Gluurbuur Utrecht 2016

16
GLUURBUUR PROGRAMMA GLUREN BIJ DE BUREN 2016 Woonkamer- festival Gluren bij de Buren Utrecht Zondag 31 januari 2016 13:00 tot 18:00 185 Woonkamers in alle wijken van Utrecht Gratis toegankelijk; vrijwillige bijdrage gewenst Stichting de cultuurbrigade presenteert www.glurenbijdeburen - utrecht.nl utrecht ZONDAG// 31 januari// 2016 AANGEBODEN 185 woonkamers 507 optredens

description

Programmakrant Gluren bij de Buren

Transcript of Gluurbuur Utrecht 2016

Page 1: Gluurbuur Utrecht 2016

GLUURBUUR PROGRAMMAGLUREN BIJ DE

BUREN 2016

Woonkamer-festival Gluren bij de Buren Utrecht

Zondag 31 januari201613:00 tot 18:00

185 Woonkamers in alle wijken van Utrecht

Gratis toegankelijk; vrijwillige bijdrage gewenst

Stichting de cultuurbrigade presenteert

w w w. g l u r e n b i j d e b u r e n - u t r e c h t. n l

utrecht

ZONDAG//31 januari//2016

AANGEBODEN185 woonkamers507 optredens

Page 2: Gluurbuur Utrecht 2016

GLUURBUUR//2016

Zondagmiddag 31 januari kan Utrecht zich weer opmaken voor alweer een nieuwe editie van Gluren bij de Buren Utrecht. In 185 woonkamers, verspreid over de hele stad, vinden tussen 13.00 en 18.00 voorstel-lingen plaats: 507 kansen om je te laten verrassen door Utrechtse gastvrijheid en lokaal talent. In alle wijken van Utrecht worden woonkamers omgetoverd tot inciden-teel poppodium.

De optredens vinden plaats tussen 13:00 uur en 18:00 uur.

Alle optredens zijn gratis.

Een optreden duurt maximaal dertig minuten.

Je bent welkom in alle deelnemende woonkamers in alle wijken.

Reserveren voor een bepaalde voorstel-ling is niet mogelijk.

Niet elke woonkamer is even groot. Houd er dus rekening mee dat een woonkamer vol kan zijn en dus niet meer toegankelijk is.

Vol is vol, maar vergeet niet dat de vol-gende woonkamer zich maar een paar straten verderop bevindt.

De meeste artiesten treden drie keer op: je hebt dus meerdere kansen om hen te zien.

Het laatste nieuws (inclusief wijzigingen in het programma) is te vinden op: www.glurenbijdeburen-utrecht.nl

HuisregelsGluren bij de Buren

utrecht

derde editie van woonkamerfestivalGluren bij de Buren weer in heel utrecht

In elke woonkamer treedt een artiest op vastgestelde tij-den drie keer 30 minuten op. Hierdoor kun je meerdere voorstellingen bezoeken. Om het de bezoekers makke-lijker te maken, zijn er 11 looproutes uitgestippeld. Alle woonkamers zijn gratis toegankelijk. Wel staat er in iedere woonkamer een spaarpot waar een vrijwillige donatie in kan. De opbrengst van de spaarpotten is het startbudget van Gluren bij de Buren Utrecht 2017.

2

Voilà! Voor je ligt de nieuwe programmakrant van Gluren bij de Buren Utrecht. Op zondag 31 januari openen maar liefst 185 -Honderd-vijf-en-tachtig- woonkamers hun deuren om binnen te komen gluren. Van huizen in Overvecht tot panden aan de Oudegracht tot seniorenwoningen in Wittevrouwen tot studentenflats in Lombok… In alle wijken van de stad kan je gluren! Wij weten dat Utrecht een ‘cultuurminded’ stad is. Dit hadden we echter nooit verwacht. Vorig jaar deden er 142 woonkamers en evenveel acts mee in de stad. Eigenlijk dachten we dat dat wel het hoogst haalbare zou zijn. Maar nee hoor… 185… Pfiou!

Gedurende de hele middag, tussen 13:00 en 18:00 heb je zo’n 507 keer de kans om je te laten verrassen door Utrechts talent en staan er, alle woonkamereigenaren en artiesten bij elkaar opgeteld, zo’n 1200 (!!!) mensen in de stad klaar om jou een fantastische zondagmiddag te bezorgen.

Jullie kunnen je niet voorstellen hoe trots wij zijn dat ook deze editie niet anders dan een groot succes kan gaan worden.’t enige nadeel… Hoe gaan jullie, bezoekers aan dit evene-ment, kiezen waar je heen gaat? Kan je door de woonkamers het bos nog wel zien? Ik geef altijd één tip als coördinator van dit evenement; ga op bezoek bij je buren! Blijf dicht bij je huis en in je eigen wijk. Je weet nooit wat er voor moois kan ontstaan als je je buren opzoekt en ontmoet.

We willen alle bezoekers van Gluren bij de Buren Utrecht 2015 nog bedanken. Mede dankzij hun vrijwillige bijdrage vorig jaar, wat €6244,75 opleverde, is Gluren bij de Buren gerealiseerd. Onwijs belangrijk bij het organiseren van dit veelomvattende evenement. Daarnaast zijn we ook heel erg blij met de steun vanuit de Gemeente Utrecht, het Elise Mathildefonds, en de verschillende partijen die een advertentie afnamen in deze krant. En aan jullie: Geef dit jaar ook weer gul om volgend jaar mogelijk te kunnen maken!

Wij wensen iedereen heel veel plezier toe tijdens deze editie van Gluren bij de Buren Utrecht. Het is zo gaaf dat dit eve-nement door zoveel mensen wordt gedragen binnen de stad. Rest mij nog tegen iedereen die gaat gluren te zeggen: geniet!

Dirkjan van OordProjectleider Gluren bij de Buren [email protected]

welkomDirkjan van Oord

Gluren bij de Buren is op Twitter te vinden via twitteraccount @gluren. Tijdens Gluren bij de Buren gebruiken we hashtag #gluren.

Twitter?

Zoek op facebook Gluren bij de Buren Utrecht en blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Facebook?

26 MEI Herman van Veen

5 FEB Causes

8 FEB Joshua Radin

28 FEB En Vogue

1 MRT Guus Meeuwis

11 MRT Krystl 13 MRT

Kodaline

14 MRT Glen Hansard

19 MRT Eefje de Visser

30 MRT Jack Parow 9 APR

Chris Cornell

20 APR Anastacia

18 mei Elvis Costello

Page 3: Gluurbuur Utrecht 2016

Door de hele stad valt er zondag 31 januari te gluren. Toch springt er één wijk met maar liefst 33 woonkamers en 66 optredens wel echt uit! Dat is de wijk Lunetten. Hier is het concept Gluren bij de Buren zo omarmd door de bewoners, dat zij zelf het voortouw nemen bij de organisatie ervan.

Een extraatje tijdens Gluren bij de Buren in Lunetten: Soepkom! Onder het genot van een kommetje soep kun je (op een andere locatie) tussen 16:30 en 17:30 met andere wijkbewoners gezellig napraten over de voor-stellingen die je hebt gezien. De soep is gemaakt door soepkoks uit de wijk. Ontmoet je buur en geniet samen van huiskamercultuur!

Meer informatie? www.glurenbijdeburen-lunetten.nl

lunetteneen eigenwijze buurt!

zondag//31 januari

GLUREN BIJ DE BUREN//31 januari//2016 3

Ook deze editie valt er weer van alles te gluren! Maar welk genre is nou het meest vertegenwoordigd en welke zijn deze editie zeldzaam? Hieronder een overzicht!

gluurgrafiek

Tijdens Gluren bij de Buren staat er in elke deelnemende woonkamer een koffietafel. Dankzij Douwe Egberts is er in elke woonkamer heerlijke koffie en thee te

vinden.

koffie erbij?

Cursussen, workshops en opleidingen

OPEN LESSENOPEN DAGEN

OPEN LESWEKEN

Kick-off weken

6 jan t/m 6 feb

Ontdek je

creatieve

kracht!

Cursussen, workshops en opleidingen Kijk voor alle data

en tijden op UCK.nl

Page 4: Gluurbuur Utrecht 2016

NIEUW IN UTRECHTSTADSRESTAURANT KANTIENGerechten met een Hollandse inslag, Nederlandse bieren en fijne wijnen.

Open van woensdag tot en met zondag vanaf 18u. Reserveer je tafel via welkominkantien.nl

[email protected] 0303020477 RAVELLAAN 96 UTRECHT

appppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeelllllllllllllssssssssssss mmmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttt peerrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

4

Na elk optreden gaat de desbetreffende artiest of woonkamereigenaar met de centenbak langs. Met jouw bijdrage geef je de Utrechtse amateurkunst een steuntje in de rug. De opbrengst van Gluren bij de Buren Utrecht 2016 wordt volledig gebruikt voor de realisatie van de volgende Editie van Gluren bij de

Buren Utrecht in 2017. Ondanks de gulle bijdrage van het hooggeëerde publiek, krijgen wij het als organisatie van dit festival ieder jaar weer moeilijker. Door het economische klimaat anno 2016 zijn geldstromen richting culturele evenementen niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen.

Wij zijn hard op zoek naar financiële steun zodat we de muzikale Utrechtse gastvrijheid en amateurkunst een warm hart kunnen toedragen. Heb je ideeën of wil je helpen? Neem dan zeker contact met ons op. Wij hopen van je te horen! [email protected]

Vrijwillige bijdrage gewenst!

Samen met creatief collectief Hofspook hebben we een fantastische website kunnen ontwikkelen waarop je je eigen programma kan samenstellen. Navigeer naar de dichtstbijzijnde gluurplek en vind meer informatie over de artiesten. De website van Gluren bij de Buren is zo ontwikkeld dat hij perfect werkt met je smartphone. Zo kan je tijdens het Gluren makkelijk met je mobiel navigeren.

Open de browser van je mobiel en surf naar:glurenbijdeburen-utrecht.nl

Online gluren

Gluren bij de Buren is op Twitter te vinden via twitteraccount @gluren. Tijdens Gluren bij de Buren gebruiken we hashtag #gluren.

Twitter?

Zoek op facebook Gluren bij de Buren Utrecht en blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Facebook?

gluurbuur//2016

Pinksterweekend 20164 dagen lang genieten in Amersfoort

~ Nom nom nom ~

Page 5: Gluurbuur Utrecht 2016

GLUREN BIJ DE BUREN//31 januari//2016 5

PROGRAMMA//2016

1

4

3

78

//leidsche rijn//

//overvecht//

1

//wittevrouwen//

2

35

1

6

3

4

5

1

1// Emi en Tjeerd (van Inkhorn Controversy)

Locatie// Moerasvaren 9Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Songs en verhaaltjes met soundscapes worden gebracht door de drummer en gitarist van Inkhorn Controversy. Ook met ter plekke aangeleverde teksten kunnen zij uit de voeten.

2// EM7Locatie// Houtsnijderslaan 13Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Het duo EM7 stopt bekende hits op verrassende wijze in een ander jasje. Gezongenr Erick en Mark, waarbij ze zich begeleiden met gitaar, orgel en piano.

3// Theije VisserLocatie// Parkzichtlaan 298Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Dromerige Nederlandstalige liedjes waarbij je wordt meegenomen door het landschap van je eigen binnenwereld.

4// like-usLocatie// Zandweg 74Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Geniet van de mooie klanken in de woonkamer van deze Utrechtse semi acoustische coverband.

5// 1001wmLocatie// Saliehof 4Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Boeiende en inspirerende verhalen voeren je mee en brengen je dichter bij jezelf.

6// Sanne & SachaLocatie// Akkrumerraklaan 6Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Heartfelt muziek vanuit de Vinex, intiem en ongedwongen.

1// Petra Bakker & HerwinBrillemansLocatie// Professor Fischerlaan 27Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Wat mooie filmmuziek bij een film doet, dat doet de gitaarmuziek van Herwin Brillemans bij de gedichten van Petra Bakker. Heerlijk meegaan bij prachtige taal op een stroom van bijzondere muziek.

2// Gewoon VriendenLocatie// Admiraal van Gentstraat 8aTijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Soul, Jazz, Pop met passie gespeeld en gezongen door een Groep Vrienden van het Conservatorium.

3// WordBitesLocatie// Willem Barentszstraat 52Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Wordbites is een tekstuele speeltuin om lekker in rond te dwalen. Een vrije, verassende vorm van spoken word met (live) muziek. Ritmisch, bezield en bezielend. Dwars gedacht maar recht gebracht.

4// mooiLocatie// Bladstraat 23Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

De allermooiste nederlandstalige liedjes. Driestemmig en intiem, vol overgave uit het hart. Zakdoekenwerk!

6// de Panamera’sLocatie// Bekkerstraat 9Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Semi-akoestische blues en rock. Melodieus met af en toe samenzang, afgewisseld met mooie gitaar-solo’s.

7// No DirectionLocatie// Pallaesstraat 1Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

No Direction, de boyband van en voor oudere jongeren, die speciaal voor deze gelegenheid hun stevige rockcovers ‘unplugged’ ten gehore brengt.

8// Woody & CatLocatie// Kerkstraat 32Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Deze dames vertellen je met hun liedjes over hun levens en de wereld om ze heen. Mooie samen-zang, begeleid door piano en cello.

9// TorenhoogLocatie// Kerkstraat 2-BTijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Interactief muziekoptreden voor kinderen van alle leeftijden: Dikke mouse is de baas in da house!

1// Teake Sikkema Locatie// Andesdreef 23 Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Kom langs en leun achterover voor een mix van muziek, theater en een goed verhaal. En dat alles met maar één trompettist!

2// Tineke en Ida Locatie// Sao Paulodreef 23

Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Laat je meeslepen in de beeldende verhalen van Tineke, begeleid door haar kleindochter op gitaar.

3// Barbara Breedijk Locatie// zuidpooldreef 17

Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30 Deze onorthodoxe krullenbol dartelt over het podi-um, terwijl haar gitaar en ukelele daar trouw achter-aan kwispelen. Ze introduceert haar liedjes op een eigenzinnige en aanstekelijke wijze aan het publiek.

4// Zoet!

Locatie// Naxosdreef 11Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Deze semi-akoestische band speelt popmuziek uit de jaren’ 70 tot heden. Prachtige luisterliedjes maar ook verscheidene guilty-pleasures zullen voorbij komen.

5// Oscar BremerLocatie// rhodosdreef 222Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Er waait een Texelse wind in de muziek van Oscar Bremer, vol rauwe, gevoelige, eigenzinnige engels-talige liedjes over haat & liefde, zon & regen, leven & dood.

2

4

2

6

9

Page 6: Gluurbuur Utrecht 2016

1// Pop-up kunstateliersLocatie// Maria van Reedestraat 4Tijd// Doorlopend

Tussen 13.00 en 18.00 uurworden er diverse kunst-activiteiten en – performances georganiseerd in deze creatieve broedplaats.

2// Goosberry JamLocatie// Van Swindenstraat 49Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Goosberry Jam presenteert klassiekers uit de jazz als sappige verse vruchten. Zangeres Karina Hendriks en de vier mannen uit het combo spelenal lange tijd en met veel plezier samen.

3// BonbonLocatie// Grietstraat 11/11bisTijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Zoet, zinstrelend, verrassend, lyrisch, ontroerend, met een vleugje nostalgie. Een muzikaal optreden om van te smullen.

4// BrisaLocatie// Nieuwe Koekoekstraat 100Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Droom ook ’s winters weg bij de zwoele, zomerse klanken van dit vintage latin-jazzkwartet en laat je meevoeren op de Zuid-Amerikaanse ritmes van vervlogen tijden...

5// Andries Tunru Locatie// Johannes de Bekastraat 57Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Deze caberatier vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart.

6// Meike VeenhovenLocatie// Valkstraat 1Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Van achter de piano bezingt Meike met een licht-voetige melancholie en een glimlach de dingen die voorbijgaan en wat het had kunnen zijn

7// PondertoneLocatie// Hopakker 26-bisTijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Pondertone roept werelden op, met simpele taal en scherpe details. Vol grappige, rake observaties. Vaak kwetsbaar, teder - of ronduit sentimenteel.

8// De Konijn MonologenLocatie// Bemuurde Weerd Oostzijde 32bisTijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Hij is een jongen in een konijnenpak, maar laat het hem niet horen. Hij is Het Konijn. Maar kun je als jongen wel beslissen Konijn te zijn?

9// FrisbeeLocatie// Draaiweg 107Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Originele covers; that’s Frisbee! Een middagje knallen, met subtiele liedjes? Of toch een Crowded House - tribute? Ach, we zien het wel en misschien ook wel 3 keer anders.

10// RempeLocatie// Draaiweg 89Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Getalenteerde Lennon-ish romanticus speelt zelf-gecomponeerde liederen.

11// De MeetLocatie// Oudenoord 435Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

De muziek van Meet is moeilijk in een hokje te stop-pen: van folk, blues tot cabaret. De Meet brengt bijzondere luisterliedjes in een singer-songwriter context.

12// Wim HelderLocatie// van der steenstraat 15Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Ingetogen, Nederlandstalige luisterliedjes die je ra-ken. Songsmid Wim Helder (gitaar) speelt samen met broer Erik (toetsen) en alt-violiste Brigit Holt-huizen werk van hun cd “Blinde Vogel”.

13// The Pretty PollysLocatie// van der steenstraat 15Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

The Pretty Pollys zingen ouwe donkere mountain-liedjes, bluegrass-evergreens, frisse gospels, maar het liefst onfrisse murderballads van voor de tweede wereldoorlog. Driestemmig, met veertien snaren en kippenvel.

14// Lang en GelukkigLocatie// Van leeuwenhoeck-straat 10bisTijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Tweestemmige singersongwriter duo dat met een vleugje theater en een beetje jazz liedjes zingt over belangrijke zaken als hagelslag, moeilijke koffie en uiteraard de liefde. Worden ‘de vrouwelijke Acda & de Munnik’ genoemd....

6

programma//2016

//TUINWIJK//VOGELENBUURT//

//ONDIEP ZUILEN//

110

12 13

14

6

7

3

1

4

8

1

13

7 6

4

14

3

2

1

119

9

5

2

11

1// KluiteruifLocatie// goudsbloemstraat 3Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Krachtige, aanstekelijke, Nederlandstalige pop-liedjes met stevige gitaren. Kom kijken en laat je betoveren!

2// TintoyLocatie// Jasmijnstraat 2Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Het duo Tinto put uit de rijke traditie van de pop-muziek en brengt de liedjes puur en zonder opsmuk. Zing of neurie mee met Tinto!

3// Niels Terhalle & Lärmschutz

Locatie// Amsterdamse-straatweg 237a Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30 Niels Terhalle dicht zoals Lärmschutz speelt: in het moment en op het randje. Spuwend, spetterend en oorsplijtend doen ze precies dát op het podium.

4// Crash JazzLocatie// Begoniastraat 4Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Dit swingende septet speelt jazz, bebop, cool- en latin-jazz. Veelzijdig qua stijl, maar altijd vol impro-visatie

. 5// Vlees noch Vis Locatie// Papaverstraat 9Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Laat je betoveren door de heldere stem van Karin en de melancholische accordeonmuziek van Joris. Een bijzondere mix van Engelse, Nederlandstalige, Turkse, Zweedse, Franse en Jiddische liedjes.

6// v/h de Teenagers Locatie// oppenheimplein 7a

Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Al ruim 30 jaar zingen zij samen a-capella, en hoe ouder ze worden, hoe closer de harmony!

7// Jeroen SchipperLocatie// laan vanchartroise 70 Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Energieke, grappige verrassende kinderliedjes van Jeroen Schipper in een intieme (inter)actieve set-ting. Zing, doe en dans mee!

8// Eelke AnkersmitLocatie// Laan van Chartroise 113Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45 De nieuwe EP ‘Old Friend’ van Eelke Ankersmit kreeg het commentaar ‘emotioneel indrukwekkend’. Ook live ontroerd Eelke zijn publiek graag!

9// Flux Gallery Locatie// Ondiep 122a

Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30 Een experimentele vlucht van underground muziek waarbij emotie en de passie voor het spel de ruimte krijgen.

10// Sonja HubertLocatie// Duyfhuysstraat 37Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Laat je meevoeren en ontroeren door Sonja’s warme stem en haar kleine, persoonlijke liedjes die elk een eigen verhaal vertellen.

11// Joel & Joyce Locatie// St. Winfridus-straat 65 Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45 Kom en geniet van deze heerlijke muziek match met prachtige harmonietjes en gitaardeuntjes die ze bij “Gluren bij de Buren” laten horen!

12// De WenscapsuleLocatie// Amperestraat 77Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30 Een wenscapsule… zou het kunnen bestaan? Een apparaat dat ervoor zorgt dat je wens kan uitkomen? Jet weet het en ze ontdekt waar! Helaas werkt de directrice van Het Wensbureau niet zo mee...

13// Eadon Locatie// Cornelis Dirkszstraat 44Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Kom luisteren naar opzwepende R&B, relaxte soul en groovende pop die je uit je luie stoel swingt.

14// AmuzeLocatie// Nijenrodelaan 97Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Laat je smaakpapillen verrassen door deze mu-zikale en theatrale smaakmaker. Amuze speelt al 17 jaar verrassende muziektheatervoorstellingen, van ongezouten teksten tot mierzoete tearjerkers.

10

8

5

Page 7: Gluurbuur Utrecht 2016

GLUREN BIJ DE BUREN//31 januari//2016 7

zondag//31 januari

//centrum//

1

15

13

1417

2421

19

22

25

12 1110

8

34

6

2

26

7

1// Power to the PipoLocatie// Oudegracht 395VTijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Power to the Pipo speelt dikke funk. Gegarandeerd de voetjes van de (woonkamer)vloer.

2// Full HouseLocatie// Oudegracht 373 JTijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

FULL HOUSE: Een supergezellige 5-koppige close harmony groep uit Utrecht met jazz, soul en groove als focus. Veel plezier!

3// Melynda’s MusicLocatie// Kleine Geertekerkhof 1 ATijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Deze New Yorks-Utrechtse zangeres en songwriter omschrijft haar style als ‘Rock ‘n B’. haar nummers gaan over liefde, verdriet, overleving en kracht.

. 4// Frédérique Arnold

Locatie// Catharijnesingel 68Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Hoe kan je als twintiger slagen als je single bent, de verkeerde studie hebt gekozen en een onmogelijke passie probeert te volgen? Frédérique gaat op zoek, verrast en schrijft haar eigen sprookjes-verhaal.

5// Rumor Has ItLocatie// Nicolaas Beetsstraat 2tTijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Herrie in de huiskamer! Utregse Anouk Marlies brengt op eigen-wijze nummers van haar Haagse evenknie en andere rockbitches, ondersteund door dampende gitaren. Meezingen mag, nee, moet! Glütenvrij!

6// Gildor NicolaasLocatie// Beetsstraat 156Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Met een leidraad van ritmische, mellow acoustische gitaar is er van alles terug te horen de muziek van Gildor. Dit alles wordt afgewisseld met leuke Clas-sics om mee te zingen, een echte crowdpleaser! 7// SanjeevaniLocatie// Springweg 104Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Sanjeevani neemt u graag mee op reis. Met haar tomeloze energie en haar positieve krachten komt zij u graag bespelen en nieuwe verhalen vertellen.

8// DomenicaLocatie// Oudegracht 253 bisTijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Vader en dochter klinken met hun viool en altviool verrassend vol en krachtig, net een strijkkwartet. Laat je mee voeren op de, naar eigen zeggen, mooiste duo’s van Mozart!

9// Zumba! Canto do BrasilLocatie// Oudegracht 227Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Zumba! Canto do Brasil laat horen hoe gevarieerd de Braziliaanse muziek is! Van swingende samba tot ingetogen ciranda, van zoete bossa nova tot stevige ritmes.

10// Isabel NolteLocatie// lijnmarkt 16Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Isabel staat midden in Utrecht, een fles chardonnay in haar hand, een andere is leeg in de brievenbus beland. Zij is onderweg en vertelt aan de hand van liedjes en anecdotes, hoe ze probeert om weer thuis te komen.

11// PierreRoosLocatie// Zadelstraat 19ATijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Speels, intiem en puur. Duo zang en gitaar met uitdagend repertoire variërend van Thelonious Monk tot Steely Dan.

12// JazzBTWLocatie// Mariaplaats 15 bTijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Lekkere jazz uit de Betuwe (BTW).Het trio speelt herkenbare popclassics in een jazzy jasje.

13// JaschaLocatie// Dirck van Zuylenstraat 5Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Terug van weggeweest! Met zijn prachtige stem en eigen liedjes krijgt u een optreden om niet gauw te vergeten! Kom genieten van singer-songwriter Jascha.

14// KikiBluesLocatie// Waterstraat 11Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Speciaal voor deze gelegenheid een imtieme akoestische set van blues/soul covers met een twist.

15// Waking SkiesLocatie// Oudegracht 43Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Deze voorgaande huisband van Frank van der Lende op 3FM speelt frisse pop-rock nummers met zangeres Ysja als eigenzinnige blikvanger.

16// mathijs cremersLocatie// Korte lauwerstraat 1dTijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

SingerSongwriter liedjes,..yup, maar wel in een gezonde mix met sterke verhalen. De meeste lied-jes schrijft Mathijs op een onbewoond eiland in de Vinkeveense plassen, sommige blijven daar..andere mogen mee naar huis.

17// Eline van der Noord en Dick van HoeveLocatie// Lange Lauwerstraat 149Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Met gedichten, verhalen, piano en zang nemen deze dichtende oom samen met zijn muzikale nichtje u mee langs thema’s als tijd, ontmoeting, beleving en andere geneugten van het leven.

18// Cora Kemperman & de SchuurmachinesLocatie// Wolvenplein 24Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Cora Kemperman en de Schuurmachines zorgt voor een zomerse noot in januari. Onbevangen lofi indie-pop met een gevoelsleeftijd van net 16 jaar.

19// HuisbrandLocatie// Wittevrouwenkade 3Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Vrolijke band uit Wittevrouwen. Het wordt heet onder je voeten!

20// Tim DawnLocatie// Nobeldwarsstraat 17Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Tim Dawn staat voor sterke popsongs, oprechte teksten, een melodieus geluid en een aanstekelijke performance!

21// Marten de PaepeLocatie// nobeldwarsstraat 19Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Marten de Paepe maakt kleine, verhalende liedjes op het snijvlak van folk en pop, en geeft Op Gluren Bij de Buren een voorproefje van zijn nieuwe repertoire. Verwacht muzikale miniatuurtjes over alledaagse dingen.

22// WaanzingevingLocatie// Ambachtstraat 2Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

In haar nieuwe programma legt Katalijn u uit hoe u kunt voorkomen dat u gek wordt. Ontroerende liedjes en lompe grappen die u aan het denken zetten. Of juist niet. U bent gewaarschuwd.

23// Vic WillemsLocatie// Achter st Pieter 54Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Vic vertelt verhalen. In het Nederlands vertaalt hij zijn gevoelens en ervaringen naar liedjes. Persoon-lijke verhalen, ergens op het kwetsbare snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker.

24// CabralesLocatie// Jansdam 2Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

14 saxofonisten spelen met veel passie filmmuziek.

25// Divina Close HarmonyLocatie// oudegracht 167Tijd// 14:30 / 16:00

Met het zorgvuldig gekozen repertoire zullen de zestien jonge, ambitieuze zangeressen met hun muzikale kracht het publiek grijpen.

26// LawaaidoosLocatie// Herenstraat 19Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Strakke rock, breekbare liedjes, funky dansbare grooves en pakkende melodieën ondersteund door sferische samples, met herkenbare teksten die ‘ergens over gaan’.

23

9

18

16

5

1

20

Page 8: Gluurbuur Utrecht 2016

8

programma//2016

//KANALENEILAND//HOOGRAVEN//RIVIERENWIJK//

15

18

20

23

11

10

3

7 6

5

4

21

9

22

13

14

17

1// Song for youLocatie// Jeremias de Decker-straat 48Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Tom en Marleen laten zich inspireren door de ver-halen van anderen. Met prachtige melodieën, won-derlijke woordvondsten en twee heerlijke stemmen toveren ze elk verhaal om tot een muzikaal portret.

2// Big HareLocatie// Croeselaan 116Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Big Hare klinkt als een hypnotiserende, lucide en kleurrijke discobal die je via veel effecten alles behalve in slaap brengt. Bizar en energiek zijn de woorden die bij dit duo passen.

3// Up2Locatie// Da Costakade 107Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Geniet van liedjes van Herman van Veen, gezongen en begeleid op gitaar door singer/songwriter Annemarie Bläss en muzikant-in-hart-en-ziel Adriaan Slob.

4// PraviniLocatie// Westerkade 16Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Een muzikale reis van een energieke mix van pop, rock en hiphop met verrassende wendingen. In de intieme sfeer van de huiskamer worden de persoon-lijke verhalen achter de muziek bovendien gedeeld.

5// scènemakersLocatie// Gansstraat 123Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

De scènemakers maken ter plekke scènes . Tragisch, komisch, realistisch, absurdistisch. U bent getuige van het ontstaan van theater in het hier en nu. De huiskamer is het decor en de plaats van handeling.

6// A Brighter LightLocatie// Tolsteegplantsoen 16-IIITijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Deze 4-koppige pop-folkband uit Utrecht stond in 2014 in de finale van Grote Prijs van Nederland in Paradiso, maar is nu lekker te beluisteren in de woonkamer!

7// SkelectiefLocatie// Jutfaseweg 25Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Als je luistert, heb je niet door dat dit improvisatie collectief niet gerepeteerde nummers spelen. Sferische subtiele tonen, lieflijke akoestische ses-sies, ruige rafelige muzikale taferelen: het kan alle kanten op!

8// KansloosLocatie// Croeselaan 210Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Kansloos is een veelzijdige Utrechtse coverband, met ervaren muzikanten, die vele genres beheersen. Word verrast door prachtige luisterliedjes, zowel recent, onbekend als bekend en wat ouder.

9// Lisa & MaryseLocatie// Molenbeekstraat 51Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Wij zingen gevoelige, kleine grote liedjes over alledaagse dingen.

10// de TastLocatie// Merwedeplantsoen 53Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Zielzwervers op de Tast.

11// Shandiz EnsembleLocatie// merwedeplantsoen 65Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Gevoelige, sfeervolle muziek vol verlangen op gedichten van grote Perzische dichters.

12// Estebáns Mango DreamLocatie// Maasstraat 46Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Heb jij zin in een wervelende variatie aan muzikale uitspattingen vanuit verschillende windstreken en talen? Wees welkom en geniet mee!

13// The LeftoversLocatie// Westravenstraat 17Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

The Leftovers spelen catchy meertalige post-grunge op Belgische leest. Groots maar intiem. Dat laat je niet liggen!

14// Saskia KippLocatie// Lekplantsoen 17Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

De mooiste verhalen-voor-volwassenen uit de hele wereld met hart en ziel verteld. Laat je meevoeren naar verre oorden en vervlogen tijden.

15// Kunstfluiter Henry GlissenaarLocatie// Constant erzeijstraat 85Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Laat je verrassen door een uniek talent: het fluiten op de vingers van diverse muziekgenres.

16// André SchreiberLocatie// C. Erzeijstraat 83Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Deze misschien wel beste straatzanger van Utrecht maakt momenteel furore met onversterkte optredens. Met een stem uit duizenden vertolkt hij de mooiste folk- en countrysongs.

17// Duo IntermedioLocatie// Berkelstraat 163Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

De gitaardocenten Harm Martens en Bernd Jaunich spelen mooie uitvoeringen van klassieke, Spaanse en Zuidarikaanse componisten.

18// The J-StreetbandLocatie// Julianaweg 143Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Na de Top 2000 van 2015 is het muzikale feest van herkenning nog niet voorbij. Laat u meeslepen in een gevoel van nostalgie over de afgelopen de-cades.

19// One Trick PonyLocatie// IJzerdraadpad 29Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

One TrickPony zingt melancholische verhalen over liefde, dood en zeemeerminnen. Singer-songwriter muziek in het genre romantisch magisch realisme.

20// Kiri MioqiLocatie// Pagelaan 30Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Kiri Mioqi is P-O-P! Je zult hem onder andere horen zingen over standbeelden en cosmetische in-grepen.

21// Find Us In SlumberlandLocatie// Livingstonelaan 1260Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Find Us In Slumberland weet je telkens te betoveren met haar dromerige liedjes. Het Utrechtse viertal heeft net haar debuut EP uit, kom dit zien!

22// WiesLocatie// Alexander de Grotelaan 128Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Music composer Wies Akerboom brengt beleving, sfeervolle, magische, experimentele, alternatieve, poëtische, muzikale klanken zwevend in het gehoor.

23// Lesja SondorpLocatie// hof van transwijk 16Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

‘Ik zorg ervoor’ is een grappige, ontroerende solo performance over de drang om voor elkaar te zorgen (inclusief heel veel goede bedoelingen).

24// High-tea voor hoge heren en deftige damesLocatie// Westerkade 19Tijd// 13:45

Kindervoorstelling: Laat je kinderen van basis-schoolleeftijd verbaasd achter bij deze interactieve voorstelling.

248

12

16

21

19

Page 9: Gluurbuur Utrecht 2016

GLUREN BIJ DE BUREN//31 januari//2016 9

zondag//31 januari

//lombok oog in al//

1

//TUINDORP//

1

5

3

2

1

4

6

9 10

11

15

1420

22

23

13

2

1

3

5 17

18

19

1// Left ChannelLocatie// Jeanne d’Arcdreef 1Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Zowel klassieke jazz nummers als heerlijke jazz uitvoeringen van top 2000 popnummers.

2// BloviLocatie// Professor Wentlaan 15Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Deze 4 blazers zorgen voor een warm en energiek geluid, met swingende bekende nummers uit het jazz en rock repertoire.

3// Tuesday at Tony’sLocatie// Professor Melchior Treublaan 2Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

De voetjes gaan van de vloer met swingende, rockende originele covers van tussen de sixties en nu, die speciaal voor deze gelegenheid in een semi-akoestisch jasje zijn gestopt.

4// ErtsLocatie// Professor Jordanlaan 86Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Met vierstemmige bewerkingen van bekende en onbekende hoogtepunten uit de lichte muziek brengen zij iets van de muzikale schittering die tussen de noten verborgen zit tot uiting, zoals de glans die verborgen zit in erts.

5// Lo’Ann Locatie// Ornsteinsingel 115

Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Oud en nieuw eigen werk én covers in een akoes-tisch jasje. Laat je verrassen door dit duo met zang, piano, gitaar en cajón.

6// La Bande DessinéeLocatie// Aartsbisschop Romerostraat 185Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

De vocalen zitten als gegoten en de begeleiding past als een handschoen. Laat je onderdompelen in een warm, meerstemmig en akoestische geluid.

7// Popcorn Locatie// Abraham Bloemaert-

straat 14Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Veertien Utrechtse nachtegaaltjes zingen poppy sounds en bouwen een feestje voor de buurvrouw.

1// OakleafLocatie// Noltheniusstraat 4Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Oakleaf speelt Americana, progressieve country. Kortom: fijne luisterliedjes, mooie meerstemmige vocalen, begeleid door akoestische gitaar en con-trabas.

2// PeejayLocatie// Racinelaan 11Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Vers geplukte geluiden als saus voor wonderbaar-lijke en avontuurlijke elektronische muziek.

3// CeJaYLocatie// Spinozaplantsoen 43-2Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Ga mee terug naar de jaren ‘50 en ‘60 met dit acoustische cover duo. Zing lekker mee met de grote tijdloze hits van oa Elvis, Etta James, Wanda Jackson en vele anderen!

4// Tomesh & MargotLocatie// Van meursstraat 56Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

“Voor jou.” Een kleinkunstachtige voorstelling, ge-maakt vanuit het hart, gezongen vanuit de ziel en gespeeld speciaal voor jou.

5// Joepie! Improvisatie-theaterLocatie// louis couperusstraat 42Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Improvisatietheater op de vierkante meter met een hoog aaibaarheidsgehalte! Deze gluren editie komen ze letterlijk en figuurlijk dichtbij door geïm-proviseerde scénes met het thema ‘intimiteit’!

6// VariofocaleLocatie// Surinamestraat 40Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Van Mozart tot drs P. Van de Beatles tot de Berini’s, wie kent ze nog? Geniet van een gevarieerd en sprankelend repertoire, vierstemmig gezongen.

7// Blue Mickey & LeanderLocatie// Laan van Nieuw Guinea 95bis-aTijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Muziek verbonden door een ietwat melancholische ondertoon. Verwacht een intieme sfeer waarbij elk liedje een geheel eigen stemming teweeg brengt.

8// Paul & JiskaLocatie// Haroekoeplein 24Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

De favoriete hits van artiesten als Damien Rice, Jason Mraz en Sting gecoverd door Paul en Jiska met gitaar, viool en tweestemmige zang: dat wil je niet missen!

9// Joël MooijLocatie// Laan van Nieuw-Guinea 28Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Kleine liedjes over groot leed en nog grotere ver-wondering. Huizen vol verlangens, de stem van stad Utrecht, misgelopen vakantieliefdes en natuurlijk het tragische verhaal van Dolle Dwaze Greet.

10// Matching SocksLocatie// Laan van nieuw-Guinea 13bisTijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Bekende en minder bekende liedjes in een akoes-tisch jasje, maar soms geven ze ineens even gas.

11// De borrelmeisjesLocatie// Adikade 62Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Met de Borrelmeisjes luister je naar kleine akoes-tische liedjes en heb je daar bovendien, onder het genot van een borrel, ook zelf een rol in.

12// The Deaf Aids & Straw-berry StringsLocatie// Bankastraat 116Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Beatles tribute band The Deaf Aids laat je weer genieten van een verzameling schitterende songs, deze keer in een speciale bezetting met strijkkwartet The Strawberry Strings èn omniblazer Bart Felet!

13// The RuminantsLocatie// Abel Tasmanstraat 39Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Drie broers en hun zwager spelen sompige blues. Vooruit met de geit!

14// Martin aka Locatie// jp Coenstraat 45

Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Met behulp van zijn muzikale vrienden uit o.a. Cold Shoulder en Chasing Mavericks brengt martin aka ‘indi-noise-pop’ naar de woonkamer: singer-song-writer met een scherp randje.

15// MamboLocatie// jp coenhof 282Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Deze gelegenheidsformatie van vorig jaar, bestaande uit Louise Goei tapdans en Armando Cairo drums, gaat verder op verkenning. Wie gaat er mee op deze avontuurlijke reis?

16// perron lombokLocatie// 2e delistraat 6Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Drie voor de prijs van een: eigen liedjes, begeleid door gitaar en soms door elkaar. Met rake teksten op prachtige melodieën nemen ze je even mee op reis.

17// Martinus en de MietersLocatie// H.J: Schimmelstraat 3Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Domstadfolk met gevoel en elektrische gitaren. Kom luisteren naar fel realistisch eigen werk, inclusief een wereldpremière!

18// NathanaelLocatie// Bilderdijkstraat 9Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Nathanael laat zich inspireren door klassieke muziek, jazz en artiesten zoals Jewel. Haar beeldende teksten en verrassend akkoordgebruik maken haar optreden tot een intiem verhaal.

19// VVV VogelVerbrugge-VerbondLocatie// Westplein 1001Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

De kleinste band van Utrecht met het kamerstbrede geluid. Jazzstandards, Nederlandse zestiger jaren-liedjes en poezie verbonden tot een muzikaal avon-tuur. In Paviljoen pOp, midden tussen de rijwegen.

20// Out Of The KitchenLocatie// lombokstraat 55Tijd// 14:30 /16:00 / 17:30

Met een nieuwe zangeres en nieuw repertoire speelt Out Of The Kitchen pakkende nummers van vrou-welijke artiesten. Van Blondie tot Megan Trainer, van Anouk tot No Doubt.

21// SocratesLocatie// Lombokstraat 61Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Socrates zingt, begeleid door gitaar en mondorgel, zelfgeschreven liedjes over de dagelijkse dingen in het leven. Soms een beetje triest, maar altijd met een knipoog.

22// Los ZandLocatie// Leidseweg 62Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Coverpotpourri van bekende en minder bekende nummers door enthousiaste amateurzangers (solo en meerstemmig), van Adèle tot Brecht, van American songbook tot Sonny & Cher.

23// Dédé and the HedgeLocatie// Graadt van Roggenweg 93Tijd// 13:45 /15:15 / 16:45

Laat je meevoeren door deze twee muzikale sotry-tellers, die zowel Engels- als Nederlandstalig verha-len op klanken van mandoline, gitaren en dobro.

21

162

8

4 6

Page 10: Gluurbuur Utrecht 2016

1// Potman Jr.Locatie// Maliebaan 9Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Een singer-songwriter met uniek stemgeluid: diep, donker en bovenal hartverscheurend. Voor zijn veelal neerslachtige teksten haalt hij zijn inspiratie uit liefdesverdriet en alcohol ellende.

2// Take FiveLocatie// Johan de Wittstraat 6bisTijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Deze 5 vrouwen hebben hun krachten gebundeld en zo samen met Peter van Laer een prachtig reper-toire opgebouwd.

3// Salsa de Hoy Locatie// Maliesingel 54

Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30 Genoeg van de winter? Kom je opwarmen aan Salsa de Hoy, een 11-koppige band die opzwepende merengue, chachacha en salsa speelt. De voetjes mogen van de vloer, maar niets moet. Zon, zin, zien?!

4// ShirimLocatie// Zonstraat 14Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Jiddische, Ladino en spaanstalige wereldmuziek en eigen composities naar gedichten van Gabriele Mistral.

5// Lost HighwaysLocatie// Ina Boudier-Bakkerlaan 139Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

In elkaar overvloeiende melodieën en epische hoogtepunten in een explosieve cocktail van dyna-mische geluiden van drummer en pianist!

6// 1919 Locatie// Breitnerlaan 1

Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

1919 maakt poëtische, verhalende liedjes. Soms lieflijk, vaak met een scherp randje.

7// JTrio MovendoLocatie// Rubenslaan 119 Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Trio Movendo tilt je even uit je dagelijkse beslom-meringen en neemt je, met haar sfeervolle Jiddische liederen, mee naar een wereld van liefde, hoop en heimwee.

8// Roeland EppengaLocatie// Markstraat 55Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30 Expressionele singer/songwriter met achtergrond in grunge en poppunk. Streeft naar indruk maken door variatie van zeer zachte tot wat luidkeelse vocalen.

9// BloedGrijs Locatie// Eikstraat 71

Tijd// 13:00 / 14:30

Nederlandstalige chanson die ontroeren door poëtische liedteksten en mooie melodieën.

9// Van Wanten Locatie// Eikstraat 71

Tijd// 15:15 / 16:45 Op vaste schema’s uit eigen werk ontstaan er nieu-we door de omgeving of actualiteit geïnspireerde thema’s, waarbij instant composing een belangrijke rol speelt en tot muzikale verrassingen leidt.

10// Henk Wilmans en de Rodeo Lasso ShowbandLocatie// Bankstraat 68Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Henk Wilmans en de Rodeo Lasso Showband speelt regelrechte country in je moerstaal. De grootste countryklassiekers en nieuwe eigen hits. Komt dat zien!

11// Wolvenplein Locatie// Minervaplein 50

Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00 Wolvenplein maakt indie pop met meerstemmige zang, voortgestuwd door een gelaagde en tegen-draadse lichtvoetigheid.

12// Dat is mooi voor op de foto, later.Locatie// Wilhelminapark 56Tijd// 13:00 / 15:15 Woordvinder Aalze Koster leest voor uit zijn debuut-bundel met bondige veelzeggende poëzie. Met flarden accordeonmuziek van John Hoenen.

12// Wim Egz EnsembleLocatie// Wilhelminapark 56Tijd// 13:45 / 16:00

Het repertoire van dit jonge maar ervaren koor is van alle tijden en varieert van zestiende-eeuwse motetten tot gloednieuw en experimenteel werk.

12// Out Cast Dance CompanyLocatie// Wilhelminapark 56Tijd// 14:30 / 16:45 Premiere van deze nieuwe (jazz)dansgroep Out Cast Dance Company. Hoor jij erbij of ben jij een “outcast”?

13// Seven to Eleven Locatie// Albert Neuhuijsstraat 13

Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00 Mooie melodielijnen en plotselinge tempowisse-lingen maken de liedjes van Seven to Eleven niet alleen fijn om naar te luisteren, maar ook span-nend.

14// Quartetto con SensusLocatie// Mauritsstraat 80Tijd// 13:00

Quartetto con Sensus treedt met vier zangers op en zingt een gevarieerd programma van klassieke lied-jes, gospels, ever greens, pop en Nederlandstalig.

14// Nanne Nauta Locatie// Mauritsstraat 80

Tijd// 14:30

De Utrechtse dichter Nanne Nauta geeft een pre-sentatie van zijn eigen werk. Laat u verrassen door zijn vernieuwende en creatieve invalshoeken en dichtvormen.

14// Combert SchöfferLocatie// Mauritsstraat 80Tijd// 16:00

De liedjes van deze songwriter en zanger gaan over liefde, relaties, ouder worden en maatschappelijke thema’s als bankencrises en vluchtelingen.

14// Jazz West ClubLocatie// Mauritsstraat 80Tijd// 17:30

Kom lekker los met deze swingende jazz standaards en groovy songs, waarbij je niet stil hoeft te zitten.

15// Jungste BVLocatie// Mauritsstraat 62Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

In de ene hand een gitaar, in de ander bier; in dit studentenhol wacht u een oase van vertier.

16// BruusQLocatie// antoniushof 39Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

BruusQ maakt op eigen wijze Nederlandstalige liedjes in een akoestische setting en veelal meer-stemmig. Soms klein en breekbaar dan weer groter en vol ritmiek.

17// Martine MussiesLocatie// Prins Hendriklaan 92Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

De musicologe en concertpianiste Martine Mussies brengt een nieuw experimenteel programma, vol muziek uit (teken-)films en computergames. Niet te missen!.

18// La Prima VoltaLocatie// Magda Janssenslaan 22Tijd// 14:30 / 16:00 / 17:30

Zang en performance: vrolijk en opgewekt, maar ook betoverd en ontroerend.

19// CashmyraLocatie// albert van dalsumlaan 311Tijd// 13:00 / 14:30 / 16:00

Cashmyra gelooft dat zingen pure expressie is, een kunstvorm en met de juiste tekst een poëtische uit-spatting. Nederlandstalige liedjes over de waan van het zin hebben die een beetje wringen en jeuken.

10

programma//2016

1

//STERRENWIJK//TOLSTEEG//SCHILDERSBUURT//

18

11

4

3

1

10

75

16

13

15

2

9

14

19

17

8

6

Page 11: Gluurbuur Utrecht 2016

23// Lunetics Locatie// Eifel 91

Tijd// 13:45 / 15:15 / 16:45

Een aantal ‘theatersportgames’. We spelen op basis van door het publiek gegeven suggesties een aan-tal ter plekke geïmproviseerde theaterscènes.

24// De OpendoelmanLocatie// Texel 51Tijd// 14:30 / 15:30

3 Maal scheepsrecht, dit wordt een schot voor Open doel man. Win prijzen en leer interactief over het leven van een Opendoelman.

25// Sambacaxi Locatie// Scouting Salwega, Oude

Liesbosweg 76 Tijd// 13:30 / 14:30

Sambacaxi speelt opzwepende Braziliaanse ritmes met percussie-instrumenten, een oppepper voorje zintuigen.

26// Lytse Theater Producties

Locatie// Amerongseberg 13Tijd// 13:30 / 15:30

Kom luisteren naar Ineke en haar Lytse-verhalen. Twee verhalen over droom en werkelijkheid. Wind, Steen en Wolven. Omlijst door live muziek van Derko en Berthold.

27// Meer van MerelLocatie// Salzburg 31Tijd// doorlopend van 13:30 - 16:00

Merel tekent en beschrijft elke dag haar mooiste moment. Kom ook tekenen en schrijven bij haar thuis. Laat je inspireren.

28// Accessoires maken van oude lapjes

Locatie// Texel 2 Tijd// 13:30

In deze éénmalige workshop recycle je restjes oude stof tot een sieraad of tasje! Er zijn inspirerende voorbeelden en materialen in huis, je kunt ook lapjes en ideeën meenemen.

29// 3D-Print Girrls Locatie// Graafschap 26

Tijd// doorlopend van 13:30 - 16:00

Ronkende 3D-printers en verrassende resultaten. Maak het mee en kom kijken in ons LAB.

30// Theatergroep PlanBLocatie// portiek Karpaten 32-68Tijd// 13:30 / 15:30

Twee bejaarde zussen overleven dankzij hun vermogen hun leven en verleden te voorzien van romantisch-erotische franje. Als er een jongeman aanspoelt, slaan de stoppen door.

31// Kindertheater Retteketet

Locatie// Fort Luna, Oude Liesbosweg 40 Tijd// 13:30 / 15:30

Elke voorstelling is anders, want we bedenken samen wat er gaat gebeuren. Jij mag zeggen waar het over gaat en je mag zelfs meespelen!

32// Muziek en BelevingLocatie// Filipijnen 161Tijd// 13:30 / 15:30

Een muzikaal belevingsverhaal met Joren, Sien en Thijmen!… en Stuitertje. Luisteren, kijken, stil zijn, voelen, proeven, ruiken en… stuiteren.

33// Voorlezen Locatie// Engelsmanplaat 21

Tijd// 13:30 / 14:30

Interactief voorlezen aan 3 tot 7 jarigen met het Kamishibaiverteltheatertje. De kinderen mogen meedoen met diverse verhalen uit prentenboeken.

1// oskampLocatie// Amerongseberg 29Tijd// 13:30 / 14:30

Oskamp speelt soulvolle popsongs in de geest van Hall & Oates en traditionele Americana in de lijn van Neil Young, lekker gezellig in het Nederlands.

2// JuiceLocatie// Elzas 92Tijd// 14:30 / 15:30

Juice is een 6-persoons swingende vocal band. We zingen pop, jazz, wereldmuziek, Nederlandstalig. Door onze vocal percussion en juicy sound, verlaat je zingend de huiskamer.

3// Vrouwenkoor MalaikaLocatie// Aristo Accommodaties,Brennerbaan 150Tijd// 13:30 / 14:30

Malaika is een Utrechts Vrouwenkoor o.l.v. van dirigent Anne Jansen. Het koor zingt a capella volksmuziek uit alle windstreken van de wereld.

4// Eveline OreelLocatie// Vlieland 162Tijd// 13:30 / 15:30

Eveline zingt met gitaar, ukelele en mondharmonica een mix van country-blues, indie, folk, alternatieve pop en anti-folk.

5// DieJazzPast Locatie// Elzas 26

Tijd// 14:30 / 15:30

In de keuken van close-harmony/jazzkoor Die-JazzPast trekt het leven voorbij. Het leven (én eten) waar alle bewoners op hun manier tegenaan kijken.

6// Koor A-Do-ReLocatie// Vogezen 35Tijd// 14:30 / 15:30

We zingen een paar liederen o.l.v. onze dirigent. Wat smartlappen, wat serieuzer werk, oud en nieuw.

7// Vogezen 35 Locatie// Vlieland 146

Tijd// 13:30 / 14:30

Vocal Queens bestaat uit een toetsenist en drie zangeressen. Zij brengen ‘feelgood music’: be-kende pop-, soul- en gospelnummers uit de jaren 1970-2000.

8// eter ‘Joe’ Mennen Locatie// Terschelling 266

Tijd// 13:30 / 15:30

Een huiskamer, een zanger, te veel gitaren, en nog meer liedjes. Joe zingt. Wat hij zingt hangt gedeeltelijk van u af en gedeeltelijk van het lot.

9// Bert MaesLocatie// Vogezen 35Tijd// 14:30 / 15:30

Terug naar de Bron. Hoe het is begonnen in Lunetten. Een inspirerende ontmoeting met Bert Maes, ecoloog en cultuurhistoricus.

10// SynTact Ensemble Locatie// Zwarte Woud 131

Tijd// 14:30 / 15:30

Het SynTact Ensemble bestaat uit Rosanne Bekker (zang) en Paul Eigenhuis (gitaar en zang). Ze brengen een selectie uit hun Jiddisch repertoire. Liederen met een ziel, muziek met Nesjomme.

11// Latiedo Locatie// Musketon (ouderenruimte)

Tijd// 14:30 / 15:30

Latiedo is het zangkoor van studentenvereniging UMTC. We bestaan uit 30 gezellige mannen en vrouwen. Ons repertoire omvat zowel wereldmuziek als klassiek en pop.

12// Trio SorelliLocatie// Hellendoornseberg 20Tijd// 13:30 / 14:30

Trio Sorelli is een strijktrio gevormd door de drie zussen Lily, Heleen en Dora. Vandaag te horen met klassieke muziek. Ze hebben ook andere noten op hun zang.

13// Wendy Marilyn Locatie// Elzas 102

Tijd// 13:300 / 14:30

Wendy Marilyn is een soulvolle (cover)zangeres. Zij zingt songs uit het genre Black Gospel, Soul, R&B en Pop. Ze wordt op akoestisch gitaar begeleid door Erik van der Vlis.

14// Cantate Zus & Zo Locatie// Balearen 11

Tijd// 13:30 / 14:30

Het repertoire van het roze vrouwenkoor Cantate Zus & Zo is kleurrijk en kent vele muziekstijlen: wereldmuziek, klassiek, jazz, modern, …

15// Vergeten ZangeressenLocatie// Lombardije 25Tijd// 13:30 / 14:30

Een theatrale muziekvoorstelling over vergeten zangeressen van de jaren 50 en 60. Waarom zijn ze vergeten? Zijn wij eigenlijk wel veranderd? Truttige, ontroerende en meedeinende liedjes.

16// Las Musicas Locatie// Salzburg 32

Tijd// 14:30 / 15:30

Zang, viool en piano brengt cross-overs tussen klassieke muziek, Spaanse volksmuziek en bolero’s, met een vleugje jazz en staat garant voor een in-tieme en gepassioneerde sfeer.

17// Jolieke Sorber & Company

Locatie// Fort Lunet IV,Oude Liesbosweg 68Tijd// 13:30 / 14:30

Jolieke Sorber zingt en schrijft. Laat je meeslepen en beroeren door haar liedjes over liefde, verlies, verlangen en zeker weten.

18// A Cure For GravityLocatie// Zwarte Woud 39Tijd// 14:30 / 15:30

Jan (zang en toetsen) en Hans (klarinet, sax en zang) spelen covers op hun kantje. Tussen pop en jazz en van Peter Gabriel tot Jamie Cullum.

19// Meezingkoor Locatie// Texel 75

Tijd// 13:30 / 15:30

Treed zelf op! Bij het Meezingkoor zing jíj met anderen zelfgekozen popnummers. Tom Ruijfrok sleept je er vanachter de piano wel doorheen.

20// JAmmen met ALlard

Locatie// Comoren 6Tijd// 13:30 / 15:30

Onversterkte huiskamerjam. Neem je instrument mee (geen drumstellen). Aanwezig zijn twee gitaren, piano, mandola en wat trommeltjes.

21// Chris en JanLocatie// Treek 26Tijd// 13:30 / 15:30

Bestaan tijdloze liedjes wel? Alles draait om tijd. Neem je horloge mee.

22// Lunetics Longform Locatie// Wageningseberg 94

Tijd// 13:30 / 14:30

Word meegenomen in een geïmproviseerd verhaal gebaseerd op een gedicht, een woord of andere inspiratie.

//lunetten//

GLUREN BIJ DE BUREN//31 januari//2016 11

zondag//31 januari

25

17 1933

8426

12

30

6 29

11

2

5

18

14

20

23 16

15

1

31

7

2824

3

10

22

21

13

9

32

27

Page 12: Gluurbuur Utrecht 2016

Jullie hebben al eerder meegedaan aan Gluren bij de Buren, hoe kwamen jullie er op om mee te doen?We hebben de laatste 2 jaren meegedaan en ook de editie van 2008. Destijds zagen we een aankondiging hangen in onze vaste trainingsruimte bij ZIMIHC. Het leek ons superleuk om onze theatervorm, improvisatie theater, eens in een andere context toe te passen, dus we hebben ons direct ingeschreven. Daar hebben we geen spijt van gekregen!

12

INTERVIEWde joepies, improvisatietheater uit utrecht

Stonden jullie alle drie de keren in een andere woonkamer? Ja, dat is ook zo leuk aan het Gluren concept! Er wordt tegemoet gekomen aan wat je zelf zo vaak denkt als je een wandelingetje door de buurt maakt: Hoe zou het er van binnen uit zien?! Gluren bij de Buren maakt dat mogelijk, en dan krijg je er ook nog een voorstelling bij! Wij hebben 3 keer in een fantastische ruimte gestaan! In een prachtige woning in Zuilen, op een zolder van een buurthuis in het hart van de ‘7 straatjes’ en vorig jaar in een werkelijk architectonisch pareltje aan de rand van het centrum.

Verschilt zo’n optreden dan ook heel erg van een theater of podium?‘‘We maken deze keer een combinatie van swingende liedjes én poëzie. Nu ik Stadsdichter ben, vind ik het leuk om naast het zingen ook wat gedichten voor te dragen, waarbij de jongens van de band (Jeroen de Valk en Peter Smit) op de achtergrond wat passende akkoor-den laten klinken, zodat de gedichten er nog mooier uitkomen. De meeste liedjes die we spelen zijn volledig eigen werk en Utrecht staat daarin centraal, en daarnaast doen we denk ik ook nog één of twee nummers van Annie M.G. Schmidt.”

Een mooie gelegenheid dus voor interactie met pub-liek! Wat is het leukste moment wat jullie hebben mee-gemaakt met het publiek tijdens Gluren bij de Buren? 2 jaar geleden speelde er een klein jongetje uit het publiek mee tijdens onze voorstelling. De scène speelde zich af op een ‘ongemakkelijke kringverjaardag’. Het jongetje ging helemaal mee in ons spel, inclusief een hap uit een denkbeeldige taart! Prachtig! Een ander leuk moment was vorig jaar. Wij spelen tijdens Gluren bij de Buren zonder muzikant, in tegenstelling tot onze voorstellingen in het theater. Vorig jaar stond er in het huis waar we speelden een piano en vroegen we onze gastheer of hij onze scènes wilde begeleiden. Dat ont-stond vlak voor de 1e voorstelling en het liep geweldig. Improvisatie ten top!

Wat kunnen mensen verwachten van hullie voorstel-ling tijdens Gluren bij de Buren? Wij improviseren tijdens Gluren bij de Buren een afwis-selende serie van scènes op basis van de suggesties uit het publiek. Die scènes kunnen alle kanten op gaan, van ontroerend tot lachwekkend en van absurd tot leven-secht. In de vorige Gluren edities hebben we gespeeld met onderliggende thema’s als ‘sociaal ongemak’ en ‘spelen met de ruimte’. Dit jaar willen we - hoe kan het ook anders bij Gluren - ‘intimiteit’ als onderliggend the-ma gebruiken. We hebben er superveel zin in!

GLUURBUUR//2016

Gluren bij de Buren heeft in Utrecht haar wortels liggen. Tussen 2002 en 2007 organiseerde ZIMIHC het evenement al. Na een aantal jaar weg te zijn geweest werd het in 2014 terug-gebracht door Stichting de Cultuurbrigade. En in die periode is er een grote groei geweest!Gluren bij de Buren is inmiddels een gevestigde naam op de festivalagenda van Utrecht. Sinds 2014 hebben er tijdens de drie evenementen al honderden acts en honderden woonkamers

meegedaan waarin bijna 1500 Utrechtse muzikanten of theatermakers optraden. Hieronder kan je in een oogopslag de groei zien die het evenement heeft doorgemaakt.

Hoeveel er in totaal meededen de afgelopen 3 jaar? 427 woonkamers met 427 acts, die uit 1495 individuele artiesten bestaan. En deze Utrechters hebben in totaal 1207 optredens verzorgd!

GLUREN BIJ DE BUREN utrechtin 3 jaar

Page 13: Gluurbuur Utrecht 2016

GLUREN BIJ DE BUREN//31 januari//2016 13

zondag//31 januari

woordzoeker

foto

Toegang incl. lunch: ¤7,50 (U-pas/CJP/65+: ¤6,00)Toegang excl. lunch: ¤5,00 (U-pas/CJP/65+: ¤3,50)Reserveren: [email protected] of 030-2311801

STUT THEATER PRESENTEERT:ELKE LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND

THEATER DICHTBIJ

AGENDAZondag 31 januari: Meysara door het Rotterdams WijktheaterZondag 28 februari: Voorstellingen door zwerfjongeren en vluchtelingenZondag 20 maart – Zondag 24 april – Zondag 29 mei

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut Theater het matineeprogramma Theater Dichtbij:

spraakmakende, taboedoorbrekende en ontroerende theatervoorstellingen gebaseerd op waargebeurde

levensverhalen van de spelers. Resto VanHarte verzorgt daarbij een heerlijke lunch.

Ontdek dit pareltje in Overvecht, we vinden het leuk als je komt!

ww

w.stu

t.nl

Gluren bij de Buren is op Twitter te vinden via twitteraccount @gluren. Tijdens Gluren bij de Buren gebruiken we hashtag #gluren.

Twitter? Zoek op facebook Gluren bij de Buren Utrecht en blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Facebook? NIEUW IN UTRECHTSTADSRESTAURANT KANTIENGerechten met een Hollandse inslag, Nederlandse bieren en fijne wijnen.

Open van woensdag tot en met zondag vanaf 18u. Reserveer je tafel via welkominkantien.nl

[email protected] 0303020477 RAVELLAAN 96 UTRECHT

appppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeelllllllllllllssssssssssss mmmmmmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttt peerrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

PRESENTS

90’S NOWSPICE GIRLS EDITIONVR. 22 JANUARI

ZER00’S HEROESZAT. 13 FEBRUARI

SINGLEFEESTJEVR. 19 FEBRUARI

MY GENERATIONZA. 27 FEBRUARI

TIVOLIVREDENBURG.NL

90SNOW.NL

ZER00SHEROES.NL

SINGLEFEESTJE.NL

MYGENERATIONBLOG.NL

Page 14: Gluurbuur Utrecht 2016

Wat is cenosillicaphobia?A Angst voor glurende buren B Angst voor een leeg bierglasC Angst voor een lege woonkamer

Het juiste antwoord is B. Meer weten over de wondere wereld van speciaalbier, lees vanaf voorjaar 2016 Schuim Magazine. www.schuimmagazine.nl of facebook.com/schuimmag

14

GLUURBUUR//2016

Jullie doen inmiddels voor de derde keer mee met Gluren bij de Buren Utrecht, waarom vind jij dit project zo sterk?Sterker nog, we deden ook mee in de eerdere ver-sie die georganiseerd werd door ZIMIHC, dus dit is inmiddels de 4e keer! Ik vind Gluren bij de Buren zo sterk omdat het gaat over ontmoeten, geven en delen. Ok, dat klinkt nogal pathetisch, ik zou het ook kunnen omschrijven dat ik graag een feestje geef, van muziek houd en het leuk vind nieuwe mensen te ontmoeten. Dat heeft Gluren allemaal in zich.

INTERVIEWKlaas Gravesteijn, Deelnemer uit Leidsche Reijn

Jullie wonen in Leidsche Reijn, een jonge wijk waar buren elkaar nog niet kennen als ze naast elkaar gaan wonen. Merk jij dat er veel sociale cohesie is in de wijk? Gaan buren goed met elkaar om? En leen je zelf wel eens een kopje suiker bij de buren?Het grappige is dat Leidsche Reijn net een gewone stad is, met relatief oude en spiksplinternieuwe gedeelten. Allemaal in de context van een vinexwijk natuurlijk, maar mijn buurjongen van 17 is hier ge-boren en getogen, net als veel van zijn klasgenoten. Daarnaast is het wel echt een wijk voor gezinnen en je hebt daardoor via bijvoorbeeld kinderopvang en school redelijk veel contact met mensen uit je directe omgeving. En mensen zoeken nieuwe manieren om met elkaar in contact te komen, je hebt een aantal actieve Facebookgroepen waarin mensen van alles uitwisselen, van oppas tot tweedehands auto. Activiteiten als Gluren maken dat mensen, naast de supermarkt, een fysieke plek hebben om elkaar te ontmoeten.

We weten niet zeker of er wel eens een huwelijk is ontstaan vanuit ontmoetingen tijdens Gluren bij de Buren, maar dat mensen ‘hoi’ zeggen in de super-markt is een merkbare stap. Hebben ontmoetingen tijdens Gluren bij de Buren bij jou thuis geleidt tot meer contact met deze mensen?Zeker! Je omschrijft het goed, je gaat hoi zeggen in de supermarkt. Maar je komt mensen ook weer tegen op andere plekken, bij de Metaalkathedraal of bij een sportclub. Het draagt bij aan laagdrempelig contact maken.

Heb je er weer zin in dit jaar? Vind je het spannend welke artiest komt optreden?Heel veel zin, anders hadden we ons natuurlijk niet weer aangemeld. Ben ongelooflijk benieuwd naar de artiest, ik heb de zangeres inmiddels al een keer hor-en zingen maar ze neemt nu een aantal muzikanten mee die ik nog niet ken, geweldig!

Page 15: Gluurbuur Utrecht 2016

vrijwilligebijdrage gewenstHelp Gluren bij de Buren

de winter door!

Gluren bij de Buren is gratis te bezoeken en iedereen is welkom. Wel staat er in elke woonkamer een spaarpot klaar voor een vrijwillige bijdrage.

De opbrengst is het startbudget voor Gluren bij de Buren Utrecht 2017!

Page 16: Gluurbuur Utrecht 2016

16

ColofonOrganisatie: KultlabInitiatief: Stichting de Cultuurbrigade Vormgeving: Akimoto Oplage: 18.000 stuks

Foto’s: Hans NiezenMaarten EykmanJoyce BrouwersPeter Putters

We zijn hartstikke trots op het feit dat het dit jaar weer is gelukt om Gluren bij de Buren in Utrecht te organiseren. Dat Gluren bij de Buren nog steeds veel potentie heeft, blijkt maar weer uit de vele aanmeldingen die we hebben ontvangen van enthousiaste Utrechters.

Gluren bij de Buren kan niet zonder de enthousiaste hulp van de vele deelnemers. Tijdens de productie van Gluren bij de Buren zijn circa 1200 Utrechters actief als gastheer of –vrouw en/of artiest. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme en

creativiteit zou Gluren bij de Buren niet zijn wat het nu is geworden. Applaus!

Daarnaast mogen we de bijdragen vanuit de verschillende partijen nooit vergeten. Ook dit jaar was het weer een flinke puzzel om de begroting rond te krijgen. We zijn ontzettend dankbaar voor de financiële steun die wij hebben mogen ontvangen van de Gemeente Utrecht en het Elise Mathilde fonds. Ook willen we Douwe Egberts, wie elke woonkamer heeft voorzien van heer-lijke koffie en thee, de samenwerking met Gluren bij de Buren Lunetten en de

vrijwillige bijdrage vanuit de bezoekers van vorig jaar absoluut niet vergeten!

De kracht van het concept Gluren bij de Buren is de laagdrempeligheid. Dat is ook een van de redenen waarom Gluren bij de Buren altijd gratis toegankelijk zal blijven. We zijn daarom altijd op zoek naar initia-tieven die het festival op financieel als creatief gebied kunnen versterken en vooral ook nog leuker kunnen maken! Kijk gerust op onze website voor meer informatie:

www.glurenbijdeburen-utrecht.nl

Bedankt!

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Cultuurbrigade en wordt geproduceerd door Kultlab. Naast Gluren bij de Buren is Kultlab ook verantwoordelijk voor evenementen als Struinen in de Tuinen, Into the Woods en Lepeltje

Lepeltje. Like Kultlab op Facebook om op de hoogte te blijven. Maar wie zitten er achter de organisatie van Kultlab en het grootste hu-iskamerfestival van Nederland? En wat vinden zij zelf van Gluren bij de Buren?

Siep Stronks (27 jaar): “Toffe artiesten checken in de gezellige en unieke setting van een woonkamers. Divers en vooral heel gezellig.”

Sijmen Stronks (27 jaar): “Gluren bij de Buren is letterlijk en figuurlijk laag-drempelig. Het brengt mensen dichter tot elkaar en in vervoering.”

Dirkjan van Oord (31 jaar): “Niet alleen lokale artiesten een podium bieden vind ik belangrijk, maar juist ook dat bewoners elkaar ontmoeten. Leer je buur kennen!”

gluren bij de buren organisatie:

kultlab

De optredens vinden plaats tussen 13:00 uur en 18:00 uur.

Alle optredens zijn gratis.

Een optreden duurt maximaal dertig minuten.

Je bent welkom in alle deelnemende woonkamers in alle wijken.

Reserveren voor een bepaalde voorstel-ling is niet mogelijk.

Niet elke woonkamer is even groot. Houd er dus rekening mee dat een woonkamer vol kan zijn en dus niet meer toegankelijk is.

Vol is vol, maar vergeet niet dat de volgende woonkamer zich maar een paar straten verderop bevindt.

De meeste artiesten treden drie keer op: je hebt dus meerdere kansen om hen te zien.

Het laatste nieuws (inclusief wijzigingen in het programma) is te vinden op: www.glurenbijdeburen-utrecht.nl

HuisregelsGluren bij de Buren

UTRECHT

PARTNERS

GLUURBUUR//2016

kultlab AGENDA

24 januari 2016Gluren bij de buren Zutphen

31 januari 2016Gluren bij de buren Utrecht

21 februari 2016Gluren bij de buren Nieuwegein

20 maart 2016Gluren bij de buren Haarlem

12 juni 2016Struinen in de tuinen Amersfoort

november 2016Gluren bij de buren woerden

december 2016Gluren bij de buren Amersfoort

foto

AKIMOTO hofspookCO L L E C T I V E