Armando's Catalogus 2015

36
Armando’s Catalogus Exclusieve Cava, witte en rode wijn, zoete wijn en olijfolie uit Spanje

description

Catalogus met informatie over Spaanse wijncultuur, bodega's, wijnregio's en wijnen en olijfoliën uit het assortiment

Transcript of Armando's Catalogus 2015

Page 1: Armando's Catalogus 2015

Armando’s CatalogusExclusieve Cava, witte en rode wijn, zoete wijn

en olijfolie uit Spanje

Page 2: Armando's Catalogus 2015

2

Inhoud1. Pago de Tharsys (Requena) 4 Cava 6 Witte en rode wijn 102. Adegas Valdavia (Ribeiro) 12 Witte en rode wijn 133. Predio de Vascarlón (Rueda) 14 Witte wijn 154. Adega Eidos (Rias Baixas) 16 Witte wijn 175. Sinforiano Bodegas (Cigales) 18 Raimun: witte, zoete en rode wijn 20 Sinfo: rosé en rode wijn 226. Vinyes del Terrer (Tarragona) 24 Witte en rode wijn 257. Vitivinicola Tandem (Navarra) 26 Witte en rode wijn 28 Zoete wijn (Malaga) 298. Carmelo Rodero (Ribero delDuero) 30 Rode wijn 329. Valdecuevas 34 OlijfolieGeschenken 35

Informatie op het etiket Deze termen geven de wijndrinker informatie over het rijpingsvermogen van de wijn.

•Joven (jonge wijn) is bedoeld om onmiddellijk te drinken. •Roble kan iets langer liggen door de korte eikrijping. De aanduiding roble (eik) betekent dikwijls dat de rijpingstermijnen niet overeenkomen met de voorschriften van de DO, de instantie die de Denominacion de Origine regelt. Dit zegt op zich niets over de kwaliteit van de wijn.•Crianza (wijn met opvoeding) is gerijpt in jonge eiken vaten voor hij op fles gaat voor verdere rijping en vrijgegeven wordt. De voorgeschreven termijnen variëren van streek tot streek. In de regel gaat het om minimum 6 maanden eik (12 maanden in de Rioja en Ribero del Duero) en vervolgens 12 tot 24 maanden fles voor de rode wijn. Hij mag pas in het derde jaar na de oogst de bodega verlaten. Witte en rosé wijnen komen een jaar eerder buiten.•Reserva rode wijnen moeten drie kalenderjaren doorbrengen in de bodega, waarvan minstens een jaar in barricas (eiken vaten). Witte en rosé reservas moeten twee jaar doorbrengen in de bodega waarvan zes maanden in barricas.•Gran reserva rode wijnen komen enkel uit in bijzonder goede wijnjaren. Ze moeten minstens twee kalenderjaren in barricas en drie jaar op fles doorbrengen. Ze kunnen worden vrijgegeven in het zesde jaar. Witte en rosé gran reservas, nu heel zeldzaam, moeten vier jaar rijpen.

Shop online: armando.beVoor alle info of bestellingen: bel of mail Armando via +32 495 28 90 77 of [email protected]

Neeroeterenstraat 433680 MAASEIK (Opoeteren)

T +32 89 86 32 24F +32 89 86 17 77G +32 495 28 90 [email protected]

Armando is altijd op zoek en vindt de beste wijn bij mijn gerechten.(Danny Vanderhoven, Chef-kok van het gelijknamige sterrenrestaurant in Lanaken (Rekem))

Page 3: Armando's Catalogus 2015

Beste wijnliefhebber,

Deze catalogus rangschikt ons assortiment per bodega en geeft telkens ook wat informatie over de streek waar de wijnen hun oorsprong vinden. Hier en daar heb ik ook wat wijnweetjes en tapatips gestrooid.

Hoe ik selecteer

In mijn zoektochten naar Spaanse lekkernijen, besteed ik veel aandacht aan kwaliteit, kleinschaligheid en exclusiviteit. Ook de kleine bodega’s timmeren hard aan de weg die leidt naar hoge kwalteit in Spaanse wijn. Ze investeren in infrastructuur en in moderne apparatuur. Zo combineren ze de vakkennis en het respect voor traditie die ze overnamen van vorige generaties, met nieuwe technieken

om de kwaliteit te controleren en constant te houden. Hoogstaande natuurlijke en biologische wijnen, met respect voor mens en milieu zijn er het resultaat van.

Ik wens u veel plezier met uw reis door het Spaanse wijnland en sta paraat voor al uw wensen en vragen.

Adios!

P.S. ook op de website vindt u heel wat informatie én een heuse webwinkel. Een winkel waar u dag en nacht terechtkunt vanuit uw luie stoel. Neem regelmatig een kijkje want hier vindt u steeds de meest actuele stand van zaken

3

Kom bij ons langs in de TiendaTienda (spreek uit: tjenda) is Spaans voor winkel. Op vrijdag en zaterdag, of op afspraak, kunt u hier terecht om te proeven, te shoppen of af te halen: Neeroeterenstraat 43, 3680 Maaseik (Opoeteren), +32 495 28 90 77

Page 4: Armando's Catalogus 2015

1PAGO DE THARSYS Kleine bodega gebouwd op de resten van een oude kelder uit 1808. Deze kelder werd opnieuw in gebruik genomen toen de familie van Vicente Garcia er in het begin van de 20ste eeuw een nieuwe wijnmakerij uit de grond stampte. Pago betekent “klein dorp” en Tharsys was de Griekse veroveraar die Requena, het dorp waar de DO of oorsprongbenaming naar genoemd is, nabij Valencia, in 1531 voor Christus stichtte. Was wijn voorheen een alledaagse maaltijddrank, Tharsys maakte hem tot een edeldrank om van te genieten en om feestelijke momenten te vieren.Wijnmaakster van dienst is de getalenteerde dochter van Vicente Garcia, die onder meer haar vakkennis etaleert bij Château Pétrus in de Bordeaux-streek...

Pago de Tharsys werkt op een strikt ecologische manier en heeft daarvoor een licentie (P2175) ontvangen van het Comitè d’Agricultura Ecològica de la Communitat Valencia, door de Europese Unie gemachtigd om de nodige controles en certificeringen uit te voeren inzake ecologische productie.

4

Page 5: Armando's Catalogus 2015

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming: DO Cava

Voor Cava werd een speciale DO (DenominaciÓn de Origen) in het leven geroepen, die minder streekbepaald is dan de DO’s voor de wijnen. De overgrote meerderheid van Cava’s komt uit Catalonië, meer bepaald uit de streek rond Sant Sadurní d’Anoia, waar al sinds eind de jaren 1800 Cava voor verhandeling wordt geproduceerd. De rest komt uit zes verschillende Spaanse districten, waaronder Valencia, waar onze Cava’s vandaan komen. De naam Cava is als sinds 1959 beschermd. Het traditionele productieproces verloopt exact hetzelfde als voor de Franse Champagne. De belangrijkste druivensoorten zijn Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Maar ook de Subirat, Garnacha en Monastrell zijn gebruikelijk. Ook toegestaan zijn de Chardonnay, Pinot Noir en Trepat.

Hoogste categorie in de Spaanse wijnwet

Vinos de Pago: ‘Wijnen afkomstig van één wijngaard’

Deze wijnen zijn gemaakt van druiven die onder dusdanige klimatologische en grondsoortomstandigheden geteeld zijn, dat ze representatief en onderscheidend zijn voor een bepaalde ‘plaats’ of ‘landelijk gebied’. De productie en marketing van deze wijnen moeten voldoen aan een zeer uitgebreid stelsel van kwaliteitseisen en tenminste aan alle eisen voldoen die aan een gekwalificeerde en gecontroleerde herkomstbenaming (DOC) gesteld zijn. Bovendien moeten deze wijnen gemaakt en gebotteld worden op het specifieke wijngoed of binnen de gemeentegrenzen van de wijngaard.

5

Nachtoogst van de Albariño-druiven

Page 6: Armando's Catalogus 2015

6

BUBBELS VOOR ELKE DAG ...

Dominio de Requena (DO Cava) Het samengaan van de mediterrane zon en het hoger gelegen land (650 m), brengt deze eerlijke Valenciaanse Cava van Macabeo en Parellada voort. 9 maanden gerijpt op fles en handgekeerd. Fijn van bubbel en met elegante fruitaroma’s. Past bij elk type maaltijd en bij bijzondere momenten.Afgewerkt als brut (met aromatisch likeurtje) en als brut nature (zonder toevoeging van suiker).

Pure, feestelijke drank, budgetvriendelijke favoriet die uw feesten en recepties naar een hoger niveau tilt.

Cava is geen champagne maar wel gelijkwaardig Cava – afgeleid van het Spaanse woord voor ondergrondse kelder - is de Spaanse bubbelwijn, die sinds de jaren 1800 vooral in de Penedèsstreek, een wijngebied ten zuid-westen van Barcelona in Catalonië geproduceerd wordt. Maar ook in Aragon, Rioja, Extremadura en Valencia wordt cava gemaakt.Wijnen met de kwaliteitsaanduiding ”Cava” zijn gemaakt volgens de methode van de tweede gisting van minstens negen maanden op de fles (método tradicional). Deze methode is gelijk aan de méthode traditionnelle in Frankrijk. Om die reden wordt cava wel eens "Spaanse champagne" genoemd, maar dit is wijnkundig gezien fout, aangezien enkel schuimwijn afkomstig uit de

Champagnestreek de naam champagne mag dragen. Zo mag ook enkel bubbelwijn uit Spanje, die voldoet aan bepaalde regels "cava" genoemd worden. Een wet en een toezichthoudende commissie waken sinds november 1991 over de constante kwaliteit van de cava. Een echte cava is aan de vierpuntige ster onderop de kurk te herkennen. De zoetheid hangt van de hoeveelheid suiker in de likeur voor de tweede gisting af. Van zeer droog naar zoet zijn er zeven categorieën:

. Brut nature: zonder toevoeging van suiker

. Extra brut: niet meer dan 6 gram per liter

. Brut: 6 tot 15 gram per liter

. Extra seco: 12 tot 20 gram per liter

. Seco: 17 tot 35 gram per liter

. Semi-seco: 33 tot 50 gram per liter

. Dulce: meer dan 50 gram per liter

Page 7: Armando's Catalogus 2015

7

Carlota Suria Rosado (DO Cava) Aantrekkelijke zoet-gevooisde rosé Cava van 100% garnacha. Verschijnt in zachte aardbeienkleur met een aanhoudende, kleine en fijne bubbel. De neus bespeurt vooral rood fruit – aardbeien en frambozen – vergezeld van een lichte toets patisserie en op het einde aromatische kruiden. Delicaat in de mond met een romige smaak en een zijdeachtig gevoel op de tong, heel verfrissend met een vage herinnering aan groene appels. Perfecte gezel van fijne tapas, matig gekruid wit vlees en desserten.

Carlota Suria (DO Cava) Genoemd naar Vicentes vrouw, Ana Carlota Suria, bestaat deze Cava uit 70% Macabeo en 30% Parellada, geselecteerd uit 20 jaar oude stokken die groeien op 600 m hoogte. Na twee jaar rijping in de kelder, worden de flessen met de hand “onthoofd”. Deze Cava reserva is de kwintessens van de liefde voor het land, de wijn en het leven.

Heldere kleur met licht gouden reflecties. Fijne, aanhoudende bubbel. Fris boeket met bloemtinten. Het zachte citrusfruit met fijne gistbries als uit een banketbakkerij maakt elke slok van deze cava genoeglijk.

Brut Afgewerkt bij het degorgeren met een vervangende, suikerige bijgifte die deze cava zijn typische smaaknuance geeft.Peñin: 88 punten

Brut NatureAfgewerkt met de bronwijn zonder toevoeging van suikers. Brut Nature-cava's rijpen enkele maanden langer dan de Brut-versies.Peñin: 88 punten

Shop online: armando.be

Armando's Vineyard is een aangename partner bij het streven naar gastronomische verfijning.

(Rudi Reinders, Chef-kok van restaurant De Loteling, Maaseik (Aldeneik))“

Page 8: Armando's Catalogus 2015

8

Pago de Tharsys Millésime 2011 Rosé Brut Reserva (DO Cava) Originele Cava die niemand onberoerd laat; gemaakt met een grensverleggende ambitie, met alle knowhow en ervaring die in de bodega aanwezig is. Het resultaat van 100% Garnacha, 24 maanden gerijpt in de fles en handgekeerd.

Bleek zalmroos schittert hij in het glas, het typische aroma verspreidend van de druif, bosfruit en een toffeetoets afkomstig van de gist. De aantrekkelijke helderheid is opvallend. De rose vochtigheid palmt de hele mond in met elegante en aanhoudende fruitsmaken. Minerale wenken, verzacht door de afwerking met likeur, zorgen voor een hoofse rondheid. Gran Golden medaille Concours Mondial van Brussel 2012 (vendimia 2009)

Peñin: 90 punten (2009) (Verpakt per 6 in houten kist)

Pago de Tharsys Gran Reserva 2008 Aniversario (DO Cava) 200 años (1808 – 2008)

Cava gran reserva uit de regio Valencia is eerder zeldzaam. Deze vendimia viert het tweehonderdjarig bestaan van de oudste wijnkelder van de bodega. Een brut nature van 80% Macabeo en 20% Chardonnay, met een rijkdom aan rijp fruit, harmonie en zachtheid. Het resultaat van 35 maanden rijping en manuele rotatie.Licht goudgeel van kleur met fijne bubbels. Fruitig aroma van citrusvruchten, perzik en nectarine. Ook amandel en hazelnoot met een vleugje honing.

Rijk van structuur en evenwichtig elegant met een frisse afdronk. (Verpakt per 6 in houten kist)

BUBBELS OM MEE UIT TE PAKKEN …

Pago de Tharsys Millésime 2009 Brut Reserva (DO Cava) Uitstekende blonde Cava gemaakt van de beste wijnstokken van Macabeo, Chardonnay en Parellada. Minimum 24 maanden gerijpt op de fles voorafgaand aan de manuele rotatie. Afgewerkt als brut nature.Hij toont zich in een helder gele kleur en met goudglinsters. De bubbels zijn fijn en brengen aroma’s van peer en honingmeloen naar boven. De fruitigheid gaat samen met fijne noten van gist, amandel en geroosterde hazelnoot. Zachte florale tonen die herinneren aan witte bloemen, vlijen zich op de minerale bodem. Vol en rijk in de mond met een weldoende frisfruitige structuur en opwekkende zuurte.(Verpakt per 6 in houten kist)Peñin: 90 punten

TOP

Pago de Tharsys Millésime 2011 Chardonnay

Blanc de blancs van 100% Chardonnay, 18 maanden gerijpt in de fles en afgewerkt als brut nature. Keren en ‘kelen’ gebeurt manueel. Zachte gouden kleur. Intense neus vol aroma’s van steenfruit met geroosterde toets, bloemen en gebak. Goede zuren in de mond, mooi geïntegreerde bubbel; een romig gevoel van verse citroen voltooit de finale.

(Verpakt per 6 in houten kist)Peñin: 88 punten

Page 9: Armando's Catalogus 2015

9

Pago de Tharsys Brut Nature (DO Cava, Valencia) De Chardonnay- (20%) en Macabeo-druiven (80%) worden begin september met de hand geplukt. Ze komen pas samen na de eerste fermentatie. In januari gaan ze, verrijkt met gist, de oude ondergrondse kelder in, om 16 maanden te rijpen in tafels van 120 flessen, die regelmatig met de hand gedraaid worden. Ook het “onthoofden” gebeurt manueel, het verlies wordt aangevuld met dezelfde melange van de bronwijn. Zonder enige toevoeging van extra suikers krijgen de flessen tenslotte hun definitieve kurk.Geelbleek met gouden vonken; de bubbels vormen een duurzame kroon in het glas. Witte bloemen, citrus, mandarijn en herinneringen van hooi, gebak en droog fruit in de neus. De wijn valt goed aan in de mond, puur en met een opmerkelijke zuurte. Romig, lang en rond, terwijl de bloemen de toon blijven aangeven in de neus.

Pago de Tharsys Rosado (DO Cava, Valencia) 100% Garnacha voor een mooie, levendige kersenkleur, rode fruitaroma’s en een lange, aangename finale in de mond. 16 maanden gerijpt in tafels van 180 flessen en met de hand gedraaid.Naast de zachtrode kleur valt ook de stevige, kleine en keurige bubbel op in het glas. In de neus legt het rode fruit de klemtoon op intense aroma’s van aardbeien en frambozen, samen met lichte toetsen van gebak en afgerond met aromatische kruiden. Een delicate romige, zijdeachtige sensatie verwent de mond, met een verfrissend einde dat doet denken aan groene appels. Aangenaam als aperitief en perfecte gezel voor licht gekruide vleesgerechten en desserts.

Tharsys Unico Blanc de Negre (Vino espumoso – método tradicional) 100% Bobal, een rode druif, vandaar: “blanc de negre”. De typische variëteit van de streek maakt van deze Cava een verrukkelijke ervaring.Geelgroenig, matig bleek en helder met veel bubbels die zich losmaken van de bodem van het glas, geuren meebrengend van aromatisch en delicaat fruit zoals abrikoos, mispel, appel en peer. Gemengd met subtiele zuivelessenties, geroosterde amandelen en witte bloemen. Duurzame bubbels beroeren de tong op bijzondere wijze, samen met uitstekende zuren die zorgen voor structuur, frisheid en een lange, smaakvolle afdronk, die herinnert aan vers fruit en exotische citrus. Fantastisch om zo te drinken, maar ook fijn bij vis, oosterse gastronomie en risotto’s.

De drie Gorgonen De drie godendranken van Pago de Tharsys (elk apart verpakt in houten kist met transparant deksel) zijn opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie: de wondermooie zussen Medusa, Stheno and Euryale. Zij waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena op de hals haalden. Poseidon werd verliefd op Medusa en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Die ontstak in woede en veranderde de drie gezusters in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar.

Page 10: Armando's Catalogus 2015

NIEUW

NIEUW

Pago de Tharsys Vendimia Nocturna (Vino de Pago) Deze verrassend originele jonge, witte wijn is het resultaat van het uitzonderlijk aanpassingsvermogen van Albariño-druiven aan de zuidelijk gerichte gronden van de pago. Bijzonder aan het productieproces is de praktijk van het nachtoogsten in de eerste week van september: rond 12-13°C zijn de druiven het best bestand tegen de pluk. De oxidatie is minimaal en ze bewaren hun volledig potentieel aan complexiteit, fruitige elegantie, rijpvermogen en levensduur.De druiven worden na de pluk bevroren tot ze in de wijnmakerij arriveren, om alle typische kenmerken te bewaren op hun maximale potentie. Vervolgens vindt het weken en zacht hydraulisch persen plaats. Gecontroleerde gisting op 18°C. Minder dan 7000 flessen zien het levenslicht.Helder gele kleur met goudtonen en groene spiegeling. De neus is fijn bloemig met witte rozen. Complex in de mond met een frisse en levendige zuurte. Fijne, licht bittere en geparfumeerde afdronk.Lekker bij ganzenleverpaté, carpaccio’s en blauwbaars.

Carlota Suria Reserva (DO Utiel-Requena) 70% Tempranillo en 30% Cabernet Franc, 13 maanden gerijpt in vaten van Franse eik.Diep robijnrood, levend en sterk in de mond. Een wijn met structuur en delicieuse aromaten van opgelegde bessen, drop, leder en zwarte peper. De zweem van eik geeft de wijn een heel bijzonder karakter: goed in evenwicht en krachtig met een lange, elegante finale die een vanilletoets en fijne bitterheid van amandel achterlaat.Ideaal bij rood en gestoofd vlees.Beperkte productie van minder dan 5.160 flessen.

Dominio de los Duques Madurado en Barrica (DO Utiel-Requena)Nostalgische rode wijn die verwijst naar het geboortedorp van Vicente Garcia.Gemaakt van een mix van Bobal, Merlot en Cabernet Franc. Bescheiden opvoeding gedurende twee maanden in eiken vaten.

Kleur van helderrode kersen met purpertinten. Vlezig aroma van aardbeien en wilde bessen, versterkt door de combinatie van fruit en hout. Treuzelend volmondig palet met complexe structuur. Aanhoudende finale met subtiele wenken van geurige houtskool.

10

Witte wijn

Rode wijn

Shop online: armando.be

Page 11: Armando's Catalogus 2015

Pago de Tharsys Nuestro Bobal 2010 tinto (Vino de Pago) Gemaakt met 85% Bobal en 15% Cabernet Franc, 12 maanden gerijpt op nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten, bewijst deze wijn eens te meer de creativiteit van de Valenciaanse wijnmakers.Bijzondere wijn met het uiterlijk van de Bobal en het karakter van de “franke” Cabernet. Kerskleurig, elegante neus met intens en zuiver aroma van rijpe bessen, aardbeien, kersen, frambozen, bosbessen... snuifjes van rozeblaadjes en kruiden. Smaakvol en warm in de mond, het ideale duo van rijpe tannines en evenwichtige aciditeit. Genereuze afdronk waarbij de terugkerende fruitaroma’s de tong verleiden, mijmerend over specerijen en mineralen. Gaat goed samen met alle vleesgerechten.(Beperkte productie van 5.500 genummerde flessen) Peñin: 88 punten

Pago de Tharsys Selección Bodega 2003 tinto (Vino de Pago) Prijswinnende combinatie van 95% Merlot en 5% Cabernet Franc van eigen wijngaarden naast de bodega. 15 maanden gerijpt op nieuwe vaten van Franse eik. Kerskleurig met schakeringen van violet en drop. Intens en elegant in de neus met gelaagde aroma’s van onderin mineralen, gevolgd door rijp rood fruit en een lichte toets van geroosterde toffee. Smaakvol en geconcentreerd in de mond, met krachtige, perfect opgenomen tannines, een zijdeachtige sensatie op de tong en met een lange fruitige finale die doet denken aan fruittaart.Edele wijn om van te genieten op een koude winteravond bij de open haard.(Beperkte productie van 5.943 flessen)

Gouden medaille Concours Mondial van Brussel 2008Peñin: 89 punten

Pago de Tharsys 2008 Merlot (Vino de Pago) Deze bijzondere wijn rijpt gedurende 14 maanden in nieuwe Amerikaanse en Franse eiken vaten alvorens hij in de fles gaat rusten.Donkere, rijke robijnrode wijn met granaatrand. In de neus een overvloed aan zoetige fruit- en bloemaroma’s, versierd met een wolkje vanille en zachte herinneringen aan een zuiderse lente. Bij het walsen drijft de geur van rijpe pruimen, kersen en braambessen uit het glas. In de mond opent de wijn met een zoeterig frisse opkomst, glijdt zijdeachtig over de tong met fijne tannines, harmoniërend met rijp fruit en specerijen. Een lange, warme afdronk, met impressies van mineralen, amandelen, chocolade, truffel en kaneel, beëindigt dit festival van de zintuigen.Ideaal bij vlees en grillgerechten.(Beperkte productie van 6.780 genummerde flessen)

Peñin: 89 punten

11

Rode wijn

TOP

Shop online: armando.be

Page 12: Armando's Catalogus 2015

2ADEGAS VALDAVIA Klein familiebedrijf in het dorpje Cuñas (Ourense, Galicië), waar de rivier de Avia een vruchtbare vallei vormt. De landerijen gelegen aan haar oevers brengen de beste Ribeiro-wijnen voort. De geschiedenis van de wijngaarden en de bodega is nauw verbonden met het Cisterciënzerklooster van San Clodio, aan wie het domein 800 jaar geleden toebehoorde. De oude kelder werd zorgvuldig gerestaureerd waarbij originele materialen en architecturale elementen bewaard bleven. De wijnmakerij beschikt over alle moderne middelen om kwaliteitswijnen te creëren in een perfect huwelijk van traditie en technologie. Errond liggen iets meer dan 2 hectaren wijngaarden.

Sinds 1952 legt de familie Úbeda al haar passie in de druiventeelt en het wijnmaken. Eerst grootvader, dan de zoon die het wijnboeren combineerde met zijn beroep als rechter, met nu aan zijn zijde de volgende generatie: Alberto en zijn zus.

De wijnen zijn het resultaat van uiterst gelimiteerde biodynamische productie, uitsluitend van de druiven uit de omliggende velden. Zij kenmerken zich door persoonlijkheid, authenticiteit en exclusiviteit.

Alberto Úbeda, industrieel ingenieur, ontdekte in 2008 zijn roeping als wijnmaker.

12

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming

DO Ribeiro ligt in zuidelijk Galicië. De streek is bekend om zijn grote aantal kleine, onafhankelijke producenten,

die van oudsher wijn van hun eigen druiven maken. Ze maken vooral gebruik van de lokale soorten zoals Albariño en Treixadura voor de witte wijnen. De bodem is meestal zanderig, alluviaal in de geterrasseerde valleien, met een granieten onderlaag. Bergruggen beschermen het gebied tegen sub-Atlantische stormen en zorgen zo voor een microklimaat tussen de Atlantische oceaan en Middellandse zee in, met warme zomers, koele winters en veel neerslag.In de 17de en 18de eeuw was de Ribeiro bekend om zijn Ribadavia. Pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella dronken de zoete wijn en bewerkstelligden ook de eerste export, vooral naar Engeland.

Page 13: Armando's Catalogus 2015

Cuñas Davia (DO Ribeiro) Gemaakt van de inheemse druivensoorten Treixadura (70%), Albariño (20%), Godello (8%) en Lado (2%). Na fermentatie in inox containers, rijpt de wijn op de droesem onder regelmatig omroeren.Strogeel van kleur. Stralend heldere en intense neus van ochtenddauw op buxus, gevolgd door rijpe appels: de geurige vochtigheid, typisch voor Galicië, weerspiegeld in de wijn. Licht complex aroma van kweepeer, nectarine en meloen, florale tinten en verse kruidigheid van venkel, anijs, thee en bronwater. Volle smaak met uitmuntende fruitzuren, aanhoudend, zacht en evenwichtig. Pure retro-nasale afdronk met herinnering aan de eerste aroma's.

Gelimiteerde productie van 14.250 genummerde flessen.Peñin: 91 puntenZilveren medaille Concours Mondial van Brussel 2014

TOP

Cuñas Davia Barrica 2012 (DO Ribeiro) Mix van Treixadura (80%) en Albariño (20%). Zowel de fermentatie als de rijping verlopen op droesem gedurende drie maanden in houten vaten van Franse eik.Strogeelgouden, bijzonder heldere kleur. Complex en elegant aroma van bessen, rijpe ananas en geroosterde appel met vanille en vers gebak. Fijne aanwezigheid van hout, kruiden en thee. In de mond komt hij voluptueus, potent en licht vlezig aan, maar blijft fruitig en fris, met evenwichtig houtgevoel. Aanhoudende smaak, droog en subtiel bitter.Topwijn met bewaarpotentieel.

Peñin: 92 punten Uiterst beperkte productie van 1.200 genummerde flessen.

Cuñas Davia Tinto 2013 (DO Ribeiro) Mix van Mencía (40%), Brancellao (30%), Caíño 15% en Sousón (15%). Zorgvuldig 'opgevoede' rode wijn: 6 tot 8 maanden in Bordeaux vaten van Franse eik en 6 maanden in de fles.

Deze dame hult zich in een jurk van rode granaat met paarse boord. Ze draagt een fris parfum met een aromatische intensiteit. De verbeelding ziet wild rood fruit, bessen, kersen, frambozen, bramen… en een zweem van cacao en zacht geroosterde noten. De kus brengt fijne zuren met op de tong vruchten – een complex van pruimen, krenten en vijgen – mondvullend met gekonfijt fruit en kruidige notities. Eindeloos en intens.Heerlijk voor een etentje met volkse bereidingen van blauwe vis, inktvis, stamppot en geroosterd vlees.

Uiterst beperkte productie van 1.800 genummerde flessen.

TOP

TOP

13

NIEUW

2014

Page 14: Armando's Catalogus 2015

3PREDIO DE VASCARLON Decennialang wijdde de familie Calderón zich aan de Verdejo-teelt. Tot zij in 2003 besloten om aansluiting te zoeken bij de oude traditie van het wijnmaken van hun voorouders. Zij richtten een nieuwe, moderne en milieuvriendelijke bodega in, gelegen in het rivierenland ten zuiden van Valladolid, de witte wijnstreek bij uitstek van Spanje met oorsprongbenaming Rueda. De mooie Verdejo-wijnen van Predio de Vascarlón zijn geboren voor het huwelijk met zoetwatervisbereidingen.

Predio de Vascarlon is één van de eerste bodega’s waar we mee in zee gingen. En Atelier de eerste witte wijn die voor Armando’s Vineyard de grens overstak. Een fijne lange samenwerking, vooral omwille van de hoge, constante kwaliteit die Jesus Pablo Calderon de Frias jaar na jaar realiseert en de rustige striktheid waarmee hij de zaken aanpakt. Zo is "onze Rueda" intussen een echte klassieker geworden.

14

Page 15: Armando's Catalogus 2015

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming Rueda is een zeer oud wijnbouwgebied dat een ware heropleving kende met de instelling van de DO (Denominacion de Origen) in 1980. Het gebied ligt op de hoge noordelijke meseta (hoogvlakte) en strekt zich uit over zacht glooiend landschap tussen steden die in de Middeleeuwen een belangrijke rol speelden in de Spaanse geschiedenis. Zeer uitgebreide herplanting van de Verdejo, een inheemse druivensoort, bracht een nieuwe generatie frisse, veelal jonge, zeer fruitige witte wijnen voort. Tegenwoordig beschikken bijna alle bodega’s over roestvrijstalen vinificatie-apparatuur en gebruikt men – om oxidatie te voorkomen – nachtelijk machinaal oogsten en inert gas op de druiven tijdens het transport van de wijngaard naar de persen. Tegelijkertijd maken wijnmakers hier nog altijd de meest traditionele Spaanse sherry-achtige wijnen van Palominodruiven die geplant zijn nadat phylloxera de wijnstokken verwoestte.

15

Atelier (DO Rueda) De 100% Verdejo-druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Alleen de beste vruchten blijven in de bodega, de rest komt op de markt. Helder, zacht strogeel van kleur met aan de rand wat groentinten. De expressieve, intense aroma’s van rijp fruit, met een vluchtige plantentoets, getuigen van persoonlijkheid. Die zet zich voort in de mond: complex met een goed evenwicht, fris en smeuïg. De oorspronkelijke aroma’s komen retronasaal tot bloei in de rijkelijke afdronk, aanhoudend en bijzonder persoonlijk.

Peñin: 90 punten

Juan Clérigo (DO Rueda) Deze jonge blonde is een nazaat van Verdejo- (85%) en Viura-druiven. Ze worden in de koelte van de ochtend geplukt, geperst en op lage temperatuur vergist om de fruitaroma’s optimaal te behouden.

Bleek geel van kleur met heldere groenreflecties. Puur, fruitig aroma van pompelmoes, hooi en citrus. Een tikkeltje venkel. Fris in de mond, smakelijk met toets van bitter fruit, typisch voor de Verdejo-druif. Goede zuurte.Aanbevolen bij mosselbereidingen en zoetwatervis.

TOPNIEUW

Page 16: Armando's Catalogus 2015

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming Rias Baixas beschrijft zichzelf: lage rivieren. De wijnbouwgebieden liggen onder de 300m dicht bij de Atlantische oceaan en de vele riviermondingen. Het klimaat kenmerkt zich door milde temperaturen met veel en goed verdeelde neerslag.De wijnstreek is opgedeeld in vier zones waarvan de de Val do Salnes aan de westkust met zijn rotsachtige slibbodems de beste naam heeft (naast Riberia do Ulla, Soutomaior, Condado de Tea en O Rosal).De DO kwam de laatste jaren in de belangstelling te staan na een hype van de Albariño-wijnen in de gastronomische en lifestyle-media. 90% van de wijngaarden zijn met de Albariño aangeplant. Ze vertonen een erg karakteristiek uitzicht met de druivelaars die op manshoge staken, gelegen op roosters lijken te zonnen in de zilte lucht.

16

4ADEGA EIDOS Moderne familiebodega in het Galicische dorp Sanxenxo, in het zuiden van de vallei van de Salnés. Aan de voet van de heuvel Padriñan liggen sinds mensenheugenis kleine percelen wijngaarden. Zij genieten van de bijzondere geofysische eigenaardigheden van het estuarium van de Pontevedra. Dat is een brede riviermonding waar zout en zoet water zich vermengen, ideaal ook voor de kweek van zeevruchten. Onder invloed van de Atlantische oceaan zorgt dit voor een microklimaat waar de Albariño-druif floreert en een optimale smaakbalans verwerft: net zoet genoeg, met frisse zuren.De wijnmakers gebuiken moderne productiekennis die respectvol teruggrijpt naar de oude ambachtelijke methoden maar alle deugden aan de druif weet te ontfutselen.

Page 17: Armando's Catalogus 2015

Abertal (DO Rias Baixas) Van Albariño's op de zuidelijk gerichte helling van de Padriñan. Meer dan 20 jaar oude stokken, handgeplukt en tweede selectie op de sorteertafels in de bodega.Lichtgeel met groentinten. Neusgevoel van witte bloemen met geel steenfruit en wat citrus; afgerond met een vleugje zeewind. Dat zilte keert terug in de smaak met een fris, lekker en mollig mondgevoel. Fijn bittertje in de lange afdronk, weldadig en intens.

Contraaparede (DO Rias Baixas) Monovariatie van Albariño-stokken van 70 jaar oud. Tweede selectie in de bodegea. Na de 48 uur durende maceratie rijpt de wijn 3 tot 9 maanden op zijn droesem.Goudgeel in het glas, bereikt hij zelfbewust de neus met mineralen, bakaroma's en zeer rijp fruit (bijna compote). Zeer rijk in de mond, vettig met terugkeer van de mineralen en rijpe steenvruchten. Uiterst breedvoerig.

Beperkte productie van 3.800 flessen.Peñin: 93 punten

17

TOP

Veigas de Padriñan (DO Rias Baixas) Het "vruchtbare land" bracht de nauwkeurig uitgezochte en geteelte wijnstokken voort. Monovariatie van 40 tot 80 jaar oude druivelaars die de soms gure inheemse omstandigheiden weerspiegelen. Tweede selectie in de bodega. Met deze wijn wilden de makers de tradities van de wijnboeren eren. Met alle voordelen van de ambachtelijke verwerking.Helder strogoud van kleur. Aroma met het typische karakter van de soort, rijp fruit en groene kruiden. Smakelijke bitterzuren kleven op de tong, evenwichtig en genuanceerd.Peñin: 92 punten

TOP

Eidos de Padriñan (DO Rias Baixas) 100% Albariño van meer dan 20 jaar oud. De druiven ondergaan een tweede selectie als ze na de pluk in de bodega arriveren. De populaire, persoonlijke en gestructureerde wijn vormt het kenteken van de bodega.Harmonieuze neus met een basis van fijne kruiden en toetsen van abrikozen en litchis. Satijnachtig in de mond, breed en smakelijk, rijp fruit met frisse citrusvruchten die de afdronk verlengen.

Peñin: 91 punten.

TOP

Page 18: Armando's Catalogus 2015

5BODEGAS SINFORIANO Bodegas Sinforiano wordt geleid door de trotse nazaten van stichter Sinforiano Vaquero Centeno: drie zonen en een dochter. Twee generaties geven het beste van zichzelf aan dit kleine bedrijf, dat enkele jaren geleden zijn eerste stappen op de internationale markt zette. Armando was er toen als de kippen bij om Sinforiano’s wijnen naar België te halen.De wijnmaker is een vrouw. Ruth Sierra de la Gala werkt vanuit de bronnen die de wijnstreek te bieden heeft: bodem, ranken en druiven zijn de uitgangspunten van waaruit ze de vernieuwende auteurswijnen van Sinforiano vormgeeft.De kleine streek met oorsprongbenaming Cigales ligt in het noordelijk deel van de Duero-vallei, ten noordwesten van Valladolid.

18

Wijnboer Sergio Vaquero met Armando in het veld.

©D

irk R

odrig

uez

Page 19: Armando's Catalogus 2015

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming Cigales werd altijd geassocieerd met aromatische en rosé wijnen. Zodra het gebied echter de DO-status had verworven, kregen de producenten ook interesse in het maken van rode wijn. Daarmee volgden ze het voorbeeld van de overige DO’s uit de Duerovallei en gebruikten ze bovendien ook de mogelijkheden van de belangrijkste druivensoort uit de regio, Tempranillo, ook bekend als Tinta del País. De bodem, het klimaat en de druivensoorten van dit kleine wijngebied (nog altijd minder dan 3.000 hectaren) beloven, samen met de resultaten die bodega’s momenteel voorleggen, veel goeds voor de toekomst.Intussen blijft dit wel de meest traditionele DO van Castilië en León. Bodega’s gebruiken de druiven uit hun eigen wijngaarden, waar de families zelf instaan voor het het werk op het veld en de oogst.

19

Ruth Sierra de la Gala, de vinologe van Bodegas Sinforiano.

©D

irk R

odrig

uez

Geniet (bijna) zonder suflietVan nature zit er in vele levensmiddelen wat sulfiet. Ook tijdens het gistingsproces van wijn ontstaat er altijd een kleine hoeveelheid natuurlijke sulfiet. Vandaar dat wijn zonder sulfiet niet bestaat! Wie spreekt over wijn zonder sulfiet, bedoelt altijd wijn zonder toegevoegde sulfiet.Sulfieten of zouten worden gebruikt als kleurstof en conserveringsmiddel. In wijn schakelt sulfiet bacteriën en ongewenste gisten uit en houdt zo fermentatie en oxidatie tegen, het bewaart de smaak en belemmert verkleuring.Europa beperkt het gebruik van zwavel tot maximum 160 mg per liter voor rode en 210 mg per liter voor witte wijn. Vanaf 10 mg per liter moet "Bevat sulfiet" verplicht op de fles vermeld staan, om onder meer allergische en astma-patiënten te waarschuwen. Onze wijnen vertonen waardes van om en rond de 70 mg per liter. De rode wijnen van Sinforiano en Rodero duiken onder de 50 mg per liter. Wel opletten voor bewaarwijnen: hoe minder sulfiet hoe gevoeliger voor temperatuurschommelingen.

Page 20: Armando's Catalogus 2015

Raimun Verdejo (Vino de la Tierra Castilla y León) Aantrekkelijke witte uit Cigales op basis van 90% Verdejo en 10 % Sauvignon blanc, handgeplukte oogst van 15-jarige ranken.Helder strogeel van kleur. Krachtig en expressief aroma van tropische noten, bergkruiden en vers fruit. In de mond lekker vol van sappig, vers fruit en met een aanhoudende afdronk.Beperkte productie van 20.000 flessen.

20

Armando’s TapaTipProbeer eens een wijn van Sinforiano met wat Iberico-ham, de beste ham van de wereld volgens kenners. Het betreft de welsmakende achterbout van het loslopende zwartpootvarken (pata negra), dat je kan tegenkomen in het gebied rond de Spaans/Portugese grens. Ook een stukje Manchego-kaas smaakt heerlijk bij een Spaanse wijn of cava. Dat is traditionele schapenkaas uit La Mancha, de thuishaven van Don Quichote. Hij bestaat tegenwoordig ook in een mix met geiten- en koeienmelk. Om af te werken: druppel er wat olijfolie op van de kleine smaakvolle arbequina's. Graag iets zoets bij de kaas? Probeer membrillo (kweepeerpasta) uit Galicië.

Raimun Néctar (Vino de la Tierra de Castilla y León) Frisse halfzoete dessertwijn van 50% Verdejo, 30% Sauvignon blanc en 20% Muskaat, de oogst van 15 jaar oude wijnranken, manuele late pluk.Diep strogeel in het glas. De aroma’s van geconfijt tropisch fruit, honing en citrus krijgen een zoete echo in de mond met een evenwichtige bitterzuurte die voor frisheid zorgt.Uiterst kleine productie van 1.000 halve liter-flesjes.

Ik ben fan van de Raimun, heerlijke witte wijn, fris maar met voldoende karakter.

(Noël Pijls, Chef-kok van restaurant Au Nom de Dieu, Dilsen-Stokkem (Lanklaar))

“ “

Page 21: Armando's Catalogus 2015

Raimun 5 meses (Vino de la Tierra Castilla y León)100 % Tempranillo druiven van gemiddeld 60 jaar oude ranken. De handgeplukte oogst rijpt na fermentatie gedurende 5 maanden in vaten van Franse eik.Diepe kleur van zwarte kers met donker paarse rand. In de neus opent de wijn met krachtige rode bessen en wat sporen van specerijen en autolyse (gisting die suiker omzet in alcohol). De rijpe rode bessen komen samen met zoethout terug in de mond, wonderlijk en complex geregen met fluweel en eik.Beperkte productie van 40.000 flessen.

21

Armando’s TapaTip: tortillaNodig voor 4 personen: 4 aardappels, 1 ui, 3 eieren, 2 eetlepels grof gehakte peterselie, olijfolie, peper en zout.Snijd de aardappels in kleine schijfjes en pel en snipper de ui. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een matig vuur de aardappelschijfjes en de ui in ca. 10 minuten gaar (geregeld omscheppen). Klop de eieren los met een scheutje water, de grof gehakte peterselie, wat zout en wat peper. Schenk het eimengsel over de aardappelschijfjes en bak de tortilla met het deksel op de pan tot de bovenkant gestold is (ca. 5 minuten). Keer de aardappeltortilla en bak ook deze kant goudbruin (ca. 3 minuten). Snijd de warme aardappeltortilla in kleine blokjes of driehoeken.Serveer met een glas frisse witte of rosé wijn.

Shop online: armando.be

Leuke topwijnen voor het wijnarrangement, altijd verrassend omdat de meeste gasten niet vertrouwd zijn met Spaanse wijn.

(Christel Keijser, gastvrouw van restaurant Au Nom de Dieu, Dilsen-Stokkem (Lanklaar))

“ “

Page 22: Armando's Catalogus 2015

Sinfo Rosado (DO Cigales) Als het om rosé gaat kennen ze in Cigales het klappen van de zweep. De nieuwe vendimia word in het vroege voorjaar gebotteld, en telkens weer bewonderen professionele keurders hem om zijn frisse smaak en zijn stralende kleur. De melange bestaat uit 70% Tempranillo, 20 % Verdejo en 10% Albillo. De wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud en de druiven worden met de hand geplukt.In het glas toont de wijn zich als heldere kers, met perzik en venkel in de neus. Op de tong een zacht, mondvol palet met fruitige expressie van onder meer frambozen. Het licht sprankelende gevoel werkt extra dorstlessend en is het gevolg van de fermentatie. Een echt zomerwijntje dat het uitstekend doet bij salades, kip en gerookte vis.

Sinfo Tinto (DO Cigales) Bijzonder aan de gebruikte Tempranillo-druiven is dat ze van meer dan 40 jaar oude stokken komen en manueel geoogst worden. De wijn rijpt vier maanden in Franse en Amerikaanse eik, wat hem een verrassend gesofisticeerd karakter geeft.Beloftevolle kleur van donkere kersen en een aroma van zwarte bessen. Smaakvol palet met een vleugje bittere chocolade en tipjes rijp fruit en zoethout, mooi opgenomen tannines. Heerlijk bij wildgerechten, paté, aardbeien en chocolade.

Peñin: 88 punten (prijskampioen)Parker: 88 punten

22

Sinforiano Crianza (DO Cigales) Een resultaat van Bodegas Sinforiano om terecht fier op te zijn. De wijnmaker gebruikte 100 % met de hand geplukte Tinta del País-druiven (Tempranillo) van stokken van 80 jaar oud. Deze Crianza rijpte dertien maanden in eiken vaten en minimum 18 maanden in de fles.Eerst valt de intense donkere kleur op. Vervolgens ontvouwen zich de aroma’s die zich uitstrekken van balsems en mineralen tot rijp fruit en de kruidigheid van de Amerikaanse eik. Ook impressies van kaneel en tabak. Het palet is snoeperig, van zachte taninnes en zoetigheden. Accenten van bramen en pralines. Vergezelt met veel elan rijstgerechten met kip, gegrilde tonijn en bereidingen aan het spit en in de oven.

Peñin: 91 punten (2008 + 2009)Parker: 91 punten (2008) op dronk van 2012 - 2020Gouden medaille Concours Mondial van Brussel 2012 (2009)

TOP

Page 23: Armando's Catalogus 2015

23

UNIEKE EIKGERIJPTE ROSÉ WIJN Sinfo Rosado Barrica (DO Cigales) Op vraag van Armando heeft Ruth Sierra de la Gala, wijnmaker van Sinforiano Bodegas, een heel bijzondere en exclusieve rosé gecreëerd. Over het algemeen wordt aangenomen dat eikgerijpte rosado's zich nog eerder in een experimenteel stadium bevinden. Maar Ruth is erin geslaagd om meteen een speciaal plekje in de markt te veroveren voor haar creatie. Dat bewijzen de lovende commentaren in de pers. Maar proeft u gerust zelf!

Het sap van handgeplukte Tempranillo (80%), Verdejo (10%) en Albillo (10%) druiven fermenteert in eiken vat. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 4 maanden in Amerikaanse eik op zijn droesem, die verantwoordelijk is voor de specifieke smaak en kleur.

Kerskleurig, frisse fruitige neus met een zuiver aroma van aardbeien, frambozen, venkel en met een lichte toets van vanille. Smaakvol in de mond, met een fruitige finale en een complexe afdronk.

De Sinfo Rosado Barrica past uitstekend bij gevogelte, zoet- en zoutwatervis, zeevruchten, rijstgerechten (paëlla!), salades en lichtrijpe kazen.Uiterst beperkte productie van 2.890 genummerde flessen.

Rosé met eikrijping?!Armando legt uit waarom hij een roséwijn, bekend om zijn zomerse lichtvoetigheid, een eiktoets wou meegeven: "Rosé heeft dikwijls een bedenkelijk imago. Maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat er zeer goede roséwijnen zijn. Je moet ervan houden natuurlijk. Het is iets tussen wit en rood in. Fris, fruitig, dorstlessend. Zoals onze jonge Sinfo rosado. Maar ik vroeg me af of eikrijping daar diepgang, structuur - avontuur ook - aan zou kunnen toevoegen.Hoezo avontuur?"Eikrijping brengt leven en verrassing in de fles. De wijn evolueert in de tijd. De kunst is om hem zo te maken, dat de wijn gedurende een zekere periode verder verbetert in de fles. Dat laat ik natuurlijk aan Ruth over."

InnovatieRuth Sierra de la Gala: (vertaald uit het Engels) "Deze wijn is speciaal om verschillende redenen. Om te beginnen heb ik bewust de druiven geselecteerd van oude wijnranken die groeien op 790 m hoogte, op een veld genaamd la Crucica. De bodem bevat diepgelegen klei, kalksteen en grote kiezels in de toplaag. Na de pluk heb ik het sap meteen op eik gezet voor de fermentatie, dat is zeldzaam. Vervolgens heb ik het 4 maanden laten rijpen op de fijne droesem in Amerikaanse eik. Daarvoor had ik een manier bedacht om de wijn meer volume en structuur te geven: nieuwe vaten met een eigen draaisysteem om de droesem "zwevende" te houden. Zo krijg je een speciale

wijn die doet denken aan rode wijn maar het niet is..."

En ze voegt er lachend aan toe (letterlijk): "And it`s very special because we have made it with all our love specially to Armando!"

21 - Mayo - 2012

Etiqueta 80 x 80 mm (anch x alt)

Contraetiqueta 80 x 60 mm (anch x alt)

ETIQUETA Y CONTRA SINFO ROSADO 2011

SINFO ROSADO

Armando's rosado in Het Laatste Nieuws en UIT Magazine.

Page 24: Armando's Catalogus 2015

624

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming Gelegen tussen de Penedès en Montsant/Priorat, is Tarragona een van de grootste Catalaanse DO's, met polyvalente bodems en (micro)klimaten om een breed assortiment wijnen voort te brengen. Van kustachtige grond over leem en kalksteen tot graniet naarmate je meer het binnenland intrekt. De wijnen variëren van jonge rode, rosé en witte wijnen tot portachtige ouderlingen. De regio is ook bekend voor zijn altaarwijnen die over heel de wereld geëxporteerd worden. De meest voorkomende witte druifsoorten zijn de drie typische cavavariëteiten plus Chardonnay en Muskaat. De meest aangeplante blauwe druiven zijn Ull de Llebre (Tempranillo), Cariñena, Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah

Eduard Morell Caminal, zaakvoerder Vinyes del Terrer

VINYES DEL TERRER

De naam is een directe verwijzing naar de bijzondere 'terroir'. Negen wijngaarden op 7 hectaren meditteraans land, net onder de Catalaanse stad Tarragona, gezegend met het milde middellandse zeeklimaat, liggen aan de oorsprong van de drie magnifieke wijnen die Vinyes del Terrer voortbrengt. Zomerse regenval vindt zijn weg door de bodem van lumaquela kalksteen en de aanwezige klei houdt net genoeg water vast. (Lumaquela is een gruisvormige kalkafzetting door fragmenten van schalen en schelpen.)Ideale omstandigheden waarin de wijnstokken en de druiven uitstekend gedijen en optimaal hun rol kunnen spelen in de wijn. Getuige de torenhoge quoteringen in de Spaanse wijnbijbel van Peñin.Wijnmaker Toni Sánchez-Ortiz van Vinyes del Terrer brengt een stukje aarde in de fles. Hij en zijn team gaan daarbij zorgvuldig te werk, gebruikmakend van moderne en traditionele technieken. Ze kiezen voor de natuurlijke werkwijze (minimale interventie) met de bedoeling geleidelijk te evolueren naar volledig organische landbouw. De totale productie beperkt zich tot 36.000 flessen per jaar.

Page 25: Armando's Catalogus 2015

25

Blanc del Terrer (DO Tarragona)) 100% Sauvignon blanc, handgeplukt en nauwkeurig geselecteerd in de wijngaard én in de bodega, koude gisting op de schillen en pneumatische persing. Vijf maanden gerijpt op droesem in roestvrij stalen container.De Middellandse zeemineralen markeren deze intense en verfrissende wijn. Helder strogeel van kleur. Krachtige, complexe neus van gedroogde bloemen, wilde kruiden en rijp fruit. Fruitig, smakelijk, vlezig, bitter pallet met aardse en balsamico tonen.

Beperkte productie van 6.000 flessen. Peñin: 88 punten

Nus del Terrer (DO Tarragona)) 70% garnacha en 30% cabernet sauvignon, handgeplukt en nauwkeurig geselecteerd in de wijngaard én in de bodega, koude voorgisting, manuele pletting en pneumatische persing. 12 tot 14 maanden gerijpt in vaten van Franse eik.

Kersenkleur met granaatrand in het glas. Neus van rode vruchten, rijp fruit, wilde kruiden, zoete specerijen en mineralen. Lang, romig en smakelijk in de mond met kruiden en balsamico. Mooie variaties op het minerale thema.

Beperkte productie van 15.000 flessen. Peñin: 92 punten (2011)

Terrer d'Aubert (DO Tarragona)) 95% Cabernet Sauvignon en 5% Garnacha, handgeplukt en nauwkeurig geselecteerd in de wijngaard én in de bodega, manuele pletting, zachte pneumatische persing en koude voorgisting. 12 tot 14 maanden gerijpt in vaten van Franse eik.Een tongstrelende expressie van zoute mineraliteit en zachte zeebries.Inktig robijnrood van kleur. Aroma's van rijpe kers, pijptabak, violet en houtrook. Krachtig en vol in de mond met rijpe tannines en overvloed van rijpe kersen en bosbessen, fruitcompote met een peperige nuance. Kruidige sluiting met een 'pikante' zoetigheid.Van het niveau van de grote Bordeaux' Pauillac en Saint-Estèphe, zeggen de kenners.

Beperkte productie van 15.000 flessen. Peñin: 93 punten (2010)

TOP

TOP

TOP

Page 26: Armando's Catalogus 2015

7VITIVINICOLA TANDEM Moderne, jonge bodega met een gepassioneerd management dat design koppelt aan traditie. Vitivinicola wijst op de nauwe band tussen de druivenboer en de wijnmaker. Tandem betekent "eindelijk" en verwijst naar de grote droom van het stichtersduo – Alicia Eyaralar en José Maria Fraile - die ten slotte werkelijkheid werd. Zij werken volgens de minimale interventiefilosofie.Gelegen in de Yerri-vallei, precies op de oude pelgrimsweg naar Santiago de Compostella, werkt Tandem binnen de DO Navarra.

De bodega valt op in het landschap door de moderne architectuur, die de wijnmakerij gedeeltelijk ondergronds situeert en gebruikmaakt van strak ogend, natuurlijk en verkoelend beton. Het enorme frontraam springt als het ware op uit het landschap. 's Nachts werpt het licht op de vallei, de middeleeuwse traditie erend van kerken en kapellen die na zonsondergang verlicht werden om pelgrims de weg te wijzen.Op de bovenverdieping bevinden zich de roestvrij stalen tanks voor het fermentatieproces, uitgerust met roerarmen die helpen het beste sap aan de druiven te ontrekken. Met behulp van de zwaartekracht stromen de wijnen dan in de cement tanks op de benedenverdieping, waar de wijnen rusten voor ze gaan rijpen in de 300-litervaten van Franse eik.

26

Alicia Eyaralar en José Maria Fraile maakten met Vitivinicola Tandem hun droom waar.

Page 27: Armando's Catalogus 2015

27

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming

Vitivinicola Tandem ligt in het oosten van de DO Navarra, in de streek genaamd Tierra Estella, ongeveer halfweg tussen Pamplona en Logroño. De autonome regio, met uitgestrekte wijngaarden in het zuidelijk deel, staat bekend als één van Spanje's meest doorwinterde wijnbouwgebieden. De wijngaarden van druivenboeren Pedro Jesús en Angel Lizarraga (vader en zoon) strekken zich uit over 22 hectaren leem- en kleigronden op 600 meter boven zeespiegel. Binnen de koele, eerder strenge continentale weersomstandigheden, genieten de landerijen van een voordelig microklimaat.

Duurzame landbouw, natuurlijke wijnen

De weersomstandigheden en het seizoen bepalen de bewerking van het land en de planten. Er staan 3000 planten per ha. De telers doen uitsluitend wat nodig is en de wijnranken worden niet extra beregend of geïrrigeerd. Zo kunnen de druiven het best uitdrukking geven aan het karakter van de bodem. De oogst valt relatief laat en de druiven hebben een natuurlijke zuurte.

De wijnmakers typeren hun creaties als natuurlijke bergwijnen, met elegantie en frisheid als belangrijkste karakteristieken. Ze gebruiken geen additieven of filterchemicaliën. De bodega is natuurlijk gekoeld (betonconstructie) en is gericht naar het noorden, waardoor meestal in natuurlijk licht gewerkt kan worden. Er gaat geen energie verloren aan machines of pompen, wijnen en druiven worden verplaatst met behulp van luchtdruk en zwaartekracht.

Typisch voor het traditionele wijnmaken in Navarra is de wijnrijping in betonnen containers waarvan de binnenwanden bekleed zijn met epoxi. Het voordeel van deze betonconstructies is de thermische traagheid waardoor de wijnen niet "lijden". Ze ondergaan een langzame, positieve evolutie zonder oxidatie, vergelijkbaar met rijping in de fles. Tegelijkertijd bezinken de sedimenten op een natuurlijk langzame wijze, waardoor klaringsmiddelen overbodig zijn.

Page 28: Armando's Catalogus 2015

28

Ars Nova 2008 (DO Navarra) "Nieuwe kunst" verwijst naar een muzikale beweging in de 14de eeuw. Haar muziek was complexer, harmonieuzer, ritmischer en polyfonisch. Dat kan je ook zeggen van deze wijn. Gemaakt van Tempranillo (50%), Cabernet Sauvignon (35%) en Merlot (15%), evolueert hij tot pure elegantie na 9 maanden in Franse eik en minimum 2 maanden in beton.Robijnrode verschijning met violettinten. Een complex aroma maakt zijn opwachting: braambessen, bosbessen, zoethout, thijm en munt paraderen voorbij. In de mond zet het plezier van elegantie en verrassing zich verder tot lang na de afdronk. Frisse bergwijn met krachtige expressie van zijn "terroir".Lekker bij stoofpotten, rood vlees, gevogelte, wild en kaas.Peñin: 89 punten . Ook beschikbaar in magnum, apart verpakt in geschenkdoos

Ars in Vitro 2010 (DO Navarra) Deze "kunst in glas" is de expressie van frisse, krachtige druiven uit de koele Yerri-vallei. Vlotte, soepele wijn van Tempranillo (60%) en Merlot (40%). Minimum 24 maanden gerijpt in bekleed beton voor trage stabilisatie en klaring.De bergwijn weerspiegelt trots zijn minerale biotoop in een dieprode kersenkleur. Intens bloemig aroma van viooltjes met een laag kersen en aardbeien. Fris palet met een goede lengte en bloemige noten van de Merlot.Lekker bij allerlei eenvoudige maaltijden, kaas en chocolade cake.Fles met draaitop.Peñin: 88 punten

Inmácula (DO Navarra) Betekent "zonder vlekken" of "zuiver". Daarmee verwijst de naam naar de heldere witte kwaliteitswijn gemaakt van organisch geteelte Viognier- (85%) en Viura-druiven. Gefermenteerd en drie maanden gerijpt in houten vaten van Franse eik en door middel van "battonage" (techniek van het omroeren) naar zijn beste smaak gebracht.

Zijn goudgele aura verbergt nauwelijks aroma's van abrikoos, peer, witte bloemen en een minerale toets. Zachte mondsensatie, maar verrassend expressief en standvastig. Uitstekende keuze bij tapas, pasta- en rijstgerechten, lekkernijen uit de zee en lichtere kazen.Bourgondische fles met draaitop.

Shop online: armando.be

Altijd stimulerend, boeiend en intens.

(Marijke Reinders, gastvrouw van restaurant De Loteling in Maaseik (Aldeneik))“

Page 29: Armando's Catalogus 2015

29

Mácula 2006 (DO Navarra) "Kunstvlek". Een onuitwisbare herinnering. Daarmee wijst de naam op een Frans aandoende karakterwijn van 50/50 Cabernet Sauvignon en Merlot. Lange rijping gedurende 22 maanden in 300-litervaten van Franse eik en minimum 20 maanden in bekleed beton.Meteen valt de intens bordeaurode kleur op. Uitgesproken tranen op het glas. Zeer complexe neus met gerookte en geroosterde wenken, kreupelhout, balsamico, zwarte chocolade, sinaasappelschil en zwarte bes. Aards en krachtig in de mond brengt hij eerst zijn "terroir" te berde om te vervolgen met bergsmaken, wilde bloemen en viooltjes. Heel lange afdronk. Uiterst fris en elegant.Uitstekend bij geroosterd lam en rund, wild en kaas.

Peñin: 89 punten Ook beschikbaar in magnum

Ook in magnum "Ars Mácula 2005", apart in houten kistPeñin: 90 punten Parker: 88 punten

Ars Memoria 2008 (DO Navarra) Hoogstaande wijn gemaakt als eerbetoon aan één van de stichters van de bodega, die overleed voor hij zijn droom zag uitkomen. De wijn kreeg zijn structuur en boeket onder meer door 26 maanden rijping in vaten van Franse eik.Diepdonkere pruimenkleur. Rijpe neus met notities van zwarte bes (cassis), specerijen, zwarte peper, chocolade en ceder. Fijne tannines in de mond, vriendelijk en volumineus, met een lange, elegante afdronk. Zwierig en bekoorlijk.Beperkte productie van 3000 flessen. Verpakt per 3 of 6 in houten kist.

Peñin: 90 punten (2007)

Piamater 2012 (DO Malaga) Vitivinicola Tandem sloot een joint venture met Bodega Dimobe in de DO Malaga. Daar maken zij deze bijzondere, natuurlijk zoete wijn. Piamater betekent "Zoete (zachte) moeder" en wordt gemaakt van Muskaat van Alexandrië die groeit op de steile hellingen van de Axarquia, ten oosten van Malaga. In kleiachige leigrond dooraderd met breekbaar kwarts. Na de handpluk eind augustus, past men de traditionele asoleo-techniek toe: het indrogen van de druiven in de zon om de suiker te concentreren.Aantrekkelijke gouden kleur met groentinten. De geur voert een ingewikkelde mix op van witte bloemen, honing, kweepeer, tropisch fruit en mineralen. De wijn brengt een wilde frisheid in de mond, met de kracht van de ranken die diep in de bodem wortelen voor water. Zeer goed evenwicht tussen zoet en zuur, lang en aangenaam.Aanbevolen als aperitief, bij salades, sushi, ganzenlever, zuur fruit, blauwe kazen, roomijs en chocolade. Beperkte productie van 4.000 flessen van 50 cl. Peñin: 89 punten

NIEUW

TOP

Shop online: armando.be

Page 30: Armando's Catalogus 2015

8BODEGAS RODERODe familie van Carmelo Rodero legt al haar passies in ‘druif, kennis, wijn en kunst’. Al vijf generaties leggen zij hun hart en hun ziel in de traditie van het wijnmaken. De overgrootouders werkten nog met de oude voetpersen, de grootouders startten de eerste wijncoöperatieve in de streek, waar Carmelo op veertienjarige leeftijd de eerste stappen in de druiventeelt zette. Hij kocht en bewerkte zijn eigen wijngaarden onmiddellijk na zijn militaire dienst. De opbrengst van zijn 30 ha plantages ging 14 jaar lang naar de legendarische wijnmakerij, Vega Sicilia. Ervan overtuigd dat de kwaliteit van zijn “zwarte parels” de solide basis vormden voor een fijne wijn, besloot hij zijn eigen weg te gaan. De eerste wijn die hij op de markt bracht resulteerde uit de oogst van 1991. De bijzondere ervaring van Carmelo situeert zich in het bewerken van de velden in bepaalde rivierbekkens met kiezelachtige ondergrond, waar hij verbazingwekkende resultaten behaalt. Talloze onderscheidingen, bekroningen en awards getuigen daarvan.

30

Jonge wijnmaakster Beatriz Rodero, getalenteerde dochter van Carmelo. Je hébt prachtige wijnen.

Dat mag dus ook gezegd worden.

(Alex Clevers, Chef-kok van sterrenrestaurant Vivendum, Dilsen-Stokkem)

Page 31: Armando's Catalogus 2015

Verjonging en innovatieHet typische karakter van de Rodero wijnen is te danken aan de fortuinlijke combinatie van twee essentiële factoren: de unieke, onvergelijkbare karakteristieken van de ‘terruño’ (terroir), en de enorme inspanningen van de wijnmaker en zijn familie: Elena, zijn vrouw, en hun kinderen, Beatriz en Maria.Dat betekent echter niet dat Carmelo op zijn lauweren rust. Hij bouwde en patenteerde een bijzondere fermentatiezaal met een draaiend platform waarbij de tanks als het ware de druiven zoeken. Zo haalt hij uitsluitend met behulp van de zwaartekracht de quintessens uit de druiven, zonder gebruik te maken van enig pompmechnisme.Carmelo Rodero combineert traditie met toptechnologie om de druiven hun volledig potentieel te ontfutselen en hun ware karakter tonen.

Kwaliteitgecontroleerde oorsprongbenaming De befaamde DO Ribera del Duero ligt op het noordelijk hoogplateau van Spanje op de kruising van vier provincies in de autonome regio van Castilla y León: Burgos, Segovia, Soria en Valladolid. De rivier de Duero formt de ruggengraat voor de wijnproducerende, 115 x 15 km metende landreep met 100 dorpen en kleine stadjes.Deze DO is samen met de Rioja de oudste van Spanje. Ze is onder meer bekend van de vermaarde bodega Vega Sicilia, die de beste wijnen van het Iberische schiereiland zou voortbrengen; uitverkoren door koningen en keizers wereldwijd.De regio heeft een mediterraan landklimaat met matig tot weinig regen, droge zomers en lange, strenge winters met extreme temperatuurschommelingen. De wijngaarden strekken zich uit over zacht golvende landschappen op een hoogte van gemiddeld 750 tot 850 meter boven zeeniveau met pieken tot 911 m. Productie per ha overschrijdt nooit de 3500 kilo en de druiven ondergaan een zorgvuldige selectie.

Geproefd en fantastisch bevondenZodra de Rodero’s in België waren, stonden ze op de proeftafel van de Commanderij Land van Rhode, een Oost-Vlaamse afdeling van de Vlaamse Wijngilde (vereniging van doorwinterde wijnproevers). Het resultaat? De TSM 2005, de Viñas de Valtarreña 2004 en de Reserva 2009 staan nog altijd in de Top 100 aller tijden. De TSM in de Top 10!

31

Je hébt prachtige wijnen. Dat mag dus ook gezegd worden.

(Alex Clevers, Chef-kok van sterrenrestaurant Vivendum, Dilsen-Stokkem)

Page 32: Armando's Catalogus 2015

32

Carmelo Rodero 9 Meses (DO Ribera del Duero) 100% Tempranillo van eigen wijngaarden. Traditionele wijnbereiding met zorgvuldige begeleiding van de verschillende fasen van het proces. 9 maanden rijping op Franse eik, daarna minstens 3 maanden op de fles.Intens kersrood met granaatappeltinten. Elegante, delicate en indringende aroma’s van rijp fruit, tosti en zoete specerijen. Rond en smaakvol mondgevoel. Palet met goede zuurte, fruitig en met opmerkelijke tannines van de houtrijping. Soepele, bevallige afdronk.Perfect om op elk moment van te genieten en rustig achterover te leunen.

Peñin: 89 punten (prijs-kwaliteitkampioen) Gouden Medaille Concours Mondial van Brussel 2012 (2010)2010 beschikbaar in magnum, apart verpakt in houten kist

TOP

Carmelo Rodero Crianza 2009/2011 (DO Ribera del Duero) 90% Tempranillo en 10% Cabernet Sauvignon. Oudere wijnstokken (meer dan 20 jaar) van eigen veld. Na traditionele en goedbewaakte fermentatie, gecontroleerde rijping gedurende minstens 15 maanden in vaten van Franse eik en minstens 12 maanden in de fles.Diepe robijnkleur, extreem helder en zuiver, van briljant kersenrood omfloerst met rozige schaduwen. De eerste aroma’s combineren wondermooi met licht geroosterde wenken, in harmonie met de finale likeurtoets; bijzonder delicaat en elegant. Vlezig en vol palet met een goede basis en superbe bouquet, aanhoudend tot in the finale. Intens en grootmoedig gekruid mondgevoel. Perfect in evenwicht met de lange afdronk.

Zilveren medaille Concours Mondial van Brussel 2014 (2011)Peñin: 91 punten! (2009)Peñin: 93 punten! (2010)2009 nog beschikbaar in magnum, apart verpakt in houten kist

TOP

Carmelo Rodero Reserva 2007/2009/2010 (DO Ribera del Duero) 90% Tempranillo en 10% Cabernet Sauvignon. Oudere wijnstokken (meer dan 35 jaar) van eigen veld. Na traditionele en goedbewaakte fermentatie, gecontroleerde rijping gedurende 20 maanden in vaten van Franse eik en minstens 24 maanden in de fles.Diepdonkere kersenkleur met een licht purper getint karakter samen met wat heldere baksteen en amber rand, veroorzaakt door de eikrijping. Rijke, subtiele aroma’s van rijp fruit, harmonieus gecombineerd met vleugjes kruiden (vanille, kaneel); ook meer stimulerende aroma’s zoals geroosterde nuances en zwemen van koffie door de eikrijping. Vlezig met een evenwichtige zuurte, rijpe en elegante tannines, samen met een genereus mondgevoel en een lang treuzelende finale. (6 seconden volgens de proevers van Rhode.) Fantastische wijn, zeer evenwichtig... verrassend en suggestief. Peñin: 91 punten! (2007) Peñin: 93 punten! (2009)Zilveren medaille Concours Mondial van Brussel 2013 (2009)Gouden medaille Concours Mondial van Brussel 2014 (2010)2009 ook beschikbaar in magnum, apart verpakt in houten kist

TOP

2013

2014

2011

Page 33: Armando's Catalogus 2015

33

Carmelo Rodero Tinto TSM 2005/2006/2009 ( DO Ribera del Duero) TSM staat voor Tempranillo (75%), Sauvignon (Cabernet 10%) en Merlot (15%), wijnranken van meer dan 40 jaar oud. Na traditionele en goedbewaakte fermentatie, gecontroleerde rijping gedurende 18 maanden in vaten van Franse eik (tweede gebruik).Aantrekkelijke kleur van zwarte kers met een purperen schijn. Rijk en complex in de neus met zwart fruit en minerale, geroosterde en balsemieke geuren. Krachtig, evenwichtig en met een goede basis.Kruidig mondgevoel met een verrassend fruitige intensiteit en een aanhoudende finale van zwoele zuivelimpressies. Aangenaam op de tong, evenwichtig en elegant, krachtig maar subtiel. Sensationele afdronk van 7 seconden - gemeten door de wijnkenners van Rhode - waarbij fruit domineert.Uitzonderlijk goede, persoonlijke auteurswijn van Carmelo zelf.Beperkte productie van 15.000 flessen

Peñin: 94 punten! (2005) Peñin: 93 punten! (2006) Peñin: 94 punten! (2009)

Gouden medaille Concours Mondial van Brussel 2013 (2009)

TOP

Carmelo Rodero Viñas de Valtarreña 2004 (DO Ribera del Duero) 75% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon en 10% Merlot van de oude wijngaard, Valtarreña (meer dan 40 jaar). Na traditionele en goedbewaakte fermentatie, gecontroleerde rijping gedurende 25 maanden in vaten van Franse eik en minstens 24 maanden in de fles.Intense kersenkleur. Aroma’s van fijne cacao, romige eik, toast, geconfijt fruit: gesofisticeerd en elegant. Volmondig en vettig palet, smakelijk en complex met fijne tannines. Afdronk van 5 seconden, volgens de keurders van Rhode.Beperkte productie van 20.000 flessen Peñin: 92 punten!Verpakt per 4 in houten kist.

Carmelo Rodero Pago de Valtarreña 2005 (DO Ribera del Duero) Zelfde makelij als de vorige jaargang.Intense kersenkleur met granaatappelschijn aan de rand. Karaktervol, zoetig aroma van rijp fruit en mineralen. Complex palet, breedvoerig en vlezig, met fijne bitterheid en zachte tannines. Peñin: 94 punten!Gouden medaille Concours Mondial van Brussel 2012 Apart verpakt in houten kist.

TOP

2013

Als je zo een wijn drinkt, vergeet je direct de prijs.

(Rudi Peters, Chef-kok De Poorterij, Dilsen-Stokkem (Elen))

Page 34: Armando's Catalogus 2015

DE SCHATTEN VAN EEN BIJZONDER LAND

Grupo Valdecuevas is een familiebedrijf met een lange geschiedenis in landbouw en voeding. Armando ontdekte de 140 hectaren olijfbossen in de streek boven Vallodolid op één van zijn verkenningstochten.

Omringd door pijnbomen en cipressen, in de golvende hoogvlakte van het Castilliaanse landschap in Asturias gedijen de arbequina’s in het middellands-continentaal klimaat. Het zijn kleine ronde vruchten met een geconcentreerde fruitige smaak. De boeren van Valdecuevas zijn bij de tijd en gebruiken moderne analyse- en oogstmethodes, met veel respect voor de omgeving en liefde voor het land. De oliemolen is nieuw en uitgerust met de modernste meet- en productietechnologie. Bijzondere aandacht gaat naar de minimale tijd tussen oogst en eerste persing om oxidatie te voorkomen.

Olijfolie van Arbequina

Pago de Valdecuevas is verkrijgbaar in: 75cl, 50cl en 25cl glazen fles. El Moclin is er in 2l en 5l petfles.

Met liefde gemaaktHet resultaat is Pago de Valdecuevas, een hoogstaande olijfolie met uitzonderlijk lage aciditeit (minder dan 0,3%). Hij munt uit in aromatische intensiteit, met plantaardige boventonen (groene peper en vijgenboom) op een fruitbasis van groene banaan en appel. Een brede, complexe sensatie voor de smaakpapillen, waarbij een fijne bitterheid de aroma's versterkt en harmonieert in een persistente finale van kruiden en wilde amandel.

De essentie van een tafelGebruik de Pago de Valdecuevas olijfolie in salades, op vers brood, op droge kaas... Of combineer hem met fruit en chocolade in gebak. Rooster, gril, stoof, bak... ermee en geef uw gerechten die bijzondere, gezonde mediterraanse toets. In de grotere verpakkingen kreeg de Pago de Valdecuevas de erenaam “El Moclin” mee, naar de Slag van El Moclin die op 16 juli 1808 plaatsvond op de huidige velden van Valdecuevas. De Spanjaarden voerden er hevig strijd tegen hun Franse belagers tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog in de tijd van Napoleon. Hun heldhaftigheid droeg ongetwijfeld bij aan de vruchtbaarheid van het land.

34

Page 35: Armando's Catalogus 2015

HARTVERWARMENDE GESCHENKEN

Armando geeft u graag advies over het ideale wijncadeau. Stuk per stuk in de Tienda. Of in grotere aantallen voor uw relatiegeschenken. Kwaliteit en exclusiviteit verzekerd. En met een verpakking die vooruitloopt op de goede boodschap van zijn inhoud.

Het cadeau dat je geeft vertelt iets over de relatie die je hebt met de ontvanger. Met een wijn van Armando's Vineyard brengt u de Spaanse zon naar uw geliefde, uw vriend(in), uw buur, uw familielid, uw (bijna-)klant… Een vakantiegevoel met een frisse, zonnige wijn of het innige gemoed van geborgenheid met een warmhartige rode wijn.

35

Page 36: Armando's Catalogus 2015

Spaanse wijnen en cava’s Relatiegeschenken, onthaal & gastronomie

Neeroeterenstraat 43 B-3680 Maaseik (Opoeteren) T +32(0)89 86 32 24 F +32(0)89 86 17 77

© 2

014

ww

w.m

ercu

riusd

m.b

e - 1

0-20

14.

Vera

ntw

oord

elijk

e ui

tgev

er: M

ercu

rius D

M b

vba,

Nee

roet

eren

straa

t 43,

368

0 M

aase

ik, B

E 08

64 9

08 8

14Bezoek Armando’s webwinkel

www.armando.be

Voor alle info of bestellingen: bel of mail Armando:+32 495 28 90 77, [email protected]

DO Rueda (p15)

DO Ribera del Duero (p31)

DO Cigales (p18)

DO Navarra (p26)

DO Ribeiro (p12)

DO Rias Baixas (p 16)

DO Cava (Requena)(p4)

DO Tarragona (p24)MADRID

VALENCIA

BARCELONAVALLODOLID

SANTIAGO DE COMPOSTELLA

BILBAO

SARAGOSSA

SEVILLA

MALAGA

DO Malaga (p29)