Product Brochure HepvO NL-WL

Post on 19-Jun-2015

422 views 2 download

description

Le HepvO est un coupe-odeur ultra plat dont le corps est en PP (polypropylène) résistant aux hautes température et qui est équipé d'une membrane silicone auto-fermante pour éviter les remontées d'odeurs.Ce dispositif est disponible en deux diamètres, 32 et 40 mm.En Climatisation :Le HepvO est idéal dans les faux plafonds pour raccorder les évacuations des condensats. Gain de place, pas d'évaporation le la garde d'eau.En sanitaire et en chauffage :Les soupapes de sécurités qui ne fonctionnent pas régulièrement peuvent être raccordées à l'égout grâce au HepvO.En MobileHome, caravane, péniches, ... :C'est une solution idéale pour les endroits exigus ou comme pour les Mobile-Homes, les installations mobiles, qui risquent un "désiphonage" de par leur mobilité.

Transcript of Product Brochure HepvO NL-WL

Wavin Belgium nvL. Bekaertlaan 30-9800 AalterTel +32 (0)9 325 95 11

www.wavin.be

Verticale montage

De HepVo wordt direct en haaks op de afvoer van de wastafel gemonteerd.

Horizontale montage

De HepVo moet met de ribben aan de onderzijde van de geurafsluiter gemonteerd worden. Om te voorkomen dat er water onderin de geurafsluiter achterblijft, dient de geurafsluiter met een hellingshoek van 10° gemonteerd te worden, afhellend in de stroomrichting.

Bij horizontale montage direct onder de wastafel kan de specifiek ontworpen HepVo bocht van 87,5° gebruikt worden.

Montage onder een hoek naar keuze

De HepVo kan in elke gewenste hoek gemonteerd worden en moet in dat geval aangesloten worden op een HepVo-mof met dezelfde diameter.

LET OP! De zijde met de zichtbare ribben moet altijd naar onder gericht zijn.

310.85.03000 3018899 HepVO PP geurafsluiter 32 mm x 5/4” WI

310.85.03001 3018903 HepVO PP aansluitmof met wartel 32 mm WI

310.85.03002 3018907 HepVO PP aansluitbocht met wartel 5/4” WI

310.85.04000 3018901 HepVO PP geurafsluiter 40 mm x 6/4” WI

310.85.04001 3018905 HepVO PP aansluitmof met wartel 40 mm WI

310.85.04002 3018908 HepVO PP aansluitbocht met wartel 6/4” WI

Geurafsluiter zonder waterslotmaakt eindelijk komaf met stank!

Montage Mogelijkheden

nieUW

Montage Ø 32

Montage Ø 40

Beschikbaar in Ø 32 en Ø 40 Zelfsluitend membraan Tijd- en plaatsbesparend Meer plaatsingsmogelijkheden

Flow

Flow

Flow

Flow

Flow

Flow

Flow

Flow

Flow

Plaatsbesparend

De geurafsluiter kan horizontaal worden geïnstalleerd met behulp van de HepVo bocht van 87,5°. Bij horizontale montage wordt een helling van 10° aanbevolen (afhellend in de stroomrichting). Hierdoor bespaart men veel plaats in de ruimte onder de wastafel.

HepVo wordt toegepast als de problemenoplosser bij bestaande installaties waar sifons niet optimaal werken omdat deze geur- en lawaaihinder veroorzaken. HepVo is tevens de oplossing waar sanitaire toestellen gedurende lange periode niet gebruikt worden. HepVo kan efficiënter worden gebruikt dan een gewone sifon, vooral waar plaatsbesparing van belang is.

Geen waterslot

Gezien de geurafsluiter met een zelfsluitend membraan werkt, zijn ook alle problemen zoals het leegtrekken en het verdampen van het waterslot voorgoed voorbij. Deze geurafsluiter heeft ook een positieve bijdrage inzake het evenwicht in het afvoersysteem. Het membraan heft de onderdruk in het afvoersysteem op door lucht door te laten. Na het doorstromen van lucht of water zal het membraan automatisch terug sluiten. Zelfs in geval van overdrukken blijft het membraan gesloten en wordt er geen lucht doorgelaten.

Nooit meer geurhinder

De geurafsluiter laat het afvoerwater doorstromen zonder dat er haren of andere resten achterblijven. Hierdoor zullen dan ook geen ongewenste geuren ontstaan en wordt bacterievorming vermeden.

Zelfsluitend membraan

De geurafsluiter maakt gebruik van een speciaal ontworpen membraan dat voor een luchtdichte scheiding zorgt tussen de ruimte en het afvoersysteem. Het membraan wordt geopend door het doorstromende water en weer afgesloten nadat het water is doorgestroomd.

Voordelen toepassingen

Gootsteenmeubel met klassieke siphon Gootsteenmeubel met horizontaal geïnstalleerde HepVo

STAANDE WASTAFEL

BAD OF DOUCHE

GOOTSTEEN WASMACHINE

URINOIR BIDET

GEÏNTEGREERDE WASTAFEL

HepVo in voetstuk