Brochure Nordic zomer 2015

Click here to load reader

 • date post

  06-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  298
 • download

  21

Embed Size (px)

description

Reizen naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Finland en Lapland

Transcript of Brochure Nordic zomer 2015

 • NOORWEGENZWEDENFINLANDIJSLAND

  WW

  W.N

  ORDI

  C.BE

  NO

  RD

  IC 2

  015

  | Z

  OM

  ER

  Vraag naar onze brochures van Hurtigruten: NOORWEGEN GROENLAND, SPITSBERGEN & ANTARCTICA

  In navolging van een Noorse traditie, voeren wij ook verkenningen uit in ver van ons blikveld verwijderde regio's: Spitsbergen met zijn onaangetaste wildernis, die zoveel verrukking als verbazing uitlokt. Groenland, toneel van een van de meest imposante natuurverschijnselen ter wereld. En Antarctica, schitterend continent van extremen.Kom met ons mee aan boord van ons moderne expeditieschip Fram naar oorspronkelijke landschappen en heldere wateren. Ontdek spectaculaire plaatsen die tot nu toe slechts weinig mensen hebben gezien. Wij wensen u nu alvast onvergetelijke vakantiedagen.

  Nordic Info bvba - Kasteelstraat 188, 9255 Buggenhout - Tel.: 052 55 52 54 - E-mail: info@nordic.be - Lic. 7039www.nordic.be

  Uw reisbureau

  2015 | ZOMER

  ONTSPAN ...U REIST NAAR SCANDINAVI

 • Hoor de stilte Proef de natuur Voel de ruimte

  BELEEF SCANDINAVI

  WAAROM NORDIC? Bijna 35 jaar opgebouwde ervaring en kennis

  Kwaliteitsvolle programmas met de juiste mix van natuur, ruimte en rust

  Persoonlijke kennis van accommodatie en de eigenaars ervan

  Officile vertegenwoordiger van Hurtigruten in Belgi!

  Een fantastisch team van 10 enthousiaste mensen staat klaar om u te

  helpen bij het uitwerken van uw droomreis naar het Noorden.

  Persoonlijke service! In deze tijd van tientallen manieren om digitaal te

  communiceren verkiezen wij nog steeds een persoonlijk contact met

  onze klanten.

  Nordic: DE SCANDINAVISPECIALIST IN BELGI Nordic is meer dan ooit specialist voor reizen naar Scandinavi en is exclusieve vertegenwoordiger van Hurtigruten in Belgi. Ons enthousiast team kan te-rugvallen op bijna 35 jaar opgebouwde ervaring en kennis, persoonlijke contacten met de accommoda-tie, en staat klaar om u te helpen bij het uitwerken van uw droomreis naar het Noorden.

  VVR EN VERZEKERING FINANCIEEL ONVERMO-GEN Nordic bvba is een erkend en verzekerd reiskantoor werkende onder vergunning 7039 van Toerisme Vlaanderen. We zijn verzekerd tegen insolvabiliteit ter bescherming van de consument bij verzeke-ringsmaatschappij De Europese. Tevens zijn we lid van de beroepsvereniging VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus). Nordic erkent ook de bevoegdheid en de algemene reisvoorwaarden van de Geschillencom-missie Reizen.

  VERZEKERD OP REIS MET DE EUROPESE Er is geen enkele reisverzekering inbegrepen in de totale reissom. Dankzij onze goede samen-werking met de verzekeringsmaatschappij De Europese kunnen we een voordelige verzeke-ringspolis voor annulering en/of bijstand aanbie-den. Informeer u over de kost van deze verze-kering bij boeking, wij helpen u meteen verder.

  A. Annuleringsverzekering De Europese polis PrestigeBij annulering voor aanvang van de reis vergoedt de verzekeringsmaatschappij, afhankelijk van de geko-zen polis, tot 100 % van de annuleringskosten. De poliskosten worden niet terugbetaald en blijven ten koste van de klant. Max. dekking van 20.000 per persoon. Terugbetaling van de annuleringskosten gebeurt enkel indien aan de polisvoorwaarden wordt voldaan en de schriftelijke aangifte gebeurt binnen 7 dagen. Op eenvoudig verzoek sturen wij u graag allevoorwaarden en kosten van deze polis.

  B. Assistance PlusU kunt eveneens een bijstandsverzekering afsluiten mits een extra kost van 3 p. p. per dag (min. 20 p. p.)Waarborgen:- medische kosten tot 2.000.000 (onbeperkt bij re-patriring)- bagage: 1.250- lichamelijke ongevallen: 12.500- vakantieonderbreking: 10.000

  C. Combiformule Assistance Plus + annuleringsver-zekering De Europese polis Prestige

  HOTELS & ACCOMMODATIEWanneer de genoemde hotels niet meer beschikbaar zijn, zullen alternatieven voorgesteld worden, de rou-te zelf zal niet of minimaal wijzigen. Bij prijswijziging wordt dit eerst aan de klant voorgelegd. Onze prijzen zijn niet geldig tijdens beurzen en congressen.

  AANDACHT VOOR DETAILSAan milieu, hygine, veiligheid en welzijn wordt veel belang gehecht. Bij twijfelachtige weersomstandighe-den gaan onze partners in Scandinavi dan ook elk risico uit de weg en wordt er soms noodgedwongen een excursie geannuleerd.

  BELANGRIJKE NOTA VOOR ALLE VLIEGTUIG TICKETSOp moment van boeking zoeken wij voor u de voor-deligste verbinding en prijs uit. Een eventuele verho-ging van de luchthaventaks en/of een brandstoftoe-slag zal automatisch aangerekend worden. U kunt dit vermijden door bij boeking onmiddellijk de volledige reissom te betalen en de vliegtuigtickets te laten uit-schrijven. Vanaf dan gelden voor het vliegtuigticket de annuleringsvoorwaarden van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij en zijn onze algemene voor-waarden niet meer van toepassing. Gelieve bij boe-king te vermelden indien u voor deze optie kiest.

  HUURWAGEN ALGEMEEN Bij het ophalen van de wagen (= het vermelde wagenmerk/-type of een evenwaardig alternatief) wordt een contract opgemaakt tussen de klant en de verhuurmaatschappij en dient u een geldige krediet-kaart, uw identiteitskaart en een rijbewijs dat minstens 1 jaar oud is voor te leggen. De kredietkaart dient als garantie en zal gebruikt worden voor de betaling van afgesloten bijkomende verzekeringen, voor het ge-bruik van GPS, tolwegen

  Onze prijzen zijn berekend voor het ophalen (pick up) en het inleveren (drop off) van de wagen op de luchthaven tijdens de kantooruren behalve indien anders vermeld. Indien de locatie van het ophalen en het inleveren verschillend is, moet hiervoor een sup-plement, afhankelijk van de afstand, betaald worden. Bij laattijdige inlevering van de wagen wordt een ex-tra dagprijs aangerekend.

  Voor Denemarken (63 DKK) en voor Zweden (65 SEK) dient ter plaatse een registratietaks betaald te wor-den. Bij het binnenrijden van Stockholm en Oslo en op bepaalde wegen/tunnels/bruggen dient een tol betaald te worden. De huurwagens zijn hiervoor uit-gerust met een automatisch betalingsysteem waarvan de afrekening gebeurt via uw kredietkaart. Voor het gebruik van dit betalingsysteem in Noorwegen wordt daar bovenop 40 NOK per dag/max. 200 NOK vol-ledige huurperiode aangerekend.

  Minimum leeftijd van de chauffeur is 19-25 jaar, afhan-kelijk van het wagentype en de bestemming. Chauf-feurs jonger dan 25 jaar dienen ter plaatse meestal een toeslag te betalen.

  FRANCHISE BIJ HUURWAGENS!Bij ongeval/diefstal is er steeds een bedrag eigen ri-sico (zogenaamde franchise) dat afhankelijk is van het wagentype en de bestemming. In de meeste locaties kan u bij het ophalen van de wagen een Super CDW afsluiten waardoor u dit bedrag aanzienlijk kan verla-gen. Dit is meestal niet van toepassing voor chauf-feurs jonger dan 25 jaar.

  HUURWAGEN IJSLANDDe ringweg rondom IJsland, route 1 (= Rhingmidi) genoemd en ca. 1300km lang, is grotendeels geas-falteerd en van half mei t.e.m. september berijdbaar met een standaard personenwagen, zonder 4x4 aan-drijving. Zodra u de ringweg verlaat is het aangeraden een 4x4-wagen te gebruiken. De F(jellwagur)-wegen/ hooglandroutes zijn open vanaf half juni tot half au-gustus en ENKEL toegankelijk voor terreinwagens (zie: www.road.is).

  Enkel volgende kredietkaarten worden aanvaard: Visa, Euro- en Mastercard. Tanken kan meestal enkel per creditcard, in het hoogland zijn er geen benzine-stations.

  Bij sommige programmas, behalve indien anders ver-meld, wordt de huurwagen op dag 2 afgeleverd bij de Hertz balie in Hotel Hilton Nordica en moet deze bij het Hertz stadskantoor ingeleverd worden op de vooravond van het vertrek.

  Bij ongeval/diefstal is er steeds een bedrag eigen risico dat afhankelijk is van het wagentype. U kunt bij het ophalen van de wagen een Super CDW afslui-ten waardoor u dit bedrag aanzienlijk kan verlagen. U kunt ter plaatse eveneens bijkomende verzekeringen afsluiten voor schade aan de voorruit en de lichten, schade opgelopen door zand en as, Op onze web-site www.nordic.be vindt u Engelstalige gedetailleer-de informatie hieromtrent. Wij raden u aan deze voor afreis door te nemen zodat u goed voorbereid op reis vertrekt. Het bedrag eigen risico wordt echter in geen geval verminderd, dus ook niet indien bijko-mende verzekeringen werden afgesloten, bij schade opgelopen bij het doorkruisen van rivieren en bij het rijden buiten piste, aan banden of de onderkant van de wagen. Dit geldt eveneens bij schade opgelopen aan een standaardwagen bij het rijden op gemarkeer-de F-wegen.

  SPECIFIEKE REISINFO IJSLAND* De prijzen werden berekend op de IJslandse taks op accommodatie van 7%. Er is sprake van een mogelijke wijziging hierop in de nabije toekomst. Wij informeren u hieromtrent bij boeking. Indien deze taks omhoog gaat na boeking maar voor vertrekdatum zijn we ge-noodzaakt de extra kosten door te rekenen.

  * Wanneer er bij inbegrepen op de IJslandpaginas vermeld staat gedetailleerde Engelstalige reisweg en kaart ter plaatse, ontvangt u deze informatie bij aankomst in het 1ste hotel.

  * Als u uw huurwagen niet ophaalt op de luchthaven raden u we u aan bij aankomst de shuttlebus naar uw hotel in Reykjvik te nemen. Prijs per persoon: 2500 ISK enkel/4500 ISK retour. Deze bus sluit aan op elke internationale vlucht.

  * Icelandair vliegt gedurende het zomerseizoen meermaals per week vanuit Brussel naar IJsland. Op andere dagen kan u vertrekken/terugkeren van/naar Amsterdam of Parijs. De vluchten kunnen onderling gecombineerd worden.

  MUNTEN Informatief, op basis van wisselkoers van 15 oktober 2014: Zweden: Zweedse Kroon (1SEK = 0,111) Noorwegen: Noorse Kroon (1NOK = 0,125) IJsland: IJslandse kroon (ISK, koers zeer variabel)

  VR VERTREK Zorg dat u in het bezit bent van de juiste identiteits-papieren. Reizigers met de Belgische nationaliteit (ook kinde