Aanbod EB Theater 2015-2016

10
AANBOD 2015-2016 www.EB-theater.nl EB Theater ∙ Oudezijds Voorburgwal 74 ∙ 1012 GE Amsterdam ∙ 020 737 2524

description

 

Transcript of Aanbod EB Theater 2015-2016

Page 1: Aanbod EB Theater 2015-2016

AANBOD2015-2016

www.EB- theater .n l

EB Theater ∙ Oudezijds Voorburgwal 74 ∙ 1012 GE Amsterdam ∙ 020 737 2524

Page 2: Aanbod EB Theater 2015-2016

HOOGWATER voorheen LAAGWATER (reprise)producent: Veenfabriek en Adelheid|FemaleEconomy

“Schippers plaatst dit alles weer in zo’n absurd, doldriest en kolderiek universum dat de vorm danig over de inhoud heerst. Neem de onverstoorbaarheid waarmee ambulancepersoneel, landmeters en milieuambtenaren zich hier van hun taak kwijten, terwijl de wereld om hen heen ontploft. Hilarisch.” Scenes****

tourperiode: najaar 2015

Gesluierde Monologenproducent: Adelheid|FemaleEconomy

Tien jaar na de premiere is deze voorstelling nog steeds actueel! ‘Gesluierde Monologen’ laat de wereld zien van de in Nederland wonende Islamitische vrouw. Zij stond en staat, gewild of ongewild, veel in de belangstelling. Het politieke klimaat van de afgelopen jaren heeft een beeld opgeroepen van een gesluierde, bijna wilsonbekwame, minderheid. Maar wat weten we nou wérkelijk van haar?

tourperiode: okt 2015 - jan 2016

Hormonologenproducent: WinterSpelen

In ‘Hormonologen’, bedacht en geschreven door Yvonne van den Hurk, wordt op geestige, spannende en uitdagende wijze het onderwerp ‘de overgang’ uit de taboesfeer gehaald. Het effect van ‘Hormonologen’ verspreidde zich als een olievlek door het land en maakte de voorstelling tot een ongekend succes.

tourperiode: sep - okt 2015

TONEEL

Page 3: Aanbod EB Theater 2015-2016

Interviewproducent: Keddeman Producties en EB Theater

De alom geprezen film van Theo van Gogh eindelijk op de planken! Een gerenommeerd journalist van een kwaliteitskrant moet tegen zijn zin in de populairste actrice van Nederland interviewen. Litteken ontmoet litteken: het interview ontspoort, de karakters botsen maar de seksuele spanningen lopen hoog op. De vraag die resteert is: wie wint dit duel van vlijmscherpe woorden?

tourperiode: voorjaar 2016

Nico Dijkshoorn

Nico Dijkshoorn treedt graag op. Treedt heel graag op. Naast een viskraam, op een verjaardag, voor die en die omdat zus en zo jarig is geweest, voor zwakke zeehonden, op een booreiland, langs de A1 maar toch het allerliefst in het theater. Na de succesvolle shows ‘Ook voor vrouwen’ (met Leon Verdonschot) en ‘Matennaaiers’ (met Ronald Giphart) durft Nico het eindelijk alleen.

tourperiode: voorjaar 2016

40UPproducent: WinterSpelen

Is uitgaan nu een etentje met vrienden, een bioscoopje pakken of een theaterbezoek? Heb je een stil verlangen naar die tijd dat je zorgeloos met je vrienden aan de zwier ging? Je weet niet waar dat nu kan? Kom dan naar 40UP! Een feest der herkenning voor de generatie van 40 jaar en ouder die eindelijk weer een keer als vanouds uit hun dak kunnen gaan op de dansvloer.

tourperiode: hele seizoen (zaterdagavond)

SPECIALS

THEATERCONCERT NATIONAAL

Page 4: Aanbod EB Theater 2015-2016

Stevie Ann

Stevie Ann is zonder twijfel één van Nederlands’ grootste singer-songwritertalenten. Sinds 2005 timmert ze aan haar muzikale weg. En met behoorlijk resultaat. Op haar naam staan verschillende hitnoteringen en awards, waaronder een Zilveren Harp, uitverkochte theatertours en vier albums.

tourperiode: voorjaar 2016

Karsu

Karsu is een multi-talent, niet alleen is ze een getalenteerd pianiste, ook een verdienstelijk componist, arrangeur, tekstschrijver en bovenal zangeres. Haar eerste studioalbum ‘Confession’ (2012) bevat jazz, blues, funk en Turkse invloeden en is uitstekend ontvangen bij pers en publiek. Voor de opvolger (medio 2015) zijn de verwachtingen hooggespannen.

tourperiode: feb - apr 2016

Al Stewartism: Mojo Concerts

Zeg je Al Stewart, dan zeg je ‘Year of the Cat’, zijn evergreen uit 1976. Maar de Engelse folkrockzanger/gitarist is natuurlijk veel meer. Niet alleen staat zijn ‘On the Border’ ook in de Top 2000, maar hij brengt nog steeds eens in de zoveel jaar nieuw materiaal uit.

tourperiode: 2e helft okt 2015

THEATERCONCERT INTERNATIONAAL

Page 5: Aanbod EB Theater 2015-2016

Gabriel Riosism: Mojo Concerts

Gabriel Rios is terug, en hoe! Voor zijn nieuwe project zou hij iedere maand een nieuwe single opnemen. Om deze precies een jaar later, oktober 2014, samen te laten komen op het album ‘This Marauder’s Midnight’. En hij hield zijn woord. De afgelopen maanden verschenen de parels ‘Gold’, ‘Madstone’, ‘Apprentice’ en ‘Police Sounds’, nummers die uitblinken in eenvoudige pracht.

tourperiode: najaar 2015

The Bootleg Beatlesism: Mojo Concerts

In hun ruim 30-jarig bestaan hebben The Bootleg Beatles de standaard gezet voor al die honderden tribute bands die de magie van de grootste popgroep aller tijden levend houden. Ze doen dat zo goed en authentiek dat ze als enige het beeldmerk van The Beatles mogen gebruiken.

tourperiode: 8 - 19 okt 2015

Buena Vista Social Club presents ELIADES OCHOAism: Earth Beat

Eliades Ochoa is geboren op het Cubaanse platteland en woont sinds 1958 in Santiago de Cuba, de bakermat van de Cubaanse son. Na Cubaanse muziekliefhebbers voor zich te hebben gewonnen veroverde Ochoa met Cuarteto Patria de rest van de wereld. Echt wereldberoemd werd Ochoa toen hij zich aansloot bij de Buena Vista Social Club®. Hij is de stem van de alom bekende hits ‘El Cuarto de Tula’ en ‘Chan Chan’.

tourperiode: voorjaar 2016

Page 6: Aanbod EB Theater 2015-2016

Cristina Branco

Cristina Branco vernieuwt de fado beetje bij beetje en verrijkt haar muziek telkens met flarden jazz, pop en andere wereldklanken en is al jaren van vaste en onmisbare waarde in de Nederlandse theaters. Tel daarbij op Branco’s warme stem en haar traditionele fado ensemble en u weet: gegarandeerd een wonderschone avond.

tourperiode: apr 2016

Stef Kamil Carlens

Sommige mensen richten hun blik met het verstrijken van de jaren steeds meer naar buiten, anderen keren meer in zichzelf. Singer-songwriter Stef Kamil Carlens behoort tot de laatste groep. In muzikaal oogpunt dan. Van medeoprichter van rockband dEUS in de jaren ’90, naar zijn eigen muzikaal experimenterende collectief Zita Swoon Group en nu solo in de Nederlandse theaters.

tourperiode: sep - okt 2015

Ghalia Benali

De Tunesische Ghalia Benali beschikt over een warme, expressieve stem en werkt met muzikanten uit alle windstreken. Haar innovatieve composities, soms klagend en romantisch en dan weer uitbundig en onstuimig, waren eerder te horen in de groepen Timnaa, Kafichantas en Nada, waarmee ze internationaal furore maakte.

tourperiode: najaar 2015

Page 7: Aanbod EB Theater 2015-2016

Ute Lemper

Zangeres en actrice Ute Lemper is één van de weinige hedendaagse Duitse sterren die internationale erkenning geniet. Haar interpretaties van de Berlin Cabaret Songs, het werk van Kurt Weil en Berthold Brecht, de Franse chansons en haar vertolkingen op Broadway, in Parijs en op het Londense West End ontvingen wereldwijd niets dan lof.

tourperiode: eind okt - begin nov

The Cool Crooners

In de jaren ’50, in het hart van Afrika, beleefde de jazzmuziek hoogtijdagen. Vele Afrikaanse mannen droomden ervan zangers te worden en in deze periode ontstond dan ook de “Township Jazz”. The Cool Crooners blazen nieuw leven in deze muziek. De nummers zijn licht, gepolijst en doen denken aan verloren tijden, het ritme is echter onvervalst Afrikaans.

tourperiode: april 2016

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi komt dit seizoen met een gloednieuwe serie theaterconcerten. Om een verrassende en intensere concertbeleving te creëren wordt er voorafgaand aan het concert geen gedrukt programma meer uitgedeeld. Wibi Soerjadi licht het programma zelf toe en neemt u op persoonlijke wijze mee in zijn muzikale belevingswereld.

tourperiode: hele seizoen

THEATERCONCERT KLASSIEK

Page 8: Aanbod EB Theater 2015-2016

Combattimento - Kerstprogramma 2015ism Senf Theaterpartners en Impulse Art Management

Combattimento komt in 2015 met een bijzonder kerstprogramma. Samen met de geweldige jonge vrouwen van close harmonie groep Wishfull Singing, het jongenskoor Laurens Collegium Rotterdam en 4 bijzondere solisten brengen ze onder meer aria’s uit het Weihnachtsoratorium van Bach, de Messiah Ev’ry en werken van Haendel. Ook zullen de traditionele Christmas Carols niet ontbreken, mede uitgevoerd door de nationale en internationale prijswinnaars van Wishfull Singing. Geniet met de hele familie van dit klassiek muzikaal feest in een eigentijdse setting!

tourperiode: 10 dec 2015 - 5 jan 2016

The Tenors

De afgelopen jaren veroverde deze charmante zangers de Nederlandse en Vlaamse theaters. De mannen geven een schitterende show met de mooiste en beste muziek uit de 20e en 21e eeuw, waaronder Ierse folk songs, opera, pop, swing en jazz. Dit is een avond lang puur genieten van twaalf bijzondere, vocale toptalenten!

tourperiode: 10 dec 2015 - 5 jan 2016

Bohemian Rhapsody Band - Somebody to Love

Queen is één van de meest succesvolle bands aller tijden met maar liefst 18 nummer 1 hits én albums op hun naam. De grootsheid van de band en de gelaagde complexe nummers komen vooral live uitstekend tot hun recht. Dat bewijst ook de Bohemian Rhapsody Band, de Queen Tribute show uit Engeland die de grootste hits van Queen weer tot leven brengt.

tourperiode: sep - okt 2015

SHOW

Page 9: Aanbod EB Theater 2015-2016

Mi Carmen Flamenca - Compania Flamenco Antonio Andrade

De opera ‘Carmen’ van Georges Bizet wordt door Antonio Andrade en zijn flamenco-ensemble mee terug genomen naar de stad waar het verhaal zijn oorsprong kent, flamencohoofdstad Sevilla. Het verhaal komt uitstekend tot zijn recht met de hedendaagse flamencodans en -muziek, subtiel vermengt met jazz, salsa en Arabische invloeden.

tourperiode: op aanvraag

Tarantino’s favorites

Een van de elementen die Tarantino’s films tot publiekslievelingen maken is natuurlijk zijn uitstekende muziekkeuze. Een avond lang wordt u door een Nederlandse band meegenomen langs de muzikale hoogtepunten uit onder andere ‘Kill Bill’, ‘Pulp Fiction’, ‘Resevoir Dogs’ en ‘Django Unchained’.

tourperiode: hele seizoen

Toe Maar - Doe Maar Alsof

Het wordt je lichtgroen en roze voor je ogen, gillende meisjes, de geur van Nederwiet en je voelt je plotseling ruim dertig jaar jonger. Het is Neerlands bekendste band ooit: DOE MAAR. Alsof.‘Doe Maar Alsof’ is een knallende avondvullende show waarin alle hits en de betere obscure albumtracks voorbij komen. Gebracht door Toe Maar, dé Doe Maar tribute band van de BeNeLux.

tourperiode: voorjaar 2016

Page 10: Aanbod EB Theater 2015-2016

EB TheaterOudezijds Voorburgwal 74

1012 GE Amsterdam

020 737 2524

Dirk Heeres - [email protected] van Tuinen - [email protected]

www.ebtheater.nl