71103 Fortuna 09 15 - ingridlemmens.files.wordpress.com · en 2007 onder contract bij PSV. Vanwege...

8
Kicks Fortuna Sittard prijs: 1,- Fortuna Sittard - Telstar vrijdag 5 maart 2010

Transcript of 71103 Fortuna 09 15 - ingridlemmens.files.wordpress.com · en 2007 onder contract bij PSV. Vanwege...

KicksFortuna Sittard

prijs: € 1,-

Fortuna Sittard - Telstarvrijdag 5 maart 2010

WedstrijdbalsponsorMH RoadstylingHavikstraat 9 SittardTel.: 046 - 4529627www.mhroadstyling.nl

Fortuna Sittard wenst haar sponsor een plezierige wedstrijd toe.

even bijpraten met...

www.fortunasittard.nl3

... Fortunatrainer Roger Reijners

„We hebben veel wedstrijden in korte tijd gespeeld. Onze laatste thuiswedstrijd tegen FC Emmen was een hele slechte beurt van onze kant. Daarna speelden we bij RBC (2-1 verlies) een vrije goede wedstrijd en hadden we absoluut meer verdiend.

Tegen FC Oss vond ik de 1-1 een terechte uitslag. Onze laatste wedstrijd speelden we afgelopen maandag in Leeu-warden tegen Cambuur. Dat is een kampioenskandidaat en dan moet je zelf top zijn om een resultaat te kunnen halen. In de slotfase konden we de achterstand verkleinen tot 2-1, maar die treffer viel te laat om nog iets te kunnen afdwingen. Ik vond dat we bij het eerste doelpunt niet scherp genoeg verdedigden en het tweede doelpunt kwam zeer knullig tot stand. Positief was dat we de ruimtes klein hielden en probeerden zo ver mogelijk van ons eigen doel af te spelen.

Het belang van de wedstrijd van vanavond is bij iedereen duidelijk. Na de winterstop hebben we vooral goede dingen laten zien in de uitwedstrijd tegen FC Volendam en het gewonnen thuisduel tegen Excelsior. Dat is het niveau dat we willen halen en waar mogelijk nog verbeteren.”

Fortuna Sittard

Trendwork ArenaAdresMilaanstraat 120, SittardPostadresPostbus 366130 AA SittardTelefoon046-4269966

RedactieIngrid LemmensIvo van Luxemborg

FotografieJo Gijzen

Uitgever

www.zpress.nlPostbus 10153300 BA DordechtTel.: 078 - 639 70 70Fax: 078 - 639 70 71

AcquisitieZ-Press Sport & Media BV

Financiële administratieZ-Press Sport & Media BVPostbus 10153300 BA Dordrecht

VormgevingMediamens, Sittardwww.mediamens.nl

OpmaakWeijmans Media GroepImke de Wette

Drukdrukkerij Bern. Claessens B.V., Sittard

Colofon

www.fortunasittard.nl

www.fortunasittard.nl5

Telstar

de tegenstander van vanavond

Naast Plet is Arvid Smit een andere opval-lende naam in de selectie van de Noordhol-landers. De middenvelder stond tussen 2004 en 2007 onder contract bij PSV. Vanwege een kuitbeenbreuk kan Smit voorlopig niet in actie komen. In de huidige selectie van Telstar bevinden zich geen ex-Fortunezen. In het verleden maakte onder meer aanvaller Regillio Simons de overstap van Telstar naar Fortuna.

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen Fortuna en Telstar in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. Vier minuten voor rust scoorde Jürgen Heinrichs het openingsdoel-punt. In de tweede helft bracht Richmond Bossman, die afgelopen vrijdag met FC Oss tegen Fortuna speelde, beide ploegen in evenwicht. Ramon Voorn zorgde tien minuten later voor het winnende doelpunt: 2-1.

Tegenstander Telstar bevindt zich net als FC Oss, Fortuna Sittard en FC Emmen in de onderste regionen van de Jupiler League. Vanwege de teleurstellende resultaten werd onlangs trainer Edward Metgod opgevolgd door Marcel Bout. Onder leiding van de nieuwe trainer ging Telstar tweemaal met miniem verschil onderuit. Zowel het uitduel tegen Go Ahead Eagles als de thuiswedstrijd tegen AGOVV eindigde in een 2-1 nederlaag. Ondanks de lage klassering heeft de ploeg uit Velsen wel één van de topschutters uit de Jupiler League in de gelederen. Aanvaller Melvin Plet scoorde al 16 doelpunten.

Twee van zijn treffers scoorde Plet in de eerste ontmoeting met Fortuna. De Sittardse ploeg leidde na een sterke eerste helft met 1-0 dankzij een doelpunt van Markus Rychlik. Na de pauze bogen de Witte Leeuwen binnen één minuut de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Plet zorgde later in de tweede helft voor de definitieve beslissing: 3-1.

04/05 05/06 06/07 07/08 08/09

Fortuna Sittard 1 0 2 0 2Telstar 3 0 1 3 1

Telstar 5 2 0 4 1Fortuna Sittard 2 2 3 1 1

6

Fortuna Sittard Telstar

Yoann de BoerGuliano Diaz

Gino FacennaSebastiano Garlisi

Rick GeenenZarko GrabovacTom Grootaers

Harrie GommansYassine HalimBadre Kotbani

Anthony di LalloEdwin LinssenMarc MbouaPieter Nys

Charlie van den OuwelandDino Peljto

Markus RychlikAngelo SimoneDemba Traoré

Nico VanekSven Verdonck

Gavrey VillarrealRamon Voorn

Danny Wintjens

Kevin BrandsNicandro Breeveld

Mettin CopierAnthony CorreiaDon Juan DayJordy Deckers

Raymond FafianiIlias HaddadErwin Koen

Frank KorpershoekAndré Krul

Harmen KuperusCalvin MacIntosh

Levi MarengoFurdjel NarsinghBenito Olenski

Glynor PletJerold Promes

Gaston SalasiwaGregory Schaken

Robert SchutzArvid SmitKoen Stam

Jeroen TesselaarJoona Toivio

Rodney Ubbergen

Trainer: Roger Reijners Assistent-trainers: Roel Coumans en

Fuat Usta

Trainer: Marcel BoutAssistent-trainer: Gideon Dijks

Scheidsrechter: W. SmetAssistent-scheidsrechters: X. Decocq & J. Vermeulen

Vierde official: T. Klein Zieverink

6

de selectiesFortuna Sittard - Telstar

B u s i n e s s PARTNERS

“We willen het tij snel keren”

yoann de boer

In de winterstop werd Yoann de Boer, na Harrie Gommans en Edwin Linssen, als derde versterking aangetrokken. De van FC Den Bosch afkomstige speler kijkt met een dubbel gevoel terug op de afgelopen weken.

„Ik ben blij tot nu toe alles gespeeld te hebben, maar het gaat nu niet om mij persoonlijk. Het teambelang staat voorop en dan valt het qua resultaat tegen”, vindt De Boer. „De afstand tot de ploegen boven ons is niet al te groot, maar ook het verschil met FC Oss is kleiner dan gehoopt. We wilden in de afgelopen duels veel punten halen, maar helaas was het resultaat na vier wedstrijden slechts één punt. Bij RBC hebben we een goede wedstrijd gespeeld en verdienden we meer. We hebben echter met de harde werkelijkheid te maken en zullen snel punten

www.fortunasittard.nl7

moeten gaan pakken. We willen het tij snel keren.”

Van de acht resterende duels worden er vijf in eigen stadion gespeeld. „Het is prettig nog een aantal keer thuis te spelen, maar we willen niet alleen voor eigen publiek punten pakken. Onze laatste thuiswedstrijd tegen FC Emmen willen we snel vergeten. Dat was een grote teleurstelling, nadat we daarvoor enkele goede wedstrijden hadden gespeeld. We gaan er alles aan doen om vanavond tegen Telstar drie punten te pakken. Je ziet aan een ploeg als FC Eindhoven hoe snel het kan gaan. Wij moeten zorgen meer vertrouwen te krijgen. Dat is de basis om tot goede resultaten te komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we nog voldoende punten gaan halen, zodat we het seizoen met een goed gevoel kunnen afsluiten.”

www.fortunasittard.nl

19 februari 2010

fortuna sittard - fc emmen 0-2

Bronneberg Advocaten

shirtsponsor van vanavond

Pieter Nys zet Xander Houtkoop van de bal.Roy Stroeve kijkt toe hoe Edwin Linssen een pass verstuurt.

Bij Bronneberg Advocaten stellen enthousiaste advocaten hun diensten beschikbaar aan particu-lieren en het bedrijfsleven. In de landelijke audit van de Orde van Advocaten werd in de eind-conclusie over het kantoor als volgt geoordeeld: “een goed georganiseerd, modern en efficiënt werkend kantoor.” Ieder van de advocaten heeft zijn eigen aan-dachtsgebieden en specialismen. Het kantoor werkt voor zowel particulieren, mkb en grote instellingen. Bronneberg Advocaten onder-scheidt zich met name door het specialisme Arbeidsrecht. Mr. Breuls en Mr. Bronneberg zijn de eerste erkende arbeidsrechtspecialisten in de Westelijke Mijnstreek en lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland.Het team van Bronneberg Advocaten toont betrokkenheid bij juridische zaken en biedt een gedegen kennis. Vaak kan door goede bemidde-

ling de gang naar de rechter worden voorkomen. U kunt bij Bronneberg Advocaten met al uw juridische problemen terecht.Breuls en Bronneberg zijn van mening dat advocaten in eerste instantie hulpverleners zijn. “Tijdens een eerste gesprek geven we een duidelijk advies, dat ook kan bestaan uit de mede-deling dat het beter is er geen zaak van te maken. Komen we tot een zaak, dan geven we heel vaak de voorkeur aan overleg boven het conflict. We zoeken naar een emotioneel en financieel betere oplossing. Helaas lukt dat niet altijd. Dan gaan we het conflict aan en leveren gedegen kennis, ook in de juridische fase. We werken goed en snel.”

Kantoor GeleenRijksweg 207, 6161 BM Geleentelefoon: 046 - 475 35 34www.bronnebergadvocaten.nl

www.fortunasittard.nl9

Slechts één seizoen speelde Mischa Rook bij Fortuna Sittard. Afgelopen vrijdag zag hij zijn oude club spelen tegen FC Oss, waar hij manager algemene zaken is. Gezien de stand op de ranglijst was het een aparte wedstrijd.

Erg florissant staan Fortuna Sittard en FC Oss er dit seizoen, waarin voor het eerst degra-datie naar de Topklasse plaatsvindt, niet voor. Het onderlinge duel in Oss afgelopen vrijdag was dan ook van groot belang. Voor iedereen met een groen-geel hart was het ontzettend fijn dat Markus Rychlik in blessuretijd de gelijkmaker scoorde, voor Rook echter niet. ,,Het was voor ons een enorme teleurstelling. Het was een ontzettend belangrijke wedstrijd voor beide teams. We hadden de drie punten graag in Oss willen houden.”

Rook had ondanks zijn Fortuna-verleden geen speciale gevoelens bij de wedstrijd. ,,Ik ben twee jaar geleden gestopt met betaald voetbal en als je niet meer in het veld staat, wordt dat toch minder. Daarnaast heb ik slechts één seizoen voor Fortuna gespeeld. Bij Dordrecht, waar ik zes jaar speelde, heb ik dat gevoel wel. Al wordt het wel minder zodra je ouder wordt.”

Eén seizoen droeg Rook het groen-gele shirt van Fortuna Sittard. Aan het begin van het seizoen 2001/2002 maakte hij de overstap

hoe is het met ...Mischa Rook

van eerstedivisionist Cambuur naar Fortuna Sittard. ,,Ik heb een positief gevoel overgehouden aan mijn tijd in Sittard. Het was een leuke erva-ring in de eredivisie. Maar het was wel een bizar seizoen, want aan het einde werd het heel spannend of de club nog kon blijven bestaan na de

degradatie.” Toch heeft dat het gevoel van Rook over Fortuna niet beïnvloed ,,Uiter-aard was het een minder leuke ervaring, maar ik vond het jammer dat mijn avontuur bij Fortuna door omstandigheden maar één jaar heeft geduurd.”

Bij de wedstrijd van vorige week vrijdag kwam Rook weinig bekenden tegen. ,,Alleen Roel Coumans, Sjra Phillippen en Ger Meijers ken ik nog.” Met spelers van het elftal van toen heeft hij nog nauwelijks contact. ,,Als we tegen AGOVV spelen kom ik Marco Heering en René van Dieren tegen en Marcel Aker-boom spreek ik nog wel eens. De laatste jaren wordt dat steeds minder. Het slijt op den duur.”

Rook hoopt dat zowel FC Oss als Fortuna niet degradeert naar de Topklasse. ,,Dat gun je geen enkele club, laten we hopen dat beide clubs de negatieve spiraal kunnen doorbreken en de rode lantaarn aan een andere club kunnen geven. Maar ik ben bang dat het tussen ons, Fortuna en FC Emmen zal gaan.”

9

per 1 maart 2010

stand jupiler league

Programma Jupiler League

Vrijdag 5 maartExcelsior - FC OssAGOVV Apeldoorn - MVVBV Veendam - FC OmniworldGo Ahead Eagles - FC Dordrechtsc Cambuur - FC ZwolleFC Eindhoven - FC EmmenFC Volendam - RBC RoosendaalFortuna Sittard - TelstarFC Den Bosch - Helmond Sport

Maandag 8 maartTelstar - ExcelsiorFC Den Bosch - FC VolendamFC Zwolle - AGOVV ApeldoornDe Graafschap - sc Cambuur Helmond Sport - Fortuna SittardMVV - FC EindhovenFC Dordrecht - FC OssFC Omniworld - Go Ahead EaglesRBC Roosendaal - FC Emmen

gespeeld winst gelijk verlies punten voor/tegen 1. De Graafschap 28 18 6 4 60 56-23 2. Go Ahead Eagles 27 15 8 4 53 44-20 3. FC Zwolle 28 15 6 7 51 44-29 4. SC Cambuur 26 14 8 4 50 55-40 5. Excelsior 27 14 4 9 46 51-36 6. AGOVV Apeldoorn 26 12 8 6 44 46-36 7. Helmond Sport 27 13 5 9 44 55-43 8. FC Den Bosch 28 10 10 8 40 51-41 9. RBC Roosendaal 28 10 7 11 37 34-40 10. MVV 27 10 6 11 36 44-50 11. FC Eindhoven 27 10 5 12 35 49-59 12. FC Dordrecht 26 10 3 13 33 45-44 13. BV Veendam 25 8 8 9 32 37-36 14. FC Omniworld 27 8 5 14 29 30-48 15. FC Volendam 27 6 10 11 28 46-56 16. FC Emmen 26 6 5 15 23 34-60 17. Telstar 27 6 5 16 23 35-50 18. Fortuna Sittard 28 5 7 16 22 24-47 19. FC Oss 25 3 8 14 17 29-51

10www.fortunasittard.nl