20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

7
Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren [email protected] Gedrukt op milieuvriendelijk papier VERSLAG Titel verslag: Infoavond voorontwerp Kloosterstraat Datum en uur vergadering: 20/02/2014 – 20:00 Plaats vergadering: Ekers Hof, Akerzaal volgnummer: 20140220_verslag infoavond Kloosterstraat Datum volgende vergadering: Niet bekend Verslag vorige vergadering: X goedgekeurd niet goedgekeurd Commentaar: 1. Aanwezigen We telden 106 aanwezigen. Het panel zag er als volgt uit : Koen Palinckx districtsvoorzitter Ekeren Frederik Elsermans kabinetsadviseur schepen Koen Kennis Niki Slangen consulent mobiliteit Wine Asselberghs dienst publieke ruimte Felix Vanvuchelen minder hinder expert, dienst werk en economie David Michiels moderator Stedelijk Wijkoverleg Ook zaten experts zoals Bart Serraris (projectleider) en Kristof Myncke (projectmanager Rio-link) en Machteld Raes (consulent architectuur) op de eerste rij. 2. Algemeen Tijdens het eerste gedeelte werd een presentatie over het voorontwerp toegelicht door het panel. Vervolgens werden de vragen opgehaald die door de bewoners genoteerd werden. Na een korte pauze beantwoordde het panel de meest voorkomende vragen. De overige vragen werden na de vragenronde beantwoord aan infostandjes en/of bij deze, in dit verslag. 3. Presentatie U vindt de presentatie van de avond terug op http:// www.ekeren.be onder Openbare Werken > Opstartfase > Kloosterstraat 4. Vragen die werden beantwoord tijdens de presentatie Wine Asselberghs, ontwerper : 1. Graag voldoende aandacht voor het esthetische, geen betonklinkers bijvoorbeeld, maar ook voor het functionele. a. We willen echt een mooi uitzicht van het straatbeeld we houden hier zeker rekening mee. b. Straatmeubilair komt uit een catalogus genaamd de straatmeubilaris, en is getest op kwaliteitseisen zoals onderhoud, veiligheid en vandalismebestendigheid. 2. Worden er voldoende vuilbakken voorzien? Ja, we voorzien vuilbakken. Het aantal en de locaties kunnen we nog niet vermelden. Dat is iets voor in het definitieve ontwerp. Niki Slangen, mobiliteitsdeskundige 1. Het verdwijnen van de verkeerslichten in de Kloosterstraat aan Moretuslei : De verkeerslichten staan er nu omdat er slechts op beperkte uren zone 30 geldt. Verder is de straat zeer breed en kan er zeer snel gereden worden. Door de heraanleg gaan we deze snelheid aanpakken en wordt de Kloosterstraat een permanente zone 30. Deze zal worden afgedwongen door het profiel van de straat te versmallen en snelheidsremmers (verkeersplateaus) te voorzien. Er wordt overgegaan op enkelrichtingsverkeer waardoor de intensiteit van het gemotoriseerd verkeer daalt.

description

Verslag infoavond Kloosterstraat

Transcript of 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Page 1: 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren

[email protected]

Ged

ruk

t o

p m

ilie

uv

rien

deli

jk p

ap

ier

VERSLAG Titel verslag: Infoavond voorontwerp Kloosterstraat

Datum en uur vergadering: 20/02/2014 – 20:00

Plaats vergadering: Ekers Hof, Akerzaal

volgnummer: 20140220_verslag infoavond Kloosterstraat

Datum volgende vergadering: Niet bekend Verslag vorige vergadering: X goedgekeurd

niet goedgekeurd

Commentaar:

1. Aanwezigen We telden 106 aanwezigen. Het panel zag er als volgt uit :

Koen Palinckx districtsvoorzitter Ekeren Frederik Elsermans kabinetsadviseur schepen Koen Kennis Niki Slangen consulent mobiliteit Wine Asselberghs dienst publieke ruimte Felix Vanvuchelen minder hinder expert, dienst werk en economie David Michiels moderator Stedelijk Wijkoverleg

Ook zaten experts zoals Bart Serraris (projectleider) en Kristof Myncke (projectmanager Rio-link) en Machteld Raes (consulent architectuur) op de eerste rij. 2. Algemeen Tijdens het eerste gedeelte werd een presentatie over het voorontwerp toegelicht door het panel. Vervolgens werden de vragen opgehaald die door de bewoners genoteerd werden. Na een korte pauze beantwoordde het panel de meest voorkomende vragen. De overige vragen werden na de vragenronde beantwoord aan infostandjes en/of bij deze, in dit verslag. 3. Presentatie U vindt de presentatie van de avond terug op http:// www.ekeren.be onder Openbare Werken > Opstartfase > Kloosterstraat 4. Vragen die werden beantwoord tijdens de presentatie

Wine Asselberghs, ontwerper :

1. Graag voldoende aandacht voor het esthetische, geen betonklinkers bijvoorbeeld, maar ook voor het functionele.

a. We willen echt een mooi uitzicht van het straatbeeld we houden hier zeker rekening mee. b. Straatmeubilair komt uit een catalogus genaamd de straatmeubilaris, en is getest op

kwaliteitseisen zoals onderhoud, veiligheid en vandalismebestendigheid. 2. Worden er voldoende vuilbakken voorzien?

Ja, we voorzien vuilbakken. Het aantal en de locaties kunnen we nog niet vermelden. Dat is iets voor in het definitieve ontwerp.

Niki Slangen, mobiliteitsdeskundige

1. Het verdwijnen van de verkeerslichten in de Kloosterstraat aan Moretuslei : De verkeerslichten staan er nu omdat er slechts op beperkte uren zone 30 geldt. Verder is de straat zeer breed en kan er zeer snel gereden worden. Door de heraanleg gaan we deze snelheid aanpakken en wordt de Kloosterstraat een permanente zone 30. Deze zal worden afgedwongen door het profiel van de straat te versmallen en snelheidsremmers (verkeersplateaus) te voorzien. Er wordt overgegaan op enkelrichtingsverkeer waardoor de intensiteit van het gemotoriseerd verkeer daalt.

Page 2: 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren

[email protected]

Ged

ruk

t o

p m

ilie

uv

rien

deli

jk p

ap

ier

2. Linksafslagstrook inplannen ter hoogte van het Kristus-Koningplein : Het onderzoek loopt nog. Ontwerpmatig kan er echter op die plaats geen linksafslagstrook voorzien worden omdat er dan een andere gevaarlijke verkeerssituatie ontstaat. Onlangs werden er verkeerstellingen uitgevoerd, die nu in een simulatie worden bekeken om na te gaan of er zich een probleem zou stellen zonder afslagstrook. Indien dat het geval is, zal onderzocht worden of het probleem met een aangepaste verkeerslichtenregeling kan worden opgelost.

3. Ontbreken van fietspaden : Wij zijn altijd gebonden aan profielbreedtes van een straat, namelijk de straatbreedte van gevel tot gevel. In de Boerendijk liet de profielbreedte het niet toe om voetpaden aan beide kanten (wettelijk verplicht) én fietspaden én voldoende brede rijweg aan te leggen. Er werd geopteerd om er dan verkeersplateaus aan te leggen zodat de snelheid laag wordt gehouden en er bijgevolg toch veilig gefietst kan worden op de rijweg. Daarnaast heeft het district ook een comfortabel fietspad aangelegd langs de spoorlijn.

De breedte van de Kloosterstraat is echt te beperkt om er dubbelrichtingsverkeer én veilige voetpaden én fietspaden in aan te leggen. De profielbreedte op het smalste stuk laat ons zelfs niet toe om een rijweg te voorzien voor dubbelrichingsverkeer en voldoende brede voetpaden. Dat is ook de reden waarom de enkelrichting ingevoerd wordt. Er is dus zeker geen ruimte voor kwalitatieve fietspaden. Door de verminderde intensiteit dankzij de enkelrichting en de invoering van een permanente zone 30 is een fietspad echter niet meer noodzakelijk. De zone 30 zal voldoende afgedwongen worden om de veiligheid voor de fietsers te garanderen.

4. Vrees voor toename verkeersdrukte in Driehoekstraat, Moretuslei, Bosstraat,… Er zijn duidelijke afspraken gemaakt om vooraf op alle evenwijdige assen metingen te gaan doen. Zo kan na de invoering gecontroleerd worden waar de intensiteit is toegenomen om dan maatregelen te kunnen nemen als de situatie onveilig wordt. Er is geen sprake van opheffing van parkeren in Moretuslei om dubbelrichting in te voeren.

Frederik Elsermans, Kabinetsadviseur Koen Kennis

Angst voor stijgende verkeersintensiteit: De bedoeling van dit plan is net dat we de dorpskern willen teruggeven aan de Ekerenaar door doorgaand verkeer uit Ekeren te houden. We willen de stromen verkeer uit de Leugenberg en Kapellen opvangen via de A12, toekomstige Nx en andere grote wegen.

Koen Palinckx, districtsvoorzitter Ekeren

Waar gaat de markt naartoe : Het is een aandachtspunt, maar een markt verplaatsen is geen sinecure. De verhuis staat er aan te komen. Als de Kloosterstraat is heraangelegd moet er een alternatief zijn voor de markt. Momenteel zoeken we naar alternatieve locaties. Er komen heel wat randvoorwaarden bij kijken, zoals bijvoorbeeld een straatbreedte van 12 meter, vrije doorgang voor hulpdiensten,… Een markt opstellen aan één straatzijde is niet aantrekkelijk voor markthandelaars, dus zoveel mogelijk aan twee zijden van de straat. De markt moet wel in het centrum blijven, omwille van de wisselwerking tussen middenstand en markt.

Felix Vanvuchelen, minderhinderambtenaar

1. Welke wegomleggingen komen er: Het omleidingsplan moet vormgegeven worden door verkeerspolitie. Er zijn allerlei voorwaarden aan verbonden: veiligheid, personenvervoer, ambulante diensten. Deze voorwaarden worden mee in het bestek gestoken voor de aannemer, die hier rekening

Page 3: 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren

[email protected]

Ged

ruk

t o

p m

ilie

uv

rien

deli

jk p

ap

ier

mee moet houden. De aannemer plaatst ook de signalisatie. Meer nieuws volgt als de werken dichterbij komen.

Kristof Myncke, projectmanager Rio-link

1. Wat gebeurt er met de riolering: Het is de bedoeling om een gescheiden stelsel aan te leggen, momenteel ligt er aan beide zijden één buis. Er wordt bekeken of deze behouden kunnen worden, maar er komt zeker ook bijkomende riolering.

2. Kunnen wij altijd binnen in onze parking tijdens de werken : Niet altijd, maar we proberen de periode van onbereikbaarheid zo kort mogelijk te houden. In de meeste gevallen beperkt zich dat tot minder dan een week. Ook bij aanleg van de weg zelf zullen er bij het asfalteren en aanleggen van voetpaden enkele periodes van onbereikbaarheid zijn. Maar ook deze periodes moeten zo kort mogelijk zijn.

3. Hoe lang duren de werken:

Een moeilijke vraag om een exact antwoord op te geven. We weten bijvoorbeeld nu nog niet welke nutsmaatschappijen van de gelegenheid zullen gebruik maken om verbeterwerken uit te voeren. Ook de omvang van de rioleringswerken is nog niet volledig duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid duren de werken anderhalf à twee jaar.

5. Vragen die werden beantwoord na de presentatie

MOBILITEIT

1. Kan er aan de Kloosterstraat 8 nog wel gemakkelijk cash geld geleverd worden?

Er is een parkeerstrook voor huisnummer 8 die tussen bepaalde venstertijden ook als laad- en loszone kan dienen. De uren en locaties zijn nog niet bepaald, dit gebeurt in een latere fase. Suggesties zijn welkom.

2. Kan er aan huisnummer 22-24 een laad- en loszone komen, ook nuttig voor huisnummer 23?

(x2)

De inplanting van de verschillende laad-en loszones wordt later in het proces bekeken. Deze worden voorzien in de parkeerstrook en zullen wellicht beperkt worden tot bepaalde venstertijden. Op die manier kunnen klanten van de winkels gebruik maken van diezelfde zone buiten de venstertijden. De locatie van de verschillende laad-en loszones wordt bekeken in functie van de nood van de winkels in de Kloosterstraat.

3. Graag een laad- en loszone net voorbij het kruispunt met de Driehoekstraat.

De inplanting van de verschillende laad- en loszones wordt later in het proces bekeken. Deze worden voorzien in de parkeerstrook en zullen wellicht beperkt worden tot bepaalde venstertijden. Op die manier kunnen klanten van de winkels gebruik maken van diezelfde zone buiten de venstertijden. De locatie van de verschillende laad- en loszones wordt bekeken in functie van de verschillende winkels die in de Kloosterstraat gelegen zijn.

4. Hoe gebeurt de aansluiting op de Steenstraat?

Hier zijn geen wijzigingen voorzien. Het projectgebied loopt tot en met het kruispunt met het Groot Hagelkruis.

5. Hoe zit het met de markt en de lijn? (x4)

Als de Kloosterstraat enkelrichting wordt, zal de markt verplaatst worden. Er is nog niet bepaald waar de markt dan zal komen. De bussen van De Lijn zullen vanaf de heraanleg definitief in één richting omrijden via Driehoekstraat en Boerendijk.

6. Zijn die verkeersplateaus echt nodig?

Page 4: 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren

[email protected]

Ged

ruk

t o

p m

ilie

uv

rien

deli

jk p

ap

ier

De Kloosterstraat wordt een permanente zone 30 na de heraanleg. De plateaus zijn nodig om de snelheid laag te houden.

7. Gaat de leefbaarheid in de Driehoekstraat straks niet omlaag?

We verwachten dat het verkeer zich zal spreiden over de verschillende alternatieve assen richting Noorden. Een aantal jaar geleden is er al eens gedurende 6 maanden enkelrichting ingevoerd naar aanleiding van een werf. Er is toen grondig bekeken wat de gevolgen waren. Een groot aandeel doorgaand verkeer bleef weg uit Ekeren centrum en het overige verkeer verliep gespreid over de verschillende alternatieve assen. De verkeersdrukte zal nauwkeurig gemonitord worden.

8. Graag enkelrichting in Molenaarstraat richting Molenstraat anders moeten we één km

omrijden komende van de Leugenberg. (x3)

De huidige circulatie van Molenaarstraat en omgeving blijft behouden. De routes die vandaag gevolgd worden om de Molenaarstraat te bereiken, kunnen ook nog gevolgd worden in geval van enkelrichting. Als we de richting van de Molenaarstraat omkeren, creëren we een sluiproute via Molenstraat, Molenaarstraat en Frans Lenaertsstraat.

9. Komt er een ondergrondse parking onder het Kristus-Koningplein ? (x2)

Neen, er komt geen ondergrondse parking 10. Waarom komt er geen fietspad?

Vraag werd beantwoord tijdens infoavond (zie verslag) 11. Hoe zit het met de toekomstige verkeersdruk in Driehoekstraat, Blarenstraat, Boerendijk en

Moretuslei?

Er zal waarschijnlijk een (beperkte) toename zijn van de verkeersdruk op de verschillende assen maar we verwachten dat het verkeer zich zal spreiden. Een aantal jaar geleden is er al eens gedurende 6 maanden enkelrichting ingevoerd naar aanleiding van een werf. Er is toen grondig bekeken wat de gevolgen waren. Een groot aandeel doorgaand verkeer bleef weg uit Ekeren centrum en het overige verkeer was mooi gespreid over de verschillende alternatieve assen. De verkeersdrukte op de verschillende assen zal nauwkeurig gemonitord worden. (+ zie verslag, werd ook beantwoord tijdens infoavond)

12. Waarom blijft de Jozef de Weerdstraat dubbelrichting als één van de weinige? Het is er veel te

smal !

Er is enkel een beperkte ingreep gepland thv de school in de Jozef De Weerdstraat en geen circulatiewijziging. Ervaring leert dat het invoeren van enkelrichting zonder infrastructurele maatregelen (zoals bijvoorbeeld verkeersplateaus op regelmatige afstanden) vaak een snelheidsverhogend effect heeft. Er worden immers geen tegenliggers meer verwacht. Het kruisen van voertuigen zorgt er nu voor dat er niet snel gereden kan worden in de straat en bijgevolg veiliger is.

13. Komt er een rondpunt aan de Boerendijk?

Er komt geen rondpunt aan Boerendijk. De verkeerslichten blijven daar behouden maar de regeling ervan zal geoptimaliseerd worden.

14. Kan ik mijn werk nog bereiken als ik een garage heb in de Kloosterstraat?

Ja, eventueel mits een kleine omweg. 15. Is het wel een goed idee om de verkeerslichten aan het Geestenspoor weg te halen als het

drukker wordt in de Driehoekstraat?

Recent werd in heel Ekeren centrum zone 30 ingevoerd (met uitzondering van de Kloosterstraat, deze volgt na heraanleg). De verkeerslichten worden verwijderd omdat er sinds kort geen verkeer meer kan komen uit het Geestenspoor. Er valt met andere woorden een tak van het kruispunt weg. Er wordt wel een veilige oversteek voorzien op een verkeersplateau. Verkeerslichten zijn niet altijd veiliger, zeker niet in een zone 30. Een verkeerslicht wordt vaak

Page 5: 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren

[email protected]

Ged

ruk

t o

p m

ilie

uv

rien

deli

jk p

ap

ier

genegeerd, zeker op minder drukke momenten. Zonder verkeerslichten wordt er beter oogcontact gemaakt en zijn bestuurders alerter. Er wordt ook hier nauw opgevolgd dat er zeker geen onveilige situatie zou ontstaan.

16. Komen er flitspalen?

Neen, er worden voldoende infrastructurele maatregelen genomen om de snelheid laag te houden

17. Komt er een laadpaal voor elektrische voertuigen?

Neen, dit is niet voorzien 18. Komt er een zebrapad aan de noordkant van het Kristus-Koningplein om minder validen veilig

te laten oversteken?

Neen, het is aangewezen voor mindervaliden om via de verkeerslichten over te steken aan de zuidelijke kant van het plein.

19. Zullen er in de toekomst nog fietsers op het voetpad rijden in de Dorpstraat?

Fietsers mogen niet op het voetpad rijden. Indien dat in de toekomst nog gebeurt, zal gevraagd worden aan politie om op te treden.

20. Kunnen grote leveringen zoals mazout nog wel terecht in het enkelrichtingsstuk?

Ja, leveringen blijven mogelijk, al dan niet met een parkeerverbod. 21. Is het ook mogelijk fiets-opstelstroken te voorzien thv Kristus-Koningplein in Groot Hagelkruis?

Dit zal onderzocht worden. 22. Wordt het kruispunt Boerendijk-Kloosterstraat aub ook veiliger gemaakt?!

Het kruispunt Boerendijk – Kloosterstraat blijft met verkeerslichten geregeld. De aansluiting aan het begin van de Kloosterstraat werd herbekeken (de rest valt in principe buiten het projectgebied) en ook de verkeerslichtenregeling zal geoptimaliseerd worden.

23. Ik dacht dat school De Driehoek haar ingang in de Kloosterstraat weg ging doen? Is het breed

voetpad nog nodig? (x2)

De ingang langs de Kloosterstraat blijft behouden als ingang. Het breed voetpad is dus wel degelijk nodig voor het comfort en de veiligheid van de kinderen.

24. Zijn de verkeersplatformen dezelfde als die van Boerendijk?

Neen, de helling van de verkeersplateaus in de Kloosterstraat wordt aangepast op maat van de bus. Ook de drempels in Boerendijk zullen aangepast worden.

25. Wat gebeurt er als alle scholieren tegelijk richting Leugenberg fietsen als de school uit is?

Zij moeten zich houden aan de wegcode en met maximaal 2 naast elkaar fietsen. Indien zij zich daar niet aan houden, zal er vanuit de school gesensibiliseerd of door politie gehandhaafd moeten worden.

26. Komen er geen verkeerslichten aan schooluitgang Moretuslei?

Werd beantwoord op infoavond (zie verslag) 27. Waarom nergens verkeerslichten?

Verkeerslichten in een zone 30 zijn niet veiliger. Er worden infrastructurele maatregelen genomen om de snelheid laag te houden zodat men op een veilige manier kan oversteken.

MINDER HINDER

28. Worden wij verwittigd als onze garageboxen niet meer toegankelijk zijn?

Uiteraard wordt iedereen tijdig verwittigd wanneer garageboxen niet toegankelijk zijn. Er zal

een communicatie worden opgezet die de verschillende fasen van de werken tijdig zal

aankondigen. Verder heeft de aannemer ook bepaalde plichten naar kennisgeving toe,

waardoor iedereen tijdig zal geïnformeerd worden.

Page 6: 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren

[email protected]

Ged

ruk

t o

p m

ilie

uv

rien

deli

jk p

ap

ier

29. Wat is de impact van het BAM tracé op deze werken?

Het BAM tracé als dusdanig zal geen invloed hebben op de werken. De werken zullen los van

de verschillende scenario’s worden doorgevoerd, alsook de timing van de werken blijft

hierdoor onveranderd.

30. Is de toegang tot onze inpandige parkeerplaatsen verzekerd?

Er zullen momenten zijn waarbij de inpandige parkeerplaatsen niet toegankelijk zijn. Hierover

wordt tijdig geïnformeerd en we zullen deze perioden tot het minimum herleiden.

31. Wie is de bereikbaarheidsadviseur voor de bewoners?

Voor de bewoners wordt de communicatie getrokken door het Stedelijk Wijkoverleg. In deze

communicatie zitten ook omleidingsroutes en dergelijke. Bereikbaarheidsadvies zal zo worden

gecommuniceerd aan de bewoners.

32. Langs waar zullen de omleidingen lopen tijdens de werken? (zwaar verkeer?)

Dat is vandaag nog niet gekend. De omleidingsplannen moeten door de verkeerspolitie

goedgekeurd worden. Vandaag zijn die omleidingsplannen nog niet gerealiseerd. Het is wel

de taak van de aannemer om de omleidingen te gaan signaliseren aan de hand van borden

etc..

33. Zullen beide Lourdes-vestigingen bereikbaar zijn tijdens de verschillende fases?

Omleidingen?

Het is de bedoeling om de bereikbaarheid van alle punten in de straat zo maximaal mogelijk te

garanderen. Indien het nodig is worden er oplossingen gezocht samen met de aannemer om

de bereikbaarheid te garanderen. Met scholen kan er bijvoorbeeld worden afgesproken met

de aannemer om de fasering aan te passen in functie van de vakantieregeling.

ONTWERP

34. De bomen aan het kruispunt met de Driehoekstraat belemmeren het zicht als men uit de

Driehoekstraat komt.

Er wordt onderzocht of het zicht vanuit de Driehoekstraat voldoende is en indien nodig wordt hiervoor een oplossing gezocht.

35. Hoe lang duren de werken?

Momenteel is nog niet duidelijk hoe lang de werken zullen duren. Als het definitief ontwerp klaar is hebben we hier een zicht op.

36. Komt er nieuwe riolering of niet?

Ja, er wordt een gescheiden stelsel aangelegd. 37. Zijn de Module 10-subsidies reeds bevestigd?

De subsidies zijn momenteel in aanvraag. 38. Vallen de werken samen met andere werken?

De werken vallen misschien samen met een bepaalde fase van de heraanleg van de Kapelsesteenweg (Vlaams Gewest). Het is altijd mogelijk dat er in de buurt nog kleinere ingerpen gebeuren, maar deze zullen afgestemd worden op de werken in de Kloosterstraat.

39. Wat is de parkeerbalans?

In de nieuwe aanleg komen er enkele parkeerplaatsen bij in heel het projectgebied. Als het definitief ontwerp klaar is kunnen we hier een exact getal op plakken.

40. Zijn er voldoende parkeerplaatsen in het gedeelte Boerendijk-Moretuslei? Veel mensen

parkeren nl op het woonerf in de NSB-straat tot onze tegenzin.

Er worden nieuwe parkeerplaatsen voorzien tussen de NSB-straat en de Boerendijk. 41. Wordt de Lange Sterrestraat daarna heraangelegd? Graag ook bomen.

Nee, die zit momenteel niet in de planning.

Page 7: 20140220 verslag infoavond voorontwerp kloosterstraat

Veltwijcklaan 27, 2180 Ekeren

[email protected]

Ged

ruk

t o

p m

ilie

uv

rien

deli

jk p

ap

ier

42. Komen er openbare toiletten?

Nee 43. Komen er sorteerstraten?

Nee 44. Komt er ergens een hondenloopzone? (x2)

Voorlopig niet, onder andere omdat er strenge eisen verbonden zijn aan het aanleggen van een hondenloopzone.

Volgend overleg vindt plaats wanneer het definitief ontwerp klaar is