Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

19
Gezocht: Community exploitant Heb je goed regionaal of branche georiënteerd netwerk? Met de exploitatie van een WIJenWIJ community in jouw regio, kun je je netwerk versterken én verzilveren in (extra) omzet.

description

 

Transcript of Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Page 1: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Gezocht: Communityexploitant

Heb je goed regionaal of branche georiënteerd netwerk?

Met de exploitatie van een WIJenWIJ community in jouw regio, kun je je netwerk versterken én verzilveren in (extra) omzet.

Page 2: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

WIJenWIJ

Klik naar eerste voorbeelden in Apeldoorn en Weert

is een gloednieuw webconcept voor een belevingsvolle, lokale community. Bijvoorbeeld voor een dorp of stadskern. Deelnemende bedrijven zijn voor de bezoekende doelgroep herkenbaar, vertrouwd en authentiek.

Page 3: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Waarom?

WIJenWIJ is qua ontwikkeling gebaseerd op een behoeftepeiling onder 1125 mensen (uitgevoerd door de Hogeschool Zuyd). 88% Van de consumenten verlangt voor hun lokale (koop)oriëntatie een totaaloverzicht dat levendig en actueel is.55% Wenst een digitale voordeelbrief met aanbiedingen uit hun regio.

88%

WIJenWIJ maakt dat lokale bedrijven zich met groepskracht en ‘marketing wise’ kunnen presenteren. Zo creëren ze een levendig overzicht met aanbiedingen en sluiten ze aan op de wens van de klant.

Page 4: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Exploitanten gezocht:

Op basis van franchise zodat je je enkel hoeft te focussen op de exploitatie. Werkend vanaf huis en zonder grote investeringen deel je op 50:50 basis in de omzet.Naast een sterk netwerk heb je gezonde commerciële ambitie, ervaring met internetmarketing en kennis van multimedia. Als exploitant enthousiasmeer je ook je bestaande deelnemers.

Heb je goed regionaal of branche georiënteerd netwerk? Met de exploitatie van een WIJenWIJ community kun je dit netwerk versterken én verzilveren in extra omzet.

Page 5: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Wat bied je!

Inclusief video marketingtools Daarmee kunnen deelnemers met foto’s en teksten makkelijk zelf animerende berichten maken en verder verspreiden.

Op jouw WIJenWIJ community kunnen deelnemende bedrijven steeds actuele informaties en aanbiedingen publiceren (die vervolgens via een voordeelbrief weer verder worden verspreidt). Via een gebruikersvriendelijk dashboard kan een community deelnemer eenvoudig en steeds actueel een compleet eigen site met een eigen video kanaal beheren.

Page 6: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Promotie

Nieuwe berichten, meldingen en filmpjes worden met een muisklik ook via andere social media verspreid (virale promotie).

De automatisch gegenereerde voordeelbrief (gewenst door 55% van de consumenten) prikkelt tot herhaalbezoek

WIJenWIJ kent een krachtige zoekmachine optimalisatie

Voordeelbrieven

Voordeelbrieven

Page 7: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Meerwaarde

Op de eerste communities krijgen de deelnemers al in de opstartfase honderden lokale bezoekers. Dat zijn er voor kleinere MKB bedrijven snel meer dan het bezoek op hun eigen bedrijfswebsite.

Extra marketingvoordeel uit internet halen door met groepskracht de achterliggende doelgroepen te informeren. Steeds actueel en levendig zijn en profiteren van elkaars webbezoekers.

Page 8: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Verdienmodel

Van de terugkerende abonnementsinkomsten gaat steeds de helft naar de community exploitant. De abonnementenadministratie is voor beide partijen inzichtelijk. De incasso is geautomatiseerd en een abonnement geldt tot wederopzegging.

WIJenWIJ kent een transparant en toegankelijk verdienmodel. Bedrijven die deelnemen aan je community, krijgen daar hun eigen site met alle ondersteunende marketingtools. Dit tegen een abonnementstarief van € 29,50 per kwartaal waarbij de eerste 3 maanden gratis zijn (dus 6 maanden uitproberen voor nog geen 30 Euro).

Page 9: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Groeimodel

Het groeimodel van de community is organisch. Bedrijven kunnen elkaar uitnodigen en daarbij op hun profiel logo’s uitwisselen of aanzetten tot deelname in subgroepen waarmee hun herkenbaarheid wordt vergroot. Deelnemers kunnen zich 24/7 online aanmelden. Als community exploitant krijg je toegang tot tools om dit pro actief te stimuleren.

Je brengt community kracht en marketingvoordeel tegen geringe kosten onder de aandacht van je bestaande netwerk. Dat kan online via groepspresentaties of door potentiële deelnemers (telefonisch) aan te spreke. Online kun je de meerwaarde van groepskracht via gerichte e-mail en via social media onder de aandacht brengen.

Page 10: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Praktisch - 1Deelnemers voor je WIJenWIJ community werf je allereerst binnen je reeds aanwezige netwerk. Je hebt een dashboard waarmee je het openingsprofiel op de community kunt beheren. Daarnaast beschik je over een uitvoerige cockpit waarmee je de community kunt beheren, aansturen en te laten groeien.

Page 11: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Praktisch - 2Via je dashboard verstuur je ook de gepersonifieerde ledenbrieven en kun je je leden aanmoedigen nieuwe bedrijven uit te nodigen. Ook kun je hier bepalen welke advertenties worden uitgestuurd via de voordeelbrief.

Voor vragen en opmerkingen is een forum voor de exploitanten ingericht. Hier leer je van elkaars successen. Verder tref je hier een handleidingen, PR materiaal en documenten aan met praktische tips hoe je je community kan laten groeien.

Page 12: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Marktontwikkeling

Ook voor videomarketing wordt een ferme groei voorspeld. Met voor ieder bedrijf een eigen video kanaal. En dat is precies wat je via WIJenWIJ aanbiedt.

Je stapt in een uitgesproken groeimarkt. Met 1,2 miljard omzet in 2012 is de online advertentiemarkt groter dan die voor de print en RTV. De komende 4 jaar blijft online adverteren met jaarlijks 10% groeien (verwachting).

Page 13: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Exploitatie-omzetOmzetindicatie voor de exploitant na 50:50 winstdeling. Hierbij is uitgegaan van:

Kwartaalabonnement van € 29,50 met als introductie-aanbod: 6 maanden voor nog € 29,50 (bij start dus een kwartaal gratis)

Rekening houdend met het introductie abonnement en met abonnement mutaties, betaalt iedere deelnemer: • in het eerste jaar: gemiddeld 2 kwartaalabonnementen per deelnemer• In het tweede jaar: gemiddeld 3 kwartaalabonnementen per deelnemer• In het derde jaar: gemiddeld 3,5 kwartaalabonnementen per deelnemer

Jaar 1 Jaar 2 Jaar 3 Jaar 1-2-3

Aantal deelnemers

Omzet Aantal deelnemers

Omzet Aantal deelnemers

Omzet Totaal omzet

50 € 1.475 70 € 3.098 84 € 4.337 € 8.909

100 € 2.950 140 € 6.195 168 € 8.673 € 17.818

150 € 4.425 210 € 9.293 252 € 13.010 € 26.727

200 € 5.950 280 € 12.390 336 € 17.346 € 35.686

Page 14: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Vergroot je omzet

Exploitatie van je WIJenWIJ community kan afgeleide inkomsten opleveren. Bijvoorbeeld als een bedrijf je vraagt om zijn community site te onderhouden (van waar je hun informaties verder kunt uitzetten via Twitter, Facebook enz)

Wellicht zie je kansen voor exploitatie van een 2e community. Dat kan ook een ‘community op maat’ zijn die wordt aangeleverd in een eigen huisstijl en gekoppeld aan een specifieke website. (voorbeeld)Ruimte dus voor aantrekkelijke, extra omzetmogelijkheden.

Page 15: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Investering

Exploitatie van een WIJenWIJ community vereist dus serieuze motivatie en (ondernemers)kwaliteit. Een eigen werkomgeving met notebook, internet en telefoon zijn een voorwaarde.

Wij starten voor jou een WIJenWIJ community op (met alle ondersteunende techniek inclusief videomarketing service). We verzorgen de aanvangstraining, de incassoafhandeling, begeleiden je bij de start en verlenen support. In ruil verlangen we een niet vrijblijvend commitment.

Page 16: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

AchtergrondDe oorsprong van het WIJenWIJ concept voert terug naar een opdracht van Deutsche Messe (Kijk hier naar die eerste pilot). Achter de ontwikkeling staat een hoogwaardig R&D team. Financiering is privaat en bancair. Met aanvullende innovatiesteun van de Europese Unie (€350.000) en Océ Canon.

De ingebouwde videomarketing is bekroond met de nationale ICTDelta prijs. Innovatief is ook de semantische (web 3.0) ordening. Een bezoeker krijgt steeds nieuwe suggesties (en surft steeds op een en dezelfde pagina)

WIJenWIJ is een handelsnaam van SiproNet BV. Oprichters hiervan zijn Ad de Raaij (links) en Geert-Jan Driessen die tevens directeur is.

Page 17: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Trends

De klant naar wens via internet bedienen, meerwaarde halen uit samenwerking, met gevoel en beleving communiceren: Het is ons advies maar ook dat van derden aan MKB bedrijven om succes te behouden in een snel veranderende samenleving.

WIJenWIJ faciliteert MKB bedrijven die met geringe kosten extra marketingvoordeel uit internet willen halen. Dit door samen de lokale doelgroep te informeren.Op een levendig en actueel platform waarbij over en weer wordt geprofiteerd van elkaars webbezoekers.

Page 18: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Geert-Jan Driessen (directeur WIJenWIJ)

T 043-3540555M 06-50527668E [email protected]

Meer weten? Bel of mail!

Bijlage: Alle hyperlinks op rij

Page 19: Exploiteer je eigen WIJenWIJ platform 19-06-2013

Alle hyperlinks op rij

Deze presentatie met informatie over het exploiteren van een lokale WIJenWIJ community, staat online op:http://www.wijenwij.nl/pdf/WIJenWIJ-communities.pdf samenvatting behoeftepeiling bij consumenten naar lokale platformenhttp://www.wijenwij.nl/pdf/Onderzoek-lokale-winkelgebieden-conclusies.pdf wat krijgt een deelnemend bedrijf terug voor zijn abonnement.http://www.wijenwij.nl/downloads/pdf/WIJenWIJ-Premium-Abonnement.pdfImpressie dashboard deelnemer (hiermee richt hij zijn community site in)http://www.wijenwij.nl/downloads/pdf/WIJenWIJ-dashboard-deelnemer.pdfvideo marketingtools. Hiermee kunnen deelnemers zelf videoberichten maken.http://www.3dclip.net/downloads/ledencommunity/ Impressie cockpit exploitant (hiermee beheer je de WIJenWIJ community)http://www.wijenwij.nl/downloads/pdf/WIJenWIJ-dashboard-exploitant.pdfVoorbeeld van een community onder een eigen label wordt geëxploiteerd en is verbonden met een reeds bestaande websitehttp://www.maastrichtbuzz.nl/nl/http://www.tvmaastricht.nl/ algemene (marketing) trends Voorspelling groei internetmarketinghttps://www.rabobankcijfersentrends.nl/index.cfm?action=branche&branche=Communicatiebureaus&p=5ontwikkeling van videomarketinghttp://www.marketingfacts.nl/research/detail/online-video-monitor-2013/Rabobank : visie op MKB ontwikkeling en MKB trendshttp://www.rabobank.nl/images/rabo_sectorprognose_mkb_visie_2013_v3def_29440153.pdf