Familievoorstellingen 13/14

44
FAMILIEVOORSTELLINGEN 13/14 CULTUURCENTRUM HASSELT

description

cultuurcentrum Hasselt

Transcript of Familievoorstellingen 13/14

Page 1: Familievoorstellingen 13/14

FAMILIEVOORSTELLINGEN 13/14

cultuurcentrum Hasselt

Page 2: Familievoorstellingen 13/14

EEN WOORD VOOR HET SEIZOEN

Goesting

Zou er een mooier (of moeten we schrijven ‘schoner’) woord bestaan? Goesting in fantasie, in avontuur, in emoties, in humor, in schoonheid. En dat allemaal samen, laat dat nu zowat de ingrediënten zijn van onze familieprogrammering. Daar kunnen kinderen en hun (groot)ouders een boeiende wereld ontdekken van speelse, aanstekelijke, verbazende voorstellingen. Theater, poppen, dans, muziek, beeld, video, alles omarmt er alles in één groot feest, een theaterfeest van de verbeelding.

De stad Hasselt onderschreef in 2008 het Vlaamse kinderkunstencharter. Cultuurcentrum Hasselt geeft er al jaren een spitante en gevarieerde invulling aan met voorstellingen, omkaderingen, workshops, creaties en het Krokusfestival.

We nodigen u ook dit seizoen graag uit in het bos, op een bus, op ongewone locaties en natuurlijk in onze theaterzaal. Sprookjes, klassiekers, een groot symfonisch orkest, uitnodigende dans: veel artiesten zijn klaar om de hele familie te verwelkomen.

En in februari 2014 is er natuurlijk weer het Krokusfestival, hét festival dat je letterlijk en figuurlijk beweegt. We werken nog volop aan de programmering, maar vanaf begin januari kan u terecht op www.ccha.be en www.krokusfestival.be. Hou de data alvast vrij: wo 26 feb tot en met do 6 maart 2014.

Karolien Mondelaers René Geladévoorzitter directeur

Page 3: Familievoorstellingen 13/14

OMKADERING/ABONNEMENT/GEZOcHT

GRATIS OMKADERINGFamilievoorstellingen zijn een feest van de verbeelding. Omdat het daar zo lekker toeven is, bieden we ook gratis omkaderingen aan. (Groot)ouder(s) kunnen hier met hun kind(eren) samen aan de slag in een aantal speelse en vooral leuke opdrachtjes. Deze gratis omkaderingen worden verzorgd door Duizendpoot vzw en door de studenten Project Kunstvakken van zowel de KHLIM als de PXL.

ABONNEMENTWeekeindes zijn best drukke tijden voor een gezin. Sport, academie, jeugdvereniging... het is soms hectisch. Een abonnement biedt u een goede oplossing: niet alleen bent u zeker van goedkopere plaatsen, maar u verzekert u ook van een goede planning in uw jaarkalender.U kruist minimaal 3 voorstellingen aan en geeft onderaan het bestelformulier aan hoeveel abo’s u van die samenstelling wenst. Wilt u voor 1 of meerdere voorstellingen extra kaarten? Dan duidt u dat aan onder ‘losse kaarten’.

GEZOCHTHet Krokusfestival is nog op zoek naar vrijwillige medewerkers. Hebt u zin om mee te helpen aan de realisatie van dit festival voor kinderen en hun families? Bent u vrij tijdens de krokusvakantie (1/6 maart 2014)? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Het Krokusfestival is ook op zoek naar gezinnen die graag een voorstelling bij hen thuis willen ontvangen. Voor meer info, mail naar [email protected]

Page 4: Familievoorstellingen 13/14

P2 - cOPRODucTIES IN HET KADER VAN DE INTERlIMBuRGSE SuBSIDIES

P2, dat is: 2 huizen, 2 steden, 2 provincies, 2 landen, 1 samenwerking! Een samenwerking tussen cultuurcentrum Hasselt en Theater aan het Vrijthof Maastricht om makers te ondersteunen in hun werk voor jong publiek. Immers, het is heel belangrijk dat jonge makers (vaak uit de regio) ook ‘goesting’ hebben of krijgen om de uitdagende wereld van het jonge publiek in te duiken.

HOE ZAG HET vERlEDEN ERuIT?P2 startte in 2005 en sinds toen ondersteunden we een dertigtal makers, wiens voorstellingen meer dan 2.000 keer speelden in Vlaanderen, Nederland en op buitenlandse festivals.

WAT GEBEuRT ER DIT SEIZOEN?In oktober gaat de speelse en dansante kleutervoorstellling Kom mee, Leon! van het nieuwe gezelschap tout petit in première. Het Hasseltse jeugdtheatergezelschap tmg LAP nodigde regisseur Jef Van gestel (Tuning People) uit voor Plafondmeisje (8+). Voor het eerst te bekijken op het Krokusfestival 2014. Op het festival gaan nog twee andere coproducties in première: De steltenloper (4+) van DEMAAN & Nat Gras en 3 op 3, een intrigerende danstriptiek van fABULEUS.

© John Van gestel & Jens Mollenvanger

Page 5: Familievoorstellingen 13/14

BuS VOl lEuGENS (4+)

HETPAlEIS

“Weten jullie waar ik van droom? Ik zou heel graag één keer niet bang zijn van zwemmen. Dat is een droom van mij, een echte droom.”

Mark is jammer genoeg de bangste bangerik van de hele wereld. Hij is voor alles bang, maar vooral voor zwemmen. Maar er is hulp nabij! Bizarre figuren uit het hoofd en de pen van Wim Helsen en Sarah Moens: een knorrige, behoudsgezinde mossel, een zeemeerman met een identiteitscrisis, een kwal met een spraakgebrek. En, als de nood het allerhoogst is, is er nog altijd… het publiek!

Een bijzondere kijkervaring in een omgebouwde lijnbus voor iedereen met of zonder zwembandjes om.

concept & scenografie Michiel Van Cauwelaert tekst Wim Helsen & Sarah Moens coach Randall C. spel & stem film Tom Struyf & Bruno Vanden Broecke beeld Raf Peeters montage Danny Havermans, Dries Meynckens, Patrick Romain & Marco Santy graffiti Gun-T begeleiding Sarah Moens & Paula Stulemeijer chauffeur & techniek Maurice Van de Velde © Kurt Van der Elst www.hetpaleis.be

ZA 05.10.2013 bus op parking ccha /

11, 13.30, 15 & 16.30 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 6: Familievoorstellingen 13/14

KOM MEE, lEON! (3+)

TOuT PETIT

PREMIERE / COPRODuCTIECiska en Lies trekken de wijde wereld in. Hun wagentje Leon mag ook mee! Op weg naar het grote avontuur, houden ze hier even HALT. Leon zorgt voor verrassing en verrukking. Want Leon is niet enkel een wagentje, maar bovenal een charmant onderdak, een warm huisje. Maar ook … een tikkeltje jaloers.

Na de voorstelling… een sensorische speeltuin die de sfeer van de voorstelling ademt en uitnodigt tot speels experiment. Lies en Ciska richtten het dansgezelschap tout petit op in 2012. Voor hun eerste kleutervoorstelling Kom mee, Leon! kunnen ze rekenen op onze coproductionele ondersteuning.

concept & dans Lies Cuyvers & Ciska Vanhoyland muziek Koen Brouwers installatie Rogier Rensen & Robert Ramaekers (MAAK) dramaturgie Gerhard Verfaillie bewegingsadvies Iñaki Azpillaga coaching Goele Van Dijck & Wannes Deneer coproductie P2 - cultuurcentrum Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidies m.s.v. STROOM, TAKT Dommelhof, Euregionaal Dansplatform Via2018 & LAPLAN/GC De Markten

ZO 06.10.2013

podium op podium

kleine theaterzaal / 11 & 15 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 7: Familievoorstellingen 13/14

MéTRO BOulOT DODO (5+)

NEVSKI PROSPEKT

Herman komt thuis na een lange werkdag. Hij houdt van orde en regelmaat. Hij houdt van gisteren omdat die dag helder was. Hij houdt van eergisteren omdat die dag dezelfde was als gisteren en als vandaag.

Maar dan, midden in zijn alledaagse gewoontes, ontmoet hij plots zichzelf. In zijn huis. Tweemaal zelfs. En voor hij het weet, zijn er drie versies van zichzelf in één en hetzelfde huis. Wat nu?

Slapstick, theater en dans raken elkaar in deze woordenloze voorstelling waarin dagelijke gewoonten en kleine onhebbelijkheden uitvergroot worden tot een groteske choreografie. En weet (een verwittigd…kind, weet je wel) dat alles start van zodra je het cultuurcentrum binnenwandelt.

EXTRA: duik na de voorstelling in de nawerking waar de studenten Project Kunstvakken van de KHLIM alle grote en kleine Hermannen op uitnodigen.

van & met Gregory Caers, Wim De Winne, Tom Ternest, Ives Thuwis & Patrick Vervueren www.nevskiprospekt.be

ZA 12.10.2013 kleine theaterzaal / 15 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 8: Familievoorstellingen 13/14

lEEGHOOFD (4+)

TuNING PEOPlE & KINDERENVANDEVIllA

Voetbalsokken worden lange oren, een opgeblazen ballon een clownneus, een trechter een snaveltje. Of nog: Leeghoofd lust liever de schil van de banaan dan de banaan zelf en hij eet zijn sokken met veel smaak op!

Inderdaad, Leeghoofd is een vreemde kerel. Maar tussen mag-dit-wel, dit-wil-ik-ook en dit-mag-zeker-niet loopt (soms) een flinterdunne lijn.

Zet je schrap voor een kleuter-voorstelling waarin de zintuigen de hoofdrol spelen en waarin met het minimum als uitgangspunt de fantasie maximaal geprikkeld wordt. Een voorstelling met (gelukkig) een hoek af, hilarisch en aanstekelijk, dus: aanbevolen aan … iedereen!

EXTRA: jong en oud(er) met (en ook zonder) leeghoofd worden na de voorstelling uitgedaagd door de studenten Project Kunstvakken van de KHLIM in hun nawerking.

regie Jef Van gestel spel Roel Swanenberg muziek Wannes Deneer kostuums Maartje van Bourgognie lichtontwerp Jean-Lou Caglar bewegingsadvies Karolien Verlinden coproductie TAKT-Dommelhof m.s.v. de Vlaamse Gemeenschap, STROOM (provincie Limburg) & provincie Antwerpen www.tuningpeople.be

ZA 19.10.2013

kleine theaterzaal / 15 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 9: Familievoorstellingen 13/14

HOTEl PERDu (6+)

HET HOuTEN HuIS (NEDERlAND)

Welkom in Hotel Perdu. En dat is niet zomaar een hotel! Een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen. Een jongen houdt de deur open voor een ouderwetse typemachine. In de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in. Uit de lift stapt een verloren knuffel met zijn nieuwe eigenaar.

In dit hotel komen verloren mensen en verweesde objecten bij de receptionist, die elke taal spreekt en elk verdriet begrijpt. Maar het hotel wordt bedreigd in zijn voortbestaan. De gemeente wil hier liever een parkeergarage bouwen. En of dat voor onrust zorgt!

Beeldend theater met live muziek, humor en poëtische sfeerscènes: Het Houten Huis blijft, net als de vorige seizoenen met Beet en Draak in huis, ons verrassen met een gulle portie fantasie.

regie & uitwerking concept Elien van den Hoek & Anne van Dorp idee Gienke Deuten spel Martin Franke, Lisa Groothof, Nora Kretz, Rianne Meboer, Tjebbe Roelofs, Maarten Smit compositie Martin Franke dramaturgie Frederieke Vermeulen lichtontwerp Desirée van Gelderen kostuums Freja Roelofs toneelbeeld Marlies Schot, Lea Volkers & Gidi van Liempd © Elien van den Hoek & Inez de Bruijn www.hethoutenhuis.org

ZA 26.10.2013 kleine theaterzaal / 15 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 10: Familievoorstellingen 13/14

ZEBRA ZEBRA (5+)

BONTEHOND & NTJONG (NEDERlAND)

Als een kleine wilde zebra losbreekt en door de stad gaat zwerven is de chaos compleet. Overal verkeer en lawaai, spanning en gevaar. Achternagezeten door de stadswacht, de dierenbescherming en de oppassers van de Zoo, ontpopt zebra zich tot een ware ontsnappingsartiest. En dan begint het pas: er duiken steeds meer zebra’s op, tot de hele stad zwart en wit kleurt. Wat nu?

Over zwart-wit denken in een full colour wereld. Over een zebra die gewoon een zebra wil zijn, vrij en ongedwongen. Over de drift dus om jezelf te zijn en het lef om af te wijken.

Zet je schrap voor dit theatrale stripverhaal met muziek en live animatie. Aanbevolen aan iedereen met een wild hart.

regie Noël Fischer dramaturgie Martine Manten spel Feike Looyen, Anil Jagdewsing, Eva Zwart, Roos Hoogland & Joris Erwich toneelbeeld Marianne Burgers kostuumontwerp Carly Everaert lichtontwerp Uri Rapaport compositie Jolle Roelofs © Ben van Duin www.nationaletoneel.nl

ZA 09.11.2013

kleine theaterzaal / 15 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 11: Familievoorstellingen 13/14

KuNSTENDAG VOOR KINDEREN #2

Op zondag 17 november zetten musea, theaters, muziekorganisaties, cultuurcentra, bibliotheken, … hun deuren wijd open voor de tweede editie van de kunstendag voor kinderen. Op www.kunstendagvoorkinderen.be is alle informatie verzameld.

Na de geslaagde samenwerking in 2012, slaan ook dit jaar het Literair Museum, de stedelijke bibliotheek en het cultuurcentrum de handen in mekaar.

In cultuurcentrum Hasselt presenteren we twee avontuurlijke voorstellingen: Wim is weg en rauw. Bovendien zijn er voor kinderen en ouders speelse omkaderingen en enkele verrassingen voorzien.

Het Literair Museum is die dag gratis open voor de tentoonstelling Verhalenreis. De mooiste verhalen van Astrid Lindgren getekend door Marit Törnqvist. Naast Zweeds lekkers (!) staat er een boeiende workshop op het programma en zijn er twee vertoningen van films gebaseerd op Lindgrens werk.

Kinderen tussen 6 en 9 kunnen terecht in de stedelijke bibliotheek voor de workshop De regenboogslang, een wezen dat in de rivieren van Australië leeft. Via verschillende doe- en luisteropdrachten varen ze mee door het land van de Aboriginals.

Concrete info vindt u in de brochure die medio oktober beschikbaar zal zijn of op onze websites.

ZO 17.11.2013

Page 12: Familievoorstellingen 13/14

WIM IS WEG (4+)

HET lAAGlAND (NEDERlAND)

Wim krijgt voor zijn verjaardag een mooie rode driewieler. Hij besluit om er meteen mee naar Spanje te fietsen. Hij vult zijn mandje met eten en drinken en gaat op pad: voorbij het roze tuinhek, dwars door de stad, langs de snelweg, de velden in. De hel voor ouders, familie en vrienden. De hemel voor Wim.

Geen nood: Wim is een pop. En de acteurs, die spelen de ouders, eekhoorns, omroepers, politieagenten, toevallige passanten en

nog zoveel anderen. Zeker weten: de toon is licht, het geluidsdecor rijk en de vorm kleurig. Een fleurige roadmovie voorstelling voor kleine bollebozen!

EXTRA: ga met de hele familie op deze kunstendag voor kinderen op avontuur in de nawerking die verzorgd wordt door studenten Project Kunstvakken van de KHLIM.

concept vormgeving & regie Bas Zuyderland, naar het Gouden Boekje Wim is weg van Rogier Boon i.s.m. Annie M.G. Schmidt spel Gijs Nollen & Folmer Overdiep soundscape Joost Stelte © Joost Milde www.hetlaagland.nl

ZO 17.11.2013kleine theaterzaal / 14 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 13: Familievoorstellingen 13/14

WIM IS WEG

Page 14: Familievoorstellingen 13/14

RAuW (8+)

KABINET K

“Op het einde komt alles meestal goed. En wat als dat niet zo is? Dan ben je gewoon nog niet aan het einde gekomen.”

Een bende kinderen balanceert op het scherpst van de snee. Jongleert met hoop, veerkracht en idealisme. Als medicijn tegen een wereld die te groot is, te groot om te begrijpen, te groot om te omvatten.

rauw is een voorstelling over dromen, doen alsof, spelen, kind zijn - ook als het niet kan. Met live muziek van Thomas Devos die als een bard de heldenmoed van de kleine strijders bezingt. Dé ideale voorstelling op deze kunstendag voor kinderen!

Met Joke en Kwint (samen kabinet k) heeft cultuurcentrum Hasselt een speciale band. Na de verstilling van Zwaluw zang (Krokusfestival & Theater Stap), Unfold en i see you keren ze terug naar de hoge energie van hun eerste voorstellingen, zoals Questo ricordo (cultuurcentrum Hasselt & Dans in Limburg, 2006).

choreografie Joke Laureyns & Kwint Manshoven scenografie Kris Van Oudenhove & Kwint Manshoven dans 7 kinderen & 2 volwassenen muziek Thomas Devos (Tommigun) dramaturgie Mieke Versyp licht & techniek Kris Van Oudenhove m.s.v. Vlaamse Gemeenschap, Les Ballets C. de la B., TAKT Dommelhof www.kabinetk.be

ZO 17.11.2013

podium op podium

theaterzaal / 16.30 u

euro 8 basis, 7 red/abo

WIM IS WEG

Page 15: Familievoorstellingen 13/14

MENSKES (3+)

4HOOG

U kent het beslist: kinderen die op een trouwfeest rakelings langs de ober, achter de DJ-tafel, tussen de benen van de oom met de bulderlach, hun eigenste spelletje spelen. Dan wordt een tafel een heus kamp, een stoel een F1-racekar, een kapstok een gigantische draak.

Menskes hebben het talent om zo te kijken. Mensen niet, die zijn het verloren. En toch. Die mens daar, die kan het wel!

Menskes is een speelse, fantasierijke voorstelling waar klein en groot anders kijkt naar vaak dezelfde dingen. Of omgekeerd. Niet toevallig is Monsieur Hulot van Jacques Tati een bron van inspiratie voor de makers. Dat belooft!

EXTRA: na de voorstelling kunnen menskes en mensen samen actief aan de slag in de leuke nawerking die verzorgd wordt door de studenten Project Kunstvakken van de KHLIM.

van en met Jan Sobrie, Tom Dupont & Tom de Bleye www.4hoog.be

ZA 30.11.2013 kleine theaterzaal / 15 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 16: Familievoorstellingen 13/14

VIllA KAKElBONT (6+)

THEATER GNAFFEl (NEDERlAND)

“Als Pippi het kan, kan ik het ook!”

Lotti is een eigenwijze, stoere, coole meid. Ze ligt best wel eens overhoop met haar pa en ma. Dus besluit ze een eigen huis te gaan bouwen. Dat doet ze met alle spullen die haar ouders weggooien: een jankende gitaar, de trouwjurk van haar moeder, vergeelde foto’s, cd’s, …

Zo wordt haar huis een echte Villa Kakelbont: een plek voor iedereen die, net als Lotti, van avontuur houdt. Lotti is dol op videoclips en start haar eigen rockband ‘de drie motten’ op. Ze gaat nooit meer weg uit Villa Kakelbont… denkt ze.

Lekker stoute en eigenzinnige voorstelling over een stoere meid die al bij al aandoenlijk speels en grappig is.

concept & idee Elout Hol tekst Elsbeth Vernout regie Marije Gubbels spel Jeannie Charlene & Rogier van Erkel vormgeving Elout Hol, Jeannie Charlene & Susan Duenk muziekompositie Frank Irving & Jeannie Charlene www.gnaffel.nl

ZA 07.12.2013

kleine theaterzaal / 15 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 17: Familievoorstellingen 13/14

DE BARON VON MuNcHHAuSEN (6+)

DEFIlHARMONIE

Van een edelman die er prat op gaat dat hij goede maatjes is met de Kalief van Bagdad, een relatie heeft met de Tsarina van Rusland en beweert op de thee te gaan bij de Koning van de Maan, van zo iemand trekken we geen woord in twijfel.

Als je hem niet gelooft, dan trekt deze baron, dé Baron von Münchhausen, zich op de tonen van Joseph Haydns meest feestelijke symfonieën graag omhoog aan het staartje van zijn pruik.

Prachtige orkestmuziek, een boeiend verhaal én een rasacteur. Dat is deze keer Vic de Wachter, bekend van film (o.a. Ratatouille), TV (zoals Salamander en Quiz me Quick) en theater (Toneelhuis). Net als Het zwanenmeer, Alice en Assepoester ook nu weer een prachtige combinatie van muziek en vertelling voor de hele familie in onze concertzaal.

dirigent Philippe Herreweghe tekst Siska Goeminne acteur Vic de Wachter muziek Joseph Haydn © Sofie Silbermann www.defilharmonie.be

VR 13.12.2013 concertzaal / 19 ueuro 14 basis, 12,5 red/abo

Page 18: Familievoorstellingen 13/14

KlEIN DuIMPJE (5+)

SPROOKJES EN ZO

Met zijn vogels van dansende pluimpjes, een schrikaanjagend reuzenhoofd, een vliegend huisje en draagbaar bos is deze voorstelling een klein wonder! Alles speelt zich immers af op, onder en naast een houten keukentafel.

Het is dan ook een verhaal over ‘hongerig’ zijn. Maar het is net zo goed een verhaal over spelen en plezier maken, iets wat Klein Duimpje beter kan dan wie ook.

In de wolken, Sneeuw en Het rode visje (P2-coproductie, Krokusfestival 2012), het zijn pareltjes van interactief en poëtisch theater voor de kleinsten onder ons. Nu trakteert Sprookjes en zo kinderen vanaf 5 jaar en alle andere nieuwsgierigen op een verrassende sprookjesvoorstelling.

EXTRA: na de voorstelling kan iedereen actief aan de slag in de omkadering die uitgewerkt wordt door Duizendpoot vzw.

tekst Marcello Chiarenza regie & scenografie Pietro Chiarenza spel Maarten Claeyssens kostuums Kristin Van der Weken i.s.m. cc De Kern m.s.v. stad Antwerpen © Bart Grietens www.sprookjes.be

ZA 14.12.2013

kleine theaterzaal / 15 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 19: Familievoorstellingen 13/14

EEN IJSKOuD WONDER (8+)

HET FIlIAAl (NEDERlAND)

FEElGOOD SPROOKJE vOOR WINTERSE DAGEN

Ooit wilde hij de hele wereld zien, bergen beklimmen, opstaan in Bangkok en boodschappen doen in New York. Maar het leven had andere plannen met Frank Beelen. Hij werkt gewoon bij de bank van zijn vader. Als Frank in grote problemen raakt, wenst hij dat hij nooit geboren was. En dan verschijnt een mysterieuze man (een engel?) die Frank meevoert naar een wereld waarin hijzelf inderdaad niet bestaat… hoewel.

Een ijskoud wonder is losjes geïnspireerd door de lotgevallen van Ebenezer Scrooge, hoofdpersonage uit hét kerstverhaal aller tijden: A Christmas Carol van Charles Dickens.

Vol heldendaden, met live muziek en zang: dit is dé ideale kerstvoorstelling voor de hele familie in de grote zaal! En, natuurlijk: eind goed al goed!

tekst Don Duyns regie Monique Corvers compositie Gábor Tarján spel Ramses Graus, Gerold Guthman, Roland Haufe, Mirthe Klieverik, Rombout Stoffers, Gábor Tarján, Alexander Wolff, Hok Tan, Lonneke Dapvian & Henke Tuinstra muziek Rombout Stoffers, Gábor Tarján & Michel Lamers decor Jan van Hoof kostuums Joost van Wijnen licht Chris den Hartog www.hetfiliaal.nl

ZO 22.12.2013

theaterzaal / 15 u

euro 12 basis, 10,5 red/abo

Page 20: Familievoorstellingen 13/14

POPuP (5+)

BElINDA ANNAlORO (FRANKRIJK)

Hebben we er niet allemaal als kind ooit eens van gedroomd? Om te verdwijnen, weg uit de grote mensenwereld? Om te verschijnen als held in een Playmobil decor of als prins(es) in een verhalenboek?

Wel, vandaag kan het (weer). Immers: op het toneel staat een levensgroot, wit boek. Wanneer het wordt open gevouwen, verdwijnt de actrice in dat magische pop-up boek. Een boek met maar vijf pagina’s, maar niet van de minste ! Immers: ze duikt op in een fantasierijke wereld van muziek en beeld, een wereld waar niks te gek is en alles kan. Of toch bijna alles.

Welkom in deze uitnodigende ode aan de ver+beeld+ing , welkom in POPUP.

concept & spel Belinda Annaloro dramaturgie Elise Simonet decorontwerp Belinda Annaloro & Philippe UG beeld, techniek, 3D Alice Dussart, Martial Chmiélina-Verschaeve, Williams Thery & Karim Naghmouchi kostuumontwerp Aurélie Noble productie Le Vivat d’Armentières coproductie Beaulieu, Maison Folie, Festival Rayons Frais, Le Grand Bleu, Le Carré-Les Colonnes, Scène conventionnée & Centre Pompidou © Sebastien Charlet www.belindaannaloro.net

ZA 11.01.2014

kleine theaterzaal / 15 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 21: Familievoorstellingen 13/14

POPuP

Page 22: Familievoorstellingen 13/14

DE EENZAAMHEID VAN DE EGEl (8+)

lOD, OxAlyS & THEATER ZEElANDIA

De egel is graag alleen. Misschien wel te graag, want hij is druk in de weer om vooral nog eenzamer te worden. Op zijn verjaardag maakt hij duidelijk dat hij niemand wenst te zien. Het wordt steeds stiller om hem heen, ijzig stil op het laatst. Dan geeft hij een brief aan de wind mee:

“Dieren, Zijn jullie mij vergeten? Ik besta nog.” De egel

Een fascinerende tekst van Toon Tellegen, verrassende live muziek van Oxalys, de schitterende stem van Els Mondelaers en spitante videobeelden: regisseur Raven Ruëll neemt je mee op een visuele tocht door de leefwereld van de egel. Een wereld die ook een beetje in elk van ons schuilt, klein en minder klein.

tekst Toon Tellegen muziek Dick van der Harst regie Raven Ruëll decor Leo de Nijs licht Johan Vonck video Peter Monsaert spel Sophie Warnant & Els Mondelaers (mezzo sopraan) muzikale uitvoering Oxalys (Wietse Beels, viool - Frédéric d’Ursel, viool - Elisabeth Smalt, altviool - Amy Norrington, cello - Koenraad Hofman, contrabas – Stefan Bracaval of Toon Fret, fluit - Nathalie Lefèvre, klarinet) © Kurt van der Elst www.lod.be

ZO 19.01.2014 theaterzaal / 15 ueuro 12 basis, 10,5 red/abo

Page 23: Familievoorstellingen 13/14

AllEEN OP DE WERElD (8+)

MAAS (NEDERlAND)

De lotgevallen van het arme weeskind Remi, helemaal alleen op de wereld. Wiens hart is er niet door beroerd geraakt? Immers, reeds als kind werd hij verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap. Wat volgt is een arm, zwervend bestaan met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw.

MAAS brengt de spannende reis van Remi naar de grote zaal, in een nieuwe enscenering met veel circus, muziek en dans. Een beklijvende familievoorstelling pur sang dus, op het grote toneel, naar het wereldberoemde verhaal van Hector Malot.

Mogen we dat toch even ‘niet te missen’ noemen? En u meteen waarschuwen dat u ademloos zal genieten van de spannende avonturen van dit zwerfkind op zoek naar geluk?

idee, regie & tekst Moniek Merkx choreografie Arthur Rosenfeld muziek Vincent van Warmerdam spel n.t.b. dansers, circusartieste, acteurs & muzikanten decor Sanne Danz lichtontwerp Gé Wegman © Noa Verhofstad www.maastd.nl

ZA 01.02.2014

theaterzaal / 19 u

euro 12 basis, 10,5 red/abo

Page 24: Familievoorstellingen 13/14

17DE EDITIE / vAN WO 26 FEBRuARI T/M DO 06 MAART 2014 / DIvERSE lOCATIES

Het Krokusfestival is uitgegroeid tot een spitant en internationaal festival dat bezoekers verwelkomt van de Hasseltse Casterstraat tot ergens een straat in Seoel, Zuid-Korea.

KROKuS 2014serveert 9 dagen lang een uitdagende cocktail van theater, poppen, muziek, dans, installaties, film en veel mengvormen van dit alles. Soms ontroerend, soms hilarisch, soms pakkend, soms interactief, altijd vindingrijk, fascinerend en uitdagend. Maak jullie maar op voor tientallen projecten in en buiten ccHa. Want we gaan op stap, in de stad, naar buitengewone locaties en verrassende plekken. KROKANT hebben we deze uitstapjes genoemd.

HIER AlvAST EEN vOORSMAAKJEvan internationaal werk van Adrien M. uit Frankrijk en de Italiaanse gezelschappen TPO en TEATRODISTINTO. Momenteel werken we nog aan de programmering met spetterend werk uit Zwitserland, Denemarken, Schotland, Oostenrijk en België. Uiteraard brengen we ook een uitdagend buiten categorie-programma en een reeks actieve workshops.

De volledige programmering wordt in januari 2014 bekend gemaakt, zie www.krokusfestival.be

HéT FESTIVAl DAT JE BEWEEGT

KROKuSFESTIVAl

Page 25: Familievoorstellingen 13/14

DuB (12+)

fABulEuS & KAROlIEN VERlINDEN / TuNING PEOPlE

PREMIEREWelkom in de wereld van de bruiteurs, de klankspecialisten die geluiden produceren voor films. Want: als je doodgewone geluiden begint te dubben, opent zich al snel een surreële wereld. Wordt een draai scherper als je er ZOEFF onder monteert? Is stilte hoorbaar als je de ruis uitschakelt? En wat als je bij elke stap een bom hoort ontploffen? Kortom: wat zien we als we onze oren niet meer geloven?

Choreografe Karolien Verlinden (kent u van Tuning People) gaat op zoek naar de rafels in onze oren door beelden te maken die niet synchroon lopen met het geluid of er zelfs mee in conflict gaan. Samen met 15 jonge dansers en geluidskunstenaar Wannes Deneer onderzoekt ze hoe geluiden verwachtingen scheppen.

dUb is een energieke, zeg maar explosieve, dansvoorstelling met een grote groep jonge dansers die hun weg vinden doorheen een wonderlijke klankenwereld. Jong, uitdagend en energiek, dUb dus.

choreografie Karolien Verlinden dramaturgie Peter Anthonissen dans Carli Gellings, Delfien Wouters, Elias Bedui, Elliot Dehaspe, Emma Bouckaert, Gerald Walravens, Hawa Loosen, Jana De Kockere, Lisa Wandha, Marilyn Iserief, Misha Demoustier, Oona Sauwens, Piet Van Dycke, Sarah Abicht, Steven De Gijnst & Zoë Demoustier scenografie & geluid Wannes Deneer kostuums Maartje van Bourgognie © Amaury Avermaete www.fabuleus.be

WO 26.02.2014 theaterzaal / 20 ueuro 12 basis, 10,5 red/abo

Page 26: Familievoorstellingen 13/14

DE STElTENlOPER (4+)

DE MAAN & NAT GRAS

PREMIERE / COPRODuCTIEEen jongeman maakt van zijn kleine houten huisje metershoge stelten en trekt de wijde wereld in. Hij loopt boven de toppen van een dennenbomenbos, waadt door de eindeloze diepte van de Stille Oceaan… In de Grand Canyon is alles knaloranje, op de Noordpool is alles ijzig blauw…

Snorkelaars, apen, heksen, pinguïns, olifanten, zeemeerminnen… Tijdens zijn fantastische reis door de wereld ontmoet de steltenloper de gekste figuren. En aan het eind komt hij veilig en wel terug thuis, rijker, wijzer, fleuriger en kleurrijker dan voordien.

Droom en werkelijkheid houden gelijke tred in deze woordenloze voorstelling die gebaseerd is op het gelijknamige prentenboek.

EXTRA: tijdens het Krokusfestival verzorgt illustrator Mattias De Leeuw een workshop tekenen en verhalen vertellen.

naar het prentenboek van Mattias De Leeuw regie Goele Van Dijck & Paul Contryn choreografie Goele Van Dijck creatie & spel Miguel Do Vale & Martina Griewank scenografie & poppen Paul Contryn kostuums Miep Embrechts coproductie P2 – cultuurcentrum Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidies © Rudy Gadeyne www.demaan.be & www.natgras.be

ZA 01.03.2014 parketzaal 1 / 11 & 15 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 27: Familievoorstellingen 13/14

REPElSTEEl (6+)

FROEFROE

PREMIEREFroeFroe laat zijn fantasie los op de tekst van Imme Dros die, in de tijd toen de dieren nog spraken, een soort operabewerking maakte van Repelsteeltje. Bij FroeFroe verdwijnt dat verkleinwoord voor een stevige brok “poppentheater met gouden hersenspinsels in muzikale overdrive.”

Het lied van RepelsteelEn wat zei Jan de Molenaar? Mijn kind spint haverstro tot goud. Het was niet waar.En wat zei koning Hartendief? Gelukkig ben ik niet getrouwd. Hij vond haar lief.En wat zei meisje Schattebout? Help, noordenwind, help, oostenwind! Ze spon geen goud.En wat zei stemmetje Aardenacht? Geef mij het eerste koningskind. Ik spin, ik wacht.En wat zei monster Dikkebult? Geef hier of raad hoe of ik heet. Betaal je schuld.En wat zong mannetje Geefteveel? Ik heb een naam die niemand weet. Repelsteel!

Niemand, nee echt niemand, weet het. Wij wel. Alleen wij wel. Allé, Froe Froe ook wel. Repelsteel wordt een superleuke voorstelling vol zot poppengeweld om en rond het bekende sprookje! Hoeveel keer nog slapen tot die 1ste maart?

tekst Imme Dros cast/regie Marc Maillard spel & poppenspel Dries De Win, Maarten Bosmans, Marianne Loots & Tania Kloek live muziek Elko Blijweert www.froefroe.be

ZA 01.03.2014 kleine theaterzaal / 15 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 28: Familievoorstellingen 13/14

3 OP 3 (8+)

fABulEuS

PREMIERE/COPRODuCTIEDe dansers van 3 op 3 zijn onvermoeibaar, vindingrijk en toegewijd als kinderen of wetenschappers. Ze galopperen en vliegen als dieren. Ze tikken en rollen tegen elkaar als dominosteentjes of balletjes. Ze duiken weg in een kartonnen doos… Maar hoe beweegt een doos?

Fabián Barba, Marisa Cabal en Tuur Marinus vormen samen het collectief Busy Rocks. Ze waren eerder te gast op het Krokusfestival met het knappe Dominos and butterflies waarin ze speelden met het idee van menselijke dominosteentjes.

3 op 3 is een drieluik voor drie dansers. Maar het is vooral een voorstelling waar je als publiek met open mond naar kijkt. Omdat het zo straf is wat ze op het podium doen en omdat ze je fantasie dol doet draaien!concept & dans Fabián Barba, Marisa Cabal & Tuur Marinus animatie Flup Marinus dramaturgie Peter Anthonissen artistieke coaching Randi De Vlieghe basisidee Dancing Blocks - Benjamin Vandewalle coproductie STUK & Krokusfestival m.s.v. Theater Zuidpool © Teodora Mihai www.fabuleus.be

ZA 01.03.2014podium op podium theaterzaal / 16 & 20 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 29: Familievoorstellingen 13/14

KISH-KuSH (3+)

TEATRODISTINTO (ITAlIë)

BElGISCHE PREMIEREHoe vreemd is een vreemde? Welke taal spreekt hij? Hoe zoet hij eruit?

Twee mannen. Elk aan zijn kant van ‘de grens’. Ze kunnen mekaar niet zien, wel horen. Dat is ook zo voor het publiek, dat eveneens aan twee kanten van het speelvlak plaats neemt.

Maar dan is de nieuwsgierigheid te groot. De papieren grens wordt verscheurd. Zo is er maar één plek meer, die ze moeten delen. Zal dat lukken? Aanvankelijk niet echt, hoewel alleen maar ruzie maken ook best saai is. Dus toch maar?

Kish-Kush vertelt heel met weinig woorden een universeel verhaal van vriendschap, begrip, ontmoeting. Hilarisch en speels omwille van de misverstanden, ontroerend omwille van de herkenning: Kish-Kush gaat over ‘het onbekende’ maar doet dat op een heerlijke manier. Belangrijk onderwerp, fantastisch beeldend theater!

regie Laura Marchegiani, Alessandro Nosotti & Daniel Gol spel Daniel Gol & Alessandro Nosotti www.teatrodistinto.it

ZO 02.03.2014

parketzaal 1 / 11 & 15 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 30: Familievoorstellingen 13/14

BlEu!/BlAuW (4+)

cOMPAGNIE TPO (ITAlIë)

BElGISCHE PREMIEREOns avontuur begint als een jonge zeeman een fantastische parel vindt. Betoverd door zoveel schoonheid, gaat hij op zoek naar waar de fonkelende steen vandaan komt. Hij scheept meteen in voor een avontuurlijke zeereis.

En wij gaan met hem mee op ontdekking en avontuur. In de voetstappen van de sterren staan we pal in de beukende wind en de hevige storm . We dansen op het water en maken kennis met de bewoners van de zee.

Het Italiaanse T.P.O. was al vaak te gast op het Krokusfestival en verbaast ook nu weer met zijn knappe mix van dans én beeld. We nemen plaats dicht bij speelvlak, waar zowel op de vloermatten als op de spiraalvormige tule eromheen prachtige beelden geprojecteerd worden.

Zo wanen we ons zelf op het schip, omgeven worden door zee, wolken, wind en regen! Een onvergetelijke visuele ervaring, poëtisch en avontuurlijk tegelijk.

regie Francesco Gandi & Davide Venturini choreografie Anna Balducci dans Martina Gregori & Daniele Del Bandecca klankontwerp Spartaco Cortesi visuals Elsa Mersi digitals Rossano Monti kostuums Fiamma Ciotti Farulli coproductie Teatro Metastasio Stabile della Toscana www.tpo.it

ZO 02.03.2014

parketzaal 1 / 14 & 17 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 31: Familievoorstellingen 13/14

BlEu/BlAuW

Page 32: Familievoorstellingen 13/14

PlAFONDMEISJE (8+)

TMG lAP

PREMIERE / COPRODuCTIE Nora is een doodnormaal meisje. Ze is zo gewoon dat ze bijna onzichtbaar is. Maar dat verandert snel wanneer ze op een dag uit haar bed valt. Nora komt niet op de grond terecht. Ze valt op het plafond.

Daarop volgt een tocht vol straffe gebeurtenissen, wilde achtervolgingen, onverwachte vriendschappen en heel veel vreemde figuren. Een moeder met een leeuwinnenhart, een vader als een angsthaas, een flamboyante beste vriendin, hyperactieve politieagenten, een snoepverslaafde ambtenaar…

Theatermakers Jef Van gestel en Inge Liefsoens delen een liefde voor fantasierijke beeldtaal, poëzie en gekte. Dé ideale combinatie voor dit verhaal over anders zijn. Over de durf om tegen de stroom in te gaan. Want het leven is een stuk vrolijker als je af en toe buiten de lijntjes mag kleuren.

tekst geïnspireerd op het gelijknamige boek van Fran Bambust concept Inge Liefsoens & Jef Van gestel regie Jef Van gestel spel Yinka Kuitenbrouwer, Martin Carnevali, e.a. kostuumontwerp Maartje van Bourgognie productie Inge Liefsoens coproductie P2 - cultuurcentrum Hasselt & Theater a/h Vrijthof Maastricht i.k.v. interlimburgse subsidies, TAKT Dommelhof, STROOM, talentplatform c/o, provincie Belgisch Limburg © Kurt van der Elst www.tmglap.be

MA 03.03.2014

podium op podium

theaterzaal / 14 & 19.30 u

euro 8 basis, 7 red/abo

BlEu/BlAuW

Page 33: Familievoorstellingen 13/14

DE MAN DIE AllES WEET (4+)

MAAS (NEDERlAND)

AllES OvER DE WERElD ZElFS vOOR KlEuTERSZijn er mensen die alles weten? Echt alles? Schuilt er niet achter ieder antwoord weer een nieuwe vraag? Waarom dit, waarom dat, hoe dit, hoe dat? En kan je dat wel allemaal weten? En hoe weet je dan dat je zo veel weet? Boe, lastig niet, dat weten?! Maar hoeven we wel alles te weten?

Dit is een voorstelling over de poging om de wereld te vatten. Want dat willen we toch allemaal, ook al zijn we pas vier? Maar vanzelfsprekend is het allerminst.

Eerder maakte Jetse Batelaan de hit Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt, won daarmee de Gouden Krekel en toerde van festival naar festival. Toen ging het dus over het niets, nu gaat hij voor niets minder dan

het ‘alles’. In zijn werk vermengt hij een wat naïeve, speelse blik die kinderen direct herkennen met een melancholische sfeer die ouders aanspreekt. Kortom: een familievoorstelling in de echte zin van het woord.

idee & regie Jetse Batelaan spel Tjebbe Roelofs en anderen decor Hester Jolink kostuums Liesbeth Swings licht Gé Wegman i.s.m.Theater Artemis © Noa Verhofstad www.maastd.nl

DI 04.03.2014

kleine theaterzaal / 16 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 34: Familievoorstellingen 13/14

HAKANAÏ (8+)

ADRIEN M/clAIRE B (FRANKRIJK)

BElGISCHE PREMIERE Hakanaï is Japans en betekent alles wat breekbaar is, fragiel, een uitnodiging om mee te gaan naar de ver-beeld-ing van onze dromen. Neem dus plaats op het podium, dicht rond de installatie, en duik mee in een verbluffende voorstelling voor één danseres en duizenden dansende beelden.

Hakanaï is een indrukwekkende verbinding van dans en beeldende kunst, van lichaam en bewegende grafiek, van werkelijkheid en droom. Aan het slot worden we allemaal uitgenodigd in de installatie om er te spelen in de beeldenwereld van onze dromen.

Tijdens Krokusfestival 2012 was dit gezelschap te gast met Cinématique. Onvergetelijk, impressionant, dat waren de indrukken toen. Hakanaï is even indrukwekkend, laat het een tip zijn!

concept Adrien Mondot & Claire Bardainne dans Akiko Kajihara eindregie Laurent Lechenault digitale interpretatie Adrien Mondot & Claire Bardainne klank Christophe Sartori & Loïs Drouglazet scenografie Martin Gautron &Vincent Perreux coproductie Les Subsistances, Lyon, Centre Pompidou-Metz, La Ferme du Buisson Noisiel, Atelier Arts Sciences, Les Migrateurs, Pôle Sud, Strasbourg, Les Champs Libres, Rennes, Centre des Arts, Enghien, Ville de Lille © AMCB www.am-cb.net

DO 06.03.2014 theaterzaal / 14 & 19.30 u

euro 12 basis, 10,5 red/abo

Page 35: Familievoorstellingen 13/14

HAKANAÏ

Page 36: Familievoorstellingen 13/14

TOINK (7+)

BRONKS

Kinderen aaien stenen, vinden de tafel waar ze tegen lopen stout en slepen een pluchen wezen als een vriend met zich mee. Volwassenen, die hebben het niet zo voor die dingen. Zij menen dat kinderen zo snel mogelijk hun plaats moeten vinden in de grotemensenwereld. Daar zijn stenen stenen, is tegen de tafel lopen een stommiteit en zijn versleten knuffels niet bevorderlijk voor het imago.

Toink gaat over een volwassen man, gebaseerd op Jacques Tati, die het kind in zich heeft weten te bewaren. Een grote mens die nog gevoelig is voor geblaf en gemiauw, voor het getoink, getak en gekras van dieren en voorwerpen.

Toink is een voorstelling zonder echte woorden, waarin vooral de beelden spreken. Een voorstelling vol misverstanden, accidenten en andere pijnlijke of lachwekkende situaties.

van en met Lotte Vaes, Lenneke Raschaert, Amber Goethals, Jo Jochems, Bart Danckaert & Arend Pinoy vormgeving Jan De Brabander © Skurktur www.bronks.be

ZA 05.04.2014 kleine theaterzaal / 15 ueuro 8 basis, 7 red/abo

Page 37: Familievoorstellingen 13/14

ROBIN HOOD (8+)

HET lAAGlAND (NEDERlAND)

Stel dat jij Robin Hood bent... dan zeg je de wereld eens goéd de waarheid. Dan heb je een dapper stel vrienden waarmee je elk avontuur aangaat. Dan neem je risico’s en hoort gevaar erbij. Dan hang je pestkoppen mooi ondersteboven aan hun onderbroek aan een boom.

Vijf angsthazen kruipen in de huid van Robin Hood. Ze wapenen zich met ruige gitaren en dampende beats. Ze spelen en zingen mekaar ongekende moed in. Maar kunnen ze ook dapper zijn zonder zich achter een held te verschuilen? Op eigen kracht? Een antwoord vinden op die vraag, DAT is pas een avontuur...

Robin Hood is een rebelse, muzikale theatervoorstelling over heldhaftigheid en zoete wraak. Een verhaal over kleine hartjes met een grote bek.

concept & regie Inèz Derksen tekst Daphne de Bruin spel & zang o.a. Kim Berkenhagen, Lennart Monaster, Gijs Nollen & Folmer Overdiep vormgeving Bas Zuyderland kostuums Jorine van Beek © Noa Verhofstad www.hetlaagland.nl

ZA 26.04.2014

kleine theaterzaal / 15 u

euro 10 basis, 9 red/abo

Page 38: Familievoorstellingen 13/14

WAlDElING (6+)

BRONKS

Ik ken dit bos. Vandaag leid ik u rond.U mag het pad in geen geval verlaten!Er zijn wezens in dit bos. We zijn hier niet alleen.U moet beloven mij te volgen. Mij en mij alleen!Ik ben uw gids. Ik ben de boss van dit bos!

Ieder bos heeft zijn geschiedenis, zijn geheim, zelfs zijn eigen smaak en geur. En zijn eigen leugens natuurlijk.

Maar geen nood, we worden op sleeptouw genomen door Saskia, onze persoonlijke Ware Wandelgids van de Grote Landelijke Gilde der Ware Wandelgidsen. Zij is de enige die dit bos doorgrondt en begrijpt. Dat Saskia daarbij soms het noorden verliest nemen we er gaarne bij. Want zij heeft ook haar eigen geschiedenis. En geheim natuurlijk.

Waldeling is een verhaal over een gebroken hart, een wijze wilde, een onfortuinlijke boswachter en bovenal veel valkuilen.

van & met Marij De Nys, Isabelle Van Hecke & Randi De Vlieghe © Isabelle Van Hecke www.bronks.be

ZA 10.05.2014

afspraak Natuurpunt, parking

Domein Kiewit, Putvennestraat 108

14 & 16.30 u / euro 8 basis, 7 red/abo

Page 39: Familievoorstellingen 13/14

D3D - BuITEN DE lIJNEN (4+)

cAcAO BlEu

INTERACTIEF BEWEGINGSPARCOuRS vOOR KINDEREN EN OuDERS

Dans 3 Dimensies daagt jong en iets minder jong uit om buiten de lijntjes te bewegen. D3D bestaat uit

7 kijkkasten en een projectie van een danskortfilm, waarin je telkens een danser ziet, hoort of voelt die op een bijzondere manier beweegt. Kortom: dans anders bekeken.

Wie kan dan nog voeten en handen stil houden? Niemand! Dus wordt, onder de professionele begeleiding van Cacao Bleu, de hele installatie omgetoverd tot een heuse doe-plek waar ouders en kinderen samen experimenteren met bewegingen.

Kortom: een ontdekkingsinstallatie, een film en samen actief bewegen; een feest voor kind en ouder(s).

concept Anne-Lore Baeckeland & Lenneke Rasschaert vorm & scenografie Saskia Louwaard uitvoering ontwerpen Tycho van Essel, Benny Stesses camera Laurens De Geyter dansers Mat Voorter, Laida Aldaz Arrieta, Juliana Neves, Quan Ngui Boc, Bérangère Bodin, Sophie Beyne & Gilles Polet jongeren Hella Vanhemelrijck, Steven de Gijnst & Ine Van Horen kinderen Ruben, Hannah, Charlotte, Nina, Alice, Leila, Charles, Tom, Bjorn, Dzjibril & Loris i.s.m. HETPALEIS, Les Ballets C de la B, de Werf Aalst, Fonds voor amateurkunsten, Danspunt & OPEK m.s.v. Vlaamse Gemeenschap, provincie Oost-Vlaanderen & stad Gent © Dries Segers www.cacaobleu.be

ZA 17.05.2014 parketzaal / 14 & 16 u

euro 8 basis, 7 red/abo

Page 40: Familievoorstellingen 13/14

BuITEN DE lIJNEN

Page 41: Familievoorstellingen 13/14

HOE BESTEllEN? Met het formulier op de volgende pagina of via www.ccha.be. Bellen kan naar 011 22 99 33 tijdens de kantooruren. Voor mails: [email protected]

KORTING GEZINSBOND Leden van de Gezinsbond kunnen gebruik maken van hun gezinsspaarkaart: per volwassene wordt 1 euro op de kaart geladen.

lEEFTIJDEN Het gezelschap of de makers bepalen de minimumleeftijd. Daarbij wordt rekening gehouden met inhoud en vorm van de productie. Voor een optimale ervaring is het aangeraden deze leeftijdsaanduidingen te respecteren.

DRANKJE, HAPJE & FOTOOTJE Een familievoorstelling is een leuke uitstap met de kinderen en daar kan een drankje of een hapje bijhoren. Dat kan na afloop van de voorstelling in ons Theatercafé. In de theater zelf is dat verboden, net zoals het maken van foto’s of filmopnames. Gelieve ook uw gsm, smartphone of tablet uit te schakelen vóór aanvang van de voorstelling.

OP TIJD BEGINNEN We vragen uitdrukkelijk op tijd te komen. Voor zover het kan begeleidt het zaalpersoneel laatkomers in de theaterzalen naar de achterste rijen. Bij podium-op-podium voorstellingen worden laatkomers niet meer toegelaten.

ROlSTOElGEBRuIKERS De concert- en de theaterzalen zijn uitgerust voor rolstoelgebruikers. Het zaalpersoneel begeleidt andersvaliden naar hun plaats. Zowel aan de voor- als aan de achterkant van het gebouw zijn parkeerplaatsen voorzien.

INFO OvER vOORSTEllINGEN Achtergronden, foto’s en videomateriaal kan u nakijken op www.ccha.be.

vlIEG Vlieg wijst de weg naar leuke voorstellingen en activiteiten voor families: kijk even op www.uitmetvlieg.be

KROKuSFESTIvAl De programmering van het Krokusfestival is veel uitgebreider dan de voorstellingen die in deze brochure opgenomen zijn. Vanaf begin januari kan u terecht op www.ccha.be en op www.krokusfestival.be voor de volledige programmering.

NOG vRAGEN? Aarzel niet om contact op te nemen: 011 22 99 31. Mailen kan naar [email protected]

Page 42: Familievoorstellingen 13/14

extraDatUM UUr VOOrSteLLING FaM LOSSekaarteN aBO basisprijs reductie

za05.10 11 HetPaLeIS-Busvolleugens euro8x… euro7x…za05.10 13.30 HetPaLeIS-Busvolleugens euro8x… euro7x…za05.10 15 HetPaLeIS-Busvolleugens euro8x… euro7x…za05.10 16.30 HetPaLeIS-Busvolleugens euro8x… euro7x…zo06.10 11 toutpetit-kommee,Leon euro8x… euro7x…zo06.10 15 toutpetit-kommee,Leon euro8x… euro7x…za12.10 15 NeskiProspekt-Métroboulotdodo euro8x… euro7x…za19.10 15 tuningPeople&kinderenvandevilla-Leeghoofd euro8x… euro7x…za26.10 15 Hethoutenhuis-HotelPerdu euro8x… euro7x…za09.11 15 Bontehond&NtJong-Zebrazebra euro8x… euro7x…zo17.11 14 HetLaagland-Wimisweg euro8x… euro7x…zo17.11 16.30 kabinetk-rauw euro8x… euro7x…za30.11 15 4hoog-Menskes euro8x… euro7x…za07.12 15 theaterGnaffel-Villakakelbont euro8x… euro7x…vr13.12 19 deFilharmonie-DebaronvonMunchhausen euro14x… euro12,5x…za14.12 15 Sprookjesenzo-kleinduimpje euro8x… euro7x…zo22.12 15 HetFiliaal-eenijskoudwonder euro12x… euro10,5x…za11.01 15 Belindaannaloro-POPUP euro8x… euro7x…zo19.01 15 LOD,Oxalys&theaterZeelandia-Deeenzaamheidvandeegel euro12x… euro10,5x…za01.02 19 MaaS-alleenopdewereld euro12x… euro10,5x…wo26.02 20 faBULeUS&karolienVerlinden-tuningPeople euro12x… euro10,5x…za01.03 11 DeMaaN&NatGras-Desteltenloper euro8x… euro7x…za01.03 15 DeMaaN&NatGras-Desteltenloper euro8x… euro7x…za01.03 15 FroeFroe-repelsteel euro8x… euro7x…za01.03 16 faBULeUS-3op3 euro8x… euro7x…za01.03 20 faBULeUS-3op3 euro8x… euro7x…zo02.03 11 teatrODIStINtO-kish-kush euro8x… euro7x…zo02.03 14 tPO-Bleu/Blauw euro8x… euro7x…zo02.03 15 teatrODIStINtO-kish-kush euro8x… euro7x…zo02.03 17 tPO-Bleu/blauw euro8x… euro7x…ma03.03 14 tmgLaP-Plafondmeisje euro8x… euro7x…ma03.03 19.30 tmgLaP-Plafondmeisje euro8x… euro7x…di04.03 16 MaaS-Demandieallesweet euro8x… euro7x…do06.03 14 adrienM./ClaireB.-Hakanaï euro12x… euro10,5x…do06.03 19.30 adrienM./ClaireB.-Hakanaï euro12x… euro10,5x…za05.04 15 BrONkS-toink euro8x… euro7x…za26.04 15 HetLaagland-robinHood euro10x… euro9x…za10.05 14 BrONkS-Waldeling euro8x… euro7x…za10.05 16.30 BrONkS-Waldeling euro8x… euro7x…za17.05 14 Cacaobleu-D3D-Buitendelijnen euro8x… euro7x…za17.05 16 Cacaobleu-D3D-Buitendelijnen euro8x… euro7x… aantalabonnementen:...

bestelformulier 2013-2014

Page 43: Familievoorstellingen 13/14

Dhr. Mevr. Dhr.&Mevr. klantnummer

naam/voornaam _______________________________________________________________________________________________________________________________________

geboortedatum __________________________________________________________________________________________________________________________________________

straat /nr/bus ______________________________________________________________________________________________________________________________________________

postcode_____________________________gemeente_________________________________________________________________________________________________________

tel._________________________________________________________________________ gsm _________________________________________________________________________

e-mail ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ikbetaal metVisa /Mastercard:naamkaarthouder ______________________________________________________________________________

kaartnummer______________________________________________________________________ vervaldatum_______________________________

peroverschrijvingnaontvangstrekening

handtekening,

terugsturennaarcultuurcentrum Hasseltdienstplaatsbespreking,kunstlaan5,[email protected]

intevullendoordeadministratie

Page 44: Familievoorstellingen 13/14

cultuurcentrum hasselt vzw.

kunstlaan5,[email protected]

[email protected]

www.ccha.be