Page 2: Boekje B1G 2014-2015
Page 3: Boekje B1G 2014-2015

In 2014 kregen we de B1 onder onze hoede, en aangezien ook Myrthe weer geselecteerd was

werd dit al snel de B1G. Allemaal waren we benieuwd naar de verrichtingen van het

kampioensteam van 2013 in de eerste klasse, want de selectie was nagenoeg hetzelfde met

Leon en Harm als toevoeging.

Hieronder de elftalfoto in september ’14, met Martijn als keeper, aangezien Paul geopereerd

was aan zijn vinger en voorlopig niet mocht keepen.

Bovenste rij van links naar rechts:

Jan Alfrink (leider), Stefan Koers (assistent trainer), Ruben Brinkhof, Paul Vlaskamp, Delano Lagcher, Bart

Steerneman, Bram de Gier, Myrthe Kappert, Ferdi Plette, Maikel van Breukelen (trainer-coach)

Onderste rij van links naar rechts:

Daniel Labrouche, Maik Jansen, Leon Jansen, Martijn Geurts, Rik Meijerman, Harm Peelen, Stef Alfrink

Page 5: Boekje B1G 2014-2015

De bekercompetitie begonnen we op 23 augustus, op de verjaardag van Jan. Aangezien Maikel

en Stefan beide afwezig waren ivm een wedstrijd van het 1e , was Jan eindverantwoordelijke

deze wedstrijd. Hij wist het team scherp het veld op te sturen en naar een mooie 3-0

overwinning te leiden

Een paar dagen later was de tweede wedstrijd, uit tegen Sallandia en werd onnodig met 3-2

verloren. Thuis tegen Schalkhaar B1 op 30 augustus werden we kansloos met 0-5 weggespeeld

en daarmee was ons bekeravontuur al weer voorbij dit seizoen. Dankzij een beter doelsaldo

toch nog 2e geëindigd.

Op 6 september begon de competitie en de eerste wedstrijd was gelijk een derby tegen, jawel,

Wijhe’92 B1. Helaas zijn we niet met een fitte selectie aan het seizoen begonnen (en zijn we

eigenlijk het hele seizoen niet geweest). Paul mocht nog steeds niet keepen ivm zijn operatie en

Ruben moest lang rust houden ivm zijn hamstringblessure(s).

In de wedstrijd tegen Wijhe kwamen we heel snel op 0-1 achterstand, al in de eerste minuut,

maar ons elftal had genoeg kwaliteiten om dit in de resterende 79 minuten recht te trekken en

dat deden we ook. 2-1 wonnen we deze wedstrijd, een mooi begin en zeker tegen onze ‘buren’.

D eerste juich-selfie dit

seizoen na de winst op

Wijhe’92 B1

Page 6: Boekje B1G 2014-2015

Ook de twee volgende wedstrijden wisten we te winnen, uit tegen Hulzense Boys (2-4) en thuis

tegen (de uiteindelijke kampioen JVC) Dedemsvaart werd met 1-0 gewonnen in een beladen

wedstrijd onder leiding van stand-in scheidsrechter Arend Weijs. We kropen door het oog van

de naald toen Paul aan rood ontsnapte door hands buiten de zestien. Wellicht een gestolen

overwinning, maar wel weer lekker 3 punten in de pocket, dit wou de harde kern ons laten weten

op onderstaande foto.

3 punt ‘in de pocket!’

Daarna kwamen we in een mindere fase, de eerste punten werden verloren in Nijverdal, tegen

De Zweef werd met 1-1 gelijkgespeeld en daar mochten we zeker niet over mopperen, want af

en toe werden we helemaal weggespeeld. Door tactisch ingrijpen van Maikel om Delano en Bart

mee naar voren te sturen wisten we toch nog vlak voor tijd de gelijkmaker te maken en we

hadden zelfs nog een penalty moeten krijgen in de allerlaatste minuut maar dit durfde de

scheids helaas niet

Ook de week daarna ging het opnieuw zeer moeizaam in en tegen Hardenberg, waar we niet

verder kwamen dan een 0-0 en een week later was de eerste nederlaag zelfs een feit toen we

thuis met 0-2 van DETO verloren.

Een week later wisten we in Schalkhaar wel weer te winnen (0-1) van Karadayi & zn

Page 7: Boekje B1G 2014-2015

Op 1 november hebben we misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Koploper

en titelkandidaat Vroomshoopse Boys werd met maar liefst 5-1 verslagen en vernederd. Wat

was het genieten van de ploeg langs de lijn die zaterdag, in de rust stonden we al met 4-0 voor,

mede dankzij de goal van Maik, een streep van zo’n 20 meter strak in de kruising. Vroomshoop

was wel periodekampioen geworden en wij kwamen hiervoor net een puntje tekort (achteraf

was het gelijkspel in Hardenberg dus wel erg duur).

Dedemsvaart (2-1)

Op 4 december hadden we een leuk Sinterklaasfeestje in de kleedkamer, we hadden lootjes

getrokken en iedereen moest voor een paar eurie’s iets leuks kopen en een gedicht maken. Het

werd een hilarische Sinterklaas met orginele kado’s, vooral die kitcherige pony van Myrthe was

Page 10: Boekje B1G 2014-2015

Na een heeeeele lange winterstop ivm sneeuw en ijs op de velden begon de competitie pas weer

op 21 februari. We hadden lekker doorgetraind in de winterstop en iedereen was fit en kon

niet wachten dat we weer begonnen. De eerste wedstrijd tegen Hardenberg’82 wisten we met

1-0 te winnen, al ging dat moeizaam en viel de goal pas vlak voor tijd.

verdiend een punt mee naar Olst.

Datzelfde kunstje werd een week later thuis nog eens herhaald, toe Schalkhaar bij ons op

bezoek kwam. Opnieuw kwamen we op een 2-0 achterstand. Dit maal duurde het zelfs tot 2

minuten voor tijd dat we de 2-1 wisten te scoren en opnieuw diep in blessuretijd scoorden we

de 2-2. Dit was de eerste wedstrijd in de 3e periode dus eigenlijk een teleurstelling omdat we

ambitie hadden om die 3e periode te pakken.

Op 14 maart moesten we de inhaalwedstrijd tegen De Zweef spelen. Een rechtstreeks duel om

de 4e plek, wat later een plek in de nacompetitie bleek. Het belang werd echter door TTO

onderschat en we moesten uitgerekend deze dag Paul uitlenen aan de A1. De wedstrijd ging

helaas met 2-3 verloren, in een strijd met bloed, zweet en tranen

Toch hadden we alles nog in eigen hand om de 3e periode, maar dan moest er wel van

Vroomshoopse Boys gewonnen worden. Helaas verloren we deze wedstrijd met 2-1 en de

teleurstelling was dan ook groot. Vroomshoop had zijn revanche op de 5-1 nederlaag te pakken.

Page 11: Boekje B1G 2014-2015

Ook uit in Lemelerveld werd er gewonnen (0-1), al was het moeizaam. Ruben was matchwinner

en Stef was deze wedstrijd geschorst (4x geel)

Een week later tegen Gramsbergen werd er wel

goed gevoetbald en met maar liefst 8-0 gewonnen.