2011 Land Rover Range Rover E-brochure

70
2011

description

2011 De Range Rover is uniek en origineel. Deze ultieme en luxueuze topklasse-SUV is verder verbeterd. Zijn leiderschap is versterkt met ’s werelds allerfraaiste interieur en met nog grotere prestaties en capaciteiten. Ongeëvenaard, dat is de Range Rover: de allersterkste, meest geavanceerde, meest complete en meest luxueuze vierwielaangedreven auto op aarde. 1

Transcript of 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Page 1: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

2011

Page 2: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 3: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

De Range Rover is uniek en origineel. Deze ultieme en luxueuze topklasse-SUV is verder verbeterd. Zijn leiderschap is versterkt met ’s werelds allerfraaiste interieur en met nog grotere prestaties en capaciteiten. Ongeëvenaard, dat is de Range Rover: de allersterkste, meest geavanceerde, meest complete en meest luxueuze vierwielaangedreven auto op aarde.

1

Page 4: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 5: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

IntroductiePAGINA

1-3

Range Rover

Het summum van luxe, capaciteiten en prestaties.

Het summum van raffinement en comfort. De ultieme SUV

PAGINA

4-5

Het nieuwe Exterior Design Pack

Een individuele en eigentijdse expressie van exterieurstijl

met een elegante uitstraling

PAGINA

6-7

De nieuwe 4,4-liter TDV8 dieselmotor

Meer vermogen, minder verbruik, toonaangevend raffinement en

lagere emissies. Naast de sublieme, nieuwe TDV8 dieselmotor omvat

het V8-motorenprogramma ook de V8 Supercharged benzinemotor

PAGINA

8-11

On-road en off-road

Moeiteloos on-road, legendarisch off-road. Toonaangevende technologie

en hoge ‘Command’ zitpositie. Zelfvertrouwen, capaciteiten en veiligheid

Interieur

Meesterlijk interieurontwerp en vakmanschap.

De allerbeste kwaliteit leder en edelhout

Eersteklas ‘entertainment’

Audiobeleving van wereldklasse met 19 luidsprekers voor eminente prestaties

PAGINA

12-25

PAGINA

26-33

PAGINA

34-35

PAGINA

36-37

Autobiography

De ultieme expressie van persoonlijke luxe, stijl en individualiteit

Specificaties en keuzemogelijkheden

Uitvoeringen, motoren, velgen, lakkleuren, interieurkleuren en materialen

Accessoires

Kies voor nog meer capaciteiten, stijl of persoonlijkheid

PAGINA

38-53

PAGINA

54-65

Our Planet

Onze strategie voor een duurzame toekomst

PAGINA

66-67

Page 6: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

De Range Rover. Het karakteristieke Range Rover lijnenspel in zijn allermodernste vorm. Iconisch design tot uitdrukking gebracht door unieke exterieurstyling. Bijvoorbeeld door de karakteristieke grille of door de koplampen in bekende Range Rover stijl met in elkaar grijpende cirkels. Met driestaafs ontwerpthema voor LED-richtingaanwijzers, LED-achterlichten en luchtroosters in voorspatborden. Het pure design van de voorbumper creëert een brede, zelfverzekerde houding. Een effect dat wordt versterkt door de afwerking van grille en luchtroosters in de metaalkleur Jupiter, met een unieke Noble-afwerking voor de Supercharged- en Autobiography-uitvoeringen. Bijzonder gracieus en absoluut elegant. De Range Rover.

De indrukwekkende grille versterkt de zelfverzekerde uitstraling van de Range Rover.

Unieke koplampen maken optimaal gebruik van Xenon- en LED-technologie. De adaptieve, meesturende koplampen zijn uitgerust met een schemersensor en bochtverlichting.

De automatische grootlichtassistent (AHBA – Automatic High Beam Assist) voor de koplampen detecteert tegen- of voorliggers en schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht.

4

Page 7: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 8: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Het nieuwe, exclusieve Exterior Design Pack. Individueel en assertief. Versterkt de indrukwekkende uitstraling, maar blijft toch authentiek Range Rover.

Onderscheidende elementen zijn unieke bumpers en speciale dorpelverbreders voor een lagere en

bredere houding, Titan Silver voor grille, luchtroosters en omlijstingen mistlampen, en roestvrijstalen

uitlaateindstukken. Met als aanvullende optie nieuwe, exclusieve 20-inch lichtmetalen velgen in

Shadow Chrome.

6

Page 9: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 10: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 11: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Ontdek de nieuwe TDV8: 4,4 liter aan turbodieselkracht. De nieuwe 4,4-liter TDV8 dieselmotor verschaft de meest capabele en luxueuze vierwielaangedreven personenauto ter wereld nog meer vermogen, nieuwe niveaus van raffinement en souplesse, een gereduceerd brandstofverbruik en lagere emissies. Dit is de krachtigste dieselmotor ooit voor de Range Rover. Nu met nieuwe, snellere achttraps automatische transmissie met standaard Drive Select en schakelpaddles.

De nieuwe TDV8 maakt gebruik van geavanceerde technologie, inclusief parallel-sequentiële turbocompressoren, en is gecombineerd met de nieuwe achttraps automaat voor een 15 % lager brandstofverbruik en een reductie van de CO2-emissie van 294 g/km naar 253 g/km. Daarmee voldoet hij ruimschoots aan de strenge EU5-emissienorm. Andere kenmerken zijn een sublieme souplesse en een alerte vermogens- en koppelontwikkeling over een breder toerengebied. De nieuwe, soepel schakelende achttraps transmissie met grote overbrengingsspreiding, Transmission Idle Control en geavanceerde versnellings- en koppelingsconfiguraties maakt volledig gebruik van deze belangrijke verbetering. Het resultaat is een acceleratie van 0-100 km/h in 7,8 seconden en een trekkracht van 700 Nm tussen 1.500 en 3.350 tpm. Keramische gloeibougies verbeteren het verbrandingsrendement en maken in feite een directe Start & Go mogelijk. De lagere compressieverhouding van 16:1 verbetert de levensduur van de motor. De nieuwe TDV8 werkt perfect samen met zijn nieuwe achttraps automatische transmissie voor een rijbeleving van Range Rover niveau: prestaties, raffinement en een ultieme omvang van capaciteiten in een auto die zich even thuis voelt in de stad en op de snelweg als in het terrein.

De verbazingwekkend soepele vermogens- en koppelontwikkeling van de nieuwe TDV8 diesel is al vergeleken met die van ‘een opstijgend vliegtuig’.

De nieuwe TDV8 dieselmotor is gecombineerd met een achttraps automatische transmissie met standaard Drive Select en schakelpaddles aan het stuurwiel.

De geavanceerde 8HP70 achttraps automatische transmissie van de nieuwe Range Rover TDV8 past zich niet alleen aan de rijstijl en omgevingsomstandigheden aan; hij is ook in staat versnellingen over te slaan (bijvoorbeeld direct van de achtste naar de derde trap) om respons en prestaties te verbeteren. De transmissie heeft een grotere spreiding van de overbrengingsverhoudingen, waarbij de langere ‘kruisversnelling’ rijden op de snelweg nog comfortabeler, meer ontspannen en zuiniger maakt, terwijl acceleratievermogen en off-road-prestaties blijven behouden. Ook is het verbruik met vijftien procent gereduceerd. Ondanks de extra versnellingen en de grotere motor is het voertuiggewicht niet toegenomen.

De nieuwe TDV8 dieselmotor is ontwikkeld als onderdeel van Land Rover’s e_TERRAIN TECHNOLOGIES programma; een filosofie die de ontwikkeling van duurzame initiatieven voorop stelt.

9

Afgebeeld is de middenconsole van de Range Rover TDV8 met Drive Select (rechtsgestuurde uitvoering).

Page 12: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 13: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

De V8 Supercharged is de superieure expressie van Range Rover techniek. Deze krachtigste Range Rover motor ooit biedt met zijn vermogen van 510 pk een ongeëvenaard prestatieniveau.

De 5,0-liter V8 Supercharged benzinemotor is specifiek ontworpen met de Range Rover in gedachten. Deze krachtbron verheft de kunst van motorontwerp naar een totaal nieuw niveau en zet markante maatstaven voor efficiency, raffinement en prestaties. De lichtgewicht motor is zeer efficiënt en voldoet aan de strenge EU5-emissienorm. Met zijn vermogen van 510 pk en koppel van 625 Nm is deze superieure V8-motor 29 procent krachtiger dan zijn voorganger en produceert hij 12 procent meer trekkracht. Zulke enorme prestaties stellen de Range Rover Supercharged in staat om van 0 naar 100 km/h te accelereren in slechts 6,2 seconden. Nog opmerkelijker is zijn CO2-emissie van 348 g/km; 7,4 procent lager dan zijn voorganger.

De V8 Supercharged benzinemotor is uitgerust met een dubbele, onafhankelijk-variabele nokkenastiming (DIVCT – Dual Independent Variable Camshaft Timing). Dit zorgt enerzijds voor extra koppel bij lage toeren en anderzijds voor extra vermogen bij hoge toeren.

Directe brandstofinspuiting op de V8 Supercharged benzinemotor maakt grotere prestaties, minder verbruik en lagere emissies mogelijk.

Op de V8 Supercharged verbetert de nieuwste generatie supercharger de luchtstroming in het inlaattraject voor extra trekkracht bij lage toeren en een grotere vermogensopbrengst bij hoge toeren.

De V8 Supercharged motor is gecombineerd met een zestraps automatische transmissie met CommandShift® voor een betere respons en soepeler, efficiënter schakelen. Hij is afgestemd om de prestaties en capaciteiten van de Range Rover Supercharged onder alle omstandigheden te maximaliseren.

11

Afgebeeld is de middenconsole van de Range Rover Supercharged met CommandShift® (rechtsgestuurde uitvoering).

Page 14: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 15: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

11

De hoge ‘Command’ zitpositie verschaft de bestuurder het zelfvertrouwen en de zekerheid om optimaal gebruik te kunnen maken van de on-road-prestaties en off-road-capaciteiten van de Range Rover. De bestuurder heeft de perfecte positie voor een optimale interactie met auto en omgeving – onder een grote variatie aan condities. De hoge zitpositie zorgt voor een gevoel van controle en reduceert stress en vermoeidheid. Ook draagt deze bij aan een goed uitzicht rondom en aan een aangenaam gevoel van welzijn, veiligheid en rust. Dat alles gecombineerd met een intuïtieve bediening van de belangrijke functies. Het virtuele instrumentenpaneel in de allernieuwste ‘Thin Film Transistor’ (TFT) LCD-technologie vormt een regelrechte revolutie op het gebied van heldere informatieverstrekking voor de bestuurder. ’s Nachts biedt het interieur subtiele ambianceverlichting om details te accentueren en de sfeer te versterken.

Het virtuele 12,3-inch TFT-LCD instrumentenpaneel

maakt gebruik van dezelfde technologie als in

hoogwaardige laptop-computers en kan worden

aangepast aan de rijomstandigheden.

Bedieningselementen en toetsen aan het stuurwiel,

inclusief twee vijfweg-toetsen, bedienen het

audiosysteem, het virtuele TFT-LCD instrumentenpaneel

en verschillende andere functies van de auto.

Hoogwaardig leder voor het stuurwiel in combinatie

met Noble metaalafwerking voor de spaken zorgt voor

extra raffinement.

Spraakherkenningssysteem met eenvoudige

commando’s voor een veilige en gebruiksvriendelijke

interactie met het infotainmentsysteem.

13

Page 16: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 17: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

De Range Rover. On-road de meest geraffineerde, meest capabele en luxueuze vierwielaangedreven auto ter wereld. Dankzij luchtvering en Land Rover’s unieke Terrain Response® biedt hij een sublieme handelbaarheid en superieur comfort. De befaamde, onderling verbonden luchtvering is standaard op alle uitvoeringen en weet moeiteloos raad met zowel een grote variatie in beladingen van de auto als met de meest gevarieerde rijomstandigheden. Verder werkt de luchtvering optimaal samen met Adaptive Dynamics dat het rijgedrag nog evenwichtiger en soevereiner maakt. Daarnaast zorgt de dynamische stabiliteitscontrole (DSC – Dynamic Stability Control) voor een nog betere handelbaarheid tijdens accelereren of rijden van bochten. Bovendien maakt DSC rijden met bijvoorbeeld een paarden- of boottrailer nog veiliger. Het systeem evalueert continu de voor veilig rijden belangrijke parameters. Indien nodig remt DSC via het antiblokkeer remsysteem individuele wielen gedoseerd af om over- of onderstuurreacties te voorkomen. Geavanceerde technologie voor extra gemoedsrust.

De intelligente onderstuurregeling maakt gebruik van de diverse ondersteltechnologieën van de Range Rover om stabiliteit en actieve veiligheid te verbeteren. Het systeem herkent wanneer de auto te snel rijdt om een bocht soepel te kunnen nemen. Door motorvermogen te reduceren en indien nodig individuele wielen af te remmen wordt het bochtgedrag geoptimaliseerd.

De hydraulische achterremkrachtversterker (HRBB – Hydraulic Rear Brake Boost) komt alleen in actie wanneer de achteras zo zwaar is belast, dat het ABS alleen op de voorwielen in werking treedt. HRBB remt in dat gevalde achterwielen sterker af, totdat ook hier het ABS wordt geactiveerd. Dit garandeert maximaal remvermogen en zorgt dat de grip van de wielen blijft behouden, ongeacht belading van de auto.

De aanhanger-stabiliteitscontrole (TSA – Trailer Stability Assist) neutraliseert pendelen van de aanhanger door het motorkoppel te reduceren en/of individuele wielen af te remmen om de combinatie weer onder controle te brengen.

15

Page 18: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 19: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

De bediening van Terrain Response® (waarmee de verschillende ondergronden worden geselecteerd) is geïntegreerd in de middenconsole en handig gegroepeerd samen met bedieningsschakelaars voor rijhoogte luchtvering, afdalingsremregeling (HDC) met hellingstartregeling (GRC) en hoge/lage gearing.

Adaptive Dynamics voorspelt de reactie van de auto opcommando’s van de bestuurder en zorgt er mede voor datalle inzittenden met het allerbeste comfort en met de grootst mogelijke veiligheid worden vervoerd, ongeachtondergrond of variaties in rijomstandigheden.

De Range Rover. Ongeëvenaarde controle en rijeigenschappen. Terrain Response® werkt samen met standaard Adaptive Dynamics. Adaptive Dynamics biedt ook op slechte wegen de beste Range Rover beleving door de lange veerwegen van de auto optimaal te benutten om kuilen en sporen te absorberen. Daarnaast zorgt het systeem bij rijden met hoge snelheid voor een betere controle tijdens remmen of het nemen van bochten. Adaptive Dynamics tilt het rijgedrag en de handelbaarheid van de Range Rover naar een nog hoger niveau.

Het werkt door de respons op commando’s van de bestuurder te voorspellen en evalueert het wegcontact zo’n 500 keer per seconde, zodat het systeem op voorhand te sterke carrosseriebewegingen kan reduceren. Dit is een totaal andere benadering dan bij conventionele systemen die pas reageren nadat de auto is begonnen met overhellen. Daarmee biedt Adaptive Dynamics belangrijke voordelen – van de ruwste off-road ondergrond tot het allergladste wegdek.

17

Algemeen

Gras/Grind/Sneeuw

Modder/Sporen

Zand

Rotsen/Kruip

Terrain Response®-programma’s

Page 20: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 21: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

19

De Range Rover. Off-road de meest geraffineerde, meest capabele en luxueuze vierwielaangedreven auto ter wereld. Met een prestigieuze stamboom van meer dan 40 jaar Range Rover innovatie en met de allermodernste technologie om de absoluut allerbeste ‘all-round’ prestaties te bieden. Terrain Response® blijft de maatstaf op het gebied van off-road-technologie.

Naast de zand-wegrijregeling (Sand Launch Control), tractieregeling tijdens het remmen, verbeterde tractie in het Rotsen/Kruip-programma en de afdalingsremregeling (HDC – Hill Descent Control) met hellingstartregeling (GRC – Gradient Release Control), zet deze technologie een volgende stap met de helling acceleratieregeling (GAC – Gradient Acceleration Control) en de helling startassistent (HSA – Hill Start Assist). De helling acceleratieregeling voorkomt bij niet ingeschakeld HDC dat de auto te snel accelereert op steile hellingen, zodat de bestuurder de tijd heeft om de auto onder controle te houden. De helling startassistent reduceert op steile hellingen automatisch en progressief de remdruk en voorkomt dat de auto ongewenst achteruitrolt.

De zand-wegrijregeling (Sand Launch Control) van Terrain Response® minimaliseert doorslaan van de wielen bij wegrijden en helpt voorkomen dat de wielen zich ingraven. Bij toenemende snelheid van de auto worden de toegestane grenswaarden voor wielslip overeenkomstig verhoogd om de aandrijving te optimaliseren.

De afdalingsremregeling (HDC) met hellingstartregeling (GRC) is ontworpen om remdruk en gasklepcommando’s zo te variëren om enerzijds geleidelijk en soepel wegrijden op hellingen mogelijk te maken en anderzijds hellingen veilig, met een begrensde snelheid af te dalen.

Page 22: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

De Range Rover combineert vakmanschap en luxueuze interieurafmetingen met een uitgebreid programma geavanceerde technologische functies. De Range Rover is bijvoorbeeld beschikbaar met een ‘touch-screen’ met ‘dual view’-technologie. Hiermee kunnen bestuurder en voorpassagier op hetzelfde scherm tegelijkertijd naar twee verschillende functies kijken. De passagier kan bijvoorbeeld ontspannen genieten van een TV-programma, terwijl de bestuurder het navigatiesysteem gebruikt. Het ‘touch-screen’ (al dan niet met ‘dual view’-technologie) is geïntegreerd in de middenconsole.

Het ‘touch-screen’ met ‘dual view’-

technologie heeft een resolutie van

1.280 x 480 pixels en werkt met de

gepatenteerde ‘Parallax Barrier’-

technologie. Daarbij zijn kolommen

pixels om en om zo georiënteerd dat

ze alleen vanaf links of rechts zijn te

zien. Hierdoor kunnen bestuurder en

voorpassagier op hetzelfde beeldscherm

naar verschillende beelden kijken.

20

Page 23: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

De Range Rover is uitgerust met een

satellietnavigatiesysteem met harddrive.

Dit biedt naast een zeer snelle routeberekening

een uitstekende betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.

Nieuwe kaarten en software-upgrades kunnen door

de dealer worden geïnstalleerd. Kaarten, symbolen

en informatie worden duidelijk weergegeven,

in combinatie met een eenvoudige menustructuur,

die intuïtief is te bedienen.

Een andere baanbrekende technologie is het

geavanceerde Surround Camera System.

Dit werkt met vijf digitale camera’s die een

nagenoeg 360º beeld van het gebied rondom

de auto op het ‘touch-screen’ tonen.

Eveneens baanbrekend is ‘Tow Assist’, een innovatieve

achteruitrijhulp die de baan van auto en trailer

voorspelt, waardoor achteruitrijden met een

combinatie gemakkelijker wordt. Hieronder

afgebeeld is de parkeerhulp achter van het

Surround Camera System.

21

Page 24: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Het ‘dode hoek’-detectiesysteem (BSM) maakt gebruik van radarsensoren om de bestuurder te waarschuwen voor objecten in de dode hoeken. Indien een gevaarlijkesituatie wordt geconstateerd, licht een helder oranje waarschuwingssymbool op in de betreffende buitenspiegel.

De Range Rover beschikt over één van de meest uitgebreide en geavanceerde veiligheidssystemen die ooit in een auto zijn geïntegreerd. De zelfdragende ‘monocoque’ carrosserie met geïntegreerd chassis biedt mede dankzij het gebruik van zeer sterk staal een toonaangevende torsiestijfheid. Inzittenden worden extra beschermd met zeven airbags, waaronder de grootste ‘curtain’-hoofdairbags die ooit in een personenauto zijn toegepast.

De permanente vierwielaandrijving is gecombineerd met dynamische stabiliteitscontrole en afdalingsremregeling (HDC) met hellingstartregeling (GRC) voor nog meer controle en zelfvertrouwen onder uitdagende off-road- rijomstandigheden. En dan is er nog het ‘dode hoek’-detectiesysteem (BSM – Blind Spot Monitor). Dit systeem maakt gebruik van in de carrosserie geïntegreerde radarsensoren om auto’s en andere voertuigen te detecteren die zich in de dode hoeken bevinden. Meer technologie. Meer veiligheidssystemen. De Range Rover.

22

Page 25: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 26: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 27: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Moeiteloos rijden onder veeleisende omstandigheden. Naast cruise control, dat tot de standaarduitrusting behoort, is als optie ook adaptieve cruise control (ACC) beschikbaar. Dit ACC-systeem van de nieuwste generatie gebruikt 12 radarsignalen om de rijbaan vóór de auto tienmaal per seconde te scannen en biedt snellere herkenning van voertuigen die (plotseling) op de rijbaan vóór de Range Rover komen. Het is één van de meest geavanceerde systemen in de auto-industrie en onderscheidt zich door een progressievere snelheidsafname en een nauwkeurigere werking. Het is tevens beter in staat om kleinere weggebruikers, zoals motorfietsen, te identificeren tegen een achtergrond van grotere personen- en vrachtauto’s. Het voorliggeralarm (Forward Alert) geeft een geluidssignaal en visuele aanwijzingen wanneer de (veilige) afstand tot een voorligger kleiner wordt. De geavanceerde noodstopbekrachtiging (AEBA – Advanced Emergency Brake Assist), ontworpen om een potentiële botsing te detecteren, brengt dan direct het remsysteem in gereedheid voor een noodstop. Het enige dat de bestuurder vervolgens hoeft te doen om direct met het volle remvermogen af te remmen, is het rempedaal intrappen. Ongeacht de uitgeoefende pedaalkracht zal het systeem dan altijd maximaal afremmen.

De adaptieve cruise control kan worden ingesteld in één van de vier instellingen – van 1,0 tot 2,2 seconden afstand tot een voorligger bij de actuele rijsnelheid. ACC werkt alleen in de Terrain Response®-programma’s Algemeen (normale rijomstandigheden) en Gras/Grind/Sneeuw.

25

Page 28: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 29: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

27

Een ontwerp dat met recht ‘meesterlijk’ mag worden genoemd. De Range Rover staat bekend om het fraaiste luxueuze interieur ter wereld en de nieuwste uitvoeringen bereiken een nog hoger niveau van luxe en élégance. Uitgevoerd in de meest geraffineerde combinatie van echt hout en hoogwaardig leder.

Afgebeeld is de middenconsole van de Range Rover Supercharged met CommandShift®.

Page 30: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Een hemelbekleding in Alston suède is een nieuwe

optie. Deze is beschikbaar in drie tinten. Uw dealer

geeft u graag meer informatie over beschikbaarheid.

Afhankelijk van de uitvoering zijn er maximaal tien huiden van het allerbeste rundleder nodig om het interieur van een Range Rover te bekleden. Een volledig met leder bekleed dashboard en compleet lederen afwerking van onder meer de deksels van de dashboardkastjes, de portierpanelen en het paneel voor de knie-airbag van de bestuurder zijn – afhankelijk van de uitvoering – standaard. Een volledig lederen hemelbekleding is een exclusieve mogelijkheid.

28

Alleen het zachtste en soepelste leder van de

allerbeste huiden wordt toegepast. Huiden waarin

de natuurlijke nerf van het leder zichtbaar blijft.

Hoogwaardig leder, dat met de tijd en door het

gebruik een nog fraaier uiterlijk krijgt.

Afbeelding toont Arabica interieur. De bovenzijde van de portierpanelen

is hierbij uitgevoerd in Ivory.

Page 31: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 32: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Blenheim leder – Parchment stoelen met Navy biezen

Blenheim leder – Ivory stoelen met Arabica biezen

Het interieur van de Range Rover HSE is standaard uitgevoerd met ‘Style 1’ stoelen

met Blenheim lederen stoelbekleding. Deze is beschikbaar in vijf tinten: Parchment

met Navy biezen, Sand met Jet biezen, Jet met Jet biezen, Arabica met Ivory biezen

en Ivory met Arabica biezen.

Page 33: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

31

Oxford leder – Arabica stoelen met Ivory biezen

Oxford geperforeerd leder – Ivory stoelen met Jet biezen

Het interieur van de Range Rover Vogue is standaard uitgevoerd met ‘Style 2’ stoelen met Oxford lederen stoelbekleding. In combinatie met de optie Koel- en verwarmbare voorstoelen wordt geperforeerd Oxford leder toegepast. Oxford leder is beschikbaar in negen tinten: Storm met Jet biezen, Navy met Parchment biezen, Parchment met Navy biezen, Sand met Jet biezen (en Sand tapijt), Sand met Jet biezen (en Jet tapijt), Ivory met Jet biezen, Jet met Jet biezen, Arabica met Ivory biezen en Ivory met Arabica biezen.

Page 34: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 35: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Zitplaatsen achterin met verstelbare achterbankleuningen, viervoudig instelbare lendensteunen, koel-/verwarmfunctie en hoofdsteunen met extra ondersteuning in dwarsrichting.

33

De accommodatie achterin de Range Rover is bijzonder hoogwaardig en biedt een uitstekende geluidsisolatie. Het ontwerp van de achterbank is onlangs gewijzigd voor nog meer zitcomfort en meer gemak bij in- en uitstappen. Op bepaalde uitvoeringen is de optie van verstelbare achterbankleuningen beschikbaar. Deze bieden acht graden verstelbereik. Het resultaat is de perfecte ambiance voor wanneer u zich laat rijden. Comfortabel en luxueus.

Page 36: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Auto’s uitgerust met het entertainmentsysteem achterin (RSE – Rear Screen Entertainment) worden nu geleverd met een nieuwe ‘touch-screen’ afstandsbediening. Deze wordt opgeborgen in een speciaal oplaadstation in de middenarmsteun achterin, kan gemakkelijk worden uitgenomen voor gebruik en biedt dan een zeer gebruiksvriendelijke en intuïtieve bediening.

Het entertainmentsysteem achterin (RSE) bestaat naast de twee 6,5-inch beeldschermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen uit een 6 DVD-wisselaar, twee draadloze (infrarood) hoofdtelefoons en een ‘touch-screen’ afstandsbediening.

Eersteklas ‘entertainment’. Met een maximum uitgangsvermogen van 1.200 W. De Range Rover kan worden uitgerust met een fantastisch harman/kardon® LOGIC7®-audiosysteem met 19 luidsprekers en Portable Audio Interface. Deze laatste stelt u in staat om audiobestanden van verschillende soorten muziekdragers af te spelen via het audiosysteem en te bedienen via het ‘touch-screen’ of de bedieningstoetsen op het stuurwiel. Indien het ‘touch-screen’ is uitgevoerd met ‘dual view’-technologie kunnen op ditzelfde scherm bestuurder en passagier tegelijkertijd naar twee verschillende beelden kijken. Dit toonaangevende systeem maakt gebruik van de nieuwste digitale technologie om superieure audioprestaties te leveren.

harman/kardon® en LOGIC7® zijn geregistreerde merknamen van Harman International Industries, Incorporated.iPod is een geregistreerde merknaam van Apple Inc.

34

Een DAB-tuner (Digital Audio Broadcasting) is als optie verkrijgbaar. DAB biedt een ruimer aanbod van radiozenders met digitale geluidskwaliteit. Uw dealer vertelt u graag meer over de ontvangstmogelijkheden in uw regio.

Een totaal van 19 geïntegreerde luidsprekers, inclusief vier in de portieren en één centraal in het dashboard.

De Portable Audio Interface omvat een 3,5 mm Aux-contact, een USB-poort en een speciale iPod®-aansluiting (iPod-aansluitkabel verkrijgbaar als optie).

Afgebeeld is de middenconsole van de Range Rover Supercharged (rechtsgestuurde uitvoering).

Page 37: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 38: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Autobiography is de ultieme expressie van vakmanschap en exclusiviteit voor het interieur van de Range Rover. Bestuurder en passagiers genieten van een interieur dat grotendeels is uitgevoerd in het meest exclusieve leder. Dit is de ultieme demonstratie van de unieke luxe van de Range Rover.

‘Bespoke’ is het Engelse woord voor uniek maatwerk. Het woord stamt uit

het Londonse Savile Row, waar de stof die opzij was gelegd voor klanten

werd aangeduid met ‘to be spoken for’.

36

Page 39: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

In een Range Rover Autobiography is de stoelbekleding uitgevoerd in exclusief semi-aniline leder. Het unieke karakter wordt versterkt door lederen bekleding van dashboard, kleppen van dashboardkastjes, het paneel rond de centrale ventilatieroosters, de portierpanelen en het gebied achter het stuurwiel. Zelfs het paneel voor de knie-airbag van de bestuurder is geheel uitgevoerd in leder.

Het tapijt wordt beschermd door ‘premium’ matten van 2.050 g/m2 getuft ‘twist pile’ tapijt met lederen omboording en aluminium hoekbeschermers.

Een volledig lederen hemelbekleding plaatst een ongeëvenaard weelderig accent.

Autobiography leder wordt met de hand geselecteerd en in puur handwerk verwerkt. Dat is de ‘personal touch’.

37

Page 40: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

BALTIC BLUE (METALLIC)* BoUrnvILLE (METALLIC) FUJI WHITE (SoLID)* GALWAY GrEEn (METALLIC) IpAnEMA SAnD (METALLIC)

LAKKLEUREN

* nieuwe kleur

38

Fuji White en Baltic Blue zijn twee nieuwe, fraaie lakkleuren die beschikbaar zijn voor de Range Rover. Voor exterieur en interieur is een uitgebreid programma sublieme keuzemogelijkheden beschikbaar voor kleuren en afwerking.

Page 41: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

NARA BRONZE (METALLIC) RIMINI REd (METALLIC) SANTORINI BLACK (METALLIC) STORNOwAy gREy (METALLIC) ZERMATT SILVER (METALLIC)

39

Naast de hier getoonde lakkleuren is voor de Range Rover tevens een uitgebreid programma unieke Autobiography lakkleuren beschikbaar. Uw dealer geeft u graag meer informatie over beschikbaarheid en toont u de originele kleurstalen.

Page 42: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

ARABICA IVORY JET NAVY PARCHMENTkINgfIsHER* PIMENTO*

INTERIEURKLEUREN

40

Page 43: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

DASHBOARD-/INTERIEURAFWERKING

cherry wood grand black lacquer

aSh burl** burr MaPle PruSSIan blue**

lIned oak anThracITe**

burr walnuT Sand Tan*STorM

41

* alleen in combinatie met extended leather Pack (optie) voor de range rover autobiography.** de autobiography houtsoorten zijn als optie verkrijgbaar op de range rover Vogue Se en de range rover autobiography.

Page 44: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Arabica/Ivory

Jet/Ivory

Arabica/Ivory

Jet/Ivory

42

Arabica stoelen met Ivory stiknaden/Arabica tapijt

Ivory stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt

Ivory middenconsole

Arabica dashboard

Ivory middenconsole

Jet dashboard

Grand Black Lacquer

dashboard-/interieurafwerking

Grand Black Lacquer

dashboard-/interieurafwerking

Ivory stoelen met Arabica stiknaden/Arabica tapijt

Jet stoelen met Ivory stiknaden/Jet tapijt

Ivory middenconsole

Arabica dashboard

Ivory middenconsole

Jet dashboard

Lined Oak Anthracite

dashboard-/interieurafwerking

Lined Oak Anthracite

dashboard-/interieurafwerking

KLEURENCOMBINATIES

Page 45: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Jet/Jet Jet/Sand

Jet/Sand Jet/Storm

43

Jet stoelen met Ivory stiknaden/Jet tapijt Jet middenconsole

Jet dashboard

Grand Black Lacquer

dashboard-/interieurafwerking

Sand stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt Sand middenconsole

Jet dashboard

Burr Walnut

dashboard-/interieurafwerking

Sand stoelen met Jet stiknaden/Sand tapijt Sand middenconsole

Jet dashboard

Lined Oak Anthracite

dashboard-/interieurafwerking

Storm stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt Storm middenconsole

Jet dashboard

Grand Black Lacquer

dashboard-/interieurafwerking

Page 46: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Jet/Tan Jet/Kingfisher

Navy/Parchment Navy/Parchment

KLEURENCOMBINATIES

44

Tan stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt*

Parchment stoelen met Navy stiknaden/Navy tapijt

Tan middenconsole

Jet dashboard

Parchment middenconsole

Navy dashboard

Grand Black Lacquer

dashboard-/interieurafwerking

Cherry Wood

dashboard-/interieurafwerking

* Alleen in combinatie met Extended Leather Pack (optie) voor de Range Rover Autobiography.

Kingfisher stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt*

Navy stoelen met Parchment stiknaden/Navy tapijt

Kingfisher middenconsole

Jet dashboard

Parchment middenconsole

Navy dashboard

Burr Maple Prussian Blue

dashboard-/interieurafwerking

Burr Maple Prussian Blue

dashboard-/interieurafwerking

Page 47: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

COMBINATIEMOGELIJKHEDEN VAN INTERIEURKLEUREN EN AFWERKING

KLEURENCOMBINATIE JET/JET JET/TANJET/

KINGFISHERJET/IVORY ARABICA/IVORY JET/STORM NAVY/PARCHMENT

NAVY/IVORY

JET/SAND

KLEUR STOELBEKLEDING JET JET/IVORYJET/

PIMENTOTAN KINGFISHER JET IVORY

IVORY/JET

ARABICA IVORYARABICA/

IVORYSTORM

STORM/JET

PARCHMENT NAVYNAVY/

PARCHMENTIVORY SAND SAND

SAND/JET

TAPIJT JET JET JET JET JET JET JET JET ARABICA ARABICA ARABICA JET JET NAVY NAVY NAVY NAVY SAND JET JET

MATERIAAL BEKLEDING

‘Blenheim’ leder – ‘Style 1’ stoelen 8 – – – – – – – 8 8 – – – 8 – – – 8 – –

‘Oxford’ leder – ‘Style 2’ stoelen 8 – – – – – 8 – 8 8 – 8 – – 8 8 – 8 8 –

‘Semi-Aniline’ leder – ‘Style 3’ stoelen 8 – – 8 8 8 8 – 8 8 – 8 – 8 8 – 8 8 8 –

‘Autobiography Duo Tone Semi-Aniline’ leder – ‘Style 3’ stoelen

– 8 8 – – – – 8 – – 8 – 8 – – 8 – – – 8

DASHBOARD-/INTERIEURAFWERKING

Burr Walnut 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 4 4 4

Cherry Wood 8 8 8 8 8 8 8 – – 4 4 4 4

Grand Black Lacquer 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 8 8 8 8 8 8 8

Ash Burl 8 8 8 8 8 8 8 8 4 4 4 4 – – –

Burr Maple Prussian Blue 8 8 4 4

Lined Oak Anthracite 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 8 8 8 8 4 4

LAKKLEUR

Baltic Blue 8 8 8 4 4 4 – – – 8 8 4 4 4 4 8 8 8

Bournville 8 8 8 8 8 8 8 4 4 4 8 8 8 8 8 8 8 8 8

Fuji White 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 4 8 8 8

Galway Green 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 – – – – 4 8 8

Ipanema Sand 4 4 8 8 8 8 4 4 4 8 8 8 8 8 4 8 8 8

Nara Bronze 8 8 8 8 – 8 8 8 4 4 4 8 8 – – – 8 8 8 8

Rimini Red 4 4 4 – 8 4 4 4 8 8 8 4 4 8 – – 8 8 8 8

Santorini Black 4 4 4 4 4 4 4 4 8 8 8 4 4 8 8 8 8 4 4 4

Stornoway Grey 4 4 4 4 8 8 8 8 8 8 4 4 8 8 8 8 8 8

Zermatt Silver 4 4 4 4 4 4 4 4 8 8 8 4 4 4 4 4 8 8 8 8

4 Bijzonder harmonieus Aanbevolen combinatie 8 Combinatie beschikbaar – Niet leverbaar

45

Page 48: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Arabica/Ivory

Jet/Ivory

Jet/Jet

Jet/Sand

46

Arabica/Ivory stoelen met Ivory stiknaden/Arabica tapijt*

Ivory/Jet stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt*

Ivory middenconsole

Arabica dashboard

Ivory middenconsole

Jet dashboard

Lined Oak Anthracite

dashboard-/interieurafwerking

Lined Oak Anthracite

dashboard-/interieurafwerking

Jet/Ivory stoelen met Ivory stiknaden/Jet tapijt*

Sand/Jet stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt*

Jet middenconsole

Jet dashboard

Sand middenconsole

Jet dashboard

Lined Oak Anthracite

dashboard-/interieurafwerking

Burr Walnut

dashboard-/interieurafwerking

KLEURENCOMBINATIES

* Combinatie alleen beschikbaar op Autobiography.

Page 49: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Jet/Pimento Jet/Storm

Navy/Parchment Navy/Ivory

47

Jet/Pimento stoelen met Pimento stiknaden/Jet tapijt** Pimento middenconsole

Jet dashboard

Grand Black Lacquer

dashboard-/interieurafwerking

Storm/Jet stoelen met Jet stiknaden/Jet tapijt* Storm middenconsole

Jet dashboard

Grand Black Lacquer

dashboard-/interieurafwerking

Navy/Parchment stoelen met Parchment stiknaden/Navy tapijt* Parchment middenconsole

Navy dashboard

Ash Burl

dashboard-/interieurafwerking

Ivory stoelen met Navy stiknaden/Navy tapijt** Ivory middenconsole

Navy dashboard

Cherry Wood

dashboard-/interieurafwerking

* Combinatie alleen beschikbaar op Autobiography. ** Alleen in combinatie met Extended Leather Pack (optie) voor de Range Rover Autobiography.

Page 50: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

19-INCH, ‘10-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 15’*

20-INCH, ‘V-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 9’

*Nieuwe modellen lichtmetalen velgen.

De lichtmetalen velgen voor de Range Rover zijn gemaakt van zeer sterk en duurzaam materiaal. Ze zijn ontworpen om de styling van de auto te accentueren en de handelbaarheid te verbeteren door het reduceren van het onafgeveerde gewicht, waardoor de wielophanging sneller kan reageren. Niet alleen heeft elk model een zeer zwaar testprogramma doorstaan, bovendien wordt elke individuele velg met röntgenstralen onderzocht op imperfecties.

19-INCH, ‘TWIN 7-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 8’

Page 51: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

20-INCH, ‘10-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 11’

20-INCH, ‘10-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 12’, GEPOLIJST

20-INCH, ‘DIAMOND TURNED 6-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 14’

20-INCH, ‘DIAMOND TURNED 15-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 19’*

20-INCH, ‘DECAL SILVER 10-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 17’*

20-INCH, ‘SHADOW CHROME 15-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

‘STYLING 18’*

49

Page 52: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

AFMETINGEN EN CAPACITEITEN

Wielbasis 2.880 mm

Spoorbreedte achter 1.625 mmBreedte 2.034 mm spiegels ingeklaptBreedte 2.216 mm spiegels uitgeklapt

DraaicirkelTussen stoepranden 12,0 m

Tussen muren 12,6 mStuuromwentelingen 3,46

BodemvrijheidOff-road rijhoogte 283 mm(Standaard rijhoogte 232 mm)

Lengte 4.972 mm

Hoogte* 1.877 mm Spoorbreedte vóór 1.629 mm

* Instaphoogte (‘Access’) van luchtvering

reduceert hoogte met 40 mm tot 1.837 mm

B

Overloophoek

Standaard rijhoogte 155,6° (157,4°)**, off-road 150° (158,1°)**

C

Afloophoek

Standaard rijhoogte 24,2° (20,2°)**, off-road 26,6° (22,4°)** (met ruimtebesparend reservewiel – tot bumper)

A

Aanloophoek

Standaard rijhoogte 29° (22,9°)**, off-road 34° (25,4°)** (tot spoiler)

CBA

50

Let op: montage van het Exterior Design Pack heeft consequenties voor de off-road-capaciteiten van de auto.

** Voor auto’s uitgerust met Exterior Design Pack.

Page 53: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

PRESTATIES EN GEWICHTEN

GEWICHT4.4

TDV85.0 V8

SUPERCHARGED

Kentekengewicht (kg)Ondergrens 2.480/ Bovengrens 2.710

Ondergrens 2.480/ Bovengrens 2.676

Rijklaar gewicht (kg)**Ondergrens 2.580/ Bovengrens 2.810

Ondergrens 2.580/ Bovengrens 2.776

G.V.W. totaal (kg) 3.200 3.200

Maximum laadvermogen (kg) 390-620 390-620

Daklast (kg) 100 100

TREkGEWICHT (met originele trekhaak - optie/accessoire)

Aanhanger ongeremd on-road/off-road (kg) 750/500 750/500

Aanhanger geremd on-road/off-road (kg) 3.500/1.000 3.500/1.000

Kogeldruk (kg) 150 150

BRANDSTofVERBRUIk* & PRESTATIES

Stadsrit (l/100 km) 11,5 22,6

Uitgebreide stadsrit (l/100 km) 8,2 10,4

Gecombineerd (l/100 km) (km/l)

9,4 10,6

14,9 6,7

CO2-emissie (g/km) 253 348

Fijnstof-emissie (mg/km) 1 -

Topsnelheid (km/h) 210 225

Acceleratie 0-100 km/h (s) 7,8 6,2

* Fabrieksgegevens volgens de laatste wettelijke testvoorschriften.

** Inclusief alle bedrijfsvloeistoffen, 90 % brandstof en 75 kg voor de bestuurder.

51

BagageruimteAchterbank omhoogHoogte 1.002 mm. Breedte 1.124 mmInhoud onder hoedenplank 535 liter, tot dak 994 liter (983 liter tot dak met verstelbareachterbankleuning in achterste stand)Breedte tussen wielkasten 1.040 mm. Lengte op vloerniveau 1.082 mm

Achterbank neergeklaptHoogte 1.002 mm. Breedte 1.124 mmInhoud tot dak 2.099 literBreedte tussen wielkasten 1.040 mm. Lengte op vloerniveau 1.529 mmMaximum blokmaat (l x b x h) 1.265 x 1.024 x 815 mm

HoofdruimteMaximum hoofdruimte vóór 997 mm (gelijk voor uitvoeringen met en zonder schuif-/kanteldak)Hoofdruimte achter 974 mm

DoorwaaddiepteMaximum doorwaaddiepte 700 mm

Brandstofverbruikscijfers: de hier vermelde resultaten vormen geen garantie voor het daadwerkelijke brandstofverbruik

van de betreffende modellen in deze brochure. Auto’s worden niet individueel getest en variaties tussen individuele

auto’s van hetzelfde model kunnen optreden. Verder zijn ook gemonteerde opties en accessoires, rijstijl, weg- en

verkeersfactoren, weersinvloeden, kilometerstand en onderhoudstoestand van de auto van invloed op het verbruik.

Bovendien komen normale gebruiksomstandigheden maar zelden overeen met de exact gedefinieerde omstandigheden

waaronder de officiële verbruiksmetingen plaatsvinden. De meting van het brandstofverbruik is volledig in overeenstemming

met de E.G.-richtlijn 93/116/EG. Bruikbare tankinhoud: 4.4 TDV8 97 liter, 5.0 V8 Supercharged 101 liter. Waarschuwing laag

brandstofniveau: ca. 8 liter.

Afmetingen en capaciteitenDankzij zijn innovatieve, onderling dwarsverbonden luchtvering, biedt de Range Rover een evenwichtige en vlakke rijhoogte – zelfs over golvend terrein – en zakt hij soepel naar een lagere stand om in- en uitstappen gemakkelijker te maken. Ondanks zijn indrukwekkende vermogensontwikkeling en ongeëvenaarde capaciteiten, maken parkeerassistentie (PDC) vóór en achter, en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes tot kinderspel. Ook met zijn bagageruimte, die is uit te breiden tot 2.099 liter, demonstreert de Range Rover zijn enorme omvang van capaciteiten.

Prestaties en gewichten De actieradius van de TDV8 (gebaseerd op bruikbare tankinhoud en gecombineerd verbruik) bedraagt 1.031 km en de Supercharged accelereert in de indrukwekkend korte tijd van 6,2 seconden van 0-100 km/h. Zowel het brandstofverbruik als de prestaties worden verbeterd door een uitgebreid gebruik van aluminium componenten, inclusief motorkap, voorspatborden, portieren (constructie en exterieurpanelen), velgen en transmissiehuis.

Page 54: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

TECHNISCHE GEGEVENS

MOTORGEGEVENS

4.4

TDV8

5.0 V8

SUPERCHARGED

Cilinderinhoud (cm³) 4.367 4.999

Aantal cilinders en configuratie 8 8

Positie Langs-voorin Langs-voorin

Boring (mm) 84 92,5

Slag (mm) 98,5 93

Compressieverhouding (:1) 16,1 9,5

Cilinderkoppen Aluminium Aluminium

Motorblok Compacted Graphite Iron Aluminium

Ontsteking/motormanagement Bosch CR 32 Denso PAN PAG EMS Generation 1.6

Kleppen per cilinder 4 4

Maximum vermogen (kW/pk @ tpm) 230 (313) @ 4.000 375 (510) @ 6.000

Maximum koppel (Nm @ tpm) 700 @ 1.500 - 3.000 625 @ 2.500 - 5.500

TRANSMISSIE

TypeAchttraps automatische transmissie

met Drive SelectZestraps automatische transmissie

met CommandShift®-functie

VIII – Hoog/Laag (:1) 0,667/1,954 -/-

VII – Hoog/Laag (:1) 0,839/2,458 -/-

VI – Hoog/Laag (:1) 1,000/2,930 0,691/2,020

V – Hoog/Laag (:1) 1,285/3,765 0,867/2,540

IV – Hoog/Laag (:1) 1,667/4,884 1,143/3,350

III – Hoog/Laag (:1) 2,106/6,171 1,521/4,460

II – Hoog/Laag (:1) 3,143/9,209 2,340/6,860

I – Hoog/Laag (:1) 4,714/13,812 4,171/12,220

Achteruit – Hoog/Laag (:1) 3,317/9,719 3,403/9,960

Eindoverbrenging (:1) 2,760 3,540

Tussenbakoverbrenging Hoog (:1) 1,000 1,000

Tussenbakoverbrenging Laag (:1) 2,930 2,930

Max. overschakelsnelheid Hoog naar Laag (km/h) 40 40

Max. overschakelsnelheid Laag naar Hoog (km/h) 60 60

Maximum snelheid in versnelling:

VI Hoog (km/h @ tpm) 210* 225**

I Hoog (km/h @ tpm) 42 @ 4.000 50 @ 6.000

I Laag (km/h @tpm) 14 @ 4.000 17 @ 6.000

REMSySTEEM

Remmen vóórVaste zeszuiger remklauw +

geventileerde remschijfVaste zeszuiger remklauw +

geventileerde remschijf

Diameter/dikte remschijven (mm) 380 x 34 380 x 34

Remmen achterZwevende remklauw +

geventileerde remschijfZwevende remklauw +

geventileerde remschijf

Diameter/dikte remschijven (mm) 365 x 20 365 x 20

Parkeerrem Duo Servo Duo Servo

52

* In VI, VII en VIII Hoog.** In V en VI Hoog.

Page 55: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 56: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 57: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

55

Voor de Range Rover is een uniek programma accessoires beschikbaar. Accessoires die de stijl of de individualiteit van de auto accentueren of juist zijn functionaliteit en capaciteiten vergroten. Hier vindt u een kleine selectie uit het programma.

De links afgebeelde auto is voorzien van vaste treeplanken, spatlappen achter en verchroomde buitenspiegelkappen en luchtuitlaten in voorspatborden.

Uw dealer geeft u graag meer informatie over het totale accessoiresprogramma voor de Range Rover.

ACCESSOIRES

Page 58: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 59: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Elektrisch uitklapbare treeplanken vergroten het gebruiksgemak van uw Range Rover. Alle inzittenden zullen de voordelen van dit systeem zeker weten te waarderen.

Dit slimme, praktische product maakt in- en uitstappen gemakkelijker. Ingeklapt sluiten ze fraai aan op de dorpels. Klappen automatisch uit bij het openen van de portieren of bij het ontgrendelen via de afstandsbediening; klappen in bij het sluiten van de portieren. Geïntegreerde beveiliging voorkomt uitklappen bij obstakels, in off-road-standen (van luchtvering en Terrain Response®) en in lage gearing. Speciale instelling om beladen van dakdragers bij gesloten portieren mogelijk te maken. De uitklapbare treeplanken zijn te combineren met spatlappen vóór en zijn voorzien van een oppervlaktestructuur met geïntegreerd Range Rover woordmerk.

57

Uitklapbare treeplanken (uitgeklapt)* Uitklapbare treeplanken (ingeklapt)* Treeplanken (vast)*

* Zie ommezijde voor onderdeelnummers en details. Voor auto’s met een Exterior Design Pack moeten tevens de volgende dorpelprofielen worden gemonteerd:RHD LR018383LHD LR018484

Dit is tevens van toepassing op roestvrijstalen en zwarte stalen dorpelbeschermers*. Uw dealer geeft u graag meer informatie.

Afgebeelde auto is tevens uitgerust met als optie verkrijgbaar Exterior Design Pack.

Page 60: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Uitklapbare treeplanken (uitgeklapt)* VPLMP0041

Elektronische bedieningsmodule (ECU)* (niet afgebeeld) – VPLMP0026 Voor auto’s vanaf 10MY (niet afgebeeld) – LR004028 Voor auto’s van 07MY – 09MY

Kabelboom* (niet afgebeeld) – VPLMV0023 Voor auto’s vanaf 10MY (niet afgebeeld) – VPLMV0022 Voor auto’s van 07MY – 09MY

Sneeuw-tractiesysteem LR005737 Alleen voor 20-inch lichtmetalen velgen. Montage op voorwielen.

Sneeuwkettingen (niet afgebeeld) – VUJ000020 Voor 18- en 19-inch lichtmetalen velgen. Montage op achterwielen.

Treeplanken (vast) VUB503660 Inclusief geïntegreerde spatlappen vóór.

Uitklapbare treeplanken (ingeklapt)

* De elektronische bedieningsmodule (ECU) en de kabelboom moeten samen met de uitklapbare treeplanken worden besteld.

Roestvrijstalen dorpelbeschermersVUB001230

Zwarte stalen dorpelbeschermers (niet afgebeeld) – VUB002510

Toepasbaar met of zonder spatlappen vóór.

Page 61: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

Spatlappen vóór CAS500060PMA Te combineren met uitklapbare treeplanken. Voor auto’s zonder Exterior Design Pack.

Spatlappen vóór

(niet afgebeeld) – VPLMP0046Te combineren met uitklapbare treeplanken. Voor auto’s met Exterior Design Pack.

Spatlappen achter CAT500070PMA Te combineren met uitklapbare treeplanken. Voor auto’s zonder Exterior Design Pack.

Spatlappen achter

(niet afgebeeld) – VPLMP0047Te combineren met uitklapbare treeplanken. Voor auto’s met Exterior Design Pack.

Verchroomde buitenspiegelkappen (Boven) – VPLMB0041 Voor auto’s vanaf 10MY

Windgeleiders

VUB000610

Verchroomde luchtuitlaten

in voorspatborden

VUB503650

59

Page 62: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

60

Roof rails en dwarsdragers*

CAB000040PMAInclusief in lengte verstelbare dwarsdragers voor bevestiging van alle Range Rover dakdrageraccessoires. Afsluitbaar.Draagvermogen: 91,6 kg.

‘Sport’ dwarsdragers*

VUB502790Dwarsdragers met vaste bevestigingspunten. Voor bevestiging van alle Range Rover dakdrageraccessoires. Gemakkelijk afneembaar. Aërodynamisch profiel. Draagvermogen: 96,2 kg. Hoogte auto met gemonteerde ‘Sport’ dwarsdragers: 1.938 mm.

Watersportartikelendrager*

LR006846Geschikt voor één surfplank met mast, een kiteboard of een kano/kayak.Draagvermogen: 45 kg.

Ski- en snowboarddrager*

LR006849Afsluitbaar. Geschikt voor vier paar ski’s of twee snowboards. Inclusief schuifsysteem voor gemakkelijk opladen. Draagvermogen: 36 kg.

Page 63: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

61

Bagagebox*

VPLDR0003Afsluitbaar. Opent vanaf beide zijden.Afmetingen uitwendig (lxbxh): 1.600 x 960 x 410 mm.Inhoud 450 liter.Draagvermogen: 60 kg.

Sportbox*

VPLDR0002Afsluitbaar. Opent vanaf beide zijden. Inwendig bevestigingssysteem voor ski’s of andere lange voorwerpen.Afmetingen uitwendig (lxbxh): 2.300 x 620 x 390 mm.Inhoud 400 liter. Draagvermogen: 60 kg.

*Voor de montage van Range Rover dakdrageraccessoires zijn hetzij roof rails met verstelbare dwarsdragers of ‘Sport’ dakdragers vereist. Objecten die boven de dakantenne van het satellietnavigatiesysteem worden geplaatst kunnen van invloed zijn op de ontvangstkwaliteit en daarmee op de werking van navigatiesysteem en DAB-tuner (indien de auto daarmee is uitgerust).

Expedition imperiaal

CAB500070PMADraagvermogen: 81 kg.Hoogte auto met imperiaal: 1.988 mm.

Bevestigingsogen*

VUB503160 Zes extra bevestigingsogen voor gebruik met ‘Sport’ dakdragers of roof rails en dwarsdragers.

Spanband

CAR500010Spanband voor het vastzetten van voorwerpen op dakdragers of imperiaal. 5 m lang, 20 mm breed. Wordt per stuk geleverd.

Imperiaal*

LR006848Draagvermogen 87 kg indien gemonteerd op ‘Sport’ dwarsdragers. Indien gemonteerd op roof rails met dwarsdragers 82,4 kg.

Page 64: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

In hoogte verstelbare trekhaak*

VUB000720Drie verschillende trekhoogtes mogelijk. Laagste stand kogel 360 mm vanaf wegdek (bij standaard rijhoogte).Max. aanhangergewicht: 3.500 kg.Max. toegestane kogeldruk: 150 kg.

Afneembare trekhaak*

VUB000730Afsluitbaar. Gemakkelijk afneembaar zonder gereedschap.Max. aanhangergewicht: 3.500 kg.Max. toegestane kogeldruk: 150 kg.

TourIng AccessoIres

iPod®-aansluitkabel (Niet afgebeeld) – LR019691 Integreert de nieuwste iPod®-technologie in het audiosysteem van de auto. Daarnaast wordt uw iPod® via de kabel opgeladen.

set reservelampjes

(Niet afgebeeld) – VUB001062 Een set noodzakelijke lampjes is een wettelijke vereiste in veel landen. Voor auto’s vanaf 10MY.

Brandblusser

(Niet afgebeeld) – KDB500060 1 kg poederblusser met montagebeugel.

gevarendriehoek

(Niet afgebeeld) – KCC500021 Verplicht in vele landen. Onontbeerlijk in noodgevallen.

eHBo-set

(Niet afgebeeld) – STC7642

Trekband

(Niet afgebeeld) – STC8919AA Inclusief opbergtas die tevens aan de band kan worden bevestigd als waarschuwingsvlag. Max. trekcapaciteit 3.000 kg.

* Tracking Target sticker vereist

LR021589 – Alleen vereist voor auto’s uitgerust met Surround Camera System, inclusief Tow Assist.

‘n’- & ‘s’-type contactdoos**

VPLMT0006Voor alle wettelijke trailerverlichting en voor interieurverlichting van paardentrailer of caravan. Wordt als combinatieset geleverd.Voor auto’s vanaf 10MY.

13-polige contactdoos**

VPLMT0007Voor alle wettelijke trailerverlichting en voor interieurverlichting van paardentrailer of caravan.Voor auto’s vanaf 10MY.

Verlichtingsbalk**

STC8153Compleet met vier meter kabel. Alleen geschikt voor ‘N’-type contactdoos. (Bijvoorbeeld te gebruiken in combinatie metfietsdrager.) Trekhaakframe

VUB503960Trekhaakframe wordt bevestigd aan chassis. Te combineren met afneembare trekhaak, in hoogte verstelbare trekhaak en fietsdrager.Voor auto’s vanaf 06MY.

62

** Let op: deze accessoires zijn niet geschikt voor paardentrailers, aanhangers of verlichtingsbalken uitgerust met LED-achterlichten.

Fietsdrager

VTG500020Past direct op het trekhaakframe. Geschikt voor twee fietsen. Beide delen van de achterklep kunnen worden geopend bij geïnstalleerde fietsdrager. Verlichtingsbalk (STC8153) benodigd. N.B.: gelijktijdig trekken van een trailer is niet mogelijk.

Meer informatie over Land Rover fietsen vindt u op www.2x2worldwide.com

Page 65: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure
Page 66: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

64

Dorpellijsten met verlichting

VPLMV0063Met verlicht Range Rover woordmerk wanneer het bestuurders- of voorpassagiersportier wordt geopend.

Bagagevangrek – rugleuning tot dak

LR007320Gemakkelijk uitneembaar.Voldoet aan ECE-norm 17 voor tegenhouden van lading.

Bagagevangrek – rugleuning tot dak

VPLMS0040Voor auto’s met verstelbare achterbankleuning.

Bagagebevestigingssysteem

VUB000700Inclusief bagagenet en twee spanbanden. Lengte spanbanden circa 2 meter. Bagagenet circa 100 x 35 cm. Maakt gebruik van de bevestigingsogen.

Zijnetten bagageruimte, paar

(Niet afgebeeld) – VUB000710

Bagagevangrek – vloer tot dak

VUB503890Gemakkelijk uitneembaar. Inclusief handig skiluik. Oprolbareafdekhoes van de bagageruimte kan nog steeds worden gebruikt. Voldoet aan ECE-norm 17. Niet te combineren met bagageruimtebescherming.

Bagagevangrek – vloer tot dak

VPLMS0039Voor auto’s met verstelbare achterbankleuning.

Bagagevloermat

LR003894Waterdicht, met opstaande rand en anti-slip oppervlak.

Bagageruimtebescherming

EBF000040Inclusief antislipmat (niet afgebeeld). Gemakkelijke toegang tot debevestigingsogen via uitneembare vulstukken.Niet te combineren met bagagevangrek – vloer tot dak.

Waterdichte beschermhoes voor

de bagageruimte

VPLMS0017‘Heavy duty’ bescherming van de bagageruimte tot raamhoogte. Inclusief een paar werkhandschoenen.

Premium matten

Hoogpolig tapijt met waterdichte rug. Alleen voor auto’s vanaf 11MY

Arabica (Links) - VPLMS0069AUM

Jet

(Rechts) - VPLMS0060PVA

Sand

(Rechts) - VPLMS0065SUN

Navy

(Rechts) - VPLMS0066JMN

Voor auto’s van 07MY - 10MY

Arabica

(Niet afgebeeld) - LR008845

Jet

(Niet afgebeeld) - EAH500290PVA

Sand

(Niet afgebeeld) - EAH500290SUN

Navy

(Niet afgebeeld) - EAH500290JMN

Page 67: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

65

DUO Plus kinderzitje*LR006637Voor kinderen van 9-18 kg (circa 9 maanden - 4 jaar). In hoogte verstelbare hoofdsteun en gemakkelijk verstelbare vijfpunts gordel. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes. Voorwaarts gerichte montage op achterbank. ISOFIX-systeem verankert het zitje direct aan de ISOFIX-bevestigingspunten van de auto.

BABY-SAFE Plus II babyzitje*VPLMS0007Voor baby’s van 0-13 kg (circa 0-12 maanden). Inclusief zon-/windkap. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes. Uitsluitend achterwaarts gerichte montage op buitenste zitplaatsen achterin. Kan worden gemonteerd met de driepunts veiligheidsgordel van de auto of de BABY-SAFE ISOFIX Base VPLMS0008 (zie hieronder).

Rubber mattenEAH500330PMAVoor auto’s van 07MY - 10MY

VPLMS0084Voor auto’s vanaf 11MY

Land Rover Watch volgsysteem voor gestolen auto’s+

Land Rover Watch en Land Rover Trackstar zijn de pan-Europese voertuigvolgsystemen van Land Rover. Deze voldoen aan de hoogste Europese verzekeringseisen en zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: Standaard en Geavanceerd. Het systeem is continu actief, zodat u er van verzekerd kunt zijn dat uw auto 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt bewaakt, in alle Europese landen met GSM mobiele telefoon-systeem.

Uw dealer geeft u graag meer informatie.

* Kinderen zitten veiliger wanneer ze in een goedgekeurd kinderzitje en goed vastgezet in de veiligheidsgordels achter in de auto meereizen. Let op: alle dessins en kleuren van de kinderzitjes worden geregeld vernieuwd.** Voor auto’s vanaf 10MY. Inclusief hoezen voor hoofd- en armsteunen. Afgebeeld is Jet voorstoel met DVD-hoofdsteun.# Alleen HSE-modellen.## Alleen Vogue SE- en Autobiography-modellen. + Niet in elk land beschikbaar.

Elektrische koeltasVUP100140L12V-aansluiting. Temperatuurregeling via thermostaat. Gemakkelijk schoon te houden interieuroppervlakken. Inhoud 14 liter. Afmetingen (hxbxd): 380 x 380 x 220 mm.

Wapenkist/autokluis STC8018ABVeilig vervoer van wapens of waardevolle zaken in de auto. Gemaakt van zeer sterk staal en uitgevoerd met twee veiligheidssloten. Afmetingen inwendig (lxbxh): 870 x 190 x 190 mm.

Inbouwset(niet afgebeeld) - VUB000750

KID Plus kinderzitje*LR004940Voor kinderen van 15-36 kg (circa 4 - 12 jaar). Geleiding voor veiligheidsgordel zorgt dat gordel correct wordt gedragen. In breedte verstelbaar (drie standen). Verbeterde bescherming bij aanrijdingen tegen de flank. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes.

Waterdichte stoelhoezen**

Jet voorstoelen, standaard en DVD. Inclusief hoofdsteunen VPLMS0086PVJ# VPLMS0085PVJ##

Achterbank, standaard hoofdsteunen VPLMS0088PVJ#

Achterbank, verstelbare hoofdsteunen VPLMS0087PVJ##

Sand voorstoelen, standaard en DVD. Inclusief hoofdsteunen VPLMS0086SUN# VPLMS0085SUN##

Achterbank, standaard hoofdsteunen VPLMS0088SUN#

Achterbank, verstelbare hoofdsteunen VPLMS0087SUN##

BABY-SAFE ISOFIX Base VPLMS0008

Page 68: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

66

Onze strategie voor een duurzame toekomst.

Bij Land Rover nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van onze planeet (our planet) heel serieus, met een innovatieve en volledig in al onze bedrijfsprocessen geïntegreerde filosofie om CO2-emissies te reduceren. Als onderneming hebben wij onszelf verplicht om:

Bij Land Rover doen wij dit door te investeren in vier hoofdgebieden:

landrover.nl/

e_TERRAIN TECHNOLOGIES. EfficiëntE aandrijfvormEn, lichtgEwicht constructiEs, mindEr EmissiEs

wij investeren in totaal meer dan 800 miljoen pond in de ontwikkeling van nieuwe technologieën om co2-emissies te reduceren en brandstofverbruik te verlagen. ons doel is om binnen vijf jaar de gemiddelde co2-emissies van ons modellenprogramma als geheel te reduceren met 25 procent. dit is in 2009 begonnen met het intelligente stop/start-systeem op de handgeschakelde freelander 2 td4_e, gevolgd door het intelligent Power systems management (iPsm) en regeneratief remsysteem op de freelander 2, discovery 4, range rover sport en range rover. de volgende grote stap is de introductie van een nieuw, compact range rover model. e_tErrain tEchnologiEs is een fundamenteel onderdeel van onze co2-managementstrategie.

In 2009 hebben wij onze CO2-emissie gereduceerd met 26.550 ton, ons waterverbruik met 192.000 m3 en onze afvalstroom met 1.300 ton

DuuRzAmE pRODuCTIE. mindEr grondstoffEn gEbruikEn En mindEr afval ProducErEn

land rover beschikt over wereldwijd toonaangevende productiefaciliteiten, die al sinds 1998 zijn gecertificeerd volgens iso 14001. als onderneming hebben wij onszelf tot doel gesteld dat onze productieprocessen in 2012 25 procent minder co2 veroorzaken, 25 procent minder afval produceren en 10 procent minder water gebruiken, ten opzichte van het niveau van 2007. wij meten de totale co2-emissie van onze productie en stellen doelen om deze te reduceren. sinds 2006 omvat deze geïntegreerde benadering de compensatie van de co2-emissies van onze fabrieken in solihull en halewood. maar dat is slechts een onderdeel. Elke nieuwe auto die wij bouwen, is zo ontworpen dat hij voor 95 procent kan worden teruggewonnen. van de gebruikte materialen is 85 procent recyclebaar en er kan nog eens 10 procent worden gebruikt om energie op te wekken.

De Freelander 2 eD4 met intelligent Stop/Start-system heeft een CO2-emissie van 158 g/km

Onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de productie van CO2-emissies te reduceren…

Minder grondstoffen te gebruiken en minder afval te produceren…

Onze medewerkers, toeleveranciers en dealers enthousiast te maken voor de ontwikkeling van duurzame bedrijfsconcepten

Page 69: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

IN SUPPORT OF

Ga voor meer informatie en het continu volgen van onze projecten naar: www.landrover.nl/ourplanet

CO2-COmpensatie.InvesterenInduurzameenergIe,nIeuwetechnologIeenenergIebesparIng

voorelketonco2dievrijkomttijdenshetassemblageprocesvanonzeauto’s,investeertlandroverinco2-reductieprojectendiezorgendateldersopaardeeenzelfdetonco2nietwordtgeproduceerd.daarnaastcompenserenwijinveellanden,waarondernederland,deco2-emissiesvanhetgebruikvanonzeauto’sdoorklantenvoordeeerste75.000kilometerofdriejaar.ditprogrammawordtsuccessievelijkwereldwijdverderingevoerd.onsco2-compensatieprogrammawordtbeheerddoordeonafhankelijkeorganisatieclimatecare,meteenraadvantoezichtbestaandeuittoonaangevendeexpertsophetgebiedvanklimaatverandering.co2-compensatiemaakthetonsmogelijknualactieteondernemen.omonzebelastingophetmilieutereduceren,alsonderdeelvaneentotaleco2-managementstrategie.

Land Rover’s Nederlandse CO2-compensatieprogramma heeft sinds april 2008 al meer dan 150.000 euro aan compensatiegelden bijgedragen aan onze doelstelling...

Wij hebben drie ‘Gold Standard’-projecten in ons programma: energiezuinige kooktoestellen in Oeganda en Ghana en een windenergiepark in Aliaga, Turkije

Land Rover heeft op dit moment 19 emissiereductieprojecten, met als doel een CO2-reductie van 3.000.000 ton in 2012...

natuurbesCherming & humanitaire prOjeCten.actIevepartnershIpsvoornatuurbeschermIngensamenlevIng

vanwegehetdoelmatigeontwerpvanonzemodellen,zijndezewereldwijdingebruikbijorganisatiesophetgebiedvannatuurbeschermingenhumanitairehulp.wijwerkensamenmethetInternationalerodeKruis,deorganisatiedriveagainstmalaria,enmetvijfwereldwijdopererendenatuurbeschermingsorganisaties:royalgeographicalsociety(withIbg),thebornFreefoundation,earthwatchInstitute,biosphereexpeditionsenchinaexplorationandresearchsociety.

Dit jaar is Land Rover samen met het Internationale Rode Kruis een driejarig, wereldwijd initiatief gestart met als titel: ‘Reaching Vulnerable People around the World’, waarmee Land Rover het levensreddende werk van het Internationale Rode Kruis wil ondersteunen. De totale steun van Land Rover aan het Internationale Rode Kruis bedraagt tot nu toe al meer dan 2,5 miljoen pond, inclusief gedoneerde auto’s en fondsenwerving

Als onderdeel van onze duurzaamheidsfilosofie, stimuleert Land Rover al sinds 1990 verantwoord off-road-rijden...

Page 70: 2011 Land Rover Range Rover E-brochure

N.B.: Deze brochure van de Range Rover is met de grootste zorg samengesteld; alle details in deze publicatie zijn correct op het moment van verschijnen. Omdat wij bij Land Rover constant werken aan het verbeteren van onze producten behouden wij ons het recht voor specificaties en uitrusting te wijzigen zonder nadere aankondiging. De foto’s in deze brochure zijn vervaardigd voor internationaal gebruik. Dat betekent dat de specificaties van de afgebeelde auto’s in sommige gevallen kunnen afwijken van die van de Nederlandse uitvoeringen. De uitrusting zoals gepresenteerd in deze brochure (teksten en afbeeldingen) is, afhankelijk van de uitvoering, standaard of als extra leverbaar. Zie voor meer informatie de separate ‘Prijs- en specificatielijst’. Uw dealer zal u ook graag informeren over de actuele uitrusting.

Voor alle originele Range Rover accessoires die door een dealer zijn gemonteerd bij het afleverklaar maken van de auto of die binnen één maand of 1.600 kilometer na aflevering van de auto zijn gemonteerd, gelden dezelfde garantietermijn en -voorwaarden als van de garantie van de auto. Accessoires die na deze periode zijn aangeschaft hebben een garantie van 12 maanden zonder kilometerbeperking. Alle originele Range Rover accessoires ondergaan een zwaar testprogramma, waarbij ze worden getest volgens dezelfde, zware normen als de auto’s zelf. Prestaties onder extreem hoge of lage temperaturen, weerstand tegen corrosie, het botsgedrag en het niet beïnvloeden van de airbagwerking zijn slechts enkele van de aspecten die worden beproefd tijdens de zware producttests. Dit garandeert dat alle accessoires niet alleen duurzaam en veilig zijn, maar ook voldoen aan alle wettelijke eisen.

De ervaring leert dat in drukwerk de lak- en bekledingskleuren niet natuurgetrouw kunnen worden weergegeven. De getoonde kleuren en bekledingen dienen daarom slechts als voorbeeld. Wij raden u aan bij uw dealer de originele kleurstalen te bekijken. De getoonde kleuren en bekledingen zijn opgenomen in het huidige aanbod. Land Rover behoudt zich het recht voor kleuren en/of bekledingen te wijzigen dan wel uit het programma te nemen. Uw dealer informeert u graag over de actuele kleuren/bekledingen.

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Drukfouten voorbehouden.

LAND ROVER NEDERLAND

Postbus 40, 4153 ZG Beesd

www.landrover.nl www.rangerover.nl

© Land Rover 2010 LRML 3348/10TT-COC-002370

www.landrover.nlwww.rangerover.nl

FINANCIAL SERVICES Nergens regelt u de financiering van uw nieuwe Range Rover zo gemakkelijk en comfortabel als bij Land Rover Financial Services. Gewoon bij

uw dealer, die uw nieuwe Range Rover van binnen en buiten kent. U maakt vanuit de showroom een keuze uit vooruitstrevende financierings- en leasemogelijkheden.

Snel en zonder rompslomp. Uw dealer is u daarbij graag van dienst met vakkundig advies. En als gewaardeerde klant van Land Rover hebt u natuurlijk een streepje

voor bij Land Rover Financial Services. Dat merkt u aan de eersteklas service.

ZAKELIJK RANGE ROVER RIJDEN Een Range Rover is volledig business proof. De leaseproducten van Business Partner zijn geheel toegesneden op onze zakelijke

Range Rover rijders. Met Financial Lease of Operational Lease rijdt u zorgeloos uw zakelijke Range Rover tegen een uiterst scherp tarief.

AUTOVERZEKERING De zorg voor uw veiligheid houdt wat Range Rover betreft niet op bij de productie van betrouwbare en veilige auto’s.

Direct na aflevering van uw auto, beschermen wij u en uw Range Rover graag tegen schade, diefstal of ander ongemak, met Land Rover Autoverzekering.

Deze zeer complete WA-casco-verzekering omvat de beste voorwaarden die op dit moment verkrijgbaar zijn, exclusief aangeboden aan Range Rover en Land Rover

rijders. Met als voordeel voor u een zeer concurrerende premie. Uw dealer informeert u graag over Financial Services, Business Partner of Autoverzekering.

Graag deze brochure na gebruik recyclen.