Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

28
AaltjesMagazine Aaltjesdagen Dance Festival Oh Deer! popfestival Historie Gigantische braderie Spektakel Literair festijn Hoogvliegerij Win prachtige prijzen met Logojagen! Aaltjesdagen Dance Festival Oh Deer! popfestival Historie Gigantische braderie Spektakel Literair festijn Hoogvliegerij Win prachtige prijzen met Logojagen! Het leukste evenement van de Veluwe! 06 07 08 JUNI 2013

description

Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine editie 1, 2013 AALTJESDAGEN De Aaltjesdagen, het leukste festijn van de Veluwe, vindt in 2014 plaats op 14 juni. Ook tijdens deze 31e editie zal Harderwijk bruisen en zinderen van de activiteiten. Op tal van plekken in de binnenstad is er voor jong en oud van alles te beleven. Van een dancefestival, een popfestival, sport, via literaire optredens en historische schouwspelen tot een gigantische braderie, traditionele ambachten, spektakel op het water, muziek op de Markt en nog veel, veel meer. De Aaltjesdagen - als vanouds de feestelijke opening van het toeristenseizoen - bieden voor elk wat wils. Enorme belangstelling Jaarlijks trekken de Aaltjesdagen gemiddeld zo’n 75.000 bezoekers. Zij beleven volop plezier op de Markt, aan de haven, langs de Boulevard, op de Vischmarkt, in het Hortuspark, op het Strandeiland, op het festivalterrein op de Stille Wei en op alle andere locaties. Afgelopen jaar heeft de Stichting Aaltjesdagen flinke stappen gezet om het jaarlijkse festijn nog nadrukkelijk onder de aandacht te brengen. Onder meer door de introductie van het glossy Aaltjesmagazine, dat ook dit jaar in een oplage van 50.000 exemplaren huis aan huis zal worden verspreid. Aaltjesdagen, het leukste evenement van de Veluwe!

Transcript of Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

Page 1: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

AaltjesMagazine

Aaltjesdagen Dance FestivalOh Deer! popfestivalHistorieGigantische braderieSpektakelLiterair festijnHoogvliegerijWin prachtige prijzen met Logojagen!

Aaltjesdagen Dance FestivalOh Deer! popfestivalHistorieGigantische braderieSpektakelLiterair festijnHoogvliegerijWin prachtige prijzen met Logojagen!

Het leukste evenement van de Veluwe!

06 07 08 JUNI 2013

Page 2: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

Een dag Dolfinarium is een hele dag uit vol fun, spelen en ontdekken. Kom kijken naar de Europa’s grootste en nieuwste dolfijnenshow: Aqua Bella. Hier nemen de dolfijnen je mee op een wereldreis. In een verhaal dat gaat over de wereld, hun wereld. Ga ook mee op ontdekkingsreis in ons spiksplinternieuwe Roggenrif, want daar proef en ruik je de zee! www.dolfinarium.nl

Realisatie van het AaltjesMagazineconcept, vormgeving en druk

Hoge Eng Oost 24, Putten 0341 35 77 77 www.graficenter.nl [email protected]

Page 3: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

3Aaltjesdagen: Het leukste evenement van de Veluwe

Festivals, spektakel, historie, verrassingen en vrolijkheid

Tijdens de Aaltjesdagen - op donderdag 6, vrij-dag 7 en zaterdag 8 juni – bruist en zindert Har-derwijk van de activiteiten. Op tal van plekken in de binnenstad is er voor jong en oud van alles te beleven. Van een dancefestival, een popfestival en een scholierenfeest via een literair festijn en een historisch schouwspel tot een gigantische braderie, traditionele ambachten, kunst op het water en nog veel, veel meer. De Aaltjesdagen bieden voor elk wat wils.

In dit magazine staan alle details over alle ac-tiviteiten. Met een handzaam schema en een overzichtelijke plattegrond, zodat u niets hoeft te missen.

Een evenement als de Aaltjesdagen is onmo-gelijk zonder de tomeloze inzet van vele vrijwil-ligers en de bereidwillige medewerking van de sponsoren. De organisatie van de Aaltjesdagen bedankt vrijwilligers en sponsoren voor hun hartverwarmend enthousiasme.

Het nieuwe bestuur hoopt dat alle Harderwij-kers, Hierdenaren, bezoekers uit de regio en van ver daarbuiten met volle teugen zullen genieten van ‘het leukste evenement van de Veluwe’.

Wilant Bakkenes,Voorzitter Stichting Aaltjesdagen

Colofon

Het Aaltjesdagen Magazine is een uitgave van de Stichting Aaltjesdagen

Teksten Toon van der Stappen Schrijft, Harderwijk Concept en realisatie Accent Media Groep BV, Putten Plattegrond en logo Aaltjesdagen Merk Meester, Harderwijk Fotografie Erik Rudolfs, Jan van der Kolk, e.a. Oplage 45.000 ex. Online www.aaltjesmagazine.nl

Harderwijk, mei 2013

Programma onder voorbehoud en aan wijzigingen onderhevig.

Page 4: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

SPORTCENTRUMIEDEMA HARDERWIJKHET VERNIEUWDE SPORT-THEATERVAN HARDERWIJK EN OMGEVING!

PARKWEG 2, 3842 AD HARDERWIJK, T 0341 - 410 037

WWW.SPORTCENTRUMIEDEMA.NL

VAN 2 TOT 102IEDEREEN KANSPORTEN BIJIEDEMA!

IEDEMA!BIEDT U EEN

GEZONDE LIFESTYLE!

• Body• Budo• Jeugd• Dans

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? GA NAAR DE WEBSITE OF SCAN DE QR-CODE MET UW

TELEFOON VOOR MEER INFORMATIE!

ALLE SPORTEN VOOR ÉÉN PRIJS!VRAAG OOK NAAR ONZE FAMILIEKORTING

ODA.DONNAE.SI

D A M E S - & H E R E N M O D E

Page 5: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

5Scholierenfeest Stille Wei

DONDERDAG 06 JUNI 19 : 00 -

23 : 30

DJ Jean, miss DJ Sama, Hardstyle mystery act Spetterend dancefeest voor middelbare scholieren

Een joekel van een tent op de Stille Wei, een daverende geluidsinstallatie en een flitsende lichtshow. De opening van de Aaltjesdagen 2013 is speciaal voor de middelbare scholieren van de regio. Met een zeer gevarieerde line-up belooft het Scholierenfeest een knalavond te worden.

Uit de speakers denderen house, dubstep en hardstyle. Even welluidend klinken de namen van de optredende dj’s. Onder hen is DJ Jean, een van de populairste dj’s van Nederland die zich begin jaren negentig liet gelden als pio-nier van de house. Tot zijn wapenfeiten behoren spraakmakende optredens in de legendarische Amsterdamse uitgaansgelegenheid iT en radio-shows bij Radio538 en Slam FM. Zijn succesvol-ste hits zijn ‘The Launch’, ‘Love come home’ en ‘Every single day’.

16-jarig talentDe 16-jarige miss DJ Sama zal haar talenten aan haar leeftijdsgenoten laten horen. Zij viel vorig jaar op bij de grote DJ-contest ‘De Baas van het Plein’ in Almere en ze veroverde de tweede plaats van de DJ-contest van het Am-sterdam Dance Event.

Eveneens van de partij zijn DJ Roger en Serious Business. Als gastheer van de avond zorgt MC Mad Max voor de maximale sfeer. De grootse fi-nale van het Scholierenfeest komt voor rekening van een ‘hardstyle mystery act’.

VoorverkoopDe prijs voor de toegangskaarten is laag ge-houden. In de voorverkoop kosten de kaarten slechts 5 euro. (Bij de tent bedraagt de entree €6,50, maar wie daarop wacht, loopt het grote risico dat het feest uitverkocht is.) Toegangs-kaarten zijn verkrijgbaar op de deelnemende scholen. Of via www.facebook.com/aaltjesdagen.

Page 6: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

6Business Event Havendijk 6

VRIJDAG 07 JUNI 18 : 00 -

23 : 30

Netwerken in een ontspannen sfeer

Het Business Event biedt ondernemers van de hele regio de unieke gelegenheid om in een ont-spannen sfeer nieuwe contacten aan te knopen en de band met bestaande relaties te verstevi-gen. De netwerkavond vindt plaats in het voor-malige ambachtelijk pand van Beeldengieterij ’t Schippertje aan de Havendijk 6.De deelname is gratis, maar van de ondernemers

die bij dit evenement van de partij willen zijn wordt wel gevraagd om zich vooraf aan te melden. Het Business Event is een samenwerking van Stich-ting HaRT en Stichting Aaltjesdagen.

De gratis toegangskaarten zijn aan te vragen via: www.businessevent.eventbrite.com of www.aaltjesdagen.nl

Stichting HarTStichting HaRT (Harderwijk Recreatie en Toerisme) zet zich in voor een ste-vige promotie van Harderwijk. Samen met ondernemers uit de sec-toren recreatie, toerisme en horeca en evenementenorganisatoren stimu-leert Stichting HaRT initiatieven die Harderwijk beter op de kaart zetten.

Wanneer we mensen willen prikkelen om naar Harderwijk te komen, moeten we hen laten zien wat we te bieden hebben. Handen uit de mou-wen en samen werken aan een stevige promotie. Gelukkig heeft de gemeente geen gebrek aan creatieve denkers en doeners. Van onderne-mers tot vrijwilligers, mensen met organisa-tietalent en mensen met muzikaal, literair of sportief talent. Dankzij de bereidheid van deze mensen om samen te werken, om kennis en ta-lenten met elkaar te delen, beschikt Harderwijk over een goedgevulde evenementenkalender.

Aaltjesdagen is een goed voorbeeld van wat door samenwerking bereikt kan worden. De organi-satie heeft samen met verschillende Harder-wijker stichtingen, instanties, ondernemers en creatieve individuen een veelzijdige programma opgesteld.

“Zeker in deze tijd is samenwerken een must”, zegt Maurits Aalderink, voorzitter van Stichting HaRT. “Samenwerken scheelt geld, zorgt voor saamhorigheid en we kunnen van elkaar leren

en profiteren. Aaltjesdagen biedt organisaties een podium en versterkt daarmee haar eigen evenement.” Maar samenwerken houdt niet op bij één eve-nement. Samen de PR oppakken, materiaal in-kopen en sponsoren benaderen terwijl iedere partij en ieder evenement wel de eigen identiteit behoudt. Het kan! Stichting HaRT streeft ernaar de ‘bindende factor’ te zijn van al die verschil-lende partijen die Harderwijk op de kaart zetten.

Het jaarthema van Stichting HaRT is ‘Beleven, Binden en Bouwen’. Om kenbaar te maken dat er veel te ‘Beleven’ is in Harderwijk, heeft Stichting HaRT de realisatie van de website www.beleefharderwijk.nl gestimuleerd en ge-steund. De website –een initiatief van Stichting Promotie Harderwijk– geeft informatie over al-les wat Harderwijk te bieden heeft. Daarnaast maakt Stichting HaRT jaarlijks een uitkalen-der, worden banieren ontwikkeld en wordt er gewerkt aan de ‘Beleef Harderwijk’. Omdat toeristen en recreanten, en daarmee ook de ondernemers die zich richten op deze doel-groepen, profiteren van een goedgevulde evene-mentenkalender, houden we ons ook bezig met het versterken van evenementen. Door samen met Aaltjesdagen een netwerkbijeenkomst te organiseren, versterken we dit evenement en maken we gebruik van het podium dat Aaltjes-dagen haar samenwerkingspartijen biedt. Dat is ‘Binden’ en het is ook ‘Bouwen’ aan het product Harderwijk.

Page 7: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

7ArtXpoze

Het dubbele kunstaanbod uit Ermelo en Zeewolde Pop-Up Gallery aan de Havendijk

Tijdens de Aaltjesdagen presenteren Rob ter Haar en Anneke Bulstra uit Zee-wolde niet alleen Galerie en Kunstuitleen ArtXpoze, maar ook Kunstuitleen Noordwest Veluwe en introduceren ze adviesbureau Interieur en Licht. Het oude pand aan de Havendijk 6 wordt voor twee dagen omgebouwd tot Galerie en vol-gehangen met moderne schilderijen. Voor geïnteresseerde bezoekers en voor standhouders van het Business Event is er een mooie kunstuitleen-actie: de eerste maand geen huurkosten, geen inschrijfkosten voor het lidmaatschap en de bezorging van de werken bij een bedrijf is kosteloos.

Kunst, zo is de mening van Rob ter Haar, is een verrijking voor elke onderneming of woning. Of het nu gaat om een robuust beeldhouwwerk, of een inspirerend schilderij aan de muur; de meerwaarde is groot. Kunstwerken bij de recep-tie, ontvangstkamers of kantoren verhogen de representativiteit. Het geeft de beleving van een ruimte veel meer cachet en mensen voelen zich er prettiger.

ArtXpoze: kunstuitleen,galerie en lijstenmakerij in Zeewolde

Rob en Anneke hebben ruime vakervaring op-gebouwd. Ruim tien jaar geleden begonnen ze in Zeewolde met een lijstenmakerij, spoedig ge-volgd door een kunstuitleen en galerie, tegen-woordig bekend als ArtXpoze. De kunstuitleen beschikt over een collectie van ruim 500 werken.

Het zijn veelal kleurrijke eigentijdse schilderijen van abstract tot figuratief.

Kunstuitleen Noordwest Veluwe in Ermelo

In Ermelo verzorgen ze de exploitatie van Kunst-uitleen Noordwest Veluwe. In deze kunstuitleen, gevestigd in de bibliotheek, zijn ongeveer 600 kunstwerken in collectie: vooral grafisch, aan-gevuld met schilderijen, keramiek en glaswerk. ‘De 2 collecties vullen elkaar naadloos aan. We kunnen dus die mooie combinatie van Ermelo en Zeewolde aanbieden. We willen vrijdag op het Business Event graag duidelijk maken dat ondernemers voor een relatief laag bedrag hun bedrijf kunnen verfraaien. We kunnen een com-pleet pakket aanbieden, samen met onze lijs-tenmakerij, de ophangsystemen en verlichting voor de schilderijen.’Op de zaterdag richten we ons vooral op de particuliere bezoeker.’

Ontwerpbureau Interieur en LichtAnneke Bulstra biedt met bureau Interieur en Licht creatieve oplossingen voor bedrijven, in-stellingen en particulieren. Tijdens haar studie binnenhuisarchitectuur raakte ze gefascineerd door de invloed van verlichting op de sfeer en kleur in een vertrek. Ze specialiseerde zich tot lichtontwerper. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends bezoekt ze regelmatig beurzen in binnen- en buiten-land op gebied van interieur, kunst en licht.

Anneke verzorgt lichtplannen op maat, waar-bij duurzaamheid en energiebesparing een belangrijke rol spelen. Voor het interieur advi-seert ze bij het maken van een goede indeling en de opstelling van het meubilair. Met een 3-dimensionaal ontwerp krijgt de klant een goede indruk van het eindresultaat. Eventueel gaat Anneke samen met haar opdrachtgever op pad om meubels, accessoires en verlich-ting uit te zoeken.

Foto: Stad in Bedrijf / Henk Merjenburgh

Page 8: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

8

Oh Deer! FestivalVRIJDAG 07 JUNI 16 : 00

- 23 : 30

Mister and Mississippi, The Kik, Kees van Hondt Oh Deer! met frisse ontdekkingen en nationale topnamen

Drie podia met regionaal talent, aanstormende beloftes en bekende topacts. Vrijdag 7 juni is voor popgenieters een dag om watertandend naar uit te kijken. Het Oh Deer! Festival –vorig jaar een grote verrassing tijdens de Aaltjesdagen– barst voor de tweede keer los.

A Polaroid View bijt het spits af op de Main Stage. Hun muziek is fris, catchy, dansbaar en vrolijk. De jonge band uit Amsterdam werd door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en is met de sin-gle ‘Always’ ook in Duitsland succesvol. Daarna betreden Mister & Mississippi het hoofdpodium: dé ontdekking van 2013. Het weergaloze de-buutalbum van de folkpopband is een enorme hit en hetzelfde geldt voor de singles ‘Northern Sky’, en ‘Same Room, Different House’. Paas-pop speelden ze al plat en het publiek van Oh Deer! wordt ongetwijfeld ook gegrepen door de vier muzikanten die afstudeerden aan de Her-man Brood Academie en zich laten inspireren door Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Ros.

Hossen op niveauThe Kik is een van de leukste festivalacts van dit moment. Rock ’n roll van eigen bodem (of zeg maar ‘beat’) met een hoog meezinggehalte en een flinke scheut weemoed naar de jaren zes-tig, het decennium van de ‘merseybeat’. The Kik was dit hele seizoen het huisorkest van ‘De We-reld Draait Door’. ‘Simone’ is hun grootste hit tot nu toe.Oh Deer! beleeft zijn climax met de complete gekte van het fenomeen Kees van Hondt. Sinds

jaar en dag sluit de DJ met het belachelijke kap-sel en ceremoniemeester van polka, hoempa en tralala Lowlands op zijn eigen krankzinnige wijze af. Hossen op niveau is dankzij Kees van Hondt een begrip geworden.

BuitenpodiumDe Ermelose helden van The Rag Trade openen het festival op het buitenpodium. Zij laten zich inspireren door Tom Waits, The Black Crowes en The Band. Daarna klinkt het vuige gitaargeluid van Mozes and the Firstborn. Dit Eindhovense gezelschap was de sensatie van Noorderslag. Deze zomer toeren ze in Duitsland, Zwitserland en Italië.

Het bonte en uitzinnige collectief Maison du Malheur staat garant voor een dampende finale op de buitenwei. De zevenkoppige formatie rond songwriter J.P. Mesker gooit stokoude jazz, rock ’n roll, honky tonk piano’s en knetterend koper in een losgeslagen draaimolen.

Tickets kosten in de voorverkoop €10,- (of €12,50 bij de kassa op het festivalterrein). De toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.aaltjesdagen.nl

Stille Wei1

Page 9: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

9

ADF Aaltjesdagen Dance FestivalZATERDAG 08 JUNI 14 : 00

- 23 : 30

Voor het eerst ook een Hardstyle Area Klinkende namen, betoverend festivalterrein

De achtste editie van het Aaltjesdagen Dance Festival (ADF) belooft een waar spektakel te worden. De Stille Wei is op zaterdag 8 juni veranderd in een uitbun-dig festivalterrein met een Techno Area, een House Area en voor het eerst in de geschiedenis (en op veler verzoek) een Hardstyle Area.

Hardstyle, met een lekkere hoeveelheid beats per minuut, is immens populair. Toen bekend werd dat het Aaltjesdagen Dance Festival een Hardstyle Area aan het programma had toe-gevoegd, trok de Facebookpagina een record aantal belangstellenden. De line-up mag er dan ook zijn, met onder meer D-Block & S-te-Fan, Mind.Illusion, Revellerz en Speakerfreakz.

De Techno Area is in de vertrouwde handen van Expectacle!, de organisatoren van het terugke-rende zinderende technofestijn in Estrado. In de grote festivaltent treden op zaterdag 8 juni grote namen op als Drumcomplex (Duitsland), Roel Sa-lemink en ME.N.U. Ook lokale helden zoals Nel-son ontbreken niet. De totaalbeleving van beel-den, klanken en aankleding is compleet dankzij de gelikte lichtshow met lasers en rookmachines.

De House Area is een ruw, stoer buitenpodium met een Hummer als kloppend hart. Van hieruit

knallen de House-dj’s van Intentionz, het col-lectief met Nijkerk als thuisbasis dat regelmatig de vleugels uitslaat naar party’s in Amsterdam, Wageningen en Eindhoven. Bird, Bas van Hees en Johnny Deekay vullen het avondprogramma.

De belangstelling voor het achtste Aaltjesdagen Dance Festival is al weken overweldigend. De or-ganisatoren verwachten een uitverkocht festival-terrein. Daarom is het slim om snel de tickets te bestellen. De kosten hoeven die beslissing niet in de weg te staan, want een toegangskaart voor het hele festival kost slechts €5,– in de voorverkoop (of €7,50 bij de kassa op het festivalterrein).

Voor tickets en meer info: www.facebook.com/ADFharderwijkLet op: na 19:30 uur alleen toegang voor 16 jaar en ouder.

Verdeeld over 3 podia zijn dit de artiesten:

EXPECTACLE STAGE (TECHNO)DrUMCOMPLEX

rOEL SALEMINK

ME.N.U.

STAAS LUCASSEN

rEINIEr ZONNEVELD

PHONOGrAAF

NELSON

HArDSTYLE FELLOWS STAGED-BLOCK & S-TE-FAN

MIND.ILLUSION

SPEAKErFrEAKZ

SAMA

rEVELLErZ

THE TEMPEST

CONTEST WINNEr

INTENTIONZ STAGE (HOUSE)BIrD

BAS VAN HEES

JOHNNY DEEKAY

EXTrANO

TDK

rOBErINO

VINNIE M

X-rAY 2008®

Page 10: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

10 Boulevard

ZATERDAG 08 JUNI 08 : 00 -

17 : 002

Braderie, spektakel en hoogvliegerij

BraderieDe braderie aan de Boulevard telt ongeveer 200 kramen. Volop de gelegenheid dus om iets leuks of lekkers te scoren tegen een zacht prijsje. Van huiskamervlijt tot curiosa en van geinige ca-deautjes tot antiek.

IJsjes maken en brodenbakken

Broodbakkers demonstreren stap voor stap hoe ambachtelijk vers brood gemaakt wordt. Uit de houtgestookte broodoven van 11 bij 2,5 meter stijgen de heerlijkste geuren op.De ‘Mobiele IJsmakerij’ hanteert de eeuwen-oude, van oorsprong Chinese techniek van ijsjes maken (met schaafijs en zout) en voegt er pro-ducten uit de eigen streek aan toe. Bezoekers mogen er zelf mee aan de slag om een eigen ijsje te maken.

Minibikes Ervaren coureurs demonstreren de veelzijdig-heid van racen op minibikes. Kinderen krijgen de gelegenheid om onder begeleiding van de coureurs deze tak van sport uit te proberen.

Big Air Drop en helikoptervlucht

Langzaam ga je omhoog. Tot je een prachtig uitzicht hebt over de Harderwijkse binnenstad. Dan giert de adrenaline door je lijf, want naar beneden gaat het een stuk sneller. Je springt, vliegt of je laat je vallen. Gelukkig eindigt je Big Air Drop op een gigantisch luchtkussen.Tegen een voordelig tarief is het ook dit jaar mo-gelijk om een rondvlucht per helikopter te ma-ken boven Harderwijk. De helikopters stijgen op vanaf de ijsbaan. Een vlucht reserveren kan nu al via www.aaltjesdagen.nl

Woodcarving en steile wand

Met kettingzagen gaan ze boomstammen te lijf. De ‘woodcarvers’ produceren geen brandhout voor de open haard. Integendeel. Achter het geweld gaat een gevoelige creativiteit schuil die schitterende houtsculpturen oplevert.Speedwaycoureur Henny Kroeze, zijn dochter Kim en collega Jagath zwieren hun oude Indian motoren spectaculair rond de steile wand. De halsbrekende toeren van de kermisattractie van weleer laten nog steeds de adem stokken.

Straatvoetbal De ‘Dutch Street Cup’ is een voetbaltoernooi voor dak- en thuislozen. De wedstrijden op de Boulevard vormen een belangrijke voorronde van het Nederlands kampioenschap, waarvan de finale begin juli plaatsvindt in Amsterdam.

Page 11: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

11 Vischmarkt

ZATERDAG 08 JUNI 11 : 00 -

18 : 003

Traditionele ambachten en kindervertier

Oude ambachtenHet verleden van traditionele ambachten komt weer tot leven op de Vischmarkt. Klom-penhouwers, mandenmakers, sigarenrollers, nettenboeters, stoelenmatters, speculaas-planksnijders en nog veel meer ambachtslui demonstreren hun specialistische vakwerk.Onder hen is Wim Fidder uit Heerde. Net zoals veel van de ‘traditionele vaklui’ van nu, ervaart hij het oude ambacht als een passie. Na het stopzetten van zijn boerenbedrijf volgde Wim Fidder een intensieve training om het ambacht van mandenmaken onder de knie te krijgen.Hij werkt met onbehandelde en geschilde wil-gentenen. Daarvan maakt hij manden volgens oude maatvoeringen of naar eigen creatief in-zicht. Met veelal klassieke technieken maakte hij al manden voor het koninklijk huis, voor diverse bakkerijen en zelfs voor onder een hetelucht-ballon. Al 25 jaar draagt Fidder –samen met zijn vrouw– de liefde voor zijn vak uit op braderieën, evenementen en jaarmarkten. Altijd gekleed in de traditionele dracht van de Veluwe. “Want dat hoort er natuurlijk bij.”

KinderprogrammaKinderen kunnen op de Vischmarkt genieten van een uitgebreid programma met veel muziek, dans en acrobatiek. Het programma begint met demonstraties van verschillende stijlen street-dance, verzorgd door Anouk’s Dance Experience.

Daarna treden jeugdige muzikanten van Pop-school Harderwijk op. Dat doen ze tevens voor een goed doel, want ze zamelen geld in voor het Colombinehuis. Dit vakantieverblijf in Bidding-huizen geeft zieke kinderen de mogelijkheid om zorgeloos op vakantie te gaan. Het Colom-binehuis is het centrale goede doel tijdens deze Aaltjesdagen. De organisatie is –samen met andere goede doelen– vertegenwoordigd op de Vischmarkt om nadere informatie te geven.

Meisjes en jongens vanaf acht jaar (ongeveer) kunnen zelf beleven hoe het is om circusartiest te zijn. Tijdens de ‘open piste workshops’ leert circus Kiko jongleren, balanceren met Chinese bordjes op stokjes, trucs met diabolo’s en flo-wersticks en nog veel meer (van 15.00 tot 16.00 uur).

…En dan klinkt plotseling angstig kattengejam-mer. Bovenin een torenhoge stelling zit een kat vast. Vanuit het publiek ontstaat geroezemoes. Er komt een aftandse brandweerwagen aan-gereden. Kan de brandweerman hulp bieden? Niets is zeker, want hij lijkt meer op een slungel dan op een stoere held. En die kat zit wel erg hoog.

Het kinderprogramma op de Vischmarkt krijgt een swingend slot met een feestelijke kinder-disco (vanaf 16.00 uur).

Page 12: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

12

Volleybal met de voeten en SUPpen

Het Strandeiland is het eerste stukje van het Waterfront en een aangename nieuwe ontspanningsplek van Harderwijk. Logisch dat de organisatie van de Aaltjesdagen gretig gebruik maakt van de mogelijkheid om het prille strand toe te voegen aan de locaties waar activiteiten plaatsvinden. Uiteraard staan er hier beachsporten op het programma.De landelijke top is aanwezig om op twee velden footvolley te spelen. Zoals de naam al aangeeft: beachvolleybal, maar dan met de voeten. De sport groeit in Nederland gestaag. Een aantal verenigingen strijdt om deelname aan interna-tionale toernooien.

18 puntenOm de wedstrijden goed te kunnen volgen: Een footvolleyteam bestaat uit twee spelers. Het veld is acht meter breed en zestien meter lang. De bovenkant van het net hangt op een hoog-te van 2,20 meter. De bal mag direct terugge-speeld worden of na maximaal drie balcontac-ten, waarbij een speler de bal geen twee keer achter elkaar mag raken. De spelers mogen

alle lichaamsdelen gebruiken, behalve hun ar-men en handen. Komt de bal binnen de lijnen van de tegenstander op de grond of lanceert de tegenstander de bal buiten de lijnen, dan is er een punt gescoord. Het team dat 18 punten heeft gescoord, wint een set.

Staand peddelenSUPpen is momenteel een ware rage onder jon-ge watersporters. SUPpen staat voor Stand-Up-Peddling, oftewel staand peddelen op een surf-board. Een intensieve sport die kracht, lenigheid en een uitstekend evenwichtsvermogen vereist. De beachgirls en beachboys van Telstar Surfing geven demonstraties.

Van der ValkHOTEL HArDErWIJK op DE VELUWE

De natuur staat in bloei en aangename tem-peraturen en het zonnetje lokken ons weer naar buiten. Een perfecte reden om er eens op uit te trekken! Hotel Harderwijk biedt de ideale gele-genheid om in ieder opzicht de zomer te pro-even.

Hotel Harderwijk beschikt over royale hotelka-mers, die luxe uitgevoerd zijn en beschikken over een whirlpool en rainshower. Of droom weg in de luxe Suites, waar u volledig ontspant in alle luxe en comfort, met prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving.Culinair genieten van onze voortreffelijke en zeer uigebreide á la carte kaart. Heerlijk

lunchen of dineren in het restaurant, of op ons zonnige terras. Op zondag wordt u op feestelijke wijze met pro-secco verwelkomd voor de uitgebreide zondag-brunch. Na ontvangst wordt een grandioos ei-landenbuffet geopend, gevolgd door een grand dessertbuffet.Onze gastvrije bediening staat graag voor u klaar.

Van der Valk Hotel HarderwijkLeuvenumseweg 7, 3847 LA HarderwijkT: +31 (0)341 801010, F: +31 (0)341 801011E: [email protected], I: www.hotelharderwijk.comtwitter@HotelHarderwijk

StrandeilandZATERDAG 08 JUNI 10 : 00

- 17 : 00

4

Page 13: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

13

Op zaterdag 8 juni is de binnenstad van Har-derwijk ook het jachtterrein voor logospeur-ders en codekrakers. De spannende zoektocht voert door verschillende zones in het centrum. In elke zone zijn zes forse stickers van de logo-jacht te vinden, met daarop telkens een andere code. Sommige stickers hangen duidelijk in het zicht, andere zijn verstopt in een steegje of een uithoek. Wie de meeste codes kraakt, maakt de grootste kans op een prachtige prijs. De deel-name is gratis.

Dit zijn de spelregels1. Ga naar www.logojagen.nl. Kies voor ‘Aaltjes-

dagen’ en meld je aan als deelnemer.2. De logojacht start op za. 8 juni om 9.00 uur.3. Ga op logojacht met je Smartphone, je tablet

of desnoods je laptop.4. Op de mobiele site van logojagen vind je de

weg naar de verschillende zones en spots in de binnenstad.

5. De gevonden codes vul je in op je smartpho-ne, tablet of laptop. Als je alle zes codes in een zone hebt gespot, juicht je mobiele appa-raat. Het doel is om in zoveel mogelijk zones alle codes te kraken. Op je scherm zie je in realtime je spelstatus.

6. De logojacht sluit om 18.00 uur. Wie dan in de meeste zones alle logo’s heeft gespot, wint de hoofdprijs. Bij eventuele gelijke stand wordt er geloot. De uitslag wordt via de web-site gecorrespondeerd.

Jaag op logo’s, kraak de codes en win! ®

Doe mee en maak kans op een iPad, Galaxy S4, reis voor 2 personen en vele andere mooie prijzen!

www.logojagen.nl

Unlock de meestecodes en win!

4521®

Logojagen laat bezoekers het hele evenement zien en biedt sponsors meer kansen en tra� c!

Chris SchrijverRight Amount of Weird 0341-751515Interactief concept en ontwerp

Koen Ho� mannGraphFruits 0341-431081Concept en gra� sch ontwerp

Richard van der PollAccent Media 0341-357777Organisatie en realisatie

®

Wil jij ook logojagen aanbieden in je stad of op je evenement?

Logojagen laat bezoekers het hele evenement zien en biedt sponsors meer kansen en tra� c!

Chris SchrijverRight Amount of Weird 0341-751515Interactief concept en ontwerp

Richard van der PollAccent Media 0341-357777Organisatie en realisatie

®

Wil jij ook logojagen aanbieden in je stad of op je evenement?

De eerste 6 codes vind je in dit magazine!

Page 14: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

14

1

42

7

8

5

8

9911®

Page 15: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

15

63

3451®

Page 16: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

16Programma

Stille Wei1DONDERDAG 06 JUNI

Scholierenfeest met diverse DJ’s

VRIJDAG 07 JUNIAD OhDeer! Festival mmv diverse

bands

ZATERDAG 08 JUNIAaltjesdagen Dance Festival

De Wellen (IJsbaan)

rondvluchten per helikopter

Boulevard2ZATERDAG 08 JUNI

Braderie

Ambachtelijke broodoven

Mobiele ijsmakerij

red the Cat (kindervoorstelling)

Woodcarving

Big air drop

Demo mini bikes

Steile wand

Vischmarkt3ZATERDAG 08 JUNI

Streetdance demo en ochtendgymnastiek

Popschool Harderwijk

Demonstratie oude ambachten

Goede doelen plein

Jongleer workshop

Kinderdisco

Optreden troubadour

Strandeiland4ZATERDAG 08 JUNI

Demonstratie Stand-up Peddling

Footvolleybal

Scouting Tjerk Hiddes

Hondenpolitie show

reddingsbrigade

Smeepoortenbrink5ZATERDAG 08 JUNI

Kindervoorstelling schrijfster met violiste

Literair plein, met optredens van diverse muzikanten

Haven6ZATERDAG 08 JUNI

Demonstraties palingroken

Meerparels

rondvaarten met botters

Draaiorgel

Sleepboten

Bezichtiging molen De Hoop

Levende historie Harderwijk

Waterskiën, wakeboarden,kneeboarden

Vaarschool randmeren

Nautische ambachten

Kunstkabaal aan de haven

Klimwand

Shantykoren

Markt7ZATERDAG 08 JUNI

Popschool Harderwijk

Diverse shantykoren

Optreden U2two

Optreden Waist Of Time

Binnenstad8ZATERDAG 08 JUNI

De Sfeermaecker (gitaarspelende stadsomroeper)

Shantykoren

Documentaire U2

Kerkplein

Boeldag met exclusieve veilingen

Orgelspel op Batz orgel Grote Kerk

Plantagekerk

Koor

Page 17: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

17 Smeepoortenbrink

ZATERDAG 08 JUNI 10 : 00 -

23 : 305

Literair Plein - Smeepoortenbrink Het plein der letteren

Een poëtische dag op de schilderachtige Smeepoortenbrink. Met welluidende gedichten, anekdotes, luisterrijke liedjes, een inspirerende kindervoorstelling, verhalen om bij weg te dromen en ander fijn proza. Harderwijk bewijst zich als stad van schrijvers en literaire talenten. “Dans maar, dans maar oude stad. Op je gefileerde fundamenten, het raadsel van de tijd tegemoet.” (Michel Martinus)

Het begin van de literaire dag is voor de kinde-ren. Schrijfster Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy spelen de voorstelling ‘Ik stuur je de zon’. Naar het gelijknamige boek van Wille-mijn, waarin Anne en Abel broer en zus zijn. En dat is vreemd, want Abel is bruin en woont in Kenia, terwijl Anne wit is en in Nederland woont. Het jonge publiek komt er langzaam achter hoe dat in elkaar steekt. Ondertussen leren de kin-deren ook een klompendans en klappen ze mee met Afrikaanse ritmes.

Daarna volgt een stoet aan scribenten. Om eerst de dames te noemen: Willemijn de Weerd, sa-men met violiste Marieke Booy, Esmée Halber-stadt (jongste dichteres van Harderwijk), Corrie Kopmels (“Het schelpenpad knerpt/door de zekere stap/van mijn moeder.”) en het duo Lys-sna (singer/songwriter Marja de Boer en violiste Dorien Visser met veel vrolijkheid en serieuze ballads).

Ina Stabergh en Fred Jonkers presenteren hun boek: ‘Zonder vensters de treinen’, waarin ze

diverse gebeurtenissen tijdens de twee we-reldoorlogen belichten. Poetic performer Gijs Burger treedt op als Gijs de la Chevre. Ko de Laat uit Tilburg laat zien en horen wat ‘stand up poetry’ inhoudt, Kampenaar Vincent Corjanus vertelt over zijn pogingen om woorden op pa-pier te vangen en schrijver en journalist van het Parool, Hans van der Beek, gaat in gesprek met het publiek. Geert Zomer (stadsdichter 2011) is van de partij en hetzelfde geldt voor voormalig stadspoëet Michel Martinus. Hij draagt gedich-ten voor uit zijn bundel ‘Briesend vliegt wat niet vliegen kan’, onder begeleiding van de ‘Sfeer-maecker’. Uiteraard ontbreekt de huidige stads-dichter Theo Bakker niet.

Na de verbale verwenpartij, georganiseerd door Literaire Kring Apollo, gaat het feest nog even door op de Smeepoortenbrink. In Café de Belof-te neemt DJ Jan Smit om 16.00 uur plaats achter de draaitafels. Van 22.00 uur tot middernacht is Stefan Storm daar de ‘turntable artist’.

toonvanderstappenschrij ft

Emdenmeen 55 - 3844 EB Harderwijk

0341 - 427364 | [email protected]

Page 18: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

Webbouwers die het begrijpen

Monitorweg 1 1322 BJ Almere

Tel: 088 0068 300 Fax: 088 0068 399www.marviq.com

Page 19: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

19

Harderwijk anno 1560 en rondleidingen in Molen de Hoop

Hoe zag vijf eeuwen geleden het dagelijks leven in Harderwijk eruit? De acteurs van de Stichting Levende Historie Harderwijk laten de bedrijvigheid van de stad in de Hanzeperiode horen, zien, ruiken en beleven. Op de jaarmarkt van 1560 is het een drukte van belang. Het kruidenvrouwtje verkoopt geneeskrachtige planten. De chirurgijn onderzoekt de kwalen van de bezoekers. Hij krijgt con-currentie van de wonderdokter. De kinderen vermaken zich met poppenkast en kinderspelen. Ambachtslui vlechten manden, maken maliën en vilten wol. Er is zelfs een terechtstelling…

Molen de HoopIn en om Molen de Hoop vinden de hele dag rondleidingen plaats. In de winkel zijn authen-tieke molenproducten te koop. Het spannende raadspel ontbreekt ook dit jaar niet. Hoeveel weegt het krentenbrood en hoe zwaar is de zak met graan? Voor de kinderen is er een spring-kussen op het plein bij de molen.

rondvaartBezoekers met een beperking kunnen een rondvaart maken op de aangepaste boot van de Colombine Stichting. Vrijwilligers van de stich-ting zorgen voor professionele begeleiding.

Kunst op het water Het schip ‘Stad Harderwijk’, bekend van de rondvaarten, is zaterdag 8 juni een kunstgale-rie op het water. De expositie laat de kleurrijke kunst zien van de stichting ‘Leonardo da Vinci’. Deze stichting biedt begeleiding aan mensen met een beperking, maar vooral met veel crea-tief talent.

HavenZATERDAG 08 JUNI 11 : 00

- 17 : 00

6

1201®

Page 20: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

20 Markt

ZATERDAG 08 JUNI7

Drumbattle, roodgloeiende gitaarsnaren en hits van U2

Popschool HarderwijkIn de middaguren kunt u zich op de Markt laten verrassen door de talenten van Popschool Har-derwijk. Vanaf de vele terrassen is het uitzicht op het stadspodium op het bordes van het voor-malig gemeentehuis –het kloppend hart van de Markt– optimaal. De hartslag gaat zeker om-hoog bij de drumbattle van de jonge muzikanten.

LyssnaHet duo Lyssna (singer/songwriter Marja de Boer en violiste Dorien Visser) treedt vanaf 17.00 uur op met veel vrolijkheid en serieuze ballads. Voor iedereen die hun performance op de Smeepoortenbrink gemist heeft of nog een keer wil beleven.

Waist of TimeWaist of Time lijkt de foutgespelde Engelse naam van het rockgezelschap dat om 20.00 uur

op het podium aantreedt. Maar ‘waist’ slaat op de tailles van de rockers die door de tand des tijds enigszins in omvang zijn toegenomen. On-belangrijk verder, want het gaat om hun muziek. En die is strak en energiek. Covers van Deep Purple, Pearl Jam, Nickleback, Foo Fighters en Kings of Leon komen langs. Evenals eigen composities, waarvan sommige harmonieus en melodieus klinken en andere ritmisch en snel.

U2two De ‘Beautiful Day’ op de Markt eindigt (van 22.00 en 23.30 uur) met een feest der herken-ning. Zanger Sam van de U2-tribute band U2two lijkt zelfs op Bono en dat geldt zeker ook voor zijn stem. Met een beetje fantasie is het net of de echte Ierse helden in Harderwijk zijn. Mee-zingen gaat dan vanzelf met I will Follow, New Year’s Day, Sunday Bloody Sunday, With or Wit-hout You, One, Vertigo en al die andere onverge-telijke hits.Tevens is er in de oude Synagoge een documen-taire over 30 jaar U2 in Nederland.

Van de Mheen… ook voor uw servies, glaswerk en bestek Al ruim 80 jaar stelt Van de Mheen Foodservices haar professionaliteit ter beschikking aan de foodbranche. In de showroom – die uniek is in de regio - vindt u een uitgebreid assortiment met “table-top” producten.Als u de advertentie in dit magazine inlevert, ontvangt u 10% korting op uw non-food bestel-ling. Onze specialist adviseert u graag met het samenstellen van uw servies, glaswerk en bestek. Van de Mheen Foodservices; thuis in elke foodservice keuken.

Daltonstraat 18, Harderwijk(0341) 430 313www.vandemheen-foodservices.nl

Page 21: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

21Plantagekerk, Kerkplein Binnenstad

ZATERDAG 08 JUNI8

Incasseren: een nieuwe aanpakHeeft u langere tijd een vordering uitstaan? Zoekt u een oplossing voor uw debiteurenbe-heer? Wilt u een object terughalen? Incassobu-reau Spinckers kan uw organisatie veel werk uit handen nemen.Door onze praktische aanpak (het direct per-soonlijk bezoeken van de debiteur) en onze cor-recte benadering, behalen wij snel resultaat. Ook dankzij onze heldere tariefstelling weet u precies waar u aan toe bent.U bent van harte welkom op ons kantoor. We ko-men ook graag bij u langs om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Voor meer informatie zie onze website:

www.spinckers.nl

Spinckers IncassobureauOude Telgterweg 171B, Ermelo(0341) 745 067

En bovendien op zaterdag...

BinnenstadShantykorenBelevenissen op zee, voorvallen uit het leven van de zeeman, liedjes die werden gezongen in havenkroegen, verzen van weemoed en verlan-gen. Dit alles komt samen in shanty’s, oftewel uit volle borst mee te zingen zeemansliederen. In de binnenstad zijn op tal van plekken shanty-koren te bewonderen.

De SfeermaeckerTroubadour en gitarist Julian Deleij struint de binnenstad af. Waar hij opduikt, brengt hij sfeer. Hij noemt zich niet voor niets ‘De Sfeermaecker’. Vraag hem gerust de weg naar het volgende evenement en u krijgt een muzikaal advies.

KerkpleinBoeldag met exclusieve veilingen, alle opbreng-sten komen ten bate van de Grote Kerk te Har-derwijk.

Plantagekerk - 20.00Concert met 140 stemmenOm 20.00 uur begint in de Plantagekerk een concert georganiseerd door Choral Music Pro-jects. Het project spant zich in om amateurkoren in contact te brengen met beroepsmusici. In de Plantagekerk klinken maar liefst 140 stemmen. Het enorme koor is samengesteld uit leden van

Christelijke Koorvereniging Sonabilé uit Apel-doorn en het Interkerkelijk Koor Harderwijk.De zangers en zangeressen worden bijgestaan door de Martin Mans Formatie, Gezinus Veld-man (piano), Gerrit van der Heide (tenor) en Martin Mans (orgel). Het concert staat onder lei-ding van dirigent Fred de Vries. De presentatie is in handen van Kees van Velzen.Het programma bestaat uit christelijke muziek uit de klassieke en tegenwoordige tijd. De liede-ren worden gezongen in het Engels, Duits, Latijn en Russisch.

Kaarten voor dit concert zijn online te be-stellen via: www.choralmusicprojects.nl, www.sonabile.nl of www.ikharderwijk.nl.Telefonisch via (0341) 412 541, of bij The Read Shop in Winkelcentrum Stadsdennen. De toegangskaarten kosten €15,00 in de voorverkoop, of €17,50 aan de zaal.

Page 22: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

JUNI za 1 Schaapscheerdersfeest Dierenweide in Stadsweiden za 1 AK festival Hortuspark wo 5 28e Parel van de Veluwe Harderwijk en omgeving wo 5 Haringparty Vischmarkt za 8 Aaltjesdag Binnenstad wo 12 Buitenspeeldag Diverse Straten in Harderwijk za 15 Athlos Jubileumloop Start /Finish: Strokelweg za 15 Multi Culti 2013 Parkweg za 22 Buitenrommelmarkt Albert Verweyplein

JULI za 6 Boerenmarkt Hierden za 6 Binnenstad Harderwijk/ Stille wei di 9 - za 20 Zomerkermis (zondags gesloten) Parkweg wo 10 Hanzemarkten Vischmarkt za 13 Harderwijk LIVE Markt wo 17 Hanzemarkten Vischmarkt za 20 Zomermarkt Tweelingstad Winkelcentrum Tweelingstad za 20 Harderwijk LIVE Markt wo24 Hanzemarkten Vischmarkt za 27 Harderwijk LIVE Markt wo 31 Hanzemarkten Vischmarkt

AUG za 3 Harderwijk LIVE Markt wo 7 - za 10 Veluwade Voetbalvereninging Hierden za 10 Harderwijk LIVE Markt za 10 Vlooienmarkt Parkweg vr 17 Zomerprogrammering buitenconcert Vischmarkt za 17 Harderwijk LIVE Markt ma 26 Kinderbuiten rommelmarkt Winkelcentrum Tweelingstad di 27-do 29 Huttenfeest Parkweg

za 31 Visserijdag Rondom en in de Haven en Wolderwijd

za 31 Motorspektakel Hierden

SEPT za 7 Kleedjesmarkt Drielanden Triasplein za 7 Opening Culturele Seizoen Hortuspark/Markt za 7 OpeningSporthal Sypel( onder voorbehoud) Parkweg za 7 Buitenrommelmarkt Stadsdennen Albert Verweyplein za 14 Open monumentendag Harderwijk za 14 Rommelmarkt Dierenweide Dierenweide in Stadsweiden za 14 Harderrun Parkweg / Badweg Harderwijk za 21 Oldtimers / Fietsdag St Jansdal Terrein Ziekenhuis St Jansdal

OKTOBER do 3 Vrijwilligersmarkt Catharinakapel za12 Maximaloop Start/Finish Markt, Binnenstad za 26 Internationale Veldrit Slingerbos en omgeving za 26 Halloween markt tweelingstad Winkelcentrum Tweelingstad

za 16 Intocht Sinterklaas Binnenstad / Markt / Vischmarkt do 28 -za 4 jan. Harderwijk op IJs Markt / Hortuspark vr 29 Strooiavond Binnenstad

DECEMBER vr 6 Sinterklaas uitzwaaien met lampionoptocht Binnenstad za 14 Muziek en activiteiten Binnenstad

JANUARI za 4 2014 11e Harderwijker Nieuwjaarsduik Onder voorbehoud. Actueel overzicht op

APP beleefharderwijk op smartphone

Mede mogelijk gemaakt door St. HaRT

© Luxembourg Events

uitkalender 2013-wedding.indd 1 03-04-13 10:19

uitkalender 2013-wedding v2.pdf 1 11-05-13 15:21

www.caaninstallatie.nl

Caaninstallatie & a�ouw

uw totale project onder één dak

www.caaninstallatie.nl

Caaninstallatie & a�ouw

uw totale project onder één dak

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

www.rabobank.nl/randmeren

de AaltjesdagenHarderwijk 2013.

RabobankRandmerensponsor van

Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

www.rabobank.nl/randmeren

de AaltjesdagenHarderwijk 2013.

RabobankRandmerensponsor van

0007®

Page 23: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

JUNI za 1 Schaapscheerdersfeest Dierenweide in Stadsweiden za 1 AK festival Hortuspark wo 5 28e Parel van de Veluwe Harderwijk en omgeving wo 5 Haringparty Vischmarkt za 8 Aaltjesdag Binnenstad wo 12 Buitenspeeldag Diverse Straten in Harderwijk za 15 Athlos Jubileumloop Start /Finish: Strokelweg za 15 Multi Culti 2013 Parkweg za 22 Buitenrommelmarkt Albert Verweyplein

JULI za 6 Boerenmarkt Hierden za 6 Binnenstad Harderwijk/ Stille wei di 9 - za 20 Zomerkermis (zondags gesloten) Parkweg wo 10 Hanzemarkten Vischmarkt za 13 Harderwijk LIVE Markt wo 17 Hanzemarkten Vischmarkt za 20 Zomermarkt Tweelingstad Winkelcentrum Tweelingstad za 20 Harderwijk LIVE Markt wo24 Hanzemarkten Vischmarkt za 27 Harderwijk LIVE Markt wo 31 Hanzemarkten Vischmarkt

AUG za 3 Harderwijk LIVE Markt wo 7 - za 10 Veluwade Voetbalvereninging Hierden za 10 Harderwijk LIVE Markt za 10 Vlooienmarkt Parkweg vr 17 Zomerprogrammering buitenconcert Vischmarkt za 17 Harderwijk LIVE Markt ma 26 Kinderbuiten rommelmarkt Winkelcentrum Tweelingstad di 27-do 29 Huttenfeest Parkweg

za 31 Visserijdag Rondom en in de Haven en Wolderwijd

za 31 Motorspektakel Hierden

SEPT za 7 Kleedjesmarkt Drielanden Triasplein za 7 Opening Culturele Seizoen Hortuspark/Markt za 7 OpeningSporthal Sypel( onder voorbehoud) Parkweg za 7 Buitenrommelmarkt Stadsdennen Albert Verweyplein za 14 Open monumentendag Harderwijk za 14 Rommelmarkt Dierenweide Dierenweide in Stadsweiden za 14 Harderrun Parkweg / Badweg Harderwijk za 21 Oldtimers / Fietsdag St Jansdal Terrein Ziekenhuis St Jansdal

OKTOBER do 3 Vrijwilligersmarkt Catharinakapel za12 Maximaloop Start/Finish Markt, Binnenstad za 26 Internationale Veldrit Slingerbos en omgeving za 26 Halloween markt tweelingstad Winkelcentrum Tweelingstad

za 16 Intocht Sinterklaas Binnenstad / Markt / Vischmarkt do 28 -za 4 jan. Harderwijk op IJs Markt / Hortuspark vr 29 Strooiavond Binnenstad

DECEMBER vr 6 Sinterklaas uitzwaaien met lampionoptocht Binnenstad za 14 Muziek en activiteiten Binnenstad

JANUARI za 4 2014 11e Harderwijker Nieuwjaarsduik Onder voorbehoud. Actueel overzicht op

APP beleefharderwijk op smartphone

Mede mogelijk gemaakt door St. HaRT

© Luxembourg Events

uitkalender 2013-wedding.indd 1 03-04-13 10:19

uitkalender 2013-wedding v2.pdf 1 11-05-13 15:21

Page 24: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

24

Skippy-rent Events:complete ondersteuning bij evenementenEén adres voor een compleet evenement. Dat is Skippy-Rent ten voeten uit. Onze totale aanpak onderscheidt zich van de doorsnee verhuurder. Wij nemen u vele zorgen van de organisatie uit handen. De opbouw van de tent, de omheining, de stroomvoorziening, verwarming, de inrichting, de aankleding en de op- en afbouw.Gaat u met ons in zee, dan bent u niet alleen verzekerd van zeer degelijke materialen, maar ook van jarenlange kennis en kunde. Nieuws-gierig? Kijk op www.skippy-rent.nl.

Skippy-RentLorentzstraat 20, Harderwijk(088) 1010100

rabobank randmeren:verbinden en kennis delenRabobank Randmeren is dé coöperatieve bank voor de regio. Wij weten dat u samen meer bereikt dan alleen. Door mensen met elkaar te verbinden en kennis te delen, versterken wij de omgeving waarin u woont, werkt of onderneemt. Wij bankieren niet voor aandeel-houders, maar voor onze klanten, onze leden en de samenleving.

Vanuit deze visie vinden wij het logisch dat het Rabobank Stimuleringsfonds diverse activit-eiten, culturele projecten en evenementen in de regio ondersteunt. Rabobank Randmeren draagt ook de Aaltjesdagen een warm hart toe.

Rabobank RandmerenParticulieren (033) 467 55 00Bedrijven (033) 467 55 55

Moda Donna e Si: voor dames én heren!Moda Donna e Si is een modezaak in het cen-trum van Ermelo. Onze naam staat voor mode voor de vrouw en meer. Wij verkopen namelijk dames- en herenmode!

De herencollectie bestaat onder meer uit de merken: Eton, Eduard Dressler, Gaudi, Gar-deur, Citizens of Humanity, State of Art, DNA, Scotch & Soda, Tommy Hilfiger. Binnenkort mo-gen wij ralph Lauren toevoegen aan onze col-lectie. Voor de dames verkopen wij onder meer: By Malene Birger, Set, Humanoid, Citizens of Humanity, Not Shy, DNA, Maison Scotch.

U bent van harte welkom om onze mooie col-lectie de komen bekijken. Wij staan altijd voor u klaar met ons advies en natuurlijk met een lek-ker kopje koffie.

Moda Donna e SiStationsstraat 113, Ermelo(0341) 551 453Facebook.nl/modadonnaermelo

Page 25: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

Horeca Ondernemers Markt

Page 26: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

2e BedrijfAccordBos en VrijhofCoachCultuurpodium EstradoDa GabrielleDuelleEetcafe de WisselESZET HandelsgroepFriends

GSK FinanceHarderwiek.nlJansen VishandelMamtaMarree Bouw en TechniekNedpackQimaroxSchiffmacher SlagerijSlagerij Uit de BoschTimmerbedrijf Van den Hul

Topsealv.o.f. BeelenReddingsbrigadeEHBOPolitie/brandweerPrins Bernhard Cultuur FondsOmroep GelderlandBoerderijpretHK13 TVGemeente Harderwijk afd cultuur

C O M P L E E T , D U U R Z A A M & S O L I D E

pvRIJN

WebSupport

Tech

WONING- & PROJECTSTOFFERING

BISCUITS & DRINKS

De vrienden van Aaltjesdagen

Page 27: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

your partner in high quality loading, unloading and safe-ty systems for over 30 years

www.kanon.nl

Loading equipment for marine, road and rail tankers

KANON MARINE LOADING ARMSSymmetric Design, Excellent Performance

De vrienden van Aaltjesdagen

Page 28: Aaltjesdagen Harderwijk, Aaltjesmagazine 2013

Geen zorgen.Internetfi ltervan Solcon

solcon Provider met een hart

Geen zorgen.

€ 2,54 (per maand)

i.c.m. elk internet -abonnement van Solcon

Wel de voordelen, niet de nadelen van internetInternet hoort bij ons leven. Maar kent u als ouder ook de gevaren? Geweld en porno zijn letterlijk maar één klik van uw kind verwijderd. Het internetfi lter van Solcon beschermt uw kinderen hiertegen. Ook als u niet in de buurt bent. Wel de voordelen van internet dus. Maar niet de nadelen. Het internetfi lter is te krijgen in combinatie met elk internetabonnement van Solcon. En dat voor maar € 2,54 extra per maand.

Alle voordelen van het internetfi lter:

• Beschermt uw gezin tegen websites met porno, geweld, haat, discriminatie, gokken en vloeken;

• Optioneel als ouder geblokkeerde pagina’s bekijken met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord;

• Schakel als ouder het internetfi lter handmatig aan of uit;

• Gebruik het internetfi lter op alle pc’s, iPads en laptops;

• Het internetfi lter is per maand opzegbaar.

www.solcon.nl/internetfi lter

17360000176-SOL-170x320_internetfilter.indd 1 13-05-13 17:09