Download - Love House

Transcript
 • verscheen in 2002. Op dit album staan remixen van beroemde arti-esten zoals Nelly Furtado en Ice Cube, maar ook eigen producties zoals Zoo York.

  NUDe laatste tijd brengtPaul Oaken-fold nog steeds nieuwe nummers en remixes uit zoals Tokyo, Full Moon Party en Grace die hoog staan in de stream 40 van Armada Music. Ook heeft Paul Oakenfold weekelijks een radio programma op Sirius XM Satellite Radios met Perfecto on tour. Hierdoor draait hij nog steeds over de hele wereld maar hij heeft ook een vaste plek weekelijks waar hij samen met 75 circus artiesten voor 3.000 man draait om ze het toppunt van entertainment te laten voelen. De club waar die dit doet is de legend-arische Rain nightclub in de Palms.

  HOOGTIJDAGENZijn hoogtijdagen als dj waren tijdens de internationale opkomst van trance vanaf 1997 tot de eeu-wwisseling. Hij was toen n van de vaste djs van de beroemde Engelse club Cream en bracht een aantal legendarische trancecom-pilaties uit, zoals Tranceport en Perfecto Presents Another World. In 1998 en 1999 was Oaken-fold eerste in de DJ top 100.

  SOUNDTRACKSNa de eeuwwisseling maakte hij soundtracks voor films, Swordfish, The Matrix Reloaded, Collateral, Die Another Day en Transformersthe Movie. Ook heeft hij gepro-duceerd voor videospelletjes, zoals James Bond en FIFA 2005. Maar hij scoort ook nog hits, zoals Starry Eyed Surprise en Southern Sun (de geremixte versie van Tisto was in Nederland populair). Zijn eerste soloalbum Bunkka

  GOABegin jaren negentig verdiept Oakenfold zich in de opkomende muziek-stroming trance en wordt daarom beschouwd als n van de pioniers in dat genre. Hij combineerde Europese dance met Goa Trance die hij in Goa (India) heeft ontdekt. Hij liet het grote publiek kennismaken met zijn op dat moment unieke geluid tijdens een twee uur durende dj-set voor het BBC-radioprogramma Essential Mix in 1994. Deze uitzending is tot op de dag van vandaag de meest gevraagde radio-uitzending van de BBC.

 • ONTDEKTErik Arbores is zijn dj naam nor-maal heet hij Erik van der Boom (Rotterdam, 4 augustus 1997).Van der Boom sloeg een klas over op de basisschool en deed de eerste vier jaar gymnasium in n jaar. Op 13-jarige leeftijd deed hij eindexamen gymnasium en won met zijn profielwerkstuk over kwantummechanica Entan-glement and Bells inequality de Wijnand Wijnenprijs 2011. Door dit kreeg hij al veel media-aandacht. Hierin kwam zijn hobby muziek-componeren ter sprake. Tijdens een interview met Van der Boom en Robbert Dijkgraaf in De Wereld Draait Door werd Armin van Bu-uren gevraagd commentaar te geven op de muziek van Van der Boom via Skype.

  Van Buuren zei erg onder de in-druk te zijn met als enige commen-taar dat de bass nog miste. Maar voor Armin was het genoeg om Er-ick een contract aan te bieden bij Armada Music. Zijn debuutsingle Bliss kwam uit in september 2011

  WAAROMWaarom hebben wij nu voor Erik Arbores gekozen omdat hiernaast al gezegd wordt dat hij heel jong is. Maar de uitgekomen tracks zijn ook van zeer goede kwaliteit en hebben ze echt de sound die nu erg in. De nummers zijn vergeli-jkbaar met Marcus Maison & Will Dragen.

  GENIEHet zou zo maar eens zo kunnen zijn dat Erik van de boom naast wetenschapper op het hoogste niveau ook nog eens goede muziek maakt. Het zou zo maar kunnen zijn dat hij door de week in een pak of witte jas rondloopt en in het week-end in een party outfit in de beste clubs van het eiland Ibiza.

 • WILLEM & WARDTW&W staat voor het duo Willem van Hanegem en Wardt van der Harst. Willem van Hanegem is de zoon van gelijknamige voetballer.

  W&W staat net als Erick Arbores onder contract bij Armin van Buuren hij deed zelfs de uitspraak :W&W are truly the rising stars of trance. If I have to put my money on somebody,I put it on W&W.

  IMPACTWaarom W&W omdat zelfs de nummer een dj van de wereld

  vindt dat W&W het grootste talent is op trance gebied. Als

  dat niet genoeg is. Het Debuutalbum

  Impact is dan ook dit jaar verschenen. Aantal op dit album zijn Impact,

  Beta en AK-47.

  Ook draaien ze inmiddels op alle

  grote festivals van Bratislava tot aan het

  Belgische Tomorrowland waar dit jaar 180.000 bezoekers

  waren.

  A NEW GENERATIONDe twee opkomende artiest zijn er eigenlijk twee in een. Ze dramen namelijk samen W&W. Armin van Buuren gelooft in ze doe jij dat ook lees snel verder.

 • INTRODUCTIEArmada vraagt al bijna geen intro-ductie meer, maar hoe is Armada nou eigenlijk begonnen? Welke artiesten werken er allemaal bij en wat doen ze naast muziek uit-brengen?

  OPRICHTINGArmada is opgericht in 2003 door Armin van Buuren, Maykel Piron en David Lewis. Hier komt ook gelijk de naam vandaan namelijk de eerste twee letters van hun na-men vormen niets minder dan Ar-mada. Ze bestaan nu al acht jaar in 2011 en dit heeft geleid tot veel goede releases, wat resulteerde in de titel van de Best Global Dance Label drie jaar op een rij, zoals toegekend door de Interna-tional Dance Music Awards van 2009, 2010 en 2011. Armada zit gevestigd in Amsterdam gevestigde label werkt samen met en beheert

  enkele van de grootste namen in de dance muziek industrie. Bijvoorbeeld Markus Schulz, StoneBridge, MIKE, Aly & Fila, Dash Berlin, Roger Shah, Max Graham, Andy Moor, Mischa Daniels, Josh Gabriel en van de Natuurlijk Armin van Buuren zelf. Deze djs werken samen met het Armada team, met vaak nog hun eigen individuele labels. Zo heb je Coldharbour Recordings, Perfecto Records, Ava Record-ings, Pilot 6, elektronische el-ementen, Armind, subcultuur enA State Of Trance. Dit is maar een

  deel want er zijn in totaal 23 sub-labels bij Armada. In Totaal

  hebbenzedan ook.

 • al meer dan 2600 releases op de wereldwijde muziekmarktgepubliceerd. Maar het stopt daar niet.

  EVENEMENTENNaast dat Armada muziek uit-brengt organiseren ze ook succes-volle evenementen wereldwijd. Zo zijn er evenementen op Ibiza

  Hier is quote van Maykel Piron over wat belangrijk is in zijn ogen bij Armada: Its mainly important to be able to release high qual-ity dance music. That basically means we should be able to re-lease every genre of track.

  No matter if its trance or house; if we love it, we have the opportunity to release it.De vertaling er van is dat het be-langrijk is, en het maakt dan niet uit wat voor genre het is house of trance, als het goed klinkt moet het uitgebracht kunnen worden.

  Hier geldt ook gelijk de grote aantrekkingskracht van Armada Music in, omdat ze met zoveel ver-schillende en bekwame artiesten werken die allemaal goed weten of iets goed klinkt of niet.

 • PROTO HOUSEHouse is eind jaren 70 ontstaan. De eerste house klinkt niet echt als de latere house. Het wordt daarom ook wel proto-house genoemd. Rond 1983 ontstaat langzaam de vorm waarin house bekend werd in onder andere de Warehouse in Chicago (waarhousemuziek ook zijn naam aan dankt),waar onder anderen Frankie Knuckles draaide en in de Paradise Garage (waar de term garage vandaan komt) in New York, waar Larry Levan zijn draaikunsten vertoonde.

  EUROPAIn de zomer van 1987 slaat tijdens de Summer of Love housemuziek, Eerst van Ibiza naar Engeland, daarna volgt de rest van Europa snel, ook mede dankzij MTVs Party Zone,

  SUBSTIJLENBij Nederland staat de term house voor alle stijlen elektronische dansmuziek, maar al snel maakt men onderscheid tussen diverse sub-stijlen. House en/of techno is al snel een eindeloze reeks van termen dansmuziek onderling en andere muziekstijlen, waardoor weer nieuwe stijlen ontstaan die steeds minder gingen lijken op de oorspronkelijke house en technoHouse uit Chicago en de garage uit New York zijn de voorlopers van onder meer de clubhouse en de deep house. Techno is de voorloper van een stijl als Mini-mal, inmiddels al weer over zijn hoogtepunt heen in 2009. Een recente ontwikkeling is Rock n Rave, een stijl waarin allerlei soorten energieke elektronische dansmuziek

  OORSPRONGWaar komt House nou eigenlijk vandaan? Welke artiesten begonnen er mee en waar komt de term HOUSE vandaan? Hoe komt het dat het nu over de hele wereld geluisterd wordt? Op al deze vragen kun je nu je antwoord vinden.

 • 1.DJ worden: de basics. Voordat je kunt beginnen met leren draain-en, moet je natuurlijk beschikken over dj apparatuur. Vanzelf-sprekend is het belangrijk om te weten hoe je Dj apparatuur werkt of je nu met viny, cds of met mp3 software draait. Alle appartaen hebben specifieke voor- en nade-len. maar maak jezelf tot hier tot in de puntjes vertrouwd en zorg dat je over voldoende skills beschikt. Voor een goede Dj is het essen-tieel om de juiste muziek te selec-teren en je publiek te vermaken.

  2.Muziek stijl: Kies een duideli-jke eigen muziek stijl, waar mensen je aan kunnen herkennen en waar jouw muzikale ideeen in terug te vinden zijn. Of het nu club, urban, house of ski-hut is, je moet zelf achter je eigen stijl staan en je enthousiasme overbrengen op de dansvloer.

  Of het nu club, urban, house of ski-hut is, je moet zelf achter je ei-gen stijl staan en je enthousiasme overbrengen op de dansvloer.

  3.Zorg voor naamsbekendheid en verspreid je naam: een veel-gebruikte manier om aan feedback en PR te komen, is het opne-men van een DJ set. Met andere woorden: neem een set op (cd, mp3), post het op forums online of stuur het naar radiostations zoals radio 538 of 3FM. Naast radio sta-tions zijn clubs, discotheken en platenlabels altijd geinteresseerd in nieuw talent, dus zorg dat ze over een cd met jouw demo bes-chikken! Ook al luistert misschien niet iedereen naar jouw demo, het gaat vroeg of laat gebeuren dat je de kans krijgt om jezelf te bewi-jzen voor een gevulde dansvloer!

  DJ TIPSWat heb jij nodig om een goede Dj te worden om zo uiteindelijk je eigen feesten te draaien en het publiek helemaal los te laten gaan. Lees nu drie tips wat je gegarandeerd op weg helpt.

 • SCANDINAVIAN SOUNDScandinavian Sound komt zoals de naam al zegt uit Scandinavie. De artiesten die een goed beeld geven wat de Scandinavian sound inhoud zijn bijvoorbeeld The Swedish House Maffia (hiernaast ook te zien), Marcus Maison & Will Dragen, Avicii, Matisse & Sadko. De laatste twee artiesten hebben zelfs een nummer dat Hi Scandinavia! heet. Scandinavian Sound is te herkennen aan de vrolijke

  HERKENBAARHEIDdeuntjes zoals bij Avicii is dit vaak

  door een vrolijk deuntje op een piano. Dit wordt wel bijgestaan door een stevige kick en vaak

  een sterke snare waar ze ook mee opbouwen

  zodat het publiek echt mee doet. In het ruitje wat

  ik opnoemde gebruikt eigenlijk

  alleen The Swedish

  House Maffia en gebruikt

  af en toe vocalen maar

  ze worden niet echt veel gebruikt

  bij de Scandinavian sound.

  HITSWereldwijd wordt er inmiddels na geluisterd. Gemaakt door producers zoals Avicii, The Swedish House Maffia, Marcus Maison & Will Dragen, Maar wat maakt dit geluid nou zo speciaal en zo aantrekkelijk om naar te luisteren lees snel verder.

 • IBZAHITLove Is Darkness kent iedereen inmiddels wel. Ook Koko is de afgelopen zomer grijsgedraaid en is onofficieel is uitgeroepen tot de Ibizahit van 2011. Believe begint met een nogal met typisch David Guetta-achtig pianoriffje dit spreekt wel aan, Nano is helaas niet zo goed van Nano, krijg er een beetje het gevoelvan alsof er nog snel even een nummer gemaakt moest wordenvoor het album. Veel beter is de song Rolling The Dice, een samenwerking met Sid-ney Samson en Nadia Ali. Beyond Sound (The Godskitchen Urban Wave Mix) is een sterke pro-ductie, Goed dansvloermateriaal,

  Dit wordt meteen weer afgewis-seld met een luistertrack, Tim-ezone heeft een beetje eenzwaarmoedige feeling, maar hetluistert lekker weg. Hetzelfde geldt voor Drink To Get Drunk

  (whats in a name), Daarnaast heb je nog Whos Wearing The Cap die er nog even overheen klapt met een heerlijke, smerige beat, eindelijk! En als je het over smerig hebt, kan Slap My Pitch Up ook genomineerd worden voor Meest Vieze Bassline van 2011, Eagles is de laatste plaat met een vrolijke piano en blije melodie een goede afsluiter.

  HITSNa een behoorlijk aantal hits zoals Renegade, Riff, Close My Eyes (samen met Robbie Williams) en Ninety, werd het wel eens tijd voor een album. Je verwacht eigenlijk dat al die oude hits op Eleve11 zouden staan. Maar Sander van Doorn heeft gewoon elf nieuwe klap-pers gemaakt, wat toch wel een prestatie van formaat te noemen is.

  ALBUM COVER

 • SUCCESHet was natuurlijk de vraag of Dreamersland net als haar vorige edi-ties weer zaal gaan stralen. En dat is gelukt kan ik je vertellen met een aantal grote artiesten wisten ze weer een goed feest neer te zetten natuurlijk kan het niet concurreren met de grootste feesten maar toch.

  LINE-UPAlleen de line-up was al veel belovend. De nederlanders domineerde wel het lijstje zo trad Billy The Klit, Gregor Salto, Sher-manology en Mitch Crown op. Allemaal zijn ze stuk voor stuk als behoorlijk goed gevestigd in de house scene. Zo houdt Billy The Klit nog een zomerhit Dont be shy. Gregor Salto draait al op veel grote feesten. Shermanology heeft op dit moment een hit met Avicii ,Blessed genaamd. Last but not least heeft Mitch Crown heel wat singles uitgebracht met de dj Fedde Le Grand.

  .

  Maar de hoogtepunten voor mij waren toch de Bingo Players(ook nederlands) en de ShapeshiftersBeide hebben ze al verschil-lende hits achter hun naam en ze draaien ook zeer goed.

  SFEERDe DJs waren in iedergeval goed maar geldt dat ook voor de sfeer want dat is minimaal zo belangrijk want zonder goede sfeer geen feestje. Ik vondt de sfeer zeer fijn zo was er totaal geen aggresiviteit en kwam iedereen over duidelijk voor de muziek. Ook hadden de meeste mensen maar weinig betaalt want veel kaarten werden geveild op vakantieveilingen waar mensen kaartjes voor maar 4,. per stuk konden kopen.