Fiat voor go! - stadinbedrijf.nl · voor een volle zaal in de Heerlickheijd van Ermelo ......

Post on 27-Jul-2018

214 views 0 download

Transcript of Fiat voor go! - stadinbedrijf.nl · voor een volle zaal in de Heerlickheijd van Ermelo ......

19e jaargang, nummer 09, november 2016

Vestigingsleider Peter-Jan de Boer (rechts) en belastingadviseur Martin Klomp zijn dé gezichten van het kantoor van Lentink De Jonge op het Horsterparc in Zeewolde.

De ervaren Martijn Smit is een jaar geleden door Qimarox aangetrokken als directeur van het internationale verkoopteam dat nu uit twaalf medewerkers bestaat.

Met Robu Ondergrondse Infra houdt Hans-Peter Roelofsen zich bezig met het duurzaam ontwikkelen en ontwerpen van energienetten voor onder andere de Gasunie.

5 7 13

Foto

’s: F

otos

tudi

o M

erje

nbur

gh

o n d e r n e m e n d v o o r o n d e r n e m e r s

Fiat voor go!

BUSINESSMAGAZINENoordwest Veluwe en Randmeren

Word lid vanRegio Netwerk.

Zie www.stadinbedrijf.nl

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEadvertentie

209-2016

M. (Martin) van GinkelDirecteur

+31 (0)650 217 145 / +31 (0)33 767 60 88 martin@4memachines.nl | www.4memachines.nlZeilmaker 2, 3861SM Nijkerk

Verkoop, Onderhoud en Reparatie van Grondverzetmachines

13_1153_4ME VIS 190114.indd 1 23-01-14 15:26

Voor:

Zorg

Kantoor

Overheid

Horeca

Onderwijs

www.joustraherstoffering.nlDuurzaam - Sociaal - Besparen

Verleng de levensduurvan uw projectmeubilair

hersto f fer i ng

Schimmelstraat 2, 3832 CN, Harderwijkinfo@joustraherstoffering.nl

Collegetourgast Peter van Uhm voelt zich niet senang bij het politieke spel. Foto’s: Fotostudio Merjenburgh

Kolbaanweg 1 • Harderwijk • T 0341-42 07 88 WWW.BOWLINGHARDERWIJK.NL

Voor business meetings,

vergaderingen, een zakelijk

diner of een bedrijfsuitje is

Bowling Harderwijk

hét orginele alternatief

Bowling Harderwijkdé plek voor Business and Pleasure! Onze sfeervolle zaal is altijd een succes.

info@bowlingharderwijk.nl

deurplus.comBeheersbaar beheren!

landelijk specialist in deur- en beveiligingstechniek

veiligheid | controle | comfort

Dat geldt ook voor onze productlift. Een normale productlift bestaat uit één productdrager die alleen maar op en neer kan. Wij bedachten een productlift met meerdere dragers die een omloop maken. Daardoor kan onze lift meerdere producten tegelijk naar boven én naar beneden brengen. Waarom is niemand eerder op dat idee gekomen?

Techniek, creativiteit en vernuftWat we met onze productlift hebben gedaan, doen we momenteel ook met onze andere machines. Dat kunnen we niet alleen. Daarvoor hebben we mensen nodig met verstand van techniek. Handige en creatieve mensen met vernuft die oog hebben voor de praktijk. Mensen die geen genoegen nemen met goed, maar die zich voortdurend afvragen hoe het nog beter kan.

Wij zoeken verschillende soorten mensen, E-Plan engineer, monteurs intern/extern, service monteur internationaal en een technisch verkoper (Duitstalig) die actief met ons willen meedenken.

Neem vandaag nog contact met ons op. Bel of mail met:Sander West, tel. (0341) 43 67 00, info@Qimarox.com.

JOBS.QIMAROX.COMAcquisitie n.a.v. deze advertentie is niet gewenst.

De beste ideeën lijken achteraf vaak erg simpel..

309-2016

De voormalige Commandant der Strijdkrach-ten betreedt op donderdag drie november het theaterpodium in gezelschap van een hond die zeker het eerste half uur alle aandacht opeist. ‘Gedurende een jaar moeten wij hem socialiseren. Vervolgens krijgt hij een op-leiding tot hulphond. Momenteel is hij heel erg aan het puberen en je kunt beter duizend jeugdige militairen onder je hebben dan een zo’n jong beest.’

De in Nijmegen geboren bakkerszoon (1955) ontwikkelt op jeugdige leeftijd al een fasci-natie voor het leger. ‘Ik hoorde een toespraak van Winston Churchill die bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog als een leider voor de troepen ging staan. Zijn inspirerende speech maakte een diepe indruk op me.’ Op zijn zeventiende meldt Peter van Uhm zich bij de poort van de Koninklijke Militaire Acade-mie. Na veertig dienstjaren zwaait hij in 2012 af.

‘IK WIL KWETSBAARHEID TONEN EN DELEN’

PETER VAN UHM SPREEKT OPENHARTIG OVER ZIJN EMOTIES

Hij bestempelt zichzelf als een gigantische positivo. Peter van Uhm is de mening toegedaan dat het goede in de mens met vallen en opstaan uiteindelijk zal zegevieren. Aan het einde van de vijfde JCI Collegetour in een uitverkocht Dolfinarium geeft hij de zaal een raadgeving mee. ‘Vertrouwen is zo’n sterke kracht. Daarvoor moet je altijd eerlijk en duidelijk zijn, zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen.’

Collegetourgast Peter van Uhm voelt zich niet senang bij het politieke spel. Foto’s: Fotostudio Merjenburgh

Presentator Joost Hoebink staat wel zeer uitgebreid stil bij het tragische overlijden van Dennis van Uhm. Peter van Uhm is in 2008 net één dag Commandant der Strijdkrachten als zijn zoon tijdens een vredesmissie in Afgha-nistan om het leven komt door een bermbom. Openhartig spreekt hij in het Dolfinarium over de pijn en emoties van die tijd. ‘Kwetsbaar-heid tonen en delen is in mijn visie een teken van kracht.’

Gedurende de meer dan twee uur durende Collegetour krijgt het publiek nog te horen dat Peter van Uhm een voorstander is van de invoering van maatschappelijke dienst-plicht. ‘Jongeren moeten hun nek uitsteken voor de samenleving.’ Op de vraag of hij na zijn Defensieloopbaan ooit heeft overwogen de politiek in te gaan, komt het antwoord: ‘ik begrijp dat spel, maar voel me er niet senang bij. Mochten we een nationaal kabinet krijgen dat boven de partijen staat en ze vragen mij dan wil ik er wel over nadenken.’

Presentator Joost Hoebink staat wel zeer uitgebreid stil bij het tragische overlijden van zoon Dennis, acht jaar geleden.

VERKOOP- VERHUUR.NL

409-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

Door Gert Spijker

‘Wat gisteren onhaalbaar leek, is bij wijze van spreken vaak vandaag al mogelijk. Onze parti-culiere en zakelijke klanten profiteren er volop van. De techniek is er voor hen en niet andersom. Maar, eerlijk gezegd, hebben velen vaak geen idee van wat er allemaal kan op het gebied van ener-giebesparing, comfortverbetering en automatise-ring. Daar ligt dus een schone taak voor ons,’ zegt de 33-jarige Gerco Jansen.

De Ermeloër trok 12,5 jaar geleden vol ambities de stoute schoenen aan. Ondanks zijn nog jeugdi-ge leeftijd, startte hij met zijn eigen elektrotech-nisch bedrijf. Vanuit een schuur en met een flinke portie praktische vakkennis. Qua timing kon het slechter. De jongeling woonde nog thuis bij zijn ouders en had weinig vaste lasten. Dat hij zijn personenauto moest inruilen voor bedrijfsbusje, deed even pijn. Maar hij had het er allemaal graag voor over. SCHOT IN DE ROOSDe keuze voor het zelfstandig ondernemerschap bleek een schot in de roos. Het aantal opdrachten groeide gestaag en in 2007 kon de eerste mede-werker worden aangetrokken. Spoedig volgden er meer en in 2011 werd het nieuwe, representatieve bedrijfspand aan het Jagerserf 24 op het Ermelo-se bedrijventerrein Veldzicht-Noord in gebruik ge-nomen. Nauwelijks een jaar later mocht Jansen voor een volle zaal in de Heerlickheijd van Ermelo de eervolle award voor de beste Ermelose Jonge Ondernemer van het Jaar in ontvangst nemen.

VOOROP LOPEN Jansen ervaart dagelijks de grote gevolgen van de technologische ontwikkelingen: ‘Bij ons geldt: bijblijven én vooroplopen. Dat is vele malen leuker dan achter de meute aanhobbelen. Juist dáárom ben ik blij met onze schaalgrootte. Die stelt ons in staat om veel te investeren in bij- en nascholing, zodat onze medewerkers onze klan-ten kunnen bedienen met de nieuwste snufjes op gebied van bijvoorbeeld complete elektrotech-nische installaties, lichtplannen, zonnepanelen, brand-/inbraakbeveiliging en uiteraard domotica. Voor een eenmansbedrijf is het allemaal nauwe-lijks meer bij te benen.’ COMFORT EN DUURZAAMHEIDBij alle projecten en oplossingen, die Jansen Elektro & Beveiliging uitvoert, staan duurzaam-heid en comfort centraal. En dat allemaal tegen een concurrerende prijs.

JANSEN ELEKTRO & BEVEILIGING BESTAAT 12.5 JAAR

‘BEDRIJVEN HEBBEN VAAK GEEN IDEE VAN WAT ER ALLEMAAL KAN’

Gerco Jansen van Jansen Elektro &

Beveiliging zag hoe innovaties de

elektrotechniek de afgelopen jaren

in een sneltreinvaart veranderden.

Niet zonder gevolgen overigens.

Een elektrotechnicus is al lang niet

meer iemand, die vooral draden

trekt en stopcontacten monteert.

Kennis, daar draait het om!

Gerco Jansen (in overhemd) en zijn medewerkers zorgen onder andere voor energiebesparing, comfortverbetering en automatisering. Foto: Fotostudio Merjenburgh

509-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

Vestigingsleider Peter-Jan de Boer (rechts) en belastingadviseur Martin Klomp zijn dé gezichten van het kantoor aan de Wagonette. Foto: Fotostudio Merjenburgh

Vestigingsleider Peter-Jan de Boer en belas-tingadviseur Martin Klomp zijn dé gezichten van het kantoor aan de Wagonette. Ze worden terzijde gestaan door Maurits Bos voor de administratieve dienstverlening, aangifte-medewerker Trijntje van den Bosch en Henk Bronkhorst voor de controlepraktijk. Dankzij de drie vestigingen met ruim 75 medewerkers zijn alle specialisaties voor handen. Lentink De Jonge kent negen fiscalisten en specialis-ten voor de BTW, loonbelasting, onroerende zaken en vastgoed, Estate planning en pen-sioen.

‘We hebben al jaren klanten in Zeewolde en wilden ons vestigen te midden van de bedrijvigheid op het Horsterparc en het na-bijgelegen Trekkersveld,’ vertelt accountant Peter-Jan de Boer. Hij beoefent het accoun-tancy vak sinds eind jaren tachtig, werkte al eerder in Zeewolde en woont hier al veertien

jaar. ‘Ik ben dus goed ingeburgerd. Ook omdat ik bestuurslid ben van de Bedrijfskring Zee-wolde en van de stichting Puur, die Zeewolde toeristisch op de kaart wil zetten. Zo heb ik een groot netwerk opgebouwd. Negentig pro-cent van mijn klanten komt uit Zeewolde, met als specialisatie auto- en recreatiebedrijven.’Martin Klomp zit sinds 2006 in het vak. Hij regelt alle fiscale zaken en probeert daarbij voor de klant alles uit de kast halen. Martin Klomp is door zijn aanwezigheid bij tal van bijeenkomsten goed bekend met het plaat-selijke bedrijfsleven. Samen met Peter-Jan de Boer ervaart hij de meerwaarde van een vestiging in Zeewolde.

Martin Klomp en Peter-Jan de Boer bemerken dat hun klanten weer vet op de botten krij-gen, maar moeite hebben met alle voortgaan-de veranderingen. ‘Je moet flexibel zijn met arbeidskrachten. Wees op je hoede voor het

afsluiten van contracten met medewerkers, of zelfstandige ondernemers. Zorg dat de contracten met zzp’ers goed in orde zijn, want de fiscus gaat daar vanaf mei 2017 scherp op controleren. Wij hebben een HR-medewerker in huis en kunnen dus goed advies geven bij dit soort personeelsvraagstukken.’

Een andere wijziging heeft betrekking op de directeur-grootaandeelhouder. Zijn, of haar pensioen gaat vanaf 1 januari op de schop en er komt een totaal andere regelgeving. ‘Het gaat om grote bedragen en belangen. Lentink De Jonge begeleidt de DGA bij het gehele tra-ject. Enkele malen per jaar organiseren we in ons kantoor in Zeewolde themabijeenkomsten voor zowel klanten als andere ondernemers. Daarbij komen bijvoorbeeld die veranderin-gen voor de DGA aan bod. Zo hebben we 24 november ook een drieluik over alle facetten van bedrijfsoverdracht gehouden.’

NIEUWE KANTOOR GROEIT VANAF DAG ÉÉN

LENTINK DE JONGE ZEEWOLDE IS VAN ALLE MARKTEN THUIS

Ze zijn de jongste tak van het

vertrouwde kennisbolwerk. Het

in april 2013 geopende kantoor

van Lentink De Jonge op het

Horsterparc in Zeewolde kent

doorgewinterde medewerkers

op het gebied van accountancy

en belastingadvies. Bovendien

hebben zij ondersteuning van

alle specialisten op de vesti-

gingen van Lentink De Jonge in

Harderwijk en Putten.

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEadvertentie

609-2016

MISTER

- mystery shopper- klanttevredenheidsonderzoek- prijs- en kwaliteitvergelijkingen- probleem oplossend voor uw bedrijfL.P. Molleman, 06-40261298Nat King Colestraat 32, 1311 PB Almere,misteryinbedrijf@hotmail.com

W e b d e s i g n e r s

Professionele websites tegen scherpe prijzen

Transparante prijzenDus geen verrassingen

Managed hostingBetrouwbaar, veilig

en gemakkelijk

Optimale prestatiesSEO, snelheid en stabiliteit

Snel en eenvoudigDe kracht van WordPress

door professionals

www.wpwebdesigners.nl

WordPress Webdesigners is een initiatief van Keraweb en Jansen CWS

Tijdelijk GRATIS

SEO Module

MOGEN WIJ EVEN UW AANDACHT?

“UW B ASIS VOOR ONLINE COMMUNICATIE”

& Partners bedrijfs- of personeelsfeest organiseren? Kok Experience en Kok CinemaxX bieden een unieke locatie.

HOOFDWEG 2 | 3842 GZ | HARDERWIJK | 0341 - 23 0000 | INFO@KOKEXPERIENCE.NL

LASERGAMENIt’s all in the game… In de avontuurlijke indoor lasergame arena ‘Verlaten Havengebied’ van 500 m2 strijd je met je vrienden of familie tegen een ander team in het donker.

GEZELLIG AVONDJE UIT MET DE NIEUWSTE FILMS EN LEUKSTE ARRANGEMENTEN Een heerlijk etentje in ons sfeervolle restaurant gevolgd door een film naar keuze. Na afloop kun je nog gezellig wat drinken of borrelen in het Theatercafé.

algemeen

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE

709-2016

DE ONTWIKKELINGEN IN DE BRANCHEDe toenmalige concurrenten zijn nu hun klanten. Qimarox, dat vier jaar geleden is voortgekomen uit het in 1995 door Pieter Hannessen opgerichte Nedpack, zet wereldwijd hoofdcomponenten af voor het verplaatsen en optillen van materialen. Het gaat hierbij in hoofdzaak om palleti-seermachines, productliften en ringwikkelaars voor de verpakking van de gestapelde pallets. Tot de afnemers behoren bekende namen als Tesla, Nike, Coca Cola, Heinz, Danone en Nestlé. Voor de vestiging van Nestlé in Nunspeet bouwt Qimarox nu drie palletiseermachines voor de babymelkpoeder. De onderneming moet het vooral van aantallen hebben en over de gehele wereld staan al duizenden machines.

Martijn Smit, een ervaren man in de verpakkingsindustrie, is een jaar geleden aangetrokken als directeur van het internationale verkoopteam dat nu uit twaalf medewerkers bestaat. ‘Ze zochten een commercieel zwaargewicht die binnen een heel gezonde bedrijfscultuur de omzet verder de lucht in moet krijgen.’ De afgelopen vijf jaar is die omzet al verdubbeld en het perso-neelsbestand gegroeid van dertig naar zestig. Qimarox is naarstig op zoek naar extra verkopers en technisch personeel.

KLAARGESTOOMD VOOR DE TOEKOMSTElke maand gaat Stad in Bedrijf met een bedrijf uit de regio naar Stomerij Topcleaning in Harderwijk. Tijdens dit bezoek wordt gekeken naar de zakelijke ontwik-

kelingen en hoe hier creatief op in te spelen valt. Deze maand komt verkoopdirecteur Martijn Smit van het Harderwijkse Qimarox aan het woord. Hoe stoomt hij

zijn onderneming klaar voor de toekomst?

De ondernemerstip:‘Als je kiest voor een bepaalde strategie blijf daar dan ook op ge-focust! Het is namelijk heel verleidelijk om je te laten afleiden en snel geld te verdienen op korte termijn. Maar dan ga je dwalen!’

Bedrijf: QimaroxLocaties: Harderwijk en Aurora (Verenigde Staten)Website: www.qimarox.nl

De ontwikkelingen binnen de branche laten zien dat een forse verdere groei zeker reëel is. ‘Het investeringsklimaat neemt enorm toe. Wereldwijd zie je de tendens dat bedrijven met heel veel handwerk, gezien de stijgende loonkosten, kiezen voor automatisering. Dankzij de sociale me-dia is alles ook veel transparanter geworden en we zijn bezig met de ontwikkeling van een app zodat de klanten direct met ons in contact kunnen treden. De besturing van machines hebben we steeds eenvoudiger gemaakt. We doen alles vanuit Harderwijk en een nevenvestiging in de Verenigde Staten, maar kunnen op afstand wereldwijd meekijken bij de klant.

HOE SPEELT QIMAROX HIER OP IN?‘Omdat we in alle continenten actief zijn, is ons verkoopteam samengesteld uit mensen die de taal van een land spreken en de cultuur begrijpen. Zo hebben we een Duitser, Italiaan, Frans-man, Spanjaard en zelfs een man uit Bhutan. We staan op relatiebeurzen in onze kernmarkten Europa, Amerika, Australië en Mexico waar we de bestaande klanten tegenkomen.’

Qimarox is altijd op zoek naar innovatieve concepten waardoor de componenten slimmer wer-ken dan die van de concurrent. Door de voortdurende doorontwikkeling is een hoge standaar-disatiegraad bereikt. Dit betekent dat de componenten snel en eenvoudig te maken zijn tegen relatief lage kosten.

‘Amerikanen, of welke landen dan ook moeten het niet als een probleem zien om bij ons te bestellen. Dus hanteren wij de beste prijs en garanderen snelle levertijden. Wij leveren met Qimarox de componenten aan systeemintegrators, maar onderhouden wel de contacten met de eindklanten. We bieden hen nazorg en zijn volledig transparant.’

Verkoopdirecteur Martijn Smit van het Harderwijkse Qimarox. Foto’s: Fotostudio Merjenburgh

algemeen

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE

809-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

De in 1950 opgerichte familieonderneming met elf vestigingen in het noorden, oosten en midden van het land anticipeert hiermee op het gegeven dat veel bedrijven in het vierde kwartaal de beslissing nemen hun wagenpark te vernieuwen, of uit te breiden. ‘Onderne-mers hebben weer vertrouwen in de economie en een goed gevulde orderportefeuille. We zien dit jaar de bedrijfswagenmarkt flink aan-trekken en leveren heel veel aan zzp’ers en kleine ondernemingen in de bouw, of andere gerelateerde branches,’ constateren Gerko Grolleman en Gert-Jan van ’t Klooster.

Gerko Grolleman heeft de leiding over een team van zes accountmanagers die de zakelij-ke markt in het gehele werkgebied bedienen. Gert-Jan van ’t Klooster is in deze functie sinds augustus van dit jaar actief voor Auto Palace in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nun-

speet en Zeewolde. Hij groeide op naast een Peugeotshowroom, begon op zijn dertiende met het wassen van auto’s en vervult al sinds 2002 de rol van commercieel medewerker za-kelijke markt.

‘Net als mijn vijf collega’s ga ik naar de klan-ten toe met de insteek op bedrijfswagens, maar natuurlijk verkopen we aan onderne-mers ook personenauto’s. Binnen de Auto Palace Groep voeren we ook nog de merken Hyundai, Jeep, Alfa Romeo en Mitsubishi. We bieden een compleet dienstenpakket en sa-men met de klant zoeken we naar de passen-de oplossingen voor het wagenparkbeheer, leasing en financiering. De zakelijke markt vraagt om deze aanpak.’

Gert-Jan van ’t Klooster en Gerko Grolleman hebben door de jaren heen veel zien veran-

deren in de autowereld. Zo is de merken- en dealertrouw flink veranderd. Bij de zakelijke markt heerst echter nog steeds stabiliteit. ‘Het persoonlijke contact met de lokale on-dernemer en de lange termijn relatie zijn overeind blijven staan. Wij kunnen steeds waarmaken wat we zeggen en dan heb je heel trouwe zakelijke klanten. Onze werkplaats kent hele ruime openingstijden en onderne-mers kunnen ook op zaterdag bij ons terecht. ’

Gert-Jan van ’t Klooster is als accountmanager zakelijke markt sinds augustus van dit jaar actief voor Auto Palace in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Zeewolde. Foto: Fotostudio Merjenburgh

FORSE KORTINGEN OP BEDRIJFSWAGENS VAN PEUGEOT EN FIAT

AUTO PALACE HARDERWIJK VOERT SCHERPE ACTIES

MONTEURS VAN AUTO PALACE VALLEN IN DE PRIJZENBij de Top Technician Competitie van FCA Netherlands zijn twee monteurs van Auto Palace Harderwijk in de prijzen gevallen. Aan deze landelijke wedstrijd doen autotechnici uit heel Nederland mee. Wim Kwakkel van Fiat Professional behaalde de eerste plaats en is zo verkozen tot beste monteur van Nederland. Binnen deze categorie wist Roelof Bonestroo de derde plek op te eisen. Tijdens de competitie draait het om theoretische kennis en praktijkvaardigheid. In de eerste ronde krijgen de deelnemers vijftig vragen voorgelegd. Het tweede onderdeel bestaat uit vijf praktijkopdrachten met veel aandacht voor alle moderne technieken.

De zakelijke markt kan tot

het einde van dit jaar volop

profiteren van de scherpe acties

die Auto Palace Harderwijk voert

voor de merken Peugeot en Fiat

Professional. Auto Palace komt

met kortingen die oplopen tot

dertig procent. Voor de financië-

le lease geldt een rente van nul

procent. Voor alle acht modellen

bedrijfswagens, waaronder

de nieuwe Peugeot Expert en

de Fiat Talento geldt dat Auto

Palace meer dan voldoende

voorraad in huis heeft.

909-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

Gert-Jan van ’t Klooster is als accountmanager zakelijke markt sinds augustus van dit jaar actief voor Auto Palace in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet en Zeewolde. Foto: Fotostudio Merjenburgh

Gert-Jan van Maanen wil binnen twee jaar in Zwolle een derde bowling openen. Foto’s: Fotostudio Merjenburgh

Het is aan een klant van Gerrit van Maanen te danken dat het balletje is gaan rollen. ‘Ik werkte vroeger bij mijn schoonvader in een meubelzaak in Zoetermeer. Daar kwam iemand spullen kopen voor zijn nieuwe bowling. Ik ging daar een beetje meehelpen om de horeca op poten te zetten. Zo kwam ik op het idee in 1976 zelf een bowling aan de Flevoweg in Harderwijk te begin-nen. Vanaf de start is het een succes geweest, want bowling was net in opkomst in Nederland.’

Zoon Gert-Jan voegde zich tien jaar geleden bij de zaak en hij heeft nu de leiding over Bowling Harderwijk en de vier jaar geleden geopende Bowling Almere. Gedwongen door de ontwikke-lingen in het Waterfrontgebied moest de bowling weg van de Flevoweg en op 8 oktober 2013 opende de nieuwbouw op een fraaie zichtlocatie tussen Harderwijk en Ermelo.

‘Sinds die tijd is onze omzet verdubbeld. We vervullen hier echt een regiofunctie en het re-creatieve bowlen in combinatie met eten en drinken is enorm toegenomen. We hebben veel meer horeca gekregen en een grote multifunctionele zaal met een capaciteit tot 250 personen. Deze is niet alleen in trek bij particulieren, maar we krijgen ook steeds meer bedrijven die er vergaderen, of feesten houden. De Nederlandse Bowling Federatie benut ons centrum als vaste vergaderlocatie en we mogen gezien de centrale ligging ook andere landelijke organisaties verwelkomen.’

Alle reden dus voor een feestje en dat hebben Gerrit en Gert-Jan gevierd op zondag 20 novem-ber. In de middaguren was er een toernooi van de eigen bowlingvereniging die eveneens veertig jaar bestaat. ’s Avonds volgde de voortzetting en konden de driehonderd gasten genieten van de band Run for Cover en zanger Stefan Storm.

Vader en zoon Van Maanen hebben nog volop plannen voor de toekomst. ‘We brengen de kwa-liteit van ons restaurant op een nog hoger niveau. De kaart breiden we uit met meer vis, maal-tijdsalades en halalgerechten. We voegen nieuwe arrangementen toe, gaan meer kinderfeestjes houden en zullen onze zaal nog beter op de kaart zetten. Door een verkort spel in te voeren, willen we bowling attractiever maken. Naast de bestaande competitie van veertig weken, zullen we een kortere competitie gaan organiseren.’

En dan bestaat ook nog het voornemen om binnen twee jaar in Zwolle een derde bowling te openen. ‘Deze moet hetzelfde succesconcept krijgen als in Harderwijk, maar dan met zestien in plaats van twaalf banen.’

Met een groot jubileumfeest

heeft Bowling Harderwijk deze

maand het veertigjarige bestaan

gevierd. De beginperiode speelde

zich af in een vervallen boten-

loods. Tegenwoordig bezit de

onderneming met gloedvolle

nieuwbouw aan de Kolbaanweg,

hypermoderne bowlingbanen en

uitgebreide horecafaciliteiten

een regionaal paradepaardje.

Binnen een paar jaar openen

vader en zoon Van Maanen in

Zwolle een derde uitgaanspa-

radijs.

SUCCESCONCEPT KRIJGT NAVOLGING IN ZWOLLE

BOWLING HARDERWIJK VIERT VEERTIGJARIGE BESTAAN

1009-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

Met het naar buiten schieten van twee oranje voetballen gaven Peter Molleman en Henk Merjenburgh de officiële start van Regio Netwerk Stad in Bedrijf een kleurrijke invul-ling. Vervolgens was het tot laat in de avond netwerken geblazen en kennis maken met onbekende gezichten. Werkelijk uit iedere gemeente van het verspreidingsgebied van Stad in Bedrijf waren ondernemende leden op komen dagen. Velen van hen lieten kosteloos professionele foto’s maken voor gebruik op de sociale media.

JUBILEUMKORTINGSACTIEDirecteur Peter Molleman trapte de eerste bijeenkomst af met een introductiespeech en een jubileumaankondiging. ‘In maart 2017 viert Stad in Bedrijf Noordwest Veluwe en Randmeren het twintigjarige bestaan. Alle adverteerders in de uitgave van die maand ontvangen ter gelegenheid daarvan een kor-ting van twintig procent.’

Hij toonde zich dankbaar dat in heel korte tijd zoveel bedrijven aansluiting zochten bij Regio Netwerk Stad in Bedrijf. ‘Netwerkclubs mo-

gen als paddenstoelen uit de grond schieten. Ze zijn echter bijna allemaal lokaal en niet regionaal, terwijl ons magazine dat wel is. Het is belangrijk om ondernemers uit andere gemeenten te ontmoeten. Daar kan iedereen baat bij hebben! Wij hebben de voorwaarden gecreëerd voor een goede regionale netwerk-organisatie. Jullie als leden moeten het met elkaar tot een succes maken!’

EERSTE NIEUWJAARSRECEPTIEPeter Molleman denkt dat de ledenteller nog dit jaar de honderd haalt en hij heeft goede

Met het naar buiten schieten van twee oranje voetballen gaven Peter Molleman en Henk Merjenburgh de officiële start van Regio Netwerk Stad in Bedrijf een kleurrijke invulling. Foto’s: Fotostudio Merjenburgh

ONDERNEMERS INITIËREN TAL VAN NIEUWE CONTACTEN

SUCCESVOLLE AFTRAP VAN REGIO NETWERK STAD IN BEDRIJF

hoop op een verdubbeling in het komende jaar. Op donderdag 19 januari beleeft Regio Netwerk Stad in Bedrijf haar eerste nieuw-jaarsreceptie. De tweede netwerkbijeenkomst zal een thematische zijn en deze vindt in de loop van het eerste kwartaal van 2017 plaats.

Bedrijven kunnen zich bij Peter Molleman aanmelden als lid van Regio

Netwerk Stad in Bedrijf via: peter@stadinbedrijf.nl,

of 06-40261298.

De première is achter de rug en de reacties van de bezoekers zijn uitermate enthousiast. De Aftrap van Regio Netwerk Stad in Bedrijf is zeer geslaagd en doel-treffend verlopen. Het theater-café van Kok Experience vormde op dinsdagavond 8 november het decor van de allereerste bijeenkomst. Alle aanwezige leden en dat zijn er binnen een maand al meer dan zeventig spraken van een groot succes. De toegevoegde waarde van de nieuwe regionale netwerkorgani-satie kwam gelijk duidelijk naar voren door de talrijke nieuwe contacten die zijn gelegd.

1109-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

Peter Molleman toonde zich dankbaar dat in heel korte tijd zoveel bedrijven lid zijn geworden.

1209-2016

LEDEN REGIO NETWERK

j u r i s t e nWolderwijd

a d v i s e r e n & p r o c e d e r e n

& Partners

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINElogo’s

Lettertype: Maven Pro BoldKleurcode: #4a494a

Inlichtingen: Peter Molleman, 06 40261298 of kijk op www.stadinbedrijf.nl/regio-netwerk/leden/

I N D U S T R I E C O AT I N G HA R D E R W I J K

WittebroodDe GerechtsdeurwaarderLex dura, sed lex

In de regio kan Hans-Peter Roelofsen een goede partij vormen voor Liander, of voor campings en recreatieparken. Foto: Fotostudio Merjenburgh

1309-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

Hans-Peter Roelofsen zit al zijn hele arbeids-leven in de kabels en leidingen voor gas, wa-ter, elektra en telecom. Jarenlang werkte hij bij het eigen familieaannemersbedrijf totdat hij in juli 2008 met Robu van start ging. ‘Ik zag dat de netbeheerders meer gingen uit-besteden en wilde daar als onafhankelijke partij op inspelen. Het is mijn taak om in de voorbereiding en de uitvoering knelpunten op te lossen. Zo biedt je toegevoegde waarde. Daarbij hou ik in het oog doelmatige syste-men te ontwikkelen tegen de laagst mogelij-ke investeringskosten.’

Robu rolde goed door de crisis en kent nu drie mensen in vaste dienst en een flexibele schil aan medewerkers. ‘Ik heb vacatures uitstaan, want in de laatste drie jaar groeien we flink. Voor de toekomst ligt nog heel veel werk te

wachten. Je krijgt een verdere verandering van de ondergrondse infrastructuur vanwege de ontwikkelingen rond biogas, zonnepanelen en windmolens. Bovendien neemt het elektri-citeitsgebruik verder toe en moet de capaci-teit van het leidingnetwerk groter worden.’

De als werktuigbouwkundige opgeleide Hans-Peter Roelofsen kan het totale pro-jectmanagement voeren. Zo kreeg hij een onderhoudsklus van de Gasunie waarbij het gasleidingnet nieuwe afsluitsystemen moest krijgen. Hij maakte een ontwerp dat aan alle eisen voldeed, vroeg de benodigde vergunnin-gen aan en verzorgde de totale budgetraming. Vervolgens selecteerde hij aannemersbedrij-ven, maakte voor hen een werkomschrijving en begeleidde uiteindelijk ook de uitvoering van de opdracht.

Zo is Hans-Peter Roelofsen door de jaren heen bezig geweest met projecten waarvoor hij de engineering en het tekenwerk van lei-dingtracés verzorgt. Hij treedt in overleg met gemeenten en andere vergunningverlenende instanties en kan dus alles regelen. Ook alle kostprijsberekeningen. De ene keer gaat het om gas en elektra voor nieuwbouw, in een ander geval betreft het vervanging van kabels als de capaciteit niet meer voldoende is. Ook komt hij in actie bij wegreconstructies, of het inpassen van nieuwe bebouwing waarbij ka-bels en leidingen omgelegd moeten worden.

‘Ik werk ook voor campings en bungalowpar-ken. Ze hebben een meer jaren onderhouds-plan nodig voor hun water, gas en elektra. Door uitbreidingen op hun terreinen is die infrastructuur niet meer op peil. Ik kan al-

les inventariseren en een plan van aanpak opstellen. Wat dat betreft ligt ook hier in de regio nog veel werk te wachten. Dat zijn de ondergrondse uitdagingen die ik graag oppak.

TOTALE PROJECTMANAGEMENTVOERING

ROBU ONTWIKKELT EN ONTWERPT DE ONDERGRONDSE INFRA

In de regio kan Hans-Peter Roelofsen een goede partij vormen voor Liander, of voor campings en recreatieparken. Foto: Fotostudio Merjenburgh

Met Robu Ondergrondse Infra is

Hans-Peter Roelofsen nu met

name in de Randstad actief. Voor

opdrachtgevers als de Gasunie,

netbeheerder Stedin en grotere

aannemersbedrijven houdt hij

zich bezig met het duurzaam

ontwikkelen en ontwerpen van

energienetten. In de regio zou

hij een goede partij vormen

voor Liander, of voor campings

en recreatieparken die vaak te

kampen hebben met gedateerde

ondergrondse infra.

TUSSEN DE BEDRIJVEN DOOR NOVEMBERHeeft u nieuws? Mail de redactie: peter@stadinbedrijf.nl

1409-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

FINALE SAMEN STERKER FONDS OP 30 NOVEMBER IN NIJKERKOp woensdagavond 30 november vindt in Hart van Holland in Nijkerk de finale plaats van het Samen Sterker Fonds van Rabobank Randmeren. De vijf genomineerden presenteren dan hun plannen voor een vakjury. Het zijn regionale initiatieven uit de gemeenten met Rabobankvestigingen die bijdragen aan economische vitaliteit, duurzaamheid en/of leefbaarheid. De winnaar gaat naar huis met de hoofdprijs van 22.500 euro, nummer twee met 12.500 en de overige drie met 5000 euro. Voor de finale hebben zich de volgende vijf projecten geplaatst:• Endura is dé lokale energiecoöperatie in oprichting voor inwoners en bedrijven in Harderwijk en Hierden. Samen met haar leden neemt Endura de verantwoordelijkheid om energieverbruik in de

regio te verduurzamen én te verminderen. Endura werkt waar mogelijk met lokale aanbieders, wat ook het ondernemersklimaat in de regio een boost geeft. • Ermelo Centraal heeft als doel het NS-station Ermelo en de directe stationsomgeving om te vormen tot een dynamische plek waar werken, leren, reizen en recreëren samenkomen. Ermelo

Centraal bouwt aan een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig deelnemer zijn. Het toont de synergie die ontstaat wanneer lokale onder-nemers en zorginstellingen de handen ineenslaan.

• Platform Binnenstad Nijkerk maakt de binnenstad van Nijkerk nog aantrekkelijker voor bezoekers en bewoners. Een kloppend economisch hart, verleidelijk om te komen winkelen en te wonen. Om dat te bereiken slaan inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en belangenorganisaties de handen ineen. Met de concrete uitwerking van een gezamenlijke visie en bijbehorend plan geven zij een impuls aan een vitale en karakteristieke bin-nenstad.

• OnuitPutte(n)lijk Duurzaam is een gebiedsplat-form van ondernemers, maatschappelijke orga-nisaties en de gemeente dat werkt aan concrete initiatieven voor de verduurzaming van gemeente Putten onder het bekende motto ‘Verbeter de we-reld, begin bij jezelf’. Het uiteindelijke doel: Het verminderen van het energieverbruik en daarmee de CO2 voetafdruk, het vergroten van de bewust-wording en het verhogen van het maatschappelijk rendement.

• Brasserie De Haven in Bunschoten is een initiatief van het gelijknamige zorgcentrum dat daarmee een laagdrempelige verbindende en gezellige ont-moetingsplek voor bewoners, bezoekers en mede-werkers realiseert. In de brasserie werken mensen met een verstandelijke beperking.

LEREN VAN ELKAAR TIJDENS DE ‘WEEK VAN DE ARBEIDSMOBILITEIT’Veluwe Portaal heeft afgelopen maand voor de vijfde keer de ‘Week van de Arbeidsmobiliteit’ georganiseerd. Tijdens de peri-ode van twee werkweken vonden 'baanwissels' plaats waarbij medewerkers van verschillende organisaties één of meerdere dagdelen een kijkje in de keuken konden nemen bij een bedrijf in de buurt. Met een record aantal van twintig deelnemende organisaties hadden alle medewerkers uit de regio de keuze uit meer dan vijftig baanwissels. Tijdens de jubileumeditie vonden meer dan dertig wissels plaats, zowel sectoraal als intersectoraal. Ook intern vond men elkaar. Het doel van de 'Week van de Arbeidsmobiliteit' is om zowel werkgevers als werknemers op een positieve manier bewust te maken van de nut en noodzaak van arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Het kijken in de keuken van een ander levert altijd inzichten op. Meelopen met iemand die een totaal andere functie heeft, wordt als zeer inspirerend ervaren. Ingeborg Lups-Dijkema, coördinator bij Veluwe Portaal: ‘denk bij een baanwissel vooral niet te zeer aan een bepaalde functie, maar trek het breder. Het gaat om het delen van inzichten en er achter komen wat je werkelijk wilt. Concentreer je bij het zoeken naar een baanwissel of zelfs bij het zoeken naar een (nieuwe) baan niet zozeer op de functienaam, maar op de competenties die daaraan zijn verbonden.’ De ko-mende jaren heeft Veluwe Portaal de doelstelling werkgevers meer dan ooit met elkaar in contact te brengen en het onderwerp ‘arbeidsmobiliteit’ stevig op de kaart te zetten. ‘We moeten met elkaar werknemers continu stimuleren om duurzaam inzetbaar te blijven en om mobiel te blijven op de arbeidsmarkt. Met de baanwissels tijdens de ‘Week van de Arbeidsmobiliteit’ en de tien workshops tijdens de ‘Dag van Arbeidsmobiliteit’ hebben we weer een mooie stap gezet,’ aldus Ingeborg Lups. De ‘Week van de Arbeidsmobiliteit’ is mede mogelijk gemaakt door VNO-NCW, De Diamant, Broad Communications en de Rabobank.

1509-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

REUKEMA RECYCLING HOOFDSPONSOR TIENDE HARDERWIJK OP IJSVanaf donderdagavond 24 november kan Harderwijk weer op de Markt schaatsen. Olympisch koningin en tienvoudig Nederlands sprintkampioen Marianne Timmer die tegenwoordig coach is, heeft de tiende editie van Harderwijk op IJs geopend. Het jubileumjaar van het wintereve-nement biedt niet zoals gebruikelijk vijf, maar zelfs zes weken aan ijsplezier voor jong en oud. Ook deze keer zetten vele vrijwilligers hun beste schaatsbeentje voor en kwamen weer talloze bereidwillige bijdragen van diverse sponsoren binnen. Reukema Recycling is dit jaar hoofd-sponsor en het is al voor de vijfde keer dat zij zich op deze wijze verbinden aan Harderwijk op IJs. Nóg een lustrum dus! Reukema Recycling stond tien jaar geleden aan de wieg van Harderwijk op IJs. Het bedrijf was één van de partners die de financiële basis legden voor het kunstijs in het centrum. ‘We zijn zeer enthousiast over dit oer-Hollandse evenement,’ vertelt directeur en mede-eigenaar Henry Staal. ‘Een direct zakelijk belang bij de sponsoring hebben we niet, want we zijn als bedrijf vooral buiten Harderwijk actief. Toch voelen we ons nog altijd sterk verbonden met Harderwijk. Al in 1917 begon hier de historie van onze onderneming en ons hoofdkantoor staat nog steeds in Harderwijk.’ Henry Staal vertelt dat klanten, collega’s en zelfs buitenlands bezoek elke keer weer genieten als ze door de stad worden rondgeleid. ‘In de wintermaanden is de schaatsbaan een sfeervolle aanwinst en juist daarom steunen wij Harderwijk op IJs graag.’

4ME MACHINES DOET KOMATSU-ZAKEN IN ZEEWOLDEHet Nijkerkse 4ME Machines heeft een multifunctionele Komatsu grondverzetmachine verkocht aan Reesink Hoveniers uit Zeewolde. Het bedrijf van Martin van Ginkel bezit het exclusieve dea-lerschap van de kwaliteitsvolle Komatsu Utility grondverzetmachines en shovels. 4ME Machines bedient klanten in een gebied van direct boven de grote rivieren tot het uiterste noorden van het land. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte exemplaren en originele onderdelen van Komatsu neemt 4ME Machines ook de reparatie en het onderhoud van alle merken grondverzetmachines voor haar rekening. De door Reesink Hoveniers aangeschafte Komatsu PC26MR-3 is voor verschillende doeleinden bruikbaar vertelt Henk Reesink die de zaak in 1981 in Soest is begonnen en tien jaar later in Zeewolde voortzette. ‘De rupsgraafmachine is inzetbaar voor grondwerk, bestraten en de boomverzorging. Omdat hij is uitgerust met een kantelbare sorteerknijper kunnen wij ook heel snel beplanting, of snoeiafval verwijderen en tuinen leeghalen. We hebben al eerder zaken gedaan met 4ME Machines en met deze aankoop kunnen we de klanten nog gerichter helpen.’ Met zoon Dick en vier andere medewerkers werkt Henk Reesink vanuit Zeewolde in de gehele provincie Flevoland, ’t Gooi en op de Veluwe. Veel opdrachtgevers komen uit het bedrijfsleven en verder bestaat de klantenkring uit gezondheidsinstellingen, verzorgingshuizen, verzekeringsmaatschappijen en Verenigingen van Eigenaren. ‘We hebben een allround bedrijf en bieden een totaalpakket op hoveniersgebied. Van creatieve tuinontwerpen tot aanleg en onderhoud, houtbouw, bestrating en boomverzorging. Verder doen we ook aan gladheidsbestrijding, de verwerking van stormschade en machineverhuur.’

CONGRESCENTRUM BOUW & INFRA PARK BESTE EVENEMENTENLOCATIEBegin november heeft het congrescentrum op het Bouw & Infra Park in Harderwijk de award ‘Beste Evenementenlocatie van 2016’ in de regio gewonnen. Karlien Lodewijk, coördinator mar-keting en communicatie van Bouw & Infra Park: ‘we zijn ontzettend trots dat we zoveel stem-men hebben gekregen, dit is echt een waardering van onze gasten. Nu willen we natuurlijk ook de landelijke verkiezing winnen.’ Iedereen kan hier nog tot het einde van dit jaar een steentje aan bijdragen door een stem uit te brengen op de site www.besteevenementenlocatievanhet-jaar.nl De uitreiking van de regionale onderscheiding vindt op 23 januari 2017 plaats tijdens het Meetings Business Event op Slot Zeist. Daar wordt tevens bekend of de landelijke titel naar Harderwijk gaat. De award is een initiatief van Meetings, het vakblad voor alle vormen van zakelijke bijeenkomsten en evenementen, en is een publieksprijs. Het Bouw & Infra Park in Harderwijk is dé bedrijvencampus en hét congrescentrum voor de bouwnijverheid, vastgoeds-ector en alle daaraan verwante branches. Op de bedrijvencampus zijn zeventien organisaties gevestigd, allen gelieerd aan de bouw-, infra-, en/of opleidingsbranche. Het congrescentrum met zijn moderne vergaderzalen is geschikt voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen van bedrijven uit deze sectoren, maar ook van vele met andere achtergronden.

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEadvertentie

1609-2016

Het is mogelijk een folder, flyer of brochure meete sturen met Stad in Bedrijf. Tevens kunnen wiju behulpzaam zijn bij de opmaak van de bijlageen verzorgen wij desgewenst het drukwerk. Afhankelijk van gewicht en formaat kunnen wiju vrijblijvend een prijsopgave doen.

FOLDER MEESTUREN MET STAD IN BEDRIJF?

Bel voor meer informatie met Peter Molleman, telefoon 06-40261298.

F I A T P R O F E S S I O N A L . N L

DUCATO LIMITED LUXURY

NU TIJDELIJK

w 17.700

F I A T P R O F E S S I O N A L . N L

DUCATO LIMITED LUXURY

NU TIJDELIJK

JE KUNT DROMEN VAN SUCCES.

OF JE BOUWT HET GEWOON!

AUTO PALACE HARDERWIJK Zuiderbreedte 6, 3845 MC Harderwijk Tel. 088 0035 615. www.autopalace.nl

DE FIAT DUCATO IS JARIG EN VIERT DAT MET FEESTELIJK VEEL VOORDEEL.ÉÉN GROOT SUCCES. EN EEN HELE PRESTATIE! DE FIAT DUCATO STAAT PRECIES 35 JAAR Z’N MANNETJE IN NEDERLAND. DAT VIEREN WE MET FEESTELIJK VEEL VOORDEEL. ZO KRIJGT U 35 DAGEN LANG € 12.000 VOORDEEL OP DE FIAT DUCATO LIMITED LUXURY. EN RIJDT U NU TIJDELIJK DEZE COMPLETE PROFESSIONAL AL VANAF € 17.700. DAAR KUN JE TOCH ALLEEN MAAR VAN DROMEN?! DUS MAAK ER WERK VAN! KOM NU NAAR DE SHOWROOM.

PRIJS EXCL. BTW/BPM, AFLEVERINGSKOSTEN EN LEGES. DEZE ACTIE IS GELDIG TOT 5 DECEMBER 2016.

Het is een mooie combinatie in Dalton 17: Kirsti van Ek met YOOLZ, Menno Kleine Deters van Fit 20 en Paul Bremmer van People-places (vlnr). Foto: Fotostudio Merjenburgh

1709-2016

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

People-places, het initiatief van Paul Brem-mer, heeft zich al bewezen in Deventer. Hij werkt met verschillende membercards vari-erend van Brons tot Platinum en voor iedere membercardhouder is de eerste maand in Dalton 17 gratis. Voor een bedrag van vijftien euro per maand biedt het de mogelijkheid tot twee dagdelen flexwerken op een flexplein. Een van eigen inrichting voorzien privékan-toor waar je onbeperkt kunt werken en tevens gebruik kunt maken van een spreekkamer, is al mogelijk vanaf 300 euro per maand. Alle gebruikers kunnen kosteloos internetten, printen, scannen en elkaar ontmoeten op het flexplein.

INSPELEN OP BEHOEFTES‘Ik wilde midden tussen de bedrijvigheid zitten en inspelen op de behoeftes van ondernemers,’ vertelt Paul Bremmer. ‘Zij willen weleens buiten de eigen vestiging een vergadering, bespreking, of presentatie houden. Daarnaast komen er steeds meer flexwerkers. We hebben een luxe boardroom vanaf 6 perso-nen tot maximaal

16 personen, een grote vergaderzaal voor der-tig mensen, diverse spreekkamers en zes in-dividuele ruimtes. Voor de deur ligt meer dan voldoende parkeergelegenheid. Natuurlijk zijn er volop mogelijkheden om samen te werken met lunchroom YOOLZ.’

Deze lunchroom met zestig zitplaatsen is zo-wel voor particuliere als voor zakelijke gasten toegankelijk van maandag tot en met donder-dag tussen 09.30 uur en 17.30 uur. Op vrijdag van 09.30 uur tot 19.00 uur, om de werkweek af te sluiten met een drankje. Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert YOOLZ een netwerkborrel voor bedrijven uit Harderwijk en omgeving. Dagelijks serveren ze luxere broodjes, lekkere salades en warme gerech-ten. Eveneens behoort de ‘take away’ tot de service mogelijkheden.

ENTHOUSIASTE REACTIESDe lunchroom is sfeervol en eigentijds inge-

richt. Het is een gezellige en zakelijke locatie met voldoende ruimte en privacy, gratis wifi en gastvrije bediening; de beste voorwaarden om door te kunnen werken. Iedereen is en-thousiast, YOOLZ speelt in op de behoefte van het bedrijventerrein. Op aanvraag is er gele-genheid voor feesten en partijen, overdag, of in de avonduren.

GOEDE VOORNEMENS?Per 1 januari aanstaande is Dalton 17 even-eens de ideale locatie voor een bezoek aan de bedrijfsfitness. Menno Kleine Deters zal met Fit20 de gezondheid en productiviteit op Lorentz en andere bedrijfsterreinen een flinke stimulans gaan geven. Fit20 is een franchise-organisatie met 85 vestigingen in Nederland. Menno Kleine Deters runt al twee jaar met succes een Fit20 in Nunspeet.

AANTREKKELIJKE FITNESSTRAINING‘Fit20 is een innovatieve en complete fit-

nesstraining waarin je je volledige lichaam in 20 minuten per week traint. Het neemt weinig tijd in beslag, je hoeft niet te douchen of om te kleden en werkt onder persoonlij-ke begeleiding op vaste afspraak. Dit maakt de training ideaal voor ondernemers en hun werknemers. Je bent maar 20 minuten per week kwijt aan een tijdsinvestering die je dik terug verdient doordat je fitter en energieker wordt. Daarnaast heb je de mogelijkheden om alleen, of met een partner, collega, of vriend te trainen,’ aldus Menno Kleine Deters.

DALTON 17; DÉ IDEALE PLEK VOOR LUNCH, FLEXPLEKKEN EN BEDRIJFSFITNESS

Het is een mooie combinatie in Dalton 17: Kirsti van Ek met YOOLZ, Menno Kleine Deters van Fit 20 en Paul Bremmer van People-places (vlnr). Foto: Fotostudio Merjenburgh

Het is een mooie combinatie in Dalton 17, het nieuwe, totaal verbouwde facilitaire centrum op Lorentz Harderwijk. Peop-le-places, dat comfortabele flexwerkplekken en professio-nele vergaderzalen biedt en de sfeervolle, zakelijk ingerichte lunchroom genaamd YOOLZ. De gebruikers van deze ruimtes en andere ondernemers op het bedrijventerrein Lorentz kunnen daar de lunch gebruiken, of een kopje koffie nuttigen. Vanaf begin volgend jaar krijgt dit duo versterking van Fit20 dat een innoverend concept van bedrijfs-fitness aanbiedt.

COLOFONStad in Bedrijf Businessmagazine, een uitgave van Noordwestveluwe in Bedrijf B.V.,

verschijnt 10x per jaar en wordt gratis verspreid onder alle bedrijven in de gemeenten

Harderwijk, Nunspeet, Zeewolde, Ermelo, Putten, Nijkerk en Voorthuizen.

Advertenties: Peter Molleman: 06-40261298 / 036-5364635

email: peter@stadinbedrijf.nl

redactie: Kees van Loon: 06-41675733 / 0341-434975

email: keesvanloon@kabelfoon.nl,

fotografie: Henk Merjenburgh: 0341-418869 / 06-55805077

email: info@merjenburgh.nl

layout en druk: Drukkerij Wedding BV, Harderwijk

Noordwestveluwe in Bedrijf B.V. Keizerstraat 19-21,

3841AD Harderwijk, www.stadinbedrijf.nl,

email: noordwestveluwe@stadinbedrijf.nl

Adreswijzigingen en bezorgklachten kunt u doorgeven via

noordwestveluwe@stadinbedrijf.nl of via het contactformulier op www.stadinbedrijf.nl

GEWIKT & GEWOGEN

EEN ECONOMISCHE PAREL IN WORDINGEindelijk is het dan zover. Al vele decennia biedt de Harderwijkse Boulevard een treurnis wekkend gezicht met al die volgepropte parkeerterreinen zo vlak voor de imposante Visch-poort en de stadsmuren.

Nu is het moment aangebroken voor een grootschalige metamorfose. Om mee te stomen in het Waterfront gaat de Boulevard op de schop en niet zo’n klein beetje ook. Jarenlang bezag de bevolking dit ambitieuze project met wantrouwen. Maar na de realisatie van het Strandeiland drie jaar geleden en de gestaag vorderende woningbouw op het Zuidereiland en de Watersportboulevard is deze houding omgeslagen in enthousiasme.

Zo komt het dat de Hanzestedeling tegenwoordig reikhalzend uitkijkt naar de totstandko-ming van een splinternieuwe en tweemaal zo lange Boulevard die recht doet aan de histori-sche binnenstad. Het geparkeerde blik verdwijnt uit het zicht. Het Dolfinarium komt op een eiland te liggen en het water keert terug tot bijna aan de poorten. Direct langs de stadsmuur prijkt straks een heuse wandelpromenade.

Al deze maand is de bouw begonnen van de twee bruggen naar het Dolfinariumterrein en de oeververbinding over de Vissershaven naar de woongebieden op het voormalige industrie-terrein Haven. In het nieuwe jaar start de aanleg van de nieuwe Boulevardoever en een paar maanden later neemt het uitgraven van de parkeerterreinen een aanvang. Hier komt een stadshaven met voldoende ruimte voor passanten.

Goed, het duurt nog twee lange jaren van noeste arbeid, maar dan ligt er dus eindelijk een echte Boulevard. Een prominente promenade met een bovenregionale uitstraling. Een economische parel in wording.

Kees van Loon

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEadvertorial

1809-2016

Glasvezel in bedrijf

Filmakers: “Eerst glasvezel, dan pas verhuizen”De opkomst van videomarketing is ongekend. Het 4G netwerk en snellere verbindingen hebben ervoor gezorgd dat we al lang niet meer uitsluitend via de tv of desktop video kijken. In toenemende mate worden filmpjes bekeken op tablets en smartphones: privé maar ook zakelijk. Dit was de reden voor Bob van der Put om in 2014 zijn succesvolle carrière bij SBS6 achter zich te laten en zich volledig te richten op het aanbieden van kwalitatieve video voor het bedrijfsleven.

Filmakers maakt filmproducties, van een korte productpromotie tot een volledige bedrijfspresentatie. Eigenaar Bob van der Put vertelt: “Een goede promotiefilm is voor bedrijven dé manier om zichzelf te profileren of een product in de markt te zetten. Eén beeld zegt immers meer dan duizend woorden.” Dit heeft al voldoende organisaties overtuigd, want Filmakers produceert gemiddeld 25 video’s per maand!

Landelijke en lokale opdrachtgeversBob heeft zijn relaties met de landelijke televisie niet geheel los gelaten. “Nog steeds doe ik veel projecten voor AVROTROS en Talpa. Maar we hebben ook veel lokale opdrachtgevers. Recent hebben we videoproducties gemaakt voor Kok Experience, Stadsmuseum Harderwijk, Rabobank Randmeren en Ploeger Logistics.

Glasvezel voorwaarde voor verhuizingToen Filmakers onlangs ging verhuizen naar een nieuw bedrijfspand aan de Marie Curiestraat in Harderwijk, was er slechts één belangrijke voorwaarde: de glasvezelverbinding moest werken. Bob: “Gelukkig heeft CAI Harderwijk het pand snel aangesloten. Er lag al glasvezel voor de deur, het moest alleen nog even in de meterkast. Hij zat er zo in en de stoep is netjes weer gerepareerd.”

Groot bestand zo verstuurd“Zonder supersnelle internetverbinding kunnen wij ons werk niet doen. Filmbestanden zijn de grootste bestanden om te versturen: een filmpje van 3 minuten is al snel 250 Mb. En dan te bedenken dat een video soms meerdere keren naar de opdrachtgever wordt gestuurd voordat hij helemaal klaar is. Met glasvezel gaat dit supersnel zodat je efficiënt kunt werken. Met een snelle en stabiele verbinding maakt het dus niet uit of je als filmproductiebedrijf nou in mediastad Hilversum of in het mooie Harderwijk gevestigd bent!” Aldus Bob van der Put.

www.breednetharderwijk.nl

1909-2016

‘Het bedrijfsleven vindt dat ambtenaren niet altijd even goed meewerken,’ reageert een ondernemer op een van de stellingen. ‘Amb-tenaren moeten denken en acteren met de insteek van kansen en niet zoals gebruikelijk van bedreigingen. We hebben het gevoel nog-al eens tegengewerkt te worden. Ambtenaren hebben in onze ogen een suffig imago, al is dat de laatste jaren wel verbeterd.’

FURIEUZE REACTIEDebatleider Christianne van der Wal reageert ‘furieus’. ‘Ik ben het hartgrondig oneens met dit ambtenarenbeeld. We willen vooruit en daarom is alles mogelijk in Harderwijk.’ Eerder heeft de wethouder van economische zaken in de raadszaal het ondernemersvolk bijgepraat over het reilen en zeilen van de lokale politiek.

De bijeenkomst kent verder nog een verkla-rend rondritje per trein door het Waterfront-gebied en vanzelfsprekend een afsluitende netwerkborrel in de Vischafslag met Botter-loods bij de Vissershaven. Daar is ook de ont-vangst van het gezelschap met een presenta-tie over de activiteiten in deze panden en een vooruitblik op de Internationale Hanzedagen juni volgend jaar in Kampen waar Harderwijk een opvallende rol wil vertolken. Tevens volgt de bekendmaking dat Lorentz I, II en III, sa-men met negen andere bedrijventerreinen, als eersten in Nederland participeren in een deze maand begonnen verduurzamingsproject.

ENERGIEPOSITIEVE BEDRIJVENTERREINENDe stichting BE+ wil binnen vijf jaar 250

bedrijventerreinen energieneutraal, of zelfs energiepositief maken. Dit resulteert in een besparing van 32 Petajoule, liefst een derde van de doelstelling uit het Energieakkoord en een vermindering van de CO2-uitstoot met 3.000 kiloton per jaar. Per bedrijventerrein gaat BE+ uit van een gemiddelde investering van 4 miljoen euro in bijvoorbeeld zonnepa-nelen, warmtepompen, LED verlichting, wind-molens, warmtenet- of biomassacentrale.

Een van de deelnemers in de stichting, WM3 Energie, heeft afspraken gemaakt met een externe partij die zeventig procent van de investeringen financiert voor de eerste twee jaar. De resterende gelden voor die komende twee jaar komen van bijdragen van voor-

keursleveranciers. Na die tijdspanne neemt de externe partij de gehele investering voor zijn rekening.

Hierdoor is de cashflow voor ondernemers neutraal. Wat ze nu per maand betalen, blij-ven ze dokken. Dus een gedaalde energiere-kening en een bedrag voor de aflossingen van investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen. ‘Nadat die zijn afgelost blij-ven deze nog vele jaren productief. Vanaf dan is het pure winst voor de ondernemer,’ stelt Lennart van der Burg van TNO, een van de partners. BE+ gaat voor de verduurzaming van bedrijventerreinen met lokale ondernemingen in zee. De verwachting is dat dit resulteert in 2.500 banen per deelnemende gemeente.

Hoe bezien ondernemers de rol van het ambtenarenkorps? Staat het lokale overheidsbeleid garant voor een soepel draai-end bedrijfsleven? Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsmiddag met de leden van de Bedrij-venkring Harderwijk komt het organiserende gemeentebestuur begin november met een heus Lagerhuisdebat voor de dag. Na een pittige discussie is de Harderwijkse vrede getekend en luidt de conclusie dat meer wederzijds begrip is gecreëerd. LORENTZ IS VOORLOPER BIJ VERDUURZAMINGSPROJECT

PITTIG LAGERHUISDEBAT TUSSEN AMBTENAREN EN ONDERNEMERS

Debatleider Christianne van der Wal is het hartgrondig oneens met het heersende ambtenarenbeeld bij ondernemers. Foto’s: Fotostudio Merjenburgh

Projectdirecteur Frank Brouwer verheugt zich op een rondritje door zijn Waterfrontgebied.

STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINEalgemeen

Mobiel bellen & Internet

Vast bellen & Internet

IP-VPN

Pinnen

Office 365

Mobiel bellen & Internet

Vast bellen & Internet

IP-VPN

Pinnen

Office 365

Mobile Device ManagerMobile Device Manager

Lorentzstraat 63846 AW HarderwijkT. 0341-433 433

Branderweg 1h8042 PD ZwolleT. 038-423 23 00

www.overhofftelecom.nl info@overhofftelecom.nl

Vestiging Harderwijk(met showroom)

Vestiging Zwolle(met showroom)

Nieuw binnen

powered by Overhoff

HOSTED DESKTOPSKYPE FOR BUSINESS