Los NiñOs De La Soledad 2009 2

Post on 01-Jul-2015

199 views 3 download

Transcript of Los NiñOs De La Soledad 2009 2

De kinderen van La Soledad zijn constantaanwezig.Hun schuchtere houding maakt stilaanplaats voor speelse nieuwsgierigheid.

Het werk op de werf wordt door José Luisin het oog gehouden.Het werk van ons team en de lokale werkersis niet steeds eenvoudig te coördineren.

Het is echt wel hard labeur.De zware, zwarte Moca-aarde weegt door.

Slijpschijf ?Wat is dat ?Een zware voorhamer zal het werk moetenleveren.Dit met de nodige mankracht.

Na een harde eerste dag zit er enkel nog een korte wandeling door Moca in,voor we de dag laten voor wat hij is en vaneen verdiende nachtrust genieten.

Woensdag 05 augustus

Zoals steeds zijn ook vanochtend de kinderenaanwezig op de werf.Zij kijken toe hoe wij de tegels die aankomenhelpen afladen van de truck.

De pakken worden één voor één in hetoude keukengebouwtje gebracht, tot zekunnen verwerkt worden voor de vloeren.

Na het afladen van de tegels, worden er voor ons verse kokosnoten uit de bomen gehaald.De ervaring van de eerste, verse kokosmelkis onvoorstelbaar.

Heerlijk ! Verfrissend !

Er wordt een grove laag grondverf op demuren gezet.

Waaraan denkt zo’n kind ?

Tegen de avond zijn we uitgenodigdBij de familie Ureña voor een etentje enEen ontspannen avond met muziek en dans.

Donderdag 06 augustus

Het werk loopt een beetje in ‘t honderd door foute afspraken en werkverdeling.José Luis tracht dit zo goed mogelijk op te lossen.Wat niet weg neemt dat ik niet echt tevreden ben met de manier waarop.Er moet een nieuwe taakverdeling komen tegen morgen !

De zware zwarte grond, die we enkele dagen geleden uit het keukengedeeltehaalden moet verdeelt worden over hetvoorste deel van het terrein.Daar krijg je lange armen van !

Ondertussen gaat de bouw aan heteetgedeelte verder.

In de voormiddag begeef ik mij, samenmet Gerardo “ El Cuervo “ Mercedes enmet Yoe F. Santos naar de radio studio,om samen een life interview te gevenvia de plaatselijke radiozender. Waar Gerardo een eigen radioprogramma heeft.

Het interview moet de bevolking opde hoogte brengen van onze activiteitenen er op termijn voor zorgen dat weop de steun van de lokale middenstandkunnen gaan rekenen.

Eveneens trachten we jongeren teBereiken om hun aan te zetten totactie en participatie in ons initiatief.

Tijdens de middagpauze overleggen we hoe we de tegenslagen van vandaag gaan aanpakken.Materialen die niet aanwezig zijn, taakverdeling die niet de afspraak was, ……Wat gedaan in de namiddag ?

Daar het werk in de namiddag totaal de mist in gaat, beslissen we om het te laten voor wat het is vandaag. Er is toch niets aan te doen.En ik stuur de leerlingen met Marco en Cecilia naar Jarobacoa om te ontspannen.Tegen morgen trachten we andere afspraken te maken met José Luis.So, ……. Enjoy the day guys !

Het ijskoude water en de kleine, maar mooie waterval,Vallen duidelijk in de smaak.Lekker afkoelen is dan ook de boodschap.

Die avond wordt er met gemengde gevoelens terug gekeken op een toch vermoeiende dag.En zoals reeds zo vaak realiseer ik mij, je moet hier alles kunnen nemen zoals het komt.“ Relax mama !! ” ….. Morgen is een nieuwe dag.

Vrijdag 07 augustus

Het is inderdaad een nieuwe dag.Alle taakverdelingen zijn herzien. En deHelft van het personeel is vervangen doorOnze eigen mensen.

En’t ging vooruit !

Bij het eetgedeelte wordt begonnen aande constructie van het dak.

Zand wordt gezeefd – muren wordengevoegd en bezet met cement.Muren worden geschilderd en er wordtaan de voorgevel van het hoofd gebouwGewerkt.

Het aanpassen van de voorgevel geefthet geheel ineens een heel ander zicht.

Hoewel ons de volgorde van werken steeds een raadselzal blijven, zijn we toch tevreden dat de vaart er vandaagweer wat in zit.