18
Beachkorfbal Woudenberg Programmaboekje 24-6-2017 Korfbalvereniging Woudenberg Henschotermeer 1

Transcript of each Korfbal Woudenberg · Web viewEr word gespeeld op 8 velden. De speeltijd is 2 x 7.5...

Page 1: each Korfbal Woudenberg · Web viewEr word gespeeld op 8 velden. De speeltijd is 2 x 7.5 minuten, de tijd loopt continu door. Na 7.5 minuten wordt er van korf gewisseld, na 30 seconden

Beachkorfbal Woudenberg Programmaboekje

24-6-2017Korfbalvereniging WoudenbergHenschotermeer

1

Voorwoord

Welkom bij het 3e Kv Woudenberg beachkorfbaltoernooi op het Henschotermeer!Het belooft wederom een superleuke, mooi en sportieve dag te worden.

Ook dit jaar staan er weer veel teams te trappelen om het zand in te mogen! Weliswaar iets minder dan vorig jaar maar dat heeft met name met de krappe planning tussen einde seizoen en zomervakantie te maken. Veel verenigingen hebben hun einddag, kamp of een ander toernooi. Neemt niet weg dat er vandaag gewoon weer 47 teams klaar staan om voor de prijzen te gaan spelen.Laten we er met zijn allen weer zo'n feestje van maken als vorig jaar!

Net als de andere jaren valt of staat dit toernooi met de inzet van vele vrijwilligers, die voor dag en dauw zijn opgestaan voor de opbouw van het toernooi, fluiten, EHBO, de catering verzorgen of anderzijds zijn betrokken bij de organisatie. Vrijwilligers bedankt daarvoor!

Ook dit jaar hebben we weer voor alle deelnemers een gratis fles sportdrank en maar liefst 2 gratis smoothies, op te halen met de bonnetjes die jullie bij aanmelding van het team krijgen. Voor alle bezoekers/ supporters is er de hele dag gratis koffie of thee. Deze gratis versnaperingen zijn net als vele andere kosten voor dit toernooi grotendeels gesponsord. Voor een vereniging maar ook voor ons toernooi op zich zijn sponsoren erg belangrijk, wij bedanken daarom onze vele sponsoren hartelijk voor hun medewerking en het ondersteunen van KV Woudenberg en dit toernooi.

De datum voor het 4e beachkorfbaltoernooi is (onder voorbehoud) al bekend: 23 juni 2018. Noteer deze dus vast in jullie agenda's, zet het op de planning van de club en zorg dat je er weer bij bent!

Veel plezier vandaag!

Namens de KV Woudenberg beachkorfbalcommissie,

Hendrik van Nieuw AmerongenHans VeenendaalJoost VerwoertRobin VeenendaalDaan van der Klis

Barry schep

Dat Beachkorfbal in een stroomversnelling is geraakt de afgelopen anderhalf jaar is mede te danken aan verenigingen die energie steken in deze vorm van korfbal.Korfbalvereniging Woudenberg is een prachtig voorbeeld, de groei van dit Beachkorfbaltoernooi is te danken aan de fanatieke organisatie. Met ruim 45 teams die deelnemen, één van de grootste van Nederland.Ik wens iedereen een hele fijne en gezellige dag en wie weet tot 12 augustus op het NK Beachkorfbal of 19/20 augustus op het EK te Scheveningen. Productmanager BeachkorfbalBarry Schep

Wedstrijdreglement

De wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële IKF-Beachkorfbal- regels.

Een team dat 5 minuten na aanvangstijd niet aanwezig is verliest met 5-0.

Er word gespeeld op 8 velden. De speeltijd is 2 x 7.5 minuten, de tijd loopt continu door. Na 7.5 minuten wordt er van korf gewisseld, na 30 seconden wordt de wedstrijd hervat. Deze wissel wordt aangegeven door middel van een toeter.

Na afloop dient de scheidsrechter de score door te geven aan de wedstrijdleiding.

Voor de bepaling van de onderlinge rangorde gelden achtereenvolgens het aantal behaalde wedstrijdpunten, het onderlinge resultaat, het doelsaldo

en het hoogst aantal gescoorde doelpunten. Is ook dat gelijk wordt de rangorde door loting bepaald.

Protesten worden niet in behandeling genomen.

In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie

Een gele kaart:Een gele kaart wordt getoond bij een te zware overtreding of commentaar op de leiding. Een gele kaart betekent meteen ook een doelpunt voor de tegenstander; bij twee gele kaarten wordt er een rode kaart getoond.

Een rode kaart:Een rode kaart voor een speler betekent einde wedstrijd voor de hele ploeg en reglementair verlies met 5-0.

Tijdstraf:Indien de aanvallende partij zichtbaar tijdrekt of er wordt niet binnen circa 15 seconden een doelpoging genomen zal de scheidsrechter fluiten voor tijdrekken en spelbederf. Hij wijst daarbij naar zijn horloge en het betekent een spelhervatting voor de andere partij

Spelregels

De thuisploeg neemt de bal uit onder de eigen paal. De tweede helft neemt de uitploeg de bal uit.

Een doelpoging uit beweging is nooit verdedigd.

Na een lichte overtreding volgt een spelhervatting op de plaats van de overtreding. Een directe doelpoging is NIET toegestaan. De scheidsrechter hoeft niet in te fluiten, ER KAN DUS DIRECT WORDEN DOORGESPEELD !

Na een zware overtreding volgt een Free Ball, op de plaats van de overtreding of op 3 meter van de paal. De keuze is aan de speler waartegen de overtreding is gemaakt die tevens de Free Ball dient te nemen. Een directe doelpoging is WEL toegestaan. Deze mag niet gehinderd worden. De scheidsrechter geeft dit aan middels een opgestoken arm.

Na een doelpunt mag er direct worden doorgespeeld.

Bal is uit als de bal de grond heeft geraakt buiten de lijn of als de bal in contact is met een speler en deze speler contact heeft met de grond buiten de lijnen

De wedstrijdduur bedraagt 2 x 7.5 minuten. Er moeten altijd 2 dames en 2 heren in het veld staan. Er mag onbeperkt worden gewisseld.

Wisselen moet vanuit je eigen wisselzone plaatsvinden. De wisselzone bevindt zich naast het veld. De ‘wissel’ heeft met de gewisselde, buiten het speelveld, handcontact ten teken dat zij gaan wisselen.

Er word gespeeld op een mono korfbalveld

In het veld staan altijd 2 heren en 2 dames, indien dit door blessures niet mogelijk is en beide ploegen gaan akkoord met een afwijkende samenstelling is dit geen enkel probleem

Je bent gebonden aan je eigen sekse

Snijden mag

Op schoenen/slippers spelen is verboden, sokken mag

Over de beslissingen van de scheidsrechter kan niet gediscussieerd worden

Rondetijden

Ronde Begintijd Eindtijd1 10:00 10:152 10:15 10:303 10:30 10:454 10:45 11:005 11:00 11:156 11:15 11:307 11:30 11:458 11:45 12:009 12:00 12:1510 12:15 12:3011 12:30 12:4512 12:45 13:0013 13:00 13:1514 13:15 13:3015 13:30 13:4516 13:45 14:0017 14:00 14:1518 14:15 14:3019 14:30 14:45

Prijsuitreiking rond 3 uur

Wedstrijdschema

Poule A-1 (RANKING)

Teams:- Woudenberg A1- Spirit A1- Sparta A1- SKF A1- Fiducia A1- Antilopen A1

Ronde nr Veld nr Thuis ploeg Uit Ploeg Scheidsrechter 1 1 Woudenberg A1 Spirit A1 Willem van Garderen

Teams:- Fiducia A2- Antilopen A2- Woudenberg A2- Spirit A2

Ronde nr Veld nr Thuis ploeg Uit ploeg Scheidsrechter2 2 Fiducia A2 Antilopen A2 Ronald Treep