Call for Committees of EYP the Netherlands 2014 2015

2
Beste EYP NL alumni, Na een geweldig 9 e Alumni Weekend, is het tijd om je actief in te zetten voor EYP Nederland! Ook voor het seizoen 2014- 2015 is er weer een aantal commissies binnen EYP NL waarvoor je je nu kunt aanmelden. Elke commissie heeft een eigen taak binnen EYP NL en werkt onder supervisie van een lid van het bestuur om bij te dragen aan de voortgang en ontwikkeling van de organisatie. Lidmaatschap van een commissie is de perfecte mogelijkheid om actief te zijn binnen EYP NL, je in te zetten voor onze organisatie, contacten te leggen met andere alumni en je eigen vaardigheden te ontwikkelen! Om je aan te melden stuur je het bijgaand aanmeldingsformulier naar [email protected]. De deadline voor het insturen van het aanmeldingsformulier is 24 april 2014, 23:59 CET. Na de deadline zal de board de samenstelling van de commissies zo snel mogelijk bekendmaken. Het is mogelijk om je op te geven voor meer dan één commissie. Een aantal commissies zullen ook dit jaar weer een voorzitter hebben. Deze voorzitter is een alumnus of alumna die de commissie in goede banen zal lijden. Deze voorzitter zal intensief contact hebben met het bestuurslid eindverantwoordelijk voor de commissie. Er is een mogelijkheid om je bereidheid om voorzitter van een van de commissies te worden aan te geven op het aanmeldingsformulier. Je kunt je aanmelden voor de volgende commissies: Alumni Committee Naast een serieuze kant heeft EYP NL ook een belangrijke sociale dimensie! De Alumni Committee gaat aan de slag met het organiseren van feestjes, leuke activiteiten en het alumni weekend. De commissie zoekt nu mensen die hierbij willen helpen en ervaring willen opdoen met het organiseren van activiteiten. Deze commissie staat onder de verantwoordelijkheid van Alumni Coördinator Myrna van Dijk en zal zonder alumnus-voorzitter werken. Academic Committee Vind jij Committee Work het leukste deel van een EYP sessie? Dan is de Academic Committee iets voor jou! De Academic Committee zal de taak krijgen om alle Nederlandse Preliminary Rounds inhoudelijk voor te bereiden. Dat houdt in dat je de topics bedenkt, een resolutie schrijft bij je topic en een topic overview schrijft om het topic toe te lichten. Daarnaast helpt deze commissie met het schrijven van de onderwerpen voor de Nationale Sessie en andere evenementen in Nederland. Als lid van deze commissie zal je onderdeel uitmaken van een Committee Work-achtige bijeenkomst waarin de topics bedacht en besproken worden en de grote lijnen van resoluties besproken worden. Jij krijgt de taak om een van deze topics uit te werken tot een Preliminary Rounds resolutie en hier een topic overview bij te schrijven. Je werkt hierbij in duo’s die elkaars werk bekijken en van feedback voorzien. Lijkt het je interessant om je bezig te houden met de inhoudelijke kant van de sessies, ben je bereid om een

description

 

Transcript of Call for Committees of EYP the Netherlands 2014 2015

Beste EYP NL alumni,

Na een geweldig 9e Alumni Weekend, is het tijd om je actief in te zetten voor EYP Nederland! Ook voor het seizoen 2014-2015 is er weer een aantal commissies binnen EYP NL waarvoor je je nu kunt aanmelden. Elke commissie heeft een eigen taak binnen EYP NL en werkt onder supervisie van een lid van het bestuur om bij te dragen aan de voortgang en ontwikkeling van de organisatie. Lidmaatschap van een commissie is de perfecte mogelijkheid om actief te zijn binnen EYP NL, je in te zetten voor onze organisatie, contacten te leggen met andere alumni en je eigen vaardigheden te ontwikkelen!

Om je aan te melden stuur je het bijgaand aanmeldingsformulier naar [email protected]. De deadline voor het insturen van het aanmeldingsformulier is 24 april 2014, 23:59 CET. Na de deadline zal de board de samenstelling van de commissies zo snel mogelijk bekendmaken. Het is mogelijk om je op te geven voor meer dan één commissie.

Een aantal commissies zullen ook dit jaar weer een voorzitter hebben. Deze voorzitter is een alumnus of alumna die de commissie in goede banen zal lijden. Deze voorzitter zal intensief contact hebben met het bestuurslid eindverantwoordelijk voor de commissie. Er is een mogelijkheid om je bereidheid om voorzitter van een van de commissies te worden aan te geven op het aanmeldingsformulier.

Je kunt je aanmelden voor de volgende commissies:

Alumni Committee

Naast een serieuze kant heeft EYP NL ook een belangrijke sociale dimensie! De Alumni Committee gaat aan de slag met het organiseren van feestjes, leuke activiteiten en het alumni weekend. De commissie zoekt nu mensen die hierbij willen helpen en ervaring willen opdoen met het organiseren van activiteiten.

Deze commissie staat onder de verantwoordelijkheid van Alumni Coördinator Myrna van Dijk en zal zonder alumnus-voorzitter werken.

Academic Committee

Vind jij Committee Work het leukste deel van een EYP sessie? Dan is de Academic Committee iets voor jou! De Academic Committee zal de taak krijgen om alle Nederlandse Preliminary Rounds inhoudelijk voor te bereiden. Dat houdt in dat je de topics bedenkt, een resolutie schrijft bij je topic en een topic overview schrijft om het topic toe te lichten. Daarnaast helpt deze commissie met het schrijven van de onderwerpen voor de Nationale Sessie en andere evenementen in Nederland.

Als lid van deze commissie zal je onderdeel uitmaken van een Committee Work-achtige bijeenkomst waarin de topics bedacht en besproken worden en de grote lijnen van resoluties besproken worden. Jij krijgt de taak om een van deze topics uit te werken tot een Preliminary Rounds resolutie en hier een topic overview bij te schrijven. Je werkt hierbij in duo’s die elkaars werk bekijken en van feedback voorzien.

Lijkt het je interessant om je bezig te houden met de inhoudelijke kant van de sessies, ben je bereid om een

dag bij elkaar te zitten om topics en resoluties te bespreken en kun je een topic overview en resolutie van goede kwaliteit maken? Meld je dan aan.

Deze commissie staat onder de verantwoordelijkheid van Fundraising en PR Coördinator Bernet Meijer en zal werken met een voorzitter.

Workshop Committee

Om nieuwe en oude scholen beter voor te bereiden op de Preliminary Rounds zullen we ook dit jaar weer workshops aanbieden. We zijn op zoek naar enthousiaste alumni die het leuk zouden vinden om een aantal workshops te geven op middelbare scholen.

Deze commissie staat onder de verantwoordelijkheid van Secretaris Fahad Saher en zal met een voorzitter werken. Kascommissie Aangezien EYP NL steeds groter wordt, is het belangrijk dat de financiële stabiliteit van de organisatie wordt gewaarborgd. Hiervoor zijn we op zoek naar ervaren alumni met financiële kennis die betrokken willen zijn bij de financiën van de organisatie. Deze commissie zal een controlerende functie hebben, en het financiële beleid van de stichting moeten beoordelen. Het is niet nodig om een aanmeldingsformulier in te sturen voor deze functie, maar stuur bij interesse een email naar het bestuur waarin je alle relevante ervaring op dit gebied vermeld. Deze commissie zal samenwerken met Penningmeester Dirk Hofland.