311014 brief aan misister opstelten mishandeling merries

2
Oliemolensingel 58 7511 BC Enschede T 053-7550108 / 06-53456640 F 084-7529971 [email protected] www.zinloosgewelddieren.nl STICHTING ZINLOOS GEWELD TEGEN DIEREN Ministerie van Veiligheid en Justitie Postbus 20301 2500 EH Den Haag T.a.v. de heer Opstelten 31 oktober 2014 Onderwerp: Onderschatting gevaar „taakaccent” dierenpolitie. Geachte heer Opstelten, Wij maken ons extreme grote zorgen, over het besluit dat de dierenpolitie slechts een „taakac- cent” is geworden. De laatste tijd is het mishandelen van merrie’s schering en inslag, en de politie heeft niet voldoende mogelijkheden om dit adequaat aan te pakken. In 200 hebben wij ook meerdere malen gewaarschuwd voor het gevaar van het mishandelen van merries, toen gedaan door de dierenbeul van Twente. Hij mishandelde de dieren in en om de ge- slachtsdelen,hij nam ook regelmatig geslachtsdelen van dieren mee. Ook toen was dierenleed niet belangrijk genoeg in de politiek. Die houding heeft uiteindelijk geresulteerd dat de dierenbeul van Twente, vrouwen heeft verkracht, en een zwerver in het volkspark heeft vermoord, door zijn geslachtsdeel er af te snijden, en mee te nemen naar zijn huis. De dierenbeul van Twente heeft levenslang gekregen van de rechter, omdat de TBS maatregel niets geholpen heeft. Hij heeft al deze gruwelijkheden gepleegd in zijn TBS tijd. Nu ook zien wij weer het zelfde gebeuren, de politie heeft helaas niet voldoende mankracht om dit landelijk aan te pakken. Nu zijn er verschillende korpsen die de mishandelingen afzonderlijk onderzoeken. Ook door het verdwijnen van het Landelijk Expertisecentrum Dierenwelzijn is een groot probleem ontstaan, het expertisecentrum zorgde er voor, dat alle meldingen centraal gebundeld werden. De mishandeling van paarden en pony’s is niet een regionaal, maar een landelijk probleem. Dit dient daarom ook landelijk onderzocht te gaan worden en niet op regionaal gebied. Wij verzoeken u, om zich sterk te maken voor opsporen van de paardenbeulen. Zodat zich de geschiedenis niet gaat herhalen, de geschiedenis van 2000. Het zou verschrikkelijk zijn dat over een paar jaar blijkt, dat er vrouwen vermoord en verkracht zijn door een paardenbeul, die zijn kick niet meer haalde uit het mishandelen van paarden.

description

Brief aan minister Opstelten, over taakaccent politie

Transcript of 311014 brief aan misister opstelten mishandeling merries

Page 1: 311014 brief aan misister opstelten mishandeling merries

Oliemolensingel 58 7511 BC Enschede !T 053-7550108 / 06-53456640 F 084-7529971 [email protected] !www.zinloosgewelddieren.nl

STICHTING ZINLOOS GEWELD TEGEN DIEREN

Ministerie van Veiligheid en Justitie Postbus 20301 2500 EH Den Haag !T.a.v. de heer Opstelten 31 oktober 2014 !Onderwerp: Onderschatting gevaar „taakaccent” dierenpolitie.

!!Geachte heer Opstelten,

Wij maken ons extreme grote zorgen, over het besluit dat de dierenpolitie slechts een „taakac-cent” is geworden. De laatste tijd is het mishandelen van merrie’s schering en inslag, en de politie heeft niet voldoende mogelijkheden om dit adequaat aan te pakken.

In 200 hebben wij ook meerdere malen gewaarschuwd voor het gevaar van het mishandelen van merries, toen gedaan door de dierenbeul van Twente. Hij mishandelde de dieren in en om de ge-slachtsdelen,hij nam ook regelmatig geslachtsdelen van dieren mee. Ook toen was dierenleed niet belangrijk genoeg in de politiek. Die houding heeft uiteindelijk geresulteerd dat de dierenbeul van Twente, vrouwen heeft verkracht, en een zwerver in het volkspark heeft vermoord, door zijn geslachtsdeel er af te snijden, en mee te nemen naar zijn huis.

De dierenbeul van Twente heeft levenslang gekregen van de rechter, omdat de TBS maatregel niets geholpen heeft. Hij heeft al deze gruwelijkheden gepleegd in zijn TBS tijd.

Nu ook zien wij weer het zelfde gebeuren, de politie heeft helaas niet voldoende mankracht om dit landelijk aan te pakken. Nu zijn er verschillende korpsen die de mishandelingen afzonderlijk onderzoeken.

Ook door het verdwijnen van het Landelijk Expertisecentrum Dierenwelzijn is een groot probleem ontstaan, het expertisecentrum zorgde er voor, dat alle meldingen centraal gebundeld werden. De mishandeling van paarden en pony’s is niet een regionaal, maar een landelijk probleem. Dit dient daarom ook landelijk onderzocht te gaan worden en niet op regionaal gebied.

Wij verzoeken u, om zich sterk te maken voor opsporen van de paardenbeulen. Zodat zich de geschiedenis niet gaat herhalen, de geschiedenis van 2000. Het zou verschrikkelijk zijn dat over een paar jaar blijkt, dat er vrouwen vermoord en verkracht zijn door een paardenbeul, die zijn kick niet meer haalde uit het mishandelen van paarden.

!!!

Page 2: 311014 brief aan misister opstelten mishandeling merries

!Graag zou ik een onderhoud met u wensen, om nader inzicht te geven in het grote gevaar dat schuilt in de ingezette koers door de politiek.

!Hopenden op een spoedig bericht,

Teken ik, namens het bestuur, met vriendelijke groet,

!!Henk ten Napel

!

Page "2