12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4,...

40
RAV4

Transcript of 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4,...

Page 1: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

RAV4

Page 2: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Atletisch van buiten.Comfortabel van binnen.

DesignDe grootste ruimte in zijn klasse, gecombineerd met hoogstaand comfort.

Royale uitrustingDe RAV4 zit vol innovatieve technologie, van een blinde hoek monitor tot automatisch grootlicht*.

Veiligheid & TechnologieGeniet van elke rit. De RAV4 onderscheidt zich bij alle omstandigheden met superieur rijcomfort en dynamisch rijgedrag.

Dynamisch rijgedrag

Toyota RAV4.Het beste behouden.

Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein. Die veelzijdige eigenschappen blijven ook met de nieuwe RAV4 behouden. Blijf trouw aan uzelf en omarm het avontuur.

* Optioneel op Dynamic, Style en Executive Business.2

Page 3: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

3

Page 4: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Puur karakter.

De nieuwe RAV4 is een geraffi neerde en duidelijk herkenbare SUV, met een moderne styling en tijdloze designdetails.

4

Page 5: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

5

Page 6: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Blijf op de weg.

De RAV4 is ontworpen met het oog op een veiliger en plezieriger weggedrag. Het unieke Integrated Dynamic Drive System scherpt de prestaties verder aan, en garandeert op vrijwel elke ondergrond maximale grip. Deze state-of-the-art technologie garandeert onder alle weersomstandigheden een soepel, stabiel en gecontroleerd weggedrag. Dat maakt elke rit tot een groot plezier.

6

Page 7: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

INTEGRATED DYNAMICDRIVE SYSTEM

7

Page 8: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Rijplezier in elke bocht.

De RAV4 stond altijd al bekend om zijn plezierige rijeigenschappen. Dit aangename karakter komt, wanneer u kiest voor AWD, nog beter tot zijn recht met de nieuwe Sport modus, waarmee u het indrukwekkende potentieel ten volle kunt benutten. Zodra u de Sport modus inschakelt, worden de verdeling van het koppel, de gasrespons, de bediening van de transmissie en het stuurgevoel sportiever afgesteld. Dat betekent dat u kunt genieten van nog meer uitbundige dynamiek.

8

Page 9: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

INTEGRATED DYNAMICDRIVE SYSTEM

9

Page 10: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Ontwerp met ruimte.

Mede dankzij de grootste laadruimte in zijn klasse kunt u in de RAV4 met gemak grote voorwerpen vervoeren. Daarbij wordt u geholpen door de elektrisch bedienbare achterklep met geheugenfunctie* en de lage laadhoogte die in- en uitladen aanzienlijk vergemakkelijken.

* Standaard op Style en Executive Business.

10

Page 11: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

11

Page 12: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Zit u lekker?

De RAV4 is comfortabel, stil en buitengewoon veelzijdig. Het interieur biedt plaats aan vijf volwassenen en heeft voor de passagiers op de achterbank de grootste ruimte in zijn klasse. Overal in het interieur ervaart u de hoogwaardige afwerking en puur vakmanschap. Daarbij is de RAV4 zo veelzijdig als altijd, met talloze slim ontworpen opbergvakken.

12

Page 13: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

13

Page 14: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

TOYOTATOUCH® 2

Toyota Touch® 2 is een volledig geïntegreerd multimediasysteem, voorzien van een Touch-screen met sleep- en swipe-functie. Onderdeel is ook een geavanceerd audiosysteem met USB-aansluitingen voor uw iPod en smartphone.

Toyota Touch® 2

* Beschikbaarheid uitrusting is afhankelijk van uitvoering of motorisering.

Ergonomisch design, geavanceerde technologie.

De RAV4 is ontworpen voor de veeleisende autoliefhebber. Dat begint bij de ergonomisch gevormde voorstoelen die zorgen voor een aangename en actieve rijhouding. Daarbij heeft u tal van slimme technologieën binnen handbereik, zoals het Toyota Touch® 2 multimediasysteem met geïntegreerde parkeerhulpcamera, USB- en Aux-aansluitingen, JBL Surround Sound System, een Stop & Start-systeem en hulpsystemen als Downhill Assist Control.*

Dit voortreff elijke audiosysteem geeft u een superieure akoestiek die volledig is afgestemd op het interieur van uw RAV4.

JBL Surround Sound System

14

Page 15: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

15

Page 16: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

16

Page 17: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Vrij om te kiezen.

De motoren van Toyota bieden een uitgekiende mix van prestaties, rijcomfort en gunstige verbruikscijfers en emissies.

M/T = handgeschakelde transmissie

2.0 Valvematic Benzine AWDAutomaat

2.2 D-4D-FDiesel AWD6 M/T

2.0 D-4D-FDiesel 2WD 6 M/T

2.0 D-4D-FDiesel AWD 6 M/T

2.0 Valvematic Benzine AWD 6 M/T

Vermogen

Motor

Koppel

111 kW(151 pk)

195 Nm

110 kW(150 pk)

340 Nm

91 kW(124 pk)

91 kW(124 pk)

310 Nm 310 Nm

111 kW(151 pk)

195 Nm

Beschikbaar op: – Dynamic– Style– Executive Business

– Dynamic– Style– Executive Business

– Aspiration– Dynamic– Style– Executive Business

– Dynamic– Style– Executive Business

– Aspiration– Dynamic– Style– Executive Business

17

Page 18: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Veiligheid voorop.

De nieuwe RAV4 is net als zijn voorganger uitgerust met toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Deze reageren niet alleen op gevaar, maar werken ook preventief door voor u een oogje op de weg te houden om tijdig te kunnen anticiperen op gevaarlijke situaties. Tot de standaarduitrusting horen 7 airbags, ABS en Vehicle Stability Control.

Met de blinde hoek monitor kunt u als bestuurder veiliger van rijbaan wisselen. Zodra de radarsensoren aan de achterzijde een achteropkomend voertuig in uw blinde hoek opmerken, gaat in de spiegel aan die betreff ende zijde een waarschuwingslampje branden. Geeft u richting aan op het moment dat zich een medeweggebruiker in uw blinde hoek bevindt, dan wordt u er met een knipperend lampje in de buitenspiegel op attent gemaakt dat u niet van rijbaan kunt wisselen.

Blinde hoek monitor*LDA helpt met zicht- en hoorbare waarschuwings-signalen te voorkomen dat u met uw auto onbedoeld van rijbaan verandert, zonder uw richtingaanwijzer te gebruiken.

Lane Departure Alert (LDA)*Automatisch grootlicht verbetert in het donker het zicht voor alle weggebruikers. Een camera bij de achteruitkijkspiegel registreert het licht van tegemoetkomend verkeer, maar meet ook de sterkte van de straatverlichting. Het systeem schakelt automatisch tussen dim- en grootlicht, zodat de bestuurder zich volledig op de weg kan concentreren. Dat is niet alleen gemakkelijker, maar zeker ook veiliger.

Automatisch grootlicht*

* Onderdeel van optie veiligheidspakket.

De functie RCTA maakt gebruik van microgolf radar om u te waarschuwen voor achter opkomend verkeer op een parkeerplaats. Zo voorkomt het systeem dat u andere auto’s via uw buitenspiegels of achteruitkijkspiegel over het hoofd ziet.

Rear Cross Traffi c Alert (RCTA)*

18

Page 19: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

19

Page 20: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Volledige controle op elk terrein.

20

Page 21: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

INTEGRATED DYNAMICDRIVE SYSTEM

Het systeem verdeelt het koppel proactief en variabel over de voor- en achterwielen om de grip en stabiliteit te verbeteren.

All Wheel Drive (AWD)

EPS werkt samen met VSC om de bestuurder te helpen de juiste stuurbewegingen te maken, en om verkeerde stuurbewegingen te voorkomen.

Electric Power Steering (EPS)Met ABS wordt voorkomen

dat de wielen van uw auto tijdens het remmen blokkeren. Tegelijkertijd zorgt EBD voor een optimale verdeling van de remkracht over de wielen. Daarmee helpen beide systemen u om uw auto bij hard remmen onder controle te houden.

ABS met EBD

Zodra VSC bemerkt dat de auto in een slip dreigt te raken, activeert het automatisch de remmen. Zonodig wordt ook het motorvermogen aangepast om de grip te bewaren als u een uitwijkmanoeuvre maakt, of in een bocht te maken krijgt met gladheid.

Vehicle Stability Control (VSC)Indien u onverhoopt te snel

accelereert en de wielen hun grip verliezen en doorslippen, zal TRC automatisch het motorvermogen verlagen tot het moment dat de wielen weer grip hebben.

Traction Control (TRC)

Het Integrated Dynamic Drive System staat op elk terrein en onder alle omstandigheden garant voor maximale grip en dynamiek.

Met in totaal 40 over de auto verdeelde sensoren meet het controlesysteem de rijomstandigheden, om de werking van de AWD en andere hulpsystemen op af te stemmen.

De nieuwe Sport modus verbetert de controle in het terrein door vlak voor een bocht 10% van het vermogen op de achterwielen over te brengen. Het koppel is variabel en kan in een bocht tot 50% op de achterwielen worden overgebracht om de bestuurder meer controle te geven.

21

Page 22: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

De RAV4 uitvoeringen – exterieur.

Belangrijkste kenmerken – 17" stalen velgen met wieldoppen– LED dagrijverlichting– Buitenspiegels in carrosseriekleur

met geïntegreerde richtingaanwijzer, elektrisch verwarmbaar en verstelbaar

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. RAV4 Aspiration)– 17" lichtmetalen velgen– Chromen sierrand op voorbumper– Privacy glass (achter)– Inklapbare buitenspiegels– Mistlampen

Aspiration Dynamic

22

Page 23: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Belangrijkste kenmerken(extra t.o.v. RAV4 Dynamic)– 18" lichtmetalen velgen– Elektrisch bedienbare achterklep met

geheugenfunctie– Smart entry-systeem met startknop

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. RAV4 Style)– HID Xenon koplampen met

koplampsproeiers– Parkeersensoren achter

Style Executive Business

23

Page 24: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

De RAV4 uitvoeringen – interieur.

Belangrijkste kenmerken– 7 airbags– ABS, EBD, VSC en TRC– Bandenspanning waarschuwingsysteem– In hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel

met audio- en telefoonbediening– Lederen stuurwiel– Cruise control– Elektrisch bedienbare ramen

voor en achter

– Follow-me-home verlichting– Audiosysteem met radio, CD-speler,

USB- en Aux-aansluitingen en 4 speakers

– Bluetooth® handsfree systeem– Donkergrijze stoff en bekleding– Handbediende airconditioning– Thuiskomer reservewiel onder

bagageruimte

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. RAV4 Aspiration)– Regen- en schemersensor– Toyota Touch® 2 multimediasysteem

met 6 speakers– Parkeerhulpcamera achter– Automatisch dimmende binnenspiegel– Dual-zone automatische

airconditioning– Spraakaansturingsknop op stuurwiel

– Sportieve donkergrijze stoff en bekleding

Optie– Safety pack: Lane Change Assist met

blinde hoek monitor, automatisch grootlicht met Lane Departure Alert en Rear Cross Traffi c Alert

Aspiration Dynamic en Style

24

Page 25: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Belangrijkste kenmerken (extra t.o.v. RAV4 Dynamic en Style)– Vollederen bekleding in diverse kleuren– Bestuurdersstoel elektrisch verstelbaar– Voorstoelen met stoelverwarming– Bestuurdersstoel met elektrisch verstelbare lendensteun– Toyota Touch® 2 with Go navigatiesysteem– 11 speaker JBL premium audio met DAB+ tuner

(niet op 2WD)

– Parkeerhulplijnen in scherm parkeerhulpcamera (niet op 2WD)

Optie– Safety pack: Lane Change Assist met blinde hoek

monitor, automatisch grootlicht met Lane Departure Alert en Rear Cross Traffi c Alert

Executive Business

25

Page 26: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Accessoires.

Met originele accessoires van Toyota geniet u nog meer van de RAV4. U geeft uw auto een persoonlijk accent en kunt accessoires kiezen die passen bij uw eigen bezigheden. Accessoires om het uiterlijk van uw RAV4 te verfraaien, of die ten goede komen aan uw comfort en veiligheid. Met de accessoires van Toyota kunt u uw dromen realiseren, en zet u uw auto volledig naar uw hand.

De ideale basis voor de diverse bagagesystemen van Toyota.

Op maat gemaakt voor het chassis van de RAV4, om veilig een aanhanger te kunnen trekken. Deze trekhaak is horizontaal afneembaar, zodat het elegante design van uw auto intact blijft.

1. Dwarsdragers

2. Afneembare trekhaak

Geeft uw auto een robuuste off -road uitstraling, met een stijlvolle chromen sierlijst en een zilverkleurige carterbescherming.

3. Pushbar met carterbescherming

De beschermplaat combineert een doelmatige uitstraling met praktische functionaliteit in het terrein.

4. Bodembescherming achter

26

1. 3.

2. 4.

Page 27: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Een fraai designdetail dat uw auto beschermt tegen kleine beschadigingen. Uitgevoerd in zwart, of in kleur van de carrosserie.

6. Chroom ornamenten set zijkant Fraaie chromen sierlijsten die de elegante contouren van uw auto benadrukken.

5. Stootlijsten

8. Treeplanken Stijlvol en robuust ontwerp met een slipvast rubberen oppervlak om gemakkelijker te kunnen instappen.

Vestigt extra de aandacht op de krachtig vormgegeven achterzijde van de RAV4.

7. Chroom ornament achterklep 9. Horizontaal bagagenet Wordt bevestigd aan de haken in de koff erbak en is ideaal voor het vastzetten van bagage.

Neem voor meer informatie over de volledige accessoirereeks contact op met uw Toyota-dealer.

27

5. 8.

7. 9.6.

Page 28: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

040 Pure White

4T3 Light Cappuccino Brown§

070 Pearl White*

3R3 Barcelona Red§

1F7 Ultra Silver§

Lakkleuren.

* Parelmoer lak. § Metallic lak.

28

Page 29: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

209 Night Sky Black§

8V5 Greyish Blue§

1G3 Ash Grey§

4U5 Dark Brown§

29

Page 30: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

17" Poseidon lichtmetalen velgen (5-spaaks)Beschikbaar als accessoire op alle uitvoeringen

18" Pitlane II lichtmetalen velgen (9x3-spaaks)Beschikbaar als accessoire op alle uitvoeringen

Velgen en bekleding.

17" stalen velgen met wieldoppen Standaard op Aspiration

17" lichtmetalen velgen Standaard op Dynamic

18" lichtmetalen velgen Standaard op Executive Business

18" gepolijste lichtmetalen velgen (5 dubbelspaaks) Standaard op Style

30

Page 31: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Grijze lederen bekledingOptioneel op Executive Business

Zwarte lederen bekledingStandaard op Executive Business

Zwarte sportieve stoff en bekledingStandaard op Dynamic en Style

Zwarte stoff en bekledingStandaard op Aspiration

Ivory lederen bekledingOptioneel op Executive Business

Terracotta lederen bekledingOptioneel op Executive Business

31

Page 32: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Maak kennis met de technologie van de RAV4.

Woordenlijst.

Hill-start Assist Control (HAC)HAC is een nuttig hulpmiddel bij het wegrijden op een steile helling. Het zorgt er gedurende twee seconden voor dat er remdruk is op alle wielen, zodat de auto niet naar achteren rijdt. Het wordt ingeschakeld door kort, maar stevig op het rempedaal te trappen voordat u wilt wegrijden.

AutomaatDe automatische transmissie is een Continu Variabele Transmissie (CVT) die zorgt voor een gunstiger brandstofverbruik, soepelere rijeigenschappen en snellere acceleratie dan een conventionele automatische transmissie.

Downhill Assist Control (DAC) Bij het afrijden van een steile helling stuurt DAC per individueel wiel het remsysteem aan om de auto met een snelheid van 5 tot 7 km/u stabiel te houden. Wanneer DAC is ingeschakeld, hoeft u tijdens het voor- en achteruitrijden uw voet niet op het rempedaal te houden.

2.0 ValvematicDe 2.0 liter Valvematic benzinemotor is uitgerust met de nieuwste generatie van Toyota’s succesvolle VVT-i systeem. Met Valvematic wordt de timing van de in- en uitlaatkleppen afgestemd op de rijomstandigheden. Het resultaat is een sterk verbeterd aanspreekgedrag, een lager brandstofverbruik en lagere CO-emissies.

2.0 D-4D-FDe 2.0 liter D-4D dieselmotor staat met zijn moderne common rail injectiesysteem garant voor optimale kracht en souplesse. De milieuvriendelijke dieseltechnologie brengt de brandstof onder hoge druk in de cilinders, waardoor superieure prestaties worden gekoppeld aan een comfortabel rijgedrag.

2.2 D-4D-FDe krachtige 2.2 liter D-4D dieselmotor onderscheidt zich met even aansprekende als milieubewuste prestaties. Common rail directe injectie draagt bij aan een indrukwekkend koppel en levendige acceleraties. De milieuvriendelijke dieseltechnologie brengt de brandstof onder hoge druk in de cilinders, waardoor superieure prestaties worden gekoppeld aan een comfortabel rijgedrag.

32

Page 33: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Supplemental Restraint System (SRS) 7 airbagsDe RAV4 is uitgerust met zeven airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder, front airbags, side airbags vóór en curtain airbags die de hoofden van zowel de voor- als achterpassagiers beschermen.

Voor- en achterwielophangingDe wielophanging van de RAV4 is afgestemd op een optimale balans tussen rijcomfort, rijeigenschappen en stabiliteit. De RAV4 is aan de voorzijde uitgerust met MacPherson veerpoten en een torsieas voor de achterwielophanging. In combinatie met springveren en schokdempers leidt dit tot een nauwkeurig berekende dempingskracht en betere prestaties.

Stop & Start-systeemDit intelligente systeem zorgt ervoor dat de 2WD 2.0 D-4D-F motor automatisch stopt wanneer de auto stilstaat en in ‘vrij’ staat. Dit bespaart brandstof en reduceert de emissie van uitlaatgassen, bijvoorbeeld bij het wachten voor een rood verkeerslicht. Door het intrappen van de koppeling start de motor vanzelf.

Smart entry-systeem met startknopMet dit systeem kunt u de auto openen en starten zonder dat u de sleutel uit uw tas of jas hoeft te halen. Uw auto registreert dat de sleutel in de buurt is en ontgrendelt de portieren zodra u de portiergreep aanraakt. Om u in het donker bij te lichten, wordt zelfs de interieurverlichting ingeschakeld. Zodra u bent ingestapt, start u de motor door licht op de Start/Stop knop te drukken. Door de portiergreep licht aan te raken doet u de RAV4 op slot.

ParkeerhulpcameraMet de parkeerhulpcamera kunt u veiliger achteruitrijden. Op het heldere kleurendisplay ziet u direct eventuele obstakels, zodat u gemakkelijk kunt inparkeren.

Rear Cross Traffi c Alert (RCTA)De functie RCTA maakt gebruik van microgolf radar om u te waarschuwen voor achteropkomend verkeer op een parkeerplaats. Zo voorkomt het systeem dat u andere auto’s via uw buitenspiegels of achteruitkijkspiegel over het hoofd ziet.

33

Page 34: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Als RAV4 rijder bent u verzekerd van Toyota’s wereldwijde reputatie op het gebied van kwaliteit en service.

Een van de zaken die uw Toyota dealer u zal uitleggen, is hoe het RAV4 onderhoudsprogramma werkt. Het is heel simpel: uw RAV4 heeft maar eens in de twee jaar een grote onderhoudsbeurt nodig, of na elke 30.000 km. Elk jaar of na elke 15.000 km is een kleine onderhoudsbeurt voorgeschreven. Kijk op www.toyota.nl voor de adviesprijzen voor onderhoud. Hier vindt u overzichtelijk wat elke onderhoudsbeurt kost.

OnderhoudsprogrammaOnze Toyota’s zijn ontworpen en gebouwd om onderhoudskosten tot een minimum te beperken. Er zijn minder onderdelen die onderhoud nodig hebben, terwijl er bovendien steeds duurzamere materialen worden gebruikt. Minstens zo belangrijk is dat de technologische snufjes van de RAV4 gemakkelijk bereikbaar zijn gemaakt om de tijd die aan onderhoud wordt besteed zo kort mogelijk te maken. Dit alles in combinatie met de gunstige prijzen van Toyota, maakt dat uw RAV4 tegen de laagst mogelijke kosten altijd in optimale conditie blijft.

Intelligent ontwerpDe RAV4 is ontworpen om de kosten voor eventueel schadeherstel tot een minimum te beperken. Zo zijn in de bumpers energieabsorberende elementen geïntegreerd en zijn kostbare onderdelen zover mogelijk bij de meer kwetsbare punten van de auto vandaan gehouden. Carrosseriedelen die gemakkelijk beschadigen zijn niet gelast, maar vastgeschroefd. Op die manier wordt eventuele schade tot een minimum beperkt, terwijl beschadigde onderdelen gemakkelijk kunnen worden vervangen. Dat betekent lagere kosten voor onderdelen en arbeidsloon.

Originele Toyota onderdelenDe accessoires van Toyota worden gemaakt volgens dezelfde kwaliteitseisen en met hetzelfde oog voor detail als uw Toyota. Elk accessoire is op maat gemaakt voor uw Toyota, zodat u alle vrijheid heeft om uw auto een persoonlijke touch te geven. De accessoires worden onder de zwaarste omstandigheden getest, zodat u er volledig op kunt vertrouwen. Voor originele accessoires van Toyota geldt dan ook een garantietermijn van drie jaar, wanneer u deze gelijktijdig met uw Toyota heeft gekocht.

Toyota accessoires

34

Page 35: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Bij afl evering van uw RAV4, ontvangt u van uw Toyota dealer het RAV4 Paspoort. Daarin staat alles wat u wilt weten over uw RAV4. Het is niet zomaar een handboek, er staat in hoe u zoveel mogelijk plezier kunt beleven aan uw RAV4. Uw Toyota dealer zal uiteraard ook een en ander aan u demonstreren. Mocht u naderhand toch nog een vraag hebben, dan kunt u altijd bij uw Toyota dealer terecht.

RAV4 Paspoort De garantie dekt elk defect dat kan worden toegeschreven aan een materiaal- of constructiefout bij normaal gebruik gedurende een periode van 3 jaar of 100.000 km, afhankelijk van welke limiet het eerst wordt bereikt, en zonder kilometerbeperking tijdens het eerste jaar.

De sleepkosten naar de dichtstbijzijnde Toyota dealer of Erkend reparateur vallen onder de garantie als het defect tot gevolg heeft dat er niet meer met de auto gereden kan worden en door de garantie wordt gedekt.

Oppervlakteroest en lakschade op alle carrosseriedelen, veroorzaakt door materiaal- of constructiefouten, worden zonder kilometerbeperking door de garantie gedekt gedurende 3 jaar.

De garantietermijn voor doorroesten van binnenuit van de carrosserie ten gevolge van materiaal- of constructiefouten bedraagt 12 jaar zonder kilometerbeperking.

Uitgebreide garantieRijdt u in een Toyota, dan bent u verzekerd van vele zorgeloze kilometers.

U kunt, zolang u volgens fabrieksvoorschrift in onderhoud blijft bij uw Nederlandse Toyota dealer, altijd een beroep doen op Toyota Pechhulp. De hulpdienst Toyota Pechhulp biedt u in meer dan 30 Europese landen doeltreff ende 24-uursservice. Kunt u door bijvoorbeeld een technisch mankement niet verder rijden, dan biedt het Toyota Pechhulp programma u advies en hulp om uw weg te kunnen vervolgen.

Toyota Pechhulp

35

Page 36: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Toyota streeft ernaar om haar milieubeleidvoortdurend verder te verbeteren.

Ontwerp van uw auto Productie van uw auto

Als wereldwijd opererende fabrikant proberen we daar te zijn waar onze klanten ons nodig hebben. Mede daarom is Toyota reeds jarenlang sterk vertegenwoordigd in Europa. Hiermee zijn de transportafstanden voor onze producten aanzienlijk korter, wat leidt tot een signifi cante tijdsbesparing die zowel voor u goed is, als voor het milieu.

Nationale verkoopcentraLogistieke centra – voertuigenLogistieke centra – accessoires/onderdelen Fabrieken Ondersteunende organisatiesTrainingscentra

Elk designdetail van uw auto wordt door ons grondig geanalyseerd om er zeker van te zijn dat de milieubelasting gedurende de volledige levenscyclus tot een absoluut minimum wordt beperkt. Deze nauwgezette fi losofi e heeft geleid tot een reeks van inno-vaties die bijdragen aan de goede milieueigenschappen van onze auto’s.

Vergeleken met het vorige model is de milieubelasting van bijvoorbeeld de RAV4 2.2 diesel over de gehele levenscyclus fors gereduceerd: CO (Koolstofdioxide) -3%, NOx (Stikstofoxide) -37%, NMHC (niet-Methaan-gerelateerde koolwaterstoff en) -5% en roetdeeltjes -20%.

Wij doen alle mogelijke moeite om het productieproces in onze fabrieken steeds milieuvriendelijker te maken. Sinds 1993 hebben we het gemiddelde energieverbruik per geproduceerde auto in onze fabriek in Engeland bijvoorbeeld met 65% weten te reduceren. Ook de hoeveelheid restafval werd met 65% gereduceerd, terwijl het waterverbruik per geproduceerde auto met 69% is verminderd.

minderCO per geproduceerde

RAV4 sinds 2006

16,6%

Niet op deze kaart:Toyota Caucasus LLP, Union Motors Ltd (Israel), Toyota Motor Kazakhstan LLP.

36

Page 37: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

20–30%%95 minder brandstofen CO

Toyota zoekt altijd naar zo effi ciënt en milieuvriendelijk mogelijke transport- en distributiemanieren.

Distributie van auto’s en onderdelen

Om het energie- en waterverbruik van onze volledige organisatie zoveel mogelijk te beperken, heeft Toyota Motor Europe ook voor het dealer- netwerk een integraal duurzaamheids- programma ontwikkeld. Dit programma heeft betrekking op alle facetten van de bedrijfsvoering, van het hergebruik van regenwater tot isolatiemaatregelen en het gebruik van duurzame energie. Daarbij richten wij ons zowel op nieuwe dealerbedrijven, als op de panden van onze bestaande dealers.

Verkoop en onderhoud vanuw auto

Tijdens het ontwerpen en de uiteindelijke productie van de auto’s houdt Toyota te allen tijde rekening met de twee R’s: Reduceren en Recyclen. Zo is uw nieuwe RAV4 voor 95% recyclebaar. Tegelijkertijd zijn alle materialen conform richtlijn 2000/53/EC gecodeerd en zijn vier zware metalen volledig uit het productieproces verdwenen. Daarnaast biedt ons milieubeleid een aantal nieuwe en innovatieve mogelijkheden om auto’s op milieuvriendelijke wijze te retourneren. Bezoek voor meer milieutechnische informatie www.toyota.nl of neem contact op met uw Toyota dealer.

Eind van de rit?

recyclebaar

van uwRAV4 is

Het brandstofverbruik van uw Toyota wordt in de praktijk beïnvloed door de omstandigheden waarin gereden wordt. Bij rijomstandigheden kunt u denken aan zaken zoals het wegdek, de bandenspanning, de belading van de auto, het gebruik van stroomverbruikers (verwarming en airconditioning), de te rijden route en de buitentemperatuur. Het brandstofverbruik van uw auto is verder natuurlijk ook sterk afhankelijk van uw rijstijl. Graag geven we u enkele tips waarmee u uw rijstijl kunt optimaliseren.

01. Verwijder overtollig gewicht uit de bagageruimte en van het dak. 02. Stippel uw route zorgvuldig uit en vermijd onnodig omrijden.03. Gebruik uw auto niet voor te korte afstanden.

04. Controleer regelmatig de bandenspanning.05. Laat uw auto volgens het onderhoudsschema periodiek onderhouden.06. Schakel sneller naar een volgende versnelling.07. Gebruik airconditioning alleen als dat nodig is.08. Anticipeer op het overige verkeer en pas uw snelheid hierop aan.09. Houd de ramen gesloten. 10. Schakel de motor uit wanneer u langer dan 60 seconden stilstaat.

Rij bewust

37

Page 38: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Voor Toyota is kwaliteit een manier van leven. Er is niets dat niet voor verbetering vatbaar is.

38

Page 39: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Met de RAV4 introduceerde Toyota een pionier die het pad eff ende voor een heel nieuw segment. Sindsdien is de RAV4 met elke nieuwe generatie verder verbeterd. Zijn oorspronkelijke karakter is echter bewaard gebleven. De nieuwste generatie van de RAV4 zet de traditie voort. Met een aanzienlijk verbeterd rijgedrag. En een uitzonderlijk complete uitrusting. Zonder dat dit ten koste is gegaan van de essentie.

39

Page 40: 12161 RAV 40 NL · Het beste behouden. Vanaf het eerste begin staat rijplezier voorop bij de RAV4, die met zijn All Wheel Drive (AWD) en zelfverzekerde design uitblinkt in het terrein.

Voor meer informatie over Toyota, bel gratis 0800-0369 (op werkdagen van 9–17 uur) of bezoek www.toyota.nl

Importeur Louwman & Parqui B.V., Steurweg 8, 4941 VR Raamsdonksveer, F0000-77000, augustus 2014.

De importeur behoudt zich het recht voor zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering aan te brengen. De afbeeldingen en specifi caties voldoen aan internationale normen en kunnen derhalve afwijken van de voor de Nederlandse markt geldende specifi caties en/of uitvoeringen. Neem voor meer details contact op met uw dealer. De kleuren in deze brochure kunnen als gevolg van het drukprocedé enigszins afwijken van de actuele kleuren. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele onjuistheden in de gegevens van deze brochure voorkomen, van welke aard dan ook. Gehele of gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan.

08/14/RAV4/NL/2.500blog.toyota.nl fl ickr.com/

toyotanederlandyoutube.com/toyotanederland

facebook.com/toyotanederland

twitter.com/toyotanl