Bijtkalender ZOMERVAKANTIE 2015

2
BIJT IN KORTRIJK ZWEMMEN IN OPEN LUCHT IN DE KIJKER ELKE DAG VAN 12 TOT 19.15 UUR Tijdens de zomermaanden is het openluchtzwembad elke dag open. In de namiddag, zijn er ook waterballen, schommels en een springtoren aanwezig. Op de ligweide kan je ook schommelen, van de glijbaan glijden of in de zandbak spelen. Plaats: Openlucht zwembad Abdijkaai, Abdijkaai Bereikbaarheid: bus 71, 72, 74 of 75 - halte: Gentpoort Voor het ganse gezin Met sportkaart: € 2 (volwassenen); € 1,50 (-18 jaar) - je hebt een sportkaart nodig! Info: vraag je sportkaart aan (€ 3, éénmalig) bij de infobalie van de sportdienst (Bad Godesberglaan 22) START Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan. Als je ziet, kan je zeker meedoen. MAKKELIJK Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten. Activiteiten, cursussen of workshops met een zijn goed voor jou. GEVORDERD Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig. Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met een MOEILIJK Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Je kan aan alle activiteiten meedoen. Vooral activiteiten, cursussen of work- shops met een zijn geschikt voor jou. De Taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschaps- commissie. Wil je meer Nederlands oefenen? Ga naar de bibliotheek in Kortrijk en vraag naar de brochure ‘Nederlands Oefenen in Kortrijk’ of kijk op de website www.nederlandsoefenen.be . Voor alle activiteiten in deze kalender is het sociaal tarief (tot 80% procent korting!) mogelijk. Dit sociaal tarief is er voor mensen die OCMW steun genieten of die een verhoogde tegemoetkoming hebben (vroegere OMNIO statuut). Meer informatie hierover kan je krijgen in 1 van de Kortrijkse buurthuizen, bij A’kzie of bij Leiaarde. Een project van Leiaarde in opdracht van stad Kortrijk. LEGENDE TAALICONEN ACTIVITEITENKALENDER SPECIALE EDITIE ZOMERVAKANTIE 2015 Bijt in Kortrijk is een activiteitenkalender. Elke maand vind je in de kalender een overzicht van leuke & toegankelijke activiteiten in Kortrijk. Iedereen is welkom! Elke maand staat 1 activiteit in de kijker! We proberen samen met zoveel mogelijk mensen naar deze activiteit te gaan. Iedereen is welkom! Wil je met ons mee gaan? Schrijf je in bij Leiaarde (Slachthuisstraat 3-5) of bel ons op het nummer 0474 72 57 91.

description

Bijt in Kortrijk is een maandelijkse activiteitenkalender met daarin een bundeling van leuke maar vooral 'taaltoegankelijke' activiteiten in Kortrijk.Met taaliconen wordt aangegeven hoe goed iemand al Nederlands moet spreken om te kunnen deelnemen.

Transcript of Bijtkalender ZOMERVAKANTIE 2015

BIJT IN KORTRIJK

ZWEMMEN IN OPEN LUCHT

IN DE KIJKER

ELKE DAGVAN 12 TOT 19.15 UUR

Tijdens de zomermaanden is het openluchtzwembad elke dag open. In de namiddag, zijn er ook waterballen, schommels en een springtoren aanwezig. Op de ligweide kan je ook schommelen, van de glijbaan glijden of in de zandbak spelen.

• Plaats: Openlucht zwembad Abdijkaai, Abdijkaai

• Bereikbaarheid: bus 71, 72, 74 of 75 - halte: Gentpoort

• Voor het ganse gezin

• Met sportkaart: € 2 (volwassenen); € 1,50 (-18 jaar) - je hebt een

sportkaart nodig!

• Info: vraag je sportkaart aan (€ 3, éénmalig) bij de infobalie van de

sportdienst (Bad Godesberglaan 22)

STARTJe spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan.Als je ziet, kan je zeker meedoen.

MAKKELIJKJe begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten.Activiteiten, cursussen of workshops met een zijn goed voor jou.

GEVORDERDJe begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen.Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig.Je kan meedoen met activiteiten, cursussen of workshops met een

MOEILIJKJe spreekt en begrijpt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen. Je kan aan alle activiteiten meedoen. Vooral activiteiten, cursussen of work-shops met een zijn geschikt voor jou.

De Taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschaps-commissie.

Wil je meer Nederlands oefenen? Ga naar de bibliotheek in Kortrijk en vraag naar de brochure ‘Nederlands Oefenen in Kortrijk’ of kijk op de website www.nederlandsoefenen.be .

Voor alle activiteiten in deze kalender is het sociaal tarief (tot 80% procent korting!) mogelijk. Dit sociaal tarief is er voor mensen die OCMW steun genieten of die een verhoogde tegemoetkoming hebben (vroegere OMNIO statuut). Meer informatie hierover kan je krijgen in 1 van de Kortrijkse buurthuizen, bij A’kzie of bij Leiaarde.

Een project van Leiaarde in opdracht van stad Kortrijk.

LEGENDETAALICONEN

ACTIVITEITENKALENDERSPECIALE EDITIEZOMERVAKANTIE 2015

Bijt in Kortrijk is een activiteitenkalender. Elke maand vind je in de kalender een overzicht van leuke & toegankelijke activiteiten in Kortrijk. Iedereen is welkom!

Elke maand staat 1 activiteit in de kijker! We proberen samen met zoveel

mogelijk mensen naar deze activiteit te gaan. Iedereen is welkom! Wil je met ons mee gaan? Schrijf je in bij Leiaarde (Slachthuisstraat 3-5) of bel ons op het nummer 0474 72 57 91.

SPELENPretmobielElke weekdag (let op: niet op zaterdag & zondag)Telkens van 14 tot 18 uur

De pretmobiel is een speelplein op wielen. Tijdens de vakantie staat de pretmobiel op verschillende plaatsen in Kortrijk. Terwijl je kinderen spelen, kan je met de andere (groot)ouders praten op het ouderterras. Er zijn leuke begeleiders aanwezig.• Plaats: startplaats (van 1 tot 10 juli) in het Gebroeders Van

Raemdonckpark (Volksvertegenwoordiger De Jaegerlaan); daarna op verschillende andere plaatsen in Kortrijk.

• Bereikbaarheid: bus 9 - halte: Cederlaan• Voor kinderen van 3 tot 12 jaar MET hun (groot)ouders• Gratis - vooraf inschrijven is niet nodig• Info: bel Nadia op het nummer 0473 86 29 49

DANSENK-Way: danskampWoensdag 1 juli, donderdag 2 juli & vrijdag 3 juliTelkens van 10 tot 16 uur

Alle jongeren zijn welkom om deel te nemen aan dit gratis danskamp. Je kind moet geen ervaring hebben! Het kamp duurt drie dagen. Op de laatste dag gaat een toonmoment voor ouders, vrienden, familie,… door.• Plaats: Tacktoren, Korte Kapucijnenstraat• Bereikbaarheid: bus 4, 6 of 9 - halte: Broeltorens• Voor tieners en jongeren van 12 tot 18 jaar• Gratis - vooraf inschrijven is niet nodig• Info: ga langs bij Passerelle (Kapucijnenstraat 10)

EVENEMENTBonk 9: kinder- en tienerhappeningZaterdag 4 juliVan 14 tot 17 uur

Dit is een namiddag vol leuke activiteiten voor je kinderen & tieners: circusworkshops, sport, muziekinstrumenten maken, zeepbellen blazen, zwemmen (zwemgerief niet vergeten!),…Op het einde is er een spectaculaire show met circus en vuur. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders genieten van een drankje op het ouderterras.• Plaats: Ontmoetingscentrum De Vonke, Lagaeplein 24, 8501 Heule• Bereikbaarheid: bus 4 en 6 - halte: Heule Markt• Voor kinderen en jongeren van 4 tot 15 jaar EN hun (groot)ouders• € 7 (ijsje, oliebollen & drankje inbegrepen!) - vooraf inschrijven is nodig!• Info & inschrijven: aan de infobalie van ontmoetingscentrum De Vonke

ZWEMMENGratis zwemmen met Wasper Op donderdagen: 9 en 23 juli en 6, 13, 20 en 27 augustusVan 12.30 tot 17 uur

Op donderdagnamiddag gaat speelpleinwerking Wasper zwemmen. De kinderen & tieners vertrekken samen met de begeleiders aan het speelplein. In groep wandelen ze naar het zwembad in Heule..• Plaats: De Warande, Heirweg 132• Bereikbaarheid: bus 6 - halte: Shoppingcentrum• Voor kinderen vanaf het 1ste leerjaar tot tieners van 15 jaar• Gratis (let op! Je hebt wel een grabbelpas (€3; ganse jaar geldig)

& een ticket halve dag speelpleinwerking nodig (€ 2)) - vooraf inschrijven is nodig

• Info & inschrijven: ga langs het secretariaat van De Warande of bel het nummer 056 27 73 70; voor tickets aan sociaal tarief (€ 0,50 (halve dag), € 1 (hele dag)): ga langs bij A’kzie (Slachthuisstraat 3-5)

UITSTAPPretpark BobbejaanlandZaterdag 8 augustusVan 7.45 tot 20 uur

Joepie! Op zaterdag 8 augustus kan je met het ganse gezin mee op uitstap. We gaan naar het pretpark Bobbejaanland! De bus vertrekt ’s morgens om 8 uur stipt op het conservatorium-plein. Vergeet niet om je picknick mee te nemen!• Plaats: de bus vertrekt aan het Consevatoriumplein• Bereikbaarheid: vlakbij het station van Kortrijk• Voor het ganse gezin• € 10 (volwassenen); € 8 (kinderen 3 tot 12 jaar) (=sociaal tarief; inclusief

bus, toegang pretpark & vieruurtje) - vooraf inschrijven is nodig!• Info & inschrijven: bij A’kzie (slachthuisstraat 3-5) of bel Ingrid op het

nummer 0479 05 55 25

UITSTAPBezoek aan kinderboerderij met rondrit op ponyDinsdag 11 augustusVan 13.30 tot 16.30 uur

De kinderen brengen een bezoek aan de kinderboerderij in Marke. De kinderen krijgen een rondleiding op de boerderij, ze mogen de dieren eten geven en de pony’s verzorgen. Op het einde mag iedereen ook een ritje maken op een pony!• Plaats: Kinderboerderij Van Clé, Moteweg 11 in Marke• Bereikbaarheid: bus 81 - halte: Ontmoetingscentrum• Voor kinderen van 4 tot 6 jaar• € 4 (koek en drankje inbegrepen)- vooraf inschrijven is nodig! • Info & inschrijven: bel het nummer 056 277340 of ga langs in JC

Tranzit, Magdalenastraat 48

FEESTKindercarnavalZaterdag 15 augustusVanaf 15 uur

Verkleed jouw kind zich graag? Dan is dit een leuke activiteit! Samen met de ouders zijn alle kinderen (breng verkleedkleren mee) welkom op het Schouwburgplein. Daar kunnen de kinderen genieten van een optreden met alle leuke kinderliedjes! • Plaats: Schouwburgplein• Bereikbaarheid: nabij het station van Kortrijk• Voor kinderen EN (groot)ouders• Gratis - vooraf inschrijven is niet nodig• Info: kijk op de website: www.zomercarnaval.be

NEDERLANDS OEFENENZomerschoolVan maandag 17 augustus tot en met vrijdag 28 augus-tus, elke weekdagVan 9 tot 16 uur; opvang vanaf 8.30 uur

Je bent welkom op het gratis optreden van het koor Choeur de la Fraternité Camerounaise de Belgique. Ze zingen over hun liefde voor de Kameroense cultuur. • Plaats: Jeugdherberg Groeninghe, Passionistenlaan 1• Bereikbaarheid: bus 9 - halte: Broeder Isidoor• Voor anderstalige nieuwkomers van 6 tot 18 jaar; je kind woont in

Kortrijk of gaat in Kortrijk naar school• € 20 per kind (vanaf 2e kind: € 10 per kind); vooraf inschrijven is

nodig!• Info & inschrijven: bel Britt op het nummer 056 27 72 72.