Zaandam – Luijendijksluis/Landsmeer...Zaandam – Luijendijksluis/Landsmeer Een verbindingsroute...

Post on 31-Jan-2021

10 views 0 download

Transcript of Zaandam – Luijendijksluis/Landsmeer...Zaandam – Luijendijksluis/Landsmeer Een verbindingsroute...

  • Vaarroutesnabij’tTwiske

    © F.L. Snijders, 2019. Aan deze vaarroute en overige informatie kunnen geen rechten worden ontleend en is geen vervanging van een officiële waterkaart. I.v.m. de veelal lage bruggetjes is de route alleen geschikt voor lage boten en sloepen. Deze vaarroute valt onder de CC BY licentie. Meer vaarroutes zijn te vinden op www.twiske.info

    Zaandam–Luijendijksluis/LandsmeerEenverbindingsroutenaarLandsmeerindrievarianten.Variërendvanietsmeerdaneenuurtot2,5uur(heen&terug samen), exclusief schuttijd en tijd voor zwemmen/vissen/etc. De langere varianten gaanlangsfraaieveenweidenmetveelvogels.Devariantenkunnengecombineerdwordentoteendagtocht.Allevariantenbeginnenbij jachthavenRSWatersportenkomenuitbijdeLuijendijksluis.Eenaantalanderevaaroutesheeftdezesluisalsstartpunt.Maximumsnelheid6km/u.IndetweeplassenaandeLandsmeerkantvandesluiswordtveelgezwommenengevist.VariantAisdesnelleroute(35minheenen35minterug),alleengeschiktvoorlagebootjes.Neemdeslootschuintegenoverdejachthaven.Nadetunnelonderdesnelwegrechtsaf.VaarlangsOostzaanenneemeerstetunnelrechtsenmeteenlinks. Passeereenbenzinestationmetaanmeerplek(enkoffie).GanahettunneltjedirectrechtsenbereikdebredeKolksloot.Galinksafenvindtussendebomendedoorgang naar een laag bruggetje (foto 6). Volg nu de Zussensloot die uitkomt op de Zuidwestplas.Steekdezeoverenbereikdesluis(foto8).Delocatievandefoto’sisopdekaartaangegeven.VariantBduurtca.50min(100mintotaal).Gabijdejachthavenonderdebrugdoorenneemtweedeslootrechts.Onderdesnelwegdoorendirectlinksaf(foto1).Netvoorhetbenzinestationgarechtsaf.Pas op, de routewant niet alle slootjes in het Oostzanerveld zijn even goed uitgebaggerd! De routevervolgdtussenveenakkersdoor;eennatuurgebiedwaarinhetvoorjaarveelvogelsnestelen.Gaaanheteindondereenbruggetjedoor(foto4)enbijderingvaartvan‘tTwiskenaarrechts(foto5).Blijfderingvaartvolgenenlinksaanhouden.Passeerdemolen(foto7)endesluisligtschuinrechtsvoor.VariantCduurt2,5uur totaal (retour).Vanafde jachthaven linksonderdebrugdoorenvervolgditwater.Passeereenmoskeeendriegroteflats.AanheteindrechtsafonderdesnelwegdoorenbereikdeKlaasGortersloot(foto2).VlakvoorOostzaan(foto3)gaatderouteeveneenstukjenaarrechtsendanweersnellinks.Onderbruggetjedoorenietslinksaanhouden.Bijderingvaartvan‘tTwiskeslarechtsaf.Volgderingvaartenhoulinksaan.Nademolen(foto7)ligtdesluisschuinrechtsvoor.DeLuijendijksluis(foto8)iseenzelfbedieningssluis.Tijdensdezomer(16/4-15/10)openvan8tot8,daarbuitenvan9tot5.Bediening:drukbijaankomstopdegroteknoprechtsbuitendesluis.Binnen,alsergeenanderebotenmeeringaan,drukopeensoortgelijkeknopomgaanschutten.Betekenisvandelichten:rood:wachten;roodengroensamen:hetisbijnazover;groen:invarenofuitvaren.

    1 Oostzanerveld 2 KlaasGortersloot 3 BrugKlaasWannensloot 4 BrugRoemersloot

    5 Ringvaart’tTwiske 6 BrugZussensloot 7 Molen‘tTwiske 8 BrugLuijendijksluis VolgderouteenziewaarjebentopjetelefoonmiddelsGoogleMaps:(tip:zetde‘satelliteview’aan)

    Vooreenvideovanderoutes(A,B,C)scan:

  • Zaandam–Luijendijksluis/Landsmeer

    Vaarroutesnabij‘tTwiske

    F.L.

    Sni

    jder

    s. B

    ron

    topo

    graf

    ie: J

    .W. v

    an A

    alst

    , ww

    w.o

    pent

    opo.

    nl.

    Luijend

    ijkslu

    is

    7

    4

    A

    CB

    3

    2

    5

    6

    1

    C

    B

    A

    B/C

    Rou

    tes(A,B,C)

    1-8Loca1

    efoto

    Uitstapp

    laats