cd&v-direct Gistel december 2014

4
cdenv-gistel .cdenv.be INFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 14 - DECEMBER 2014 MARC MONSTREY 20 JAAR VOORZITTER CD&V-Gistel wenst iedere Gistelnaar een vredevolle kerst en een voorspoedig 2015! Marc Monstrey is 20 jaar voor- zitter van CD&V-Gistel. Voor- waar een hele periode! Tijd voor een kort interview. - Marc, 20 jaar voorzitter, een ganse periode? Inderdaad! Ik ben voorzitter geworden begin 1995 in opvolging van Joris De- coster nà de verkiezingen van 1994. Het was de start van een nieuwe periode en CD&V nam deel aan het Gistelse beleid. Mijn grote doel was als partij te groeien en onze programmapunten te verwezenlijken. In 2000 belandden we in de oppositie. 2006 was voor mij persoonlijk het mooiste jaar. Alhoewel we in oppositie zaten, stegen we van 5 verkozenen naar 7 en konden we een meerderheid vormen waarbij Bart Hale- wyck burgemeester werd en Annie Cool en Luc Ghyselbrecht schepen. 2012 was het jaar van de bevestiging dat wij goed werk leveren: Bart opnieuw burge- meester en Annie en Lieve Dehaemers schepen! - 20 jaar voorzitter, waarom? Twee redenen : omdat ik het zeer graag doe; naast muziek spelen is dit mijn grote hobby. Ten tweede omdat ik een toffe vriendengroep in CD&V rond mij heb. Wij hebben een actieve ploeg be- stuursleden en mandatarissen die steeds paraat staan en met enthousiasme verder werken. Op de jaarlijkse CD&V-barbecue werd voorzitter Marc Monstrey door minister Hilde Crevits in de bloemetjes gezet. Echtgenote van Marc, schepen/ OCMW-voorzitter Annie Cool, deelde mee in de hulde.

description

 

Transcript of cd&v-direct Gistel december 2014

Page 1: cd&v-direct Gistel december 2014

cdenv-gistel.cdenv.beINFORMATIEBLAD CD&V - JAARGANG 14 - DECEMBER 2014

MARC MONSTREY 20 JAAR VOORZITTER

CD&V-Gistel wenst iedere Gistelnaar een vredevolle kerst en een voorspoedig 2015!

Marc Monstrey is 20 jaar voor-zitter van CD&V-Gistel. Voor-waar een hele periode! Tijd voor een kort interview.

- Marc, 20 jaar voorzitter, een ganse periode?Inderdaad! Ik ben voorzitter geworden begin 1995 in opvolging van Joris De-coster nà de verkiezingen van 1994. Het was de start van een nieuwe periode en CD&V nam deel aan het Gistelse

beleid. Mijn grote doel was als partij te groeien en onze programmapunten te verwezenlijken. In 2000 belandden we in de oppositie. 2006 was voor mij persoonlijk het mooiste jaar. Alhoewel we in oppositie zaten, stegen we van 5 verkozenen naar 7 en konden we een meerderheid vormen waarbij Bart Hale-wyck burgemeester werd en Annie Cool en Luc Ghyselbrecht schepen. 2012 was het jaar van de bevestiging dat wij goed werk leveren: Bart opnieuw burge-

meester en Annie en Lieve Dehaemers schepen!

- 20 jaar voorzitter, waarom?Twee redenen : omdat ik het zeer graag doe; naast muziek spelen is dit mijn grote hobby. Ten tweede omdat ik een toffe vriendengroep in CD&V rond mij heb. Wij hebben een actieve ploeg be-stuursleden en mandatarissen die steeds paraat staan en met enthousiasme verder werken.

Op de jaarlijkse CD&V-barbecue werd voorzitter Marc Monstrey door minister Hilde Crevits in de bloemetjes

gezet. Echtgenote van Marc, schepen/OCMW-voorzitter Annie Cool, deelde mee in de hulde.

Page 2: cd&v-direct Gistel december 2014

4

Gistel pakt landelijke wegen aan

CD&V-Gistel wil een aantal landelijke wegen in slechte staat opknappen. Onlangs werd een stuk van de Bazelaar in Zevekote heraangelegd. Binnenkort wordt gestart met een gedeelte van de Zevekoteheirweg. Hierin is de heraanleg voorzien vanaf de Mosselstraat tot aan het kapelletje aan de Speelpleinstraat. De bestaande betonverharding wordt vol-ledig opgebroken en vervangen door asfalt. In Moere wordt de Beekstraat grotendeels vernieuwd tussen de Molenstraat en het grondgebied Koekelare.

In Vlaanderen krijgen jaarlijks meer dan 5000 vrouwen de diagnose ‘borstkanker’ te horen. De Vlaamse overheid maakt van de strijd tegen borstkanker een priori-teit. Sinds 2001 kan elke vrouw tussen 50 en 69 jaar, om de twee jaar, gratis een kwaliteitsvolle mammografie (röntgenfoto van de borsten) laten nemen. Voor meer informatie: www.borstkankeropsporing.be.

Borsttaartjes in de strijd tegen kankerOm de actie tegen borstkanker en voor borstkankerpreventie extra in de verf te zetten, verkochten de Gistelse bakkers de ganse maand oktober borsttaartjes.

Gistel kleurt rozer

Op de wekelijkse markt werden deze taartjes voorgesteld aan de pers en het publiek. OCMW-raadslid Lut De

Coster, mevrouw Annita Godderis en schepen/OCMW-voorzitter Annie

Cool poseren met de taartjes.

Gistel opnieuw vertegenwoordigd in Brussel Kelly Osaer, gemeenteraadslid, werkt sinds half oktober op het kabinet van vicepremier Kris Peeters. Hij is bevoegd voor Werk, Economie en Consumentenzaken. Kelly zal de relaties met het parlement onderhouden en zorgen dat alles tijdig geagendeerd raakt op de ministerraad. Annie Cool, schepen/OCMW-voorzitter, voormalig privé-secretaris van Vlaams minister Hilde Crevits, is sinds het aantreden van de nieuwe Vlaamse regering werkzaam op het kabinet van minister Joke Schauvliege, Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw. Annie is raadgever land-bouw, visserij en plattelandsbeleid.

Burgemeester Bart Halewyck en gemeenteraadsleden Kelly Osaer, Andre Decoster en Jef Pollentier poseren

in het stukje Zevekoteheirweg dat in erbarmelijke staat verkeert en wordt heraangelegd.

Bestuursleden Roos Sinnaeve, Wim Verkempinck en Christa Bonny, alsook gemeenteraadslid Arnold Stael,

allen Moerenaars, zeggen unaniem: “ Bij regenweer zijn een aantal stukken van de Beekstraat haast niet te

berijden. Wij zijn blij dat het wordt aangepakt.”

Schepen/OCMW-voorzitter Annie Cool met minister Joke Schauvliege.

Gemeenteraadslid Kelly Osaer werkt thans op het kabinet

van vicepremier Kris Peeters.

Page 3: cd&v-direct Gistel december 2014

5

Kersthuis: een nieuw initiatief

Op zondag 7 december werd zaal Ons Huis om-getoverd in een “Kersthuis”!

Donata Tournoy, CD&V-bestuurslid en zaakvoerster van een delicatessenzaak, organiseerde samen met vele Gistelse handelaars en de Gistelse jeugdverenigingen een aangename, winterse zondag voor iedereen onder de noemer “Gistelen in een gezellige kerstsfeer”. Er kon kennis gemaakt worden met het aanbod van de verschillende lokale handelaars.

Organisator en CD&V-bestuurslid Donata Tournoy, bestuurslid Mira Lannoye, schepen Lieve Dehaemers,

OCMW-raadslid Lut De Coster en schepen van middenstand Annie Cool presenteren een aantal

eindejaarsgeschenken.

Nieuwe bushokjesCD&V blijft inzetten op het comfort van de gebruikers van het openbaar vervoer. Er kwam een nieuw bushokje in Snaaskerke-dorp, en in de Hoogstraat werd een luifel geplaatst.

Bestuurslid Bart Maene, gemeenteraadslid Jan Willems en OCMW-raadslid Luc Ghyselbrecht aan het nieuwe bushokje in de Dorpsstraat in Snaaskerke.

CD&V-barbecue opnieuw groot succes !

De jaarlijkse CD&V-barbecue in september lokte opnieuw heel wat volk.

Onze barmannen, bestuurslid Jurgen Maene, gemeenteraadslid Arnold Stael en zoon Steven, staan al

klaar voor volgend jaar!

SeniorennamiddagZaterdag 3 januari 2015 vanaf 14uCentrum Ons Huis, Zaal De Burcht, op de Markt te Gistel- koffie met gebak- muzikale omkadering- toegang gratis, vooraf inschrijven noodzakelijk tegen ten laatste 31 december bij de bestuursleden of de voorzitter Marc Monstrey, Vaartstraat 37, of via [email protected] of 0494/87 31 83

Nieuwjaarsreceptie CD&V GistelVrijdagavond 2 januari 2015 vanaf 19u30Centrum Ons Huis, zaal De Burcht, op de Markt te GistelIedereen van harte wel-kom

Gecoöpteerd senator Steven Vanackere is

onze gastspreker. Minister van Staat Yves Leterme is onze bijzondere gast op het seniorenfeest.

Page 4: cd&v-direct Gistel december 2014

Ver

antw

oo

rdel

ijke

uitg

ever

: Jo

nath

an C

ard

oen

Re(

d)a

ctie

adre

s: C

D&

V-D

irec

t, W

etst

raat

89

- 1

04

0 B

russ

el F

ax: 0

2-23

8 3

8 6

0 -

e-m

ail:

dir

ect@

cden

v.b

e

De provincie kocht vorige le-gislatuur een aantal voormalige spoorwegbeddingen aan. Dit met het oog op een multifunc-tionele inrichting ervan voor fietsers, wandelaars, natuur…

Verkeersveilig herinrichtenVoor de herinrichting voorziet de provincie telkens in de heraanleg in (half)verharding, het verkeersveilig inrichten van kruispunten, het natuur-lijk inrichten van bermen en beplan-ting, het vaststellen en afbakenen van eigendomsgrenzen en het inrichten van rustpunten en randinfrastructuur in de provinciale huisstijl.Ondertussen is er al 111 kilometer ge-realiseerd van dit groene netwerk.

Groene 621 van de groene assen is de Groene 62, de verbinding tussen Oostende en Torhout. In 2011-2012 werd het stuk van Oos-tende tot Wijnendale al helemaal inge-richt. Het laatste stuk van Wijnendale tot Torhout staat in de planning van 2015. De provincie heeft er 840.000 euro in haar budget voor ingeschreven.

GistelNadat eerder al asfalteringswerken gebeurden op een druk bereden stuk van de Groene 62 in Gistel, en nadat poelen werden gegraven te Snaaskerke, werd onlangs een verbindingsweg aan-gelegd in Snaaskerke tussen de Groene 62 en de Schorregistelstraat. Dit met als

doel een vlottere bereikbaarheid van de Groene 62.Nog een goed jaar en de Groene 62 zal helemaal opgefrist zijn.

www.west-vlaanderen.cdenv.be

Om de verkeersveiligheid van de fietsende leerlingen te verbeteren, gaf het provin-ciebestuur bij de start van het schooljaar een nieuwe reeks schoolfietsroutekaarten uit.

Voor de gemeenten Anzegem, Harel-beke, Koekelare, Oostende en Wevel-gem werden nieuwe schoolfietsroute-kaarten gemaakt. Die van Izegem en Lichtervelde werden herwerkt.Ook het Sint-Godelievecollege met afdelingen in Gistel en Eernegem, werkte mee met de provincie aan de opmaak van een schoolfietsroutekaart.

Een werkgroep met vertegenwoor-digers uit de secundaire school, de gemeente, de politie en de provincie duidde de schoolfietsroutes aan. De kaartjes zijn in de eerste plaats bedoeld voor de leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs. Deze leerlingen zijn net overgestapt naar de secundaire school en gaan in veel gevallen voor het eerst met de fiets naar school.

Deze kaarten bevatten plannetjes met daarop de meest aangewezen fietsrou-tes en een aantal concrete tips (over openslaande portieren, dode hoek vrachtwagens enz.) voor een veilige fietsrit van en naar school. Enkele nut-tige plaatsen, zoals het sportterrein, de bibliotheek of het gemeentehuis wer-den eveneens op de kaarten aangeduid.

Digitale kaartenIn de provincieraad vroeg de CD&V-fractie om ook een digitale versie van de fietsroutekaarten uit te werken. Met de app kan nog sneller op wijzigende situaties ingespeeld worden, bv bij grote infrastructuurwerken.

“De Groene 62 is een belangrijke verbindingsweg voor Gistel. Vandaar

ook dat we met de gemeente de provincie volop steunen en mee

investeren.”, zo stelt provincieraadslid Annie Cool vast.

SCHOOLFIETSROUTEKAARTEN

Samen met de provincie tekenden stad en school veilige

schoolfietsroutes uit voor de leerlingen van het Gistelse Sint-

Godelievecollege.

Provincie investeert in veilige fietsroutes

Multifunctionele groene 62