YO Magazine - Gouden @penstaart special

Post on 10-Mar-2016

215 views 0 download

description

Een speciale mini uitgave van YO Magazine over de Gouden @penstaart 2011.

Transcript of YO Magazine - Gouden @penstaart special

Genomineerden, jury en organisatie aan het woord!

Inhoud

Pagina 3 >> Pagina 4 >>

Pagina 10 >> Pagina 7 >>

Pagina 10 >>

Waarom moet Chiem Producties de Gouden @penstaart winnen? Omdat wij hét digitale programma van Nederland hebben! Met onze interviews en reportages scoren wij gemiddeld 1500 tot 3000 kijkers met uitschieters naar de 8000! Ik denk dat dát wel genoeg zegt! Waarom is jullie online programma ‘Wauw!’ zo leuk vergeleken met andere (echte) programma’s? Wij zijn jong, creatief en orgineel. Die combinatie heb ik nog nooit op de echte televisie gezien. En dat maakt het dan ook weer orgineel, terwijl het al orgineel is. Snap je? ik niet, haha.

Wie maken Chiem Producties? Chiem Balduk is het brein achter Chiem Producties. Hij bedenkt alles, regisseert, filmt en monteert het. Verder is er Daan Tiemessen, vaste reporter, Eline Tiecken en Maartje Scheerder, presentatrices en Diede Balduk, ook een reporter. Ten slotte doet Bastiaan Breunese nog redactiewerk en houdt Boyd Winkelman de site bij. Welke andere genomineerde (uit andere categorieeen) vindt je het leukst? Uit de categorie Voor en door kinderen vind ik TVyo het leukst. Zij durven creatief te zijn (dat is ook niet voor niets hun slogan) en hun site is erg actief. Per week iets van 15 live programma's, dat doen er maar weinig na! Bij de categorie Voor kinderen en door volwassene zijn wij voor de Geluidstuin, omdat gehoor een heel belangrijk onderwerp is bij de jeugd. (en we vinden die man uit het promotiefilmpje lief, maar dat moet je niet in het interview zetten ;-)) ik die graag!!

Hoe ben je begonnen met KVK18 en waarom? De laatste tijd noem ik KVK18.nl wel eens een frustratie. Niet omdat het runnen van de site en de events zo'n frustratie is, integendeel, maar omdat de website gekomen is vanuit een frustratie. We (Thijl Klerkx) en ik, vonden dat er veel te weinig begrijpbare informatie over het hebben van een eigen bedrijf als minderjarige (<18) te vinden is. Sterker nog, het leek zelfs bijna onmogelijk. Daar wouden wij een oplossing voor, in een week tijd hebben we hard gewerkt aan het schrijven van de gratis cursussen en het maken van de website. Waar/Hoe heb je geleerd zulke websites maken? Ik heb zelf een o.a. een eigen bedrijf in Webdesign, ik maak dus websites voor de kost. Ik heb dit grotendeels geleerd door trial and error, oftewel net zo vaak proberen tot het er goed uit ziet. Met behulp van internet natuurlijk :) Heb je een bepaalde tactiek met stemmen werven? Vooral de mensen vertellen dat het stemmen zo gedaan is, als het allemaal té veel werk lijkt haken ze af. Veel tweeten, in de media komen, of zoals laatst, spreken op een event en dan tussen neus en lippen door KVK18 promoten. Wat is jou favoriet uit de categorie Voor kinderen en door kinderen De leukste en meest ambitieuze website blijft toch écht wel TVyo! Ga zo door!

Waarom is HabboLive zo leuk? Iedereen heeft natuurlijk zo zijn mening over ons, maar we proberen onze website zo leuk mogelijk te maken door wekelijks veel activiteiten op Habbolive en Habbo Hotel te doen. Op Habbolive zelf hebben we bijvoorbeeld elke week een Weekquiz, een Weekverloting, en elke dag het laatste nieuws, leuke blogs, informatie, veel extra's en zéér regelmatig nieuwe competities waarmee badges en/of muntjes te verdienen zijn voor je profiel en/of account. Niet te vergeten, de HL Games dat staat voor Habbolive Games. We organiseren in het Habbo Hotel zelf leuke games die we samen met bezoekers spelen. Habbo hebben jullie natuurlijk niet zelf bedacht, hebben jullie ook zelf dingen erbij bedacht? Ja! Zoals bij de vorige vraag hebben we elke week iets nieuws. De namen zelf zeggen het namelijk ook al. De 'Weekquiz' en 'Weekverloting' die elke week helemaal nieuw zijn. Elke week hebben we ook meerdere events, door ons genoemd, 'Habbolive games'. In het hotel beschikken we over leuke spelletjes die we met andere Habbo's spelen.

Hoe en wanneer hebben jullie Habbo ontdekt? En waarom is het zo leuk? We spelen beide, ongeveer ruim 3 jaar Habbo. Nu moeten we eerlijk bekennen dat we nu meer aan Habbolive zitten dan aan Habbo. Niet dat Habbo niet leuk is, integendeel, maar met een eigen website merk je dat bezoekers het leuk vinden om je website te bezoeken en terugkomen voor bepaalde dingen, dat motiveert ons telkens om nieuwe dingen te ontwikkelen en ook uit te voeren.

Welke van de andere genomineerde (behalve jezelf) uit beide categorieen vindt je het leukst en waarom? Ik ga persoonlijk voor TVyo, die ik ook als onze grote 'concurrent' in positieve zin zie. Je merkt het ook aan de media, er zijn al veel kranten die een interview met TVyo hebben gehad. Waarom ik voor TVyo ga is wel duidelijk. Jullie inzet voor de website en alle programma's is zo groot, daar kan bijna niemand tegenop. Het zal me dan ook niks verbazen als jullie gaan winnen. Eigenlijk weet ik dat stiekem wel zeker!

Wat is RadioDoelloos precies? Radio Doelloos is een website, gemaakt naar aanleiding van ons "bandje" Doelloos (we zingen trieste liedjes -let niet op de valsheid- en we verspreiden meligheid). Het doel van onze website is om hopeloze kinderen uit hun verveling te redden, en we vinden het ook gewoon leuk om creatief te zijn met filmpjes en muziek. Waar zijn jullie genomineerd voor de Gouden @penstaart, denken jullie? Waarom zijn jullie zo doelloos? Eigenlijk waren we wel verbaasd toen we genomineerd waren, want hoe maakt een website met als titel "RadioDoelloos" nu winnen? Maar we denken dat ze het gewoon creatief van ons vonden, we hebben een leuke lay-out, en we doen andere dingen dan iedereen doet. Welke genomineerde vindt je het leukst? TVyo en Chiem Producties vinden wij zelf erg leuk, omdat we het zelf leuk vinden om filmpjes te maken en we weten dus ook dat het aardig wat moeite kost om een filmpje te maken, dat vinden we echt knap. Verder is het ook gewoon leuk om naar de filmpjes te kijken.

Wat is TVyo? TVyo is een online TV-zender en magazine gemaakt voor en door jongeren uit heel Nederland! Waarom is TVyo zo leuk? Er is elke keer weer iets compleet anders te zien op TVyo én je kan er zelf ook aan mee doen! Welke genomineerden vindt je het leukst? Ik vindt Chiem Productiews kwa ‘product’ het leukst en kwa website Habbolive omdat er gewoon heel veel leuke dingen in hun website zitten. Ik heb echt geen idee wie er gaat winnen, ben heel benieuwd!

MonkeyVoice

Tijdens onze nominatie zijn wij veel in de pers geweest. Benieuwd?? Kijk op het prikbord.

De Volkskrant.

UITRIJKING 8FEBRUARI! NIET VERGETEN.

MAAK WISKUNDE BLZ 125 AF!

Radio2 Dinsdag A.S 12:15

Nederlek Nieuws

‘De appelgoende dekens XD’ Of toch kersrood!

Mikey op de TV bij:

De monkeyvoice was leuk! groetjes Rijk, Boyd, Jorrit, Mikey.

Jij zit in de organisatie van de Gouden @penstaart, wanneer zijn jullie begonnen met organiseren? Eigenlijk zijn we vorig jaar meteen al begonnen na de uitreiking van de Gouden Apenstaarten 2010 met een evaluatie. Wat vinden we goed en wat kan er beter. Zo komt ieder jaar weer terug dat de Gouden Apenstaart een publieksprijs is. Wie het grootste podium heeft, of weet te creëren, maakt meer kans op het winnen van de prijs. Er gaan elk jaar weer stemmen op om ook een juryprijs uit te reiken Dit jaar is dat er nog niet van gekomen, maar wie weet volgend jaar......Daarnaast is er dit jaar besloten om samen te werken met Digivaardig & Digibewust en werden in de zomer de onderlinge afspraken definitief bevestigd. Ook werden afspraken gemaakt met Iselinge, waardoor voor het eerst PABO studenten hebben geholpen om de longlist te beoordelen. En er werden weeer twee nieuwe juryleden benaderd en benoemd: Elke Das en Lyke Hoogeveen.

Moet er veel aan de organisatie veranderd worden omdat de prins de uitreiking bijwoont? Aan de verkiezing van de gouden apenstaart veranderd niets, maar natuurlijk moet er wel rekening gehouden worden met extra beveiliging en de regels die volgens het protocol gelden. Dat betekent bijvoorbeeld dat de Commissaris van de Koningin en de Burgemeester van Hilversum bij de ingang van Beeld en Geluid staan om ZKH Willem Alexander te ontvangen, samen met de ‘heer des Huizes, de directeur van Beeld en Geluid. Ook moet je rekening houden met de placering: waar zit de prins in de zaal en wie zitten er naast hem. De RVD heeft nauw contact met de organisatie, zodat iedereen precies weet wat hij of zij moet

doen en laten.

Marjolijn Bonthuis zit in de organisatie van de Gouden @penstaat en wij

mochten haar wat vragen stellen.

Wat is het leukst van het organiseren van de Gouden Apenstaart? Het leukst is om ieder jaar weer een heleboel websites te ontdekken, die ik tot dan toe nog over het hoofd gezien had. En om te zien hoeveel goede en leuke websites er toch gemaakt worden. En zo uiteenlopend. Ook verrast het me iedere keer weer om te zien waartoe kinderen al in staat zijn. Ik ben er gewoonweg jaloers op. En je leert als jurylid ook een heleboel, wat werkt wel en wat niet, wat is leuk en gebruiksvriendelijk en hoe maak je duidelijk dat privacy statements en algemene voorwaarden nuttig zijn. Ieder jaar leer ik weer een hele boel bij en niet in de laatste plaats van mijn collega juryleden.

Wat vindt je zelf een mooie jeugd/kindersite? Dat is natuurlijk lastig om daar uitspraken over te doen als je in de jury zit! Natuurlijk vind ik alle genomineerde websites mooi, leuk en goed anders stonden ze er niet bij ;). Wat ik wel jammer vindt is dat sommige sites GoogleAds (moeten) hebben. Daardoor krijg je soms hele vervelende verwijzingen. Ik hoop dat dat in de toekomst voor websites voor en door kinderen niet meer nodig hoeft te zijn.

Beeld en geluid waar de uitreiking van de Gouden @penstaart gehouden wordt.

‘TVyo super tof en gezellig en ook durven we heel creatief te zijn! En zonder

creativiteit kom je er niet. Ik ben erg trots op TVyo!’

‘TVyo wint de Gouden Apenstaart omdat Tvyo een goedbezochte website is en monkeyvoice een

groot succes was!’

‘We maken een grote kans

omdat we vorig jaar ook genomineerd waren!’

‘Ik denk dat je we een grote kans maken door

onze stemactie!’

‘TVyo moet de Gouden @penstaart winnen omdat wij

een website hebben met veel verschillende dingen’

Redactie: Jorrit Tromp, Mikey Peen en Boyd Winkelman. Eindredactie: Boyd Winkelman Met dank aan: Robert van Hoesel, Marjolijn Bonthuis, Volkskrant, Omroep Brabant en Omroep Flevoland, Nederlek Nieuws, Omroep Start, Radio Doelloos, HabboLive en Chiem Balduk.