Flyer brochure 2015

60
TOUR / URBAN

description

 

Transcript of Flyer brochure 2015

Page 1: Flyer brochure 2015

T O U R / U R B A N

Page 2: Flyer brochure 2015

C

T

B

Tandem

TOUR

Serie

Serie

Serie

Serie

Flogo

RS

URBAN

Serie

TSSerie

Serie

VouwfietsSerie

Page 3: Flyer brochure 2015

Pagina 12-17Pagina 18-23Pagina 24-29Pagina 30-31

C SerieT SerieB SerieTandem

Pagina 34-39Pagina 40-41Pagina 42-47Pagina 48-53

FlogoVouwfiets RS SerieTS Serie

Pagina 2-9Over Flyer

Pagina 54Pagina 55Pagina 56-15Pagina 59

BereikAccu's & ladersOnderdelenAccessoires

Pagina 3

MOUNTAIN

Uproc6

Uproc3

Goroc

Serie

Serie

Serie

U heeft de nieuwe Flyer-catalogus 2015 in uw handen met hierin de productlijnen Tour en Urban. De e-Mountainbike modellen kunt u vinden in de aparte Mountain-catalogus.

Page 4: Flyer brochure 2015

Pagina 4

Onze visie

Passie voor Elektrische fietsen

Wanneer Flyer over E-Bikes spreekt, heeft ze het niet alleen over frames en spaken, maar over rijplezier en een leuk leven, samen met Zwitserse kwaliteitsproducten en een passie voor het fietsen.

Daarom zet Flyer met het nieuw ontwikkelde, veelzijdige assortiment in op een bewuste en duurzame manier van leven en een actieve en gezonde vrijetijdsbesteding. Ongeacht of u nu liever sportief, ter ontspanning of in het stadverkeer onderweg bent, biedt Flyer u een geheel eigen E-Bike, precies zoals u die wenst, zodat u in elke levenssituatie en onder alle omstandigheden flexibel en mobiel bent. Daarmee kan u altijd veilig, comfortabel en milieuvriendelijk op uw bestemming aankomen.

*Jean Jaurès, Franse politicus, 1859–1914

Zwitserse kwaliteit, Innovatie & traditie

Sinds 1995 bouwt het Zwitserse Biketec Flyer E-Bikes. De modernste rijwieltechnologie, innovatief design en ambachtelijke zorgvuldigheid, dat is een traditie die we willen hooghouden. De Flyer modellen zijn daarom altijd meer dan alleen een optelsom van hun onderdelen. In de fabriek in het 'centraal afgelegen' Huttwil aan de rand van het idyllische Emmental hebben de ongeveer 200 medewerkers steeds één hoofddoel voor ogen: innovatieve oplossingen combineren met een uniek en herkenbaar design en Zwitserse kwaliteit. Daarbij staat de vraag van de klant centraal, want alleen zo kunnen de speciaal opgeleide Flyer dealers van Flyer een eindproduct met de beste onderdelen en de beste afwerking bieden.

'Een traditie onderhoud je niet door de as te bewaren, maar het vuur brandend te houden'*

Page 5: Flyer brochure 2015

Stabiel rijden = VeiligheidHet plezier van uw Flyer, stabiel op de weg en op en top veilig!

Veiligheid E-Bikes zijn milieuvriendelijk en leuk. Maar voor Flyer is het bovendien van groot belang dat u met uw nieuwe Flyer E-Bike veilig op uw bestemming aankomt.

Stabiel rijden Ongeacht of u met uw Flyer stevig doorrijdt naar het werk of hem beladen met boodschappen naar huis rijdt, het samenspel van kwalitatief hoogwaardige onderdelen en een innovatieve framegeometrie zorgt in elke ondersteuningsmodus voor rust en stabiliteit. Het stabiele frame garandeert in combinatie met de optimale wielpositie een soeverein rijgedrag, zodat u zich steeds snel, comfortabel en veilig van A naar B kunt verplaatsen. Daarbij streeft Flyer ernaar om langjarig gebruikersplezier te verenigen met veiligheid.

Dynamiek Bij de ontwikkeling en constructie van nieuwe Flyer E-Bike's staat de combinatie van veiligheid en stabiliteit met sportiviteit en dynamisch rijgedrag centraal.

Gegarandeerd Flyer,gegarandeerd waardevast

10 jaar garantie Flyer geeft bij de aankoop van een Flyer E-Bike tien jaar garantie op framebreuk.

5 jaar garantie Vijf jaar garantie op Flyer-technologie (motor, motorbesturing, display en laders). De slijta-gedelen zoals versnellingsnaaf, ketting en kettingbla-den, banden en remsystemen zijn uitgezonderd van de garantie. Ook de accu is een slijtagedeel, hierop geeft Flyer twee jaar garantie. hierbij garandeert Flyer de werking van de accu, niet de capaciteit. Tevens is in-tensief commercieel gebruik uitgesloten van de Flyer garantie. Flyer staat garant tot een max. berijders ge-wicht van 110 kg. Op de Flyers met een Bosch systeem geeft Flyer 2 jaar garantie.

Pagina 5

Page 6: Flyer brochure 2015

Pagina 6

Beleving

Wilt u meer over Flyer weten? Flyer opent graag zijn deuren om u inzicht te geven in de spannende geschiedenis van het bedrijf, De duurzame fabriek en natuurlijk de productie van Flyer, de originele Zwitserse E-Bike. Elke dinsdag om twee uur kunt u deelnemen aan een rondleiding door de fabriek. Het is mogelijk om met een camper te verblijven op het terrein van Flyer. Het terrein biedt plaats aan zestien campers, inclusief stroom en water. Meer info over vakantie in Zwitserland vindt u op myswitzerland.com/nl.

Wilt u de Flyer van dichtbij meemaken? Ontdek dit originele Zwitserse product tijdens een proefrit op het fabrieksterrein of tijdens een van de gevarieerde tochten door het fraaie Emmental en de Oberaargau. U kunt natuurlijk uw eigen Flyer E-Bike meenemen, maar in Zwitserland vindt u ook een uitstekend netwerk aan verhuurstations waar u een E-Bike kunt huren. Wilt u uw bagage niet meenemen op de fiets, dan kunt u deze per trein laten vervoeren. Op de website van Veloland Schweiz (veloland.ch) vindt u onder het kopje ‘Flyerland’ een interactieve kaart. Daarop kunt u precies zien waar u een Flyer kunt huren. De site geeft ook links voor oplaadstations, mooie routes en boekbare aanbiedingen. E-Bikes van Flyer zijn ook via de organisatie Rentabike te huur: rentabike.ch. De fietsen staan onder meer klaar op treinstations in heel Zwitserland.

Flyer zelfbeleven!

*Oskar Kokoschka, Oostenrijkse Schilder, 1886–1980

'Voor wie zijn ogen opendoet, is elke dag een belevenis.'*

Page 7: Flyer brochure 2015

Functionaliteit = Kwaliteit

100% Flyer voor elk gebruik

100% Flyer! Al sinds de oprichting ontwikkelt Flyer E-Bike's aan de hand van vragen van de klant en van de nieuwe mogelijkheden die de technici bedenken. De combinatie van dat uitgangspunt, de modernste technologie en de beste onderdelen leidt tot uw Flyer; betrouwbaar, eenvoudig te bedienen, comfortabel en kwalitatief hoogwaardig.

100% eerlijkheid! Voor de beste kwaliteit, duurzaamheid en optimale functionaliteit besteedt Flyer extra aandacht aan de aandrijving, remmen en versnellingen, met zorgvuldig geselecteerde onderdelen. Flyer hecht zeer aan de know-how van de fabrikanten van de onderdelen die ze gebruiken. Ze besteden er bijzonder veel aandacht aan, dat hun waarden ook terug te vinden zijn in de Flyer E-Bikes. Dat onderstreept de pretentie om Premium E-Bikes met de beste prijs-prestatieverhouding te produceren.

100% Swiss Quality! Een optimale combinatie van Zwitserse aandrijf-techniek en de know-how van de lokale, nationale en internationale leveranciers van hoogwaardige rij-wielonderdelen vormen de basis voor een flexibele, klantgerichte productie in de Flyer fabriek. Wij nemen Zwitserse kwaliteit serieus, van de ontwikkeling tot de klantenservice.

100% uw keuze! De deskundige Flyer dealers adviseren u op meer dan 300 locaties in de Benelux. Uw Flyer wordt na bestelling aan de hand van uw wensen uitgerust en aan uw dealer geleverd.

100% tevreden! Wij zorgen ervoor dat u de beste E-Bike krijgt, welke optimaal aan uw wensen voldoet.

Pagina 7

Page 8: Flyer brochure 2015
Page 9: Flyer brochure 2015

DuurzaamheidFlyer staat voor een doordachte productie Alle Flyer E-Bikes worden in deze moderne fabriek in Huttwil gemonteerd. De fabriek is in 2009 gebou-wd volgens de Minergie® P-norm (Passiefhuis). Als een van de eerste in zijn soort kreeg het gebouw de onderscheiding van de Minergie-Vereinigung.

Een warmtepomp haalt de warmte uit de diep-te en de geïntegreerde ventilatie vermengt tot 90% van de overtollige warmte met de schone aangevoerde lucht. Overtollige warmte wordt tijdens de zomer aan de aarde teruggegeven.

Een 40 kubieke meter grote regenwaterinstal-latie voorziet de toiletspoelingen, de fietsen-wasinstallatie en de buitenkranen van water. Zo wordt er geen waardevol drinkwater verspild en is het verbruik met ongeveer twee derde terug-gebracht!

Zonnestroom, ja graag! De zonne-energie-installatie op het dak van de Flyer-fabriek zorgt voor al het warme water en de fotovoltaïsche installatie wekt de stroom op voor het hele bedrijf en laadt de accu's op van de fietsen op voor vele miljoenen Flyer-kilometers.

Dankzij de goed geïsoleerde wanden van het gebouw en de drievoudige raamisolatie heeft het gebouw optimale energiebesparende eigen-schappen en is het bijzonder comfortabel.

Pagina 9

Page 10: Flyer brochure 2015

TOUR

Page 11: Flyer brochure 2015

Series

CTB

TANDEM

Page 12: Flyer brochure 2015
Page 13: Flyer brochure 2015

Zoekt u een E-Bike die u met een minimale krachtsinspanning maximale mobiliteit, veiligheid en comfort biedt? Dan kiest u het beste voor een klassieker uit de C-serie. Deze modellen begeleiden u door dik en dun, en ook als u wat minder sportief bent of alleen voor uw rust fietst, kunt u zonder veel moeite ook grote afstanden afleggen. Met de C-serie worden kleine tochtjes en de dagelijkse korte afstanden leuk! De stabiele wielen zorgen voor een rustige rijstijl. Dankzij de lage instap is de fiets comfortabel en

De betrouwbare klassieker TOUR

CSerie

veilig in het gebruik.De ideale fiets voor iedereen die geen compromissen wenst te sluiten op het gebied van ergonomie en uitvoering.

Veilig, comfortabel en ontspannen op de bestemming aankomen!

Pagina 13

Page 14: Flyer brochure 2015

Heeft u behoefte aan maximaal comfort? Dan is de C-serie de beste keuze! De comfortabele instap, de prettige frame-geometrie en de mogelijkheid om met de fiets ook eens een boodschapje te transporteren zijn ideaal. Kleine afstanden naar vrienden of gewoon de omgeving verkennen, met de C-serie zult u alles leuk vinden!

CProfiel

Een E-Bike voor iedereenen elke situatie

Pagina 14

Page 15: Flyer brochure 2015

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

C12 zwart Pagina 15

Page 16: Flyer brochure 2015

De C-serie is in verschillende modellen leverbaar. Al naargelang of u de populaire klassieker van Flyer in het dagelijks gebruik of bij verkenningstochten wilt inzetten, kan de uitrusting aan uw wensen worden aangepast. De lage instap en de rechte zithouding zijn standaard, evenals de brede 26-inch wielen.

Het hoogwaardige frame garandeert in combi-natie met de lange wielbasis ook met bepakking een veilig gevoel onder het rijden. De C-serie is er in parelmoerwit, zilver of zwart*.

Flyer C-serie

Framemodel en Framegrootte

Versnellingen

Motoren

Framekleur

Wielmaat

Remmen

Accu's

Trapondersteuning(tot km/h)

25

XS41 S45 M50 L55

26“

zwartzilver(geborsteld aluminium)parelmoerwit

12 Ah / 36 V 15 Ah / 36 V 18 Ah / 36 V

SchijvenVelgen

36 V / 250 W

RollerbrakesKettingenNaven

Pagina 16 * Afhankelijk van het door u gekozen type

Page 17: Flyer brochure 2015

C8zilver (geborsteld aluminium)

C8.1parelmoerwit

C12zwart

Pagina 17Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 18: Flyer brochure 2015
Page 19: Flyer brochure 2015

Bent u meer iemand voor lange tochten, maar wilt u in het dagelijks leven niet afzien van comfort, kwaliteit en dynamiek? Wat zou u denken van de T-serie die zich perfect aan elke situatie aanpast? Of u nu in het weekend er op uit trekt, doordeweeks naar uw werk rijdt of langere afstanden aflegt, de Flyer T-serie biedt puur genot in combinatie met hoogwaardig design. Om te zorgen dat elke rit een plezier is en u op langere

De flexibele begeleider TOUR

TSerie

tochten ontspannen van het landschap kunt genieten, zijn alle modellen van de T-serie uitgevoerd met 28-inch wielen. De ideale E-Bike voor de fietsfan!

Pionier in het comfortabele segment

Pagina 19

Page 20: Flyer brochure 2015

Bent u steeds onderweg, het liefst samen met uw partner? Gaat u samen op zoek naar nieuwe avonturen? Dan heeft u in de T-serie de perfecte partner gevonden. En wel dag in, dag uit, ongeacht waar u naartoe wilt. Onderweg naar het werk, een terrasje in de stad of gewoon ergens in de natuur voor een gezellige picknick, de flexibele T-serie van Flyer staat altijd voor u klaar.

Een goede vriend in alle situaties

TProfiel

Pagina 20

Page 21: Flyer brochure 2015

T8.1 zilver (geborsteld aluminium)

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Pagina 21

Page 22: Flyer brochure 2015

De T-serie is beschikbaar in zeven verschillende modellen. Met hun sterke prestaties en hun flexibiliteit zijn deze bestsellers naar keuze leverbaar met cruiser-, comfort- of sportief mixteframe. De slanke framegeometrie, gecombineerd met de 28-inch wielen en de Marathon Plus-banden van Schwalbe, zorgen dat de Flyer T-serie populair is onder zowel toerrijders als vakantiefietsers.

Bovendien zorgt de Panasonic middenmotor, het lage zwaartepunt en de lange wielbasis voor een rustige loop. Met de Pletscher bagage-drager kunt u eenvoudig al uw bagage vervoe-ren. De modellen in de T-serie zijn leverbaar in zwart, parelmoerwit of zilver*.

Flyer T-serie

Framemodel en Framegrootte

Versnellingen

Motoren

Framekleur

Wielmaat

Remmen

Accu's

Trapondersteuning(tot km/h)

25

28“

zwartzilver(geborsteld aluminium)parelmoerwit

12 Ah / 36 V 15 Ah / 36 V 18 Ah / 36 V

SchijvenVelgen

36 V / 250 W

KettingenNaven

S45 M50 L55 XL60

S45 M50 L55 XL60

S45 M50 L55 XL60

Pagina 22

Rollerbrakes

* Afhankelijk van het door u gekozen type

Page 23: Flyer brochure 2015

T11 zilver(geborsteld aluminium)

T10parelmoerwit

T11zwart

Pagina 23Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 24: Flyer brochure 2015
Page 25: Flyer brochure 2015

De dynamische alleskunner van de B-serie overtuigt met zijn 11,2 Ah-accu van Bosch als bagagedragervariant. De motor is opgenomen in de vloeiende lijnen van het frame. De B-serie straalt stabiliteit en vertrouwen uit, ook wanneer het terrein eens wat minder vriendelijk is. En wie er zin in heeft, kan met deze avontuurlijke trekkingbike ook langere tochten en fietsvakanties ondernemen. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde onderdelen en het stabiele frame is veeleisend, dagelijkse gebruik in de grote stadsjungle is dan ook geen probleem. De

De chique allrounder TOUR

BSerie

ergonomische en comfortabele zitpositie sluit daar uitstekend op aan.Van een boodschappenritje of een tochtje op de zondagmiddag tot een echt avontuur op twee wielen, de B-serie is zeker zo geschikt voor enthousiaste stadsfietsers als voor toerrijders die uit zijn op rust.

Dynamisch in het verkeer en op reis

Pagina 25

Page 26: Flyer brochure 2015

Geeft u de voorkeur aan een harmonisch design en Zwitserse technologie, en wilt u daarnaast graag dat de accu onopvallend onder de bagagedrager is geplaatst? Dan kunt u het beste kiezen voor de B-serie van Flyer. De motor van de B-serie zal u zeker niet in de steek laten als u eens wat langere tochten maakt.

De dynamische trekkingfiets

BProfiel

Pagina 26

Page 27: Flyer brochure 2015

B12 zwart

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Pagina 27

Page 28: Flyer brochure 2015

De B-serie is uitgevoerd in met een comfortframe. U kunt kiezen uit twee varianten. De B8.1 met een Nexus 8-Speed naafversnelling of de B12 met de Nuvinci traploze naafversnelling welke optioneel als Nuvinci Harmony kan worden uitgevoerd. Het Nuvinci Harmony systeem schakelt automatisch en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Alle twee worden gevoed door een 11,2 Ah-accu die onder de bagagedrager is gemonteerd.

Een extra stevig frame en een fraai design zijn het gevolg. Samen met de stabiele 28-inch wie-len, een korte wielbasis en een comfortabele, variabele rijhouding. De modellen van de B-serie zijn uitsluitend in zwart beschikbaar.

Flyer B-Serie

Framemodel en Framegrootte

Versnellingen

Motoren

Framekleur

Wielmaat

Remmen

Accu

Trapondersteuning(tot km/h)

25

S45 M50 L55 XL60

28“

zwart

Velgen

Performance Cruise

Naven

Active Cruise 11,2 Ah / 36 V Bagagedrager

Pagina 28

Page 29: Flyer brochure 2015

B12 zwart

B8.1 zwart

Pagina 29

Page 30: Flyer brochure 2015

Flyer Tandem

Framemodel en Framegrootte

Versnellingen

Wielmaat

Rem

26“

M/XS 50/35 L/S 55/45

KettingenNaven Schijven

Tandem 7.70 Parelmoergrijs

Pagina 30

Accu's

Trapondersteuning(tot km/h)

25

18 Ah / 36 V15 Ah / 36 V

Page 31: Flyer brochure 2015

In hetzelfde tempo op pad? Met de Flyer tandem is fietsen met zijn tweeën pas echt leuk! Hij beschikt over alles wat u voor korte, maar ook langere ritten nodig kunt hebben: robuuste kwaliteit, veilige, onderhoudsarme technologie en een groot rijcomfort, dankzij ergonomische onderdelen. Daarnaast biedt deze fiets met zijn twee zadels jong en oud de gelegenheid even mobiel te zijn.

Bovendien is het mogelijk om samen met een persoon met een lichamelijke beperking te fietsen dankzij de speciale aanpassingen, zoals een niet-gesychroniseerde en vrijlopende ontkoppelde crank. De Flyer-tandem is beschikbaar is parelmoergrijs.

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Pagina 31

Framekleur

parelmoergrijs

Motoren

36 V / 250 W

Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 32: Flyer brochure 2015

URBAN

Page 33: Flyer brochure 2015

Series

FlogoTSRS

VOUWFIETS

Page 34: Flyer brochure 2015
Page 35: Flyer brochure 2015

Heeft u geen zin in de stress, in het ze-nuwachtige zoeken naar een parkeer-plaats of de overvolle bus? Zoekt u misschien liever een moderne vorm van mobiliteit? Flyer heeft de oplossing: De nieuwe stadsfietsen zijn fijn om op te rijden en bovendien bijzonder robuust, handzaam en verassend krachtig! Laat de file eens de file en zoef soepeltjes door de stad naar uw werk. Of geniet in het week-end eens tijdens een comfortabel ritje van de natuur, de nieuwe Flogo is stijlvol en

De coole stadsros URBAN

FlogoSerie

verassend veelzijdig en chique.Ondanks het handzame formaat zijn er voor deze rappe stadsfietsen geen compromissen gesloten, ook daarmee laat de Flogo zijn ware klasse zien.

Klein maar fijn: Mobiliteit heeft een nieuw gezicht!

Pagina 35

Page 36: Flyer brochure 2015

Een echte Citybike

U houdt het graag eenvoudig. Uw motto: Gewoon zo nu en dan de auto eens laten staan en met de wind in de rug door de stad zoeven. Tegelijk wilt u ook wel iets doen voor het milieu, laat dat maar over aan de Flogo van Flyer, het coolste alternatief voor het openbaar vervoer.

FlogoProfiel

Pagina 36

Page 37: Flyer brochure 2015

Flogo 7.60 SE mat zwart

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Pagina 37

Page 38: Flyer brochure 2015

De nieuwe Flogo van Flyer is er in twee modellen. Deze zelfbewuste fiets met zijn lage instap is bovendien heel modern en charismatisch. Dat is niet alleen direct te zien, u merkt het ook aan de afzonderlijke onderdelen. Alle modellen zijn licht, wendbaar en robuust en juist daarom opgewassen tegen alle eisen die stadsritten en langere tochten aan een fiets stellen. De vlot ogende citybikes zijn beschikbaar is parelmoergrijs, parelmoerwit of zwart.

Bij die laatste wordt het design verfijnd door gladgeslepen lasnaden. Al naar gelang de uit-voering zijn ook voor de Flogo-modellen ver-schillende uitrustingsvarianten beschikbaar.

Flyer Flogo

FramemodelStandaardmaat

Versnellingen

Motoren

Framekleur

Wielmaat

Remmen

Accu

Trapondersteuning(tot km/h)

20“

parelmoerwit mat zwart(alleen Flogo 7.60 SE)parelmoergrijs

15 Ah / 36 V

SchijvenVelgen

36 V / 250 W

Naven

25

Pagina 38

Page 39: Flyer brochure 2015

Flogo 3.01 parelmoerwit

Flogo 3.01parelmoergrijs

Flogo 7.60 SE mat zwart

Pagina 39Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 40: Flyer brochure 2015

Pagina 40

De Vouwfiets is eenvoudig mee te nemen in de auto, boot, camper of caravan. Zo kunt u op de plaats van aankomst met enkele klikken de fiets uitvouwen en weer comfortabel verder “vliegen”. Vliegen, want de motor van de vouwfiets is een krachtige Panasonic middenmotor.

De vouwfiets is ook ideaal om de auto buiten de stad te parkeren en de laatste kilometers met de fiets af te leggen. Standaard wordt een 8 Ah Lithium Ion accu bijgeleverd.

Flyer Vouwfiets

FramemodelStandaardmaat

Versnellingen

Motoren

Framekleur

Nachtblauw

36 V / 250 W

Naven

Wielmaat

Remmen

Accu

Trapondersteuning(tot km/h)

20“

8 Ah / 36 V

Velgen

25

Rollerbrakes

L 88 cm, H 75 cm, B 45 cm

Page 41: Flyer brochure 2015

Pagina 41

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

vouwfiets Eco Deluxe nachtblauw

Page 42: Flyer brochure 2015
Page 43: Flyer brochure 2015

U houdt het graag simpel, maar stelt wel hogen eisen en sluit niet graag compromissen? Dan is de RS-serie echt iets voor u. De aller modernste technologie, innovatieve functies en een extreem coole verschijning. De RS brengt u altijd comfortabel op uw bestemming dankzij de betrouwbare aandrijving, de hoogwaardige onderdelen en een sportieve zithouding. Een citybike die zijn

De relaxte krachtpatser URBAN

RSSerie

Sportief of ontspannen, flexibel in elke situatie

ware karakter laat zien op weg naar het werk en op weg naar de winkel, maar ook tijdens langere ritten.Daarbij rijdt het net zo makkelijk over een iets lastiger terrein of de heuvels op, de RS-serie kan het allemaal!

Pagina 43

Page 44: Flyer brochure 2015

Doet u niets liever dan de dag gezellig samen met uw vrien-den afsluiten? Misschien door er nog even op uit te gaan voor het weekend begint? Natuurlijk neemt u dan uw RS. Want waar u ook naartoe wilt, deze coole allrounder is absoluut betrouw-baar, niet alleen in het dagelijks gebruik, maar ook in uw vrije tijd.

Profiel

Veelzijdig en altijd de perfecte keuze

RS

Pagina 44

Page 45: Flyer brochure 2015

RS 7.80 parelmoerwit

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Pagina 45

Page 46: Flyer brochure 2015

Alle drie de modellen uit de RS-serie hebben een sportief karak-ter, maar dan zonder af te zien van het comfort van de Citycrui-ser. Standaard wordt hij geleverd met hoogwaardige onderdelen en naar keuze een mixte - of een cruiserframe en vier verschillen-de maten met 28-inch wielen.

De middenmotor van Panasonic zorg met zijn met 3-sensorconcept, dat koppel, draaifrequen-tie, en snelheid meet, voor een vlotter tempo. De RS-modellen zijn leverbaar in parelmoerwit en zwart.

Flyer RS-serie

Framemodel en Framegrootte

Versnellingen

Motoren

Framekleur

Wielmaat

Rem

Accu's

Trapondersteuning(tot km/h)

25

S45 M50 L55 XL60

28“

zwart parelmoerwit

Schijven

S45 M50 L55 XL60

KettingenNaven

36 V / 250 W 15 Ah / 36 V 18 Ah / 36 V

Pagina 46

Page 47: Flyer brochure 2015

Pagina 47

RS 7.70 parelmoerwit

RS 7.80 parelmoerwit

RS 7.80 zwart

Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 48: Flyer brochure 2015
Page 49: Flyer brochure 2015

De TS-serie van Flyer spreekt aan door het edele design en het sportieve rijcom-fort. Deze volwaardige allrounder zal u er steeds weer toe uitnodigen om aan uw conditie te werken, met de fiets naar het werk te gaan en veel meer tijd op twee wielen door te brengen. Op de TS-serie is niet bezuinigd op uitrusting en onderde-

De pittige performer URBAN

TSSerie

len. Rijplezier onder alle omstandigheden, in de stad, op langere ritten, in het dage-lijks gebruik en in uw vrije tijd.

Dynamiek en rijplezier door en door!

Pagina 49

Page 50: Flyer brochure 2015

Met de TS-serie van Flyer weten wij u ook vast wel te over te halen om elektrisch te gaan fietsen. Dan kunt u eindelijk uw auto in de garage laten staan en met uw E-Bike de stad onveilig gaan maken. Wat dacht u van 's avonds nog eens een blokje om? Dat is niet alleen effi ciënt, het helpt ook zo heerlijk om uw hoofd leeg te maken.

TSProfiel

De sportieve E-Bike met strak design!

Pagina 50

Page 51: Flyer brochure 2015

TS 7.80 mat zwart

Gebruik

Enduro All-Mountain Trail Trekking Vrije tijd Urban/Forenzen

Pagina 51

Page 52: Flyer brochure 2015

De nieuwe TS-serie van Flyer omvat in totaal vier verschillende modellen, met het mixteframe of in het cruisermodel. Voor wie hecht aan een groot rijcomfort en sportieve allround-kwaliteiten, is de 28-inch E-Bike een goede keuze. Die heeft daarnaast een laag zwaartepunt, een korte wielbasis en is afgewerkt met hoog-waardige onderdelen.

Zijn spannende en tegelijk slanke verschijning volmaakt het geheel. Het cruiserframes is uit-gevoerd in matzwarte lak, het mixteframe is be-schikbaar in parelmoerwit.

Flyer TS-serie

Framemodel en Framegrootte

Versnellingen

Motoren

Framekleur

Wielmaat

Rem

Accu

Trapondersteuning(tot km/h)

25

S45 M50 L55 XL60

28“

mat zwart(cruiserframe)

parelmoerwit(mixteframe)

SchijvenKettingenNaven

S45 M50 L55 XL60

Performance Cruise 11,2 Ah / 36 V Onderbuis

Pagina 52

Page 53: Flyer brochure 2015

TS 7.60 parelmoerwit

TS 7.80 mat zwart

Pagina 53Kijk voor alle beschikbare modellen op www.flyer-fietsen.nl

Page 54: Flyer brochure 2015

Bereik

Het bereik, Dat is ook aan u

Het bereik is afhankelijk van vele factoren. Naast de accucapaciteit spelen de geselecteerde motorondersteuning, de geografische gesteldheid, de bestrating en niet in de laatste plaats het gewicht van de berijder en de bandenspanning een bepalende rol. De accu's die door Flyer worden gebruikt creëren de voorwaarden voor zo veel mogelijk kilometers per lading. Met deze speciaal voor elektrische fietsen ontwikkelde Li-Ion- mangaanaccu's wordt optimale veiligheid, capaciteit en duurzaamheid bereikt binnen een zo groot mogelijk temperatuurbereik. Zowel bij lage temperaturen in de winter als bij hoge temperaturen in de zomer is een voldoende groot bereik gegarandeerd.

0 20 40 60 80 100 120 140 160 180

HighStandard

Eco

Bereik Flyer Panasonic 36 V-systeem*Accu 15 Ah (540 Wh) op 250-Watt-motor

km

0 20 40 60 80 100 120 140 160 180

TurboSportTourEco

km

Bereik Flyer Bosch 36 V-systeem*Accu 11,2 Ah (400 Wh) op 250-Watt-motor

Bereik met 18 Ah-accu:ca. 20% hoger dan de aangegeven stand van de 15 Ah-accu bij een vergelijkbare gekozen ondersteuning.

Grote mobiliteit, gering energieverbruik

Wist u dat een Flyer op 100 km evenveel energie verbruikt als drie minuten warm douchen? Wie de voorkeur geeft aan energiezuinige mobiliteit, kiest Flyer!

Ideale omstandigheden:vlak terrein | gemiddelde snelheid ca. 20 km/h | wind in de rug | om-gevingstemperatuur ca. 20 °C | bandenprofiel/-druk met minimale rol-weerstand | gunstige trapfrequentie en versnellingskeuze | extra ge-wicht (berijder en bagage) ca. tot 70 kg

Gunstige omstandigheden:licht glooiend terrein | gemiddelde snelheid ca. 25 km/h | lichte tegen-wind | omgevingstemperatuur 10-20 °C | bandenprofiel/-druk met ge-middelde rolweerstand | gunstige trapfrequentie en versnellingskeuze | extra gewicht (berijder en bagage) 70-80 kg

Zwaardere omstandigheden:terrein met grote en langdurige hellingen | gemiddelde snelheid 23–25 km/h | sterke tegenwind | lage omgevingstemperatuur | bandenpro-fiel/-druk met verhoogde rolweerstand | ongunstige trapfrequentie | ongunstige versnellingskeuze | extra gewicht (berijder en bagage) meer dan 80 kg

Gemiddeld energieverbruik uit andere bronnen(omgerekend naar liters benzine per 100 km)

1086420

Wagenpark Nieuwe auto's Ecodrive (-15%) Brommer/Scooter E-Bike Fiets

0,00,1

2,0

5,86,8

8,4

Pagina 54 * Opgave fabrikant

Page 55: Flyer brochure 2015

Accu 36 V Panasonic

Accu's & laders

Li-Ion-mangaan accu15 Ah / 36 V (540 Wh) Compatibel met alle Flyer-modellen met Panasonic-aan-drijving, vanaf 2014. Verkrijgbaar in zil-ver en zwart (Zwart alleen voor Flogo). 3,8 kg; 13 x 11,2 x 28,5 cm

Li-Ion-mangaan accu18 Ah / 36 V (648 Wh)Compatibel met alle Flyer-modellen met Panasonic-aandrijving, vanaf 2014.4,5 kg; 14 x 11,2 x 28,5 cm

Li-Ion-mangaan accu12 Ah / 36 V (432 Wh)Compatibel met alle Flyer-modellen met Panasonic-aandrijving, vanaf 2014.10,3 x 11,2 x 28,5 cm

Li-Ion-mangaan accu11,2 Ah / 36 VAccu in bagagedrager (B-serie)2,6 kg; 37,2 x 12,2 x 7,5 cm

Li-Ion-mangaan accu11,2 Ah / 36 VAccu aan onderbuis (TS-serie)2,6 kg; 37,2 x 12,2 x 7,5 cm

Accu 36V Bosch

Li-Ion-mangaan accu (vollblut 2014)8,8 Ah / 48 V (422 Wh)Achterin gemonteerde motor Panasonic2,85 kg; 36 x 8,5 x 17,7 cm

Accu 48 V Panasonic

Pagina 55

Lader 48 V Panasonic

De lader voor de volbloedmodellen.220-240V, Vermogen 150Watt, laadstroom 2A

Eenvoudig laden op de E-Bike met de lader voor alle Flyer-fietsen met een Pa-nasonic-aandrijving vanaf het modeljaar 2014. 220-240V, Vermogen 180 Watt Laadstroom 3A/4A (variabel)

Eenvoudig laden op de E-Bike met de lader voor alle Flyer-fietsen met een Bosch-aandrijving vanaf het modeljaar 2014. 220–240V, Vermogen 180 Watt, laadstroom 4A

Lader 36 V Panasonic Lader 36 V Bosch

Page 56: Flyer brochure 2015

Onderdelen

1. Display

Afhankelijk van de positionering van de E-Bike zijn de Flyer-modellen steeds uitgerust met een passend display: een display aan de zijkant of in het midden van het stuur. Het middendisplay is afneembaar en wordt gecompleteerd met een ergonomische bedieningsconsole. Beide displayvarianten beschikken over een USB-aansluiting en zijn overzichtelijk en gebruikersvriendelijk uit-gevoerd. Zowel het omschakelen van de ondersteuningsniveaus, het inschakelen van de duwhulp als het opvragen van informatie (gemiddelde en maximale snelheid, dagteller en totaalteller afgelegde kilometers, restcapaciteit, bereik) kan niet gemakkelijker.

1

3

4

5

68

9

10

12

15

14

13

Met Nyon heeft u de sleutel tot een nieuwe, op unieke wijze via het internet verbonden E-Bike-wereld in handen. Nyon begeleidt u van de planning van uw route tot de beoordeling van uw prestaties. Nyon verbindt u met het onlineportal eBike-Connect.com en de smartphone-app E-Bike Connecte en biedt u functies die u voor, tijdens en na de rit ondersteunen. Al voor de start kunt u ge-bruikmaken van nauwkeurige kaarten voor een optimale routeplanning en onderweg wordt u voortdurend door Nyon ondersteund met persoonlijke informatie. Op de bestemming kunt u vervolgens het trainingseffect bestuderen. En Nyon ontwikkelt zich aan de hand van uw behoeften verder: Met elke nieuwe update en optionele extra functie wordt uw persoonlijke E-Bike beleving nog veelzijdiger. Verheugt u zich maar vast op een compleet nieuwe eMobiliteit waarbij uw wensen centraal staan.

Pagina 58

Page 57: Flyer brochure 2015

2. AandrijvingFlyer kiest voor centraal geplaatste motoren van Panasonic en Bosch. De optimale gewichtsverdeling met een laag zwaartepunt zijn kenmerkend voor deze aandrijving.

3. Versnellingen

Of u nu een praktische naaf-, sportieve ketting- of gecombineerde versnelling neemt, bij elk Flyer-model kunt u kiezen uit de beste varianten voor uw toepas-sing. Door de langjarige samenwerking met toonaangevende fabrikanten zijn de aandrijving en versnellingen uitstekend op elkaar afgesteld. Flyer maakt uitslui-tend gebruik van eersteklas versnellingen die zich al vele jaren hebben bewezen.

Elke Flyer is uitgerust met een zadel dat speciaal gericht is op comfort of sportivi-teit. Voor een optimaal gevoel maken we uitsluitend gebruik van zadels van gere-nomeerde leveranciers.

De meeste Flyer-fietsen zijn standaard uitgerust met een systeembagagedrager van de Zwitserse firma Pletscher. Op be-paalde modellen is een speciale reisba-gagedrager met veerklem van het merk Racktime/Tubus gebruikt. Alle bagage-dragers zijn bijzonder stabiel en kennen modulaire uitbreidingsmogelijkheden.

4. Zadel 5. Bagagedrager

6. AccuFlyer kiest voor de betrouwbare originele accu's van Panasonic en Bosch. Alle Flyer-ac-cu's bevatten speciaal voor de E-Bike ontwikkelde celtypen en beschikken over de ideale verhouding tussen capaciteit, prestaties en levensduur.

Accu's zijn extra veilig en gaan lang mee.Er is een accubeheersysteem geïntegreerd in de Flyer-accu, dat beschermt tegen over-laden, onderspanning en oververhitting. Controle van de individuele cellen zorgt voor een veilig en duurzaam laadproces. Dit geeft Flyer-accu's de langst mogelijke levens-duur. Li-Ion-accu's kunnen op deze manier tot wel 1000 keer opgeladen worden.

Volt, ampère en wattuurDe bedrijfsspanning van het systeem wordt uitgedrukt in volt [V]. De hoeveelheid lading of capaciteit wordt uitgedrukt in ampère-uur [Ah]. De hoeveelheid energie, oftewel de grootte van de 'tank', drukken we uit in Wattuur [Wh].

BereikHet bereik is afhankelijk van vele factoren. Naast de accucapaciteit spelen o.a. de geko-zen motorondersteuning, de geografische omstandigheden, de bestrating, het gewicht van de rijder en de bandenspanning een belangrijke rol.

LaderIedere E-Bike van Flyer wordt geleverd met een lader die past bij de accu. Deze lader kan alleen gebruikt worden voor de bijbehorende accufamilie.

Pagina 57

Middenmotor van PanasonicBij het Panasonic-systeem met de middenmotor ligt het zwaarte-punt laag en in het midden. De fiets beschikt daarnaast over drie verschillende ondersteuningsniveaus: Eco, Standard en High. De middenmotor is dankzij de compacte en geluidsarme 36V di-recte aandrijving, nog betrouwbaarder en krachtiger, loopt rus-tiger en biedt de grootste efficiëntie bij de geringste slijtage. In aansluiting daarop meet het 3-sensorsconcept het koppel, de cadans en de snelheid. De Flyer E-Bike is een krachtpatser met zijn 250-Watt-aandrijving en een koppel tot 65 Nm.

Middenmotor van BoschHet centrale-motorsysteem van Bosch is een overtuigend ar-gument voor de varianten van de Active Line, met een koppel tot 50 Nm, en van de Performance Line, met een koppel tot 60 Nm. Het Bosch-systeem biedt vier ondersteuningsniveaus: Eco, Tour, Sport en Turbo. De accu is al naargelang de uitvoering ge-integreerd in de bagagedrager of aan het frame bevestigd. De 36V-motor sluit harmonisch aan op het Flyer-design. Met de schakelherkenning kunt u, in het geval van een derailleur, zonder te stoppen met trappen soepel en voorzichtig schakelen.

Page 58: Flyer brochure 2015

7. Banden

Voor de meeste modellen worden 'antilek' banden van Europees marktleider Schwalbe gebruikt. De sportieve Flyer-modellen zijn uitgerust met lichtere Schwalbe-banden.

Alle volledige uitgeruste Flyer-fiet-sen zijn voorzien van een hoogwaardig LED-verlichtingssysteem van Busch & Müller of Supernova. Het stroomverbruik van de verlichting is zeer laag zodat u al-tijd met uw licht aan kunt rijden. De ver-lichting kan worden bediend vanaf het console op uw stuur.

Dankzij de Speedlifter Twist kan het stuur zonder gereedschap met twee handgrepen in hoogte worden versteld en/of tot 90° verdraaid. Zo kan de Flyer ruimtebesparend worden gestald.

Flyer gebruikt kwalitatief hoogwaardige remsystemen die aansluiten bij het toepassingsbereik. De hydraulische velgrem is geschikt voor alle toepassingen en functioneert optimaal bij hogere belastingen. De schijfrem voldoet aan de hoogste eisen en behoudt zijn remkracht bij regelmatig onderhoud gedurende lange tijd.

De meeste Flyer-fietsen zijn uitgerust met een geveerde voorvork die past bij het toepassingsbereik. Bij de meer op comfort gerichte modellen hoort een rugsparende, geveerde zadelpen tot de standaarduitrusting.

10. Remmen 11. Vering 12. Verlichting

9. Speedlifter Twist

De hoogwaardige, met de hand gelaste aluminium frames zijn speciaal ontwik-keld voor E-Bikes. Alle Flyer-frames be-staan uit 'hydro-forming'-buizen. Kabels zijn binnen in het frame verwerkt en daardoor optimaal beschermd. Bij som-mige modellen wordt het heldere design van het frame optisch geaccentueerd door gladgeslepen lasnaden (smooth welding).

8. Frames

De accu en het aan het frame gemon-teerde ringslot worden met dezelfde sleutel vergrendeld. Voor alle sloten en vergrendelingssystemen kiest Flyer voor het vertrouwde merk ABUS, dat al sinds 1924 succesvolle en innovatieve diefstal-bescherming ontwikkelt.

15. Slot1 for All

Met de ergonomische handgrepen bie-den de ideale grip en zijn kriebelende handen nu iets van het verleden.

13. Grepen

Bijna alle Flyer-fietsen zijn uitgerust met een duimgasknop. Deze knop activeert de motor tot een maximumsnelheid van 6km/h, ideaal als u een heuvel op loopt met de fiets aan de hand. De duimgas-knop activeert bij het in drukken en de-activeert weer bij het loslaten.

14. Duimgasknop

Pagina 58

Page 59: Flyer brochure 2015

De praktische boodschappenmand is geschikt als aanvulling op de systeemba-gagedrager van Pletscher. Hij wordt ook aanbevolen voor het transport van uw bagage bij langere tochten.

De Back-Roller-klassieker van Ortlieb is er ook met een exclusieve Flyer-look. De tas kan dankzij het eenvoudige systeem van houders snel en gemakkelijk op de meeste Flyer modellen worden gemon-teerd.

Ortlieb-tasin Flyer-look

De Flyer Shopper kan met de bijgelever-de ophanging en de Easy-Snap®-koppe-ling op elke Flyer-fiets met Pletscher-Ge-nius-bagagedrager worden gemonteerd. Voor bagagedragers van andere fabri-kanten zijn in bepaalde gevallen adapters beschikbaar.

Razendsnelle boodschappen

De ruime houten kist uit pijnboomhout met voorgemonteerde 3-punts-adapter past op alle Pletscher-systeembagage-dragers. Afmetingen: 45 x 30 x 20 cm.

Houten kist Pinie

Met de Easy-Snap®-extra koppeling kunt u de Flyer Shopper ook op uw tweede voertuig met een Pletscher-Genius-baga-gedrager monteren. Voor bagagedragers van andere fabrikanten zijn eventueel adapters beschikbaar.

Easy-Snap®-extra koppeling

De opklapbare pedalen zijn ideaal voor het transport op een fietsendrager, in een aanhanger of in de fietsenkelder. Ze kunnen eenvoudig en zonder gereed-schap worden ingeklapt en zijn optioneel voor bepaalde modellen beschikbaar.

Opklapbare pedalenBoodschappenmand Pletscher

Het gepatenteerde sluitingssysteem Push 'n Lock biedt verschillende aansluit-mogelijkheden. De 6 mm dikke ketting met vierkante schakels uit gehard staal weegt 954 gram en is 1 meter lang. Met de passende transporttas kunt u het slot aan de zijkant van de bagagedrager be-vestigen.

ABUS Kettingslotcombinatie

Knappe koppen rijden met een helm: kies dan voor het nieuwe Flyer-mo-del van Bell. Deze fietshelm is com-fortabel, licht en biedt optimale bescherming tijdens uw ritten. Naar keuze in zwart en wit verkrijgbaar.

Technische kenmerken:Fusion-In-Mold-constructie,290 gram, TAG-Fit-systeem, CoolMax Padding, 21 ontluchtingsopeningen, Blade Plus-vizier, achterlichtbeves-tiging, regenafvoer, vliegennet, klit-tenbandsluiting

Flyer-fietshelm Bell

Pagina 59

Accessoires

Page 60: Flyer brochure 2015

Das Schweizer Original

1e druk, oktober 2014. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen en specificaties, alsmede kleurverschillen tussen afbeeldingen en werkelijke kleuren en type- of drukfouten onder voorbehoud. Prijzen zijn verkoopadviesprijzen, inclusief BTW. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen of gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van Amazing Wheels BV. © Copyright Amazing Wheels, Beverwijk - Holland