OJC:;A(* èYN LN 8N C:J:NGCB L CJN: B@ï ...pieterheemeryck.weebly.com/uploads/4/3/1/5/4315328/...?O...

Post on 12-Jul-2018

213 views 0 download

Transcript of OJC:;A(* èYN LN 8N C:J:NGCB L CJN: B@ï ...pieterheemeryck.weebly.com/uploads/4/3/1/5/4315328/...?O...

36 dinsdag5maart2013

GREG FOUARGE - SMS LUBBEEK

«Op basis van de tweedehelft verdienden wemeer»SMSLubbeekheeft indederby tegenBetekommeerweerstandgebodendanverwacht.Vooraldeeerste twintigminutennaderustwerdBete-komopdeeigenspeelhelft geplakt,maarLub-beekgeraakte indieperiodenietaandever-diendegelijkmaker.

«Wijzijnweerteslapaandewedstrijdbegonnen.Als jenavierminutenal eendoelpunt incaseert,dankomtdatwelhardaan.Ookdattweededoel-punt konden we makkelijk vermijden, want naeen slecht ontzetten kwam de bal in de voetenvan Nicolaes. Zo een kans laat de Betekomseprijsschutter niet liggen. Het positieve was danweer onze inzet.We knokten terug en scoordennog voor de rust de aansluitingstreffer. Dat gafonzenieuwemoed. Indekleedkamerhebbenwemekaar dan ook opgepept. Dat was ook te ziennaderust.Twtintigminutenwarenwijduidelijkde betere ploeg. Als jemet zo eenoverwicht kanvoetballen,moet jeookkansencreëren.Diekwa-menerniet endusgeraaktenwij ookniet aandegelijkmaker. Een foutje van onze keeper leverdehetderdedoelpuntopvoorBetekom.Danwasdematch gespeeld. Ik vind het spijtig voor de clubendespelersgroepdatonzeinzetweerniksheeftopgeleverd.Tochgevenwijdemoednietop.Vol-gende zaterdag spelenwij in Diest. Dan kunnen

wij weer beschikken over Thomas Daly, SeppePeeters en Nils Vanluyten. Dat zijn jongens dievooral in verdedigend opzicht de ploeg kunnenversterken. Wij blijven keihard verder werkenomdat wij de competitie niet willen eindigenzonder zege.» (VAR)

EERSTE PROVINCIALE

GregFouarge enSMS Lubbeek speelden eenverdienstelijke derby tegenBetekom. VAR

MICHAËL BORNAIN (HO VELTEM) NAWINST INTOPPER BIJAARSCHOT

gevaarlijksteploeg. Pechwaserwel voorhundoel-man. Vooral bij dat eerste doelpunt liet hij de balonder zijn schoenzool rollen. Hij beleefde niet zijngelukkigste namiddag. Op basis van de kansen isonze zege terecht, punt uit. Door het verlies vanWommersomenButsel ligtdewegnaarde tweedeplaats helemaal open voor ons. Toch vond ik hetjammer datWommersom verloor. Zij stonden 2-0voorenlietendevoorsprongnogglippen.Wijgeveninderdaaddetitelstrijdnognietop.Wijzijnaaneenschitterend seizoenbezig.Danmoet je ookpakkenwat je kan. Wij beseffen dat de volgendematchen

almaarmoeilijker worden. Demeeste ploegen ko-menimmersnaarVeltemmetééndoelendat isnietverliezen. Zomoetenwij vaak tegen eenmuur op-boksen.Dathoort erbij als jemeedoetvoordeprij-zen.Eenanderebelangrijkefactor isdeblessurelast.Delaatstewekenwordenwijnietgespaard.Datkanons nog zuur opbreken. Onze kern is niet zo grootomdrieofviertitularissenzonderkleerscheurentevervangen. Toekomstgericht heb ik vorige weekmijn overeenkomstmet een seizoen verlengd.Ho-pelijkkandateensineersteprovinciale.Dezegroepis erklaarvoor.»

TWEEDE PROVINCIALE B

HOVeltem klopte SCAarschot opeigen veld en zet hiermee een grotestap richting eindronde. In Veltemgeeftmen de titeldromen nog nietop. Leider Houtemmoet immersnog op bezoek bij Veltem zodat al-les nogmogelijk is.

ANDRE VERHAEGEN

«WijhebbeninAarschotafgezien», verteltMichaëlBormain, de sterke verdediger die ook al zes keerscoordevoorVeltem.Wijhebbenzondagnogmaalsbewezen datwij over de beste verdediging van dereeksbeschikken.Als je intwintigwedstrijdenam-per negen doelpunten moet toestaan, is dat geentoevalmeer.ZondagtrokkenwijnaarAarschotmetals eerste doel onze tweede plaats te verdedigen.Met een voorsprong van vier punten hadden wijgenoegaaneengelijkspelmaar inonsachterhoofddachtenwij wel aanwinnen. Vooral omdatwij detitelstrijdnognietopgeven.»«DatAarschotzondagresoluutvoordeaanvalkoos,lagindelijnvandeverwachtingen.Zijmoestenwelwinnen om hun kansen op de tweede plaats gaafte houden. Aarschot zette ons vanaf het beginsig-naal onder druk. Ondanks hun overwicht kon hetgeen enkele uitgespeelde kans creëren. Zij brach-tenwelveelhogeballenvooronsdoelmaarwijble-ven baas in de grote rechthoek. Meer zelfs, metsnelle counters kwamenwij na ons doelpunt nogdriekeerafgezonderdvoordoelmanVanLaer.Toenhaddenwij dematch al kunnenenmoetenbeslis-sen. Na de pauze kreeg de thuisploeg een straf-schop in geschenkverpakking. Dan bewees onzedoelman nog maar eens zijn waarde door de pe-naltyvanKristof Janssenstestoppen.Ondankshetveldoverwicht van Aarschot waren wij veruit de

Michaël Bornain nammetVeltemeen serieuze optie op de eindronde nawinst inAarschot. VAR

«We geven titel nog niet op»TWEEDE PROVINCIALE B

STEF GEERTS - RAPIDE WEZEMAAL

«Deze zege geeft onsweerhoop op het behoud»

RapideWezemaalbehaaldeophetveldvanWolfsdonkeenbelangrijkezege indestrijdomhetbe-houd. «Hopelijk isdit eenbeginvaneenbetereperiode»,vertelt Stef Geerts.

«Wolfsdonk liet despelers die op heteinde vanhet seizoen vertrekken aan de kanten koos voor de eigen jeugd. Die zorgdenwelvoordenodigeweerstandmaarmissenuiter-aard maturiteit. Dat maakte het verschil. Nade pandoering van vorige speeldagwarenwewel opgeladen om ons op een anderemanierte tonen. Ik voelde al vlug dat wij de matchnaaronzehandkondenzetten.Wolfsdonkkonweinig doelkansen forceren. Ik diende maareenpaarballentepakken.Datwasdevoorbijewekenwel anders.»«Nadepauzewerdenwijnogsterker. Eensdattweede doelpunt viel, liepen de combinatiesook veel vlotter. De spanning was dan uit dewedstrijd en deze keer kondenwe de kansennog eens afmaken. Winnen tegen een recht-streekseconcurrentbetekentookdriegoudenpuntenmaarwezijnernoglangniet.Eenplus-punt iswel dat de sfeer indegroepaltijd goedis gebleven ondanks de mindere resultaten.We hebben zondag de zege ook gevierd. Datmagweleensnavelewekenzonderwinst.Numoeten wij proberen de lijn door te trekken.We krijgen nu twee thuiswedstrijden. Eerstkomt Hoegaarden. Een week later komt Lin-den op bezoek. Dat wordt dan weer een zes-puntenmatch.Vooreigenvolkzoudenwijtochvoldoende puntenmoeten pakken om ons teredden. De enige opdracht dit seizoen is hetbehoud verzekeren. Daar gelovenwijmet dehele groepnog altijd in. Zeker nuDennis Rag-gers de loopoefeningen heeft hervat en ver-moedelijk volgende maand weer kan mee-doen. Zeker is dat wij veel moed putten uitdeze zege. Anderzijds beseffenwedat dewegnog langenmoeilijk is.» Foto VAR. (VAR)

Voetbal ★ kort

★STADEBIERBEEKVliersraaktenietuitgeziekt, terwijlMastspeeldeondankseen lichtever-rekking. (SDH)★SMSLUBBEEKSeppe Peeters bleef geschorst aan dekant.OokThomasDalyhaaktenogafwegenswerkverplichtingen. (VAR)★VKLINDENTyteca en Fannes bleven geblesseerdaan de kant. Bruno Versavel viel zon-dag uit met een lichte verrekking. JanSchroeders verlaat de club en speeltvolgendseizoenvoorHolsbeek. (VAR)★RAPIDEWEZEMAALSiacia Broos (verrekking) hervatte tevroegenvielweeruittijdensdeopwar-ming. Egbert Van der Schoot kreegzondag zijn derde gele kaart zodat hijdevolgendewedstrijdmist. (VAR)★HOVELTEMJoris Luyten viel zondag uit met eenzwareenkelblessure.ZijnbroerFrede-rikLuytenhervatdezeweekdeloopoe-feningen. Ook Kevin Cannoot is nogoutmeteenverrekking. (VAR)★RCBOORTMEERBEEKSerranne begint nu aan een schorsingvan twee weken. Gert-Jan Michielskomt volgende week uit schorsing te-rug.BoentjensenKoenDeconinckble-vengeblesseerdaandekant. (VAR)★KFCHERENTZehic en Legrelle zijn geblesseerd enmoetenvoorlopigrusten. (VAR)★KFCBAALElias El Atabi heeft zijn overeenkomstmeteenseizoenverlengd.NaastBramVermeylen (Wezemaal) zal Baal nogeenaanvallereneenmiddenveldertoe-voegenaandehuidigekern. (VAR)★VKKORTRIJK-DUTSELKoen Fierens komt van Boutersem enSimon Gijsen van Butsel. AanvallerNickDehertoghetrektnaarBaal.(VAR)★VKHOLSBEEKJorisStevensbleefaandekantmeteenschorsing. Volgende week is de ploegweercompleet. (VAR)

Triatlon ★ kortDesprinttriatloninhetLimburgseHer-deren werd net als in 2012 gewonnendoorHeverleenaar PPiieetteerrHHeeeemmeerryycckk..SSuueetteennsswerd tweede voor LeuvenaarSSttiijjnnGGoorriiss..LLuukkaassBBoossmmaannssuitTremelofinishtealsachttiende.Hetampervijf-tienjarigetalentvanGoLikeHellScher-penheuvel, JJaarrnneeVVeerrhhaaeeggeenn, werdzeerknapvijftiendeinHerderen.Bijdevrou-wenwas LLeewwyylllliiee inHerderen het eer-ste op het droge voor Deborah VanGossumuit Scherpenheuvel. De twin-tiger van Go Like Hell verloor nog en-kele plaatsen en werd vijfde, Lewylliewon. (SVDL)

TWEEDE B

RUDI PEELAERTS - VK LINDEN

«Zegewas broodnodig»VK Lindenpakte inMeerbeek drie goudenpun-ten. IneenfellewedstrijdkonLindentienminu-tenvoor tijdhetbeslissendedoelpunt scoren.«Met een gehavende ploeg maar met een grootstrijdersharthebbenwijeindelijknogeenskun-nenwinnen», zei Peelaerts. «Deze zege komt optijd.De laatstewekenzijnwijnochtansgoedbe-zig.Wijcreëreninelkewedstrijdvoldoendekan-sen maar missen een echte afwerker. Ook inMeerbeek werden wij voor de rust maar karigbeloond. We scoorden één keer en dat was teweinig inverhoudingmetdeafgedwongenkan-sen. Wanneer Meerbeek na de pauze de gelijk-maker scoorde, vreesde ik weer het ergste. Meteen punt kom je immers niet vooruit. Gelukkigkon Pieter Behets nog een tweede keer scorenvoor onze ploeg. Deze driepunter is zeker eenferme opsteker voor de hele club. Ook voor hetvertrouwenindespelersgroep.Eenschaduwzij-de echter. BrunoVersavel viel na de rust uitmeteenblessure.Hopelijk ishetniet teerg.Wijkun-nenhemnoggoedgebruiken inde strijd omhetbehoud. Volgende speeldag ontmoeten wijBoortmeerbeek. Ik ben overtuigd dat wij nietkanslooszijn. Inonzepositiemoetenwij inenkewedstrijdvoordedriepuntengaan.» (VAR)

TWEEDE B

BRAM RIJMENAMS - SP. KORTENBERG

«Geen ploeg omte zakken»HetzitKortenbergnietechtmeeditseizoen.Eenpaar weken geleden kon de ploeg niet winnenvan SK Nossegem dat met negenman eindigdeenafgelopenweekendwerdeen0-2-voorsprongnoguithandengegeven inde slotfase.«Als je het totaalbeeld van dewedstrijd bekijkt,kanikzekerlevenmetditresultaat»,berustdoel-man Bram Rijmenams. «Het is een correcte uit-slag.Oké,het iszuuromdegelijkmaker indeab-soluteslotminuutte incasserenmaardat isvoet-bal. In dekleedkamerbetreurdemenvooral dathet zo laat gebeurde. Langs de andere kant blij-venwenual zevenwekenongeslagen.Het is in-derdaad zo datwe niet veel opschietenmet tel-kenseenpunt,eenoverwinningzoueensdeugddoen. Het is echter wel goed voor ons vertrou-wen.»«De laatste vier wedstrijden wisten we dat wepuntenmoesten pakken en dat hebbenwe ookgedaan. Indatopzichtzijnhetvruchtbarewekengeweest tegen toch goede tegenstanders. Kor-tenberg heeft geen ploeg om te zakken dus ikdenkweldathetgoedzalkomenindetoekomst.We kennen een minder seizoen maar ik ben erzeker van dat we er volgend jaar weer zullenstaan.» (FDZ)

EERSTE PROVINCIALE

MaartenHaers in de dekking opKennyChristiaens. Foto GTG

MAARTEN HAERS VOOR HET EERST DIT SEIZOEN INDE BASISPLOEG VAN STADE BIERBEEK

«HOPELIJK HEB IK HET DETRAINER MOEILIJK GEMAAKT»StadeBierbeekbehaaldeeengevleidgelijkspel inde toppertegen leiderWolvertem.On-danksdatwarendebezoekersdemorelewinnaar,wantT1Cumsmoestheelwat titularis-senmissenendiendezijnploegnoodgedwongenopverschil-lendeposities tewijzigen.

DatlaatstezalMaartenHaersal-leen maar toegejuicht hebben,want hij startte pas voor heteerstdit seizoen indebasis.«Eindelijk is het ernogeens vangekomen», haalt hij opgeluchtadem. «Het is alles bij mekaareenvreemdseizoenvoormijge-weesttotdusver.Dehoofdredenwaarom ik wat was wegge-deemsterd de voorbije maan-denhadvooralmetdieafscheu-ringsfractuur aan de enkel temaken die ik vorig jaar in juniopliepoptraining.Daardoorzagikomtebeginnendehele voor-bereiding aan me voorbijgaan.Toen de trainerswissel zich danvoltrok, was ik volop ritme aanhet opdoen met de tweedeploeg.»«Voor ikhetgoedenwelbeseftewasdetreinvertrokkenenwerdde ene zege na de andere ge-boekt. Dan is het zaak om jezelfteblijvenmotiverenentewach-

tenopdieenekansomjetekun-nentonen.Dat ikdanjuist tegenWolvertemdebuteerde, zorgdealleenmaar voor extra motiva-tie.»«Hopelijk heb ik het de trainermoeilijkkunnenmakenmethetoogopderestvanhetseizoenendan ishet aanhemomeenkeu-ze te maken. We hebben metzijn allen hard gewerkt ommeteenpunthuiswaartstekeren.Ermoest niets zondag, maar nukunnen we toch met een goedgevoel naar de match van dewaarheid toeleven thuis tegenRebecq.»

Toekomst nog onzeker«Waarmijn sportieve toekomstligt?Daarben ikopditmomentnog niet uit», antwoordt Haers.«Ikwil zekerblijvenvoetballen,maar misschien kan ik beternaar een club trekken waar ikopnieuw meer aan spelen toe-komenwaar er ookminder ge-traind wordt. Ach, zolang hetmaar te combineren valt metmijn job als leerkracht. Daar-naast ben ik ook de trainersli-centie B aan het volgen en hebik in Bierbeek de provinciale U-10 onder mijn hoede. Ook datwil ik graag blijven verderdoen.» (SDH)

37

BR

dinsdag5maart2013