Folder Brusselse afdelingen najaar 2013

7
© Shutterstock Brussel beleven, ook in 2013! Brusselse vtbKultuur-afdelingen Activiteiten september-december 2013 Met de steun van de Vlaams Gemeenschapscommissie

description

 

Transcript of Folder Brusselse afdelingen najaar 2013

© S

hutt

erst

ock

Brussel beleven, ook in 2013!Brusselse vtbKultuur-afdelingenActiviteiten september-december 2013

Met de steun van de Vlaams Gemeenschapscommissie

Brussel beleef je met

vtbKultuur!vtbKultuur is actief in Vlaanderen én in Brussel. De Brusselse vtbKultuur-afdelingen werken al geruime tijd samen en schotelen je dit najaar opnieuw een rijk gevuld programma voor.Je vindt vtbKultuur op volgende plaatsen in onze hoofdstad: Anderlecht-Molenbeek, Brussel-Oost, Ganshoren, Schaarbeek en Sint-Agatha-Berchem. Zelfs een fotoclub is actief in Brussel, en ver daarbuiten! In deze folder staan alle initiatieven netjes samen. Wees welkom! En vergeet vooral niet om je snel in te schrijven.

Uitstap naar Mechelen: Een historische belevenisZondag 1 september 2013

Dit kan je niet vaak meemaken in je leven: de historisch-religieuze Hanswijkcavalcade. Deze stoet vindt om de 25 jaar plaats en trekt dan door Mechelen. Na de optocht bezoek je de Sint-Janskerk en bijhorende kunstschatten. Vic Leleu woonde heel wat jaren in Mechelen en is dus de ideale gids voor deze dag!

Wanneer? 13.30 u.Locatie? Afspraak station Brussel-Noord, 13.30 u.Prijs? 5 euro leden, 7 euro niet leden (+ treinticket) Een organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek, i.s.m. Grijze Geuzen Molenbeek.

Opening tentoonstelling Brussel in de strip Vrijdag 6 september 2013

Brussel komt veelvuldig voor in stripboeken van verschillende artiesten. Tijdens deze tentoonstelling ontdek je zelf hoe Brussel realistisch wordt afgebeeld of hoe de illustratoren een fantasierijk stukje Brussel tekenen.De tentoonstelling opent haar deuren op 6 september om 18.00 u. en loopt tot en met 28 september. Dan wordt ze vanaf 14.00 u. feestelijk afgesloten met een wafelenbak. Zoals bij Nero, dus!

Wanneer? Je kan de expo bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Sint-Jans-Molenbeek.Locatie? De Boekenmolen en DC Randstad, Hovenierstraat 45-47, Sint-Jans-MolenbeekPrijs? GratisEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek i.s.m. bibliotheek De Boekenmolen, Curieuzeneuzen en vtbKultuur vzw.

Rondleiding in het JustitiepaleisZaterdag 7 september 2013

Joseph Poelaert (1817-1879), de architect van het Justitiepaleis, had zoveel opdrachten dat hij zelf zijn meesterwerk - het grootste bouwwerk van de 19e eeuw in heel Europa - niet voltooide.De Brusselaars noemden hem de ‘Skieven architek’. Hij was een kameleon en kon zich niet beperken tot één enkele stijl. Het Justitiepaleis is een neoklassieke mastodont, die barst van de verwijzingen naar de onafhankelijke rechtspraak in een 19e-eeuwse staat met scheiding der machten.

Wanneer? 10.00 u. tot 11.30 u.Locatie? Metro 2 en 6 - halte Louiza (trams 92, 94 en 97)Prijs? 10 euro leden, 12 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost i.s.m. vtbKultuur Ganshoren en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Theatervoorstelling ‘Het verslag van Brodeck’Donderdag 12 september 2013

Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Haarscherp toont Het verslag van Brodeck aan tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden. Maar vooral hoe liefde de kracht geeft om te volharden, tegen alle angst in.Naar de ijzersterke roman van Philippe Claudel.

Spel: Hans Van CauwenbergheIdee & regie: Marc Bober – Vollemaan i.s.m. De Muze van Meise & Sunshine Projects.Wanneer? 20.00 u.Locatie? GC Everna, Sint-Vincentiusstraat 30, Evere Prijs? 10 euro leden, 12 euro niet-leden Een samenwerking van vtbKultuur Brussel-Oost en GC Everna.

Brussel m’as-tu vu?Zaterdag 14 september en zondag 15 september 2013

Open Monumentendag in Sint-Jans-Molenbeek

Info: Meer info vind je op www.vtbkultuur.be/anderlecht-molenbeek

Een organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek i.s.m. Grijze Geuzen Molenbeek.

© S

ticht

ing

Mar

c Sl

een

Theatervoorstelling ‘Het verslag van Brodeck’ – Try-out

Zaterdag 14 september 2013

Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Haarscherp toont Het verslag van Brodeck aan tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden. Maar vooral hoe liefde de kracht geeft om te volharden, tegen alle angst in. Naar de ijzersterke roman van Philippe Claudel.

Spel: Hans Van CauwenbergheIdee & regie: Marc Bober – Vollemaan i.s.m. De Muze van Meise & Sunshine Projects.Wanneer? 20.00 u.Locatie? Zinnema, Veeweidestraat 24-26, Anderlecht Prijs? 10 euro leden, 12 euro niet-leden

Een samenwerking van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek en Zinnema. Inschrijven kan tot en met 2 september 2013.

Tentoonstelling ‘100 jaar Vooruit’ in GentZaterdag 14 september 2013

Je brengt een bezoek aan de tentoonstelling in het STAM en vaart daarna met een bootje naar de Vooruit. Zo kan je Gent eens van een andere kant bekijken. In Kunstencentrum Vooruit kan je genieten van een facultatief middagmaal én een bezoek. Nadien gaan we samen terug naar het station.

Wanneer? 8.45 u. Locatie? Vertrek met trein naar Gent om 8.59 u. in Centraal Station (iedereen zorgt voor een eigen ticket)Prijs? 28 euro leden, 31euro niet-leden (gidsen, bezoek en boot inbegrepen)

Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost i.s.m. vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Bezoek aan het Louvre in LensDonderdag 19 september 2013

Het Europa van Rubens is een tentoonstelling met 170 werken van Rubens, zijn modellen, zijn tijdgenoten en de vaste collectie in de Galerie du Temps.Het prachtige Louvre in Lens is een filiaal van het beroemde Louvre in Parijs. Het ligt op amper 150 km van Brussel en is een bezoek meer dan waard.

Wanneer? 9.00 u.Locatie? Afspraak aan de bushalte van Bracops Prijs? 10 euro leden, 12 euro niet-leden (+ kosten van het autovervoer)

Een organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek.

Bezoek wijnkelders Soniën in OverijseVrijdag 20 september 2013

Je krijgt een rondleiding in de druivenserres en wijnkelders Soniën door Flup en Pips Luppens! Ze vertellen het verhaal van Belgische druiven en wijnen. Na de rondleiding volgt een degustatie met uitleg en kan je streekproducten aankopen.

Wanneer? 14.00 u.Locatie? Wijnkelders Soniën, Brusselsesteenweg 538, OverijsePrijs? 5 euro (inbegrepen: 3 degustaties)

Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost i.s.m. vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Prijsuitreiking Brusselzoektocht ‘Vorsten en Vrijheden’Zaterdag 21 september 2013

Tijdens de zomer kon je op stap in Brussel aan de hand van een zoektocht. Tijdens deze prijsuitreiking ontvangen de winnaars hun verdiende prijs.

Wanneer? 15.00 u. tot 17.00 u.Locatie? BIP, Koningsplein, BrusselPrijs? Gratis Een organisatie van de Brusselse vtbKultuur-afdelingen.

Gegidste art-nouveauwandeling in SchaarbeekZondag 22 september 2013

Aan het begin van de 20e eeuw, in volle periode van verstedelijking en onder impuls van Louis Bertrand, gingen meerdere architecten in de geest van de art nouveau aan het werk in Schaarbeek. Een groot aantal eclectische gebouwen en bouwwerken in art-nouveaustijl van o.m. Horta, Strauven, Jacobs en Hemelsoet werden opgetrokken. Tijdens de wandeling kan je al deze pareltjes bewonderen.

Wanneer? 14.00 u.Locatie? Samenkomst aan ingang gemeentehuis Collignonplein, SchaarbeekPrijs? 7 euro leden, 8 euro niet-leden

Een organisatie van vtbKultuur Schaarbeek i.s.m. vtbKultuur Brussel-Oost.

Bezoek fotomuseum in CharleroiZondag 22 september 2013

Je bezoekt de vaste collectie en drie tentoonstellingen in één van de meest gerenommeerde fotomusea van Europa.

Wanneer? 10.00 u.Locatie? Samenkomst aan de Hovenierstraat 45, Sint-Jans-MolenbeekPrijs? 18 euro leden, 22 euro niet-leden

Een organisatie van vtbKultuur Fotoclub Brussel.

Concertino ‘Stravinsky’, introductie, rondleiding en koffie in De MuntVrijdag 4 oktober 2013

Ook dit seizoen zullen we met de Brusselse vtbKultuur-afdelingen regelmatig naar De Munt gaan. Een uitgelezen gelegenheid om dit prachtige gebouw te bekijken en een concert in de foyer bij te wonen. De concerten worden ingeleid door Louisa Heine die jarenlang zong in het koor van De Munt. Op het programma staat muziek van Igor Stravinsky die Le sacre du Printemps schreef. Vandaag op het programma: Grande suite de L’Histoire du Soldat (1920). Na afloop breng je een bezoek aan de grote zaal van De Munt en kan je een koffie drinken.

Wanneer? 12.00 u.Locatie? Afspraak in de inkomhal van De Munt, Muntplein, Brussel Prijs? 8 euro euro leden,10 euro niet-leden.

Een organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek, i.s.m. Grijze Geuzen Molenbeek.

vtbKultuur-reportage ‘India, mysterie en symboliek in de kunst’ door Jan en Rita ThienpontDonderdag 10 oktober 2013

De reportage probeert aan de hand van de ontdekkingsverhalen en de onvermoeibare ontdekkers de Indische kunstvormen te achterhalen. Het resultaat is verrassend rijk. Onvoorstelbare schoonheid komt aan het licht.

Wanneer? 14.00 u.Locatie? GC De Zeyp, Van Overbekelaan 164, Ganshoren Prijs? 4 euro leden, 5 euro niet-leden.

Een organisatie van vtbKultuur Ganshoren i.s.m. LDC De Zeyp.

Culturele daguitstap naar NijvelZaterdag 12 oktober 2013

Een van de bezienswaardigheden in Nijvel in Waals-Brabant is de romaanse Sint-Geertruikerk (gewijd in 1046), die voorheen een abdijkerk was. Tot de 17e eeuw werden vrouwen er tot ‘millitissa’ (ridder) geslagen. Voorts bezit de stad een perronfontein (1523) op de Markt, het Parc de la Dodaine, een fraai voorbeeld van Franse tuinarchitectuur uit 1818 en de Tour Simone. Dit was het laatste bouwwerk van de omwalling, aangelegd in de jaren 1096-1140. Een dag om je cultureel te verrijken.

Wanneer? Vertrek om 8.00 u., thuiskomst omstreeks 20.00 u.Locatie? Opstapplaats Heizel (autocar)Prijs? 49 euro leden, 54 euro niet-leden (inbegrepen: busvervoer, fooi chauffeur, onthaal, toegangen en gidsen, middagmenu, afsluiter, documentatiepakket)

Een organisatie van de Brusselse vtbKultuur-afdelingen i.s.m. vtbKultuur Vlaams-Brabant.Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Bezoek Natuurfestival in NamenZondag 13 oktober 2013

Je brengt een bezoek aan het festival van de natuurfoto en -film in Namen en maakt kennis met de stad zelf.

Wanneer? 9.00 u.Locatie? Samenkomst in het station Brussel-NoordPrijs? 18 euro leden, 22 euro niet-leden

Een organisatie van vtbKultuur Fotoclub Brussel.

Voordracht ‘Anekdotische verhalen over Rome, Firenze en Venetië’ door Luc Verhuyck Donderdag 24 oktober 2013

Luc Verhuyck is de auteur van drie succesvolle anekdotische reisgidsen. Door die anekdotes, legenden en verhalen brengt hij de steden tot leven en bevind je je als het ware in de tijd van de Romeinen en de Venetiaanse doges. Waar komen de paarden op de San Marco vandaan? Hoe komt de Brug der Zuchten aan zijn naam? Je verneemt het allemaal tijdens deze ludieke lezing.

Wanneer? 14.30 u.Locatie? GC De Zeyp, Van Overbekelaan 164, Ganshoren Prijs? 4 euro leden, 5 euro niet-leden

Een organisatie van vtbKultuur Ganshoren.

© E

urop

alia

Inte

rnat

iona

l

© E

urop

alia

Inte

rnat

iona

l

Bezoek tentoonstelling ‘Dr. Livingstone, I presume?’ Zaterdag 26 oktober 2013

Aan de hand van talloze voorwerpen en documenten die zowel door openbare instellingen als door privéverzamelaars werden uitgeleend, neemt de tentoonstelling de bezoekers mee naar de gebieden die Livingstone en Stanley doorkruisten.

Wanneer? 10.00 u.Locatie? BELvue museum, Paleizenplein 7, BrusselPrijs? 6 euro leden, 8 euro niet-leden (gids inbegrepen)

Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost i.s.m. vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Voordracht ‘Planeten buiten ons zonnestelsel: kans op buitenaards leven?’Maandag 4 november 2013

Door de lancering van gespecialiseerde satellieten, verwachten we de komende jaren belangrijke ontdekkingen. De verscheidenheid binnen ons zonnestelsel kan als leidraad dienen om informatie over extrasolaire planeten te toetsen, maar planeetstelsels buiten ons zonnestelsel blijken veelal op verrassende wijze anders te zijn.

Wanneer? 19.45 u.Locatie? GC De Markten, spiegelzaal, Oude Graanmarkt 5, BrusselPrijs? Gratis

Een samenwerking van de Brusselse vtbKultuur-afdelingen en de Vlaamse Club voor Kunst, Wetenschap en Letteren.

Concertino ‘Mozart’, introductie, rondleiding en koffie in De MuntVrijdag 8 november 2013

Op het programma staat Mozarts Streichquintett g-moll, KC 516 (1787), uitgevoerd door het Kamermuziekensemble van De Munt. Voor het concert geeft Louisa Heine je een inleiding. Erna breng je een bezoek aan de schitterende grote zaal van deze beroemde opera. Nadien is er koffie voorzien.

Wanneer? 12.00 u.Locatie? Afspraak in de inkomhal van De Munt, Muntplein, Brussel Prijs? 8 euro leden,10 euro niet-leden

Een organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek, i.s.m. Grijze Geuzen Molenbeek.

FototentoonstellingZaterdag 9 november - zaterdag 30 november

Tentoonstelling van het werk van onze leden. Iedereen welkom!

Wanneer? Vernissage op zaterdag 26 oktober om 15.00 u. Tentoonstelling open: ma.-vr.: 10.00-17.00 u., za. op afspraakLocatie? DC Randstad, Hovenierstraat 45, Sint-Jans-MolenbeekPrijs? Gratis

Een organisatie van vtbKultuur Fotoclub Brussel, i.s.m. Curieuzeneuzen.

Theatervoorstelling ‘They shoot horses!’ Zondag 17 november 2013

Je herinnert je misschien nog de film van Sydney Pollak uit 1969? Horace McCoy maakte er een toneelstuk van.Het stuk schetst een meedogenloos portret van een dansmarathon waarbij koppels onafgebroken dansen en verwijst naar de depressie en armoede van het Amerika in de jaren 30, toen dansmarathons volop in waren. Wie het langst op de been blijft, gaat met een magere hoofdprijs naar huis. Voor roem en een beetje geld verleggen de spelers hun grenzen en laten ze zich vrijwillig vernederen voor het publiek.

Wanneer? 15.00 u. Locatie? Afspraak in de hal van Zinnema, Veeweidestraat 24-26, AnderlechtPrijs? 9 euro leden, 11 euro niet-leden

Een samenwerking van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek, Zinnema en Theater Erasmus.

Lezing ‘Erfenissen, schenkingen en successierechten’ door Dirk Van Den Haute Maandag 18 november 2013

Velen hebben vaak vragen over het al dan niet opmaken van een testament. Wat hoort daar allemaal in? Wat is mogelijk? Wanneer is een testament rechtsgeldig? Wat kan je allemaal doen met je nalatenschap? Wat zijn de kosten? Een schenking tijdens het leven kan een aardige belastingbesparing opleveren op het vlak van de successierechten. Hoe doe je dit? Notaris Dirk Van Den Haute vertelt je meer over deze vaak ingewikkelde materie. Na de lezing kan je uitgebreid vragen stellen.

Wanneer? 14.00 u.Locatie? Sint-Guidostraat 97, Anderlecht Prijs? Gratis

Een samenwerking van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek en bibliotheek Anderlecht.

© B

ELvu

e m

useu

m

© B

ELvu

e m

useu

m

© B

ELvu

e m

useu

m

© B

ELvu

e m

useu

m

Europalia (deel 1): bezoek aan expo ‘India belichaamd’Zaterdag 23 november 2013

Ontdek via het lichaam de tijdloze schoonheid van India, de spiritualiteit en de verscheidenheid aan godsdiensten en feesten. Met topstukken uit alle uithoeken van India krijg je als bezoeker een boeiende introductie in de Indische cultuur.

Wanneer? 10.30 u. tot 12.00 u.Locatie? Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, BrusselPrijs? Wordt later meegedeeld via www.vtbkultuur.be/brussel-oost

Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost i.s.m. vtbKultuur Ganshoren en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Matineeconcert in het Paleis voor Schone KunstenZondag 1 december 2013

Het Nationaal Orkest van België o.l.v. Andrei Boreiko en met Boris Berezovsk aan de piano brengt:- Johannes Brahms, Concert voor klavier en orkest

nr. 2, opus 83- Pjotr Tsjakovski, Symfonie nr. 5, opus 64

Wanneer? 15.00 u. tot 17.00 u.Locatie? Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, Brussel (zaal Henri Le Boeuf) Prijs? 22 euro leden, 25 euro niet-leden

Een samenwerking van vtbKultuur Ganshoren, vtbKultuur Brussel-Oost en vtbKultuur Aalst.Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

vtbKultuur-reportage ‘De Balearen’ door Jean-Pierre en Mieke DemarsinDonderdag 5 december 2013

De Middellandse Zee is een smeltkroes van verschillende culturen. De eilanden van de Balearen hebben elk een eigen ontwikkeling doorgemaakt. Je maakt kennis met de cultuurtoeristische hoogtepunten van Mallorca, Menorca en Formentera.

Wanneer? 14.00 u.Locatie? GC De Zeyp, Van Overbekelaan 164, Ganshoren Prijs? 4 euro leden, 5 euro niet-leden Een organisatie van vtbKultuur Ganshoren.

Europalia (deel 2): bezoek aan expo ‘Ramayana’Zaterdag 7 december 2013

Je bezoekt deze expo over Indiase miniatuurkunst uit het Nationaal Museum in Delhi.

De ‘Ramayana’ is naast de ‘Mahabharata’ een van de twee grote klassieke hindoeïstische heldendichten van India. De tentoonstelling omvat een honderdtal miniaturen uit de verzameling van het Nationaal Museum van New Delhi. Ze illustreren samen het verloop van het gehele ‘Ramayana’-verhaal, waartoe enkele ware juweeltjes behoren. Tegelijkertijd geven ze een overzicht van de belangrijkste miniatuurscholen die de ‘Ramayana’ tussen de 16e en 19e eeuw in hun beeldtaal verwerkten.

Wanneer? 14.00 u.

Locatie? Jubelparkmuseum, Jubelpark 10, BrusselPrijs? Deze wordt later meegedeeld via www.vtbkultuur.be/ganshoren.

Een organisatie van vtbKultuur Ganshoren i.s.m. vtbKultuur Brussel-Oost en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Voordracht ‘Bachs laatste reis’ door Jos MeersmansMaandag 16 december 2013

Jos Meersmans kruipt in de huid van Bachs oudste zoon, Wilhelm Friedemann, deze ondernam in mei 1747 samen met zijn vader een reis van Leipzig naar Potsdam en Berlijn om een bezoek te brengen aan koning Frederik de Grote van Pruisen. Schitterende muziekfragmenten illustreren het hele verhaal.

Wanneer? 19.45 u.Locatie? GC De Markten, spiegelzaal, Oude Graanmarkt 5, BrusselPrijs? Gratis

Een samenwerking van de Brusselse vtbKultuur-afdelingen en de Vlaamse Club voor Kunst, Wetenschap en Letteren.

Concertino ‘Britten’, introductie, rondleiding en koffie in De MuntVrijdag 20 december 2013

Voor het concert krijgt je een inleiding over de muziek. Nadien krijg je een rondleiding in dit prachtige theater. Louisa Heine, die jarenlang werkzaam was in De Munt, geeft tekst en uitleg. Mark Padmore geeft in de foyer een recital met muziek van Britten: Beware! (1922-1926), Three Two-Part Songs (1932) en Friday Afternoon, op. 7 (1933-1935).

Wanneer? 12.00 u.Locatie? Afspraak in de inkomhal van De Munt, Muntplein, Brussel Prijs? 8 euro leden,10 euro niet-leden.

Een organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek, i.s.m. Grijze Geuzen Molenbeek.

Wandelingen met vtbKultuur Sint-Agatha-BerchemElke donderdag

Samenkomst om 13.00 u. aan GC De Kroon, Van den Driesschestraat, Sint-Agatha-Berchem.Van daaruit rijd je met de wagen naar een bepaalde bestemming. Deze wandelingen zijn gratis. Het traject bedraagt ongeveer 10 km.

Yoga met vtbKultuur GanshorenElke donderdag van 20.00 u. tot 21.00 u. in GC De Zeyp in Ganshoren. (geen les tijdens schoolvakanties).

Elke dinsdagavond van 19.30 u. tot 20.30 u. en donderdagmorgen van 10.00 u. tot 11.00 u. in GC De Zandloper in Wemmel (geen les tijdens schoolvakanties).

© E

urop

alia

Inte

rnat

iona

l

Vera

ntw

oord

elijk

e ui

tgev

er: W

illy

Lena

ers,

Osy

stra

at 3

5, 2

060

Ant

wer

pen

- v

tbK/

2013

-w

ww.

ivan-

hoe.

be

Praktische infoIn deze folder worden prijzen voor leden en niet-leden vermeld. Wie lid is van VAB, is automatisch lid van vtbKultuur. Ook leden van partnerorganisaties en -instellingen krijgen korting. Alle activiteiten kwamen tot stand door de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

ContactgegevensvtbKultuur Anderlecht-Molenbeek Paul Leleu en Louisa Heine, [email protected] www.vtbkultuur.be/anderlecht-molenbeek

vtbKultuur Brussel-Oost Elyane De Keyser, [email protected] t 0486-83 42 58 www.vtbkultuur.be/brussel-oost

vtbKultuur FotoclubDavid Demesmaeker, [email protected]

vtbKultuur GanshorenAnnemie Mattens, [email protected] t 02-425 89 64 (tussen 18.00 u. en 20.00 u.) www.vtbkultuur.be/ganshoren

vtbKultuur SchaarbeekPaul Dubuisson, [email protected] t 0472-32 59 55 www.vtbkultuur.be/schaarbeek

vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem Roger Platteau, t 02-465 30 42 www.vtbkultuur.be/sint-agatha-berchem

vtbKultuur in Brussel vind je ook op Facebook:www.facebook.com/vtbkultuurinbrussel