Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

12
© Shutterstock Brussel, veelzijdige stad Brusselse vtbKultuur-afdelingen Activiteiten september - december 2014 Met de steun van de Vlaams Gemeenschapscommissie

description

 

Transcript of Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Page 1: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

© S

hutt

erst

ock

Brussel, veelzijdigestadBrusselse vtbKultuur-afdelingenActiviteiten september - december 2014

Met de steun van de Vlaams Gemeenschapscommissie

Page 2: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Brussel, veelzijdige

stadvtbKultuur zet samen met jou de tanden in cultuur, in Vlaanderen én in Brussel. Onze Brusselse vtbKultuur-afdelingen hebben voor het najaar een gevarieerd en rijk gevuld programma samengesteld.

Je vindt vtbKultuur op volgende plaatsen in onze hoofdstad: Anderlecht-Molenbeek, Brussel-Oost, Ganshoren, Schaarbeek en Sint-Agatha-Berchem. Ook een fotoclub is actief in Brussel, en ver daarbuiten! In deze folder vind je de activiteiten van september tot en met december 2014.

Schrijf je snel in, dan kan je samen met ons je tanden in cultuur zetten!

Stadswandeling onder leiding van Roel Jacobs - Van Koningsplein tot de Zavel Zondag 7 september 2014

Roel Jacobs is een boeiende verteller en geweldige gids. We verkennen met hem de buurt van het Koningsplein tot de Zavel, een stukje Brussel met een rijke geschiedenis.

We komen te weten wat de Heren van Leuven, de Hertogen van Brabant en Keizer Karel met elkaar gemeen hadden. En waarom Egmont en Hoorne boven de Zavel uitsteken met hun rug naar het Egmontpaleis.

Heb je zin met ons mee te komen, schrijf je dan snel in!

Wanneer? 15.00 u.Waar? BIP, Koningsstraat 2, 1000 BrusselPrijs? 10 euro leden, 12 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek.

Bezoek aan PhotokinaDonderdag 18 en vrijdag 19 september 2014

We bezoeken de tweejaarlijkse hoogmis van de fotografie in Köln Messe (Keulen) met mogelijkheid om alle nieuwigheden inzake fotomaterialen te ontdekken en op verschillende stands ook technisch wat bij te leren en aan korte workshops deel te nemen. Om maar te zwijgen van de verschillende toptentoonstellingen die je kan bezoeken!

Om kosten te besparen, carpoolen we. Iedereen kan zijn eigen hotel reserveren, maar we raden het Ibis hotel in Koeln Freshen aan. Het vooraf gereserveerde inkomticket geeft ook recht op gebruik van het openbaar vervoer in Keulen. Je kan de groep ook voor één dag vervoegen.

Prijs? 75 euro leden, 80 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Fotoclub Brussel.

Lezingen op maandag: Walter ZinzenMaandag 22 september 2014

Walter Zinzen is voormalig eindredacteur van Het Journaal, Terzake en Panorama en Congo-specialist. Hij had ook een eigen tv-programma: Zinzen. Voor zijn journalistieke werk kreeg hij de Prijs van de Democratie waarbij hij geroemd werd als journalist die beroepsdeontologie boven marktwetten en verkoopcijfers stelde. Beslist een boeiende lezing die je niet mag missen!

Wanneer? 19.45 u.Waar? De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 BrusselPrijs? Gratis voor leden, 20 euro voor 4 lezingen voor niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek in samenwerking met de Vlaamse Club.

© Photokina

Page 3: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

vtbKultuur-reportage Zuid-China door Guido VervoortDonderdag 25 september 2014

China, 300 keer zo groot als België met 1,4 miljard inwoners en één van de oudste en rijkste beschavingen ter wereld. Het land moderniseert aan een razend snel tempo.

Tijdens deze reportages concentreren we ons op de afgelegen gebieden in het zuiden. Hier vinden we nog het traditionele en mooiste China terug. Schilderachtige landschappen, traditionele tempels en nog authentieke stadjes geven nog een stukje weer van het mysterieuze en exotische China van vroeger. Een kleurrijke bevolking van etnische minderheden in hun traditionele klederdracht. Uitgestrekte rijstvelden, oude ambachten en visserijmethoden. Zuid-China is en blijft voor westerlingen een vreemd en exotisch universum.

Wanneer? 14.00 u.Waar? GC De Zeyp, Overbekelaan 164, 1083 GanshorenPrijs? 4 euro leden, 5 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Ganshoren in samenwerking met Lokaal Dienstencentrum De Zeyp.

Tentoonstelling Titanic - The Artifact ExhibitionZaterdag 27 september 2014

Tentoonstelling over het luxeschip dat niet kon zinken en bij de eerste uittocht toch gezonken is! Een fascinerende reis terug in de tijd. De tentoonstelling legt de focus op de meest opvallende anekdotes aan de hand van authentieke voorwerpen en met getrouwe reproducties van het interieur. Bezoek met audiogids.

Wanneer? 11.00 u.Waar? Paleis 2, Brussel Expo Belgiëplein 1, 1020 BrusselPrijs? 13 euro leden, 16 euro niet-leden Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost in samenwerking met vtbKultuur Ganshoren, vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem en vtbKultuur Asse-Zellik.

Page 4: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Bezoek aan HallepoortmuseumWoensdag 1 oktober 2014

De Hallepoort is de laatste overblijvende stadpoort van Brussel, nu ingesloten door de Brusselse kleine ring, waarlangs dagelijks duizenden auto’s rijden.

In plaats van een toegangspoort tot de stad werd het gebouw een museum, waarin de geschiedenis van Brussel aan bod komt. De opgezette paarden van de Aartshertogen Albrecht en Isabella, het harnas van de Aartshertog en het bijhorende paardenharnas, de zogenoemde ‘wieg van Keizer Karel’: het zijn stuk voor stuk pareltjes van ons cultureel erfgoed die je hier kan bekijken.

Wanneer? 14.00 u.Waar? Hallepoortmuseum, Zuidlaan 150, 1000 BrusselPrijs? Gratis voor leden, 2 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek in samenwerking met de Grijze Geuzen.

Tentoonstelling Rubens en zijn erfenisWoensdag 1 oktober 2014

Rubens (1577-1640) was de Quentin Tarantino van zijn tijd en bracht Vlaanderen naar de wereldtop van de schilderkunst. De meester-schilder was een eigenzinnige vakman en zette scènes neer vol geweld en wellust, maar ook met compassie en elegantie. Die thema’s inspireerden kunstenaars veel eeuwen na hem, overal ter wereld. In deze unieke tentoonstelling maak je opnieuw kennis met het duurzame oeuvre van dit ontembare genie en dat van zijn erfgenamen. Je ontdekt ook doeken van Van Dyck, Watteau, Delacroix, Manet en Kokoschka, naast etsen van Rembrandt en Picasso. Rondleiding met gids.

Wanneer? 10.30 u.Waar? Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 BrusselPrijs? 17 euro voor leden, 20 euro voor niet-leden Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost in samenwerking met vtbKultuur Asse-Zellik, vtbKultuur Ganshoren en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Concertino Schubert in De MuntVrijdag 3 oktober 2014

Ook dit seizoen zullen wij regelmatig naar de Concertini in De Munt gaan. Deze keer staat Klavierquintett A-Dur Die Forelle, D.667 (1819) van Franz Schubert op het programma.

Zoals altijd geeft Louisa Heine een inleiding op de muziek. Eet hierbij gerust je meegebrachte boterhammen op! Na het concert is er een kleine rondleiding en ontdek je de prachtige zaal van de opera. Om af te sluiten krijg je koffie of thee.

Wanneer? 11.45 u.Waar? Inkomhal van De Munt, Muntplein 1, 1000 BrusselPrijs? 8 euro leden, 10 euro niet-leden. Senioren krijgen 2 euro korting.Een organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek.

Page 5: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Wandeling stripmuren en stripstratenZaterdag 4 oktober 2014

Onder het motto “Leopolsburg meets Brussels” organiseren vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek en vtbKultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel een tocht langs een aantal stripmuren en door stripstraten in het centrum van Brussel.

Wanneer? 14.00 u.Waar? Plaats wordt meegedeeld bij inschrijvingPrijs? Gratis voor leden, 2 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek en vtbKultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel.

Ledendag Vlaams-Brabant en Brussel: goesting in LierZaterdag 4 oktober 2014

Traditiegetrouw zetten we – voor onze jaarlijkse ledendag – onze verkenning van steden binnen het vroegere hertogdom Brabant verder. Die verkenningsronde brengt ons op zaterdag 4 oktober naar Lier waar alle bezienswaardigheden op wandelafstand van elkaar liggen. Op het programma staan alvast een stadswandeling met aandacht voor de Zimmertoren en het Begijnhof, een boottochtje op de Binnennete, een heerlijke lunch en een bezoek aan de Bruegellandtentoonstelling. Uitstap per bus.

Wanneer? 9.15 u.Waar? Hof van Aragon, Mosdijk 4, 2500 LierPrijs? 50 euro leden, 55 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Vlaams-Brabant en Brussel.

Matineeconcert Nationaal Orkest van BelgiëZondag 5 oktober 2014

Matineeconcert met het Nationaal Orkest van België o.l.v. Andrej Borejko, met werken van Mozart en Mahler. Daar zit muziek in!

Wanneer? 15.00 u.Waar? Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 BrusselPrijs? 18 euro leden, 21 euro niet-leden Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost en vtbKultuur Aalst.

Lezingen op maandag: Lut Seys over Russische poëzieMaandag 6 oktober 2014

Lut Seys, die heel wat boekvertalingen uit het Russisch op haar naam heeft staan en tolk is, vertelt over poëzie uit Rusland. We maken een reis door deze poëzie waarbij we zeker Poesjkin tegenkomen.

Wanneer? 19.45 u.Waar? De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 BrusselPrijs: Gratis voor leden, 20 euro voor 4 lezingen voor niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek in samenwerking met de Vlaamse Club.

Page 6: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Bezoek aan geuzebrouwerij Cantillon Zaterdag 18 oktober 2014

Cantillon is een familiebrouwerij waar lambik, geuze, faro en kriek worden gebrouwen sinds 1900. De werktuigen, de machines en het brouwproces zijn hetzelfde gebleven en ook aan de smaak van het bier werd niets veranderd. De familie Van Roy-Cantillon heet je welkom en nodigt je uit voor een bezoek aan een fantastisch stuk erfgoed.

Roodkoperen kuipen, vaten die soms meer dan 100 jaar oud zijn en muren van flessen vormen het decor van je bezoek.

In elk geval zal je een authentieke, traditionele geuze-lambik kunnen proeven en als je meer wil weten over kriek of frambozenbier, roep de meester-brouwer er dan gerust even bij. Hij geraakt er niet over uitgepraat.

Wanneer? 10.00 u.Waar? Brouwerij Cantillon, Gheudestraat 56, 1070 AnderlechtPrijs? 9 euro leden, 11 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Schaarbeek.

Bezoek aan collectie van Belfius Datum moet nog bepaald worden

Elk jaar kan een deel van de kunstcollectie van Belfius bezocht worden. In de gloriejaren van de bank werd een collectie van Belgische meesterwerken samengesteld, waarvan jaarlijks een deel te bewonderen is. De collectie omvat Vlaamse meesters uit de 16e en 17e eeuw, moderne kunst van 1860 tot 1960, en kunst van 1960 tot vandaag.

Het is ontegensprekelijk de grootste privéverzameling van het land die Belfius graag aan zoveel mogelijk mensen wil tonen. Rondleiding met gids.

De datum is nog niet vastgelegd maar zal op een derde zaterdag van de maand in het najaar of winter zijn.

Wanneer? 18 oktober, 15 november of 20 decemberWaar? Belfius, Pachecolaan 44, 1000 BrusselPrijs? 6 euro voor leden, 8 euro voor niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek.

Bezoek Festival de la Nature in NamenDinsdag 11 november 2014

Het Festival de la Nature in Namen biedt elk jaar opnieuw heel wat tentoonstellingen van natuurfoto’s. Je kan ook een praatje maken met de aanwezige fotografen. Verplaatsingen tussen de verschillende festivallocaties gebeuren met een gratis shuttledienst.

Daguitstap met de trein, vertrek vanuit Brussel-Noord.

Wanneer? 10.00 u.Waar? NMBS-station Brussel-NoordPrijs? Nog niet gekendEen organisatie van vtbKultuur Fotoclub Brussel.

© Bastien Juif© Cantillon

Page 7: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Lezingen op maandag: Guido Fonteyn over Vlamingen en WalenMaandag 17 november 2014

Guido Fonteyn werkte voor De Standaard jarenlang vanuit Wallonië en ook nu wordt hij er nog vaak bijgehaald om uitleg te geven over wat in Brussel en over de taalgrens gebeurt.

Onlangs publiceerde hij nog het boek Vlaanderen, Brussel, Wallonië: een ménage à trois.

Wanneer? 19.45 u.Waar? De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 BrusselPrijs? Gratis voor leden, 20 euro voor 4 lezingen voor niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek in samenwerking met de Vlaamse Club.

Bezoek tentoonstelling Sax 200Zaterdag 8 november of donderdag 27 november 2014

In 2014 is het 200 jaar geleden dat Grote Belg Adolphe Sax in Dinant geboren werd.

Deze uitzonderlijke verjaardag is de aanleiding voor een uitzonderlijke tentoonstelling in het Muziekinstrumentenmuseum. Het MIM maakte de vierde verdieping leeg om er een jaar lang de ultieme tentoonstelling over Sax in onder te brengen. De snaren en klavieren die er sinds de opening in juni 2000 stonden opgesteld, moeten even de baan

ruimen voor Sax, Sax en nog eens Sax! Heel wat van deze instrumenten werden nooit eerder publiek getoond.

Wanneer? 8 november om 11.00. u. (rondleiding met gids) of 27 november om 14.00 u.Waar? MIM, Hofbergstraat 2, 1000 BrusselPrijs? 12 euro leden, 16 euro niet-leden, 9 euro voor 65+Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost en vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek in samenwerking met de Grijze Geuzen, vtbKultuur Ganshoren, vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem en vtbKultuur Asse-Zellik.

Voordracht ter gelegenheid van de Weik van het BrusselsWoensdag 26 november 2014

Waar komen de bijnamen van de Brusselaars vandaan? Waarom heten de Brusselaars “Keekefretters”, de Sint-Gillisnaren “Kuulkappers”, de Anderlechtenaren “de Boore van Sint-Wije”, de Molenbekenaren “Voêtkapoone”? Voordracht met PowerPoint door Leo Camerlynck in het nieuwe Seniorencentrum.

Wanneer? 14.30 u.Waar? Seniorencentrum, Zaterdagplein 6, 1000 BrusselPrijs? 5 euro leden, 8 euro niet-leden Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost in samenwerking met vtbKultuur Ganshoren en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

© Shutterstock

Page 8: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Concertino Johann Sebastian Bach in De MuntVrijdag 28 november 2014

Zoals altijd geeft Louisa Heine een inleiding op de gebrachte muziek. Eet hierbij gerust je meegebrachte boterhammen op! Na het concert is er een kleine rondleiding en kan je een kijkje nemen in de prachtige zaal en leer je de geschiedenis van de opera kennen.

Om af te sluiten krijgt je koffie of thee met een koekje.

Op het programma: “Bach meets Bach”, met werken van Johann Sebastian Bach, Jan Bach en Witold Lutoslawski, met het koperkwintet van De Munt.

Wanneer? 11.45 u.Waar? Inkomhal van De Munt, Muntplein 1, 1000 BrusselPrijs? 8 euro leden, 10 euro niet-leden, senioren krijgen 2 euro kortingEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek.

Bezoek aan tentoonstelling Constantin MeunierWoensdag 3 december 2014

Grote retrospectieve tentoonstelling van het werk van de 19e-eeuwse Belgische schilder en beeldhouwer. Internationaal is de realist Meunier bekend omdat hij industriearbeiders, dok- en mijnwerkers een plaats gaf in de beeldende kunst, als iconen van de moderniteit. Schreef jij op school misschien ook nog in de schriften met op de kaft één van Meuniers werken?

Wanneer? 14.00 u. Waar? Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, Regentsschapstraat 3, 1000 BrusselPrijs? GratisEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek.

© Shutterstock

Page 9: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

vtbKultuur-reportage MadeiraDonderdag 4 december 2014

Madeira, parel in de Atlantische Oceaan, drijvende tuin, bloemenparadijs, ...

Deze omschrijvingen dankt het eiland aan zijn mild klimaat. Toen het eiland in de 15e eeuw gekoloniseerd werd onder impuls van Hendrik De Zeevaarder, was het dicht begroeid met bomen en struiken. Vandaar de naam “Madeira”, wat “hout” betekent. Madeira werd een druk centrum waar suiker en kleurstoffen verhandeld werden.

Vlaanderen was één van zijn belangrijkste handelspartners. In musea en kerken tref je nu nog Vlaamse schilderijen en beeldhouwwerken uit de 16e eeuw aan. Op de berghellingen zijn terrassen aangelegd om aan landbouw te kunnen doen. Madeirawijn is alom bekend. Een uitgebreid netwerk van kanalen of levada’s, zorgt voor de bevloeiing. Toerisme is de grootste bron van inkomsten voor het eiland. Het is een paradijs voor wandelaars. De tocht van de Pico Ruivo naar de Pico do Arieiro is een topper.

Naast Madeira, op een 40-tal kilometer naar het noordoosten toe, ligt er een kleiner eiland: Porto-Santo. Het gouden zand en het blauwe water maken van dit eiland een paradijs voor zonnekloppers.

Wanneer? 14.00 u.Waar? GC De Zeyp, Van Overbekelaan 164, 1083 GanshorenPrijs? 4 euro leden, 5 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Ganshoren in samenwerking met Lokaal Dienstencentrum De Zeyp.

In de sporen van Magritte en het Brussels surrealismeZaterdag 6 december 2014

Het Magrittemuseum is een historische plek in Brussel, gevestigd in het huis waarin Magritte en zijn vrouw Georgette tussen 1930 en 1954 gedurende 24 jaar gewoond hebben. Het paar huurde het gelijkvloers, dat met oorspronkelijke meubels gereconstrueerd werd. Magritte heeft daar bijna de helft van zijn werk uitgevoerd. Het was ook de plaats waar de wekelijkse vergaderingen van de surrealistische groep waartoe hij behoorde gehouden werden. Op de bovenverdiepingen toont een biografisch parcours het leven en de carrière van de kunstenaar aan de hand van foto’s, brieven, persoonlijke documenten en voorwerpen. Jaarlijks is een tijdelijke tentoonstelling gewijd aan het surrealisme of de abstractie in België.

Nadien bezoeken we de Lourdesgrot vlakbij. Het domein van de Mariagrot in Jette,’ ’t grotteke’ in de volksmond, bestaat bijna 100 jaar. Het is één van die zeldzame plekken waar de tijd geen vat op lijkt te krijgen.

Wanneer? 10.30 u.Waar? René Magritte Museum, Essegemstraat 135, 1090 JettePrijs? 10 euro leden, 14 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost in samenwerking met vtbKultuur Ganshoren en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem

Page 10: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Rondleiding en concert in de Sint-Jozefkerk in AnderlechtZondag 14 december 2014

Na een rondleiding heb je de gelegenheid om te luisteren naar een concert in de kerk.

Het programma van het concert ligt op dit moment nog niet vast.

Wanneer? 14.00 u., concert om 15.00 u.Waar? Sint-Jozefkerk, Radplein 1, 1070 AnderlechtPrijs? 2 euroEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek in samenwerking met de Dienst Toerisme Anderlecht.

Tentoonstelling Schilderkunst in SienaWoensdag 17 december 2014

BOZAR brengt hulde aan Siena, een stad met een grote schildertraditie. In samenwerking met de prestigieuze Pinacoteca di Siena en het Franse Musée des Beaux-Arts de Rouen worden in het Paleis voor Schone Kunsten een tachtigtal bijzonder verfijnde meesterwerken getoond, die maar zelden hun thuishaven verlaten. Ze getuigen van de revolutionaire kunst die tussen het eind van de 13e en het eind van de 15e eeuw beoefend werd door o.a. de gebroeders Lorenzetti, Duccio di Buoninsegna, Simone Martini en Sano di Pietro. Zij waren vernieuwers door perspectief in hun schilderijen te introduceren, het landschap als achtergrond in te voeren en een innoverend kleurenpalet te gebruiken. Buiten Siena fascineerde hun kunst ook de andere centra in Italië, om uiteindelijk op heel Europa haar stempel te drukken.

Bezoek in het kader van het Italiaans voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Je kan deelnemen aan een gezamenlijke lunch.

Wanneer? 10.30 u.Waar? Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 BrusselPrijs? 15 euro leden, 18 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost in samenwerking met vtbKultuur Asse-Zellik, vtbKultuur Ganshoren en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem

Page 11: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

Uitstap naar BruggeZaterdag 20 december 2014

Treinuitstap naar Brugge voor bezoek aan het Historium en het IJssculpturenfestival. Deze daguitstap past uitstekend in de periode rond Kerstmis en is een mooie afsluiter voor 2014.

Details worden nog bekend gemaakt.

Een organisatie van vtbKultuur Brussel-Oost in samenwerking met vtbKultuur Ganshoren en vtbKultuur Sint-Agatha-Berchem.

Bezoek aan Theater Toone, met theatervoorstellingElk jaar in december speelt poppentheater Toone zijn bewerking van de korte versie van de geboorte van Christus en de moord op de onnozele kinderen die Michel De Ghelderode in 1929 schreef. Toone is een Brussels monument, gevestigd aan één van de steegjes nabij de Grote Markt. Naast het theater herbergt het gebouw ook het museum van Toone, waar een aantal van de helden uit vroegere stukken te bewonderen zijn. In het bijhorende café kan je typisch Brussels bieren proeven.

Datum moet nog bevestigd worden, deze is pas definitief in oktober.

Wanneer? 27 december om 16.00 u.Waar? Theater Toone, Petronillagang, Grasmarkt 66, 1000 BrusselPrijs? 12 euro leden, 14 euro niet-ledenEen organisatie van vtbKultuur Anderlecht-Molenbeek.

Elke donderdag wandelingen met vtbKultuur Sint-Agatha-BerchemSamenkomst om 13.00 u. aan het GC De Kroon, J.B. Van den Driesschestraat 19, 1082 Sint-Agatha-Berchem.

Van daar rijd je met de wagen naar een bepaalde bestemming. Deze wandelingen zijn gratis. Het traject bedraagt ongeveer 10 km.

Yoga met vtbKultuur GanshorenElke donderdag van 20.00 u. tot 21.00 u. in GC De Zeyp, Van Overbekelaan 164, 1083 Ganshoren (geen les tijdens schoolvakanties).

Elke dinsdagavond van 19.30 u. tot 20.30 u. en donderdagmorgen van 10.00 u. tot 11.00 u. in GC De Zandloper, Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel (geen les tijdens schoolvakanties). 4 euro per les.

vtbKultuur FotoclubvtbKultuur Fotoclub Brussel organiseert ook tussen september en december nog allerlei activiteiten: fotosessies in de studio, bezoeken aan (foto)tentoonstellingen, gesprekken met gastfotografen en uitstappen. Je kan terecht voor concrete info op www.vtbkultuur.be/fotoclubbrussel.

E-mail: [email protected].

© Roel Jacobs

Page 12: Folder Brusselse vtbKultuur-afdelingen najaar 2014

ww

w.iv

an-h

oe.b

eVe

rant

woo

rdel

ijke

uitg

ever

: Will

y Le

naer

s, O

syst

raat

35,

206

0 A

ntw

erpe

n

- v

tbK/

2014

-

Contactgegevens

vtbKultuur Anderlecht-MolenbeekPaul Leleu en Louisa Heine, [email protected] t 02-524 13 17www.vtbkultuur.be/anderlecht-molenbeekRekeningnummer: BE23 7350 3171 9691

vtbKultuur Brussel-OostElyane De Keyser, [email protected] t 0486-83 42 58www.vtbkultuur.be/brussel-oost Rekeningnummer: BE48 7340 0831 4727

vtbKultuur FotoclubDavid Demesmaeker, [email protected] www.vtbkultuur.be/fotoclubbrusselRekeningnummer: BE51 6528 3333 4762

vtbKultuur GanshorenAnnemie Mattens, [email protected] t 02-425 89 64 (tussen 18.00 u. en 20.00 u.)www.vtbkultuur.be/ganshoren Rekeningnummer: BE51 9730 3675 6162

vtbKultuur SchaarbeekPaul Dubuisson, [email protected] t 0472-32 59 55www.vtbkultuur.be/schaarbeek Rekeningnummer: BE83 7340 3532 8015

vtbKultuur Sint-Agatha-BerchemRoger Platteau, [email protected] 02-465 30 42www.vtbkultuur.be/sint-agatha-berchem Rekeningnummer: BE 11 0001 7078 3048

© S

hutt

erst

ock

Brussel, veelzijdigestadBrusselse vtbKultuur-afdelingenActiviteiten september - december 2014

Met de steun van de Vlaams Gemeenschapscommissie