Groendak aanleg Weezenhof Nijmegen 2011

1
de Dukenburger - oktober 2011 Aanleg van het groene dak 32 WEEZENHOF Bewoners van de hoogbouw in Weezen- hof hebben vorige maand hun buiken weer smakelijk kunnen vullen. Begin augustus stond de jaarlijkse barbecue op het programma. De bezoekers deden zich, behalve aan ver- schillende soorten vlees, tegoed aan sala- des, stokbrood en wat er allemaal bij een eetfestijn komt kijken. Tot slot stond er een heuse ijscokar met ijskoude versnapering op het menu. De gasten dansten de overtollige calorietjes er meteen af. Zanger John Less had met zijn toch al aanstekelijke muziek een meer Waar? Op nummer 6243 bij Pieter en Gusta Kooistra thuis. Vanuit een stukje verantwoordelijkheid... ‘rentmeesterschap op aarde’... ‘hoe diep is de voetafdruk die je achterlaat?’... ‘klimaatverandering: het gaat ons allemaal aan’... Woorden... Hoe zet je die om in daden? Thermostaat graadje lager, energiezuinige lampen, maar wat kan je nog meer doen? Dubbele ra- men en de buitenmuur waren al geïsoleerd. Vloerisolatie aangebracht, dat scheelde koude voeten! En toen dat artikel over ‘groene daken’. Beter binnenklimaat omdat het zwarte bitumen Barbecue dansant in Weezenhof dan dankbaar publiek. Tussen de hapjes en danspasjes door werd er ook nog een beetje gegokt. De bewonersvereniging Hoogbouw Weezenhof hield een tombola met leuke prijzen waaronder een door een bewoonster gemaakt schilderij. Het feest duurde al met al van half vier tot even na tienen. Met dank aan zo’n vijftien vrijwilligers. Zelfs - het mag gezien de natte zomer een klein wonder heten - de weergo- den waren de ongeveer zestig feestgangers redelijk goed gezind. Tekst: Frans Koolen Foto’s: Fons Verreijt Het eerste ‘groendak’ in de Weezenhof dak nu niet meer zo heet wordt in de zomer. Minder warmteverlies in de winter omdat het huis, net als wij, een muts op heeft. Helpt het terugdringen van de CO 2 -uitstoot en vangt fijn stof op! Reden genoeg om eens te gaan bellen met ‘Groene Steden’. Een leuk contact ontstond en begin augustus dit jaar was het zo ver: sedum op het woonhuis en op de garage een kruidentuin. Het had wat voeten in aarde, maar nu wonen wij heerlijk onder... het groene dak! Tekst: Gusta en Pieter Kooistra Foto’s: Geert Elemans Uitzicht vanuit de hoogbouw Het dak is klaar, Gusta en Pieter zijn tevreden

Transcript of Groendak aanleg Weezenhof Nijmegen 2011

de Dukenburger - oktober 2011

Aanleg van het groene dak

32

WE

EZ

EN

HO

F

Bewoners van de hoogbouw in Weezen-hof hebben vorige maand hun buiken weer smakelijk kunnen vullen. Begin augustus stond de jaarlijkse barbecue op het programma.

De bezoekers deden zich, behalve aan ver-schillende soorten vlees, tegoed aan sala-des, stokbrood en wat er allemaal bij een eetfestijn komt kijken. Tot slot stond er een heuse ijscokar met ijskoude versnapering op het menu.

De gasten dansten de overtollige calorietjes er meteen af. Zanger John Less had met zijn toch al aanstekelijke muziek een meer

Waar? Op nummer 6243 bij Pieter en Gusta Kooistra thuis.Vanuit een stukje verantwoordelijkheid... ‘rentmeesterschap op aarde’...‘hoe diep is de voetafdruk die je achterlaat?’...‘klimaatverandering: het gaat ons allemaal aan’...

Woorden... Hoe zet je die om in daden?Thermostaat graadje lager, energiezuinige lampen,maar wat kan je nog meer doen? Dubbele ra-men en de buitenmuur waren al geïsoleerd. Vloerisolatie aangebracht, dat scheelde koude voeten!

En toen dat artikel over ‘groene daken’.Beter binnenklimaat omdat het zwarte bitumen

Barbecue dansant in Weezenhofdan dankbaar publiek. Tussen de hapjes en danspasjes door werd er ook nog een beetje gegokt. De bewonersvereniging Hoogbouw Weezenhof hield een tombola met leuke prijzen waaronder een door een bewoonster gemaakt schilderij.

Het feest duurde al met al van half vier tot even na tienen. Met dank aan zo’n vijftien vrijwilligers. Zelfs - het mag gezien de natte zomer een klein wonder heten - de weergo-den waren de ongeveer zestig feestgangers redelijk goed gezind.

Tekst: Frans KoolenFoto’s: Fons Verreijt

Het eerste ‘groendak’ in de Weezenhof

dak nu niet meer zo heet wordt in de zomer. Minder warmteverlies in de winter omdat het huis, net als wij, een muts op heeft.

Helpt het terugdringen van de CO2-uitstoot en vangt fijn stof op! Reden genoeg om eens te gaan bellen met ‘Groene Steden’. Een leuk contact ontstond en begin augustus dit jaar was het zo ver: sedum op het woonhuis en op de garage een kruidentuin.Het had wat voeten in aarde, maar nu wonen wij heerlijk onder... het groene dak!

Tekst: Gusta en Pieter KooistraFoto’s: Geert Elemans

Uitzicht vanuit de hoogbouw

Het dak is klaar, Gusta en Pieter zijn tevreden