Catalogus - Faunaprojecten · Catalogus Leverancier van producten & diensten 2019 ten behoeve van...

19
Catalogus 2019 Leverancier van producten & diensten ten behoeve van mitigerende maatregelen i.h.k.v. de Wet natuurbescherming www.faunaprojecten.nl [email protected] 085 060 50 35

Transcript of Catalogus - Faunaprojecten · Catalogus Leverancier van producten & diensten 2019 ten behoeve van...

Cata

logu

s 20

19

Leverancier van producten & diensten ten behoeve van mitigerende maatregelen

i.h.k.v. de Wet natuurbescherming

www.faunaprojecten.nl [email protected] 085 060 50 35

VoorwoordAls u te maken heeft met mitigatie- en compensatievraagstukken die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming, dan is Faunaprojecten uw partner. Faunaprojecten heeft zich gespecialiseerd in het leveren van producten en diensten voor de mitigatie van gebouwbewonende soorten.

Alle door Faunaprojecten geleverde voorzieningen zijn door Faunaprojecten zelf ontworpen of samengesteld. Uitgangspunt hierbij is altijd het behalen van maximale ecologische kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Naast standaardoplossingen kun u bij Faunaprojecten ook terecht voor maatwerkoplossingen en voor het plaatsen van voorzieningen. In deze brochure vindt u een overzicht van de belangrijkste producten en diensten waarmee Faunaprojecten u van dienst kan zijn. In de loop van het jaar zal Faunaprojecten meer producten aan haar assortiment toevoegen. Deze producten zullen gedurende het jaar op onze website beschikbaar komen. Heeft u vragen of opmerkingen over één van onze producten of diensten? Neem dan gerust contact met ons op via ons emailadres: [email protected].

1e druk, april 2019

III

InhoudsopgaveProductlijn Tijdelijke kasten 1Kast VMT1 - Vleermuis - tijdelijk - kleine zomerverblijfplaats 3Kast VMT2 - Vleermuis - tijdelijk - grote zomerverblijfplaats 4Kast VMT3 - Vleermuis - tijdelijk - kraamkast 5Kast VMT4 - Vleermuis - tijdelijk - boomkast 6Intermezzo: Vleermuiskasten juist plaatsen 7Kast GZT1 - Gierzwaluw - tijdelijk - 3 verblijfplaatsen 9Kast HMT1 - Huismus - tijdelijk - 1 verblijfplaats 10Intermezzo: Nestkasten juist plaatsen 11Montage tijdelijke kasten 13

Productlijn Permanente kasten 14Serie VMPM - Vleermuis - inbouw modulair 15

Kast VMPM1 - Vleermuis - inbouw - 1 laag 19Kast VMPM2 - Vleermuis - inbouw - 2 lagen 19Kast VMPM3 - Vleermuis - inbouw - 3 lagen 19Kast VMPM1u - Vleermuis - inbouw - 1 laag - uitbreiding 20Kast VMPM2u - Vleermuis - inbouw - 2 lagen - uitbreiding 20Kast VMPM3u - Vleermuis - inbouw - 3 lagen - uitbreiding 20

Kast VMPK1 - Vleermuis - inbouwkraamkast 21Kast GZP1 - Gierzwaluw - inbouw - 1 verblijfplaats met luik 25 Montage inbouwkasten 27 Dienstenlijn Maatwerkproducten 28Maatwerkvoorzieningen 29

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

2

ProductlijnTijdelijke KastenKasten voor tijdelijk gebruik, BIJ12 als basis ..

Gierzwaluw HuismusVleermuis

De kasten in deze productlijn zijn bedoeld om tijdelijk bestaande verblijfplaatsen te vervangen. Alle kasten in deze productlijn zijn met zorg ontworpen en samengesteld. In het ontwerp van de kasten staan de richtlijnen uit de Kennisdocumenten van BIJ12 centraal.

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

1

Vleermuiskasten .. een overzicht ..

Type kasten

Vleermuiskasten voor gebouwbewonende soorten

Kast VMT1 Kleine zomerverblijfplaats

Kast VMT2 Grote zomerverblijfplaats

Kast VMT3 Kraamkast

Kast VMT4 Boomkast

Vleermuiskasten voor boombewonende soorten

Diensten

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

3

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

4

Deze vleermuiskast is speciaal ontworpen voor de mitigatie van kleine zomerverblijfplaatsen (<10 dieren) en paarverblijfplaatsen van gebouwbewonende vleermuizen.

Geschikt voorDeze vleermuiskast is ontworpen voor gebouwbewonende vleermuissoorten. De kast is als zomerverblijfplaats en paarverblijfplaats specifiek geschikt voor de gewone dwergvleermuis en de ruige dwergvleermuis.

OntwerpDe onderzijde van de kast is voorzien van een schuine onderzijde om regenwater zo goed mogelijk af te voeren. Op de aanvliegplank is een toeslag van een fijn grit aangebracht om de grip in de kast te vergroten. Grit vergroot het robuuste gevoel van de kast en imiteert de omstandigheden zoals ze worden aangetroffen in spouwmuren van gebouwen; de plek waar vleermuizen graag verblijven.

Deze vleermuiskast is speciaal ontworpen voor de mitigatie van grote zomerverblijf-plaatsen (>10 dieren) en paarverblijfplaatsen van gebouwbewonende vleermuizen.

Geschikt voorDeze vleermuiskast is ontworpen voor gebouwbewonende vleermuissoorten. De kast is als zomerverblijfplaats en paarverblijfplaats specifiek geschikt voor de gewone dwergvleermuis en de ruige dwergvleermuis.

OntwerpDe onderzijde van de kast is voorzien van een schuine onderzijde om regenwater zo goed mogelijk af te voeren. Op de aanvliegplank en het tussenschot is een toeslag van een fijn grit aangebracht om de grip in de kast te vergroten. Grit vergroot het robuuste gevoel van de kast en imiteert de omstandigheden zoals ze worden aangetroffen in spouwmuren van gebouwen; de plek waar vleermuizen graag verblijven.

EigenschappenMateriaal: Multiplex 15 mm

Aanvliegplank: Fijne steenslag

Formaat binnen: 40.5x20x1.7cm

Formaat buiten: 50x25x5cm

Kleur: Zwart

Gewicht: 1.8 kg

Kast VMT1 Kleine zomerverblijfplaats

Kast VMT2 Grote zomerverblijfplaats

€17,95Excl. btw

€79,95Excl. btw

EigenschappenMateriaal: Multiplex 15 mm

Aanvliegplank: Fijne steenslag

Formaat binnen: 60.5x47x1.7 cm - 2 lagen

Formaat buiten: 70x52x7.9 cm

Kleur: Zwart

Gewicht: 6.0 kg

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

5

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

6

Deze vleermuiskast is speciaal ontworpen voor de mitigatie van kraamkolonies van gebouwbewonende vleermuizen.

Geschikt voorDeze vleermuiskast is ontworpen voor gebouwbewonende vleermuissoorten. De kast is als kraamverblijfplaats specifiek geschikt voor de gewone dwergvleermuis en de ruige dwergvleermuis.

OntwerpDe onderzijde van de kast is voorzien van een schuine onderzijde om regenwater zo goed mogelijk af te voeren. Op de aanvliegplank en de tussenschotten is een toeslag van een fijn grit aangebracht om de grip in de kast te vergroten. Grit vergroot het robuuste gevoel van de kast en imiteert de omstandigheden zoals ze worden aangetroffen in spouwmuren van gebouwen; de plek waar vleermuizen graag verblijven.

Deze vleermuiskast is speciaal ontworpen voor de mitigatie van boombewonende vleermuissoorten.

Geschikt voorDeze vleermuiskast is ontworpen voor boombewonende vleermuissoorten. De kast is als paarverblijfplaats, zomerverblijfplaats en (kleine) kraamverblijfplaats specifiek geschikt voor de gewone grootoorvleermuis, de rosse vleermuis en de watervleermuis. De kast kan ook op zolders van gebouwen worden gehangen als extra schuilplaats voor gewone grootoorvleer-muizen.

OntwerpDe onderzijde van de kast is voorzien van een schuine onderzijde om regenwater zo goed mogelijk af te voeren. Op de aanvliegplak is een toeslag van een fijn grit aangebracht, om de grip in de kast te vergroten.

Kast VMT3 Kraamkast

Kast VMT4 Boomkast

€49,95Excl. btw

EigenschappenMateriaal: Watervast multiplex 15 mm

Grip: Fijne steenslag

Formaat binnen: 70.5x67x2 cm - 3 lagen

Formaat buiten: 80x72x11.7 cm

Kleur: Zwart

Gewicht: 12.0 kg

€224,95Excl. btw

EigenschappenMateriaal: Multiplex15 mm

Grip: Fijne steenslag

Formaat binnen: 51x66x2.1/19.6 cm

Formaat buiten: 61.8x30x24 cm

Kleur: Zwart

Gewicht: 6.0 kg

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

8

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

7

Intermezzo: Vleermuiskasten juist plaatsen

Het type kast dat u kunt gebruiken als (tijdelijke) vervanging voor een verdwijnende verblijfplaats is afhankelijk van de soort vleermuis en het type verblijfplaats. Zie de onderstaande tabel voor een geschikte verblijfplaats.

1: VMT1 | kleine zomerverblijfplaats2: VMT2 | grote zomerverblijfplaats3: VMT3 | kraamkast4: VMT4 | boomkast

*A: Kast 1 voor een verblijfplaats met <10 dieren, kast 2 voor >10 dieren*B: Kan ook in gebouwen worden geplaatst*C: Alleen geschikt voor enkele dieren*D: Alleen geschikt voor <10 dieren

Type verblijfplaatsen:

Locatie verblijfplaats Zomer Kraam Paar Winter

Gewone dwergvleermuis Gebouw + boom 1+2A 3 1 Maatwerk

Ruige dwergvleermuis Gebouw + boom 1+2A 1+2A 1+2A Maatwerk

Gewone grootoorvleermuis Gebouw + boom 4B 4B+C 4C Maatwerk

Laatvlieger Gebouw Maatwerk Maatwerk Maatwerk Maatwerk

Watervleermuis Gebouw + boom 4D Maatwerk Maatwerk Maatwerk

Rosse vleermuis Boom 4 Maatwerk 4 Maatwerk

1

2a

Welke kast?

Waar te plaatsen; gebouwbewonende soorten

Eisen aan de locatie:• Maximaal 200m van de verdwijnende verblijfplaats, maar altijd binnen het leefgebied van

de groep. Bij grote verblijfplaatsen maximaal 50m van de verdwijnende verblijfplaats;• Bij voorkeur plaatsen nabij een bestaande vliegroute van vleermuizen;• Als de kasten niet aan een gebouw gehangen kunnen worden, kunnen de kasten ook op

palen worden bevestigd (zogenaamde faunapalen).

Eisen aan de positie:• Niet plaatsen nabij raampartijen, kunstlicht bronnen en andere verstoringsbronnen;• Minimaal 3m vrij ruimte onder de kast;• Geef de kasten verschillende oriëntaties (niet alle kasten naast elkaar ophangen);• Hang de kasten op een zonnige plek.

Aantallen:• Als uitgangspunt kan worden genomen dat voor elke verdwijnende verblijfplaats 4 ver-

vangende kasten moeten worden opgehangen.

2bWaar te plaatsen; boombewonende soortenEisen aan de locatie:• Maximaal 200m van de verdwijnende verblijfplaats, maar altijd binnen het leefgebied van

de groep;• Bij voorkeur plaatsen nabij een bestaande vliegroute van vleermuizen.

Eisen aan de positie:• Niet plaatsen nabij kunstlicht bronnen en andere verstoringsbronnen;• Minimaal 4,5 m vrij ruimte onder de kast, geen takken voor de kast;• Geef de kasten verschillende oriëntaties, niet alle kasten in de zelfde richting hangen.

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

9

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

10

De gierzwaluwkast is speciaal ontworpen voor de mitigatie van nestplekken van gierzwaluwen. Doorgaans worden vijf vervangende nestplekken aangeboden ter compensatie van een verdwijnende nestplek. Met deze drievoudige kast kan deze omvangrijke mitigatieopgave met enkele kasten worden ingevuld.

Geschikt voorDe kast is specifiek ontworpen als nestplek voor gierzwaluwen. Uit de praktijk blijkt dat de kasten echter ook in trek zijn bij andere gebouwbewonende vogelsoorten. Onder meer huismussen maken graag gebruik van de gierzwaluwkast.

OntwerpDeze drievoudige kast is volledig opgebouwd uit 20 mm dik vurenhout. De kast is gemakkelijk op te hangen met behulp van de twee plaatsingslatten. Elk broedvak is voorzien van een inspectieluik waardoor de kast gemakkelijk schoon te maken is.

Deze eenvoudige huismussenkast is bij uitstek geschikt als compensatie voor verdwijnende nestplekken van huismussen. De kast kan gemakkelijk op elke type gebouw geplaatst worden.

Geschikt voorDeze huismussenkast is speciaal ontworpen voor de mitigatie van huismusverblijfplaatsen. De kasten kunnen zowel geclusterd als solitair geplaatst worden. Naast huismussen maken ook koolmezen en andere mezensoorten graag gebruik van deze kast.

OntwerpDe kast is volledig opgebouwd uit 20 mm dik vurenhout. Via de voorzijde kan de kast geopend worden. De kast kan met één of twee schroeven, door de achterwand, aan ieder gebouwtype geplaatst worden. Rond de invliegopening is een extra verdikking aangebracht. Deze verdikking bemoeilijkt predatoren het binnengaan van de kast.

Kast GZT1 Gierzwaluwkast

Kast HMT1 Huismuskast

€59,95Excl. btw

€13,95Excl. btw

EigenschappenMateriaal: Vurenhout 20 mm

Diameter ingang: 35x70 mm

Formaat buiten: 18x104x20 cm

EigenschappenMateriaal: Vurenhout 20 mm

Diameter ingang: 33 mm

Formaat buiten: 15x15x34 cm

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

12

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

11

Intermezzo: Nestkasten juist plaatsen

Gierzwaluwkasten Huismuskasten

• Voor elke verdwijnende verblijfplaats dienen vijf vervangende gierzwaluwkasten opgehangen te worden.

• Voor elke verdwijnende verblijfplaats dienen twee vervangende mussenkasten opgehangen te worden;

• Als er in de buurt geen gebouw aanwezig is waar de kasten aan gehangen kunnen worden, kan ook een mussentil geplaatst worden. Faunaprojecten maakt deze mussentillen op aanvraag.

• Maximaal 200m van de verdwijnende verblijfplaats, maar liever dichterbij;• Zeker als de vervangende kasten op afstand van de huidige nestplekken worden

geplaatst kan het afspelen van gierzwaluwgeluid, vlak bij de kasten, gedurende de avond de ingebruikname van de kasten bespoedigen. • Maximaal 100m van de verdwijnende verblijfplaats;

• Er moeten hoge (wintergroene) hagen of heesters nabij de nieuwe nestplek aanwezig zijn (maximaal 50m afstand);

• Er moet geschikt foerageergebied nabij de nestplek aanwezig zijn (zandige plekken, water, gazon, stuiken, onkruiden etc.)• Minimaal 4m hoog, met 3m vrije ruimte onder en voor de kast;

• Plaatst meerdere kasten in clusters bij elkaar;• Plaats de kasten zo hoog mogelijk, met veel vrije aanvliegruimte;• Plaats de kasten niet te warm ( dus noord/oost, of onder een dakgoot).

• Minimaal 3m hoog;• Plaatst meerdere kasten bij elkaar, er moet minimaal 50cm tussen iedere opening zijn;• Plaats de kasten niet te warm (noord/oost, of onder een dakgoot).

Welke kasten en hoeveel? Welke kasten en hoeveel?

Eisen aan de locatie:

Eisen aan de locatie:

Eisen aan de positie:

Eisen aan de positie:

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn T

ijdel

ijke

kast

en

13

Faunaprojecten kan voor u zowel het leveren als de montage van tijdelijke kasten verzorgen. Wij zijn in het bezit van een eigen autohoogwerker en ingerichte bestelbussen met specialistische apparatuur. Hierdoor kan Faunaprojecten snel en vakkundig kasten monteren, door heel Nederland.

Volledig uitbestedenFaunaprojecten kan het ophangen van kasten voor uw organisatie volledig uit handen nemen. Wij plaatsen reeds voor verschillende bedrijven en organisaties kasten door het hele land. Bij een dergelijke samenwerking kunnen vaste prijzen/voorwaarden worden afgesproken voor de plaatsing van kasten. Een voordeel van deze vorm van samenwerking is dat u zeker weet dat uw kasten op het juiste moment en op de juiste wijze worden aangebracht. Ook heeft u direct inzicht in de kosten van het plaatsen van de kasten.

Overige vormen van samenwerkingNaast het leveren en monteren van kasten staat Faunaprojecten ook open voor andere vormen van samenwerking. Bijvoorbeeld door de werkzaamheden op locatie door ons uit te laten voeren in samenwerking met een ecoloog van uw bedrijf of organisatie. Zo houdt u zelf grip op het project, maar weet u zeker dat de kasten goed en veilig worden opgehangen. U hoeft de kasten niet vooraf te bestellen; wij nemen gewoon onze eigen kasten mee.

Montage uitbesteden De juiste kasten op de juiste plek

ProductlijnPermanente KastenInbouwkasten met de richtlijnen van BIJ12 als basis ..Faunaprojecten biedt passende inbouwvoorzieningen voor alle voorkomende verblijfplaatsen en functies. In het ontwerp van de voorzieningen is rekening gehouden met de Nederlandse bouwsystematiek. Hierdoor kunnen de voorzieningen naadloos worden opgenomen in zowel bestaande als nieuwe gebouwen.

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

14

Gierzwaluw HuismusVleermuis Diensten

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

16

Serie VMPM De modulaire inbouwvleermuiskast van houtbeton

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

15

Faunaprojecten heeft modulaire inbouwvleermuiskasten ontwikkeld, specifiek afgestemd op de Nederlandse markt. Onze productlijn van inbouwvleermuiskasten bestaat uit een zestal kasten die modulair zijn; de kasten zijn onbeperkt uitbreid- en uitwisselbaar met elkaar. Hierdoor zijn alle mogelijke inbouwvleermuiskasten samen te stellen, geheel naar eigen wens! Alle afmetingen zijn afgestemd op de standaarden van de Nederlandse bouwsystematiek.

Dunne wand die uitge-broken kan worden om kasten te koppelen.

Overzicht Overzicht

... van enkelvoudige

paarverblijfplaatsen tot

uitgebreide kraamkasten ...

... vele inbouw

mogelijkheden ...

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

18

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

17

PlaatsingsmogelijkhedenDe inbouwvleermuiskast kan op vele manieren in bestaande en nieuwe gebouwen worden aangebracht. Drie standaard plaatsingswijzen zijn: [1] plaatsing achter metselwerk, [2] plaatsing in metselwerk, afwerking met steenstrips en [3] plaatsing gelijk met metselwerk.

Al deze drie plaatsingswijzen hebben voor- en nadelen. Bij nieuwbouw wordt aangeraden om plaatsingswijze 1 of 2 te hanteren. Dit omdat de kasten dan het minst zichtbaar zijn. Bij renovaties van bestaande gebouwen wordt plaatsingswijze 3 aanbevolen, hoofdzakelijk om het plaatsingsgemak.

Overzicht Overzicht

321

Achter metselwerk

In metselwerk,afwerking steen strips

Gelijk met metselwerk

... vele plaatsings mogelijkheden ...

Standaard leverbare kasten

Basiskasten (met invliegopening)

Kast VMPM1 1-laags

Kast VMPM1u 1-laags

Kast VMPM2 2-laags

Kast VMPM2u 2-laags

Kast VMPM3 3-laags

Kast VMPM3u 3-laags

Uitbreidingskasten, links, rechts, boven (zonder invliegopening)

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

20

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

19

Faunaprojecten heeft een assortiment van drie basis vleermuiskasten en drie uitbreidingskasten die onderling gekoppeld kunnen worden. Met deze basiskasten zijn alle typen vleermuiskasten samen te stellen, van enkelvoudige paarverblijfplaatsen tot uitgebreide kraamkasten.

Geschikt voorDe kast is speciaal ontworpen voor gebouwbewonende vleermuissoorten. Inbouwvleermuiskasten hebben als verblijfplaats de meeste potentie voor gewone dwergvleermuizen en ruige dwergvleermuizen. Daarnaast kunnen de kasten ook gebruikt worden door laatvliegers, gewone grootoorvleermuizen en meervleermuizen.

PlaatsingDe inbouwkast kan in verschillende samenstellingen en op verschillende wijzen worden gemonteerd. Het ontwerp van de kast is aangepast op een plaatsing in metselwerk. De kast kan echter ook in een gevel van wandplaten en in andersoortige gevelbekleding worden opgenomen.

VMPM1

VMPM1u

VMPM2

VMPM2u

VMPM3

VMPM3u

Hoe worden de kasten aangeleverd?Faunaprojecten levert een drietal uitbreidingskasten die onbeperkt gekoppeld kunnen worden; zowel onderling als met de basis vleermuiskasten.

Koppelen van kastenDe geleverde kasten kunnen eenvoudig op de bouwplaats aan elkaar gekoppeld worden. Alle elementen hebben aan drie of vier zijden uitbreekwanden. Aan de zijde waar twee kasten gekoppeld moeten worden dient de uitbreekwand te worden verwijderd. Het verwijderen van een uitbreekwand kan het beste worden gedaan met een hamer en beitel. Als de beide uitbreekwanden verwijderd zijn kunnen de twee kasten tegen elkaar geplaatst worden, met de verkregen openingen tegen elkaar aan.

Inbouwkast VMPM1 | VMPM2 | VMPM3Basis vleermuiskasten

Inbouwkast VMPM1u | VMPM2u | VMPM3u

Vleermuiskast uitbreidingen

€26,95Excl. btw

€26,95Excl. btw

€51,95Excl. btw

€51,95Excl. btw

€76,95Excl. btw

€76,95Excl. btw

EigenschappenMateriaal: Houtbeton

Lagen: 1 laag

Diepte binnen: 25 mm

Formaat buiten: 48.7x22x5.5 cm

Gewicht: 5.1 kg

EigenschappenMateriaal: Houtbeton

Lagen: 2 lagen

Diepte binnen: 2 x 25 mm

Formaat buiten: 48.7x22x10 cm

Gewicht: 8.7 kg

EigenschappenMateriaal: Houtbeton

Lagen: 3 lagen

Diepte binnen: 3 x 25 mm

Formaat buiten: 48.7x22x14.5 cm

Gewicht: 12.3 kg

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

22

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

21

Faunaprojecten heeft een eigen inbouwkraamkast ontwikkeld specifiek afgestemd op de Nederlandse markt. De afmetingen van de kast zijn gebaseerd op de standaarden uit de kennisdocumenten van BIJ12, aangevuld met de laatste inzichten op het gebied van kraamverblijfplaatsen. De kast is door de hoogwaardige afwerking geschikt om zichtbaar, gelijk met het metselwerk geplaatst te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om de kast te beplakken met steenstrips.

Overzicht Overzicht

Inbouwkast VMPK1Kraamkast

3 lagen

Horizontale en verticale schotten voor verbetering binnenklimaat en wegkruip mogelijkheden

Geringe diepte,slechts 120mm

Doorgangen naar achterliggende lagen

Voorzien van speciaal ontwikkelde mortellaag, waardoor zowel plaatsing in zicht als afwerkingmet steenstrips mogelijk is

21

In metselwerk,afwerking steen strips

Gelijk met metselwerk

... twee plaatsings mogelijkheden ...

… Onzichtbare plaatsing

door steenstrips …

PlaatsingsmogelijkhedenDe inbouwvleermuiskast kan op twee manieren in bestaande en nieuwe gebouwen worden aangebracht: [1] plaatsing in metselwerk, afwerking met steenstrips en [2] plaatsing gelijk met metselwerk. De vleermuiskast is afgewerkt met een speciaal ontwikkelde pleister, waardoor de kasten een fraaie betonlook hebben.

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

24

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

23

EigenschappenMateriaal: XPS, multiplex,

organische pleister

Lagen: 3 lagen

Diepte binnen: 3x 22 mm

Formaat buiten: 80x76x12.0 cm

Gewicht: 15.2 kg

Inbouwkraamkast speciaal ontworpen voor de mitigatie van kraamkolonies van gebouwbewonende vleermuizen. De kraamkast voldoet aan de eisen zoals gesteld in het kennisdocument Gewone dwergvleermuis van BIJ12.

Geschikt voorDeze vleermuiskast is ontworpen voor gebouwbewonende vleermuissoorten. De kast is als kraamverblijfplaats specifiek geschikt voor de gewone dwergvleermuis en de ruige dwergvleermuis. Daarnaast kan de vleermuiskast ook gebruikt worden door laatvliegers, grootoorvleermuizen en meervleermuizen. Naast de functie van kraamverblijfplaats heeft de vleermuiskast ook potentie als winterverblijfplaats.

PlaatsingDe kast is specifiek ontworpen voor plaatsing in metselwerk. Gekozen kan worden tussen twee verschillende plaatsingswijzen. De eerste is om de kast gelijk met het metselwerk te plaatsen, waarbij de kast direct in het zichtwerk van de gevel wordt opgenomen. Een tweede mogelijkheid is om de kast iets terug te plaatsen in het metselwerk en de kast te beplakken met steenstrips.

€449,95Excl. btw

Overzicht

Slank ontwerpZeker bij renovatieprojecten is de beschikbare ruimte voor vleermuiskasten vaak beperkt. In veel woningen uit de jaren vijftig en zestig is de spouwruimte vaak niet meer dan vijf of zes centimeter. Het plaatsen van diepe inbouwkasten is hierdoor niet mogelijk. Deze inbouwkraamkast is slechts 120mm diep, waardoor hij in elke gevel koudebrugvrij te plaatsen is.

... slank ontwerp; geen

koudebruggen ...

Inbouwkast VMPK1Kraamkast

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

25

Faunaprojecten levert een inbouwgierzwaluwkast, speciaal aangepast voor deNederlandse markt. De gierzwaluwkast kan door zijn ondiepe vormgeving optimaal worden opgenomen in bestaand metselwerk. Alle afmetingen van de kast zijn afgestemd op de standaarden van de Nederlandse bouwsystematiek.

Overzicht

Inbouwkast GZP1Inbouwgierzwaluwenkast van houtbeton

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

26

Deze eenvoudige gierzwaluwkast is bij uitstek geschikt als compensatie voor verdwijnende nestplekken van gierzwaluwen. De kast kan gemakkelijk opgenomen worden in metselwerk. Wanneer nodig kan de kast ook aan gevels worden geplaatst.

Geschikt voorDeze gierzwaluwkast is speciaal ontworpen voor de mitigatie van gierzwaluwverblijfplaatsen. De kasten kunnen zowel geclusterd als solitair geplaatst worden. Deze gierzwaluwkast is ook in trek bij huismussen als verblijfplaats. Gierzwaluwkasten worden ook vaak ingezet als permanente vervanging voor verblijfplaatsen van huismussen.

OntwerpDe kast is volledig opgebouwd uit houtbeton. Bij het ontwerp van de kast is specifiek gelet op de diepte van de kast. Door de geringe diepte kan de kast ook goed worden opgenomen in gevels van woningen uit de jaren ’50 en ’60 met vaak geringe spouwruimte. De gierzwaluwkast is voorzien van een inspectieluik. Via het inspectieluik kan de kast worden schoongemaakt.

Kast GZP1 Inbouwgierzwaluwkast

€26,95Excl. btw

EigenschappenMateriaal: Houtbeton

Diameter ingang: 33 x 66 mm

Formaat buiten: 48.7x22x5.5 cm

Gewicht: 5.4 kg

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Prod

uctli

jn P

erm

anen

te k

aste

n

27

Faunaprojecten kan voor u zowel het leveren als het monteren van permanente kasten verzorgen. Wij zijn in het bezit van een eigen autohoogwerker en ingerichte bestelbussen met specialistische apparatuur. Hierdoor kan Faunaprojecten snel en vakkundig kasten plaatsen, door heel Nederland.

Volledig uitbestedenFaunaprojecten kan het inbouwen van kasten voor uw organisatie volledig uit handen nemen. Door het volledig uitbesteden van zowel het leveren als het inbouwen van de kasten hoeft u zich geen zorgen te maken of de kasten op de juiste wijze en op het juiste moment zijn aangebracht. Ook heeft u direct inzicht in de kosten.

Inbouwen vanaf steigerEen nieuwe dienst van Faunaprojecten, voor aannemers, is het monteren van inbouwkasten vanaf een door u geplaatste steiger. Bij veel renovatieprojecten worden woonblokken volledig in steigers geplaatst. In dergelijke gevallen kunnen wij voor u een voordelige offerte maken, voor het monteren van inbouwkasten direct vanaf uw steiger. Bij deze vorm van uitbesteden richt u zich op de renovatieaspecten waar u goed in bent en verzorgt Faunaprojecten de volledige levering en montage van de inbouwkasten.

Montage uitbesteden De juiste kasten op de juiste plek

DienstenlijnMaatwerkproductenInbouwkasten met de richtlijnen van BIJ12 als basis ..Faunaprojecten biedt passende inbouwvoorzieningen voor alle voorkomende verblijfplaatsen en functies. In het ontwerp van de voorzieningen is rekening gehouden met de Nederlandse bouwsystematiek. Hierdoor kunnen de voorzieningen naadloos worden opgenomen in zowel bestaande als nieuwe gebouwen.

Dien

sten

lijn

Maa

twer

kpro

dcut

en

28

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Dien

sten

lijn

Maa

twer

kpro

dcut

en

29

Dien

sten

lijn

Maa

twer

kpro

dcut

en

30

Het komt regelmatig voor dat standaard oplossingen niet voldoen. Dit kan gebeuren als er gecompenseerd moet worden voor een hele belangrijke functie, bijvoorbeeld een massa winterverblijfplaats, of als de locatie geen standaard oplossing toelaat. In zulke gevallen kan Faunaprojecten een maatwerkoplossing bieden.

Eigen werkplaatsFaunaprojecten beschikt over een eigen werkplaats, waardoor snel en efficiënt maatwerkproducten kunnen worden ontwikkeld en gebouwd. Als u op zoek bent naar een maatwerkoplossing kan Faunaprojecten vaak binnen enkele dagen een eerste schets of prototype aan u presenteren.

Vakkundig personeel en eigen machinesNaast het ontwerpen en produceren van maatwerkproducten, kan Faunprojecten ook de producten voor u plaatsen. Hiervoor beschikt Faunaprojecten over vakbekwaam personeel en een breed scala aan eigen gereedschappen en machines.

Maatwerkvoorzieningen Een passende oplossing voor een unieke situatie ..

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Foto

impr

essi

e

31

Foto

impr

essi

e

32

Gierzwaluw GierzwaluwHuismus HuismusVleermuis VleermuisDiensten Diensten

Leverancier van producten & diensten ten behoeve van mitigerende maatregelen

i.h.k.v. de Wet natuurbescherming

Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook zonder vermelding van

de bedrijfsnaam van Faunaprojecten.

De specificaties, constructies en details zijn opgesteld volgens de laatste stand van de techniek en met de grootst mogelijke zorg bijeengebracht. Faunaprojecten

aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten of onvolledigheden en de gevolgen daarvan. In het belang van vernieuwingen en verbeteringen behouden wij

ons het recht voor om wijzigingen in de producten en systemen aan te brengen.

www.faunaprojecten.nl

[email protected]

085 060 50 35

Velddijk 7a, Holten