Download - Del 20130911

Transcript
Page 1: Del 20130911

ACTUALITEIT ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES

E T T E N - L E U R S EMIDWEEKEDITIE11 SEPTEMBER 2013WEEK 37

U i t g e v e r i j d e b o d e b v I P o s t b u s 2 2 , 4 8 8 0 A A Z u n d e r t I T e l . 0 7 6 5 9 9 8 1 1 1 I w w w . i n t e r n e t b o d e . n l

O P L A G E : 18 . 7 0 0T O T A L E O P L A G E Z E E L A N D

E N W E S T - B R A B A N T : 4 8 0 . 0 0 0

THUIS IN DE REGIO

HET NIEUWSVAN DE GEMEENTE

ETTEN-LEUR

Volg ons via twitter: @EttenleurseBode

VOOR HET LAATSTE

ACTUELE LOKALE NIEUWS

KIJK OP

WWW.

INTERNETBODE.NL

ETTEN-LEUR - Lekker eten en drinken was weer het motto onder de Moeierboom tijdens Lekker Etten-Leur van de Junior Kamer. Het evenement begon vrijdag met de uitreiking van de BOV-trofee (zie pagina 3). Zaterdag begon Lekker Etten-Leur met een programma voor de jeugd; de avond werd afgesloten met een optreden van Kaas. FOTO PETER HOUTEPEN

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 14 september is het naast Open Monumentendag ook Nationale Orgeldag. Dat wordt in Etten-Leur ingeluid met een concert op de bei-aard in de gemeentetoren. Beiaardier Michel Gottmer bespeelt hier vanaf 11.00 uur een programma met vijf stukken op het carillon. De raadzaal van Etten-Leur is voor bezoek geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Het Jacobus Zeemansorgel, gebouwd in 1699, staat die dag centraal.Er is uitleg over de werking van het orgel en gelegenheid voor bezoekers om op het orgel te spelen. Om 15.00 uur geeft Michel Gottmer een improvisatieconcert ter af-sluiting van de dag.

Nationale Orgeldag met beiaardconcert

SUIT UP! WINT BOV-TROFEE

ETTEN-LEUR

BIANCA VAN GENNIP OVERWON

LAAGGELETTERDHEID

DOOR PETER HOUTEPEN

Door mee te doen aan burgernet.nl kun-nen we Etten-Leur nóg veiliger maken, meent de burgemeester. “Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden.”

EenvoudigBurgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelne-mers in de buurt ontvangen een spraak- of

sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die in-formatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost.

CampagneBurgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld bij diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, be-

roving en vermiste personen. “Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetac-ties we met succes kunnen afsluiten. Want samen zien we méér,” aldus burge-meester Van Rijnbach-de Groot. “Op dit moment hebben we in Etten-Leur al ruim zevenduizend deelnemers aan Burgernet. Ik wil dat dit aantal fl ink toeneemt tijdens de campagne, om Etten-Leur nóg veiliger te maken. We haken daarom in op de lan-delijke campagne onder andere met een oproep aan onze inwoners om zich aan te melden.”Aanmelden en registreren via:www.burgernet.nl

Burgernet voor veilige wijkenBurgemeester Heleen van Ri jnbach roept inwoners op z ich aan te melden

ETTEN-LEUR - Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot roept alle inwoners van Etten-Leur op zich nu aan te melden op www.burgernet.nl . Dat doet ze vanwege het feit dat eind vorige week de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start is gegaan. Ook de gemeente Etten-Leur doet hier aan mee.

ETTEN-LEUR - Bij een brand is zondag tegen het eind van de middag het clubge-bouw annex kantine van hondenvereni-ging VDH in de as gelegd. Het clubgebouw bevindt zich aan de Zeedijk in het buiten-gebied van Etten-Leur Noord. Het houten complex werd volledig door de brand ver-woest. Het is niet bekend hoe het vuur is ontstaan. Op het moment van uitbreken van de brand waren er geen mensen of honden aanwezig. Op het terrein wordt wekelijks door de circa 30 leden van VDH Kringgroep Etten-Leur getraind met honden. In plaats van trainen houdt VDH vanavond (woensdag 11 september) een ingelaste ledenvergadering.

Clubgebouw van VDH door brand verwoest

ETTEN-LEUR - Vrijdagavond kreeg de po-litie rond 22.15 uur een inbraakmelding van een bedrijf aan de Hagemuntweg op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur. Agenten gingen polshoogte nemen en troffen er sporen van braak aan. Binnen in het bedrijf aan de Hagemuntweg troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Hierin bevonden zich ongeveer 1200 plan-ten. Tevens werd door de dienstdoende agenten geconstateerd dat er geknoeid was met de elektriciteit. De hennepplan-ten zijn vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar wie verantwoor-delijk is voor deze kwekerij en het geknoei met de elektriciteit.

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

ETTEN-LEUR - De politie heeft donderdag op verschillende locaties in Etten-Leur verkeerscontroles gehouden. In Etten-Leur ging het specifi ek om een bromfi etscon-trole. In totaal werden hierbij 29 van deze voertuigen gecontroleerd. Er werden 17 bekeuringen uitgeschreven, waarvan ze-ven voor overtreding van de maximum constructiesnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 kilometer per uur. In een geval werd het rijbewijs ingevorderd. Ook werd onder andere bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, zeven keer voor het niet volgen van het brom- en fi etspad en eenmaal voor een ondeugdelijke remin-stallatie.

17 bekeuringen bij bromfi etscontrole

ETTEN-LEUR - Verenigingen uit Etten-Leur starten zaterdag 14 september met de ver-koop van loten voor de Grote Clubactie. De clubs gebruiken deze actie om de clubkas te spekken; 80% van de opbrengst gaat namelijk direct naar de verenigingen. In Etten-Leur doen 13 clubs mee aan de actie. De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 40 jaar bijna 250.000 clubs geholpen met bijna 230 miljoen euro. Aan de Grote Club-actie nemen dit jaar bijna 6.000 clubs deel. Gemiddeld wordt per club 1.500 euro bij-een gebracht. Dit geld gaat naar de club-kas, waar vaak projecten mee gefi nancierd worden zoals bijvoorbeeld de aanschaf van materialen en uniformen.

Clubs verkopen loten voor Grote Clubactie

ETTEN-LEUR - Nieuwe Nobelaer Kunstuit-leen exposeert tot en met 10 oktober een nieuwe collectie schilderijen van beeldend kunstenaar Frans Ermens. De offi ciële ope-ning door de kunstenaar vindt plaats op vrijdag 13 september om 20.00 uur. Duo Papilio verzorgt de muzikale omlijsting van de avond. De geëxposeerde werken zijn te leen en te koop in de Kunstuitleen. De openingstijden zijn woensdag van 17.00 tot 20.30 uur, op vrijdag van 14.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.Ermens heeft onder andere monumentale vormgeving en schilderkunst gestudeerd aan academie voor beeldende kunsten St. Joost in Breda.

Opening expositie van werk Frans Ermens

Rietdijk 1B4824 ZB - Breda

Tel.: +31(0)76- 541 46 24 www.poppelaarstuincentrum.nl

Donderdag t/m Zondag 12-13-14-15 september. Kortingen tot 60%

Kortingen tot 60% op o.a: Tuinmeubelen - Tuinkussens - Tuinplanten - Perkplanten - Potterie etc.

Koopzondag11.00 - 17.00 uur

VANDAAGBIJ DE BODE

NAJAAR 2013

Fairy TalesKerstpakket tenNeer loopweg 28 , Breda

[email protected]

Lage Vaartkant 11076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

tuincentrum

Etten-Leur

ZONDAG GEOPEND 12-17U.

POTCHRYSANT3 voor €6,- OP=OP

MODESHOW

Zaterdag14 september

Page 2: Del 20130911

Wij openen donderdag 12 september onze deuren. Dat vieren we graag samen met u met veel voordeel tijdens onze openingsactieweken van 12 t/m 27 september!

Stel uw wens voorop.Vermelde aanbiedingen zijn geldig tijdens de openingsactieweken van 12 t/m 27 september 2013. * Niet geldig in combinatie. ** Uitgezonderd hooglaag-carrier, geldt voor de laagst geprijsde bodem.

Campagneweg 1 ZevenbergenTelefoon 0168 330 331

Soms bent u met een beetje hulp al enorm geholpen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat u zo comfortabel mogelijk kunt wonen en mobiel blijft. Bezoek onze 500m2 showroom en uniek indoor oefenplein of bel ons voor een persoonlijke afspraak. Stel gerust uw vraag. We helpen u graag! Openingstijden: ma t/m vr 09.30 - 18.00 uur. Zaterdag op afspraak.

Alles op gebied van mobiliteit en wooncomfort onder één dak. Nu ook in Zevenbergen!

10%korting

Op wandsteunen uit de Cavere-lijn

van Normbau

Gratis2 jaar wa

verzekering Bij aankoop van

een scootmobiel*

Gratisscooterpack

t.w.v. € 189,— bij aankoop van een

scootmobiel*

Gratisadapter Bij aankoop van een Omronbloeddrukmeter

Gratis tas Bij aankoop van een Let’s Go Out

rollator

Gratis 2ebedbodem Bij aankoop vaneen Deron twee-persoonsbed**

20%korting

Op een accessoire bij aankoop van een

relaxfauteuilOp 12 en 13

september voor iedere bezoeker koffie met een

traktatie en leuke attentie!

Verrast je met boek, hobby en cadeau

BoekenVoordeel JE VINDT ONS O.A. IN: ETTEN LEUR MARKTHOF 21

BREDA GINNEKENSTRAAT 80OF KIJK OP WWW.BOEKENVOORDEEL.NL

dvd toppersgrote sortering

9.99ELDERS 14.99

bij ons

PRIJSDOORBRAAK

LEEGVERKOOP TOPPERSKOM LANGS IN 1 VAN ONZE 116 WINKELS OF GA NAAR WWW.BOEKENVOORDEEL.NL

kerst hobby

Onze collectie bevat o.a. diverse papierblokken, stempelsets, lint, strikjes, knoopjes en nog veel meer mooie decoratiematerialen in de kleurstellingen groen/zilver en rood/goud.

5.999.99

8.5016.99

Luxe bewaarkoffers met boek en diverse handige en leuke accessoires. Ook verkrijgbaar: Italiaans, Tapas, Chocolade, Heerlijke taartjes en High-Tea.

LUXE KOFFERS HOLLAND BAKT

GROOT ASSORTIMENT DIVERSE PUZZELBOEKEN

Of u nu iets speciaals wilt bakken voor een kinderfeestje, of iets eenvoudigs voor bij de koffi e of thee, in deze uitgebreide collectie vindt u altijd het perfecte recept. 299 pagina’s 6.99

ELDERS 19.99bij ons

PRIJSDOORBRAAK

p/st

2+1gratis

200.000 DVD’S 1+1 GRATIS VOOR WEGGEEFPRIJZEN

2.99bij ons

A4 FORMAAT288 PAG.

Page 3: Del 20130911

ACTUALITEIT

PAGINA 3

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ww

w.i

nte

rnet

bo

de.

nl

Volg ons op Twitter: @EttenLeurseBode.

DOOR PETER HOUTEPEN

De BOV-trofee kende dit jaar als thema ‘de beste jonge ondernemer van Etten-Leur’. Naast Suit Up! waren nog drie bedrijven genomineerd: CentrumFIT (vitaliteit en fysiotherapie) en de visspeciaalzaken Ha-venzicht en de Zeeuwse Bron.

NadrukDe jury, onder voorzitterschap van Andreas van den Goorbergh, heeft de vier genomi-neerden voor de BOV-trofee bij de vooraf gedane bedrijfsbezoeken getoetst op drie kernpunten: het idee, de marketing en het resultaat. “Want juist in deze tijd is het de uitdaging een goed idee tot een goed fi-nancieel rendement te laten leiden”, aldus de juryvoorzitter. “We hebben als jury flink met elkaar gediscussieerd over waar de nadruk moest liggen. Omdat we hier over jonge ondernemers praten, hebben we be-sloten die nadruk te leggen op het idee en de marketing.”

Nieuwe methodenDe winnaar van de BOV-trofee 2013 heeft volgens de jury een schat aan ervaring opgedaan. “En waar ze de ervaring niet

heeft, zijn ze bereid die elders te halen. Suit Up! is los van beperkingen uit het vak en luistert werkelijk naar de klant. Dat re-sulteert in nieuwe aansprekende klanten in een moeilijke markt. Dit bedrijf gebruikt en investeert in nieuwe methoden om het product aan te bieden. Het koppelt een duidelijk onderscheidend vermogen aan een professionele marketing.”

VriendenRoel Mangnus en Evert van Bergen van Suit Up!, respectievelijk 27 en 25 jaar jong, komen oorspronkelijk uit een heel andere tak van sport, namelijk autotechniek en events.

Ze zijn al twaalf jaar vrienden. Roel zat voor autofabrikant Spijker in India toen Evert kleding nodig had voor een gala-feest. Beide heren hebben altijd wel iets gehad met mode. Ze zijn gestart met maat-kleding en studentenpakken. In 2011 kozen

ze voor bedrijfskleding, maar dan net even anders: kleding op maat ontwikkeld, pas-send bij de klant.

AmbitiesIn 2012 betrok het tweetal een ervaren rot als aandeelhouder voor de inkoop en pro-ductie. De jury van de BOV trofee - naast

Andreas van den Goorbergh bestaande uit Mariëlle Bastiaansen en Tonny van de Ven-de Jong - vindt het winnende duo vooral sterk in het concept en de marke-ting. “Het is te prijzen dat ze ervaring bin-nenhalen om de ideeën te realiseren. Dit jaar hebben ze zich met name geconcen-treerd op het krijgen van grip op de interne

organisatie, noodzakelijk om de ambities voor de komende jaren in goede banen te leiden. Daarnaast zijn ze op een vernieu-wende manier actief met maatschappelijk verantwoord produceren.”

Zie elders in deze krant foto’s van Lekker Etten-Leur.

Twaalfde BOV-trofee Etten-Leur voor Suit Up!Jury v indt bedri j f vooral s terk in het idee en de market ing

Evert van Bergen (links) en Roel Mangnus met de gewonnen BOV-trofee. FOTO PETER HOUTEPEN

ETTEN-LEUR - Het bedrijf Suit Up! is winnaar geworden van de twaalfde BOV-trofee in Etten-Leur. De bokaal voor de Beste Ondernemers Visie is vrijdag door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot uitgereikt aan de twee initiatiefnemers van Suit Up!, Roel Mangnus en Evert van Bergen. Dat gebeurde voorafgaand aan het evenement Lekker Etten-Leur van de plaat-selijke Junior Kamer. Suit Up! ontwikkelt bedrijfskleding op maat, passend bij de klant.

‘Ervaring binnenhalen om ideeën terealiseren’

Lionsclub ‘de Vryehydt Etten’ houdt op 26 oktober haar zogeheten Okto-berfest. “Een deel van de opbrengst zal ten goede komen aan de knop-pencursus van bibliotheek Nieuwe Nobelaer”, aldus Hein Roels, voor-zitter van de Goede Doelencom-missie van de club.

Oktoberfest

DOOR PETER HOUTEPEN

Bianca van Gennip uit Etten-Leur overwon haar laaggeletterdheid middels een cursus bij het Kellebeek College. “Mijn leven is

echt verrijkt sinds ik die stap twee jaar ge-leden maakte.” In anderhalf jaar voltooide ze de opleiding, hielp medecursisten en werd zelfs uitgeroepen tot Topper van het jaar van ROC West-Brabant.

StudieboekenVan Gennip had op de basisschool al moei-te met lezen en schrijven. “Het mondelinge was bij mij veel beter dan het letterlijk op papier lezen. Soms begreep ik gewoon niet

wat er stond. Bij schrijven had ik ook altijd heel veel spelfouten.”Na de toenmalige Regina Mundi aan de Streek in Etten-Leur, richting Verzorging, volgde ze de Middelbare Agrarische School in Breda. Die maakte ze niet af en ging aan de slag als bedrijfsleidster in een dierenzaak in Etten-Leur. Taalproblemen braken haar hier op. “Animal Planet en National Geographic waren mijn studie-boeken.” Na nog wat baantjes werd ze werkeloos, kwam in de bijstand, kreeg problemen met haar werkcoach en raakte in de financiële problemen. Surplus hielp haar met het invullen van papieren, maar verwees haar wel door naar het Kellebeek College om haar Nederlands op te vijzelen.

ModulesHier vond eerst een intakegesprek plaats. Sonja van den Berge: “Daaruit komt dan een bepaald niveau naar voren. We be-dienen de cursist op maat en zoeken naar modules om hem of haar naar een hoger niveau te tillen. Het gaat ook vooral om de persoonlijke ontwikkeling van de persoon. Mensen zijn vaak bang om deze cursus te doen. Eenmaal die stap gemaakt, al dan niet doorverwezen, zien ze eigenlijk alleen maar lotgenoten om zich heen. Dan wordt het iets makkelijker en valt de schaamte weg. Want dat is het vaak.”

KnoppencursusDe Lionsclubs in West-Brabant en Tholen dragen dit jaar bij aan het bestrijden van laaggeletterdheid. Huib van Lent van Li-

onsclub ‘De Vryehydt Etten’ uit Etten-Leur treedt op als coördinator. Zijn club heeft het voornemen bibliotheek Nieuwe Nobe-laer financieel te steunen om een cursus aan te kunnen bieden.

Ineke van den Elshout namens de biblio-theek: “Wij willen met het geld graag inloopmomenten houden waarbij mensen een knoppencursus krijgen op het gebied van nieuwe media, bijvoorbeeld een iPad en een mobiele telefoon. Daarvan begrij-pen ze vaak de gebruiksaanwijzing niet. Daarnaast willen we ze toegang geven tot allerlei programma’s zoals Twitter en Face-book om ze mee te laten gaan in de digitale ontwikkeling.” Tijdens de inloopmomenten lopen ook personen van de bibliotheek en het Kellebeek College rond. “Zij herkennen wie laaggeletterd zijn, waarna mogelijk een vervolgtraject plaatsvindt op het Kel-lebeek College.”

Laaggeletterdheid overwinnen? Leren le-zen en schrijven? Bel 0800-023 44 44

‘Mijn leven is echt verrijkt sinds ik die stap heb gemaakt’Bianca van Gennip overwon laaggelet terdheid na cursus

Van links naar rechts Hein Roels en Huib van Lent van de Lionsclub, Bianca van Gennip, Sonja van den Berge en Ineke van den Elshout. FOTO PETER HOUTEPEN

ETTEN-LEUR - “Laaggeletterdheid heb je in vele gradaties”, zegt Sonja van den Berge, docent van het Kellebeek College, onderdeel van ROC West-Brabant. “Echte analfabeten heb je bijna niet meer. Bij laaggeletterden hebben we het over mensen die best wel kunnen lezen en schrijven, maar onvoldoende om te functioneren in de maat-schappij. Vaak zijn het mensen die een hele lage vooropleiding hebben. Waarmee ik niet wil zeggen dat onder HBO-studenten geen laaggeletterden zijn.” Deze week, tot en met 15 september, is de Week van de Alfabetisering.

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan

alle merken garagedeurenShowroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel

0165-387335 www.romass.nl [email protected]

GaragedeurenLeverbaar in hout - kunststof en staal.

Page 4: Del 20130911

ELDERS 0,49

37ELDERS 0,39

29

ELDERS 0,99

59

ELDERS 1,19

89

ELDERS 1,49

1.09

ELDERS 14,99

9.99ELDERS 11,79

8.99

ELDERS 9,99

6.99

ELDERS 7,59

4.99

ELDERS 11,99

7.99VERGELIJKBARE

PRIJS 14,09

10.993 FLESSEN

10.-ELDERS 15,87

3 STUKS

79ELDERS 1,95

ELDERS 4,19

2.99

ELDERS 5,99

4.29

ELDERS 1,75

89

CO^TES DU RHO^NEMarquis de Valclair

WILLIAM LAWSON’S WHISKY70 cl

Absolutestuntprijs! Max 3 per klant. op=op

BOOMSMA GRAANJENEVER Hele liter

LIMONCELLO DI ANTONIO 70 cl

Zoete, volfruitige citroenlikeur. Voor de laagste prijs!

GALLO ROSÉ Ook rood of wit

+ Gallo wijnglas!op=op

SINAAS APPELSAP 1,5 liter

100% sap

PERRIER MINERAALWATER Hele liter

MINERAAL WATER 1,5 liter Nergens goedkoper!

JOJO TROPICAL 1,5 liter

Tropischvruchtensap met vitamine C

GULPENER PILSNER24 x 30 cl

COLA Ook Sinas of Lemon 1,5 liter

NAPOLEON BRANDY VSOP 70 cl

OBLOMOV VODKA Hele liter

Zacht van smaak voor een eerlijke prijs!

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD Berger Baron Topbordeaux, ook in rosé en wit

KRAT 24 FLESSEN

8.99ELDERS 14,69

ELDERS 15,99

9.99DAT SCHEELT 6,00!

DRINKBEKERS Stevig kunststof

Diverse, trendy kleuren! op=op

FLESOPENER Zoek uit! op=op

WHISKYGLAS Vierkant

Horeca kwaliteit! per stuk

DUVEL Speciaalbier 33 cl

Duivels lekker bier, nu extrascherp geprijsd

ELDERS 1,39

69ELDERS 1,35

99

TALL HORSE Rood of wit

Heerlijke Zuid- Afrikaanse wijnen. Zoek uit!

LE GRAND NOIRCHARDONNAY Ook rood

Grande klasse uit Frankrijk!

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD

Dorpsstraat 10 | ZUNDERT Molenstraat 4

Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 16 september 2013, zolang de voorraad strekt.

WWW.DIRCKIII.NL

Page 5: Del 20130911

ACTUALITEIT

PAGINA 5

ColofonHoofdkantoorBredaseweg 26, 4881 DE ZundertPostbus 22, 4880 AA ZundertTel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Ettenleurse Bode

Ettenleurse Bode

Redactie Peter Houtepen

Correspondenten Frans van der Bom, Mart van Lieshout, Huub Vervest

Acquisitie Lauran Mol

Druk Drukkerij Vorsselmans

SluittijdenAdvertenties dinsdag 10.00 uurVerenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 08.00 uurAanleveren via www.internetbode.nl

Bezorgklachten 076 599 8111

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

W E E K B L A D

Puzzel week 37De oplossing van deze puzzel is in week 38 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Dus nu zit er ook nog poep in de tot een homp geknede mix van rund-, varkens- en paardenvlees die we schijnen te eten. Ik ben benieuwd of de journalist van Zembla, die de misstanden in de vleesector vorige week aan het licht bracht, nog met een gerust hart twee boterhammetjes met een kroketje bestelt in de Vara-kantine. Ik denk van niet. Toch was de uitzending niet zo schokkend. Mensen die het nieuws volgen, wisten al dat de vleesverwerkingssector niet de meest betrouwbare is. En dat een keurmerk niet altijd betekent wat het zegt te betekenen is ook geen verrassing. Duurzaam hout met een FSC-keurmerk dat vrolijk in oerbossen wordt gekapt, goede doelen met een CBF-keurmerk waarvan de directie het ingezamelde geld het liefste in eigen zak stopt, boeren in ontwikkelingslanden die geen cent meer krijgen als ze koffie verbouwen voor Max Havelaar in plaats van voor een multinational en taxichauffeurs in Utrecht die met een taxikeurmerk rondrijden, maar aan geen enkele voorwaarde voldoen … het zijn slechts een paar voorbeelden.

Nederland houdt van keurmerken. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik denk ‘het zal wel’ als ik er een zie. Er zijn er simpelweg te veel. Als er ergens misstanden zijn, is een keurmerk negen van de tien keer de oplossing om die te beëindigen. Er komt een kleurrijk logo en een gelikte campagne, maar daarna stopt het vaak. Het zijn daarom panacees, lege hulzen, doekjes voor het bloeden. Misstanden voorkom je door vaak te controleren, maar dat kost geld en niemand heeft zin het daaraan uit te geven. De landelijke overheid voorop. Neem de Voedsel- en Warenautoriteit. Die is de laatste jaren met zo veel miljoenen euro’s gekort dat werknemers die er 40 jaar werken in die 40 jaar niet eens twee keer hetzelfde bedrijf kunnen bezoeken. Je moet investeren als je geen poep in paardenvlees wilt, maar de dat doet niemand. Ik denk er eerder een andere oplossing komt: een soort keurmerk voor keurmerken. Benieuwd welk flitsend logootje ze daarvoor verzinnen.

Keurmerken

ColumnEugène de Kok

Laatste maal kijken op D’n Overkant

ETTEN-LEUR - Tot eind dit jaar wordt er nog les gegeven in de twee schoolgebouwen van D’n Overkant in Etten-Leur. Daarna verhuizen de leerlingen van de locaties Lambertusstraat en de Stationsstraat naar de Brede school aan de Spoorzone. Vorige week donderdag waren belangstellenden (vooral oud-leerlingen) nog eenmaal in de gelegenheid om de gebouwen van binnen te bekijken. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. De locatie Lambertusstraat wordt na 1 januari ingenomen door de Vincent van Goghschool. Wat er met het 101 jaar oude gebouw aan de Stationsstraat gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. FOTO HANS VAN BERKEL

DOOR PETER HOUTEPEN

De aanwezigheid van een boven het com-plex rondjes draaiend vliegtuig vormden de voorbode van de opening. Na gedropt te zijn vanuit het vliegtuig landden een viertal parachutisten op het veld van REL. Ter hoogte van de middenstip van het hoofdveld overhandigden zij symbolisch de sleutel van het nieuwe clubhuis aan wethouder Jean-Pierre Schouw en REL-voorzitter Joop Janssen. Bij de ingang van het clubhuis werd vervolgens het logo met wapen van de vereniging onthuld en aan-sluitend door alle aanwezigen het clublied uit volle borst meegezongen.

BierfietsNa 42 jaar actief te zijn geweest op de Leur, heeft REL met de officiële inname van de accommodatie aan de Streek de overstap naar Etten gemaakt. Zaterdag werd dit eerder op de dag gesymboliseerd met een tocht van nagenoeg alle oud-voor-

zitters van de vereniging op een bierfiets van de oude naar de nieuwe locatie. Niet dat er toen veel bier werd gedronken; dat gebeurde eens te meer aan het eind van de middag nadat de opening definitief voltrokken was. Naast een clubhuis met een vier kleedkamers, een scheidsrech-terskleedkamer en een verzorgingsruimte, beschikt REL aan de Kempenerrandweg over twee nieuwe velden.

VergaderingNa een oproep voor enthousiaste rugby-ers werd op 14 juni 1971 tijdens een of-ficiële vergadering in café Hof van Holland Rugbyclub Etten-Leur opgericht. Peter van Maanen was de eerste voorzitter. Nog dat-zelfde jaar, op 29 augustus werd de eerste wedstrijd gespeeld en na aanmelding bij de Nederlands Rugby Bond kon REL deel-nemen aan de nationale competitie. REL startte in een poule met teams van recent opgerichte verenigingen en lagere teams van de al bestaande clubs.

VriendschapsbandNadat de wedstrijden vanaf de oprichting in 1971 werden gespeeld op Sportpark De Lage Banken, ging REL in 1976 van start op een door de leden geheel zelf aange-kleed en opgeknapt terrein met een eigen clubhuis op de voormalige locatie van Uni-tas’30 aan de Lange Brugstraat in Etten-Leur Noord.Begin mei werden hier de laatste rugbydu-els uitgevochten.Op zaterdag 4 mei kwam het Engelse Cla-verdon RFC voor een wedstrijd tegen het eerste team van REL op visite. Claverdon RFC bezoekt Etten-Leur al sinds 1985; tus-sen beide verenigingen bestaat een innige vriendschapsband.Een week later was het Schotse Falkirk RFC op bezoek. Ook met deze rugbyers uit Schotland onderhoudt REL al een jaren-lange vriendschapsband.De wedstrijd tegen Falkirk op 11 mei was de laatste rugbywedstrijd ooit aan de Lan-ge Brugstraat.

Nieuw sportcomplex REL geopendParachut is ten bezorgen sleutel van clubhuis

Voorzitter Joop Janssen (links) en wethouder Jean-Pierre Schouw hebben net het logo met wapen van de vereniging onthuld. FOTO PETER HOUTEPEN

ETTEN-LEUR - In aanwezigheid van wethouder van Sportzaken Jean-Pierre Schouw is zaterdagmiddag het sport-complex van Rugbyclub Etten-Leur (REL) geopend. De gloednieuwe accommodatie bevindt zich in het plan de Streek aan de Kempenerrandweg.

Page 6: Del 20130911

PAGINA 6

Passie voor Schoonheid, Van Bergenplein 54, Etten-Leur.

ETTEN-LEUR - Een goede aanvul-ling voor Etten-Leur, Passie voor Schoonheid. Brenda Gordon opent haar salon. “De combinatie met mijn salon en de DA Den Torfschipper is een aanvulling voor ons. Ik kan in de winkel mensen helpen met advies en de producten uit de salon kunt u ook gewoon kopen in de DA Drogist”, legt Brenda uit.

DOOR KIMBERLY NOUWS

Brenda Gordon is een jonge onderneem-ster, 21 jaar, en eigenaresse van passie voor schoonheid. “Ik heb de opleiding schoonheidsspecialiste gedaan aan de Schoonheidsschool in Antwerpen. Ik heb de opleiding in een half jaar doorlopen. Dat was even pittig, .maar zeker de moeite

waard!”Brenda zag een kans om iets voor zich-zelf te beginnen. Het kwam onverwachts op haar pad, maar ze moest en zou deze uitdaging aan gaan. Het is een moeilijke tijd om je onderneming te starten, maar Brenda heeft het voordeel dat ze nog thuis woont en daarom voor haar een ideale tijd. “Ik heb er echt zoveel zin in!” OpeningDe passie van Brenda is om mensen een goed gevoel te geven en lekker te laten ontspannen. Omdat de salon net open is, wil ze de salon aan iedereen showen. Daarom houdt ze op zaterdag 5 oktober een gezellige opening. Brenda heeft op dit moment een leuke actie lopen. De eerste standaard gezichtsbehandeling kost 37 euro en bij een volgende afspraak binnen

zes weken volgt een korting van 5 euro. De klant krijgt dan ook een kleine attentie mee. Op 5 oktober kunt u de hele dag bin-nenlopen voor eventuele tips of adviezen voor uw huid of over make up.

MerkPassie voor Schoonheid biedt vele be-handelingen. Gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, ontharen, mani-cure en pedicure wordt veel gedaan. Een kwalitatief goed merk is belangrijk wan-neer je een eigen salon hebt. “Ik ga wer-ken met het merk Louis Widmer. Dit is een merk met heel veel keuze. Het merk heeft alles met en zonder parfum. Speciaal ge-richt op mensen met een gevoelige huid. En het is ook betaalbaar.” In de toekomst wil Brenda Gordon zich verder verdiepen in huidproblemen. “Ik ga hier ook nog een

opleiding voor volgen. Daarom denk ik dat het merk Louis Widmer daar perfect op

aansluit”, aldus de leergierige onderneem-ster.

Brenda Gordon heeft veel passie voor schoonheid

‘ Ik moest deze ui tdaging pakken’

BEDRIJVIG NIEUWS

Onderneemster Brenda Gordon van Passie voor Schoonheid. FOTO KIMBERLY NOUWS

DOOR PETER HOUTEPEN

De kermis wordt op 14 september om 14.00 uur officieel geopend. De attracties bevinden zich op het Van Bergenplein, een gedeelte van de Geerkade en een gedeelte van de Korte- en Lange Brugstraat (tot de Domineesgang). In verband met de kermis is de warenmarkt van vrijdag 13 septem-ber verplaatst naar de Korte Brugstraat aan de noordzijde van het kermisterrein.

Vermaak Het vermaak op de kermis bestaat uit de Autoscooter, Funny Flight, Gebak- en olie-bollenkraam, Lucky Duck, Nougat-suikerk-raam, Holly Crane, Vietnamese loempia’s, Draaimolen, American Wipp, Mini-cars, Touwtjetrekken, Popcorn- en suikerspin, Pusher Palace, Big One, Amazone en

Beach Jumper. Nieuw dit jaar zijn de at-tracties Buggy’s, Flessenspel, Pingpong-spel en Skeebal.

RandprogrammaOp zaterdag is het straattheater van Clown Desalles op de kermis, die tussen 15.00 en 17.00 uur presentjes uitdeelt aan het aanwezige publiek. Ook worden er diverse vrijkaartjes uitgedeeld voor de attracties. Clown Desalles, een opvallende verschij-ning, gekleed in een lolbroek en grapjas met zijn fiets en koffer, maakt ook opval-lende ballondecoraties.

Op maandag 16 september is Mat Claas-sen, de swingende kok, te gast tussen 18.00 en 20.00 uur. Hij zorgt ongetwijfeld voor enthousiaste omstanders met zijn fornuis op wielen en opzwepende muziek.

Dinsdag 17 september wordt het kermis-publiek getrakteerd op een muzikaal pro-gramma tussen 19.00 en 22.00 uur. Optre-dens zijn voorzien van de lokale artiesten Manfred Jongenelis, Mister Nightlife en Yoeri L’Abéé, onder meer ook bekend van sterren.nl. Tevens vindt deze avond om-streeks 20.30 uur de trekking van de gratis kermisloterij plaats. Bezoekers krijgen bij deelname aan een attractie een gratis lot. Deze kunnen tussen 19.00 uur en 20.15 uur worden ingeleverd in een speciale bus na-bij de Skeeball in de Lange Brugstraat. De presentatie van deze avond is in handen van Etten-Leurenaar Peter Meesters. OpeningstijdenZaterdag en zondag van 14.00 uur tot mid-dernacht; op maandag en dinsdag van 15.00 uur tot middernacht.

Kermis Leur groeit naar 20 attractiesTevens straat theater, muzikaal programma en loter i j

De opvallende verschijning Clown Desalles is zaterdagmiddag op de kermis. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN

ETTEN-LEUR - De kermis die van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 september in Etten-Leur-Noord staat opgesteld, telt dit keer twintig attracties. Een stijgende lijn, want in 2006 stonden er slechts 13 attracties en in 2009 waren dat er 15. Het huidige aantal van 20 is onder andere te danken aan een kleine uitbreiding van het kermisterrein, een aantal jaren geleden, middels de Lange Brugstraat. Hier zijn tevens diverse horecagelegenheden in het kermislint opgenomen, die bijdragen aan een gezellige sfeer.

ETTEN-LEUR - Nieuwe Nobelaer en ZIEL slaan voor het tweede achter-eenvolgende jaar de armen ineen. Vorig genoot mening bezoeker nog van de solotoneelvoorstelling “De Buitenkant van meneer Jules” in de Lambertuskerk. Dit jaar wordt het we-reldberoemde stuk “Canto Ostinato” van Simeon ten Holt naar Etten-Leur gehaald. Een bijzonder project waar je als liefhebber van (klassieke) mu-ziek zeker bij moet zijn geweest!

In de uitvoering van ZIEL en Nieuwe No-belaer wordt de Canto Ostinato in een concert van 2 uur (non-stop) gespeeld door drie pianisten: Marie-Christien Over-dulve, Karel Goossens en Marian Bolt. Het is een concert waarvan de minimale muziek door zijn herhaling voor een grote beleving zorgt. Dat kan voor iedereen an-ders uitpakken. De één ervaart een soort opzwepend ritme, de ander ervaart een meditatieve flow. Het staat echter vast dat het een unieke ervaring, een beleving is. Bijzonder is dat u als bezoeker gedurende het concert mag doen wat u wilt; non-stop luisteren op een stoel, maar u mag ook gaan liggen om de muziek over u heen te laten komen. U kunt een pauze nemen en in de foyer terecht voor een drankje. En om het concept volledig te maken kunt u in de aangrenzende zaal een documentaire over de Canto te zien.

Simeon ten HoltEind november vorig jaar stierf op 89-ja-rige leeftijd de componist van de Canto, Simeon ten Holt. De ‘Canto Ostinato’ is

misschien wel het bekendste werk uit de Nederlandse klassieke muziek. Inmiddels zijn er honderden uitvoeringen en variaties gemaakt. Het dateert uit de jaren zeventig, en wordt meestal of 2 of 4 vleugels uitge-voerd.Door zijn eigenzinnige en - (volgens som-migen) - wat ouderwetse structuur heeft het iets bedwelmends. Veel critici vonden het stuk te mooi, te tonaal en niet vernieu-wend. Maar het NRC plaatste vorig jaar een artikel waarin stond: ‘Mensen worden gegrepen door de hypnotische, rondtollen-de motieven van Ten Holt. Ze gaven elkaar (toen nog) cassettebandjes met de bood-schap “Je moet dit luisteren!”. Zo wist de Canto een grote schare luisteraars aan zich te binden, een gemêleerd publiek van zowel professionele musici als mensen die normaal gesproken nooit klassieke muziek luisteren.’

VoorproevenWilt u alvast wat voorproeven dan kunt u terecht op youtube, daar zijn vele versies van het stuk te vinden. Wilt u na de voor-stelling het stuk nog eens thuis beluiste-ren, dan kunt u terecht bij de stand van Boekhandel Quist uit Bergen op Zoom. Zij verkopen die middag cd’s en boeken over de Canto en de componist zelf.Het concert vindt plaats op zondag 29 september op het Evenementenplein van Nieuwe Nobelaer. Ontvangst vanaf 14.00 uur, aanvang concert 14.30 uur.Voor de bezoekers die graag willen liggen is het advies een matje, deken en kussen mee te nemen. Kaarten zijn te bestellen via www.nieuwenobelaer.nl

ZIEL en Nieuwe Nobelaer brengen bijzonder concert

Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | www.vromans-ettenleur.decokay.nlRijen | Raadhuisplein 32 | www.vromans.decokay.nl| [email protected]

Afternoon Tea

Een styliste van Flamant zal tijdens deze middaginterieuradvies geven. Neem je plattegrond, foto’s

of andere materialen mee.

Aanmelden?Kom langs of mail ons!

Meer info vind u Online.

Page 7: Del 20130911

LIEF EN LEED

Familieberichten

WeekenddienstenBel voor levensbedreigende situaties 112.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171.Neem een identiteitsbewijs mee.ApotheekDienstapotheek naast huisartsenpost, tel. 502 5650.TandartsHet antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.Dierenartsgroep West-BrabantGezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Thebe Thuiszorg Etten-LeurVoor persoonlijke verzorging/verpleging.

Kleine teams, vertrouwde gezichten. Uitleen- en verhuurartikelen.Bel: 088-117 67 44 of mail naar [email protected]

Kantoor Voordeel.com1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

bureaus - kasten - stoelen - tafels

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

STALENDRAAIDEURKASTEN

NIEUW IN VERPAKKING

Met 4 legbordenLet op: afhaalprijzen!

(... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden)

Alle prijzen exclusief BTW.voorvan 125.-

95.-95.-Uitsluitend verkoop à

contant. Pinnen mogelijk.

50t/m80%van de catalogusprijzen

KORTING VAN

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

80b x 38d x 178h

KEUKENSthuis uw keuken kiezen

Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop enverlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken.

TEL. 076-5033971 WWW.ADHELLEMONSKEUKENS.NL

GRATISONTWERP EN DESKUNDIG ADVIES BIJ U THUIS

GRATIS OFFERTE CHECK, ALTIJD VOORDELIGER

Kwaliteits keukens v.a. € 3900,-

Ook het adres voor uw keukenrenovatie d.m.v. nieuwe deuren, werkblad

en/of apparatuur.

‘t kan allemaal bij Ad Hellemons Keukens

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

het Afscheidshuis

Annelies Dirven woonachtig in Etten-Leur is namens Jack Mathijssen uw contactpersoon in Etten-Leur.

Zij is te bereiken op:06 48498248

UITVAARTONDERNEMING WILMA VAN OPSTALUitvaartonderneming Wilma van Opstal

Rouwhuiskamer Haagweg 332 4813 XE Breda

www.wilmavanopstal.nl T 076 520 1799

een open visieeen eigentijds karakter

VERHUUR AFVALCONTAINERSVoor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz.

Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers.

Tel. 0622523365 / 0765971547

PARTYTENTEN DISCOUNTER

076-7501521 [email protected] www.partytentendiscounter.nl

het adres voor tenten, vlaggen, spandoeken

bedrukt in huisstijl

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66Dag en nacht bereikbaar [email protected]

www.verbraak-uitvaart.nl

2minutes2book.nl

Bioresonantie?

Page 8: Del 20130911

PAGINA 8

Kijk op: www.wooncafeettenleur.com

ETTEN-LEUR - Financieel adviseur Arie van den Ban van Rabobank West-Bra-bant Noord praat dagelijks met klanten over hypotheken. ‘Ook vaak vrijblijvend in een oriënterend gesprek’, vertelt hij. ‘Nu consumenten rechtstreeks voor ad-vieskosten moeten betalen, denken veel mensen dat elk gesprek kosten met zich meebrengt. Maar voor een oriënterend gesprek kun je gewoon zonder bijkomende kosten bij ons terecht. Pas voor een persoonlijk advies, gebaseerd op de specifieke situatie van de klant, brengen we kosten in rekening. En dat geven we op dat moment heel duidelijk aan.’

Hoeveel je kunt lenen bereken je makkelijk op rabobank.nl/hypotheken, waar je ook veel aanvullende informatie vindt. ‘Toch blijven mensen vaak met vragen zitten. In het oriën-terend gesprek leg ik uit hoe de hypotheekvormen er tegenwoordig uitzien, hoeveel je nu kunt lenen en wat het betekent als je bij onze bank een hypotheek afsluit. Verder vertel ik wat de advies- en afsluitkosten zijn en hoe je korting krijgt als je zelf de benodigde documenten aanlevert. Bij starters licht ik mogelijkheden toe als de Starterslening of het lenen en schenken door ouders.’

Afspraak makenWil je meer weten over welke stappen je moet zetten voor het kopen van je eerste huis? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek met één van onze adviseurs. Toe aan een persoonlijk advies? Ook de afspraak voor een adviesgesprek is zo gemaakt. Bel (076)-513 44 44 of mail naar: huis&[email protected]

Ontmoet onze financieel adviseurs tijdens het Wooncafé Etten-Leur voor starters op 3 oktober in Het Oude Raadhuis van de Gemeente Etten-Leur.

Wil je je eerste huis kopen?Kosteloos or iënteren bi j Rabobank West-Brabant Noord

KORT BEDRIJVIG

Financieel adviseur Arie van den Ban.

ETTEN-LEUR - Graag wil Rotary een-ieder informeren dat zij wereldwijd uitwisseling van studenten organi-seert en ondersteunt.

Om als student hiervoor in aanmerking te komen, hoef je echt niet per sé familielid te zijn van een Rotaryclublid. Er zijn korte tot lange uitwisselingen mogelijk; van 6 weken tot 11 maanden. Hiervoor wordt

op zaterdag 14 september een landelijke informatiemiddag georganiseerd in het Fu-tura college te Woerden. Tijd is van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te verkrij-gen bij de lokale Rotaryclubs of Rotaryclub Etten-Leur e.o. bij de voorzitter Youth Ser-vice, Elly Scheepers, tel. 06-51249600 of kijk op de site: http://www.rotary.nl/yep/nieuws/mdjc_landelijke_informatie-dag2013.PDF

Rotary studentenuitwisseling

KBO ETTEN-LEUR CZ

KofferbridgeBel dan eerst naar Ton Hartman tel. 076-8884385.

BridgenBinnenkort beginnen weer met een bridge-cursus. U kunt zich nu al aanmelden. Bel dan 06-83206113.Uitslag dinsdag 3 september, A lijn: 1. Corrie Groenhuis & Rinus v. Gils 60,23%; 2. Wim Willems & Jan Boers 57,11%; 3. Adrie vd Broek & Cor Krijnen 55,31%B lijn: 1. Gonny v Poppel & Jac Koreman 63,25%; 2. Corrie de Rooy en Piet de Rooy 59,44%; 3. Cor en Jan v Meer 59,31%C lijn: 1. Dina v Geel & Wim v Heugten 66,07%; 2. Wil de Weert & Jan de Vulder 65,38%; 3. Annke Oostvogels & Heleen LÁmi 61,60%Woensdag 4 september: 1. Jan Aarts & Bart Mol 72,50%; 2. Adrie vd Broek & Piet vd Wijngaard 54,38%; 3. Coby Brabers & Kees Baremans 53,75%Donderdagmorgen 5 september: 1. Riet Ansems-Bart Mol 66,3%; 2. Dympf Godecke-Henriet Kerstens 59,5%; 3. Joan Nuyten-Dieuwertje Vroom 56,3%Donderdag 5 september, A lijn: 1. Jan Aaarts en Rien Theunis 63,13%; 2. Naan-tje Rokx en Koosje Vermunt 60,50%; 3. Riet Goossens en Ria Nedermowe 56,50%B lijn: 1. Cisca Blom en Corrie Hermans 71,67%; 2. Nelly Nooren en Jac Brooy-mans 62,50%; 3. Nanny Nooren en Ria Luijkx 60,00%

KoersbalDe leden van Koersbalclub ‘Centrum-Zuid’

spelen gezellig elke maandagmorgen en vrijdagmiddag hun onderling partijtje koersbal in de Gong aan de Trompetlaan. Info Annie Suijkerbuijk tel. 5020520.Uitslagen vrijdag 6 september Mat 1: 1. Rinus Wijnings 25; 2. Jo Snepvangers 22; 3. Giel Hellemons 19; 4. Netty v/d Beemt 18; 5. Bas Maliepaard 16.Mat 2: 1. Cor v.d. Steen 32; 2. Jan Jo-chems 18; 3. Jaantje Nooijens 16; 4. Teun Voetee 15; 5. Kees Bakker 12.

SjoelenUitslag 4 september, A-klasse: 1. Lenie de Kok 1072 pnt; 2. Jeanne Aarts 1044 pnt; 3. Corrie Reijnaars 1037 pnt.B-klasse: 1. Teun Voetee 1030 pnt; 2. Ans de Kroon 993 pnt; 3. Emma v. Overveld 965 pnt.C-klasse: 1. Jaantje Nooijens 959 pnt; 2. Zus Buis 840 pnt; 3. Tonnie Pertijs 813 pnt.Belangstelling? Bel gerust even voor in-formatie (Rien v. Halteren tel. 5269812 of Mien Oomen tel. 5017453) of kom even vrijblijvend kijken in de Appelgaarde op donderdagmiddag.Op de site www.kbo-ettenleurcz.nl vindt U al het nieuws van de KBO.

Rik- en JokerdagOp vrijdag 4 oktober wordt er weer zo’n ge-zellige rik- en jokerdag gehouden bij KBO Etten-Leur C/Z. Op die dag is de zaal van De Appelgaarde in de Lambertusstraat 7 open vanaf 8.30 uur. Het kaartspelen be-gint precies om 9.00 uur. De jokerspelers spelen zowel in de voor- als in de namid-dag 2x12 potjes. Ook de rikkers verdelen de spellen over de voor- en namiddag, namelijk voor de pauze 2 x 20 potjes en

erna ook 2 x 20 potjes. Tussendoor is er een koffiepauze en in de middagpauze de lunch. Rond vier uur ’s middags zal de prijsuitreiking gedaan worden. Om mee te doen is het nodig zich in te schrijven vóór 18 september.Neem daarvoor en voor nadere inlich-tingen contact op met: Dhr. Jan Maas, Spoorlaan 4, Etten-Leur, tel. 076-5021448, e-mail [email protected]; Dhr. Rien v. Halteren, Hof v.d Houte 167, tel. 076-5269812; Mevr. Liza Aarts, Nic.Beetstraat 1, tel. 5032597; Mevr. Jo v. Halteren (voor de jokeraars), tel. 076-5269812. We maken er samen een plezierige dag van.

KBO LEUR

Er is nog plaats in de rolerisuitbusOp woensdag 2 oktober staat weer een ui-tje gepland met de rolerisuitbus. Deze keer is gekozen voor een bezoek aan het Nati-onaal Vlasserij-Suikermuseum in Klundert, alwaar u demonstraties en een rondleiding krijgt. De bus vertrekt om 13.00 uur bij de Petruskerk en om 13.15 uur van de Em-malaan en wij zijn om ongeveer 17.00 uur weer terug in Etten-Leur.Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor rol-stoel gebonden personen en er zijn ook nog gewone zitplaatsen beschikbaar. Rol-stoel gebonden deelnemers kunnen zelf hun begeleider meenemen, of u kunt ook de KBO voor u een begeleider laten zoe-ken. Zowel leden, als niet leden, zijn wel-kom om deel te nemen aan dit uitstapje.Voor meer informatie kunt u bellen naar Antoon Vermeulen tel. 5020088. U kunt ook een mailtje sturen: [email protected]

SENIOREN

ETTEN-LEUR - Het Oecumenisch Overleg organiseert op 12 september een Diaconaal café in de Smeltkroes.

Het volgende Diaconaal café staat in het teken van de Vredesweek. De Vredesweek 2013 heeft als motto ‘Act for peace’. Op 12 september komt Yolande van Steeke-lenburg in De Smeltkroes in Etten-Leur iets vertellen over geestelijke verzorging bin-nen de krijgsmacht. Zij is aalmoezenier bij

de Koninklijke Luchtmacht met als stand-plaats Woensdrecht. In eerste instantie zal zij uitgaan van een aantal vragen, o.a. over de vredesmissies en geestelijke ver-zorging. Daarnaast kan zij het een en ander vertellen over haar contacten daar tijdens haar missie en wat zij heeft kunnen doen, het thuisfront en de thuisfrontdagen, de adaptatiegesprekken op Kreta voor uitge-zonden militairen die terugkomen. Na de pauze zal er volop ruimte geboden worden

om in te gaan op vragen van de aanwe-zigen.Om 20.00 uur start de avond aan de Kwa-destraat 2, 4671 NH Etten-Leur, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Na de af-sluiting om 22.00 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Aanmelden (niet noodzakelijk, wel gewenst) kan bij Gerard Hanselaar: 076-5014072 of 06-28875387; [email protected].

Diaconaal CaféIn kader van de Vredesweek

ETTEN-LEUR - Van vrijdagavond 20 sep-tember 22.00 uur tot maandagochtend 23 september 06.00 uur is de rotonde Schoonhout-Couperuslaan in Etten-Leur afgesloten voor alle verkeer. In dit week-end wordt de bovenste deklaag van de

rijbaan van deze rotonde en die van de rijbaan tussen de twee rotondes van de Parklaan aangelegd.

De deklaag vormt het sluitstuk van de werkzaamheden aan de rotonde Schoon-

hout-Couperuslaan en de rijbaan naar de rotonde Anna van Berchemlaan-Rode Poort. Het verkeer wordt omgeleid. Het werk was in juni al gepland, maar moest toen worden uitgesteld door het faillisse-ment van de toenmalige hoofdaannemer.

Weekendafsluiting rotonde Parklaan

WOONCAFÉETTEN-LEUR De sleutel naar je eerste huis!

STAAT UW HUISTE KOOP?Starters krijgen tijdens hét Wooncafé Etten-Leur alle informatie over het kopen of huren van hun eerste huis. En misschien is dat wel uw huis!

Samen maken we woonwensen mogelijk.

Knip de poster hiernaast uiten hang deze voor uw raam.

Page 9: Del 20130911

WOONCAFÉ

FACEBOOK.COM/WOONCAFEETTENLEUR @wooncafeEL

ETTEN-LEUR

EEN INITIATIEF VAN:

De sleutel naar je eerste huis!

ALLEINFO OVERWONEN

LOCATIE | GEMEENTE ETTEN-LEUR Het Oude Raadhuis, ingang Markt 1, via het bordesSTART | aanvang om 19.00 uur

DONDERDAG3 OKTOBER 2013

Speciaal voor starters!

EEN GOEDE VOORBEREIDING

OP DE OPEN HUIZENROUTE!

TIP

KIJK VOOR HET

VOLLEDIGE

PROGRAMMA

OP DE SITE

EN MELD JE AAN

www.wooncafeettenleur.com

STARTERS-LENINGNUMOGELIJK!

Page 10: Del 20130911

13-14-15 sept.

13-14-15 sept.

13 sept. t/m 12 okt.13 sept. t/m 12 okt.

Het programma vindt u op www.halderberge.nl

DE EERSTE NIEUWE APPELS EN PEREN

ZIJN ER.KOM ZE PROEVEN!

Zater

Bezoek onze websitewww.groentenvandeboer.nl

en onze facebook-pagina.

In onze ruime showroom vindt u alles op gebied van: Binnendeuren Buitendeuren Hang- en Sluitwerk

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

SUPERACTIES!

DEALER VAN O.A. SKANTRAE EN AUSTRIA BINNENDEUREN EN DEURBESLAG VAN ENTRA

De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Elders al vaak laten behandelen en nog weinig resultaat?

Bezoek dan de huidtherapeuten voor een behandeling met de nieuwste laserapparatuurLasers voor o.a. licht gekleurde haren, gevoelige huid en voor een donkere huid.

OVERBEHARING

Zomergemstraat 2a4826 CW Breda

076 578 00 50 www.dermcentrum.nl

En nog Véél Méér kortingen!!!!

Kom dus naar onze winkel op Zondag 15 september tussen

11.00 en 16.00 uur enSt. Janstraat 45 Hoeven Tel. 0165-326072(Voorheen Boere Tweewielers Hoeven)www.carlveeketweewielers.nl

15 % KORTING€ 590,=

15 % KORTINGop de Gazelle E- Bikes

€ 1619,=

15 % KORTING Trek T-500 + € 2019,=

FIKSE KORTINGEN Trek 3500op de ATB collectie 2013 Vanaf: € 313,=

20 % KORTING Gazelle Squadra€ 640,=

18 % KORTING Trek L-300 € 655,=

zoals:

Page 11: Del 20130911

Uw partner voor al uw installatiewerk!Nieuwbouw en verbouw van badkamers is één van onze belangrijkste

disciplines. Maar ook op het gebied van cv-ketels, complete cv-instal-

laties, ventilatiesystemen, gas-, water- en verwarmingsinstallaties

hebben wij met een eigen installatiebedrijf onze kennis en kunde in

huis. Tevens hebben wij ons gespecialiseerd in het toepassen van

duurzame energietechnieken, zoals warmtepompen en zonnepanelen.

Vraag vrijblijvend om advies of een offerte.

www.sanidrome.nl/vandenbroek

Vosdonk 41, Etten-Leur

(076) 502 07 89

20 jaar Sanidrõme20 jaar vakmanschap

Abonneer u op onze nieuwsbrief via aldi.nl

0.49v van 0.89

0.79v van 1.59

50%goedkoper

45%goedkoper

14.99

29.99

9.99

7.99

3.29

1.69 0.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

Als eerste op de hoogtevan onze aanbiedingen?

www.aldi.nl

NIEUW!

Vanaf woensdag 11-09-2013

Vanaf woensdag 11-09-2013*Vers & voordelig!

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 11-09-13 t/m dinsdag 17-09-13.

Minneola’s 1 kg

Spitskool Per stuk

Wijnen 1 LHalfzoete witte, droge witte, rosé of rode wijn.

Kant-en-klaar maaltijdenDiverse soorten.400 g

FietsshirtDames of heren. Lange mouw. Maten: 38 t/m 42 en 50 t/m 54.

Ultralight jackDames- of herenjackMaten: S t/m XL.

FietsschoenenRace- en spinningschoenen.Maten: 40 t/m 45.

FietshandschoenenMaten: 7 t/m 10.

Steenoven-baguetteRustique of meergranen.250 g

2minutes2book.nl

Anti-Aging?

SCHIMMELNAGELS

Zomergemstraat 2a4826 CW Breda

076 578 00 50 www.dermcentrum.nl

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser.Na de laserbehandeling worden de nagelsgeleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

DAKWERKENvernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera.

Bel Zoomdak06-18514726

www.zoomdak.nl

Page 12: Del 20130911

Voorsteven 11 4871 DX Etten-LeurTel. 076-5016517 Fax 076-5036988

GSM 06-53838824

Aanleg, onderhoud en reparatie van:

- Sanitair, gas en waterinstallaties- CV installaties- Dakbedekkingen- Zink en loodwerken

[email protected] www.broeren-bv.nl

KUNSTGEBITTENTOMSON

REPARATIES & NIEUWEMET GARANTIE076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)Vagevuurstraat 5 Zundert

wespen

of ander ongedierteBel LVS

06-1059869806-10014051

WESPENBESTRIJDING

kijk opwww.josstruijs.nl

06-54398577

LADDERKONINGPROFESSIONELE LADDERS TEGEN

CONCURRERENDE PRIJZENBijv. 2 x 14 sporten:Aluminium ladder 7 meter ...........€ 199,-

Ook inruil rolsteigers.Werkhoogte 6 meter compleet.Nieuw € 1900,- .........Nu € 875,- incl. btw

www.ladderensteigerkoning.nl Tel: 0165-561424 Roosendaal

KOOPZONDAG 15 september11.00u tot 15.00u

Onze collectie isweer compleet!

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag,donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

Kookboeken........................................ € 0,40Pinkeltjes ........................................... € 0,25Puzzelboekjes ................................... € 0,25 Kinderboeken ..................................... € 0,10Kinderpotjes en WC brilletjes ............. € 0,50 Riemen ............................................... € 0,25Breinaalden per paar .......................... € 0,25Melkkannetjes..................................... € 0,20Alle glazen artikelen ...............HALVE PRIJSGrote sortering sierband .........HALVE PRIJS

TENNISLESSEN

en

TENNISBAAN

TE HUUR

Tel:

06-20289463 ww

w.te

nniss

choo

lpat

rick-

nooi

jens

.nl

WIJ HELPEN JE SNEL AANDE PARTNER DIE BIJ JE PASTDrie goede redenen voor een

inschrijving bij Mens & Relatie.Meer weten? Bel:

Lia van der Wel 0165-388816Of 088-0221900 (landelijk)

Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

OPHEFFINGSUITVERKOOPALLES 70% *KORTINGDe korting is nú geldig t/m de laatste verkoopdag 21 september. Daarna is ons

tuincentrum echt gesloten. Dus wees er snel bij, want OP=OP!

Heilaarstraat 175 (bij Woonboulevard Breda)Breda

* M.U.V. TUINMEUBELEN: TOT 40% KORTING

2minutes2book.nl

Massage?

Page 13: Del 20130911

ZUNDERT076 - 597 37 03

Levering vanNATUURSTENENBINNENVLOEREN

Dre Wit (‘t) goedreparaties witgoed

productenEtten-Leur

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

076-5011668 I fax 076-5036557

Alles op het gebied van reparatie en vernieuwen van daken.

Leiendaken, singeldaken, platte daken, zink, loodwerken en dakgoten.

[email protected]

VAN ROODEN

076-5019754

POTTENBAKKERSTRAAT 18 4871 EP BEDRIJVENTERREIN ATTELAKEN

ELISE DANSSCHOENEN

0167-522939 / 06-10807891

Algemene Kennisgeving

Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal,

Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263,

Email [email protected], www.wvsgroep.nl

Agenda:

Openbare vergadering Algemeen Bestuur

Geldig t/m 29 september 2013. Actie geldt voor monturen vanaf €79. Dit geldt voor één persoon. Kiest u voor een 2e bril dan kunt u uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Kiest u voor de varifocale glazen dan ontvangt u standaard varifocale glazen. Kiest u voor de ontspiegelde of meekleurende glazen dan ontvangt u standaard enkelvoudige glazen. Kiest u voor zonnebrilglazen krijgt u de UV-filter en de tint gratis. Voor glasopties zoals dunne of polaroid glazen gelden vaste toeslagen. Acties gelden niet in combinatie met elkaar. © 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved. www.specsavers.nl

WAS NOU MAAR NAAR SPECSAVERS GEGAAN!Specsavers Etten-Leur Hof van den Houte 156 076 501 4409

2minutes2book.nl

Pedicure? TE KOOP:Jonge bruine en witte

legkippen tegen de leg.

Ook ééndags kuikens. Afhalen na telefonische afspraak.

Ook verkoop van Shell Dieselolie en veevoeders.

Vraag vrijblijvend informatieHenk Brummelkamp

Ulicotenseweg 9 ChaamTel. 06-53937555St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s.Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t LeursbaantjeAlles voor uw dak

ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten.Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda

www.dedakshop.nl

Page 14: Del 20130911

Gemeente Etten-LeurBezoekadres stadskantoor:

■ Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur

Openingstijden van de

publieksbalies:

■ Zonder en met afspraak: Maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur Maandag van 17.00 - 19.00 uur■ Uitsluitend op afspraak: Maandag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur

Openingstijden van het

informatiecentrum:

■ Maandag van 9.00 - 19.00 uur■ Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

Postadres:

■ Postbus 10100, 4870 GA Etten-Leur■ Roosendaalseweg 4, 4875 AA Etten-Leur■ E-mail: [email protected] (algemene informatie)■ E-mail: [email protected] (alleen afvalinformatie)

Internet:

■ www.etten-leur.nl■ www.afval3xbeter.nl■ www.debanakker.nl■ www.koepel-etten-leur.nl■ www.brandweermwb.nl■ www.politiemwb.nl

Informatienummers:

■ Gemeente: 14 076■ Afvalinformatienummer: 0900 2020217 (€ 0.10/m)■ Melden van milieuklachten (lawaai, stank, vuil): 14 076■ Elz startpunt voor welzijn, zorg en wonen:

(076) 5038939■ Brandweer: 088 2250100■ Politie (niet spoedeisend): 0900 8844■ Als elke seconde telt: 112

G E M E E N T E E T T E N - L E U R 1 1 S E P T E M B E R 2 0 1 3

Agenda van de opiniebijeenkomst van de gemeenteraad op 16 en 17 septemberHet presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 16 september en op dinsdag 17 september aanstaande ’s avonds vanaf 19.00 uur een openbare opiniebijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en bur-gerleden. Om 19.30 uur wordt gestart met de opiniebijeenkomst in kamer 1.04 A/B/C van het vergadercentrum.

Tijdens de opiniebijeenkomst komen onder-

staande onderwerpen aan de orde:

Maandag 16 september – Blok Bestuur en

dienstverlening

■ Voorstel om de Gemeenschappelijke Rege-ling Belastingsamenwerking West-Brabant te wijzigen omdat Dongen en Moerdijk toe willen treden tot de gemeenschappelijke regeling.

■ Voorstel over de vaststelling van het beleids-kader cameratoezicht.

■ Voorstel om aanvullend krediet te verle-nen voor realisatie nieuw Sportcentrum De Banakker.

Maandag 16 september – Blok Leven

■ Brief van het college over de plaatsing van een kunstwerk in Centrum Oost:

N.B. Bij dit onderwerp wordt aan u de

mogelijkheid geboden om aan te geven

wat u hiervan vindt (inspreken).

■ Voorstel beantwoording van de onderzoeks-vragen Takendiscussie m.b.t. cultureel exper-tisecentrum (Nieuwe Nobelaer).

Dinsdag 17 september – Blok Wonen

■ Voorstel vaststelling Bestemmingsplan Bui-tengebied.

■ Voorstel concept GVVP (Gemeentelijk Ver-keers- en Vervoersplan) vrijgeven voor de inspraak.

■ Voorstel vaststelling bestemmingsplan Olym-piade 43.

■ Voorstel vaststelling aanpassing verordening starterslening 2013 gemeente Etten-Leur.

Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de agenda van de opiniebijeenkomst ver-krijgbaar in het informatiecentrum van het stads-kantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met dinsdag 17 september 2013, op werkda-gen tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4.

De volledige agenda van de opiniebijeen-

komst is beschikbaar op de gemeentelijke

internetsite www.etten-leur.nl bij Bestuur

& Organisatie > Internetsite gemeenteraad

en vervolgens in de kalender bij de datum

16 en 17 september op ’Opiniebijeenkomst’

klikken.

Speciale speld voor ZwerfAfvalPakkersKent u iemand in uw buurt die wekelijks

of misschien zelfs dagelijks op pad gaat

om zwerfafval op te ruimen? Laat het

ons weten!

Ook in Etten-Leur zijn er buurtbewo-

ners die zich geheel vrijwillig regelma-

tig inzetten voor een mooi en schoon

Etten-Leur. Zijn doen fantastisch werk

en verdienen het daarom om in het zon-

netje gezet te worden. Tot 20 september

aanstaande kunt u personen aanmelden

die dit verdienen.

Op woensdag 25 september aanstaan-

de is er een informatieavond over het

Gemeentelijk AfvalbeheerPlan. Meer

informatie over deze avond verschijnt de

komende weken op de gemeentepagina.

Tijdens de bijeenkomst komt ook het

onderwerp zwerfafval aan de orde en

ontvangen de voorgedragen personen

de zogeheten ZAP-speld uit handen van

wethouder Jan van Hal.

Heeft u al iemand in gedachten? U

kunt zijn of haar gegevens doorgeven

aan mevr. M. van Dueren den Hollan-

der, per telefoon 076 5024282 of mail

[email protected].

Zie www.etten-leur.nlBestuur & Organisatie >Internetsite gemeenteraadVervolgens in de kalender bij 16 en 17 september op ‘Opiniebijeenkomst’ klikken

Zie www.etten-leur.nlActueel >Werk in uitvoering

Herinrichting Parklaan: Weekendafsluiting rotonde Schoonhout-CouperuslaanVan vrijdagavond 20 september 22.00 tot maandagochtend 23 september 06.00 uur is de rotonde Schoonhout-Couperuslaan afgesloten voor alle verkeer. In dit weekend wordt de bovenste deklaag van de rijbaan van deze rotonde en die van de rijbaan tussen de twee rotondes van de Parklaan aangelegd. De deklaag vormt het sluitstuk van de werkzaamheden aan de rotonde Schoonhout-Couperuslaan en de rijbaan naar de rontonde Anna van Berchemlaan – Rode Poort. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting met borden omgeleid.

Omleiding

Tijdens dit weekend kunt u de wijk Hoge Neer uit via de Hilsebaan, Hoge Vaartkant of via Achter de Molen, Bisschopmolenstraat en Beiaard.

De huisartsenpost is te bereiken via de rotonde Rode Poort-Anna van Berchemlaan en vervolgens via de Oude Bredaseweg.

Op de hoogte blijven?

U kunt de voortgang van de werkzaamheden aan de Parklaan volgen via de gemeentelijke pagina’s in de Etten-Leurse Bode, via www.etten-leur.nl, via twitter (#parklaanettenleur) en facebook.

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de heer E. Stolk en/of J. Lazeroms van de afdeling Techniek & Uitvoering via 14076. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen via [email protected]

Even geen Digitaal loket op zaterdagOp zaterdag 14 september worden er bij de gemeente Etten-Leur enkele technische onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het werk vindt plaats tussen 7.30 uur en onge-veer 13.30 uur. Tijdens het onderhoud is het Digitaal loket op onze website www.etten-leur.nl niet beschikbaar. Ook de telefonische bereikbaarheid kan die ochtend minder goed zijn vanwege (korte) onderbrekingen.Onze excuses voor het eventuele ongemak, maar zodra het onderhoud is afgerond zijn we weer graag tot uw dienst. Alvast bedankt voor uw begrip.

Verkeersmaatregelen voor de JaarmarktTen behoeve van de Jaarmarkt zijn de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen voor 29 september 2013 van 06.00 tot 20.00 uur:

1. Het afsluiten van de volgende wegen/weggedeelten voor alle verkeer, met uit-zondering van voetgangers en hulpverle-ningsvoertuigen door middel van (drang-hekken voorzien van) borden model C01 van het RVV 1990:

■ Het Raadhuisplein (dichtklappen onderborden behorende bij C01-bor-den);

■ Plein aan de Markt (dichtklappen onderborden behorende bij C01-bor-den);

■ Markt, gedeelte Raadshuisplein/Oude Bredaseweg – Rochussenlaan/ Lambertusstraat;

■ Oude Bredaseweg, gedeelte Markt – Anna van Berchemlaan;

■ Bisschopsmolenstraat, gedeelte Raadhuisplein – rotonde Rode Poort/Beiaard;

■ Markthof; ■ Ridderstraat; ■ Toegangsweg Oderkerkpark;2. Het instellen van een parkeerverbod

door middel van borden model E01 van het RVV 1990 en aanwijsborden voor de parkeervakken gelegen in de straten onder 1;

3. Het instellen van een stopverbod in de toegangsweg/inrit Stationsstraat – Van Kuijckflat door middel van borden model E02 van het RVV 1990;

4. Het tijdelijk opheffen van de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) in de Achtervang door middel van het afdek-ken van borden model C02 en C03 van het RVV 1990;

5. Het tijdelijk opheffen van de verplichte rijrichting (éénrichtingsverkeer) in de Stationsstraat (gedeelte Markt – Anna van Berchemlaan) door middel van het afdekken van borden model C02 en C03 van het RVV 1990;

6. Het verwijderen van de paaltjes ter hoogte van de Van Kuijckflat, Torenpad en Raadhuisplein/plein Markt.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na het bekendmaken van het besluit aan de aanvrager bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur.

Page 15: Del 20130911

G E M E E N T E E T T E N - L E U R 1 1 S E P T E M B E R 2 0 1 3

Etten-Leur heeft Antwoord© bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunningBurgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in de periode van 28 augustus 2013 tot en met 6 september 2013 onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Desgewenst kan de aanvraag worden ingezien na het maken van een afspraak. Hiervoor kan tijdens kantooruren telefonisch contact worden opgenomen op het nummer 14 076.

Datum ingekomen Intern kenmerk Omschrijving project Locatie Postcode

28 augustus 2013 2013OG0320-01 het aanleggen van twee nieuwe in/uitritten Nijverheidsweg 120 4879 AZ29 augustus 2013 2013OG0321-01 het kappen van 11 dubbelbloemige paardenkastanjes Brabantpark n.v.t.30 augustus 2013 2013OG0333-01 het verlengen van een bedrijfsruimte Achter Boerkens 18 4874 LR30 augustus 2013 2013OG0327-01 het kappen van 2 Salix Alba bomen Lage Vaartkant n.v.t3 september 2013 2013OG0332-01 het splitsen van een pand Markt 96 4875 CG3 september 2013 2013OG0331-01 het plaatsen van een dakkapel Banjostraat 20 4876 XK

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in de periode van 30 augustus 2013 tot en met 6 september 2013de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, (deels) hebben verleend.

Verzenddatum besluit Intern kenmerk Omschrijving project Locatie Postcode

5 september 2013 2013OG0223-01 het plaatsen van een CO2 tank Lage Donk 29 4874 LM30 augustus 2013 2013OG0255-01 het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening tbv een wijziging van het gebruik van een ruimte Markt 87 4875 CC4 september 213 2013OG0256-01 het bouwen van een “mezzanine” Nijverheidsweg 9 en 11 4879 AP4 september 213 2013OG0280-01 het uitbreiden van de woning Graspieper 5 4872 WV3 september 2013 2013OG0136-02 Het uitbreiden van een bestaande rundveestal Naaldstraat 3 4873 LZ

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaarmaken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde inartikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopigevoorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunningenBurgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten om de beslistermijn van de onderstaande aan-vragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken.

Datum ingekomen Intern kenmerk Omschrijving project Locatie Postcode

10 juli 2013 2013OG0272-01 detailhandel in volumineuze dierbenodigdheden Trivium 150 4873 LP12 juli 2013 2013OG0284-01 het bouwen van 20 woningen Stationsstraat Hof van Ballaert n.v.t.

Verleende evenementenvergunningDe burgemeester van de gemeente Etten-Leur maakt bekend dat zij in de periode van 2 september 2013 tot en met 6 september 2013 de volgende evenementenvergunning heeft verleend.

Verzenddatum besluit Intern kenmerk Evenement Locatie Periode

3-9-2013 2013ET0073 het houden van een jaarmarkt op 29 september 2013 Markt, Oude Bredaseweg, Raadhuisplein, Bisschopsmolenstraat n.v.t.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaarmaken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de burgemeester van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemenewet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indienonverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Etten-Leur, 11 september 2013

Rampbestrijdingsplan Synbra Technology B.V. vastgesteldDe voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant maakt bekend dat op 2 sep-tember 2013 het Rampbestrijdingsplan Synbra Technologie B.V. is vastgesteld. Het rampbe-strijdingsplan treedt een maand na vaststelling in werking.

Het rampbestrijdingsplan bevat het geheel van te nemen maatregelen tijdens de eerste uren van een ramp bij Synbra Technologie B.V. te Etten-Leur. Het Rampbestrijdingsplan heeft in de periode van 13 juni tot en met 25 juli 2013 ter inzage gelegen in het Stadskantoor te Etten-Leur. Er zijn door belanghebbenden in genoemde periode geen zienswijzen en/of bezwaren ingebracht.

Het rampbestrijdingsplan met vaststellingsbe-sluit ligt gedurende zes weken na deze publicatie ter inzage in het Stadskantoor van Etten-Leur, Roosendaalseweg 4. Het vastgestelde rampbe-strijdingsplan kan worden ingezien tijdens kan-tooruren. U vindt het vastgestelde rampbestrij-dingsplan ook op www.veiligheidsregiomwb.nl.

Bezwaar tegen het besluit tot vaststelling van het rampbestrijdingsplan is niet mogelijk (artikel 7.1, 1e lid onder d Algemene wet bestuurs-recht). Beroep tegen het besluit kan worden ingesteld bij de rechtbank in Breda, Postbus 90110, 4800 RA Breda door belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze tijdens de voorbereidingsprocedure te hebben ingediend.Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste het volgende te bevatten:a. Naam en adres van de indiener;b. De dagtekening;c. Een omschrijving van het besluit waartegen

het beroep is gericht;d. De gronden van het beroep.

Tilburg, 11 september 2013

De Voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-BrabantDhr. mr. P.G.A. Noordanus

Sluit je aan bij B-Riders!In heel Brabant rijden binnenkort B-Riders naar hun werk. Als B-Rider laat je wat vaker de auto staan en neem je gewoon de fiets of e-bike. Je krijgt ondersteuning van een Online Fietscoach en er is een aantrekkelijke E-Bike Bonus. B-Riders ondersteunt namelijk forenzen die met de fiets of elektrische fiets naar hun werk gaan. De Online Fietscoach is een slimme app (sinds eind augustus beschikbaar) die je stimuleert om vaker de fiets te nemen, je doelen te bereiken en nog meer uit je fiets te halen. Met de belas-tingvrije E-Bike Bonus verdien je een deel van de aanschafkosten van een e-bike terug door op de fiets naar het werk te gaan. Fietsen naar je werk bespaart benzinekosten, je voelt je er lekker bij en je verdient er een belas-tingvrije bonus mee. Een driedubbele kick dus.

Wil je ook beginnen? Sluit je dan aan bij B-Riders

Sinds eind augustus kun je starten met terugverdienen van je e-bike. De belangrijkste voorwaar-den voor deelname aan de E-Bike Bonus zijn:■ Je werkt in Brabant■ Je woont meer dan drie kilometer van je werk■ Je gaat nu vaker dan de helft van de werkdagen met de auto naar je werk■ Je wilt vaker met de elektrische fiets, ofwel e-bike naar het werk i.p.v. met de auto■ Je hebt een aankoopbon van jouw e-bike■ Je hebt een smartphone (iPhone of Android)

Kijk op www.b-riders.nl voor meer informatie en word zelf B-Rider! Heb je vragen, laat het weten via [email protected]. Of bel met 06-41 37 46 73.

Kom naar de kermis in Etten-Leur-Noordvan 14 t/m 17 september

Informatie: www.kermisetten-leur.nl

Page 16: Del 20130911

ONDERNEETT

De Leurse haven

Leur

Kanon

Adriaan van Bergen

Jan Reedijk UitvaartverzorgingJagershof 10, 4871 KG Etten-Leur, tel.: 076 – 5022887

www.janreedijkuitvaartverzorging.nlWij zijn 24 uur p/dag voor u bereikbaar.

Inwoners van de gemeente Halderberge kunnen naeen overlijden contact opnemen met Ismel van Weeghel,

tel.: 06 – 12936831, b.g.g.: 076 – 5022887.Ook voor een uitvaart met een klein budget.Advies: Bewaar deze publicatie bij uw polissen.

Zomer 2014 boekbaar!

Domineesgang 14a | 4871 KA Etten Leur

T. 076-5038352 | [email protected] | www.vx.nl/mundisol

Vanaf

28 sept. geopend

Geerkade 3

FrijtersFeestshop

The place to be Voor alles wat met ‘haar’ te maken heeft

076-5013575 Langebrugstraat 1A Etten-Leur www.Cpcoiffures.nl

Het is ook kermis bij La Parure Mode Leur!

Tijdens de gehele kermisperiodekrijgt u bij aankoop vanaf € 25,--

een mooie sjaal naar keuze cadeau!Geldt niet voor SALE-artikelen

staat voor u klaar.

LET OP DE BODE VAN 25 SEPTEMBER

BRILLEN EN CONTACTLENZENVan Bergenplein 4, Etten-Leur

076 - 50 30 640www.b-optics.nl

GOED ZIENEN

GEZIEN WORDENBIJ

Leurs Voetpad 4, aan Korte BrugstraatTel. 076 - 50 41 177

Voor speciaal handgemaakte fietsen:

‘Tildrie fietsen’

Nieuwsgierig geworden?Bezoek Fietsenwinkel de Leur of Facebookpagina ‘Tildrie’

bover

pinternet : ww

500 g

Sp

Page 17: Del 20130911

MERS TEN-LEUR NOORD

PRESENTEREN ZICH

gratis parkeergelegenheid!

n we ook zo!

sol wordt VakantieXperts Mundisol!

Xperts met dezelfde service blijft voor u klaarstaan.

n formule spelen we meer dan ooit in op uw

. Onze persoonlijke aandacht voor uw vakantie staat

et vaandel. Dit vindt u ook terug op onze vernieuwde

sol.

e klant zoeken, selecteren en organiseren wij de

oiste ervaringen, uw fijnste herinneringen blijven

s reisburo en kraak de code en maak kans op mooie

met uw persoonlijke wincode XXXX mee.

er 2011 t/m 28 februari 2012)

boven met onze unieke HeliXperience.

nmalig de mogelijkheid per helikopter het luchtruim

ekken. Voor slechts 59,- boekt u deze ongelofelijke

t vol = vol.

rts Mundisol

rian

esgang 14a | 4871 KA Etten Leur

5038352 | [email protected] | www.vx.nl/mundisol

berg-Aman,

rstaan.

tie staat

ieuwde

j de

ijven

p mooie

uchtruim

lofelijke

JACHTHAVEN-RECREATIEPLAS-PAVILJOEN-RONDVAARTBOOT

FEESTEN - BRUILOFTEN PARTIJEN RONDVAARTEN EN EXCLUSIEVE FEESTEN

www.turfvaart.nl www.mps-brabant.nl

Van Bergenplein 14, Etten-Leur. Telefoon: 076-503 75 75

Tijdens de KERMIS ALLE DAGEN

onze MILKSHAKES voor de HALVE PRIJS!

Café-Zaal

Wim en ElsVan Bergenplein 41 Etten-Leur, Tel.: 076 - 501 23 35

Tijdens Leurse KermisZaterdag 14 september

Surprise Partymet o.a. Marco Korebrits, Mister Nightlife,

Angelique en vele andere!

Zondag 15 september

Freddy Marchall

20.00 uur Gratis entree

15.00 uur

Gratis entree

5 kilo 1

Springt eruit in groenten en fruit.

Verse Raapsteeltjes

3 bosjes 1,25

Aanbiedingen geldig van 11 t/m 22 september

Vanaf hedennieuwe oogstHollandse handappelen en peren

Ook voor kant en klare maaltijdenTiental verschillende keuzes

Passie voor SchoonheidEen vernieuwde schoonheidssalon

met een leuk aanbod!OPENINGSACTIE!

De 1e standaard gezichtsbehandeling € 37,00 en bij uw volgende gezichtsbehandeling

binnen 6 weken een korting van € 5,00

Voor iedere nieuwe klant een leuke attentie!

Groetjes BrendaPassie voor SchoonheidDA Den TorfschipperVan Bergenplein 544871 CG Etten-Leur076-501 23 22 of 06 25 29 72 [email protected]

Zo. 29 sept. live optreden

BACK TO FASHIONtoegang € 5,00 p.p.

Zo. 6 okt. OKTOBER FESTENmet Tiroler muziek van de

Zuid Nederlandse Blaaskapel

www.edwindewit.nl076-5011649

Edwin de WitKorte Brugstraat 204871 XS Etten-Leur

Page 18: Del 20130911

ONDERNEMERSETTEN-LEUR NOORD

PRESENTEREN ZICH

De Leurse haven

Leur

Kanon

Adriaan van Bergen

Een multifunctioneel centrum op historische grond

Schipperstraat 2 - 4871 KK Etten-Leur - 076-5013145 - [email protected]

www.hetturfschip.com

Restaurant & Private dining

Beurzen, presentaties & vergaderingen

Feesten & evenementen

Hotel

Sporthal voorzieningen

De warmste Bakker

Groeten Bakker Mark EliasKorte Brugstraat 4 (Van Bergenplein) Etten-Leur, tel. 076-5441160

APPELKRUIMEL VLAAI+ SLAGROOM 6 á 8 pers. € 6,50

GLUTENVRIJE EN BIOLOGISCHE PRODUCTEN

MEERGRANEN EIERKOEKEN 2 + 1 GRATIS

vrijdag en zaterdag aanbiedingen

Na het uiteenvallen van ondernemersvereniging WINO (winkeliers Noord) is zo’n twee jaar ge-leden op de Leur ondernemersvereniging DOEN ontstaan. De letters in de afkorting staan voor De Ondernemers Etten-Leur Noord. Een doorstart van de WINO, maar toch anders.

DOOR PETER HOUTEPEN

Spreekbuis, boegbeeld en enthousiast voorzitter van DOEN is Cocky Bakker, tevens eigenaresse van CP Coiffures op de Lange Brugstraat. DOEN moet onder-nemen in een moeilijke economische tijd. “Juist niet de tijd om met de armen over elkaar te blijven zitten, maar de schouders eronder”, aldus Bakker. “Creatief zijn. Niet doemdenken.”

Beleven“Etten-Leur heeft een centrum, heeft een Winkelhart, we hebben Etten-Leur Zuid en we hebben Etten-Leur Noord”, vervolgt ze. “En hier op Noord is van alles te beleven, met heel veel leuke bedrijfjes. We krijgen er binnenkort een feestartikelenzaak bij en er komt ook een nieuwe bloemist. Kortom, de klant kan hier ook zeer aardig shoppen en aan zijn trekken komen.”

MeerDOEN is dus voortgekomen uit de WINO. Bakker: “En dat was echt een winkeliersvereniging. Met de introductie van DOEN zijn wat winkeliers afgehaakt, maar daarvoor zijn ook weer andere ondernemers ge-komen. Dan hebben we het bijvoorbeeld ook over een advocaat en een architect. Daarom spreken we nu over een ondernemersvereniging. Het is niet meer sec een winkeliersvereniging, die overigens in het verleden vooral rond het Van Bergenplein geconcentreerd was. Maar Etten-Leur Noord is meer dan het Van Bergen-plein. Ik noem alleen maar de Pottenbakkerstraat, waar intussen ook heel wat bedrijven en ondernemers gevestigd zijn.”

Andere ladingKortom, DOEN heeft een wat andere lading gekregen. “We organiseren avonden met gastsprekers, we brengen bezoeken aan bedrijven, dat soort zaken. We willen van elkaar leren, maar vooral kennis delen met elkaar om beter te ondernemen. We zijn actief als businessclub voor ondernemers en zijn zelfs toenade-ring aan het zoeken met Zevenbergen in de gemeente Moerdijk om samen nog sterker te kunnen opereren.”DOEN is een groeiende groep ondernemers die inmid-dels 40 leden telt. “En hoe meer mensen, hoe wijzer we worden.”

DOEN zet schouders eronder

Ondernemers- en business-vereniging timmert aan de weg

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | [email protected]

WWW.VISHAVENZICHT.NL

Na het succes van Lekker Etten-Leur

Tonijn Carpaccio

voor 2 pers. 5.95 voor 4 pers. 9.99 lekker met truffelmayonaise

Kreeftensoep normaal 12,50

1 liter 9.99

Haring 4+1 GRATIS

Italiaanse Kabeljauw

100 gram 2.25

Aanbiedingen geldig t/m dinsdag aanstaande!

LA-COUTURE

Openingstijden: Ma. 13.00 - 17.30 uur Di. t/m Do. 09.30 - 17.30 uurVr. 09.30 - 20.00 uur Za. 09.30 - 16.00 uur

Van Bergenplein 46-a Etten-Leur (Noord)

Tel.: 076-5032609

www.lacouture.nl

stoffen en fournituren I maat- en herstelwerknaailessen, ook voor kinderen vanaf 10 jaar

BEGINNERSCURSUS€90.- all-inNu ook workshoptassen maken

voorzieningen

Restaurant & Private dining

Beurzen, presentaties & vergaderingen

Feesten & evenementen

Hotel

Sporthal

Page 19: Del 20130911

De kermis is open op: zaterdag en zondag van 14.00 tot 24.00 uuren maandag en dinsdag van 15.00 tot 24.00 uur.

verrassen.

omstreeks 20.30 uur.

Snoepkraam

✂✂

✂✂

✂✂ ✂

✂ ✂

✂ ✂

✂✂

14

Page 20: Del 20130911

PAGINA 20

Op deze dag verzorgt modellenburo Dyon Caractère verschillende podia waar onder andere demonstraties worden gegeven door de DA drogist Meeuwen met de nieu-we make-up trends voor dit najaar. Ook het creatieve team van Cosmo Hairstylers verzorgt verschillende demo`s omtrent de nieuwe haarmodelijnen en kleuringen. Verder zijn er twee catwalks waar meer dan 50 ondernemers u op de hoogte bren-

gen van de nieuwste mode.

De kracht van Winkelhart Etten-Leur is nog steeds de veelzijdigheid qua winkelaan-bod. Voor elke doelgroep is er wel iets te koop. Dus kom gezellig shoppen op zater-dag 14 september in het Winkelhart Etten-Leur. En na deze dag bent u weer helemaal op de hoogte van wat het najaar op het gebied van mode en trends gaat brengen.

Winkelhart Etten-Leur in het teken van Mode & Beauty

Op twee catwalks wordt de mode voor het najaar geshowd.

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 14 september staat het Winkelhart Etten-Leur in het teken van alles wat te maken heeft met beauty & mode.

DOOR MONIQUE JANSEN

De ondertekening van de intentieovereen-komst vond plaats in de landelijke ‘Week van de Alfabetisering’. Een werkgroep die bestaat uit verschillende vertegenwoordi-gers van de betrokken organisaties is van start gegaan met het ontwikkelen van verschillende activiteiten. De resultaten van hun inspanningen worden over een jaar gepresenteerd.

Handen ineenslaan Bij de WVS-groep werken mensen op een zogenaamde beschutte arbeidsplaats. Hier werken mensen met een beperking die op de reguliere arbeidsmarkt niet of moeilijk terecht kunnen. Twintig procent van de medewerkers bij de sociale werk-voorziening heeft moeite met lezen en schrijven. Volgens de WVS-groep is het

van belang om de kansen voor medewer-kers binnen en buiten de organisatie te vergroten door laaggeletterdheid aan te pakken. “Er werden al stappen gezet op dit gebied, maar nu meerdere partijen de handen ineen slaan worden de mogelijk-heden verruimd”, meldt de WVS-groep.

Aan de slagBibliotheken VANnU, Markiezaat, Zun-dert-Rucphen en Breda bieden hun ken-nis en kunde aan om concreet aan te slag te gaan met de bevordering van lezen en schrijven. Daarbij krijgen ze ondersteu-ning van Cubiss.Ook de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Roosen-daal, Halderberge, Moerdijk, Etten-Leur, Rucphen en Zundert zijn betrokken bij het project. Deze negen gemeenten zijn samen eigenaar van de WVS-groep. In

2008 sloten verschillende gemeenten het convenant ‘Gewoon Doen’ om 26.000 laaggeletterden te stimuleren te werken aan het terugdringen van hun analfabe-tisme. De samenwerkende partijen krij-gen hulp van onder meer de Lions Club. Deze serviceclub heeft zeventien laptops ter beschikking gesteld voor de cursussen ‘Klik & Tik’. Deze notebooks werden dins-dag overhandigd.

Minder kans op baanIn Nederland hebben naar schatting 1,1 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Ook in West-Brabant hebben veel mensen moeite met laaggeletterd-heid. Daardoor heeft deze groep minder kans op een baan, lopen ze grotere vei-ligheidsrisico’s op het werk en kunnen ze niet volledig deelnemen aan het maat-schappelijk leven.

Aanpak van laaggeletterdheidInstant ies bundelen hun krachten om mensen te leren lezen en schri jven

ETTEN-LEUR - Vertegenwoordigers van de West-Brabantse bibliotheken, de WVS-groep (sociale werkvoorzie-ningschap), Cubiss, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en West-Brabantse gemeenten hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend om laaggeletterdheid terug te dringen in de regio. Hiermee werd het startsein gegeven om het komende jaar met concrete initiatieven te komen om mensen te leren lezen en schrijven. Dat gebeurde in het hoofdkantoor van de WVS in Roosendaal.

ETTEN-LEUR - De EHBO Vereniging Joannes De Deo bedankt de Leden van de Rabobank voor hun steun bij de actie Hart op de juiste plaats, welke jaarlijks door de bank word georganiseerd voor lokale projecten. Voorwaarde is een project te orga-niseren van maatschappelijk belang voor de gemeenschap, in ons geval voor Etten-Leur.

Wij kregen een steun bijdrage van €2000 voor de vereniging te gebruiken voor aanschaf van een AED of reanimatie pop (kinderpop) en kleding voor de mensen bij evenementen geschikt voor alle weer types en herkenbaarheid van de hulpverle-ners. Daarvoor dienen we een maatschap-pelijk doel te steunen als tegen prestatie, het bestuur heeft na aanleiding van een aanvraag van de scouting voor een cursus EHBO voor kinderen te honoreren en een groep vrijwilligers de opleiding EHBO voor kinderen uitgebreid met de opleiding AED/reanimatie.

VrijwilligersDe vereniging is ook op zoek naar vrijwil-ligers, die in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma, om het evenementen team te versterken welke actief is op evene-menten in de Gemeente Etten-Leur en haar buitengebied. Wij werken met teams van twee personen, minimaal 1 ervaren EHBO’er, dus geen belemmering om prak-tijk ervaring op te doen, met steun van de vereniging.De vereniging zoekt ook vrijwilligers voor het team Jeugd EHBO welke les geven op de basisscholen in Etten-Leur en wel aan groep 8, betreft opleiding en examens afnemen onder leiding van een Kader in-structeur. Wij doen deze oproep mede om het feit dat de huidige groep op leeftijd

begint te komen en enige verjonging kan gebruiken mogelijk zelfs het aantal scho-len weer uitbreiden, vereist is een geldig EHBO diploma en het volgen van een cur-sus voor instructeur (kosten kunnen ver-goed worden door vereniging). De vereniging is ook dit jaar weer voor-nemens een nieuwe cursus te geven voor Eerste Hulp Bij Ongevallen inclusief ver-bandleer en AED/BLS Reanimatie. Daar-naast kan er nog aanvullende certificaten behaald worden voor Kinder EHBO, Sport & Wandelletsel. Naast de EHBO opleiding verzorgt ons Kader Team ook een zelfstan-dige opleiding Bediener AED/BLS reani-matie. Dit laatste is ingegeven door dat er in veel bedrijven en winkelruimtes er een AED beschikbaar is. Wij doen als vereni-

ging het onderhoud en registratie van de AED’s welke bij verenigingen scholen en sporthallen hangen en daar mensen voor opleiden. Interesse voor informatie: T. Rothfusz, Jo-han de Wittlaan 43, 4871 GR Etten-Leur, 076-8883143, [email protected]. Informeer bij uw werkgever, zorg-verzekering of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Het voornemen is de op-leiding te starten in oktober 2013. U kunt zich aanmelden bij de vereniging of op de vrijwilligers Markt op 14 september op het Raadhuisplein te Etten-Leur van 14.00 tot 17.00 uur, de vereniging zal daar aanwezig met demonstraties.

EHBO Vereniging Joannes De DeoOp zoek naar vr i jwil l igers

Contact/inloopochtend stomapatiën-ten/dragers: Op dinsdag 17 september houdt de Nederlandse Stomavereniging een inloop-ochtend voor stoma-patiënten/dragers, partners en belangstellenden van 10.00-12.00 uur in zaal Amphiance (Sizo) op de locatie Molengracht van het Amp-hia Ziekenhuis, Breda. De inloop-ochtend wordt 1x per maand herhaald en wel op elke 3e dinsdag van de maand (volgende

op dinsdag 15 oktober in het Amphia Zie-kenhuis, Locatie Langendijk Breda, zaal 4). Voor informatie of vragen: Dim Koks, voorzitter van de regio Zeeland Brabant van de Nederlandse Stomavereniging, tel. 06-14486011, [email protected], www.stomavereniging.nl

ETTEN-LEURBeugelclub ‘t Palet: Uitslag 6 septem-

ber: Naalden-Verhoeven 28 punten tegen Nuiten-Noback 30 punten. Het was een spannende strijd en toen zijn we er uit geregend. Vrijdag 13 september is het ook weer beugelen.

SV’81: Uitslag 5 september: J. Wissel 1254; P. Coertjens 1179; D. Jaspers 1158; F. v. Schaik 1128; J. Rommers 1095; N. v. Meer 1093; G. Dirven 1029.

KORTE BERICHTEN

VermistReu, kruising, wit-zwart, slechtziend en slechthorend, oude hond, Muizenstraat Etten-Leur.Poes, zwart, zonder wit, is gechipt, Hoge-weg Etten-Leur.

GevondenKat, cypers, zonder wit, Rijsdijk Etten-Leur.

InformatieGratis registratie en informatie 0161-433437 of www.dierencentrale.nl

Dieren Centrale Nederland

ETTEN-LEUR - Op zondag 15 septem-ber is het weer zover. De maande-lijkse jazzconcerten nemen dan na de vakantieperiode weer een aanvang.

Zoals gebruikelijk wordt de reeks concer-ten weer geopend door het huisorkest van de Stichting, de Etten-Leurse formatie The Old Limetree Jazzperados. Het orkest dat opgericht werd in 2004 heeft na wat personele wisselingen de laatste 2 jaar een vaste bezetting, die inmiddels aardig op elkaar is ingespeeld. Hierdoor is het orkest ook een graag geziene gast op fes-tivals en andere feestelijke gelegenheden. Afgelopen jaar speelde de formatie op de jazzfestivals in Helmond en Middelburg, in de Heeren van Breda tijdens het Bredase festival en op het festival Monmartre in Siauliai, de zusterstad van Etten-Leur in

Litouwen. In november volgt ook nog een optreden in de Jazzclub in Driebergen. Ook bij de herfstmarathon in Etten-Leur zullen zij weer te zien en te horen zijn. Het or-kest heeft als basis de New Orleans stijl, maar maakt graag uitstapjes naar andere stromingen in de oude stijl jazz, waarbij zij trachten ook het publiek zo veel mogelijk bij hun optreden te betrekken en er een gezellige middag van te maken.De Stichting hoopt dat iedereen er weer veel zin in heeft en de weg naar het Tri-vium Hotel weet te vinden. De aanvang van het concert is 14.00 uur en de toegang nog steeds gratis. Graag begroet de Stich-ting weer iedereen die een middagje wil genieten van oude stijl jazz. Wilt u meer weten over de Stichting en de concerten bezoek dan gerust de website www.jaz-zettenleur.nl

Stichting Oude Stijl JazzEtten-Leur

Old Limetree Jazzperados openen nieuwe jazzseizoen

A.S. ZONDAGOPEN

VAN 11.00 TOT 17.00 UUR

Strijbeekseweg 14 Ulvenhoutwww.Ulvenhoutwooncenter.nl

Page 21: Del 20130911

UITGAAN

SUPER BUITEN VLOOIENMARKT ZONDAG 15 SEPT. OOSTERHOUT

Verhard parkeerterrein van Slotjesveld Slotlaan0416 530502/9.00-16.30u. /www.deevenementenlijn.nl

2e kraam € 10,-

D A N S E N VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 21 SEPTEMBER HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabobank Zaal open 19.30 uur s tar t 20.30 uur

Entree € 5,00 per persoon inl ichtingen: 06 22 41 43 07

www.bootrijsbergen.nl

ALLROUND

LIVE

PARTY

BAND

MET

GOEDE

DANS MUZIEK

KNIP UIT EN BEWAAR DEZE ADVERTENTIE!!

45,- p.p.

BOWLEN +3-GANGEN-KEUZE-MENU

+ 6 CONSUMPTIES

DE 3 MUSKETIERSBOWLING

ARRANGEMENT

Hazeldonksezandweg 28b 4762 AL Zevenbergen 0168 370 545 [email protected]

Meer info en reserveren via www.de3musketiers.nl

Restaurant bowling feestenRestaurant bowling feesten

Hazeldonksezandweg 28b 4762 AL Zevenbergen 0168 - 370 545

Zaal Marktzicht

JEROEN SPIERENBURG & LIVE BAND DOUBLE D (7man)Vrijdag 13 september, aanvang 21.00u tot 2.00 uur

Avondvullend. GRATIS entree. VOL = VOLDVD PRESENTATIE LIVE MUZIEK

Bisschopsmolenstraat 58 Ain het Regiment te [email protected].: 076 50 12 366

NIEUW in Etten-Leur:

High Brunch

DINSDAGOnbeperkt Spare-ribs € 13,95 p.p.WOENSDAG Kipspiesjes van de grill met een zoete tomatensaus € 10,95 p.p.DONDERDAGgegratineerde tongscharfilet met kruidenrijst en dilleboter € 10,95 p.p.VRIJDAGBiefstuk € 10,95 p.p.

Alle gerechten zijn voorzienvan frietjes

Ook voor de lunch kunt u bij ons terecht(’s maandags gesloten)

MARKT 18 ETTEN-LEURBEL VOOR RESERVERING

076 - 5016037

ELKE DAG,7 DAGEN PER WEEK

Soep v/d dagbij lunch+ diner

GRATIS

PRESENTEERT

Zaterdag 14 sept 21.30 uur

Pizza Quick BandRock Coverband

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leurwww.cafedeklomp.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

‘ Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’

Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

‘Ga mee als vakantie-

vrijwilliger!’

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Geert, deelnemer vakantiereizenGeert, deelnemer vakantiereizen

gratis advertentie

Page 22: Del 20130911

PAGINA 22

Twee dageneten endrinkenonder deMoeierboom

Momentje van rust om te genieten van een lekker hapje. FOTO PETER HOUTEPEN

Proost! FOTO HANS VAN BERKEL

Van elk gekocht hapje en drankje gaat een deel naar drie goede doelen. FOTO PETER HOUTEPEN

Dat het hammetje heerlijk mag smaken... FOTO PETER HOUTEPENTal van exclusieve gerechtjes op Lekker Etten-Leur. FOTO PETER HOUTEPENHet programma op zaterdag begon met een kinderprogramma verzorgd door theatergroep De Josjes. FOTO HANS VAN BERKEL

ETTEN-LEUR - AV Groene Ster orga-niseert op 15 september voor de veer-tiende keer de Groene Ster Loop Ze-venbergen. Om 13.00 uur start de loop voor de schoolkinderen. De kinderen van groep 3 en 4 starten om 13.00 uur en de kinderen van groep 5,6,7 en 8 starten om 13.10 uur. De kinderen lo-pen hun rondjes op de atletiekbaan.

Om 13.30 uur start de wegwedstrijd over 10 km tegelijk met de loop voor de recre-anten, waarbij gekozen kan worden tussen 5, 10 en 15 km.Voor de A-B junioren is er een wegwed-strijd over 5 km. De start is ook om 13.30 uur. Zowel voor de 5 als 10 km zijn er geld-prijzen voor de beste 3 lopers per catego-rie. De wedstrijd start vanaf de atletiek-baan van AV Groene Ster aan de Knip en voert door Zevenbergen over een geheel verhard parcours. De finish is weer op de

atletiekbaan.De 10 km wegwedstrijd en de 5 km wed-strijd voor AB junioren zijn opgenomen in het RunningCenter Loopcircuit West-Bra-bant: www.wblc.nlMeer informatie over de loop is te vinden op de website van AV Groene Ster: www.avgroenester.nl

Voorinschrijven voor de wedstrijd kan tot en met 12 september via de website of een AU A-formulier of bij Jan Surewaard tel. 0168-328461. Op 15 september kan ook worden ingeschreven in het clubgebouw aan de atletiekbaan, De Knip 1 Zevenber-gen. Gelegenheid tot omkleden en dou-chen is er in het clubgebouw.Inschrijven voor de scholierenloop kan bij Liesbeth van Oers, 0168-325899 of kan ook op de dag zelf tot een uur voor de start bij de sportaccommodatie van AV Groene Ster aan de Knip 1 Zevenbergen.

Groene Ster Loop ZevenbergenETTEN-LEUR - Op zaterdag 14 sep-tember houdt Dynamo-Roosendaal weer haar jaarlijks terugkerende Turn Instuif Selectie Test. Deze test is bedoeld voor meisjes van 5, 6 en 7 jaar en vindt plaats in de trainingshal aan de Westelijke Havendijk (in de buurt van het voormalig RBC stadion) in Roosendaal.

De test is bedoeld voor meisjes geboren in het jaar 2006 en 2007. De kinderen hoeven geen turnachtergrond te hebben, zij moe-ten het gewoon een leuke sport vinden. Eigen leden van de vereniging mogen hier uiteraard ook aan deelnemen, zij ontvan-gen een uitnodiging via de eigen leiding. Bestuur en trainers van de vereniging vinden het belangrijk dat kinderen die nog geen lid zijn maar het wel geweldig vinden om straks mogelijk aan echte turnwedstrij-den mee te doen, die middag een kijkje

komen nemen om een indruk te krijgen van de turnsport.Middels allerlei kleine oefeningetjes wor-den de kinderen beoordeeld. Mogelijk kan het kind in de Opstapgroep van de vereni-ging opgenomen worden of gaat/blijft het turnen in één van de recreatiegroepen. Meisjes die geboren zijn in 2006 en 2007 mogen op zaterdag 14 september naar de turnhal komen voor een ochtend vol turn-

plezier. De ochtend begint om 10.00 uur en wordt om 12.30 uur afgesloten met een klein presentje voor alle deelnemers. Ou-ders worden verzocht hun dochter om 9.45 uur te brengen en kunnen haar op komen halen om 12.30 uur. Meer informatie is op te vragen via het mailadres; [email protected] Info over onze vereniging is te vinden op www.dynamo-roosendaal.nl

Turn Selectie Test

Page 23: Del 20130911

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie:

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Mondzorgcentrum Touwen

Voor al uw MondzorgVanaf heden tandarts en mondhygiëniste

aanwezigRaadhuisplein 4

te Hoeven0165-505510

[email protected]

Infra & verhuurPAARDENBAKKEN,

STAL- EN MONTAGEWERKTel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

WWW.HOBBYKAS.NL

Budget kas € 350,-

Alu-pro kas v.a. € 925,-

Combi-pro kas v.a. € 950,-

Victoriaanse kas v.a. €1400,-Bel voor onze folder/prijslijstShowterrein met 36 kassenEMBREGTS KASSEN

Gors 70 Hoeven 0165-502506

S.P.S. SALESvoor al uw witgoed, bruingoed

en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN.Tuin van Gerlagh 3A

4741 AR Hoeven0165-631522

www.spshoeven.nlOpeningstijden: ma t/m za

9.00-17.00 uur

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

ZONDAG 15 SEPTEMBER

OPEN DAGvan 14.00 uur tot 16.00 uur

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

Financiering mogelijk !

Koop- en Huurgrond

DAG

TOC

HTEN

BUS

REIZ

EN D

AG

TOC

HTEN

DAGREIS LONDEN € 52,50

ZONDAGMIDDAG CRUISE € 29,50

SCHALKE 04 – W. BREMEN € 99,00

MUSICAL SISTER ACT € 65,00

4-DGSE MOEZEL-REIS v.a.€ 235,00

3-DGSE MUZIEKREIS OP DE VELUWE

vanaf € 239,008-DGSE MUZIEKREIS BLOEMENRIVIÈRA BUSREIS € 695,00 VLIEGREIS € 975,00

www.brabantexpres.nl

15 SEPT. HOOGERHEIDE ROMMELMARKT M.F.C. KLOOSTERHOF21 SEPT. YERSEKE CENTRUM HERFSTBRADERIE 22 SEPT. ETTEN-LEUR BRABANTPARK ROMMELMARKT29 SEPT. RIJSBERGEN BOEDHA-VRIJMARKT29 SEPT. ZUNDERT SPORTHAL ONDER DE MAST ROMMELMARKT

INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL OF

WWW.DEMARKTEN.COMHet grootste KRINGLOOP

warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP:

meubels, huisraad, wit-goed, kleding, inboedels,

antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in

ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJEKoele Mei 10

(Wijk Doornbos)06-53774366

Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 11 – 17 uur.

DANSCENTRUM GOETJAERLange Brugstraat 63a Etten-Leurtel. 076-5034836www.goetjaer.nl

K o mop

dansles!ALLES ONDER EEN DAK:Begin 2006 verhuizen wij naar het van Bergen-plein te Etten-Leur. We komen op een A-loca-tie waarin naast de dansschool ook een bras-serie wordt geopend. Dansschool: 7 dagen perweek dansles. Aparte groepen voor kinderen,jeugd en volwassenen. Brasserie: Begin 2006wordt een sfeervolle brasserie geopend. Ookvoor uw bruiloft, partij en kinderfeestjes

LESROOSTER BEGINNERSVOLWASSENEN:Zondag 19.15 uZondag 20.30 uDinsdag 21.45 uWoensdag 20.30 u

JEUGD:Zondag 14.15 uurVrijdag 18.00 uur

DANS-41:Dinsdag 09.30-10.30 uDinsdag 13.30-14.30 u

KINDERDANSLES:Vrijdag 16.00-16.45 u

DANCE4FANS:Zaterdag 15.30-16.30 u

Kom op dansles!GOED EN GEZELLIG:Kwaliteit, service en gezelligheid staan op de 1e plaats in een dansschool op een A-locatie met 2 zalen.Ingericht op een bijzonder sfeervolle wijze waar iedereen zich thuis zal voelen. Er wordt 7 dagen per week dansles verzorgd aan aparte groepen voor volwassenen, jeugd en kinderen.

NIEUWE CURSISTEN:Bijna dagelijks zijn er nieuwe beginnersgroepen. Hierdoor zijn inhaallessen geen enkel probleem. Voor diegene die al eerder hebben gedanst zijn er veel instroommogelijk-heden bij gevorderde groepen.

DANSCENTRUM GOETJAER

tel.: 076 - 5034836www.goetjaer.nl

DANSCENTRUM GOETJAER

d

dansles!

Tuinman –Stratenmaker nodig!

Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN.

GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 076–7660080

CursusAQUARIUS,

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

dinsdag 24 sept. 8 en 29 okt. 12 en 26 nov.tijd 20.00 - 22.00 uur

kosten € 25,- inclusief lesmateriaalBlauwehandstraat 21

Bergen op Zoom info 023-5186185 of www.rozenkruis.nl

I N T E R N AT I O N A L E S C H O O LVA N H E T G O U D E N R O Z E N K R U I S

SPAANS najaar. Aanvang lessen CON GUSTO (week 40) op 1 en

2 oktober te Etten-Leur. Beginners- of gevorderd niveau. 10 lesweken tot 2014. Totaal 20 weken.

Beginners (0-niveau) op wo.-avond. (Enigzins)gevorder-den op di./wo. –avond. 60+ overdag. Lesgeld ongewijzigd.

Aanmelden: Julianalaan 1, tel. (076) 5034241.Bij afwezigheid aanmelding/ informatieaanvraag sturen

naar adres: [email protected]

Jan JochemsH A N D E L E N T R A N S P O R T

TE KOOP:Bestratingsmaterialen

en sierkeien,speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3Tel. 076 - 5976060

GSM 06 - 53937700

Page 24: Del 20130911

Onze kwaliteit staat voor jarenlang plezier!

BOLLEBOOM V.O.F. Haansberg 80 Etten-Leur

Tel: 076 5016046 Fax: 076 5016146 www.bolleboom.nl

KozijnenSerresSchuifpuienOverkappingen

NieuwbouwRenovatie

5PLK

As zaterdag 14 sept en 21 sept:Grote tuinrozen

uitverkoop!!!Bij Rozenspecialist

Rozenrijk in Chaam

Het grootste assortiment tuinrozen bij elkaar! (niet te vinden bij de re-guliere tuincentra) Bloeiend te zien, super gezond, plantbaar, grotere

struiken in grote pot, vroeg planten dus sterk voor de winter.Ben erbij want op is op en weg… daar krijgt u spijt van!

Rozenrijk: Kapelweg 2A, 4861CH Chaam 0161-492277 b.g.g 06-38527699Route: Vanaf de weg Galder/Strijbeek naar Chaam (Goudbergseweg-OudeBredase baan), linksaf naar Chaam (Meerleseweg) dan 2e straat rechts en bijT-splitsing links. Of via A58 afslag Chaam. In Chaam afslag Meerle en dan 3x links.Open: Alleen op zaterdagen van 9-17 uur.

Prachtige rozen in pot

voor in de tuin èn

elke 2e roos gratis!!!(gelijk in prijs)

Surplus Welzijn Nieuws

p/a Kerkwerve 464873 CJ Etten-LeurTelefoon (076) 501 64 50 [email protected]

De zomerschool begon op 2 juli met het eerste uitje; een bezoek aan het 2 hectaren groot wijndomein Van der Herstraten, gelegen in Zundert.Gedurende een periode van 2 maanden konden seni-oren kiezen uit 25 verschillende activiteiten, die ieder op een aparte dag plaatsvonden. Het programma varieerde van workshops, stads- en tuinwandelingen, films, musea en zelfs een bustocht naar Hoogstra-

ten in België. De zomerschool werd op 30 augustus afgesloten met een diner, waar 44 deelnemers bij aangeschoven. Het ouderenwerk kijkt terug op een geslaagde zomerschool die ook dit jaar weer drukbe-zocht werd. Voor de deelnemers waren het vooral gezellige maar ook leerzame dagen. Wilt u meer lezen en foto’s zien van de zomerschool; kijk op www.facebook.com/zomerschoolwestbrabant.

Zomerschool wederom succesvolETTEN-LEUR - Van 2 juli t/m 30 augustus vond voor het vierde achtereenvolgende jaar de zomerschool gehouden voor senioren plaats. De Zomerschool is georganiseerd door het ouderenwerk van Surplus Welzijn in de gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Moerdijk. Veel senioren genoten van het gevarieerde programma, dat mede mogelijk werd gemaakt door de enthousiaste inzet van vrijwilligers.

Burendag op 21 septemberETTEN-LEUR - Op zaterdag 21 september 2013 vindt voor de 8e keer de burendag plaats in heel Nederland. Burendag is een jaarlijks terugkerende festiviteit waarbij buren en wijk-bewoners samenkomen. In Etten-Leur zijn er die dag diverse activiteiten.Veel van deze activiteiten zijn door wijkbewoners zelf-standig opgezet. Er zijn ook een paar grotere festivitei-ten, waar medewerkers van Surplus Welzijn met veel plezier aan meewerken, die zonder initiatief en inzet van buren niet plaats zouden kunnen vinden.

De Keen; opening kunstgrasveld Tijdens de burendag opent wijk de Keen het kunst-

grasveld in de Karnsberg. Vanaf september 2012 is wijkvereniging de Keen actief geweest in het werven van middelen en sponsors om het kunstgras mogelijk te maken. De gemeente doneerde het budget van Speelplan 2013 en de wijkvereniging betaalde zelf ook een deel. Daarnaast maken diverse locale onder-nemers en particulieren het kunstgras mogelijk. Om 14.00 uur openen de betrokken wethouder en le-

Artistieke KunstMarkt op 21 septemberETTEN-LEUR - Wijk Grauwe Polder heeft een primeur op Nationale Burendag, 21 septem-ber. De wijk organiseert voor het eerst een Artistieke KunstMarkt, waar kunstenaars zich-zelf én hun werk tonen. Iedere wijkbewoner is (met buren) van harte welkom om allerlei mooie creaties te bekijken.

Ontdek de creativiteit van anderen én uzelfHet aanbod op de markt is divers: verschillende soorten sieraden, pentekeningen, schilderijen, weeftechnieken, houtsculpturen, glas-in-lood…kom zelf de rest ontdekken. Altijd al willen we-ten hoe glaskralen gemaakt worden? Nieuws-gierig naar de werkwijze van diverse schilders? Of wilt u een cartoontekening? Laat u verrassen, bekijk de demonstraties of leef je uit tijdens een workshop. Wat weet u van kunst, waar ligt uw talent? Een verdwaalde kunstenaar helpt u graag op weg!

Meedoen aan het kunstwerk voor Het WithofUw creativiteit kunt u meteen tonen door mee te doen aan het kunstwerk voor Het Withof. In samenwerking met Woonstichting Etten-Leur (WEL) maken we dit mogelijk. U kunt het thuis al maken of anders op de KunstMarkt. Houdt u rekening met de juiste afmetingen: 25x25x25

cm, uitgewerkt in de kleuren wit en/of goud. Al-les mag: knippen, haken, plakken, breien, kleien. Met verf, papier, wol, stof… Alle kleine kunst-werkjes vormen straks samen een groot kunst-werk dat in Het Withof officieel onthuld wordt tijdens de open dag 24 oktober.

Kom naar de KunstMarktU bent van harte welkom op zaterdag 21 septem-ber 2013 tussen 11.00 en 16.00u. Uiteraard is er ook aan entertainment, muzikale ondersteuning, iets lekkers en activiteiten voor de kinderen ge-dacht!

U vindt de KunstMarkt rondom en in wijkgebouw de Gong aan de Trompetlaan 42 te Etten-Leur. Voor meer informatie kunt bellen naar Linda Koenraadt, 06-42157183 of mail naar [email protected].

Grote Vrijwilligers-markt op Raadhuis-pleinZaterdag 14 september ETTEN-LEUR - Op zaterdag 14 september staat het Raadhuisplein van 13.00 tot 17.00 uur in het teken van het vrijwilligerswerk. Ruim 20 vrijwil-ligersorganisaties presenteren zich op ludieke wijze aan het publiek. Het doel van deze dag, die georganiseerd is door de Vrijwilligerscen-trale Etten-Leur, is om het vrijwilligerswerk in een flonkerend zonnetje te zetten. Naast de vele kraampjes met informatie is er ook plaats gemaakt voor spel en animatie, treden er loop-orkesten op en worden er diverse workshops gegeven. De dag wordt afgesloten met een exclusief optreden van Isabelle Amé en haar band (www.isbelleame.nl) Isabelle breekt door in Nederland met haar vrolijke popmuziek en staat dit jaar in het voorprogramma van Guus Meeuwis (concerttour).

den van de wijkvereniging gezamenlijk het grasveld. Een G-team, symbool voor de integratie voor iedereen in de wijk, trapt als eerste af. Het meisjesteam van Unitas 30 laat zien dat voetbalplezier voor iedereen is weggelegd. Aansluitend is er een voetbaltoernooi voor jong en oud. Langs de zijlijn zijn er doorlopend spelletjes, schminken, en zijn er diverse stands voor versnaperingen. Een springkussen en een DJ maken het feest compleet. De middag, die eindigt om 17.00 uur, is gratis te bezoeken. Aanmelding voor het voet-baltoernooi (4x4) kan via [email protected] of [email protected]

Sanderbanken en de Grient; Zomeravond concert In Sanderbanken en de Grient sluit de burendag de warme zomer af met een avondconcert.Deze feestelijke avond vindt plaats van 20.00u - 24.00u. Het is voortgekomen uit een initiatief van een wijkbewoner, die ondersteund is door Surplus Welzijn. Op de avond kunnen buren gezellig samenzijn en genieten van een aantal optredens, waarbij uiter-aard plaats is om te dansen. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt via de posters bij het wijk-gebouw. Afhankelijk van het weer vindt dit nazomer-feest plaats in het park aan Binnenhof 13 in Etten-Leur of in het wijkgebouw Sanderbanken.

Bezoek aan Wijndomein

StelComfort, Campagneweg 1, Zevenbergen. Telefoon 0168-33 13 00. Websites: www.stelcomfort.nl en www.stelcomfortshop.nl

ZEVENBERGEN - Deze week opent StelComfort de prachtige huisvesting aan de Campagneweg 1, grenzend aan de Provincialeweg (N285), in Ze-venbergen. Ouderen en mensen met een beperking kunnen hier terecht voor wooncomfort en mobiliteitsmid-delen, die het leven kunnen veraan-genamen. Op donderdag 12 en vrij-dag 13 september worden speciale open dagen gehouden om kennis te maken met het bedrijf.

De basis voor deze winkel in wooncomfort en mobiliteit is ontstaan toen Carla Fran-ken-Stel uit Zevenbergen met een vrien-din een rollator wilde halen, maar daar-voor naar Breda of Roosendaal moest. In de gemeente Moerdijk was een dergelijke zaak niet aanwezig.

CompagnonAlvorens te starten zocht Carla een com-pagnon in de ondernemerswereld en vond die in de persoon van Alexander Michielsen uit Oud Gastel. Voorheen was hij werkzaam in de tuin- en landschaps-inrichting, maar inmiddels heeft hij de wooncomfort- en mobiliteitsbranche ei-gen gemaakt. Voor de service en onder-houdswerkzaamheden worden zij geas-sisteerd door Wim Aanraad. Ook zoon Eric en dochter Madelon van Carla werken in het bedrijf.

RollatorsVia het ruime eigen parkeerterrein wordt men meteen geconfronteerd met de vier-wielige elektrische mini-car. Verder op de begane grond nog diverse comfortstoelen met een modern design en in meerdere kleuren. Een keur aan rollators geeft aan hoeveel varianten mogelijk zijn. In dit deel

van de showroom treft men ook allerlei artikelen, die het leven kunnen vergemak-kelijken, alsmede een scherm waarop de webshop geraadpleegd kan worden.

Hoog/laagbedTegenover de ingebouwde lift is de sani-taire hoek met allerlei snufjes in moderne tinten. Ook een demo-model van een trap-lift wordt daar gepresenteerd. Op de eer-ste verdieping van de showroom staan de scootmobielen en (opvouwbare) rolstoe-len opgesteld. Heel bijzonder is het hoog/laagbed. De helft van het tweepersoons-bed kan namelijk elektrisch omhoog, hetgeen bijvoorbeeld voor de verpleging beter is. Ook kan het bed in zijn geheel verreden worden, zodat de verzorging er goed om heen kan lopen.

BinnentuinOp de begane grond zijn twee ruimten nog

niet nader belicht, namelijk de werkplaats en de binnentuin. Alle onderhoud en ser-vice wordt in eigen beheer verricht. Zo nodig worden de scootmobielen van huis opgehaald voor een reparatie. De fraaie binnentuin is een mini-circuit met ‘hinder-nissen’ (drempel, stoepje, grintpad) om de nieuwe scootmobielrijd(st)er vertrouwd te

laten raken met zijn/haar vervoermiddel. Tenslotte kan nog vermeld worden dat StelComfort over een winterstalling voor scootmobielen beschikt.

StelComfort is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.30 tot 18.00 uur en op zaterdag op afspraak.

StelComfort brengt wooncomfort en mobiliteit onder één dak

Carla Franken-Stel demonstreert het hoog/laagbed, terwijl Alexander Michielsen en (zit-tend) Wim Aanraad toekijken.

- Advertorial -

Page 25: Del 20130911

GET READYTO RUMBLE

D E S I G N E D F O R L A P T P E R S O N A L T R A I N I N G

KNOCK-OUT

Bij KNOCK-OUT volg je een of meerdere keren per week het 30 minuten programma onder directe en persoonlijke begeleiding van een gediplomeerde Medisport Personal Trainer. De Personal trainer geeft de sessie 1 op 1 of 1 op 2.

Wil je meer weten over KNOCK-OUT?Vraag dan om meer informatie bij de receptie vanons sportcentrum of kijk op www.medisports.nl

Voorsteven 32, 4871 DX Etten-Leur, Tel. 076 50 10 001

Nemanja Gudelj,oud speler NAC/speler AZ:“ Ook ik ervaar de professionele begeleiding

van mijn Personal Trainer bij Medisport!”

Boksen is een wereldwijd beoefende sport met veel beroemde kampioenen. Het trainingsregime van boksen is één van de meest gerespecteerde ter wereld, met name vanwege de vereiste discipline en doorzettingsvermogen. Bij LAPT KNOCK-OUT zijn de basiselementen van deze fantastische sport gebruikt om tot een compleet trainingsprogramma te komen.

KNOCK-OUT heeft een groot aantal fysieke voordelen, zoals:

Voor al uw installaties zoals o.a.

* centrale verwarming* gawalo installaties* vloerverwarmingssystemen* infrarood verwarming* onderhoudscontracten en service* sanitair * ketel vervanging

Installatiebureau AbleLeerlooierstraat 94871 EN Etten-LeurTel.: 076-5016892www.able-installatie.nl

GevelreinigingJan van Mierlo

Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging,impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingjanvanmierlo.nlVoor frisse en stralende gevels!Ontdek je huis opnieuw!

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552

Nieuwe website!

Riolering of afvoer verstopt?Rioolreiniging v. Hooijdonk

Ook reinigen van dakgotenTel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

KINDERFEESTJEEN WORKSHOP

SIERADEN MAKENwww.cabsenkralen.nl voor meer informatie en foto’s

SPATADEREN

Zomergemstraat 2a4826 CW Breda

076 578 00 50 www.dermcentrum.nl

Het dermatologisch centrum

is een door het ministerie van

VWS erkend gespecialiseerd

medisch centrum voor

dermatologie en flebologie.

ALLE BEHANDELINGEN ZIJN MOGELIJK

De behandelingen worden door de verzeke ring

Multi-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T: 0168-416513 - M: 06-53213154 - E-mail : [email protected] Multi-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T: 0168-416513 - M: 06-53213154 - E-mail : [email protected]

Page 26: Del 20130911

SPORT

PAGINA 26

ETTEN-LEUR - Na een zware voorbe-reiding, met wedstrijden tegen onder andere CFE/VDL Groep, Groene Ster Vlissingen en FC Meerhoven, stond afgelopen vrijdag de eerste officiële wedstrijd voor de ploeg van trainer/coach Bedel Karahan op het program-ma. Tegenstander was het gepromo-veerde SCR/’t Rijens Vat 1.

Na een moeizaam begin van beide kanten, met veel balverlies en foute passes, kwam

na zo’n tien minuten spelen de thuisploeg, door een mooie individuele actie van Ru-ben Maas op een 1-0 voorsprong. Na deze treffer leek een beter spelend ZV Heerle/FC EL bevrijd.Het kreeg meer rust in het spel en er volg-de een golf aan kansen op het doel van de bezoekers. Na zo’n 15 minuten spelen ver-dubbelde Hakan Aksoy de score, nadat hij de bal ietwat gelukkig terug kreeg van de tegenstander. Diezelfde Aksoy bepaalde kort hierna ook de ruststand op 3-0, door

een vrije trap op aangeven van Yunus Ka-rafkili binnen te schieten.Vroeg na de rust kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Na in een eerste instantie goede redding van keeper Scott Colkin, is het Freek Trommelen die de re-bound binnen schiet, 3-1. De thuisploeg herpakte zich hierna snel, en na een splij-tende steekpass van de sterk spelende Lars Machielse kon Jamal Chouiter bij de tweede paal binnentikken.Hierna volgde een man-meer situatie voor

de rood-witte, na een grove charge van Bram Lenaerts op aanvoerder Michael Thijs. Deze werd vakkundig uitgespeeld, en Ruben Maas schoot in de korte hoek zijn tweede van de avond binnen.Na een ingestudeerde aanval, opgezet door sterkhouder Jeroen van Linden, kon Michael Thijs op aangeven van Ruben Maas afronden, 6-1.

Het slotakkoord was eveneens voor Thijs, na wederom een splijtende steekpass, dit

keer van Tim van Noord, kon hij de bal bij de tweede paal binnen werken en de eind-stand bepalen op 7-1.Vrijdag 13 september speelt ZV Heerle/FC EL 1 om 21:00 uur haar tweede competitie-wedstrijd. Tegenstander zal die avond zijn DZS/Soccer For Life 1 uit Dordrecht.ZV Heerle/FC EL 1-SCR/’t Rijens Vat 1 7-1 (3-0): 1-0 Ruben Maas, 2-0, 3-0 Hakan Aksoy, 3-1 Freek Trommelen, 4-1 Jamal Chouiter, 5-1 Ruben Maas, 6-1, 7-1 Mi-chael Thijs.

Eerste seizoenswinst ZV Heerle/FC EL 1 is een feit

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 7 september was er in Almelo de Interland atletiek wedstrijd tussen Nederland en Duitsland. Sven van Merode mocht door zijn tweede plaats op het NK bij het hoogspringen hier aan deel-nemen. Een dag later op 8 september 2013 was het de beurt aan Kim van Merode om in het Olympisch Stadion in Amsterdam aan het NK voor D-junioren mee te doen op de onderdelen 60m sprint en 60m horden.

Interland Nederland-DuitslandBij het NK voor C-junioren had Sven van Merode op 24 augustus de tweede plaats behaald bij het hoogspringen. Hierdoor had hij zich verzekerd van een plaats voor de Interland wedstrijd Ne-derland-Duitsland. In Almelo gingen de 84 beste

jongens en meisjes op 7 september de strijd aan met het Duitse team. Al de atleten mochten in het tenue van Nederland sporten wat naast een mooi oranje beeld ook veel eensgezindheid op-riep. Bij het hoogspringen ging iedereen op een hoogte van 1.70m van start. Bij 1.78m waren er nog twee Nederlanders en een Duitse deelnemer in de strijd. Sven wist, ondanks de wat natte en gladde baan, als enige de hoogte van 1.81m te halen. Hiermee waren de punten voor Nederland binnen en laat hij wederom zien dat hij de meest constante hoogspringer van Nederland is bij de C-junioren.

NK D-juniorenKim van Merode nam als D 2e jaars deel aan een tweetal onderdelen. Haar eerste onderdeel was

de 60 meter horden. Door haar supersnelle start nam ze de leiding bij de eerste horden. Halver-wege moest ze iets terrein prijs geven. Haar eind-tijd van 12,36 sec bleek helaas voor haar net niet genoeg om door te gaan naar de halve finale. Op de 60 meter sprint behaalde ze een tijd van 9,31 sec. Waarmee ze met een goed gevoel terug kan kijken op het NK. Een wedstrijd in het Olympisch stadion in Amsterdam met de beste sporters van Nederland blijft toch altijd een hele aparte en mooie ervaring.

Atleten lopen 200 wedstrijdkilometersDe meeste kilometers liepen de hardloopschoe-nen van Mike Teekens. Nadat hij ’s ochtends om 11.00 uur eerst even de vijf kilometer van de Delftse Kopjesloop had gewonnen in 16:39 mi-nuten, deed de Achilles-LTV atleet samen met negen teamgenoten mee aan de (eerste) Halve Marathon van Oostland. Mike Teekens was de snelste van de Achilleslopers, maar ook van alle andere 793 finishers en de 280 als duo fungeren-de hardlopers in een fraaie 1.10:44 min. Tweede senior (en derde overall) werd halve marathon debutant Wouter Warndorff in 1.14.01 min., de eveneens op deze afstand debuterende Melvin Franken noteerde een vijfde positie in 1.16:26 min. Wouters jongere broer Felix liep als B junior ook zijn eerste ½ marathon: een zevende plaats in 1.17.15 min. Kort daarna volgde Ben Vriends als achtste in 1.17.51 en Michaël Groeneweegen werd elfde in 1.18:03 min. Laatste Achillesfini-sher op de hele halve marathon was Rijsberge-naar Alwin Roovers, die deze afstand ook voor de eerste keer als wedstrijd liep, hij werd 13e in 1.18:15 min.Timothy Vergauwen liep de halve marathon als duo met zijn vader Johan in 1.24.24 min. en ein-digde daarmee als 2e duo. Nicoline Franken en trainer Dick Lam 15e duo in 1.43.03 min.www.arv-achilles.nl

ARV Achilles atleten laten weer van zich horenInter land en NK voor D-junioren

Sven zijn winnende sprong bij Interland.

ETTEN-LEUR - Afgelopen week waren de voorspellingen voor het weekend niet best. Gelukkig viel het zaterdag alles mee en konden de 250 km vanuit Morlincourt door de duiven zonder al te veel problemen afge-legd worden.

DOOR JAN ROBBESON

Het was al weken gelden dat een vlucht zo vlot verliep binnen 10 minuten waren de prijzen ver-diend en de meeste duiven voor het klokken af-

slaan thuis. Dit weekend was er maar een vlucht in tegenstelling tot de voorgaande weken toen zowel de oude als de jonge duiven elke week een vlucht konden maken, dit weekend had men de keus of de jongen een week laten rusten of door spelen om ze in het ritme te houden. Veel liefheb-bers kozen voor de laatste optie. De 13-1323718 van Jos Wevers had het anders bekeken, door vorige week heel rustig aan te doen en deze keer alle 1199 duiven in het samenspel achter zich te laten. In het Rayon een hele mooie 6e plaats te-gen 3836 duiven en op de afdeling waren er van

de 12233 geen die zich hier nog voor wisten te plaatsen, dus was het daar een meer dan mooie 6e plaats. Jos heeft de jonge duiven in topvorm en de trouwe lezers zullen inmiddels wel weten dat Jos zijn hokken in de Langeweg heeft staan. De snelste duif in Etten-Leur zat dit weekend bij Rene van Poppel. Komend weekend zijn de laat-ste 2 vluchten van dit seizoen en als Jos op beide vluchten jonge duiven mee geeft, zou het zo maar kunnen, dat hij op beide vluchten nog een keer zou kunnen pieken. Jos proficiat.

Pv de EendrachtIn concours 348 duiven. Snelste duif 13:18:02. Snelheid 1691.532 m/m. Laatste prijs 13:23:17. Snelheid 1590.570 m/m. 1-3-5-12-14-20. A.C. Wevers, 2-4-7-9-13-18-23. R. v. Poppel, 6-8-11-15-17-24. Comb. Heeren, 10-19. R. Rommens, 16-21. Reniers & Muijssenberg, 22-25. Comb. Robbeson.Pv de SnelpostIn concours 168 duiven. Eerste duif 13:17:13. Snelheid 1644,334 m/m. Laatste prijs 13:34:29. Snelheid 1491,726 m/m. 1-3-7. C. Bulkmans, 2-5-10-11-16-24. J. Dirven, 4-6-8-9-13-14-19-20-22. J. Nouws, 12-18. B. v. Elteren, 15-17-21. A. Chris-tianen, 23. P. v. Nijnatten, 25. P. v. Rijen.Komend weekend dus de laatste 2 vluchten voor de natoer het op 300 km gelegen Creil en voor de jonge duiven nog eenmaal de 450 km van Or-léans. De allerlaatste kans om nog een 1e prijs weg te kapen.

Jos Wevers wint Morlincourt

Inmiddels al de 6e overwinning voor Jos Wevers. FOTO P. V. BEERS.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur)E [email protected] www.vanhooijdonkvloeren.nlT 076 503 77 38 M 06 128 66 281

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder-

ParketPVC

Laminaatvloeren

Eiken parketvloeren al vanaf € 34,95/m2

incl. ondervloer

Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u

afspraak.

5

2minutes2book.nl

Voedingsadvies?

ENGELSE LESVoor volwassenen in BREDA, ETTEN-LEUR,

ULVENHOUT en RIJSBERGEN. Alle niveaus. Veel spreekvaardigheid.

Goed voorbereide lessen met veel gratis materiaal. Gezellig en leerzaam.

Bevoegd docente MO met 20 jaar ervaring. Inl.: Jetske Burgers, tel. 076-5962131

ENGLISH FOR ADULTSWWW.JETSKEBURGERSENGELS.NL

DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing en spiritualiteit

Zoek jij jouw KERN?

vanaf 1 oktober a.s.:

CURSUSSEN (bewustwording) VAN JOUW KERN NAAR ZIJN! Reiki 1e graad (Shoden)

MUZIEK WORKSHOP

Ganesh Lier

INDIVIDUEEL Biodynamische osteopathie* Aquarius Angels healing Reiki behandeling*

*Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk.

Voor meer informatie: Maureen Wetzel & Helma Grimminck Telefoon: 0164 210700 Website: www.dekernboz.nl

Page 27: Del 20130911

ONROEREND GOED

TE HUUR ■ ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2

Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

TE KOOPVrijstaande woning

met ruime tuin in jonge woonwijk. Leiboom 6 4731XG

Oudenbosch.

Info: www.jaap.nlOf maak een afspraak:

[email protected]

TE KOOP / TE HUUR: GARAGEBOX

met verlicht. in centr. Etten-Leur, bij Nobelaer, op afgesloten terrein met

verlicht. en poortcode. Optie: extra parkeerpl.

Inl: 06-51508241

����������

������������ ��� ����������������������������������

��� ����������� ���� ���������������������������

������ ������������������������������������������������

��������������� ����������� ��� ������������������

�� �����

!�"��������"� �#�����$�$%�&�'�(%�"��� �������������������

�� �������������������� �������������"����������� ����

��������������� ��"���"����������)�����������#�*������

*����������"��� ������+���� �����������%,-(�.�(//�$01��

Beleef Bosselaar Zuid!

Ontwikkeling:

Informatie:

www.brabantsewaard.nlwww.berlaere.nl www.vanagtmaal.nl

www.bonmakelaardij. nl

[email protected]

T: 0168 - 33 58 55

www.qmakelaars.nl

[email protected]

T: 0165 - 70 05 30

(nog) met de Duokoop-regeling!

E

C3

C1 C4

C5 A2

14 SEPTEMBER INFODAG VERKOOPFASE 1 & 2

Ruime, vrijstaande woning met 3 slaapkamers, de mogelijkheid tot slapen op de begane grond, garage met vliering, carport met lichtkoepel en een zonnige tuin rondom de woning, gelegen in de woonwijk Plan Hooghuys.Bouwjaar : 1989 Perceeloppervlakte : 375 m²Inhoud : Ca. 650 m³ incl. garage en berging Woonoppervlakte : Ca. 150 m²

Bredaseweg 53 Etten-LeurTel. 076 52 699 73

Kwartel 52 te Etten-Leur Prijs vanaf: € 360.000,-- k.k.

Bezoek onze website www.tomesenmakelaardij.nl voor uitgebreide informatie

Unieke kans!Vrijstaande woning!

Fors in prijs verlaagd!

Zaterdag 14 en 21 september a.s.

van 12.00 - 15.00 uur OPEN HUIS

UW WONING DIRECT EN ZONDER ZORGEN VERKOPEN?

www.bagrovastgoed.nl

Bagro Vastgoed koopt uw huis!Bagro VastgoedOostvoorstraat [email protected]

0167 522622

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

DE VOORDELEN: geen makelaarskosten geen verkoop-stress geen dubbele woonlasten snelle afwikkeling geen ontbindende voorwaarden ook als uw woning al te koop staat

70m2

LOODS /OPSLAG-RUIMTE

CENTRUMETTEN-LEUR€ 290,- PMND

INF: 06-28768155

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren

van al uw nieuws

Page 28: Del 20130911

SPORT

PAGINA 28

ETTEN-LEUR - Internos heeft de ope-ningswedstrijd van het seizoen tegen Luctor ‘88 uit Borsele met 2-0 gewon-nen. Voor rust een gelijk opgaande wedstrijd, maar een sterker Internos in de tweede helft. Stijn Barendse en Patrick Schalk zorgden voor de tref-fers.

Algemene Leden VergaderingVrijdag 13 september. Ook hier waren nog nieuwe ontwikkelingen. Er is ook een kan-didaat gesteld voor de bestuurspost voet-baltechnische zaken. Erik Landesbergen heeft zich kandidaat gesteld.

A1 verliest eerste competitiewedstrijdDe wedstrijd in Dongen begon spectacu-lair. Amper begonnen werd de spits van Dongen de diepte ingestuurd en stormde alleen op de keeper van Internos af. Deze

wist echter te redden. Daarop volgde een vlijmscherpe counter van Internos. Keeper Jim gooide de bal naar Sven die nog net links op de eigen helft stond. Sven had het diepgaan van Kjell aan de rechterkant ge-zien en gaf de perfecte pass die net binnen het strafschop gebied door Kjell kon wor-den in geknald, 0-1 na een paar minuten spelen. Tien minuten later passeerde Fidel op rechts een tegenstander maar werd neergelegd. De vrije trap werd door Sven perfect naar de 2e paal gestuurd. Daar dook “duveltje” Ramon op die geheel vrij staand wist in te koppen, 0-2. Dongen was echter geenszins verslagen en ongeveer 10 minuten voor rust wisten ze de aanslui-tende treffer te maken.Na rust ging Dongen volle kracht op zoek naar de gelijkmaker. Internos wankelde vooral in het begin even maar wist zich steeds meer onder de druk van Dongen

uit te spelen. Het was helaas een jam-merlijke misser van een van de Internos verdedigers in het eigen strafschopgebied waardoor Dongen 2-2 maakte zo’n 20 mi-nuten na rust. Internos had het idee dat er meer in zat en nam meer en meer het heft in handen. Helaas was het Dongen die de winnende zo’n 10 minuten voor tijd wist te maken.

Goed begin Internos Za2Internos is goed begonnen aan het nieuwe seizoen door met 1-0 te winnen van het sterke Fendert 2. De hele wedstrijd heeft Internos onder druk gestaan. Met counter-voetbal probeerden we het de Fendert las-tig te maken. Dat lukte in de 30e minuut. Kjeld stuurde met een steekpass Maikel weg die met links de bal in de rechterbe-nedenhoek plaatste. De keeper van de Fen-dert had het nakijken. Daarvoor was Inter-nos een paar keer goed weggekomen. De kansen die de Fendert creëerden werden door het elftal uit Fijnaart niet afgerond. Gelukkig stond het vizier van hun spitsen niet op scherp. De tweede helft kwam In-ternos nog meer onder druk te staan. We probeerden de tegenstander op te vangen door met één spits te gaan spelen, 5 man op middenveld en vier verdedigers. De be-tere open kansen in de 2e helft waren voor Internos. Uit een aantal counters hadden we de 2-0 kunnen scoren. Dat gebeurde helaas niet. Met veel strijd wist Internos de voorsprong tot het eindsignaal vast te hou-den. Een gestolen overwinning? Misschien wel maar de eerste drie punten zijn binnen.Kijk voor de meeste actuele informatie over de wedstrijden altijd nog op de site.Oproep aan alle leiders en trainers a.u.b. uitslagen geven. Ook van oefenwedstrij-den.

Internos wint eerste competitie wedstrijd

Programma zaterdag 14 september16.30 Unitas’30 Zat.1-DIA 116.30 Unitas’30 Zat.2-The Gunners 314.30 Unitas’30 Zat.3-DSE 414.45 WDS’19 2-Unitas’30 Zat.414.30 Unitas’30 Zat.5-Gilze 214.30 Rijen A1-Unitas’30 A114.30 Unitas’30 A2-SC Kruisland A113.15 Halsteren B1-Unitas’30 B112.30 Unitas’30 B2-Roosendaal B313.00 Beek Vooruit B3-Unitas’30 B312.45 Internos B3-Unitas’30 B413.00 VVR C1-Unitas’30 C112.30 Unitas’30 C2-Steenbergen C211.30 Baronie C6-Unitas’30 C39.30 Vivoo C2-Unitas’30 C412.30 Unitas’30 C5-Bavel C514.30 Unitas’30 MA1-VVC’68 MA112.30 Unitas’30 MB1-Victoria’03 MB111.00 Unitas’30 MC1-Baronie MC29.30 Unitas’30 MD1-De Fendert MD113.00 DVVC MD1-Unitas’30 MD210.00 Neerlandia’31 ME1-Unitas’30 ME18.30 Unitas’30 F13-SJO Prinsenland F311.00 Unitas’30 D1-Baronie D210.30 Rijen D2-Unitas’30 D211.00 Unitas’30 D3-Boeimeer D311.00 Unitas’30 D4-Internos D411.15 SC Gastel D2-Unitas’30 D510.15 Hoeven D3-Unitas’30 D69.30 Unitas’30 D7-Seolto D210.00 Baronie E1-Unitas’30 E1

9.30 Unitas’30 E2-De Fendert E19.00 De Fendert E3-Unitas’30 E39.00 Terheijden E2-Unitas’30 E49.30 Unitas’30 E5-Virtus E29.30 Unitas’30 E6-Victoria’03 E38.45 Internos E5-Unitas’30 E710.00 Sprundel E3-Unitas’30 E89.30 Unitas’30 E9-Virtus E59.30 Unitas’30 E10-Dongen E89.30 DIOZ E2-Unitas’30 E1112.30 Beek Vooruit E11-Unitas’30 E129.00 Kogelvangers E3G-Unitas’30 E139.30 Unitas’30 E14-Terheijden E512.15 Beek Vooruit F1-Unitas’30 F18.30 Unitas’30 F2-SJO Prinsenland F111.00 BSC F2-Unitas’30 F39.00 Roosendaal F2-Unitas’30 F48.30 Unitas’30 F5-SC Gastel F29.00 Hoeven F3-Unitas’30 F68.30 JEKA F13G-Unitas’30 F78.30 Unitas’30 F8-DSE F48.30 Unitas’30 F9-JEKA F14G9.00 TVC Breda F6-Unitas’30 F108.30 Unitas’30 F11-Rood Wit W F38.30 Unitas’30 F12-JEKA F1912.00 BSC MP1-Unitas’30 MP19.30 SVC MP1-Unitas’30 MP210.00 Rood Wit W MP1-Unitas’30 MP310.30 TVC MP1-Unitas’30 MP49.00 Unitas’30 MP5-JEKA MP129.00 Unitas’30 MP7-JEKA MP1410.00 Unitas’30 MP8-Groen Wit MP3

10.00 Unitas’30 MP9M-WDS’19 MP211.00 JEKA MP10-Unitas’30 MP10Zondag 15 september14.30 Unitas’30 Zon.1-Aardenburg 111.30 Halsteren 2-Unitas’30 Zon.210.30 Unitas’30 Zon.3-DSE 212.00 Unitas’30 Zon.4-Beek Vooruit 910.00 Beek Vooruit 10-Unitas’30 Zon.510.00 Noordhoek 3-Unitas’30 Zon.6

Kom de redactie van Unitas30.nl ver-sterkenUnitas’30 is op zoek naar een versterking. Niet zozeer op het veld, maar achter de schermen: in de redactie van de website. De redactie van Unitas’30 bestaat uit een groep vrijwilligers, welke onderdeel is van de commissie PR & Communicatie. De huidige redactieleden besteden een paar uurtjes per week aan het schrijven van ar-tikelen, beheren van pagina’s, versturen van mailingen, beheer van de webshop en nog meer. Unitas30.nl biedt (jonge) enthousiaste Unitassers de kans om direct betrokken te zijn bij dit medium. De huidige website trekt immers liefst 5.000 bezoekers per maand. Ben jij een Unitasser, heb je ervaring met of interesse in websites, content manage-ment en het schrijven van teksten? En wil je op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan Unitas’30? Neem dan contact op met Richard Teunissen via [email protected].

Unitas ‘30

UitslagenELKV/Flynth E2-Spirit E1 2-4Keep Fit 70 B2-ELKV/Flynth B 1-18DSO D3-ELKV/Flynth D 1-4ELKV/Flynth Dames 1-Midako 1 10-7ELKV/Flynth 3-Dordrecht 5 2-5ELKV/Flynth 1-Keep Fit 70 1 11-8

ProgrammaZaterdag 14 SeptemberKOAG E4-ELKV/Flynth E2 av09.30uSpringfield C1-ELKV/Flynth C av09.30u

Keep Fit 70 E1-ELKV/Flynth E av10.00uKeep Fit 70 F2-ELKV/Flynth F av10.00uSpringfield B1-ELKV/Flynth B av10.30uKeep Fit 70 D2-ELKV/Flynth D av11.00uNieuwerkerk 8-ELKV/Flynth 2 av15.00u

Zondag 15 SeptemberELKV/Flynth 3-Velox 3 av12.30uELKV/Flynth 1-De Boemerang 1 av14.30u

TrainingenOp Dinsdagavond wordt er vanaf 18.45 uur

getraind door de jeugd waarna om 20.00 uur de senioren en de dames aan de beurt zijn. Natuurlijk hopen we dat er mensen zijn die komen kijken en wie weet nog wat meer want we kunnen nieuwe leden goed gebruiken in alle leeftijdsklasse. Kom vrij-blijvend langs op onze trainingsavond . Het complex is gelegen in de Olympiade en vrij toegankelijk.

Verder kunt u info halen vanaf onze site te vinden onder www.elkv.nl

ELKV/Flynth Korfbal

ETTEN-LEUR - Na een welverdiende vakantie zijn we weer begonnen met 19 personen die er met z’n allen weer zin in hebben.

Plaats van handeling de Bergse Diepsluis met Henk de Verkasser? Met als resultaat toch een mooi aantal steen bollen en wat plat vissen en 3 kreeften. Zo waren er bij die in de tientallen konden tellen maar ook in een tallen, Ad en Rinus. Ook de 2 nieu-we leden lieten zich niet onder sneeuwen op deze dag. Bij deze van harte welkom bij de club van 26 personen. Degene die ook net zo graag een visje wilden vangen

waren Henny en Wijnand maar die zaten alleen maar op de klaagbank. Ook henk de schipper heeft er alles aan gedaan om ons een visje, 226 totaal, te laten vangen tijdens het verkassen. Bij deze alleen maar lof. Ook de grootste vis werd beloond, 32 cm, van harte Jan. We hebben de dag uit gevist op het schuine kantje met de ge-dachte over een paar weken gaan we we weer maar dan op de Grevelingen met de Zeemeeuw. Mochten er personen zijn die interesse hebben neem contact met ons op 076-5037690 of 076-5015291. Dit is op zater-dag 12 oktober.

HSV Steeds GroterStart nacompeti t ie wedstr i jden van 2013

ETTEN-LEUR - Drie trainers waren afgelopen weekenden zeer actief tij-dens een stage van het 4e platform vd KBN (Karate-do Bond Nederland).

Kees Langenberg nam het onderdeel kata voor de bruine banden voor zijn rekening. Later op de stage namen Alex Krijnen en Con Voermans zo’n 40 deelnemers onder-handen met een kumite (sparren) sessie. De gehele stage werd bezocht door on-geveer 100 karateka’s uit heel Nederland. Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal,

Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven, Rucphen, Essen (Bel) en Oud-Gastel.

Agenda5/6 oktober: Open Ehlatrie, Eindhoven.26 oktober: open Sittard cup.2 november: open Nederlandse Full con-tact Kyokushin, Breda.23/24 november: NK jeugd, cadetten en junioren KBN.Wilt u inlichtingen over karate, weerbaar-heid of mentale coaching: www.kara-tedosan.nl, 06-24222772, of kom gezellig langs, de eerste 2 trainingen zijn gratis.

Karate-do SAN zeer actief tijdens stage

Uitleg ippon score Alex en Con.

BC DE GONGNa de Algemene Ledenvergadering van donderdag 5 september is het bridgeseizoen weer begonnen met de openingsdrive. Het is altijd de gewoonte om bij de openingsdrive alle lijnen door elkaar te laten spelen. Hier volgt de uitslag:A lijn: 1. Maick Beck-John Wolters 68.75%; 2. Ria Floor-Rinus v. Gils 57.92%; 3. Leny v/d Star-Jan Boers 55.83B lijn: 1. Dicky Baan-Anyta d’Haens 68.55%; 2. Fred v/d Blink-Sjoerd Wartena 56.91%; 3. Erik Roozendaal-Mario Vugts 55.38%C lijn: 1. Guido Mangnus-Louis v/d Vorst 62.50%; 2. Nel v. Oirschot-Nel Zonligt 60.42%; 3. Riet de Vreis-Jos v/d Laars 56.67%Donderdag 12 september beginnen wij met de eerste van de 6 speelavonden voor de 1e ronde voor de competitie. Afmelden: Ook al gaat men met een invaller spelen dit altijd melden aan Adrie Slagter, e-mail: [email protected] op per tel. 06-20353797. Wij hebben nog plaats voor nieuwe leden. Info en uitslagen kunt u vinden op www.nbbclubsites.nl/club/28005

BRIDGECLUB SANSATOUTWintercompetitie, ronde 1 zitting 1, 5 sept. Lijn A: 1. Mieke Vriends & Toon Vriends 60,94%; 2. Wil Storms & Jan Huijbrechts 59,38%; 3. Agaath de Raad & Johan de Raad 53,65%; 4. John v. Zunderd & Henny Steens 53,13%Lijn B: 1. Ad Selbach & Ger Vervoort 59,58%; 2. Riet Rommens & Gerard Rommens 57,92%; 3. Koosje Broos & Gerda Toebak 55,42%; 4. Thea Swaanen & Jacques Swaanen 55,00%Lijn C: 1. Jeanne v. Hooydonk & Truus v. Oudheusden 60,00%; 2. Marijke Verzaal & Teun Verzaal 56,67%; 3. Ad Toebak & Ries Mol 55,42%; 4. Nettie den Exter & Annie v. Oosterhout 54,17%Lijn D: 1. Ad Rasenberg & Jan v. Polanen 57,92%; 2. Margret Hoeboer & Ali v. Manen 54,58%; 3. Tina Bogaars & Loes Helmes 54,17%; 3. Ria v. Luenen & José Voesenek 54,17%Info www.bcsansatout.nl

BRIDGE

Page 29: Del 20130911

G E V R A A G DTevens uw adres voor

gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913Autodemontagebedrijf FrankenHeimolendreef 36a - Rucphen

AUTOMONTAGEBEDRIJFJOKO

Lid ARN-Stiba-RDW

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418www.deschanstuinschermen.nl

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren.Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan.Betonpaal in combinatie met betonplaat.Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

Evt. gratis thuisbezorging.

Ook voor rooienen verwijderenvan uw oudeerfafscheding!!!

Bel 0165-561424Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

www.ladderensteigerkoning.nl

STEIGERKONINGVoor werk op hoog niveau!

GEVELSTEIGER - RENOVATIESTEIGERSTALEN STEIGERS - ROLSTEIGERS

Tegen de laagste prijs! Wij monteren en demonteren

2minutes2book.nl

Tanden bleken?

A-MERKTAPIJT& VINYL VOORGROOTHANDELSPRIJZEN

WONINGINRICHTING ANTWERPSESTRAAT 47 PUTTE NEDERLAND OPEN DI. T/M ZO. 11:00 - 16:00 UUR

VLOEREN GROOTHANDEL

PARTICULIEREN VERKOOP ZA. 10:00 - 14:00 UUR

WWW.TAPIJTENVINYL.COM

VAKKUNDIG LEGGEN MOGELIJK ERKENDE STOFFEERDERSGROTE EIGEN VOORRAAD24 UURS SERVICE: VANDAAG BESTELD, MORGEN GELEGDMOBIELE SHOWROOM KOMT VRIJBLIJVEND BIJ U AAN HUIS

TAPIJT VINYL LAMINAAT PVC-VLOEREN GORDIJNEN ZONWERING

TOT 70%KORTING

Een kleinere auto rijdt stukken voordeliger en is nu aantrekkelijker dan ooit. Want tijdelijk heeft de Toyota Aygo Now standaard centrale vergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, radio/CD-speler met MP3 aansluiting, elektrische ramen vóór en airconditioning. En daarbij krijgt u ook nog eens € 1.500,- extra inruilwaarde! Daardoor is er al een Aygo Now vanaf €7.790,-. U bent van harte welkom in onze showroom.

Brandstofverbruik (EC/630/2012J) varieert van 4,3 l/100 km (23,3 km/l) t/m 4,5 l/100 km (22,2 km/l) CO2 99-104 gr/km.

Prijs incl. BTW en € 1.500,- extra inruilwaarde, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Afgebeeld is de Aygo Now met Sportpakket vanaf € 8.630,-. Actieperiode loopt van 09-09-2013 t/m 30-10-2013 (mits geregistreerd voor 31-12-2013).

573H

AndreaeZevenbergen, de Hil 2, 0168-324150, www.andreae.nl

Voorsteven 214871 DX Et ten-LeurTe le foon 076-5012228

APK-keuringen

Totaal onderhoud

Div. occasions

Autoverkoop alle merken

WWW.AUTOBEDRIJFKNOBEL.NL

Fiat Grande Punto 1.4 active airco .......blauw .... 2007 ......7.150,-Hyundai Atos-Prime airco ..................... zwart .... 2008 ..... 5.950,-Mazda 2 1.3 Cool airco 5-drs ................. grijs .... 2011 ... 10.500,-Opel Meriva 1.6 16V Business airco ....blauw .... 2008 ..... 9.450,-Suzuki Swift Shogun 5-drs airco. ........... grijs .... 2009 ..... 9.250,-

Klantbeoordeling

8,6

Voorsteven 214871 DX Etten-LeurTelefoon 076-5012228

Ook uw VW is bij ons in goede handen.

Openingstijden:maandag 9.00 - 21.00 uur donderdag 9.00 - 21.00 uurdinsdag 9.00 - 21.00 uur vrijdag 9.00 - 17.00 uurwoensdag 9.00 - 17.00 uur zaterdag 9.00 - 13.00 uur

Behandeling kan alleen na een telefonische afspraak.

06-46623904

DE TOTALE MENS IS SCHOONHEID

Het professionele instituut voor

Tevens kunt u sparen voor GRATISartikelen (zie info in winkel)

WEEKAANBIEDINGEN Worstenbrood € 1,00

Appelflap € 1,00

Rozijnenbollen € 1,00

Eierkoeken € 1,00

BROODJE VAN DE MAANDOogstbrood € 1,10

VRIJDAG - ZATERDAG

Kersenkirch-vlaaipunt

€1,10

Mobiele fietsenmaker

Etten-Leur e.o.

06-51062370 www.fietsherstelaanhuis.nl

Kleine bedragen makengrote verschillen.

gratis plaatsing

Page 30: Del 20130911

PAGINA 30

H. MARIAPAROCHIEPastores: Ton v. Balveren, Lia Rijbroek-v.d. Heijkant, Wim v. Reen, Ad Rouwendal.Pastor van dienst: 06-50561813.Postadres: Postbus 412, 4870 AK Etten-Leur, [email protected]; www.hmaria.nlLambertuskerk:Pastorie: Markt 60, 4875CG Etten-Leur. Tel: 076-5012281, [email protected]. De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De Lambertuskerk is geopend voor een persoonlijk gebed op woensdag van 9.00-10.30 uur.Petruskerk:Pastorie: Lange Brugstraat 32, 4871CP Etten-Leur. Tel: 076-5012385, [email protected]. De pastorie is bereik-baar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur. De kapel van de Petruskerk is alle dagen geopend voor een persoonlijk gebed.

PAROCHIEBREEDAfscheid pastor Lia Rijbroek-v.d. He-ijkant: Op zondag 15 september nemen we afscheid van pastor Lia Rijbroek-v.d. Heijkant als pastoraal werkster van de Mariaparochie. Na 25 jaar actief geweest te zijn in het bisdom en in onze parochie gaat zij genieten van haar pensioen. Om 11.00 uur is er een woordcommunieviering in de H.Lambertuskerk, Markt 62 in Etten-Leur waarin Lia samen met collega’s zal voorgaan. Aansluitend is er tijdens een informeel samenzijn de mogelijkheid om persoonlijk afscheid van haar te nemen.Caritascollecte: Vredesweek 2013: De Vredesweek, dit jaar van 21 tot en met 29 september, is hét moment om aandacht te vragen voor conflicthaarden in de wereld. In 2013 vraagt het Ministerie van Vrede onder het motto Act for Peace aandacht voor creatieve vredesactivisten in binnen- en buitenland. Hoe kan iedereen als een activist bijdragen aan een stukje vrede. We hoeven het niet altijd ver weg te zoe-ken. Ook dichtbij zijn er gelegenheden om op basis van vreedzaamheid en respect voor anderen een bijdrage te leveren aan vrede. Soms betekent dit een stukje inle-

veren ten gunste van een ander. Zijn we hiertoe bereid? Het past binnen de richting die wordt aangegeven binnen de sociale leer van onze kerk. Juist in de nabijheid van elke dag kunnen we daar inhoud aan geven. Veel moeilijker is het om iets bij te dragen aan het bereiken van Vrede ver af. Vaak zijn het grotere organisaties die zich daar sterk voor kunnen maken. Deze orga-nisaties zijn afhankelijk van onze financiële steun. Via de Caritas collecte kunnen we deze organisaties een steuntje geven. Ca-ritas stelt haar bankrekening, 114826196, open voor bijdragen onder vermelding van vredesweek 2013. Laten we hen steunen onder het motto: ACT for Peace! In de vieringen in onze parochie is er komend weekend een extra Caritascollecte voor de vredesweek. Deze wordt van harte bij u aanbevolen!Themavieringen Vredesweek: In het weekend van 21 en 22 september zijn er in onze parochie twee themavieringen rond-om de Vredesweek. Op zaterdag 21 sep-tember om 17.00 uur in de Lambertuskerk en op zondag 22 september om 9.30 uur in de Petruskerk. Voorganger is pastor Wim van Reen. Diaken Fred van Iersel is uitge-nodigd om de overweging te houden. Dia-ken Van Iersel heeft zijn sporen verdiend als aalmoezenier, was werkzaam bij IKV/Pax Christi en het gevangenenpastoraat. Gevraagd en ongevraagd adviseert hij politieke partijen inzake vredevraagstuk-ken. Het thema van deze vieringen zal zijn: ‘Hoopvol samenleven – weg naar vrede’. Na de vieringen, bij koffie met broodjes, zal hij ingaan op het door het kabinet aan-gekondigde beleid rond Ontwikkelingssa-menwerking, Buitenlandse Zaken, Vreem-delingenbeleid en Defensie.

VIERINGEN24ste zondag door het jaar. Lezingen: Wijs-heid 9,13-18b. Lucas 15,1-10.LambertuskerkZaterdag 14 september 17.00u: Woord- en communieviering voorganger pastor Wim van Reen. Intenties: Jan Verwijmeren, Edith Olthof-Beinbrecht, Wim Verschue-ren, Gerrit v. Steen, Toke Antonissen v.d.

Broek.Zondag 15 september 11.00u: Woord- en communieviering voorgangers het gehele team. Afscheid van pastor Lia Rijbroek. Zang van het Lambertuskoor. Intenties: Jan Verwijmeren, Edith Olthof-Beinbrecht, Wim Verschueren, Gerrit v. Steen, Toke Antonissen v.d. Broek, Toon Dirven.PetruskerkZondag 15 september 9.30u: Woord en communnieviering voorganger pastor Wim v. Reen. Intenties: Jef Klaassen, Cornelia Otte, Piet v. Meer, Marie Louise Goossens, Henk Dirven, To Verhofstad-Janssen.Elke week om 9.00u ochtendgebedOp dinsdag in de Petruskerk in de sacristie.Op woensdag in de Lambertuskerk in de apostelzaal.Op donderdag 12 september in de Lamber-tuskerk met eucharistieviering in de apos-telzaal. Voorganger pastor Ton v. Balveren.

BERICHTENDoopvieringen Lambertuskerk: Op de volgende data zijn er doopvieringen: 24 november, 23 februari, 9 maart. De voor-gesprekken voor de doopvieringen zijn: 22 oktober en 14 november, 10 en 17 februari, 26 februari en 5 maart.Doopvieringen Petruskerk: 29 septem-ber om 13.30u (18 en 25 september), 27 oktober (16 en 23 oktober), 15 december (4 en 11 december). De voorafgaande doop-gesprekken zijn om 20.00 uur in de pasto-rie van de Petruskerk, Lange Brugstraat 32. Op zondag 15 september om 14.30u is er de Cornelis zegen.

AGENDALambertuskerkMaandag 16 september: Kerk 18.30u vormsel.Dinsdag 17 september: Ut Praothuis 20.00u repetitie kerkzwervers; Apostelzaal 18.15u Kinderkoor.Woensdag 18 september: Apostelzaal 19.30u repetitie Vrouwenkoor.Donderdag 19 september: Markt 13.30u Pastoresoverleg; Apostelzaal 19.30u repe-titie Lambertuskoor.Petruskerk

Dinsdag 17 september: 19.30u Locatie-commissie, 20.00u Werkgroep Actie Kerk-balans.

EVANGELISCHE GEMEENTE ICHTHUSDreef 52-54, 4875 AC Etten-Leur, 076-5021516; www.ichthusgemeente.nlSamenkomst zondag 15 septemberDeze zondag geen dienst om 10 uur, maar ‘s avonds om 19 uur. En dan bent u weer van harte welkom om de samenkomst van de Evangelische Gemeente Ichthus bij te wonen, die eenmalig begint om 19 uur in het Ichthus Ontmoetingscentrum aan de Dreef 52-54. In deze dienst spreekt Sharon Stone, een vrouw met een profetische be-diening.WeekactiviteitenDinsdag 17 september om 20 uur vindt er in het Ichthus Ontmoetingscentrum een onderwijsavond plaats o.l.v. Arthur de Groot met als thema: Gods genade is mij genoeg.Samenkomsten in een andere taalIedere zondagmiddag om 14 uur vinden er samenkomsten in ons gebouw plaats in an-dere talen, t.w.: in het Frans(francais). Infor-mation Joshua Muimba(tel.06/42285041) Soyez le bienvenue; voor Sri Lankezen in de Tamiltaal. Information Jabez Siva (tel.06/45619613) Be welcome.

PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAIProtestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nlVolgende kerkdienstOp zondag 15 september zal voorgaan me-vrouw ds. Ellen van Sluijs. De dienst staat deze keer in het teken van de startzondag. Het thema is “Vieren”. Er is kinderneven-dienst voor gr. 1-6 van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerk-zaal na aankondiging van de voorganger.Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zon-dag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013793 (b.g.g., alleen voor pastorale za-ken, 06-47597120).

Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/06-34906745.Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794.Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5963400. Gezinsmutaties (geboorte, hu-welijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau.Oecumenisch Inloophuis: dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur wijkgebouw De Voge-laar, Kraanvogel 22; donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in ‘t Palet, Vincent van Gogh-plein 37.

CHRISTENGEMEENTEDE HOEKSTEENIedere zondagmorgen om 10.00u dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein).Zondag 15 september spreekt Dick Pie-terman. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie.Weekactiviteiten: Woensdag 18 sep-tember 19.45u gebedsavond bij fam. Bos.Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoek-steen is aangesloten bij de VPE, zie www.VPE.nl

NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGENZondag 15 september wordt de dienst ge-leid door ds. Wim van der Veer. De dienst zal zoals altijd worden gehouden in het gebouw Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basis-schoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze ge-meente, neem dan contact op met onze predikant, ds. Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.

KERKELIJK NIEUWS

ETTEN-LEUR - Zaterdag 14 september zullen 25 maatschappelijke organi-saties zich presenteren op het Raad-huisplein en het Marktplein. Deze vrijwilligersmarkt, die georganiseerd wordt door de vrijwilligerscentrale, heeft als doel nieuwe vrijwilligers te werven. Aanvang: 13.00 uur.

Vrijwilligerswerk biedt iedereen een aan-trekkelijke kans om iets voor de samenle-ving te betekenen, talenten te ontplooien, werkervaring op te doen, nieuwe contac-ten te leggen of gewoon om de vrije tijd plezierig in te vullen.Het geeft voldoening om iets voor een an-

der te mogen betekenen.Heeft u tijd en energie over en loopt u al wat langer rond met het idee om vrijwil-ligerswerk te gaan doen? Wip dan eens langs op de markt en bekijk vrijblijvend de aanwezige kraampjes.

Dampende Balkan beatDe deelnemers zullen hun kraam op een speelse en vrolijke wijze inrichten. Er is ook plaats voor theater en muziek deze middag.Zo zal de Nieuwe Nobelaer een aantal hele leuke presentaties verzorgen en scouting Paulus bouwt weer aan een kunstzinnig bouwwerk. Muziek is er van

het saxofoonkwartet Saxafari. Zij nemen u mee naar vele windstreken en spelen o.a. tango, klezmer en Händel. Het straatorkest Orchestre Infernal, bestaande uit 8 muzi-kale duivelskunstenaars, brengt u daarna een dampende mix van Balkan Beat, Polka en Disko Disko Partizane. Een vrolijk, clow-nesk en chaotisch spektakel dat u niet missen mag. Houdt u tenslotte van vrolijke folk en countrymuziek, kom dan zeker even kijken, want om 16.15 uur treedt Isabelle Amé op met haar voltallige band (niet met trio zoals in eerdere berichten stond). Deze jonge band bestaat uit: drums, bas, piano, gitaar, accordeon, banjo en zang. Zie ook: www.isbelleamé.nl

Vrijwilligersmarkt met muziek en theaterOrganisat ies op zoek naar vr i jwil l igers

Isabelle Amé in het PSV stadion.

ETTEN-LEUR - Cumel heeft niet stil gezeten sinds het vorige festival. Ster-ker nog: we hebben grootse plannen voor het tussenjaar 2013.

Op 14 september vanaf 21.00 uur or-ganiseren wij namelijk de Cumel Kroe-gentocht! In 5 kroegen treden dan onze Cumel-podiumartiesten op. Uiteraard is ie-dereen welkom, maar… horecabezoekers die deze artistieke en muzikale tocht extra

willen aankleden bieden wij een VIP arran-gement aan. Zonder VIP arrangement geen gratis hapje en drankje, maar wel een zeer gevarieerd muziekprogramma! Het VIP paspoort is vooraf te reserveren bij de VVV en is op de avond zelf af te halen bij Het Witte Paard. De deelnemende kroegen en de deelnemende artiesten worden begin september bekend gemaakt; houd de (so-cial) media dus in de gaten! https://www.facebook.com/CumelKroegentocht

Cumel Kroegentocht

ETTEN-LEUR - Alzheimer cafe nodigt u 19 september uit voor een informa-tieavond over ’het-niet-pluis-gevoel’.

Dementie, in welke vorm dan ook, treft en-kele honderdduizenden mensen in Neder-land. Deze informatieavond gaat speciaal over het ‘niet-pluis-gevoel’ voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij zijn van harte welkom in het Alzheimer Café Etten-Leur op donderdag 19 septem-ber in het Grand Café van Het Anbarg, Nassaulaan 1, 4872 CW in Etten-Leur.

Niet PluisDe eerste verschijnselen van dementie zijn meestal kleine gedragsveranderingen. Al-les waar iemand het hoofd bij moet hou-den kost een persoon met dementie extra inspanning: een tv-uitzending of een ge-sprek volgen, afspraken onthouden, plan-

nen maken, dingen op een rijtje zetten, de administratie bijhouden, problemen oplossen en beslissingen nemen. Iemand met dementie krijgt bijvoorbeeld moeite met zich iets herinneren wat kort geleden is gebeurd. Tijdens deze informatieavond gaan we in gesprek met Roos Mulieddo, casemanager dementie, over ondermeer het aanpassen aan nieuwe omstandighe-den, het juiste woord vinden en rekenen en omgaan met geld.

Gratis toegangHeeft u belangstelling? De toegang is gra-tis evenals het eerste kopje koffie of thee. De avond begint om 19.00 uur met de ont-vangst. Tussen 19.30 en 21.00 uur vind een vast programma plaats met een pauze. Er is bij Het Anbarg gelegenheid om gratis te parkeren.

Wanneer uw dementerende partner of ouder niet meer de mogelijkheid heeft het Café te bezoeken is het mogelijk iemand van HOOM te bellen voor ondersteunende aanwezigheid. Tel.: 0168-356555 of email: [email protected].

Alzheimer cafe

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur076-5012941

www.juweliermekes.nl

Page 31: Del 20130911

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen.

J.J. DE BOMde Meubelvriend

Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Wij zijn een staalconstructie bedrijf dat zich voornamelijk richt op de civiele techniek en industriebouw.In verband met uitbreiding van onze productiefaciliteiten zijn wij op zoek naar een ervaren enthousiaste

Productiemedewerker snijwerkDe werkzaamheden omvatten het snijden van stalen platen met een cnc-gestuurde plasma/autogeen snijmachine en de daarmee samenhangende logistieke werkzaamheden, alsmede het nabewerken van de producten.Heeft u ruime ervaring met plasma-snijden en autogeen-snijden verzoeken wij u uw sollicitatie te richten aan onderstaand adres t.a.v. personeelszaken.

Bol Constructie Klundert B.V.Kievitweg 1, 4791 RW Klundert. Ind. Terr. Moerdijk nr. M 489E-mail: [email protected]

De Twee Gebroeders is een veelzijdig Bourgondisch horecabedrijf te Etten-Leur, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Door toenemende drukte en groei zijn wij op zoek naar

medewerkers in de bediening op oproepbasis. Functie eisen - Je hebt affiniteit met de horeca - Je bent representatief - Je bent gastvrij en gastgericht - Je hebt een krachtige teamspirit - Je functioneert goed onder stress Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en wil je deel uitmaken van een gemotiveerd en enthousiast team? Reageer via [email protected]

Uw showroom aan huis!

Verkoop/leggen/onderhoud

ROELVIS vraagt

leuke vlotte enthousiaste

VERKOOPSTER van gebakken vis

Markt woensdag Etten-Leur / donderdag Zundert

tel 06 - 25 07 58 25

GEZOCHTZZP’ERVOEGER 06-5588726606-20542263

Elke woensdagmiddag

skidome.nl

€ KIDDIES KIDS KLUP

2minutes2book.nl

Gezichtsbehandeling?

Wij zijn op zoek naar:

EnthousiasteScholieren / Studenten

Mail je naam, leeftijd en evt. je werkervaring naar: [email protected] neem alvast een kijkje op: www.wvoers.nl,en vul het sollicitatieformulier in.

Wie wil zijn voliere of aquarium een plaatsje geven in het Anbarg? Zodat onze bewoners daar ook van kunnen genieten! Bellen naar 076-5135430 of mailen [email protected]

KassabonAds is hét nieuwe unieke advertentieprogramma vanuit supermark-ten. Het concept is op 1 september 2012 geïntroduceerd als nieuw product van Office Palace en heeft in korte tijd een sterke groei doorgemaakt. Zoals de naam van het concept aangeeft biedt het de mogelijkheid aan lokale ondernemers om actiematig een advertentie te plaatsen op de kassabon van een lokaal dominante supermarkt. De jonge organisatie kenmerkt zich door gedrevenheid, creativiteit en het vermogen om verder te gaan waar andere stoppen. Ambitie is hierbij het sleutelwoord! Om onze sterke groei in goede banen te leiden zijn we per direct opzoek naar een:

Commercieel medewerker binnendienst

FunctieAls Commercieel medewerker binnendienst ben je de schakel tussen de locatiehouder en adverteerder. De nadruk van de functie zal liggen op het telefonisch actief benaderen van potentiële adverteerders. Hierbij zul je contacten opbouwen en beheren, van lokale kleine ondernemers tot de grotere landelijke spelers. Tot je directe takenpakket zal behoren;

* Telefonische benadering van potentiële klanten;* Het adviseren van klanten ten aanzien van advertentie campagnes;* Commerciële activiteiten, zoals het uitbrengen van offertes,

het onderhandelen en afsluiten van contracten;* Het onderhouden en uitbouwen van ons campagnenetwerk;* Realiseren van zowel persoonlijke als teamdoelstellingen;

Wij zoeken:We zijn op zoek naar een enthousiaste, bij voorkeur net afgestudeerde MBO er of HBO er, die zich kenmerkt door gedrevenheid, ambitie en doorzet-tingsvermogen. Je bent representatief en beschikt over uitstekende com-municatieve vaardigheiden. Verder voldoe je aan de volgende kenmerken;

* MBO+/HBO, bij voorkeur commerciële richting * Communicatief vaardig* Klantgerichte manier van denken en handelen* Vermogend om conceptueel te denken en handelen hierop aan te passen* Ambitieus, flexibel en sterke drive naar persoonlijke ontwikkeling* Geen 9 tot 5 mentaliteit Wij bieden: Een marktconform salaris, een functieafhankelijke bonusregeling en prima secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling. Een dynamische, uitdagende en informele werkomgeving met een prettige werksfeer. Dankzij onze groei zijn er voldoende mogelijkheden om je kwaliteiten verder te ontwikkelen en door te groeien. Sollicitatie:Voel jij je aangesproken en sta je te springen om je carriëre te starten? Stuur dan je motivatiebrief + CV naar [email protected]

AUTOROMME HOEVEN zoekt:

AUTOVERKOPER M/Vpa

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Winteraanbieding; 15 lessen incl. 1x AVD en AVB examen, 1x theorieles, theorieboek en theorie-examen, normaal 1.125,-

Nu minus 225,- winterkorting voor slechts 900,- Bel ons vandaag nog: 0165 – 34 35 76.

Nu lessen = deze zomer al motor rijden!

Haal nu snel jemotorrijbewijs!Zomeraanbieding:

Zomerkorting

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip in de Regio. Wij bou-wen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/ontwerp van A tot Z.

Guldenweg 10, 4879 NL Etten-Leur, Tel. 076-5032878, Fax 076-5037850, [email protected]

Page 32: Del 20130911

Xxxx

x

xxx

*O

nlin

e p

re-o

rde

rs k

un

ne

n n

iet

tijd

en

s d

e n

ach

to-

pe

nin

g w

ord

en

op

ge

ha

ald

. K

ijk

vo

or

de

eln

em

en

de

vesti

gin

ge

n o

p w

ww

.me

dia

ma

rkt.

nl/

GTA

5

Poster en ingame Blimp (DLC) bij release op=op!

Ook verkrijgbaar:

Xbox360 versie en Special Edition

Release 17-09 Maandag 16 september 23:59 uur

DRIVE-IN BIOSCOOP MET FAST & FURIOUS 5,

DE HELE AVOND LIVE ENTERTAINMENT EN KANS

OP TE GEKKE PRIJZENOpeningstijden

maandag 10.00 - 22.00 uurdinsdag 10.00 - 22.00 uurwoensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uurvrijdag 10.00 - 22.00 uurzaterdag 09.30 - 20.00 uur

BREDAKruisvoort 14Woonboulevard 4814 RZ BredaTel. 076 - 5258100

www.mediamarkt.nlRuim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

zondag12.00 - 17.00 uur(IEDERE ZONDAG OPEN)

WAE 28266NLWasmachine

Wasmachine voorlader met 1400 toeren p/m centrifuge, starttijdvoorkeuze, comfortabele volelektronische bediening, VarioPerfect : verkorten van de wastijden of besparen, elektronisch onbalans systeem, wol/handwasprogramma, extra kort 15 minuten programma, fijn/zijde programma. Art.nr.: 1242498

Extra snel 15 minuten programma

Vario perfect Tijd of energiebesparing

6 kginhoud

i.c.m. 2-jarig Tele2 Smartmix

-300 belminuten/sms- 1500 MB Data XL bundel

€ 38,- per m

aand

OneSimlockvrije Smartphone i.c.m. 2 jarig abonnement

4,7" Super LCD scherm, 1.7GHz quad-core processor, 32GB intern geheugen, 2GB RAM, HTC Ultrapixel Camera, BlueTooth v4.0 Wi-Fi, HSDPA, Android 4.1.2., A-GPS, verkrijgbaar in zwart en zilver.Art.nr.: 1226405, 1226406

HTC BlinkFeed is jouw live home screen

HTC BoomSound door twee stereo frontspeakers

HTC Zoe brengt jouw fotogalerij tot leven

PRIJS I.C.M. ABONNEMENT