Carib publishing catalogus 2012

16
CATALOGUS 2012 Caribpublishing Kaya Jombi Mensing 27-A Zeelandia / Willemstad

description

Carib publishing catalogus 2012

Transcript of Carib publishing catalogus 2012

Page 1: Carib publishing catalogus 2012

Cata

logu

s 20

12

CaribpublishingKaya Jombi Mensing 27-AZeelandia / Willemstad

Page 2: Carib publishing catalogus 2012

Ter inTroducTieCaribpublishing ontwikkelt nieuwe boeken voor verschillende markten: • WetenschapenEducatie• Vakboekenvoorprofessionals• Educatievekinderboekenvoorscholen• Productenvoordetoeristischemarkt• DaarnaastwordenboekengedistribueerdvanuitNederland.

Indezecataloguseenoverzichtvandeactueelverkrijgbareboeken.DeboekenzijnopCuraçaoverkrijgbaarviaMensing’s,SamsomenBruna.AlleuitgavenzijnuiteraardookindeNederlandseenBelgischeboekhandelverkrijgbaar.

ook een idee voor een uiTgave?

Bent u betrokken bij een organisatie en zijn er plannen om een boek uit te gaangeven?Neemdanvrijblijvendcontactop.Caribpublishingverzorgthetcomplete project: boekredactie, vormgeving/opmaak, drukwerk, opslag, dis-tributieenmarketing.IedereboektitelisbijverschijnendirectleverbaarinNederland,BelgieenCuraçaco.EngelstaligetitelswordenookviadeboekhandelsketensindeVerenigdeStatenverspreid.

Blijf op de hoogTe

Schrijfuinvoordee-mailnieuwsbriefvia:www.caribpublishing.com/nieuwsbrief

cariBpuBlishing Bv

Kaya Jombi Mensing 27-aZeelandia - CuraçaoTel.:4657777Fax:4657888Web:www.caribpublishing.comMail:[email protected]

Intr

od

uCt

Ie

Page 3: Carib publishing catalogus 2012

KInd

erboeKen

Tula su lucha pa libertatRebelion di katibu na Kòrsounaaña1795ISBN:9789088501746

Tula's vrijheidsstrijdDeslavenopstandopCuraçaovan1795ISBN:9789085605898

Deslavenopstandvan1795onderaanvoeringvanTulaisflinkindebelang-stelling:hetstandbeeld,eenpleineneenfilminwording.

Ennuiserspeciaalvoorjongerenvanaf12jaareenfraaiuitgevoerdgeïllus-treerdboekineengebondenuitgave.Tulaiserintweeedities:eenPapiamentstaligeeneenNederlandstaligeversie.

Ook in deze serie:

Page 4: Carib publishing catalogus 2012

ThePortugueseImmigrantinCuraçaoImmigration,ParticipationandIntegrationin20thCenturyCharlesDoRegoISBN:9789088503238

TherapidindustrializationofCuraçao,basedonoilrefining,resultedinanurgentneedforlaborwhichthesmallcommunitycouldnotprovidesufficiently.ThePortuguese,mostlyfromMadeira, were among the immigrant laborers who came by the thousandsfromthe1920suntilthe1950s.Asmallgroupmanagedtostayeitherattherefineryorintheagriculturalandgrocerysec-torwhileotherscametojointhem.Thisnucleusofpermanentcit-izensevolvedsincethe1960sonwardstillthePortugueseemergedas a very strong entrepreneurial group particularly in the super-marketbranch,butalsoinsomeothermarketsegments.

TodaythePortuguesenolongerbelongtoadistinctmigrantgroupbuthavebecomeanintegralpartoftheCuraçaosociety.Thesec-ond and next generations have been assimilated in the Curaçao societyandculture.

Theprocessofimmigration,participationandintegrationhasbeenanalyzedwithintheframeworkofboththesendingandthereceivingcountries.Itpresents,alsothroughtheeyesoftheimmi-grant,anexcellentviewontheoutcomeofthestruggletomain-tainone’sowncultureandtoadaptandprosperinanewsociety.

Page 5: Carib publishing catalogus 2012

Jeugd

boeK

Kwelgeesten rond de kapokboomCharlotteDoornheinLeeftijd16+ISBN:9789088502590108pagina's

Weleensmetafgehaktehanenvleugelsinjehandengestaan?Gewoongevondentijdenseenwandeltochtinhetbos.Ofbijtoevaleenplekmeteenbijzondersterkeenergietegengekomen?Eenplekwaarjesteedsnaarterugmoetkeren?OpCuraçaoisditmogelijk.

HetboekKwelgeestenronddekapokboomspeeltzichafrondeennatu-urgebiedopCuraçaowaarinvroegeretijdenIndianenwoonden.Dwarsdoor tijd en ruimte voert deze plek je mee naar vier uitzonderlijke verha-len.

kijk op www.kapokboom.info voor meer informatie.Bij het boek hoort een video die via een QR-code in het boek te bekijken is.

Scan de QR-code linksboven in met uw mobiele telefoon om alvast een stukje film te zien!

Page 6: Carib publishing catalogus 2012

Studies over de Curaçaose samenleving zijn de laatste jaren verschenen onder de bezielende leiding van prof. dr Valdemar Marcha die, naast een prominent lid van de Curaçaose samenleving, eerder bijzonder hoogleraar was bij de Universiteit van Utrecht.Samenmeto.a.Prof dr Paul Verweel, maar ook anderen zijn door middel vaninterviewsenbronnenstudieaspectenvandesamenlevinggeanalyseerd.

voor informatie over deze titels verwijzen wij u graag naar www.caribpublishing.com

stu

dIe

s

Page 7: Carib publishing catalogus 2012

Valdemar Marcha, Paul Verweel en Jacqueline Werkman

Kleur bekennenISBN 978 90 8850 309 2 / NUR 757

Met meer dan vijftig nationaliteiten en een flinke etnische vermenging in honderden schakeringen zou Curaçao een ideale samenleving kunnen zijn waarin huidskleur geen rol meer speelt. Helaas ligt dat anders en blijkt kleur maar al te vaak verbon-den met waarde- en vooroordelen. Kleur wordt gekoppeld met culturele dominantie, economische waarde en toekomstsperspectief. En ook al zijn in deze globaliserende wereld vele voorbeelden die dat logenstraffen, worden juist die gezien als uit-zonderingen die de regel bevestigen.

Voor deze studie zijn vele ‘soorten’ eilandbewo-ners geïnterviewd om meer inzicht te krijgen in het wezen van kleur en de betekenis van de on-derliggende emoties. Welke lessen zijn hieruit te halen en met welke inzichten kan de curaçaose samenleving worden versterkt?

www.swpbook.com

Kleu

r beken

nen

Valdem

ar Marcha, Paul V

erweel en Jacqueline W

erkman

Idealisering en ontkenning van de eigen huidskleur

kleur bekennen_cover.indd 1 29-11-2011 16:42:47

Kleur bekennenIdealisering en ontkenning van de eigen huidskleurValdemarMarcha,PaulVerweel&JacquelineWerkmanMeteenvoorwoordvanDonMartinaISBN:9789088503092

Met meer dan vijftig nationaliteiten en een flinke etnische vermenging in honderden schakeringen zou Curaçao een ideale samenleving kunnen zijn waarinhuidskleurgeenrolmeerspeelt.Helaasligtdatandersenblijktkleurmaaraltevaakverbondenmetwaarde-envooroordelen.Kleurwordtge-koppeld met culturele dominantie, economische waarde en toekomstsper-spectief.Enookalzijnindezeglobaliserendewereldvelevoorbeeldendiedat logenstraffen, worden juist die gezien als uitzonderingen die de regel bevestigen.

Voordezestudiezijnvele ‘kleurrijke’eilandbewonersgeïnterviewdommeer inzicht te krijgen in het wezen van kleur en de betekenis van de onderliggendeemoties.Welkelessenzijnhieruittehalenenmetwelkeinzichten kan de curaçaose samenleving worden versterkt?

stud

Ies

Page 8: Carib publishing catalogus 2012

ElodieHeloise(tekstschrijfster)enBeaMoedt(fotografe)hebbendehandenineengeslagen en een kleurrijk boek gemaakt over een vrij jonge Curaçaose traditie, die opheteilandgeïntroduceerdisdoordeLimburgseKabrieten.Allesoverdegeschiedenis maar ook over wat carnaval betekent op het eiland is hierin te vin-den.CarnavalopCuraçaoisookineenengelseeditieuitgebracht.

Ideaal geschenk voorfamilie,relaties

en collega’s!

Carnaval op Curaçao ElodieHeloisemetfoto'svan Bea MoedtISBN:9789088501845(NL) ISBN:9789088502002(ENG)96pagina's;gebondenuitgave,fullcolour.

Ko'i konta kuentananoriginaldiPasku Reyna Joe ISBN:9789088502934

Ko'ikontatanadamaskukuentananfiktisioinspirápabidarealkutakontadiforsadihendemuhédituredat.Loborekonoséabilidatdisobreviví i di atendé ku bida en general, manera ku e presentá, pasobra tur hende muhé ku a pasa denbidaporrekonosékikoanifikápananalegria, deseo, tristesa, desapunto, viktoria, enga-ñoilealtatisigurdenfindiaña,denambientespesialdiPasku.

Page 9: Carib publishing catalogus 2012

DeRijkegeschiedenisvanCuraçao

Dezee,handelenscheepvaartISBN:9789088502866Gebondenuitgave

Indianen, de WIC en invasiesISBN:9789088502859Gebondenuitgave

Over de geschiedenis van Curaçao is door de decennia heen al het nodige geschreven, maar het ontbrak nog aan handzame uitgaven waarin in korte hoofdstukkenderijkegeschiedenisvanheteilandwordtbelicht.Aandiesituatie is nu een eind gekomen door een nieuwe serie boeken in samen-werkingmethetMaritiemMuseumCuraçaoonderdetitel'Derijkege-schiedenisvanCuraçao'.DesamenstellervandetekstenJackSchellekens,tevensverbondenaanhetMaritiemMuseum,heefteerderinhetdagbladDeAmigoeartikelengepubliceerdoververschillendegebeurtenissen.Dezevormendebronvoordezenieuweserie.

Deboekenzijntoegankelijkenzeerinformatiefenbeschrijvenepisodendieheteilandmakentotwathetnuis.Eenmust-havevoordeveletoeristendiehet eiland bezoeken!

in deel 1: indianen, de Wic en invasies,neemtdelezermeevanafdeoorspronkelijke bewoners van Curaçao, via de gebeurtenissen in de periode van de West Indische Compagie naar de geschiedenis van de twintigste eeuw.

in deel 2: de zee, handel en scheepvaart, wordt ingegaan op mari-tiemethema's.Historischefeitenensomsookanekdotesinhetmaritiemeverleden dat immers een prominente rol speelt bij het eiland dat Curaçao heet.

Defraaiuitgevoerdeboeken,methardekaftzijnaantrekkelijkgeprijsdenuiteraard ruimschoots beschikbaar bij het Maritiem Museum en verder bijdegebruikelijkeverkooppunten.Eenideaalrelatie-kadovoorreizigers,bedrijvenenfamilies.

gesChIed

enIs

Page 10: Carib publishing catalogus 2012

IklachmetGrotiusenalledieprullen van boekenBastiaanvanderVeldenISBN:9789088501623368pagina's

EenuniekeprestatievanauteurdrBastiaanvanderVelden.Opeenbuitengewoontoegankelijkemanierwordtde gehele rechtsgeschiedenis van het eiland beschreven: vanafdeIndiaansetijd,viadeSpaanse,Oud-Nederlandsenaar het nu, waarbij ook lokale gebruiken en rituelen aan bodkomen.

Hetboekisvastekostvoorjuristen(inopleiding)maardoor de toegankelijke opzet zeker geschikt voor geïnteres-seerdeningeschiedenis.

BelastingwetgevingEenteamvanKPMGinCuraçaoheeftallere-gelgeving ondergebracht in een overzichtsboek gericht op de belastingwetgeving in Curaçao, SintMaarten,Aruba&deBESeilanden.

Onmisbareinformatievoorfiscalistenenaccountants.Daarnaastookzeernuttigvoordegenendienaardezegebiedenemigrerenofdaarbedrijfsvestigingenstarten.

Uitgave2011ISBN:9789088502101

Uitgave2012(2-deligebundel)ISBN:9789088502798

JurI

dIs

Ch

Page 11: Carib publishing catalogus 2012

Mgr.drAmadoRömerISBN:9789088502262Gebondenuitvoering

GodsWijngaardindeWestISBN:9789066659285

Over het ontstaan en groei van het missiewerk van deNederlandsemissionarissenopdeeilanden.Hardcoveruitvoeringmet720pagina’s,rijkelijkgedocumenteerd.

MonseigneurNiewindt:EenlevenschetsG.J.M.DalhausISBN:9789088502828500pagina's

Heruitgave van de oorspronkelijke uitgave uit 1924.

DatmaaktdemensISBN:9789088500305

Amado Römer was een van de meest belangrijke en invloedrijkste paters op Curaçao.Eensociaalbewogenmandieaandebasisstondvancreditunions.Zijnlevensverhaalisintweeaparteuitgavenverschenen.

AmadoRömer KerKgesChIed

enIs

Page 12: Carib publishing catalogus 2012

PolitiekheefteenprijsLevenenwerkvanMariaLiberia-Peters

ISBN:9789066659940312pagina's

DonMartina:waardigenrechtvaardigISBN:9789088500831

DonMartinaismeerdaneensuccesvolpoliticusenalomgeprezenoud-minister-president.ZijninzetvoorhetCuraçaosevolkheefthemeengrotenationaleensociaal-culturelebetekenisgegeven.Zijnzeeroprechtestrijd voor de waardigheid van de Curaçaose mens en voor de minder bedeelden in het bijzonder hebben de identiteit van allen die zich een Yu di Kòrsou weten nieuweglansgegeven.

VerzameldegeschriftenvanCarlosEliasDip

ISBN:9789066655560392pagina's

CarlosEliasDipheeftgedurendemeerdandertigjaar een prominente rol gespeeld in het Antilliaanse rechtsleven.Indezeuitgavezijndemeestbelangrijkevan zijn publicaties voor het eerst bijeengebracht in éénbundel.Deopstellenbehandeleneenbreedscalavan onderwerpen waarvan verschillende vandaag de dag niet aan actualiteit hebben ingeboet zoals het recht van Statenontbinding, de positie van de gou-verneur in zijn verhouding tot ministers en de staat-kundigeherstructureringvandeNederlandseAntillen.

staa

tslI

eden

Page 13: Carib publishing catalogus 2012

Bolívar in Curaçao JohndePoolMet een voorwoord van dr. L. W. Statius van Eps (†) en mevrouw E. Luckmann-Levy Maduro; Epiloog door dr. Roberto PalaciosISBN:9789088501852circa128pagina's

In1813begonSimónBolivarmetzijngrotebevrijdingsactiesinZuid-Amerika.InmeiwerdCaracasveroverdendaarmeeontstonddenieuwestaatVenezuela.NietveelmensenwetendatCuraçaohierineenbelangrijkerolheeftgespeeld.OverdezeperiodeschreefJohndePoolin1943eenhistorischenovelle:Elprimerchis-pazodegenio(unaleyendahistorica).Dezeheruitgavevaneenboekuitgaveuit1989komtbegin2012beschikbaar.

Dehartelijkeengastvrijewijze,waaropRicardoMordechayinseptember1812SimónBolívaropCuraçaobinnenhaalde;eenBolívar,doordeSpanjaardenversla-genendoordeEngelsenvanalzijngeldengoederenberoofd;eenBolívar,dieineen toestand van opperste ellende en grote vernedering in een ernstige depressie verkeerde.EnRicardo,diehemmetopenarmenontving,onderdakverschafte,moedinsprakenaanmoedigdevooralmetdestrijdvoordevrijheiddoortegaan.EndiedezelfdeBolívartweemaandenlater,innovember1812,weerzagvertrek-ken uit Curaçao na het concipiëren en schrijven van zijn magistrale politieke doc-umentManifiestodeCartagena;nuvolmoedenovertuigdvandeeindoverwin-ningendebevrijdingvanZuid-Amerika.Hijwaseentotaalveranderdmens.

hIsto

rIe

Bolívar en CurazaoCon un prólogo de dr. L. W. Statius van Eps (†) E. Luckmann-Levy MaduroEpílogo: dr. Roberto Palacios

Spaanse editie

Page 14: Carib publishing catalogus 2012

Dikimanera?ASocialHistoryofAfro-Curaçaoans,1863-1917

ISBN:9789066658516304pagina's

Dikimanera?focusesonthedynamicsofAfro-Curaçaoansociallifefrom1863until1917, with special emphasis on the close relationship between culture and power in dailylife.ThisstudyexploresthewaystheformerlyenslavedCuraçaoanscontestedthe asymmetric power relations dominated bythecolonialstate,theformerslave-own-ersandtheRomanCatholicChurch.Inthefaceofcontinuingracial,socialandeconomicinequality,Afro-Curaçaoanscarvedouttheirown social practices, political and spiritual beliefs.

EennieuwlandCuracao... Enalleswatdaarbijkomtkijken

Onder redactie van: Hardy Huisden enBredeKristensenm.m.v.Roland Antonius, Alex Mollen en Myron Eustatius

ISBN:9789088502873

Jeugdigen in Aruba: hoe wordenze(niet)delinquent?Empirischgebaseerdevoorstellenvoordeaan-pakvanjeugddelinquentieinovereenstemmingmethetIVRK

HellenA.vanderWalISBN:9789088502422292 pagina'sGebonden

Page 15: Carib publishing catalogus 2012

Mangasina.combiedtinwonersenbezoekersvanCuraçaoeengemakkelijkezoek-functieomsnelleveranciersvandienstenenproductentevinden.Bezoeker

Zoek!Mangasinaheeftruim5000bedrijvenverdeeldincirca1000categorieen.Vuleenwillekeurigzoekwoordinopdebeginpaginaenmangasinazoektoveralwaaruwzoekwoordtevindenis.Krijgtuteveelresultaten?Verfijneventueelderesultatendooreenspecifiekerubriekerbijtezoeken.Dooropeenvermeldingteklikken,krijgtudebetreffendebedrijfspaginatezien:metprofiel,telefoon,locatie.

en..... Beoordeel!Ukunthetbedrijfeenmailsturenmeteenspeciaalmailformulier,maarukuntookeenbeoordelingmakenvandekwaliteitvanhetbetreffendebedrijf.Zoprofi-terenanderebezoekersvanuwervaringen.Vijfsterrenishetmaximumvooreenuitmuntendelevancier.Nadatudebeoordelingheefgemaakt,krijgtueenmailtoegezondenwaaringevraagdwordtuwbeoordelingtebevestigen.Zodraudatgedaanheeft,komtuwbeoordelingopdesite.Denieuwstebeoordelingenkomenopdevoorpaginavanmangasina.com.

www.mangasina.com

bedrIJv

en sIte

Page 16: Carib publishing catalogus 2012

CarubpublishingheeftdeexclusievedistributierechtenvoordewegenkaartenAruba,BonaireenCuraçao.Dekaartenzijnschitterenduitgevoerdenpraktischonverwoest-baardoordetweezijdigeplasticlaminering.

Aandecatalogusisdenodigezorgbesteed.Aanprijzendieindezecatalogusvermeldstaankunnenechtergeenrech-tenwordenontleend.AndersdaninNederlandheeftiederverkooppunthetrechtaftewijkenvandeadviesprijs.Onzeproductenkunnendaardoorgoedkoperofduurderuitvallen,danhieropgenomen.Vooreenoverzichtvanonzeadviesprijzen,kuntuhetbestekijkenopdewebsitewww.caribpublishing.com

Wegenkaarten