Flapje mei 2014

8
+’t Flapje maandelijkse schoolkrant Mei 2014 Don Boscoschool, Tulpenstraat 16, St.-Niklaas

description

schoolkrantje Don Boscoschool Sint-Niklaas, mei 2014

Transcript of Flapje mei 2014

Page 1: Flapje mei 2014

+’t Flapje maandelijkse schoolkrant

Mei 2014

Don Boscoschool,

Tulpenstraat 16, St.-Niklaas

Page 2: Flapje mei 2014

mei 2014

1 1 mei: Dag van de Arbeid

2 Lokale verlofdag

3

4

5

6 MDO 2KS: kinderen met zorgen worden besproken: 6La naar SteM Geen studie en dus ook geen huiswerk wegens PV

7 Pedagogische studiedag = GEEN SCHOOL VOOR DE KINDEREN NM: 3LS, 4LS, 5LS en 6LS: Atletiek op ‘t Ster

8 4LS, 5LS en 6LS: Sportdag

9 1LS, 2LS en 3LS: Sportdag

10

11

12 MDO 1LS: kinderen met zorgen worden besproken

13 MDO 1KS: kinderen met zorgen worden besproken/ 6Lb naar SteM

14

15 MDO 2LS: kinderen met zorgen worden besproken

16 MDO 5LS: kinderen met zorgen worden besproken

17 SCHOOLFEEST!!!!!!

18

19

20 5LS: Schoolreis

21 20u.: Ouderraad

22 2LS: Schoolreis

23 1KS: Schoolreis

24

25

26 3KS: Schoolreis

27

28 6LS: Fietsexamen NM: 5LS en 6LS: Minivoetbal

29 EERSTE COMMUNIE

30

31

!!! Maandag 9 juni geen school!!!

Page 3: Flapje mei 2014

Schoolfeest

Heel dit Flapje staat in het teken van het schoolfeest. Het wordt dan ook weer een gigantische gebeurtenis, want we spelen dit jaar sinds lang weer een musical. Wie herinnert er zich nog het spektakel Peter Pan? De rollen worden dit keer gespeeld door verschillende kinderen en leerkrachten en de dansjes worden verzorgd door de kleuters, de kinderen van het eerste leerjaar en de grote sterren van het zesde leerjaar. Sommige mensen vinden het jammer dat niet alle klassen meedansen en dat kunnen we zeker begrijpen, maar we hebben de beslissing genomen in samenspraak met collega's, directie én ouders op de ouderraad. De belangrijkste reden voor de beslissing was: het comfort van de ouders en grootouders die hun kind willen zien optreden, vergroten. Er komt elk jaar heel veel volk kijken (waar wij heel blij voor zijn) maar door de grote toeloop konden we nooit garanderen dat ouders, grootouders en andere familieleden hun kind goed konden zien. We hebben de voorbije jaren eerst geprobeerd om de optredens in twee delen te doen, maar dat hielp niet, daarom dat we het nu zo proberen. Een andere belangrijke reden was: de jaarlijkse stress bij de (toch wel grote groep) kinderen die niet graag op een podium staan verminderen. En natuurlijk moeten jullie wel komen! Er is immers nog van alles te doen en de speelstraat zal dit jaar meer gericht zijn op de kinderen van de lagere school die hierdoor ook meer en beter zullen kunnen spelen. Vorig jaar hadden we geen optreden door het slechte weer en toch was het een geweldig schoolfeest. Dit jaar wordt dus zeker een knalfeest!

Page 4: Flapje mei 2014

Nieuws van de Ouderraad

⌘ Sterren van de koning

Onder deze titel viert Don Bosco haar jaarlijkse schoolfeest op zaterdag 17 mei. In de Tulpenstraat, op de speelplaats en op de graskoer zijn kinderen de hele namiddag koning!

Nieuw in het koninkrijk

Halal vlees op de barbecue: omdat heel wat leerlingen van onze school moslim zijn, bieden we vanaf dit jaar ook halal vlees aan tijdens de barbecue. Hanan, mama van Yasmin en Rania, zorgt ervoor dat alles volgens de regels van de koran verloopt. Voor de niet-moslims blijft uiteraard alles bij het oude.

Afhaalpunt: wie wil, kan niet enkel zijn bestelling voor de barbecue vooraf betalen, maar eveneens speelkaarten en drankjetons. Je volledige bestelling zal dan klaarliggen aan een speciaal afhaalpunt, waardoor je niet hoeft aan te schuiven aan de kassa. Doen!

Het bestelformulier voor de barbecue, speelkaarten en jetons vind je ook in dit Flapje.

Optredens: dit jaar treden de kleuters, het 1ste en 6de leerjaar op. Voor de kinderen van de lagere school voorzien we extra attracties in de speelstraat én een vrij podium. Ze zullen zich dus niet vervelen! En volgend jaar is het natuurlijk hun beurt om het podium onveilig te maken.

Page 5: Flapje mei 2014

Op de koninklijke affiche

Optredens Op de parking aan Dobo 14.30 u

1. 3kb & 1b in het bos

2. 3kc & 1c IJsland

3. peuterklas land van de lucht

4. 1ka & 2kc land van het vuur

5. 1kb & 2ka waterland

6. 3ka & 1a het oerwoud

7. 1kc & 2kb land van de liefde

8. 6LS: slotdans

Speelstraat Tulpen- en Begoniastraat, graskoer,… 14 u – 18 u

Voor de grootsten: Volksspelen Tafelvoetbalspel Speleobox Hobbelpaardenrace 6 gekke fietsen en go-carts Reuze glijbaan Skippyslang Grime & Tattoo Netbaltornooi (4, 5 en 6 LS) Voor de kleintjes: Zwiermolen Springkasteel Harry Potter Eendjeskraam Kleuterfietsen Grime

Page 6: Flapje mei 2014

Infolokaal 1Ka 14 u – 18 u

Mogelijkheid tot inschrijven van nieuwe leerlingen.

Barbecue Speelplaats 17 u – 20 u

Met vlees (al dan niet halal), vis en veggie!

Vrij podium Speelplaats 19.30 u – 22 u

Leerlingen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar stelen de show met eigen choreografieën.

Tussendoor

Tombola (15 u – 17 u, speelplaats): altijd prijs!

Sponsorwedstrijd (doorlopend, speelplaats) op de placematjes.

Smullen van pannenkoeken, ijsjes, frieten, frisdranken, bier, cava en koffie. Drank- en eetjetons zijn te koop aan de kassa op de speelplaats of vooraf te bestellen en te betalen.

Page 7: Flapje mei 2014

Ouders die willen helpen aan de bar, in het pannenkoekenkraam, bij de opbouw (vrijdag) of opkuis (zondag) of bij één van de vele andere taken, zijn nog steeds heel erg welkom. Zelfs als je maar enkele uurtjes kan/wil! Geef gerust een seintje aan Yves (0477 48 04 96 of [email protected]) als je interesse hebt!

Amuseer je vorstelijk…

maar hou rekening met een paar afspraken, zodat het voor iedereen een superfijn schoolfeest wordt:

Artikel1: Alle prins(es)jes vallen ten allen tijde onder de verantwoordelijkheid van hun ouders. Artikel 2: Huisdieren zijn niet toegelaten in ons koninkrijk.

Artikel 3: Enkel de benedenverdieping van het paleis is open voor het publiek. In de klas van juf Hilde (1KA) bevindt zich het infolokaal. Wie een kind wil inschrijven in het eerste leerjaar, kan daar een geleid bezoek aanvragen aan een klas van het eerste. Artikel 4: Binnen de muren van ons paleis geldt een streng rookverbod, ook op de speelplaats! Op straat en op de graskoer mag wel gerookt worden. Artikel 5: De oprit van mijnheer pastoor is in- noch uitgang van ons schoolfeest, ook niet voor de koninklijke koets. Artikel 6: Kinderen die moeten optreden, komen op tijd naar de afgesproken plaats. Artikel 7: Iedereen amuseert zich op ons schoolfeest.

Page 8: Flapje mei 2014

American Games

De vijfdeklassers gingen zoals elk jaar American Games spelen. Dit jaar was dat in de sporthal te Temse en Valerie van 5La schreef een verslag: “We kwamen aan in Temse en daar werden al meteen ontvangen. We deden een openingsdans en werden dan in groepjes gesplitst. Eén iemand per groep kreeg een sticker. Op die sticker stond een nummer. Overal in de zaal hingen nummers. Je moest met je groepje beginnen bij het spel met hetzelfde nummer. Er waren veel sporten zoals basketbal, honkbal, kinbal, enz. Aan het eind van de dag dansten we een slotdans en daarna was het gedaan. We vertrokken toen weer naar school met de bus.

Maandmenu