2011 Range Rover Sport brochure NL

70
RANGE ROVER SPORT 2011

description

RANGE ROVER SPORT 2011 De Range Rover Sport is de ultieme, sportief-luxueuze ‘touring-SUV’. Een auto die wordt gekenmerkt door exceptionele on-road-dynamiek, toonaangevend comfort en superieure omvang van capaciteiten. Krachtige carrosseriestyling, luxueus interieur en drie krachtige, bijzonder geraffineerde motoren. Dit is de Range Rover Sport. 1

Transcript of 2011 Range Rover Sport brochure NL

Page 1: 2011 Range Rover Sport brochure NL

RANGE ROVER SPORT

2011

Page 2: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 3: 2011 Range Rover Sport brochure NL

De Range Rover Sport is de ultieme, sportief-luxueuze ‘touring-SUV’. Een auto die wordt gekenmerkt door exceptionele on-road-dynamiek, toonaangevend comfort en superieure omvang van capaciteiten. Krachtige carrosseriestyling, luxueus interieur en drie krachtige, bijzonder geraffineerde motoren. Dit is de Range Rover Sport.

1

Page 4: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 5: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Our Planet

Onze strategie voor een duurzame toekomst

Introductie

Range Rover Sport

Een stijlvolle, eigentijdse identiteit

Interieur

Sportieve luxe en intuïtieve technologie

Drie fantastische motoren

Vermogen, prestaties en raffinement

On-road en off-road

‘All-terrain’-capaciteiten, fantastische on-road-dynamiek en comfort

Veiligheid

Intelligente technologie, veilige technologie

Technische gegevens en keuzemogelijkheden

Uitvoeringen, motoren, lakkleuren, interieurkleuren en materialen

Autobiography Sport

De ultieme expressie van luxe en stijl voor de Range Rover Sport

PAGINA

1-3

PAGINA

4-9

PAGINA

10-17

PAGINA

18-21

PAGINA

22-27

PAGINA

28-33

PAGINA

34-39

PAGINA

40-55

PAGINA

66-67

Accessoires

Voor extra capaciteiten en een eigen stijl. Creëer úw Range Rover Sport

PAGINA

56-65

Page 6: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Charismatisch en aantrekkelijk. De Range Rover Sport heeft een assertief karakter. Hij straalt zijn unieke identiteit uit met een lage houding en eigentijdse styling.Zijn sterk gespierde, scherp gelijnde design geeft de Range Rover Sport nog meer beweging, nog meer dynamiek.

4

Page 7: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 8: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 9: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Stijlvol en indrukwekkend. De koplampen in Range Rover stijl onderscheiden zich door in elkaar grijpende cirkels met LED- technologie. Zijn charisma wordt versterkt door het ‘tweestaafs’ ontwerpthema voor grille, luchtroosters en lichten. De achterlichten maken eveneens gebruik van LED-technologie en benadrukken de unieke styling van de Range Rover Sport. Drie nieuwe, fascinerende lakkleuren bieden extra keuzemogelijkheden. De Range Rover Sport.

7

Page 10: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Luxueus. Open het portier, stap in de Range Rover Sport en maak de overstap naar een hogere klasse. De unieke rijpositie voor de bestuurder doet denken aan een cockpit en brengt alle bedieningselementen binnen direct handbereik. Vormgeving van instrumentenpaneel, dashboard en middenconsole versterken zijn hoogwaardige rijbeleving.

8

Met de introductie van de Autobiography Sport-uitvoeringen en een aantal extra Optie Packs biedt de Range Rover Sport voortaan nog meer mogelijkheden voor luxueuze en praktische individualisering.

Gebruiksvriendelijk ‘touch-screen’ voor bediening van ‘entertainment’-, informatie-, navigatie- en communicatiefuncties.

Instrumentenpaneel met vijf inch TFT-LCD-technologie (Thin Film Transistor Liquid Crystal Display) en optionele lederen bekleding van het dashboard uit het Extended Leather Pack.

Stuurwiel met twee vijfweg-toetsen voor gemakkelijke en overzichtelijke bediening van onder meer audiosysteem en functies van TFT-LCD informatiedisplay.

Noble metaaleffect en houten dashboard-/interieurafwerking van Range Rover klasse voor een luxueuze ambiance.

Nieuwe ‘premium’ interieurmaterialen en nauwgezette aandacht voor detail, inclusief nieuw ontworpen portierpanelen en elegante luidsprekerfronten.

Page 11: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 12: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 13: 2011 Range Rover Sport brochure NL

11

Bijzonder comfortabel. Als de ultieme, sportief-luxueuze ‘touring’-SUV is de Range Rover Sport ‘the place to be’ voor zowel bestuurder als passagiers. De dynamische cockpit is ontworpen rondom de bestuurder, waardoor een ‘cocooning’-effect is ontstaan. De hoge ‘command’ zitpositie biedt een uitstekend zicht op verkeer en omgeving, waardoor de bestuurder alles nog beter onder controle heeft.

De stoelen van de Range Rover Sport

zijn gemaakt om ‘in’ en niet ‘op’ te zitten.

Het resultaat is een sportieve rijbeleving

en een luxueus rijcomfort op lange ritten.

Voor de bestuurdersstoel zijn als optie

elektrisch verstelbare zijwangen

beschikbaar. De stoelbekleding is

beschikbaar in fraaie kleuren en in drie

bekledingsmaterialen: twee soorten leder

en een combinatie van leder met Alcantara®.

Contrasterende stiknaden zijn mogelijk in

combinatie met ‘premium’ Windsor leder

en met leder-Alcantara®. Als optie is een

Extended Leather Pack mogelijk, waarbij

onder meer het dashboard met het

allerfijnste leder wordt bekleed. Dit maakt

het interieur nog exclusiever.

Alcantara® is een geregistreerde merknaam van

Alcantara S.p.A.

Page 14: 2011 Range Rover Sport brochure NL

12

Page 15: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Het prachtige interieur biedt een premium niveau van vakmanschapen comfort. Luxueus aanvoelende materialen creëren een superieure ambiance die zich kenmerkt door kwaliteit en prestige. Op bepaalde uitvoeringen is het interieur uitgerust met ambianceverlichting, die de rijbeleving in het donker nog aangenamer maakt. Met exclusieve kleurencombinaties in de meest verfijnde materialen biedt de Autobiography Sport nog meer individualiteit voor het interieur. De ultieme expressie van sportieve luxe.

Een akoestisch gelaagde voorruit en gelaagde

voorportierruiten optimaliseren de geluidsisolatie,

met een superieur raffinement als resultaat.

Page 16: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 17: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Intuïtief en gebruiksvriendelijk bedienbaar ‘infotainment’. Een kleuren ‘touch-screen’ in de middenconsole vormt daarbij het hart van de installatie. Het display biedt toegang tot alle audio-, communicatie- en navigatie-instellingen. Dit draagt bij aan het premium karakter van het interieur en verbetert de ergonomie voor de bestuurder door het aantal conventionele bedieningselementen op dashboard en console te reduceren.

Afhankelijk van de uitvoering biedt de Range Rover Sport de keuze uit verschillende audiosystemen, inclusief

een uitvoering met harman/kardon®

LOGIC7®-systeem voor superieure audiokwaliteit.

De Portable Audio Interface maakt in combinatie met de iPod®-aansluitkabel (optie) de aansluiting van een iPod® mogelijk op het audiosysteem, waarbij de functies ook vanaf het stuurwiel kunnen worden bediend. Via de USB-poort kunnen verder een MP3-speler of een USB-stick met muziekbestanden worden aangesloten.

harman/kardon® en LOGIC7® zijn geregistreerde merknamen van Harman International Industries, Incorporated. iPod® is een geregistreerde merknaam van Apple Inc.

15

Page 18: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 19: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Controle. Met zijn befaamde, hoge ‘Command’-zitpositie geeft de Range Rover Sport u een uitstekend overzicht over weg, verkeer en omgeving. Daardoor kunt u eerder reageren op potentieel gevaarlijke situaties en wordt parkeren en manoeuvreren gemakkelijker. Dit maakt rijden minder inspannend.

Alle bedieningselementen bevinden zich onder direct handbereik en informatie is gemakkelijk af te lezen. Daarbij speelt het instrumentenpaneel met vijf inch TFT-LCD informatiedisplay een belangrijke rol. Dit toont tijdens het rijden belangrijke gegevens, bijvoorbeeld informatie van de boordcomputer of veiligheidsinformatie als motortemperatuur. Het display werkt met een eenvoudige menustructuur en wordt bediend met een vijfwegtoets op het stuurwiel.

Het multifunctionele stuurwiel maakt bediening van belangrijke functies mogelijk, zonder dat de bestuurder zijn handen van het stuur hoeft te nemen.

De Range Rover Sport kan als optie (standaard op Supercharged) worden uitgerust met schakelpaddles aan het stuurwiel.

Dankzij Keyless Entry (optie) kan de bestuurder instappen zonder dat hij of zij de afstandsbediening in de ‘smart key’ hoeft te gebruiken. De auto wordt automatisch ontgrendeld en de startonderbreker uitgeschakeld, wanneer de ‘smart key’ in de buurt van de auto is en de bestuurder de portiergreep pakt.

Start-/Stopknop. De auto kan direct worden gestart met de drukknop op het dashboard, zonder dat de ‘smart key’ in een ‘docking station’ hoeft te worden geplaatst.

Voor auto’s met TDV6-motoren is als optie een voorverwarmings-systeem (Remote Park Heat) met afstandsbediening mogelijk. Dit verwarmt de motor voor en stuurt restwarmte naar het interieur.

17

Page 20: 2011 Range Rover Sport brochure NL

18

Vermogen, prestaties en economisch verbruik. Drie motoren – V8 Supercharged benzine met 510 pk en twee geavanceerde TDV6 sequentiële turbodiesels met 245 pk en 211 pk – alle met een zestraps automatische CommandShift®-transmissie van de jongste generatie.

Page 21: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 22: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 23: 2011 Range Rover Sport brochure NL

21

Keuzevrijheid. De juiste motoren voor een grote variatie in rijstijlen en prestatie-eisen. Elke krachtbron biedt ongeëvenaarde niveaus van raffinement, economisch brandstofverbruik en progressieve vermogens- en koppelontwikkeling.

5.0 V8 Supercharged benzinemotor (375 kW)510 pk vermogen en 625 Nm koppel maken lange overbrengingsverhoudingen mogelijk voor een efficiënt brandstofverbruik en lagere CO2-emissies. Gemiddeld brandstofverbruik van 14,9 l/100 km* (EU). Bijzonder efficiënte, ‘spray-guided’ directe benzine-inspuiting. Voldoet aan de EU5-emissienorm. Lichtgewicht constructie met gebruik van gerecyclede materialen.

3.0 TDV6 dieselmotor (180 kW)245 pk vermogen en 600 Nm koppel voor aangenaam raffinement en optimale efficiency. Gemiddeld brandstofverbruik van 9,2 l/100 km* (EU) en CO2-emissie van 243 g/km. Uniek, parallel-sequentieel turbocompressorsysteem. Derde generatie common rail brandstofinspuiting. Voldoet aan EU5-emissienorm.

3.0 TDV6 dieselmotor (155 kW)211 pk vermogen en 520 Nm koppel voor economische prestaties en aangenaam rijcomfort. Gemiddeld brandstofverbruik van 9,2 l/100 km* (EU) en CO2-emissie van 243 g/km. Uniek, parallel-sequentieel turbocompressorsysteem. Derde generatie common rail brandstofinspuiting. Voldoet aan EU5-emissienorm.

e_TERRAIN TECHNOLOGIES is een unieke ontwikkelingsfilosofie die is gericht op de realisatie van duurzame mobiliteitsalternatieven, met gebruik van nieuwe creatieve en innovatieve technologie. e_TERRAIN TECHNOLOGIES levert continu belangrijke verbeteringen aan de ecologische prestaties van alle Range Rover modellen. Bovendien wordt elke Range Rover Sport standaard geleverd met CO2-compensatie voor een periode van drie jaar of 75.000 km.

* Fabrieksopgave

Page 24: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Geavanceerd. De Range Rover Sport beschikt over talloze baanbrekende, dynamische technologieën, die samen zorgen voor opwindende on-road-prestaties. Dit kan nog verder worden verbeterd met het Dynamic Pack.

Het Dynamic Pack bestaat uit Adaptive Dynamics en Dynamic Response. Adaptive Dynamics werkt door de respons van

de auto op commando’s van de bestuurder te voorspellen en door het wegcontact 500 maal per seconde te evalueren,

waardoor het systeem te sterke carrosseriebewegingen als overhellen al vooraf kan reduceren. Dit werkt dus volledig

anders dan conventionele systemen die reageren nadat de carrosserie van de auto is gaan bewegen. Met Dynamic

Response zet de Range Rover Sport een maatstaf voor ‘all-terrain’-auto’s. Dynamic Response meet de op de auto

werkende dwarskrachten in bochten en compenseert deze automatisch. Samen beperken deze systemen overhellen

van de carrosserie en dragen ze bij aan een gecontroleerd, zelfverzekerd rijgedrag en aan een superieur rijcomfort.

Adaptive Dynamics omvat het ‘Dynamic’-programma dat wordt geselecteerd via

het Terrain Response®-systeem. Dit maakt een nog sportiever rijgedrag mogelijk

en versterkt de on-road rijdynamiek van de Range Rover Sport nog verder. Op de

Supercharged-uitvoering kan het systeem een nog sportievere respons geven op

commando’s van de bestuurder door andere referentievelden te kiezen voor

besturing, gasklep en transmissiemanagement.

Het Dynamic Pack is standaard op de V8 Supercharged-uitvoeringen en een optie

op de TDV6 180 kW-varianten.

22

Page 25: 2011 Range Rover Sport brochure NL

23

Page 26: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 27: 2011 Range Rover Sport brochure NL

25

Dankzij het uitgebreide pakket technologieën in het Dynamic Pack rijdt de Range Rover Sport nog sportiever en biedt hij fantastische on-road-prestaties. Dit is het allerbeste Range Rover model ooit voor wat betreft op de bestuurder afgestemde dynamiek en prestaties. Van het allergladste wegdek tot extreem ruige ondergrond en slechte weersomstandigheden verschaft deze auto zijn bestuurder een ongekend gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid.

Page 28: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Het Terrain Response®-systeem omvat onder meer de zand-wegrijregeling (Sand Launch Control). Deze minimaliseert doorslaan van de wielen bij wegrijden en helpt voorkomen dat de auto zich ingraaft. Bij toenemende snelheid worden de toegestane grenswaarden voor wielslip overeenkomstig verhoogd om de aandrijving te optimaliseren. Deze technologie zet een volgende stap met de helling acceleratieregeling (GAC – Gradient Acceleration Control) en de helling startassistent (HSA – Hill Start Assist). De helling acceleratieregeling voorkomt bij niet ingeschakelde afdalingremregeling (HDC – Hill Descent Control) dat de auto te snel accelereert op steile hellingen, zodat de bestuurder de tijd heeft om de auto onder controle te houden. De helling startassistent reduceert op steile hellingen automatisch en progressief de remdruk en voorkomt dat de auto ongewenst achteruitrolt.

Een andere baanbrekende ontwikkeling is de aanhangerstabiliteitscontrole (TSA – Trailer Stability Assist). Dit detecteert automatisch wanneer een trailer wordt aangekoppeld en neutraliseert pendelen van de trailer door het motorkoppel te reduceren en/of individuele wielen af te remmen om de combinatie weer onder controle te brengen.

Meer ervaring. Het Terrain Response®-systeem geeft toegang tot meer dan 40 jaar Range Rover innovatie op het gebied van vierwielaandrijving en ‘state-of-the-art’ dynamische technologie. Met Terrain Response® is het net alsof er altijd een off-road-expert bij u in de auto zit. Draai eenvoudig de handig geplaatste draaiknop naar het juiste symbool en motor, transmissie, wielophanging en tractiecontrolesystemen van de Range Rover Sport worden geoptimaliseerd voor de ingestelde condities.

Op de V8 Supercharged heeft het Terrain Response®-systeem standaard een zesde positie van het systeem (op TDV6 als onderdeel van Dynamic Pack). Dit ‘Dynamic’-programma biedt een grotere beheersing van de carrosseriebewegingen en optimaliseert via Adaptive Dynamics alle systemen voor een dynamisch on-road-rijgedrag.

Het Terrain Response®-systeem biedt een Dynamic-programma voor een nog sportiever en directer rijgedrag onder alle omstandigheden.

Dynamic*

Algemeen

Gras/Grind/Sneeuw

Modder/Sporen

Zand

Rotsen/Kruip

26

Terrain Response®-programma’s

* Op TDV6 alleen in combinatie met Dynamic Pack.

Page 29: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 30: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 31: 2011 Range Rover Sport brochure NL

De adaptieve cruise control (ACC) met geavanceerde noodstopbekrachtiging (AEBA – Advanced Emergency Brake Assist) gebruikt radarsignalen om de rijbaan vóór de auto tienmaal per seconde te scannen. ACC zal automatisch de snelheid van uw Range Rover Sport aanpassen aan die van een eventuele (langzamer rijdende) voorligger. U blijft er achter rijden, op één van de vier door u instelbare afstanden, totdat de rijbaan weer vrij is. Vervolgens accelereert uw auto weer naar de oorspronkelijk door u ingestelde snelheid.

Het voorliggeralarm (Forward Alert) geeft een geluidssignaal en visuele aanwijzingen wanneer de (veilige) afstand tot een voorligger kleiner wordt. De geavanceerde noodstopbekrachtiging (AEBA), ontworpen om een potentiële botsing te detecteren, brengt dan direct het remsysteem in gereedheid voor een noodstop. Het enige dat de bestuurder vervolgens hoeft te doen om direct met het volle remvermogen af te remmen, is het rempedaal intrappen. Ongeacht de uitgeoefende pedaalkracht zal het systeem dan altijd maximaal afremmen.

ACC helpt het aantal ingrepen door de bestuurder tijdens rijden met cruise control te reduceren en maakt nog comfortabeler, minder inspannend autorijden mogelijk.

Adaptieve Bi-Xenon koplampen met LED-technologie en Range Rover koplampconcept met ‘concentrische cirkels’ dragen bij aan het spraakmakende frontontwerp van de Range Rover Sport.

De automatische grootlichtassistent (AHBA – Automatic High Beam Assist) voor de koplampen detecteert koplampen van tegenliggers en achterlichten van voorliggers en schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht.

Het grotere prestatieniveau stelt ook zwaardere eisen aan de remmen. Daarom zijn alle uitvoeringen van de nieuwe Range Rover Sport uitgerust met een krachtiger remsysteem voor meer remvermogen en een nog beter pedaalgevoel. De V8 Supercharged heeft ‘high performance’ remmen die in samenwerking met Brembo® zijn ontwikkeld.

Brembo® is een geregistreerde merknaam van Freni Brembo S.p.A

29

Page 32: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Het Surround Camera System werkt met vijf discreet in de carrosserie geïntegreerde, digitale camera’s, die een nagenoeg 360º beeld van het gebied rondom de auto op het ‘touch-screen’ tonen. Het systeem biedt een aantal handige functies, zoals inzoomen, ‘zicht rondom’ (All round Vision), ‘stoeprand’ (Side View) en ‘kruising-overzicht’ (Junction View). Ook is het handig bij het trekken en aankoppelen van bijvoorbeeld een paarden- of boottrailer.

De achteruitrijcamera toont een beeld van het gebied achter de auto op het ‘touch-screen’. Om inparkeren en manoeuvreren gemakkelijker te maken, visualiseren op het camerabeeld geprojecteerde lijnen de verwachte baan van de auto.

Bij het premium harddrive (HDD) navigatiesysteem worden functies direct opgeroepen en routes sneller berekend. Daarmee kan de bestuurder nog sneller over de nieuwste route-instructies beschikken. Bovendien zijn betrouwbaarheid en nauwkeurigheid geoptimaliseerd. Het systeem maakt het tevens mogelijk om de nieuwste kaarten en software-upgrades gemakkelijk bij uw dealer te laten uploaden.

Page 33: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Vijf digitale camera’s zijn rondom in de carrosserie geïntegreerd: twee aan weerszijden van de voorbumper, één in elk buitenspiegelhuis en één in de achterspoiler.

31

Page 34: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 35: 2011 Range Rover Sport brochure NL

De uitzonderlijk stijve carrosserie van de Range Rover Sport biedt met zijn lage zwaartepunt en energieabsorberende kreukelzones een indrukwekkend niveau van veiligheid en inzittendenbescherming. De dynamische stabiliteitscontrole (DSC – Dynamic Stability Control) evalueert wielsnelheden en stuurhoek om het rijden van bochten veiliger en stabieler te maken. DSC maakt onder meer gebruik van ABS om individuele wielen gedoseerd af te remmen om zo de auto op koers te houden.

Andere verbeteringen aan de stabiliteitscontrolesystemen (SCS – Stability Control Systems) zijn de overhel stabiliteitscontrole (RSC – Roll Stability Control), die progressief ingrijpt in extreme situaties waarbij de kans bestaat dat de auto gaat kantelen, en de verbeterde onderstuurregeling (EUC – Enhanced Understeer Control), die de bestuurder helpt de controle over de auto terug te krijgen door onderstuur te reduceren. Voor extra gemoedsrust is de Range Rover Sport standaard uitgerust met 6 airbags, inclusief doorlopende ‘curtain’-hoofdairbags vóór en achter.

33

Page 36: 2011 Range Rover Sport brochure NL

De Autobiography Sport is de ultieme expressie van sportieve luxe en individuele stijl, en is het topmodel van het Range Rover Sport programma. Deze uitvoering biedt u de mogelijkheid om uw persoonlijke smaak op unieke wijze uit te drukken via een indrukwekkende selectie exclusieve interieurkleuren en materialen. Afhankelijk van het gekozen thema wordt de auto uitgevoerd met een uniek en smaakvol Exterior Design Pack. De Autobiography Sport geeft u de voldoening dat u nog sterker uw persoonlijke stempel op de auto hebt gedrukt. Dat zijn exclusiviteit is vergroot. Dat u uw unieke Range Rover Sport hebt gecreëerd.

34

Page 37: 2011 Range Rover Sport brochure NL

De Autobiography Sport is verkrijgbaar in drie luxueus georiënteerde interieurthema’s – Valencia, Cannes en Portofino; en in drie nadrukkelijk sportieve thema’s

– Le Mans, Monaco en Monza. Alle zijn standaard uitgerust met de volgende, unieke stylingdetails: Autobiography Sport grille en luchtroosters voorspatborden

in metaalkleur Titan, Autobiography Sport 20-inch ’10-Spoke’ lichtmetalen velgen, Autobiography Sport roestvrijstalen dorpellijsten. De Le Mans, Monaco en Monza

zijn daarnaast nog voorzien van het Exterior Design Pack.

35

Page 38: 2011 Range Rover Sport brochure NL

36

STORNOWAY GREY

BOURNVILLE

FUJI WHITE

BALI BLUE

SIBERIAN SILVER*SANTORINI BLACKRIMINI RED

BALTIC BLUE

GALWAY GREEN IpANEMA SAND

NARA BRONZEMARMARIS TEALIZMIR BLUE*

LAKKLEUREN

Een vleug je luxe en raffinement. De Range Rover Sport

wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke on-road-

dynamiek, het beste comfort in zijn klasse en een

toonaangevende omvang van capaciteiten. Het is

de ultieme, sportieve ‘touring-SUV’. En het absolute

hoogtepunt van die luxe is de Autobiography Sport.

AutobiogrAphy sport

ZERMATT SILVER

* Izmir Blue wordt in januari 2011 vervangen door Siberian Silver.

Page 39: 2011 Range Rover Sport brochure NL

37

NARA BRONZEFUJI WHITE BALI BLUE

SANTORINI BLACK STORNOWAY GREY ZERMATT SILVER

LAKKLEUREN

Nieuwe achterspoiler

De affirmatie van zijn sportieve inslag. Het nieuwe

Exterior Design Pack voor de Range Rover Sport

maakt zijn debuut op de Autobiography Sport.

Dit verschaft zijn reeds gespierde lijnenspel een

nog krachtigere uitstraling en een oogstrelende

assertiviteit. Met het Exterior Design Pack

onderscheidt de Range Rover Sport zich nog

sterker van zijn concurrenten. Met nog meer

charisma en dynamiek dan ooit tevoren.

AUTOBIOGRAPHY SPORT MET EXTERIOR DESIGN PACK

Nieuwe en dynamische

‘quadrangle’ uitlaateindstukken

Page 40: 2011 Range Rover Sport brochure NL

38

De Autobiography Sport is er met zes unieke,

zeer luxueuze interieurs, die zich alle

onderscheiden door ‘duo-tone’ stoelbekleding

in premium leder met contrasterende stiknaden,

‘Autobiography Sport’ woordmerk in de houten

portierafwerkingen, gepreegd ‘Autobiography

Sport’ logo in de hoofdsteunen en vloermatten

met lederen omboording.

INTERIEURKLEUREN/AUTOBIOGRAPHY SPORT

Valencia

Almond/Arabica stoelbekleding/Almond tapijt Arabica dashboard Burr Oak houtafwerking

Cannes

Ivory/Ebony stoelbekleding/Ebony tapijt Ebony dashboard Silky Oak houtafwerking

Portofino

Ivory/Ocean stoelbekleding/Ocean tapijt Ocean dashboard Silky Oak houtafwerking

VALENCIA CANNES PORTOFINO

INTERIEURCOMBINATIE ALMOND/ARABICA IVORY/EBONY IVORY/OCEAN

STOELBEKLEDING ALMOND/ARABICA IVORY/EBONY IVORY/OCEAN

TAPIJT ALMOND EBONY OCEAN

MATERIAAL BEKLEDING

Premium geperforeerd leder met contrasterende stiknaden* 4 4 4

DASHBOARD-/INTERIEURAFWERKING

Grand Black Lacquer_ ˘ _

Silky Oak ˘ 4 4

Burr Oak 4 _ ˘

LAKKLEUR

Bali Blue _ 4 8

Baltic Blue ˘ ˘ ˘

Bournville 4 ˘ _

Fuji White ˘ ˘ 4

Galway Green ˘ ˘ 8

Ipanema Sand ˘ 4 ˘

Izmir Blue** ˘ ˘ ˘

Marmaris Teal ˘ ˘ 4

Nara Bronze 4 ˘ 8

Rimini Red ˘ ˘ _

Santorini Black ˘ ˘ ˘

Siberian Silver** ˘ ˘ 4

Stornoway Grey ˘ 4 ˘

Zermatt Silver ˘ ˘ ˘

4 Bijzonder harmonieus ˘ Aanbevolen combinatie 8 Combinatie beschikbaar – Niet leverbaar

* Standaard met elektrisch verstelbare zijwangen.

** Izmir Blue wordt in januari 2011 vervangen door Siberian Silver.

COMBINATIEMOGELIJKHEDEN VAN LAK- EN INTERIEURKLEUREN

Page 41: 2011 Range Rover Sport brochure NL

39

INTERIEURKLEUREN/AUTOBIOGRAPHY SPORT MET EXTERIOR DESIGN PACK

Le Mans

Ebony/Tan stoelbekleding/Ebony tapijt Tan dashboard Grand Black Lacquerdashboard-/interieurafwerking

Monaco

Ebony/Ivory stoelbekleding/Ebony tapijt Ebony dashboard Grand Black Lacquerdashboard-/interieurafwerking

Monza

Ebony/Pimento stoelbekleding/Ebony tapijt Ebony dashboard Grand Black Lacquerdashboard-/interieurafwerking

U hebt de keuze uit drie

unieke interieurs, wanneer

u de Autobiography Sport

met Exterior Design Pack

selecteert.

LE MANS MONACO MONZA

INTERIEURCOMBINATIE EBONY/TAN EBONY/IVORY EBONY/PIMENTO

STOELBEKLEDING EBONY/TAN EBONY/IVORY EBONY/PIMENTO

TAPIJT EBONY EBONY EBONY

MATERIAAL BEKLEDING

Premium geperforeerd leder met contrasterende stiknaden* 4 4 4

DASHBOARD-/INTERIEURAFWERKING

Grand Black Lacquer 4 4 4

LAKKLEUR

Bali Blue ˘ ˘ _

Fuji White 4 4 ˘

Nara Bronze 4 ˘ _

Santorini Black 4 4 4

Stornoway Grey ˘ ˘ ˘

Zermatt Silver ˘ ˘ ˘

4 Bijzonder harmonieus ˘ Aanbevolen combinatie – Niet leverbaar

* Standaard met elektrisch verstelbare zijwangen.

COMBINATIEMOGELIJKHEDEN VAN LAK- EN INTERIEURKLEUREN

Page 42: 2011 Range Rover Sport brochure NL

40

Het exterieur kenmerkt zich door:• Grille/luchtroosters voorspatborden in (donkere) metaalkleur Jupiter• 19-inch ‘15-Spoke’ lichtmetalen velgen, ‘Styling 5’

Nog fraaiere uitstraling:• Exterior Design Pack bestaat uit: grille/luchtroosters

voorspatborden in black finish, dorpelverbreders en grotere achterspoiler in carrosseriekleur, roestvrijstalen ‘quadrangle’ uitlaateindstukken, nieuwe voor- en achterbumper

• 20-inch ‘15-Spoke’ lichtmetalen velgen, ‘Styling 3’

EXTERIEURSTYLING – OPTIES

RANGE ROVER SPORT SE RANGE ROVER SPORT HSE mET ExTERiOR DESiGN PAck

Page 43: 2011 Range Rover Sport brochure NL

41

Zeer luxueuze uitstraling:• Unieke grille/luchtroosters voorspatborden in (lichte) metaalkleur Titan• 20-inch ‘10-Spoke’ Autobiography Sport lichtmetalen velgen in

‘Diamond Turned Finish’

Nog fraaiere en krachtigere uitstraling:• Exterior Design Pack bestaat uit: grille/luchtroosters voorspatborden

in black finish, dorpelverbreders en grotere achterspoiler in carrosseriekleur, roestvrijstalen ‘quadrangle’ uitlaateindstukken, nieuwe voor- en achterbumper

• 20-inch ‘10-Spoke’ Autobiography Sport lichtmetalen velgen in ‘Diamond Turned Finish’

AUTOBIOGRAPHY SPORT AUTOBIOGRAPHY SPORT mET ExTERIOR DESIGN PAck

Page 44: 2011 Range Rover Sport brochure NL

LAKKLEUR

FUJI WHITE (SOLID)

BALI BLUE (METALLIC)

BALTIC BLUE (METALLIC)

BOURNVILLE (METALLIC)

GALWAY GREEN (METALLIC)

IPANEMA SAND (METALLIC)

IZMIR BLUE* (METALLIC)

42

Page 45: 2011 Range Rover Sport brochure NL

MARMARIS TEAL (METALLIC)

NARA BRONZE (METALLIC)

RIMINI RED (METALLIC)

SANTORINI BLACK (METALLIC)

SIBERIAN SILVER* (METALLIC)

STORNOWAY GREY (METALLIC)

ZERMATT SILVER (METALLIC)

* Izmir Blue wordt in januari 2011 vervangen door Siberian Silver.

43

Page 46: 2011 Range Rover Sport brochure NL

19-INCH ‘5 V-SPOKE’ LICHTMETALEN VELGEN

‘STYLING 1’

19-INCH ‘15 SPOKE’ LICHTMETALEN VELGEN

‘STYLING 5’

Page 47: 2011 Range Rover Sport brochure NL

20-INCH ‘15 SPOKE’ LICHTMETALEN VELGEN

‘STYLING 3’

20-INCH ‘15 SPOKE’ LICHTMETALEN VELGEN

‘DIAMOND TURNED FINISH’

‘STYLING 4’

20-INCH ‘STORMER’ LICHTMETALEN VELGEN

‘STYLING 2’

20-INCH ‘5 SPOKE’ LICHTMETALEN VELGEN

‘STYLING 6’

20-INCH ‘5 SPOKE’ LICHTMETALEN VELGEN

‘DIAMOND TURNED FINISH’

‘STYLING 7’

45

20-INCH ’10-SPOKE’ LICHTMETALEN VELGEN

IN ‘DIAMOND TURNED FINISH’,

‘STYLING 8’

Page 48: 2011 Range Rover Sport brochure NL

INTERIEURKLEUREN

LEDER LEDER OFPREMIUM GEPERFOREERD LEDER

PREMIUM GEPERFOREERD LEDER LEDER/ALcAntARA®

INTERIEURCOMBINATIE

OcEAn EBOnY ALMOnD IVORY ARABIcA tAn ALMOnD/nUtMEG EBOnY/LUnAR

DASHBOARD-/INTERIEURAFWERKING

IVORY/LUnARIVORY/OcEAn

StRAIGHt GRAInWALnUt

AnIGRE GRAnD BLAcK LAcQUER

Almond stoelen met nutmeg stiknaden/nutmeg tapijt

Ebony dashboard Straight GrainWalnut dashboard-/interieurafwerking

StOF

EBOnY

Leder

46

Page 49: 2011 Range Rover Sport brochure NL

47

Leder Leder

INTERIEURCOMBINATIES

Ebony stoelen met Lunar stiknaden/Ebony tapijt

Ebony dashboard Straight Grain Walnut dashboard-/interieurafwerking

Anigre dashboard-/interieurafwerking

Ocean stoelen met Ocean stiknaden/Ocean tapijt

Ocean dashboard

Leder/Alcantara® Leder/Alcantara®

Almond/Nutmeg stoelen met contrasterende Ivory stiknaden*/ Nutmeg tapijt

Arabica dashboard** Straight Grain Walnut dashboard-/ interieurafwerking

Grand Black Lacquer dashboard-/interieurafwerking

Ebony/Lunar stoelen met contrasterende Ivory stiknaden*/Ebony tapijt

Ebony dashboard**

* Contrasterende stiknaden voor stoelbekleding zijn beschikbaar als aanvullende optie bij bekleding in Leder/Alcantara® of Premium geperforeerd leder.** Extended Leather Pack (optie) is getoond bij bekleding in Leder/Alcantara® en Premium geperforeerd leder – omvat bovenzijde en zijpanelen van dashboard, bovenzijde portierpanelen en armsteunen in portieren in Premium leder. Indien het Pack niet is gespecificeerd, zijn deze elementen van het interieur verkrijgbaar in Ebony of Ocean bekleding. Interieur in Tan of Arabica wordt standaard gecombineerd met het Extended Leather Pack (tegen meerprijs) – contrasterende stiknaden voor stoelbekleding niet beschikbaar. Contrasterende stiknaden voor stoelbekleding standaard op Supercharged en optie voor HSE. Grand Black Lacquer dashboard-/interieurafwerking alleen optie op Supercharged.

Page 50: 2011 Range Rover Sport brochure NL

48

INTERIEURCOMBINATIES

Ivory/Ocean stoelen met contrasterende Ocean stiknaden*/Ocean tapijt

Ocean dashboard** Ivory/Lunar stoelen met contrasterende Ebony stiknaden*/Ebony tapijt

Ebony dashboard**

Almond stoelen met contrasterende Ivory stiknaden*/Nutmeg tapijt

Arabica dashboard** Ebony stoelen met contrasterende Ivory stiknaden*/Ebony tapijt

Ebony dashboard**

Leder/Alcantara®

Premium geperforeerd leder***

Leder/Alcantara®

Premium geperforeerd leder***

Straight Grain Walnut dashboard-/ interieurafwerking

Anigre dashboard-/ interieurafwerking

Grand Black Lacquer dashboard-/interieurafwerking

Grand Black Lacquer dashboard-/interieurafwerking

Page 51: 2011 Range Rover Sport brochure NL

* Contrasterende stiknaden voor stoelbekleding zijn beschikbaar als aanvullende optie bij bekleding in Leder/Alcantara® of Premium geperforeerd leder.

** Extended Leather Pack (optie) is alleen leverbaar in combinatie met Leder/Alcantara® en Premium geperforeerd leder – omvat bovenzijde en zijpanelen van dashboard, bovenzijde portierpanelen en armsteunen in portieren in Premium leder.

Indien het Pack niet is gespecificeerd, zijn deze elementen van het interieur verkrijgbaar in Ebony of Ocean bekleding.

*** Premium geperforeerd leder is beschikbaar als optie. **** Interieur in Tan of Arabica wordt standaard gecombineerd met het Extended Leather Pack (tegen meerprijs) –

contrasterende stiknaden voor stoelbekleding niet beschikbaar.Contrasterende stiknaden voor stoelbekleding standaard op Supercharged en optie voor HSE.

49

INTERIEURCOMBINATIEs

Ivory stoelen met contrasterende Ocean stiknaden*/Ocean tapijt

Ocean dashboard** Anigre dashboard-/interieurafwerking

Grand Black Lacquer dashboard-/interieurafwerking

Ivory stoelen met contrasterende Ebony stiknaden*/Ebony tapijt

Ebony dashboard**

Tan stoelen met Tan stiknaden/ Ebony tapijt****

Tan dashboard Grand Black Lacquer dashboard-/interieurafwerking

Anigre dashboard-/interieurafwerking

Arabica stoelen met Arabica stiknaden/Nutmeg tapijt****

Arabica dashboard

Premium geperforeerd leder***

Premium geperforeerd leder***

Premium geperforeerd leder***

Premium geperforeerd leder***

Page 52: 2011 Range Rover Sport brochure NL

4 Bijzonder harmonieus ˘ Aanbevolen combinatie 8 Combinatie beschikbaar – Niet leverbaar

* Standaard met elektrisch verstelbare zijwangen.

** Izmir Blue wordt in januari 2011 vervangen door Siberian Silver.

INTERIEURCOMBINATIE OCEAN/IvORy EBONy EBONy/IvORy ARABICA/ALMOND ALMOND/NUTMEG EBONy/TAN

STOELBEKLEDING OCEAN IvORy IvORy/OCEAN EBONy EBONy/LUNAR IvORy IvORy/LUNAR ARABICA ALMOND ALMOND/NUTMEG TAN

TAPIJT OCEAN OCEAN OCEAN EBONy EBONy EBONy EBONy NUTMEG NUTMEG NUTMEG EBONy

MATERIAAL BEKLEDING

Stof_ _ _ 8 _ _ _ _ _ _

Leder 8 _ _ 8 _ _ _ _ 8 _ _

Leder/Alcantara®*_ _ 8 _ 8 _ 8 _ _ 8 _

Leder/Alcantara® met contrasterende stiknaden*_ _ 8 _ 8 _ 8 _ _ 8 _

Premium geperforeerd leder*_ 8 _ 8 _ 8 _ 8 8 _ 8

Premium geperforeerd leder met contrasterende stiknaden*

_ 8 _ 8 _ 8 _ 8 8 _ 8

DASHBOARD-/INTERIEURAFWERKING

Straight Grain Walnut ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ 4 4 ˘

Anigre 4 4 4 ˘ ˘ ˘ ˘ 4 ˘ ˘ ˘

Grand Black Lacquer ˘ ˘ ˘ 4 4 4 4 ˘ ˘ ˘ 4

LAKKLEUR

Bali Blue 8 8 8 4 4 ˘ ˘ 8 _ _ _

Baltic Blue ˘ ˘ 8 ˘ ˘ 4 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘

Bournville _ _ _ ˘ ˘ ˘ ˘ 4 ˘ ˘ ˘

Fuji White 4 4 4 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘

Galway Green 8 8 8 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ 4 4 ˘

Ipanema Sand ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ 4 4 ˘ ˘ ˘ ˘

Izmir Blue** 8 ˘ ˘ 4 4 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘

Marmaris Teal ˘ 4 4 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘

Nara Bronze 8 8 8 ˘ ˘ ˘ ˘ 4 ˘ ˘ ˘

Rimini Red _ _ _ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ 4 4 8

Santorini Black 8 8 8 ˘ ˘ 4 4 ˘ ˘ ˘ 4

Siberian Silver** 4 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘

Stornoway Grey ˘ 8 8 4 4 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘

Zermatt Silver 4 ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ ˘ 4

50

COMBINATIEMOGELIJKHEDEN vAN LAK- EN INTERIEURKLEUREN

Page 53: 2011 Range Rover Sport brochure NL

BESTURINGTDV6

155 kW & 180 kW

V8 SUPERCHARGED

Stuuromwentelingen 3,1 3,1

Draaicirkel (stoepranden) (m) 11,5 11,5

Draaicirkel (muren) (m) 11,9 11,9

REMSYSTEEM

Remmen vóór Geventileerde schijfremmen Geventileerde schijfremmen

Diameter remschijven 360 mm 380 mm

Remmen achter Geventileerde schijfremmen Geventileerde schijfremmen

Diameter remschijven 350 mm 365 mm

Parkeerrem Duo Servo Duo Servo

ABS Bosch Bosch

SPECIFICATIES

MOTOR,

TRANSMISSIE EN WIELOPHANGINGTDV6 S

155 kW

TDV6 SE

180 kW

TDV6 HSE

180 kW

V8

SUPERCHARGED

Permanente vierwielaandrijving 4 4 4 4

Zestraps adaptieve automatische transmissie met CommandShift® en hoge/lage gearing

4 4 4 4

3,0-liter V6 ‘sequential turbo’ dieselmotor 4 4 4 –

5,0-liter V8 Supercharged benzinemotor – – – 4

Afdalingsremregeling (HDC) met hellingstartregeling (GRC)

4 4 4 4

Elektronische vierwiel tractieregeling (ETC) 4 4 4 4

Elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel (E-diff)

4 4 4 4

Actief elektronisch blokkeerbaar achterdifferentieel (E-diff)

8 8 8 8

Elektronisch gestuurde, onderling verbonden luchtvering rondom met Terrain Response®

4 4 4 4

Dynamic Pack – 8 8 4

4 Standaard 8 Optie – Niet leverbaar

VEILIGHEID EN ANTI-DIEFSTALBESCHERMING • ‘Full-size’ frontairbags, zij-airbags en hoofdairbags voor bestuurder

en voorpassagier, hoofdairbags voor buitenste achterpassagiers

• Vierkanaals ‘all-terrain’ antiblokkeer remsysteem (ABS) met geventileerde remschijven rondom

• Centraal hooggeplaatst derde remlicht in achterspoiler

• Dynamische stabiliteitscontrole (DSC)

• Overhel stabiliteitscontrole (RSC)

• Aanhanger stabiliteitscontrole (TSA)

51

MOTORTDV6

155 kW

TDV6

180 kW

V8

SUPERCHARGED

Positie Langs-voorin Langs-voorin Langs-voorin

Cilinderinhoud (cm³) 2.993 2.993 5.000

Aantal cilinders 6 6 8

Configuratie V-motor V-motor V-motor

Boring (mm) 84 84 92,5

Slag (mm) 90 90 93

Compressieverhouding (:1) 16 16 9,5

Cilinderkop Aluminium Aluminium Aluminium

MotorblokCompacted

Graphite IronCompacted

Graphite IronAluminium

Ontsteking/motormanagement Bosch Gen 3 Bosch Gen 3Denso

Generation 1.5

Katalytisch diesel partikelfilter Ja Ja n.v.t.

Kleppen per cilinder 4 4 4

Maximum vermogen (kW/pk @ tpm) 155/211 @ 4.000 180/245 @ 4.000 375/510 @ 6.000

Maximum koppel (Nm @ tpm) 520 @ 2.000 600 @ 2.000 625 @ 2.500-5.500

TRANSMISSIE

Type Zestraps automatische transmissie met CommandShift®-functie

Overbrengingsverhoudingen

VI – hoog/laag (:1) 0,691 / 2,020 0,691 / 2,020 0,691 / 2,020

V – hoog/laag (:1) 0,867 / 2,540 0,867 / 2,540 0,867 / 2,540

IV – hoog/laag (:1) 1,143 / 3,350 1,143 / 3,350 1,143 / 3,350

III – hoog/laag (:1) 1,521 / 4,460 1,521 / 4,460 1,521 / 4,460

II – hoog/laag (:1) 2,340 / 6,860 2,340 / 6,860 2,340 / 6,860

I – hoog/laag (:1) 4,171 / 12,220 4,171 / 12,220 4,171 / 12,220

Achteruit – hoog/laag (:1) 3,403 / 9,960 3,403 / 9,960 3,403 / 9,960

Eindoverbrenging (:1) 3,540 3,540 3,540

Tussenbakoverbrenging ‘Hoog’ (:1) 1,000 1,000 1,000

Tussenbakoverbrenging ‘Laag’ (:1) 2,930 2,930 2,930

Max. overschakelsnelheid – Hoog naar Laag (km/h) – Laag naar Hoog (km/h)

20 60

20 60

20 60

Maximum snelheid in versnelling VI Hoog (km/h)

193 200 225

I Hoog (km/h) 29 29 49

I Laag (km/h) 10 10 17

• Elektronisch gestuurde parkeerrem (EPB)

• Elektronische noodstopbekrachtiging (EBA)

• Zelf-inschakelende startonderbreker

• Anti-diefstalalarm met carrosserie- en interieuralarm, plus hellingshoekdetectie

• Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening

Page 54: 2011 Range Rover Sport brochure NL

AFMETINGEN EN CAPACITEITEN

Wielbasis 2.745 mm

Spoorbreedte achter 1.612 mmBreedte spiegels ingeklapt 2.004 mmBreedte spiegels uitgeklapt 2.158 mm

DraaicirkelTussen stoepranden 11,5 m

Tussen muren 11,9 mStuuromwentelingen 3,1

BodemvrijheidBodemvrijheid off-road rijhoogte 227 mm(Standaard rijhoogte 172 mm)

Lengte 4.783 mm

Hoogte 1.789 mm(met gesloten schuif-/kanteldak en dakantenne)

Spoorbreedte vóór 1.605 mmStandaard rijhoogte 1.789 mm

Access rijhoogte 1.739 mm

CBA

52

B

Overloophoek

Standaard rijhoogte 160º (20º) Off-road 155º (25º)

C

Afloophoek

Standaard rijhoogte 23,9º (20,4º)*,Off-road 27,4º (22,4º)*

A

Aanloophoek

Standaard rijhoogte 30,3° (19,6°)*, Off-road 34,6º (24,6°)*

* Voor auto’s uitgerust met Exterior Design Pack.

Let op: montage van het Exterior Design Pack heeft consequenties voor de off-road-capaciteiten van de auto.

Page 55: 2011 Range Rover Sport brochure NL

BagageruimteAchterbank omhoogHoogte 943 mm. Breedte 1.221 mmInhoud bagageruimte 958 literBreedte tussen wielkasten 1.120 mm. Lengte op vloerniveau 991 mm

Achterbank neergeklaptHoogte 943 mm. Breedte 1.121 mmInhoud bagageruimte 2.013 literBreedte tussen wielkasten 1.120 mm. Lengte op vloerniveau 1.754 mm

HoofdruimteMaximum hoofdruimte vóór 977 mm (1.000 mm met schuif-/kanteldak)Hoofdruimte achter 975 mm

Doorwaaddiepte Maximum doorwaaddiepte 700 mm

PRESTATIES EN GEWICHTEN

Brandstofverbruikscijfers: de hier vermelde resultaten vormen geen garantie voor het daadwerkelijke brandstofverbruik

van de betreffende modellen in deze brochure. Auto’s worden niet individueel getest en variaties tussen individuele

auto’s van hetzelfde model zijn onvermijdelijk. Verder zijn ook gemonteerde opties en accessoires, rijstijl, weg- en

verkeersfactoren, weersinvloeden, kilometerstand en onderhoudstoestand van de auto van invloed. Bovendien komen

normale gebruiksomstandigheden maar zelden overeen met de exact gedefinieerde omstandigheden waaronder de

officiële verbruiksmetingen plaatsvinden. De meting van het brandstofverbruik is volledig in overeenstemming met de

E.G.-richtlijn 2004/3/EG. Bruikbare tankinhoud 5.0 V8 Supercharged 88,1 liter; 3.0 TDV6 84,1 liter. Waarschuwing laag

brandstofniveau: ca. 9 liter.

GEWICHTEN

TDV6

155 kW

TDV6

180 kW

V8

SuPERCHARGED

Kentekengewicht (kg) 2.503 2.503 2.559

Ledig gewicht* (kg) 2.603 2.603 2.659

G.V.W. totaal (kg) 3.175 3.175 3.125

G.V.W. totaal (kg) 1.540 1.540 1.470

G.V.W. vooras (kg) 1.710 1.710 1.710

TREkGEWICHT (mET oRIGINElE TREkHAAk - oPTIE/ACCESSoIRE)

Aanhanger ongeremd (kg) 750 750 750

Aanhanger geremd (kg) 3.500 3.500 3.500

PRESTATIES & BRANDSToFVERBRuIk

Topsnelheid (km/h) 193 200 225

Acceleratie 0-100 km/h (s) 10,9 9,3 6,2

Stadsrit (l/100 km) 11,2 11,2 21,8

Uitgebreide stadsrit (l/100 km) 8,1 8,1 10,7

Gecombineerd (l/100 km) (km/l)

9,2 10,9

9,2 10,9

14,9 6,7

C02-emissie (g/km) 243 243 348

Fijnstof-emissie (mg/km) < 1 < 1 –

Emissienorm EU5 EU5 EU5

Katalytisch diesel partikelfilter (roetfilter) 4 4 –

4 Standaard 8 Optie – Niet leverbaar

*Inclusief volle brandstoftank, alle bedrijfsvloeistoffen, boordgereedschap, reservewiel, maar exclusief inzittenden.

53

Page 56: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 57: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 58: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 59: 2011 Range Rover Sport brochure NL

57

Accessoires maken een nieuwe Range Rover Sport helemaal tot uw auto. Kies voor personalisering met stijl om u nog sterker te onderscheiden. Of maak het interieur nog luxueuzer en exclusiever. Ook meer mogelijkheden voor bagage kunnen worden gerealiseerd, evenals talloze ‘lifestyle’-details. Overigens kunnen accessoires op elk moment worden gemonteerd, niet alleen op het moment van aankoop van de auto.

Grille en luchtroosters voorspatborden (2x) - set (links)Black finish Benzine-uitvoeringen VPLSB0061Dieseluitvoeringen VPLSB0060

Uw dealer geeft u graag meer informatie over het totale accessoiresprogramma voor de Range Rover Sport.

Het Exterior Design Pack geeft uw Range Rover Sport nog meer individualiteit. Het wordt geleverd in grondlak, klaar om in de lakkleur van uw auto te worden gespoten. Het pack bestaat uit een nieuwe voor- en achterbumper, grotere achterspoiler, dorpelverbreders en ‘rechthoekige’ uitlaateindstukken. Geschikt voor alle benzine- en dieseluitvoeringen.

ACCESSOIRES

Page 60: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Bumper stylingset

VPLSB0043Kan ook worden gecombineerd met parkeerassistentie (PDC) vóór en adaptieve cruise control (ACC).Voor auto’s vanaf 10MY.

Verchroomde buitenspiegelkappen

(Boven) – VPLMB0041Voor auto’s vanaf 10MY.

Koplampbeschermers

VPLSP0010Voor auto’s vanaf 10MY.

Achterlichtbeschermers

VPLTP0064Voor auto’s vanaf 10MY.

58

Page 61: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Spatlappen vóór

CAS500070PCL

Spatlappen achter

VPLSP0016Geschikt voor standaard achterbumper.

VPLSP0015 - (niet afgebeeld)Geschikt voor auto’s met Exterior Design Pack vanaf 10MY.

Sneeuw-tractiesysteem

LR005737Alleen voor montage op 18-, 19- en 20-inch voorwielen.

Stootlijsten

DGJ500020PCLTreeplanken

VPLSP0040

59

Page 62: 2011 Range Rover Sport brochure NL

In hoogte verstelbare trekhaak*

LR005740Maakt drie verschillende trekhoogtes mogelijk. Laagste stand kogel 350 mm vanaf wegdek. Hoogste stand 450 mm vanaf wegdek. Maximum aanhangergewicht 3.500 kg. Kogeldruk 150 kg. Kan niet worden gecombineerd met Exterior Design Pack voor auto’s vanaf 10MY of met Stormer Pack voor auto’s van 05MY-09MY.

Afneembare trekhaak*

KNB500070Afsluitbaar. Gemakkelijk afneembaar zonder gereedschap. Hoogte kogel 400 mm vanaf wegdek. Maximum aanhangergewicht 3.500 kg. Kogeldruk 150 kg.

TOURING ACCESSOIRES

iPod®-aansluitkabel

(Niet afgebeeld) - LR019691 Integreert de nieuwste iPod®-technologie in het audiosysteem van de auto. Daarnaast wordt uw iPod® via de kabel opgeladen.

Set reservelampjes

(Niet afgebeeld) - VPLSV0017 Een set noodzakelijke lampjes is een wettelijke vereiste in veel landen.

Brandblusser

(Niet afgebeeld) - VPLAS0041 1 kg poederblusser met beugels voor vloer- en voorstoelmontage.

Gevarendriehoek

(Niet afgebeeld) - KCC500021 Verplicht in vele landen. Onontbeerlijk in noodgevallen.

EHBO-set

(Niet afgebeeld) - STC7642

Trekband

(Niet afgebeeld) – STC8919AA Inclusief opbergtas die tevens aan de band kan worden bevestigd als waarschuwingsvlag. Max. trekcapaciteit 3.000 kg.

* Tracking Target sticker vereist

LR021589Alleen vereist voor auto’s uitgerust met Surround Camera System, inclusief Tow Assist.

13-polige contactdoos**

VPLST0015Europees model. Voor alle wettelijke trailerverlichting en voor interieurverlichting van caravan.Voor auto’s vanaf 10MY.

‘N’- & ‘S’-type contactdoos**

VPLST0014Voor alle wettelijke trailerverlichting en voor interieurverlichting van caravan. Wordt geleverd als complete set.Voor auto’s vanaf 10MY.

Fietsdrager

STC50063Past op in hoogte verstelbare trekhaak. Geschikt voor twee fietsen. Trekhaak blijft beschikbaar voor gelijktijdig trekken van trailer. Niet te gebruiken in combinatie met stabilisatorkoppeling. Trekhoogte 350 mm. Kan niet worden gecombineerd met Exterior Design Pack voor auto’s vanaf 10MY of met Stormer Pack voor auto’s van 05MY-09MY.

Meer informatie over Land Rover fietsen vindt u op www.2x2worldwide.com.

Verlichtingsbalk**

STC8153Compleet met vier meter kabel. Alleen geschikt voor ‘N’-type contactdoos.

Ladder

AGP790020

** Let op: deze accessoires zijn niet geschikt voor trailers of verlichtingsbalken uitgerust met LED-achterlichten.60

Page 63: 2011 Range Rover Sport brochure NL
Page 64: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Watersportartikelendrager*

LR006846Geschikt voor een surfplank met mast, een kiteboard of een kano/kayak. Draagvermogen 45 kg.

Dakdrager en dwarsdragers*

VUB502130Dwarsdragers zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. Hoogte met dwarsdragers 1.873 mm (bij normale rijhoogte). Draagvermogen 71,8 kg.

Ski- & snowboarddrager*

LR006849Geschikt voor vier paar ski’s of twee snowboards. Inclusief schuifrails voor gemakkelijk opladen. Vergrendelbaar. Draagvermogen 36 kg.

Expedition imperiaal*

CAB500130PMAVoor auto’s met dakdragers. Montageset (VUB504230) benodigd. Draagvermogen 54,3 kg.

62

Page 65: 2011 Range Rover Sport brochure NL

63

Bagagebox*

VPLDR0003Afsluitbaar. Opent vanaf beide zijden. Afmetingen uitwendig (lxbxh): 1.600 x 960 x 410 mm. Inhoud 450 liter. Draagvermogen 54,8 kg.

Imperiaal*

LR006848Draagvermogen 62,6 kg.

Sportbox*

VPLDR0002Afsluitbaar. Kan met opening naar links of rechts worden gemonteerd. Inwendig bevestigingssysteem voor ski’s of andere lange voorwerpen. Afmetingen uitwendig (lxbxh): 2.300 x 620 x 390 mm. Inhoud 400 liter. Draagvermogen 56,3 kg.

Bevestigingsogen*

VUB503160Set van zes extra bevestigingsogen voor gebruik met dwarsdragers of Expedition imperiaal.

Spanband

CAR500010Spanband voor vastzetten van voorwerpen op imperialen of dwarsdragers. 5 m lang, 20 mm breed. Wordt per stuk geleverd.

* Voor de montage van Range Rover Sport dakdrageraccessoires zijn dakdragers met dwarsdragers vereist. Objecten die boven de dakantenne van het satellietnavigatiesysteem worden geplaatst kunnen van invloed zijn op de ontvangstkwaliteit en daarmee op de werking van navigatiesysteem en DAB-tuner (indien de auto daarmee is uitgerust).

Page 66: 2011 Range Rover Sport brochure NL

Rubber bagagevloermat

VPLSS0043Waterdicht met opstaande rand en antislip-oppervlak.

Rubber Matten

LR006242

Bagageruimtebescherming

EBF500020Antislip-oppervlak. Niet te combineren met bagageruimteverdeler.

Premium Matten

Hoogpolig tapijt met waterdichte rug.

Ebony

(uiterst links afgebeeld) - VPLSS0025PVj

Nutmeg

(links afgebeeld) - VPLSS0025SVB

Ocean

(links afgebeeld) - VPLSS0025HFx

Waterdichte beschermhoes voor

bagageruimte

VPLSS0016‘Heavy duty’ bescherming van de bagageruimte tot raamhoogte. Bedekt gehele laadvloer, ook bij neergeklapte achterbank. Inclusief een paar werkhandschoenen.

Roestvrijstalen dorpellijsten

Vierdelige set - LR006788 Stijlvolle bescherming van buitendorpels bij voor- en achterportieren.

Roestvrijstalen beschermplaat

achterbumper

LR007321Beschermt de bovenkant van de achterbumper. Geschikt voor alle uitvoeringen, behalve voor auto’s uitgerust met Stormer Pack 05MY-09MY.

(Niet afgebeeld) – LR007322Geschikt voor auto’s met Stormer Pack 05MY-09MY.

Bagageruimteverdeler

EOH500140PMAHoudt bagage en huisdieren gescheiden. Kan alleen worden gemonteerd i.c.m. bagagevangrek. Kan niet worden gecombineerd met de bagageruimtebescherming.

Bagagevangrek

VUB502080Gemakkelijk uitneembaar. Inclusief handig skiluik. Voldoet aan ECE-norm 17. Kan niet worden gecombineerd met de bagageruimtebescherming.

64

Page 67: 2011 Range Rover Sport brochure NL

65

Bagagebevestigingssysteem

VUB503130Inclusief bagagenet en twee spanbanden. Lengte spanbanden circa 2 meter. Bagagenet circa 100 x 35 cm. Maakt gebruik van de bevestigingsogen.

BABY-SAFE Plus II babyzitje*

VPLMS0007Voor baby’s van 0-13 kg (circa 0-12 maanden). Inclusief zon-/windkap. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes. Uitsluitend achterwaarts gerichte montage op buitenste zitplaatsen achterin. Kan worden gemonteerd met de driepunts veiligheidsgordel van de auto of de BABY-SAFE ISOFIX Base VPLMS0008 (zie hieronder).

DUO Plus kinderzitje*

LR006637Voor kinderen van 9-18 kg (circa 9 maanden – 4 jaar). In hoogte verstelbare hoofdsteun en gemakkelijk verstelbare vijfpunts gordel. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes. Voorwaarts gerichte montage op achterbank. ISOFIX-systeem verankert het zitje direct aan de ISOFIX-bevestigingspunten van de auto.

Waterdichte stoelhoezen**

Ebony voorstoelen – met DVD-hoofdsteun

VPLSS0027PVJ

Voorstoelen (Niet afgebeeld) - VPLSS0026PVJ Achterbank

(Niet afgebeeld) - VPLSS0028PVJ

Almond voorstoelen – met DVD-hoofdsteun

(Niet afgebeeld) - VPLSS0027SVAVoorstoelen

(Niet afgebeeld) - VPLSS0026SVA

Achterbank

(Niet afgebeeld) - VPLSS0028SVA

Volgsysteem voor gestolen auto’s***

Land Rover Watch en Land Rover Trackstar zijn de pan-Europese voertuig-volgsystemen van Land Rover. Deze voldoen aan de hoogste Europese verzekeringseisen en zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: Standaard en Geavanceerd. Het systeem is continu actief, zodat u er van verzekerd kunt zijn dat uw auto 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt bewaakt, in alle Europese landen met GSM mobiele telefoonsysteem.

Uw dealer geeft u graag meer informatie.

BABY-SAFE ISOFIX Base

VPLMS0008

KID Plus kinderzitje*

LR004940Voor kinderen van 15-36 kg (circa 4 – 12 jaar). Geleiding voor veiligheidsgordel zorgt dat gordel correct wordt gedragen. In breedte verstelbaar (drie standen). Verbeterde bescherming bij aanrijdingen tegen de flank. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes.

Elektrische koeltas

VUP100140L12V-aansluiting. Temperatuurregeling via thermostaat. Gemakkelijk schoon te houden interieuroppervlakken. Inhoud 14 liter. Afmetingen (hxbxd): 380 x 380 x 220 mm.

* Kinderen zitten veiliger wanneer ze in een goedgekeurd kinderzitje en goed vastgezet in de veiligheidsgordels achter in de auto meereizen. Let op: alle dessins en kleuren van de kinderzitjes worden geregeld vernieuwd.** Afgebeeld is Ebony voorstoelhoes met DVD-hoofdsteun. *** Niet in elk land beschikbaar.

Page 68: 2011 Range Rover Sport brochure NL

66

Onze strategie voor een duurzame toekomst.

Bij Land Rover nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van onze planeet (our planet) heel serieus, met een innovatieve en volledig in al onze bedrijfsprocessen geïntegreerde filosofie om CO2-emissies te reduceren. Als onderneming hebben wij onszelf verplicht om:

Bij Land Rover doen wij dit door te investeren in vier hoofdgebieden:

landrover.nl/

e_TERRAIN TECHNOLOGIES.EfficiëntEaandrijfvormEn,lichtgEwichtconstructiEs,mindErEmissiEs

wijinvesterenintotaalmeerdan800miljoenpondindeontwikkelingvannieuwetechnologieënomco2-emissiestereducerenenbrandstofverbruikte verlagen.onsdoelisombinnenvijfjaardegemiddeldeco2-emissiesvanonsmodellenprogrammaalsgeheeltereducerenmet25procent.ditisin2009 begonnenmethetintelligentestop/start-systeemopdehandgeschakeldefreelander2td4_e,gevolgddoorhetintelligentPowersystemsmanagement(iPsm)enregeneratiefremsysteemopdefreelander2,discovery4,rangeroversportenrangerover.devolgendegrotestapisdeintroductievaneennieuw,compactrangerovermodel.e_tErraintEchnologiEsiseenfundamenteelonderdeelvanonzeco2-managementstrategie.

In 2009 hebben wij onze CO2-emissie gereduceerd met 26.550 ton, ons waterverbruik met 192.000 m3 en onze afvalstroom met 1.300 ton

DuuRzAmE pRODuCTIE.mindErgrondstoffEngEbruikEnEnmindErafvalProducErEn

landroverbeschiktoverwereldwijdtoonaangevendeproductiefaciliteiten,diealsinds1998zijngecertificeerdvolgensiso14001.alsonderneminghebbenwijonszelftotdoelgestelddatonzeproductieprocessenin201225procentminderco2veroorzaken,25procentminderafvalproducerenen10procentminderwatergebruiken,tenopzichtevanhetniveauvan2007.wijmetendetotaleco2-emissievanonzeproductieenstellendoelenomdezetereduceren.sinds2006omvatdezegeïntegreerdebenaderingdecompensatievandeco2-emissiesvanonzefabriekeninsolihullenhalewood.maardatisslechtseenonderdeel.Elkenieuweautodiewijbouwen,iszoontworpendathijvoor95procentkanwordenteruggewonnen.vandegebruiktematerialenis85procentrecyclebaarenerkannogeens10procentwordengebruiktomenergieoptewekken.

De Freelander 2 eD4 met intelligent Stop/Start-system heeft een CO2-emissie van 158 g/km

Onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de productie van CO2-emissies te reduceren…

Minder grondstoffen te gebruiken en minder afval te produceren…

Onze medewerkers, toeleveranciers en dealers enthousiast te maken voor de ontwikkeling van duurzame bedrijfsconcepten

Page 69: 2011 Range Rover Sport brochure NL

IN SUPPORT OF

Ga voor meer informatie en het continu volgen van onze projecten naar: www.landrover.nl/ourplanet

CO2-COmpensatie.InvesterenInduurzameenergIe,nIeuwetechnologIeenenergIebesparIng

voorelketonco2dievrijkomttijdenshetassemblageprocesvanonzeauto’s,investeertlandroverinco2-reductieprojectendiezorgendateldersopaardeeenzelfdetonco2nietwordtgeproduceerd.daarnaastcompenserenwijinveellanden,waarondernederland,deco2-emissiesvanhetgebruikvanonzeauto’sdoorklantenvoordeeerste75.000kilometerofdriejaar.ditprogrammawordtsuccessievelijkwereldwijdverderingevoerd.onsco2-compensatieprogrammawordtbeheerddoordeonafhankelijkeorganisatieclimatecare,meteenraadvantoezichtbestaandeuittoonaangevendeexpertsophetgebiedvanklimaatverandering.co2-compensatiemaakthetonsmogelijknualactieteondernemen.omonzebelastingophetmilieutereduceren,alsonderdeelvaneentotaleco2-managementstrategie.

Land Rover’s Nederlandse CO2-compensatieprogramma heeft sinds april 2008 al meer dan 150.000 euro aan compensatiegelden bijgedragen aan onze doelstelling...

Wij hebben drie ‘Gold Standard’-projecten in ons programma: energiezuinige kooktoestellen in Oeganda en Ghana en een windenergiepark in Aliaga, Turkije

Land Rover heeft op dit moment 19 emissiereductieprojecten, met als doel een CO2-reductie van 3.000.000 ton in 2012...

natuurbesCherming & humanitaire prOjeCten.actIevepartnershIpsvoornatuurbeschermIngensamenlevIng

vanwegehetdoelmatigeontwerpvanonzemodellen,zijndezewereldwijdingebruikbijorganisatiesophetgebiedvannatuurbeschermingenhumanitairehulp.wijwerkensamenmethetInternationalerodeKruis,deorganisatiedriveagainstmalaria,enmetvijfwereldwijdopererendenatuurbeschermingsorganisaties:royalgeographicalsociety(withIbg),thebornFreefoundation,earthwatchInstitute,biosphereexpeditionsenchinaexplorationandresearchsociety.

Dit jaar is Land Rover samen met het Internationale Rode Kruis een driejarig, wereldwijd initiatief gestart met als titel: ‘Reaching Vulnerable People around the World’, waarmee Land Rover het levensreddende werk van het Internationale Rode Kruis wil ondersteunen. De totale steun van Land Rover aan het Internationale Rode Kruis bedraagt tot nu toe al meer dan 2,5 miljoen pond, inclusief gedoneerde auto’s en fondsenwerving

Als onderdeel van onze duurzaamheidsfilosofie, stimuleert Land Rover al sinds 1990 verantwoord off-road-rijden...

Page 70: 2011 Range Rover Sport brochure NL

TT-COC-002370

N.B.: Deze brochure van de Range Rover Sport is met de grootste zorg samengesteld; alle details in deze publicatie zijn correct op het moment van verschijnen. Omdat wij bij Land Rover constant werken aan het verbeteren van onze producten behouden wij ons het recht voor specificaties en uitrusting te wijzigen zonder nadere aankondiging. De foto’s in deze brochure zijn vervaardigd voor internationaal gebruik. Dat betekent dat de specificaties van de afgebeelde auto’s in sommige gevallen kunnen afwijken van die van de Nederlandse uitvoeringen. De uitrusting zoals gepresenteerd in deze brochure (teksten en afbeeldingen) is, afhankelijk van de uitvoering, standaard of als extra leverbaar. Zie voor meer informatie de separate ‘Prijs- en specificatielijst’. Uw dealer zal u ook graag informeren over de actuele uitrusting.

Voor alle originele Range Rover Sport accessoires die door een dealer zijn gemonteerd bij het afleverklaar maken van de auto of die binnen één maand of 1.600 kilometer na aflevering van de auto zijn gemonteerd, gelden dezelfde garantietermijn en -voorwaarden als van de garantie van de auto. Accessoires die na deze periode zijn aangeschaft hebben een garantie van 12 maanden zonder kilometerbeperking. Alle originele Range Rover Sport accessoires ondergaan een zwaar testprogramma, waarbij ze worden getest volgens dezelfde, zware normen als de auto’s zelf. Prestaties onder extreem hoge of lage temperaturen, weerstand tegen corrosie, het botsgedrag en het niet beïnvloeden van de airbagwerking zijn slechts enkele van de aspecten die worden beproefd tijdens de zware producttests. Dit garandeert dat alle accessoires niet alleen duurzaam en veilig zijn, maar ook voldoen aan alle wettelijke eisen.

De ervaring leert dat in drukwerk de lak- en bekledingskleuren niet natuurgetrouw kunnen worden weergegeven. De getoonde kleuren en bekledingen dienen daarom slechts als voorbeeld. Wij raden u aan bij uw dealer de originele kleurstalen te bekijken. De getoonde kleuren en bekledingen zijn opgenomen in het huidige aanbod. Land Rover behoudt zich het recht voor kleuren en/of bekledingen te wijzigen dan wel uit het programma te nemen. Uw dealer informeert u graag over de actuele kleuren/bekledingen.

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Drukfouten voorbehouden.

LAND ROVER NEDERLAND

Postbus 40, 4153 ZG Beesd

www.rangerover.nl

© Land Rover 2010 LRML 3375/10

www.rangerover.nl

FINANCIAL SERVICES Nergens regelt u de financiering van uw nieuwe Range Rover Sport zo gemakkelijk en comfortabel als bij Land Rover Financial Services.

Gewoon bij uw dealer, die uw nieuwe Range Rover Sport van binnen en buiten kent. U maakt vanuit de showroom een keuze uit vooruitstrevende financierings- en

leasemogelijkheden. Snel en zonder rompslomp. Uw dealer is u daarbij graag van dienst met vakkundig advies. En als gewaardeerde klant van Land Rover hebt u

natuurlijk een streepje voor bij Land Rover Financial Services. Dat merkt u aan de eersteklas service.

ZAKELIJK RANGE ROVER SPORT RIJDEN Een Range Rover Sport is volledig business proof. De leaseproducten van Business Partner zijn geheel toegesneden op

onze zakelijke Range Rover Sport rijders. Met Financial Lease of Operational Lease rijdt u zorgeloos uw zakelijke Range Rover Sport tegen een uiterst scherp tarief.

AUTOVERZEKERING De zorg voor uw veiligheid houdt wat ons betreft niet op bij de productie van betrouwbare en veilige auto’s. Direct na aflevering van uw

auto, beschermen wij u en uw Range Rover Sport graag tegen schade, diefstal of ander ongemak, met Land Rover Autoverzekering. Deze zeer complete

WA-casco-verzekering omvat de beste voorwaarden die op dit moment verkrijgbaar zijn, exclusief aangeboden aan Range Rover en Land Rover rijders.

Met als voordeel voor u een zeer concurrerende premie. Uw dealer informeert u graag over Financial Services, Business Partner of Autoverzekering.

Graag deze brochure na gebruik recyclen.