Feyenoord SCC 2012/13

10
3 WE KUNNEN NIET ZONDER ONZE TWAALFDE MAN SEIZOENKAART CAMPAGNE

Transcript of Feyenoord SCC 2012/13

3

WE KUNNEN NIET ZONDER ONZE TWAALFDE MAN

SEIZOENKAART CAMPAGNE

4

5

> INLEIDING SEIZOENKAART

Voor het voetbalseizoen 2012-2013 trad een nieuwe wet in werking, die veel impact had op Feyenoord. Namelijk: de seizoenkaart mocht niet meer automatisch verlengd worden, zoals in de jaren daarvoor. Nee, de fans moesten zelf in actie komen om zich te verzekeren van een plaatsje in De Kuip bij alle thuiswedstrijden van Feyenoord.

Your Media Group bedacht voor Feyenoord een campagne, die de fans zou:

- Informeren over de wetswijziging en bewust zou maken van het feit dat ze zelf actie moesten ondernemen;- Activeren om de seizoenkaart te verlengen (bij voorkeur online);- Activeren om een seizoenkaart te nemen, als ze die nog niet hadden.

Er werd besloten om in de campagne in te spelen op het fenomeen “de twaalfde man”, zoals de fans bij Feyenoord genoemd worden. Via een persoonlijke videoboodschap van hoofdtrainer Ronald Koeman werden de fans getriggerd om een seizoenkaart te nemen, want zoals Koeman tegen de fans zegt: ‘Zonder jou zijn we niet compleet.’ Bewust werd gekozen voor de term “bijtekenen” om zo de onderlinge band tussen spelers en fans te versterken en de fans het gevoel te geven dat ze als twaalfde man echt onderdeel zijn van het team.

In de mailing konden fans bovendien meteen via een button online hun seizoenkaart verlengen. Nadat ze dit gedaan hadden, volgde een bedankvideo, waarin Koeman tegenover denkbeeldige media vertelde hoe blij hij was met het bijtekenen van de twaalfde man. Op de social media konden de fans vervolgens de video delen van het Feyenoord-shirt met rugnummer 12 en hun eigen naam. Ook in andere uitingen werd het Feyenoord-shirt met rugnummer 12 ingezet als middel om de fans zich onderdeel van het team te laten voelen. Telkens met dezelfde boodschappen: 1) je moet zelf je seizoenkaart verlengen en 2) neem een seizoenkaart, want zonder jou zijn we niet compleet.

8

WEBSITE

ACTIE WEBSITE >Bezoeken: 51.635

Gem. bezoekduur: 00:01:01Nieuwe bezoekers: 84,40%