onderzijde antislipmateriaal, verwijderbaarop aanvraag compleet uitgevoerd in moeilijk ontvlambaar materiaal (CME) verkrijgbaartegen 25 % meerprijs.

    K101 meloengeel

    K001 aquarerlelllblauw

    K202 Poederbeige K200 Poolwit

    K203 Kristalgrijs

    K051 Lindegroen

    K204 ToffeegrijsK004 turkoois

    Meer informatie op pagina 272.

    Kunstleerkleuren kiezen

    -kwaliteit

    NIEUW!

    NIEUW!

    33 c

    m

    22 c

    m

    11 cm

    0044_0045_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02660266.indd 45 07.04.16 09:30

  • 46

    De ontdekkerssofa gaat op ontdekkingsreis: de kamer in, weg van de muur. Hij houdt van diverse podiums van schuimstof in zijn buurt. Ook als solist zijn de podiums en sofa heerlijk gezellige onderdelen van de ruimte. Samen vormen ze echter ongelooflijk gemakkelijke kussenlandschappen. De rugleuning van de sofa is trouwens breed genoeg om erop te zitten! De podiums van zacht schuimstof zijn zo licht dat ze op elk moment verplaatst kunnen worden.

    Meer hierover vanaf pagina 49.

    >> WIJ HEBBEN DE GROOTSTE SOFA

    TER WERELD

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    47

    BESCHRIJVING CONCEPT op pagina 8.

    0046_0047_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02670267.indd 47 07.04.16 09:36

  • Alle prijzen exclusief BTW.48

    Kleed Toendra, 2-dlg. setBestaande uit 2 x kleed Toendra, klein. Benodigde ruimte: 113 x 91 cm / 74 x 82,5 cm.097100 113 ,-

    Kleed Rivierdelta, 2-dlg. set Bestaande uit 2 x kleed Rivierdelta, klein. Benodig-de ruimte: 113 x 91 cm / 74 x 82,5 cm.097105 113 ,-

    Hoekkleed RivierdeltaBenodigde ruimte: 232 x 212 cm.

    097107 276 ,-

    KledenPassende kleden bij het grow.upp-ruimteconcept. Het met de vin-gers natrekken van de kleine groeven geeft een boeiende zintuig-lijke ervaring. Materiaal: acrylgaren (geverfd garen), H 10 mm, met textielrug, verborgen afhechting. Opmerking: aanvankelijk kan het nieuwe tapijt pluizen. A.u.b. regelmatig afzuigen.

    Kringtapijt grow.upp Dit zachte tapijt met lange haren is ideaal om s och-tends in een kring te zitten. De kinderen kunnen hun lievelingskleur als zitplaats uitzoeken. Het tapijt is bo-vendien prima geschikt voor spellen in verband met kleuren. Materiaal: acrylgaren (geverfd garen), H 10 mm, met textiele onderkant en verborgen zoom. Benodigde ruimte: 250 x 260 cm. Opmerking: in het begin kunnen nieuwe tapijten pluizen.053197 502 ,-

    NIEUW!

    Kleed Rivierdelta, middelBenodigde ruimte: 168 x 104 cm.

    097106 126 ,-

    Kleed Toendra, middel Benodigde ruimte: 168 x 104 cm.097101 126 ,-

    Hoekkleed ToendraBenodigde ruimte: 232 x 212 cm.097102 276 ,-

    0048_0049_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02680268.indd 48 07.04.16 09:45

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Zonder dekoratie! 49

    Sofa-combinatie 2Bestaat uit de ontdekkerssofa, art.nr. 158385, in nougatbruin/limoengroen (CB 50) en de 3 podiums art.nr. 128581 in limoengroen (CB04), art.nr. 128580 in nougatbruin (CB 08) en art.nr. 128571 in Caribisch blauw (CB02). Stof: CanvasBione. Benodigde ruimte: ca. 250 x 228 cm.024678 1603 ,-

    Sofa-combinatie 3 Bestaat uit de ontdekkerssofa, art.nr. 158385, in nougatbruin/limoengroen (CB 50) en de podiums art.nr. 128585 in limoengroen (CB04), art.nr. 128581 in saffraan-geel (CB07), art.nr. 128571 in nougatbruin (CB 08) en art.nr. 128582 in saffraan-geel (CB07). Stof: CanvasBione. Benodigde ruimte: ca. 258 x 264 cm.024677 1808 ,-

    Bekledingsaanduiding vermelden!

    Zitzak

    SofaKunstleertweekleurigEENKLEURIG op p. 45

    KL02 grijs/blauw

    KL03 grijs/geel

    KL01 grijs/groen

    EENKLEURIG op p. 45

    tweekleurig

    Stof (waterafstotend)

    CB50 bruin/groen

    CB51 bruin/blauw

    CB52 bruin/geel

    A

    B

    Zitzak Kiezel kleinMateriaal: veloursbekleding, onderzijde van outdoorstof (100 % polyester), aparte inlet met styroporbolletjes. Bekleding met rits verwijder- en bij 30 C wasbaar.

    090395 klein, Vulhoeveelheid: 20 l. Afmetingen: 50 x 46 x H 28 cm. 87 ,-

    090396 groot, Vulhoeveelheid: 130 l. Afmetingen: ca. 75 x 72 x H 28 cm. 175 ,-

    C

    D

    Zitzak Anemoon Materiaal: zitting van chenille (100 % katoen), bekleding en bodem van robuuste outdoorstof (100 % polyester), aparte inlet met styroporbolletjes. Bekleding met rits verwijder- en bij 30 C wasbaar.

    090397 klein, Vulhoeveelheid: 30 l. Afmetingen: bodem 40 cm, zitting 35 cm, H 35 cm. 93 ,-

    090398 groot, Vulhoeveelheid: 183 l. Afmetingen: bodem 60 cm, zitting 50 cm, H 45 cm. 187 ,-

    D

    CBA

    Ontdekkerssofa Bekledingsaanduiding vermelden! Materiaal: robuuste schuimstofkern (RG 35/55). In de rug 5 mm MDF voor verstijving. De bekledingen zijn vrij te kiezen, verwijder- en wasbaar. Onderzijde compleet met antisliplaag. Afmetingen (totaal) B 200 x H 59,5 x D 80 cm. Zitbreedte 115 cm, -hoogte22 cm, -diepte 42 /55 cm.158385 Stof 849 ,- 158390 Kunstleer 849 ,-

    0048_0049_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02680268.indd 49 07.04.16 09:45

  • AAB

    C

    D

    Alle prijzen exclusief BTW.50

    Bladermobile

    Elke dag kunnen ze er anders uitzien! Zijn ze een boekenrek of een poppenboomhut, een reusachtige knikkerbaan langs de muur of een stal voor houten dieren? Deze rekken zijn ontworpen om mee te bouwen en te spelen. Afwisseling is gewenst zelfs al bij de inrichting: het kleine rek kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.

    Wand-speelrek Met uitsparingen in zijelementen en bodems. Los te monteren of onderling te com-bineren. Zonder decoratie. Materiaal: Berken, onbehandeld.

    120551 klein, B 66 x H 42 x D 24 cm 215 ,- 120553 middel, B 108 x H 90 x D 30 cm, vakbreedte: B 47 x H 33 x D 30/25 cm

    540 ,- 120555 groot, B 181 x H 181 x D 37 cm, vakbreedte 78,5 x H 36 x D

    34/29,5/24 cm 930 ,- 120256 voor wand-speelrek, kunststof, 6,5 cm, L 5 m 57 ,-

    AB

    C

    D

    Speelgoedrekken

    Hier wordt doortastend opgetreden! Ook de buis van de knikkerbaan past in de openingen.

    Een nieuwe route voor de buis de knikkers volgen elke dag een andere weg.

    Bladermobile Met transparante, zacht draaiende reuzenbladeren in verschillende afme-tingen. Het is mooi om eronder liggend de steeds veranderende cirkels te bekijken - en daarbij weg te dromen. Materiaal: staafjes van kunststof, houten balletjes, 5 bladeren van polyester-netmateriaal. Benodigde ruimte: ca. 230 cm.122005 326 ,-

    0050_0051_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02690269.indd 50 07.04.16 09:53

  • GF Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    NIEUW!

    NIEUW!

    E F

    Wandbaldakijn

    Plafond -en wandelementen

    Rugleuningen& boekenkisten

    Wandbaldakijn Bij het spelen, lezen of tussendoor ontspannen - het wand-baldakijn spreidt zijn beschermende bladeren uit over alle kinderen. Wandmontage, levering incl. montagemateriaal. Materiaal: Berken, onbehandeld. Bladeren aftrek- en was-baar, van outdoorstof (100 % polyester) Afmetingen: B 80 x H ca. 200 x D ca. 62 cm.121330 648 ,-

    G Boekenkisten op wieltjes Boeken voor de kleintjes worden hierin opgeborgen en verplaatst. De lage kist nodigt uit om erin te snuffelen en te rommelen. Met 4 wieltjes. Materiaal: echt berkenhout, gebeitst. Afmetingen: B 60 x H 40 x D 53 cm, binnenafmetingen: B 55 x H 28 cm.043507 200 ,-

    Lijn voor tekeningen Takken Tussen de takken is voldoende plaats voor heel wat mooie tekeningen. De afstand tussen beide takken bepaalt of de lijn los of strak hangt. De lijn is stevig bevestigd. Levering incl. bevestigingsmateriaal, maar zonder wasknijpers. Materiaal: echt berkenhout; omhulde staaldraad. Afme-tingen: lijn ca. L 2,22 m, takken 44 cm hoog.052036 56 ,-

    Lijn voor tekeningen

    EF

    Rugleuning Boom Perfect om tussendoor even achterover te leunen, uit te rusten of te genieten van vers leesvoer. Materiaal: berkenhout, schuimstof met kunstleer-bekleding. 7012 grijsbruin. Incl. bevestigings-materiaal.

    121340 klein, H 63 x B 19 cm 132 ,- 121345 dubbel, H 115 x B 40,5 cm

    275 ,-

    0050_0051_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02690269.indd 51 07.04.16 09:53

  • Alle prijzen exclusief BTW.52

    ZinnenelementenMateriaal: berkenhout

    Ruimte: ca. 42 x 41 cm

    Ruimte: ca. 82 x 61 cm

    Ruimte: ca. 112 x 62 cm

    Wandplaat Kleur, klein Voor de kennismaking met verschillende kleuren. Bijzonder boeiend in combinatie met de hoekkast verlich-ting (artikelnr. 440650), want als daarin het licht wisselt, veranderen ook de kleuren op deze wandplaat. 121108 40 ,-

    A

    Wandplaat optiekschijven, klein Als de grote schijf gedraaid wordt, draait de kleine mee. Voor extra spannende optische effecten zorgt daarbij het spiraalpatroon op de kleine schijf, want het springt op en neer. Met 2 draaischijven. 121101 95 ,-

    B

    Wandplaat Regenmaker, klein Door het draaien van de schijf begint de regenmaker te druppelen, de bladeren bewegen rond en de spiegele-lementen animeren tot het ontdekken van de omgeving. 121102 117 ,-

    C

    Wandplaat Kersenpitten, klein Animeert de kinderen, de kersenpitten door draaien aan de plaat van het ene vakje naar het andere te manoeu-vreren. Ondersteund door een klein akoestisch effect ont-dekken de kinderen hier de wetten van de zwaarte- en de middelpuntvliedende kracht. Bevordering van de fijne motoriek. 121106 144 ,-

    D

    Wandplaat Kogellabyrint, klein Wie zijn draai gevonden heeft, kan de rubberbal-letjes behendig door het labyrint manoeuvreren. Draaiplaat met plexiglas. 121105 149 ,-

    E

    Wandplaat Tandwielen, klein Hier grijpt alles in elkaar: 5-voudig tandwielmecha-nisme om te ontdekken. 5 tandwielen, twee daarvan met draaiknop. 121103 149 ,-

    F

    Wandplaat Motoriek, middel Hier gaat het om fijn vingergevoel en goed luisteren! Elk van de vijf in waaiervorm geplaatste bladeren heeft een andere vulling (houten kralen, kersenpitten, granulaat, knikkers, watten en piepelementje). Wie ontdekt, waar welke vulling zit? Als het groene wiel in beweging wordt gezet, kunnen met de twee witte draaielementen interes-sante geluiden teweeg worden gebracht. Aan de houten schroefdraad kunnen de kinderen verschillende houtpro-fielen draaien. Bevordering van de fijne motoriek 121203 324 ,-

    G

    Wandplaat Spiegel, middel Voor de zelfwaarneming. Materiaal: berkenhout; veiligheidsspiegel. Ruimte: ca. 82 x 61 cm.121202 237 ,-

    H

    Wandplaat Spiegel, groot Voor de zelfwaarneming. Materiaal: berkenhout; veiligheidsspiegel.121216 302 ,-

    J

    bevorderen de fijne motoriek vingertjes kunnen

    niet bekneld raken

    elk blad heeft een andere vulling

    regenmaker

    E F

    J

    HG

    D

    CBA

    0052_0053_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02700270.indd 52 07.04.16 09:58

  • Gro

    w u

    pp

    m

    eub

    ilair

    Zonder dekoratie! 53

    Folie voor plafond- en wandlampen Geschikt voor art.nr. 049849 - 049853. De tweekleu-rige, doorzichtige, zelfklevende folie met sterren kan aan de binnenkant van de lampenkap geplakt wor-den. Houd rekening met de !

    Wandsjablonen, set Set van 5 sjablonen waarmee in totaal 5 verschillende vormen (2 grote en 3 kleine) op de wand geschilderd kunnen worden voor een individuele vormgeving. De vormen zijn bedoeld om een verbinding tussen de wandelementen te creren. Ze zorgen tevens voor een boeiend en toch geordend ogend wandoppervlak. Materiaal: polypropyleen. Afmetingen: 29,5 x 21 cm.121305 13 ,-

    Lampen

    Met licht kunt u accenten plaatsen en diverse stemmingen oproepen. De grow.upp-lampen kunnen op het plafond of aan de muur worden bevestigd, net zoals u wenst. Bovendien kunt u er een prachtige folie met sterretjes op plakken. Zo worden ze een blikvanger voor elke ruimte.

    36 cm, H 11 cm 45 cm, H 14 cm 104 cm, H 25 cm

    025447 voor 36 cm 57 ,- 025446 voor 45 cm 74 ,- 025445 voor 104 cm 189 ,-

    Plafond- en wandlampen, Standaard Voor led- of spaarlampen. De lampen zijn balvast conform DIN EN 18032-03. Bevesti-ging van de lampenkap met bajonetsluiting. Materiaal: stevige kunststof, metaal, melkwit, houder van poedergecoat metaal. Fitting: E 27. Voor 230 V. Deze lamp is geschikt voor de energieklassen A++ tot E. Bevat geen licht-bron.

    Standard049849 36 cm, H 11 cm, 1 x 15 W

    62 ,- 049851 45 cm, H 14 cm, 2 x 15 W

    87 ,- 049853 104 cm, H 25 cm, 10 x 15 W

    (enkel voor spaarlampen) 502 ,-

    Led (kleurtemperatuur 3000 K, warmwit)049850 36 cm, H 11 cm; 12 W, 960 LM,

    120 leds 187 ,- 049852 45 cm, H 14 cm; 16 W, 1280

    LM, 160 leds 213 ,-

    LED

    LED

    Stan

    dard

    Stan

    dard

    Stan

    dard

    0052_0053_HABA_Plutar_KIGA_16_01_Grow_upp_meubilair_AS02700270.indd 53 07.04.16 09:58

  • 54

    Akoestische-plafondset

    Afmetingen van de ruimte Set 20 m2 Set 30 m2 Set 40 m2 Set 50 m2 Set 60 m2 Set 70 m2

    Set bestaande

    uit:

    1x rond element A,2x rond element B, 4x rond element C, 2x rond element D,6x rond element E, 8x rond element F.

    1x rond element A, 2x rond element B, 5x rond element C, 3x rond element D, 10x rond element E, 12x rond element F.

    2x rond element A, 2x rond element B, 8x rond element C, 3x rond element D, 11x rond element E,12x rond element F.

    4x rond element A, 3x rond element B, 9x rond element C, 3x rond element D, 9x rond element E, 17x rond element F.

    4x rond element A, 3x rond element B, 9x rond element C, 3x rond element D, 15x rond element E, 22x rond element F.

    5x rond element A,4x rond element B, 13x rond element C, 5x rond element D, 17x rond element E, 19x rond element F.

    lichtgrijs8201001724,-

    8201012303,-

    8201022756 ,-

    8201033385,-

    8201043963 ,-

    8201054895,-

    wit8204002378,-

    8204013259,-

    8204023963,-

    8204034895,-

    8204045524,-

    8204056870,-

    Witte of lichtgrijze ronde elementen

    ron

    d e

    lem

    ent

    A

    ron

    d e

    lem

    ent

    B

    ron

    d e

    lem

    ent

    C

    ron

    d e

    lem

    ent

    D

    ron

    d e

    lem

    ent